Dodaj do ulubionych

Program zniszczenia Niemiec

29.09.26, 12:41
likwidacja policji, w zamian społeczne patrole
dopuszczenie podczas manifestacji zakrywania twarzy
zaprzestanie działalności Urzędu Ochrony Konstytucji
zakaz działalności AfD
odrzucenie wniosków o wydalanie zagranicznych aktywistów z terenu Niemiec
przejmowana zostanie własność pustostanów przez osoby mieszkające w nich co najmniej rok
żadnych kar za jazdę na gapę transportem miejskim
areszt absolutnym wyjątkiem
aresztowani w trakcie aresztowania mają otrzymywać płacę minimalną
zakaz deportowania kogokolwiek
wyznaczenie miejsc do zażywania narkotyków
koniec kontroli tożsamości przy wejściu na basen
szpitale nie będą uczestniczyć w ćwiczeniach na wypadek wojny
zakończona zostanie współpraca szkół z Bundeswerą
w szkołach brak ocen aż do klasy dziewiątej
zakaz budowy domów jedno i dwurodzinnych

Partia z takim programem wygrała wybory w Berlinie.
W Polsce nikt tego nie zauważa, mówi się tylko o pojedynczych wyskokach ludzi z AfD.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Kilka precyzujacych pytan 29.09.26, 13:01
      basia_nobile napisała:

" ...koniec kontroli tożsamości przy wejściu na basen...

Nareszcie mozna sie kapac :) A serio czy: a) durnas?; b) placa ci ruskie?; c) jestes Niemra, ktora lubi prowokowac?

PF
      • opa34 Re: Kilka precyzujacych pytan 29.09.26, 13:27
        Obojetnie kim jest,lubi rzucac lajno na wentylator
        • petronella.kozlowska Linke 29.09.26, 14:02

Mój komentarz z
          23.09.26, 06:41

forum.gazeta.pl/forum/w,50,180299342,180299342,Wybory_w_Meklemburgii_Pomorzu_Przednim_i_Berlinie.html

Program wyborczy Lewicy

mniej policji s .290-291
          celem jest likwidacja policji S. 288

nikt nie zostanie deportowany do kraju pochodzenia s. 278

po 5 latach pobytu prawo wyborcze bez obywatelstwa RFN oraz specjalny dowód osobisty dla osób bez dokumentów s. 276

program dla przyjęcia w Berlinie Syryjczyków, Irakijczyków, Afganczyków , Sudańczyków, Libańczyków i z Gazy s. 279

dielinke.berlin/fileadmin/download/2026/Wahlprogramm_AGH_2026_Die_Linke_Berlin.pdf

• senioryta13 Re: Kilka precyzujacych pytan 29.09.26, 14:05
        Co ty taki nie kumaty? Znowu Spiegel w robocie?
        Kilka punktow wziete z planow naszych demokratow.
        Plus amnestia dla wszystkich.
        • monalisa2016 Re: Kilka precyzujacych pytan 29.09.26, 14:16
          senioryta13 napisał:

> Co ty taki nie kumaty? Znowu Spiegel w robocie?
          > Kilka punktow wziete z planow naszych demokratow.
          > Plus amnestia dla wszystkich.

No coz jakie zrodlo taka i wiedza nie wspominajac juz o nienawisci.
      • petronella.kozlowska polski_francuz przetłumacz 29.09.26, 14:05
        Program wyborczy Linke w Berlinie

dielinke.berlin/fileadmin/download/2026/Wahlprogramm_AGH_2026_Die_Linke_Berlin.pdf
        strona 318

Die Höhe des Eintritts für Berliner Bäder sollte nicht abhängig vom Wohnort sein. Der Eintritt in die Berliner Bäder wird für alle Kinder und Schüler*innen unter 18 Jahren kostenlos. Wir wollen keine Stigmatisierung an der Kasse, sondern freien Zugang für alle. Da Ausweiskontrollen in Schwimmbädern Menschen ohne sichere Dokumente faktisch
        ausschließen, werden wir diese abschaffen. Sicherheit schaffen wir durch die Stärkung Sozialer Arbeit vor Ort, mit sportpädagogischen Projekten und Konfliktmanagement in den Bädern.
        • petronella.kozlowska Re: polski_francuz 30.09.26, 19:33
          nie chce tłumaczyć.

Tłumaczenie

Wysokość opłaty za wstęp na berlińskie pływalnie nie powinna zależeć od miejsca zamieszkania. Wstęp na berlińskie pływalnie będzie bezpłatny dla wszystkich dzieci i uczniów poniżej 18. roku życia. Nie chcemy stygmatyzacji przy kasie, lecz swobodnego dostępu dla wszystkich. Ponieważ kontrola dokumentów na pływalniach faktycznie wyklucza osoby nieposiadające pewnych dokumentów tożsamości, zrezygnujemy z takich kontroli. Bezpieczeństwo zapewnimy poprzez wzmocnienie lokalnych działań z zakresu pracy socjalnej, realizację projektów łączących sport z edukacją oraz zarządzanie konfliktami na terenie obiektów.

6o-letnia pani pedagog będzie negocjatorką na basenie.

www.youtube.com/watch?v=9RVUwA_-cNw

www.youtube.com/watch?v=aZB9O4GKh0g
          www.youtube.com/watch?v=0rm_2LAf3Jk
          • polski_francuz Okolicznosci tlumaczace 30.09.26, 20:15
            petronella.kozlowska napisała:

" Wysokość opłaty za wstęp na berlińskie pływalnie nie powinna zależeć od miejsca zamieszkania. Wstęp na berlińskie pływalnie będzie bezpłatny dla wszystkich dzieci i uczniów poniżej 18. roku życia. "

Poszedlem na basen by zrobic kilkaset metrow zabka. Niestety, musialem placic za wstep :)

PF
            • petronella.kozlowska polski_francuz napisał: 01.10.26, 00:04

Cieszy mnie, że mogłeś spokojnie popływać.

W Kehl przy granicy francuskiej dochodzi na basenie regularnie do rozrób.
              Kilka tygodni temu około 50 do 60 Francuzów próbowało wejść na basen przez płot i trzeba było wezwać policję.

www.spiegel.de/panorama/justiz/kehl-maennergruppe-soll-versucht-haben-freibad-zu-stuermen-a-f352d5b6-3c3d-4c26-af54-71617c5b7c8c
              • polski_francuz Poprawka tumaczenia 01.10.26, 01:18

"...około 50 do 60 Francuzów próbowało wejść na basen przez płot i trzeba było wezwać policję."

mlodych z Francji co niekoniecznie znaczy Franuzow.

PF
                • petronella.kozlowska Re: Poprawka tumaczenia 01.10.26, 06:31
                  Jaka poprawka?
                  Ja tego w tekście Spiegla nie widzę:

[/i]> mlodych z Francji co niekoniecznie znaczy Franuzow. [pachnie rasizmem]

Vorfall in Kehl
                  Männergruppe soll versucht haben, Freibad zu stürmen
                  Sie sollen über einen Zaun geklettert sein und sich Auseinandersetzungen mit den Sicherheitskräften geliefert haben: 50 bis 60 Männer haben mutmaßlich versucht, ein Freibad in Kehl zu stürmen. Dieses wurde geräumt.
                  29.06.2026, 11.42 Uhr

Dutzende Männer sollen wiederholt versucht haben, in ein Freibad in Kehl einzudringen. Die Polizei räumte daraufhin das Schwimmbad im Stadtteil Auenheim östlich von Straßburg, wie sie mitteilte. Die Gruppe soll demnach über den Außenzaun geklettert sein, um in das Schwimmbad zu gelangen, ohne Eintritt zu bezahlen.

Dabei sei es mehrfach zu verbalen Auseinandersetzungen mit dem Sicherheitspersonal gekommen. Bei der Gruppe soll es sich um etwa 50 bis 60 Männer aus Frankreich gehandelt haben. Sie sollen auch Mülleimer geleert und sich nicht an die geltenden Baderegeln gehalten haben. Der Sicherheitsdienst soll die Gruppe mehrfach der Örtlichkeit verwiesen haben, die Männer hätten den Anweisungen aber nicht Folge geleistet.

Als die anrückende Polizei das Schwimmbad geräumt habe, hätten die Störenfriede den Ort unerkannt verlassen.
                  • polski_francuz Re: Poprawka tumaczenia 01.10.26, 07:27
                    "Bei der Gruppe soll es sich um etwa 50 bis 60 Männer aus Frankreich gehandelt haben."

Mezczyzni z Francji nie znaczy Francuzi. Schönen Tag noch!

PF
                    • petronella.kozlowska Re: Poprawka tumaczenia 01.10.26, 10:14
                      polski_francuz napisał:

> "Bei der Gruppe soll es sich um etwa 50 bis 60 Männer aus Frankreich geh
                      > andelt haben."
                      >
                      > Mezczyzni z Francji nie znaczy Francuzi. Schönen Tag noch!

Młodzi czy starzy?

• perla.roztocza Re: Poprawka tumaczenia 01.10.26, 11:03
                      polski_francuz napisał:

> Mezczyzni z Francji nie znaczy Francuzi.

ty PF uważaj, bo zaraz tu przyjdzie stefan4 i zbluzga cię od rasistów właśnie.
                      • petronella.kozlowska Komunikat prasowy policji 01.10.26, 13:48
                        Am Sonntag kurz vor 17 Uhr kam es zu einem Polizeieinsatz mit mehreren Streifenbesatzungen im Auenheimer Schwimmbad. Nach ersten Erkenntnissen sollen bereits am Nachmittag etwa 50 bis 60 Männer aus Frankreich wiederholt versucht haben auf das Gelände des Schwimmbades zu kommen,

www.presseportal.de/blaulicht/pm/110975/6303838

www.facebook.com/watch/?v=1708478310350904
      • felusiak1 Re: Kilka precyzujacych pytan 29.09.26, 20:52
        A tobie co? Dekiel ci zaczyna trzeszczeć? Derszpigiel nic nie pisał o zadymach na berlińskich basenach?

www.the-berliner.com/english-news-berlin/mandatory-id-swimming-pools-cdu-colombiabad-prinzenbad/
      • boomerang Re: Kilka precyzujacych pytan 30.09.26, 02:10
        > jestes Niemra, ktora lubi prowokowac?

Walnąłeś, profesorze, jak łysy o beton. Przecież to nasza perła kochana, dumny mieszkaniec puszczy.
        • polski_francuz Jaki lysy? 30.09.26, 20:17
          boomerang napisał:

" Walnąłeś, profesorze, jak łysy o beton. Przecież to nasza perła kochana, dumny mieszkaniec puszczy."

Wlos jaki jest taki jest. Grunt ze jeszcze jest :)

PF
    • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 14:05
      Zniszczą Niemcy nie będzie pieniędzy dla pasożytów żyjących na koszt innych. No, no mały Napoleonik też by chciał, próbował podchodzić Niemcy, a one powiedziały "nix da*" przez to iskrzy między nimi.

* „Nix da!” to potoczne wyrażenie, które oznacza coś w rodzaju „Nie ma mowy!”, „Zapomnij o tym!” lub „Odrzucony!”.

Czy w Berlinie (żyjącego na koszt innych Land'ów) się to uda zobaczymy, bojkot Berlina już się formuje.
      Przyjdzie czas że każdy będzie musiał skrobać w "unii" własną rzepkę. Liderzy Niemiec, Austrii, Danii, Finlandii, Holandii oraz Szwecji mówią NIE rozbuchanemu budżetowi unii. Potrzebna jest tu jednogłośność.
      Unia potrzebuje 32 tysiące nowych pracowników, kto to ma płacić ich koncert życzen?
    • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 15:13
      na jutubie są filmiki Niemców o Polsce, Niemczech, i sytuacji.
      Na 1000 komentarzy 990 to jest bluzg na to co się dzieje w ich kraju i niekłamana zazdrość Polsce.
      Skoro są takie opinie to skąd taki wynik wyborów?
      Czy tam przewagę głosujących mają Turcy i inni islamiści właśnie?
      • opa34 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 15:19
        Wlasnie ciebie tu brakowalo
      • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 15:21
        Powiedz czego Niemcy moga pozazdroscic Polsce? Glupoty, ograniczenia wiedzy, rusofobii czy innych rzeczy? My mamy Kindergarten ale polskiego cyrku nie zazdroscimy Polsce, u nas zanosi sie z czasem na poprawe, a w Polsce? Nawet ludzi nie macie do tego bo co macie poza POPiS'em czy Konfederacja albo Braunem? NIC!:-)
        • opa34 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 15:39
          Wielki pysk maja
        • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 15:41
          monalisa2016 napisał(a):

> Powiedz czego Niemcy moga pozazdroscic Polsce?

no ja tego nie wiem, sam jestem zdziwiony.
          Ale to Niemcy sami piszą, że u nich brud, niebezpiecznie, pełno migrantów nieprzyjemnych, itp.
          I twierdzą, że Polska to ostoja cywilizacji europejskiej a Niemcy już przepadły.
          Ty jesteś Niemka to poszukaj sobie na jutubie takich filmików, włącz się do dyskusji w waszym języku i napisz, że kłamią bo w Niemczech jest lepiej.
          O, np. tu właśnie:

www.youtube.com/watch?v=BBNAoVnYYDQ
          • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 15:50
            Skad wiesz ze to Niemcy, bo ja nie bylabym tego pewna. Ja nie musze szukac filmikow na YT wystarczy ze przejrze media w Polsce i widze o co biega i jak was informuja. Polska nie jest ostoja cywilizacji europejskiej ona jedzie na tym samym wozku co inni, a moze, a kto wie czy nie gorszym perelko.
            • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 16:11
              monalisa2016 napisał(a):

> Skad wiesz ze to Niemcy, bo ja nie bylabym tego pewna.

sądzisz więc, że to jakiś troll założył te tysiące kont i pisze po niemiecku?
              Widzisz Monia, jak mi oddacie pieniądze za ukradzione 14 kur i rower to ja nic do was nie będę miał.
              Chociaż od czasów republiki Weimarskiej staliście się wyjątkowo wredną i wrogą nacją.
              Was należy wygnać z unii europejskiej i zostawić samych z zadartym nosem.
              Bo tylko mieszacie w Europie i jesteście przyczyną nieszczęść.
              Umyliście sobie ten zielony ład i wszyscy cierpią.
              Wynocha z UE i kiście się sami właśnie.
              • opa34 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 16:35
                Znowu chlejesz?
              • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 16:45
                Myslisz ze oczekiwalam czegos innego? Nie! Zapisales sie do osoby streotypowej w prowadzeniu dyskusji kiedy brakuje argumentow zaczyna walic sie z grubej rury. W miedzyczasie sie juz do tego przyzwyczailam poniewaz niejednokrotnie juz to przezylam kiedy dyskutantowi przedstawi sie fakty ze jego swiatopoglad bazuje na falszywej narracji, wtedy zaczynaja wchodzic w rachube negatywne emocje. Oj jakie to polskie.:-)
                • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 16:56
                  monalisa2016 napisał(a):

> Myslisz ze oczekiwalam czegos innego? Nie! Zapisales sie do osoby streotypowej
                  > w prowadzeniu dyskusji kiedy brakuje argumentow zaczyna walic sie z grubej rury
                  > . W miedzyczasie sie juz do tego przyzwyczailam poniewaz niejednokrotnie juz to
                  > przezylam kiedy dyskutantowi przedstawi sie fakty ze jego swiatopoglad bazuje
                  > na falszywej narracji, wtedy zaczynaja wchodzic w rachube negatywne emocje. Oj
                  > jakie to polskie.:-)

no dobrze Monia, to mnie uświadom jak właściwie w tych Niemczech jest.
                  Bo to, że bywałem w Monachium, Frankfurcie, Berlinie czy Dreźnie to za mało aby coś wiedzieć o tym nieszczęsnym kraju.
                  Również wiedza z jutuba i te setki filmików z komentarzami to za mało.
                  Więc napisz coś o tym jak wspaniały jest to kraj właśnie.
                  • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 17:10
                    Mieszkam w bardzo ladnej miescinie gdzie jest jeszcze przatulnie i swojsko nie odczuwam tego co jest w wielkich miastach, a czy w Warszawce czy Krakowie, czy Szczecinie, czy ... jest inaczej? NIE, tak samo grasuja tacy czy inni i jest ich coraz wiecej, wiec jaki jest powod do samozadowolenia? Zaden. Jak jestes w Polsce, wracasz po polnocy rodzina goszczaca juz nie spi i martwi sie czy cos mi sie nie przydarzylo, czy to mowi samo o sobie? Niejedno juz przezylam w Polsce wiec wiem o czym mowie i nie zachwycam sie artykulami czy YouTuberami ktorzy nie maja pojecia a pieja niesamowite hymny o tym bespiecznym jak i poprawnym kraju.
                    • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 17:29
                      monalisa2016 napisał(a):

> Mieszkam w bardzo ladnej miescinie gdzie jest jeszcze przatulnie i swojsko nie
                      > odczuwam tego co jest w wielkich miastach, a czy w Warszawce czy Krakowie, czy
                      > Szczecinie, czy ... jest inaczej? NIE, tak samo grasuja tacy czy inni i jest ic
                      > h coraz wiecej, wiec jaki jest powod do samozadowolenia? Zaden. Jak jestes w Po
                      > lsce, wracasz po polnocy rodzina goszczaca juz nie spi i martwi sie czy cos mi
                      > sie nie przydarzylo, czy to mowi samo o sobie? Niejedno juz przezylam w Polsce
                      > wiec wiem o czym mowie i nie zachwycam sie artykulami czy YouTuberami ktorzy ni
                      > e maja pojecia a pieja niesamowite hymny o tym bespiecznym jak i poprawnym kraj
                      > u.

miałaś napisać o plusach Niemiec a nie o minusach Polski.
                      Ja też nie rozumiem tych niemieckich zachwytów nad Polską więc o co biega właściwie?
                      Czemu jest im tak źle i tęsknią do Niemiec z lat 90-tych właśnie?
                      • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 17:48
                        Jesli chodzi o moje otoczenie, o moje warunki nie mam nic do narzekania. Wiesz jak to jest z tymi zachwytami, ano opisze ci na przyklad jeden z wielu przypadkow. Szwajcar byl w ktoryms tam roku na tym slynnym marszu w Polsce, zachwyt byl ogromny jak mi opowiadal. Jak spytalam sie ile dni i gdzie spedzil je w Polsce, byla odpowiedz: dwa dni. Z tych dwu dni spedzonych w Warszawie mial juz caly obraz o Polsce, dobre co nie. Drugi taki sam przypadek z pewnym Austriakiem ktorego znam, brzmial tak samo. Ale ludzie ktorzy spedzali dluzsze urlopy w Polsce maja inne zdanie. Sama bylam wielokrotnie w Polsce, jak do niej jechalam cieszylam sie ze zobacze znajomych, a jeszcze bardziej cieszylam sie jak wracalam do domu. Wiec jaka jest roznica? Jedziemy na tym samym wozku z ta roznica ze u nas jest widok na zmiany, w Polsce niestety NIE.
                      • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 18:06
                        Czego nie rozumiem perelko ze przez tyle lat nie potrafila sie zebrac grupka kompetentnych ludzi (na pewno sa, temu nie przecze) w Polsce i nie utworzyli nowej partii na wzor niemieckiej AfD czy austriackiej FPÖ by przeciwstawic sie temu dwupartyjnemu marazmowi. Nawet tacy Wlosi wystartowali z niezadowolenia jak i toatalnego zawodu z G. Meloni i zorganizowali nowa opozycyjna partie na ktorej czele stanal natowski general. To co jest w Polsce to nie jest materialem na odnowe suwerennej, niezaleznej Polski, to partyjna, zawodowa oligarchia.
                        • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 18:31
                          monalisa2016 napisał(a):

> Czego nie rozumiem perelko ze przez tyle lat nie potrafila sie zebrac grupka ko
                          > mpetentnych ludzi (na pewno sa, temu nie przecze) w Polsce i nie utworzyli nowe
                          > j partii na wzor niemieckiej AfD czy austriackiej FPÖ by przeciwstawic sie temu
                          > dwupartyjnemu marazmowi. Nawet tacy Wlosi wystartowali z niezadowolenia jak i
                          > toatalnego zawodu z G. Meloni i zorganizowali nowa opozycyjna partie na ktorej
                          > czele stanal natowski general. To co jest w Polsce to nie jest materialem na od
                          > nowe suwerennej, niezaleznej Polski, to partyjna, zawodowa oligarchia.
                          >

wiesz Monia, ja nie mieszkam w mieście, ani w miasteczku czy na wsi.
                          Mieszkam w puszczy i to w sensie dosłownym. Sarny i jelenie łażą mi po podwórku, lisy wykopały sobie norę, podobnie borsuk. Inni lokatorzy też są.
                          Więc polityka tu nie dociera i nie żyję emocjami duopolu rządzącego na zmianę Polską.
                          Słowem, ja jestem trochę oderwany od tego co tam się dzieje w świecie. Czasami wsiadam do auta i jeżdżę do miasta, głównie do Zamościa.
                          Mam małą firmę, która działa na całą Polskę i codziennie odbieram ze 20 telefonów i oprócz rozmów biznesowych czasami rozmowy zbaczają na luźne tematy. Moi kontrahenci jeżdżą po całym świecie i mi mówią, że niewiele jest krajów w których chcieliby zamieszkać zamiast w Polsce.
                          Nie mam telewizora i dodatkowe info mam z radia i netu.
                          Niemniej skala narzekania Niemców na Niemcy jest tak duża, że nie może to być przypadkowa sprawa.
                          Ty się przerobiłaś na Niemkę i masz zapał neofitki ale rodowitym Niemcom nie jest do śmiechu.
                          I Polacy też coraz częściej wracają do Polski z tej niemieckiej bajki.
                          Chciałbym dowiedzieć się co tam naprawdę dzieje się ale widzę, że ty mi nie pomożesz w tym właśnie.
                          • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 18:47
                            w puszczy mieszkasz ale co piszczy na swiecie i w kraju to jednak wiesz
                            chyba niedaleko od hamerni ;-)
                            • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 18:57
                              hordol napisała:

> w puszczy mieszkasz ale co piszczy na swiecie i w kraju to jednak wiesz
                              > chyba niedaleko od hamerni ;-)

no niedaleko, tak na kilka rzutów siekierką właśnie.
                              • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 19:12
                                perla.roztocza napisał(a):

> hordol napisała:
                                >
                                > > w puszczy mieszkasz ale co piszczy na swiecie i w kraju to jednak wiesz
                                > > chyba niedaleko od hamerni ;-)
                                >
                                > no niedaleko, tak na kilka rzutów siekierką właśnie.
                                jezdzilem tam na rowerze. rzeczka sopot sobie płynie.pięknie jest.zazdroszczę.lepiej niż "w niemcach"
                          • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 19:01
                            Znaczy nie interesujesz sie co dzieje sie "w okolo" ciebie, kasa, kasa dla ciebie jest miernikiem a nie twoja, twoich dzieci czy innych przyszlosc.Dla ciebie jest to schnuppe czyli mowiac po polsku obojetne. Dla mnie niestety nie, jesli chodzi o Niemcy czy unie. Tak samo jak ty mamy nasz swiat ktory sobie wypracowalismy i chcemy by ten swiat mial przyszlosc jak i byla przyszlosc dla naszych dzieci. Naturalnie kasa sie tez liczy ale nie ma kasy bez przyszlosci. Swiat wyskoczyl poza swoje ramy nie tylko w Niemczech ale na calym swiecie. Czy tylko w Niemczech jest niezadowolenie? NIE, w calej Europie, o Stanach juz nie wspomne bo tam jest ten sam dwupartyjny marazm co w Polsce. Ale to ich zycie, niech sobie zyja jak chca skoro to akceptuja.

Typowo po polsku z gory sie wie kto kim jest bez znajomosci osoby czy to nie dyskwalifikacja?

Perelko przestan wierzyc w propagande spojrz rzeczywistosci w oczy ze ktos tam z wysp powraca do Polski nie oznacza ze wszyscy wracaja, ja juz ci raz zalinkowalam pewne wiedeo w ktorym bylo dobitnie powiedziane kto i co, chyby drugi raz nie musze ci tego przypominac skoro stawiasz sie tu ze tego nie pamietasz. Oj slodza wam slodza te "powroty".
                            • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 19:10
                              monalisa2016 napisał(a):

> Oj slodza wam slodza te "powroty"

Ot takie pytanie, w jakim celu to robia?
                              • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 19:21
                                Szkoda ze nie znasz j. niemieckiego, dobitna wypowiedz pewnej mlodej pani pochodzacej z Ua.

www.youtube.com/watch?v=pw9ziCcgcLI
                                • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 20:12
                                  jest Monia jednak między nami różnica.
                                  U was Niemców aktywował się gen samozniszczenia, a u nas Polaków przeciwnie (z wyłączeniem tego barana stefana4 ale on to chyba rusek bo coś często do Królewca jeździ).
                                  Nie macie narodowej dumy, wstydzicie się patriotyzmu, nabraliście hołoty z obcych kulturowo krajów i myślicie, że będą na was robić.
                                  My nabraliśmy Ukraińców i Białorusinów i oprócz incydentów nie ma z nimi większych problemów.
                                  No i my jesteśmy dumni z naszej flagi.
                                  A wy Niemcy skoro przyjęliście trzeci świat to takim się stajecie właśnie.
                                  • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 20:56
                                    Perelko kto ci wmowil takie bzdury, ci Youtube'rzy albo poklepujace was po ramieniach media by odwrocic wasza uwage od spraw rzadzacych?

Nie chce obrazac nikogo ale jak slysze wielu PL-dziennikarzy glownych czy alternatywnych mediow jestem ich wiedza rozczarowana nawet nie potrafia sie przygotowac solidnie do audycji czy wywiadow skoro temat dotyczy Niemiec czy unijnej polityki. Wiec co wymygac od was, z tego wzgledu, no no nie wspolczucia bo przeciez macie internet do dyspozycji, a mimo tego nic.
                          • boomerang Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 02:24
                            > Mieszkam w puszczy

a moja krakowska Puszcza (Niepołomice) spędziła nawet 2 sezony w futbolowej ekstraklasie, a twoja co?
                            • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 09:28
                              boomerang napisał:

> a moja krakowska Puszcza (Niepołomice) spędziła nawet 2 sezony w futbolowej eks
                              > traklasie, a twoja co?

moja to A klasa a ty zamieniłeś puszczę na busz w tropikach wśród kangurów, strusi, krokodyli, węży jadowitych i tych dzikusów z włóczniami, którym musicie teraz płacić za rzekome krzywdy dziejowe.
                              Aborygeni czy jakoś tak się zowią.
                              Góralu wracaj do gór właśnie.
                    • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 17:44
                      "jeszcze jest"
          • j0rl.1 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 20:08

> Ale to Niemcy sami piszą, że u nich brud, niebezpiecznie, pełno migrantów niepr
            > zyjemnych, itp.
            > I twierdzą, że Polska to ostoja cywilizacji europejskiej a Niemcy już przepadły

A moja qrwa/kochanka mieszka na wsi, w Polsce. Jej dom troche z ulicy cofniety, jej samochod stoi nie na pdwrorku a przy ulicy i jak idzie do niego jak jest ciemno prawie biegnie aby jak najszybciej sie w nim zamknac. Jej corka 16 lat nie chce na noc zostac sama w domu jakby co bo sie boi ze sie wlamia do domu.
            Boja sie Polakow.

Poza tym macie Ukraincow a ten problem narosnie im bardziej beda w d... na Ukrainie dostawac. Bo beda mieli pretensje do was i slusznie ze napuszczaliscie ich aby walczyli z Rosjanami bo beda mieli swietlana przyszlosc a tu tylko gory trupow i ruiny dostali. I beda wsrod nich tacy ktorzy beda nic lepsi jak Arabowie mszczacy sie za pomaganie Izraelowi.
            Cos juz was tam zabijaja, idajecie ze to nie Ukrainsy, ukrywacie to, ale krwawo u was juz sie zaczyna. A to dopiero poczatek.
            • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 20:26
              j0rl.1 napisał:

> A moja qrwa/kochanka mieszka na wsi, w Polsce. Jej dom troche z ulicy cofniety,
              > jej samochod stoi nie na pdwrorku a przy ulicy i jak idzie do niego jak jest c
              > iemno prawie biegnie aby jak najszybciej sie w nim zamknac. Jej corka 16 lat ni
              > e chce na noc zostac sama w domu jakby co bo sie boi ze sie wlamia do domu.
              > Boja sie Polakow.

no to żeś sobie znalazł obiekt do dmuchania w nieoświetlonej wsi, pogratulować.
              To jakaś desperatka więc nie bądź cham i zabierz ją do szkopskiej cywilizacji.
              Choć moim zdaniem ona ściemnia tym stanem zagrożenia aby więcej forsy od ciebie wyciągnąć.
              Bierze cię tłuku na litość.

> Poza tym macie Ukraincow a ten problem narosnie im bardziej beda w d... na Ukra
              > inie dostawac. Bo beda mieli pretensje do was i slusznie ze napuszczaliscie ich
              > aby walczyli z Rosjanami bo beda mieli swietlana przyszlosc a tu tylko gory tr
              > upow i ruiny dostali. I beda wsrod nich tacy ktorzy beda nic lepsi jak Arabowie
              > mszczacy sie za pomaganie Izraelowi.
              > Cos juz was tam zabijaja, idajecie ze to nie Ukrainsy, ukrywacie to, ale krwawo
              > u was juz sie zaczyna. A to dopiero poczatek.

jednak szkopie nie znasz się na statystyce.
              Faktem jest, że zagnieździło się trochę bandytów z Ukrainy ale jest ich ze 2 miliony więc te przykre przestępstwa to kropla.
              No i oni nie chcą nam wprowadzić szariatu.
              A propos, ty szkop z Berlina i też pewnikiem głosowałeś na tych ordoksyjnych komunistów właśnie.
              • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 20:59
                Perelko czy stac cie na dyskusje bez wyzwisk?
                • opa34 Re: Program zniszczenia Niemiec 29.09.26, 21:17
                  Podpowiem: nie stac tego polaczka
              • j0rl.1 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 12:05

> no to żeś sobie znalazł obiekt do dmuchania w nieoświetlonej wsi, pogratulować.

Czy jest oswietlona ta wies czy nie, nie wiem. Nie bylem tam nigdy ale zapytam przy nastepnym spotkaniu o to ja.

Bzykam ja w hotelach w miastach w Polsce albo u mnie. Albo jak gdzies ja biore na wyciecieczke.

> To jakaś desperatka więc nie bądź cham i zabierz ją do szkopskiej cywilizacji.

Nigdy.

> Choć moim zdaniem ona ściemnia tym stanem zagrożenia aby więcej forsy od ciebie
                > wyciągnąć.
                > Bierze cię tłuku na litość.

Ze mna litosc nie idzie, ja place za uslugi, ja mam podejscie kapitalistyczne i w tym przypadku.

Ale jak to jest tak naprawde? Bo wyglada ze masz schizofrenie w tym przypadku droga perelko. Bo twierdzisz ze dwa przeciwstawne fakty sa jednoczenie pawdziwe.

1. najpierew ze jak polska wies jest nieoswietona to wiesz ze w takich jest niebezpiecznie dla kobiet sie poruszac tam bo prawdopodobienstwo ze beda napadniete jest duze

2. Ale tez uwazasz ze nawet w nieoswietlonych polskich wsiach jest bezpiecznie i dla kobiet a ona klamie

Wiec jak jest? Bo nie moga byc obydwie rzeczy prawda.
                Wiem wiem u was w Polsce takie schizofreniczne podejscie do faktow jest popularne. Bo dlas was klamac to jak tylko troche potrzebne zaraz to robicie. Jak wiesz wszystko z tego ze tylko pare generacji was dzieli od bycia chlopem panszczyznianym

> Faktem jest, że zagnieździło się trochę bandytów z Ukrainy ale jest ich ze 2 mi
                > liony więc te przykre przestępstwa to kropla.

Ja mowie co wasz czeka, narazie to tylko poczatki.

> A propos, ty szkop z Berlina i też pewnikiem głosowałeś na tych ordoksyjnych ko
                > munistów właśnie.

Nie mieszkam od kilku lat w Berlinie, tam mieszkalem 37+ lat to fakt. Mieszkam 4 km od granicy d Berlina, dlatego w tych wyborach nie uczestniczylem.

Ale mysle ze na tych Linke to glosowali i Polacy majacy obywatelstwo niemieckie. Tacy co na socjalach siedza a takich jest % duzo bo sie tak naprawde nie roznicie od tych kolorowych w tym zakresie. Tak samo nie nadajacie sie w duzym % do nowoczesnego panstwa. Tylko ze jestescie katolikami a oni muzulmanami no ale to dla mnie praktycznie tak samo porabane. Miec jakas religie..
        • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 07:42
          względnej jeszcze jednorodności etnicznej!
    • hordol Deutschland, Deutschland unter alles :-) 29.09.26, 17:35
      w dużych miastach totalny syf
    • boomerang Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 00:00
      a w Polsce inny świat, aktualnie nacechowany euforią po zdobyciu mistrzostwa Europy w siatkówce i apetytem na mistrzostwo olimpijskie, podczas gdy w Europie brakuje piłek do siatkówki, bo polski rząd wszystkie wykupił.
      • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 06:30
        boomerang napisał:

> a w Polsce inny świat, aktualnie nacechowany euforią po zdobyciu mistrzostwa Eu
        > ropy w siatkówce i apetytem na mistrzostwo olimpijskie, podczas gdy w Europie b
        > rakuje piłek do siatkówki, bo polski rząd wszystkie wykupił.
        euforii nie widzę.dla większości społeczeństwa wydarzenie marginalne.
        a w temacie wątku to australia ma dosyć rygorystyczne podejście do imigracji,nieprawdaż?
    • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 06:57
      eurokalifat herzlich wilkommen. Linke to V kolumna islamistów, strefa Gazy w Berlinie staje się faktem.
      • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 07:04
        a jeszcze nie zostało tu zapowiedziane najważniejsze - rozkułaczanie deweloperów
        www.onet.pl/informacje/deutsche-welle/lewica-wygrywa-w-berlinie-czy-beda-wywlaszczenia-koncernow/bx1g0dj,0666d3f1
        mają za sobą poparcie ludu (napływowego). Już we 2021 roku przeprowadzono referendum n/t wywłaszczania deweloperów. 56% głosujących było za. Sami ten problem sobie stworzyli bowiem przeze większość XXI wieku w Berlinie rządziła lewica w różnych konfiguracjach. Także z udziałem die Linke a teraz się przedstawiają jako formacja nie umoczona w sprawowaniu władzy w tym mieście. Element napływowy może nie wiedzieć ale miejscowi autochtoni?
      • stefan4 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 07:37
        oszo-lom-z-rm:
        > Linke to V kolumna islamistów

A które to są te pozostałe cztery kolumny ,,islamistów''?
        I ile kolumn mają ,,chrześcijaniści''?

- Stefan
        • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 07:44
          żadnej! zostaliśmy zinfiltrowani przez lewactwo a to co się dzieje w Niemczech dziś będzie naszym udziałem za paręnaście lat jeśli ie POgonimy naszego rodzimego lewactwa z PO Nowej Lewicy i Razem
          • stefan4 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 07:58
            stefan4:
            > A które to są te pozostałe cztery kolumny ,,islamistów''?

oszo-lom-z-rm:
            > żadnej!

Skoro nie ma żadnych 4 kolumn ,,islamistów'', to może oni zakładają pierwszą a nie piątą? Liczebniki, Misiu, braliśmy w szkole podstawowej, wstyd ich nie kumać w wieku dorosłym.

oszo-lom-z-rm:
            > zostaliśmy zinfiltrowani przez lewactwo

Kto ,,my''? Oszołomstwo? RM?
            No to co Ty robisz na forum dyskusyjnym, zamiast pracowicie odfiltrowywać się w pocie czoła?
            Ale czy Ty masz jakieś czoło?

- Stefan
            • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 08:49
              Dywersyjnymi kolumnami islamu są grupy dywersyjne skrajnej lewicy w tym obyczajowej one mają doprowadzić do rozkładu moralnego zachodu s potem jako remedium ma być zaproponowany islam
              • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 09:41
                oszol-lom-z-rm napisał:

> Dywersyjnymi kolumnami islamu są grupy dywersyjne skrajnej lewicy w tym obyczaj
                > owej one mają doprowadzić do rozkładu moralnego zachodu

rozkład już został dokonany czego łysy stepan4 jest przykładem.
                Muslimy gardzą Europą, szanują tylko wypłaty z socjalu.
                Europa nie ma dla nich żadnych propozycji i nie ma czym zaimponować.
                Bo niby czym by miała imponować wiernym proroka?
                Ślubami pedalskimi? domami starców? domami dziecka? eutanazją? aborcją? rodzinami 2 plus kot? burdelami? ateizmem? No czym?
                Więc żyją w swoich grupach a Europejczyków mają za frajerów właśnie.
                • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 09:50
                  Zeby sie nie powtarzac odsylam do tego postu

monalisa2016
                  Re: "Europa będzie muzułmańska."
                  30.09.26, 09:31

forum.gazeta.pl/forum/w,50,158632745,158632745,_Europa_bedzie_muzulmanska_.html
                  • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 10:09
                    monalisa2016 napisał(a):

> Zeby sie nie powtarzac odsylam do tego postu

powtarzaj się, czemu nie.
                    Muslimy mają zasady w które wierzą i przestrzegają i dlatego u nich nie ma domów dziecka i starców.
                    Natomiast jest jeden problem.
                    Islam w zasadzie wyklucza postęp naukowy i dlatego nauka u nich się nie rozwinęła.
                    A może to i dobrze właśnie.
                    • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 10:17
                      Perelko sorry jeszcze raz sorry, bla, bla i nic konkretnego bez szerszej wiedzy. :-), :-)
                      • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 10:21
                        Czy musze ciagle przypominac, to przeciez Polska i wy sie zajmujecie cudzymi rzeczami zamazujac wlasna rzeczywistosc?

dorzeczy.pl/kraj/708981/tlumy-muzulmanow-swietowaly-zakonczenie-ramadanu-mentzen-oburzony-filmem.html
                        • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 10:28
                          monalisa2016 napisał(a):

> Czy musze ciagle przypominac, to przeciez Polska i wy sie zajmujecie cudzymi rz
                          > eczami zamazujac wlasna rzeczywistosc?

no jak widzisz przedzierają się i do nas.
                          Gdybyśmy mieli normalną władzę to by sprawdzono na miejscu ilu z nich ma legalny pobyt a pewnie z połowa nie ma.
                          Ale u nas też rządzą ciotki właśnie.
                        • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 12:28
                          My chcemy tylko wiedzieć co nas czeka za pare lat
                      • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 10:22
                        monalisa2016 napisał(a):

> Perelko sorry jeszcze raz sorry, bla, bla i nic konkretnego bez szerszej wiedzy
                        > . :-), :-)

a ta szersza wiedza to co?
                        Wyjaśnisz właśnie?
                        • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 10:42

> a ta szersza wiedza to co?
                          > Wyjaśnisz właśnie?

Mnie pytasz? Masz wszystkie srodki by samemu dosc do wszystkiego, wiec do pracy perelko. Zacznij od starozytnego Egiptu i budowy piramid jak ci "niepojetni" zbudowali to wszystko.
                          • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 10:55
                            monalisa2016 napisał(a):

> Mnie pytasz? Masz wszystkie srodki by samemu dosc do wszystkiego, wiec do pracy
                            > perelko. Zacznij od starozytnego Egiptu i budowy piramid jak ci "niepojetni" z
                            > budowali to wszystko.

ale ja nie o piramidach a o islamie.
                            Przeczytałem Koran ze dwa razy i wiem czemu nie ma u nich żadnych odkryć naukowych, a w zasadzie dlaczego tam nie rozwinęła się nauka.
                            Bo jeżeli jest inaczej to mi daj przykład jakiś odkryć naukowych, które powstały w świecie islamu.
                            Albo przełomowych teorii czy cokolwiek.
                            I nie myl Monia nauki z nauką w szkołach właśnie.
                            • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 12:26
                              No nie. W swoim czasie poziom wiedzy i nauki w świecie islamu był całkiem, calkiem. Lat temu z 1000😃sluszales o takim człowieku jak Albucasis albo Uług Beg? Ten ostatni to by Cię z matmy albo astronomii zagiął bez problemu, 😂😂😂
                              • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 12:47
                                hordol napisała:

> No nie. W swoim czasie poziom wiedzy i nauki w świecie islamu był całkiem, calk
                                > iem. Lat temu z 1000😃sluszales o takim człowieku jak Albucasis albo Uług Beg?
                                > Ten ostatni to by Cię z matmy albo astronomii zagiął bez problemu, 😂😂😂

nie słyszałem o tych osobnikach i to mówi wszystko o ich wkładzie w postęp naukowy właśnie.
                                • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:02
                                  przed wydanie sądu proponuję się zapoznać z ich dokonaniami.
                                  daruj ale argument " nie słyszałem" jest dosyć słaby.
                                  • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:16
                                    hordol napisała:

> przed wydanie sądu proponuję się zapoznać z ich dokonaniami.
                                    > daruj ale argument " nie słyszałem" jest dosyć słaby.

ale ja nie o argumentach a o faktach.
                                    A fakty sa bezlitosne, żadna poważna nauka nie rozwinęła się w kulturze islamu.
                                    No chyba, ze za naukę uznamy wynalezienie trzydaniowego obiadu czy sposobu tkania dywanów właśnie.
                                    • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:24
                                      przytaczam ci przykłady,a Ty swoje.
                                      masz prawo do tego.Nie musisz tego wiedzieć.
                                      • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:31
                                        hordol napisała:

> przytaczam ci przykłady,a Ty swoje.

ale jakie przykłady?
                                        Kobiety noszą spódnice i jest to wynalazek Murzynów, bo spódnice zakrywały krew menstruacyjną.
                                        Czy to jest przykład postępu naukowego wniesiony przez Murzynów właśnie?
                                        • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:43
                                          a czy ja piszę o murzynach.piszę o złotym wieku islamu i dokonaniach ówczesnych matematyków,filozofów, medyków astronomów,chemików itd
                                          4. Abu al-Kasim al-Madżriti (ok. 950–1007)
                                          Wybitny chemik z muzułmańskiej Andaluzji (dzisiejsza Hiszpania).
                                          • Dokonania: Udowodnił zasadę zachowania masy na niemal 800 lat przed Antoine'em Lavoisierem. Przeprowadził precyzyjny eksperyment z tlenkiem rtęci, wykazując, że waga substancji w zamkniętym naczyniu nie ulega zmianie po reakcji chemicznej.

• perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 14:39
                                            hordol napisała:

> piszę o złotym wieku islamu i dokonaniach ówczesnych
                                            > matematyków,filozofów, medyków astronomów,chemików itd

może i był złoty wiek islamu tysiąc lat temu i jakieś pojedyncze odkrycia ale potem to już tylko czarna dziura właśnie.
                            • hordol p.s.. perła 30.09.26, 12:54
                              polecam Ci omara khayama !!!-poszukaj dokładniej w necie. Wybitny poeta(jego rubayaty to perełki-nomen-omen) wielki filozof i wybitny matematyk-problemy jakie rozpracowaywał lat temu 1000 to dla mnie 10000% abstrakcji. dla niego to małe piwko(np perła exportowa z lublina ;-)
                              w swoim czasie uczeni islamu mieli wielkie osiągnięcia w astronomii,matematyce,filozofii, medycycnie i fizyce.

wyprzedzali wówczas europę o kilkaset lat.wówczas...
                              • perla.roztocza Re: p.s.. perła 30.09.26, 13:06
                                hordol napisała:

> w swoim czasie uczeni islamu mieli wielkie osiągnięcia w astronomii,matematyce,
                                > filozofii, medycycnie i fizyce.

o , to ciekawe, a co oni tam zdziałali np. w fizyce?
                                Z biegiem wieków islam się zradykalizował i nastąpił znany konflikt co jest w ich religii sacrum a co profanum właśnie.
                                • hordol Re: p.s.. perła 30.09.26, 13:18
                                  Z biegiem wieków islam się zradykalizował i nastąpił znany konflikt co jest w ich religii sacrum a co profanum właśnie.
                                  z tym się zgadzam.pózniej się jakś zdegenerowali.
                                  ale złoty wiek islamu miał wiele jednostek wybitnych,a wręcz geniuszy.
                                  proponuję, samemu a o awicennie słyszałeś? równy hipokratesowi.
                                  • perla.roztocza Re: p.s.. perła 30.09.26, 13:24
                                    hordol napisała:

> z tym się zgadzam.pózniej się jakś zdegenerowali.
                                    > ale złoty wiek islamu miał wiele jednostek wybitnych,a wręcz geniuszy.
                                    > proponuję, samemu a o awicennie słyszałeś? równy hipokratesowi.

każda cywilizacja coś tam wnosiła dla ludzkości.
                                    Np. Eskimosi wymyślili kajak i mrożenie żywności.
                                    Ale czy w takim razie można powiedzieć, że w kulturze Eskimosów rozwinęła się nauka właśnie?
                          • boomerang Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 11:35
                            Starożytni Egipcjanie nie byli ani Arabami, ani muzułmanami i pewnie dlatego udało im się cokolwiek zbudować. Gdyby nie chów wsobny, który degenerował rasę faraonów, to pewnie osiągnęli by więcej.
                            • j0rl.1 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 12:20
                              boomerang napisał:

> Starożytni Egipcjanie nie byli ani Arabami, ani muzułmanami i pewnie dlatego ud
                              > ało im się cokolwiek zbudować.

No no, z tymi muzulmanami to wcale tak zle nie bylo. Kiedys. W koncu osmanskie imperium sie rozrastalo w sredniowieczu, przedtem Bizancjum rozwalilo, a wiec mieli PKB/leb lepszy jak chrzescijanska Europa.
                              A w naukach scislych byli wtedy do przodu. Zastanawialem sie dlaczego i mi wyszlo ze dlatego ze Allah im zakazal pic alkohol. Wtedy w Sredniowieczu, a i przedtem w Europie, bylo ciagle picie, od rana, malo ale zawsze. A bycie nawet troche pijanyym obniza radykalnie zdolnsc do dokladnego myslenia a to potrzebne w naukach scislych. Pamietam z akademika jak raz po piciu, niewielkim, siadlem do nauki i nagle slabo mi szlo jak cholera. To byla nauczka. Tez w szachy grywalem, mialem kolege, w Berlinie, grywalismy w szachy byl dobry a do tego podstawial piwo do picia. Wiem po wypiciu paru lykow obnizal mi sie poziom grania jak cholera.
                              Pic mozna przy gadaniu o byle czym. O Swiecie o roznych innych sprawach ale nie matematykach.
                              W Europie ruszyla matematyka fizyka dopiero jak pojawila sie kawa. Sa wypowiedzi dobrych matematykow z tamtych czasow jak to nie picie alkoholu a kawy nagle pomagalo na jsnosc umyslu. A muzulmanie pili kawe a nie alkohol i przedtem.
                              Dlaczego zostali w tyle? No bo slabo z kapitalizmem im poszlo. Z wolsnocsia gospodarcza dla kazdego, ich PKB/leb byl coraz dalej od europejskiego i tak wlasnie stali sie zacofani w stosunku do Europy. napewno zachodniej bo Polska z panszczyna i szlachta tez byla nedzowata.
                              • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 12:30
                                To było kiedyś od tamtego czasu nie dokonali żadnego postępu
                                • j0rl.1 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 12:46
                                  oszol-lom-z-rm napisał:

> To było kiedyś od tamtego czasu nie dokonali żadnego postępu

Przeciez to napisalem ze to bylo kiedys.

j0rl.1 napisał:
                                  > No no, z tymi muzulmanami to wcale tak zle nie bylo. Kiedys. W koncu osmanskie
                                  > imperium sie rozrastalo w sredniowieczu, przedtem Bizancjum rozwalilo, a wiec m
                                  > ieli PKB/leb lepszy jak chrzescijanska Europa.
                                  > A w naukach scislych byli wtedy do przodu
                                  >..............................
                                  > Dlaczego zostali w tyle? No bo slabo z kapitalizmem im poszlo. Z wolsnocsia gos
                                  > podarcza dla kazdego, ich PKB/leb byl coraz dalej od europejskiego i tak wlasni
                                  > e stali sie zacofani w stosunku do Europy. napewno zachodniej bo Polska z pansz
                                  > czyna i szlachta tez byla nedzowata.

Ale teraz sa muzulmanie ktorzy nadganiaja. Byl Saddam ktory Irak staral sie podciagnac, matematyki inzynierownaie itd a wiec stal sie niebezpieczny dla nas wiec w 1991r najechalismy na nich potem w 2003 znowu aby ich cofnac.

Iran teraz ma 250tys rocznie absolwentow studiow inzynerskich, 70% z nich kobiety dodam, i mimo ogromnego nacisku ze strony Zachodu widac ze gonia w technice i nas. No ale znowu to samo, trzeba ich zniszczyc stad ta agresja na Iran 28.2.2026 no ale jakos widac ze nie daja sie.
                                  • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:02
                                    Iran oddeajr się pod opiekę Chin jak większość krajów trzeciego i czwartego świata teraz zwanym globalnym południem
                              • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 12:56
                                j0rl.1 napisał:

> No no, z tymi muzulmanami to wcale tak zle nie bylo. Kiedys. W koncu osmanskie
                                > imperium sie rozrastalo w sredniowieczu, przedtem Bizancjum rozwalilo, a wiec m
                                > ieli PKB/leb lepszy jak chrzescijanska Europa.

PKB szkopski młocie to nie nauka.

> A w naukach scislych byli wtedy do przodu. Zastanawialem sie dlaczego i mi wysz
                                > lo ze dlatego ze Allah im zakazal pic alkohol.

zabronił bo tam jest pustynia debilu, i gorąco, więc wypić kilka głębszych gdy temperatura jest 40+ to kaplica.
                                Przeczytaj Koran, pomyśl i wtedy może się dowiesz czemu nie osiągnęli żadnego postępu naukowego.
                                W nauce ważnym pytaniem jest - dlaczego to tak działa, a im nie wolno zadawać takich pytań.
                                Oni tylko naśladują co wymyśliła cywilizacja białego człowieka właśnie.
                                • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 12:59
                                  zlotemysli.weebly.com/rubajaty.htmlpili,pili...
                                  • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:00
                                    zlotemysli.weebly.com/rubajaty.html
                                    • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:12
                                      hordol napisała:

> zlotemysli.weebly.com/rubajaty.html

a te złote myśli to postęp naukowy właśnie?
                                      • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:20
                                        to mysli z pogranicza poezji i filozofii. humanizm w czystej postaci.
                                        • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:27
                                          hordol napisała:

> to mysli z pogranicza poezji i filozofii. humanizm w czystej postaci.

ja akurat nie trawię poezji, wywołuje u mnie odruch wymiotny.
                                          A na filozofii się nie znam więc nie wiem właśnie.
                                          • hordol Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:39
                                            tak to,o czym piszę, było dawno temu. kiedyś się tym trochę interesowałem
                                            i zapewniam cię,że ani ja,ani Ty nie dorastaliśmy w potędze rozumu tym ludziom nawet do pięt
                                            :-D
                                            • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 14:01
                                              "Z pustego i Salomon nie naleje” i co tu dyskutowac z czlowiekiem ktory nawet najmniejszej checi dla wlasnej edukacji nie pokazuje bo on przeczytal koran i chce na tej bazie osadzac innych ale nie daj Boze osadzic samego siebie. Ot to jest jego inteligencja w calej krasie.
                                              • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 14:43
                                                monalisa2016 napisał(a):

> "Z pustego i Salomon nie naleje” i co tu dyskutowac z czlowiekiem ktory nawet n
                                                > ajmniejszej checi dla wlasnej edukacji nie pokazuje bo on przeczytal koran i ch
                                                > ce na tej bazie osadzac innych ale nie daj Boze osadzic samego siebie. Ot to je
                                                > st jego inteligencja w calej krasie.

Monia, ja nie mam edukacji, nawet matury, nie twierdzę też, że jestem inteligentny, cokolwiek to znaczy.
                                                I niby kogo osądzam?
                                                Ja podobnie jak muslimy nic nie wniosłem do postępu nauki.
                                                I tyle właśnie.

• opa34 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:06
                                  Chamowaty przedstawicielu cywilizacji bialego czlowieka czytaj:
                                  wiadomosci.onet.pl/kiosk/arabskie-wynalazki-ktore-zmienily-swiat/ls4h2
                                  • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:49
                                    Dał głos przedstawiciel chamowatego lewactwa …
                                    • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 14:18
                                      oszol-lom-z-rm napisał:

> Dał głos przedstawiciel chamowatego lewactwa …

Nie z wszystkimi pogladami Opy34 sie zgadzam ale skoro ma racje nalezy i jemu przyznac racje.

Osobnik niszczy opinie Polakom, a pozniej pisze o tej "przyjaznej, kulturalnej, wspanialej, bezpiecznej" Polsce do ktorej ludzie wracaja, dobre co nie? Kto, co, w jakim celu, dlaczego?

dorzeczy.pl/kraj/950329/wielka-brytania-wypuszcza-wiezniow-wielu-z-nich-trafi-do-polski.html
                                      • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 14:43
                                        A o kim to mowa?
                                      • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 14:45
                                        monalisa2016 napisał(a):

> Osobnik niszczy opinie Polakom, a pozniej pisze o tej "przyjaznej, kulturalnej,
                                        > wspanialej, bezpiecznej" Polsce do ktorej ludzie wracaja, dobre co nie?

a ten osobnik to kto?
                                        Chętnie go poznam właśnie.
                                        • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 15:08
                                          Ferat Kocak
                                          de.wikipedia.org/wiki/Ferat_Ko%C3%A7ak
                                          • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 15:42
                                            oszol-lom-z-rm napisał:

> Ferat Kocak

ja z tymi świrami miałem dwa razy okoliczność.
                                            Jeden to taki, że kiedyś dość dawno jakimś cudem przeżyłem arabski zamach terrorystyczny.
                                            A drugi to pokręcony.
                                            Otóż miałem kumpelkę w Lublinie, która wyszła za Araba.
                                            Ale szybko się z nim skłóciła gdy w jej mieszkaniu ściągnął obraz Matki Boskiej.
                                            Zamieszkali osobno, on w kebabach robił, a ona jednak chciała aby im wyszło.
                                            Niemniej trochę się go obawiała, tym bardziej, że nie miaszkał sam tylko z innymi jak on.
                                            No i mnie poprosiła abym z nią pojechał do niego.
                                            Pojechaliśmy a tam impreza na całego, jakieś muzułmanki do tej kumpeli, oj oj, jaka ty niedobra dla niego, i takie tam.
                                            A tam impreza i ja nie załapałem o co biega ale ta moja kumpela załapała, że jej mąż ślub z inną bierze.
                                            No i zaczęła się taka zadyma, że policja przyjechała, i większość tych muslimów przez okna wyskakiwali bo na nielegalu byli właśnie.
                                            • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 17:22
                                              multi kulti w praktyce...
                              • boomerang Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 02:46
                                j0rl:
                                >z tymi muzulmanami to wcale tak zle nie bylo. Kiedys. W koncu osmanskie imperium sie rozrastalo w sredniowieczu

Turki to inna nacja była, zdecydowanie nie-arabska. Przez ich dzisiejsze ziemie, przewinęło się w przeszłości kilkanaście cywilizacji.
                                Co do Arabów, to świecili oni przykładem na tle Europy w okresie 10 wieków ciemności, jakie Europie zafundowało chrześcijaństwo po upadku Rzymu. Pozostała nam po nich algebra, brzydka arabska nazwa działu matematyki. To nie oni wymyślili algebrę, ale ją przechowali, gdy Europa pogrążona była w scholastyce (magister dixit). Niemniej współczesna symbolika algebry jest dziełem Francuzów z XVI i XVII wieku.

>A bycie nawet troche pijanyym obniza radykalnie zdolnsc do dokladnego myslenia a to potrzebne w naukach scislych.

Niemniej matematycy znani są z tego że lubili sobie golnąć, choćby Stefan Banach. Ty tego Jurij nie rozumiesz, ale ciężko pracujący twórczo człowiek musi od czasu do czasu odreagować. Ty twórczo nigdy nie pracowałeś, to nie wiesz. Co najwyżej pracowałeś odtwórczo. Co najwyżej.
                                • stefan4 Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 12:17
                                  boomerang (o arabskiej matematyce):
                                  > Pozostała nam po nich algebra, brzydka arabska nazwa działu matematyki.

Dlaczego brzydka? Bo nie lubisz arabskiego rodzajnika ,,al-''? Wolałbyś, żeby to była ,,thedżebra'', albo ,,thedżojnia''?

boomerang:
                                  > To nie oni wymyślili algebrę

A kto? Liczby ujemne, ułamki, liczby niewymierne (potraktowane poważnie, a nie jak u pitagorejczyków), rozwiązywanie równań liniowych i kwadratowych (tych z deltą), początki teorii liczb, początki algorytmów (kolejne słowo arabskie) i wiele innych pojęć matematycznych — pochodzi ze ,,złotego wieku islamu''.

- Stefan
                                  • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 14:04
                                    Od tamtego czasu już nic nie wymyślili
                                    • opa34 Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 14:20
                                      Znowu klamiesz "katoliku "
                                      Najsłynniejszy. Egipcjanin, Nagroda Nobla z chemii 1999. Wynalazł kamerę, która filmuje reakcje chemiczne w femtosekundach (1 femtosekunda = 0,000000000000001 sek). Dzięki niemu możemy zobaczyć jak rozpadają się cząsteczki. Podstawa całej nowoczesnej chemii.
                                      • opa34 Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 14:22
                                        Sztuczna trzustka i leki na cukrzycę - Dr Hatem Naim Abu-Safieh (Jordania)
                                        Jego patenty na przeszczep komórek wyspowych trzustki stały się bazą dla dzisiejszych systemów closed-loop dla cukrzyków.
                                        • opa34 Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 14:24
                                          Nowoczesne odsalanie wody - prof. Ibrahim Al-Mutaz (Arabia Saudyjska)
                                          Królestwo ma 70% wody z odsalania. Saudyjscy inżynierowie z SWCC rozwinęli technologię MSF i RO na skalę przemysłową - dziś 80% światowych instalacji odsalania to ich patenty.
                                          • opa34 Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 14:25
                                            Chirurgia robotyczna zdalna - Dr Sami Al-Arian / systemy z Qatar Robotics
                                            Katar i ZEA bardzo mocno weszły w chirurgię na odległość - pierwsze operacje gdzie chirurg w Doha operuje pacjenta w Sudanie.
                                            • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 15:07
                                              "Najsłynniejszy. Egipcjanin, Nagroda Nobla z chemii 1999."
                                              to Ahmed Zewail, całe życie mieszkał i pracował w Kalifornii i tam zmarł. Z powodu pochodzenia uwazany za muzułmanina mimo, że sam deklarował ateizm.

"Sztuczna trzustka i leki na cukrzycę - Dr Hatem Naim Abu-Safieh (Jordania)"
                                              W literaturze medycznej oraz publicznie dostępnych badaniach naukowych nie istnieje postać określana dokładnie jako Dr Hatem Naim Abu-Safieh, która byłaby powiązana z wynalezieniem sztucznej trzustki czy przełomowych leków na cukrzycę.

"Nowoczesne odsalanie wody - prof. Ibrahim Al-Mutaz (Arabia Saudyjska)"
                                              odsalanie wody znane było juz w starożytności.
                                              W średniowieczu na plażach bałtyckich też odsalano wodę w celu pozyskania soli.
                                              Więc prof. Ibrahim Al-Mutaz niczego nowego nie wynalazł, on udoskonalił to co już było znane.

"Chirurgia robotyczna zdalna - Dr Sami Al-Arian / systemy z Qatar Robotics"
                                              Dr Sami Al-Arian to znany na świecie profesor inżynierii komputerowej oraz palestyński aktywista polityczny.
                                              Mimo wykształcenia związanego z komputerami, dr Al-Arian nie zajmuje się chirurgią robotyczną ani medycyną.

tak podaje SI właśnie.
                                          • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 14:57
                                            To raczej dzieło Chińczyków jest
                                      • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 14:57
                                        Ten Egipcjanin pracował w USA
                                        • opa34 Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 15:07
                                          Problem świata arabskiego to nie brak talentu, tylko brak pieniędzy.
                                          W katolickiej Polsce pieniedzy nie brakuje ale wola wydawac na pomniki i znicze
                                          • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 15:35
                                            opa34 napisał(a):

> Problem świata arabskiego to nie brak talentu, tylko brak pieniędzy.

:-)))
                                            mają biliony z ropy i gazu, to najbogatsze kraje świata.
                                            Wydają miliardy na szalone projekty budowlane, prywatne samoloty, luksusowe jachty, samochody, biżuterię,
                                            A tu jakiś pajac pisze, że nie mają forsy właśnie.
                                            • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 18:19
                                              Pajacu jak nie masz pojecie o swiecie zajmnij sie twoim rezerwatem w ktorym mieszkasz a nie forum.
                                              • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 19:10
                                                monalisa2016 napisał(a):

> Pajacu jak nie masz pojecie o swiecie zajmnij sie twoim rezerwatem w ktorym mie
                                                > szkasz a nie forum.

nie wiem do kogo ten text ale do kogokolwiek jest to nie pouczaj innych co maja pisać.
                                                Myślisz, że mądra jesteś bo przerobiłaś się na szkopkę i mieszkasz ze szkopami prymitywnymi?
                                                Przecież to prostacy, chamy, złodzieje i bandyci, a kto z kim przestaje takim się staje.
                                                Twój to muslim? bo byłe Polki muslima łapały aby tam zostać bo kiełbasa była w sklepie.
                                                Więc nie pouczaj innych bo sama nie masz nic ciekawego do przekazania , jak to szkopka.
                                                Myślisz, że jesteś w bajce a tak naprawdę jesteś w syfie.
                                                Znam takie osoby, siedzą tam w biedzie a myślą co to nie one.
                                                I jeszcze jedno, to, że przerobiłaś się na szkopkę to nie znaczy, że szkopy mają cię za swoją, ale nie powiedzą ci tego, ty naiwna właśnie.
                                          • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 01.10.26, 21:35
                                            Polska nie jest już katolicka
                                          • hordol opa, kpisz czy o drogę pytasz? 01.10.26, 22:27
                                            opa34 napisał(a):

> Problem świata arabskiego to nie brak talentu, tylko brak pieniędzy.
                                            czesc krajów muzułmanskich tych gazowo-ropowych ma gigantyczne pieniadze
                                            • petronella.kozlowska hordol napisała: 02.10.26, 08:58

czesc krajów muzułmanskich tych gazowo-ropowych ma gigantyczne pieniadze

i ta część nie bierze uchodźców
                                              • perla.roztocza Re: hordol napisała: 02.10.26, 10:36

>
                                                > czesc krajów muzułmanskich tych gazowo-ropowych ma gigantyczne pieniadze
                                                >
                                                >
                                                > i ta część nie bierze uchodźców

migrantów też nie bierze.
                                                Z tego co donoszą media europejskie to biorą tylko niewolników z 3 świata do najgorszej roboty właśnie.

• boomerang Re: Program zniszczenia Niemiec 02.10.26, 01:16
                                    Trafił się jeden zacny Pers, Al-Khwarizmi.
                                    • perla.roztocza Re: Program zniszczenia Niemiec 02.10.26, 10:45
                                      boomerang napisał:

> Trafił się jeden zacny Pers, Al-Khwarizmi.

niech zgadnę kangur, ten osobnik żył 1000 lat temu?
                                      Cóż, problem z rozwojem nauki w świecie islamu wynika nie z braku talentów ale z zasad islamu.
                                      To kwestia naruszenia sacrum.
                                      Nie przypadkiem na wszystko oni mówią "Allah tak chciał".
                                      Badania naukowe byłyby próbą zrozumienia jak działa Allah, a to u niech jest świętokradztwem, i za to łeb ucinają właśnie.
    • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 13:26
      Na dobitkę
      tvrepublika.pl/Swiat/Plan-Zielonych-w-Niemczech-edukacja-islamska-w-calym-kraju/209053
    • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 18:24
      kolejny krok
      www.youtube.com/watch?v=LGx492pojrk
      • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 18:30
        wpolsce24.tv/swiat/na-kogo-glosowali-muzulmanie-w-berlinie-,256177
        • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 19:08
          Sorry ale musze sie powtorzyc, daruj sobie w tej sprawie polskie media.
          • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 22:47
            cytuje media polskie na forum gazety polskojęzycznej z ducha nam obcego
      • monalisa2016 Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 19:13
        oszo-lom-z-rm napisał:

> kolejny krok
        > www.youtube.com/watch?v=LGx492pojrk

Nic nowego oni inwestowali i beda inwestowac dalej bo wiedza ze na Niemczech jesli chodzi o rendite mozna polegac. Jak sie rzady zmieniom zmieni sie w maire mozliwosci niejedno. Nasz szef ma date przydacznosci wyznaczona przez kolegow z wlasnego klubu, ano do Bozego Narodzenia. Zobaczymy co bedzie. Juz widac widac ze wiarygodnosc w te koalicje sie sypie.
        • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 30.09.26, 22:50
          to jest tylko dopełnienie obrazu zjawiska islamizacji zachodu
    • oszol-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 02.10.26, 13:44
      Tam ponoć trzysta szkół podpalono w całym kraju ciekawe jacy to byli uczniowie rdzenni autochtoni czy napływowi
    • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 05.10.26, 10:13
      www.youtube.com/watch?v=ZTVCknVEfaw
      - możeł po niemiecku
    • oszo-lom-z-rm Re: Program zniszczenia Niemiec 05.10.26, 10:25
      a to na dobitkę. Ruskie inwigilują Niemcy mimo totalnej blokady AfD?
      wniosek? w Niemczech wszystkie partie są prorosyjskie ale tylko AfD i Sara Wagenkneht robią to jawnie
      chociaż G Szroeder z SPD czy Merklowa z CDU też nieźle ruski w dupsko włazili
      www.wprost.pl/opinie-i-komentarze/12459405/rosjanie-w-bundeswehrze-fsb-w-niemieckich-sadach-to-nie-jest-wina-afd.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka