Gość: Chelm IP: *.telia.com 15.11.04, 19:34 Ciezki jak mlynski kamien leci dolar w dol. Chelmy na leb bo komus rozbije czaszke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sceptyk Re: Chelmy na leb, dolar spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:37 A czy nie wystarczą po prostu hełmy? Pytałem o chełmy, ale nie mieli ich w żadnym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: substitute To zapytaj o IP: *.telia.com 15.11.04, 19:40 To zapytaj o "hjälm" w szwedzkim sklepie järnaffär. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: To zapytaj o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:45 Zapytam, a jakże. Chciałbym się tylko upewnić czy o hjalm czy może chjalm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani jedno Re: To zapytaj o IP: *.telia.com 15.11.04, 19:49 Ani hajalm ani chjalm tylko hjälm a to roznica bo jeden facet to jechal 200 km w zlym kierunku jak zgubil kropki nad a i zamiast ä powiedzial a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: To zapytaj o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:19 Niektóre narody zdziwaczały do tego stopnia, że nie wystarczy im jedna kreska czy kropka na literą i stawiają aż dwie. Czesi na przykład mają nawet kreskę nad "i".Ciekawe, czy są nadgorliwcy, który piszą trzy lub więcej kropek nad którąś z liter? My Polacy jesteśmy skromniejsi. Wystarczy nam jedna kreska nad lub jeden zawijas pod niektórymi literami. Nie napisałem hjalm z ".." nad "a", ponieważ nie mam pojęcia, jak zmusić komputer do pisania takich dziwolągów. Nawiasem mówiąc, ze znakami pisma chińskiego też mu nie idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabela sprobuj IP: *.telia.com 16.11.04, 07:43 Alt +125= } Alt+145=æî ìÄ I tu masz Alt+ 142= Ä Alt+143= Å Alt+144=É Alt+ 145=æ I wszystkie inne dziwolagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki krótko mówiąc IP: 80.51.161.* 15.11.04, 19:44 hamy chełmy na łep ełro gurom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yap Re: krótko mówiąc IP: *.telia.com 15.11.04, 19:46 A korona SKR jak gwiazda na czystym niebie nad Dolarem i Euro. na somej gurze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus W roku 1969 za jedna korone szwedzka mozna IP: *.fastres.net 16.11.04, 08:30 bylo tylko 1.32 dunskie korony kupic, nie wiem jak jest teraz. A pozatym od polowy grudnia chyba zaczne moje drobne Euro na Dollary wymieniac...i moze sobie malenka podroz na Floryde zalatwie i tylko kupujac nowy PC cala podroz sobie zaplace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly handlaz Oj Ty jarku zydzie ne tellus IP: *.telia.com 17.11.04, 20:45 Jaki to z ciebie biznesman i medrzec. Kupisz sobie komputer na Florydzie i zarobisz na tym? Ha ha ha ha ha ha ah ah. Jak sasiadki babcia jechala z ukrainy do polski to wziela z soba czapke futrzana na sprzedarz aby jej sie zaplacila podroz. To bylo 50 lat temu. Dzisiaj jak ja jade do Hiszpani czy Polsi to nawet zapasowych skarpetek z soba nie biore koles. jedne sie zuzywaja , idzie sie do kiosku i kupuje drugie. Podroze to nie walka o byt, to wolnosc i przyjemnosc. A moze ty jednak zyd skoro tak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus I sien jescze w cieplym morzu wykopie, czego tez IP: *.fastres.net 18.11.04, 19:40 tobie zycze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Wszyscy w Malmoe wiedza ze knarkami handlujesz. IP: *.fastres.net 18.11.04, 19:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Jeszcze troche i zaczne kupowac dolary w Muenchen IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.11.04, 19:58 przez Landsparkasse. Ryzyko, bo moze nie wzrosnac. Ale jak wzrosnie dolar za pol roku (jak licze na to) to moge zyskac z 10 tys. euro na tym. Tak to jest na gieldzie. Zloto, dolar, euro, funt i latanie pomiedzy. Wyjdzie nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly handlarz Nie bierz ryzyka bo rynek jest okrutny IP: *.telia.com 18.11.04, 20:06 Wylacznie kiedy ciebie stac na strate kapitalu mozesz brac ryzyko handlu akcjami i waluta bo jak uwazasz ze dolar spadl juz do konca to sie mylisz bo to wyglda tak jak z akcjami. Jak wielu ze dolar spadl juz do konca i kupi dolary to dolar jeszcze 30 % spadnie az ci ktorzy ich kupili porwa sobie nerwy i sprzedadza ze strata. Podobnie z akcjami. Chcesz zyc spokojnym zyciem nie handluj akcjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Mieszkasz w USA czy nie? To jest wazne. Przewaga IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.11.04, 20:22 Ameryki nad swiatem jest najbardziej widoczna w dwoch tematach: militarny i gieldowy. W tej chwili 68% Amerykanow ma akcje gieldowe w roznych formach, najwiecej w 401k (ten sam w rzadowych 457k), nastepnie mutual funds, wekslach rzadowych (federalnych i lokalnych) i wybranych przedsiebiorstwach. Najmniej w walucie, przyszlych zakupach i zlocie. A teraz do rzeczy. Nie mam zamiaru Ci pisac gdzie, ale zyskalem od 1993 r. ponad 170 tys dolcow wlasnie na akcjach. Mam 17 roznych iunwestycji. Ja sie w ogole nie boje inwestowania. Wrecz przeciwnie to fantastyczna zabawa. Obecnie z najlepszym rynkiem akcji ennergii i samochodowki w Chinach i Indiach mozn zyskac do 27% rocznie. Czlowieku, oszczedz 10 kolek i startuj. Wejdz na wyszukiwarki zrob przeglad, pomysl sam, and go ahead full steam. Ale jak dzienne wachania psuja Ci apetyt albp seks przerywasz bo masz wizje spadajacych akcji to absolutnie sie w to nie laduj. Komuchy puscily mnie z PRL z 400 dolarami w kieszeni (wtedy to byl roczny zarobek)i walizka ciuchow zony. Dziekuje im za to kazdego dnia. Oraz za to, ze wolno mi bylo kupic bilet z Wwy do Monachium przez Budapeszt w jedna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagi i goly Re: Mieszkasz w USA czy nie? To jest wazne. Przew IP: *.telia.com 18.11.04, 20:49 Gowno wazne. Twoje stanowisko w polsce jak i powodzenie po wyjezdzie zamyka tobie panorame spojrzenia ze jest inny swiat. Bo nie tylko w USA mozna sie ustawic. Ja znam bardzo wielu ludzi w Europie co maja dziesiatki miljonow Euro na kocie i wyjechali z polski z 10 $ . Ty mowisz ze wyjechales z 400 $ niewiem kiedy to bylo ale w to byles szefem w porownaniu ze mna bo mi przydzielili wymiane na 10 USD. Taka byla norma i to dlugo w 60 latach. 10 ¤ wystarczylo na toalete i na nic wiecej i wielu przy tym sie tez ustawilo. Tak ze wymien ta lornetke co masz ze slomki , z wazska wiazka spojrzenia amerykanskiego na gruba rure PVC , najlepiej 160 taka co uzywa sie do podlanczania domow zbiorowych do sieci kanalizacji. To bedziesz widzial wiecej swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Brzydkich slow uzywasz, to moglbym Ci nie odpowiad IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.11.04, 21:57 ac. Czy moglbys jednak byc tak mily i podal kilka nazwisk tych ludzi. Bardzo bylbym zadowolony bo mam dobry pomysl na 'venture company'. Z Polakami bym sie lepiej dogadal. Odpale Ci niezly pieniadz jak wyjdzie. Jesli chodzi o Twoje zarobki w Polsce i wymiane to zdradza to prowincje, wiec masz swoja prowincjonalna racje i nie mam zamiaru podwazac Twoich slow. Tylko chce abys podal mi te nazwiska. Jesli mowisz prawde, w co osobiscie watpie. Twoj sposob wyrazania sie swiadczy o tym, ze zmywasz naczynia w kuchni. Milionerow tacy ludzie jak Ty, nie znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivatowìy znawca A moze sie umowimy, ze jak dollar w kwierniu juz IP: *.fastres.net 18.11.04, 21:13 bedzie rosl, to jak nie, to ja sie w forum wycofam a jak tak to ty sie wycofasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Jak bym wiedzial co sie stanie na gieldzie to bym IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.11.04, 21:29 byl miliarderem. gdyby wszyscy wiedzieli co sie stanie na giledzie to by nie bylo gieldy. To samo co w loterii. gdyby wszyscy wiedzieli ktore numery wygraja nie byloby gier