Dodaj do ulubionych

Europa to służąca arabów

30.05.02, 15:21
Kiedy czytamy w gazetach, czy słuchamy w radiu o atakach na święte Zydowski
miejsca, takie jak Synagogi, wiemy, ze są to występki antyizraelskie,
antysemickie. Jest to zbrodnia na niewinnych ludziach i uświęconych miejscach
Judaizmu.
Sprawcy tych ataków to przeważnie Arabowie. Np. w Montpellier - obrzucona
Synagogo koktajlami Mołotowa, zbeszczeszczona przez 3 Marokańczyków.
W Berlinie ludzie, którzy zamierzali zaatakować Bożnicę Zydowską, zostali
opisani jako "przybysze z południa".
To przeważnie ci sami ludzie, którzy rok wcześniej maszerowali w
antyglobalizacyjnych manifestacjach, teraz chcą zbrojnie obalać rząd prawa Pana
Szarona.
Antysemityzm, to dzisiaj zjawisko raczej bliskowschodnie, choć sądząc po
wypowiedziach na tym Forum, raczej nie tylko. Przywieziony na nasz kontynent
przez rozrastajacą się szybko społeczność muzumańską. Większość Europejczyków,
przynajmniej z zachodu, jest tym faktem zatrwozona.
Ci, którzy dokładnie śledzą politykę Europy, a zwłaszcza jej politykę
zagraniczna, zauważają pewnie dwa zjawiska: podniosłość europejskiej retoryki i
bojazliwość, z jaką ten kontynent działa.
Europa nic nie zrobiła podczas konfliktu w Bośni, scedowała odpowiedzialność
najpierw na nieudolną ONZ, potem na USA. Rezultatem była m.in. masakra ludzi
pod nosem bezradnego oddziału holenderskiego.
Kapitulacja jest od dawna zresztą znakiem firmowym europejskiej polityki.
Francuskie, niemieckie i włoskie związki zawodowe urządzają tak często strajki,
bo wiedzą, że rządy zawsze spełnią ich postulaty.
Wszystko to jest niczym wobec nieustannych kapitualcji wobec świata arabskiego.
Poddawać się zaczęła już w roku 1970, kiedy to po raz pierwszy wypuszczono z
więzień palestyńskich terrorystów w zamian za uwolnienie pasazerów porwanego
samolotu.
Od tego czasu kraje Europy prowadzą nieustanna politykę układania się z
terrorystami, np. z OWP, Partii Pracy Kurdystanu, Tamilskie Tygrysy.
Na przypadki arabskich ataków na Zydów we Francji, policjanci i ich przełożeni
patrzyli wręcz obojętnie, póki w ostatnich miesiacach nie stały się one
politycznym skandalem.
Stąd biorą się takie reakcje na zdecydowane odpowiedzi Izraela na terror, stąd
takie ataki na Pana Szarona. Europa jest tchórzliwa, jest to powód do wstydu,
dumna jest nawet ze swojej bezsilności, postrzega ją nawet jako swą moralną
wyższość. Takie przekonanie jest wynikiem po części chrześcijańskiego
dziedzictwa, którego elementy są widoczne dzisiaj.
Dzisiejsza Europa nadal podąża drogą ukadów z terroryzmem, drogą
antyizraelskiej retoryki. To wygodnictwo i tchórzostwo. To cnota słabości i
wycofania się. Różni się moze trochę od Europy antysemickiej, ale nie jest
przez to mniej pohańbiona.
Obserwuj wątek
    • Gość: JUrek Re: Europa to służąca arabów IP: 193.188.161.* 30.05.02, 15:34
      Ameryka to służąca Izraela, jeszcze o tym nie wiesz?
    • _helga Re: Europa to służąca arabów 30.05.02, 15:56
      Jest dokladnie jak mowisz. Europa rzadza idioci:(
      • Gość: Jurek Ameryka to służąca Izraela IP: 193.188.161.* 30.05.02, 16:02
        _helga napisał(a):

> Jest dokladnie jak mowisz. Europa rzadza idioci:(
        ------------------------------------------------------------------------
        Poczytaj kto rzadzi Ameryka, znawczyni tematu.
        www.smirkingchimp.com/article.php?sid=6733&mode=thread&order=0

• werw Re: Europa to służąca arabów 30.05.02, 16:07
        W '73 kiedy arabstwo wściekło się po tym jak Żydzi nie dali niestety się zabić
        i wrzucić do morza i wywołało kryzys naftowy, europederaści kompromitujący nas
        wszystkich grzecznie zaaportowali jak wytresowany pies i nie zdobywszy się
        nawet na werbalne potępienie arabstwa zażądały od Izraela powrotu do granic
        z '67!
    • Gość: Euro USA zaś to sługusy Izraela. IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 16:35

Migracje Żydów do Europy oczywiście tak. Migracje arabów nie. To niby dlaczego?
      Arabowie to podludzie?

Europa, przeciwnie niż USA, odważyła się powiedzieć nie polityce Izraela. Czyli
      nie stchórzyła. Każdy amerykański polityk boi się powiedzieć jednego złego
      słowa o polityce Izraela. To właśnie jest tchórzostwo. Strach o własny
      judaszowy stołeczek. Każde NIE dla Izraela to przecież koniec kariery w USA.

Atak na dziedzictwo chrześcijaństwa jest poniżej wszelkiej krytyki. Mieszanie
      religii i polityki. Zwykła głupia prowokacja i brak szacunku dla innych
      religii. Dno w dialogu.

Wygodnictwem i słabością Europy byłaby polityka jednostronnego bezkrytycznego
      poparcia strony Izraela w obecnej wojnie. Popieranie silniejszego i bogatszego
      jest tchórzostwem i wygodnictwem. To właśnie świadczy o sile starego
      kontynentu, że potrafi powiedzieć Nie zbrodniarzowi Sharonowi. Mimo, że
      poparcie dla Izraela byłoby o wiele wygodniejsze i opłacalniejsze.

Kiedy Sharon stanie przed sądem jak Miloszewicz nikt nie będzie bredził, że nic
      nie zrobiono. Powinni siedzieć w jednej celi.

Dlaczego Europa ma przestać dostrzegać człowieczeństwo Arabów. Arab dla
      Europejczyka i dla Żyda to nie ten sam człowiek. Prawa człowieka są w Europie
      dla wszystkich. W Izraelu tylko dla Żydów i stąd cały problem.

• werw Re: USA zaś to sługusy Izraela. 30.05.02, 17:51
        Droga na Ostrołękę...
        • Gość: Euro Re: USA zaś to sługusy Izraela. IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 11:30
          Po Ci ta droga na Ostrołękę. Chcesz mnie odwiedzić? Jestem bardzo gościnnym i
          pokojowym człowiekiem. Chcesz pogadać w Ostrołęce?

Może szukasz drogi do komputera w Ostrołęce?
          Powiedz jakich plików szukasz, to prześlę Ci je sam :). Nie trudź się. Jestem
          bardzo gościnnym i życzliwym człowiekiem, a w komputerze przechowuje tylko
          siano.

Droga na Ostrołękę - bardzo prosta

• werw Re: USA zaś to sługusy Izraela. 31.05.02, 18:07
            Nie wiem dlaczego przychodzą ci do głowy tego typu szaleńcze pomysły: myslisz że
            jestem szalonym agentem Mossadu, który wygraża autorom bzdurnych postów?
            Zwrot "droga na Ostrołękę" pochodzi z flimu pt."Rejs" - nie ja byłem scenarzystą
            tego filmu, nie mnie więc proszę winić że to skądinąd sympatyczne miasto
            występuje w takim kontekście: kontekście braku sensu.
            • Gość: Euro Re: USA zaś to sługusy Izraela. IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 15:34
              Podoba mi się twoja sugestia aby nie patrzeć na innego rozmówcę jak na wroga z
              wyłącznie złymi zamiarami. Oczywiście, że nie każdy Żyd jest agentem Mossadu.
              Swoją sugestię co do twoich złych zamiarów opatrzyłem dwukropkiem i nawiasem
              zamykającym, co wyglądać ma jak uśmiech :) Sytuacja byłaby o wiele bardziej do
              uśmiechu gdyby każdy polski uczestnik tego forum nie był traktowany jak
              religijny dewot od Rydzyka i oczywiście urodzony i obciążony genetycznie
              antysemita. Takie zestawienia są tyle samo warte po obu stronach, czyli nic.

W Ostrołęce, kojarzonej z prowincjonalnością i brakiem sensu, mieszkańcy żyją w
              sposób mogący być przykładem dla wielu uczestników tego forum. Żadne
              pochodzenie nie przeszkadza aby sobie pogadać szczerze od serca. Mimo wielu
              problemów. To ciekawe, że im dalej w las (prawdziwy) tym więcej mądrości i
              ciekawości świata. Widocznie to taki odwrócony temat. Najczęściej przemoc
              rasową umieszczamy w takich właśnie odległych osiedlach, a poglądy
              nietolerancji przypisujemy ludziom prowincjonalnym. Małe miasta zaś miały
              często po kilka różnych świątyń. Na kilku ulicach żyło kilka wyznań. Mała
              liczba mieszkańców nie pozwalała na oddzielne skłócone życie. Zapraszam na
              wyprawę, gdzie żyją ludzie wychowani w duchu takich miejsc. Później proszę
              poruszyć podobne tematy z rdzennymi mieszkańcami wielomilionowych metropolii.
              Porównanie może okazać się jeszcze mniej klarowne niż Rejs.

Co do tego czy mój post był bzdurny. Raczej prowincjonalny ( oczywiście w
              sensie obecnego postu) Nie mieszam polityki z religią, każdego Palestyńczyka z
              terrorystą ( myślę, że powinni mieć takie swoje palestyńskie Ostrołęki ) nie
              mieszam też każdego Żyda z agentem. Chociaż na tym forum dostrzegłem różne
              dziwne zjawiska a wojna informacyjna jest wojną jak każda inna. GW to nie
              Ostrołęka.

To forum bywa tragiczne. Lepiej porozmawiać z sąsiadami. To daje rezultaty.
              • werw Re: USA zaś to sługusy Izraela. 01.06.02, 16:23
                Absolutnie nie miałem zamiaru przypisywać komukolwiek negatywnych cech li tylko
                z powodu miejsca zamieszkania - nie świadczyło by to najlepiej o autorze. Jest
                to tak oczywiste, że myślę iż nie ma potrzeby dalszego pisania na ten temat.
                Rejs jest filmem satyrycznym i tak proponuję go traktować: z przymróżeniem oka.
                A Ostrołękę rzeczywiście uważam za sympatyczne miasto. Natomiast co do
                meritum: twój post świadczy o tym że masz co najmniej nikłe rozeznanie w
                sytuacji na Bliskim Wschodzie. Żeby prawidłowo ja ocenić nie
                wystarczą "Wiadomości" z Milewiczem: trzeba znać teraźniejszość, warto coś
                wiedzieć na temat genezy. Zapraszam do przeczytania wielu ciekawych postów na
                ten temat, obejrzenia zdjęć. Rozumiem że nie jest to może temat którym
                najbardziej sie interesujesz, ale stawianie agresora, którego okrucieństwo i
                bezwzględność przekracza zdolność pojmowania człowieka zachodu na równi z ofiarą
                jest co najmniej, delikatnie mówiąc, niewłaściwe. To wojna pragnących normalnie
                żyć ludzi cywilizowanych z hordami średniowiecznych, posychopatycznych
                obłąkanych morderców, taka jest prawda.
                Wiesz np. że podkładają bomby w dyskotekach?

dolfindisko.com/horror.html

A to widziałeś?:

www.geocities.com/israeli_eyes/goodbye1.html

• Gość: normalna Re: USA zaś to sługusy Izraela. IP: *.hamrazone.com / 10.0.5.* 01.06.02, 17:49
                  werw napisał(a):

> (...) Rozumiem że nie jest to może temat którym
                  > najbardziej sie interesujesz, ale stawianie agresora,

Mimo, ze jak to sie mowi ,,punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia'' to jednak
                  naprawde trudno zaakceptowac Twoje stwierdzenie, ze to Palestynczycy sa
                  agresorem! proponujesz przyjrzec sie genezie... Jakaz to geneza, przez kogo
                  napisana wskazuje, ze agresorem sa oni a nie Izrael? Zyli sobie ludzie w pokoju,
                  majac za sasiadow rowniez nielicznych przez 2 tysiaclecia Zydow, zyli w
                  doskonalej harmonii az do czasu gdy masowo zaczeli naplywac Zydzi i, poczatkowo
                  wykupywac a potem zabierac sila ziemie i wypedzac jej mieszkancow . Wiec kto jest
                  agresorem a kto ofiara? Uwazam, ze kazdego powinno byc stac na chocby odrobine
                  jakiejs przyzwoitosci, nawet wobec wroga. Czy Ty zdajesz sobie sprawe z tego, ze
                  to wlasnie Arabowie byli tymi, ktorzy nigdy Zydow nie przesladowali, a wrecz
                  przeciwnie, dawali im schronienie od przesladowcow? Dostali za to zaplate.Nie ma
                  co.

> ...którego okrucieństwo i
                  > bezwzględność przekracza zdolność pojmowania człowieka zachodu na równi z ofiar
                  > ą
                  > jest co najmniej, delikatnie mówiąc, niewłaściwe.

Dokladnie.

>To wojna pragnących normalnie
                  >
                  > żyć...

naprawde? Ci, co chca normalnie zyc w Izraelu sa wciaz jeszcze mniejszoscia.
                  Niestety. Wiekszosc pragnie unicestwienia Palestynczykow lub w najlepszym wypadku
                  wypedzenia ich np do Jordanii.

>... ludzi cywilizowanych

czy tak bardzo cywilizowanych? Ich czyny czestokroc swiadcza o czyms zupelnie
                  odwrotnym.

> ...z hordami średniowiecznych, posychopatycznych
                  > obłąkanych morderców, taka jest prawda.

Nie sa ani sredniowieczni, ani oblakani ani psychopaci. Sa wyksztalceni. Nawet
                  jesli chodzi o sprawcow zamachow samobojczych, na ponad 100 zamachowcow w ciagu
                  ostanich 2 lat 53 mialo wyzsze wyksztalcenie. Zadni psychopaci ani oblakani lecz
                  raczej ludzie zdesperowani niemozliwoscia osiagniecia narodowych celow inna
                  droga, ludzie ktorzy niejednokrotnie stracili wielu bliskich, czasem cala
                  rodzine, ludzie, ktorzy nie widza zadnej dla nich nadzie na horyzoncie. Jednym
                  slowem - nie maja nic do stracenia. Znasz opowiesc o Samsonie, ktory straciwszy
                  wszystko pragnal juz tylko jednego: aby swiat sie zawalil na niego i na jego
                  wrogow?

> Wiesz np. że podkładają bomby w dyskotekach?

Fakt, to jest straszne. Ale rownie straszne jest to , co robi CYWILIZOWANA ARMIA
                  z ich rownie niewinnymi dziecmi.

Jedno jest pewne, wyliczajac wzajemne krzywdy, nigdy nie zdolacie prerwac tego
                  blednego kola. Powiekszcie grono ludzi dobrej woli, przyznajcie sie jedni przed
                  drugimi do swoich grzechow i przetnijcie te spirale nienawisci. Budowanie pokoju
                  da Wam, jednym i drugim o wiele wiecej satysfakcji niz wzajemne przelewanie krwi.
                  I poniewaz to Izrael zaczal , jest wielokrotnie silniejszy i bogatszy, to on
                  przede wszystkim powinien zrobic ten bolesny ale jakze wazny pierwszy krok. Bez
                  tego aktu dobrej woili Palestynczycy po prostu nie uwierza. Bo oni juz nikomu nie
                  wierza.

>
                  > <a href="http://dolfindisko.com/horror.html"target="_blank">dolfindisko.com/hor
                  > ror.html</a>
                  >
                  > A to widziałeś?:
                  >
                  > <a href="http://www.geocities.com/israeli_eyes/goodbye1.html"target="_blank">ww
                  > w.geocities.com/israeli_eyes/goodbye1.html</a>
                  >

Zajrzalam. Fakt. Straszne to. Tak samo, jak straszna jest rozpacz ludzi po
                  drugiej stronie. Zrozum, ze kazdy postronny obserwator , zagladajac na tego typu
                  strone, palestynska czy izraelska, powie to samo , co mowie tu ja.
                  • werw Re: USA zaś to sługusy Izraela. 01.06.02, 18:25
                    "Izrael zaczał" hahaha. To arabstwo morduuje, chce ich zepchnąć do morza, co
                    ty, kwestionujesz oficjalną politykę PLO? Jak śmiesz?
                    A co zrobili Włosi że arabstwo chciało wytruć Rzym cyjankiem?
                    • Gość: normalna Re: USA zaś to sługusy Izraela. IP: *.hamrazone.com / 10.0.5.* 02.06.02, 12:20
                      werw napisał(a):

> "Izrael zaczał" hahaha.

Ha ha ha? No to wroc do zrodel konfliktu i nie wciskaj tu ludziom ciemnoty.
                      Zreszta, watpie, zeby jeszcze ktos nie wiedzial o tym , jak to sie wszystko
                      zaczelo.

>To arabstwo morduuje,

No tak, , tylko ,,arabstwo morduje'' a Izraelczycy ,,pieszcza'' swoich wrogow. I
                      do tego w bialych rekawiczkach! W ogole przeciez to cywilizowanan armia,
                      stworzona tylko do pieszczot! Ha ha ha...

>.. chce ich zepchnąć do morza,

czasem nawet mnie postronnej sie wydaje, ze to bylby jedyny sposob na spokoj w
                      tym regionie a co mowic o Plaestynczykach! :-)

>co
                      > ty, kwestionujesz oficjalną politykę PLO? Jak śmiesz?
                      > A co zrobili Włosi że arabstwo chciało wytruć Rzym cyjankiem?

zamiast opowiadac banialuki, lepiej zajmij sie ,,budowaniem pokoju'' dla swoich
                      pobratymcow. Jesli chcesz dla nich dobrze.
                • Gość: Euro Re: USA zaś to sługusy Izraela. IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 18:53
                  Co do żydowskiego poglądu o rozeznaniu Polaków o Wojnie na Bliskim Wschodzie.
                  Zawsze przeczytać można to samo. Wszyscy mają słabe rozeznanie, nic nie wiedzą
                  nie rozumieją itd . Już się do tego przyzwyczaiłem i czytam o tym po raz setny,
                  już ze spokojem.

W innych miejscach przyzwyczaiłem się do rozmów z ludźmi którzy traktują
                  rozmówcę w miarę poważnie. Lecz na tym forum zawsze jest się tylko nie
                  zorientowanym itd. Pełnią szczęścia jest nie zostać nazwanym antysemitą. Skąd
                  wiesz, że o Bliskim Wschodzie wiem tyle co można usłyszeć i zobaczyć dzięki
                  Milewiczowi. Kiedy zapytałeś się czy wiem o podkładaniu bomb w dyskotekach
                  prawie zwątpiłem. Nie zastanowiło Cię czy wiem gdzie jest wschód i że Ziemia
                  jest okrągła.

Czy rzeczywiście wszyscy Palestyńczycy są obłąkani, okrutni, psychopatyczni?
                  Uważam, że nie. Wiem, że są w śród nich chcący normalnie żyć. Nie można leczyć
                  chorego na raka paląc całe jego ciało. Należy jak najoszczędniej pozbyć się
                  tylko chorej tkanki a margines bezpieczeństwa maksymalnie ograniczyć. Warto
                  walcząc z terroryzmem o tym pamiętać. To czy ja oceniam metody Sharona źle jest
                  mało ważne. W Europie jednak wielu mądrzejszych (chyba od nas obu) w temacie
                  podobnych konfliktów pisze to, co można przeczytać w wielu miejscach, co tak
                  bardzo nie podoba się Izraelowi. Cel tak ale nie te metody. USA również mówi
                  dokładnie to samo ale troszeczkę ciszej.

Normalna odpowiedziała swoją wersją wypadków. W Ostrołęce jej jednak jeszcze
                  nie spotkałem.

Pozdrawiam Was oboje równie gorąco mimo różniących was poglądów. Może za rok
                  będziemy mogli spokojnie podyskutować o muzyce.

Konieczną cechą człowieka XXI w. powinna być umiejętność życia w śród bardzo
                  różniących się ludzi.

Do tego namawiam. Nie do wojny.

• Gość: normalna Re: USA zaś to sługusy Izraela. IP: *.hamrazone.com / 10.0.5.* 02.06.02, 12:32
                    Gość portalu: Euro napisał(a):

> Normalna odpowiedziała swoją wersją wypadków. W Ostrołęce jej jednak jeszcze
                    > nie spotkałem.
                    >

Ale ja Ostroleke bardzo dobrze znam :-)I lubie. Choc ostatnio mieszkam daleko
                    od...

> Pozdrawiam Was oboje równie gorąco mimo różniących was poglądów. Może za rok
                    > będziemy mogli spokojnie podyskutować o muzyce.
                    >
                    > Konieczną cechą człowieka XXI w. powinna być umiejętność życia w śród bardzo
                    > różniących się ludzi.

Oto madra opinia. Podoba mi sie to, co piszesz Euro.
                    Swiat sie zageszcza. Juz nie mozemy siebie nawzajem unikac i, w razie gdy sie nam
                    nie podoba w jednym punkcie - wyniesc sie na drugi koniec swiata. Bo tam spotkamy
                    niemalze to samo.Jestesmy niejako skazani na zycie obok, zycie razem, na
                    ocieranie sie o siebie. Wiec trzeba jakos wypracowac te zasady wspolzycia, takie
                    ktore by nam wszystkim pozwolily zyc w spokoju i cieszyc sie zyciem, uplywajacym
                    tak szybko. A nie gryzc sie, wygryzac, zabijac lub w najgorszym wypadku - psuc
                    krew.
                    A zaczac nalezaloby wlasnie od wzajemnej akceptacji...
      • Gość: normalna Re: USA zaś to sługusy Izraela. IP: *.hamrazone.com / 10.0.5.* 01.06.02, 18:14

>
        > Migracje Żydów do Europy oczywiście tak. Migracje arabów nie. To niby dlaczego?
        >
        > Arabowie to podludzie?

Slusznie to zauwazyles. Kiedy Zydzi ubieraja sie w swoje oryginalne ubrania,
        nosza kapelusze, brody i pejsy, spedzaja zycie cale na studiowaniu jednej ksiegi
        i zamykaja sie kompletnie w swoim chyba najbardziej hermetycznym ze swiatow - to
        ich prawo i nic nikomu do tego.
        Kiedy Arabowie wkladaja na siebie jakies swoje ,,abaye'' i przykrywaja glowy
        chusta - to sa srednioweczni, zacofani, nalezaloby im zabronic wstepu
        do ,,cywilizowanych krajow Europy'' itp.
        Tymczasem ci Arabowie sa bardzo czesto bardziej wyksztalceni i bardziej otwarci
        na swiat niz ich zydowscy ,,homolodzy''. I od lat, a nawet zaryzykowalabym
        stwierdzenie - od wiekow traktuje sie ich jako gorsza czesc ludzkosci. Oto
        dlaczego od pewnego czasu obserwujemy wrzenie w swiecie arabskim. Bowiem jego
        swiadomosc swojej wartosci osiagnela punkt, poczawszy od ktorego nie jest on juz
        w stanie dluzej tolerowac takiego traktowania.

>
        > Europa, przeciwnie niż USA, odważyła się powiedzieć nie polityce Izraela. Czyli
        >
        > nie stchórzyła. Każdy amerykański polityk boi się powiedzieć jednego złego
        > słowa o polityce Izraela. To właśnie jest tchórzostwo. Strach o własny
        > judaszowy stołeczek. Każde NIE dla Izraela to przecież koniec kariery w USA.

Och jak bardzo masz racje!

>
        > Wygodnictwem i słabością Europy byłaby polityka jednostronnego bezkrytycznego
        > poparcia strony Izraela w obecnej wojnie. Popieranie silniejszego i bogatszego
        > jest tchórzostwem i wygodnictwem. To właśnie świadczy o sile starego
        > kontynentu, że potrafi powiedzieć Nie zbrodniarzowi Sharonowi. Mimo, że
        > poparcie dla Izraela byłoby o wiele wygodniejsze i opłacalniejsze.

Sluszne spostrzezenie.

• Gość: Sara Re: Europa to służąca arabów IP: 5.2.1R1D* / *.terra.net.lb 01.06.02, 18:45
      po izraelskich mordach ,zabijaniu. znieszczemiuu sady ,dziew ,po masakrach w
      jininie Nablusu, po zgniembieniu ludzi na kagdem rogu ulicy ,po szmiercie
      noworodkow po drodze do szpitalech ,i umieraniu kobiet na posterunkach, dziewi
      sie pan ze europa ma tych ludozercow kreminalistow co byle uwazane za oaze
      demokracji ma dosyc .
      • Gość: agent Re: Europa to s?uz˙a˛ca arabów IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 01.06.02, 19:08
        Gos´c´ portalu: Sara napisa?(a):

> po izraelskich mordach ,zabijaniu. znieszczemiuu sady ,dziew ,po
        masakrach w
        > jininie Nablusu, po zgniembieniu ludzi na kagdem rogu ulicy ,po
        szmiercie
        > noworodkow po drodze do szpitalech ,i umieraniu kobiet na
        posterunkach, dziewi
        > sie pan ze europa ma tych ludozercow kreminalistow co byle uwazane za
        oaze
        > demokracji ma dosyc .

Sara. Z ciebie taka Sara jak ze mnie ze mnie Josef Wissarionowicz. To
        widac po twoich pieknych wypowiedziach i pisowni, ze studiowalas na
        Uniwersytecie im. Lumuby albo na przyspieszonych kursach w Lodzi. Jak
        tobie tam? Nura, Olimpiada Allahowa ben Pierdolnieta. Przyczep sobie cos
        do paska i sie wysadz. Najlepiej przed tym sproboj we wlasnym domu
        • Gość: Sara Re: Europa to s?uz˙a˛ca arabów IP: 5.2.1R1D* / 212.98.150.* 01.06.02, 21:58
          Dogoscia portalu agent: A z ciebie jest agent muszadu , ile cie za to placa ty
          smierdzielu jeden .
      • Gość: Tomasz Do Sary IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 23:38
        Czyżby zespół napięcia przedmiesiączkowego?
    • zbik Przemyslenia arabskiematerace_dobrze_wykombinowaly 01.06.02, 19:24
      Tekst Pulsa dedykuje tym arabskim materaca z Libanu , Normalnej-
      sara_sharmuta-itd , bo nicki to materace lubia zmieniac .

Puls napisal:
      Materacom sni sie po nocach komuna , bylo wtedy doooobrzee.
      Terorysci "studenci " za dawanie d...y placili dolarami (1-
      2) ,ponczochani ,majtkami ......mozna bylo sie chwalic .
      A jak sie zylo !!!!!
      A przeciez d... to nie mydlo ,nie wymydli sie .
      A teraz w Polsce nas nie chca ,
      materacowanie z arabstwem w Libanie juz nic nie daje , nie placa
      tylko kaza ciezko zasuwac ,a
      cala rodzinka terorysty (ups ,mezusia ) , pilnuje .
      W Polsce juz nie ma sie czym chwalic , przesrane maja materace .
      Trzeba bylo postawic na murzyna , to z tym arabstwem to byl
      niewypal.
      Ta Solidarnosc ,Zydzi wszystko zapsuli.

• Gość: Achmed Moze Koran pasuje kobietom w Europie,wiedza co to? IP: *.marketscore.com, / 10.101.1.* 02.06.02, 07:09
        Mirmat napisal:
        DLA NORMALNYCH LUDZI ZWYRODNIALE TRAKTOWANIE PRZEZ MUZULMANOW KOBIET WYKRACZA
        POZA POJECIE NASZEGO UMYSLU. OCZYWISCIE ODPOWIEDZI MOGA UDZIELIC KORAN ,
        KTOREGO LEKTURA JEST OBOWIAZKOWA JUZ DLA DZIECI. MOZNA SOBIE WYOBRAZIC POGARDE
        JAK MALI CHLOPCY CHODUJA DO SWOICH MATEK I SIOSTR. OTA JAKIE WERSETY POWTARZAJA
        CHLOPCZYKI W MADRASSACH:

KORAN, ksiega II werset 223: twoje kobiety sa zagroda do orania. Wiec idz do
        swojej orki kiedykolwiek chcesz".

KORAN, ksiega IV werset 15: "Jezeli ktoras z waszych kobiet jest bewstydna,
        zamknijcie ja az smierc ja zabierze".

KORAN, ksiega IV werset 16: "Jezeli dwoch z was meszczyzm popelnicie akt
        homoseksualny to nalezy was ukarac chyba, ze postanowicie sie poprawic, w tedy
        bedzie w porzadku. Bo Allah jest milosierny.

KORAN, ksiega IV werset 34: "meszczyzni rozporzadzaja kobietami, poniewaz Allah
        stwozyl ich madrzejszymi od kobiet i poniewaz oni zarzadzaja majatkiem...Jesli
        chodzi o te co myslicie, ze sie buntuja, zamknijcie je w miescu sypialnym i
        bijcie je".

KORAN, ksiega XXIV werset 6: "Jesli chdzi o was, ktorzy oskarzacie swoje zony i
        nie maja swiatkow z wyjatkiem samych siebie, swiadectwo jednego meszczyzny jest
        warte swiadectwu czterech kobiet, biorac Allaha na swiatka, bo meszczyzni sa
        zawsze prawomowni.

Ksiegi Hadisu, Rozdzial 3 strona 137, Abu Sayeed al-Khodri: "Mohamed rozmawial
        z grupa kobiet i powiedzial im - 'jak widze to wiekszosc z was pojdzie do
        piekla' . Kobiety zapytaly go dlaczego. Mohamed odpowiedzial - 'wy czesto
        narzekacie i jestescie niewdzieczne dla mezow' i mohamed wytlumaczyl im, ze
        kobiety maja wrodzone wady natury. Jakie zapytaly kobiety. Mohamed
        odpowiedzial - ' czy to nie jest poswiadczone przez swiadkow, ze wartosc
        kobiety rowna jest polowie wartosci meszczyzny? A to daje wytlumaczenie,
        dlaczego kobieta ma niska inteligencje'"

Ksiegi Hadisu, Rozdzial 2 strona 692, Ibn Ma'sud: "Mohamed wyslannik Allaha
        powiedzial - 'kobieta jest jak prywatnym seksualnym organem. Kiedy ona wychodzi
        na zewnatrz, diabel spoglada na nia z porzadaniem'"

Ksiegi Hadisu, Rozdzial 1 strona 215, Omar: "Swiety prorok powiedzial -'zaden
        meszczyzna nie powinien by osadzany za bicie swojej zony'"

Ksiegi Hadisu, Rozdzial 2 strona 657, Oqbah-b-A'mer: "Poslannik Allaha
        powiedzial -'Najbardziej wlasciwa forma malzenstwa jest taka, ze po uiszczeniu
        oplaty za kobiete jej prywatne czesci sa twoja prawna wlasnoscia'"

TYLKO KOBIETY Z MASOCHISTYCZNYM ZBOCZENIEM MOGA CZUC SIE SZCZESLIWE W ISLAMSKIM
        SWIECIE

• Gość: mirmat DZIS BLISKI WSCHOD-JUTRO CALY SWIAT IP: *.dialup.eol.ca 02.06.02, 06:15
      Nienormalny materac napisala pod dyktando jej wlasciciela: "Kiedy Arabowie
      wkladaja na siebie jakies swoje ,,abaye'' i przykrywaja glowy
      chusta - to sa srednioweczni, zacofani, nalezaloby im zabronic wstepu
      do ,,cywilizowanych krajow Europy'' itp.
      Tymczasem ci Arabowie sa bardzo czesto bardziej wyksztalceni i bardziej otwarci
      na swiat niz ich zydowscy ,,homolodzy''. I od lat, a NAWET ZARYZYKOWALAM
      stwierdzenie - od wiekow traktuje sie ich jako gorsza czesc ludzkosci. Oto
      dlaczego od pewnego czasu obserwujemy wrzenie w swiecie arabskim. Bowiem jego
      swiadomosc swojej wartosci osiagnela punkt, poczawszy od ktorego nie jest on
      juz w stanie dluzej tolerowac takiego traktowania."

OJ LEPIEJ NIECH MATERAC NIE RYZYKUJE. W ISLAMIE WLASCICIEL MA PELNE PRAWO BICIA
      SWEGO MATERACA POD WARUNKIEM, ZE NIE POLAMIE KOSCI.
      Z PEWNYM ZASTRZEZENIEM ZGODZIL BYM SIE Z JEJ OPINIA:"ci Arabowie sa bardzo
      czesto... bardziej otwarci na swiat" (Zastrzezenie-nie Arabowie bo sa Arabowie
      chrzescijanscy, ktorzy nie musza sie 'otwierac' na swiat bo naleza do
      cywilizowanego swiata). OTWARCIE NA SWIAT POKAZAL BIN LADEN. JAK Z HITLEROWCAMI-
      DZIS NIEMCY JUTRO CALY SWIAT - ISLAMISCI SPIEWAJA PODOBNA PIOSENKE- DZIS BLISKI
      WSCHOD, JUTRO FRANCJA, POJUTRZE CALY SWIAT.
      • Gość: normalna Re: DZIS BLISKI WSCHOD-JUTRO CALY SWIAT IP: *.hamrazone.com / 10.0.5.* 02.06.02, 12:35
        Gość portalu: mirmat napisał(a):

> Nienormalny materac napisala ...

czy zdajesz sobie sprawe z tego, jak bardzo jestes zalosny?
      • Gość: sara Re: DZIS BLISKI WSCHOD-JUTRO CALY SWIAT IP: 5.2.1R1D* / *.terra.net.lb 02.06.02, 17:39
        Mirmat jestes zydowska smate.odciep sie od arabek , czy twoj icak nie moze cie
        zaspokojec, po ty gadasz ciagli o tym samem co cie brakuje ,jezeli icak jest
        impotentem to cie porzecie moj chlob na pare razy moze jakos sie uspokojesz sie.
        • Gość: mirmat A LECHTACZKE CI WYCIETO???????????? IP: *.dialup.eol.ca 02.06.02, 22:37
          Sara, czy pamietasz jak bylas kobieta?? Czy w Libanie wycinaja lechtaczki po
          urodzeniu czy w dziecinstwie. Dla ciebie zastepczy orgazm to modlitwa do Allaha
          o powodzenie dla twoich mordercow!!????
        • Gość: Tomasz Re: DZIS BLISKI WSCHOD-JUTRO CALY SWIAT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 23:35
          Saro, jesteś potwierdzeniem teorii, że milczenie jest złotem. Łaskawa byłaś
          napisać: "odciep sie od arabek". Czy to ma jakiś związek z arabską "ciepą",
          czyli cipą? Co w ogóle podmiot liryczny miał na myśli? Czy mogę to włączyć do
          mojego słownika arabskiego dziedzictwa kulturalnego? Za każdorazowe posłużenie
          się tą "muallaqą" będę ci wypłacał prawa autorskie.
          Tacy jak ty są kolejnym potwierdzeniem teorii o bezgranicznej głupocie Arabów
          jako ogółu. Dla dobra arabskiej sprawy zasznuruj na wargach (nie sromowych) pas
          cnoty. Jako mężczyzna rozkazuję ci, ya szarmuta, usquti, usquti, usquti.

• Gość: mirmat AMERYKA "SLUGUSEM" WATYKANU??????????? IP: *.dialup.eol.ca 02.06.02, 07:24
      Czy ktorys z Europejskich politykierow zdobylby sie na odwage Prezydenta Busha
      by poswiecic krotkoterminowe interesy w imie zasad? Marna szansa by jakikolwiek
      dyplomata Szwabski, Zabojadzki czy nawet Wloski bedac w Moskwie mogl patrzec
      dalej poza sprawami dostawy ropy.

Na szczescie dla Katolikow w Rosji przywodca Wolnego Swiata jest Prezydent
      Stanow Zjednoczonych Ameryki a nie jakis petak rzadzacy Francja czy Niemcami.
      Nie baczac jak bardzo potrzebne jest dla Ameryki wsparcie Rosji w walce z
      teroryzmem Prezydent Bush osobiscie odwiedzil arcybiskupa katolickiego Moskwy
      Tadeusza Kondrusiewicza by przedyskutowac ostatnie akcje prawoslawia przeciw
      katolikom. Oto reportarz na ten temat:
      June 1, 2002
      Bush, cleric discuss Russia's Catholics
      By Marie Czernin
      SPECIAL TO THE WASHINGTON TIMES
      During his visit to Moscow last week, President Bush held an unexpected
      private meeting with Russian Archbishop Tadeusz Kondrusiewicz to acknowledge
      the difficulties facing the country's Catholic Church and discuss the
      importance of preserving religious freedom.
      "Someone ... told me that the president wanted to meet with me privately,"
      said Archbishop Kondrusiewicz, still visibly moved by his unexpected encounter
      with the president.
      "When President Bush entered the room, his first words were: 'You are in
      trouble?' I understood immediately that he had been informed about the present
      situation of the Catholic Church in Russia," the archbishop said outside of
      Spaso House, the residence of the American ambassador, where he talked with a
      reporter about the church's troubles for the first time.
      In his talk with the archbishop, Mr. Bush stressed the importance of the
      separation of church and the state, and said all religions should enjoy the
      same rights.
      Mr. Bush "made it clear that these rights are not based on a simple human
      law, but that this law had been entrusted by God," said the archbishop, who
      said he was struck by how well the president was informed about difficulties
      facing Catholics and other religious minorities in Russia.
      Archbishop Kondrusiewicz mentioned two leaders, Bishop Mazur of the
      Diocese in South Siberia and Italian priest Stefano Caprio, both of whom have
      been expelled from Russia.
      Mr. Bush expressed concern about the developments and offered his
      help. "President Bush did promise me that he would raise the issue of religious
      freedom with President Putin."
      He was grateful to have met with Mr. Bush, but the archbishop lamented the
      fact that Mr. Putin has never received him privately. "I have written already
      several letters to Putin, but I have never received a reply from him, nor could
      I meet with him personally."
      Other participants in the Moscow gathering complimented Mr. Bush's speech.
      "It was very interesting that President Bush compared Russia to the United
      States when he was talking about the values of democracy," said Abraham
      Berkowitz, president of the Federation of Jewish Communities in Russia. "He
      talked about it without accusing Russia, but by encouraging Russia to go
      forward on its path to democracy."
      Mr. Berkowitz recalled the president's comments on freedom of the press in
      a democracy. In his speech Mr. Bush had said, "I remind those who sometimes get
      frustrated with the media that, even in America, elected officials sometimes
      don't agree with what's written about them. But it is important for those of us
      who value democracy to promote an independent media."
      The Rev. Marcel Guarnizo, president of Aid to the Church in Russia of
      Great Falls, was in Moscow during the presidential visit and expressed his
      gratitude for the meeting.
      "By singling out the archbishop, the president showed his appreciation of
      the positive role played by the Catholic Church in Russia," Father Guarnizo
      said. "Religious freedom is a basic human right, and for President Bush to
      promote it so publicly, yet again, is a great help to those of us working in
      countries where that right was repressed for so long."

• werw Normalnasara rzecznik pras Hizbolla znowu bełkocze 02.06.02, 16:47
      Pytanie było proste: co zrobili Włosi że arabstwo chciało wytruć Rzym cyjankiem?
      I nie opowiadaj głupot o śmierci noworodków w drodze do szpitala bo jeszce ktoś
      w to uwierzy: arabstwo przewozi dynamit w karetkach żeby podkładać bomby w
      pizzeriach a Normalna-sara, rzecznik prasowy Hizbollah się dziwi że Izraelczycy
      kontrolują ambulanse?
    • werw Do Euro 02.06.02, 16:48
      Mówisz: walka z terrorem tak, ale nie tymi metodami. No to powiedz proszę
      jakimi?
      • Gość: Euro Do Werw IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 20:21
        Tymi metodami Izrael nic nie osiągnie.
        Nawet generał nr 1 w USA wypowiedział tę kwestię. Wyemitowały ją o dziwo
        wszystkie stacje TV na świecie.

Miałem kiedyś przykrość być żołnierzem. Dlatego wiem, że najnowocześniejszy
        czołg ma obecnie małe szanse nawet w sprzyjającym terenie a w ciasnym mieście
        nie ma żadnych szans. Nawet jeszcze jadąc i strzelając jest już tylko kupą
        złomu, to kwestia bardzo krótkiego czasu. Czołg nawet najlepszy łatwo w mieście
        wyeliminować. Słabo wyszkolony człowiek nie posiadający żadnego ciężkiego
        uzbrojenia wyeliminowałby kilka. Nie trzeba do tego być groźnym terrorystą.
        Widząc jak izraelskie czołgi plądrują palestyńskie miasta można wyciągnąć tylko
        jeden wniosek. Są tam tylko dzieci, starcy i chore kobiety. Gdyby był tam ktoś
        inny, kto tylko wyglądałby na terrorystę, czołgi szybko przestałyby tam
        wjeżdżać.
        Co więc na prawdę dzieje się w niszczonych i plądrowanych dzielnicach?.
        Odbieranie zwykłym Arabom zwykłym mieszkańcom chęci powrotu.
        Nie jest to żadna walka z terroryzmem.

Jak należy zwalczać terroryzm?
        To obecnie temat przyciągający wszystkich, którzy na ten temat mogą coś mądrego
        powiedzieć.

Jedni twierdzą:
        Terroryzm to broń w sytuacjach skrajnej różnicy sił. Nadzieją jest więc
        paradoksalnie równowaga i granie w szachy na wojskowych mapach.

Drudzy mówią:
        Nikt nie zostaje terrorystą bez celu. Jeśli celem jest wolność, końcem
        terroryzmu może być tylko osiągnięcie celu lub unicestwienie całego walczącego
        narodu. Unicestwienie narodu nie podlega dyskusji więc .....

Terrorysta przestaje być terrorystą gdy ma coś do stracenia. To małe coś musi
        jednak mieć.
        Itd.
        itd.
        itd.

Nie będę przedrukowywał innych cudów, bo wiele to tylko popisy. Czołgi,
        artyleria, rakiety to jednak z pewnością nie to.

Kiedyś próbowano zwalczyć polskich terrorystów nazywanych częściej bandytami.
        Dzisiaj chyba ten problem nie istnieje. Czyżby ktoś jednak znalazł sposób na
        polski terroryzm?
        Do niedawna wrogowie a obecnie wspólnie robimy interesy, uczymy się, zakładamy
        mieszane rodziny. Będziemy w tej samej wspólnocie państw a już jesteśmy we
        wspólnym bloku wojskowym. Może wbrew negatywnym żydowskim opiniom Europa ma coś
        w sobie, co warto zauważać na tym Forum.
        • Gość: Wan Re: Do Werw IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 06.06.02, 22:30

>
          > Kiedyś próbowano zwalczyć polskich terrorystów nazywanych częściej bandytami.
          > Dzisiaj chyba ten problem nie istnieje. Czyżby ktoś jednak znalazł sposób na
          > polski terroryzm?
          Kiedy próbowano zwalczyć polskich terrorystów zwanych częściej bandytami? To
          chyba jakaś pomyłka? Wiem, że po zakończeniu powstania listopadowego chłopi
          wybijali szlachtę ukrywającą się po lasach, która próbowała, czasami przymuszając
          tego i owego, zdobyć gdzieś na wsiach trochę żywności. Ale chyba nie o tym
          myślisz.
          Wan
          • Gość: Euro Re: Do Werw IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 19:21
            Masz rację Wan, nie o tym myślę.

Antychłopizm ? Chłopofobia? Co Wan Cię teraz meczy?
            Jesteś antychłopem? W takim razie Admin powinien Cię wyrzucić na oślą ławkę!
            Tutaj nie wolno o nikim źle pisać.

Chłopi czasami źle wybierali sobie wroga. Tak bywało lecz rzadko. Jednak my
            Polacy, bez względu na stan społeczny, zdecydowanie najczęściej wspólnie
            walczyliśmy o wolną Polskę. Mimo przeróżnych prób aby nas skłócić.

Wiem, że Ty wiesz bardzo dobrze o czym myślałem pisząc o terrorystach
            nazywanych bandytami. Gdybyś jednak z nadmiaru cynizmu miał wątpliwości to
            wyjaśniam. Myślałem o polskich powstańcach, partyzantach i żołnierzach
            nazywanych pogardliwie bandytami przez Niemców i Rosjan, sąsiadów, z którymi
            obecnie łączą Polskę całkiem dobre sąsiedzkie relacje. Relacje między ludźmi
            można zmienić, poprawić, jeśli naprawdę tego się chce. Rozpisałem się i
            wyjaśniam Ci jak na chłopski rozum, a Ty przecież masz zupełnie inny....
            Przepraszam.

Cały poprzedni mój post to mała sugestia. Żydzi i Arabowie również mogą w
            przyszłości zostać dobrymi sąsiadami. Czego bardzo mocno Im (Wam) życzę.
      • Gość: Euro Re: Do Euro IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 21:53
        Zapisałeś się na kurs prawa jazdy na czołg? Nie kończ go, szkoda czasu. To
        naprawdę broń schyłkowa, dobra tylko w walce z bezbronnymi, rzucającymi
        kamieniami. Przeciwko uzbrojonemu terroryście czołg to tylko stalowa trumna. Do
        walki z terroryzmem potrzebna jest raczej wiedza psychologiczna. Tej, smutne to
        bardzo, nadal wszędzie brakuje. Widać to wciąż, że nie tylko na tym Forum ale
        także na salonach polityki dominuje polityka pięści a nie wiedzy o człowieku.
        Głową grubego muru nikt nie rozbije ale rozumem można. Żelastwo zadziała tylko
        na chwilę. Odpowiedni projekt pokojowy, nie siłowy ale społeczny, zapewni
        więcej bezpieczeństwa niż armia. O tym mówi i pisze już coraz więcej
        zainteresowanych Bliskim Wschodem. Bliski Wschód powinien przypominać coraz
        bardziej Europę a nie USA. Oczywiście jeśli ma tam zaistnieć pokój a nie
        kolonializm XXI wieczny.
        • Gość: normalna Re: Do Euro IP: *.hamrazone.com / 10.0.5.* / 62.84.68.* 07.06.02, 00:07

> Zapisałeś się na kurs prawa jazdy na czołg? Nie kończ go, szkoda czasu. To
          > naprawdę broń schyłkowa, dobra tylko w walce z bezbronnymi, rzucającymi
          > kamieniami. Przeciwko uzbrojonemu terroryście czołg to tylko stalowa trumna. Do
          >
          > walki z terroryzmem potrzebna jest raczej wiedza psychologiczna. Tej, smutne to
          >
          > bardzo, nadal wszędzie brakuje. Widać to wciąż, że nie tylko na tym Forum ale
          > także na salonach polityki dominuje polityka pięści a nie wiedzy o człowieku.
          > Głową grubego muru nikt nie rozbije ale rozumem można. Żelastwo zadziała tylko
          > na chwilę. Odpowiedni projekt pokojowy, nie siłowy ale społeczny, zapewni
          > więcej bezpieczeństwa niż armia. O tym mówi i pisze już coraz więcej
          > zainteresowanych Bliskim Wschodem. Bliski Wschód powinien przypominać coraz
          > bardziej Europę a nie USA. Oczywiście jeśli ma tam zaistnieć pokój a nie
          > kolonializm XXI wieczny.

• Gość: mirmat W_EUROPIE_HISTORIA_LUBI_SIE_POWTARZAC IP: *.dialup.eol.ca 08.06.02, 06:58
      Euro napisal:"Głową grubego muru nikt nie rozbije ale rozumem można. Żelastwo
      zadziała tylko na chwilę. Odpowiedni projekt pokojowy, nie siłowy ale
      społeczny, zapewni więcej bezpieczeństwa niż armia. O tym mówi i pisze już
      coraz więcej zainteresowanych Bliskim Wschodem. Bliski Wschód powinien
      przypominać coraz bardziej Europę a nie USA. Oczywiście jeśli ma tam zaistnieć
      pokój a nie kolonializm XXI wieczny."

DZIEKI TAKIM JAK EURO (A W EUROPIE TAKICH NIE SIALI A ZBIERALI) HISTORIA LUBI
      SIE POWTARZAC. "Nie chcemy umierac za Gdansk", UPS CHCIALEM WYKRZYKNAC RAZEM
      Z "PISS NOW" - "Nie chcemy umierac za Jerozolime". PROBLEM JEST JEDNAK ZE W
      KORANICZNYCH SZKOLKACH WISZA MAPY ISLAMSKIEGO SWIATA W KTOREJ POL EUROPY JEST
      ZAMALOWANA NA "ZIELONO" I PROSZE MI WIERZYC, ZE TU NIE CHODZI O RUCH
      EKOLOGICZNY. TO TYLKO TACY UMIARKOWANI MUZULMANIE. TACY JAK BIN LADEN CZY TEN
      IMMAM Z ARABII SAUDYJSKIEJ WIDZA "POKOJ" KIEDY KAZDY Z NAS BEDZIE BIL CZOLEM
      5 RAZY DZIENNIE W KIERUNKU MEKKI.

ALE MOZE SIE TO TAKIEMU EURO PODOBA. W KONCU ON NIE JEST JAKIMS PRYMITYWNYM
      AMERYKANINEM, KTORY WIERZY W "LIFE, LIBERTY AND PURSUIT OF HAPPINESS".
      EUROPEJCZYCY ZAWSZE GUSTOWALI W BARDZIEJ WYRAFINOWANEJ FORMULE SPOLECZNEJ
      CHOCBY TAKIEJ JAK PROPONOWALI EUROPEJCZYKOM MUSOLINI, HITLER, STALIN A MOZE
      MAO. TERAZ NASTAL CZAS NA BIN LADENA. ACH JAKI ON INNY OD TYCH AMERYKANSKICH
      PROSTAKOW. A MOZE NAWET MA JAKIS ARYSTOKRATYCZNY RODOWOD??? PAMIETAMY JAK TO W
      WYPADKU BREZNIEWA CZY GORBACZOWA CZOLOWE RODY EUROPEJSKIE SZUKALY W SWEJ
      PRZESZLOSCI JAKIEJ Z NIMI KOLIGACJI!!!

• wojo!!!! Re: W_EUROPIE_HISTORIA_LUBI_SIE_POWTARZAC 08.06.02, 07:31
        Mirmat , nie moglem tego napisac lepiej.
        Mozna dodac tylko , ze wizje pokoju
        z Palestynczykami to fatamorgana (niestety) i jedyny ich cel to
        calkowite zniszczenie Izraela .
        Nigdy Izrael nie jest wymieniany u
        nich w kontekscie panstwa z ktorym chca wspolzyc , nie ma map i nie
        tekstow arabskich i palestynskich z zaznaczonym Izraelem. Caly ten piss
        belkot to na uzytek Europy i USA ,
        tak naprawde , Arabki chca zastosowac taktyke "salami".
        Maja czas , na ludziach im nie zalezy ,a teror jest ich religia.
        Ciekawy tekst do przeczytania:
        The message in the Palestinian maps
        By Jeff Jacoby May 28, 2002

Originally published in the Boston Globe, May 23, 2002.

The next time you see a picture of Yasser Arafat, look at his headdress. He
        wears it in an unusual style, carefully folded so that it comes to a peak at
        the top, drapes down over his left shoulder, then tapers to a point at the
        bottom.

Arafat's oddly arranged keffiyeh is meant to resemble the map of "Palestine" -
        the Arab state whose creation is his all-consuming goal. It is an emphatic
        symbol: Arafat conveys to everyone who sees him that Palestine is always on his
        mind.

But look again. The shape of Arafat's keffiyeh doesn't correspond with
        Palestine at all - not if Palestine means the West Bank and Gaza. What it
        resembles is the map of Israel - the whole of Israel, from the northern peak of
        the Galilee, down along the Mediterranean coast, and from there to the southern
        tip at Eilat.

In short, the Palestine that is always on Arafat's mind is not an Arab state
        that coexists with Israel but an Arab state that takes the place of Israel. The
        message conveyed by his keffiyeh is indeed emphatic: It is a message of war
        without end.

The notion that Palestine equals all of Israel - and that all of Israel must
        be "liberated" to create a Palestinian Arab state - is no idiosyncrasy on
        Arafat's part. It is an axiom of the Palestinian movement, constantly repeated
        in its basic documents, its domestic rhetoric, its educational curriculum - and
        its maps.

Visit, the web site of Al-Fatah [www.fateh.net], Arafat's faction of the
        PLO, and the first image you see is the Fatah emblem: a map of "Palestine"
        behind crossed guns. But the country depicted is Israel, from the Jordan River
        to the Mediterranean Sea. (On the same Web site you can read the Fatah
        constitution, which says the organization's goal is the "complete liberation of
        Palestine, and eradication of Zionist ... existence.")

Fatah isn't the only PLO faction whose emblem features a map of Palestine that
        comprises all of Israel. Most of them do, including the Popular Front for the
        Liberation of Palestine, the Democratic Front for the Liberation of Palestine,
        the Palestine Liberation Front, Al-Saika, and the PLO itself. (You can see the
        PFLP logo at www.pflp-palestine.org. Most of the others have been
        gathered at www.iris.org.il/whoswho.htm, the web site of Information
        Regarding Israel's Security.)

There is nothing subtle about these symbols or their Palestine-equals-Israel
        maps. They are calls for Israel's abolition. With the signing of the Oslo peace
        accords - which began with Arafat's solemn pledge that "the PLO recognizes the
        right of the State of Israel to exist in peace and security" - all of them
        should have been scrapped. And it should go without saying that maps depicting
        all of Israel, as Palestine ought to have no place at all in the Palestinian
        Authority, the civil administration that rules the Palestinian people.

Sadly, they are ubiquitous.

Maps of "Palestine" on the walls of Arafat's offices - occasionally seen in
        news photos or television footage - are actually maps of Israel. Agencies of
        the Palestinian Authority use the shape of Israel to denote Palestine in their
        emblems, stationery, and Web sites. Click on www.mopa.gov.ps - the cyber-
        home of Arafat's Ministry of Parliamentary Affairs - and a large map of Israel
        appears. The logo of the Ministry of Industry is a stylized map of Israel drawn
        in the Palestinian colors (www.industry.gov.ps. And the colorful "Map of
        Palestine" offered by the Palestinian Central Bureau of Statistics is, in
        reality, a colorful map of Israel (see it at www.pcbs.org/english/pal-
        map.htm.)

It would take far more room than I have here to list all of the Palestinian
        agencies, publications, organizations, and Web sites in which Palestine is
        shown as encompassing all of Israel. But at this late date, is it really
        necessary to prove that Arafat's goal, and that of his regime, is the
        liquidation of the Jewish state?

On the day he signed the first Oslo accord at the White House in 1993, Arafat
        told an interviewer that the agreement "will be a basis for an independent
        Palestinian state in accordance with the Palestine National Council resolution
        issued in 1974." He was referring to the PLO's "phased plan," which was adopted
        in Cairo on June 9, 1974. It calls for establishing a Palestinian state on any
        Israeli land that can be acquired through negotiation, then using that
        territory as a forward base for "liberating" the rest of Israel by force.

Arafat and the Palestinian Authority have never repudiated the phased plan; on
        the contrary, they have reiterated it time and again. ''The Oslo accord was a
        preface for the Palestinian Authority,'' one of Arafat's government ministers,
        Abdul Aziz Shaheen, said in 1998, ''and the Palestinian Authority will be a
        preface for the Palestinian state which, in its turn, will be a preface for the
        liberation of the entire Palestinian land."

Palestinians and Israelis will never know peace until Arafat and his
        irredentist vision are expunged from Palestinian life. You will know that has
        happened when the word "Israel" appears on Palestinian maps.
        • Gość: mirmat Re: W_EUROPIE_HISTORIA_LUBI_SIE_POWTARZAC IP: *.dialup.eol.ca 08.06.02, 07:59
          Jezeli Izraelczycy beda trzymali z premierem Szaronem i Benjaminem Netanyahu to
          predzej Francja bedzie bila w strone Mekki niz Izrael. Ale zawsze jest nadzieja
          dla Arafata: "Piss Now".
      • Gość: Euro ten sam IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 16:55
        Twoja opinia kim jestem i dlaczego nie trzeba mnie siać nie jest dosłowna
        jednak jak zawsze przypomina muzykę z katarynki. O tym, że przeciwnicy
        wyłącznie militarnych rozwiązań na Bliskim Wschodzie są posiadaczami
        zlasowanych wódką mózgów, trudnią się prymitywnymi zawodami, są niedoukami,
        głupkami, zakompleksionymi frustratami szukającymi wymówki dla swoich
        niepowodzeń itd. można czytać w wielu postach.

Ostatnio coraz trudniej Izraelowi powstrzymać demonstracje izraelskich
        przeciwników stosowania wyłącznie militarnych metod. Wydawać by się mogło, że
        to tylko izraelskie pijaki, niedouki i frustraci niezadowoleni ze swego podłego
        życia spapranego przez nich samych. Jednak nie. Uczestnikami izraelskich
        pacyfistycznych demonstracji są studenci, inteligencja, artyści, krótko elita
        intelektualna Izraela. Ludzie zadowoleni ze swojej pozycji społecznej i
        zawodowej, prezentujący wiedzę większą niż Sharon i jego świta. Demonstranci
        chcą żyć w sposób otwarty na świat, nie zamykać się samemu we własnym izraelsko-
        amerykańskim getcie.

Co do następców Hitlera, Mussoliniego, Stalina. Może ich następcami są
        niektórzy amerykańscy prezydenci i ich kolega uczeń Sharon? Metody te same.
        Miłość i cały świat dla swojego narodu dla reszty świata odpadki,
        podporządkowanie i trzecia kategoria.

Bin Laden ani panowie z Iraku, Egiptu i podobnych miejsc też zupełnie nie to.
        Myślę, że szkoda czasu na rozpisywanie się o ich kretyństwie. To jest zbyt
        jasne nawet jak na to Forum.
        Nie wmawiaj mi idoli. Nie utożsamiam wszystkich ludzi z politykami dlatego nie
        przypisuj mi negatywnej opinii o Amerykanach. Wielu Amerykanów nawet tych
        żydowskiego pochodzenia publicznie okazuje brak poparcia dla Sharona i jego
        wojny. Np. wielu aktorów, szczególnie tych ambitniejszych.

Może się mylę, w końcu ci, których siać nie trzeba często to robią. Kim Mirmat
        twoim zdaniem są izraelscy pacyfiści demonstranci? Stare wysłużone epitety już
        znam, proszę spróbuj postarać się o nowe ale bądź konsekwentny. Pokłóć się z
        żydowskimi demonstrantami i pozaglądaj w ich rodowody. Ja nie lubię się kłócić
        ani ubliżać, dlatego na tym Forum wydaję się mocno nudny.

Po raz kolejny.
        Życzę wszystkim POKOJU !!!

Cześć. Przepraszam jeśli zbyt poufale.

• Gość: Fredzio Re: Europa to służąca arabów IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 08.06.02, 07:50
      Masz Racje
      te Antysemici Wnoki Hitlera Pogromisci wolchaja Tylko Rope arabska
      Krew Zydowska nie cienni u nich.
      Mamy ich w Nosie Zionizm ma Racje Zydy maja jedna Ojczyzne i to Izrael !
    • Gość: mirmat Re: Europa to służąca arabów IP: *.dialup.eol.ca 09.06.02, 01:36
      Euro napisal:"Może się mylę, w końcu ci, których siać nie trzeba często to
      robią. Kim Mirmat twoim zdaniem są izraelscy pacyfiści demonstranci? Stare
      wysłużone epitety już znam, proszę spróbuj postarać się o nowe ale bądź
      konsekwentny. Pokłóć się z żydowskimi demonstrantami i pozaglądaj w ich
      rodowody. Ja nie lubię się kłócić ani ubliżać, dlatego na tym Forum wydaję się
      mocno nudny."

JESTES NUDNY BO POWTARZASZ STARE FRAZESY O "POKOJU" KTORE KONCZA SIE MASAKRAMI
      TAKIMI JAK SIE SKONCZYLY "POKOJOWE" UKLADY W MONACHIUM (1938), PARYZU (1974)
      CZY TEN OSTATNI W OSLO DZIEKI KTOREMU DO SERCA IZRAELA SCIAGNIETO UZBROJONYCH
      BANDYTOW Z DLUGOLETNIM DOSWIADCZENIEM W TERRORZE. NA STARE FRAZESY TRUDNO
      WYMYSLEC COS NOWEGO. 2+2=4 TU JUZ NIC NOWEGO SIE NIE WYMYSLI. CHYBA, ZE
      WZORUJAC SIE NA CHOMSKYIM CZY INNYM ZADNYM POKLASKOW WSROD PSEUDOINTELEKTUALNEJ
      HOLOCIE, CHCE SIE ZASZOKOWAC MARGINES SPOLECZNY W BERLINIE POROWNANIAMI BUSH =
      HITLER.

DLACZEGO WSROD ZYDOW JEST TYLU PACYFISTOW TO ZAGADNIENIE SAMO W SOBIE. JESTEM
      POLAKIEM WIEC PACYFIZM JEST MI OBCY. LEPIEJ NIECH SIE TYM ZAGADNIENIEM ZAJMA
      MOI ZYDOWSCY PRZYJACIELE Z TEGO FORUM. TAK CZY INACZEJ PACYFIZM TO CHOROBA. NIE
      JESTEM PSYCHOLOGIEM ALE BRALEM UDZIAL W W KANADZIE W NIESKONCZONYCH DEBATACH Z
      PACIFISTAMI W LATACH 70-80 I SADZE, ZE IDEOLOGIA PACYFISTYCZNA JEST PRZYKRYWKA
      DLA ZWYKLEGO TCHORZOSTWA.
      SAMA OBAWA UTRATY ZYCIA U NORMALNYCH LUDZI NIE JEST NICZYM NIEZWYKLYM. TYLKO
      FANATYCZNE ISLAMSKIE BESTIE WIDZA W SMIERCI OKAZJE DO DOSTANIA SIE DO BURDELU
      ALLAHA ZAPEWNIAJAC ROWNOCZESNIE OJCU WALUTE NA REMONT DOMU. NIEBYLEM NA WOJNIE
      ALE NAWET W DEMONSTRACJACH W JAKICH UCZESTNICZYLEM W TORONTO PRZECIW
      KOMUNISTYCZNYM SPARTAKUSOWCOM BYLY MOMENTY KIEDY MOZE ZDROWIE CZY ZYCIE BYLO
      ZAGROZONE. MOJ NAJLEPSZY PRZYJACIEL, WEGIER, MIAL ROZBITA GLOWE DO KOSCI KIJEM
      BEJSBOLOWYM CZESTO UZYWANYM PRZEZ KOMUNISTOW DO WYRAZANIA SWOICH OPINII.BYLBYM
      KLAMCA, GDYBYM NIE PRZYZNAL SIE, ZE NASTEPNYM RAZEM SIE NIE BALEM. ALE JEST
      ZECZA OCHYDNA POKRYWAC SWOJE OBAWY FILOZOFIA "PACYFIZMU".

OJCIEC JEDNEGO Z PALESTYNSKICH SAMOBOJCOW MORDERCOW TAK WYCENIL SZANSE SWOJEGO
      ZWYCIESTWA:"ZYDZI KOCHAJA ZYCIE, MY KOCHAMY'MECZENSTWO'". ZAPOMNIAL JEDNAK, ZE
      WIEKSZOSC IZRAELCZYKOW ROWNIEZ KOCHA WOLNOSC. ALE NIE WSZYSCY. CI Z "PISS NOW"
      KOCHAJA ZYCIE PONAD WSZYSTKO ALE WSTYDZA SIE DO TEGO PRZYZNAC. LEPIEJ STAC Z
      PLAKATAMI O POKOJU NIZ ISC DO GNIAZDA TERORYSTOW W DZENINIE, SZCZEGOLNIE KIEDY
      ROZKAZ NAKAZUJE SZCZEGOLNA TROSKE BY JAKIEMUS CYWILOWI ZA KTORYMI CHOWAJA SIE
      BANDYCI WLOS Z GLOWY NIE SPADL.
      • Gość: Euro Re: Europa to służąca arabów IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 21:46
        Mirmat uwierz mi, sam już zaczynasz przynudzać. Stajesz się bardziej żydowski
        niż sami Żydzi, a to jest chore. W Polsce jest problemem świętość większa od
        Papieża. Zarówno twoja pro żydowska i ta niestety polska rydzykowska
        nadgorliwość są równie niepotrzebne. Mądrość nie lubi skrajności. Żydowscy
        intelektualiści są Sharonowi mniej przychylni niż Ty Polak. To mocno
        zastanawia. Sam także mam żydowskich przyjaciół. Nie popierają Sharona, uważają
        go za mało inteligentnego polityka i przesadnie agresywnego żołnierza.

Będąc Polakiem nie możesz nie rozumieć Palestyńczyków. Coś tu mocno nie pasuje.
        Skoro nie rozumiesz pacyfizmu i tkwi w Tobie duch żołnierza powstańca, musisz
        wiedzieć co znaczy odważna walka za wolność i niepodległość Palestyńczyków.

Pseudo intelektualiści? Rozśmiesz. Znasz poglądy prawdziwych intelektualistów?
        Powinieneś wiedzieć, że nawet ci żydowscy mają dość Sharona i separacji
        Izraela, dystansowania się od świata, celowej podtrzymywanej separacji. To jest
        psychologia starych społeczeństw, poważny temat. Mnie też przerasta ale często
        słucham i poznaję poglądy mądrzejszych, a ci takiej wojny nie chcą.

Dlaczego nie masz odwagi odpowiedzieć mi bezpośrednio na mój post. Chcesz
        odsunąć przypadkowych czytelników o mojego tekstu. Wiesz, że zwykle czyta się
        ostatnio przesłany. Umieszczasz tylko fragment i dalej swoje pozy. Odpowiadaj
        pod postem na który odpowiadasz. Stosujesz manimulatorskie metody. Po co?
        Ignorowanie trudnych treści? Najłatwiej nawrzucać jakiemuś nastolatkowi. Wtedy
        dyskusja się klei dziesiątkami odpowiedzi. Zaś lepszy dojrzalszy tekst
        zignorować. To manipulacja. Norma na tym Forum.

Nie każdy przeciwnik wojny izraelsko palestyńskiej jest pacyfistą. Nie każdy
        przeciwnik tej wojny jest tchórzem. Tej wojny nie popierają również
        doświadczeni odznaczani żołnierze, nawet amerykańscy. Skoro nie byłeś
        żołnierzem raczej zacznij im wierzyć. Jeżeli prześledziłbyś osiągnięcia tych,
        którzy taki charakter wojny popierają oraz osiągnięcia przeciwników wojny,
        dojrzałbyś zależność:
        Ci, którzy osiągnęli więcej, mają mniej zaufania do wojny.

Piszesz pseudo intelektualiści. To dowcip. Zacznij więc poznawać poglądy
        prawdziwych.

Nie krzycz dużą czcionką. To trudno wchodzi w oczy, a dodając niekonsekwentną
        treść jeszcze bardziej tracisz czytelników.

Widzisz, potrafię służyć dobrą radą.

Nie protestowałeś na poufałość więc piszę

Cześć
        • werw Re: Europa to służąca arabów 09.06.02, 22:20
          Jeśli mogę się wtrącić, po pierwsze nie przypuszczam żeby uprawniona była teza
          jakoby intelektualiści nie popierali Szarona. Zróżnicowanie tego społeczeństwa
          jest tak wielkie że tego typu autorytatywne stwierdzenia muszą budzić nieufność.

A skąd wiadomości że Szaron dąży do izolacji Izraela? Przeciez to zagrożenie
          istnienia tego państwa. Poza tym, za pogorszenie stosunków z USA leci się w
          Izraelu ze stołka (to bodajże casus Netaniahu, jeśli czegoś nie pomyliłem).

Nikt przy zdrowych zmysłach nie popiera wojny dla niej samej. Jaki jednak jest
          inny sposób by powstrzymać morderców, których podstawowym celem jest zniszczenie
          tego państwa i eksterminacja jego społeczeństwa?

P.S. Będąc Polakiem czy Niemcem właśnie nie można zrozumieć Palestyńczyków. Byoby
          to możliwe, gdyby np. Niemcy trzymali swoich uchodźców (Niemców) w obozach od 50
          lat, przez ten czas wytrwale dążąc do zniszczenia Polski, odbicia Prus Wschodnich
          i Sląska, wszczynając w międzyczasie szereg wojen. Myślisz że zrozumiesz
          tamtejszą rzeczywistość automatycznie przenosząc wzorce z zachodu, a to duży
          błąd.

> Mirmat uwierz mi, sam już zaczynasz przynudzać. Stajesz się bardziej żydowski
          > niż sami Żydzi, a to jest chore. W Polsce jest problemem świętość większa od
          > Papieża. Zarówno twoja pro żydowska i ta niestety polska rydzykowska
          > nadgorliwość są równie niepotrzebne. Mądrość nie lubi skrajności. Żydowscy
          > intelektualiści są Sharonowi mniej przychylni niż Ty Polak. To mocno
          > zastanawia. Sam także mam żydowskich przyjaciół. Nie popierają Sharona, uważają
          >
          > go za mało inteligentnego polityka i przesadnie agresywnego żołnierza.
          >
          > Będąc Polakiem nie możesz nie rozumieć Palestyńczyków. Coś tu mocno nie pasuje.
          >
          > Skoro nie rozumiesz pacyfizmu i tkwi w Tobie duch żołnierza powstańca, musisz
          > wiedzieć co znaczy odważna walka za wolność i niepodległość Palestyńczyków.
          >
          > Pseudo intelektualiści? Rozśmiesz. Znasz poglądy prawdziwych intelektualistów?
          > Powinieneś wiedzieć, że nawet ci żydowscy mają dość Sharona i separacji
          > Izraela, dystansowania się od świata, celowej podtrzymywanej separacji. To jest
          >
          > psychologia starych społeczeństw, poważny temat. Mnie też przerasta ale często
          > słucham i poznaję poglądy mądrzejszych, a ci takiej wojny nie chcą.
          >
          > Dlaczego nie masz odwagi odpowiedzieć mi bezpośrednio na mój post. Chcesz
          > odsunąć przypadkowych czytelników o mojego tekstu. Wiesz, że zwykle czyta się
          > ostatnio przesłany. Umieszczasz tylko fragment i dalej swoje pozy. Odpowiadaj
          > pod postem na który odpowiadasz. Stosujesz manimulatorskie metody. Po co?
          > Ignorowanie trudnych treści? Najłatwiej nawrzucać jakiemuś nastolatkowi. Wtedy
          > dyskusja się klei dziesiątkami odpowiedzi. Zaś lepszy dojrzalszy tekst
          > zignorować. To manipulacja. Norma na tym Forum.
          >
          > Nie każdy przeciwnik wojny izraelsko palestyńskiej jest pacyfistą. Nie każdy
          > przeciwnik tej wojny jest tchórzem. Tej wojny nie popierają również
          > doświadczeni odznaczani żołnierze, nawet amerykańscy. Skoro nie byłeś
          > żołnierzem raczej zacznij im wierzyć. Jeżeli prześledziłbyś osiągnięcia tych,
          > którzy taki charakter wojny popierają oraz osiągnięcia przeciwników wojny,
          > dojrzałbyś zależność:
          > Ci, którzy osiągnęli więcej, mają mniej zaufania do wojny.
          >
          > Piszesz pseudo intelektualiści. To dowcip. Zacznij więc poznawać poglądy
          > prawdziwych.
          >
          > Nie krzycz dużą czcionką. To trudno wchodzi w oczy, a dodając niekonsekwentną
          > treść jeszcze bardziej tracisz czytelników.
          >
          > Widzisz, potrafię służyć dobrą radą.
          >
          > Nie protestowałeś na poufałość więc piszę
          >
          > Cześć

• Gość: Euro Do Werw IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 21:30
            Czytywałem Cię będącego w różnej formie ale tym razem napisałeś całkiem dobry
            post. Charakter łagodnieje, poziom wzrasta. Przestajemy tępo walczyć. To czegoś
            dowodzi. Rozmowy mają sens! Milczenie jest podobno złotem ale to właśnie o
            złoto toczyło się najwięcej wojen. Dlatego od milczenia wolę rozmowy.

Oczywiście, że nie wszyscy intelektualiści mają podobne opinie na temat
            Sharona. Zresztą nie snobujmy, nie tylko o intelektualistów tu chodzi.
            Zróżnicowanie społeczeństwa Izraela i Żydów na świecie jest niezaprzeczalnym
            faktem. Zróżnicowanie poglądów konsekwentnie też. Chciałbym jednak aby na
            społeczeństwo Polski i Polaków na świecie patrzono podobnie. To znaczy, jak na
            dużą różnorodność nawet w powierzchownie jednorodnych grupach. Wyrażające
            opinie o Polakach posty Żydów jednak tego elementu nie poruszają. Czegoż nie
            można przeczytać o jedynie głupich i złych Polakach. To potrafi wyprowadzić z
            równowagi.

Jasne, że nie w pełni rozumiem tamtą rzeczywistość. Nie rozumie jej chyba także
            większość polityków. Kiedy przeczytałem o wspólnym gotowaniu kucharzy
            żydowskich, arabskich i chrześcijańskich zrozumiałem problem tego miejsca
            chociaż w części. Tak zwani zwykli ludzie są bardziej niezwykli od
            ograniczonych polityków.

Gdyby politykierzy nie przeszkadzali szeregowym obywatelom, pokój udałby się o
            wiele szybciej. To być może brzmi naiwnie. Na Bliskim Wschodzie jest jednak
            prawdą. Wojna rodzi się na samej górze. Pomysł przejmują najbardziej podatni i
            dalej jest już tylko coraz gorzej. Na szczęście pojawiają się również mający
            inne pomysły. Jest ich już coraz więcej. Być może dalej będzie coraz lepiej.

Do podyskutowania w lepszych czasach !!!

• Gość: normalna Re: Europa to służąca arabów IP: *.hamrazone.com / 10.0.5.* / 62.84.68.* 09.06.02, 22:27

> Mirmat uwierz mi, sam już zaczynasz przynudzać. Stajesz się bardziej żydowski
          > niż sami Żydzi, a to jest chore.

Euro, nie wierzysz chyba w to , ze mirmat nie jest Zydem. Ale to nie ma
          znaczenia. Wazne sa tylko poglady, jakie tu reprezentuje.
          W jednym z reportazy o Bliskim Wschodzie pokazano ktorys z tych najbardziej
          krwawych zamachow bombowych, w wyniku ktorego bylo wielu zabitych i wielu
          rannych. Chyba w Natanyi. W kazdym razie szpitale poprosily ludnosc o oddawanie
          krwi. W tym samym czasie trwala ofensywa izraelska na Jenin a wojska nie
          pozwalaly ewakuowac rannych palestynczykow. I W TYM SAMYM czasie w Jerozolimie
          ustawila sie dluga kolejka Izraelczykow przed szpitalem palestynskim, chcacych
          oddac krew dla rannych Palestynczykow. Kobieta, oddajaca krew
          powiedziala: ,,wlasnie po to tu jestem, zeby pokazac, ze nie wszyscy Izraelczycy
          przelewaja krew palestynska. Sa tez tacy, co im ja oddaja, i co sa przeciwni
          temu , co sie tu dzieje obecnie.''
          A mirmat, ktory krzyczy z Kanady, najwiecej ma do powiedzenia! Siedzac
          bezpiecznie tysiace kilometrow od wydarzen czuje sie uprawniony do dyktowania
          innym kto co ma robic!Izraelscy pacyfisci sa glupi, jego zdaniem! Oni nie wiedza,
          co jest dla nich lepsze. Za to mirmat, on wie!

Polecam lekture artykulu, zamieszczonego w ,,Le nouvel observateur''
          www.nouvelobs.com/articles/p1947/a12148.html

Tydzien od czwartku 28 lutego 2002 – n 1947 – Monde

<<Dowiedz sie, dlaczego jestes jeszcze przy zyciu…>>

Tal Bello byl 149 osoba, podpisujaca petycje izraelskich zolnierzy,
          odmawiajacych sluzby na terenach okupowanych. Do swojego podpisu dorzucil na
          internecie notatke, dotyczaca samobojstwa swego przyjaciela Daniela , ktora
          ponizej publikujemy.
          --------------
          <<Tej nocy bylem troche podpity. Pilismy za Daniela, ktory dopiero co
          przyjechal z Francji do sluzby w Izraelu, za armie i za Tali, nasza piekna
          pracownice z oipeki spolecznej.Otworzylismy butelke Johnny Walker, prezent od
          brata Tali, sluchalismy plyty zespolu Doors i palilismy ,,haszisz’’. [...]
          Musze ci opowiedziec o oliwkach Gazy. Sa to oliwki najbardziej gorzkie, jakie
          tylko istnieja w swiecie. Mieszkancy mowia, ze wchlaniaja one cala gorycz ich
          zycia. Presje naszej okupacji i tych , ktore ja poprzedzily. I oliwki te sa
          nie
          tylko gorzkie; od ich slonego smaku mozna oszalec. Pochodzi on od lez kobiet.
          Podczas gdy mezczyzni silowali sie z nedza zycia, probowali walczyc o
          wolnosc, kobiety zajmowaly sie dziecmi, przygotowywaly posilki i pracowaly w
          gajach oliwnych.Samotne, wsrod drzew oliwkowych oplakiwaly swoj los.
          Oplakiwaly
          swoja mlodosc i swoje marzenia, swoich synow - zamknietych w wiezieniach lub
          zabitych. I oliwki wchlonely to wszystko. To dziwne, ale ich smak byl
          wspanialy
          i bardzo pasowal do whisky...[..]
          Tali powiedziala, ze Jim Morrison byl krolem i zaczela tanczyc. Byla tak
          piekna, Tali, z ta swoja prostota, plaskim brzuchem i piersiami,
          przypominajacymi dwa pagorki w prerii . Daniel dolaczyl do niej, pocalowali
          sie. W ubieglym tygodniu, podczas manifestacji palestynskiej w poblizu
          zielonego meczetu Daniel przez przypadek strzelil w tlum i trafil kobiete w
          ciazy. Podbieglem, zeby ja ratowac ale juz bylo za pozno. Umierala. Patrzyla
          na
          mnie smutnym wzrokiem, ze lzami w oczach. Byla chyba w piatym miesiacu a rana
          w
          brzuchu krwawila mocno.
          Zmarla o 18-tej. Roni – lekarz, i ja, zaczelismy plakac. Manny – szofer
          zaburczal, ze to przeciez tylko Arabka, ale widzialem, ze on tez z trudem
          przelykal sline. Danielowi nikt nie powiedzial ani slowa . Bylo dochodzenie i
          zdecydowano, ze to byl blad. Kula wystrzelona przez przypadek. Ale nikt nie
          rozmawial z Danielem. Powiedzialem do Roniego, ze Daniel potrzebuje urlopu, ze
          wyglada dziwnie, ze powinnismy z nim porozmawiac. Ale Roni byl zajety, wszyscy
          bylismy zajeci. Byly nastepne manifestacje, nastepni zabici. [..]
          Tego wieczoru Daniel popatrzyl na Tali,jeszcze raz ja pocalowal i powiedzial ,
          ze wychodzi na kilka minut. Zapytalem go, czy chce abym szedl razem z nim.
          Odpowiedzial:<<Nie, zostan tu i zaopiekuj sie Tali w moim imieniu>>. Zostalem
          z
          Tali. Chwile pozniej uslyszelismy strzal.>>

/tlumaczyl na francuski Victor Cygielman/

• Gość: mirmat Do Euro.Orwell_wiedzial_cos_na_temat_intelektualiz IP: *.dialup.eol.ca 10.06.02, 00:14
      Euro napisal (CALOSC!!!):"Mirmat uwierz mi, sam już zaczynasz przynudzać.
      Stajesz się bardziej żydowski niż sami Żydzi, a to jest chore. W Polsce jest
      problemem świętość większa od Papieża. Zarówno twoja pro żydowska i ta niestety
      polska rydzykowska nadgorliwość są równie niepotrzebne. Mądrość nie lubi
      skrajności. Żydowscy intelektualiści są Sharonowi mniej przychylni niż Ty
      Polak. To mocno zastanawia. Sam także mam żydowskich przyjaciół. Nie popierają
      Sharona, uważają go za mało inteligentnego polityka i przesadnie agresywnego
      żołnierza.

Będąc Polakiem nie możesz nie rozumieć Palestyńczyków. Coś tu mocno nie pasuje.
      Skoro nie rozumiesz pacyfizmu i tkwi w Tobie duch żołnierza powstańca, musisz
      wiedzieć co znaczy odważna walka za wolność i niepodległość Palestyńczyków.
      Pseudo intelektualiści? Rozśmiesz. Znasz poglądy prawdziwych intelektualistów?
      Powinieneś wiedzieć, że nawet ci żydowscy mają dość Sharona i separacji
      Izraela, dystansowania się od świata, celowej podtrzymywanej separacji. To jest
      psychologia starych społeczeństw, poważny temat. Mnie też przerasta ale często
      słucham i poznaję poglądy mądrzejszych, a ci takiej wojny nie chcą.

Dlaczego nie masz odwagi odpowiedzieć mi bezpośrednio na mój post. Chcesz
      odsunąć przypadkowych czytelników o mojego tekstu. Wiesz, że zwykle czyta się
      ostatnio przesłany. Umieszczasz tylko fragment i dalej swoje pozy. Odpowiadaj
      pod postem na który odpowiadasz. Stosujesz manimulatorskie metody. Po co?
      Ignorowanie trudnych treści? Najłatwiej nawrzucać jakiemuś nastolatkowi. Wtedy
      dyskusja się klei dziesiątkami odpowiedzi. Zaś lepszy dojrzalszy tekst
      zignorować. To manipulacja. Norma na tym Forum.

Nie każdy przeciwnik wojny izraelsko palestyńskiej jest pacyfistą. Nie każdy
      przeciwnik tej wojny jest tchórzem. Tej wojny nie popierają również
      doświadczeni odznaczani żołnierze, nawet amerykańscy. Skoro nie byłeś
      żołnierzem raczej zacznij im wierzyć. Jeżeli prześledziłbyś osiągnięcia tych,
      którzy taki charakter wojny popierają oraz osiągnięcia przeciwników wojny,
      dojrzałbyś zależność:
      Ci, którzy osiągnęli więcej, mają mniej zaufania do wojny.

Piszesz pseudo intelektualiści. To dowcip. Zacznij więc poznawać poglądy
      prawdziwych. Nie krzycz dużą czcionką. To trudno wchodzi w oczy, a dodając
      niekonsekwentną treść jeszcze bardziej tracisz czytelników.

Widzisz, potrafię służyć dobrą radą.
      Nie protestowałeś na poufałość więc piszę. Cześć.

WITAM DUZA TRZCIONKOM. PISZE TAK BO TAKIE PISANIE JEST SZYBSZE A JEST NA CO
      ODPOWIEDZIEC. MOJE BARDZIEJ PAPIERSKIE NIZ PAPIERZ PODEJSCIE DO PROBLEMU
      BLISKIEGO WSCHODU JEST PODYKTOWANE CZYSTYM EGOIZMEM. MAM ZAMIAR WROCIC DO
      POLSKI. I WOLALBYM, ZEBY DZIS IZRAELCZYCY ROZPRAWILI SIE Z ISLAMSKIM FANATYZMEM
      NIZ POKOLENIE MOJEGO SYNA MUSIALA SIE Z NIM UPIERAC ZA 10, CZY 20 LAT. DLATEGO
      WLADYSLAW WARNENCZYK WYPRAWIL SIE DO BULGARJI BO WIEDZIAL, ZE JAK TAM NASZE
      WOJSKO NIE WESPRZE BALKANSKICH SLOWIAN TO BEDZIEMY MIELI TE PROBLEMY Z KTORYMI
      BORYKAL SIE CHODKIEWICZ CZY SOBIESKI.

ROZWAZANIA NA TEMAT INTELEKTUALISTOW I ICH PSEUDO- WERSJI SKOMENTOWAL BYM
      CYTATEM GEORGA ORWELLA( W JEGO SLYNNYCH DEBATACH Z PACYFISTAMI): " TYLKO
      INTELEKTUALISCI MOGA WYGADYWAC TAKIE IDIOTYZMY". PONIEWAZ UWAZAM GO ZA
      PRAWDZIWEGO INTELEKTUALISTE DODAJE PRZYDOMEK "PSEUDO".

NIEWATPLIWE, ZE MOJE PODEJSCIE JEST ROWNIEZ ZABARWIONE ROKIEM 1968 KIEDY ZRYW
      PRAWDZIWYCH POLSKICH INTELEKTUALISTOW ZOSTAL ZNISZCZONY PRZEZ ANTY-SEMICKA
      HOLOTE. ALE PO MOIM WYJEZDZIE NA ZACHOD W 1976 MOJ FILOSEMITYZM SKURCZYL SIE
      ZNACZNIE POD WPLYWEM DOSWIADCZEN Z PEWNYMI GRUPAMI ZYDOWSKIMI W KANADZIE.

I TU CIEKAWA OBSERWACJA. TO WLASNIE CI "ZYDOWSCY INTELEKTUALISCI" O KTORYCH TY
      WSPOMINASZ BARZDO CZESTO OKAZYWALI SWOJE ANTY-POLSKIE UCZUCIA. NIEKTORZY
      NALEZELI DO GRUP TROCKISTOWSKICH-SPARTAKOWCOW I TO Z TYMI KILKAKROTNIE W LATACH
      80-TYCH MOJA ORGANIZACJA SKUPIAJACA WSCHODNICH EUROPEJCZYKOW WALCZYLA W
      DOSLOWNYM TEGO SLOWA ZNACZENIU(NA BEJBOLOWE KIJE). INNI "INTELEKTUALICJI"
      KIROWALI ZINFILTROWANYM KOMPLETNIE PRZEZ KGB "PEACE MOVEMENT". DZIS NIE TRUDNO
      ZNALESC ICH NASTEPCOW W LEWACKICH ORGANIZACJACH W KANADZIE CZY W EUROPIE CZY W
      PISS UPS "PEACE NOW".
      NAPISALES:"Ci, którzy osiągnęli więcej, mają mniej zaufania do wojny." LADNY
      FRAZES ALE DAJ MI CHOC JEDEN PRZYKLAD NA JEGO POPARCIE. JA CI DAM ILE CHCESZ
      PRZYKLADOW, KTORE OBALAJA GO: II WOJNA SWIATOWA- TO OCZYWISTE. WOJNA WIETNAMSKA-
      POKOJ W PARYZU KOSZTOWAL ZYCIE MILIONOWI WIETNAMCZYKOW 2 MILIONOW
      KAMBODZANCZYKOW. POKOJOWE NASTAWIENIE KOFI ANNANA ZAPLACILO ZYCIEM 800 TYSIECY
      TUTSI. UKLAD JALTANSKI I PACIFISTYCZNE RUCHY PO II WOJNIE SWIATOWEJ POZWOLILY
      NA ROZPRZESTRZENIANIE SIE SOWIECKIEJ EKSPANSJI NA MOJA OJCZYZNE I WIELE INNYCH
      KRAJOW. W TYLKO OKRESIE PREZYDENTURY POKOJ MILUJECEGO JIMMY CARTERA STRACILY
      WOLNOSC: ANGOLA, MOZAMBIK, ETIOPIA, AFGANISTAN. TYLKO WYBOR PREZYDENTA REAGANA
      NIE TYLKO ODWROCIL TEN NIEUNIKNIONY POCHOD DESPOTYZMU ALE ZAPEWNIL MAM WOLNOSC,
      UPADEK KOMUNIZMU I POKOJ O JAKIM NIKT NIE MARZYL W LATACH 70-TYCH!!!

PISZE TAKIE OCZYWISTE RZECZY ZE AZ MNIE TO AMBARASUJE ALE TEGO CHCIALES. PRAWDA
      MOZE BYC PROSTA CHYBA JAK TO ZAUWAZYL ORWELL ZAJMA SIE NIA "INTELEKTUALISCI".

DZIS W SKALI NA SZCZESCIE NIE TAK WIELKIEJ JAK W 1938 CZY W LATACH 70-TYCH
      WRACA WIDMO TYRANI POS MASKA ISLAMU. I JAK ZA ZACZAROWANA PALECZKA WRACAJU
      DUCHY MONACHIUM: PACYFISCI RAZEM ZE SWOJA GROMADA "USUAL SUSPECTS". A KOGO TAM
      NIE MA-SAMA TECZA IDIOTYZMU; FASZYSCI I KOMUNISCI, FEMINISTKI I ISLAMISTKI,
      PEDALY I LYSE PALY (SKINY), PACYFISCI I TERORYSCI. BRZMI TO NA PRAWDE ZABAWNIE
      ALE LEPIEJ SIE SMIAC DZIS NIZ PLAKAC JUTRO.

CHODZI MI TYLKO O POLSKE I STAD MOJA RYDZYKOWSKOSC I PRO-IZRAELSKOSC. CHCIALBYM
      W POLSCE WIDZIEC PARTIE TAKA JAK KPN- PILSUDCZYKOWSKA, KTORA BY STALA NA
      GRUNCIE POLSKOSCI BEZ IDIOTYCZNEGO NACJONALIZMU RYDZYKA. ALE NA BEZRYBIU I RAK
      RYBA. WOLE RADIO MARYJA NIZ TA AWSLD-owska KOALICJA NIEUDACZNIKOW WCIAGAJACA
      NAS DO BRUKSELSKIEGO BAGNA.

A PO ZATYM WITAM TWOJA POUFALOSC. POZDROWIENIA. MIRMAT

• Gość: Euro Do Mirmat IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 22:25
        Masz dosyć niestabilny charakter. Pomijając przypadki podkradania twojego
        nika, często czegoś na nowo szukasz. Powrót do Polski może być dla Ciebie
        dobrym pomysłem. Egoizm nie. Pomysł walki na przedpolu bardzo dobry i stary jak
        świat. Wątpię jednak aby osiedla palestyńskie były tymi przedpolami. Siła
        zagrożenia jest w innym miejscu. Izrael trochę chytrze wykorzystał potencjalne
        światowe zagrożenie fanatyzmem arabskim. Skierował walkę wyłącznie do swoich
        celów. Zagrożenie fanatyzmem arabskim niewątpliwie istnieje. Dotyczyć może
        wielu krajów. Jednak przed planowanym siłowym rozwiązaniem problemu z okupowaną
        Palestyną, Izrael przesadnie zagrożenie wyolbrzymiał i umieścił je obok
        siebie. Jądro światowego terroryzmu jest od Palestyny dosyć daleko. Obecność
        zwycięskich czołgów w mieście zawsze świadczy o bezbronności miasta. O tym też
        już się rozpisywałem. Dlatego izraelskie kierowanie uwagi świata na
        palestyńskich lokalnych terrorystów, a czasami raczej powstańców, odwraca uwagę
        od tych prawdziwych światowych.

Nie spodobał Ci się Carter. Dziwne, mi też. O prezydentach USA chyba już coś
        pisałem. Nie będę "katarynił".

Kult siły i prochu przy powątpiewaniu w zasadność rozmów świadczy, że czegoś w
        życiu się boisz, na co wydaje Ci się, że nie masz już dużego wpływu. Nie bież
        tego dosłownie, to tylko pomocne porównanie. Wielu przestępców ze spapranym
        życiem ma podobne leki i podobne podejście do skuteczności siły. Dać w pysk i
        po problemie. Tak oczywiście nie jest ale to wiedzą posiadający mniej
        wewnętrznego lęku i tym samym więcej spokoju. Im większy wojownik tym mniej
        ciosów

Kończąc ględzenie przejdźmy do rzeczy.
        Szkoda, że masz tak dużo szacunku do energii mechanicznej.

Jeśli chodzi o lek przed religijną wojną ze światem arabskim. Nie można takiego
        zagrożenia lekceważyć. Nie można też żyć w poczuciu wiecznie wiszącej na włosku
        wojny. I w tym celu profilaktycznie zrównać z Ziemią pół świata.

Gdy wrócisz daj znać na forum kraj.

Form Świat zaczyna być coraz bardziej cywilizowane. Admin działa albo cudowne
        przemiany forumowiczów.

Pozdrowienia
        • Gość: mirmat Mirmat do Euro IP: *.dialup.eol.ca 12.06.02, 03:59
          Znow dales mi wiele watkow do odpowiedzi, wiec bez zwloki:
          Napisales: "Masz dosyć niestabilny charakter. Pomijając przypadki podkradania
          twojego nika, często czegoś na nowo szukasz."
          JA BYLEM STALY TYLKO ONE SIE ZMIENIALY. Jako LIBERATERIAN jestem konsekwetnie
          za wolnoscia. Za nazistow bylem tylko w palnie, komunizm padl i w malym stopniu
          sie do tego przyczynilem, a teraz podwinal sie ten islam.
          Piszesz:"Pomysł walki na przedpolu bardzo dobry i stary jak
          świat. Wątpię jednak aby osiedla palestyńskie były tymi przedpolami. Siła
          zagrożenia jest w innym miejscu."
          Walka na przedpolu jest wspaniala idea. a to pole jest wszedzie, nawet w
          Polsce. To nie paranoja (choc paranoicy zyja dluzej) ale realia
          postkomunistycznego swiata, gdzie rozbitki bylego totalitaryzmu szukaja nowych
          inspiracji.
          "Izrael trochę chytrze wykorzystał potencjalne
          światowe zagrożenie fanatyzmem arabskim. Skierował walkę wyłącznie do swoich
          celów."
          Pisal bys inaczej gdyby Twojego dzieciaka jakas bestia rozerwala w dyskotece.

"Dlatego izraelskie kierowanie uwagi świata na
          palestyńskich lokalnych terrorystów, a czasami raczej powstańców, odwraca uwagę
          od tych prawdziwych światowych."

O tu mi naduciles juz na odcisk- destie Arafata powstancami???????? Mam za duzo
          podziwu dla naszych AKowskich zolnierzy by przejsc nad takim terminem
          stosowanym dla islamskich bestji. Czyzbyc zapomnial , ze w AK stosowano
          bewzglenie zasady nietykalnosci cywilow nawet jezeli to byly rodziny
          Niemieckich okupantow? Islamisci nie zabijaja dzieci, kobiety czy starcow przez
          pomylke. Oni wyprozniaja magazynek w glowe 5-letniej dziewczynki i sie tym
          chwala.

"Nie spodobał Ci się Carter. Dziwne, mi też. O prezydentach USA chyba już coś
          pisałem."- Carter byl beznadziejny ale "kochal" pokoj!!!!!

"Kult siły i prochu przy powątpiewaniu w zasadność rozmów świadczy, że czegoś w
          życiu się boisz, na co wydaje Ci się, że nie masz już dużego wpływu. Nie bież
          tego dosłownie, to tylko pomocne porównanie. Wielu przestępców ze spapranym
          życiem ma podobne leki i podobne podejście do skuteczności siły. Dać w pysk i
          po problemie. Tak oczywiście nie jest ale to wiedzą posiadający mniej
          wewnętrznego lęku i tym samym więcej spokoju. Im większy wojownik tym mniej
          ciosów". - ZGODA RAZ PRZYLOZYC A DOBRZE- ALE TRZEBA ROZMAWIAC Z BANDYTAMI
          JEZYKIEM KTORY ONI ROZUMIEJA!!!

"Kończąc ględzenie przejdźmy do rzeczy. Szkoda, że masz tak dużo szacunku do
          energii mechanicznej." - PATRZ POWYZEJ

"Jeśli chodzi o lek przed religijną wojną ze światem arabskim. Nie można
          takiego zagrożenia lekceważyć. Nie można też żyć w poczuciu wiecznie wiszącej
          na włosku wojny. I w tym celu profilaktycznie zrównać z Ziemią pół świata."

Nikt nie potrzebuje zrownywac dzis pol swiata. Tylko okolo 10%. Ale za pare lat
          to rzeczywiscie trzeba bedzie tak zrobic jak wujek Sadam dobrze wyposarzy sie w
          Atomy.

Pozdrowienia. Mirmat
        • werw Re: Do Euro 12.06.02, 16:51
          Jądro światowego terroryzmu jest od Palestyny dosyć daleko
          Obecność zwycięskich czołgów w mieście zawsze świadczy o bezbronności miasta.

tak myślisz?
          Jak codziennie można zobaczyć w telewizji, że nie potrzeba czołgów by siać śmierć
          i zniszczenie. Najwyraźniej wygodniej jest tego nie dostrzegać. Tylko co to ma
          wspólnego z obiektywnym oglądem rzeczywistości? Czołgi w palestyńskich miastach:
          nie trzeba być specjalistą by zauważyć, że ich głównym przeznaczeniem jest
          ochrona izraelskich żołnieży (pancerz) a nie destrukcja oraz że Izrael nie
          wykorzystuje dziesiątej części możliwości swoich wojsk. Czy trzeba być ekspertem
          by dostrzec, co zostałoby z Izraela gdyby proporcje sił były odwrotne? Jak
          myślisz, jak wyglądał by świat, gdyby to cywilizacja zachodnia pozostawała, w
          sensie militarnym , na łasce świata islamu? Ile z tych państw wspiera, finansuje
          i organizuje terror wymierzony w całą naszą cywilizację? Co stałoby się gdyby
          mieli jakąkolwiek szansę ziszczenia swoich rojeń o zniszczeniu Wielkiego Szatana?

> Kult siły i prochu przy powątpiewaniu w zasadność rozmów świadczy, że czegoś w
          > życiu się boisz, na co wydaje Ci się, że nie masz już dużego wpływu. Nie bież
          > tego dosłownie, to tylko pomocne porównanie. Wielu przestępców ze spapranym
          > życiem ma podobne leki i podobne podejście do skuteczności siły. Dać w pysk i
          > po problemie. Tak oczywiście nie jest ale to wiedzą posiadający mniej
          > wewnętrznego lęku i tym samym więcej spokoju. Im większy wojownik tym mniej
          > ciosów

To bardzo efektowne porównanie, szkoda tylko że znacznie częściej prawdziwe jest
          co innego: mianowicie maskowanie własnego strachu wątpliwościami natury etycznej,
          moralnej itp. A od {silnego}"wojownika" (jak piszesz) można ich b. łatwo
          odróżnić: wyznacznikiem jest stosunek do tych, których bać sie nie trzeba. Skąd
          ta rozbieżność w krytyce Izraela i USA vs. arabskie satrapie i arabski terror?
          Ani USA ani Izrael nie dadzą po łapach, prawda?

Szkoda, że masz tak dużo szacunku do energii mechanicznej.

Tu znowu usiłujesz stosować miarę zachodnią do rozwiązywania bliskowschodnich
          problemów. Spróbój więc przekonać, stosując rzeczowe i wyważone argumenty, kogoś,
          kto owija dynamitem własne dzieci po to, by zabijały inne dzieci. Tylko że ty
          masz czas by bawić się w usprawiedliwianie i "humanitarne podejście" do
          morderców, Izraelczycy nie. Tobie nic nie grozi, im przeciwnie, podobnie jak
          zagraża Amerykanom. (a terror notabene obecny jest już w Europie, o czym
          najwyraźniej nie wszyscy się jeszce przekonali).
          Spróbuj więc porozmawiać rzeczowo z terrorystami, a jak ci się uda, witaj na
          forum świat. Pozdrawiam.

• Gość: Euro Re: Do Werw i Mirmat IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 20:25
            Bardzo rzadko ale jednak czasami ma to miejsce, leciutko upijam się. Ma to
            miejsce jednak tylko w gronie zaufanych, sprawdzonych przyjaciół. Po kilku
            godzinach może zacząć brakować alkoholu, jednak nigdy nie kończą się tematy.
            Nie dlatego, że po alkoholu horyzonty się rozszerzają. Ględzimy ciągle to samo.
            Po raz dziesiąty ktoś rzuca to samo pytanie i po raz kolejny pada niby świeża
            ta sama odpowiedź, a wszyscy przeżywają podniecenie odkrycia koła. Nasza
            dyskusja na forum zaczyna przypominać mi moje wstydliwe pijaństwa. Zaczynamy
            ględzić w koło to samo. Powtórzę to raz kolejny, aby ukrócić argument
            alkoholowego zatrucia mojego mózgu, że dzieje się tak tylko w szczególnych
            sytuacjach, czyli spotkania po latach starych przyjaciół.

Zarzucano mi często nieprawidłowość oceniania Bliskiego Wschodu według
            kryteriów europejskich. W nielicznych przypadkach bywał to zarzut godny
            rozmowy. Jednak porównywanie palestyńskiego powstańca i europejskiego tą sama
            miarą nie okazało się moim pomysłem. Honor żołnierza AK i powstańca w
            Palestynie jest raczej nieporównywalny. Dla człowieka wschodu nie istnieje
            zgodne z naszym pojecie cywila. O byciu żołnierzem na wschodzie nie decyduje
            książeczka wojskowa czy inny urzędowy papier. Tam żołnierzem jest każdy bez
            względu na posiadany strój i dokument. Dlatego podział na ludność cywilną i
            wojsko jest europejski i słabo rozumiany przez wielu arabów. Żołnierze
            izraelscy też nie oszczędzają palestyńskich cywilów i dzieci. Staram się
            jednak, wbrew zarzutom, nie przenosić mechanicznie wartości europejskich do
            oceny odmiennej, nie europejskiej kultury. Pouczono mnie, abym nie stosował
            miary zachodniej do rozwiązywania bliskowschodnich problemów. Staram się,
            mimo, że serce i umysł podpowiada mi coś innego.

Spłaszczanie oceny wszystkich dążących do wolności Palestyńczyków do band
            terrorystów jest zwyczajnym myślowym skrótem. Są zróżnicowani jak inni, o czym
            już wszyscy się rozpisywaliśmy. Tracę cierpliwość, mimo olbrzymich wewnętrznych
            zapasów, kiedy ktoś ocenia Polaka trzema słowami, oczywiście pejoratywnymi, i
            nie rozróżnia żadnych odcieni. Domyślam się, że Palestyńczyk w analogicznej
            sytuacji może poczuć to samo. I będzie miła rację.

Kilka razy pisałem przed czym może w ciasnym mieście ochronić pancerz czołgu.
            Najwyżej przed deszczem. Wyobraźcie sobie, że dowodzicie kilkunastoma czołgami.
            Przed Wami jest miasto pełne uzbrojonych po zęby terrorystów. Czy decydujecie
            się tam wjechać? Gdybyście taką decyzję podjęli, bylibyście idiotami. Martwymi
            zresztą idiotami, winnym śmierci wielu swoich żołnierzy. Poproście kogoś, kto
            zajmuje się takimi problemami, niech Wam wyjaśni dlaczego. Gdzie są ci
            uzbrojeni terroryści mający materiałów wybuchowych więcej niż piasku? Może
            chcieliby być terrorystami ale chyba czekają na deszcz. Nie mają broni. Może
            wiec należałoby ich traktować jak cywili.

Możliwości militarnej ekspansji krajów arabskich są obecnie mniej realne niż
            kolonizacja Marsa. Po prostu za mało mają żelastwa. Lęki o możliwość nowego
            podziału Europy i USA pod dyktando Arabów nazwać należy raczej fobią. Są też
            tacy którzy boją się inwazji Marsjan. To zaś jest chyba zupełnie innym
            problemem nas nie dotyczącym, mam nadzieje. Najwięcej ludzi ginie na drogach w
            wypadkach komunikacyjnych. Co czujecie wsiadając do samochodu. Grozi Wam tam o
            wiele bardziej prawdopodobna śmierć od tej chwalebnej w boju wojny, czy nawet w
            ataku terrorystycznym. Czy jest to powód aby zbombardować wszystkie koncerny
            samochodowe i pozabijać wszystkich drogowców. Trzeba szukać innych rozwiązań.

Pozdrowienia dla Wszystkich. Może to jeden z tych sposobów?
    • Gość: Fredzio Re: Europa to służąca arabów IP: *.daimler-benz.com 12.06.02, 17:20
      1 .Documents captured in Ramallah clearly indicate
      that the Palestinian Authority funneled money from
      its official budget ,which is financed mainly by
      Arab and European states ,to Fatah and Tanzim
      branches in the West Bank .In this manner ,the PA
      created an infrastructure of terror activists in
      dozens of local branches.
      2 .The money was drawn from the PA's salaries
      account and transferred via Marwan Barghouti's
      office to tens of provincial Fatah branches and
      sub-branches in the West Bank.
      3 .A section on financing Fatah activities is not
      stipulated in the PA's official budget ,which is
      supposed to be transparent vis-a-vis the European
      Union and the IMF .The implication is that there
      are surpluses in the PA's salaries budget and some
      of the funds are directed to other purposes.
      4 .The systematic financing of the Fatah
      organization from the PA budget ,which is proved by
      the photocopied checks dated 1998-99 ,continued
      also through 2000-01 ,and was probably even
      increased during the course of the confrontation
      with Israel.
      Izraelski Mossad was Pozdrawia www.idf.il

• Gość: doku Europa to służąca arabów, dlatego właśnie ... IP: *.mofnet.gov.pl 12.06.02, 17:26
      reggie napisał(a):

> ... Europa nic nie zrobiła podczas konfliktu w Bośni,
      > scedowała odpowiedzialność
      > najpierw na nieudolną ONZ, potem na USA. Rezultatem była m.in. masakra ludzi
      > pod nosem bezradnego oddziału holenderskiego.

Arabowie osiągnęli swój wymarzony cel - wymordować machometan bośniackich
      serbskimi rękami (?)

Czy ten reggie to nie debil? Założył wątek i nie odpowiada cham jeden.
    • Gość: Fredzio Re: Europa to służąca arabów IP: *.daimler-benz.com 12.06.02, 17:42
      reggie napisał(a):

> Kiedy czytamy w gazetach, czy słuchamy w radiu o atakach na święte Zydowski
      > miejsca, takie jak Synagogi, wiemy, ze są to występki antyizraelskie,
      > antysemickie. Jest to zbrodnia na niewinnych ludziach i uświęconych miejscach
      > Judaizmu.
      > Sprawcy tych ataków to przeważnie Arabowie. Np. w Montpellier - obrzucona
      > Synagogo koktajlami Mołotowa, zbeszczeszczona przez 3 Marokańczyków.
      > W Berlinie ludzie, którzy zamierzali zaatakować Bożnicę Zydowską, zostali
      > opisani jako "przybysze z południa".
      > To przeważnie ci sami ludzie, którzy rok wcześniej maszerowali w
      > antyglobalizacyjnych manifestacjach, teraz chcą zbrojnie obalać rząd prawa Pana
      >
      > Szarona.
      > Antysemityzm, to dzisiaj zjawisko raczej bliskowschodnie, choć sądząc po
      > wypowiedziach na tym Forum, raczej nie tylko. Przywieziony na nasz kontynent
      > przez rozrastajacą się szybko społeczność muzumańską. Większość Europejczyków,
      > przynajmniej z zachodu, jest tym faktem zatrwozona.
      > Ci, którzy dokładnie śledzą politykę Europy, a zwłaszcza jej politykę
      > zagraniczna, zauważają pewnie dwa zjawiska: podniosłość europejskiej retoryki i
      >
      > bojazliwość, z jaką ten kontynent działa.
      > Europa nic nie zrobiła podczas konfliktu w Bośni, scedowała odpowiedzialność
      > Kapitulacja jest od dawna zresztą znakiem firmowym europejskiej polityki.
      > Francuskie, niemieckie i włoskie związki zawodowe urządzają tak często strajki,
      >
      > bo wiedzą, że rządy zawsze spełnią ich postulaty.
      > Wszystko to jest niczym wobec nieustannych kapitualcji wobec świata arabskiego.
      >
      > Poddawać się zaczęła już w roku 1970, kiedy to po raz pierwszy wypuszczono z
      > więzień palestyńskich terrorystów w zamian za uwolnienie pasazerów porwanego
      > samolotu.
      > Od tego czasu kraje Europy prowadzą nieustanna politykę układania się z
      > terrorystami, np. z OWP, Partii Pracy Kurdystanu, Tamilskie Tygrysy.
      > Na przypadki arabskich ataków na Zydów we Francji, policjanci i ich przełożeni
      > patrzyli wręcz obojętnie, póki w ostatnich miesiacach nie stały się one
      > politycznym skandalem.
      > Stąd biorą się takie reakcje na zdecydowane odpowiedzi Izraela na terror, stąd
      > takie ataki na Pana Szarona. Europa jest tchórzliwa, jest to powód do wstydu,
      > dumna jest nawet ze swojej bezsilności, postrzega ją nawet jako swą moralną
      > wyższość. Takie przekonanie jest wynikiem po części chrześcijańskiego
      > dziedzictwa, którego elementy są widoczne dzisiaj.
      > Dzisiejsza Europa nadal podąża drogą ukadów z terroryzmem, drogą
      > antyizraelskiej retoryki. To wygodnictwo i tchórzostwo. To cnota słabości i
      > wycofania się. Różni się moze trochę od Europy antysemickiej, ale nie jest
      > przez to mniej pohańbiona.
      The PA Financed Fatah Activities with Money Taken
      from its Official Budget

1 .Documents captured in Marwan Barghouti's office
      clearly show that the PA financed the activities of
      Fatah branches in the West Bank ,as well as of
      other organizations operating in the framework of
      ,Fatah ,from its official budget .In this manner
      the PA created an infrastructure of terror
      .activists in dozens of local branches
      2 .The money was drawn from the PA's salaries
      account) account number 01810058/4 (kept at the
      Al-Urdan bank ,a Jordanian bank operating in the
      West Bank) Bank of Jordan P.L.C .(.These details
      were found on over 60 checks dated 1998-99 ,their
      photocopies and transfer method were uncovered in
      Ramallah .The entire process was carried out in
      Marwan Barghouti's office ,and his signature
      appears on the letters addressed to the bank
      approving the withdrawal of money by Fatah
      .activists
      3 .The money was funneled from the PA salaries
      account and used for periodic financing of tens of
      Fatah and Fatah/Tanzim provincial branches and
      ,sub-branches in the West Bank .In the same manner
      financing was provided for the branches of the
      Shabiba "movement) a Fatah youth movement (and for"
      branches of the movement's student associations in
      colleges such as Bir Zeit .The allocations range
      between 3,500-17,500 NIS) approximately$ 750-4,300
      based on an exchange rate of NIS 4.1 to the
      .(dollar
      4 .This systematic financing ,which is proven by
      the series of checks from 1998-99 ,continued also
      during 2000-2001 .It is reasonable to assume that
      during the course of the confrontation with Israel
      the scope of the financing has increased due to the
      growing expenditure of Fatah /Tanzim whose
      activists perpetrated a considerable number of
      .terror attacks
      5 .The PA salaries budget in the framework of the
      PA's overall budget is intended for funding the
      salaries of the PA's official security apparatuses
      as well as the civilian offices .There is no
      article concerning the financing of the Fatah
      organization in the PA's official budget .This
      means that there is extra money in the PA's
      salaries budget which is diverted to other
      purposes .It is emphasized that the PA budget is
      supposed to be transparent vis-a-vis the EU ,which
      finances about 10 percent of the Palestinian
      .budget ,and the IMF which oversees its management
      6 .The Arab states and the EU started to finance a
      significant part of the PA's current budget since
      the end of 2000 .Between 1998-99 ,they did not
      finance the current budget ,however this does not
      lessen the seriousness of the financial moves
      .carried out by the PA
      7 .The documents prove that the money transferred
      to the Fatah ,authorized by the highest echelons of
      the PA ,is openly and systematically drawn from the
      PA budget .It is noteworthy that Palestinian
      spokesmen have tried to deny this ,claiming that
      the payment orders approved by Arafat are taken
      .from Fatah funds

• Gość: mirmat Euro:dobrze_pisales_az_wziales_jednego_za_duzo IP: *.dialup.eol.ca 14.06.02, 06:41
      Dyskusje zawsze odbywaja sie najlepiej na lekkiej bance, po prostu jestesmy
      bardziej szczerzy a jednak nie grubianscy.
      Piszesz:"Ględzimy ciągle to samo." a jednak tym razem napisales cos
      nowego: "porównywanie palestyńskiego powstańca i europejskiego tą sama
      miarą nie okazało się moim pomysłem. Honor żołnierza AK i powstańca w
      Palestynie jest raczej nieporównywalny. Dla człowieka wschodu nie istnieje
      zgodne z naszym pojecie cywila. O byciu żołnierzem na wschodzie nie decyduje
      książeczka wojskowa czy inny urzędowy papier. Tam żołnierzem jest każdy bez
      względu na posiadany strój i dokument. Dlatego podział na ludność cywilną i
      wojsko jest europejski i słabo rozumiany przez wielu arabów." Bingo, wlasnie
      wskazales roznice miedzy cywilizacja a barbarzynstwem!!!!!!

Ale po tym wpadles w odmienny nastroj:"Staram się jednak, wbrew zarzutom, nie
      przenosić mechanicznie wartości europejskich do oceny odmiennej, nie
      europejskiej kultury. Pouczono mnie, abym nie stosował miary zachodniej do
      rozwiązywania bliskowschodnich problemów. Staram się, mimo, że serce i umysł
      podpowiada mi coś innego." A DLACZEGO!!! DLACZEGO W TAK OCZYWISTEJ SPRAWIE
      SERCE I UMYSL NIE PRACUJE NA JEDNEJ CZESTOTLIWOSCI, CZYZBY SERCE BYLO
      MADRZEJSZE OD UMYSLU??? Ten kto cie "pouczal" to wlasnie jest przykladem
      snobistycznego pseudointetektualisty o ktorych dyskutowalismy poprzednio.

"Spłaszczanie oceny wszystkich dążących do wolności Palestyńczyków do band
      terrorystów jest zwyczajnym myślowym skrótem. Są zróżnicowani jak inni, o czym
      już wszyscy się rozpisywaliśmy. Tracę cierpliwość, mimo olbrzymich wewnętrznych
      zapasów, kiedy ktoś ocenia Polaka trzema słowami, oczywiście pejoratywnymi, i
      nie rozróżnia żadnych odcieni. Domyślam się, że Palestyńczyk w analogicznej
      sytuacji może poczuć to samo. I będzie miła rację." Chwileczke, chwileczke,
      jezeli juz dyskutujesz ze mna to ja nigdy nie nazwalem Palestynczykow czy
      Arabow terorystami a to jest bardzo wazne. Jesli sprawdzisz moje posty to
      kilkaktotnie podkreslilem, ze pewna czesc Palestynczykow jest nawet wieksza
      ofiata teroryzmu Arafata niz Izraelczycy. Chodzi mi o chrzescijanskich i
      sekularnych Palestynczykow. W wiekszym stopniu dotyczy to rowniez narodu
      Arabskiego. Przesladowania chrzescijan w Libanie czy Egipcie sa oddzielnym
      rozdzialem tego teroru. Ja zawsze uzywalem okreslenia "islamscy terorysci"
      podkreslajac zaleznosc tego bestialstwa od "wiary" a nie rasy.

No ale po tym zaczynasz pisac z sensem: "Kilka razy pisałem przed czym może w
      ciasnym mieście ochronić pancerz czołgu. Najwyżej przed deszczem. Wyobraźcie
      sobie, że dowodzicie kilkunastoma czołgami. Przed Wami jest miasto pełne
      uzbrojonych po zęby terrorystów. Czy decydujecie się tam wjechać? Gdybyście
      taką decyzję podjęli, bylibyście idiotami. Martwymi zresztą idiotami, winnym
      śmierci wielu swoich żołnierzy." GORACO, GORACO AZ TU NAGLE ZACZALES:
      " Poproście kogoś, kto zajmuje się takimi problemami, niech Wam wyjaśni
      dlaczego. Gdzie są ci uzbrojeni terroryści mający materiałów wybuchowych więcej
      niż piasku? Może chcieliby być terrorystami ale chyba czekają na deszcz. Nie
      mają broni. Może wiec należałoby ich traktować jak cywili." GDZIE TWOJE SERCE A
      GDZIE UMYSL??? Zaczales madrze a skonczyles na manowcach. Uwazam tak jak ty, ze
      ten co kazal Izraelczykom zdobywac Dzenin byl idiota. Gdyby moj sym byl wsrod
      tych 23 zolnierzy ktorzy polegli w Dzeninie to bym osobiscie udusil tego
      dowodce co wydal ten rozkaz. Ale skonczyles ten watek twierdzac, ze skoro taka
      wyprawa jak do Dzeninu nie miala sensu to....nalezalo terorystom odpuscic!!!!!

Moj Ojciec byl w II Wojnie wywieziony na roboty do Zachodniej czesci Niemiec.
      Opowiadal mi jak Amerykanie zalatwiali Szwabow kiedy weszli na te tereny. Dosc
      mocna dywizja Wermahtu przyjela stanowiska obronne w sasiednim miescie.
      Amerykanie usadowili swoja artylerie na rynku miasta gdzie przebywal Ojciec i
      zaczeli rabac w to drugie miasto. Gdyby Niemcy chcieli odpowiedziec to
      musieliby walic w swoje miasto. Po 3-ch dniach artyleryjskiej nawalnicy
      Amerykanow Niemcy sie poddali. Ani jeden zolnierz Amerykanski nie zginal.
      Ale Izraelczycy to nie, nie bo co powie ta zasrana opinia swiatowa!!! Wyslali
      swoich chlopakow by wyluskiwali terorystow chowajacych sie za plecami bab i
      dzieci. 23 z nich zginelo zalatwiajac 52 czy 56 (ostateczna wersja Arafata)
      terorystow. A zasrana opinia swiatowa i tak bredzila, ze 6000 !!!
      Palestynczykow zginelo by zmiejszyc to na 500 by w koncu kiedy media stracily
      zainteresowanie przyznac ze okolo 50 terorystow poszlo do raju Allaha. Dla
      zabawy widzielismy jak zywe Arafatowskie trupy biegaly na cmentarz!!!

Piszesz:"Możliwości militarnej ekspansji krajów arabskich są obecnie mniej
      realne niż kolonizacja Marsa. Po prostu za mało mają żelastwa." WYWARZASZ
      OTWARTE DZWI. O tym jaka jest strategia islamistow (nie Arabow!!) zacytuje (raz
      jeszcze) ojca jednego z samobojcow-mordercow-bomb:"Zydzi kochaja zycie-my
      chochamy meczenstwo". Islamisci nie licza na zelastwo. Jezeli juz cos podobnego
      to na ATOMY wujka Sadama. Ich sila lezy w bestialstwie i tchorzostwie zachodu.
      Ekspansja odbywa sie w haremach na Bliskim Wschodzie i w Europie gdzie
      nastepuje masowa produkcja przyszlych fanatykow ktorzy kochaja "meczenstwo"

Odnosnie podzialu miedzy Ameryka a Europa to go istotnie nie bedzie. Historia
      bedzie sie powtarzala. Zachodni Europejczycy beda pluli na Ameryke a kiedy beda
      jej potrzebowali to beda sie do niej lasili. A Amerykanie znajac historie beda
      poblazali tym europejskim bekartom. ALE PO CO POLSCE WLAZIC DO TEGO
      BRUKSELSKIEGO BAGNA. OLAC UNJE I POLACZYC SIE Z NAFTA!!!! MY MAMY PRZECIEZ HONOR

Pozdrowienia. Mirmat
    • Gość: Jude Zydowska tradycja-zoofilia stosowana IP: *.tnt34.chi15.da.uu.net 14.06.02, 06:50
      W Israelu rajskim gaju
      Gdzie to jest bo ja niet znaju
      Zyje wojo koziojebca
      Bo go zadne baby nie chca.

Baby chuje sa tam takze
      Diasporowej wszelkiej masci
      Chlopy pizdy sa a jakze
      Sa zoolesbopederasci.

Wojo-zydek nick ma taki
      Na forum dla nie poszlaki
      A ze z niego jebak slaby
      Rucha kozy zamiast baby.

• Gość: mirmat Dla Jude: islamska poezja dla pedalow IP: *.dialup.eol.ca 16.06.02, 07:08
        Jude ty taki poeta tylko glowa nie ta. Poczytaj sobie Koran i rozkosze jakie
        obiecuje pedalom jak ty za mordowanie niewiernych.
        W swojej zboczonej nienawisci do kobiet Islam zabrania im nawet najmniejszej
        przyjemnosci seksualnej, stad nagminne wycinanie lechtaczek u muzulmanek. Dla
        meskich wyznawcow Mohameta, Koran obiecuje rozkosze wszelkich odcieni. Oto co
        czeka w raju MUZULMANSKICH PEDOFILOW, ktorzy zasluzyli sie mordowaniem
        niewiernych:
        Koran - Sura, rozdzial 52 wers 24: " i zabawicie sie (angielskie round about)
        chlopcami z raju pieknymi jak uktyte perly"

Koran - Sura, rozdzial 56 wers 17: " i zabawa potrwa z mlodziencami o wiecznej
        mlodosci"

Koran - Sura, rozdzial 76 wers 19: " i zabawiac was beda wiecznie swierzy
        mlodziency, jak ich zobaczycie pomyslicie, ze to sa rozsypane perly".

W filmowej ekranizacji Ogniem i Mieczem Chan wita zdumionego Chmielnickiego
        zabawiajac sie wlasnie takim mlodziencem z raju Mohameta. Znany poeta
        muzulmanski Abu Nuwas znalazl nadchnienie w Koranie i tak wychwalal zboczenie
        pedalow w swoim poemacie "Perfumowany Ogrod":
        "O przyjemnosci sodomy,
        nie odwracajcie sie od nich
        sa to cudowne rozkosze
        wezcie jakis mlodych chlopcow w skretnym pocalunku
        ..........

wezcie mlodziencow o gladkich licach
        i sprobojcie ich ujezdzac
        jesli chodzi o kobiety niech ujezdza ich diabel"

Perwersje islamu wszelkich rodzajow pochodza bezposrednio od wersetow ksiegi
        sado-masochizmu zwanej KORANEM. I sa one praktykowane przez zboczencow w calym
        swiecie muzulmanskiego fanatyzmu.

• _vinc Re: Dla Jude: islamska poezja dla pedalow 16.06.02, 12:05
          To ten idiota z Chikago podpisuje sie "jude"
          wystarczy popatrzec na adres.
        • puls Re: Dla Jude: islamska poezja dla pedalow 09.12.02, 22:33
          Gość portalu: mirmat napisał(a):

> Jude ty taki poeta tylko glowa nie ta. Poczytaj sobie Koran i rozkosze jakie
          > obiecuje pedalom jak ty za mordowanie niewiernych.
          > W swojej zboczonej nienawisci do kobiet Islam zabrania im nawet najmniejszej
          > przyjemnosci seksualnej, stad nagminne wycinanie lechtaczek u muzulmanek.
          Dla
          > meskich wyznawcow Mohameta, Koran obiecuje rozkosze wszelkich odcieni. Oto
          co
          > czeka w raju MUZULMANSKICH PEDOFILOW, ktorzy zasluzyli sie mordowaniem
          > niewiernych:
          > Koran - Sura, rozdzial 52 wers 24: " i zabawicie sie (angielskie round
          about)
          > chlopcami z raju pieknymi jak uktyte perly"
          >
          > Koran - Sura, rozdzial 56 wers 17: " i zabawa potrwa z mlodziencami o
          wiecznej
          > mlodosci"
          >
          > Koran - Sura, rozdzial 76 wers 19: " i zabawiac was beda wiecznie swierzy
          > mlodziency, jak ich zobaczycie pomyslicie, ze to sa rozsypane perly".
          >
          > W filmowej ekranizacji Ogniem i Mieczem Chan wita zdumionego Chmielnickiego
          > zabawiajac sie wlasnie takim mlodziencem z raju Mohameta. Znany poeta
          > muzulmanski Abu Nuwas znalazl nadchnienie w Koranie i tak wychwalal
          zboczenie
          > pedalow w swoim poemacie "Perfumowany Ogrod":
          > "O przyjemnosci sodomy,
          > nie odwracajcie sie od nich
          > sa to cudowne rozkosze
          > wezcie jakis mlodych chlopcow w skretnym pocalunku
          > ..........
          >
          > wezcie mlodziencow o gladkich licach
          > i sprobojcie ich ujezdzac
          > jesli chodzi o kobiety niech ujezdza ich diabel"
          >
          > Perwersje islamu wszelkich rodzajow pochodza bezposrednio od wersetow ksiegi
          > sado-masochizmu zwanej KORANEM. I sa one praktykowane przez zboczencow w
          calym
          > swiecie muzulmanskiego fanatyzmu.
          >
          >
          >
          >
    • Gość: Fredzio Re: Europa to służąca arabów IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.06.02, 09:03
      Wnoki Hitlera UNIA Europejska podala Komunikat ze Arafatek dostanie na stepna
      Plate 10 Mil Euro aby Terror przeciwko Zydom Promosowac !
      Dokumenty zlapane w Rammalh nie sa Dowody ze Arafat i pA sponseruja Terroryzm !
      Panowie prosze sprawdzic na www.idf.de !
      Unia mysli z My Glupie jestemy !!! zawsze Gojstwo nylo nie koszernai swistwo !
    • puls Re: Europa to służąca arabów 10.02.03, 20:00
      reggie napisał(a):

> Kiedy czytamy w gazetach, czy słuchamy w radiu o atakach na święte Zydowski
      > miejsca, takie jak Synagogi, wiemy, ze są to występki antyizraelskie,
      > antysemickie. Jest to zbrodnia na niewinnych ludziach i uświęconych
      miejscach
      > Judaizmu.
      > Sprawcy tych ataków to przeważnie Arabowie. Np. w Montpellier - obrzucona
      > Synagogo koktajlami Mołotowa, zbeszczeszczona przez 3 Marokańczyków.
      > W Berlinie ludzie, którzy zamierzali zaatakować Bożnicę Zydowską, zostali
      > opisani jako "przybysze z południa".
      > To przeważnie ci sami ludzie, którzy rok wcześniej maszerowali w
      > antyglobalizacyjnych manifestacjach, teraz chcą zbrojnie obalać rząd prawa
      Pana
      >
      > Szarona.
      > Antysemityzm, to dzisiaj zjawisko raczej bliskowschodnie, choć sądząc po
      > wypowiedziach na tym Forum, raczej nie tylko. Przywieziony na nasz kontynent
      > przez rozrastajacą się szybko społeczność muzumańską. Większość
      Europejczyków,
      > przynajmniej z zachodu, jest tym faktem zatrwozona.
      > Ci, którzy dokładnie śledzą politykę Europy, a zwłaszcza jej politykę
      > zagraniczna, zauważają pewnie dwa zjawiska: podniosłość europejskiej
      retoryki i
      >
      > bojazliwość, z jaką ten kontynent działa.
      > Europa nic nie zrobiła podczas konfliktu w Bośni, scedowała odpowiedzialność
      > Kapitulacja jest od dawna zresztą znakiem firmowym europejskiej polityki.
      > Francuskie, niemieckie i włoskie związki zawodowe urządzają tak często
      strajki,
      >
      > bo wiedzą, że rządy zawsze spełnią ich postulaty.
      > Wszystko to jest niczym wobec nieustannych kapitualcji wobec świata
      arabskiego.
      >
      > Poddawać się zaczęła już w roku 1970, kiedy to po raz pierwszy wypuszczono z
      > więzień palestyńskich terrorystów w zamian za uwolnienie pasazerów porwanego
      > samolotu.
      > Od tego czasu kraje Europy prowadzą nieustanna politykę układania się z
      > terrorystami, np. z OWP, Partii Pracy Kurdystanu, Tamilskie Tygrysy.
      > Na przypadki arabskich ataków na Zydów we Francji, policjanci i ich
      przełożeni
      > patrzyli wręcz obojętnie, póki w ostatnich miesiacach nie stały się one
      > politycznym skandalem.
      > Stąd biorą się takie reakcje na zdecydowane odpowiedzi Izraela na terror,
      stąd
      > takie ataki na Pana Szarona. Europa jest tchórzliwa, jest to powód do
      wstydu,
      > dumna jest nawet ze swojej bezsilności, postrzega ją nawet jako swą moralną
      > wyższość. Takie przekonanie jest wynikiem po części chrześcijańskiego
      > dziedzictwa, którego elementy są widoczne dzisiaj.
      > Dzisiejsza Europa nadal podąża drogą ukadów z terroryzmem, drogą
      > antyizraelskiej retoryki. To wygodnictwo i tchórzostwo. To cnota słabości i
      > wycofania się. Różni się moze trochę od Europy antysemickiej, ale nie jest
      > przez to mniej pohańbiona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka