jorl11 Re: Emigrowac? 21.11.23, 10:57 petronella.kozlowska napisała: > 1. Twoja żona to na pewno jakaś przygłupawa Szlezjerka > > 2. Takie zarobki może ma w burdelu Praca w burdelach konczy sie u kobiet z osiagnieciem max. 35 lat. A wiec jego zona nie moze w burdelu pracowac jako prostytutka. Znowu sie nie znasz a trzaskasz dziobem. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska jorl11 napisał: 21.11.23, 16:21 www.bild.de/regional/berlin/zuhaelterei/berlins-bekannteste-prostituierte-geht-wieder-anschaffen-54318302.bild.html na stronie erfahrene ladies znajdziesz panie w zaawansowanym wieku na pierwszej stronie widzimy Madlen 66 lat Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: jorl11 napisał: 22.11.23, 10:36 petronella.kozlowska napisała: > > www.bild.de/regional/berlin/zuhaelterei/berlins-bekannteste-prostituierte-geht-wieder-anschaffen-54318302.bild.html > na stronie erfahrene ladies znajdziesz panie w zaawansowanym wieku > na pierwszej stronie widzimy Madlen 66 lat Przeczytalem ten artykol. No i? Przeciez ta stara qrwa daje ogloszenia ze znowu chce sie qrwic bo Arbeitsamt jej nie chce dawac pieniedzy bo jest bezrobotna a nie chce ísc do jakies pracy. Ktore sa. Wiec udaje ze stara sie o prace, takie sa wymogi Arbeitsamtu przeciez, ale w swoim zawodzie czyli qrwa. A to tylko teoretyzowanie bo napewno nie zarabia w tym zawodzie. A teraz petronella.kozlowska napisała: > 1. Twoja żona to na pewno jakaś przygłupawa Szlezjerka > > 2. Takie zarobki może ma w burdelu Burdel w Niemczech to jest mniej wiecej tak zorganizowany ze ktos ma chalupe z wieloma pokojami ktore qrwy wynajmuja. Za np. ponad 100€/dzien. Zapewnia ochrone, sprzatanie ogrewanie itd. I one musza najpierw zarobic na oplacenie tegi pokoju. Wiec stoja z kolezankami w burdelu klient wchodzi i wybiera taka jak chce. I gwarantuje ze w towarzystwie normalnych qrew czyli 20..35 l ta stara qrwa by tam nie miala chetnych. No moze czasem dla jakiegos poparanca ale i to wtedy jakby cene miala super super promocja. A i wtedy by i na pokoj nie zarobila nie mowiac cos dla siebie. Wiec wracam do mojego stwierdzenia: jorl11 napisał: > Praca w burdelach konczy sie u kobiet z osiagnieciem max. 35 lat. A wiec jego z > ona nie moze w burdelu pracowac jako prostytutka. Wiem, wiem droga petro ze stare kobiety marza sobie ze cos sa warte na tym qrewskim rynku. Naprawde sa cholernie malo warte moga probowac moze z wlasnego mieszkania aby nie miec kosztow pokoju w burdelu ale do burdelu sie nie nadaja bo nie zarobia aby koszty pokryc. Jak napisalem wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: jorl11 napisał: 22.11.23, 17:15 jorl11 napisał: twoja małolata musi się bardzo za ciebie wstydzić, nie dość że stary dziad, to jeszcze głupi na dodatek Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: jorl11 napisał: 22.11.23, 17:29 vermieter napisał(a): > jorl11 napisał: > > > twoja małolata musi się bardzo za ciebie wstydzić, nie dość że stary dziad, > to jeszcze głupi na dodatek E tam. Moze sie wstydzi mnie ale tego kompletnie nie pokazuje. W ta sobote idziemy na Andrzejki w hotelu w Polsce, czesto chodzimy na tance i w Polsce i w Niemczech, do kin (tylko w Polsce oczywiscie) do restauracji itd. Czesto sie cieszy jak baby ktore sa w wieku w ktorym mysla ze sa w pasujacym do mnie a wiec tylko z 10-15 lat mlodsze odemnie patrza na nia z nienawiscia. Bo im zabiera faceta ktory im sie nalezy. Musi cholernie ukrywac ten Twoj wstyd. Drugie wyjscie ze sie mnie nie wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: jorl11 napisał: 22.11.23, 20:56 w wieku 66 lat jest emerytką i dorabia do rent, także można się na to spojrzeć pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Emigrowac? 26.11.23, 22:29 1.melord napisał(a): > Ten dom szwagra wart 400 tys euro, Jak se namaluje ten szwagier. To wtedy jest wart 400tys. Teraz w Niemczech wartosc domow nagle spada. Domow ze zlymi charaktystykami energetycznymi. Jak bedzie dalej tak szlo bedzie jeszcze duzo gorzej. Moja corka po rozwodzie mieszka z nowym przyjacielem w jego domku. Wlasnie takim troche ameyrykanskim bo z drzewa. Ogrzewanie kaloryferami, gazowe. Nie da sie zamienic na podlogowe a wiec pompy cieplnej sie nie wstawi. Taka przebudowa to rozwalenie chalupy praktycznie. I juz teraz widac ze tych chalup nikt rozsadny nie kupi. nawet w Polsce juz trzeba aby sprzedac chalupe swiadectwo energetyczne. I wtedy wartosci chalup wydlubane z wlasnego nosa jako 400tys euro mozna sobie o kant d.. rozbic. >lewo by starczyl(w AU) by zapewnic sobie dos > tatnie zycie(nie luksus) w w domu opieki(dom starcow) kiedy kazdy z nas bedzie > kiedys potrzebowal...dzieci napewno nie bede opieka obciazal,nie chce by na st > are lata mnie znienawidzili pocierajac/myjac mi doope..tak moze sie zdarzyc? > > Starosc jest nieprzewidywalna,jedni odchodza szybko,inni latami. Jako ze jest nieprzewidywalna to rozwiazaniem jest ubezpieczenie od takich przypadkow bo sie rozkladaja koszty na wielu a dotyczy niewielu, prosta matematyka. Ja takowe mam, zalaczam zdjecie. Tam widac sa dwie oplaty. Jedna SM9 to jest na szpitale dodatkowe do panstwowego. Wtedy mam szefa lekarza pokjo 1 osobowy itd. 56,34€/miesiac. Co prawda mam corke lekarke, wlasciwoe tego nie potrzebuje ale lepiej miec. Stac mnie. Drugie to na opieke wlasnie PET. Widac dostawalbym na 45,56€/dzien przy najwyzszym stopniu uposledzenia. Kosztuje mnie 68,01/miesiac. To sa dobrowolne, place od ponad 30 lat te skladki naturalnie ceny rosna chodciaz widac akurat ze na szpital troche stanialo nawet. Dochodzi do tego panstwowe ubezpieczenie na opieke, mamy osobno do chotrobowego, oplacamy, to naturalnie podstawowe sprawy no i moje emerytura jakby co. Wedlug stawek w mojej okolicy, a to akurat wiem, mialbym za to doskonaly dom opieki. Naturalnie moge w duzo mnostwie sytuacji byc w swoim mieszkaniu dalej, przychodziliby ludzi do mnie na pomoc, nigdzie, nie mam az do wyjscia na chodnik wiecej jak 3mm progu. Tez prysznic nie ma. Odpowiednie mieszkanie i dom, z wina naturalne, Tak sie rozwiazuje sytuacje na starsc jakby co. Jak zwykle odmiany wynajmowania bo ubezpieczenie, co lubie najbardziej. > Coprawda kolega z Niemiec wspomnial,ze placi za luksusowe mieszkanie 750 euro n > a miesiac,co w AU zapewnilo by mieszkanie gdzies w buszu 500 km + od Sydney,al > e... co kraj to obyczaj. Nie wspomniej, a powiedzial dajac podkladke. Inaczej jak wasze jankesowskie gadania bez podkladek. > Moja mama umierala ponad 2 lata (alzheimer -straszna choroba+ inne ) > Polska na szczescie to duzo pozostalosciz PRL,np.sanatoria w tym domy opieki > Za przyzwoity placilem 7 tys ZL miesiecznie plus lapowki dla personelu 7tys na Twoja mame w Polsce. A ile emerytury miala? A moze miala wlasnie tez mieszkanie jak to w Polsce normalne a ze Twoja matka to po Tobie ma i kupila kiedys jak bylo tanio, sprzedales je i po oplaceniu mamy sporo zostalo Tobie? Zarobiles przeciez na tym. Po prostu macie w swoich anglosaskich krajach porabane. Kazdy z was z Jankesowa siedzie z mlotakiem pila i pendzlem budujac swoje psia bude bo inaczej macie idiotyczne ceny na chalupy. Macie wprawe bo po przyjechaniu do jankesowa wlasnie tak sie aklimatyzowaliscie. Zapierdajalac w takich pracach. Acha zadne praca nie hanbi, jasne. Do tego daje wpraw jak swoja chalupe budowac z jakies kupionej ruiny. I mieszkacie w swich psich budach trzesac sie z strachu o koszty energii. Stad wszycy tu z Jankesowa, mimo ze akurat macie duzo lepiej z energia jak my w Niemczech, z przerazeniem patrzycie jak wam ceny jejrosna i wszyscy antyzieloni jestescie. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Emigrowac? 27.11.23, 01:59 Moja corka po rozwodzie mieszka z nowym przyjacielem w jego domku. Wlasnie takim troche ameyrykanskim bo z drzewa. Ogrzewanie kaloryferami, gazowe. Nie da sie zamienic na podlogowe a wiec pompy cieplnej sie nie wstawi. Taka przebudowa to rozwalenie chalupy praktycznie. W Australii nie miałaby takich problemów, bo tu ogrzewanie podłogowe nie jest konieczne. Stare chałupy z cegły są nawet lepsze niż nowe, bo są z podwójnej cegły, a nie t.zw brick veneer, w których zimą może być zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Emigrowac? 27.11.23, 10:38 boomerang napisał: > Moja corka po rozwodzie mieszka z nowym przyjacielem w jego domku. Wlasnie t > akim troche ameyrykanskim bo z drzewa. Ogrzewanie kaloryferami, gazowe. Nie da > sie zamienic na podlogowe a wiec pompy cieplnej sie nie wstawi. Taka przebudowa > to rozwalenie chalupy praktycznie. > > W Australii nie miałaby takich problemów, bo tu ogrzewanie podłogowe nie jest k > onieczne. Nigdzie nie jest konieczne jak sie uprzec. Konieczne jest jak sie chce miec pompe cieplna a ona daje z jednego kWh 3..4kWh ciepla w domu. Mozna hajcowac, duzo kosztuje, lub siedziec w zimnie w chalupie. Albo nie chlodzic jak sa upaly. Wy w Australii nie macie chyba az tak zle, najgorzej maja takie jak f1 w USA. Klimat kontynentalny cholernie zimno albo cholernie goraco. I tu i tu trzeba energie, albo do ogrzewania albo do klimy i to tym wiecej im gorsza izolacja. Czyli psie budy jak ja nazywam. Bo tanie i kazdy polonus umie budowac bo tak zaczynal emigracje w USA przeciez. Jako robol na budowach. >Stare chałupy z cegły są nawet lepsze niż nowe, bo są z podwójnej ceg > ły, a nie t.zw brick veneer, w których zimą może być zimno. Parenascie lat mieszkalem w Berlinie w starym budownictwie. Rok budowy 1930, po wojnie naturalnie odbudowane bo tylko mury zostaly. Niby grube ceglane sciany ale okna proste, nieszczelne z tym ze energia byla taniutka wiec nie bylo problemu. Ale zima, jak teraz akurat jest ca. 0°C na dworze mialem max. 21°C w mieszkaniu. Zato bylo zdrowo bo okna byly troche nieszczelne. Teraz w moim nowym mieszkaniu tylko troche ciepla podloga w lazience i mam, zalaczem screen z miernika temp i wilgotnosci w stolowym. 23,6°C i 35% wilgotnsci. Zdrowo jest tez bo mam rekupelacje, caly czas sie wietrzy. A okna 3 szyby, Hightech wielkie uszczelnienia. Mury nie sa z cegly to sa jakies bloki czegos tam, nie wiem nie znam sie. Ale ci co budowali znali sie. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Emigrowac? 27.11.23, 15:38 jorl11 napisał: > kaniu. Zato bylo zdrowo bo okna byly troche nieszczelne. Teraz w moim nowym mie > szkaniu tylko troche ciepla podloga w lazience i mam, zalaczem screen z miernik > a temp i wilgotnosci w stolowym. 23,6°C i 35% wilgotnsci. Z miernika temperatury i wilgotnisc zrobilem screen, dalej tzw stolowy, z ostatniego tygodnia. I zalaczam. Czerwona linia to temperatura, Zakres obrazku to 20°C do 30°C. Mozna oszacowac ze napewno zawsze powyzej 23°C a czasami prawie 25°C. Wilgotnosc zakres obrazka 20% do 60%, widac ze pomiedzy 30% a 50% sie waha. Idealnie dla zdrowie i komfortu. Odpowiedz Link Zgłoś
hadrian_pl Re: Emigrowac? 27.11.23, 15:20 > Ten dom szwagra wart 400 tys euro, Szwagier kupił dom w latach 90 tych za 250 tys DM, otrzymał jako przesiedleniec z Niemiec korzystny kredyt, wydaje mi się ze nie musiał mieć wkładu 20%,jaki musieli wnieść Niemcy, by dom kupić. To 125 tys. euro. Wziąć pod uwagę inflacje to na koniec życia zarobił na tym interesie.My syna ale syn w przeciwieństwie do Polaków nie chce w tym domu mieszkać, nie myśli, w przeciwieństwie do Polaków ożenić się i zamieszkać u rodziców we własnym domu, woli otrzymać kasę i wyprowadzić się do mieszkania czynszowego.Polacy tego nie pokapują,moi krewni nie mogą zrozumieć,czemu kuzyni mieszkający w Niemczech nie maja samochodów,czy jeśli otrzymają spadek nie kupią drogiego samochodu. Polak to niestety tika inaczej niz Niemiec.Inaczej skonstruowany Mózg? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Emigrowac? 27.11.23, 15:49 hadrian_pl napisał: > To 125 tys. euro. Wziąć pod uwagę inflacje to na koniec życia zarobił na tym in > teresie. To sie okaze jak juz ostatecznie sprzeda. Bo ceny domow spadaja w Niemczech wlasnie z powodu energetycznych. Nie sadze ze ma podlogowe ogrzewanie a wtedy zadne pompy cieplne. OK, mozna ale bedzie cholernie malo sprawna. Niewiele wiecej dolozy energii do zuzytej z pradu. Ale warto na stare lata uciec z takiej chalupy. Sam fakt schodow w takiej to na starosc staje sie problemem. Bo sie spadnie kiedys i kosci polamie. Albo nie lazic na gore ale ogrzewac trzeba jakos bo grzyb sie zalegnie tam. Najlepsze chalupy sa tylko z jednym poziomem jak juz ma byc chalupa. No ale wtedy m^2 dzialki za male. >My syna ale syn w przeciwieństwie do Polaków nie chce w tym domu mieszk > ać, nie myśli, w przeciwieństwie do Polaków ożenić się i zamieszkać u rodziców > we własnym domu, woli otrzymać kasę i wyprowadzić się do mieszkania czynszowego Oczywiscie ze dzieci olewaja stare chalupy, problem tylko sprzedac jakos tam. > .Polacy tego nie pokapują,moi krewni nie mogą zrozumieć,czemu kuzyni mieszkając > y w Niemczech nie maja samochodów,czy jeśli otrzymają spadek nie kupią drogiego > samochodu. Polak to niestety tika inaczej niz Niemiec.Inaczej skonstruowany Mó > zg? W Polsce nie ma warunkow na czynszowe mieszkania. Tam jest prawie jak u jankesow z cenami. I z wyrzuceniem z chalupy. W Niemczech panstwo tak zorganizowalo to ze wlasciciel chalupy nie ma jej o mitycznej wartosci a po prostu koszt jej budowy i troche do tego. To prawei jak z lekarzami. Jak sie by wolny rynek dopuscilo w medycanie tak naprawde to przeciez obdarliby lekarze ludzi ze skory. Bo jak boli to konkurencja nie dziala. Ja jestem naprawde za kapitalizmem ale sa zakresy gdzie to nie dziala dobrze, tam gdzie konkurencja jest dosc wylaczona. I w medycynie i tez w mieszkaniach. Panstwo to reguluje i dobrze. I mimo tych regulacji jest duzo wlascicieli co chalupy buduja calkiem kapitalistycznie i to sie im tez oplaca. Ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś