IP: *.176.6.136.Dial1.Phoenix1.Level3.net 19.12.04, 09:11

Hatikwa - jest hymnem Państwa Izrael

Dopóki w głębi serca
nienawisc do gojow mamy
tęskni żydowska dusza
aby zabijac co sie jeszcze rusza.
a spoglądając na Wschód
podporzadkujemy podstepnie Zachod
oko wypatruje Syjonu
a Fredzio wypatruje kordly.
jeszcze nie zginęłą nasza nadzieja
jeszcze nie zginela moja merkawa
Nadzieja dwóch tysiącleci,
ze postrzelamy do palestynskich dzieci.
że będziemy wolnym narodem w naszej ziemi,
bez zadnych arabow i zadnych gojow
w kraju Syjonu i Jerozolimy
juz sami sobie lby rozwalimy.

Obserwuj wątek
    • Gość: z daleka Re: hatikwa IP: 212.143.52.* 19.12.04, 09:16
      jesli antysenityzm jest bronia, to antysemita amunicja. No popatrz totyle, i jestes z nami. Znaczy sie na
      naszych uslugach. Jako amunicja, znaczy sie. Trzym sie facio cieplo, jestes nam potrzebny.
      • Gość: totyle Re: hatikwa IP: *.176.6.136.Dial1.Phoenix1.Level3.net 19.12.04, 09:23
        Juz wam braklo palestynskich dzieci?
        • fredzio54 Re: hatikwa 19.12.04, 09:45
          odworotnie araby morduja nasze dzieci kradna morduja gwalca a szaron sie cacka
          z nimi
          ja chce dala arabow opercja Wisla II, wam wolno nam nie ?!
        • cien_anny [...] 19.12.04, 22:41
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • fredzio54 Re: hatikwa 19.12.04, 09:44
        antysemici sa nam potrzebin do ruchu syjonu
    • Gość: zyd Re:jeszcze polska nie zginela puki my ZYDZI zyjemy IP: *.red.bezeqint.net 19.12.04, 19:45
      • Gość: totyle Re:jeszcze polska nie zginela puki my ZYDZI zyjem IP: *.176.6.156.Dial1.Phoenix1.Level3.net 19.12.04, 21:29
        Jezeli Boze jestes to bron Polske od takich patriotow jakimui byli w wiekszosci
        zydzi.Bylo tez troche Zydow i im chwala.
        • krystian71 Re:jeszcze polska nie zginela puki my ZYDZI zyjem 19.12.04, 21:37
          I to jest najlepszy dowod na istnienie Boga ,ty agnostyku.:)))
          Ze jest i ze nas obronil i ze Polska istnieje mimo tych wszystkich zakusow
        • fredzio54 Re:jeszcze polska nie zginela puki my ZYDZI zyjem 20.12.04, 09:44
          niewiem ale jezus uciek z polskie do erec Israel
      • fredzio54 Re:jeszcze polska nie zginela puki my ZYDZI zyjem 20.12.04, 09:43
        polska juz dawno zginela bo ucieklismy do erec Israel
        • Gość: kuk Re:jeszcze polska nie zginela puki my ZYDZI zyjem IP: 207.7.197.* 20.12.04, 21:31
          Fredzio, a jak bedziesz uciekal z erecu, to dokad? Do Polski?
    • Gość: kuk Re: hatikwa IP: 207.7.197.* 19.12.04, 22:17
      Totyle, czy moge cie prosic o pomoc? mam w rodzinie dobrze zapowiadajacego sie
      pianiste( zartobliwie nzywam go szopenologista).Hatikve znam od dawna i
      chcialbym zeby ja wlaczyl do swojego repertuaru. Czy mozna gdzies tu na
      internecie znalezc nuty i text do tego utworu? Chcialbym jej posluchac przy choince.
      • cien_anny [...] 19.12.04, 22:40
      • Gość: rachelka Re: hatikwa IP: *.twcny.rr.com 19.12.04, 23:18
        Gość portalu: kuk napisał(a):

> Totyle, czy moge cie prosic o pomoc? mam w rodzinie dobrze zapowiadajacego sie
        > pianiste( zartobliwie nzywam go szopenologista).Hatikve znam od dawna i
        > chcialbym zeby ja wlaczyl do swojego repertuaru. Czy mozna gdzies tu na
        > internecie znalezc nuty i text do tego utworu? Chcialbym jej posluchac przy cho
        > ince.
        ja proponuje zeby kazdy wers spiewac na inna melodie,wdety naprawde wychodzi
        ciekawy i nietuzinkowy utwor. My to poprobujemy na flet i trabke w interpretacji
        jazzowej:))
        • Gość: kuk Re: hatikwa IP: 207.7.205.* 20.12.04, 00:15
          czesc rachelko, dawno Cie tu nie bylo.
          A co do Twojej interpretacji Hatikvy - ha, mieli my kiedys taki styl, New
          Orleans, Dixiland....to mi do dzisiaj - jak ta harmoszka chlopakom., co wrocili
          na Pelcowizne - w uszach gra. Czasem mi tu zagraja "Wisnowy Sad", ale gdzie ta
          cala reszta? Grupa przypadkowych muzykow ciagnacych zdawaloby sie kazdy w swoja
          strone, a wsumie-cos niepowtarzalnego...

Rachelko, ostatnio czytalem Cie kiedy bylas w dolinie-handra, kac, katzenjammer...
          Czy to Ci aby przeszlo? Martwilem sie o Ciebie okrutnie...spac nimoglem nijak...
          • cien_anny [...] 20.12.04, 01:13
          • Gość: rachelka Re: hatikwa IP: *.twcny.rr.com 20.12.04, 02:45

> czesc rachelko, dawno Cie tu nie bylo.
            > A co do Twojej interpretacji Hatikvy - ha, mieli my kiedys taki styl, New
            > Orleans, Dixiland....to mi do dzisiaj - jak ta harmoszka chlopakom., co wrocili
            > na Pelcowizne - w uszach gra. Czasem mi tu zagraja "Wisnowy Sad", ale gdzie ta
            > cala reszta? Grupa przypadkowych muzykow ciagnacych zdawaloby sie kazdy w swoja
            > strone, a wsumie-cos niepowtarzalnego...
            >
            > Rachelko, ostatnio czytalem Cie kiedy bylas w dolinie-handra, kac, katzenjammer
            > ...
            > Czy to Ci aby przeszlo? Martwilem sie o Ciebie okrutnie...spac nimoglem nijak..

kuku ja tam nie jestem zaden katzenjammer, ja poprostu w realu zylam i zyje.
            podrozowalam troche po paru kontynentach aby kase podniesc:))) humor u mnie
            zawsze przedni a co do muzyki to akurat sezon na nia wiec sie radujmy. musze
            przyznac,ze swiat realny jest chyba zdziebko lepszy od FS,bo mozna wybrac
            rozmowcow i melodie:))))
            pozdr
            • Gość: kuk Re: hatikwa IP: 207.7.196.* 20.12.04, 03:19
              Czy Ty robisz w muzyce? Solistka jakowas, cyco?
              • Gość: rachelka Re: hatikwa IP: *.twcny.rr.com 20.12.04, 17:07

> Czy Ty robisz w muzyce? Solistka jakowas, cyco?
                w muzyce to kazdy cos powinien robic, niekoniecznie profesjonalnie. Ja uwazam,ze
                tak jak umiesz czytac literki tak i powinienes umiec czytac nuty. Moja rodzina
                jest muzyczna i to wieloinstrumentowa, jak rowniez wokalna. Nie jestesmy
                profesjonalistami,ale znamy i doceniamy muzyke i to rozne jej dziedziny.
                • Gość: kuk Re: hatikwa IP: 207.7.192.* 20.12.04, 19:16
                  Zgadza sie. Znajac jezyk-otwierasz z kazdym nowym drzwi na nowy swiat.Znajac
                  nuty - wsiadles do lodzi i mozesz zeglowac po bezbrzeznym oceanie.Bylem dosc
                  dobry na gitarze, ale po wypadku moja lewa reka jest niby OK, ale nie
                  wystarczajaco do gry na gitarze.
                  Chcialbym wlasnie pozeglowac z moim rodzinnym muzykiem po stronie z nutami
                  Hatikvy, ale nie moge ich znalezc i powoli w poszukiwaniu Hatikwy trace hatikve.
                • Gość: kuk Re: hatikwa IP: 207.7.192.* 20.12.04, 19:16
                  Zgadza sie. Znajac jezyk-otwierasz z kazdym nowym drzwi na nowy swiat.Znajac
                  nuty - wsiadles do lodzi i mozesz zeglowac po bezbrzeznym oceanie.Bylem dosc
                  dobry na gitarze, ale po wypadku moja lewa reka jest niby OK, ale nie
                  wystarczajaco do gry na gitarze.
                  Chcialbym wlasnie pozeglowac z moim rodzinnym muzykiem po stronie z nutami
                  Hatikvy, ale nie moge ich znalezc i powoli w poszukiwaniu Hatikwy trace hatikve.
        • fredzio54 [...] 20.12.04, 09:45
          • Gość: kuk Re: hatikwa IP: 207.7.202.* 20.12.04, 16:09
            Ba!, Fredzio. ja by Ci odpowiedzial.le nie wiem o co chodzi. Czarna i
            muzelmanska muzykie tez bardzo lubie. Muzyka, to muzyka. nawet Wagnera lubie tyz.
            Ale jak z ta Hatikva? Gdzie znalezc te nuty?
    • cien_anny [...] 19.12.04, 22:39
      • Gość: ABE No prosze, jak to sie Zydom teskni do starej IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 19.12.04, 22:41
        ojczyzny! Nawet maja dodatki specjalne do hymnu, z wyraznym "polskim" akcentem.
        FU
        • cien_anny [...] 19.12.04, 23:08
      • fredzio54 Re: jeszcze Polska nie zginela 20.12.04, 09:46
        kol a kawod
        • fredzio54 Re: jeszcze Polska nie zginela 20.12.04, 16:13
          Polska juz zginela i odziskane ziemi wraca do reichu
          kazdy polak czyma sie ruiny niemieckie palacy bo wie z Herrenvolk wroci do
          swojej ziemi
          • Gość: totyle Re: jeszcze Polska nie zginela IP: *.176.3.46.Dial1.Phoenix1.Level3.net 20.12.04, 22:37
            Ale napewno najpierw ziemie okupowane przez bydlakow zydow wroca do Palestyny i
            beda zydy odszkodowania duze placic.
            To bedzie koniec ereca i zydostwa jakie znamy.
            Fredzio ty masz u mnie prawo laski-dam ci schronienie.
            • krystian71 Re: jeszcze Polska nie zginela 20.12.04, 23:44
              bierzesz na siebie ciezki obowiazek,a jesli znowu prawo wyjdzie grozace smiercia calej rodzinie za przechowanie jednego zyda?
              • Gość: totyle Re: jeszcze Polska nie zginela IP: *.176.3.159.Dial1.Phoenix1.Level3.net 21.12.04, 02:15
                Takie prawo juz nie wyjdzie-zydzie tego przypilnuja.Wyjdzie gorsze-nie trzeba
                bedzie im pomagac bo nie bedzie komu.Do tego zreszta zmierzaja.
                Fredzio ma male szanse bo on ciura sie przyzna ze syjonista.
                • Gość: zbalansowany To leci tak: IP: *.mel.dialup.connect.net.au 21.12.04, 02:37
                  www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/hatikva.html
                  • Gość: zbalansowany Re: To leci tak: IP: *.mel.dialup.connect.net.au 21.12.04, 03:54
                    Wlasnie wysluchalem.
                    Musze przyznac ze to bardzo ladna melodia.
                    • Gość: totyle Re: To leci tak: IP: *.176.3.159.Dial1.Phoenix1.Level3.net 21.12.04, 04:59
                      Zgadza sie jest ladna melodia ale musze przyznac ze trzecia czesc tej hatikwy
                      jest perfidna i zbrodnicza-zabijanie niewinnych ludzi palestynskich.W koncu to
                      Titus ich poskromnil-rzym to z italiancami maja na pienku a nie z
                      palesyynczykami ktorzy tam byli zanim zydzi ich exodusem potraktowali wyzynajac
                      kobiety i dzieci-wlasnie.To ich tradycja jak widac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka