Dodaj do ulubionych

Niemcy handlują

17.11.25, 20:06
tym razem wystawili na aukcje rzeczy i dokumenty z niemieckich KL.
M. in. dokumenty o przeprowadzonych sterylizacjach, zaświadczenia o zgonach czy osobiste listy więźniów.
Oczywiście nastąpiło słuszne oburzenie, ale mnie nurtuje skąd ten dom aukcyjny miał te rzeczy.
No przecież nie z jakiegoś muzeum czy z urzędu.
To rzeczy, które Niemcy przechowują w swoich prywatnych domach i teraz rodzinki niemieckie postanowiły sobie jeszcze dorobić na tych ofiarach.
Wyjątkowo paskudna nacja to jest właśnie.
Obserwuj wątek
    • caesar_pl Re: Niemcy handlują 17.11.25, 20:38
      Dom aukcyjny Felzmann,nazwisko wskazuje ze pan ma bliskowschodni rodowód.
      felzmann.de/team/
      Zgadnij,ktory to z tych panów?
      • boomerang Re: Niemcy handlują 17.11.25, 20:51
        >nazwisko wskazuje ze pan ma bliskowschodni rodowód

nie ma
        • boavista4 Re: Rodowód z przodu i tyłu 17.11.25, 21:36
          Ja twój dziadek, ty mój wnuk
          Ja twój przodek, ty mój zadek

• caesar_pl Re: Niemcy handlują 17.11.25, 21:32
      Jeszcze paskudniejsza nacja to Polacy.

Niedawno media obiegła informacja o planowanej w niemieckim domu aukcyjnym Felzmann sprzedaży pamiątek po ofiarach niemieckich zbrodni z okresu II wojny światowej. Sprawa wywołała oburzenie w Polsce.

Jak ustalił portal Niezalezna.pl, handel przedmiotami związanymi z cierpieniem więźniów obozów koncentracyjnych i gett kwitnie również na międzynarodowej giełdzie historycznej LiveAuctioneers.com, na której pamiątki po ofiarach Holokaustu sprzedaje Valkyrie Historical Auctions – internetowa platforma aukcyjna z Lublina.

Za pośrednictwem LiveAuctioneers.com firma Podleśnego oferuje przedmioty, których sprzedaż powinna budzić najwyższe oburzenie. Wśród nich znaleźliśmy m.in. (uwaga - aukcyjne opisy przedmiotów cytowane dosłownie):

- "Bardzo rzadki akt zgonu wystawiony dla więźnia KL Auschwitz w 1940 roku - podpisany przez lekarza obozowego!"

"Imponujący kompletny mundur w paski polskiego więźnia obozów KL Auschwitz i KL Mauthausen-Gusen"

"Imponujący, jedyny w swoim rodzaju mundur i dokumenty polskiego więźnia politycznego w KL Mauthausen"
      • boomerang Re: Niemcy handlują 17.11.25, 21:57
        > Jeszcze paskudniejsza nacja to Polacy.

Paskudny to jesteś ty, przyszywany szkopie. Wiem że mieszkasz w Reutlingen/Badenia Wirtembergia, więc uważaj.
        • caesar_pl Re: Niemcy handlują 17.11.25, 22:17
          Mam dla ciebie Polaczku ubranko sprzedawane takze przez Polaczka:

tinyurl.com/3xbwdbre
          • boomerang Re: Niemcy handlują 17.11.25, 22:58
            To akurat ubranko dobrego Niemca więzionego przez Nazistów. Ty Niemcem nigdy nie będziesz, ale Nazistą to pewnie już jesteś.
          • j-k Gdzie Szlezjerze jest napisane, ze to Polak? 18.11.25, 00:55
            caesar_pl napisał:
            > Mam dla ciebie Polaczku ubranko sprzedawane takze przez Polaczka:

Gdzie Szlezjerze jest napisane, ze to Polak sprzedaje to ubranko ?

dlaczego k... piszesz na polskich forach - Bo Slask jest polski i nie mozesz tego przezyc ?

To placz k... na forach niemieckich. - tam cie ukochaja i przytula.
      • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 17.11.25, 22:27
        caesar_pl napisał:

> Za pośrednictwem LiveAuctioneers.com firma Podleśnego oferuje przedmioty, który
        > ch sprzedaż powinna budzić najwyższe oburzenie. Wśród nich znaleźliśmy m.in. (u
        > waga - aukcyjne opisy przedmiotów cytowane dosłownie):

nawet jeżeli to prawda to jest kolosalna różnica.
        Otóż matole, Polacy tych więźniów nie wysłali na tamten świat.
        A Niemcy nie dość, że ich zamordowali to jeszcze chcą na tej zbrodni zarobić, tępy szkopku właśnie.
        • monalisa2016 Re: Niemcy handlują 17.11.25, 23:37
          Sluchaj Perelko rozpoczeles ten temat, on ci odpowiedzial i jestescie kwita. Ja osobiscie gdybym byla na twoim miejscu tak delikatnego tematu bym nigdy nie rozpoczla tak dlugo az bym sie dowiedziala duzo wiecej, a szczegolnie o jaka osobe handlujaca tymi rzeczami chodzi.
          No coz wyskoczyles naiwnie moim zdaniem przed orkiestre otrzymales riposte wyskakujac z jeszcze gorsza bla bla z epitetami. Nie bronie caesar'a ani nie bede bronic ciebie stoje po srodku w koncu jestescie doroslymi osobami mialam nadzieje ze z dobrymi kinderstubami.
          Media sa mediami ale naszym obowiazkiem jest je kontrolowac i dalszych konwencji samemu dochodzic, media za nas tego nie zrobia bo maja w tym swoj cel.
          • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 17.11.25, 23:51
            monalisa2016 napisał(a):

> No coz wyskoczyles naiwnie moim zdaniem przed orkiestre otrzymales riposte wysk
            > akujac z jeszcze gorsza bla bla z epitetami.

Monia, znasz mnie rybko nie od dziś więc wiesz, że lubię epitety bo forum to nie jest fajf.
            Natomiast widzę różnicę między hieną cmentarną, która nikogo nie zamordowała a mordercą, który po zamordowaniu osiąga zyski z tego morderstwa właśnie.
            • monalisa2016 Re: Niemcy handlują 18.11.25, 00:21
              Brniesz dalej w temat w ktory w zasadzie nie powinienes, historia zalezy od miejsca siedzenia ale dla wielu w Polsce jest to do dzis niezrozumiale patrzac na fora, media, czy wyklady tak zwanych historykow. Kazda wojna, kazda potyczka, kazda historia ma wiele ojcow i wlasnie wy jako sasiedzi obecnej potyczki u polskich granic powinniscie to zauwazac i wiedziec. Media sa mediami, one maja swoje narzucone cele a wy powinniscie miec glowy nie od parady tylko do dociekania szerszej prawdy, mimo tego nie robicie bo brak wam w poskojezycznej przestrzeni odpowiednich materialow do tego. Tu wlasnie dziwie sie osobom w Polsce ktore wladaja doskonale angielskim i nie tlumacza wam podcastow anglojezycznych z roznych kierunkow swiata gdzie wypowiada sie swiat akademicki (nie tylko!!!), czy z dziedzin geopolityki, czy dziedziny militarnej. Z braku szerszego horyzontu wiedzy wypadacie niezbyt dobrze na swiatowej arenie z waszymi chorobliwymi fobiami > sorry w koncu nie da sie dalej przemilczac tego tematu tylko glosno go poruszyc w koncu sprowokowales mnie do tego. :-)
              • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 18.11.25, 10:08
                monalisa2016 napisał(a):

> Brniesz dalej w temat w ktory w zasadzie nie powinienes,

a czemu Monia nie powinienem?
                Ja wszystko powinienem, bo po to są te głupie fora.
                Dla mnie posta napisać to chleb powszedni a gościa zbluzgać to tyle co muchę ukatrupić.
                Więc trochę dystansu, a rozchodzi się tylko o to aby nie było nudno właśnie.
                • monalisa2016 Re: Niemcy handlują 18.11.25, 13:42
                  perla.roztocza napisał(a):

> Więc trochę dystansu, a rozchodzi się tylko o to aby nie było nudno właśnie.

Aha piszesz zeby nie bylo nudno, znaczy twoja reputacja cie nie obchodzi. :-) Pamietaj jedno ze media spolecznosciowe sa czytane nie tylko przez osoby takie jak ty czy ja, one sa wykladnikiem oceny spoleczenstwa. A tak przy okazji polecam dla twojej ciekawosci link, ktory dotyczy tez tego zagadnienia ktore poruszyles zakladajac watek, ono wymaga wiecej dociekan jak przeczytanie pisanego pod pewnym katem artykulu. Dlaczego pod pewnym katem, tu powinno sie siegnac troche wiedzy zza wielkiej wody by zrozumiec polska wrogosc do sasiadow.

www.youtube.com/watch?v=b7-msWu2_aA
                  U nas jest takie powiedzenie, ono jest prawdziwe:

"Nichts wird so heiß gegessen, wie es gekocht wird." tlumacz Google na jezyk polski nie oddaje takiego znaczenia jak jest ono w jezyku niemieckim. Wiec pozostaje mi wytlumaczyc wlasnymi slowami, wiec nigdy nie je sie wrzadku bo mozna sie sparzyc Stosuje sie zawsze te powiedzenie przy takich rzeczach jak obecnie, znaczy odczekac, dochodzic kulis i przy pelnej jasnosci i pewnosci zabierac dopiero glos. Jak widzisz z samego widea pani Agnieszki wynika ze sprawa jest nieco glebsza i szersza jak opublikowanie jakiegos artykulu, wiec?
                  • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 18.11.25, 13:56
                    monalisa2016 napisał(a):

> Aha piszesz zeby nie bylo nudno, znaczy twoja reputacja cie nie obchodzi.

to forumowicze mają jakąś reputację?
                    Jeżeli mają to moja mnie faktycznie nie obchodzi.
                    Ale i tak cię lubię właśnie.
                  • j-k A Canadole sie smieja :) 18.11.25, 17:02
                    monalisa2016 napisał(a):
                    Dlaczego pod pewnym katem, tu powinno sie siegnac troche
                    > wiedzy zza wielkiej wody by zrozumiec polska wrogosc do sasiadow.

Rozumiemy ja :)
                    Canadole niezle sie usmialy, gdy Trump chcial przylaczyc Canade w pakiecie razem z Grenlandia :)
                    • monalisa2016 Re: A Canadole sie smieja :) 18.11.25, 18:29
                      j-k napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
                      > Dlaczego pod pewnym katem, tu powinno sie siegnac troche
                      > > wiedzy zza wielkiej wody by zrozumiec polska wrogosc do sasiadow.
                      >
                      >
                      > Rozumiemy ja :)
                      > Canadole niezle sie usmialy, gdy Trump chcial przylaczyc Canade w pakiecie raze
                      > m z Grenlandia :)

J-k nie mialam na mysli Kanady, mialam na mysli rok 2015 i pana George Friedman'a z STRATFOR & Chicago Council on Global Affairs. Tu pan G. F. powiedzial wyraznie na wideo do czego wykorzystuje sie Polske.
          • j-k Tu k... nie ma srodka ! 18.11.25, 01:08
            monalisa2016 napisał(a):
            > Nie bronie caesar'a ani nie bede bronic ciebie stoje po srodku ....

tu nie ma srodka.

To ze caesar stracil swoja "mala ojczyzne" to wina Niemiec Hitlera - a nie mitycznego "srodka".
        • caesar_pl Re: Niemcy handlują 18.11.25, 13:12
          Palant,a Poljaki wykorzystuja fakt ze te artefakty po wiezniach,ktorych Niemcy wysylali na tamten Swiat sa dzisiaj w cenie i robia beszczelnie kase.
          Wiec sie glupio nie tlumacz.
          • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 18.11.25, 13:32
            caesar_pl napisał:

> Wiec sie glupio nie tlumacz.

ja się gnojku nie tłumaczę, ja ci daję polecenia, zrozumiała osoba właśnie?!
            • caesar_pl Re: Niemcy handlują 18.11.25, 14:21
              Perła rozkroczna, mam do ciebie fajna obrożę.Dzięki niemieckim zbrodniom jest on w Polsce w cenie, możesz ja nosić na karku jak pies Evy Braun albo korzystnie sprzedać.korzystnie sprzedać.
              www.jta.org/wp-content/uploads/2022/07/Eva-Brown-dog-collar-2048x1156.jpg
              • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 18.11.25, 15:18
                caesar_pl napisał:

> Perła rozkroczna, mam do ciebie fajna obrożę.Dzięki niemieckim zbrodniom jest o
                > n w Polsce w cenie, możesz ja nosić na karku jak pies Evy Braun albo korzystnie
                > sprzedać.korzystnie sprzedać.

przecież ci kretynie wyraźnie napisałem, że jeden zdobyczny hakenkrojc już mam.
                A ty mi chcesz szkopski chamie wcisnąć kolejny.
                Nie przydatkiem jest w polskim słownictwie - "oszwabić" czyli oszukać.
                Gdyby to było coś warte to sam byś już sprzedał.
                Więc won mi z czymś takim, mieszańcu wstrętny właśnie.
                • caesar_pl Re: Niemcy handlują 18.11.25, 15:33
                  Perla Krocza - hakenkreuz juz masz,obroze mozesz miec ,musze ci jeszcze poszukac kaganiec na morde.
                  Oszwabic to chyba chodzi o Schwabow,lud niemeicki.Co to ma wspolnego np.z Bawarcvzykiem czy Saksonczykiem?
                  Saksonscy ksiazeta byli przeciez polskimi Krolami.Czy ktos o polskim krolu Auguscie Mocnym powie - on oszwabil Polakow i za polskie pieniadze wybudowal Drezno?No nie,Polacy powiedza raczej za Sasa szlachta popuszczala pasa no i dzieki Sasom mamy powiedzenie - jedziemy na saksy czyli pracowac za dobra forse.

"Polack" (lub "Polacke") to pejoratywne i obraźliwe określenie Polaków, używane w krajach zachodniej Europy i Stanach Zjednoczonych
                  Jest to określenie pochodzenia niemieckiego, używane w amerykańskim angielskim jako "Polack", a po niemiecku jako "Polacke" lub "Pollack". W języku niderlandzkim podobne brzmi "Polak"
                  • monalisa2016 Re: Niemcy handlują 18.11.25, 16:05
                    Czlowieku skoncz wstydu oszczedz, sam pochodzisz najprawdopodobniej z Polski i plujesz beszczelnie na twoje korzenie, inaczej na sam siebie!!!
                  • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 18.11.25, 16:09
                    caesar_pl napisał:

> Perla Krocza - hakenkreuz juz masz,obroze mozesz miec ,musze ci jeszcze poszuk
                    > ac kaganiec na morde.
                    > Oszwabic to chyba chodzi o Schwabow,lud niemeicki.Co to ma wspolnego np.z Bawar
                    > cvzykiem czy Saksonczykiem?
                    > Saksonscy ksiazeta byli przeciez polskimi Krolami.Czy ktos o polskim krolu Augu
                    > scie Mocnym powie - on oszwabil Polakow i za polskie pieniadze wybudowal Drezn
                    > o?No nie,Polacy powiedza raczej za Sasa szlachta popuszczala pasa no i dzieki S
                    > asom mamy powiedzenie - jedziemy na saksy czyli pracowac za dobra forse.

my to przynajmniej mieliśmy królów, a wy tylko Adolfka za którym szaleliście a który doprowadził was do ruiny.
                    Ale ja na swój sposób go nawet lubię za to, że tak was ogłupił dzięki temu nasze ziemie i miasta, jak np. Wrocław czy Górny Śląsk, wróciły do nas, a wy teraz to możecie sobie przyjechać jako turyści i zapłakać za dawnymi stronami.
                    Chociaż ja bym was nie wpuszczał, bo jesteście prymitywy i zachować się nie umiecie.
                    No i skąpstwo to wasza cecha, więc turystyka na was nie zarabia.
                    Słowem, poszoł won właśnie.
                    • caesar_pl Re: Niemcy handlują 18.11.25, 16:20
                      Gadasz jak komunista za czasów PRL.
                      Polacy we Frankfurcie
                      www.youtube.com/watch?v=S5K8LroaJ4g

Nie ma dokładnych danych o tym, ile jest opiekunek w Niemczech, ale szacuje się, że
                      co najmniej 250 000 opiekunek pochodzi z Polski.

W Niemczech bezdomność jest znacznym problemem. Na ulicy mieszka ponad pół miliona ludzi. Są wśród nich Polacy, tylko w Berlinie może być ich 5 tysięcy. DW sprawdza, dlaczego trafiają na ulice i jak można im pomóc.

Niemiecka statystyka kryminalna za 2024 rok.Państwa europejskie.

1.Rumunia
                      2.Ukraina.
                      3. Polska
                      4.Bułgaria
                      Świetne towarzystwo,co?
                      • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 18.11.25, 16:39
                        caesar_pl napisał:

> Niemiecka statystyka kryminalna za 2024 rok.Państwa europejskie.
                        >
                        > 1.Rumunia
                        > 2.Ukraina.
                        > 3. Polska
                        > 4.Bułgaria
                        > Świetne towarzystwo,co?

ależ ja się bardzo cieszę, że zaimportowaliście od nas bandytów.
                        Teraz się z nimi bujajcie, my już mamy ich z głowy właśnie.
                        • caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 11:43
                          Perla sie znow pokazala swoje krocze.
                          ..ależ ja się bardzo cieszę, że zaimportowaliście od nas bandytów.
                          Teraz się z nimi bujajcie, my już mamy ich z głowy właśnie.

Tak nazywasz swoich ziomkow Polakow?To bandyci?
                          • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 19.11.25, 16:32
                            caesar_pl napisał:

> Tak nazywasz swoich ziomkow Polakow?To bandyci?

moi ziomkowie są w Polsce, a polscy bandyci przenieśli się do Niemiec bo pasują do was właśnie.
                            • caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 19:10
                              polscy bandyci to nie Polacy?To jakie narodowosci sa ci polscy bandyci?ha,ha,ha...
                              • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 19.11.25, 19:23
                                caesar_pl napisał:

> polscy bandyci to nie Polacy?To jakie narodowosci sa ci polscy bandyci?ha,ha,ha

to byli Polacy, ale teraz to już Niemcy i przestępstwa popełniają u was.
                                Jako bandyci to poczuli zew i wyjechali do swoich, czyli do bandytów właśnie.
                                • caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 19:32
                                  Jacy to Niemcy?Przecież nie maja niemieckiego obywatelstwa.Polacy pijacy,bezdomni,widocznie pod mostem maja sie lepiej niz w Polszy.
                                  www.youtube.com/watch?v=WZdTnNG0wRk
                                  • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 19.11.25, 19:54
                                    caesar_pl napisał:

> Jacy to Niemcy?Przecież nie maja niemieckiego obywatelstwa.Polacy pijacy,bezdom
                                    > ni,widocznie pod mostem maja sie lepiej niz w Polszy.

ale skoro u was siedzą to już wasi są.
                                    Polski rząd powinien podrobić osadzonym w więzieniach kryminalistom niemieckie papiery i niech jadą na zbity pysk na wasz socjal.
                                    Jakbyś szkopku nie patrzył, to Polska oczyściła się w dużej mierze z różnego ścierwa, które teraz na waszym karku jest właśnie.
                                    • caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 20:08
                                      Czlowieku,gdzie ty zyjesz?
                                      Polska ma najwięcej wiezniow w Unii Europejskiej.200 wiezniow na 100 tys mieszkancow,Niemcy 60 wiezniow na 100 tys mieszkancow.Po twoiw wpisach widac zes troche niedorozwiniety.
                                      Pomysl ,w Polsce w panstwie 37 milionowym jest duzo wiecej wiezniow niz w Niemczech,panstwie 84 milionowych.To jest chyba nienormalne?
                                      • caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 20:09
                                        pl.euronews.com/europa/2025/05/13/przybywa-wiezniow-w-krajach-unijnych
                                      • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 19.11.25, 20:33
                                        caesar_pl napisał:

> Pomysl ,w Polsce w panstwie 37 milionowym jest duzo wiecej wiezniow niz w Niemc
                                        > zech,panstwie 84 milionowych.To jest chyba nienormalne?

to u was bydlaku jest nienormalnie bo puszcza się wolno gwałcicieli, którzy tłumaczą się przed sądem, ze nie wiedzieli, iż gwałt to coś złego, gdyż skąd przyjechali to normalka.
                                        Więc macie syff a nie kraj.
                                        Czy wiesz potomku niemieckiego kapo z KL Gusen, że ostatniego skazanego w Niemczech homosia za homosiowanie wypuszczono po 2000 roku?
                                        A teraz przekręciliście wajchę w drugą stronę i sypnęliście im przywilejami.
                                        Z czego chętnie korzystają niemieckie wdowy bo rejestrują się jako pary lesbijskie co im daje ulgi podatkowe i inny socjal.
                                        Nawet poczciwe wdowy was rąbią na kasę.
                                        Płeć u was można zmieniać co roku, wystarczy zgłosić to w urzędzie i fiku miku bez żadnych badań z faceta stajesz się kobietą, a za rok możesz to zmienić odwrotnie.
                                        Toż to idealna przykrywka dla przestępców.
                                        I w tym wszystkim hurtowo wpuszczacie muslimów, którzy u siebie za takie rzeczy wieszają.
                                        Dlatego wami gardzą a szanują tylko wasz socjal właśnie.

• caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 20:40
                                          W Polsce to co teraz na Zachodzie czyli lgbt-trans-malzenstwa homo przyjdzie.Niemcy to nie wyjatek,Polska jest jeszcze zacofana i katolicka,ale to sie zmienia.
                                          Na Zachodzie Europy tez najwiecej wiezniow to Polacy.Nie opowiadaj Chadziaju historyjek z przeszlosci,dla was Polakow to typowe siegac nawet do dalekiej historii by sie tlumaczyc.Fakt jest taku ze jestescie sa narodem wyjatkowo kryminalnym.
                                          • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 19.11.25, 20:53
                                            caesar_pl napisał:

> W Polsce to co teraz na Zachodzie czyli lgbt-trans-malzenstwa homo przyjdzie.Ni
                                            > emcy to nie wyjatek,Polska jest jeszcze zacofana i katolicka,ale to sie zmienia

co się śmieciu zmienia w Polsce w kwestii lgbt?
                                            Jest tak jak było 20 lat temu, zboczku.
                                            Polacy już dawno przestali się zachwycać Zachodem, Polacy teraz się śmieją z was właśnie.

• caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 21:03
                                              A co to jest?
                                              tinyurl.com/2tatr4z6
                                              Za parę w Polsce lat będzie jak w Niemczech albo nawet gorzej - jak w Szwecji albo Holandii czy Danii.
                                              • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 19.11.25, 21:12
                                                caesar_pl napisał:

> A co to jest?
                                                > tinyurl.com/2tatr4z6

w necie to można sobie namalować co się chce.
                                                Istotne jest prawo, a w nim nie ma żadnych zmian.
                                                W Polsce w przeciwieństwie do was nigdy nie było karania homosiów bo nas to nie obchodzi.
                                                Nie grzebiemy w życiu innych.
                                                Ale nie widzimy aby z tego powodu dawać im przywileje, tępy bucu właśnie.
                                                • caesar_pl Re: Niemcy handlują 24.11.25, 16:40
                                                  Jesteś pierdolniety Chadziaj.Ewentualnie mniej pierdolniety Gorol z Polski.
                                                • caesar_pl Re: Niemcy handlują 24.11.25, 18:00
                                                  Durniem jesteś i durniem zostaniesz,A jesli do tego jestes Gorolem albo nie daj sie Boze Chadziajem zza Buga to ratuj się kto może.
                    • caesar_pl Re: Niemcy handlują 18.11.25, 16:23
                      Królowie Niemiec, cesarze Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego:
                      pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adcy_Niemiec
                      Ale jesteś ciemniak.
                      • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 18.11.25, 16:43
                        caesar_pl napisał:

> Królowie Niemiec, cesarze Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego:

kiedyś to i może był naród niemiecki.
                        Ale ponieważ od 1945 roku każda Niemka została zgwałcona to teraz jest wściekła rasa niemiecko-ruska z dużą domieszką mongolskiej właśnie.
                        • boomerang Re: Niemcy handlują 18.11.25, 23:47
                          a ja się zastanawiam po kim ten Szlezjer cysorz ma ten swój mongolizm
                        • caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 11:51
                          Widac ze myslisz kroczem a nie glowa.
                          Przemarsz Armii Czerwonej przez Polskę zwiastował koniec wojny, ale niektórzy żołnierze pozostawili po sobie wspomnienia niewiele lepsze, niż hitlerowcy. Bywali agresywni i uważali, że jako zwycięzcy mają prawo do wszystkiego. Także do kobiet. Pijani żołdacy gwałcili Polki na masową skalę. Nie oszczędzali nikogo. Zagrożone były małe dziewczynki, ciężarne i zakonnice. Bezpiecznie nie mogły czuć się nawet więźniarki wyzwolone z obozów koncentracyjnych i staruszki.

Do napaści mogło dojść wszędzie. W okolicach dworców kolejowych roiło się od żołnierzy polujących na ofiary. Masowe gwałty odbywały się na ulicach miast. Czerwonoarmiści rzucali się na przypadkowe Polki, które akurat przechodziły w pobliżu. Bezpieczeństwa nie gwarantował też własny dom. Żołnierze często kwaterowali w prywatnych gospodarstwach, albo przychodzili tam jeść. Wiele kobiet zgwałcono więc w ich własnych sypialniach, kuchniach i na podwórzach. Nierzadko działo się to na oczach ich mężów i dzieci.
                          Sprawdz sobie geny czy nier pocvhodzisz od ruskiej sabaki..he,he...

Niemcy dzieki Hitlerowi,dzieki wojnie sa dzisiaj najwiekszym gospodarczym mocarstwem europejskim i czwartym na Swiecie.
                          A wy Gorole i Chadziaje zza Buga zawsze w ogonie Europy.
                          • boomerang Re: Niemcy handlują 19.11.25, 16:41
                            > Czerwonoarmiści rzucali się na przypadkowe Polki, które akurat przechodziły w pobliżu.

Polacy wiedzieli czym są czerwonoarmiści. Polki były pochowane. Na straży ich bezpieczeństwa stał Polak z siekierą. Gorzej z Niemkami.
                            • caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 19:09
                              Wiesz lepiej niz swiadkowie tamtych czasow?Albo masz juz 100 lat..he,he...
                          • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 19.11.25, 16:45
                            caesar_pl napisał:

> Niemcy dzieki Hitlerowi,dzieki wojnie sa dzisiaj najwiekszym gospodarczym mocar
                            > stwem europejskim i czwartym na Swiecie.

już nie, pada szkopska motoryzacja bo chińskie żółtki was wyprzedziły, wasze stalownie również padaczka bo energia jest z wiatraczków więc droga.
                            Mosty wam się walą, dziury w autostradach, w berlińskim metrze o mało się nie porzygałem z brudu, smrodu i nadmiaru muslimów. Koleje się spóźniają, wifi nie działa...
                            W szkołach rządzą małe muslimki a wy macie stać na baczność przed nimi.
                            Wasi emeryci zasiedlają domy starców w Polsce bo ich nie stać na niemieckie z tych marnych emerytur, a ich dzieci mają swoich starych przodków w czterech literach.
                            Tak helmut, jesteście ruiną i wy to wiecie tylko robicie dobre miny do złej gry i myślicie, że jeszcze kogoś nabierzecie.
                            Polska idzie do przodu a wy w drugim kierunku.
                            Wiec sp...j właśnie.
                            • caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 19:24
                              Oj niedomyta perla w kroczu..czy ja jestem Niemiec?Jam Gornoslazak a ty Polton,Gorol albo Chadziaj zza Buga.
                              Dlaczego Polska ma gorsza jakosc drog niz Niemcy?Otrzymaliscie juz ponad 10 niemeickich Marshalli?
                              worldpopulationreview.com/country-rankings/road-quality-by-country
                              Dlaczego macie w Polsce taka licha sluzbe zdrowia?Za niskie unijne dotacje?
                              tinyurl.com/3dfc42ue
                              • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 19.11.25, 19:41
                                caesar_pl napisał:

> Jam Gornoslazak

ale twoje dziady to w SS były, nieprawdaż?
                                Ja znam takich Ślązaków jak ty.
                                3 lata w Chorzowie do szkoły chodziłem i najgorzej się uczyli Niemcy bo w domach szprechali po niemiecku i potem nie rozumieli co nauczyciele do nich mówią.
                                Żaden uczciwy Ślązak nie osiadłby w 4 Rzeszy, no chyba, że Niemcem był, jak ty kanalio.
                                A to żeś szkop a nie Ślązak świadczy, że nie rozumiesz co znaczy piękne polskie słówko sp...j właśnie.

• caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 19:56
                                  Tak,tez byli.W końcu mam niemieckie obywatelstwo i paszport.Mieszkam tu i tam,mam status Aussiedlera czyli przesiedlenca.To znaczy ze w Niemczech jestem w kraju zastepczym a moim Heimatem jest Gorny Slask.
                                  No niestety ale tam my Gornoslazacy jestesmy mniejszoscia,najechalo tego dziadostwa z Polszy,zza Buga,cos jak ty niedomyte krocze.
                                  Dla takich to nawet spi...j to piekne slowko,ziomki bezdomne Polaki w Niemczech to szmaty.Oj Goroliku a moze Chadziaju zza Buga,jestes typowy Polaczek,jak to mowia w Holandi na glupiutkiego Polaka?Acha - Polak.
                                  • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 19.11.25, 20:09
                                    caesar_pl napisał:

> Tak,tez byli.W końcu mam niemieckie obywatelstwo i paszport.

otóż to chamie niemyty.
                                    Niemieckie prawo mówi wyraźnie - Niemcem jest ten kto ma niemieckie obywatelstwo.
                                    Więc nie pinkol żeś Ślązak. Szkop z ciebie i tyle.
                                    Ja sobie z ciekawości zrobiłem test DNA bo chciałem wiedzieć na ile mieszańcem jestem.
                                    No i mi wyszło, ze głównie jestem Polak, trochę Węgier, Włoch, Tatar. Ale najciekawsze, że 4% to Wiking. Skąd u mnie ten Wiking to nie pojmuję.
                                    Całe szczęście, że nie mam tej parszywej niemieckiej krwi.
                                    Nawet jednego promila.
                                    A teraz sp...j właśnie.
                                    • caesar_pl Re: Niemcy handlują 19.11.25, 20:17
                                      Widac zes niedouczony.
                                      Osoba o podwójnym obywatelstwie (polskim i niemieckim, czyli tzw. Aussiedler) ma takie same prawa i obowiązki wobec Polski jak każdy polski obywatel
                                      . Polska dopuszcza posiadanie więcej niż jednego obywatelstwa, a przepisy pozwalają na to bez formalnego zakazu. Podczas przekraczania granicy polscy obywatele powinni używać polskich dokumentów (paszportu lub dowodu osobistego), aby uniknąć problemów na granicy, nawet jeśli posiadają również obywatelstwo innego kraju.

Z danych niemieckiego federalnego urzędu statystycznego (stan na 31.12.2021 r.) wynika, że w Niemczech mieszka 870 995 osób posiadających wyłącznie polskie obywatelstwo. Statystka niemiecka posługuje się także pojęciem tła migracyjnego (Migrationshintegrund) i podaje liczbę osób z polskim tłem migracyjnym w Niemczech na ponad 2 mln. Polacy stanowią drugą – po Turkach – grupę migrantów na terytorium RFN i największą spośród krajów członkowskich Unii Europejskiej – ok. 8% wszystkich obcokrajowców i ok. 18% zamieszkujących Niemcy obywateli UE.

W 2023 roku niemiecki paszport otrzymało
                                      5440 Polaków, co stanowi rekordową liczbę, ale dokładna liczba osób posiadających ten paszport w Polsce jest nieznana. W 2013 roku 4496 Polaków otrzymało niemieckie paszporty, co sugeruje, że liczba ta systematycznie rośnie. Niemcy zezwalają na podwójne obywatelstwo, a polskie prawo również dopuszcza posiadanie obywatelstwa innego państwa.

2023: 5440 Polaków otrzymało niemiecki paszport.
                                      2013: 4496 Polaków otrzymało niemieckie paszporty.
                                      Przyczyny: Niemieckie prawo dopuszcza podwójne obywatelstwo, a polskie przepisy również pozwalają na posiadanie obywatelstwa obcego państwa.
                                      Trend: Wzrost liczby Polaków uzyskujących niemieckie obywatelstwo sugeruje, że liczba osób posiadających niemiecki paszport w Polsce jest wyższa niż podawana w historycznych statystykach, ale dokładne, aktualne dane nie są dostępne.

Nie wiem czy dasz rady pokapowac,ale sprobuj,bedzie trudno zamiast glowa kroczem...
                                      • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 19.11.25, 20:36
                                        caesar_pl napisał:

> Widac zes niedouczony.

widać żeś cham bez honoru bo jakbyś miał honor to po otrzymaniu sp...j byś sp...ł właśnie.
                                  • boomerang Re: Niemcy handlują 19.11.25, 22:58
                                    > w Niemczech jestem w kraju zastepczym a moim Heimatem jest Gorny Slask.
                                    No niestety ale tam my Gornoslazacy jestesmy mniejszoscia,najechalo tego dziadostwa z Polszy

Tyś Górnoślązak? a po kim masz ten swój mongolizm?
                                    • caesar_pl Re: Niemcy handlują 24.11.25, 16:42
                                      Mnie widziales Gorolu Chadziejski zza Buga ze widzisz u mnie mongolizm?Chyba ty jestes poruski albo poBanderowski jesli tak uwazasz,
      • perla.roztocza Re: Niemcy handlują 17.11.25, 22:45
        caesar_pl napisał:

> Jeszcze paskudniejsza nacja to Polacy.

ja mam w domu niemiecki kufel ze swastyką, zdobyty na niemieckim podoficerze, którego kości próchnieją gdzieś w roztoczańskich lasach.
        Jak chcesz to ci odsprzedam niemiecki wieprzu, co by wrócił do macierzy właśnie.
    • j-k perla.robocza ma racje... 18.11.25, 01:03
      perla.roztocza napisał(a):
      > To rzeczy, które Niemcy przechowują w swoich prywatnych domach i teraz rodzinki
      > niemieckie postanowiły sobie jeszcze dorobić na tych ofiarach.
      > Wyjątkowo paskudna nacja to jest właśnie.

no nie wyjatkowa.
      - troche gorzkiej pokuty jednak po 1945 lykneli...

to co pozostalo po GroSSreich - to juz tylko popluczyny historii.

zwaz, ze Russkie - mimo przegrania swojego Imperium - rozliczenia maja dopiero przed soba...
      • 1.melord Re: perla.robocza ma racje... 18.11.25, 02:29
        >to co pozostalo po GroSSreich - to juz tylko popluczyny historii.

hmm..wydaje sie,ze czesc niemieckiego spoleczenstwa zaczyna radykalizowac sie-pamietajacych kleske III Rzeszy nie wielu zostalo,zaczyna dominowac nowa generacja dla ktorej IIWS to zapomniana historia.
        Wypowiedzi politykow niemieckich sa coraz b. agresywne np.dot.odszkodowan
        Ostatnia butna wypowiedz niemieckiego ambasadora w Polsce jest jednym z przykladow

Wystarczy,ze znajdzie sie czlowiek wykazujacy sie ponad przecietna perswazja retoryczna i "krolik" stanie sie "lwem"

---------------------------
        ciezko jest lekko zyc
        • j-k perla.robocza ma racje... - Ty - nie 18.11.25, 18:22
          1.melord napisał(a):

> hmm..wydaje sie,ze czesc niemieckiego spoleczenstwa zaczyna radykalizowac sie-p
          > amietajacych kleske III Rzeszy nie wielu zostalo,zaczyna dominowac nowa generac
          > ja dla ktorej IIWS to zapomniana historia.
          > Wypowiedzi politykow niemieckich sa coraz b. agresywne np.dot.odszkodowan

Bzdury

Niemcy za zadnego h... nie chca wojny.

Tfu(j), jak zawsze Dr. J.K.

ponad 40 la t w Reichu.
          • 1.melord Re: perla.robocza ma racje... - Ty - nie 19.11.25, 00:33
            j-k napisał:

> Bzdury
            >
            > Niemcy za zadnego h... nie chca wojny.

skad wiesz,ze nie chca?
            przeciez ty nie jestes Niemcem,mieszkasz jedynie tam katem od 40 lat

na razie moze niechca ale jak pojawi sie kolejny z wasikiem,obieca znow "zlote gory" przestrzen zyciowa na wschodzie EU,eldorado i podobny bullshit-Niemcy lykna....juz sie po malu radykalizuja,Norymberga poszla w zapomnienie.
            Chca stworzyc najwieksza armie w EU po h...? jak nie chca wojny
            • boavista4 Re: Niemcy do tańca i różańca 19.11.25, 00:55
              das ist wirklich!

www.facebook.com/share/v/1FNJ5NzEW2/
            • stefan4 brak wąsika 19.11.25, 09:44
              1.melord:
              > Niemcy za zadnego h... nie chca wojny.
              [...]
              > na razie moze niechca ale jak pojawi sie kolejny z wasikiem

Już się pojawił. Wprawdzie nie jest Niemcem, ale ma sporą wprawę w mówieniu po niemiecku. Pozostałe punkty Twojej charakterystyki się zgadzają; głównie ten, że
                  chce wojny!
                  chce wojny!
                  chce wojny!
              I ma wojnę.

Tylko że jest bezwąsikowy...

- Stefan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka