tanebo001 05.06.23, 18:29 youtu.be/NiXCX7X4obo?t=560 to by miało wtedy sens... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princesswhitewolf Re: Prawdziwy powód wojny 05.06.23, 19:38 Ale wojna by poprawic demografie?....to nie ma sensu....wytluka polowe chlopow Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Prawdziwy powód wojny 05.06.23, 20:38 Spoko, w Chinach jest nadmiar chłopów. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Prawdziwy powód wojny 05.06.23, 21:02 Co te bydle tam zalinkowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Prawdziwy powód wojny 05.06.23, 21:23 Naprawde musisz kogokolwiek tak obrazac? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Prawdziwy powód wojny 06.06.23, 02:01 >Tylko bydleta! To nie bydle, to nadwrazliwy facet ktorym latwo manipuluja media. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Prawdziwy powód wojny 08.06.23, 11:21 A od onuc ludziom ubliżał .Synek mamusi .Potrzebuje ciągłej opieki kobiet 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Prawdziwy powód wojny 02.08.23, 21:26 To porównanie krzywdzące dla bydląt. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Prawdziwy powód wojny 05.06.23, 22:08 Andromeda. Czyli wykład dla przedszkolaków. Nie chce mi się prostować błędów, mieszania skutków (demografia, małe firmy, brak wysokorozwiniętego przemysłu poza wojskowym, a i tego coraz mniej itd.) z niezależnymi okolicznościami. To wszystko wzięło się z decyzji z połowy pierwszej dekady, o czym Andromeda chyba nie opowie (nie chce mi się słuchać). Ale dla tanebo w sam raz, tak jak onuce, które mu się po nocach śnią. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Prawdziwy powód wojny 06.06.23, 00:02 A jak kto szuka ciekawszego eksponatu z gabinetu osobliwości, polecam to cudeńko: ПАСКОВ: СРОКИ войны "СДВИГАЮТСЯ В ПРАВО"! "СЛИЛИ" НОВЫЙ ПЛАН - ПОБЕДА НЕ выгодна! Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Prawdziwy powód wojny 06.06.23, 02:00 I co ja z tego w tym jezyku zrozumiem niby? Ja nie chodzilam na lekcje rosyjskiego tylko radzieckiego. Pufsiegda budziet slonce i Wiesielyje Kartinki i tyle pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Prawdziwy powód wojny 06.06.23, 09:06 Faktycznie, napisy niedostępne (a jak są, można włączyć tłumaczenie). Zrobię skrót tego co powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Prawdziwy powód wojny 08.06.23, 10:35 To ja też poproszę, bo bukwy może i pamiętam, ale na pewno nie zrozumiem tekstu mówionego. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Prawdziwy powód wojny 08.06.23, 11:25 princesswhitewolf napisała: > I co ja z tego w tym jezyku zrozumiem niby? > Ja nie chodzilam na lekcje rosyjskiego tylko radzieckiego. Pufsiegda budziet sl > once i Wiesielyje Kartinki i tyle pamietam. W podstawówce w ramach protestu wychodziliśmy z klasy z języka rosyjskiego Taki był układ z nauczycielką panią Rolką .Kumpel miał płyty i jak były dwie godziny to słuchaliśmy A później powrót do klasy jak była inna lekcja .Miałem stałą tróję Ale ona mi nie przeszkodziła w zrobieniu matury . Odpowiedz Link Zgłoś
j-k j. rosyjski - jak kazdy inny 08.06.23, 15:05 taniarada napisał: > W podstawówce w ramach protestu wychodziliśmy z klasy z języka rosyjskiego a ja pilnie rosyjskiego sie uczylem - wychodzac z zalozenia, ze znajomosc kazdego jezyka obcego moze sie przydac. i potem pare lat jezdzilem ze wzgledow zawodowych do Rosji. I ta dobra znajomosc j. rosyjskiego mi sie rowniez osobiscie "wyplacila". najlepsze kochanki jakie w zyciu mialem - to byly Rosjanki Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Prawdziwy powód wojny - to sprzeciw Rosji. 05.06.23, 22:33 wobec rozszerzenia NATO - nad Don. cos pomoglem ? J.K. 45 lat w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Prawdziwy powód wojny - to sprzeciw Rosji. 06.06.23, 00:03 Jeden z powodów. Da się wyliczyć wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Glowny powód wojny - to sprzeciw Rosji. 06.06.23, 16:07 szczypawka.jadowita napisała: > Jeden z powodów. > Da się wyliczyć wszystkie. sorry, uzylem niewlasciwego okreslenia. - naturalnie nie jedyny, ale glowny. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Prawdziwy powód wojny - to sprzeciw Rosji. 06.06.23, 00:05 Jak NATO będzie chciało dojdzie i do Bałakłu. I nic wam do tego ruskie kurwy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Prawdziwy powód wojny - to sprzeciw Rosji. 06.06.23, 09:14 Wycieraczko Putina. Nie mamy zamiaru postępować tak jak twój Pan, Putin. Możesz się zapluć, że ci okładu nie podniosą, ale to nic ci nie da. NATO nie będzie pomagać umacniać reżymu dla którego tu szczekasz. Szczekaj, za chwilę będziesz w imieniu Putina wył. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Glowny powód wojny - to sprzeciw Rosji. 06.06.23, 13:55 tanebo001 napisał: > Jak NATO będzie chciało dojdzie i do Bałakłu. I nic wam do tego ruskie kurwy!!! ale nie bedzie ani chcialo, ani moglo. po wojnie atomowej Rosja bedzie wprawie znizsczona calkowicie, ale kraje NATO w polowie i nikomu nie bedzie w glowie - wybierac sie nad Bajkal. - chyba , ze Chinczykom. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Prawdziwy powód wojny 06.06.23, 20:05 Prawdziwy powód to taki, że bandyta zdał sobie sprawę, że starzeje się i chciał być drugim Piotrem Wielkim. Tylko w odróżnieniu od niego jest kurduplem. A kurduple z przerostami ambicji bywają niebezpieczni dla otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Prawdziwy powód wojny 08.06.23, 01:59 Tak trwa od czasów pierwszego cara Rosji Ivana Groźnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Prawdziwy powód wojny 08.06.23, 18:00 Im mniej media wiedzą tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Prawdziwy powód wojny 03.08.23, 10:33 Tak, to prawda. "Doby obywatel to niepoinformowany obywatel" - powiedział prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Prawdziwy powód wojny 03.08.23, 17:18 Święta prawda, dobry obywatel powinien być głupi! Odpowiedz Link Zgłoś