Dodaj do ulubionych

Atak Putina na Microsoft ?

19.07.24, 12:11
next.gazeta.pl/next/14,151243,31156213.html#s=BoxMMtImg1
Wina Putina ( wiele innych "win" rowniez) nie podlega dyskusji,choc "eksperci" w TV sugeruja,ze Xi Jim mogl maczac swoje paluchy...udzial Orbana , Kim Dzonga i tego z Teheranu wykluczono.

Obserwuj wątek
    • polski_francuz Jezdziec a informatyk 19.07.24, 12:17
      1.melord napisał(a):

" Wina Putina ( wiele innych "win" rowniez) nie podlega dyskusji,choc "eksperci" w TV sugeruja,ze Xi Jim mogl maczac swoje paluchy...udzial Orbana , Kim Dzong a i tego z Teheranu wykluczono."

Eh, daj spokoj, Crowdtrike dal dupy co sie zdarza na kazdym polu. Dupek Putain jezdzi na golasa na koniu ale sie na informatyce nie zna. I za glupi i wyksztalcony by mordobic...

U was w Australii tez padaja komputery? Najgorsze sa lotnicze polaczenia...

PF
      • 1.melord Re: Jezdziec a informatyk 19.07.24, 13:01
        Na powaznie...
        Awaria microsoft pokazala,ze swiat musi uniezaleznic sie od jednego systemu operacyjnego, stosowanego praktycznie w kazdej dziedzinie wspolczesnego zycia.
        Tym razem skonczylo sie w miare lagodnie,lecz prawdziwy hakerski atak moze miec b.powazne konskwencje.
        Powinna powstac jakas forma automatycznego backup(inny system?) ,podobnie jak w energetyce - agregaty pradotworcze(szpitale,inne)
      • boomerang Re: Jezdziec a informatyk 19.07.24, 13:55
        Putana może nie zna się na oprogramowaniach antywirusowych, ale zna się Kaspersky, który, podobnie jak Putana, wywodzi się z kręgów KGB. Wiele lat temu miałem ogromne pierepałki z oprogramowaniem antywirusowym Kaspersky'ego, które okazało się większym wirusem od tego, który zaatakował mój PC. Skończyło się to tym że skasowałem całą zawartość hard dysku. Wkrótce po tym przerzuciłem się na Macintosha i od tamtego momentu nie używam żadnych pochodzących z zewnątrz oprogramowań antywirusowych.
    • vermieter Re: Atak Putina na Microsoft ? 19.07.24, 15:37
      Linux nie zna słowa "wirus"
      • engine8t Re: Atak Putina na Microsoft ? 19.07.24, 21:05
        vermieter napisał(a):

> Linux nie zna słowa "wirus"

Kto ci to powiedzial?
        linuxconfig.org/can-linux-get-viruses-exploring-the-vulnerability-of-linux-systems
      • boomerang Re: Atak Putina na Microsoft ? 20.07.24, 00:14
        Od kilkunastu lat używam iMaca (aktualnie już drugiego) - z systemem operacyjnym iOS i z przeglądarką Safari. Pomimo że nie zainstalowałem żadnego oprogramowania antywirusowego, nigdy nie otarłem się o wirusy. Wcześniej gdy miałem pecety z systemem Microsoftu - Windows i Internet Explorer - to wciąż nękały mnie wirusy, aż mój pecet finalnie wyzionął ducha przy oprogramowaniu antywirusowym Kaspersky.
        • polski_francuz Teksanczycy do spowiedzi! 20.07.24, 09:49
          boomerang napisał:

"Wcześniej gdy miałem pecety z systemem Microsoftu - Windows i Internet Explorer - to wciąż nękały mnie wirusy, aż mój pecet finalnie wyzionął ducha przy oprogramowaniu antywirusowym Kaspersky. "

Odwrotni niz ja. Moja podroz z komputerami zaczynalem od Apple'a z 48 k-oktetami i programowanie na basiku. Stare dzieje:)

BTW, Crowdtrike jest w Texasie, felusiak do spowiedzi!!!

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka