Dodaj do ulubionych

Chelmy na leb, dolar spada

IP: *.telia.com 15.11.04, 19:34
Ciezki jak mlynski kamien leci dolar w dol. Chelmy na leb bo komus rozbije
czaszke
Obserwuj wątek
    • Gość: sceptyk Re: Chelmy na leb, dolar spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:37
      A czy nie wystarczą po prostu hełmy? Pytałem o chełmy, ale nie mieli ich
      w żadnym sklepie.
      • Gość: substitute To zapytaj o IP: *.telia.com 15.11.04, 19:40
        To zapytaj o "hjälm" w szwedzkim sklepie järnaffär.
        • Gość: sceptyk Re: To zapytaj o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:45
          Zapytam, a jakże. Chciałbym się tylko upewnić czy o hjalm czy może chjalm?
          • Gość: Ani jedno Re: To zapytaj o IP: *.telia.com 15.11.04, 19:49
            Ani hajalm ani chjalm tylko hjälm a to roznica bo jeden facet to jechal 200 km
            w zlym kierunku jak zgubil kropki nad a i zamiast ä powiedzial a
            • Gość: sceptyk Re: To zapytaj o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:19
              Niektóre narody zdziwaczały do tego stopnia, że nie wystarczy im jedna kreska
              czy kropka na literą i stawiają aż dwie. Czesi na przykład mają nawet kreskę
              nad "i".Ciekawe, czy są nadgorliwcy, który piszą trzy lub więcej kropek nad
              którąś z liter?

My Polacy jesteśmy skromniejsi. Wystarczy nam jedna kreska nad lub jeden
              zawijas pod niektórymi literami. Nie napisałem hjalm z ".." nad "a", ponieważ
              nie mam pojęcia, jak zmusić komputer do pisania takich dziwolągów. Nawiasem
              mówiąc, ze znakami pisma chińskiego też mu nie idzie...
              • Gość: tabela sprobuj IP: *.telia.com 16.11.04, 07:43
                Alt +125= }
                Alt+145=æî ìÄ
                I tu masz
                Alt+ 142= Ä
                Alt+143= Å
                Alt+144=É
                Alt+ 145=æ

I wszystkie inne dziwolagi
    • Gość: aki krótko mówiąc IP: 80.51.161.* 15.11.04, 19:44
      hamy chełmy na łep ełro gurom
      • Gość: Yap Re: krótko mówiąc IP: *.telia.com 15.11.04, 19:46
        A korona SKR jak gwiazda na czystym niebie nad Dolarem i Euro.
        na somej gurze
        • Gość: jarek-Zyd ne telus W roku 1969 za jedna korone szwedzka mozna IP: *.fastres.net 16.11.04, 08:30
          bylo tylko 1.32 dunskie korony kupic, nie wiem jak jest teraz.
          A pozatym od polowy grudnia chyba zaczne moje drobne Euro na Dollary
          wymieniac...i moze sobie malenka podroz na Floryde zalatwie i tylko kupujac nowy
          PC cala podroz sobie zaplace.
          • Gość: maly handlaz Oj Ty jarku zydzie ne tellus IP: *.telia.com 17.11.04, 20:45
            Jaki to z ciebie biznesman i medrzec. Kupisz sobie komputer na Florydzie i
            zarobisz na tym? Ha ha ha ha ha ha ah ah. Jak sasiadki babcia jechala z
            ukrainy do polski to wziela z soba czapke futrzana na sprzedarz aby jej sie
            zaplacila podroz. To bylo 50 lat temu. Dzisiaj jak ja jade do Hiszpani czy
            Polsi to nawet zapasowych skarpetek z soba nie biore koles. jedne sie
            zuzywaja , idzie sie do kiosku i kupuje drugie. Podroze to nie walka o byt, to
            wolnosc i przyjemnosc. A moze ty jednak zyd skoro tak myslisz?
            • Gość: jarek-Zyd ne telus I sien jescze w cieplym morzu wykopie, czego tez IP: *.fastres.net 18.11.04, 19:40
              tobie zycze....
            • Gość: jarek-Zyd ne telus Wszyscy w Malmoe wiedza ze knarkami handlujesz. IP: *.fastres.net 18.11.04, 19:46
    • Gość: igor Jeszcze troche i zaczne kupowac dolary w Muenchen IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.11.04, 19:58
      przez Landsparkasse. Ryzyko, bo moze nie wzrosnac. Ale jak wzrosnie dolar za
      pol roku (jak licze na to) to moge zyskac z 10 tys. euro na tym. Tak to jest na
      gieldzie. Zloto, dolar, euro, funt i latanie pomiedzy. Wyjdzie nie wyjdzie.
      • Gość: maly handlarz Nie bierz ryzyka bo rynek jest okrutny IP: *.telia.com 18.11.04, 20:06
        Wylacznie kiedy ciebie stac na strate kapitalu mozesz brac ryzyko handlu
        akcjami i waluta bo jak uwazasz ze dolar spadl juz do konca to sie mylisz bo to
        wyglda tak jak z akcjami. Jak wielu ze dolar spadl juz do konca i kupi dolary
        to dolar jeszcze 30 % spadnie az ci ktorzy ich kupili porwa sobie nerwy i
        sprzedadza ze strata. Podobnie z akcjami. Chcesz zyc spokojnym zyciem nie
        handluj akcjami.
        • Gość: igor Mieszkasz w USA czy nie? To jest wazne. Przewaga IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.11.04, 20:22
          Ameryki nad swiatem jest najbardziej widoczna w dwoch tematach: militarny i
          gieldowy. W tej chwili 68% Amerykanow ma akcje gieldowe w roznych formach,
          najwiecej w 401k (ten sam w rzadowych 457k), nastepnie mutual funds, wekslach
          rzadowych (federalnych i lokalnych) i wybranych przedsiebiorstwach. Najmniej w
          walucie, przyszlych zakupach i zlocie. A teraz do rzeczy. Nie mam zamiaru Ci
          pisac gdzie, ale zyskalem od 1993 r. ponad 170 tys dolcow wlasnie na akcjach.
          Mam 17 roznych iunwestycji. Ja sie w ogole nie boje inwestowania. Wrecz
          przeciwnie to fantastyczna zabawa. Obecnie z najlepszym rynkiem akcji ennergii
          i samochodowki w Chinach i Indiach mozn zyskac do 27% rocznie. Czlowieku,
          oszczedz 10 kolek i startuj. Wejdz na wyszukiwarki zrob przeglad, pomysl sam,
          and go ahead full steam. Ale jak dzienne wachania psuja Ci apetyt albp seks
          przerywasz bo masz wizje spadajacych akcji to absolutnie sie w to nie laduj.
          Komuchy puscily mnie z PRL z 400 dolarami w kieszeni (wtedy to byl roczny
          zarobek)i walizka ciuchow zony. Dziekuje im za to kazdego dnia. Oraz za to, ze
          wolno mi bylo kupic bilet z Wwy do Monachium przez Budapeszt w jedna strone.
          • Gość: nagi i goly Re: Mieszkasz w USA czy nie? To jest wazne. Przew IP: *.telia.com 18.11.04, 20:49
            Gowno wazne. Twoje stanowisko w polsce jak i powodzenie po wyjezdzie zamyka
            tobie panorame spojrzenia ze jest inny swiat. Bo nie tylko w USA mozna sie
            ustawic. Ja znam bardzo wielu ludzi w Europie co maja dziesiatki miljonow Euro
            na kocie i wyjechali z polski z 10 $ . Ty mowisz ze wyjechales z 400 $ niewiem
            kiedy to bylo ale w to byles szefem w porownaniu ze mna bo mi przydzielili
            wymiane na 10 USD. Taka byla norma i to dlugo w 60 latach. 10 ¤ wystarczylo na
            toalete i na nic wiecej i wielu przy tym sie tez ustawilo. Tak ze wymien ta
            lornetke co masz ze slomki , z wazska wiazka spojrzenia amerykanskiego na gruba
            rure PVC , najlepiej 160 taka co uzywa sie do podlanczania domow zbiorowych do
            sieci kanalizacji. To bedziesz widzial wiecej swiata.
            • Gość: igor Brzydkich slow uzywasz, to moglbym Ci nie odpowiad IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.11.04, 21:57
              ac. Czy moglbys jednak byc tak mily i podal kilka nazwisk tych ludzi. Bardzo
              bylbym zadowolony bo mam dobry pomysl na 'venture company'. Z Polakami bym sie
              lepiej dogadal. Odpale Ci niezly pieniadz jak wyjdzie. Jesli chodzi o Twoje
              zarobki w Polsce i wymiane to zdradza to prowincje, wiec masz swoja
              prowincjonalna racje i nie mam zamiaru podwazac Twoich slow. Tylko chce abys
              podal mi te nazwiska. Jesli mowisz prawde, w co osobiscie watpie. Twoj sposob
              wyrazania sie swiadczy o tym, ze zmywasz naczynia w kuchni. Milionerow tacy
              ludzie jak Ty, nie znaja.
        • Gość: Vivatowìy znawca A moze sie umowimy, ze jak dollar w kwierniu juz IP: *.fastres.net 18.11.04, 21:13
          bedzie rosl, to jak nie, to ja sie w forum wycofam a jak tak to ty sie wycofasz.
          • Gość: igor Jak bym wiedzial co sie stanie na gieldzie to bym IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.11.04, 21:29
            byl miliarderem. gdyby wszyscy wiedzieli co sie stanie na giledzie to by nie
            bylo gieldy. To samo co w loterii. gdyby wszyscy wiedzieli ktore numery wygraja
            nie byloby gier losowych w ogole. Chcesz wiecej o tym wiedziec, poczytaj
            znakomita pozycje : Theory of chaos. Zbiory tak olbrzymie jak gielda i gry
            losowe, maja bowiem pewne wspolne cechy dynamiki w bardzo dlugim okresie. Ale
            to nic nie daje przecietnemu inwestorowi, bo zysk jest pozadany powiedzmy w
            czasie 5, 10, 20 lat. Tak wiec w tym przypadku zakladanie sie byloby glupota a
            nie ryzykiem. Jak pisalem, ja lubie ryzyko. Udawalo mi sie czesto, tracilem tez
            duzo. Po zalamaniu dotcom'ow stracilem w paru dniach ponad 50 tysiecy dolarow.
            Ale to jest ryzyko. Zaluje, ze nie zaczynalem 10 lat wczesniej bo mialbym teraz
            swoja kompanie.
            • Gość: jarek-Zyd ne telus Ale ten zdziwieny maly handlarz( knarkam z Szwecji IP: *.fastres.net 18.11.04, 21:31
              jakos mnie boi sie odpowiedziec....
              • Gość: igor jarek. przeciez zartuje z faceta. Mnie nikt nie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.11.04, 22:03
                podskoczy w wiedzy (nie zawsze w szczesciu) o iwestowaniu. czytam regularnie
                World Street Journal, Fortune, Businness Week - to wystarcz. Jak sie ma dobra
                pamiec i wspomnienia z PRL (to byla nedza, cholerna komuchowa beznadziejnosc)
                to czlowiek chce sie szybko uczyc. Wiedza pusta, bez praktyki nic nie daje. I
                to wlasnie zawsze mnie dziwi jak jade do Polski. Duzo wiedza, niezle znaja
                jezyki a jednoczesnie brak im wiary w siebie i po prostu dzialania.
                • Gość: jojo a ja zarobilem na $$$ IP: *.ny325.east.verizon.net 18.11.04, 23:03
                  w kwietniu tego roku wlozylem na konto 100.000 $ w banku w Polsce kiedy bylem
                  tam na wakacjach,mialem nosa i szybko przerzucilem ta kwote na zlotowki ,co
                  dalo mi w tym czasie 400.000 zl. Wczoraj w ostatnim dniu pobytu w Polsce
                  wykupilem znowu $$$,zabralem z soba swoje 100.000 $ do USA,a reszte po wymianie
                  (65.000 zl) dzieciom swoim zostawilem,niech zyja dzieki ojca spekulacjom,no
                  nie ?
                  • Gość: igor jojo. twoj jezyk i opis transakcji nie wskazuje na IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 19.11.04, 00:10
                    to, ze Ty myslisz w ogole. Zal mi troche Ciebie, bo pozujesz jak mozesz. Tylko
                    po co? Wyobraz sobie, ze gdybys napisal 10 K to moze by podyskutowal z Toba i
                    na koncu pochwalil. Tak naprawde, to trzeba bylo kupic niezle mieszkanie i
                    wynajmowac.
                    • Gość: jojo Re: jojo. twoj jezyk i opis transakcji nie wskazu IP: *.ny325.east.verizon.net 19.11.04, 01:47
                      za kogo sie uwazasz? Pisalem wyraznie .ze odzyskalem swoje 100 K,Enough!?!?!?
                      • Gość: Wczoraj Krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje. IP: *.telia.com 19.11.04, 13:47
                        Igor= Igår= wczoraj= glupi rydz co ryczy jak ta krowa co malo mleka daje.

Chwal sie chwal. balwanku uposledzony. jak mi podasz wpierw na tym forum
                        oficjalne dane o Tobie i ja ich sprawdze wladcznie ze stanem twojego konta
                        bankowego to wtedy podam Tobie dane moje. innych ludzi nawziwsk sie balwanie
                        nie podaje . Jestez po prostu lobuzem ktory chcialby okrasc innych co maja
                        torche grosza. Ja bym sie wstydzil pytac o takie rzeczy a ty to robisz bo
                        jestes po porstu bandyta co chciallby okrasc innych.
                        A po drugie to mowisz jak nastolatek co czyta gazety i wie jak inwestowac.
                        Pacan jestes , to jest dowodem. Jak w gazetach by pisali jak inwestowac i
                        zarabiac to gaset by nie bylo tylko redaktorzy by sami inwestowali glupcze
                        naiwny. Gazety to instrument po fakcie. Nic nie podaja a to co podaja to za
                        pozno. Glupi jestes jak but rabina.
                        • Gość: Rekordzista Nowe rekordy slabego dolara IP: *.telia.com 22.11.04, 06:24
                          Nowe , co dziennie nowe. Za wasze obligacyjne papiery panstwa USA niedlugo
                          kupc bedziecie mogli pudelko zapalek jak w latach 30-tych. Dolar spada i spada.
                          A Buch pozycza wiecej i wiecej. Swiat sie poznal na oszustwie i nie chce
                          pozyczac wiecej pieniedzy dla usa.
                          • Gość: Tysprowda Re: Nowe rekordy slabego dolara IP: 193.188.161.* 22.11.04, 13:09
                            Co z tego, jak glupi Igor buszolom i tak sie cieszy, ze dolar spada......

Tak przynajmniej udaje, czyli pozuje.

Sie znaczy jego imie Igor Pozer z USSA.
                            • Gość: Mysliciel Myslales ze to bylo dno dolara ? IP: *.telia.com 24.11.04, 14:21
                              Nie koles przez tydzien jeszcze nowe dno sie pokazalo. W stosunku do korony to
                              juz dno niewidziane od lat. Nowe perpektywy , nowych den wartosci dolara.

Ach wy wszyscy co macie ich w materacach. cieszcie si z wartosci papieru. A
                              bedzie gorzej. Kazdy raz kongres przeznaczy Buchowi kilka miljardow na wojne na
                              polityczna propagande itd odboja sie to na warosci bo kazdy taki dolar nic nie
                              wyprodukowal tylko propagande.
                              • Gość: Tysprowda Re: Myslales ze dolar to dno ? IP: 193.188.161.* 24.11.04, 14:32
                                Od dawna mowie, ze euro na byc od morza do morza, od Atlantyku do Pacyfiku, bez
                                granic, z 250 milionami Slowian.

Wszytko ku temu zmierza dzieki temu, ze Busha Nostra socjalizuje koszty swoich
                                krwawych przedsiewziec, aby sobie sprywatyzowac krwawe zyski w swoich
                                przesiebiorstwach.
                                • Gość: denko Re: Myslales ze dolar to dno ? IP: *.telia.com 02.12.04, 14:22
                                  Nowe denko odkryte.
                                  Dolar nic nie warty.
                                  Placa rebeljantom papierem toaletowym i dobrze im chytrusom i zdrajcom tak.
      • Gość: Pędrek Wyrzutek Spadek dolara nie jest przypadkowy. IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 02.12.04, 15:35
        Gość portalu: igor napisał(a):

> przez Landsparkasse. Ryzyko, bo moze nie wzrosnac. Ale jak wzrosnie dolar za
        > pol roku (jak licze na to) to moge zyskac z 10 tys. euro na tym. Tak to jest
        na
        >
        > gieldzie. Zloto, dolar, euro, funt i latanie pomiedzy. Wyjdzie nie wyjdzie.

Dolar spada bo Stany maja wielki deficyt w handlu i budzecie. Dopoki tego
        nie naprawia to bedzie musial spadac dalej. Spadek dolara nie jest skutkiem
        przypadku czy spekulacji.
        • Gość: Rekordzista Nowe rekordy IP: *.telia.com 29.12.04, 08:30
          Valuta kr
          Euro - Sverige 8.98
          USA - Sverige 6.59

A wiec 8.98 /6.59 = 1.363

Fantastiskt. Ponizej 6.60 za korone. Niedlugo za korne kupi arab te nowe WTC
          i zrobi z nim co chce.

Dlaczego.? Dlatego ze trzeba pracowac a nie imperializmowac.
          • Gość: jarek Jak tam z glowa Kondratku, czyzby chelm byl za IP: *.fastres.net 29.12.04, 08:33
            ciasny albo go na tylek wsadziles.Bo za niedlugo czwarta brzydka wiadomosc cie
            czeka, wsadz sobie dwa chelmny bo i tak twojego tylka od glowy nie mozna rozroznic.
            • Gość: Diagnostyk Najarales sie pajacu zydowski IP: *.telia.com 29.12.04, 08:37
              Albo jestes takim urodzonym , plujacym wielbladem. Bluzniacym szmatom co za
              zaplacony abonament pracuje dzien i noc na tym forum.
              Odpowiadam tobje szmato takim jezykim niekultoralnym bo zwidze ze tak
              zaczynasz. mOJA WYPOWIEDZ BYLA O DOLARZE A TWOJA AGRESYWNA NA CZLOWIEKA KTOREGO
              NIE ZNASZ DLATEGO ODPOWIEDZ PARSZYWA SWINIO ZYDOWSKA. tAK ATAKUJECIE CALY SWIAT
              I TAK SIE WAM SKONCZY AGRESORZY.
              • Gość: IP: 216.127.82.* Brawo nasz arabski bracie, ales mu dolozyl IP: *.fastres.net 29.12.04, 08:40
                chyba twoich slow on nie przezyje.
                • Gość: Meteorolog Zydzi i arabowie to ten sam narod IP: *.telia.com 29.12.04, 08:47
                  Zydzi pluja wedlug przepisow Talmudu, co dziennie. Arabowie tez pluja. My nie
                  plujemy
                  Zydzi molestuja i arabowie tez molestuja a my nie molestujemy
                  Zydzi ponizaja kobiety i arabowie tez ponizaja kobiety, my nie ponizamy kobiet
                  Zydzi obrzezuja sie i arabowie tez w jakis tam sposob a my nie
                  Zydzi i Arabowie maja wspolnmego ojca Abra- hama a arabowie Abra-cadabra a my
                  takiego nie mamy.

---------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka