28.02.25, 19:06
Tak na szybko.
Rozmowy z Trumpem.
Kilka lat temu negocjowałem odstąpienie księgarni i pan prezes spółki chcącej ją przejąć usiłował zachowywać się w zbliżony sposób. Czy oferują warunki z dupy wzięte, zachowując się jakby był cesarzem i traktując mnie z góry.
Faktem było, że prezentował spółkę wartą kilkadziesiąt razy więcej ode mnie ... ale ... poczekałem aż skończy, grzecznie podziękowałem za stracony czas i wyszedłem.
Rzecz załatwiłem na swoich, może nie idealnych warunkach z kimś innym. Ale ja miałem wybór. On ma duuuużo mniejsze pole manewru mówi więc znosić chamstwo i obelgi.
Myślę że Hacha rozmawiając z Hitlerem czuł się podobnie. Zastraszany, zakrzykiwany, obrażany.
Jeśli dyplomacja amerykańska tak wygląda ...
Obserwuj wątek
    • bmc3i Re: Rozmowy 28.02.25, 19:17
      donvito52 napisał:

> Myślę że Hacha rozmawiając z Hitlerem czuł się podobnie. Zastraszany, zakrzykiw
      > any, obrażany.
      > Jeśli dyplomacja amerykańska tak wygląda ...

Ignotum per ignotum. Piszesz do ludzi, ktorzy nie wiedzą kim był Hacha.
      • donvito52 Re: Rozmowy 28.02.25, 19:20
        bmc3i napisał:

> donvito52 napisał:
        >
        > > Myślę że Hacha rozmawiając z Hitlerem czuł się podobnie. Zastraszany, zak
        > rzykiw
        > > any, obrażany.
        > > Jeśli dyplomacja amerykańska tak wygląda ...
        >
        >
        > Ignotum per ignotum. Piszesz do ludzi, ktorzy nie wiedzą kim był Hacha.

Mają przecie Googla.
      • j-k bzdury. 28.02.25, 19:40
        bmc3i napisał:

> donvito52 napisał:
        >
        > > Myślę że Hacha rozmawiając z Hitlerem czuł się podobnie. Zastraszany, zak
        > rzykiwany, obrażany.

> Ignotum per ignotum. Piszesz do ludzi, ktorzy nie wiedzą kim był Hacha.

ja viem, bo w tym siedze.
        od 45-ciu lat.

Hacha, nie mial sily. - by walczyc.

Zelenski je ma.

tylko k. na Wschodzie Ukrainy jest wiekszosc rosyjska.

moze by w koncu te 20 % ziemi oddac i zgodzic sie na pokoj ?
      • jorl11 Re: Rozmowy 28.02.25, 20:55
        Tutaj kawalek tej klotni Zielenskiego z Trumpem i Vance.

Chcialbym zobaczcz dluzszy ale i ten pokazuje ze naprawde nie zarty i USA chce porzucic Ukraine na powaznie.
        Dotad bylem sceptyczny ale wyglada na to ze to juz koniec.

Ciekawe, slyszalem ze Zielenskiemu Starlinka mieli wylaczyc od 1.3.25. Czyli jutro. Zobaczymy
        • jorl11 Re: Rozmowy 28.02.25, 21:10
          To zjebanie Zielenskiego w W.H. bylo zaplanowane przez Trumpa. Aby go dla Amerykanow pokazac jako paskude bo tylko w ten sposob moze potem Trump powylaczac Zielenskiemu wszystkie pomoce.
          Ten uklad o surowce to byl tylko po to aby Zielenski sie nie zgodzil i zeby byl powod go zjebac publicznie.

No to sie posypie z Ukraina..
        • jorl11 Re: Rozmowy 28.02.25, 22:17
          jorl11 napisał:

> Chcialbym zobaczc dluzszy ale i ten pokazuje ze naprawde nie zarty i USA chce
          > porzucic Ukraine na powaznie.

Tu jest dluzszy, chyba caly.

zalaczam screen z tego vido gdzie napisy po niemiecku sa. I tam Trump powiedzial „Tobie sie zolnierze konczy przeciez“. I to znaczy ze ludzi na Ukrainie juz jest malo aby ich wziasc do wojska.

Vance tez powiedzial to z lapia ludzi do wojska, jak Zielenski mu naszczekal aby przyjechal i zobaczyl to mu Vance pwiedzial ze robi wtedy propagandowe wycieczki dla takich. Rezyserowane

To dla j-k i innych palantow uwazajacych ze ukrainskie wojsko juz nie stracilo 600tys+ zabitych zolnierzy a duzo mniej.
        • boomerang Re: Rozmowy 28.02.25, 22:57
          Mógłby się Trump wreszcie nauczyć rosyjskiego, zwłaszcza że jego angielski jest dość prymitywny. "Obama gave you shits", co to za dyplomatyczny język? Dlaczego nie dostarczono Żełelskiemu tłumacza?
        • bmc3i Re: Rozmowy 01.03.25, 00:25
          jorl11 napisał:

> Tutaj kawalek tej klotni Zielenskiego z Trumpem i Vance.
          >
          >
          > Chcialbym zobaczcz dluzszy ale i ten pokazuje ze naprawde nie zarty i USA chce
          > porzucic Ukraine na powaznie.
          > Dotad bylem sceptyczny ale wyglada na to ze to juz koniec.
          >
          > Ciekawe, slyszalem ze Zielenskiemu Starlinka mieli wylaczyc od 1.3.25. Czyli ju
          > tro. Zobaczymy

Tego samego za którego płaci m.in. Polska i Unia Europejska?
    • felusiak1 Zelenski połknal haczyk 28.02.25, 20:47
      A na haczyku była trucizna słowotoku. Zostal celowo sprowokowany i nie wiedzial co robić. Zadziwiajace, ze nie został wcześniej przez swoich poinstruowany co mówić zależnie od sytuacji.
      Aha, i wyglada na to, ze Zelenski nie posiada przyzwoitego garnituru.
      • boavista4 Re: Zelenski połknal haczyk 28.02.25, 21:33
        Trzeba dodac , ze Zelensky pokazal typowa zydowska hitzbe. co nie ujdzie uwagi obserwatorom. Trump. I jego team w koncu zareagowali po amerykansku I Ukraincow wyrzucono. z BD.
      • boomerang Re: Zelenski połknal haczyk 28.02.25, 22:50
        > Zadziwiajace, ze nie został wcześniej przez swoich poinstruowany co mówić zależnie od sytuacji.

Bracia Żydzi go nie poinstruowali? Dziwne
        • jorl11 Re: Zelenski połknal haczyk 28.02.25, 22:53
          boomerang napisał:

> > Zadziwiajace, ze nie został wcześniej przez swoich poinstruowany co mó
          > wić zależnie od sytuacji.

>
          > Bracia Żydzi go nie poinstruowali? Dziwne

To by mu nie pomoglo, juz by doprowadzili do tego aby wyszedl na bandyte.
      • jk2007 Re: Zelenski połknal haczyk 28.02.25, 23:12
        felusiak1 napisał:

> A na haczyku była trucizna słowotoku. Zostal celowo sprowokowany i nie wiedzial
        > co robić. Zadziwiajace, ze nie został wcześniej przez swoich poinstruowany co
        > mówić zależnie od sytuacji.
        > Aha, i wyglada na to, ze Zelenski nie posiada przyzwoitego garnituru.
        >
        Nie bez powodu po drodze do USA Ze zatrzymał się w Irlandii. Globaliści a dokładniej UK już go tam odpowiednio "nakręcili". Tak samo jak Boris Johnson w 2022: nic nie podpisujesz, walczymy dalej.
      • boomerang Re: Zelenski połknal haczyk 28.02.25, 23:58
        > Aha, i wyglada na to, ze Zelenski nie posiada przyzwoitego garnituru.

To było skandaliczne i w komunistycznym stylu krytykować Żełeńskiego za brak garnituru.
        Aha, a dlaczego Trump nie rozmawiał ze swoim gościem Żeleńskim po rosyjsku, tylko używał swojego chamskiego angielskiego.
        • engine8t Re: Zelenski połknal haczyk 01.03.25, 00:27
          boomerang napisał:

> [i]> Aha, i wyglada na to, ze Zelenski nie posiada przyzwoitego garnituru.[
          > /i]
          >
          > To było skandaliczne i w komunistycznym stylu krytykować Żełeńskiego za brak ga
          > rnituru.
          > Aha, a dlaczego Trump nie rozmawiał ze swoim gościem Żeleńskim po rosyjsku, tyl
          > ko używał swojego chamskiego angielskiego.

W koncu ktos mu powiedzila ze jak sie ubierasz jak harcerz i odzywasz jak harcerz to bedziesz potraktowany jak harcerz.
          • bmc3i Re: Zelenski połknal haczyk 01.03.25, 00:33
            engine8t napisał:

> boomerang napisał:
            >
            > > [i]> Aha, i wyglada na to, ze Zelenski nie posiada przyzwoitego garni
            > turu.[
            > > /i]
            > >
            > > To było skandaliczne i w komunistycznym stylu krytykować Żełeńskiego za b
            > rak ga
            > > rnituru.
            > > Aha, a dlaczego Trump nie rozmawiał ze swoim gościem Żeleńskim po rosyjsk
            > u, tyl
            > > ko używał swojego chamskiego angielskiego.
            >
            > W koncu ktos mu powiedzila ze jak sie ubierasz jak harcerz i odzywasz jak harce
            > rz to bedziesz potraktowany jak harcerz.

A jak się traktuje harcerza/harcerzy?
            • 1.melord Re: Zelenski połknal haczyk 01.03.25, 01:00
              bmc3i napisał:

> A jak się traktuje harcerza/harcerzy?

z harcerzem nie rozmawia sie o polityce
              • boomerang Re: Zelenski połknal haczyk 01.03.25, 01:05
                don't give me shits like Obama
    • senioryta13 Re: Rozmowy 28.02.25, 21:41
      Przede wszystkim, Zelenski nie zostal zaproszony przez Trumpa, tylko przez administracje do podpisania umowy. Widocznie Zelenski uparl sie, ze umowe podpisze tylko z Trumpem. Zatrzymal sie w hotelu, ale innym niz zazwyczaj goscie sa umieszczani. Mysle, ze musial sobie go nawet sam oplacic. Dalej co bylo, kazdy widzial, katastrofa.
      W tv. podano, ze na jesieni 2022 scial sie z Bidenem przez telefon, kiedy poprosil o wiecej pieniedzy.
      • felusiak1 Re: Rozmowy 01.03.25, 00:15
        Lepiej przemilczeć.
    • senioryta13 Re: Rozmowy 28.02.25, 22:05

Zelenski napisal, ze jest gotoŵy zawrzec pokoj. Podziekowal Ameryce.
      • szwampuch58 Re: Rozmowy 28.02.25, 22:13
        Zapoznaj sie z terminem "ironia "debilu
      • 1.melord Re: Rozmowy 01.03.25, 01:03
        senioryta13 napisał:

>
        > Zelenski napisal, ze jest gotoŵy zawrzec pokoj. Podziekowal Ameryce.

Zelenski musi najpierw zawrzec pokoj z samym soba,woda sodowa odbija mu z niespotykana sila,leb mu moze rozwalic
    • pijatyka Re: podziękowałem za stracony czas i wyszedłem 19.03.25, 11:31

Piękne ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka