Dodaj do ulubionych

Rosną szanse wyboru kardynała Sodano

15.04.05, 09:29
Szkoda ze Ratzinger nie jest mlodszy...moze i jest kandydatem ktory nie wprowadzilby zadnych zmian ale przynajmniej ma dobry, twardy stosunek do islamu...

na razie muzulmanie bardzo ladnie zachowali sie po smierci papieza jesli chodzi o polityke - ale w praktyce oprocz gestow sytuacja jest taka ze w krajach arabskich jest bardzo ciezko....

nawet nie w krajach arabii - nawet w europie juz czasem jest ciezko...

sytuacja bylych muzulmanow w GB jest nie do pozazdroszczenia - radze przeczytac...

www.eurojihad.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=125&mode=thread&order=0&thold=0
Obserwuj wątek
    • szczypiorkowski marcus_crassus zawodowy antyislamista 15.04.05, 09:55
      Niejaki marcus_crassus reklamuje stale prowadzoną przez siebie jednoosobowo
      witrynę eurojihad (ciekawe kto toto finansuje?). Na redagowanej przez niego
      stronie aż roi się od nienawiści rasowej i religijnej. Czy jakis prokurator
      mógłby sie temu przyjrzeć?
      • marcus_crassus Re: marcus_crassus zawodowy antyislamista 15.04.05, 10:59
        a)jesli masz zastrzezenia prawnej strony forum to nie mow o policji etc poniewaz w celu zwalczania nielegalnych tresci w internecie nask uruchomil specjalna usluge sprawdzania stron pod katem ich zgodnosci z prawem.

www.dyzurnet.pl/

prosze wiec nie rzucac pustych i czczych oskarzen wszystkie teksty umieszczone na stronie sa zgodne z polskim prawem i zostala ta zgodnosc zweryfikowana )

b)nie zauwazylem w deklaracji tej organizacji niczego sprzecznego z polskim prawem,a tym bardziej nic faszystowskiego.

znacznie bardziej faszystowskie tresci wynikaja z prawa islamskiego gdzie stwierdza sie ze kobieta nie moze sprawowac stanowisk wladzy badz tez ze apostatow trzeba karac smiercia.

zamiast rzucac bezpodstawne oskarzenia czy potrafisz uargumentowac swoje zdanie???

tekst typu "to co piszecie jest niezgodne z prawem ale nie mam czasu bawic sie z policja" de facto oznaczaja:

Cytat:
        nie lubie was,nie wiem jak wam pogrozic,nie mam argumentow i licze ze moze jestescie baranami to sie przestraszycie
    • ja.polak Pozyjemy zobaczymy 15.04.05, 20:47
      NIC nie jest pewne - az do ostatniej chwili. Byc moze niektorzy kardynalowie
      domyslaja sie kto ewt. moze zostac nowym papiezem - ale i oni nie moga byc
      calkowicie pewni - zanim nie powieje bialy dym z komina...
    • mosiek.crappus Ilu to karynałom jeszcze wzrosna szanse? 15.04.05, 20:56
      Juz chyba o pieciu czytałem w Wyborczej.
      Tylko nie wiem, czy jak Wyborcza podaje, że nowemu wzrasta, to czy poprzedniemu maleje? Czy może wszystkim wzrasta?
      • toga77 Rosną szanse Claudio Hummes'a...:) 15.04.05, 22:28
        Wczorajsza "Gazeta" napisała że rosną szanse Ratzingera bo uzyskał juz 40
        głosów. Bardzo prymitywna analiza. To że Ratzinger "ma" juz 40 głosów wskazuje,
        że jego szanse maleją !!! Jeżeli uzyskał on od "swoich " kardynałów tak szybką
        deklaracje poparcia wskazuje to na dużą polaryzację Ratzinger versus
        "postępowiec" (np. Martini). W związku z tym nastąpi impas nie do
        przezwyciężenia, konklawe nie będzie chciało psuć świątecznej atmosfery po
        śmierci Jana Pawła II i żeby zachować pozory "jedności" Kościoła zaproponuje
        kompromis któremu na imię Hummes.Claudio Hummes...Jan Paweł III...Kandydat
        idealny: jego idee fix to walka z ubóstwem (globalizacja, kwestia bogata pólnoc
        - biedne południe itd. zwiększy autorytet Kościoła i jego znaczenie
        polityczne),ale akceptuje kapitalizm, w kwestiach teologicznych i moralnych -
        konserwatysta (do zaakceptowania przez "ratzingerowców") ale jest "umiarkowanie
        postępowy" i "otwarty" na dialog z innymi wyznaniami,ma duże doświadczenie w
        administrowaniu "dużym kościołem" (Rio de Janeiro)ale przede wszystkim ma 130
        mln oddanych głęboko wierzących katolików - Brazilijczyków, którzy moga być
        "motorem" tego pontyfikatu i "zarazić" swoim religijnym entuzjazmem pogrążoną w
        ateistycznym marażmie Europę a Kościół liczy na ponowne zapełnienie świątyń.Poza
        tym Brazilijczycy mówią: "Bóg jest Brazilijczykiem" - a takiego poplecznictwa
        konklawe lekceważyć nie może...
      • szlomcio1 Re: Ilu to karynałom jeszcze wzrosna szanse? 16.04.05, 03:25
        zamknij rylo debilu i do ludzi sie nie probuj dorownywnac,OK?
    • loquin Wloscy korespondenci GW 15.04.05, 20:57
      GW niestety nie zorientowala sie na zamiarach prasy wloskiej. Obecna kampania
      prasowa ma wykluczyc Sodano z konkurencji. Oj, dzwonic do Mediolanu!
      • loquin Re: Wloscy korespondenci GW 15.04.05, 21:02
        PS: Fajny nowy magazyn Logo.
      • jeremy97 Re: Wloscy korespondenci GW 15.04.05, 22:03
        Obecna kampania? - to brzmi jak wyscig szczurów, a przecież nie na tym to
        polega. NIe traktujcie tego jak walki o stołek. Ręka Boża wybierze papieża
        nieistotne za czyim pośrednictwem. Wierzcie, bracia. Tak naprawdę to nie
        kardynałowie walczą o swojego papieża, tylko Bóg tak ten wybór kieruje. Wierzcie!
    • gunnison <a href="http://www.ratzingerfanclub.com/" target="_blank">www 15.04.05, 22:11
      wedlug mnie wygra, osobiscie postawilem na niego 100$ placa 8:1
    • jaruniu a ciekawe czy wie o tym ekipa 15.04.05, 22:44
      która będzie wybierała? i jak się ma do tego opinia o tym, że to "Duch Święty"
      wybiera
      • wykluczony Re: a ciekawe czy wie o tym ekipa 15.04.05, 23:48
        hehehe kiedys jak mi Pani wpisywala uwage do dzienniczka a ja mowilem ze czegos
        tam nie zrobila to mi Pani ze zloscia odpowiadala ..no jasne Duch
        Swiety...heheheheh to tak w ramach odpowiedzi...
    • kozaczek3 Nikt tak dobrze nie karmił Watykanu jak Polska!!!! 16.04.05, 00:16
      Dlatego twierdzę, że należy wybrać na nowego papieża, Polaka.
      Klępa byłby najleoszy, nigdy nie przeskoczyłby poprzednika.
      Amen.
    • rajip Jan Pawel Pierwszy - prosze o BIS 16.04.05, 03:18
      czy kiedys powtorzy sie ktos taki jak JPI ? Eech, marzenia.
    • beretzantenka Re: Rosną szanse wyboru kardynała Sodano 16.04.05, 03:58
      Gazteta wie jakie szanse ?
      Kardynaly zakluczone , podobno nie maja komorek ( chyba ,ze pod sutanna a tam
      mozna wiele schowac)
      • wykluczony Re: Rosną szanse wyboru kardynała Sodano 16.04.05, 05:26
        Najbardziej to mi sie podoba pieprzenie o tym ze to Duch Sw decyduje. Pieprzenie
        zza wegla. Plosem Paniom to nie ja... A kto Duch Sw????
    • meritum3 Re: Rosną szanse wyboru kardynała Sodano 16.04.05, 08:51
      Proponuje jedak Ratzingera aby zrobił porządek z faktycznym władcą watykanu i
      jego złym duchem ( przez ostatnie lata choroby papieża ) z wszechwładnym don
      Sefano Diwiszem. Tylko Ratzinger może tego dziada osadzić w jakimś klasztorze,
      on ofiara personalnych szykan don Stefano.
    • 4_gold_bars A kazdy spasiony i gruby.... 16.04.05, 09:15
      A ich owieczki w Afryce gloduja badz umieraja na AIDS...
    • kakunia13 Na zdjęciu to nie jest Sodano! 16.04.05, 10:52
    • 7uop dajcie sobie siana..ci watykaniści codziennie .... 16.04.05, 12:37
      od 2 tygodni co innego piszą a wy jak papugi powtarzacie bezmyślnie te durne
      wypociny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka