Dodaj do ulubionych

Szanowni Państwo,

22.04.05, 13:11
w dniach żałoby na forum pojawił się pewien wątek, który przypominam.
Szczególnie polecam dwa pierwsze wpisy:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22520333
Jednocześnie uprzedzam, że wszystkie personalnie agresywne wpisy będą usuwane
bez śladu, bez względu na ich wartość merytoryczną
pozdrawiam cieplutko :)
Obserwuj wątek
    • pypcinski Jeśli tak, to 22.04.05, 13:18
      zwracam uwagę na wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23047436

Komuś strasznie zależy na zohydzeniu islamu. I ten ktoś zapomina, że mamy w Polsce od stuleci wyznawców islamu, z którymi potrafiliśmy się porozumieć. I których szanujemy.
      • witch-witch Re: Oj ty dupo! 22.04.05, 14:25
        pypcinski napisał:

> Komuś strasznie zależy na zohydzeniu islamu. I ten ktoś zapomina, że mamy w Pol
        > sce od stuleci wyznawców islamu, z którymi potrafiliśmy się porozumieć. I który
        > ch szanujemy.
        • goldbaum Re: Oj ty dupo! 22.04.05, 14:29
          o tatarach "dupo" to jeszcze nigdy nie slyszal, co?

wich-wicz....
          • biedronka24 mysle ze o walczacym ateizmie tez nie 22.04.05, 14:34
            choc sam go tak dzielnie reprezentuje....
            Zaloze sie ze kolega witch marzy tez gleboko o adopcji ;)
          • pypcinski Re: Oj ty dupo! 22.04.05, 14:35
            goldbaum napisał:

> o tatarach "dupo" to jeszcze nigdy nie slyszal, co?
            >

Nie -
            • manny_ramirez Re: Oj ty dupo! 22.04.05, 14:37
              w Ameryce wiedza pypcinski wiedza. Ci co musze to wiedza:)
              A jak tam przypadl Ci wybor Papieza?
              • biedronka24 nie wszyscy 22.04.05, 14:39
                problem w tym ze ta sztuczna polaryzacja idzie w duzej mierze wlasnie od was.
                Dla ludzi z Europy ona faktycznie jest sztuczna, ale tam gdzie model amerykanski
                sie przyjal juz nie tak bardzo. Mam tego mnostwo przykladow w Niemczech. A
                Niemcy w Europie najbardziej sie zamerykanizowaly...
            • biedronka24 w ameryce 22.04.05, 14:38
              niektorzy opieraja swa wiedze o religioznawstwie na filmach pt´seks w wielkim
              miescie´..
              Stad te pozniejsze problemy...
              Jak obejrzalam toto (cale dwa odcinki) przypadkiem niechcacy samotnie czekajac
              na malzonka to myslalam ze pekne ze smiechu...

Tez ludzie maja problemy....
              • manny_ramirez Re: w ameryce 22.04.05, 14:42
                chodzilo tam lasnie o to aby pekac ze smiechu mi sie wydaje. Nie wiem bo
                osobiscie takich bzdur nie ogladam. Wole pilke nozna:)
                • biedronka24 ja programowo tez nie 22.04.05, 14:45
                  ale sadze ze element religii byl w tym filmie momentem ´dramatycznym´ i tam
                  nalezalo plakac..;)
                  W kazdym razie jestem pewien ze masz swiadomosc tego ze zrodlo tej ostrej
                  polaryzacji jest jednak w Ameryce a nie w Europie.
                  • biedronka24 a i smiech 22.04.05, 14:49
                    w tym przypadku bylby niczym innym jak wydrwiwaniem osoby wierzacej- ktora tam
                    przedstawiona byla bardzo osobliwie. Na tyle ze az to mnie zafrapowalo ze tak
                    mozna ja sobie wyobrazac.
                    A stad juz niedaleka droga do tego co prezentowal moj dlugowlosy kolega z
                    instytutu, ktory oprowadzajac Japonczykow po najstarszej w miescie i wogole
                    jednej ze starszych katedr w Europie wskazujac na konfesjonal powiedzial, cyt. :
                    a to miejsce wymyslnych tortur. Dodam ze mowil to zupelnie powaznie, bez cienia
                    ironii...;)
                  • manny_ramirez Re: ja programowo tez nie 22.04.05, 14:53
                    moglabys ta polaryzacje jakos jasniej wytlumaczyc bo za glupi jestem aby
                    zrozumiec
                    • biedronka24 co mam wytlumaczyc jasniej? 22.04.05, 14:59
                      co to jest polaryzacja pogladow?
                      Uwazam ze najwiecej ostro zwalczajacych chrzescijanstwo jest w USA choc
                      paradoksalnie jest tam tez wielu zazartych obroncow.
                      Zaraz potem sa Niemcy, ktore - nie tylko moim zdaniem w Europie sa najbardziej
                      zamerykanizowane. Nie wiem jak jest z innymi religiami ale mysle ze jest
                      podobnie. Ateizm- nawet ten francuzki nie objawia sie w praktyce tak agresywnie.
                      Nawet francuskie placowki zagraniczne - szkolne oferuja jako bardzo powaznie
                      traktowana opcje zajecia z religii. O Hiszpanii, Wlochach, Portugalii, Austrii
                      nie wspominam wogole bo z aktywnymi prostestami antyreligijnymi na skale
                      panstwowa czy mediow panstwowych raczej sie nie spotkalam w tych panstwach.
                      • manny_ramirez Re: co mam wytlumaczyc jasniej? 22.04.05, 15:02
                        no tak prawda . W Europie nie ma juz polaryzacji bo religijnych mozna tam na
                        paluszkach policzyc:(((
                        • biedronka24 To zalezy co to sa ´religijni´ 22.04.05, 15:06
                          tych szczerze i calym zyciem religijnym najwiecej jest w Azji- ale nie w czesci
                          ´demokratycznie izraelskiej´- zgodzisz sie chyba ze mna?
                          Swiat to ogrom religii.
                          Nie sadze by to czy ksiadz spiewa glosniej i to czy sa w kosciele Geje, a takze
                          liczebnosc wiernych wplywala jednak az tak korzystnie na jakosc ich wiary jak
                          sugerujesz..
                      • dana33 Re: co mam wytlumaczyc jasniej? 22.04.05, 15:49
                        aniu wytlumacz prosze czym sie rozni ateizm francuski od np israelskiego, bo ja
                        jestem ateistka. jak nie masz doswiadczenia z ateizmem israelskim, to wytlumacz
                        rozniece miedzy francuskim a niemieckim ateizmem, bo nie znam tego.
                        • j-k To jest dziecinnie proste , Dana: 22.04.05, 16:01
                          ateista niemiecki nie wierzy - jak mozna jesc zaby i popijac to dziadostwo
                          vinem.
                          ateista francuski nie wierzy zas - jak mozna zrec kaszanke z piwem.
                          • dana33 Re: To jest dziecinnie proste , Dana: 22.04.05, 16:08
                            aha... :))))
                            • dana33 Re: To jest dziecinnie proste , Dana: 22.04.05, 16:09
                              ale moze ania wie jaka jest roznica miedzy francuskim a israelskim, bo jak
                              widac, ty znasz j-k tylko roznice miedzy francuskim a niemieckim... :)))
                              • j-k Re: To jest dziecinnie proste , Dana: 22.04.05, 16:15
                                hollender...
                                ja nie jestem ateista...
                                ale ateista izraelski, to moze taki, ktory (sladem Haaretzu) nie wierzy
                                wlasnemu rzadowi, lecz Palestynczykom?
                                • awicenna oczywiscie 22.04.05, 16:17
                                  jesli chodzi o to forum to masz glownie na mysli mirmilka i goldbauma
                                  • j-k Re: oczywiscie 22.04.05, 16:24
                                    nigdy nie powiedzialem, ze to ateisci...
                                    to tylko "zblakane owieczki" wierzace w falszywego proroka.
                                • dana33 Re: To jest dziecinnie proste , Dana: 22.04.05, 16:58
                                  nu, nie wiem, j-k, jestem ateistka, ale tzw. palestynczykom nie wierze za
                                  grosz. prawde mowiac, czasami rowniez nie wierze mojemu rzadowi... :)))
                                  • j-k Re: To jest dziecinnie proste , Dana: 22.04.05, 16:59
                                    to znaczy Ty jestes tak totalna, niewierzaca ateistka?

ale wierzysz chociaz, ze budowa MURU dobiegnie konca?
                                    • dana33 Re: To jest dziecinnie proste , Dana: 22.04.05, 17:12
                                      oczywiscie, ze wierze, ze mur zstanie zbudowany do konca. a potem bede czekac,
                                      az druga strona zrozumie to, co my tutaj juz dawno wiemy: ze nikt, ale to nikt
                                      nie przyjdzie im z pomoca, tylko my. swiat da forse, jak zawsze, ktora w 80% (w
                                      najlepszym wypadku), zostanie w rekach kilku osob. a my nauczymy ich budowac i
                                      tworzyc. ale jak zrozumieja, ze terror pozostawi te przejscia w murze zamkniete.
                          • biedronka24 tak to jest ´dziecinnie proste´ 22.04.05, 20:07
                            ateista amerykanski udaje ze nie jest komunista. A ateista francuski juz nie
                            udaje...
                            Na przyklad. Sa inne.
    • j-k Re: Szanowni Państwo, 22.04.05, 13:19
      ladnie uczynilas, przypominajac to zdarzenie...

chcialabys, by poetyckie zawolanie: "chwilo... wroc"

stalo sie cialem?

oby...
      • kropka Re: Szanowni Państwo, 22.04.05, 13:22
        chciałabym.
        No co, pomarzyć nie wolno? :(
        • goldbaum [...] 22.04.05, 13:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • biedronka24 Pewnie 22.04.05, 13:27
            zwrocenie sie do kobiety ´stara syjonistka´ uwazasz za zart na miejscu- choc
            tamten- moze nawet slusznie - nie ?
            Jak tam paznokcie u stop? ;)
          • j-k goldbaum, hloopcze, mniej zolci, a wiecej vazeliny 22.04.05, 13:40
            muvie Ci o tym od dawna.
            a Ty, jako ten slup soli - nic.
            • goldbaum jasiu, ociekajacy wazelina mistrzu wazeliniarstwa 22.04.05, 13:42
              sa rzeczy, ktorych nikt nie potrafi tak jak ty :-)

a nawet nie probuje!
              • j-k Vaseline, przez "v" sie pisze, hloopie - jak Victo 22.04.05, 13:50
                jak Victoria...

PS. Kropa lubi czerwone roze i nowe pieluchy dla malenstwa,
                coby sie po sklepach szlajac nie musiala...

podrzuc tego i owego troche i od razu cenzure masz z glowy.

proste, jak rogalik - czyz nie?
                • goldbaum nawet ci wierze ty nasz specjalisto VAZELINOWY 22.04.05, 13:53
                  zawsze wszedzie gladko i bezglosnie sie wciskajacy :-)
                  • pypcinski Nie warto 22.04.05, 13:56
                    wazelina ż IV, CMs. ~nie; lm D. ~in
                    1. «tłusta, mazista substancja otrzymywana przy destylacji ropy naftowej (wazelina naturalna) lub przez zmieszanie olejów mineralnych z cerezyną i parafiną (wazelina sztuczna); używana w farmacji i kosmetyce jako podłoże niektórych maści i kremów, w technice jako smar do konserwacji metali itp.»
                    Wazelina apteczna, techniczna.
                    Wazelina do maszyn.
                    Posmarować ręce wazeliną.
                    2. pot. «nadskakiwanie, schlebianie komuś wyżej postawionemu; podlizywanie się, pochlebstwo; także o człowieku: lizus, pochlebca, wazeliniarz»
                    ‹niem.›

Słownik języka polskiego.
                    • j-k A takze: vaselina kosmetyczna 22.04.05, 13:59
                      sluzaca w zimie do smarowania ust i twarzy
                      (szczegolnie przydatna dla alergikow, gdyz nie daje efektow ubocznych)

ze o innych intymnych zastosowaniach tego Zlotego Srodka - nie wspomne.
                    • goldbaum Ale zobacz ja sie cieszy! Warto bylo. 22.04.05, 14:01
                      pypcinski napisał:

> 2. pot. «nadskakiwanie, schlebianie komuś wyżej postawionemu; podlizywani
                      > e się, pochlebstwo; także o człowieku: lizus, pochlebca, wazeliniarz»
                      > ‹niem.›

> Słownik języka polskiego.

Co by nie bylo, jedno trzeba mu przyznac. Chociaz jedna rzecz opanowal do
                      perfekcji. Vazelina z "V" wyglada tez jakos tak bardziej... oslizle.
                      Tak mi sie przynajmniej wydaje. Nie jestem w tych kwestiach ekspertem.

• biedronka24 w kwestiach paznokci tez nie. 22.04.05, 14:04
                        w kwestiach dzieci rowniez, a tak chetnie je poruszasz.
                        W kwestiach zachowania wobec kobiet juz zupelnie nie, ale to drobiazg w twoim
                        przekonaniu...
                        Tak jak zlamany paznokiec, ktory bardzo przeszkadza przy poruszaniu sie, hi, hi.
                        • goldbaum A ty znow o tych paznokciach? 22.04.05, 14:09
                          Czy w ogole potrafisz choc przez chwile myslec o czyms innym?
                          Napisalem juz, ze ci przesle.

Pare dni mozesz chyba jeszcze wytrzymac?
                          • biedronka24 inoculum grzybowego 22.04.05, 14:14
                            na razie nie potrzebujemy. Jak bedziemy- dam znac.
                            Nie musisz sie poki co niepotrzebnie samookaleczac...
                            • goldbaum na to paskudstwo tez lecisz???? 22.04.05, 14:25
                              nie mialabys tego paskudstwa, gdybys w regularnym obcinaniu paznokci nie
                              widziala "SAMOOKALECZENIA"!!!

Dobra rada: odstaw na bok tepy noz kuchenny, kup sobie gilotynke albo nozyczki
                              (nie wiem jak to po niemiecku - zobacz do slownika) w drogerii i do dziela!

Zobaczysz, ze pojdzie ci duzo latwiej niz nozem kuchennym!

• biedronka24 wiesz ale jak ktos wspomina o wysylce 22.04.05, 14:32
                                to w jez. polskim uzylby sformulowania ´obzynek´ lub cos podobnego.
                                w zadnym wypadku nie napisalby- ´przesle ci paznokcie´...
                                Chcialam tylo sprawdzic czy lubisz to co sam innym serwujesz.
                                Niezaleznie od tego - nie wszyscy musza lubic to samo. Mam nadzieje ze twoja
                                wyobraznia siega tak daleko.
                                Poza tym jak lubisz paznokcie w szlaczki, to twoj wybor. Nie wszyscy tak maja.
                                Juz ci to mowilam. W cywilizowanym swiecie istnieja narzedzia takiej jak
                                pilniczki i specjalne cazki. ´Gilotynki´ to pomysl z epoki niemalze kamienia
                                lupanego, a jesli nie - to przynajmniej z okresu rozkwitu dynastii chinskiej....
                                • goldbaum wiesz jak ktos tak ciagle sie upomina o paznokcie 22.04.05, 15:36
                                  biedronka24 napisała:

> to w jez. polskim uzylby sformulowania ´obzynek´ lub cos podobnego.

Nie. Sformulowania "obzynek" uzylby w jezyku bulgarskim lub cos podobnego.
                                  Bo w jezyku polskim paznokiec to paznokiec.

> w zadnym wypadku nie napisalby- ´przesle ci paznokcie´...

W Polsce owszem bo nie chodzi o nic innego jak paznokcie.

P.S. W szlaczki niestety zaoferowac nie moge bo nie praktykuje. Bedziesz
                                  musiala sobie sama pomalowac.
                                  • biedronka24 nigdy nie mialam watpliwosci 22.04.05, 15:40
                                    ze pelnisz tu role pozoranta. To wyjasnialoby to uprzedzenie do mnie prawda?
                                    Bardzo logiczne byloby w tym przypadku.
                                    • goldbaum alez droga biedronko :-) 22.04.05, 15:45
                                      Wiesz jak cenie twoja inteligencje i urode. Dlatego wiem (po prostu wiem), ze
                                      nie moglo ujsc twojej uwadze, ze od bardzo bardzo dawna nigdzie nie wchodze ci
                                      w tzw. "parade". Bo i dleczego mialbym to robic? Po co?

Gdyby nie twoje zainteresowanie moimi paznokciami u stop, to wszystko zostaloby
                                      po staremu. Ale ty chcialas inaczej.
                                      • biedronka24 Domyslam sie ze cenisz urode 22.04.05, 15:58
                                        zwlaszcza. Zwlaszcza ze te ostatnia mozesz z pewnoscia docenic ;)
                                        Ale mimo twojej zacietosci w pewnych sprawach moglbys miec mimo wszystko szanse
                                        dostrzec iz niezaleznie od tego iz dobrze pamietam co ludzie mowia pod roznymi
                                        nickami to nawiazuje jednak czesciej do tresci tego co mowia anizeli do formy.
                                        Poza tym tzw. ´profilowosc´ objawiajaca sie roznie- u niektorych np obelgami z
                                        braku argumentow czy tez pojawiajaca sie z nienacka ewaluacja mozliwosci
                                        intelektualnych danej osoby tepie rowno i konsekwentnie.
                                        • goldbaum i co ja mam ci na to odpowiedziec biedronko? 22.04.05, 16:01
                                          biedronka24 napisała:

> zwlaszcza. Zwlaszcza ze te ostatnia mozesz z pewnoscia docenic ;)
                                          > Ale mimo twojej zacietosci w pewnych sprawach moglbys miec mimo wszystko
                                          szanse
                                          > dostrzec iz niezaleznie od tego iz dobrze pamietam co ludzie mowia pod roznymi
                                          > nickami to nawiazuje jednak czesciej do tresci tego co mowia anizeli do formy.
                                          > Poza tym tzw. ´profilowosc´ objawiajaca sie roznie- u niektorych np obelgami z
                                          > braku argumentow czy tez pojawiajaca sie z nienacka ewaluacja mozliwosci
                                          > intelektualnych danej osoby tepie rowno i konsekwentnie.
                                          • biedronka24 co uwazasz. 22.04.05, 16:12
                  • j-k to jest nie do wiary, goldbaum 22.04.05, 13:57
                    ze w koncu w cos mi wierzysz...
                    Kropa Cie, ta wiara natknela?
    • fredzio54 [...] 22.04.05, 13:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • krystian71 no prosze , prosze, dlugie zdanie i zadnego bledu 22.04.05, 13:33
        nawet na koncu te nu, tak jak u Dany...:)))
        • fredzio54 Re: no prosze , prosze, dlugie zdanie i zadnego b 22.04.05, 13:36
          mam rowne pytanie do cibie ? nu jalla :)))
          biedronka jest ocziwa ale naiwna polka, nie jat wytrainowana :))))
          • biedronka24 Wiesz co - czy ja uczciwa i czy naiwna 22.04.05, 13:39
            to moga wiedziec ci co mnie znaja z zycia.
            Tobie zas polecam zastanowienie sie nad tym czy nie jestes ´przetrenowany´.
            Jest nawet takie pojecie w biologii. Wiesz czym to grozi mam nadzieje...
        • biedronka24 Ech ale z ta nasza kropka 22.04.05, 13:37
          usunela mnie- za ...filozofa?!
          Czy moge prosic o wyjasnienie?
          • goldbaum Re: Ech ale z ta nasza kropka 22.04.05, 13:39
            a mnie za "jedzenie z reki" i fetyszyzm paznokciowy biedronki.

Czy rowniez moge prosic o wyjasnienie?
            • biedronka24 Jezeli piszesz z Niemiec 22.04.05, 13:43
              to powinienes juz byc bardziej praktyczny..
              Rada na temat paznokci byla zyczliwa a nade wszystko praktyczna.
              Szczegoly i forma tez ma czasem bardzo istotne znaczenie, niezaleznie od
              nadrzednego znaczenia tresci.
              • goldbaum Nie pisze ale moge ci pare przeslac 22.04.05, 13:44
                jesli cie to zaspokoi - choc na chwile.
                • biedronka24 nie zamierzam cie wychowywac 22.04.05, 13:48
                  za twoich rodzicow, bo czego nie zrobili w poznym wieku naprawia sie trudno. W
                  niektorych przypadkach wcale- jak najwyrazniej w twoim.
                  Musze cie zmartwic. I ty popelniasz bledy. Co wiecej bywa ze znacznie
                  powazniejsze od innych.
                  • goldbaum tego akurat nikt od ciebie nie oczekuje 22.04.05, 13:57
                    a ta twoje upodobania sa rzeczywiscie unikalne :-)

Ciagle nie moge otrzasnac sie ze zdumienia!

PAZNOKCIE U STOP!
          • krystian71 Kropka!!! 22.04.05, 13:41
            ja tez prosze o wyjasnienie.
            Fredzio napisal,cos w rodzaju:
            "Ciekawe co araby robia w polsce z toba,nu co:)))"
            Dlaczego mu to wycielas,przeciez to bylo bardzo pouczajace.
            Nie zrobil w tym zdaniu zadnego bledu,czyli jak chce to nie musi .
            Dana przeciez TEZ bledow nie robi...
            • biedronka24 Dotknales pilnie strzezonej tajemnicy ;) 22.04.05, 13:44
              ale tu dzialanie kropki bylo jak najbardziej zgodne z nietykieta i zalozonym
              przez nia watkiem.
            • j-k Re: Kropka!!! 22.04.05, 13:52
              nie nie Krystian, jak Ty zasady "ciecia po skrzydlach" nie znasz,
              to jaki z Ciebie za strateg?
              • biedronka24 No to ja sobie chyba pojde 22.04.05, 13:57
                popracowac, bo tu wszyscy w takiej zazylosci, ze sie az ´mniejszoscia´ poczulam.
                Jezeli ktos mnie jeszcze bylby laskaw poinformowac jakiez to stronnictwa
                polityczne reprezentuje fredzio a jakich rzeczniczka jest dana33 zawsze wowczas
                gdy wypowiada sie uzywajac zaimka ´my´- to bylabym bardzo wdzieczna..
                Bo rozumiem ze to ze Goldbaum reprezentuje stronnictwo palestynskiego zostalo
                juz ustalone i nie podlega watpliwosci. Ze Krystian ogolnoarabskie tez.
                No coz.. mam nadzieje ze te tajemnice wkrotce sie wyjasnia...
            • fredzio54 Re: Kropka!!! 22.04.05, 13:57
              Kr
            • fredzio54 Re: Kropka!!! 22.04.05, 13:58
              czekam na odpowiedz :)))))
    • goldbaum Do kropki 22.04.05, 14:03
      Pewnie nie tak wyobrazalas sobie rozwoj tego watku...

No coz, zycie bywa czasami brutalne. Nie trac nadzieji.
      • j-k Re: Do kropki 22.04.05, 14:05
        nie boj nic, Kropa oprocz nadziei, ma jeszcze czerwony guzik.
        a co z tym u Ciebie?

cobysmy nie odbiegli od tematu:
        Iran mial ostatnia szanse unikniecia nalotow.

OBY z niej skorzystal i zrezygnowal z budowy broni "A".
        • goldbaum do jotki 22.04.05, 14:10
          ty jasiu tez masz czerwony guzik - na plecach, dostepny tylko dla salowej i
          pielegniarek.
          • j-k i znowu intelektualna taniocha, goldbaum 22.04.05, 14:15
            i wytarte chwyty "ad personam"...

a ad meritum: - beda te naloty na Iran, czy nie, jak myslisz?

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.
            • goldbaum czyli to, co jedynie jestes w stanie pojac - jasiu 22.04.05, 14:27
              przynajmniej jako-tako.

Czy kiedys docenisz wszystko to, co dla ciebie robie?
              • biedronka24 a nie mowilam ze uznania potrzebujesz? 22.04.05, 14:35
                ot, to to..
                Stad sugerowalam te paznokcie....
              • j-k dalej nie rozumiesz, goldbaum, ze jestescie 22.04.05, 14:37
                na straconej pozycji...
                pozostaje sie Wam tylko podporzadkowac Zachodowi i Ameryce...
                Cieszy mnie, ze dzieki mojej skromnej pomocy i uwagom
                dochodzisz powoli do tej oczywistej prawdy.
                watpie bowiem, abys bardzej lubil amerykanskie bomby nad glowka,
                niz dobre slowo dobrego wujka Busha.

Widzisz , hloopcze i to jest ta moja nad Toba opieka.

doceniasz ja?
                • biedronka24 Hop hop 22.04.05, 14:41
                  panie Janie?
                  A to jedyna alternatywa? Alez spolaryzowany ten ´dobry wujek Bush´. Nic dziwnego
                  ze ma tyle problemow...
                  • j-k Re: Hop hop 22.04.05, 14:43
                    1. Nie jestem ani Jasiem, ani Janem - to taka skromna uwaga...
                    2. obawiam sie, ze sadzac po nieustajacym placzu, to goldbaum ma wiecej
                    problemow, niz dobry wujek Bush?
                    • biedronka24 Rozumiem go w tym 22.04.05, 14:50
                      ze nie chce dziedziczyc czyichs problemow. A ty szanowny j.k. nie?
                      • j-k alez i ja Rozumiem go w tym 22.04.05, 14:57
                        wszakze zarowno jemu, jak i mirmilkowi uprzejmie przypominam, ze na forum
                        proamerykanskiej i prozydoskiej GW nie wypada po prostu pisac postow anty-...

doskonalym miejscem do tego jest przeciez:

arabia.pl
                        pravda.ru
                        egispski al ahram. (ahram.org.eg)

nie ch sobie tam pisza...
                        • biedronka24 wiesz slowo ´wypada´ 22.04.05, 15:01
                          dotyczy dobrego smaku. A w moim pojeciu i wielu ludzi dobry smak to jest tez
                          proba zachowania obiektywizmu, i uczciwosci w dyskusji niezaleznie czy nam sie
                          czyjes poglady podobaja czy nie.
                          • biedronka24 wyjasnij tez co to sa poglady ´anty´ 22.04.05, 15:03
                            a co ´pro´.
                            Lepiej bowiem- jak sadze przyjac ze dyskutuje sie argumenty wplywajace na takie
                            czy inne poglady a nie same poglady. W takim bowiem wypadku (w braku argumentow)
                            do ´pro´ rowniez wstyd sie przyznawac- nie sadzisz?
                            • j-k Re: wyjasnij tez co to sa poglady ´anty´ 22.04.05, 15:06
                              ciagle "weksjujesz" temat.
                              jezeli ktos ma dla profilu danej gazety "niewlaciwe" poglady, to po co sie na
                              forum tejze gazety meczy??
                              niech idzie do swoich. - nie prosciej?
                              • biedronka24 masz racje 22.04.05, 15:09
                                grunt to jasno, spojnie i wasko zarysowany profil.
                                Skoro tak - to czemu przy sprzedazy i kolportacji tej gazety nie informuje sie o
                                tym waskim profilu jasno i wyraznie?
                                Nie zauwazylam by ludzie i firmy kolportujacy GW w Polsce informowali o tym, nie
                                zauwazylam tez by gazeta miala w naglowku- Dziennik Izraelsko- Amerykanski..
                                A wiec? Ktoz tutaj jest nie w porzadku? Ci co sie myla zagladajac? A to dobre....
                                • j-k czytaj uwazniej: 22.04.05, 15:12
                                  nie izraelski, czy amerykanski,
                                  tylko POLSKI
                                  ale pro-izraelski i pro-amerykanski

jak nie wiedzialas, to teraz juz wiesz.
                                  i koniecznie powtorz mirmilkowi i golbaumowi.
                                  moze wreszcie poszukaja sobie cos innego?
                                  • biedronka24 Czytam bardzo uwaznie 22.04.05, 15:15
                                    nie bylo tam slowa polski.
                                    Tak samo jak nie bylo okreslenia programu politycznego gazety i jasnej deklaracji.
                                    I wyraznie ci powiedzialam ze ´pro´ w kategoriach (niezaleznie od argumentow) to
                                    jest stronniczosc i wobec tego argumenty niektorych tu osob wobec np niektorych
                                    radiostacji i takich tam jest jedynie walka z konkurencja. Kontynuujac - ataki
                                    bezposrednie na te radiostacje sa oszczerstwem i nierynkowym zwalczaniem
                                    konkurencji.
                                    Widzisz - niestety mam swiadomosc pewnych mechanizmow - choc to nie moja dzialka.
                                    • j-k Re: Czytam bardzo uwaznie 22.04.05, 15:18
                                      ale mechanizmy mnie nie interesuja...
                                      i czym masz ich swiadomosc, czy nie.

ja tylko pisze, ze dla goldbauma i mirmilka, GW to nie ich gazeta,
                                      a forum, to nie ich forum.
                                      i po co sie tu mecza? - masochisci, czy co?
                                      • biedronka24 nie - uciekasz od przyznania sie 22.04.05, 15:24
                                        ze popelniles blad.
                                        • j-k jaki? . nic o tym nie wiem? 22.04.05, 15:25
                                          • biedronka24 no jasne ze ´nie wiesz´ 22.04.05, 15:28
                                            nie wiesz o tym - ze napisanym przez ciebie tekscie w ktorym okreslales ´profil
                                            GW´ nie bylo slowa ´polski´?
                                            Wiesz co?
                                            To zawracanie glowy. Masz racje.
                                            Ja nie zamierzam nawet korzystac z ogloszen ta droga, bo jesli tak ma wygladac
                                            ocena GW- jak ty sie w jej imieniu autorytarnie wypowiadasz (jako rzecznik?!) to
                                            wielkie dzieki za taka ´rzeczywistosc´.
                                            • j-k a, jesli przeoczylem 22.04.05, 15:30
                                              to przepraszam.

GW, to POLSKI dziennik, znajdujacy sie pod kontrola polskiego kapitalu
                                              (z niewielkim udzialem francuskim).
                                              • biedronka24 W porzadku 22.04.05, 15:44
                                                ale miej swiadomosc ze twoj tekst o ´profilach´ jest tekstem ktorego tylko
                                                idiota nie zakwestionuje w podstawowych sprawach, ktorym sluza gazety.
                                                Bo jaka jest wartosc gazety dla ktorej stronniczosc istotniejsza od faktow?
                                                • j-k To Tylko otwoja ocena. 22.04.05, 15:47

jezeli sie z profilem tej gazety nie zgadzasz
                                                  nie czytaj, nie kupuj
                                                  nie pisz tu.

w Polsce jest jeszcze kilka dobrych dziennikow.
                                                  • biedronka24 Co to znaczy zgadzac sie z profilem? 22.04.05, 16:01
                                                    czy ty nie czujesz- nie slyszysz - nie widzisz- jak bardzo utknales w epoce
                                                    stalinowskiej?
                                                  • j-k Masz pojecie, co to "profil"? 22.04.05, 16:06
                                                    czy Ty nie widzisz , nie czujesz , nie slyszysz,
                                                    jak bardzo nie zgadzasz sie z profilem GW?
                                                    i dalej nie wiesz co z tym zrobic?

ÜBRIGENS: profil ma kazda gazeta na Zachodzie.
                                                    inny: FAZ
                                                    inny: die Welt.
                                                    inny: Süddeutsche Zeitung

PS. Korepetycji za darmo nie udzielam
                                                    takze tych, co to np. byl Stalinizm.

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.
                                                  • biedronka24 Widzisz 22.04.05, 16:16
                                                    podajesz profil osto zawezony geograficznie i bardzo mglisty politycznie.
                                                    Mam na dzieje ze to `korepetytorze´ dociera do ciebie.
                                                    Bo nie widac tego.
                                                    Jak dotad dziennika o profilu ´afganskim´ w Niemczech chyba nie ma.
                                                    Nie rosci sobie tez praw do bycia dziennikiem ogolnoniemieckim.
                                                    A to czy ja sie zgadzam i z jakimi profilami to bardzo zalezy kochanienki do
                                                    tego jak je zdefiniujesz.
                                                    Jak mowie - tobie nie przeszkadza obsciskiwanie sie z Urbanem.
                                                    Mnie jako antykomunistce szalenie by przeszkadzalo. Tak samo jak nie
                                                    potrafilabym ppodac reki komus kto bral udzial w korupcyjnych aferach antypolskich.
                                                  • awicenna "anty-komunistka" 22.04.05, 16:19
                                                    ktora dla walki z "mafijnym komunizmem" podaje reke najwiekszym forumowym
                                                    komunistom
                                                  • biedronka24 a co to jest 22.04.05, 16:28
                                                    ´forumowy komunista´?
                                                    Czy dana33 z zatroskaniem pytajaca czy wiem cos o kibucach czy J.K. mowiacy o
                                                    rownych prawach dla kobiet i mezczyzn ?
                                                    Hi,hi.
                                                    Dla przypomnienia- 8 marca nie wywodzi sie bynajmniej z tradycji europejskiej ;)
                                                  • j-k Re: Widzisz 22.04.05, 16:20
                                                    nie znam Urbana, a uwazasz, ze gdybym go poznal, to cosbym na tym stracil?
                                                    podobnie jak stracilbym cos na rozmowie w wiezieniu z Saddamem Husseinem?
                                                  • biedronka24 Ja sie tylko pytam 22.04.05, 16:30
                                                    o konsekwencje i zaufanie. Oczywiscie to strata czasu wobec tak przekonanych
                                                    osobnikow - wybacz ale mam prace. Inna niz reklama i inna niz ´szefowanie´.
                                                  • j-k alez Ci wybaczam...tylko po co komu tu zaufanie? 22.04.05, 16:33
                                                    nie jestesmy w klubie wzajemniej adoracji.
                                                    i nie bedziemy.
                                                  • biedronka24 Niezly tekst 22.04.05, 16:39
                                                    jak na tego z ´opozycji´.
                                                    Slusznie opozycja, ´solidarnosc´ to tylko wytarte hasla..
                                                    Niezle, niezle - nie trzeba byc manipulantem - zwlaszcza takim etatowym by cie w
                                                    kozi rog zapedzic.
                                                    Dobranoc i milego dyzuru w weekend.
                                                    Tym razem mozesz i polegac i polegiwac. Nie tylko dlatego ze mam co robic.
                                                  • j-k Re: Niezly tekst 22.04.05, 16:40
                                                    dziewcze, w kozi rog zapedzasz sie sama.
                                                    nawet tego nie zauwazajac i bez mojej pomocy.
                                                    to sie nazywa auto-talent.
                                                  • biedronka24 alez skad 22.04.05, 16:58
                                                    to tylko cwiczenia.
                                                    Jak widze dla ciebie tylko w zakresie sprawnosci retorycznej a nie logiki i sensu...
                                                  • j-k Re: alez skad 22.04.05, 17:04
                                                    "logika sensu" jest taka, ze GW nie jest Twoja gazeta i niepotrzebnie sie nad
                                                    na meczysz , tracac nerwy , czas i zdrowie, co cierpliwie staram sie Ci
                                                    wytlumaczyc.
                                                  • awicenna znow o zaufaniu 22.04.05, 16:34
                                                    pisze osoba nie dotrzymujaca tajemnicy korespondencji
                                                    Nie ma wiekszej hipokrytki niz Ty na tym forum
                                                  • biedronka24 i znow o korespondencji 22.04.05, 16:37
                                                    pisuje osoba najlepiej o tym tzn- czyjejs korespondencji jak rowniez faktach
                                                    ´niedotrzymania jej tajemnicy´ poinformowana.
                                                    co za nudy.
                                                  • awicenna a o zaufaniu 22.04.05, 16:38
                                                    ta ktora nie umie go dotrzymac
                                                  • biedronka24 czarne- biale, czarne- biale 22.04.05, 16:40
                                                    czarne- a nie bo Krzysia333 powiedziala ze biale.....
                                                  • j-k Re: znow o zaufaniu 22.04.05, 16:38
                                                    ale sam widzisz, ze dzisiaj dziewcze staralo sie byc ta "jedyna sprawiedliwa".

szykuje sie do posadzenia drzewka (sprawiedliwa wsrod narodow Swiata)
                                                    w Yad Waszem, czy jak?
                                • biedronka24 a ja ci cos powiem panie ekonomisto 22.04.05, 15:12
                                  albo sie chce byc gazeta wysokonakladowa i o szerokim profilu albo sie jest
                                  Dziennikiem Izraelsko- Amerykanskim.Inaczej wychodzi na to ze sie jest
                                  malwersantem i zwyczajnie oklamuje sie ludzi. Przy okazji dazac do malenkiego
                                  monopoliku ;)
                                  • j-k Re: a ja ci cos powiem panie ekonomisto 22.04.05, 15:15
                                    jak ten quasi-monopolik sie ma , to juz nie trzeba do niczego dazyc...

Ale przeciez i Ty nie musisz czytac GW....
                                    masz Trybune Ludu, Rzeczpospolita itd...
                                    natomiast jak sie juz pisze na forum GW, nalezy zachowac szacunek dla profilu
                                    tejze gazety.
                                    • biedronka24 Drogi komunisto 22.04.05, 15:20
                                      polece ci cos. Bo jasno swe poglady okresliles.
                                      Wydrukuj sobie te hasla na pierwszej stronie. Wtedy nikt nie bedzie cie mogl
                                      oskarzyc o klamstwo. Poki co jak najbardziej ma ku temu podstawy...

Jak upodobales sobie haselka stalinowskie o ´szacunku dla profilu´ to nic nie
                                      poradzisz ale jestes komuchem cala geba i o tym czym jest wolny rynek ani to co
                                      jest podstawa systemu amerykanskiego nie masz pojecia.
                                      • j-k niestety dla Ciebie, nie jestem komunista, przciwn 22.04.05, 15:23
                                        w latach 70.tych bylem dzialaczem opozycji demokratycznej i komunizm zwalczalem,
                                        a w roku 1981 bylem dzialaczem "Solidarnosci".

Jezeli profil Wyborczej Ci sie nie podoba, przeciez mozesz jego forum opuscic?
                                        i pojsc do innych dziennikow?

mamy przeciez wolnosc?
                                        • biedronka24 Ja nie chodze do dziennikow 22.04.05, 15:48
                                          a komunizm w Polsce w pojeciu mafii i klamstw mamy jak najbardziej i dzis.
                                          Przyjmij do wiadomosci ze sa ludzie ktorzy wobec takiego sa dzis w opozycji.
                                          Komunizm z definicji dba o interesy komuny- czyli jakiejs wybranej grupy
                                          spolecznej. Srodki tu nie maja znaczenia. Wazna jest klamliwa ideologia i
                                          zrownianie praw tylko tej WYBRANEJ komuny. W dodatku co istotne ZROWNANIE ICH
                                          bez logicznych, rozumowych, ekonomicznych, przeslanek. A czy to sa konszachciki
                                          mafiozow z jednej epoki czy z innej to zapewniam cie nie ma znaczenia.
                                          • j-k nie chwytaj bez sensu za slowa. 22.04.05, 15:51
                                            to jest Twoja ocena.
                                            moja jest calkowicie inna.
                                            raz jeszcze podkreslam. w Polsce jest wolnosc.
                                            mozesz czytac i pisac w innych gazetach.
                                            po co sie tu meczysz?
                                            robisz to wbrew sobie?
                                            dalej tego nie rozumiem...
                                            • biedronka24 Po pierwsze 22.04.05, 16:11
                                              moge podjac decyzje w kazdej chwili.
                                              Poki co - moja tu pisanina nie ma glebszego uzasadnienia.
                                              Myslalam- cos jak kontakt z ludzmi. Ale skoro sa tak slepo sprofilowani ze nie
                                              akceptuja zdania ludzi nie tak scisle sprofilowanych, a tak wybiorczo ze
                                              usciskuja sie z Urbanem to musze sie chyba zastanowic....
                                              Czy moge liczyc na 5 minut?
                                              Poza tym Rzeczpospolita, z czasow gdy byla porzadna gazeta - nie miala forum.
                                              Szkoda bo wtedy to forum z pewnoscia bym wsparla. Teraz tez zeszla na psy.
                                              A pisac- no coz- moze zdecyduje sie przestac. Biorac pod uwage to co obserwuje i
                                              czytam to poza wyjatkami nie odbiega w moim odczuciu szalenczo od poziomu
                                              dyskusji i problemow z filmow takich jak ´seks w wielkim miescie´ wiec moze
                                              rzeczywiscie sobie daruje. Wszystko na to wskazuje.
                                              Zatrzymywalo mnie tu pare osob - ich poczucie humoru, proby dochodzenia do
                                              jakichs tam konkretow przez jednostki- ktore ty najwyrazniej potepiasz - twarto
                                              robiac za rzecznika w kwestiach ´profilu´. No coz. Przemysle, ale niewykluczone,
                                              niewykluczone ze dam sobie spokoj. Bo w takiej konfiguracji jak tu nakreslasz
                                              dyskusja rzeczywiscie nie ma kompletnie sensu.

Tak przy okazji to uswiadom mnie kolego- jak mozna byc antyamerykasnkim jesli
                                              sie ma cala rodzine, ubezpieczenia itd, zalezne od koncernu amerykanskiego.
                                              Ja tylko nie lubie prymitywizmu- i wybacz czy to ci sie podoba czy nie - taka
                                              pozostane.
                                              • j-k Re: Po pierwsze 22.04.05, 16:19
                                                ten swiat istotnie jest prymitywny...
                                                tylko...
                                                mniej prymitywne sa amerykanskie bombki zrzucane na islamskich bandytow,
                                                niz zabijanie ludzi meczetami za odmienne poglady i zabijanie kobiez za
                                                zdrade...

- to oczywiscie stronniczy, prostacki i proamerykanski przyklad...
                                                • biedronka24 Zabijanie kobiet za zdrade 22.04.05, 16:54
                                                  nie ma zwiazku z religia a ma z mentalnoscia.
                                                  Zamiast sluchac swoich 4 chlopcow z naiwnymi tekscikami posluchaj choc jednego
                                                  porzadnego tekstu i tlumaczenia. Posluchaj tekstow Brasenssa, dowiedz sie o tym
                                                  co lezy u podloza wielu kultur i mentalnosci.
                                                  Posluchaj szczegolnie tej piosneczki o tym co´ robil wielkie galy´. Najpierw
                                                  kupowal w zalotach rower a potem biegl z kozikiem.
                                                  Niestety zrobil jeszcze wieksze gdy z wiencem wybral sie na pogrzeb a kolezanke
                                                  odratowano...
                                                  Ty tez - taki wiecznie spozniony nawet wtedy, gdy wszyscy juz zdazyli zrozumiec
                                                  czym jest tradycja....
                                                  Nie przepadalam za Brasenssem z racji na jego ciagotki do lewackosci ale musze
                                                  przyznac ze pare jego tekstow jest jak znalazl na dzisiaj.
                                                  • j-k Re: Zabijanie kobiet za zdrade 22.04.05, 16:57
                                                    ma jednak miejsce glownie w krajach islamu , a nie w innych kulturach.
                                                    tylko ktos politycznie niezorientowany moglby mowic, ze to czynnik jedynie
                                                    kulturowy, a nie religijny.
                                                  • biedronka24 chyba nie wiesz co mowisz 22.04.05, 17:02
                                                    Ameryka lacinska, wczesniej jak najbardziej Europa. Brednie.
                                                    Wiesz gdybym nie spedzila paru lat w kraju islamskim to moze moglbys mnie
                                                    przekonywac ze wiesz wiecej. Niestety to co ja wiem - to co obserwuje to, to ze
                                                    dzialania ludzkie te najgorsze w duzej mierze napedza temperament. A on niestety
                                                    u wszystkich goracokrwistych podobny. Zwaz ze moze sie okazac ze jak ty taki
                                                    ´czysty´ to ja moge akurat na ten temat wiedziec znacznie wiecej z racji
                                                    mieszanego pochodzenia.
                                                  • j-k Ty chyba nie wiesz co mowisz 22.04.05, 17:06
                                                    zabijanie kobiet za zdrade, nigdzie poza niektorymi krajami islamu, nie jest
                                                    prawnie legalne.
                                                  • biedronka24 powiedzial J.K 22.04.05, 17:16
                                                    wybitny analityk prawa Ameryki Lacinskiej...Afryki Srodkowej i ba- ´wysp
                                                    Wielkanocnych`? A moze Nowej Gwinei?
                                                    Tak... To kluczowa roznica...
                                                  • j-k Re: powiedzial J.K 22.04.05, 17:20
                                                    istotnie...
                                                    tak, tak...
                                                    a mimo, ze np. w Ameryce lacinskiej z racji ich temperamentu sie zdarza,
                                                    jest to tam zwyklym przestepstwem, tyle z w afekcie - podobnie jak np. w Polsce.
                                                  • biedronka24 a gdzie sie czesciej zdarza? 22.04.05, 18:42
                                                    czy nie tam - gdzie umotywowane jest taka a nie inna mentalnoscia?
                                                    Prawo- nawet czasem najokrutniejsze i najtwardsze nie zawsze likwiduje przyczyne.
                                                    Czy fakt ze macho wstydzi sie zdrady zony i czuje nacisk spoleczny na odebranie
                                                    prawa do ´pomszczenia honoru´ w tym na zonie wynika z religii? Nie - z tradycji
                                                    i takich a nie innych stereotypow, ktorych samym prawem sie nie pokona. Trzeba
                                                    zbudowac na czyms cala odrebna kulture. Taka - ktora tym ludziom bedzie miala
                                                    cos do zaoferowania.
                                                    No teraz musze juz naprawde isc bo nic i nikt mnie nie wytlumaczy. A ganiac
                                                    ciebie po watkach juz nie bede.
                                  • z_daleka Re: a ja ci cos powiem panie ekonomisto 22.04.05, 15:17
                                    biedronka24 napisała:

> albo sie chce byc gazeta wysokonakladowa i o szerokim profilu albo sie jest
                                    > Dziennikiem Izraelsko- Amerykanskim.Inaczej wychodzi na to ze sie jest
                                    > malwersantem i zwyczajnie oklamuje sie ludzi. Przy okazji dazac do malenkiego
                                    > monopoliku ;)
                                    -------------------
                                    Pytam z czystej ciekawosci. Jaki naklad ma GW i jak to sie ma do innych
                                    polskich dziennikow?
                                    • biedronka24 zapytaj kropki 22.04.05, 15:21
                                      powinna miec najbardziej aktualne dane.
                                      Ale nie wiem co ma naklad do profilu, w dodatku niezadeklarowanego.
                                      • z_daleka Re: zapytaj kropki 22.04.05, 15:24
                                        biedronka24 napisała:

> powinna miec najbardziej aktualne dane.
                                        > Ale nie wiem co ma naklad do profilu, w dodatku niezadeklarowanego.
                                        -----------------------
                                        Naklad swiadczy o poczytnosci, a wiec i populatnosci, a wiec jaki jest ten
                                        naklad?
                                        • biedronka24 Przykro mi 22.04.05, 15:25
                                          ale nie jestem z ´branzy´.
                                          Zwroc sie do innych- odpowiadam po raz drugi. Ja znam dane szacunkowe.
                                          GW zyje przede wszystkim z ogloszen.
                                          • z_daleka Re: Przykro mi 22.04.05, 15:29
                                            biedronka24 napisała:

> ale nie jestem z ´branzy´.
                                            > Zwroc sie do innych- odpowiadam po raz drugi. Ja znam dane szacunkowe.
                                            > GW zyje przede wszystkim z ogloszen.
                                            ------------------
                                            Zeby zyc z ogloszen trzeba miec czytelnikow. DLa kogos te ogloszenia sa i ktos
                                            za nie placi.
                                            • biedronka24 Slusznie ale trudno tu dociec 22.04.05, 15:42
                                              gdzie poczatek a gdzie koniec tych zwiazkow prawda?
                                              Wiadomo ze jest wzajemne powiazanie...
                                              Mozna pomimo zawiedzenia czytelnikow np utrzymywac poczytnosc z racji na
                                              ogloszenia... Jak jest - to trzebaby popytac opinie w kraju...
                                              • z_daleka Re: Slusznie ale trudno tu dociec 22.04.05, 15:52
                                                biedronka24 napisała:

> gdzie poczatek a gdzie koniec tych zwiazkow prawda?
                                                > Wiadomo ze jest wzajemne powiazanie...
                                                > Mozna pomimo zawiedzenia czytelnikow np utrzymywac poczytnosc z racji na
                                                > ogloszenia... Jak jest - to trzebaby popytac opinie w kraju...
                                                ------------------------
                                                Czy sugerujesz, ze milin Polakow kupuje codziennie GW, zeby poczytac sobie
                                                ogloszenia?
                                                • biedronka24 Czy sugerujesz 22.04.05, 16:00
                                                  ze ogloszenia nie sa jednym z najistotniejszych czynnikow podtrzymujacych gazete
                                                  na rynku? Nawet jak sa to tzw. ogloszenia drobne? :)
                                                  • z_daleka Re: Czy sugerujesz 22.04.05, 16:07
                                                    biedronka24 napisała:

> ze ogloszenia nie sa jednym z najistotniejszych czynnikow podtrzymujacych
                                                    gazet
                                                    > e
                                                    > na rynku? Nawet jak sa to tzw. ogloszenia drobne?
                                                    -------------------------
                                                    Biedroneczko. Alez to ty to wlasnie od dluzszego czasu sugerujesz.
                                                    Dyskredytujesz gazete i sprowadzasz ja do roli tablicy ogloszen dla miliona
                                                    Polakow kupujacych ja i conajmniej drugiego miliona czytajacych juz za darmo.
                                                  • krystian71 Re: Czy sugerujesz 22.04.05, 19:45
                                                    milion nakladu?Masz na mysli 1000.000?
                                                    He,he
                                      • dana33 Re: zapytaj kropki 22.04.05, 16:02
                                        to ostatnie zdanie "Ale nie wiem co ma naklad do profilu, w dodatku
                                        niezadeklarowanego" udalo ci sie aniu pierwszorzednie.... smialam sie do lez...
                                    • j-k Re: a ja ci cos powiem panie ekonomisto 22.04.05, 15:24
                                      5 razy wiekszy, niz nastepny dziennik w Polsce.
                                      tylko biedronka, mimo, ze ja przyciskam, nie moze tego z siebie wydutkac...
                                      • z_daleka Re: a ja ci cos powiem panie ekonomisto 22.04.05, 15:27
                                        j-k napisał:

> 5 razy wiekszy, niz nastepny dziennik w Polsce.
                                        > tylko biedronka, mimo, ze ja przyciskam, nie moze tego z siebie wydutkac...
                                        --------------------
                                        To znaczy, ze jest to najwiekszy i najpoczytniejszy dziennik w Polsce?
                                        • j-k Re: a ja ci cos powiem panie ekonomisto 22.04.05, 15:28
                                          sadzilem, ze to wiesz.
                                          naklad: grubo ponad 1 mln egzemplarzy.
                                          • z_daleka Re: a ja ci cos powiem panie ekonomisto 22.04.05, 15:31
                                            j-k napisał:

> sadzilem, ze to wiesz.
                                            > naklad: grubo ponad 1 mln egzemplarzy.
                                            ---------------------------
                                            Ponad milion egaemplarzy? Alez to jest medialna potega. Nieprawdaz?
                                            • j-k Re: a ja ci cos powiem panie ekonomisto 22.04.05, 15:32
                                              prawda.
                                              i dlatego te islamskie rybki, jak goldbaum i mirmil tak kurczowo sie forum GW
                                              trzymaja..- - tym niemniej nie sa tu u siebie...

a biedronka oczywiscie udaje, ze nie wie czemu.
                                              • z_daleka Re: a ja ci cos powiem panie ekonomisto 22.04.05, 15:37
                                                j-k napisał:

> prawda.
                                                > i dlatego te islamskie rybki, jak goldbaum i mirmil tak kurczowo sie forum GW
                                                > trzymaja..- - tym niemniej nie sa tu u siebie...
                                                >
                                                > a biedronka oczywiscie udaje, ze nie wie czemu.
                                                ----------------------------
                                                To mi przypomina ten stary dowcip o pijaczku, ktory strasznie nienawidzi
                                                wodecznosci i dlatego regularnie leje ja w morde.
                                                • biedronka24 Re: a ja ci cos powiem panie ekonomisto 22.04.05, 15:53
                                                  z_daleka napisał:

> ----------------------------
                                                  > To mi przypomina ten stary dowcip o pijaczku, ktory strasznie nienawidzi
                                                  > wodecznosci i dlatego regularnie leje ja w morde.

Ach coz za smak i elokwencja. W sam raz jak prawda? No jak na potrzeby tych
                                                  ogloszen- np sprzedam czesci karoseryjne do Skody itp- to jak znalazl..
                                                  Zreszta kto to wlasciwie czyta poza tym ;)
                                                  A mowili mi- hi,hi.
                                        • biedronka24 nie to znaczy tylko 22.04.05, 15:50
                                          ze nie ma u nas wciaz tak wielu ludzi na powaznie interesujacych sie ekonomia
                                          ktora kiedys w miare dobrze reprezentowala Rzepa. Niestety od kiedy zajela sie
                                          ´profilami´ jej poczytnosc tez pada...
                                          I gdyby nie te ogloszenia ;)..............

To sa fakty j.k.
                                          Bardzo chcesz uchodzic za obiektywnego i twardego w kwestiach faktow ale
                                          niestety.....
                                          • j-k Re: nie to znaczy tylko 22.04.05, 15:53
                                            obiektywne jst tylko to, ze GW jest najwiekszym dziennikiem w Polsce.

mozesz to zmienic!
                                            kupuj i czytaj inne gazety.
                                            i pisuj tez na innych forach!
                                            jest pare innych, tez niezlych!
                                            • biedronka24 PRL 22.04.05, 17:03
                                              najwieksza partia w Polsce!!!!!
                                              Niech zyje partia przodownikow pracy!!!!

Pass. Nie da sie z toba gadac. Widac nie to pokolenie zeby wogole dalo sie
                                              dogadac. Przesiakniete mozgi papka...
                                              • j-k i wzajemnie - mam tez takie wrazenie 22.04.05, 17:12
                                                glosujesz na LPR, czy PiS?

a zatem przyjemnego milczeniaa zycze...
                                                lub rownie przyjemnej papki intelektualnej na innych forach innych gazet,
                                                tutaj masz za duzo dyskomfortu. I szkoda mi Ciebie.
                                                • biedronka24 glosowanie jest tajne 22.04.05, 19:47
                                                  nie mniej nie raz mowilam tu, ze gdybym miala glosowac to na upr, bo najbardziej
                                                  mi pod wieloma wzgledami odpowiada. Ale w innych sprawach jeszcze zdecyduje.
                                      • krystian71 propaganda sukcesu jotka."Fakt" dawno GW przebil 22.04.05, 19:51
                                        skad ty masz te dane.
                                        Zaczal od dumpingowej ceny , a potem poszlo.Zreszta wart pac palaca
                                        Oprocz nakladu sa jeszcze tzw.zwroty, ale to najmocniej strzezona tajemnica
                                        biznesowa
                          • j-k to teraz bez smaku... 22.04.05, 15:03
                            tu lekko nie maja... i po co im sie tu meczyc?

jasne?
                            • biedronka24 no to po co mecza sie fredzie? 22.04.05, 15:10
                              moze dla takiej samej frajdy?
                              Co ja mam to wiedziec?
                              • j-k Fredzio lubie polskie dziewczyny 22.04.05, 15:13
                                goldbaum i mirmil lubia tylko islam - wiec jasne, ze nie tu ich miejsce?
                                • biedronka24 Fredzio lubi sie lajdaczyc 22.04.05, 15:17
                                  tak jak i ci ktorzy klamia.
                                  A tu masz tresc swojego postu.
                                  Pokaz mi - z laski swojej gdzie jest tam slowo ´polski´ na ktore sie powolujesz
                                  wszakze zarowno jemu, jak i mirmilkowi uprzejmie przypominam, ze na forum
                                  proamerykanskiej i prozydoskiej GW nie wypada po prostu pisac postow anty-...

doskonalym miejscem do tego jest przeciez:

arabia.pl
                                  pravda.ru
                                  egispski al ahram. (ahram.org.eg)

nie ch sobie tam pisza...
                                  • j-k Re: Fredzio lubi sie lajdaczyc 22.04.05, 15:20
                                    ale wlasnie demokracja umozliwia "lajdaczenie sie" - to jest wolnosc.!

mirmil i goldbaum - jako prawdziwi islamisci - nie powinni tego ogladac!
                                    bo jeszcze islamski kregoslup moralny moze im sie od tego zwichnac!

- zgadzasz sie?
                                    • biedronka24 nie nie zgadzam sie 22.04.05, 15:23
                                      bo w dobrze funkcjonujacej demokracji sa mechanizmy samokontroli inne niz cenzura.
                                      Np wszyscy sa zainteresowani tym by nie budowac monopoli.
                                      Demokracja w upadku nie jest niczym lepszym od puczu czy kompletnej anarchii.
                                      • j-k Re: nie nie zgadzam sie 22.04.05, 15:26
                                        ale kto tu mowi o upadku?
                                        w Polsce jest demokracja
                                        jest wiele dziennikow
                                        i jest wolnosc slowa.
                                        dalej nie rozumiem - po co sie tak meczysz z ta GW?
                                        • biedronka24 ha, ha, ha 22.04.05, 15:38
                                          grunt to samozadowolenie szanownego J.K. Pijara GW.
                                          Buahahhaha..
                                          Masz racje- nie bede sie ´meczyc´.
                                          Przyszlo ci moze na mysl- ze ludzie czytaja czasem by sprawdzic ten ´profil´?
                                          Jezeli tak jest jak twierdzisz nie wydaje ci sie jednak lekko bulwersujace ze
                                          mianowicie nadredaktor tej samej gazety w ktorej imieniu tu piszesz obsciskuje
                                          sie ze znanymi ´przyjaciolmi´ USA i jej ´prokatolickiej´ frakcji? Nie wydaje ci
                                          sie lekko niesmaczne lub uzywajac innego slowa - niekonsekwentne wobec tego ze
                                          pomimo iz aktualny prezydent oficjalnie oddaje hold zmarlemu Papiezowi, i
                                          oficjalnie broni ponoc wartosci chrzescijanskich i rodzinnych - nadredaktor owej
                                          proamerykanskiej gazety obsciskuje sie ochoczo z najgorszym wrogiem wszystkiego
                                          co uczciwe, wierne zasadom i wartosciom rodzinnym, a przede wszystkim kims kto
                                          kreuje sie na personalnego wroga Papieza? ;)

Zawracanie glowy. Albo nie nadajesz sie do roli, ktora sobie przyjales, albo
                                          Cos wogole z toba nie w porzadku. Zastanawiam sie czy bardziej z toba czy z gazeta.
                                          • j-k Re: ha, ha, ha 22.04.05, 15:42
                                            nie przyjalem zadnej roli, biedronko.
                                            tak sie tylko sklada, ze bedac "czystym" Polakiem mam pro-zachodnie,
                                            pro-amerykanskie i pro-izraelskie poglady , wiec na forum GW jestem U SIEBIE.
                                            I to naprawde wszystko:

wolnosc (w tym do- i od- religii)
                                            demokracja
                                            rowne prawa kobiet i mezczyzn.

zamordyzm jest zamordyzmem, obojetne, czy islamski, czy komunistyczny.
                                            tego w GW nie ma.
                                            • biedronka24 drogi J.K 22.04.05, 16:26
                                              nie interesuje mnie czy jestes czysty czy zakurzony bo nie musze tego
                                              konfrontowac w rzeczywistosci.
                                              Co zas sie tyczy rownych praw kobiet i mezczyzn tak lakonicznie okreslonych to
                                              reprezentujesz poglady lewicowe. Ja np nie zycze sobie miec ´rownych praw´ w
                                              zakresie dzwigania np budy mojego psa. Daruj juz sobie. Jesli to mialaby byc
                                              kampania reklamowa G.W na najblizszy sezon to chyba nawet w roli opakowan do
                                              produktow nie utrzymalaby sie zbyt dlugo ;)
                                              • j-k dwoja z prawa. 22.04.05, 16:29
                                                rowne prawa, niekoniecznie oznaczaja rowne obowiazki w kazdym detalu,
                                                a tylko rowna ich sume.
                                                • biedronka24 dziekuje ze mnie tak wysoko cenisz w prawie 22.04.05, 16:33
                                                  niemieckim i tymze systemie ocen.
                                                  Pozwole sobie jednak dodac ze nie musisz mi wyjasniac zawilosci tego co jest
                                                  prawica a co lewica bo tak sie sklada ze mam jednak jakies tam swoje latka- i
                                                  troche bardzo dotkliwych doswiadczen - rowniez tych z komuny.. Mam tez pare
                                                  teorii - dlaczego tak dlugo sie utrzymywala.
                                                  Definicji kolorow i barw tez nie musisz zamieszczac. Wyobraz sobie ze mam wlasne
                                                  oczy i troche juz barw widzialam.
                                                  Musze isc- naprawde.
                                                  • j-k pozwol, ze to, co ja bede zamieszczal 22.04.05, 16:35
                                                    pozostanie w kwestii moich ocen.
                                                    podobnie , jak to, co zamieszcza GW pozostaje w gestii jej redaktorow,
                                                    a nie Twoich pragnien, czy sugestii.
                                                  • biedronka24 Och ja tylko sie zastanawiam 22.04.05, 16:41
                                                    na ile jestes upowazniony do wyrazania tak daleko idacych postulatow i
                                                    definicji. Czy ustalales to z kierownictwem ;)
                                                  • j-k Re: Och ja tylko sie zastanawiam 22.04.05, 16:43
                                                    niepotrzebnie sie zastanawiasz. i widze, ze czas rowniez niepotrzebnie tracisz.
                                                    czytanie GW zaweza horyzonty. - zapewniam.
                                                    czytanie zas innych dziennikow horyzonty rozszerza, czego Ci serdecznie wiec
                                                    zycze.

nie marnuj sie.
                                                  • biedronka24 Badz spokojny 22.04.05, 16:49
                                                    jak czytam to nie tylko GW. Pisuje przede wszystkim tu- a na to rzeczywiscie
                                                    najwiecej czasu trace bezproduktywnie.
                                                    A ze czytam i nie tylko czytam ale mam tez inne zrodla- bo np obserwuje swiat -
                                                    gdy moge wlasnymi oczami - dlatego miewam czasem swiezsze spojrzenie.
                                                    To tyle - np jesli chodzi o rosarium. Rozumiesz ten bol i roznice?
                                                    Sezon na roze zaczyna sie juz bardzo niedlugo. Tzn. na te pienne. Po sezonie nie
                                                    bardzo wiadomo co sie oglada bo nie widac kwiatu i nie mozna go powachac. Trudno
                                                    wiec ocenic czy to co sie oglada w internecie lub na papierze nie jest bledem
                                                    druku, zludzeniem, przeklamaniem wynikajacym z oswietlenia czy techniki robienia
                                                    zdjecia.
                                                    czesc.
                                                  • j-k Ciesze sie, ze jednak wyciagnelas jakies wnioski 22.04.05, 16:53
                                                    takeiz mienowicie, ze Twoje tu pisanie istotnie, po wiekszej czesci
                                                    bezproduktywne jest.
                                                    to cieszy.

roze polecam. kropa je lubi.
                                                  • biedronka24 doszlam tez do wniosku 22.04.05, 16:57
                                                    ze rownie produktywne jak twoje ;).
                                                    A ze ogolnie tak wlasnie jest - to juz stwierdzilam bez twojej pomocy.
                                                    Chociaz... niektorzy twierdza ze co nas nie zabije to nas wzmocni..
                                                    Zobaczymy...
                                                  • j-k Re: doszlam tez do wniosku 22.04.05, 17:08
                                                    z tym, ze pamietaj, ja pisz zgodnie z profilem gazety,
                                                    jestem zatem u siebie i siedze wygodnie.
                                                    nie meczy Cie ten dyskomfort i poszukiwanie agentow?
                                                  • biedronka24 Pismak 22.04.05, 17:13
                                                    sklada hold bogini o stu twarzach ;).
                                                    Ja mam jedna i wolny mikroskop. Nie nie meczy. Zwlaszcza gdy sami znajduja sie
                                                    na zawolanie. A u agentow tak to bywa..
                                                  • j-k Pismaczka? 22.04.05, 17:22
                                                    dalej zycze wiec poszukiwania tych agentow.
                                                    tylko nie przepusc swojej kolejki do mikroskopu, przez jednego z nich.

Mossad moze Ci tego nigdy nie darowac.
                                                  • z_daleka Re: dziekuje ze mnie tak wysoko cenisz w prawie 22.04.05, 16:39
                                                    biedronka24 napisała:

> niemieckim i tymze systemie ocen.
                                                    > Pozwole sobie jednak dodac ze nie musisz mi wyjasniac zawilosci tego co jest
                                                    > prawica a co lewica bo tak sie sklada ze mam jednak jakies tam swoje latka- i
                                                    > troche bardzo dotkliwych doswiadczen - rowniez tych z komuny.. Mam tez pare
                                                    > teorii - dlaczego tak dlugo sie utrzymywala.
                                                    > Definicji kolorow i barw tez nie musisz zamieszczac. Wyobraz sobie ze mam
                                                    wlasn
                                                    > e
                                                    > oczy i troche juz barw widzialam.
                                                    > Musze isc- naprawde.
                                                    ---------------------------
                                                    Szkoda, ze juz musisz isc. Chcialem cie zapytac,na odchodne, co ty biedroneczko
                                                    tak caly czas z tym niemieckim "to", niemieckim "tamto"? Kiedys bardzo
                                                    intensywnie mnie przekonywalas , ze z Polski nosa nie wystawiasz? To skad ty
                                                    wlasciwie nadajesz?
                                                    Ps. GW mozna w Niemczech kupic bez problemu? A co z prenumerata?
                                                  • biedronka24 Re: dziekuje ze mnie tak wysoko cenisz w prawie 22.04.05, 16:44
                                                    z_daleka napisał:

Kiedys bardzo
                                                    > intensywnie mnie przekonywalas , ze z Polski nosa nie wystawiasz?

Tak? To na odchodnym ci powiem- jak Krzysia333 - podaj link bracie.
                                                    Ja powiedzialam i zawsze mowie ze jestem ´jedna noga w Polsce, jedna w
                                                    Niemczech´ i ta przenosnia jest w moim przypadku jak najbardziej na miejscu.
                                                    ´nie wystawiac nosa´ oznacza ze nigdy sie z Polski nie wyjezdza. A tego nigdy
                                                    nie pisalam.
                                                    Klamstwo masz jakby przyrosniete do swiatopogladu- czy tak przez przypadek?
                                                    Bo jesli nie- to daj link.
                                                    Czolem
                                                  • z_daleka Re: dziekuje ze mnie tak wysoko cenisz w prawie 22.04.05, 17:14
                                                    sluze: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21280870&a=21291673
    • biedronka24 do kropki 22.04.05, 14:07
      wielu slonecznych dni dla malenstwa. Ja preferuje roze dzikie w odmianach- jak
      nie znalazlas linku do rosarium, ktory kiedys sie tu przewijal- to podrzuce.
      Milego weekendu- niezaleznie od tego ze mam bardzo zdecydowana postawe wobec
      wszelkiej masci cenzury ;)
      • biedronka24 I jesli uwazasz 22.04.05, 14:17
        ze obrazilam Demostenesa- to powiedz mi to- wystosuje uroczyste sprostowanie :)
      • kropka Re: do biedronki 22.04.05, 16:04
        dla jasności: najmniejsze z moich maleństw ma 165 cm i juz nie rośnie.
        Najmłodsze z moich maleństw ma 179 i parę lat rośnięcia przed sobą. Strach
        przewidywać co z tego będzie :)
        Link do róż poproszę. Tez lubię najbardziej te dzikie, stare odmiany :)
        pozdrawiam
        • biedronka24 Jak to drugie to mezczyzna 22.04.05, 16:23
          to nie ma sie czego bac. Prosze mi wierzyc. Ja lubie wysokich mezczyzn. Niestety
          poza jedna forma ludzka i jedna nieludzka nie mam juz zbyt wielu w najblizszym
          otoczeniu. A szkoda :)
          Roze sa tu- najwiecej odmian jakie znalazlam dotad.
          www.rosarium.de/
    • kokosz_is_back i coz takiego wspanialego jest w tym watku??? 22.04.05, 14:19
      polecam lepszy:

www.thenation.com/doc.mhtml?i=20030421&s=alterman
      zechciej laskawie moze ten skomentowac...
      • dana33 j-k, manny i z daleka 22.04.05, 16:20
        podziwialam tu wlasnie wasza cierpliwosc..... moze tak sprzedacie jej troche
        mnie?????
        • j-k Re: j-k, manny i z daleka 22.04.05, 16:23
          nie da rady, Kochana...
          mowilem Ci juz, mam za soba 20 lat praktyki pedagogicznej...
          mnie nikt z cierpliwosci nie wyprowadzi.
          zajezdze kazda kobyle... nawet slepa...!
          • z_daleka Re: j-k, manny i z daleka 22.04.05, 16:29
            j-k napisał:

> nie da rady, Kochana...
            > mowilem Ci juz, mam za soba 20 lat praktyki pedagogicznej...
            > mnie nikt z cierpliwosci nie wyprowadzi.
            > zajezdze kazda kobyle... nawet slepa...!
            -----------------------
            to sie chyba sadyzm, a nie cierpliwosc, nazywa?
            • j-k Re: j-k, manny i z daleka 22.04.05, 16:31
              do tanga trzeba dwojga...
              jak sie jakas masochistka sama podklada...
              to takie sado-macho czem,u nie? :)
              • dana33 Re: j-k, manny i z daleka 22.04.05, 17:03
                :)))
            • dana33 Re: j-k, manny i z daleka 22.04.05, 17:03
              ja to chcialam delikatnie, z daleka.... :)))
          • dana33 Re: j-k, manny i z daleka 22.04.05, 17:01
            :))))
      • explicit Re: i coz takiego wspanialego jest w tym watku??? 22.04.05, 16:27
        I wonder too , wojenka daleko od cakewalk ,... Juz widze reakcje na artykul,...
        Lewactwo :) Sie masz kokosz , zgredzie , gdzie siem szwendasz ?

uklony

==============================================================================
        A really good conspiracy theorist would begin to wonder if the Jews are being
        set up to take the fall when things go badly.
        ==============================================================================

polecam lepszy:

www.thenation.com/doc.mhtml?i=20030421&s=alterman
        zechciej laskawie moze ten skomentowac...
        • kokosz_is_back WITAJ SPLICIE!!! 22.04.05, 17:52
          explicit napisał:

> I wonder too , wojenka daleko od cakewalk ,... Juz widze reakcje na artykul,...
          >
          > Lewactwo :) Sie masz kokosz , zgredzie , gdzie siem szwendasz ?
          >
          >
          > uklony
          >
          > ==============================================================================
          > A really good conspiracy theorist would begin to wonder if the Jews are being
          > set up to take the fall when things go badly.
          > ==============================================================================
          >
          > polecam lepszy:
          >
          > www.thenation.com/doc.mhtml?i=20030421&s=alterman
          > zechciej laskawie moze ten skomentowac...

Sprawy "wyzsze" trzymaly mnie z daleka od FS. ;-))
          Najwazniejsze, ze teraz ponownie zajde za skore paru koSSharkom-opalkom!
          Pozdr.,
          K
    • pypcinski Re: Szanowni Państwo, 22.04.05, 17:04
      Tu polecam następny, do rozważenia. Autor: durny (autentycznie) prowokator, wątek bez sensu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23067017
      • goldbaum "Szanowni Państwo" nic tu nie pomoze pypcinski 22.04.05, 17:08
        zeby ta chalastra sie na to rzucila potrzebujesz jeszcze autoryzacje kropki i
        ta "na czerwono".

Ide o zaklad!
      • z_daleka Re: Szanowni Państwo, 22.04.05, 17:20
        pypcinski napisał:

> Tu polecam następny, do rozważenia. Autor: durny (autentycznie) prowokator,
        wąt
        > ek bez sensu.
        >
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23067017
        -------------------------------
        Masz racje, ze watek bez sensu(i marnie sie rozwija) po kiego wiec diabla
        probujesz go przesadzic do innego watka?
        • pypcinski Re: Szanowni Państwo, 22.04.05, 17:28
          Cześć Żołędny.

Kliknij na adres, a będziesz wiedział dlaczego. Ten Arap to jakiś tam u Was typowy? Podejrzewam, że chyba nie - żadnego dowcipu, żadnego polotu, no wprost żałość ogarnia. I wygląda na to, że rusycyzmy nie bez przyczyny. No prosto kacap.
          • goldbaum Re: Szanowni Państwo, 22.04.05, 17:33
            nie jest to ten "fiktor"?
            • i-love-2-bike Re: Szanowni Państwo, 22.04.05, 17:54
              goldbaum napisał:

> nie jest to ten "fiktor"?

fiktor to arab1,doooo:))dawniej pisywaj jako wiktor,a ja go przezwalam fiktor,bo
              podobny do fredzi.
            • kutafon1 Re: Szanowni Państwo, 22.04.05, 17:55
              he he he he,kropa ,gdzie moj watek w ktorym posylalem ciebie na drzewo?
          • dana33 Re: Szanowni Państwo, 22.04.05, 18:35
            cepek, dlaczego ty zawsze wyszukujesz sobie jakies takie dziwne przyklady....
            wez mnie, ja dobry przyklad na typowego israelczyka, nu albo israelke, niech
            bedzie... widzisz, jak to od razu inaczej wyglada????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka