felusiak1 17.06.26, 16:37 Mogę wchodzić bez VPN. Dziekuję mocom tajemnym. By wysłałem kfiaty ale nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k Blokada zdjęta, ale chyba jeszcze nie calkiem.... 17.06.26, 16:49 jesli chodzi o Ciesnine Ormuz , naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Blokada zdjęta 17.06.26, 16:58 Mimo ze sie nie zgadzam z ta osoba, ten sam typ co Taziuta tylko bardziej inteligentna ale ona z innymi sie przyczynili do tego ze blokade wam zza wielkiejwody zniesli. Co jak co ale byla to jej zasluga ze ten temat poruszyla. forum.gazeta.pl/forum/w,654,180081596,180081596,Czy_to_mozliwe_ze_zostaly_zbanowane_amerykanskie.html Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Spodziewalem sie tego 17.06.26, 17:03 felusiak1 napisał: > Mogę wchodzić bez VPN. > Dziekuję mocom tajemnym. > By wysłałem kfiaty ale nie. W innym watku napisalem: " Jak pamiec mnie nie zawodzi, to cos podobnego juz bylo kilka lat temu. Jeden z moich znajomych nie mogl wejsc na poczte z IP amerykanskiego, ale po jakims czasie dostep byl przywrocony." forum.gazeta.pl/forum/w,50,180050270,180050270,Blokada_forum.html?p=180057235 Widac co jakis czas pojawia sie jakis dupek, ktory chce wykazac sie "oszczednosciami". Wiec tylko czekac, jak amerykanska komanda wroci do gry! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Spodziewalem sie tego 17.06.26, 17:31 Jak wroca do gry bedzie ciekawiej, bedzie z kim polemizowac przynajmniej forum zatetni zyciem. Jestem za przywroceniem zaoceanicznej frakcji dojscia do forum, dlaczego miliby byc dyskryminowani nie rozumie tego. Moja poczte tez lata temu zablokowali ani sie nie domagalam by mi ja odblokowali jak zobaczylam co za posty, jakiej tresci mi przysylano. Szkoda mi bylo czasu by sie takimi postami zajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Blokada zdjęta 17.06.26, 17:57 Ja też mogę teraz wchodzić. Przyznaję, że nie przyszło mi do głowy, żeby zmienić IP na europejskie w moim VPN. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Blokada zdjęta 17.06.26, 18:41 malkontent6 napisał: > Ja też mogę teraz wchodzić. Przyznaję, że nie przyszło mi do głowy, żeby zmien > ić IP na europejskie w moim VPN. No wlasnie, wiem ze te 3 tygodnie to z kilku z USA forumowiczow tylko f1 zaraz wszedl przez inny IP. Inni zamilkli. Zastanawialem sie co sobie mysleli ci. Ze co? Forum zniknelo? Wojna termojadrowa wymazala forum? No i bylem ciekaw czy beda codziennie probowac i 3 tygodnie odbijac sie od sciany. I ze potem zrezygnuja wiec nie beda probowac wiecej? No jak, m6 co myslales dlaczego forow nie widzsz? napisz, naprawde ciekawe. bmc tez mze napisz. Bo oboje dzisiaj weszliscie a blokada jest zdjeta tak o 9..10 przed poludniem. Sprawdzilem moim VPN z IP z USA. Ciekawe kiedy senioryta wejdzie na forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Blokada zdjęta 17.06.26, 18:43 No i dlaczego VPN nie probowali. Z innego kraju.. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Blokada zdjęta 17.06.26, 23:01 j0rl.1 napisał: > No jak, m6 co myslales dlaczego forow nie widzsz? napisz, naprawde ciekawe. Od wielu miesięcy nie mogę wpisywać wypowiedzi z IP mojego VPN, nawet jeśli zmienię miasto w USA. Muszę wyłączać VPN. A 3 tygodnie temu nawet nie mogłem wejść na forum z VPN lub bez. Uznałem, że zablokowali mój login a nie IP. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: O dziwo... 17.06.26, 18:42 senioryta13 napisał: > moge czytac i pisac. O, weszlas. Probowalas codziennie czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: O dziwo... 18.06.26, 13:26 j0rl.1 napisał: > senioryta13 napisał: > > > moge czytac i pisac. > > O, weszlas. Probowalas codziennie czy jak? Nie, moze na poczatku tak. Moglam pisac pod artykulami w naszej gazetce, wiec to byla raczej zagadka dla mnie co sie stalo z forum. Czy zostalo wyjasnione juz dlaczego wprowadzono ten zamet/partactwo? Sadzilam, ze forum zostalo zamkniete na wieki wiekow, amen, bo im sie tak podoba. No, jednak szkoda bylaby, ale przez to zyskalam wiecej czasu na zycie poza forum. Nawet nie czytam jakie bzdury tu naprodukowaliscie pod moja nieobecnosc. np.jakies kapitulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Senioryta, musze Tobie powiedziec smutna prawde 18.06.26, 13:53 senioryta13 napisał: Nawet nie czytam jakie bzdury tu naprodukowaliscie pod moja nieobecnosc. np.jakies kapitulacje. Niestety, to co uzgonione z Iranem, to akt kapitulacji. Ja zdaje sobie sprawe, ze Tobie ciezko to przyjac do wiadomosci, ale taka jest prawda. Czy Ty czytala umowe Irana z Obama? Jesli tak, to znajdz roznice, ktore razaco rozniliby obydwe umowe? Chyba juz zauwazylas, ze ja w jkims stopniu kibicuje Trumpowi, i dlatego mnie jest przykro z tego powodu, ze Trump tak podstawil sie. Niepotrzebnie zaczal bombardowania na zyczenie Izraela. On nie tylko stracil twarz przed krajami trzeciego swiatu, lub jak inni mowia przed globalnym Poludniem, przez to Stany wiele stracili. A to w obecnej sytuacji na swiecie jest grozne. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Senioryta, musze Tobie powiedziec smutna praw 18.06.26, 17:52 igor_2025 napisał: > Czy Ty czytala umowe Irana z Obama? Jesli tak, to znajdz roznice, ktore razac > o rozniliby obydwe umowe? No, Obama powiedzial juz, ze jego umowa byla lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Senioryta, musze Tobie powiedziec smutna praw 18.06.26, 18:04 senioryta13 napisał: > No, Obama powiedzial juz, ze jego umowa byla lepsza. Nie byla lepsza, byla mniej wiecej taka sama. Powiedzialbym, ze umowa Trumpa jest odrobine szersza. Ale to co jest w umowie Trumpa, a nie bylo w umowie Obamy, to tylko skutki dzialan samego Trumpa. Chodzi o Ormuz. Wiec po cholere to wszystko bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Senioryta, musze Tobie powiedziec smutna praw 18.06.26, 18:27 igor_2025 napisał: > senioryta13 napisał: > > > No, Obama powiedzial juz, ze jego umowa byla lepsza. > Nie byla lepsza, byla mniej wiecej taka sama. Powiedzialbym, ze umowa Trumpa je > st odrobine szersza. Ale to co jest w umowie Trumpa, a nie bylo w umowie Obamy, > to tylko skutki dzialan samego Trumpa. Chodzi o Ormuz. Wiec po cholere to wsz > ystko bylo? Najpierw to bylo po to aby rozwalic Iran. Zamienic go w walczace ze soba kawalki cos jak Libia Syria. Jakby sie to udalo to bylaby wygrana jak cholera. No ale sie nie udalo i teraz jest dla USA i Zachodu paskudnie. Bo ogromnie gorzej jak ta Obamy. Izrael ma w tym przerabane i juz USA nie bedzie go chronila. A Ormuz bedzie mniej czy bardziej blokowany przyz Iran. Te bogate kraiki arabskie beda placily te 300 miliardow $ dla Iranu, ta kontrybucje. A Oran jak bedzie tylko chcial, a bedzie chcial, za pare lat wroci do bronii jadrowej i mu USA nie naskoczy. Bo poparzyla sobie lapy. I to niewazne czy bedzie Trump jeszcze czy nastepny, Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Senioryta, musze Tobie powiedziec smutna praw 18.06.26, 18:53 j0rl.1 napisał: > Najpierw to bylo po to aby rozwalic Iran. Zamienic go w walczace ze soba kawalk > i cos jak Libia Syria. Jakby sie to udalo to bylaby wygrana jak cholera. Warto dodac,ze z publicznej retoryki praktycznie zniknal temat "walki o wolnosc narodu iranskiego". Ja doskonale pamietam hasla, rzucane przez Trumpa: "walka o odwaznych iranskich protestujacych", o tym, ze" USA na pewno przyjda z pomoca", "rezim nie zmiazdzy pragnienia wolnosci " i temu podobne bzdury. Gdzie to wszystko? W podpisanej umowie nie ma o tym ani slowa. 4 miesiace temu Trump przechwalal sie, jak bedzie mianowac iranskie przywództwo i zabierze sobie cala iranska rope. W Izraelu od kilku dni panuje wscieklosc na to, ze "Trump uciekl" i Izrael znalazl sie w jeszcze gorszej sytuacji niz przed rozpoczeciem agresji na Iran. Taka obecnie sytuacja.. Jednak dla Iranu jest to tylko wygrana bitwa w dlugiej wojnie, ktora oczywiscie sie nie skonczyla. Niemniej jednak to zwyciestwo jest znaczace. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: protestanci. gdzies sa? 18.06.26, 21:32 igor_2025 napisał: > Warto dodac,ze z publicznej retoryki praktycznie zniknal temat "walki o wolnosc > narodu iranskiego". Ja doskonale pamietam hasla, rzucane przez Trumpa: "walka > o odwaznych iranskich protestujacych", o tym, ze" USA na pewno przyjda z pomoc > a", "rezim nie zmiazdzy pragnienia wolnosci " i temu podobne bzdury. Gdzie to > wszystko? To w waszej tv. nie pokazywano protestow? Nie mowiono ile tysiecy powieszono? Wiec dlaczego Iranczycy przestali protestowac? Czyzby z obawy o zycie, czy polubili nagle rewolucjonistow? Ty nie jestes zdziwiony, ze iranczycy pochowali sie w domach zamiast obalac rzad? Jezeli im taki odpowiada, wiec dlaczego Trump ma za nich walczyc? Nie przemyslales jednak tych swoich bzdur. > 4 miesiace temu Trump przechwalal sie, jak bedzie mianowac iranskie przywództwo zmyslasz jak ta twoja prasa lub twoi 'experci'. Wrecz przeciwnie, mowil, ze sie nie bedzie wtracal. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: protestanci. gdzies sa? 18.06.26, 21:54 senioryta13 napisał: > To w waszej tv. nie pokazywano protestow? Nie mowiono ile tysiecy powieszono? Alez mowiono bylo, i pokazywano od rana do weczora, a nawet w nocy, ale ja nie o tym pisalem, a tylko o to, ze w umowie o nich ani slowa. W umowie, a nie w TV. > zmyslasz jak ta twoja prasa lub twoi 'experci'. Wrecz przeciwnie, mowil, ze sie > nie bedzie wtracal. Nic nie zmyslam: www.nbcnews.com/politics/donald-trump/trump-says-preference-take-oil-iran-rcna265747 www.ft.com/content/3bd9fb6c-2985-4d24-b86b-23b7884031f5?syn-25a6b1a6=1 Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: protestanci. gdzies sa? 18.06.26, 23:25 igor_2025 napisał: > senioryta13 napisał: > > > > To w waszej tv. nie pokazywano protestow? Nie mowiono ile tysiecy powiesz > ono? > > Alez mowiono bylo, i pokazywano od rana do weczora, a nawet w nocy, ale ja nie > o tym pisalem, a tylko o to, ze w umowie o nich ani slowa. W umowie, a nie w TV przeczytaj jeszcze raz co napisalam I nie przekrecaj, aby nie napisac, nie udawaj glupca. > > zmyslasz jak ta twoja prasa lub twoi 'experci'. Wrecz przeciwnie, mowil, > ze sie > > nie bedzie wtracal. > > Nic nie zmyslam: > > www.nbcnews.com/politics/donald-trump/trump-says-preference-take-oil-iran-rcna265747 > > www.ft.com/content/3bd9fb6c-2985-4d24-b86b-23b7884031f5?syn-25a6b1a6=1 Ja wyjasniam sprawe rezimu a ty wracasz do oleju, czego nie zaprzeczam. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: protestanci. gdzies sa? 19.06.26, 11:08 senioryta13 napisał: > przeczytaj jeszcze raz co napisalam I nie przekrecaj, aby nie napisac, nie udaw > aj glupca. Senioryta, tylko bez wypadow osobowych. Nie musze czytac jeszcze raz, ale Ty, jak widze musisz. > Ja wyjasniam sprawe rezimu a ty wracasz do oleju, czego nie zaprzeczam. Nie, Ty sama zwrocila moja uwage na to, ze Trump nigdy nie mowil nic o ropie iranskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: protestanci. gdzies sa? 19.06.26, 14:22 igor_2025 napisał: >Nie musze czytac jeszcze raz, Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: smutna prawda pod dywanem 18.06.26, 18:42 igor_2025 napisał: > senioryta13 napisał: > > > No, Obama powiedzial juz, ze jego umowa byla lepsza. > > Nie byla lepsza, byla mniej wiecej taka sama. Powiedzialbym, ze umowa Trumpa je > st odrobine szersza. Ale to co jest w umowie Trumpa, a nie bylo w umowie Obamy, > to tylko skutki dzialan samego Trumpa. Chodzi o Ormuz. Wiec po cholere to wsz > ystko bylo? Obama stwierdzil, ze jego byla lepsza, dzien przed oficjalnym wydrukowaniem wszystkich punktow. Prasa, ktora czytasz, to samo ci do glowy wbila. Zacznij samodzielnie myslec, prasa musi wyjsc z twarza i podsuwa ci gotowce. Nasza zreszta tez wymysla cuda. Twoj rzad i media przez cale lata wmawialy spoleczenstwu, ze problem gwaltow na dziewczynkach przez pakinstanskich muzulmanow nie istnieje. 250 000 malolatek zostalo zgwalconych. 2 dni temu u nas w tv podano. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: smutna prawda pod dywanem 18.06.26, 18:50 senioryta13 napisał: > Obama stwierdzil, ze jego byla lepsza Dla mnie nie ma zdnego znaczenia co powiedzial Obama, chociaz on i byl moim "przyacielem" wirtualnym. Ja wiem jaka byla jego umowa, i wiem jaka jest obecna. Wiec moge sam porownywac, a nie opierac sie o opinie Obamy. > Twoj rzad i media przez cale lata wmawialy spoleczenstwu, ze problem gwaltow na > dziewczynkach przez pakinstanskich muzulmanow nie istnieje. 250 000 malolatek > zostalo zgwalconych. 2 dni temu u nas w tv podano. O tym ostatnio w UK jest dosc glosno : www.yahoo.com/news/world/articles/fact-check-figure-250-000-033107912.html Ale co to ma do omawianego tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: smutna prawda pod dywanem 18.06.26, 19:51 igor_2025 napisał: > Ja wiem jaka byla jego umowa, i wiem jaka jest obecna. W > iec moge sam porownywac, Widzisz, Obama 'wiedzial' wczesniej zanim zostalo opublikowane, ty tez nie widzisz roznicy, a iran zgodzil sie nie uzdatniac uranu, nie produkowac bomby atomowej, inspektorzy maja miec dostep. Roznica juz jest kolosalna. To, czy im mozna wierzyc, okaze sie pozniej, ale i na to znajda sie sposoby aby przywrocic ich do porzadku. Macron nawet przyznal, ze swiat obecnie jest bezpieczniejszy. > > Twoj rzad i media przez cale lata wmawialy spoleczenstwu, ze problem gwal > tow na > > dziewczynkach przez pakinstanskich muzulmanow nie istnieje. 250 000 malo > latek > > zostalo zgwalconych. 2 dni temu u nas w tv podano. > > O tym ostatnio w UK jest dosc glosno : > www.yahoo.com/news/world/articles/fact-check-figure-250-000-033107912.html > Ale co to ma do omawianego tematu? Dyskusja jalowa w mediach trwa co do ilosci zgwalconych, ale ani slowa o aresztowaniu winowajcow. Chcialam tylko ci zwrocic uwage na rzetelnosc prasy, nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: smutna prawda pod dywanem 18.06.26, 20:23 senioryta13 napisał: > Widzisz, Obama 'wiedzial' wczesniej zanim zostalo opublikowane, Ty znow wtracila Obame do naszej dyskusji, on naprawde nie ma do niej nic. My nie omawiamy jego slow, a tylko o to, co on podpisal ponad 10 lat wczesniej. Naprawde nie wiem o co Tobie chodzi. >ty tez nie widzisz roznicy, a iran zgodzil sie nie uzdatniac uranu, Na pewno, chociaz nic o tym nie wie. rowniez i w przypadku umowy Obamy nikt nie deklarowal, ze bedzie uzdatniac uran. Senioryta, nigdy wiecej nie pisz cos takiego. Chodzi o wzbogacenie uranu, a nie o uzdatnianie. To dwa zupelnie rozne procesy. Wzbogacanie uranu to zwiekszenie ilosci rozszczepialnego izotopu w paliwie jadrowym lub dla celow militarnych. Uzdatnianie odnosi sie zazwyczaj do wody i oznacza jej oczyszczenie, by nadawala sie do picia lub celow przemyslowych. Wiec mowimy o wzbogaceniu uranu. Porozumienie z Iranem nie zawiera calkowitego, trwalego zakazu wzbogacania uranu. Zamiast tego przewiduje ono, ze Iran zobowiazuje sie do nierozwijania broni jadrowej, wstrzymania wysoko zaawansowanych prac i rozcienczenia czesci juz wzbogaconego uranu, pozostawiajac ostateczne limity i ramy programu do dalszych, 60-dniowych negocjacji. Wiec radze przeczytac jeszcze raz umowe Trump-Iran. To jest napisano w punkcie 8; gulfnews.com/world/mena/us-releases-text-of-us-iran-memorandum-of-understanding-1.500578000 > nie produkowac bomby atomowej, inspektorzy maja miec dostep. To bylo w umowie Obama-Iran > Roznica juz jest kolosalna. Zadnej roznicy. Senioryta, Ty nie czytala i nie wiesz co bylo w umowi z przed 10 lat, i umowie obecnej, ja to juz wiem . Wiec najpierw przeczytaj, przemysl, a dopiero pozniej oceniaj. OK? Umowe obecna juz masz, a jesli chcesz, to podrzuce link do poprzedniej umowy. > Macron nawet przyznal, ze swiat obecnie jest bezpieczniejszy. Jesli ten przyglup jest dla Ciebie autorytetem, to wybacz, ja go za takowego nie mam. > Dyskusja jalowa w mediach trwa co do ilosci zgwalconych, ale ani slowa o areszt > owaniu winowajcow. Chcialam tylko ci zwrocic uwage na rzetelnosc prasy, nic wie > cej. Ja nie opieram sie na opinie media, a tylko wylacznie na dokumenty. Radze i Tobie to robic. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: smutna prawda pod dywanem 18.06.26, 20:31 igor_2025 napisał: > Zadnej roznicy. Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: smutna prawda pod dywanem 18.06.26, 21:54 senioryta13 napisał: > Ok. Czyzby juz przeczytala i porownala dwie umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: smutna prawda pod dywanem 18.06.26, 23:26 igor_2025 napisał: > senioryta13 napisał: > > > Ok. > > Czyzby juz przeczytala i porownala dwie umowy? przeczytalam wczesniej niz ty dostales pod oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: smutna prawda pod dywanem 19.06.26, 11:09 senioryta13 napisał: > przeczytalam wczesniej niz ty dostales pod oczy. Wiec dlaczego z tego co pisala wczesniej, wynikalo, ze nie wiedzialas nic o tym, co w umowie zostalo zapisano? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: smutna prawda pod dywanem 19.06.26, 14:25 igor_2025 napisał: > Wiec dlaczego z tego co pisala wczesniej, wynikalo, ze nie wiedzialas nic o tym > , co w umowie zostalo zapisano? Masz zwidy? Nie przekrecaj. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: smutna prawda pod dywanem 19.06.26, 15:41 senioryta13 napisał: > Masz zwidy? > Nie przekrecaj. Nic podobnego, i zaraz Tobie to udowodnie. Ty napisala: "a iran zgodzil sie nie uzdatniac uranu, nie produkowac bomby atomowej, inspektorzy maja miec dostep. Roznica juz jest kolosalna." Otoz, nie bede czapiac sie, ze nie rozumiesz czym uzdatnianie rozni sie od wzbogacenia uranu, ale gdyby przeczytala, to tego nie napisalaby. Oprocz tego, gdyby Ty czytala umowe Obama-Iran, to rowniez nie napisalaby, ze stanowikolosalna roznice , ze Iran zobowiazal sie nie produkowac broni atomowej i udostepnic inspektorom obiekty atomowe. Senioryta, nie zaleznie od tego co Ty piszesz obecnie, wszystko co pisala wczesniej podtwierdza, ze nie czytalas ani pierwsza umowe, ani druga. I jesli napiszesz -Igor, rzeczywiscie cos umknelo mojej uwadze, to zachowasz sie godnie. Przeciez wszystko jest na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Senioryta..... 19.06.26, 15:43 Chyba trzeba zalozyc watek, w ktorym mozna na spokojnie, punkt po punkcie przeanalizowac umowe Trump-Iran. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Senioryta..... 19.06.26, 16:07 igor_2025 napisał: > Chyba trzeba zalozyc watek, w ktorym mozna na spokojnie, punkt po punkcie prze > analizowac umowe Trump-Iran. Po co? Juz ta umowia nie jest nic warta. Mozna sobie ja w toalecia powiesic. Iran nie podpisal, mieli orzyjechac do Szwajcarii po to, olali, Hormuz zamkniety spowrotem. Zalaczam z niemieckiej prasy screeny Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Senioryta..... 19.06.26, 17:22 j0rl.1 napisał: > Iran nie podpisal, mieli orzyjechac do Szwajcarii po to, olali, Podobno na delegacje Iranu, Mossad planowal zamach. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Senioryta..... 19.06.26, 17:49 j0rl.1 napisał: > Po co? Juz ta umowia nie jest nic warta. Z racji tego, ze memorandum zostalo juz oficjalnie sfinalizowane poprzez zlozenie podpisow glow panstw USA i Iranu, zaplanowana uroczystosc nie byla juz konieczna. Twierdza, ze byl planowany zamach, ale sadze, ze nie ma czego Stanom swietowac. Akt kapitulacji przyjmuje sie z pokora i w ciszy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Nudzisz n/t 19.06.26, 15:59 igor_2025 napisał: > Otoz, nie bede czapiac sie, ze nie rozumiesz czym uzdatnianie rozni sie od wzbogacenia uranu, Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Nie, senioryta... 19.06.26, 16:24 Kazdy czlowiek moze wypowiadac sie w sprawach, o ktorych ma jakie takie pojecie, bo w przeciwnym wypadku pozniej takiemu czlowieku robi sie glupio. Niektore potrafia uznac swoj blad, inni udaja,ze nic sie nie stalo, a u innych to wywoluje agresje. A wystarczylo co nie co poczytac przed podjeciem dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Kogo jeszcze brakuje? 17.06.26, 18:42 malkontent i senioryta juz sa. Mam nadzieje, ze wkrotce zobaczymy bumcykcyka i engine. A czy ktos z Kanady tu pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Kogo jeszcze brakuje? 17.06.26, 18:50 Bumcyk zglosil sie dzis rano. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Kogo jeszcze brakuje? 18.06.26, 00:03 Zdjeta blokada? Zaraz sprawdze, a ja mialem na drugi dzien dostep, jak? Ano mlodego za czupryne i szukaj, znalazl, a jakze, przez Toronto. Odpowiedz Link Zgłoś