ziyi Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:18 "Nie lękajcie się" Ojciec Święty jest tam dokąd zmierzał całe życie... Odpowiedz Link Zgłoś
midian3 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:18 Wielki żal i smutek, ogromna pustka i ból ... Odpowiedz Link Zgłoś
tramadol Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:19 "Oto widzę siebie między Początkiem a Kresem" Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:21 daje świadectwo, ze można się wznieść do wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Skończył się 03.04.05, 13:45 wiek XX. Jak by wyglądał nasz świat gdyby Ali Agca zrealizował zlecenie KGB? Człowiek strzela, Pan Bóg kule nosi! Odpowiedz Link Zgłoś
elik29 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:21 Był człowiek! Wielki czlowiek! Niestety nie ma go już wśród żywych ale pozostał w naszych sercach! Nie pozwólmy mu odejść! KOCHAMY CIĘ OJCZE ŚWIĘTY!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynads Święty Jan Paweł II Wielki 03.04.05, 13:22 Wieczny odpoczynek racz MU dać Panie, a światłość wiekuista niechaj MU świeci i niech odpoczywa w pokoju wiecznym. AMEN Wszystko, co dobre śmiało można przypisać naszemu OJCU. Nie było i nie będzie drugiego tak cudownego człowieka, jakim był nasz PAPIEŻ. Kochał i świętych i potępionych. Chwała i cześć mu za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mendolcia Świat juz nie będzie taki sam 03.04.05, 13:26 Świat juz nie będzie taki sam. Pusto bez Niego, ale zostały Jego słowa i oby ludzie pamiętali je jak najdłużej. Wtedy nie bedzie tak źle bez Niego a świat bedzie lepszy. A On jest już po drugiej stronie i nie cierpi. Wielkie dzieki Ojcze Świety za to, że tak nas kochałeś, że byłeś z nami i co zrobiłeś dla ludzkości. Mam nadzieję, że tego nie zmarnujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlusiewiczb Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:26 [*] oczy same płaczą... B. Odpowiedz Link Zgłoś
mika62 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:28 Odszedł kolejny, który zaszczepił w nas tolerancje,miłość,pokazywał jak trzeba wybaczać.Ukazał nam jak można się jednoczyć mimo barjer językowych,religijnych i politycznych.Odbierał świat jak poeta, bo był poetą i myślicielem.Był przykładem człowieczeństwa.Był a zarazem jest bo zostanie w naszych sercach. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik23 Trud Słońca 03.04.05, 13:35 Największy autorytet moralny naszych czasów ,"Trud Słońca" ,Labor Soli określany tak w przepowiedniach , ,największy pielgrzym ,łagodny i pokorny ,ale zarazem większy od władcó tego świata -odszedł z tego świata i przeszedł do lepszego .Jednak dla ludzi tutaj to nieutulona strata ...Nigdy nie bedzie już mu równego ,nastapił koniec pewnej epoki ,epoki Jana Pawła II... Odpowiedz Link Zgłoś
michal2118 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:28 Był Wielkim człowiekiem i żyje nadal w naszych sercach. Jeśli będziemy pamiętać o Nim i Jego osiągnięciach to NIGDY nie umrze. Niech spoczywa w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
fourmi Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:33 Janie Pawle II, głęboko wierzę, że Jezus Chrystus przyjął Cię do wiecznej światłości. Spojrzyj na nas, i nieustannie módl się, trzodę pielgrzymów, której byłeś pasterzem. Proszę, byśmy mogli spotkać się z Tobą w wieczności. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
hania261 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:44 Ja i moja rodzina zegnamy Cie. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik23 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:39 Największy autorytet moralny naszych czasów ,"Trud Słońca" ,Labor Soli określany tak w przepowiedniach , ,największy pielgrzym ,łagodny i pokorny ,ale zarazem większy od władcó tego świata -odszedł z tego świata i przeszedł do lepszego .Jednak dla ludzi tutaj to nieutulona strata ...Nigdy nie bedzie już mu równego ,nastapił koniec pewnej epoki ,epoki Jana Pawła II... Odpowiedz Link Zgłoś
besia5 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:45 Wieczny odpoczynek racz MU dać Panie, a światłość wiekuista niechaj MU świeci i niech odpoczywa w pokoju wiecznym. AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
airmac "nie lękajmy sie" 03.04.05, 13:42 odszedł najdoskonalszy, najwiekszy czlowiek, Rodak i Ojciec. Nie lekajmy sie tak jak ON to mowil i modlmy sie za Niego Odpowiedz Link Zgłoś
lorellin Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:44 Papież jest już w Raju. Szczęśliwy. Dziękujmy Bogu za niego. "A że się stałem równiną dla cichego otwartą przepływu w którym nie ma nic z fali huczącej, nie opartej o tęczowe pnie, ale wiele jest z fali kojacej, która światło w głębinach odkrywa i tą światłością po liściach nie osrebrzonych tchnie. Więc w takiej ciszy ukryty ja - liść, oswobodzony od wiatru, już się nie troskam o żaden z upadających dni, gdy wiem, że wszystkie upadną." (Karol Wojtyła, "Pieśń o Bogu ukrytym")_ Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:45 "czasem chcialbym zaplakac jak dziecko, ale na co komu placzacy papiez? ja musze natchnac ich sila" kochamy Cie Ojcze!! zawsze bedziesz w naszych sercach! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
barnod Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:45 Jestem bardzo smutny. Kocham Ciebie tak jak wtedy, gdy żyłeś. Żyjesz nadal w moich myślach i w moim sercu. W sercu każdego obywatela tego świata. Otuchy dodają mi Twe słowa:"To, co pragnę osiągnąć, to do czego dążę ze wszystkich sił, to zobaczyć Boga twarzą w twarz." Odpowiedz Link Zgłoś
romantyczka24 serce Papieża 03.04.05, 13:46 zjednoczmy sie w modlitwie zeby serce Papieza wrocilo do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:47 Na zawsze pozostaniesz w naszej pamieci.. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
tosia55 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:48 Odszedł WIELKI CZŁOWIEK był Święty już za życia.Pamiętajmy o JEGO przesłaniu umiłowania i szacunku dla bliżnich a pokoju i sprawiedliwości na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
cysio74 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:48 Wspaniały człowiek opuscił ten świat. Tera jest w leprzym śwoecie. Odpowiedz Link Zgłoś
majzik Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 14:00 wielki człowiek odszedł z tego świata ale nie z naszych serc. Pozostaną Jego słowa, gesty, wspomnienia o Nim.Od nas zależy jak długo będziemy o Nim pamiętać.Pamiętajmy jak najdłużej Odpowiedz Link Zgłoś