senioryta13 18.01.24, 02:41 Senator Manchin (D) nazwal obecna administracje, ze zyja w La La Land. Swietne okreslenie, lepiej nie mozna. Nic im jeszcze nie wyszlo na plus, 2 wojny, otwarta granica, wszedzie chaos. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bmc3i Re: La La Land 18.01.24, 04:08 senioryta13 napisał: > Senator Manchin (D) nazwal obecna administracje, ze zyja w La La Land. > Swietne okreslenie, lepiej nie mozna. > Nic im jeszcze nie wyszlo na plus, 2 wojny, otwarta granica, wszedzie chaos. Obecna administracja: - najmniejsze bezrobocie od 54 lat, z 3 wolnymi miejscami pracy na każdych 2 szukających pracy bezrobotnych; - liczba miejsc pracy w przemyśle wzrosła o 840 000 - liczba zatrzymań osób próbujących nielegalnie przekroczyć południową granicę wzrosła w ostatnich miesiącach i ogółem wzrosła o 300%. - Indeks S&P 500 wzrósł o 12,5% - zyski korporacji wzrosły o 22,6% - liczba osób z ubezpieczeniem medycznym wzrosła o 1,2%, zaś liczba osób bez ubezpieczenia zmalała do 2,4 mln - liczba osób korzystających z Food Stamps (pomoc społeczna na żywność) spadła o 2% - wydobycie ropy wzrosło o 10,7% www.factcheck.org/2023/10/bidens-numbers-october-2023-update/ No rzeczywiście, nic się nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: La La Land 18.01.24, 04:58 już tu ktoś wspominał zapaść niektórych miast amerykańskich - LA, Portland - spowodowaną lewackimi pomysłąmi na wymiar sprawiedliwości, działalność policji, powszechną narkomanię ..... napisz - ilu jeszcze Amerykanów NIE szuka pracy, bo mu się nie chce? jak wygląda uprzątanie ulic LA z zalegającego elementu ludzkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 18.01.24, 06:45 a.jej.rkoniak napisał(a): > już tu ktoś wspominał zapaść niektórych miast amerykańskich - LA, Portland - sp > owodowaną lewackimi pomysłąmi na wymiar sprawiedliwości, działalność policji, p > owszechną narkomanię ..... > napisz - ilu jeszcze Amerykanów NIE szuka pracy, bo mu się nie chce? > jak wygląda uprzątanie ulic LA z zalegającego elementu ludzkiego? Żadna z tych rzeczy nie zależy od prezydenta USA, od Bidena w tym przypadku, bo wszystkie są w wyłącznej gestii władz lokalnych. A wątek jest o Bidenie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: La La Land 18.01.24, 11:30 leading by example - tego teraz uczą na kursach dla kierowników ale dziadzia musi uważać, bo wywrotka może być zabójcza ile z tych wymienionych przez ciebie zdobyczy jest dziełem śpiącego Ziutka? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k doprawdy ? 18.01.24, 12:05 > Żadna z tych rzeczy nie zależy od prezydenta USA, od Bidena w tym przypadku, bo > wszystkie są w wyłącznej gestii władz lokalnych. A wątek jest o Bidenie. doprawdy. ? to juz Prezydent USA nic wewnatrz kraju nie moze a kieruje juz tylko polityka zagraniczna ? Atrofia Wladzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: La La Land 18.01.24, 15:33 bmc3i napisał: > Żadna z tych rzeczy nie zależy od prezydenta USA, od Bidena w tym przypadku, bo > wszystkie są w wyłącznej gestii władz lokalnych. A wątek jest o Bidenie. a ta? judiciary.house.gov/media/in-the-news/alarming-surveillance-feds-asked-banks-search-private-transactions-terms-maga "„Alarmujący” nadzór: federalni poprosili banki o wyszukiwanie prywatnych transakcji pod kątem takich haseł, jak „MAGA”, „Trump”. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: La La Land 18.01.24, 15:41 bmc3i napisał: > - najmniejsze bezrobocie od 54 lat, z 3 wolnymi miejscami pracy na każdych 2 sz Pod koniec prezydentury Trumpa bezrobocie było na poziomie najniższym od 1969 roku. > - Indeks S&P 500 wzrósł o 12,5% Pod koniec rządów Trumpa Dow Jones po raz pierwszy przekroczył 36 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 18.01.24, 17:26 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > - najmniejsze bezrobocie od 54 lat, z 3 wolnymi miejscami pracy na każdyc > h 2 sz > > Pod koniec prezydentury Trumpa bezrobocie było na poziomie najniższym od 1969 r > oku. Bzdury Gdy Trump objął urząd w styczniu 2017 istniało wg Labor Department 145.6 miejsc pracy poza farmami. Po 30 miesiącach rządów Trumpa, istniało 150.8 miliona miejsc pracy, czyli wzrost o 5,2 mln miejsc pracy. Dla Bidena w ciągu analogicznego okresu 30 mcy, wynosi to odpowiednio: 143 mln miejsc pracy poza farmami, i 156.2 million po 30 miesiacach, czyli 13.2 miliona dodatkowych miejsc pracy po takich samych pierwszych 30 miesiącach rządów. www.wral.com/story/fact-check-did-trump-or-biden-create-more-jobs-over-30-months/21012411/ > > - Indeks S&P 500 wzrósł o 12,5% > > Pod koniec rządów Trumpa Dow Jones po raz pierwszy przekroczył 36 tys. Kraj był wówczas zamknięty z powodu pandemii Covid, zaś Kongres dał korporacjom dziesiatki miliardow covidowych dolarów. Jako że kraj był zamknięty, popyt był zerowy. Toteż te korporacje nie mając wobec braku popytu co zrobić z tymi miliardami, skierowały je na giełdę. Stąd ten ówczesny skok giełdy. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: La La Land 18.01.24, 18:08 bmc3i napisał: > > Pod koniec rządów Trumpa Dow Jones po raz pierwszy przekroczył 36 tys. Brrrrr, pod koniec rządów Trumpa Dow Jone przekroczył 30 tys. a nie 36 tys. To było ważny próg. Moje palce już nie zawsze trafiają w odpowiednie klawisze. > > Kraj był wówczas zamknięty z powodu pandemii Covid, zaś Kongres dał korporacjom > dziesiatki miliardow covidowych dolarów. Jako że kraj był zamknięty, popyt był > zerowy. Toteż te korporacje nie mając wobec braku popytu co zrobić z tymi mili > ardami, skierowały je na giełdę. Stąd ten ówczesny skok giełdy. Piszesz o czasach Trumpa czy Bidena? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 18.01.24, 18:34 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > Kraj był wówczas zamknięty z powodu pandemii Covid, zaś Kongres dał korpo > racjom > > dziesiatki miliardow covidowych dolarów. Jako że kraj był zamknięty, pop > yt był > > zerowy. Toteż te korporacje nie mając wobec braku popytu co zrobić z tym > i mili > > ardami, skierowały je na giełdę. Stąd ten ówczesny skok giełdy. > > Piszesz o czasach Trumpa czy Bidena? Piszę o słynnej konferencji prasowej Trumpa tuż przed wyborami 2020, na ktorej pochwalił się tym najwyższym w historii wskaźnikiem giełdy. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: La La Land 18.01.24, 19:11 bmc3i napisał: > Piszę o słynnej konferencji prasowej Trumpa tuż przed wyborami 2020, na ktorej > pochwalił się tym najwyższym w historii wskaźnikiem giełdy. Miał się czym pochwalić, Dow Jones właśnie przekroczył próg 30 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 19.01.24, 04:08 malkontent6 napisał: > bmc3i napisał: > > > Piszę o słynnej konferencji prasowej Trumpa tuż przed wyborami 2020, na k > torej > > pochwalił się tym najwyższym w historii wskaźnikiem giełdy. > > > Miał się czym pochwalić, Dow Jones właśnie przekroczył próg 30 tys. Siebie pochwalic? A jaką on miał w tym zasługę, skoro to Kongres uchwalił te pieniądze dla korporacji, które trafiły następnie na giełdę, windując ją? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: La La Land 18.01.24, 18:17 No ty chyba jestes lewakiem bo jakos nie bierzesz pod uwage jak sie liczy bezrobocie? Liczy sie ilu jest zarejestrowanych jako szukajacych pracy a dzieki Bidenowi ludzie nie chca pracowac bo jedni dostaja a inni sami sobie biora wiec rzeczywiscie cud sie stal i pomimo ze ilosc miejsc pracy spadla to biznesy nie moga nalezc chetnych... To sie nazywa Bidenomics? Mozna by sie chwalic jesli sie stworzylo nowe miejsca pracy ale ze ludzi brakuje z powodu lenistwa i braku checi to liczenie tego jako spadek bezrobocia to juz tylko lewactwo moglo wymyslec.. Ilosc nielegalnych i to nie tylko probujacych ale tych c przekroczyli i zgineli w tlumie a w Kaliforni dostali darmowe ubezpieczenia (nic dziwnego ze ilosc ubezpieczonych wzrosla?) i benefity dla nich to tez "sukces" Bidena? Teraz zamiast stac w kolejce po foodstampsy i potem w kolejce do kasy - oni sobie ida i biora co cha oraz omijaj kolejki do kasy. - ogrmony sukces lewackiej polityki Bidena? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 18.01.24, 18:38 engine8t napisał: > No ty chyba jestes lewakiem bo jakos nie bierzesz pod uwage jak sie liczy bezro > bocie? > Liczy sie ilu jest zarejestrowanych jako szukajacych pracy a dzieki Bidenowi lu > dzie nie chca pracowac bo jedni dostaja a inni sami sobie biora Ta, jedni dostają, a inni sami sobie biora. Ciekawe z czego sobie biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: La La Land 18.01.24, 22:11 a najwyższy od 1941 roku i wciąż rosnący poziom samobójstw w USA to czyja zasługa? www.cnn.com/2023/11/29/health/suicide-record-high-2022-cdc/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: La La Land 19.01.24, 13:21 bmc3i napisał: > No rzeczywiście, nic się nie udało Zapomniales tylko wspomniec o inflacji, o wojnach nie wspomne. Notowania za Bidenomic Biden ma najnizsze ze wszystkich prezydentow, a niby jest tak swietnie w twoim pojeciu. Czy ci nie wpadlo do glowy, ze cos tu jednak zgrzyta?? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 19.01.24, 14:29 senioryta13 napisał: > bmc3i napisał: > > No rzeczywiście, nic się nie udało > > > Zapomniales tylko wspomniec o inflacji, o wojnach nie wspomne. > Notowania za Bidenomic Biden ma najnizsze ze wszystkich prezydentow, a niby jes > t tak swietnie w twoim pojeciu. Czy ci nie wpadlo do glowy, ze cos tu jednak zg > rzyta?? Tak, zgrzyta, nie robi sobie tyle publicity "ja, ja, ja", jak Trump. A powinien, miałby lepsze notowania. Ale za stary jest na to. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: La La Land 20.01.24, 20:31 bmc3i napisał: > Tak, zgrzyta, nie robi sobie tyle publicity "ja, ja, ja", jak Trump. A powinien > , miałby lepsze notowania. Ale za stary jest na to. To przeciez Dem. o nim bez przerwy mowia i plotkuja i po sadach ciagaja. Biden zamiast mowic o planach na przyszlosc, gospodarce lub granicy i nielegalnych, to potrafi wymienic az 55 razy 'Trump"w swoim przemowieniu do luda. a co, innym nie przeszkadza, ze jest stary? prawdopodobnie w to im graj, podpisze wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: La La Land 18.01.24, 10:49 Da da Nataszatwitter.com/agnes51235072/status/1747645744629109081?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 19.01.24, 04:11 szwampuch58 napisał: > Da da Nataszatwitter.com/agnes51235072/status/1747645744629109081?s=20 Qwa, naprawdę? To ten o którym myślę? 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 19.01.24, 23:25 senioryta13 napisał: > bmc3i napisał: > > Tak, zgrzyta, nie robi sobie tyle publicity "ja, ja, ja", jak Trump. A po > winien > > , miałby lepsze notowania. Ale za stary jest na to. > > > Innymi slowy, olewa wyborcow, bo mysli, ze po ponownym oszustwie znowu zasiadzi > e w W.H. > Ostatnio nawet zona musiala go reklamowac w t.v., jaki to on jeszcze sprawny je > st, pelny vigoru, wiec napisz o co z nim chodzi , bo sam nie zamierza nigdzie o > dchodzic, a swita mu tylko przyklaskuje, oszukujac tym samym swoich wyborcow, k > torych zreszta malo i tak juz zostalo. I znowu wygra, bo nie ma przeciwnika, gdyż Trump nie ma żadnego programu pozytywnego, tylko "rozwalić wszystko" i "ja, ja, ja". Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: La La Land 20.01.24, 20:21 bmc3i napisał: > senioryta13 napisał: > > > bmc3i napisał: > > > Tak, zgrzyta, nie robi sobie tyle publicity "ja, ja, ja", jak Trump > . A po > > winien > > > , miałby lepsze notowania. Ale za stary jest na to. > > > > > > Innymi slowy, olewa wyborcow, bo mysli, ze po ponownym oszustwie znowu za > siadzi > > e w W.H. > > Ostatnio nawet zona musiala go reklamowac w t.v., jaki to on jeszcze spra > wny je > > st, pelny vigoru, wiec napisz o co z nim chodzi , bo sam nie zamierza nig > dzie o > > dchodzic, a swita mu tylko przyklaskuje, oszukujac tym samym swoich wybor > cow, k > > torych zreszta malo i tak juz zostalo. > > > I znowu wygra, bo nie ma przeciwnika, gdyż Trump nie ma żadnego programu pozyty > wnego, tylko "rozwalić wszystko" i "ja, ja, ja". Jak to nie ma? ma, w przeciwienstwie do obecnego. Drill baby drill i zatrzasnac granice. To na poczatek. Radze Trumpa posluchac, bo na twoich kanalach on juz jest pogrzebany albo w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 21.01.24, 05:03 senioryta13 napisał: > bmc3i napisał: > > > senioryta13 napisał: > > > > > > I znowu wygra, bo nie ma przeciwnika, gdyż Trump nie ma żadnego programu > pozyty > > wnego, tylko "rozwalić wszystko" i "ja, ja, ja". > > > Jak to nie ma? ma, w przeciwienstwie do obecnego. > Drill baby drill i zatrzasnac granice. > To na poczatek. > Radze Trumpa posluchac, bo na twoich kanalach on juz jest pogrzebany albo w wie > zieniu. Słuchałem, jak najbardziej "defund FBI". Niestety nie słyszałem nic o reformie szkolnictwa, aby po ukończeniu High School przeciętny abiturient potrafił wymienić chociaż 5 państw na świecie, nie słyszałem też żadnego programu aby leki nie kosztowały 10-krotnie więcej niż dokładnie te same leki zagranicą, nie słyszałem też żadnego programu, aby USA nie były jedynym państwem w zachodniej hemisferze - a może i na całym świecie - w którym prawo do urlopu wypoczynkowego nie jest zagwarantowane prawem, nie słyszałem też z jego ust ani słowa, aby budować nową infrastrukturę kraju, aby kraj USA nie przypominały swoją infrastrukturą co raz bardziej PRL-u za późnego Gomułki, etc, etc. Zamiast tego słyszę "defund FBI", i "Make America Great Again" - widać po czterech latach rządów Trumpa, trzeba ją najwyraźniej ponownie robić wielką. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: La La Land 22.01.24, 03:46 bmc3i napisał: > Słuchałem, jak najbardziej "defund FBI". A ja słuszałem "defund the police" głównie w bardzo postępowych miastach: Portland, Baltimore... > > Niestety nie słyszałem nic o reformie szkolnictwa, aby po ukończeniu High Schoo > l przeciętny abiturient potrafił wymienić chociaż 5 państw na świecie, Obama rządził 8 lat i tego nie zmienił???? > nie słyszałem też żadnego programu, aby USA nie był > y jedynym państwem w zachodniej hemisferze - a może i na całym świecie - w któr > ym prawo do urlopu wypoczynkowego nie jest zagwarantowane prawem Clinton, Obama, Biden też nic nie zrobili w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 22.01.24, 04:21 malkontent6 napisał: > Clinton, Obama, Biden też nic nie zrobili w tej sprawie. Ale przeciez juz po przednich rządach Trumpa Ameryka miała być wielka. Teraz Trump szykuje się do kolejnych rządów, i znowu chce ją robić wielką. Jeszcze pięć kolejnych kadencji, i w jakim tempie bedzie gigantem Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: La La Land 22.01.24, 04:38 Trumo rządził 4 lata a Clinton, Obama i Biden dużo dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: La La Land 24.01.24, 04:01 bmc3i napisał: > malkontent6 napisał: > Ale przeciez juz po przednich rządach Trumpa Ameryka miała być wielka. Teraz Tr > ump szykuje się do kolejnych rządów, i znowu chce ją robić wielką. Jeszcze pięć > kolejnych kadencji, i w jakim tempie bedzie gigantem malkontent6 napisał: > Trumo rządził 4 lata a Clinton, Obama i Biden dużo dłużej. Trump rządził 4 lata, Biden jedynie 3 lata. Ale przecież Trump już w 2016 roku startował po to aby uczynić Amerykę wielką. Nic nie mówił, że będzie potrzebował na to 2 kadencji. To były wybory tylko na jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: La La Land 01.12.24, 12:21 koniec "tryndu"? (choc nIe powiem, nIe powiem...) www.youtube.com/watch?v=7EdEyoXioy0 Odpowiedz Link Zgłoś