losowych w ogole. Chcesz wiecej o tym wiedziec, poczytaj znakomita pozycje : Theory of chaos. Zbiory tak olbrzymie jak gielda i gry losowe, maja bowiem pewne wspolne cechy dynamiki w bardzo dlugim okresie. Ale to nic nie daje przecietnemu inwestorowi, bo zysk jest pozadany powiedzmy w czasie 5, 10, 20 lat. Tak wiec w tym przypadku zakladanie sie byloby glupota a nie ryzykiem. Jak pisalem, ja lubie ryzyko. Udawalo mi sie czesto, tracilem tez duzo. Po zalamaniu dotcom'ow stracilem w paru dniach ponad 50 tysiecy dolarow. Ale to jest ryzyko. Zaluje, ze nie zaczynalem 10 lat wczesniej bo mialbym teraz swoja kompanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Ale ten zdziwieny maly handlarz( knarkam z Szwecji IP: *.fastres.net 18.11.04, 21:31 jakos mnie boi sie odpowiedziec.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor jarek. przeciez zartuje z faceta. Mnie nikt nie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.11.04, 22:03 podskoczy w wiedzy (nie zawsze w szczesciu) o iwestowaniu. czytam regularnie World Street Journal, Fortune, Businness Week - to wystarcz. Jak sie ma dobra pamiec i wspomnienia z PRL (to byla nedza, cholerna komuchowa beznadziejnosc) to czlowiek chce sie szybko uczyc. Wiedza pusta, bez praktyki nic nie daje. I to wlasnie zawsze mnie dziwi jak jade do Polski. Duzo wiedza, niezle znaja jezyki a jednoczesnie brak im wiary w siebie i po prostu dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo a ja zarobilem na $$$ IP: *.ny325.east.verizon.net 18.11.04, 23:03 w kwietniu tego roku wlozylem na konto 100.000 $ w banku w Polsce kiedy bylem tam na wakacjach,mialem nosa i szybko przerzucilem ta kwote na zlotowki ,co dalo mi w tym czasie 400.000 zl. Wczoraj w ostatnim dniu pobytu w Polsce wykupilem znowu $$$,zabralem z soba swoje 100.000 $ do USA,a reszte po wymianie (65.000 zl) dzieciom swoim zostawilem,niech zyja dzieki ojca spekulacjom,no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor jojo. twoj jezyk i opis transakcji nie wskazuje na IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 19.11.04, 00:10 to, ze Ty myslisz w ogole. Zal mi troche Ciebie, bo pozujesz jak mozesz. Tylko po co? Wyobraz sobie, ze gdybys napisal 10 K to moze by podyskutowal z Toba i na koncu pochwalil. Tak naprawde, to trzeba bylo kupic niezle mieszkanie i wynajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: jojo. twoj jezyk i opis transakcji nie wskazu IP: *.ny325.east.verizon.net 19.11.04, 01:47 za kogo sie uwazasz? Pisalem wyraznie .ze odzyskalem swoje 100 K,Enough!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wczoraj Krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje. IP: *.telia.com 19.11.04, 13:47 Igor= Igår= wczoraj= glupi rydz co ryczy jak ta krowa co malo mleka daje. Chwal sie chwal. balwanku uposledzony. jak mi podasz wpierw na tym forum oficjalne dane o Tobie i ja ich sprawdze wladcznie ze stanem twojego konta bankowego to wtedy podam Tobie dane moje. innych ludzi nawziwsk sie balwanie nie podaje . Jestez po prostu lobuzem ktory chcialby okrasc innych co maja torche grosza. Ja bym sie wstydzil pytac o takie rzeczy a ty to robisz bo jestes po porstu bandyta co chciallby okrasc innych. A po drugie to mowisz jak nastolatek co czyta gazety i wie jak inwestowac. Pacan jestes , to jest dowodem. Jak w gazetach by pisali jak inwestowac i zarabiac to gaset by nie bylo tylko redaktorzy by sami inwestowali glupcze naiwny. Gazety to instrument po fakcie. Nic nie podaja a to co podaja to za pozno. Glupi jestes jak but rabina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rekordzista Nowe rekordy slabego dolara IP: *.telia.com 22.11.04, 06:24 Nowe , co dziennie nowe. Za wasze obligacyjne papiery panstwa USA niedlugo kupc bedziecie mogli pudelko zapalek jak w latach 30-tych. Dolar spada i spada. A Buch pozycza wiecej i wiecej. Swiat sie poznal na oszustwie i nie chce pozyczac wiecej pieniedzy dla usa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Nowe rekordy slabego dolara IP: 193.188.161.* 22.11.04, 13:09 Co z tego, jak glupi Igor buszolom i tak sie cieszy, ze dolar spada...... Tak przynajmniej udaje, czyli pozuje. Sie znaczy jego imie Igor Pozer z USSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysliciel Myslales ze to bylo dno dolara ? IP: *.telia.com 24.11.04, 14:21 Nie koles przez tydzien jeszcze nowe dno sie pokazalo. W stosunku do korony to juz dno niewidziane od lat. Nowe perpektywy , nowych den wartosci dolara. Ach wy wszyscy co macie ich w materacach. cieszcie si z wartosci papieru. A bedzie gorzej. Kazdy raz kongres przeznaczy Buchowi kilka miljardow na wojne na polityczna propagande itd odboja sie to na warosci bo kazdy taki dolar nic nie wyprodukowal tylko propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Myslales ze dolar to dno ? IP: 193.188.161.* 24.11.04, 14:32 Od dawna mowie, ze euro na byc od morza do morza, od Atlantyku do Pacyfiku, bez granic, z 250 milionami Slowian. Wszytko ku temu zmierza dzieki temu, ze Busha Nostra socjalizuje koszty swoich krwawych przedsiewziec, aby sobie sprywatyzowac krwawe zyski w swoich przesiebiorstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denko Re: Myslales ze dolar to dno ? IP: *.telia.com 02.12.04, 14:22 Nowe denko odkryte. Dolar nic nie warty. Placa rebeljantom papierem toaletowym i dobrze im chytrusom i zdrajcom tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pędrek Wyrzutek Spadek dolara nie jest przypadkowy. IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 02.12.04, 15:35 Gość portalu: igor napisał(a): > przez Landsparkasse. Ryzyko, bo moze nie wzrosnac. Ale jak wzrosnie dolar za > pol roku (jak licze na to) to moge zyskac z 10 tys. euro na tym. Tak to jest na > > gieldzie. Zloto, dolar, euro, funt i latanie pomiedzy. Wyjdzie nie wyjdzie. Dolar spada bo Stany maja wielki deficyt w handlu i budzecie. Dopoki tego nie naprawia to bedzie musial spadac dalej. Spadek dolara nie jest skutkiem przypadku czy spekulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rekordzista Nowe rekordy IP: *.telia.com 29.12.04, 08:30 Valuta kr Euro - Sverige 8.98 USA - Sverige 6.59 A wiec 8.98 /6.59 = 1.363 Fantastiskt. Ponizej 6.60 za korone. Niedlugo za korne kupi arab te nowe WTC i zrobi z nim co chce. Dlaczego.? Dlatego ze trzeba pracowac a nie imperializmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Jak tam z glowa Kondratku, czyzby chelm byl za IP: *.fastres.net 29.12.04, 08:33 ciasny albo go na tylek wsadziles.Bo za niedlugo czwarta brzydka wiadomosc cie czeka, wsadz sobie dwa chelmny bo i tak twojego tylka od glowy nie mozna rozroznic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diagnostyk Najarales sie pajacu zydowski IP: *.telia.com 29.12.04, 08:37 Albo jestes takim urodzonym , plujacym wielbladem. Bluzniacym szmatom co za zaplacony abonament pracuje dzien i noc na tym forum. Odpowiadam tobje szmato takim jezykim niekultoralnym bo zwidze ze tak zaczynasz. mOJA WYPOWIEDZ BYLA O DOLARZE A TWOJA AGRESYWNA NA CZLOWIEKA KTOREGO NIE ZNASZ DLATEGO ODPOWIEDZ PARSZYWA SWINIO ZYDOWSKA. tAK ATAKUJECIE CALY SWIAT I TAK SIE WAM SKONCZY AGRESORZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP: 216.127.82.* Brawo nasz arabski bracie, ales mu dolozyl IP: *.fastres.net 29.12.04, 08:40 chyba twoich slow on nie przezyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meteorolog Zydzi i arabowie to ten sam narod IP: *.telia.com 29.12.04, 08:47 Zydzi pluja wedlug przepisow Talmudu, co dziennie. Arabowie tez pluja. My nie plujemy Zydzi molestuja i arabowie tez molestuja a my nie molestujemy Zydzi ponizaja kobiety i arabowie tez ponizaja kobiety, my nie ponizamy kobiet Zydzi obrzezuja sie i arabowie tez w jakis tam sposob a my nie Zydzi i Arabowie maja wspolnmego ojca Abra- hama a arabowie Abra-cadabra a my takiego nie mamy. --------- Odpowiedz Link Zgłoś