tequila57 25.03.05, 10:14 kto wie czym to się skóńczy ? Turkmenia, Uzbekistan, Tadżykistan , Kazachstan następni w kolejce ? Islam rosnie w siłę. A może Amerykanie zabiorą tam naszych aby bronić demokracji (ropy tam nie brakuje) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuk4 bez histerii... 25.03.05, 10:30 Czy uważasz, że Kurmanbek Bakijew jest mułłą? No to zmierz sobie iloraz inteligencji. W całym powstaniu nie było ani krztyny ideologii islamskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
subcomm Re: bez histerii... 25.03.05, 11:06 > No to zmierz sobie iloraz inteligencji. Powiedz po co takie wstawki? Twoja wypowiedź byłaby zdecydowanie lepsza bez tego typu zaczepek "na poziomie" forum internetowego. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: bez histerii... 25.03.05, 11:08 a mnie się podoba wypowiedź wuka hołocie gardłującej w internecie należy odpowiadać w sposób dosadny i zrozumiały Odpowiedz Link Zgłoś
subcomm Re: bez histerii... 25.03.05, 12:00 No cóż... przecież faktycznie znajdujemy się na forum internetowym więc walmy sobie inwektywami i plujmy na siebie wzajemnie... to przecież tak podkreśla słuszność naszych argumentów :) Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Tbilisi, Kijów, Biszkek, kolej na Mińsk 25.03.05, 11:10 Łukaszenko, ty sukinsynu, szykuj się, jesteś następny w kolejce. Już idą po ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
rop5 Re: Kirgizja: Lider opozycji przejął władzę 25.03.05, 11:46 Przeją władzę i będzie szarpał swoje. W końcu zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_koko Re: Kirgizja: Lider opozycji przejął władzę 25.03.05, 12:36 Drażni mnie ta analogia na siłę... tulipanowa rewolucja... Jedyny plus jak na razie, to możliwość okrojenia ruskiej strefy wpływów. Ale tu podobieństwa się raczej kończą. Inny region, inna kultura, inne też zapewne dążenia. Wiadomo, co ci kałmucy zrobią? Odpowiedz Link Zgłoś
wnh Re: Kirgizja: Lider opozycji przejął władzę 25.03.05, 12:57 A jednak... inna kultura - a metody fałszowania głosów podobne. No a poza tym Kałmucy żyją jednak daleko, po drugiej stronie morza kaspijskiego (już w Europie). Powodzenia dla wszystkich tego typu rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Co do Kałmuków... 25.03.05, 14:29 Drażni mnie ta analogia na siłę... tulipanowa rewolucja... Jedyny plus jak na > razie, to możliwość okrojenia ruskiej strefy wpływów.Ale tu podobieństwa się > raczej kończą. Inny region, inna kultura, inne też zapewne dążenia. Wiadomo, co > > ci kałmucy zrobią? Bełkot imbecyla. Tutaj chodzi o Kirgizów, a nie Kałmuków, ciemniaku. A zresztą czy ty wiesz cokolwiek o Kałmukach, że ich nienawidzisz (przynajmniej mi się tak zdaje)? Jeśli Kałmucka Republika Autonomiczna zechce się oderwać od Federacji Rosyjskiej, to pewnie napiszesz list do Putina, żeby wystrzelał wszystkich Kałmuków?! Przepraszam innych forumowiczów za ostre słowa, ale jestem wkurzony. Na kretynizm nie umiem inaczej reagować. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Kirgizja: Lider opozycji przejął władzę 25.03.05, 15:52 Na razie upadają rządy wprawdzie sprawowane po dyktatorsku, ale mimo to jakoś tam względnie liberalne w sferze zachowań, obyczajowości itp. Natomiast skala nadużyć w takim Kazachstanie czy Turkmenii była znacznie większa niż choćby w Kirgizji i raczej niestety wątpię, żeby tamtejśi milicjanci rozbiegli się przed demonstracjami zamiast strzelać - za dużo do stracenia mają po prostu :-( Kirgizom zaś wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fryderykus Białorusini niemają jaj !!! wienc to ucichnie.... 25.03.05, 16:11 tennarud chyba lubi być zniewolony. niema tamrzadnego konkretnego czlowieka który mygłby poprowadzic naród...taką postawą niemają szans z łukaszenką Odpowiedz Link Zgłoś