fredzio54 24.11.04, 17:59 Wajdy Filmy o polskiej kawalerijw II WS zolnierzy nie maja descipline oficery caluja rece kobiet a najladniej atakuja czalgi niemieckie szabala ! ha... ha... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystian71 Re: Obglodalem Polski Film "Lotka" bardzo mi spod 24.11.04, 18:01 A wszystkiemu winna Lotka to ta idiotka co ma klucze od wychodka Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Obglodalem Polski Film "Lotka" bardzo mi spod 24.11.04, 18:59 ha ha polskie ulany szabla na czalgi pij i zone bij na koniu czalgi niemieckie szturmowac ale bron boze dla polski charowac chlaj bo unia nasz raj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki a ja chce oboglądnoć jakikolwiek izraelska film IP: 80.51.161.* 24.11.04, 19:12 ale na nic nie moge trafic. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: a ja chce oboglądnoć jakikolwiek izraelska fi 24.11.04, 19:17 Gość portalu: aki napisał(a): > ale na nic nie moge trafic. niema po polsku ale szukja "Hasamba" moze sie nauczycie cos polacy ostatni film byl "snajper" ale to chlopcy pare z nich sa nawet z Rosij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki znalazłem hasamba -hurra!!!! IP: 80.51.161.* 24.11.04, 19:28 www.ykp.co.il/Hasamba.htm a innych nie macie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: a ja chce oboglądnoć jakikolwiek izraelska fi 24.11.04, 19:21 ja jeden widzialem,wiezieni do obozu zydzi zbuntowali sie,porwali pociag i tym pociagiem dojechali do Tobruku a tam smialymi akcjami pokonali Rommla. Tak sie smialem,ze tytulu nie spamietalem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nierzyd a rzydy spier...laja z wojska i dezerteruja :) 24.11.04, 19:20 bo gacie pelne maja Odpowiedz Link Zgłoś
0berst_von_0rtenberg [...] 24.11.04, 19:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Obglodalem Polski Film "Lotka" bardzo mi spod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:48 Co będziesz oglądał fredziu w weekend? Możemy potem podyskutować. Korespondencja z Tobą to prawdziwa uczta intelektualna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik zrób maturę fredziu54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:51 fredzio54 napisał: > Wajdy Filmy o polskiej kawalerijw II WS a najladniej atakuja czalgi niemieckie szabala ! Fredziu , najwyrazniej brakuje Ci wiedzy ogólnej , czyli tak zwanego popularnie wykształcenia. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję , że nie wiesz co to takiego fikcja literacka , przenośnia , alegoria, symbolika? No cóz , to nie Twoja wina ,że jesteś niewykształconym prostaczkiem . Rety !! Ty przesłanie Wajdy zrozumiałeś dosłownie !! Czy Ty naprawdę myslisz , że polscy ułani atakowali szablami czołgi niemieckie ? Po co ? Przecież mieli na wyposazeniu działka przeciwpancerne i ręczną broń przeciwpancerną ,bardziej skuteczną w walce spieszonej kawalerii z czołgami niż szable. O tym wie kazdy , kto ma chociazby maturę. Ale nie popadaj w depresję z tego powodu ,że głupio sie wypowiadasz na tematy za trudne dla Twojego poziomu intelektualnego. Leczenie z depresji jest drogie. Lepiej zacznij sie po prostu uczyć , to nie będziesz popełniał takich gaf w przyszłości. A jeśli chcesz w przyszlości zrozumieć , co miał na myśli Wajda pokazując taką scenę w swoim filmie , to zacznij już dziś od analizy literackiej jakiegoś prostego wiersza , np " pan kotek był chory i leżał w łóżeczku". Za jakies 10 lat ciężkiej, intelektualnej pracy zrozumiesz i Wajdę. Odpowiedz Link Zgłoś