Dodaj do ulubionych

Watykan państwem o najwyższej przestępczości

IP: *.crowley.pl 08.01.05, 20:31
Wybiórcza gazetą o najgłupszych redaktorach - vide tytuły tekstów.
Obserwuj wątek
    • Gość: AK Re: w Krakowie Wyborcza nazywaja IP: *.speed.planet.nl 08.01.05, 20:43
      Gadzinowka
      • Gość: Voldemort Zgadza się, ale tylko niepiśmienni endecy z LPR-u IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 08.01.05, 20:56
        • Gość: hegemon WRESZCIE SIĘ WYDAŁO GDZIE JEST SIEDLISKO SZATANA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:20
          o Boże miej nas w swojej opiece
      • Gość: Supermann [...] IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 21:28
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Supermann ZYDZI MOGA JUZ KAZDEGO OBRAZAC !!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 21:00
      To jest wlasnie roznica miedzy sprawiedliwoscia zydowska a chrzescijanska.
      Im wolno obrazac papieza,Kosciol,Watykan a reszta musi siedziec
      cicho,bo takie jest prawo dziennikarskie i ich poczucie sprawiedliwosci.
      Natomiast porownanie aborcji do proby ich zaglady jest przestepstwem.
      Statystyki mowia,ze narod zydowski ma w swoich szeregach procentowo
      najwiecej malwersantow,zlodziei,oszustow podatkowych,gwalcicieli
      i oczywiscie mordercow!
      To tyle jesli idzie o statystyki!
      • Gość: axx Re: ZYDZI MOGA JUZ KAZDEGO OBRAZAC !!! IP: *.155.popsite.net 08.01.05, 21:10
        Publikacja jest niezwykle powierzchowna. Calkowicie zapomniano o pedofilii a ta ma sie dobrze a nawet bardzo dobrze.
        W Watykanie sa pedofile oczywiscie na pedofilskich wysokich stanowiskach. To ze statystyka tego nie podaje to czywiste. podaje sie tylko dane o turystach
        zapominajac o sobie. Zatem dochodza roznej masci dewiacje seksualne.
        • Gość: Andrzej Re: ZYDZI MOGA JUZ KAZDEGO OBRAZAC !!! IP: *.telia.com 09.01.05, 17:39
          O czesc palancie! Co cie rzucilo w te strony! Zakonczyles juz poprzednia
          dyskusje na temat dewiantki Srody?
          • Gość: O! Re: ZYDZI MOGA JUZ KAZDEGO OBRAZAC !!! IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 21:12
            Andrzeju! Tak nie przystoi zwracać się do dyskutanta - "ty palancie". Dla mnie
            Twoje myślenie jest żałosne, a mimo wszystko nie powiedziałem o Tobie: Ty
            palancie
            • Gość: Andrzej Re: ZYDZI MOGA JUZ KAZDEGO OBRAZAC !!! IP: *.telia.com 09.01.05, 21:16
              "Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia".
      • Gość: Pielgrzym Dlaczego tak podle łżesz i hańbisz wiarę katolicką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:10
        Od 30 lat chodzę na pielgrzymki i brzydzę się takimi pseudokatolikami. Mój szacunek spada też dla takich jak o. rydzyk czy o. jankowski bo prawdziwy katolik wybacza i pociesza a nie ... wypacza i wiesza!!!
      • Gość: sadomason Re: ZYDZI MOGA JUZ KAZDEGO OBRAZAC !!! IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 09.01.05, 15:48
        jak zwykle to wszystko przez zydow i masonow :)))
        sieg heil fuhrer roman!
        • Gość: Ragnarok Polacy rasisci kazdy to powie Makumba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:54
          Jest taki dowcip:

2 osoby w pociągu :
          A. ...
          B. ...
          A. To wszystko wina Żydów
          B. I rowerzystów
          A. A dlaczego rowerzystów
          B. A dlaczego Żydów

Ludzie opamiętajcie się i pamiętajcie, że jeżeli wy będziecie mieli takie
          podejście do obcych narodowości, to sami nie będziecie mogli się przeciwstawić
          opinii, że Polak to złodziej i Pijak!!!

Jestem Abstynentem i brzydze sie kradziezą więc nie róbcie ludziom za granicą
          takiej opinii o mnie
      • Gość: Orbi Czego sie wydzierasz Super ... ? IP: *.sympatico.ca 09.01.05, 16:15
        Czy ktos kogokolwiek obraza w tym artykule?
        Co maja z tym wspolnego Zydzi?
        Chodzi tu o przestepczosc na terenie panstwa Watykanskiego.
        Nie rznij zatem antysemickiego glupa.
    • Gość: Supermann MOZE BY NIE WPUSZCZAC JUZ ZYDOW DO WATYKANU IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 21:08
      Jako Post Scriptum!
      • Gość: Sadomason Re: MOZE BY NIE WPUSZCZAC JUZ ZYDOW DO WATYKANU IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 09.01.05, 15:49
        Oczywiscie. Tylko wpierw wywalcie z Watykanu tego Żyda co na krzyzu wisi.
    • Gość: bako brody Tel-Awiw miastem prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:29
      ak trzymać wszystcy wiemy
    • Gość: KP Ludzie powariowaliscie?!Na jajach sie nie znacie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:36
      • Gość: UaHaHaHa Nie znają się bo to SAMA DEWOCJA :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:40
        UaHaHaHaUaHaHaHaUaHaHaHa
        • Gość: Andrzej Re: Nie znają się bo to SAMA DEWOCJA :-))) IP: *.telia.com 09.01.05, 17:44
          Jestes zbyt glupi aby cos z tego zlapac, smiej sie wiec glupkowato dalej.....
          • Gość: O! Re: Nie znają się bo to SAMA DEWOCJA :-))) IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 20:24
            Aleś Ty niemądry!
            Bawi mnie to niesamowicie, jak czytam Twoje posty. Wszędzie tylko spiski.
            • Gość: Andrzej Re: Nie znają się bo to SAMA DEWOCJA :-))) IP: *.telia.com 09.01.05, 20:40
              Dobrze, ze przynajniej kogos rozbawily :-)
              • Gość: O! Re: Nie znają się bo to SAMA DEWOCJA :-))) IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 21:15
                "i smiesznoje i strasznoje" - to akurat zapewniam Ci Andrzeju cytat z
                litaratury rosyjskiej, przedsowieckiej
                • Gość: Andrzej Re: Nie znają się bo to SAMA DEWOCJA :-))) IP: *.telia.com 09.01.05, 21:18
                  To znaczy, ze sa dwa z czterech podstawowych cech dobrej rozrywki. Chyba niezle
                  jak na forum dyskusyjne GW?
                  • Gość: O! Re: Nie znają się bo to SAMA DEWOCJA :-))) IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 23:36
                    Zapewniam Cię jesteś wybornym dyskutantem: najpierw śmiech, potem smiech
                    więźnie w gardle, a potem znów śmiech. Tylko strach nie pozwala zasnąć, że tacy
                    ludzie jak Ty istnieją.
                    • Gość: Andrzej Re: Nie znają się bo to SAMA DEWOCJA :-))) IP: *.nll.se 10.01.05, 11:11
                      Boj sie w takim razie! Nie spij po nocach! W koncu po ciebie przyjde -
                      z widlami!
      • Gość: Kotek Mamrotek Jaja jajami a durnota durnotą. IP: *.crowley.pl 09.01.05, 00:28
        Jeśli to ma być poważna gazeta a nie gazetka szkolna to trzeba palić trochę
        mniej skuna w robocie i będzie ok.
        • Gość: KP Nie widzisz w tym tekscie puszczonego oczka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 02:39
      • Gość: Andrzej Re: Ludzie powariowaliscie?!Na jajach sie nie zna IP: *.telia.com 09.01.05, 17:43
        Kiedy to wcale nie sa jaja! To co zrobila GW to chwyt socjotechniczny stosowany
        przez wiele redakcji, ktore udajac objektywizm zalatwiaja swoje porachunki. To
        dziala na zasdzie plotki; wielu ludzi czyta tylko naglowki i przekazuje je
        dalej! Nie wierzysz, spytaj jakiegos studenta z wyzszego roku dziennikarstwa.
      • Gość: Jan Re: Ludzie powariowaliscie?!Na jajach sie nie zna IP: *.ibch.poznan.pl 09.01.05, 22:22
        nie znaja sie bo nie maja
    • Gość: Tytul Celowy Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.abhsia.telus.net 09.01.05, 01:22
      Tytul tego artykuly powinien byc: Watykan narazony najbardziej na zewnetrza
      przestepczosc. Uczciwy jednoznaczny i prawdziwy tytul. Chyba Urban maczal w tym
      uprzednio umaczane palce.
    • Gość: Eva Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.arcor-ip.net 09.01.05, 02:27
      Swietnie manipulowany tytul. Turysci/pielgrzymi/odwiedzajacy kradna a Watykan
      stoi pod pregierzem. To juz prawie jak z biednymi Zydami. Albo z Polakami. Ktos
      cos, gdzies komus, Bog wie czemu a wszyscy huzia na Zyda/Polaka/lub co gorsza
      Zyda-prawdziwego Polaka. Obrzydliwa propaganda.
      • Gość: mr To jest łobuzeria IP: *.chello.pl 09.01.05, 03:11
        Tytuł godny ostatniego szmatławca - tabloida.
        Niech nikt nie pieprzy o żartach. To są szyderstwa również z odbiorców
        informacji. Po polsku to się nazywa "z głupia - frant" (niby to żartem, ale
        głupio)
        Ile jeszcze będzie sensacyjnych wiadomości o pedofilach, molestowaniu, pijanych
        w sztok lekarzach na dyżurach, antysemityźmie, bez odpowiedzialności .
        Kiedy wreszcie weźmiemy za d..pę tych dowcipmnisiów
        • Gość: Zacho Re: To jest łobuzeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 12:50
          Ten tekst jest też w telegazecie i był wzięty z jakiejś agencji prasowej IAR.
          Ogólnie to LOL, a nie żadna prowokacja, ani manipulacja. Dobry ŻART by się
          pośmiać. Wszedłem tu tylko po to by założyć taki wątek, ale już jest. A
          szyderstwo z odbiorców informacji, nie przesadzaj, jak kto jest choć trochę
          inteligenty, to zaraz pomyśli jak to możliwe i znajdzie odpowiedź bez czytania
          artykułu.
        • Gość: Andrzej Re: To jest łobuzeria IP: *.telia.com 09.01.05, 17:48
          Dowcipy sie skoncza wtedy, gdy krag p l a c a c y c h za GW czytelnikow,
          zmniejszy sie do kregu Trybuny! Mozna powiedziec, pol zartem, pol serio
          oczywiscie, ze nic tak nie przemawia do ludzi noszacych pejsy w kieszeni, jak
          kasa.
          • Gość: O! Re: To jest łobuzeria IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 20:33
            Jednak za wszystkim stoją Żydzi. Szczególnie ci ukryci "co mają pejsy w
            kieszeniach". Ja uważam, że za wszystkim stoją cykliści. Podejrzewam, że za
            tym, że teraz mamy 9 stopni ciepła też ktoś stoi. Tyle tylko, że nie wiem kto.
            Żydzi są zbyt pazerni, żeby nam ofiarowywać tyle ciepła, natomist cykliści
            lubią chłód. Pogadamy o tym, kto spiskuje, że w styczniu mamy pogodę wiosenną?
            • Gość: Andrzej Re: To jest łobuzeria IP: *.telia.com 09.01.05, 20:54
              To bylo pol zartem pol serio, tak jak w GW.
              • Gość: O! Re: To jest łobuzeria IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 21:06
                Wiem! Ale i tak jakiś spisek istnieje, prawda?
                • Gość: Andrzej Re: To jest łobuzeria IP: *.telia.com 09.01.05, 21:22
                  Nie sadze zeby istnial jakis spisek. Istnieje natomiast cos takiego jak roznica
                  swiatopogladow i interesow oraz chec dokuczenia adwersarzowi.
                  • Gość: O! Re: To jest łobuzeria IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 23:43
                    Nie chciałem Ci dokuczyć, Andrzeju. Jeśli tak poiczułem to przepraszam. Wybacz,
                    czasami jestem zgryźliwy, jeśli ktoś opowiada ewidentne bzdury. Przepraszam i
                    życzę kolorowych snów. Ja jednak spokojnie nie zasnę, wiedząc, że w Polsce
                    mieszkają osoby myslące tak jak Ty.
                    • Gość: Andrzej Re: To jest łobuzeria IP: *.nll.se 10.01.05, 11:13
                      I masz racje, bo jak wczesniej napisalem, mam zamiar przyjsc po ciebie pewnej
                      nocy z widlami!
        • Gość: Ragnarok Re: To jest łobuzeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:05
          w momencie jak zobaczylem ten tytul od razu wiedzialem, ze chodzi o turystów.
          Bardzo mi pochlebia, że jestem inteligentniejszy od tylu "wspanialych" internautów
          • Gość: Andrzej Re: To jest łobuzeria IP: *.telia.com 09.01.05, 18:13
            Brawo! Powinienes startowac na naczelnego GW.
            • Gość: Ragnarok Re: To jest łobuzeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:36
              moze i powinienem, ale nie chce, bo lubie ta gazete taka jaka jest, a gdybym ja
              zaczal pisac dla takich ludzi jak spora czesc wyp[owiadajacych sie tu musialbym
              ograniczyc sie do definicji encyklopedycznych, które nie wymagają myślenia, albo
              do samogłosek yyyyyyyyyyyyy aaaaaaaaaaaa i ooooooooooo eeeeeeeeeeee uuuuuu
              • Gość: Andrzej Re: To jest łobuzeria IP: *.telia.com 09.01.05, 19:19
                Sprobuj! Wiekszosc wypowiadajacych sie tutaj nie czyta GW. Podejrzewam, ze nie
                czyta prawie nic. Wielu z nich nalezy do mlodziezowki SLD i roznych organizacji
                lewackich i czeka tylko na hasla zwiazane z KK, Irakiem, homoseksualizmem i UE.
                Rzucaja sie wtedy do pisania. Niewazne dla nich co pisza - wazne, ze pisza
                przeciw albo za, zaleznie od tematu. Niestety, dosc czesto, rownie "duza"
                wartosc maja sondaze internetowe GW. Czasami, gdy sondaz dotyczy tematu
                neutralnego moze bys statystycznie reprezentatywny, natomiast gdy dotyczy
                tematu "goracego" zazwyczaj jest zafalszowany przez nadreprezentacje lobbystow.
                • Gość: O! Re: To jest łobuzeria IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 20:40
                  Czym się według Ciebie różni organizacja lewicowa od lewackiej? Jakie są idee
                  lewicy? Według mnie wycierasz sobie usta tymi pojęciami, choć ta w gruncie
                  rzeczy nie wiesz co to prawica, a co to lewica.
                  • Gość: Andrzej Re: To jest łobuzeria IP: *.telia.com 09.01.05, 20:55
                    Mylisz sie.....
                    • Gość: O! Re: To jest łobuzeria IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 21:00
                      Proszę więc o definicje. Jakie są idee, według Ciebie Andrzeju, prawicy, a
                      jakie lewicy? I czym się różni lewica od lewaków, a czym prawica od faszystów?
                      Dla utrudnienia zadam jeszcze jedno pytanie: czym się różni lewica od
                      komunizmu? Nie będę katem i już nie zapytam czym się różni lewak od komunisty.
                      Mam dobre serce, choć różnica jest ewidentna.
                      Andrzeju, słucham!!!
                      • Gość: Andrzej Re: To jest łobuzeria IP: *.telia.com 09.01.05, 21:32
                        Roznica miedzy lewica, o ktorej zreszta nie pisalem w zadnym z moich
                        dzisiejszych postow, a lewakami, jest taka, jak miedzy kura a kurakiem. Miedzy
                        prawica a faszystami, taka, jak miedzy muzyka a muzakiem. Miedzy lewica zas
                        a prawica - jak roznica miedzy mezczyzna a kobieta (niewazne jest tutaj czy
                        lewica to kobieta, czy kobieta to prawica). Moge Tobie wyjasnic rowniez roznice
                        miedzy lewakiem a komunista - jest ona taka, jak miedzy dobrym sercem a dobrym
                        wyobrazeniem o swoim sercu!
                        • Gość: O! Re: To jest łobuzeria IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 23:47
                          Andrzeju!
                          Opowiadasz o lewakach, lewicy - a tak w gruncie rzeczy są to dla ciebie pojęcia
                          obce.
                          Czy warto używać słów, których się nie rozumie?
                          Przemyśl to!
                          W jednym z postów dałeś dowód, że potrafisz mysleć. - Uwierz w siebie i
                          przemyśl to!!!
                          • Gość: Andrzej Re: To jest łobuzeria IP: *.nll.se 10.01.05, 11:15
                            Nie wykrecisz sie milymi slowami! Masz przechlapane!
      • Gość: oszołomobójca Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.chello.pl 09.01.05, 13:35
        Eva, czy ty zupelnie nie masz polotu i poczucia humoru?? To samo tyczy sie
        innych forumowiczow. O co tyle halasu? Mnie takie rzeczy wogle nie biora, chyba
        ze na usmiech
        • Gość: Andrzej Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.telia.com 09.01.05, 17:50
          Czy Ty nie rozumiesz, ze chodzilo o puszczenie plotki i celowe zamieszanie.
          Taki szczyp w tylek. Niezabojczy ale irytujacy.
          • Gość: oszołomobójca bzdura IP: *.chello.pl 10.01.05, 21:18
            > Czy Ty nie rozumiesz, ze chodzilo o puszczenie plotki i celowe zamieszanie.
            > Taki szczyp w tylek. Niezabojczy ale irytujacy.

pierwsze slysze zeby Wyborcza chciala szczypac w tylek Watykan, jakie masz na
            to dowody. Z Kosciolem "GW" zyje akurat na dobrej stopie, za wyjatkiem
            oszolomow rydzykowych z ktorymi Kosciol oficjalny tez zbyt dobrze nie zyje.

a ludzie z pejsami w kieszeniach zawsze was, cieniasow, beda denerwowac, bo
            razem z pejsami odziedziczyli troche wieksze mozgi i pomyslunek
    • Gość: EDI Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:34
      Co jak co, ale wybiórcza ma chyba najlepsze tytuły.
    • Gość: Hehehe Watykan nigdy nie oddal zagarnietych lupow ! IP: *.pool21759.interbusiness.it 09.01.05, 13:40
      Skarbce tej "swietej" instytucji sa pelne ukradzionych na calym swiecie
      kosztownosci i zabytkow. Ciekawe skad na goeldach pojawiaja sie nagle jak spod
      ziemi bezcenne skarby swiatowej kultury ! Pielgrzymki to poza tym swietna
      okazja do okradania innych. Sam wiem cos na ten temat,bo mnie okradziono pod
      Jasna Gora podczas pierwszej wizyty JPII.
      • Gość: Andrzej Re: Watykan nigdy nie oddal zagarnietych lupow ! IP: *.telia.com 09.01.05, 17:52
        Skradziono ci wyposazenie sluzbowe?
        • Gość: O! Re: Watykan nigdy nie oddal zagarnietych lupow ! IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 21:09
          Andrzeju, czy mówiąc "wyposażenie służbowe" miałeś na mysli genitalia?
          • Gość: Andrzej Re: Watykan nigdy nie oddal zagarnietych lupow ! IP: *.telia.com 09.01.05, 21:34
            To zalezy od tego kto czym pracuje!
            • Gość: O! Re: Watykan nigdy nie oddal zagarnietych lupow ! IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 23:51
              Czy mam rozumieć, że Ty pracujesz swoimi genitaliami? Nie mogę w to uwierazyć!
              • Gość: Andrzej Re: Watykan nigdy nie oddal zagarnietych lupow ! IP: *.nll.se 10.01.05, 11:17
                "Mam rozumiec" - czy to obietnica?
    • Gość: aby Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.2plk.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:32
      Podzielam pierwszą z cytowanych wyżej opinii, podpisaną (m). Sądząc nie tylko po
      tytułach Gazeta Wyborcza coraz śmielej eksponuje swój ideolotabloidalny charakter.
    • Gość: MILAN kretyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 15:12
      z tych wypowiadajacych sie tutaj
      nie rozumieja ze artykul jest pisany pol zartem pol serio - ot, ktos zrobil
      statystyke przestepstw przypadajacych na dany kraj i wyszly smieszne wniosku. a
      gazeta tylko o tym napisala...

www.satanizm.pl - poznaj prawde
      • Gość: ja kłamstwa, duże kłamstwa, statystyka (n/t) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.01.05, 15:34
        • Gość: Linda a co ty q* wiesz o statystyce??? IP: *.udn.pl 09.01.05, 17:55

Idiocie stojącemu jedną nogą we wrzątku a drugą w lodzie bedzię STATYSTYCZNIE
          dobrze...;)

Nawet najbardziej wyrafinowane narzędzie stosowane przez kretynów obróci się w
          swoją parodie.
      • Gość: Andrzej Re: kretyni IP: *.telia.com 09.01.05, 17:36
        Artykul jest pisany z cala premedytacja! Naglowek jest tez ulozony z cala
        premedytacja! Jest to bardzo czesto stosowany chwyt socjotechniczny, ktory
        skutkuje na zasadzie plotki. Jest to tez normalne narzedzie pracy redakcji
        tabloidow. Duzo ludzi czyta glownie naglowki. Teraz wielu takich matolkow
        bedzie mowilo, ze GW informowala o wysokiej przestepczosci w Watykanie majac
        oczywiscie na mysli przestepczosc wsrod duchownych.
        Nie jest to pierwszy taki "zart" dotyczacy KK, a ukazujacy sie na lamach GW;
        mozna powiedziec, pol zartem pol serio oczywiscie, ze ten zart jest bardzo
        pacewiczowaty, oj przepraszam pejsiaty!
        • Gość: O! Re: kretyni IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 20:18
          Aleś Ty niemądry.
          Wszedzie widzisz tylko wrogów to Ciebie, to Kościoła. Daj se na luz chłopie i
          zacznij patrzeć na życie inaczej. W przeciwnym razie wykończysz się lub
          skończysz w wariatkowie.

Tak swoją drogą to w Watykanie musi być najwięcej przestępstw. Do Watykanu
          przybywa najwięcej turystów, a za nimi zwykłych przestępców.
          • Gość: Andrzej Re: kretyni IP: *.telia.com 09.01.05, 20:39
            Dzieki za slowa troski! Na szczescie jestem dosc odporny ;-)
            • Gość: O! Re: kretyni IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 21:19
              Chrześcijaństwo uczy, że trzeba się troszczyć o zbłąkanych.
              • Gość: Andrzej Re: kretyni IP: *.telia.com 09.01.05, 21:35
                Czyn wiec co Pismo Swiete kaze!
    • Gość: pies na czarnych Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 15:22
      Czy tylko turyści katolicy kradną w Watykanie?A co robią klechy w Polsce? A
      Stella Maris,a afera paliwowa,ograbiony Kredyt Bank,pedofilia etc.etc.Jedna
      wielka czarna banda.
      • Gość: pies na czerwonych Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.telia.com 09.01.05, 17:57
        Ten tabloidalny tytul GW, skierowany jest wlasnie do takich idiotow jak ty,
        czytajacych tylko naglowki! Stella Maris, afera paliwowa i KB to sprawki twoich
        kumpli z SLD.
        Pies na czerwonych
    • Gość: say Czytając wypowiedzi na forum IP: *.exel.pl 09.01.05, 15:30
      należałoby dojść do wniosku, że Polska jest krajem idiotów.
      • Gość: Stauffenberg Re: Czytając wypowiedzi na forum IP: *.aster.pl 09.01.05, 15:43
        Z drobną poprawką: większość piszących na forum to kretyni, którym ideolo
        wyżarło całkowicie mózgi. Budzą się z krzykiem, bo przyśnił im się Michnik z
        nożem w zębach ukrywający się w ich własnej piwnicy...
        • Gość: Andrzej Re: Czytając wypowiedzi na forum IP: *.telia.com 09.01.05, 17:58
          Michnik nie ma nic do tego - to mlode lwy GW, ktore dorwaly sie do piora!
          • Gość: O! Re: Czytając wypowiedzi na forum IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 20:45
            Czyli jednak według Ciebie Andrzeju, Michnik jest ok?
            • Gość: Andrzej Re: Czytając wypowiedzi na forum IP: *.telia.com 09.01.05, 20:56
              Jest o.k.!
    • Gość: jerry miasto zła IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 09.01.05, 15:34
      współczesny Babilon
      • Gość: Hehehe miasto zła - zostanie zniszczone jak Sodoma ! IP: 193.207.168.* 09.01.05, 15:45
    • Gość: Opiniodawca Tytuł chwytliwy - bo i takie jego zadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 15:45
      Skłamałbym mówiąc, że dziwi mnie ta dyskusja na forum. Nie dziwi, jest na
      wskroś przewidywalna. Jedyne co godne rozważania to pobudki ujadaczy: czy ich
      opinie powodowane są znikomym pojęciem o sztuce dziennikarskiej, absolutnym
      brakiem dystansu do czegokolwiek związanego z religią, złą wolą może, czy też
      wrodzoną skłonnością do śledzenia spisków przeciw narodowi wybranenemu. Co do
      tego, który naród został wybrany wśród spiskowców zdania są pewnie zgodne.

A tytuł jak tytuł. Chwytliwy po prostu. I prowokacyjny cokolwiek. Takie jego
      zadanie. O ile się orientuję wymyślanie tytułów to całkiem ważna część sztuki
      dziennikarskiej. Tytuł powinien zachęcić czytelnika do przeczytania artykułu.
      Ten ewidentnie swą funkcję spełnia. Być może ujadacze tym bardziej mają żal do
      przebrzydłych redaktorów, bo dali się sprowokować, artykuł został przeczytany,
      tytuł rolę swoją spełnił. Aż nadto dobrze.

Od zawsze prowokacja służyła skłonieniu ludzi do myślenia. A jeśli kogoś
      skłania do toczenia jadu, to cóż... Sytuacja nie do pozazdroszczenia. Złe
      emocje mniej lub bardziej bezpośrednio przyczyniają się do skracania życia. A
      dlaczego, to już temat na inną rozprawkę, ani czas tu, ani miejsce.

Życzliwości trochę więcej życzę współczytaczom i sobie. No bo fakt, że
      najtrudniej złote rady odnieść do siebie samego.

Pozdrowienia.
      • Gość: Hehehe ND to najbardziej prowokacyjna gazeta w RP IP: *.impsat.com.co 09.01.05, 15:51
        Pewnie ja czytasz ale dla ciebie katofaszystowskkie prowokacje sa normalne i
        wskazane,bo sluza kleszym interesom. Byle krytyka szkodzi jednak temu waszemu
        kolosowi na glinianych nogach jakim jest KK. Dlatego wlasnie tam urodzila sie
        bestia cenzury i stosy. Prawda niszczy te zaklamana mafijna iorganizacje jak
        niszczyla komunizm,dlatego tak was wp...la.
        • Gość: Andrzej Re: ND to najbardziej prowokacyjna gazeta w RP IP: *.telia.com 09.01.05, 17:24
          Psy szczekaja, karawana jedzie dalej! Przejechala dwa tysiace lat, przejedzie
          jeszcze kilka tysiecy! Bestia cenzury istniala tak dlugo jak swiat, do
          najwiekszego rozwoju natomiast doprowadzila ja twoja matuszka KPZR! Stosy sa
          rownie stare jak ludzkosc. Komunizm ich nie lubil - wolal masowe groby. Prawda
          zniszczyla nie KK, lecz wlasnie golego cesarza swiata!
          • Gość: Hehehe Twoja matuszka SS i inkwizycja IP: 5.5R* / 212.0.138.* 09.01.05, 17:32
            daly przyklad komunistom jak brac ludzi za mordy. Komunisci w porownaniu z
            bandytami inkwizytorami byli lagodni jak baranki i zle robili,bo powinni byli
            wytepic czarna mafie kiedy mieli okazje. Nie ciesz sie na wasze dlu_gie trwanie
            w Polsce., bo kazdy nawet glupi zaczyna widziec ile jestescie warci. Szmal i
            wladza uderzyly wam do waszysch chciwych lbow i zaczynacie calkiem tracic
            poczucie rzeczywistosci.
            • Gość: Andrzej Re: Twoja matuszka SS i inkwizycja IP: *.telia.com 09.01.05, 18:06
              Teraz czas na tepienie czerwonych! Mam nadzieje, ze zostanie to wykonane
              bardzie konsekwentnie.
              Na glupich zalezalo glownie czerwonym i glupcy byli wasza sila. Glupota jest
              jednak dosc zdradziecka i zanim sie polapaliscie, przeniosla sie na was
              wszystkich - jak czarna ospa. "Szmal i wladza uderzyly wam do waszych chciwych
              lbow" i straciliscie calkiem poczucie rzeczywistosci.
              • Gość: hahaha Re: Twoja matuszka SS i inkwizycja IP: *.marketscore.com / 216.148.246.* 09.01.05, 18:14
                Pomylilo ci sie czarna kapusciana glowo z twoimi kumplami-zlodziejami.
                Podzieliliscie sie czarne knury z czerwonymi Polska i teraz chcecie cala, bo wy
                jestescie bardziej chciwi i zadni dyktatorskiej wladzy bartdziej niz
                czerwoni.CFzerwoni stali sie, czarna kapusto, w porownaniu z wami przykladem
                demokracji i skromnosci. Wam pycha uderzyla do waszych czarnych mozdzkow.
                • Gość: Andrzej Re: Twoja matuszka SS i inkwizycja IP: *.telia.com 09.01.05, 21:00
                  Pozwol, ze cie zapytam o to samo co twojego kumpla: stanal ci gdy to pisales?
          • Gość: Opiniodawca Re: ND to najbardziej prowokacyjna gazeta w RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:59
            Z kolegą "hehehe" nie ma sensu dyskutować. Nawet nie zrozumiał mojego
            oryginalnego tekstu, albo mu się nie chciało zrozumieć. Poprostu wylewa tu
            swoje pomyje.

A ja tylko broniłem prawa dziennikarza do opatrzenia swego tekstu dość
            kontrowersyjnym tytułem.
      • Gość: opiniobiorca Re: Tytuł chwytliwy - bo i takie jego zadanie IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.05, 16:14
        A gdybyś nazywał się Zdzichu Opniodawca i przeczytał w swojej prowincjonalnej
        gazetce: "Noszący nazwisko Opiniodawca są w 99,8% ludzmi skłonnymi do dewiacji"
        ponieważ w/g statystyk Policji na 4 obywateli o tym nazwisku 3 jest
        zamieszanych w ten proceder... no i jak byś reagował? Zdzichu.
        • Gość: Opiniodawca Re: Tytuł chwytliwy - bo i takie jego zadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:36
          Chyba się zapuszczasz w demagogię cokolwiek.

Zauważ, że w artykule o którym dyskutujemy autor właściwie od tytułu się
          odcina. Pisze "gdyby opierać się na statystykach", o ile dobrze pamiętam.
          Zresztą, zobaczymy czy taki tytuł pojawi się w wersji papierowej gazety. Może
          jednak jest on zbyt prowokacyjny. Jeśli ktoś czuję się nim urażony, to autor
          powinien się zastanowić nad zmianą.

A co do mojej opinii - nadal twierdzę, że z punktu widzenia celu tytuł jest
          zasadny. Statystyka ma to do siebie, że czasem jest niemiarodajna. Natomiast w
          treści artykułu jest interpretacja wyników i to daje osobom, które zechcą
          ruszyć szarą masą, możliwość wyrobienia sobie opinii na dany temat.

Tytuł manipuluje do tego stopnia, że skłania do przeczytania artykułu. To już
          mówiłem. Zdaje się, że taki rodzaj manipulacji, czy prowokacji jest w mediach
          akceptowalny. Ogólnie akceptowalny.

Inna sprawa, że prowokacji nie należy nadużywać. Moim zdaniem nadużycia tu nie
          było, choć trudno mi się odnieść do ew. urażenia czyichś uczuć religijnych, bo
          to kwestia nader sybiektywna.

Coś jeszcze w tym temacie?
      • Gość: Ragnarok Re: Tytuł chwytliwy - bo i takie jego zadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:43
        chcialem tylko napisac, ze popieram wszystko co napisales
        • Gość: Opiniodawca Re: Tytuł chwytliwy - bo i takie jego zadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:07
          > chcialem tylko napisac, ze popieram wszystko co napisales

A dzięki.

Chciałem nawet odpowiedzieć na któregoś Twojego posta z wątku, ale
          stwierdziłem, że moja odpowiedź utonie w morzu błota. Chodziło mi o ten tekst,
          gdzie mówisz, żeby nam nie robiono takiej opnii za granicą.

Też tego bym nie chciał. Sęk w tym, że trochę za późno. Posprawdzałem przez
          parę chwil adresy osób piszących w tym wątku i jak się okazuje znaczna
          większość pomyjolejców pisze z zagranicy... Wydaje się, że gazeta.pl jest dla
          nich wentylem gdzie upuszczają żółć i frustrację. Powodów powstawania tychże
          nie będę się doszukiwał, bo musiałbym spekulować, sądzę że oni jednak wiedzą
          skąd te emocje się biorą.

Jeszcze trochę a zostanę narodowcem, i będę krzyczał: polskie media dla
          Polaków. :)

Oczywiście nie jest moim zamierzeniem odbieranie emigrantom prawa do
          wypowiedzi. Ale na Boga! (Waszego, lub mojego). Jesteście tu nadreprezentowani,
          a klasa tej Waszej reprezentacji jest w mojej nie tak znowu skromnej opinii
          bardzo niska. I to jest naprawde najdelikatniejsze określenie jakie mogłem
          znaleźć.
    • Gość: joris Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.speed.planet.nl 09.01.05, 15:46
      Niestety na to wyglada, mylenie faktow jest specjalnoscia GW.
    • Gość: jużnie Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.05, 15:56
      to nie brak kultury,ani- elementarnej znajomości warsztatu,lecz przejaw
      prostactwa redagującego ten news.U Urbana takie coś by nie przeszło-tam
      wymagają inteligencji,kolego.
      • Gość: jeden zwielu Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.dyn.optonline.net 09.01.05, 16:13
        Polacy Wy rowniez jestescie narodem wybranym ale do eksperymentow.
    • Gość: czyutelnik Gazeta.pl - redakcją prowokatorów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:33
      Jeszcze trochę i przestanę was czytać, jeśli tacy redaktorzy będą prowokować
      takimi tytułami, to faktycznie stracicie czytelników wśród katolików. Dobry
      tytuł nie obraża tych co mają o tym przeczytać. Najlepiej zwolnić tego dziada.
      • Gość: leon Re: Gazeta.pl - redakcją prowokatorów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:52
        nie cierpię statystyki bo bywa idiotyczna
        idę i prowadzę konia - średnio mamy po trzy nogi
        nieboszczyk ma głowę w lodówce a nogi w piekarniku - mierzona gdzie trzeba
        temperatura daje 36,6
        to tylko drobne przykłady, ale na bazie podobnie głupich konstrukcji
        statystycznych ktoś bardzo ważny często podejmuje decyzje.
        • Gość: Andrzej Re: Gazeta.pl - redakcją prowokatorów. IP: *.telia.com 09.01.05, 18:11
          Statystyka nie jest winna! Tu chodzi o cos zupelnie innego - o jej
          wykorzystanie. Przeciez nie mozna zamknac barow Mac Donaldsa tylko dlatego, ze
          jakis manipulant, robiacy z glupcow idiotow, zarl trzy hamburgery dziennie
          przez dwa misiace, i zrobil sie gruby jak beczka.
      • Gość: O! Re: Gazeta.pl - redakcją prowokatorów. IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.01.05, 20:55
        Rozumiem, że katolik jeśli widzi nawet tylko tytuł niebochlebnie mówiący o
        Watykanie, to dalej przestaje czytać, bo tytuł obraził jego uczucia. Czy tak?
        • Gość: Andrzej Re: Gazeta.pl - redakcją prowokatorów. IP: *.telia.com 09.01.05, 21:40
          Nie! Reaguje tylko jak czlowiek zbyt czesto podszczypywany. Sprobuj kilka razy
          pod rzad uszczypnac twoja pania, jezeli taka masz, i wytlumaczyc jej, ze to
          tylko z powodu twojej o nia troski, albo Twojego do niej uwielbienia.
    • Gość: ??? Re: Zrób mi experyment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:40
      Tylko na tyle Cię stać ?
    • Gość: Aborygen1 Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.vic.bigpond.net.au 09.01.05, 17:34
      ...jak Ci sie tak bardzo nie podoba to co tutaj robisz??? Skoro uwazasz, ze to
      taka glupia gazeta to wychodzi na to, ze sam jestes polglowkiem be z krzty
      inteligiencji. Juz ten twoj komentarz swiadczy o tym, Na serio odpowiedziec
      byloby by za trudno...palancie jeden. Idz czytac NASZ DZIENNIK...to bardziej
      odpowiada twojej "inteligiencji"...
      • Gość: ragnarok Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:00
        ja bym polecał małego gościa niedzielnego

raz przeczytałem od deski do deski - lepsze od Dobrego humoru
    • Gość: Andrzej Re: Twoja matuszka SS i inkwizycja IP: *.telia.com 09.01.05, 18:24
      No, napewno nie przypisaniu tekstu do portalu GW! Poza tym myslalem, ze
      kolezkowie w stringach "grasuja" na imprezach zamknietych u tow. Szyszkowskiej,
      tow. Srody, tow. Jarugi - Nowackiej i tow. Gadzinowskiego. Czytalem w GW, ze
      chodza oni na te polskie Love Parades. Ty tez sie chwalies, ze impreza byla
      super.
      • Gość: kolorowy ragnarok Re: Twoja matuszka SS i inkwizycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:53
        Obaj jestescie ulepieni z jednej gliny

Dwa koguciki walczące o to, który ma ładniejsze piórka, a nie zauważający, ze te
        piórka niezależnie od barwy po iluś latach żądzenia musiały się zakrwawić.
        Prawda jest taka, że tak kk jak komuniści, faszyści i kazda inna silna
        organizacja musiała się zakrwawić przez długie lata walki o władzę i wpływy. A
        najciekawsze, że tej krwi nie przelali władcy, ale tacy jak wy idealiści. mam
        propozycje: Przypnijcie sobie bomby do brzuchów i idźcie do budynku najbliższej
        organizacji która jest w antagoniźmie do waszej ulubionej, a w tym czasie wasi
        "dowódcy" będą ze sobą popijać dobre winko
        • Gość: Hehehe Re: Twoja matuszka SS i inkwizycja IP: 5.5.* / 80.58.32.* 09.01.05, 19:12
          Masz racje, ze KK jw RP jest podobny do PZPR w PRL.Nie uznaje zadnej krytyki
          ale pamietaj o tym,ze PZPR padla dzieki walce z nia. Pasywnosc ludu,ktora
          proponujesz =,byla tak samo na reke komunistom jak jest na reke czarnej mafii
          pasozytow.
        • Gość: Andrzej Re: Twoja matuszka SS i inkwizycja IP: *.telia.com 09.01.05, 19:26
          Rzeczywiscie po ilus latach "zadzenia" jest to mozliwe! Inaczej jest po ilus
          latach rzadzenia. Wtedy jedne piorka sa duzo b a r d z i e j zakrwawione niz
          inne. Co do bomb na brzuchu, wolalbym zebys najpierw wyprobowal pomysl sam.
          Potem pogadamy, przy dobrym winku podzielisz sie uwagami!
    • Gość: Wat i Can Watykan po Izraelu i USA IP: *.telia.com 09.01.05, 18:52
      Watykan co do przesteprczosci miedzynarodowej lezy daleko za USA i Izraelem .
      Co tam jak tos z lichwy cos zapiedoli. Nikomu nie ubedzie. Ale USA zamordowalo
      wiecej lidzi przs rok w Iraku nich atrzesienie ziemi i fale tsunami w 'azji i
      nie liczas juz ofiar/ capita Iobywateli Izraela co zabijaja palestynczykow,
      bombarduja inne kraje itd. Watykan to zbrodnicza pestka w stosunku do tych
      mordercow.
      • Gość: Andrzej Re: Watykan po Izraelu i USA IP: *.telia.com 09.01.05, 19:11
        You can very very much! Congratulations!
        • Gość: Tlumacz Przetlumacz na Polski IP: *.telia.com 09.01.05, 19:28
          Bo nie znam tych marsjanskich heroglofow co napisales. Jakis jezyk przejsciowy
          chyba co? byl i go niedlugo nie bedzie.
          • Gość: A proszę... Re: Przetlumacz na Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:32
            No więc to by szło tak:
            Wasza wiedzieć bardzo duży. :D
            • Gość: Andrzej Re: Przetlumacz na Polski IP: *.telia.com 09.01.05, 19:41
              Raczej: wasza moc bardo duzy. :D
    • Gość: Andrzej Re: A kolegi Paetza nie widziales w stringach,kle IP: *.telia.com 09.01.05, 19:21
      Nie mam takich przywilejow jak ty!
    • Gość: tedi Re: Watykan państwem o najwyższej przestępczości IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 09.01.05, 19:45
      Fakt! Gazeta ma coraz głupsze pomysły. W Łodzi licytują płytę solową pęczaka.
      Jeśli już to powinien to być występ z chórem redaktorów gazety. Byłoby jeszcze
      śmieszniej. Żałosne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka