Gość: ZZ IP: *.top.net.pl 01.02.05, 18:44 Proponuję kompromis: przemówienie w yiddish. Ten język jest oparty na niemieckim a jednocześnie tradycyjną mową Żydów wschodnio- i północnoeuropejskich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ofiara_Auschwitz Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Kneseci... IP: *.cm.umk.pl 01.02.05, 18:48 TAK!!! A nawet krzyczeć SIG HEIL i pokazać nazistowskie pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: *.qc.sympatico.ca 01.02.05, 22:17 Nie sig heil tylko koniecznie sig israel. Na perwno by sie spodobal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:czy w niemczech tez mowia tylko po hebrajsku? IP: *.broker.com.pl 02.02.05, 10:15 jak kto nie ma problemu to se musi po zydowsku kupic koze jak ja sprzeda to odczuje ulge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz To ze sie Polska w stosunkach z Niemcam daje IP: *.adsl.solnet.ch 02.02.05, 11:03 d..., jest z wielu powodow jasne. Jednym z nich sa kompleksy duzej ilosci politykow, zwlaszcza lewicowych, chcacych byc przez kogokolwiek akceptowanych, innym sa realne proporjce zwiazane z wielkoscia krajow (przy tym Niemcy dawali USA d.. w ciagu poprzednich 50 lat nieporywnywalnie intensywniej). Przy czym w Polsce ostatnio nastapily powazne zmiany na lepsze, tzn. sie d... nie jest dawana wrecz za darmo :) Jednak niemiecki w Knesecie, to nie jest dawanie d...., to jest po prostu qu...nie sie do kwadratu. I to gratis!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinT To Niemcy jednak zabijali? A nie jacyś nazi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:52 No proszę, Żydzi też odczuwają, że to jednak Niemcy mordowali w czasie II wojny światowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Slow nazisci zawiera slowo niemieccy IP: *.pool.mediaWays.net 02.02.05, 00:13 Gdybys znal jezyki to wiedzialbys, ze w slowie nazisci siedzi slowo "niemiecka". Skrot nazisci pochodzi od Nationalsocjalisten to zas wywodzi sie od ich partii NSDAP - tj. Narodowosocjalistycznej NIEMIECKIEJ Partii Robotniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Slow nazisci zawiera slowo niemieccy IP: *.top.net.pl 02.02.05, 01:56 Z tym, że "National-" jest w tym brzmieniu oczywiste natomiast "Deutschlands" zupełnie domyślne. A może zamiast "naziści" mówić po prostu "narodowi socjaliści" albo "jeden z odłamów socjalizmu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: a moze jedna z odmian syjonizmu i buszyzmu :-p IP: *.broker.com.pl 02.02.05, 10:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Buszyzmu czy Buszmenizm? Niemcy w zadnym razie! IP: *.adsl.solnet.ch 02.02.05, 11:06 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur NS NIEMIECKA PARTIA PRACY a nie jakichs IP: *.50.194.203.acc02-dryb-mel.comindico.com.au 02.02.05, 11:26 ROBOTNIKOW.PO CO TE NACIAGANE PODOBIENSTWA DO PZPR ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Czy to jest najwazniejsza waidomosc Swiata? IP: *.tkg.bc.tac.net 01.02.05, 18:53 ...czy ta wybiorcza to gazeta izraelska czy polska? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ale tego nie wiedzialem!! 01.02.05, 19:46 Blisko 60 lat po skończeniu wojny niemiecki język i kultura nadal są wrażliwym tematem w Izraelu. Wciąż obowiązuje nieformalny zapis na twórczość Richarda Wagnera, która inspirowała niemieckich faszystów (choć powstała kilkadziesiąt lat przed nazizmem). Wagner, który sam tropił "żydowskie błędy" w muzyce, jest zakazany w izraelskich operach i filharmoniach już od 1938 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Od 1938 powiadasz? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.02.05, 21:28 krystian71 napisała: > Wagner, który sam tropił "żydowskie błędy" w muzyce, jest > zakazany w izraelskich operach i filharmoniach już od 1938 Dziewczyno! Może powiesz jeszcze jakie granice określały Izrael w tym czasie? Bo o błędzie ONZ, jakim jest to państwo, w 1938 roku nikt nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Od 1938 powiadasz? 01.02.05, 21:50 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2523833.html moj blad nie dalem cudzyslowia. Sceptyczko,to tylko cytat z tego artykulu ,z ktorym powinnas sie zapoznac , zanim glos w dyskusji na jego temat zabierzesz. To wlasnie chcialem podkreslic. To mi sie w naszej GW podoba i to ,ze Zydzi zakazali odtwarzania Wagnera zanim ktos o holokauscie pomyslal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Od 1938 powiadasz? IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.02.05, 08:32 krystian71 napisała: > > To wlasnie chcialem podkreslic. > To mi sie w naszej GW podoba i to ,ze Zydzi zakazali odtwarzania Wagnera zanim > ktos o holokauscie pomyslal No i nie ualo Ci sie. Zreszta, jak wszystkie Twoje posty pelne nienawisci do pewnej rasy. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re:masz cos do dodania?jak nie to splywaj 02.02.05, 11:24 stracilem pare sekund na otwieranie tych bezplodnych uwag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Ja niecierpie niemieckiego !!!! IP: *.utc.com 01.02.05, 23:08 Niw wiem jak Polki moga sie wiazac ze szwabami i wychowywac dzieci ktore mowia do ciebie w jezyku mordercow i zlodzieji. Nigdy nie bylam w helmutowie chociaz mieszkalam dosc blisko granicy i nigdy nie pojade (zreszta tam nie ma co ogladac) Moj tesc ktory spedzil prawie 5 lat na tej parszywej niemieckiej ziemi i musial pracowac jak niewolnik od 14 roku zycia za miske zupy z burakow (1940-1945) Powiedzil ze ma alergie na jezyk szwabski i moze im zawiesc drutu kolczastego jesli chca. Za te 5 lat zabranego dziecinstwa nawet go nikt nieprzeprosil . O to narod ktory chcial zadzic swiatem . Tfuuuu !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juras_z_berlina Posluchaj.... 02.02.05, 00:32 Gość portalu: A napisał(a): > Niw wiem jak Polki moga sie wiazac ze szwabami i wychowywac dzieci ktore mowia do ciebie w jezyku mordercow i zlodzieji.Nigdy nie bylam w helmutowie chociaz mieszkalam dosc blisko granicy i nigdy nie pojade (zreszta tam nie ma co ogladac) Moj tesc ktory spedzil prawie 5 lat na tej parszywej niemieckiej ziemi i musial pracowac jak niewolnik od 14 roku zycia za miske zupy z burakow (1940-1945) Powiedzil ze ma alergie na jezyk szwabski i moze im zawiesc drutu kolczastego jesli chca. Za te 5 lat zabranego dziecinstwa nawet go nikt nieprzeprosil . Oto narod ktory chcial zadzic swiatem . Tfuuuu !!!!!! Poniewaz tak sie rozczulasz na tymi piecioma laty twojego tescia w niewoli niemieckiej, wiec opowiem ci w skrocie historie mojej rodziny. Moja matka z domu Richter, pochodzila z polskiej rodziny zamieszkalej na terenie Wolnego Miasta Gdanska. Jej ojciec Jakub Richter, byl jednym z niewielu polskich rolnikow na tych terenach. Rodzina byla liczna, cztery corki i pieciu synow. W domu dziadka Richtera byla szkola polska, do ktorej uczeszczaly polskie dzieci z okolicznych wsi. Naturalnie wszystkie dzieci moich dziadkow uczeszczaly tez do oficjalnej szkoly niemieckiej, tak ze moje mama znala oba jezyki. Moj ojciec pochodzil z niemieckiej rodziny Krawieckich i takze mieszkal wraz z rodzicami i rodzenstwem w pewnej wsi pod Gdanskiem. Polskiego nie znal zupelnie. Moi rodzice poznali sie na jednej z zabaw wiejskich i pobrali sie 1934 roku. Po wybuchu wojny wszyscy bracia mojej mamy (o nazwisku Richter), jako Polacy, wyladowali w obozie koncentracyjnym w Sztutoffie. Poniewaz moja mama wyszla za Niemca (niejakiego Krawieckiego), udalo jej sie dla trzech z nich zalatwic zwolnienie, pozostala dwojka zostala zamordowana. Ze wzgledu na czworke malych dzieci, mojego ojca nie powolywano do wojska az do 1944 roku, kiedy to siegano juz po ostatnie rezerwy. Po trzymiesiecznym przeszkoleniu trafil na front zachodni, a po 20 dniach na froncie jego kompania dostala sie do niewoli amerykanskiej. Moja matke, jako zone Niemca kilkakrotnie probowali zgwalcic zolnierze rosyjscy, musiala ukrywac sie u sasiadow w piwnicy, wraz z czworka malych dzieci, ktore rozpaczliwie uczyla po polsku... Ojciec, ktoremu proponowano osiedlenie sie w Niemczech Zachodnich, wrocil do swego ukochanego Gdanska, ale jako "szwab" ukrywal sie przez nastepne pol roku w piwnicy i uczyl sie intensywnie polskiego. Cala jego niemiecka rodzina (Krawieckich) zostala po wojnie wygnana do Niemiec. Moi rodzice juz nie zyja, oboje zmarli w Polsce i tam tez zostali pochowani... Ja wraz z rodzina wyjechalem przed 24 laty do Niemiec, nie zrzekajac sie nigdy polskiego obywatelstwa. Obecnie posiadam dwa paszporty (podobnie jak moja zona i dzieci), ale bardziej czujemy sie Polakami niz Niemcami, a tak wlasciwie to chyba najbardziej Europejczykami... Nasze dzieci mowia dwoma jezykami; corka ma zamiar studiowac w Polsce... A przede wszystkim nie mamy do nikogo zalu i nikogo nie nienawidzimy... Czego i tobie zycze, mimo tych pieciu lat niewoli twojego tescia w "helmutowie"... Pozdrowienia Juras (Nazwiska zmienilem; chodzilo mi tylko o podkreslenie, ze niemiecka rodzina ojca miala polskie nazwisko, a polska rodzina mamy - niemieckie... Takie to byly ciekawe czasy!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdude do jurasa IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 02.02.05, 07:41 juras, good point! nie ma co wydziwiac nad jezykiem, wszedzie sie trafi na porzadnych i szuje. Bylo takie opowiadanie Mularczyka o Polce ktora w czasie wojny wychowywala niemieckie dzieci, a potem rodzina ja wyklela. Dobrze pasuje do twoich losow (tzn. twojej rodziny). Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
juras_z_berlina Dzieki! 02.02.05, 12:10 Gość portalu: cdude napisał(a): > juras, good point! > nie ma co wydziwiac nad jezykiem, wszedzie sie trafi na porzadnych i szuje. > Bylo takie opowiadanie Mularczyka o Polce ktora w czasie wojny wychowywala > niemieckie dzieci, a potem rodzina ja wyklela. Dobrze pasuje do twoich losow > (tzn. twojej rodziny). Polecam! Dziekuje serdecznie za pozdrowienia. Dodam tylko, ze po prostu nie lubie nacjonalizmu, tak niemieckiego jak i polskiego. Wielu porzadnych skadinad ludzi bardzo czesto myli nacjonalizm z patiotyzmem, a to dwie zupelnie rozne rzeczy. Poza tym z obu moich paszportach wynika, ze jestem przede wszystkim obywatelem Unii Europejskiej, wiec chyba nie musze sie o nic martwic, bo za jakis czas, kiedy Polska juz ostatecznie zadomowi sie w UE, powiklane historie rodzinne nie beda mialy zadnego znaczenia! Dzieki znajomosci polskiego otrzymalem prace w instytucie naukowym, zajmujacym sie doradctwem gemiow politycznych RFN i wiele zagadnien z zakresu stosunkow polsko-niemieckich jest mi o wiele lepiej znana niz niejednemu polskiemu (czy tez niemieckiemu) "patriocie"... Pozdrowienia Juras Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: tez pozdrawiam 02.02.05, 13:39 i dziekujuje za ciekawa historie krajan K71 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humanface Re: Dzieki! IP: *.lf2.cuni.cz / *.pasnet.cz 02.02.05, 15:58 Historia Pana rodziny byla znacznie ciekawiejsza, niz oryginalny artykul w GW. Dziekuje, bylo to przyjemne czytanie, nawet zupelnie bez nienawisci! Pozdrowienia z Pragi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Ja niecierpie niemieckiego ! za to ruski jest OK? IP: *.nsw.bigpond.net.au 02.02.05, 10:00 mordercow i zlodziei - takze pisarzy, kompozytorow, naukowcow, inzynierow, architektow, filozofow. ja bylem i bardzo mi sie podobalo, ale ja bylem w RFN. W NRD czylem sie jak w obozie kncentracyjnym. jedz, tam jest wiele pieknych rzeczy do obejrzenia. Moja Mama pracowala u bauera, dostala pare razy w twarz, ale tez ci Niemcy byli dla niej dobrzy, na ile mogli byc w tamtej sytuacji. Oni TEZ sie bali Gestapo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Oszolomy z Izraela IP: *.gs.com 01.02.05, 18:54 Niestety Izrael ma tez swoich oszolomow... zupelnie jak nasz rodzinny kraj. Zgadnijmy czemu sluzy ich postawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZI Re: Oszolomy z Izraela IP: *.riz.pl 01.02.05, 19:40 A ja ich rozumiem. Moja Babacia jak slyszala niemiecki w telewizji to przelaczala na inny kanal. To chyba nie kwestia polityczna ale po prostu bardzo silnego negatywnego kojarzenia jezyka niemieckiego w Izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Oszolomy z Izraela IP: *.gdynia.mm.pl 02.02.05, 03:20 Gość portalu: IZI napisał(a): > A ja ich rozumiem. Moja Babacia jak slyszala niemiecki w telewizji to > przelaczala na inny kanal. ****************************** Ale Twoja bacia nie była deputowanym do Knesetu (?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Oszolomy z Izraela IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.02.05, 07:58 Gość portalu: maruda napisał(a): > > Ale Twoja bacia nie była deputowanym do Knesetu (?). > Aha, rozumiem: jak sie jest poslem do parlamentu, trzeba byc pozbawionym wszelkich ludzkich uczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =================W Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: *.nyc.rr.com 01.02.05, 19:42 Od KIEDY Albert Einstein JEST zYDEM .zYDZI PORSILI GO NA KOLANACH ZEBY PRZYJOL ICH OBYWATELSTWO A MU,,, , NIE BYLO SPIESZNO .Nawet powiedzial cos o Jezusie ze to mocno zdenerwowalo zydow. Einstein nie musi bys zydowskim imiEnieM.Wielu polakow ma dziwne imiOna nie nalazace do Polskich IMION A SOL POLAKAMI / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglofob Żydów przekupuje lobby anglicyzacyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:39 uważajcie Polacy, bo jak tak dalej pójdzie, to zajęcia z religii będą w szkołach w języku english, a za mówienie po polsku na przerwie zamiast po angielsku będzie się dostawało trzciną przez łapę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Köhler powinien przemowic po chinsku IP: *.pool.mediaWays.net 02.02.05, 00:16 ciekwe jak by wtedy protestowano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Köhler powinien przemowic po chinsku IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.02.05, 08:27 Gość portalu: Eva napisał(a): > ciekwe jak by wtedy protestowano Ewo, jestes bardzo "madra". Ciekawe ile Twoje iQ wynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Zakaz grania Wagnera w Izraelu...?! 01.02.05, 20:44 W Niemczech hitlerowskich tez nie mozna bylo grac utworow zydowskich kompozytorow... Ciekawe, ze przemowieniu niemieckiego prezydenta po niemiecku najbardziej przeciwstawiaja sie poslowie prwicowi - a wiec ci, ktorzy chyba w najwiekszym stopniu identyfikuja sie ze zbrodniami Izraela na terytoriach okupowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk To hebrajskiego tez powinni zakazać IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.02.05, 21:09 W końcu Stary Testement - księga opisująca rzezie niewinnych z powodu różnic rasowych - napisana jest w tym języku. Ładnie to tak nakłaniać do obrzezania a potem atakować bezbronnych? Tego by nawet Mengele nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Faust po hebrajsku? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.02.05, 21:11 Czemu nie :-) Chyba się tam Wam na pustyni łby przegrzały bo nie nosicie arafatek. Co ma język wspólnego z czynami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Faust po hebrajsku? IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.02.05, 08:38 Gość portalu: sceptyk napisał(a): (...) > Co ma język wspólnego z czynami? Jako na czlowieka bec uczuc ludzkich "sceptyk" ma racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiek Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: 12.155.35.* 02.02.05, 00:21 Najlpiej niech kopnie ich w dupe "po zydsku" to napewno zrozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiek Re: Czy prezydent Niemiec może ich kopnac w dupe IP: 12.155.35.* 02.02.05, 00:22 Najlpiej niech kopnie ich w dupe "po zydosku" to napewno zrozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomylka zgroza Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 00:57 widac nieprzygotowanie i nieznajomosc tematyki miedzynarodwoej zarowno przez korektora jak i osobe, ktora napisala artykul, prezydentem Niemiec jest Horst Kohler, byly prezes MFW. Jego zastepca deputy director byl Stanley Fisher ( obecny szef Banku Izraela) Wyksztalcenie dziennikarskie jest nic nie warte, niepoparte rzetelnym wysztalceniem np z politologii ( jesli chce sie pisac o tejze dziedzinnie) stosunkow międzynarodowych(o stosunkach), ekonomii, prawa, etc o zaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: nazwiska tez powinni stanowczo zmienic :-P IP: *.broker.com.pl 02.02.05, 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimo 1/5 żydów BYŁA w partii FASZYSTOWSKIEJ IP: *.twmi.rr.com 02.02.05, 01:02 we włoszech !! Co za OBŁUDNY lament żydów jak ZAWSZE !!! Faszyzm był plugastwem, bo był wrogiem tej tak zwanej „demokracji” , która polega na tym że wygrywa ten, kto ma wiecj szmalu na PROPAGANDĘ dla WYMANIPULOWANIA zwykłej gawiedzi co nie ma pojecia o polityce czyli tych tzw. „wyborców” ! Jednak w dyskusji o "faszyzmie i żydach" NALEŻY PAMIETAĆ, że na 50 000 żydów mieszkających w przedwojennych Włoszech, aż 10 000 (sic!) należało do włoskiej partii FASZYSTOWSKIEJ Benito Mussoliniego! TAKA JEST AUTENTYCZNA PRAWDA i są NA TO DOWODY ! Jak za tem WŁOSCY ŻYDZI usprawiedliwią swoje WYJATKOWE CIĄGOTY profaszystowskie ?! A my ciągle słyszymy, że żydzi WYCHWALAJĄ SAMYCH SIEBIE, że są nacja bez żadnej skazy (sić!) ....... Prawdą jest również i to, że to nie faszyzm jako taki wymordował żydów, a tylko NIEMIECKA odmiana faszyzmu zwana hitleryzmem czy nazizmem. Wielu żydów mieszkajacych w niemczech na samym poczatku POPARŁO hitleryzm, nazizm i byli także AKTYWNYMI hitlerowcami !!! Hitler SAM SIEBIE NIE WYBRAŁ i wiekszość ŻYDOWSKICH właścicieli różnych biznesów w niemczech POPARŁA Hitlera, DAJAC PIENIADZE i to BEZ PRZYMUSU na kampanie wyborczą Hitlera !!! Zydzi zatem w znacznym stopniu PRZYCZYNILI się do WYBORU Hitlera na przywódce III Rzeszy. TAKA TEŻ JEST NIESTETY PRAWDA i są na to NIE PODWAŻALNE DOWODY !! Kilka lat temu historyk żydowski z Ameryki podał listę 175 żydów, którzy ZAJMOWALI wysokie stanowiska sztabowe w Wehrmachcie, do stanowiska wicemarszałka lotnictwa włącznie. Departamentem Wschodnim hitlerowskiego MSZ-u KIEROWAŁ ŻYD, o czym pisze w swoich wspomnieniach polski wiceminister spraw zagranicznych do 1939 roku Szembek. Nie ulega wątpliwości, że SAMI żydzi są RÓWNIEŻ ODPOWIEDZIALNI za ten tzw. żydowski holokaust i masakry SYSTEMU STALINOWSKIEGO we Wschodniej Europie, ale żydzi nie chcą się do tego PRZYZNAĆ i KŁAMIĄ, oraz próbuja ZATUSZOWAĆ swój AKTYWNY WKŁAD w hitleryzm niemiecki. A DLACZEGO WSPÓLCZEŚNI ŻYDZI są LUDOBUJCAMI ??? Ludobujstwo ŻYDOWSKIE polega na tym że, w ten proces EKSTERMINACJI arabów jest zangażowany RZAD IZRAELSKI, czyli najwyźsi funkcjonariusze WŁADZ PAŃSTWA Izraelskiego, wspierani przez OFICJALNE organizacje żydowskie na świecie oraz TYSIĄCE żydów w Izraelu i na świecie zajmuje się PRZYGOTOWANIEM ZBRODNICZYCH METOD i decyzji EKSTERMINACJI arabów. Wedłóg IDEOLOGI żydowskich LEGALNYCH PRZYWÓCÓW RZADU Izrala, Palestyna i Palestyńczycy MUSZĄ ZNIKNĄĆ z mapy Świata, a na jej miejscu MUSI powstać Izrael, którego tam NIGDY w przeszłości NIE BYŁO !!! PARTYZANCI palestyńscy bronią się WSZELKIMI MOŻLIWYMI SPOSOBAMI i utworzyli państwo podziemne, a za swoją NIEPRZEJEDNANĄ WOLĘ OBRONY swoich interesów wszelkimi możliwymi sposobami zostalo OCZERNIONE terminem tzw. "terrorystów" przez BANDYTÓW GWAŁCICIELI ŻYDOWSKICH, oraz tych wszystkich co dali sie wymanewrować PROPAGANDZIE żydowskej na świecie, co sugerują się zasadami wzietymi z DZIKEGO BUSHU, czyli: ten ma wieksze prawo kto jest w danej chwili militarnie ŚILNIEJSZY. Żydzi stworzyli plan EXTERMINACJI palestyńczyków z ARABSKIEJ ZIEMI i prowdzą politykę ŚMIERCI wobec Arabów, trochę innymi metodami niż niemcy hitlerowskie, ale które to metody żydowskie mają taki sam CEL OSTATECZNY jak HITLEROWSKI - spowodować MASOWA ŚMIERĆ ARABÓW, czyli PRAWOWITYCH właścicieli ZRABOWANYCH terytorów przez żydów. BEZ WACHANIA MOŻNA uznać zbrodnię na palestynczykach za ZAPALANOWANĄ ZBRODNIE PAŃSTWOWĄ przez państwo Izrael i dlatego BARBAZYNSTWO ŻYDOWSKIE można zaliczać do kategorii LUDOBUJSTWA. Charakterystyczna cecha misterium KŁAMSTWA ŻYDOWSKIEGO związane ze zbrodniami żydowskimi na palestynczykach jest to, że Izrael i PROPAGANDA ŻYDOWSKA na Świecie USIŁUJE wmówić opinii światowej KŁAMLIWĄ wersje przypisującej arabom winnych za tzw. "terroryzm" , który jest po prostu najnormalniejszymi AKTAMI OBRONNEJ ROZPACZY arabów za RAŻACĄ NIESPARAWIEDLIWOŚĆ i ZANIKU ETYKI czy MORALNOŚCI tych tzw. "mocarstw światowych" czy tzw. "elity zachodu" co postanowiły wystawić Izraelowi "świadectwo moralności", gdzyż żydzi są bardzo aktywni politycznie i przez to wpływowi. Z tych okloiczności BEZPRAWIA, żydzi KOŻYSTAJĄ, co Izraelowi i żydom POZWALA nadal na prowadzenie POLITYKI ŚMIERCI wobec Palestyny. Skutkiem UBOCZNYM prowadzonej polityki śmierci przez Izrael i PRZEMILCZANEJ przez USA - ostatniego ŻANDARMA światowego, jest KOŻYSTANIE z tego BARBAZYŃSTWA i prowadzona polityka śmierci przez Rosję wobec słabiutkiej Czeczeni. W chwili obecnej we wszystkich państwach, gdzie aktywnie politycznie żydzi dostali sie do gremów świecznika władzy LUDOBUJSTWA ŻYDOWSKIE na narodzie palestyńskim jest PRZEMILCZANE, a OPÓR narodu palestynskiego przed MASOWA EXTERMINACJĄ nazywana jest FAŁSZYWYM terminem „terroryzmem arabskim”. EXTERMINACJA, czyli zabójstwo CAŁEGO NARODU PALESTYNY na terenie Palestyny przez OFICJALNY rzad Izraelski jest PRECYZYJNIE ZAPALANOWANA na mocy decyzji najwyższych władz państwowych Izraela, dalatego działania żydów i Izraela NALEŻY zakwalifikować jako formę LUDOBUJSTWA PAŃSTWOWEGO. Celem tej zbrodni JEST doprowadzenie do zniszczenia BEZBRONNEGO narodu palestyny JAKO CAŁOŚCI, tylko dlatego, gdyż żydzi BEZKARNIE usiłują sobie PRZYWŁASZCZYĆ ziemię i dobra wymordowanych palestyńczyków. CAŁY ŚWIAT WIE jak żydzi z Izraela (wsperani przez ZAŚLEPIONYCH żydów z całego świata) MORDUJĄ i ZNĘCAJĄ się nad BEZBRONNYMI CYWILAMI w Palestynie i właśnie dlatego CAŁA opinia światowa w ONZ-cie wydała POTĘPIAJACA REZOLUCJĘ Izraela 7 września 2001, POPARTĄ przez 153 kraje, stwierdzajaca że żydzi i Izrael to NAJWIEKSI RASIŚCI i BANDYCI na świecie i TEŻ na TRYBUNIE ONZ-u porównano „gwiazdę dawida” z NAZISTOWSKĄ SFASTYKĄ oraz SIRPEM i MŁOTEM Stalina. Od tego czasu Izrael i zdominowany rzad USA przez amerykanskich żydów ODWRÓCILI sie i PRZESTALI uznawać ONZ jako organizacje miedzynarodową, co NIEUCHRONNIE wiedzie do KONFRONTACJI ŚWIATOWEJ, którą OBSERWUJEMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Mimo dwójarz IP: *.top.net.pl 02.02.05, 08:17 Dwója z ortografii. Dwója z historii. Dwója z zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: 1/5 żydów BYŁA w partii FASZYSTOWSKIEJ IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.02.05, 08:48 Gość portalu: Mimo napisał(a): (...) > Co za OBŁUDNY lament żydów jak ZAWSZE !!! Co za cudowna rzecza jest ten papier (ekran komputera): wszystko przyjmuje bez protestow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabriel Re: 1/5 żydów BYŁA w partii FASZYSTOWSKIEJ IP: 12.3.250.* 02.02.05, 15:54 Glupaku, Bardzo typyczne bzdury od komunistow a antisemitow. Skod piszes te twoje glupoty? Zo Saudskej Arabii leb Syrii? Ne jestem Polakem, przeprasam za moj polski, ale jestem dieckem matky deportovanej do Oswienczima/Birkenau a ojca wyslanego do Sachsenhausenu. Nemam nic prociw dzysajcim Niemcom, ale trzyme se principu - odpuscac no nezapominacz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kraj homofobów i rasistów IP: *.ny325.east.verizon.net 02.02.05, 03:08 Bardzo przepraszam, czy masz na mysli USA? Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Czy prez Niemiec??moze jak podaruje100mln Euro 02.02.05, 01:44 na poczatek !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: *.dievision.de 02.02.05, 09:07 Mam uwage natury merytorycznej. Prezydent Niemiec ma na imie nie Hans, lecz Horst. Mam nadzieje, ze ktos odpowiedzialny za ten tekst, poprawi szybko te mala wpadke. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 a może spytać o zdanie Niemców pochodzenia 02.02.05, 09:12 żydowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
juras_z_berlina Re: a może spytać o zdanie Niemców pochodzenia 02.02.05, 13:19 toja3003 napisała: > żydowskiego? Zydzi niemieccy uwazaja, ze ICH prezydent powinien jak najbardziej przemowic w Knesecie po niemiecku! (slyszalem osobiscie wypowiedz przewodniczacego Zwiazku Zydow Niemieckich, pana Spiegla w tej sprawie). Pozdrow. Juras Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 dzięki Jurasie_z_Berlina, kolejny raz trafiam na 02.02.05, 13:51 Twoje cenne uzupełnienia do pytań jakie mi się nasuwają. No cóż, p. Spiegel powinien zatem rzezc wyjaśnić ze swoimi pobratymcami w Izraelu. A niezależnie od tego warto pamiętać, że właśnie największa ilość Żydów n i e m i e c k i c h przeżyła II w.św. (ok. 60%); dla porówniania: w Polsce proporcje były odwrotne (ogromna większość nie przeżyła) a w Rosji było najgorzej - straty 90%. I oczywiste jest, że język niemiecki to także język Einsteina, W.Brandta, Gethego czy Mocarta; swoją drogą ciekawe - gdyby z prezydentem Niemiec w Knesecie był prezydent Luxemburga, ktoś ze Szwajcarii i z Austrii czy ta trójka mogłaby przemawiać w swoich językach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja przeciez Yidish oparty jest na niemieckim IP: *.nsw.bigpond.net.au 02.02.05, 09:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz W Izraelu, podobnie jak w Polsce, oszołomstwo! IP: *.magma-net.pl 02.02.05, 10:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKTOR MUREK ciemna zydowska masa, szalom IP: 195.205.132.* 02.02.05, 11:13 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese 02.02.05, 11:42 W jakim celu Niemiec jedzie do Żydów.Należy zerwać stosunki dyplomatyczne i handlowe z Żydami i niech radzą sobie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Od kiedy Prezydent Niemiec nazywa sie Hans??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.02.05, 12:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Srebrakowski Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.02.05, 12:20 Na początek pewne wyjaśnienie. W dyplomacji jest przyjęte, że gość z innego państwa przemawia w swoim języku ojczystym, nawet jeśli dobrze zna język lokalny. Oczywiście z powodów natury grzecznościowej może, ale nie musi, zwrócić się do słuchaczy w ich języku, tak jak Kennedy w Berlinie mówiąć: "Ich bin Berliner". Takie są zasady. Co do protestów niektórych deputowanych izraelskich, wypada stwiedzić, że i tam, jak na całym świecie, są nacjonaliści, ksenofobi ludzie, którym jest obca tolerancja. Na szczęście są tam też inni ludzie, otwarci, tolerancyjni, wyrozumiali. Co do argumentów przeciwko protestom dodam jeszcze, że po niemiecku mówią mieszkańcy kilku innych państw. Czy oni też mają mówć w Knesecie po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niestety Zydzi nie protestuje ale IP: 84.217.4.* 02.02.05, 12:24 Jeden z instytutow Universytety w Jezolimie nosi imie mordercy z czasow I wojny Sw., tworcy wspolczesnej broni chemicznej. W jego instytucie w Niemczech stworzono tez Cyklon B. Wstyd i chanba!!! Dlaczego Knesset nie potepi Fritza Habera! Odpowiedz Link Zgłoś