Dodaj do ulubionych

Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Kneseci...

IP: *.top.net.pl 01.02.05, 18:44
Proponuję kompromis: przemówienie w yiddish. Ten język jest oparty na
niemieckim a jednocześnie tradycyjną mową Żydów wschodnio- i północnoeuropejskich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ofiara_Auschwitz Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Kneseci... IP: *.cm.umk.pl 01.02.05, 18:48
      TAK!!! A nawet krzyczeć SIG HEIL
      i pokazać nazistowskie pozdro
      • Gość: Sam Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: *.qc.sympatico.ca 01.02.05, 22:17
        Nie sig heil tylko koniecznie sig israel. Na perwno by sie spodobal.
        • Gość: miop Re:czy w niemczech tez mowia tylko po hebrajsku? IP: *.broker.com.pl 02.02.05, 10:15
          jak kto nie ma problemu to se musi po zydowsku kupic koze
          jak ja sprzeda to odczuje ulge
        • Gość: fritz To ze sie Polska w stosunkach z Niemcam daje IP: *.adsl.solnet.ch 02.02.05, 11:03
          d..., jest z wielu powodow jasne. Jednym z nich sa kompleksy duzej ilosci
          politykow, zwlaszcza lewicowych, chcacych byc przez kogokolwiek akceptowanych,
          innym sa realne proporjce zwiazane z wielkoscia krajow (przy tym Niemcy dawali
          USA d.. w ciagu poprzednich 50 lat nieporywnywalnie intensywniej). Przy czym w
          Polsce ostatnio nastapily powazne zmiany na lepsze, tzn. sie d... nie jest
          dawana wrecz za darmo :)

Jednak niemiecki w Knesecie, to nie jest dawanie d...., to jest po prostu
          qu...nie sie do kwadratu. I to gratis!!

• Gość: MarcinT To Niemcy jednak zabijali? A nie jacyś nazi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:52
      No proszę, Żydzi też odczuwają, że to jednak Niemcy mordowali w czasie II wojny
      światowej...
      • Gość: Eva Slow nazisci zawiera slowo niemieccy IP: *.pool.mediaWays.net 02.02.05, 00:13
        Gdybys znal jezyki to wiedzialbys, ze w slowie nazisci siedzi slowo "niemiecka".
        Skrot nazisci pochodzi od Nationalsocjalisten to zas wywodzi sie od ich partii
        NSDAP - tj. Narodowosocjalistycznej NIEMIECKIEJ Partii Robotniczej.

• Gość: ZZ Re: Slow nazisci zawiera slowo niemieccy IP: *.top.net.pl 02.02.05, 01:56
          Z tym, że "National-" jest w tym brzmieniu oczywiste natomiast "Deutschlands"
          zupełnie domyślne.
          A może zamiast "naziści" mówić po prostu "narodowi socjaliści" albo "jeden z
          odłamów socjalizmu"?
          • Gość: miop Re: a moze jedna z odmian syjonizmu i buszyzmu :-p IP: *.broker.com.pl 02.02.05, 10:17
            • Gość: fritz Buszyzmu czy Buszmenizm? Niemcy w zadnym razie! IP: *.adsl.solnet.ch 02.02.05, 11:06
              :)
        • Gość: ur NS NIEMIECKA PARTIA PRACY a nie jakichs IP: *.50.194.203.acc02-dryb-mel.comindico.com.au 02.02.05, 11:26
          ROBOTNIKOW.PO CO TE NACIAGANE PODOBIENSTWA DO PZPR ?...
    • Gość: Kanadol Czy to jest najwazniejsza waidomosc Swiata? IP: *.tkg.bc.tac.net 01.02.05, 18:53
      ...czy ta wybiorcza to gazeta izraelska czy polska?
      • krystian71 Re: ale tego nie wiedzialem!! 01.02.05, 19:46
        Blisko 60 lat po skończeniu wojny niemiecki język i kultura nadal są wrażliwym
        tematem w Izraelu. Wciąż obowiązuje nieformalny zapis na twórczość Richarda
        Wagnera, która inspirowała niemieckich faszystów (choć powstała kilkadziesiąt
        lat przed nazizmem). Wagner, który sam tropił "żydowskie błędy" w muzyce, jest
        zakazany w izraelskich operach i filharmoniach już od 1938
        • Gość: sceptyk Od 1938 powiadasz? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.02.05, 21:28
          krystian71 napisała:

> Wagner, który sam tropił "żydowskie błędy" w muzyce, jest
          > zakazany w izraelskich operach i filharmoniach już od 1938

Dziewczyno! Może powiesz jeszcze jakie granice określały Izrael w tym czasie?
          Bo o błędzie ONZ, jakim jest to państwo, w 1938 roku nikt nie słyszał.
          • krystian71 Re: Od 1938 powiadasz? 01.02.05, 21:50
            serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2523833.html
            moj blad nie dalem cudzyslowia.
            Sceptyczko,to tylko cytat z tego artykulu ,z ktorym powinnas sie zapoznac ,
            zanim glos w dyskusji na jego temat zabierzesz.

To wlasnie chcialem podkreslic.
            To mi sie w naszej GW podoba i to ,ze Zydzi zakazali odtwarzania Wagnera zanim
            ktos o holokauscie pomyslal
            • Gość: Wlodek Re: Od 1938 powiadasz? IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.02.05, 08:32
              krystian71 napisała:
              >
              > To wlasnie chcialem podkreslic.
              > To mi sie w naszej GW podoba i to ,ze Zydzi zakazali odtwarzania Wagnera
              zanim
              > ktos o holokauscie pomyslal

No i nie ualo Ci sie. Zreszta, jak wszystkie Twoje posty pelne nienawisci do
              pewnej rasy.
              • krystian71 Re:masz cos do dodania?jak nie to splywaj 02.02.05, 11:24
                stracilem pare sekund na otwieranie tych bezplodnych uwag
      • Gość: A Ja niecierpie niemieckiego !!!! IP: *.utc.com 01.02.05, 23:08
        Niw wiem jak Polki moga sie wiazac ze szwabami i wychowywac dzieci ktore mowia
        do ciebie w jezyku mordercow i zlodzieji.

Nigdy nie bylam w helmutowie chociaz mieszkalam dosc blisko granicy i nigdy nie
        pojade (zreszta tam nie ma co ogladac)
        Moj tesc ktory spedzil prawie 5 lat na tej parszywej niemieckiej ziemi i musial
        pracowac jak niewolnik od 14 roku zycia za miske zupy z burakow (1940-1945)
        Powiedzil ze ma alergie na jezyk szwabski i moze im zawiesc drutu kolczastego
        jesli chca. Za te 5 lat zabranego dziecinstwa nawet go nikt nieprzeprosil . O
        to narod ktory chcial zadzic swiatem . Tfuuuu !!!!!!
        • juras_z_berlina Posluchaj.... 02.02.05, 00:32
          Gość portalu: A napisał(a):

> Niw wiem jak Polki moga sie wiazac ze szwabami i wychowywac dzieci ktore
          mowia do ciebie w jezyku mordercow i zlodzieji.Nigdy nie bylam w helmutowie
          chociaz mieszkalam dosc blisko granicy i nigdy nie pojade (zreszta tam nie ma
          co ogladac) Moj tesc ktory spedzil prawie 5 lat na tej parszywej niemieckiej
          ziemi i musial pracowac jak niewolnik od 14 roku zycia za miske zupy z burakow
          (1940-1945)
          Powiedzil ze ma alergie na jezyk szwabski i moze im zawiesc drutu kolczastego
          jesli chca. Za te 5 lat zabranego dziecinstwa nawet go nikt nieprzeprosil .
          Oto narod ktory chcial zadzic swiatem . Tfuuuu !!!!!!

Poniewaz tak sie rozczulasz na tymi piecioma laty twojego tescia w niewoli
          niemieckiej, wiec opowiem ci w skrocie historie mojej rodziny.

Moja matka z domu Richter, pochodzila z polskiej rodziny zamieszkalej na
          terenie Wolnego Miasta Gdanska. Jej ojciec Jakub Richter, byl jednym z niewielu
          polskich rolnikow na tych terenach. Rodzina byla liczna, cztery corki i pieciu
          synow. W domu dziadka Richtera byla szkola polska, do ktorej uczeszczaly
          polskie dzieci z okolicznych wsi. Naturalnie wszystkie dzieci moich dziadkow
          uczeszczaly tez do oficjalnej szkoly niemieckiej, tak ze moje mama znala oba
          jezyki.
          Moj ojciec pochodzil z niemieckiej rodziny Krawieckich i takze mieszkal wraz z
          rodzicami i rodzenstwem w pewnej wsi pod Gdanskiem. Polskiego nie znal zupelnie.
          Moi rodzice poznali sie na jednej z zabaw wiejskich i pobrali sie 1934 roku.

Po wybuchu wojny wszyscy bracia mojej mamy (o nazwisku Richter), jako Polacy,
          wyladowali w obozie koncentracyjnym w Sztutoffie.
          Poniewaz moja mama wyszla za Niemca (niejakiego Krawieckiego), udalo jej sie
          dla trzech z nich zalatwic zwolnienie, pozostala dwojka zostala zamordowana.

Ze wzgledu na czworke malych dzieci, mojego ojca nie powolywano do wojska az do
          1944 roku, kiedy to siegano juz po ostatnie rezerwy. Po trzymiesiecznym
          przeszkoleniu trafil na front zachodni, a po 20 dniach na froncie jego kompania
          dostala sie do niewoli amerykanskiej. Moja matke, jako zone Niemca kilkakrotnie
          probowali zgwalcic zolnierze rosyjscy, musiala ukrywac sie u sasiadow w
          piwnicy, wraz z czworka malych dzieci, ktore rozpaczliwie uczyla po polsku...
          Ojciec, ktoremu proponowano osiedlenie sie w Niemczech Zachodnich, wrocil do
          swego ukochanego Gdanska, ale jako "szwab" ukrywal sie przez nastepne pol roku
          w piwnicy i uczyl sie intensywnie polskiego. Cala jego niemiecka rodzina
          (Krawieckich) zostala po wojnie wygnana do Niemiec.

Moi rodzice juz nie zyja, oboje zmarli w Polsce i tam tez zostali pochowani...
          Ja wraz z rodzina wyjechalem przed 24 laty do Niemiec, nie zrzekajac sie nigdy
          polskiego obywatelstwa. Obecnie posiadam dwa paszporty (podobnie jak moja zona
          i dzieci), ale bardziej czujemy sie Polakami niz Niemcami, a tak wlasciwie to
          chyba najbardziej Europejczykami... Nasze dzieci mowia dwoma jezykami; corka ma
          zamiar studiowac w Polsce...
          A przede wszystkim nie mamy do nikogo zalu i nikogo nie nienawidzimy...
          Czego i tobie zycze, mimo tych pieciu lat niewoli twojego tescia
          w "helmutowie"...

Pozdrowienia

Juras

(Nazwiska zmienilem; chodzilo mi tylko o podkreslenie, ze niemiecka rodzina
          ojca miala polskie nazwisko, a polska rodzina mamy - niemieckie... Takie to
          byly ciekawe czasy!)
          • Gość: cdude do jurasa IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 02.02.05, 07:41
            juras, good point!
            nie ma co wydziwiac nad jezykiem, wszedzie sie trafi na porzadnych i szuje.
            Bylo takie opowiadanie Mularczyka o Polce ktora w czasie wojny wychowywala
            niemieckie dzieci, a potem rodzina ja wyklela. Dobrze pasuje do twoich losow
            (tzn. twojej rodziny). Polecam!
            • juras_z_berlina Dzieki! 02.02.05, 12:10
              Gość portalu: cdude napisał(a):

> juras, good point!
              > nie ma co wydziwiac nad jezykiem, wszedzie sie trafi na porzadnych i szuje.
              > Bylo takie opowiadanie Mularczyka o Polce ktora w czasie wojny wychowywala
              > niemieckie dzieci, a potem rodzina ja wyklela. Dobrze pasuje do twoich losow
              > (tzn. twojej rodziny). Polecam!

Dziekuje serdecznie za pozdrowienia.
              Dodam tylko, ze po prostu nie lubie nacjonalizmu, tak niemieckiego jak i
              polskiego. Wielu porzadnych skadinad ludzi bardzo czesto myli nacjonalizm z
              patiotyzmem, a to dwie zupelnie rozne rzeczy.
              Poza tym z obu moich paszportach wynika, ze jestem przede wszystkim obywatelem
              Unii Europejskiej, wiec chyba nie musze sie o nic martwic, bo za jakis czas,
              kiedy Polska juz ostatecznie zadomowi sie w UE, powiklane historie rodzinne nie
              beda mialy zadnego znaczenia!
              Dzieki znajomosci polskiego otrzymalem prace w instytucie naukowym, zajmujacym
              sie doradctwem gemiow politycznych RFN i wiele zagadnien z zakresu stosunkow
              polsko-niemieckich jest mi o wiele lepiej znana niz niejednemu polskiemu (czy
              tez niemieckiemu) "patriocie"...

Pozdrowienia

Juras
              • krystian71 Re: tez pozdrawiam 02.02.05, 13:39
                i dziekujuje za ciekawa historie
                krajan K71
              • Gość: Humanface Re: Dzieki! IP: *.lf2.cuni.cz / *.pasnet.cz 02.02.05, 15:58
                Historia Pana rodziny byla znacznie ciekawiejsza, niz oryginalny artykul w GW.
                Dziekuje, bylo to przyjemne czytanie, nawet zupelnie bez nienawisci!
                Pozdrowienia z Pragi.
        • Gość: to ja Ja niecierpie niemieckiego ! za to ruski jest OK? IP: *.nsw.bigpond.net.au 02.02.05, 10:00
          mordercow i zlodziei - takze pisarzy, kompozytorow, naukowcow, inzynierow,
          architektow, filozofow.
          ja bylem i bardzo mi sie podobalo, ale ja bylem w RFN. W NRD czylem sie jak w
          obozie kncentracyjnym. jedz, tam jest wiele pieknych rzeczy do obejrzenia.
          Moja Mama pracowala u bauera, dostala pare razy w twarz, ale tez ci Niemcy byli
          dla niej dobrzy, na ile mogli byc w tamtej sytuacji. Oni TEZ sie bali Gestapo.
    • Gość: MaciekS Oszolomy z Izraela IP: *.gs.com 01.02.05, 18:54
      Niestety Izrael ma tez swoich oszolomow... zupelnie jak nasz rodzinny kraj.

Zgadnijmy czemu sluzy ich postawa.

Pozdrawiam
      • Gość: IZI Re: Oszolomy z Izraela IP: *.riz.pl 01.02.05, 19:40
        A ja ich rozumiem. Moja Babacia jak slyszala niemiecki w telewizji to
        przelaczala na inny kanal. To chyba nie kwestia polityczna ale po prostu bardzo
        silnego negatywnego kojarzenia jezyka niemieckiego w Izraelu
        • Gość: maruda Re: Oszolomy z Izraela IP: *.gdynia.mm.pl 02.02.05, 03:20
          Gość portalu: IZI napisał(a):

> A ja ich rozumiem. Moja Babacia jak slyszala niemiecki w telewizji to
          > przelaczala na inny kanal.

Ale Twoja bacia nie była deputowanym do Knesetu (?).

• Gość: Wlodek Re: Oszolomy z Izraela IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.02.05, 07:58
            Gość portalu: maruda napisał(a):
            >
            > Ale Twoja bacia nie była deputowanym do Knesetu (?).
            >
            Aha, rozumiem: jak sie jest poslem do parlamentu, trzeba byc pozbawionym
            wszelkich ludzkich uczuc.
    • Gość: =================W Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: *.nyc.rr.com 01.02.05, 19:42
      Od KIEDY Albert Einstein JEST zYDEM .zYDZI PORSILI GO NA KOLANACH ZEBY PRZYJOL
      ICH OBYWATELSTWO A MU,,, , NIE BYLO SPIESZNO .Nawet powiedzial cos o Jezusie ze
      to mocno zdenerwowalo zydow. Einstein nie musi bys zydowskim imiEnieM.Wielu
      polakow ma dziwne imiOna nie nalazace do Polskich IMION A SOL POLAKAMI /
    • Gość: anglofob Żydów przekupuje lobby anglicyzacyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:39
      uważajcie Polacy, bo jak tak dalej pójdzie, to zajęcia z religii będą w
      szkołach w języku english, a za mówienie po polsku na przerwie zamiast po
      angielsku będzie się dostawało trzciną przez łapę!
      • Gość: Eva Köhler powinien przemowic po chinsku IP: *.pool.mediaWays.net 02.02.05, 00:16
        ciekwe jak by wtedy protestowano
        • Gość: Wlodek Re: Köhler powinien przemowic po chinsku IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.02.05, 08:27
          Gość portalu: Eva napisał(a):

> ciekwe jak by wtedy protestowano

Ewo, jestes bardzo "madra". Ciekawe ile Twoje iQ wynosi.
    • goldbaum Zakaz grania Wagnera w Izraelu...?! 01.02.05, 20:44
      W Niemczech hitlerowskich tez nie mozna bylo grac utworow zydowskich
      kompozytorow...

Ciekawe, ze przemowieniu niemieckiego prezydenta po niemiecku najbardziej
      przeciwstawiaja sie poslowie prwicowi - a wiec ci, ktorzy chyba w najwiekszym
      stopniu identyfikuja sie ze zbrodniami Izraela na terytoriach okupowanych...
    • Gość: sceptyk To hebrajskiego tez powinni zakazać IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.02.05, 21:09
      W końcu Stary Testement - księga opisująca rzezie niewinnych z powodu różnic rasowych - napisana jest w tym języku. Ładnie to tak nakłaniać do obrzezania a potem atakować bezbronnych? Tego by nawet Mengele nie wymyślił.
      • yurek11111 Najlepiej na migi,wtedy nikogo nie obraza.. :)))) 02.02.05, 06:26
    • Gość: sceptyk Faust po hebrajsku? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.02.05, 21:11
      Czemu nie :-) Chyba się tam Wam na pustyni łby przegrzały bo nie nosicie arafatek. Co ma język wspólnego z czynami?
      • Gość: Wlodek Re: Faust po hebrajsku? IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.02.05, 08:38
        Gość portalu: sceptyk napisał(a):
        (...)
        > Co ma język wspólnego z czynami?

Jako na czlowieka bec uczuc ludzkich "sceptyk" ma racje
    • Gość: mosiek Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: 12.155.35.* 02.02.05, 00:21
      Najlpiej niech kopnie ich w dupe "po zydsku" to napewno
      zrozumieja.
    • Gość: mosiek Re: Czy prezydent Niemiec może ich kopnac w dupe IP: 12.155.35.* 02.02.05, 00:22
      Najlpiej niech kopnie ich w dupe "po zydosku" to napewno
      zrozumieja.
    • Gość: Pomylka zgroza Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 00:57
      widac nieprzygotowanie i nieznajomosc tematyki miedzynarodwoej zarowno przez
      korektora jak i osobe, ktora napisala artykul, prezydentem Niemiec jest Horst
      Kohler, byly prezes MFW. Jego zastepca deputy director byl Stanley Fisher (
      obecny szef Banku Izraela) Wyksztalcenie dziennikarskie jest nic nie warte,
      niepoparte rzetelnym wysztalceniem np z politologii ( jesli chce sie pisac o
      tejze dziedzinnie) stosunkow międzynarodowych(o stosunkach), ekonomii, prawa,
      etc o zaga
      • Gość: miop Re: nazwiska tez powinni stanowczo zmienic :-P IP: *.broker.com.pl 02.02.05, 10:24
    • Gość: Mimo 1/5 żydów BYŁA w partii FASZYSTOWSKIEJ IP: *.twmi.rr.com 02.02.05, 01:02
      we włoszech !!

Co za OBŁUDNY lament żydów jak ZAWSZE !!!

Faszyzm był plugastwem, bo był wrogiem tej tak zwanej „demokracji” , która
      polega na tym że wygrywa ten, kto ma wiecj szmalu na PROPAGANDĘ dla
      WYMANIPULOWANIA zwykłej gawiedzi co nie ma pojecia o polityce czyli tych
      tzw. „wyborców” !

Jednak w dyskusji o "faszyzmie i żydach" NALEŻY PAMIETAĆ, że na 50 000
      żydów mieszkających w przedwojennych Włoszech, aż 10 000 (sic!) należało do
      włoskiej partii FASZYSTOWSKIEJ Benito Mussoliniego!

TAKA JEST AUTENTYCZNA PRAWDA i są NA TO DOWODY !

Jak za tem WŁOSCY ŻYDZI usprawiedliwią swoje WYJATKOWE CIĄGOTY
      profaszystowskie ?!

A my ciągle słyszymy, że żydzi WYCHWALAJĄ SAMYCH SIEBIE, że są nacja
      bez żadnej skazy (sić!) .......

Prawdą jest również i to, że to nie faszyzm jako taki wymordował żydów, a
      tylko NIEMIECKA odmiana faszyzmu zwana hitleryzmem czy nazizmem.

Wielu żydów mieszkajacych w niemczech na samym poczatku POPARŁO
      hitleryzm, nazizm i byli także AKTYWNYMI hitlerowcami !!!

Hitler SAM SIEBIE NIE WYBRAŁ i wiekszość ŻYDOWSKICH właścicieli
      różnych biznesów w niemczech POPARŁA Hitlera, DAJAC PIENIADZE i to
      BEZ PRZYMUSU na kampanie wyborczą Hitlera !!!

Zydzi zatem w znacznym stopniu PRZYCZYNILI się do WYBORU Hitlera na
      przywódce III Rzeszy.

TAKA TEŻ JEST NIESTETY PRAWDA i są na to NIE PODWAŻALNE DOWODY !!

Kilka lat temu historyk żydowski z Ameryki podał listę 175 żydów, którzy
      ZAJMOWALI wysokie stanowiska sztabowe w Wehrmachcie, do stanowiska
      wicemarszałka lotnictwa włącznie.

Departamentem Wschodnim hitlerowskiego MSZ-u KIEROWAŁ ŻYD, o czym pisze w
      swoich wspomnieniach polski wiceminister spraw zagranicznych do 1939 roku
      Szembek.

Nie ulega wątpliwości, że SAMI żydzi są RÓWNIEŻ ODPOWIEDZIALNI za ten tzw.
      żydowski holokaust i masakry SYSTEMU STALINOWSKIEGO we Wschodniej
      Europie, ale żydzi nie chcą się do tego PRZYZNAĆ i KŁAMIĄ, oraz
      próbuja ZATUSZOWAĆ swój AKTYWNY WKŁAD w hitleryzm niemiecki.

A DLACZEGO WSPÓLCZEŚNI ŻYDZI są LUDOBUJCAMI ???

Ludobujstwo ŻYDOWSKIE polega na tym że, w ten proces EKSTERMINACJI arabów jest
      zangażowany RZAD IZRAELSKI, czyli najwyźsi funkcjonariusze WŁADZ PAŃSTWA
      Izraelskiego, wspierani przez OFICJALNE organizacje żydowskie na świecie oraz
      TYSIĄCE żydów w Izraelu i na świecie zajmuje się PRZYGOTOWANIEM ZBRODNICZYCH
      METOD i decyzji EKSTERMINACJI arabów.

Wedłóg IDEOLOGI żydowskich LEGALNYCH PRZYWÓCÓW RZADU Izrala, Palestyna i
      Palestyńczycy MUSZĄ ZNIKNĄĆ z mapy Świata, a na jej miejscu MUSI powstać
      Izrael, którego tam NIGDY w przeszłości NIE BYŁO !!!

PARTYZANCI palestyńscy bronią się WSZELKIMI MOŻLIWYMI SPOSOBAMI i
      utworzyli państwo podziemne, a za swoją NIEPRZEJEDNANĄ WOLĘ OBRONY
      swoich interesów wszelkimi możliwymi sposobami zostalo OCZERNIONE
      terminem tzw. "terrorystów" przez BANDYTÓW GWAŁCICIELI ŻYDOWSKICH, oraz
      tych wszystkich co dali sie wymanewrować PROPAGANDZIE żydowskej na
      świecie, co sugerują się zasadami wzietymi z DZIKEGO BUSHU, czyli: ten ma
      wieksze prawo kto jest w danej chwili militarnie ŚILNIEJSZY.

Żydzi stworzyli plan EXTERMINACJI palestyńczyków z ARABSKIEJ ZIEMI i
      prowdzą politykę ŚMIERCI wobec Arabów, trochę innymi metodami niż niemcy
      hitlerowskie, ale które to metody żydowskie mają taki sam CEL OSTATECZNY
      jak HITLEROWSKI - spowodować MASOWA ŚMIERĆ ARABÓW, czyli PRAWOWITYCH
      właścicieli ZRABOWANYCH terytorów przez żydów.

BEZ WACHANIA MOŻNA uznać zbrodnię na palestynczykach za ZAPALANOWANĄ
      ZBRODNIE PAŃSTWOWĄ przez państwo Izrael i dlatego BARBAZYNSTWO ŻYDOWSKIE
      można zaliczać do kategorii LUDOBUJSTWA.

Charakterystyczna cecha misterium KŁAMSTWA ŻYDOWSKIEGO związane ze
      zbrodniami żydowskimi na palestynczykach jest to, że Izrael i PROPAGANDA
      ŻYDOWSKA na Świecie USIŁUJE wmówić opinii światowej KŁAMLIWĄ wersje
      przypisującej arabom winnych za tzw. "terroryzm" , który jest po prostu
      najnormalniejszymi AKTAMI OBRONNEJ ROZPACZY arabów za RAŻACĄ
      NIESPARAWIEDLIWOŚĆ i ZANIKU ETYKI czy MORALNOŚCI tych tzw. "mocarstw
      światowych" czy tzw. "elity zachodu" co postanowiły wystawić
      Izraelowi "świadectwo moralności", gdzyż żydzi są bardzo aktywni politycznie
      i przez to wpływowi.

Z tych okloiczności BEZPRAWIA, żydzi KOŻYSTAJĄ, co Izraelowi i żydom POZWALA
      nadal na prowadzenie POLITYKI ŚMIERCI wobec Palestyny.

Skutkiem UBOCZNYM prowadzonej polityki śmierci przez Izrael i PRZEMILCZANEJ
      przez USA - ostatniego ŻANDARMA światowego, jest KOŻYSTANIE z tego
      BARBAZYŃSTWA i prowadzona polityka śmierci przez Rosję wobec słabiutkiej
      Czeczeni.

W chwili obecnej we wszystkich państwach, gdzie aktywnie politycznie żydzi
      dostali sie do gremów świecznika władzy LUDOBUJSTWA ŻYDOWSKIE na narodzie
      palestyńskim jest PRZEMILCZANE, a OPÓR narodu palestynskiego przed MASOWA
      EXTERMINACJĄ nazywana jest FAŁSZYWYM terminem „terroryzmem arabskim”.

EXTERMINACJA, czyli zabójstwo CAŁEGO NARODU PALESTYNY na terenie
      Palestyny przez OFICJALNY rzad Izraelski jest PRECYZYJNIE ZAPALANOWANA
      na mocy decyzji najwyższych władz państwowych Izraela, dalatego działania
      żydów i Izraela NALEŻY zakwalifikować jako formę LUDOBUJSTWA PAŃSTWOWEGO.

Celem tej zbrodni JEST doprowadzenie do zniszczenia BEZBRONNEGO narodu
      palestyny JAKO CAŁOŚCI, tylko dlatego, gdyż żydzi BEZKARNIE usiłują sobie
      PRZYWŁASZCZYĆ ziemię i dobra wymordowanych palestyńczyków.

CAŁY ŚWIAT WIE jak żydzi z Izraela (wsperani przez ZAŚLEPIONYCH żydów z całego
      świata) MORDUJĄ i ZNĘCAJĄ się nad BEZBRONNYMI CYWILAMI w Palestynie i
      właśnie dlatego CAŁA opinia światowa w ONZ-cie wydała POTĘPIAJACA REZOLUCJĘ
      Izraela 7 września 2001, POPARTĄ przez 153 kraje, stwierdzajaca że żydzi i
      Izrael to NAJWIEKSI RASIŚCI i BANDYCI na świecie i TEŻ na TRYBUNIE ONZ-u
      porównano „gwiazdę dawida” z NAZISTOWSKĄ SFASTYKĄ oraz SIRPEM i MŁOTEM
      Stalina.

Od tego czasu Izrael i zdominowany rzad USA przez amerykanskich żydów
      ODWRÓCILI sie i PRZESTALI uznawać ONZ jako organizacje miedzynarodową, co
      NIEUCHRONNIE wiedzie do KONFRONTACJI ŚWIATOWEJ, którą OBSERWUJEMY.
      • Gość: ZZ Mimo dwójarz IP: *.top.net.pl 02.02.05, 08:17
        Dwója z ortografii.
        Dwója z historii.
        Dwója z zachowania.
      • Gość: Wlodek Re: 1/5 żydów BYŁA w partii FASZYSTOWSKIEJ IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.02.05, 08:48
        Gość portalu: Mimo napisał(a):
        (...)
        > Co za OBŁUDNY lament żydów jak ZAWSZE !!!

Co za cudowna rzecza jest ten papier (ekran komputera): wszystko przyjmuje bez
        protestow.
      • Gość: Gabriel Re: 1/5 żydów BYŁA w partii FASZYSTOWSKIEJ IP: 12.3.250.* 02.02.05, 15:54
        Glupaku,

Bardzo typyczne bzdury od komunistow a antisemitow. Skod piszes te twoje
        glupoty? Zo Saudskej Arabii leb Syrii?
        Ne jestem Polakem, przeprasam za moj polski, ale jestem dieckem matky
        deportovanej do Oswienczima/Birkenau a ojca wyslanego do Sachsenhausenu. Nemam
        nic prociw dzysajcim Niemcom, ale trzyme se principu - odpuscac no
        nezapominacz...
    • Gość: żółty Kraj homofobów i rasistów IP: *.tor.primus.ca 02.02.05, 01:38
      • Gość: Andrzej Re: Kraj homofobów i rasistów IP: *.ny325.east.verizon.net 02.02.05, 03:08
        Bardzo przepraszam, czy masz na mysli USA?
    • bam_buko Czy prez Niemiec??moze jak podaruje100mln Euro 02.02.05, 01:44
      na poczatek !!!!!!!!!!!!
    • Gość: Agnieszka Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: *.dievision.de 02.02.05, 09:07
      Mam uwage natury merytorycznej. Prezydent Niemiec ma na imie nie Hans, lecz
      Horst. Mam nadzieje, ze ktos odpowiedzialny za ten tekst, poprawi szybko te
      mala wpadke. Pozdrowienia
    • toja3003 a może spytać o zdanie Niemców pochodzenia 02.02.05, 09:12
      żydowskiego?
      • juras_z_berlina Re: a może spytać o zdanie Niemców pochodzenia 02.02.05, 13:19
        toja3003 napisała:

> żydowskiego?

Zydzi niemieccy uwazaja, ze ICH prezydent powinien jak najbardziej przemowic w
        Knesecie po niemiecku! (slyszalem osobiscie wypowiedz przewodniczacego Zwiazku
        Zydow Niemieckich, pana Spiegla w tej sprawie).

Pozdrow.

Juras
        • toja3003 dzięki Jurasie_z_Berlina, kolejny raz trafiam na 02.02.05, 13:51
          Twoje cenne uzupełnienia do pytań jakie
          mi się nasuwają. No cóż, p. Spiegel powinien
          zatem rzezc wyjaśnić ze swoimi pobratymcami
          w Izraelu.

A niezależnie od tego warto pamiętać,
          że właśnie największa ilość Żydów n i e m i e c k i c h
          przeżyła II w.św. (ok. 60%); dla porówniania:
          w Polsce proporcje były odwrotne (ogromna większość
          nie przeżyła) a w Rosji było najgorzej - straty 90%.

I oczywiste jest, że język niemiecki to także język
          Einsteina, W.Brandta, Gethego czy Mocarta;
          swoją drogą ciekawe - gdyby z prezydentem Niemiec
          w Knesecie był prezydent Luxemburga, ktoś
          ze Szwajcarii i z Austrii czy ta trójka
          mogłaby przemawiać w swoich językach?
    • Gość: to ja przeciez Yidish oparty jest na niemieckim IP: *.nsw.bigpond.net.au 02.02.05, 09:46
    • Gość: zzz W Izraelu, podobnie jak w Polsce, oszołomstwo! IP: *.magma-net.pl 02.02.05, 10:59
    • Gość: DOKTOR MUREK ciemna zydowska masa, szalom IP: 195.205.132.* 02.02.05, 11:13
    • snajper21 Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese 02.02.05, 11:42
      W jakim celu Niemiec jedzie do Żydów.Należy zerwać stosunki dyplomatyczne i
      handlowe z Żydami i niech radzą sobie sami.
    • Gość: dodo Od kiedy Prezydent Niemiec nazywa sie Hans??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.02.05, 12:07
    • Gość: A. Srebrakowski Re: Czy prezydent Niemiec może przemawiać w Knese IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.02.05, 12:20
      Na początek pewne wyjaśnienie. W dyplomacji jest przyjęte, że gość z innego
      państwa przemawia w swoim języku ojczystym, nawet jeśli dobrze zna język
      lokalny. Oczywiście z powodów natury grzecznościowej może, ale nie musi,
      zwrócić się do słuchaczy w ich języku, tak jak Kennedy w Berlinie mówiąć: "Ich
      bin Berliner". Takie są zasady.
      Co do protestów niektórych deputowanych izraelskich, wypada stwiedzić, że i
      tam, jak na całym świecie, są nacjonaliści, ksenofobi ludzie, którym jest obca
      tolerancja. Na szczęście są tam też inni ludzie, otwarci, tolerancyjni,
      wyrozumiali. Co do argumentów przeciwko protestom dodam jeszcze, że po
      niemiecku mówią mieszkańcy kilku innych państw. Czy oni też mają mówć w
      Knesecie po angielsku?
    • Gość: Niestety Zydzi nie protestuje ale IP: 84.217.4.* 02.02.05, 12:24
      Jeden z instytutow Universytety w Jezolimie nosi imie mordercy z czasow
      I wojny Sw., tworcy wspolczesnej broni chemicznej. W jego instytucie w
      Niemczech stworzono tez Cyklon B. Wstyd i chanba!!!
      Dlaczego Knesset nie potepi Fritza Habera!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka