Dodaj do ulubionych

Forum a polityka

08.06.26, 19:05
Forum jest i bylo plaszczyzna wymiany pogladow w jezyku polskim. Jest oczywiste, ze wielu z nas popiera kraj w ktorym zyje i w ktorym wybiera demokratycznie wladze. I tak, trudno sie zgodzic Europejczykom z wieloma aspektami polityki Stanow, ale tamtejszego prezydenta sie co kilka lat wybiera i on tak rzadzi jak sie jego wyborcom podobalo.

Dosc podobnie jest we Francji, gdzie nasz mlody prezydent stara sie pewnie o jakas pozycje polityczna w swiecie po odejsciu od wladzy we Francji i kombinuje w tym kierunku. Co widac az zbyt dobrze. W koncu, by pozostac w Europie, niekiedy trudno zrozumiec decyzje kanclerza Niemiec, ktory przepuszcza troche zbyt latwo przez niemiecka granice imigrantow niezbyt legalnych. Nie napisze klopotach polskich wladz, bo to nie temat na nasze forum.

Przechodzac do sedna sprawy, coraz trudniej przychodzi mi akceptacja prorosyjskich wpisow nicka "igor", ktory pisze co chce bo mu jego kolezanka i pewnie wspolpracowniczka "monaliza" otwiera watki na tematy, ktory chce. W rezultacie forum nie ma zadnej polityki, albo jeszcze gorzej, stalo sie plaszczyzna rosyjskiej propagandy i kpiny z polityki w polskich interesach.

PF
Obserwuj wątek
    • j0rl.1 Re: Forum a polityka 08.06.26, 21:10
      polski_francuz napisał:

> W koncu, by pozostac w Europie, niekied
      > y trudno zrozumiec decyzje kanclerza Niemiec, ktory przepuszcza troche zbyt lat
      > wo przez niemiecka granice imigrantow niezbyt legalnych.

Klamiesz PF. Ci sa przepuszczani przez niemiecka granice nie sa imigrantow niezbyt legalnych a legalnymi azylantami. Bo zglosili sie na azyl zaraz na granica.
      I sa calkiem legalni wg prawa. Wiec sa legalnymi azylantami i nie klam ze sa nielegalnymi czy niezbyt legalnymi.

Nic innego nie robia jak Polacy w 1980, 1981 kiedy masowo wjezdzali np do Austrii, do Berlina Zachidniego nie trzeba bylo wizy, i darli mordy „Moja chcec azyl“. Zamiast ich batem przepedzic jak proponujesz zapewne dano im papu lozko i zarcie a byli niezbyt nielegalnymi migrantami przeciez. Sam tez takim byles drgi PF.

Oczywiscie mozna byloby lamac prawo jak to robia polscy zolnierze i pogranicznicy na granicy np. polsko bialoruskiej ale to Niemcy nie chca robic. Polacy tak, Ty tak bys tez chcial.
      • monalisa2016 Re: Forum a polityka 08.06.26, 21:33
        j0rl.1 napisał:

> Klamiesz PF.

dorzeczy.pl/kraj/892012/ukrainka-sciaga-do-lublina-imigrantow-z-afryki-z-rodzinami.html

Gdzie sa pozniej odsylani? Co na to pani Aleksandra Fedorska, siedzi cicho?
        • monalisa2016 Re: Forum a polityka 08.06.26, 21:39
          Kopleksy same sie melduja, co jak co, nawet taka fobiczna osoba jak taziuta podejmuje dyskusje bez zadnych kompleksow, a reszta za roga falszywie i nienawistnie bruzdzi atakujac tych co forum jeszcze przy zyciu potrzymuja.
          • taziuta Re: Forum a polityka 09.06.26, 07:25
            monalisa2016 napisał(a):

> Kopleksy same sie melduja, co jak co, nawet taka fobiczna osoba jak taziuta podejmuje dyskusje bez zadnych kompleksow, /.../

Przeczytałem to zdanie mojej kobiecie, która skomentowała to w ten sposób, że "takiego fajnego psa masz a z takimi półmózgami piszesz". Bardzo mi się jej komentarz spodobał, więc go zacytowałem. :)

Ten pies to gończy słowacki (Kopov - nazwa rasy). Najbardziej kochająca ludzi rasa psów. Właśnie się bawi ze swoją przybraną siostrą (Pinczer niemiecki średni). Obserwowanie zabaw tych zwierzątek to czysta frajda, a ja tu siedzę i głupoty czytam...
      • polski_francuz azylant vs. imigrant 08.06.26, 22:35
        j0rl.1 napisał:

"PF. Ci sa przepuszczani przez niemiecka granice nie sa imigrantow niezbyt legalnych a legalnymi azylantami. Bo zglosili sie na azyl zaraz na granica.I sa calkiem legalni wg prawa. Wiec sa legalnymi azylantami i nie klam ze sa nielegalnymi czy niezbyt legalnymi"

Czytaj uwaznie, ja pisze o nielegalnych imigrantach a nie o azylantach. Roznica jest taka, ze przy wjezdzie sie podaje przyczyne przyjazdu. I nie takiej przyczyna jak azyl. Jak sie chce azylu to pewnie trzeba zlozyc papiery a konsulancie w panstwie gdzie sie zyje.

" Sam tez takim byles ... PF."

Nie bylem. Wyjechalem do Francji na postdoka z polskimi paszportem i po roku wrocilem do Polski. Pisalem juz o tym kilka razy.

PF
    • at.attin Re: Forum a polityka 08.06.26, 21:27
      Już niedługo
    • perla.roztocza Re: Forum a polityka 08.06.26, 23:03
      polski_francuz napisał:

> W koncu, by pozostac w Europie,

sorry PF ale prawda taka jest, że ty żyjesz w kraju trzeciego świata więc myślę, iż masz niewielką wiedzę o Europie.

> Przechodzac do sedna sprawy, coraz trudniej przychodzi mi akceptacja prorosyjsk
      > ich wpisow nicka "igor", ktory pisze co chce bo mu jego kolezanka i pewnie wspo
      > lpracowniczka "monaliza" otwiera watki na tematy, ktory chce. W rezultacie foru
      > m nie ma zadnej polityki, albo jeszcze gorzej, stalo sie plaszczyzna rosyjskiej
      > propagandy i kpiny z polityki w polskich interesach.

ja jestem za wolnością słowa i niech każdy pisze sobie co chce.
      Igor też, i Monia.
      Po to jest klawiatura aby warknąć.
      Natomiast PF, jesteś już na tyle dorosły aby umieć ocenić, że na forum FŚ możesz sobie robić propagandę nawet płaskiego Księżyca, i tak nic to nie da.
      Ja pojawiłem się na portalu tym gdy było tylko jedno forum "Informacje dnia", i na nim zaledwie kilka wątków, większość w stylu "Żydzi to pedały są".
      I co? Ano nic.
      Przez te wszystkie lata nie spotkałem jeszcze przypadku aby ktoś kogoś przekonał, więc wyluzuj z tym niebezpieczeństwem propagandy na forum tym właśnie.
    • j-k To minie P_F. 09.06.26, 07:00
      polski_francuz napisał:
      W rezultacie forum nie ma zadnej polityki, albo jeszcze gorzej, stalo sie plaszczyzna rosyjskiej
      > propagandy i kpiny z polityki w polskich interesach.

To minie, P_F

ten maladjec szajeju sie najadl

ale gdy nie bedzie znajdowal echa - to mu sie ta propaganda znudzi.

wystarczy poczekac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka