monalisa2016 25.04.26, 20:33 🤪🤫 Jak wyzej, co myslicie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_2025 Trump wierzy, ze nadzieje umiera jako ostatnia 25.04.26, 21:14 Zblizajacy sie szczyt ma bardzo osobisty i bardzo dramatyczny wymiar dla Donalda Trumpa. Bo w tym przypadku gospodarzem beda nie Stany, a tylko osobiscie Trump, a samo spotkanie powinno odbyc sie w Miami, w osrodku golfowym Trump National Doral Miami. Zgodnie z doniesieniami prasowymi, amerykanski prezydent desperacko lobbowal za zorganizowaniem szczytu na swoim prywatnym terytorium i niewatpliwie chce uczynic z tego spotkania glówne wydarzenie 2026 roku .Dla Donalda Trumpa spotkanie "dwudziestki" moze zamknac wiele problemow naraz. Glówny punkt: poglebiajacej sie izolacji USA zarówno ze strony sojuszników, jak i rywali, a zwlaszcza otwarte lekcewazenie grózb Waszyngtonu ze strony Chin, które wyslaly okrety wojenne, aby eskortowac swoje tankowce przez Ormuz. Obecna prezydencja USA w G20 jest dla Donalda Trumpa szansa na potwierdzenie jego swiatowego statusu. Co ciekawe, wlasciciel Bialego Dom,a jestem w stu procentach tego pewny, bez zadnego bolu przezyje nieobecnosc Europejczyków, jesli oglosza bojkot, ale przybycie Putina (ktoremu juz odeslano osobiste zaproszenie na szczyt) i Xi Jinping, jest dla niego kwestia o niezwyklym znaczeniu. Trump podkreslil, ze "bylby zadowolony z obecnosci prezydenta Wladimira Putina i Przewodniczacego ChRL Xi Jinpinga", a jak wiadomo, przez kilka miesiecy Doni omawial szczególy organizacji spotkania, w tym rozmieszczenie gosci i kolor kart z menu, uwzgledniajac wlasnie obecnosc liderow Rosji i Chin. Ponadto sporo daje do myslenia zapowiedziany przez Amerykanów program szczytu. Poprzednie szczyty omawiali przede wszystkim rozne drobne, chociaz i wazne problemy. A to glod w jakims regionie, albo kataklizmy pogodowe, zmiany klimatyczne . Tym razem za burta okazala sie cala " pomoc humanitarna" i Trump pozostawil tylko trzy rzeczy: -stymulowanie wzrostu gospodarczego poprzez zmniejszenie obciazenia regulacyjnego: - zapewnienie niedrogich i niezawodnych lancuchów dostaw energi: - oraz"promowanie nowych technologii i innowacji. Kto nie zrozumial tego, Amerykanie chca od reszty swiata i spróbuja to osiagnac na szczycie G20: - odblokowanie Ciesniny Ormuz, jesli nie uda sie wczesniej: - ustanowienie monopolu energetycznego: - uprzywilejowane dopuszczenie amerykanskiego eksportu na rynki innych krajow; - przejscie wszystkich na amerykanska sztuczna inteligencje; - i oczywiscie "udzial" we wszystkim, czyli wszysci musza placic Ameryce po troche, ale ciagle. .Na tle ostatnich ogluszajacych porazek i skandali Trump naprawde musi cos dac wyborcom, a bez Putina i Xi nie jest to mozliwe. Pytanie brzmi, czy przywódcy Rosji i Chin beda chcieli mu w tym pomóc? Pomocne zrodla: tvn24.pl/swiat/donald-trump-pojawienie-sie-wladimira-putina-na-szczycie-g20-byloby-pomocne-st9014314 g20.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Trump wierzy, ze nadzieje umiera jako ostatni 25.04.26, 21:24 Donald Trump chce by Rosja powrocila do systemu przelewow bankowych: SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), a co to znaczy chyba nie musze pisac, a moze jednak powinnam. Oznacza to zniesienie wszystkich sankcji na Rosje. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Trump wierzy, ze nadzieje umiera jako ostatni 25.04.26, 21:29 monalisa2016 napisał(a): > Donald Trump chce by Rosja powrocila do systemu przelewow bankowych: SWIFT On nawet dal do zrozumienia, ze chcialby miec Rosje z powrotem w G7, ale Rosja odpowiedziala, ze centrum sily i gospodarki swiatowej znajduje sie gdzie indziej, wiec nie jest tym zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Trump wierzy, ze nadzieje umiera jako ostatni 25.04.26, 22:01 SWIFT nie jest systemem przelewów bankowych. Doczytaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Trump wierzy, ze nadzieje umiera jako ostatni 25.04.26, 22:12 felusiak1 napisał: > SWIFT nie jest systemem przelewów bankowych. > Doczytaj sobie. > 🙈👎🤣 Felus czym jest SWIFT, zabawka do telefonicznych rozmowek czy siecia przesylania wiadomosci dla platnosci miedzynarodowych / miedzybankowych, nie jest to przelew pieniedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Trump wierzy, ze nadzieje umiera jako ostatni 25.04.26, 22:55 monalisa2016 napisał(a): > 🙈👎🤣 Felus czym jest SWIFT, zabawka do telefonicznych rozmowek czy siecia prz > esylania wiadomosci dla platnosci miedzynarodowych / miedzybankowych, nie jest > to przelew pieniedzy? Mona, wlasnie tym i jest -siecia przesylania wiadomosci zgodnie z nadanym kodem SWIFT. Ja naprawde nieklocibym sie o to. Bo ogolnie ludzi mowia, ze SWIFT to przelewy bankowy, a tak naprawde za pomoca SWIFT bankowe przelewy robia sie. Za pomoca SWIFT. To bardzo uproszcza i przyspiesza. Bez SWIFT rowniez bankowe przelewy mozna robic, ale to przede wszystkim wydluza przeplyw kasy miedzy bankami, a co za tym idzie, traci sie kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Trump wierzy, ze nadzieje umiera jako ostatni 25.04.26, 22:49 felusiak1 napisał: > SWIFT nie jest systemem przelewów bankowych. > Doczytaj sobie. Z grubsza mona ma racje, to system umozliwiajacy szybkie i tanie przelewy bankowe. Z tym w prace mam doczynienie na co dzien. Ale i Ty masz racje, jesli juz byc upierdliwym, to nazwac SWIFT systemem przelewow bankowych nie mozna. Ale ogolnie wlasnie tak mowi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Trump wierzy, ze nadzieje umiera jako ostatni 25.04.26, 23:28 SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) ist ein globales, sicheres Nachrichtennetzwerk, das über 11.000 Banken in mehry als 200 Ländern verbindet, um Auslandsüberweisungen zu ermöglichen. Es übermittelt Zahlungsanweisungen (BIC/SWIFT-Code) für Überweisungen außerhalb des SEPA-Raums, dauert meist 1–6 Werktage und verwahrt keine Gelder selbst. Überweisung = przelew A teraz tlumaczenie powyzszego SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) to globalna, bezpieczna sieć komunikacyjna, która łączy ponad 11 000 banków w ponad 200 krajach, ułatwiając międzynarodowe przelewy pieniężne. Przesyła instrukcje płatnicze (kod BIC/SWIFT) dla przelewów poza obszar SEPA, zazwyczaj w ciągu 1–6 dni roboczych i sama nie przechowuje środków. SEPA = europejski system przelewow bankowych 🤣 Ale Felus chce podkreslic ze jest z USA o wyzszej i wybranej kulturze. 