IP: *.nas26.tempe1.az.us.da.qwest.net 01.02.05, 07:16
Czy mozna was prosic o jedna jedyna-powtarzm jedyna rzecz a mianowicie:
Czy moglibyscie podjac akcje aby wplynac na wasze organizacje czy to lokalne
czy swiatowe aby juz nigdy nie pisali o "polskich obozach zaglady".
Wiem ze Amerykanski Komitet Zydow wydal taka odezwe w zwiazku z obchodami
kolejnej rocznicy w tym roku ale to jest stanowczo za malo aby przeciwdzialac
coraz szerzej i czesciej rozpowszechnianym klamstwom czy to przez redakcje
gazet czy tez przez zydowskie organizacje.Jak wam zapewne wiadomo w
falszowaniu przoduje Yad Vashem Organizacja.Wasza w tym zdecydowana akcja i
pomoc doprowadzilaby z pewnoscia do zakonczenia klamstw,oddania holdu i
ofiarom zbrodni i prawdzie historycznej i ja czulbym sie o wiele
lepiej.Uniknelo by tez bardzo niepozadanych akcji ze strony Polakow,sluzb
dyplomacji w roznych krajach a winnym tych przekretow oszczedziloby im ich
kompromitacji.Faszerstwa te jak wiecie powoduja niechec i nienawisc do Zydow.
Pozwolcie ze nie bede sugerowal czyje to byly obozy ale z pewnoscia nie byly
one polskie i nigdy nie beda i moje dzieci i dzieci ich dzieci beda z tym
przeklamywaniem histori i faktow walczyc jak bedzie potrzeba.

Z poszanowaniem dla tych ktorzy moja prosbe odbiora pozytywnie i ze
zrozumieniem,totyle.
Obserwuj wątek
    • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 01.02.05, 07:29
      Podoba mi sie totyle twoja inicjatywa. Jest jak nabardziej sluszna i popieram ja, jak tez zrobie wszystko
      co w mojej mocy aby ja rozpowszechnic. Bez zadnego ale.
      Tylko z ciekawosci, spytam, co ty osobiscie zrobisz wzamian w tzw. zydowskim temacie.
      Bede ci sie uwaznie przygladal.Totyle.
      • Gość: totyle Re: DO ZYDOW. IP: *.nas26.tempe1.az.us.da.qwest.net 01.02.05, 07:37
        Ja w zydowskim temacie zrobie wszystko lecz nic co bedzie przeciw moim kanonom
        moralnym i etycznym.Ale moja odezwa nie jest proszeniem o laske twoja-wasza
        lecz prosba o skasowanie szkalowania nas i Polski.To jest moj-nasz warunek.
        • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 01.02.05, 09:31
          Ja tez o nic nie prosze, procz tego zebys nie byl swinia.
      • Gość: rachelka Re: DO ZYDOW. IP: *.twcny.rr.com 01.02.05, 16:13
        Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Podoba mi sie totyle twoja inicjatywa. Jest jak nabardziej sluszna i popieram j
        > a, jak tez zrobie wszystko
        > co w mojej mocy aby ja rozpowszechnic. Bez zadnego ale.
        > Tylko z ciekawosci, spytam, co ty osobiscie zrobisz wzamian w tzw. zydowskim te
        > macie.
        > Bede ci sie uwaznie przygladal.Totyle.
        podoba mi sie twoje pytanko, a co ty zrobisz jak ja zrobie cos dla ciebie.
        dobrze,ze ci co ukrywali zydow,nie zadawali tych pytan z daleka. mysle,ze prawda
        historyczna jest obowiazkiem kazdego czlowieka,nie rzecza,dla ktorej licytuja
        sie strony. czy ty zzrobiles cos dla kogos bezinteresownie,ot tak dla sportu?
        a w tej kwestii zydzi oczerniaja polske i prawde od lat a wiec i ta inicjatywa
        powinna wyjsc od was,nie od polakow. ja dodam,ze walcze z tym od lat piszac do
        wszystkich naokolo,jak rowniez prostuje historie nauczana w lokalnych szkolach,
        a jest co modyfikowac. nic za to nie chce,ani nic nie dostaje,ot tak dla
        wyjasnienia. a teraz czekam na bluzgi od zdenerwowanej papugi.
    • Gość: mirex Re: DO ZYDOW. IP: *.abhsia.telus.net 01.02.05, 09:43
      mozesz ich prosic na fs ... jednak fs wydaje mi sie bardzo slabjutka organizacja
      zydowska
      ...kilka dni temu sluchalem radia, lecial lokalny kanadyjski talkshaw... jako ze
      dzien wyzowlenia oswiecimia, goscie programu; 2 panie zydowki z pochyodzeniem od
      "ocalalych" udowadnialy ze nazisci niemieccy byli zli ale ukraincy, rumunie i
      polacy byli na rowni zli... skupilo sie na polakach ze to oni oswiecim
      wybudowali a polscy inzynierowie zaprojektowali... odezwal sie pierwszy telefon
      i facet o szkockim nazwisku delikatnie je sprostowl ze nie dawno temu ogladal
      program dokumentalny oparty na ostatnich odtajeniach z sowieckich archiwow i
      wymienil nazwisko niemieckiego architekta oswiecimia ... pania zydowka opadly
      szczeki i temat przeszedl na typowe steoretypy holokaustowe( ze nie wolno
      zapomniec, ze wielka zbrodnia itd)
      takich czy podobnych przypadkow mialem tu juz sporo od polowy 90-siatych lat
      dla mnie nie ma watpliwosci ze zydzi prowadza systematyczna antypolska kampanie
      i co chca to jest jak zawsze $$$$$$$$$$
      • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 01.02.05, 09:58
        Dlaczego wiec Mirekx sam nie zadzwoniles? Jakis tem ze szkockim akcentem mogl, a ty nie? Nie masz
        telefonu, czy moze tak naprawde to wisi ci ten problem?
        • goldbaum Re: DO ZYDOW. 01.02.05, 10:08
          Mirex przeciez az nadto wyraznie napisal, ze facet o szkockim nazwisku podal
          nazwisko niemieckiego architekta, ktorego mirex (chyba) nie znal.

Czy doprawdy az tak trudno zrozumiec cos tak prostego?

Na domiar wszystkiego pomyliles mirexa z autorem watku. Kiepsko chyba spales.

• Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 01.02.05, 10:13
            masz tu cos do powiedzenia w przedmiotowej sprawie czy tylko wpadles na chwilke puscic baka?
            • goldbaum Re: DO ZYDOW. 01.02.05, 10:27
              Od puszczania bakow mamy tutaj ciebie. Nie musisz sie obawiac, ze ktos bedzie
              robil ci konkurencje.
              • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 01.02.05, 10:32
                spadaj G. kompromitujesz sie.
                • goldbaum Re: DO ZYDOW. 01.02.05, 10:48
                  Ach tak? Czym takim?

Tylko nie potraktuj tego jako zaproszenia do dyskusji.
        • Gość: mirex Re: DO ZYDOW. IP: *.abhsia.telus.net 01.02.05, 10:20

> Dlaczego wiec Mirekx sam nie zadzwoniles? Jakis tem ze szkockim akcentem mogl,
          > a ty nie? Nie masz
          > telefonu, czy moze tak naprawde to wisi ci ten problem?

slucham radia w pracy ... radio mam w kieszeni a sluchawki w ochraniaczach do
          uszu...telefonu nie mam pod reka... pracuje w dosc glosnym machineshop..ok?
          • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 01.02.05, 10:31
            To nie byla pretensja pod twoim adresem, ale pod adresem wszystkich zeinteresowanych w temacie.
            Moze rozszerze troche moja mysl. Gdy szargane jest imie Polski, Polacy okropnie sie denerwuja (i
            slusznie), ale wlasciwie poprzestaja na tym( z lenistwa, niewiary). Tylko nieliczni i z rzadka wychodza z
            tym na zewnatrz i walcza. Gdy Zydzi bronia imienia Zydow i Izraela robia to zarliwie i czesto z "wielkim
            krzykiem". Wy wysmiewacie to i nazywacie chucpa. Prosze panstwa, trzeba umiec i chciec bronic
            swojego dobrego imienia, trzeba krzyczec i zadac, a nie poprzestawac na pyskowkach w internecie.
            • Gość: mirex Re: DO ZYDOW. IP: *.abhsia.telus.net 01.02.05, 10:42
              > swojego dobrego imienia, trzeba krzyczec i zadac, a nie poprzestawac na pyskowk
              ach w internecie.
              zdajesz sobie sprawe ze mowisz po polsku tlumaczac z hebrajskiego?
              • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 01.02.05, 10:47
                byc moze. Czy przez to jestem mniej zrozumialy, lub mniej wiarygodny?
                • Gość: mirex Re: DO ZYDOW. IP: *.abhsia.telus.net 01.02.05, 10:54
                  raczej mniej dowcipny
                  • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 01.02.05, 10:57
                    alez w tym wlasnie watku staram sie byc wyjatkowo powazny.
                    • Gość: mirex Re: DO ZYDOW. IP: *.abhsia.telus.net 01.02.05, 11:02
                      badz soba ...dobranoc
                      • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 01.02.05, 11:15
                        dobranoc...ale pomysl o tym co napisalem...
                        • Gość: mirex Re: DO ZYDOW. IP: *.abhsia.telus.net 01.02.05, 11:18
                          dokladniej... co masz na mysli?
                          • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 01.02.05, 11:38
                            no przeciez nie moje niedociagniecia w j.polskim. To, ze powinniscie byc bardziej waleczni w obronie
                            dobrego imienia Polski i Polakow;(mam nadzieje ze napisalem to poprawnie i zrozumiale) .Milych snow.
                            • Gość: Bela tak wyglada "dialog" polsko-zydowski IP: *.telia.com 01.02.05, 11:56
                              • Gość: z daleka Re: tak wyglada "dialog" polsko-zydowski IP: 212.143.52.* 01.02.05, 12:00
                                to znaczy jak? Dobrze, czy zle?
                                • Gość: Bela Re: tak wyglada "dialog" polsko-zydowski IP: *.telia.com 01.02.05, 12:08
                                  > to znaczy jak? Dobrze, czy zle?

ze smutkiem stwierdzam ,ze zenujaco zle.
                                  Sa to zawsze ci sami "reprezentanci" strony polskiej ktorym przede wszystkim i
                                  wylacznie chodzi o nastepna okazje do "przylozenia" (delikatnie mowiac) stronie
                                  przeciwnej.
                                  Zalosny spektakl.
                                  • Gość: z daleka Re: tak wyglada "dialog" polsko-zydowski IP: 212.143.52.* 01.02.05, 12:26
                                    Ale sama proba dialogu to juz postep. Z cala pewnoscia jest spora grupa boxerow ( sam tez lubie
                                    czasem dolozyc). W zasadzie kazda proba dialogu przyciaga rozne elementy. To znaczy tych co chca
                                    pogadac( niekoniecznie zeby sie dogadac) i tych co wskakuja zeby zrobic zadyme. Czesto leja rowno,
                                    po wsiech, internacjonalnie. Swietnym tego przykladem jest (b.dobry) watek ABE . Moim zdaniem,
                                    mozna na nim zrobic przynajmniej prace magisterska.
                                    • Gość: totyle Re: tak wyglada "dialog" polsko-zydowski IP: *.nas25.tempe1.az.us.da.qwest.net 01.02.05, 16:00
                                      Jak wiesz czym dluzej od tej tragedii tym klamstwa sa wieksze a wiec proby
                                      dialogu to raczej proby wmawiania swiatu klamstwa.Tu nie ma co dyskutowac tu
                                      trzeba dac hold prawdzie.Dyskutowac mozna co robic aby to sie nie powtorzylo.
                                      • Gość: Bela Re: tak wyglada "dialog" polsko-zydowski IP: *.telia.com 01.02.05, 20:07
                                        a wiec proby
                                        > dialogu to raczej proby wmawiania swiatu klamstwa.Tu nie ma co dyskutowac....

A wiec jednak prawda: zalosny spektakl !
        • Gość: Gucio Te, z daleka jestes... IP: *.ipt.aol.com 01.02.05, 20:13
          > beznadziejnie glupi.

> Zapewnie z bliska jest jeszcze gorzej, co?
    • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 5.5R* / 80.230.146.* 01.02.05, 20:55
      No coz, dosyc typowa zadyma. Ani lepsza ani gorsza od innych.
      Ja powtorze to co powiedzialem na wstepie: Podoba mi sie totyle twoja
      inicjatywa. Jest jak nabardziej sluszna i popieram ja, jak tez zrobie wszystko
      co w mojej mocy aby ja rozpowszechnic. Dodam, ze nie dlatego ze prosil o to
      totyle, ale po prostu dlatego, ze uwazam, ze tak byc powinno.

• Gość: el matador Re: DO ŻYDOW. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 21:49
        jako parchawy,pejsaty Żyd wam mówię nic dobrego od Was pejsatych
        międzynarodowych Żydów Polska nie ma i nie będzie miała.
        Reforma gospodarcza pod kierownictwem parchawego bostońskiego Żyda Sachsa-
        Balcerowicza zakończyła się totalną ekonomiczną klęską,czego więc jeszcze
        globalne "inter-Żydziory" chcecie od nas,mieszkających tutaj Polaków i polskich
        Żydów?Mało wam klęsk spowodowanych przez Waszych braci?
      • Gość: totyle Re: DO ZYDOW. IP: *.nas26.tempe1.az.us.da.qwest.net 01.02.05, 22:35
        Nie rob tego absolutnie dlatego ze ja cie prosilem jezeli ci to cierpienia
        przynosi,to co ja napisalem moze jest inne od poprzednich moich postow.Zrob to
        od siebie i nikomu nie mow ze cie ja zmobilizowalem,zmobilizuj innych od siebie
        w imie ludzi ktorzy zgineli i ludzi ktorzy zyja bo jak wiesz falszowanie faktow
        i historii nie jest rzecza konstruktywna a raczej wielce destruktywna.Nie
        pozalujesz.
        Prawda wyrosla na falszu predzej czy pozniej runie wiec lepiej chyba aby juz
        runela.
        • krolowa_bona Re: DO ZYDOW. 01.02.05, 23:27
          Ja tez uwazam, ze to dobra inicjatywa aby protest przeciwko
          nomenklaturze "polskich obozow zaglady" zostal zgloszony przez Polskich Zydow w
          Izraelu. Chyba im sie uwierzy.
    • bam_buko tot.apelujesz do zydow na FS? to tchorze i pionki 02.02.05, 00:17
      Totyle na co ty liczysz?? na interwencje dany,jarka czy innego wtracalskiego i
      u kogo??.
      Oczernianie Polski przez glownie amerykanskie srodki przekazu jest aranzowane i
      finansowane przez potezne organizacje zydowskie w USA.To sa ZAPLANOWANE akcje
      dezinformacji i manipulacji.Podobnie jest w Izraelu.

Walka z tym zjawiskiem powinna byc zadaniem polskich sluzb dyplomatycznych za
      granica.
      Kwasniewski bedac wiele razy w USA lizac du.. BUsha ani razu nie wspomnial o
      antypolskiej tam propagandzie.
      Tylko interwencja na najwyzszych szczeblach dyplomacji moze przyniesc jakies
      efekty,jesli to nie nastapi za 50 lat dzieci w szkolach beda sie uczyly ze
      Polska rozpoczela IIWS zeby wymordowac zydow.
      • krolowa_bona Re: tot.apelujesz do zydow na FS? to tchorze i p 02.02.05, 00:23
        Bambuko, mylisz sie kiedy piszesz: "Walka z tym zjawiskiem powinna byc zadaniem
        polskich sluzb dyplomatycznych za
        > granica.
        > Kwasniewski bedac wiele razy w USA lizac du.. BUsha ani razu nie wspomnial o
        > antypolskiej tam propagandzie."
        oficjalnie, Kwas nie moze zarzucic tego rzadowi US bo przeciez macie tam
        rzekomo wolne i niezalezne media. Te media, w prywatnych rekach, zeruja na
        przywileju wolnosci slowa. Zebranie u Busha, zeby przestaly nas przezywac na
        nic sie nie zda, tylko nas osmieszy. Wytaczanie spraw za kazdym razem jak sie
        to zdarzy, wysylanie sprostowan to tez syzyfowa praca. Ale jesli protest
        przeciw takim przeklamaniom zacznie sie od samych Zydow, i to ZYdow Polskich,
        to to moze miec najsilniejszy effekt. Ja akurat Totylego tutaj jak najbardziej
        popieram.
        • bam_buko Re: tot.apelujesz do zydow na FS? to tchorze i p 02.02.05, 00:41
          krolowa_bona napisała:

> Bambuko, mylisz sie kiedy piszesz: "Walka z tym zjawiskiem powinna byc
          zadaniem

tak uwazasz??
          kiedy SSaron przyjezdza do USA udzielic dablju instrukcji ,zawsze zwraca
          uwage na objawy antysemityzmu w USA i sie nie pie........

Wyobraz sobie jakby Kwach stojac obok pajaca Busha w swietle jupierow stacjiTV
          powiedzial,ze zaniepokojony jest antypolska propaganda w USA.
          Oczywisci bylby wielki szum i co,korona z glowy Kwacha by spadla?? napewno nie
          a efekt bylby piorunujacy............ale do tego trzeba miec jaja a Kwach
          to "kluchy na oleju"

> polskich sluzb dyplomatycznych za
          > > granica.
          > > Kwasniewski bedac wiele razy w USA lizac du.. BUsha ani razu nie wspomnia
          > l o
          > > antypolskiej tam propagandzie."
          > oficjalnie, Kwas nie moze zarzucic tego rzadowi US bo przeciez macie tam
          > rzekomo wolne i niezalezne media. Te media, w prywatnych rekach, zeruja na
          > przywileju wolnosci slowa. Zebranie u Busha, zeby przestaly nas przezywac na
          > nic sie nie zda, tylko nas osmieszy. Wytaczanie spraw za kazdym razem jak sie
          > to zdarzy, wysylanie sprostowan to tez syzyfowa praca. Ale jesli protest
          > przeciw takim przeklamaniom zacznie sie od samych Zydow, i to ZYdow Polskich,
          > to to moze miec najsilniejszy effekt. Ja akurat Totylego tutaj jak
          najbardziej
          > popieram.
          • krolowa_bona Re: tot.apelujesz do zydow na FS? to tchorze i p 02.02.05, 00:51
            Masz racje jesli chodzi o Sharona. Rzeczywiscie sie nie opie.. z
            konwenansami. Ja mu trybut ostatnio oddalam tutaj:
            www.geocities.com/fedup4once/thecubicle1
          • Gość: olo Re: tot.apelujesz do zydow na FS? to tchorze i p IP: *.tpgi.com.au 02.02.05, 00:53
            W Australi jesli odbedzie sie jakas demonstracja anty Izraelska zwiazana z
            mordowaniem Palestynczykow zaraz nastepnego dnia ambasador izraelski jest u
            premiera australijskiego z protestem!!!!!!
            Podobnie jest w prasie i TV ,na kazdy program pokazujacy zbrodnie
            Izraela ,ukazje sie 10- stwierdzajach wzrost antysemityzmu i nawiazujacy
            oczywiscie przy kazdej okazji do holokaustu.
            Uwazam rowniez ,ze polskie placowki dyplomatyczne powinni wreszcie cos robic w
            tej sprawie.
            • Gość: totyle Re: tot.apelujesz do zydow na FS? to tchorze i p IP: *.nas26.tempe1.az.us.da.qwest.net 02.02.05, 03:56
              Masz racje.Ja uwazam ze tez powinnismy w tym czasie nacierac na nasze placowki
              dyplomatyczne bo one maja inne mozliwosci zasiegu niz my zwyklym tel.do redakcji
              klamliwych gazet.Wszystkie mozliwe kanaly protestu powinny byc uzyte dlatego
              tez wpadlem na pomysl aby nam w tym pomogli Zydzi.Wiem ze jest ich duzo ktorzy
              widza klamstwa i oni nie beda robic za nas roboty jednakze gdy ich poprosimy
              na zasadzie wspolnej idei sprawiedliwych wsrod narodow to nie mysle ze przejda
              kolo tego obojetnie.
    • Gość: !!! Re: DO ZYDOW. IP: 195.152.54.* 02.02.05, 00:49
      komentarze mile widziane
      www.judicial-inc.biz/Theirstein_Camp.htm
      • kropekuk Amerykanscy idioci !!! I idiotki. Nawet Centrum 02.02.05, 04:09
        Wiesenthal ma na ten temat wyrobiona opinie. Ze o okolicznych Czechach nie
        wspomne.
        motlc.wiesenthal.com/pages/t077/t07748.html
      • kropekuk PS: Wiecej dziel sztuki z Teresina... 02.02.05, 04:10
        motlc.wiesenthal.com/albums/palbum/p04/a0201p2.html
    • Gość: el matador Re: Ja bym cie pokochal, z daleka, ales taki ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.05, 02:57
      dziękuję amerykańska k...wo za twój komentarz,dobrze że zauważyłeś mój post ale
      mi chodziło o odpowiedż od światowych upiornych w swej brzydocie żydziorów a
      nie od jurnych jankieskich chlopców gojo'vatych do upadłego takich jak ty...
    • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 02.02.05, 06:48
      Spogladam na ten watek od gory do dolu, od dolu do gory i zastanawiam sie , dlaczego dobry Pan Bog
      tak pokaral niektorych Polakow? Dlaczego odebral im rozum?
      • Gość: totyle Re: DO ZYDOW. IP: *.nas30.tempe1.az.us.da.qwest.net 02.02.05, 07:03
        Tak mozna tez i o Zydach napisac.Stac cie na lepiej.To jest moj ostatni wpis
        jak widac post nie cieszy sie zbytnim powodzeniem jezeli go po wpisach oceniac.
        Mam jednak nadzieje ze wielu wzielo sobie do serca jego przeslanie a nie
        koniecznie musieli sie wpisywac.Gdybys chcial wiedziec co o tobie mysle to ci
        pisze ze zycze ci wszystkiego dobrego w twoim zyciu a sobie abym juz nie musial
        nigdy czytac ani sluchac o klamliwej propagandzie o "polskich obozach zaglady"
        Tylko mi tyle trzeba do mojego szczescia.
        • Gość: z daleka Re: DO ZYDOW. IP: 212.143.52.* 02.02.05, 07:07
          Na koncu swojego apelu napisales totyle: "Z poszanowaniem dla tych ktorzy moja prosbe odbiora
          pozytywnie i ze zrozumieniem,totyle."
          Spojrz co z tego zostalo.
        • krystian71 Re: DO ZYDOW. 02.02.05, 09:17
          z daleka ma racje , chyba ci rozum odebralo , by szukac poparcia tam gdzie
          zrodlo tych pomowien.
          I prosic sie jeszcze o nie.
          O cos,co powinni sami z wielkim krzykiem prostowac, w imie prawdy i pamieci o
          ich ofiarach.
    • krolowa_bona ZYDZI ZACZELI JUZ PROTESTOWAC - WELL DONE@!! 02.02.05, 20:59
      extract, courtesy Palnicka:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=20141514&a=20157826

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka