stanley_fish 06.11.07, 15:52 Nadmierna kontrola dziecka sprawi, że ono z czasem zacznie nas oszukiwać a to, czego zabraniamy, stanie się atrakcyjne w jego oczach. Lepiej jest naświetlić dziecku problem - szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ylemai Bezpieczeństwo konformistów 08.11.07, 17:58 Może my też zaczniemy się porozumiewać za pomocą jedynie słusznych zwrotów? Autorzy Club Penguin zrobili dwaplusdobrą słuszność. Bezdobrzy myślozbrodniarze nie będą czarnobielić na mowopisach! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Bezpieczne dzieci w sieci 08.11.07, 21:02 Antypedofilska psychoza trwa w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mhm6 Re: Bezpieczne dzieci w sieci 09.11.07, 10:16 niepokojące jest też to, PO CO 19-letnia dziewczyna chciała spotkać się z 12-latką?? to straszne, co się jej przydarzyło, ale dla mnie jest zadziwiające, w jakim celu dorosła dziewczyna chciała spotkać się z o 7 lat młodszym DZIECKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
moniowiec Re: Bezpieczne dzieci w sieci 09.11.07, 12:30 cytuję: Dziewiętnastoletnia (czyli obecnie)Alicia Kozakiewicz lepiej niż ktokolwiek wie, jak Internet potrafi zrujnować dziecku życie. Sześć lat temu (czyli jak miała 13 lat)umówiła się na spotkanie z poznaną w sieci "rudą dwunastolatką", która okazała się mężczyzną w średnim wieku, Scottem Tyree. wniosek: chyba można się spotykac z osoba młodszą o rok... Odpowiedz Link Zgłoś
newwomen_mam Re: Bezpieczne dzieci w sieci 09.11.07, 13:44 Apropos- zakładacie blokady dzieciakom? (moja starsza córka ma 12lat.) smyk.com/index.php?option=com_forum&action=thread&id=332&Itemid=0 Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d nie.. 12.11.07, 08:46 po pprstu prawdzaj regularnie historie. i patrz gdzie dziecko bylo. a pedofila to moze spotkac na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
clarq Re: Bezpieczne dzieci w sieci 12.11.07, 23:03 newwomen_mam napisała: > Apropos- zakładacie blokady dzieciakom? (moja starsza córka ma 12lat.) a po co? nie lepiej tlumaczyc, rozmawiac? poza tym jak dziecko bedzie chcialo to samo zdejmie te blokade. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Bezpieczne dzieci w sieci 10.11.07, 12:53 czytanie ze zrozumieniem trudna rzecz.b Odpowiedz Link Zgłoś
clarq Re: Bezpieczne dzieci w sieci 12.11.07, 23:01 mhm6 napisała: > > niepokojące jest też to, PO CO 19-letnia dziewczyna chciała spotkać się z 12-la > tką?? > to straszne, co się jej przydarzyło, ale dla mnie jest zadziwiające, w jakim > celu dorosła dziewczyna chciała spotkać się z o 7 lat młodszym DZIECKIEM. a jak dwudziesto-paro-latek spotyka z siedemnastolatka? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d sama siec jest niebezpieczna... 12.11.07, 08:44 i to zarowno dla doroslych jak i dla dzieci, o ile jeszcz edorosly jakos sobie z masa informacji radzi, to dziecko po jakims czasie ma metlik w glowie ..a poza tym dochodzi uzaleznienie .. i tu wcale nie pedofile sa najwiekym zagrozeniem. Najwiejkszm zagrozeniem sa oglupiajace strony i rodzce, ktorzy nie zwracaja uwagi na to ile i gdzie dziecko siedzi w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
clarq Re: sama siec jest niebezpieczna... 12.11.07, 23:05 camel_3d napisał: > Najwiejkszm zagrozeniem sa oglupiajace stron > y > i rodzce, ktorzy nie zwracaja uwagi na to ile i gdzie dziecko siedzi w sieci. a jak niby Ci rodzice maja to pilnowac? w domu to moze jeszcze mozna na routerze. ale teraz siec jest wszedzie telefony, laptopy, wlan, itd. Odpowiedz Link Zgłoś