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Trump wierzy, ze nadzieje umiera jako ostatni 25.04.26, 23:47 Dlaczego krzywdzisz siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Mona,nie potrzebnie to robisz 25.04.26, 23:54 monalisa2016 napisał(a): > SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) to g > lobalna, bezpieczna sieć komunikacyjna, która łączy ponad 11 000 banków w ponad > 200 krajach, ułatwiając międzynarodowe przelewy pieniężne. Przeciez tu wszystko napisano, ze to siec KOMUNIKACYJNA, ktora ULATWIA przelewy. Jeden bank drugiemu, za pomoca SWIFT wysyla natychmiastowa wiadomosc, ze zostala przyjeta wplata od klienta, ktory dokonal oplaty towara czy uslugi dla klienta drugiego banku. Kasa moze wplynac nawet po pary dniach, ale to nie ma znaczenia,Najwazniejszym jest podtwierdzenie, ze kasa zostala wplacona przez kupujacego czy odbiorce jakiejs uslugi. Ja z tym spotykam sie na co dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Mona,nie potrzebnie to robisz 26.04.26, 00:14 igor_2025 napisał: > monalisa2016 napisał(a): > > > > SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication > ) to g > > lobalna, bezpieczna sieć komunikacyjna, która łączy ponad 11 000 banków w > ponad > > 200 krajach, ułatwiając międzynarodowe przelewy pieniężne. > > > Przeciez tu wszystko napisano, ze to siec KOMUNIKACYJNA, ktora ULAT > WIA przelewy. Jeden bank drugiemu, za pomoca SWIFT wysyla natychmiastowa w > iadomosc, ze zostala przyjeta wplata od klienta, ktory dokonal oplaty towara > czy uslugi dla klienta drugiego banku. Kasa moze wplynac nawet po pary dniach, > ale to nie ma znaczenia,Najwazniejszym jest podtwierdzenie, ze kasa zostala > wplacona przez kupujacego czy odbiorce jakiejs uslugi. > Ja z tym spotykam sie na co dzien. > Zadna kasa nie jest fizycznie przelewana jest plus albo minus w rozliczeniu bankow, a teraz zartem Igor, 🤣 pani Nabiullina nie zwiozla pieniedzy do europejskich bankow by pozniej byly zamrozone 🤣 tylko rosyjscy zagraniczni klijenci przelewali pieniadze za pomoca SWIFT na konta ktore pozniej miedzy bankami byly rozliczane. 🤣Konmi czy taczkami nie wozi sie pieniedzy 🤣 tylko za pomoca telekomunikacji robi sie przelewy. Wiec czym jest SWIFT > sytem przelewow bankowych. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Mona,nie potrzebnie to robisz 26.04.26, 00:45 monalisa2016 napisał(a): > Zadna kasa nie jest fizycznie przelewana jest plus albo minus w rozliczeniu ban > kow, Nie, Mona, to nie jest takie proste. Bywa tak, ze kupujacy nie ma wystarczajacych srodkow na koncie, wiec bank musi wyrazic zgode na debet na koncie. A to zajmuje troche czasu. Jesli klient powazny, i staly, to moze zajac kilka minut, jesli klient jest niepewny, to bez odpowiedniej kwoty na rachunku, przelew nie bedzie dokonany, dopoki na klonto klienta nie wplynie kasa. Ja naprawde z tym mam doczynienie na co dzien. Wiec wiem o czym pisze. I nie raz TiR,najczesciej nie wiem czemu z Rumunii, nie raz czeka po kilka dni na zaladunek, zanim bank w Rumunii nie podtwierdzi, ze ma kase ma koncie klienta, i dopiero po tym, jak bank juz nasz podtwierdzi, ze przelew zostal dokonany (tu masz racje, to po prostu cyfry) ja daje dobro na zaludanek tej ciezarowki. >a teraz zartem Igor, Ty nadal mylisz przelewy bankowe, z systemem informacyjnym. Ale dalej juz nie bede ciagnac tego tematu. ja nic wiecej napisac nie moge, bo cala swoja wiedza juz podzielilem sie, a cos zmyslac nie chce. Wiec jesli nadal uwazasz SWIFT za system przelewow bankowych, to niech tak bedzie. Ty nie jestes samotna, wiekszosc ludzi tak wlasnie i mysla. Z tym, ze ta wiekszosc nigdy nie miala z tym doczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Trump wierzy, ze nadzieje umiera jako ostatni 25.04.26, 22:04 Niewstydzisz się wypisywać dyrdymaly? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Nie, felus, nie wstydze sie 25.04.26, 23:01 Zwlaszcza po tym jak przeczytalem te glupoty, co ty napisales w innym watku w swoim poscie pod tytulem "Piaskownica", gdzie wykazales sie tylko tym, ze sluchasz wylacznie to co mowi Trump. Czytajac tam Ciebie, jakby sluchalem przemowienia Doni, po kolejnym ataku psychozy. Ale ja zachowalem sie tam z kultura, i postaralem sie wykazac w czym ty myslisz sie. Ty ze, jak zwykle, jak nie masz nic do gadania, ale cos Tobie nie spodobalo sie, to tylko plujesz sie. Felus, przeciez to jest forum dyskusyjny, jesli uwazasz, ze ja napisal glupoty, to wskaz ich mnie, tak jak to zrobiles monie w przypadku SWIFT. Stac Cie na to, zeby po punktam skrytykowac moj post? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nie, felus, nie wstydze sie 25.04.26, 23:37 Dzis wlasnie posluchalam co przed odlotem mowil Doni do dziennikarzy, tylko sie za glowe chwytac co za bajki opowiada on Amerykanom. Ten co sledzi media z swiata, szczegolnie teraz z tych dotknietych terenow ten potrafi porownac co moze byc albo jest prawda a co nie. Doni sie niszczy sam, niszczy wiarygodnosc do Stanow, pozniej nic dziwnego ze kraje odwracaja sie od Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ameryka nie ma prawdziwych sojusznikow. 25.04.26, 23:47 poza kilkoma wyjatkami... Argentina... & several others poviem wiecej. ich nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Masz racje, janusz, nie ma 26.04.26, 00:06 j-k napisał: > poza kilkoma wyjatkami... Nie ma zadnych wyjatkow. Moglaby miec za sojusznika Rosje, ale Zydzi, pamietajac o tym, ze to wlasnie Rosjanie rozwalili ich Chazarski Kaganat, do tego nie dopuszcza.Przynajmniej dopoki maja wladze w USA. > Argentina... & several others Arfentyna? Nie zartuj. To ze Trump, obrazony na UK, obiecal cos Argentyczykam odnosnie wysp, o ktory UK i Argentyna w swoim czasie powojowali, nie robi z Argentyne sojusznikiem Stanow. O innych, ktore ty nie potrafiles wymienic,tow ogole nie warto wspominac. > poviem wiecej. > ich nie potrzebuje. Potrzebuja wasalow, bez nich USA od razu straca swoja pozycje na swiecie. Ale wasalowie, to bardzo niepewny aktyw, wlasnie dlatego Ameryka musi ciagle swoich wasalow stawic do szeregu. Ale to dlugo nie bedzie miec racji. W koncu znajdzie sie nowu Suzeren,i wtedy wczorajsi wasalowi USA, beda zachowywac sie jeszcze gorzej w stosunku do Ameryki, niz kraje bylych demoludow do wspolczesnej Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Bardzo ciekawa uwaga Igor... 26.04.26, 00:12 igor_2025 napisał: > Nie ma zadnych wyjatkow. Moglaby miec za sojusznika Rosje, myslalem o tym - nie raz... bo taka jest .geopolityka... ale... panta rei. Buenas Noches. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Bardzo ciekawa uwaga Igor... 26.04.26, 00:29 j-k napisał: > myslalem o tym - nie raz... Bo to jest absolutnie naturalne. Obydwa te kraje sa samowystarczalne w surowce, obydwa te kraje, pomimo, ze sa geograficznie niby bardzo blisko, tym nie mnie sa w roznych polkulach. Generalnie, gdyby chcieli, moglliby razem trzymac porzadek na calym swiecie. Tym bardziej, ze metody maja podobne. Ale Zydzi chca tym swiatem rzadzic samodzielnie. Gdy pisze o zydach,mam na uwadze nie narod zydowski, a sekte religijna. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nie, felus, nie wstydze sie 26.04.26, 00:30 monalisa2016 napisał(a): > Dzis wlasnie posluchalam co przed odlotem mowil Doni do dziennikarzy, tylko sie > za glowe chwytac co za bajki opowiada on Amerykanom. Ten co sledzi media z swi > ata, szczegolnie teraz z tych dotknietych terenow ten potrafi porownac co moze > byc albo jest prawda a co nie. > Doni sie niszczy sam, niszczy wiarygodnosc do Stanow, pozniej nic dziwnego ze k > raje odwracaja sie od Ameryki. > Potwierdzenie: Angielskojezyczni moga sobie przestawic na orginalny angielski ja przestawilam AI/KI na j. polski dla polskojezycznych. www.youtube.com/watch?v=lsciVXw50V0 dla niemieckojezycznych www.youtube.com/watch?v=XipVoEqRXn4 Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Nie, felus, nie wstydze sie 25.04.26, 23:59 igor, ja naprawdę ciebie lubię bo dyskutujesz. A tu zrobileś kupę. Zamiast wskazać punkty w ktorych się mylę wyjeżdżasz z Trumpem. W "Paskownica" nie wykazałeś w czym się mylę. Wykazałeś wiarę w swój punkt widzenia, który nie przystaje do rzeczywistości. Podobnie do rzeczywistości nie przystaje majaczenie czego chce Trump. TDS wysusza rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Nie, felus, nie wstydze sie 26.04.26, 00:21 felusiak1 napisał: > igor, ja naprawdę ciebie lubię bo dyskutujesz. A tu zrobileś kupę. To pomoz mnie sprzatnac ta kupe. Wykaz w czym popelniam blad. > W "Paskownica" nie wykazałeś w czym się mylę. Wykazałeś wiarę w swój punkt widz > enia, który nie przystaje do rzeczywistości. Nic podobnego. Wskazalem, wkleilem zrodlo. To nie jest moja wiara, to fakty, ktore Ty nie potrafiles obalic. Podobnie do rzeczywistości nie prz > ystaje majaczenie czego chce Trump. To zadne majaczenie. ja naprawde bardzo pilnie obserwuje poczynania Trumpa. czytam wszystkie jego wpisy w jego sieci. Staram sie nie przepuscic jego wypowiedzi publiczne. ja naprawde nie jestem przeciwko Trumpowi. Ja osobiscie wierzylem, ze jemu akurat uda sie zrobic to, co obiecal. I jakby chciales zauwazyc, ja ciagle staram sie go zrozumiec, i wytlumaczyc co on chce osiagnac. Przede wszystkim dlaczego on z dnia na dzien moze zmienic swoj poglad na 180 stopnie. Przy tym chce zauwazyc, ze to wszystko, co ja napisalem o tym czego chce Trump, jest tym, co USA potrzebuja. On, jesli mu uda sie to zrobic, a co ty nazywasz moim majaczeniem, naprawde spelni swoje glowne haslo wyborcze czyli - Make America Great Again. A czy to jest dobre dla swiata? Na pewno nie, ale Trump jest prezydentem USA, i powinien przede wszystkim myslec o kraju, ktory do wybral na swojego lidera. A jesli jakiemus krajowi to nie podoba sie, to niech z tym walczy, jak to robi Rosja i Iran, lub olewa, jak to robia Chiny. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Nie, felus, nie wstydze sie 26.04.26, 03:19 Twoje źródło przewiduje i ja mam obalić coś co nie jest faktem? Trump ma tylko jeden cel w Iranie. Ma ten cel od dawna i taki sam miał Clinton, Bush i Obama. Mało tego, taki cel mieli demokraci zanim oszaleli. Celem jest niedouszczenie Iranu do posiadania broni jadrowej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Nie, felus, nie wstydze sie 26.04.26, 11:38 felusiak1 napisał: > Twoje źródło przewiduje i ja mam obalić coś co nie jest faktem? Nie prawda, moje zrodlo podaje z dokladnoscia jednego tankowca, ile ropy opuscilo Iran po wprowadzeniu przez Trumpa blokade iranskich portow. > Trump ma tylko jeden cel w Iranie. Ma ten cel od dawna i taki sam miał Clinton, > Bush i Obama. A to dobrze, ze o tym wspomniales. Wlasnie ci poprzednicy zrobili sporo, zeby Iran nie mogl wejsc w posiadanie broni nuklearnej. I naprawde osiagneli cel, byli wprowadzone ograniczenia, totalny kontrol nad pracami iranskiego programu nuklearnego. Co zrobil Trump w poprzedniej kadencji? On wyszedl z tych wszystkich porozumien za namowa Izraela, ktory mial swoj cel - maksymalnie oslabic Iran. I w tej kadencji Izrael wymusil na Trumpie dzialania, ktore on napewno nie mial w planach, przynajmniej on deklarowal w trakcie wyborow, ze bedie prezydentem pokoju. I tu mozemy smialo zadac pytanie: co Izrael ma na Trumpa, ze on jest tak ulegly wobec panstwa zydowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Felus, ty jakas napisales 26.04.26, 22:31 felusiak1 napisał: > Bujna wyobraźnia. Ze lubisz mnie, bo ja dyskutuje. Powiedz mi, czy ja mam ciebie nie lubic, bo ty odmawiasz dyskusji? Ty nie dyskutujesz, a tylko plujesz sie. W czym bujna wyobraznia? Potrafisz to mnie wykazac? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Wiem, Felus, o co Tobie chodzi 26.04.26, 23:35 Ja napisalem: "I w tej kadencji Izrael wymusil na Trumpie dzialania, ktore on napewno nie mial w planach, przynajmniej on deklarowal w trakcie wyborow, ze bedie prezydentem pokoju. I tu mozemy smialo zadac pytanie: co Izrael ma na Trumpa, ze on jest tak ulegly wobec panstwa zydowskiego?" Ty to skomentowale, ze ja mam bujna wyobraznie. Konkretnie nie chciales wskazac, na czym ta wyobraznia polega. Ty, jak ja zauwazylem, nie lubisz, gdy w dyskusji wspomina sie Izrael. Nie lubisz, to Twoja sprawa, ale ja, jesli przeczytalem: "A government release written earlier this week by Reed D. Rubinstein, the department’s legal adviser, detailed how the U.S. “is engaged in this conflict at the request of and in the collective self-defense of its Israeli ally, as well as in the exercise of the United States’ own inherent right of self-defense.” Tp mam pelne prawo, ze Izrael mial bezposredni udzial we wciagnieciu USA do wojny z Iranem. newrepublic.com/post/209518/state-department-admits-israel-iran-war W zalinkowanym przez mnie artykule jest link do oficjalnego zrodla, gdzie rzeczywiscie o tym wspomina sie: www.state.gov/releases/office-of-the-legal-adviser/2026/04/operation-epic-fury-and-international-law Okazywaje sie, ze zgodnie z amerykanskim puktem widzenia, wojna z Iranem toczy sie juz od dluzszego czasu, przynajmniej od ubieglego roku, i najwazniejszym zadaniem USA jest obrona Izraela. A Izrael, jak wiemy, prowadzi bardzo agresywna polityke wobec swoich sasiedzi. I robi tak wlasnie dlatego, ze maja USA za psa obronnego. Wiec to co pisze, to nie moja bujna wyobraznia, a tylko oficjalny punkt widzenia U.S. Department of State. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felus, ty jakas napisales 26.04.26, 23:36 Bo nie mam zamiaru dyskutować z teoriami spiskowymi. Trump od 1979 roku był przeciwko Iranowi. Zatem twoja teza od propagandystów, ze robi coś za namową Izraela jest smieszna. Powtarzasz bzdety z megafonów, których jedynym celem jest opluwanie Trumpa. Te same megafony, które trabią, że nie ma zezwolenia Kongresu siedziały cicho kiedy Clinton bombardowal Serbię i Obama Libie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Felus, ty jakas napisales 26.04.26, 23:43 felusiak1 napisał: > Bo nie mam zamiaru dyskutować z teoriami spiskowymi. Wyzej ja udowodnilem, ze to zadna teoria spiskowa, a tylko oficjalna informacja. Tak sie zlozylo, ze Ty napisales ten post w tym samym czasie, co ja napisalem moj post poprzedni, wiec nie znales, ze ja mam co powiedziec w temacie. Wiec jeszcze nie wiedziales, ze dyskusja moze przybrac calkiem inny przebieg. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felus, ty jakas napisales 27.04.26, 00:56 igor, napisz o co ci chodzi. Rzucasz się jak karp na patelni. Chcesz udowodnić coś co tego nie wymaga i dopisujesz konspiracyjną teorię. Co Izrael ma na Trumpa? Wcale nie ma blokady bo statki płyną. Zabitych jest wiecej niż mówią. Stracili samoloty i wystrzelili 1000 rakiet a tylko 100 produkują. Napisz wreszcie co cie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Felus, ty jakas napisales 27.04.26, 09:28 felusiak1 napisał: > Napisz wreszcie co cie boli. Moj drogi Felus, przeciez to Ty caly czas masz cos do mnie, wiec to raczej ja powinieniem zapytac Ciebie - co ci boli? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felus, ty jakas napisales 27.04.26, 17:41 Nic do ciebie nie mam a nawet cię lubię. Ale to nie ja wyskakuję z konspiracyjnymi teoriami. Zatem to nie mnie boli. Ciebie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Felus, ty jakas napisales 27.04.26, 17:48 felusiak1 napisał: > Nic do ciebie nie mam a nawet cię lubię. I to z wzajemnoscia :-) >Ale to nie ja wyskakuję z konspiracyjnymi teoriami. Alez to zadne teorii konspiracyjne, i tym bardziej nie sa oni moje. Ja po prostu bardzo duzo czytam, czytam wszystko jak leci, i jak cos wydaje sie mnie bardziej interesujace od innego, jua zaczynam sprawdzac. I dopiero po sprawdzeniu zaczynam ufac takiej informacji. > Zatem to nie mnie boli. Ciebie boli. Ale ja nie pisze pod kazdym Twoim postem, ze Ty cos zmyslasz, czy masz bujna wyobraznie, czy nareszcie, ze piszesz dyrdymaly. To Ty tak piszesz pod kazdym moim postem, tresc ktorego nie odpowiada twojemu postrzeganiu spraw, ktore ja omawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nie, felus, nie wstydze sie 26.04.26, 11:40 felusiak1 napisał: > Twoje źródło przewiduje i ja mam obalić coś co nie jest faktem? > > Trump ma tylko jeden cel w Iranie. Wystarczy Felus ze ty w to wierzysz. :-) MAGA (Make America Great Again) ktora zdradzil i zniszczyl. > Ma ten cel od dawna i taki sam miał Clinton, > Bush i Obama. Widzisz Felus, Obama jaki byl taki byl, nie byl z mojej bajki ale potrafil zazegnac to co teraz zrobil Trump by pograzyc swiat w potwornym kryzysie (on nastapi), wedlug powiedzenia: "umierajac zabiore wszystkich do grobu" > Mało tego, taki cel mieli demokraci zanim oszaleli. > Celem jest niedouszczenie Iranu do posiadania broni jadrowej. > Bajki opowiadasz doroslym ludziom tak jakbysmy nie wiedzieli co powiedziala pani Tulsi Gabbard przez to zostala zaraz odsunieta od wszystkich narad. Wenezuela, Iran a pozniej Kuwejt, Arabia Saudyjska, Bahrajn, Katar, Zjednoczone Emiraty Arabskie (ZEA) i Oman, Irak (podporzatkowali sobie juz dawno) wiec nie musze pisac o co tu chodzi, a moze powinnam. Ano, caly swiat ma tanczyc pod amerykanska muzyke, ma utrzymywac zbankrutowana Ameryke. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dobrze, ale bez przesady, kobieto, 26.04.26, 17:57 monalisa2016 napisał(a): Ano, caly swiat ma tanczyc pod amerykanska muzyke, - tu akurat zgoda - a co w tym dziwnego, ze Amis chca kontolowac CALY przeplyw ropy z BW ? i beda to robic tak dlugo, jak dlugo beda mieli militarna przewage nad Chinami. > i ma utrzymywac zbankrutowana Ameryke. - tu akurat brak zgody. Amerykanie za wszystko placa. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Szczyt G20 to ostatnia deska ratunku dla Putina ? 25.04.26, 22:57 ostatnio na Ukrainie mu niespecjalnie idzie - ale mysle, ze jak sie dogada z Trumpem - to jeszcze ma jakeis szanse ? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Jasiek, stac cie nacos oryginalnego? 25.04.26, 23:02 Bo tylko malpujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Szczyt G20 to ostatnia deska ratunku dla Putina ? 25.04.26, 23:20 igor_2025 napisał: > Bo tylko malpujesz. czynie toextra dla Ciebie. boisz sie ? inaczej nie reagowalbys na moje wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Janusz, daj spokoj sobie 25.04.26, 23:27 j-k napisał: > czynie toextra dla Ciebie. Nie musisz nic robic extra dla mnie. > inaczej nie reagowalbys na moje wpisy. Bardzo chetnie reaguje na twoje wpisy, gdy w nich piszesz cos z sensem. Ale ciebie na to stac coraz rzadziej. Ty, nie wiadomo czemu, wolisz robic z siebie pajaca. Przy tym zawsze wykolejasz watek,w ktorym nie masz nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Szczyt G20 to ostatnia deska ratunku dla Putina ? 25.04.26, 23:29 Igor, nie reaguj na te - ktore sa (dla ciebie) bez sensu ile razy mam ci to powtarzac ? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Szczyt G20 to ostatnia deska ratunku dla Puti 25.04.26, 23:41 j-k napisał: > Igor, nie reaguj na te - ktore sa (dla ciebie) bez sensu > > ile razy mam ci to powtarzac ? J-k, no to jaki jest sens robienia z siebie clowna czyli pajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Szczyt G20 to ostatnia deska ratunku dla Putina 25.04.26, 23:44 > J-k, no to jaki jest sens robienia z siebie clowna czyli pajaca? a jaki sens jest o to pytac ? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Szczyt G20 to ostatnia deska ratunku dla Puti 26.04.26, 00:19 Robisz sie dowciapny tak jak felus. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Szczyt G20 to ostatnia deska ratunku dla Putina 26.04.26, 17:47 monalisa2016 napisał(a): Robisz sie dowciapny tak jak felus. Zepewniam, ze to nie jest moim celem. - jest nim wysmiewanie politycznej dzieciarni. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Szczyt G20 ostatnia deska ratunku dla Trumpa? 26.04.26, 11:12 Te wideo / ten podcast powinni w zasadzie wszyscy obejrzec, AI/KI jest w 18 jezykach. Kazdy moze sobie przestawic na odpowiednia wesje. www.youtube.com/watch?v=pPvP9ojKmpY Niemiecka wersja jest z lektorem, bardziej przyjemna do sluchania www.youtube.com/watch?v=x6VkDkM3tcE Odpowiedz Link Zgłoś