Dodaj do ulubionych

La La Land

18.01.24, 02:41
Senator Manchin (D) nazwal obecna administracje, ze zyja w La La Land.
Swietne okreslenie, lepiej nie mozna.
Nic im jeszcze nie wyszlo na plus, 2 wojny, otwarta granica, wszedzie chaos.
Obserwuj wątek
    • bmc3i Re: La La Land 18.01.24, 04:08
      senioryta13 napisał:

> Senator Manchin (D) nazwal obecna administracje, ze zyja w La La Land.
      > Swietne okreslenie, lepiej nie mozna.
      > Nic im jeszcze nie wyszlo na plus, 2 wojny, otwarta granica, wszedzie chaos.

Obecna administracja:
      - najmniejsze bezrobocie od 54 lat, z 3 wolnymi miejscami pracy na każdych 2 szukających pracy bezrobotnych;
      - liczba miejsc pracy w przemyśle wzrosła o 840 000
      - liczba zatrzymań osób próbujących nielegalnie przekroczyć południową granicę wzrosła w ostatnich miesiącach i ogółem wzrosła o 300%.
      - Indeks S&P 500 wzrósł o 12,5%
      - zyski korporacji wzrosły o 22,6%
      - liczba osób z ubezpieczeniem medycznym wzrosła o 1,2%, zaś liczba osób bez ubezpieczenia zmalała do 2,4 mln
      - liczba osób korzystających z Food Stamps (pomoc społeczna na żywność) spadła o 2%
      - wydobycie ropy wzrosło o 10,7%

www.factcheck.org/2023/10/bidens-numbers-october-2023-update/

No rzeczywiście, nic się nie udało
      • a.jej.rkoniak Re: La La Land 18.01.24, 04:58
        już tu ktoś wspominał zapaść niektórych miast amerykańskich - LA, Portland - spowodowaną lewackimi pomysłąmi na wymiar sprawiedliwości, działalność policji, powszechną narkomanię .....
        napisz - ilu jeszcze Amerykanów NIE szuka pracy, bo mu się nie chce?
        jak wygląda uprzątanie ulic LA z zalegającego elementu ludzkiego?
        • bmc3i Re: La La Land 18.01.24, 06:45
          a.jej.rkoniak napisał(a):

> już tu ktoś wspominał zapaść niektórych miast amerykańskich - LA, Portland - sp
          > owodowaną lewackimi pomysłąmi na wymiar sprawiedliwości, działalność policji, p
          > owszechną narkomanię .....
          > napisz - ilu jeszcze Amerykanów NIE szuka pracy, bo mu się nie chce?
          > jak wygląda uprzątanie ulic LA z zalegającego elementu ludzkiego?

Żadna z tych rzeczy nie zależy od prezydenta USA, od Bidena w tym przypadku, bo wszystkie są w wyłącznej gestii władz lokalnych. A wątek jest o Bidenie.
          • a.jej.rkoniak Re: La La Land 18.01.24, 11:30
            leading by example - tego teraz uczą na kursach dla kierowników
            ale dziadzia musi uważać, bo wywrotka może być zabójcza
            ile z tych wymienionych przez ciebie zdobyczy jest dziełem śpiącego Ziutka?
          • j-k doprawdy ? 18.01.24, 12:05
            > Żadna z tych rzeczy nie zależy od prezydenta USA, od Bidena w tym przypadku, bo
            > wszystkie są w wyłącznej gestii władz lokalnych. A wątek jest o Bidenie.

doprawdy. ?
            to juz Prezydent USA nic wewnatrz kraju nie moze

a kieruje juz tylko polityka zagraniczna ?

Atrofia Wladzy ?
          • senioryta13 Re: La La Land 18.01.24, 15:33
            bmc3i napisał:
            > Żadna z tych rzeczy nie zależy od prezydenta USA, od Bidena w tym przypadku, bo
            > wszystkie są w wyłącznej gestii władz lokalnych. A wątek jest o Bidenie.

a ta?
            judiciary.house.gov/media/in-the-news/alarming-surveillance-feds-asked-banks-search-private-transactions-terms-maga
            "„Alarmujący” nadzór: federalni poprosili banki o wyszukiwanie prywatnych transakcji pod kątem takich haseł, jak „MAGA”, „Trump”.
      • malkontent6 Re: La La Land 18.01.24, 15:41
        bmc3i napisał:

> - najmniejsze bezrobocie od 54 lat, z 3 wolnymi miejscami pracy na każdych 2 sz

Pod koniec prezydentury Trumpa bezrobocie było na poziomie najniższym od 1969 roku.

> - Indeks S&P 500 wzrósł o 12,5%

Pod koniec rządów Trumpa Dow Jones po raz pierwszy przekroczył 36 tys.
        • bmc3i Re: La La Land 18.01.24, 17:26
          malkontent6 napisał:

> bmc3i napisał:
          >
          > > - najmniejsze bezrobocie od 54 lat, z 3 wolnymi miejscami pracy na każdyc
          > h 2 sz
          >
          > Pod koniec prezydentury Trumpa bezrobocie było na poziomie najniższym od 1969 r
          > oku.

Bzdury

Gdy Trump objął urząd w styczniu 2017 istniało wg Labor Department 145.6 miejsc pracy poza farmami. Po 30 miesiącach rządów Trumpa, istniało 150.8 miliona miejsc pracy, czyli wzrost o 5,2 mln miejsc pracy.

Dla Bidena w ciągu analogicznego okresu 30 mcy, wynosi to odpowiednio: 143 mln miejsc pracy poza farmami, i 156.2 million po 30 miesiacach, czyli 13.2 miliona dodatkowych miejsc pracy po takich samych pierwszych 30 miesiącach rządów.

www.wral.com/story/fact-check-did-trump-or-biden-create-more-jobs-over-30-months/21012411/

> > - Indeks S&P 500 wzrósł o 12,5%
          >
          > Pod koniec rządów Trumpa Dow Jones po raz pierwszy przekroczył 36 tys.

Kraj był wówczas zamknięty z powodu pandemii Covid, zaś Kongres dał korporacjom dziesiatki miliardow covidowych dolarów. Jako że kraj był zamknięty, popyt był zerowy. Toteż te korporacje nie mając wobec braku popytu co zrobić z tymi miliardami, skierowały je na giełdę. Stąd ten ówczesny skok giełdy.
          • malkontent6 Re: La La Land 18.01.24, 18:08
            bmc3i napisał:

> > Pod koniec rządów Trumpa Dow Jones po raz pierwszy przekroczył 36 tys.

Brrrrr, pod koniec rządów Trumpa Dow Jone przekroczył 30 tys. a nie 36 tys. To było ważny próg. Moje palce już nie zawsze trafiają w odpowiednie klawisze.

>
            > Kraj był wówczas zamknięty z powodu pandemii Covid, zaś Kongres dał korporacjom
            > dziesiatki miliardow covidowych dolarów. Jako że kraj był zamknięty, popyt był
            > zerowy. Toteż te korporacje nie mając wobec braku popytu co zrobić z tymi mili
            > ardami, skierowały je na giełdę. Stąd ten ówczesny skok giełdy.

Piszesz o czasach Trumpa czy Bidena?
            • bmc3i Re: La La Land 18.01.24, 18:34
              malkontent6 napisał:

> bmc3i napisał:

> > Kraj był wówczas zamknięty z powodu pandemii Covid, zaś Kongres dał korpo
              > racjom
              > > dziesiatki miliardow covidowych dolarów. Jako że kraj był zamknięty, pop
              > yt był
              > > zerowy. Toteż te korporacje nie mając wobec braku popytu co zrobić z tym
              > i mili
              > > ardami, skierowały je na giełdę. Stąd ten ówczesny skok giełdy.
              >
              > Piszesz o czasach Trumpa czy Bidena?

Piszę o słynnej konferencji prasowej Trumpa tuż przed wyborami 2020, na ktorej pochwalił się tym najwyższym w historii wskaźnikiem giełdy.
              • malkontent6 Re: La La Land 18.01.24, 19:11
                bmc3i napisał:

> Piszę o słynnej konferencji prasowej Trumpa tuż przed wyborami 2020, na ktorej
                > pochwalił się tym najwyższym w historii wskaźnikiem giełdy.

Miał się czym pochwalić, Dow Jones właśnie przekroczył próg 30 tys.
                • bmc3i Re: La La Land 19.01.24, 04:08
                  malkontent6 napisał:

> bmc3i napisał:
                  >
                  > > Piszę o słynnej konferencji prasowej Trumpa tuż przed wyborami 2020, na k
                  > torej
                  > > pochwalił się tym najwyższym w historii wskaźnikiem giełdy.
                  >
                  >
                  > Miał się czym pochwalić, Dow Jones właśnie przekroczył próg 30 tys.

Siebie pochwalic? A jaką on miał w tym zasługę, skoro to Kongres uchwalił te pieniądze dla korporacji, które trafiły następnie na giełdę, windując ją?

• engine8t Re: La La Land 18.01.24, 18:17
        No ty chyba jestes lewakiem bo jakos nie bierzesz pod uwage jak sie liczy bezrobocie?
        Liczy sie ilu jest zarejestrowanych jako szukajacych pracy a dzieki Bidenowi ludzie nie chca pracowac bo jedni dostaja a inni sami sobie biora wiec rzeczywiscie cud sie stal i pomimo ze ilosc miejsc pracy spadla to biznesy nie moga nalezc chetnych... To sie nazywa Bidenomics?

Mozna by sie chwalic jesli sie stworzylo nowe miejsca pracy ale ze ludzi brakuje z powodu lenistwa i braku checi to liczenie tego jako spadek bezrobocia to juz tylko lewactwo moglo wymyslec..

Ilosc nielegalnych i to nie tylko probujacych ale tych c przekroczyli i zgineli w tlumie a w Kaliforni dostali darmowe ubezpieczenia (nic dziwnego ze ilosc ubezpieczonych wzrosla?) i benefity dla nich to tez "sukces" Bidena?

Teraz zamiast stac w kolejce po foodstampsy i potem w kolejce do kasy - oni sobie ida i biora co cha oraz omijaj kolejki do kasy. - ogrmony sukces lewackiej polityki Bidena?
        • bmc3i Re: La La Land 18.01.24, 18:38
          engine8t napisał:

> No ty chyba jestes lewakiem bo jakos nie bierzesz pod uwage jak sie liczy bezro
          > bocie?
          > Liczy sie ilu jest zarejestrowanych jako szukajacych pracy a dzieki Bidenowi lu
          > dzie nie chca pracowac bo jedni dostaja a inni sami sobie biora

Ta, jedni dostają, a inni sami sobie biora. Ciekawe z czego sobie biorą.
      • prze.nick Re: La La Land 18.01.24, 22:11
        a najwyższy od 1941 roku i wciąż rosnący poziom samobójstw w USA to czyja zasługa?
        www.cnn.com/2023/11/29/health/suicide-record-high-2022-cdc/index.html
      • senioryta13 Re: La La Land 19.01.24, 13:21
        bmc3i napisał:
        > No rzeczywiście, nic się nie udało

Zapomniales tylko wspomniec o inflacji, o wojnach nie wspomne.
        Notowania za Bidenomic Biden ma najnizsze ze wszystkich prezydentow, a niby jest tak swietnie w twoim pojeciu. Czy ci nie wpadlo do glowy, ze cos tu jednak zgrzyta??
        • bmc3i Re: La La Land 19.01.24, 14:29
          senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
          > > No rzeczywiście, nic się nie udało
          >
          >
          > Zapomniales tylko wspomniec o inflacji, o wojnach nie wspomne.
          > Notowania za Bidenomic Biden ma najnizsze ze wszystkich prezydentow, a niby jes
          > t tak swietnie w twoim pojeciu. Czy ci nie wpadlo do glowy, ze cos tu jednak zg
          > rzyta??

Tak, zgrzyta, nie robi sobie tyle publicity "ja, ja, ja", jak Trump. A powinien, miałby lepsze notowania. Ale za stary jest na to.
          • senioryta13 Re: La La Land 20.01.24, 20:31
            bmc3i napisał:
            > Tak, zgrzyta, nie robi sobie tyle publicity "ja, ja, ja", jak Trump. A powinien
            > , miałby lepsze notowania. Ale za stary jest na to.

To przeciez Dem. o nim bez przerwy mowia i plotkuja i po sadach ciagaja. Biden zamiast mowic o planach na przyszlosc, gospodarce lub granicy i nielegalnych, to potrafi wymienic az 55 razy 'Trump"w swoim przemowieniu do luda.

a co, innym nie przeszkadza, ze jest stary? prawdopodobnie w to im graj, podpisze wszystko.
    • szwampuch58 Re: La La Land 18.01.24, 10:49
      Da da Nataszatwitter.com/agnes51235072/status/1747645744629109081?s=20
      • bmc3i Re: La La Land 19.01.24, 04:11
        szwampuch58 napisał:

> Da da Nataszatwitter.com/agnes51235072/status/1747645744629109081?s=20

Qwa, naprawdę? To ten o którym myślę? 😭
    • bmc3i Re: La La Land 19.01.24, 23:25
      senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
      > > Tak, zgrzyta, nie robi sobie tyle publicity "ja, ja, ja", jak Trump. A po
      > winien
      > > , miałby lepsze notowania. Ale za stary jest na to.
      >
      >
      > Innymi slowy, olewa wyborcow, bo mysli, ze po ponownym oszustwie znowu zasiadzi
      > e w W.H.
      > Ostatnio nawet zona musiala go reklamowac w t.v., jaki to on jeszcze sprawny je
      > st, pelny vigoru, wiec napisz o co z nim chodzi , bo sam nie zamierza nigdzie o
      > dchodzic, a swita mu tylko przyklaskuje, oszukujac tym samym swoich wyborcow, k
      > torych zreszta malo i tak juz zostalo.

I znowu wygra, bo nie ma przeciwnika, gdyż Trump nie ma żadnego programu pozytywnego, tylko "rozwalić wszystko" i "ja, ja, ja".

• senioryta13 Re: La La Land 20.01.24, 20:21
        bmc3i napisał:

> senioryta13 napisał:
        >
        > > bmc3i napisał:
        > > > Tak, zgrzyta, nie robi sobie tyle publicity "ja, ja, ja", jak Trump
        > . A po
        > > winien
        > > > , miałby lepsze notowania. Ale za stary jest na to.
        > >
        > >
        > > Innymi slowy, olewa wyborcow, bo mysli, ze po ponownym oszustwie znowu za
        > siadzi
        > > e w W.H.
        > > Ostatnio nawet zona musiala go reklamowac w t.v., jaki to on jeszcze spra
        > wny je
        > > st, pelny vigoru, wiec napisz o co z nim chodzi , bo sam nie zamierza nig
        > dzie o
        > > dchodzic, a swita mu tylko przyklaskuje, oszukujac tym samym swoich wybor
        > cow, k
        > > torych zreszta malo i tak juz zostalo.
        >
        >
        > I znowu wygra, bo nie ma przeciwnika, gdyż Trump nie ma żadnego programu pozyty
        > wnego, tylko "rozwalić wszystko" i "ja, ja, ja".

Jak to nie ma? ma, w przeciwienstwie do obecnego.
        Drill baby drill i zatrzasnac granice.
        To na poczatek.
        Radze Trumpa posluchac, bo na twoich kanalach on juz jest pogrzebany albo w wiezieniu.
        • bmc3i Re: La La Land 21.01.24, 05:03
          senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
          >
          > > senioryta13 napisał:

> >
          > >
          > > I znowu wygra, bo nie ma przeciwnika, gdyż Trump nie ma żadnego programu
          > pozyty
          > > wnego, tylko "rozwalić wszystko" i "ja, ja, ja".
          >
          >
          > Jak to nie ma? ma, w przeciwienstwie do obecnego.
          > Drill baby drill i zatrzasnac granice.
          > To na poczatek.
          > Radze Trumpa posluchac, bo na twoich kanalach on juz jest pogrzebany albo w wie
          > zieniu.

Słuchałem, jak najbardziej "defund FBI".

Niestety nie słyszałem nic o reformie szkolnictwa, aby po ukończeniu High School przeciętny abiturient potrafił wymienić chociaż 5 państw na świecie, nie słyszałem też żadnego programu aby leki nie kosztowały 10-krotnie więcej niż dokładnie te same leki zagranicą, nie słyszałem też żadnego programu, aby USA nie były jedynym państwem w zachodniej hemisferze - a może i na całym świecie - w którym prawo do urlopu wypoczynkowego nie jest zagwarantowane prawem, nie słyszałem też z jego ust ani słowa, aby budować nową infrastrukturę kraju, aby kraj USA nie przypominały swoją infrastrukturą co raz bardziej PRL-u za późnego Gomułki, etc, etc.

Zamiast tego słyszę "defund FBI", i "Make America Great Again" - widać po czterech latach rządów Trumpa, trzeba ją najwyraźniej ponownie robić wielką.

• malkontent6 Re: La La Land 22.01.24, 03:46
            bmc3i napisał:

> Słuchałem, jak najbardziej "defund FBI".

A ja słuszałem "defund the police" głównie w bardzo postępowych miastach: Portland, Baltimore...

>
            > Niestety nie słyszałem nic o reformie szkolnictwa, aby po ukończeniu High Schoo
            > l przeciętny abiturient potrafił wymienić chociaż 5 państw na świecie,

Obama rządził 8 lat i tego nie zmienił????

> nie słyszałem też żadnego programu, aby USA nie był
            > y jedynym państwem w zachodniej hemisferze - a może i na całym świecie - w któr
            > ym prawo do urlopu wypoczynkowego nie jest zagwarantowane prawem

Clinton, Obama, Biden też nic nie zrobili w tej sprawie.
            • bmc3i Re: La La Land 22.01.24, 04:21
              malkontent6 napisał:

> Clinton, Obama, Biden też nic nie zrobili w tej sprawie.

Ale przeciez juz po przednich rządach Trumpa Ameryka miała być wielka. Teraz Trump szykuje się do kolejnych rządów, i znowu chce ją robić wielką. Jeszcze pięć kolejnych kadencji, i w jakim tempie bedzie gigantem
              • malkontent6 Re: La La Land 22.01.24, 04:38
                Trumo rządził 4 lata a Clinton, Obama i Biden dużo dłużej.
                • bmc3i Re: La La Land 24.01.24, 04:01
                  bmc3i napisał:

> malkontent6 napisał:

> Ale przeciez juz po przednich rządach Trumpa Ameryka miała być wielka. Teraz Tr
                  > ump szykuje się do kolejnych rządów, i znowu chce ją robić wielką. Jeszcze pięć
                  > kolejnych kadencji, i w jakim tempie bedzie gigantem

malkontent6 napisał:

> Trumo rządził 4 lata a Clinton, Obama i Biden dużo dłużej.

Trump rządził 4 lata, Biden jedynie 3 lata. Ale przecież Trump już w 2016 roku startował po to aby uczynić Amerykę wielką. Nic nie mówił, że będzie potrzebował na to 2 kadencji. To były wybory tylko na jedną.
    • senioryta13 Re: La La Land 01.12.24, 12:21
      koniec "tryndu"?
      (choc nIe powiem, nIe powiem...)
      www.youtube.com/watch?v=7EdEyoXioy0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka