zbalansowany 02.05.05, 02:28 www.nkusa.org/activities/Demonstrations/April2805nyc.cfm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbalansowany Naprawde swietne zdjecia ! 02.05.05, 02:30 www.nkusa.org/activities/demonstrations/israeliflag.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Naprawde swietne zdjecia ! 02.05.05, 02:51 zdjecia tak ,tylko tytul postu niezbyt fortunny(moja opinia). Lepiej by pasowalo "przyzwoici zydzi" - uzycie slow, uczciwi zydzi...........hmmmm .....nie uwazasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Naprawde swietne zdjecia ! 02.05.05, 03:06 bam_buko napisał: > zdjecia tak ,tylko tytul postu niezbyt fortunny(moja opinia). > Lepiej by pasowalo "przyzwoici zydzi" - uzycie slow, uczciwi > zydzi...........hmmmm .....nie uwazasz?? jak zwal tak zwal,pokazuje ich prawdziwe oblicze i podkresla fakt,ze spoleczenstwo zydowskie to nie monolit,tylko jak kazde ma takie czy inne ugrupowania nie zgadzajace sie z polityka rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Naprawde swietne zdjecia ! 02.05.05, 03:22 No nie, zostali jeszcze (chyba) jacys uczciwi Zydzi na swiecie, nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Naprawde swietne zdjecia ! 02.05.05, 03:35 zbalansowany napisał: > No nie, zostali jeszcze (chyba) jacys uczciwi Zydzi na swiecie, nie sadzisz? Jak patrze na zdjecie tych ortodoksow z Williamsburga w wiekszosci nie pracujacych,zyjacych z socjalu i doplat rzadowych do ich religijnych "biznesow "to zastanawiam sie kto spedzil tych pejsatych na ten protest i w jakim celu??. Czyzby obudzili sie po ponad 50 latach sami, czy ich obudzil ktos. Dlatego ten zwrot "uczciwy zyd" zupelnie mnie nie pasuje.......zreszta nigdy mnie nie pasowal,chociaz mozliwe ze gdzies istnieja. ps .tasman tiger tez podobno zyje Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Naprawde swietne zdjecia ! 02.05.05, 03:49 Akurat ci "pejsaci" sa OK. Uwazaja (chyba slusznie) ze Izrael to krolestwo szatana i gdzie moga tam przeciw istnieniu tego czegos na mapie protestuja. A to iz zyja z jak to powiedziales doplat rzadowych - no coz, nie mozesz od slonia wymagac zeby nagle fruwal, ci przynajmniej nie sa zajeci udupianiem swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Naprawde swietne zdjecia ! 02.05.05, 04:18 Prawde mowiac pierwszy to wypadek kiedy slysze, ze zydzi(pejsaci czy nie) protestuja przeciwko istnieniu tego azjatyckiego panstwa (krolestwa szatana ) zwanego Izrael. Mieszka ich przeciez do cholery(ortodoksow) w samym Izraelu i glownie protestuja przeciwko sluzbie wojskowej,handele w swieta zydowskie wieksze i mniejsze , no i glownie przeciwko zmuszaniu ich do jakiejkolwiek pracy. Najwiekszy ich doplyw do Izraela to wlasnie z NJ i Ameryki ogolnie wiec ten protest wydaje mnie sie jakis dziwny. Jesli ten protest jest prawdziwy to zydki cos kombinuja........wiec jak mowic ze zyd jest uczciwy?? Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Naprawde swietne zdjecia ! 02.05.05, 04:46 Nie masz racji. To jest calkiem spora grupa istniejaca od wielu, wielu lat. Ich istnienie "wycisza" sie ustawicznie w mediach, bo oni nazywaja rzeczy po imieniu, a ze to ortodoksyjni zydzi wiec nazwac ich "antysemitami" byloby raczej trudno, stad stanowia oni specjalna troske zydowskiej diaspory ktora wolalaby ich jakos trzymac w szafie. Publikuja tez fantastyczne materialy dityczace zbrodni syjonistow i wyciagaja wspolprace syjonistow z iii Rzesza - slowem sa totalnym ambarasmentem, zamknac sie nie dadza a walczyc z nimi nie ma jak. Kazdemu gojowi dawno by domalowano gebe antysemity - z nimi sie nie da. Jezeli znasz dobrze angielsk to bedziesz mial niezla zabawe czytajac ich prase: www.rense.com/Datapages/zionismdata.htm Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Naprawde swietne zdjecia ! 03.05.05, 06:32 kombinuja aby polska wrocila do naszego krolwestwa od wisly do jordanu a wy polacy bedziecie mnieli autonomie Odpowiedz Link Zgłoś
aaki korekta 02.05.05, 05:35 te protesty nie wynikają z jakiejś szczególnej jak to nazywacie uczciwości, tylko spowodowane są przekonaniami religijnymi tej grupy Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 02.05.05, 08:15 BYLO TEZ DUZO UCZCIWYCH POLAKOW CO POLSKI NIE CHCIELI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 02.05.05, 09:24 Jeden Austrljacki zyd Feldmarshall Monasz wojowal dla Empire w czasie I WW aby takie komuchi polacy jak ty i arabstwo osiedleli Australie Australia ma pare problem Zjacy Arabstwo Polactwo jak ty Dzykie Wielblady wroc do twoje polski i nie zazrodz nam austrlie " Dancing matilda " napewno nie byla polka Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 02.05.05, 09:50 Zalamales mnie Fredziu, bo skonczylem uniwersytet jego imienia nie wiedzac ze Monash to byl wasz. To byla Waltzing, a nie dancing Matilda. A ty lepiej nam napisz co to sa te zydy z natureikarta, przynajmniej bedziesz pisal na temat ktory znasz Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 02.05.05, 10:05 dobrze ze jestes anytsemita przesto nasz ruch syjonu dalej dziala Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 05:46 Fredziu, a ci zydzi z naturejkarta to tez antysemici? PS Masz pozdrowienia od mojej "Ryfki". Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Wiekszosc obywateli Izraela to nieuczciwi? 03.05.05, 06:00 Skad to wiesz? Z kieliszka wodki ?( a moze z pollitrowki?) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki obywatele izraela.... 03.05.05, 06:14 jedni myślą tak,drudzy siak,a inni jeszcze inaczej.Ci,których poznałem osobiście są całkiem sympatyczni.Prawdę mówiąc w trakcie rozmów z nimi nie zastanawiałem się jakiej są narodowości i jakiego państwa są obywatelami Nie było mi to potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: obywatele izraela.... 03.05.05, 06:38 Poznalem polakow w Pradze i znalazlem anytsemitow i podrywalem samotnych polek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 06:30 to nie sa zydy to jest kosaki swojego boga nie mojego z Gory Sinaju Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 06:34 pewnie to są antysemici hehe Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 06:37 Twoja Rivka jest napewno podobna zydowka jak ta Bereniki co pospala z Titusem i sprzedala swojego narodu opcych gojow gnojow jak ty. Niewiem dlaczego jej tatus nie wzol pasek i pobyl jej tylek ze posipja z wrogiem Izraela jak ty. Dobry Polak to katolik anytsemita pijak i bijak a ty narescie wroc do polski o popraw mi te krzywe chodniki i wymaloj mi te szare fasady, bo mam zawsze depresje w polsce. Powiec mi polska ma tak dozo zeki dlaczego polacy nie mija sie ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Fredek trzymaj sie tematu 03.05.05, 07:49 Fredzio, ty odpowiadasz tak jak ten ruski komputer ktory gdy go zapytano ile par butow przypada na mieszkanca ZSSR odpowiedzial: "A u was bija murzynow". Fredek to nie jest dyskusja o mojej ryfce, o krzywych chodnikach i niepomalowanych fasadach w Polsce, to jest dyskusja o zydach ktorzy mowia ze Izraela ma niebyc - masz cos ciekawego do opowiedzenia o nich to napisz, a nie wyjezdzaj znowu z chodnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Fredek trzymaj sie tematu 03.05.05, 08:15 takie zydy niech zostana u gojow nie potrzebni sa nam w Izraelu NIE WSZYSTKIE KATOLICY MIESZKAJA WE WATYKANU TAK SAMO NIE WSZYCY ZYDY ZAMIESZKAJA EREC ISRAEL JA JESTEM ZATO ABY ORTODOKSOW OSIEDLELI W POLSCE TAM POCHODZI TA PARTIA AGUDAT ISRAEL STWORZONA PRZEZ MARSZALKA PILSUDSKIEGO JA SIE WSYTDZE ZE TWOJA RIVKA ZYDOWKA JEST JA BYLBYL NIE POSPAL Z ZMIJA JAK TY W SIPIALNI Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Fredek trzymaj sie tematu 03.05.05, 08:22 Ona tez mowi ze by z toba nie pospala, wiec macie cos wspolnego. A wracajac do tematu to powiedz mi Fredziu czy ci zydzi to antysemici? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Fredek trzymaj sie tematu 03.05.05, 08:41 sa zydy co pluja do swojej studni takich nie chcemyw Erec Israel mysla ze podliza goja gnoja dupke beda sprawodliwy Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Fredek trzymaj sie tematu 03.05.05, 09:01 To oni "pluja do waszej studni" zeby podlizac sie gojom??? Odpowiedz Link Zgłoś
cytat_bez_komentarza Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 28.10.05, 18:43 fredzio54 napisał: "dlaczego polacy nie mija sie ?" Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio44 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 15:17 zbalansowany napisał: > > Fredziu, a ci zydzi z naturejkarta to tez antysemici? > BEZSPRZECZNIE - JEDNI Z NAJGORSZYCH! GORSI NIZ TACY "UCZCIWI" ZYDZI JAK NOAM CHOMSKY LUB JOSSI BEJLIN Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:11 Przejrzalem ta strone i prawde mowiac za cholere nie wiem o co im chodzi. Protestuja zydzi ortodoksyjni i mysla chyba o stworzeniu pansta czysto religijnego opartej na Talmucie,podobnie jak muzulmanie ktorzy chca wprowadzic w niektorych krajach rzady w/g Koranu. Q. So your program is . . . . A. To pray for the peaceful dismantling of the Israeli state, to encourage Jews the world over to sever their links to it, to proclaim before mankind that Judaism cannot be represented by heretics and to seek good relations with all individuals and nations. jak oni to sobie wyobrazaja to nowe(tak mysle) panstwo Izrael -good relations ortodx jews i ortodox muslims Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:15 w sumie upraszczając sprawę wg ortodoksów aktualniy izrael nie jest jeszcze tym obiecanym przez Pismo państwem żydowskim.Ono dopiero nastanie w przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:20 Zgadza sie, oni uwazaja Izrael za produkt szatana, syjonistow za mordercow i zlodziei cudzej ziemi i zadaja zwrotu calej Palestyny Palestynczykom. Maja szczescie ze sa zydami bo by zaraz z nich antysemitow zrobiono. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:25 zafajdaniec australijski znalazl sobie nowego konika na ktorym moze sobie pojezdzic... Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:49 dana33 napisała: > zafajdaniec australijski znalazl sobie nowego konika na ktorym moze sobie > pojezdzic... a co tobie sie w tym nie podoba? przeciez to twoi bracia,zydzi zwracaja sie do zydow tylko nie pisz ze to antysemici Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 10:52 ARNAW o GAMAL Ostrali ze maka kmo Eser Makot ! Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:33 zbalansowany napisał: > Zgadza sie, oni uwazaja Izrael za produkt szatana, syjonistow za mordercow i > zlodziei cudzej ziemi i zadaja zwrotu calej Palestyny Palestynczykom. Maja > szczescie ze sa zydami bo by zaraz z nich antysemitow zrobiono. w takim razie gdzie oni widza swoje miejsce?? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:37 w takim razie gdzie oni widza swoje miejsce?? ------------------------------------------------- prawdopodobnie w przyszłym państwie żydowskim,które stanie sie kiedyś z woli bożej Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:45 aaki napisała: > w takim razie gdzie oni widza swoje miejsce?? > ------------------------------------------------- > prawdopodobnie w przyszłym państwie żydowskim,które stanie sie kiedyś z woli bo > żej gdzie?? skoro domagaja sie zwrotu ziem Palestynczykom(vide post zbalansowany) Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: takich niuansów nie znam 03.05.05, 08:53 aaki napisała: > pogadaj z ich cadykami i rabinami hehe daruje sobie tylko dalej nie widze sensu tego protestu,o co im konkretnie chodzi?? Chca nowego Izraela tylko gdzie?? i jak wyobrazaja sobie wspolzycie pokojowe!! z arabami Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 09:01 ale fajnie, aki, bedziemy mieli wtedy 2 panstwa... bedziesz potrzebowal wiecej niz 5 dni.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki to jeszcze zależy 03.05.05, 09:14 gdzie ten Prawdziwy Izrael ma się znajdować Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:57 Uwazaja (podobno) ze nalezy zyc wewnatr innych spolecznosci a nie obraza Boga kradzieza ziemi innych i mowieniem ze to On tak chce. A nasz geniusz forumowy Dana zamiast dawac puste komentarze moze by sie tak wysilila i napisala cos na temat pogladow tych ludzi - czy tez woli sie trzymac od tego niekoszernego tematu z daleka? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 09:15 oni, zafajdancu, chca wpakowac sie do australii, zaraz kolo twojego domu wybuduja osiedle, calkiem legalnie i zamkna ci ulice w szabes, zebys na plazed zasuwal piechotka. no i beda cie budzic o 5 nad ranem modlitwami..... a jest ich kupa, tak ze bedziesz mial czarno przed oczami.... Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 09:21 dana33 napisała: > oni, zafajdancu, chca wpakowac sie do australii, zaraz kolo twojego domu > wybuduja osiedle, calkiem legalnie i zamkna ci ulice w szabes, zebys na plazed > zasuwal piechotka. no i beda cie budzic o 5 nad ranem modlitwami..... a jest > ich kupa, tak ze bedziesz mial czarno przed oczami.... hehe najpierw musza cie wpuscic,zreszta zakupilismy Abramsy a ty najlepiej wiesz co czolgi robia w Palestynie jak probuja zamknac ulice... Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 04.05.05, 01:55 Juz cos takiego kiedys mi sie zdarzylo. Po plazy szla rodzina ortodoksow, dosyc mloda para ale juz z 6, czy siedmiorgiem drobiazgu. Zapytalem ich czy przypadkiem nie szukaja miejsca na nowy setlement - cala plaza wybuchnela smiechem, a oni mocno sie speszyli. Przyznam sie ze do dzisiaj przykro mi ze pozwolilem sobie na taka odzywke do nie znanych mi ludzi, ale co sie stalo to sie nie odstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:28 to jest garstka zydowskich smalcownikow ,utrzymanych przez arabow...KRYSTIANOM podoba sie taki obraz pejsatego zyda,akurat z afiszy, Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 03.05.05, 08:42 czeba ich poszlec do polakow Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany cos tam o nich znalazlem 03.05.05, 09:10 Ta ponizsza deklaracja programowa brzmi calkiem rozsadnie: Judaism believes in One G-d who revealed the Torah. It affirms Divine Providence and, accordingly, views Jewish exile as a punishment for sin. Redemption may be achieved solely through prayer and penance. Judaism calls upon all Jews to obey the Torah in its entirety including the commandment to be patriotic citizens. Zionism rejects the Creator, His Revelation and reward and punishment. Among its fruits are the persecution of the Palestinian people and the spiritual and physical endangering of the Jewish people. It encourages treasonous, dual loyalty among unsuspecting Jews throughout the world. At its root Zionism sees reality as barren and desacralized. It is the antithesis of Torah Judaism. There is a vile lie, which stalks the Jewish people across the globe. It is a lie so heinous, so far from the truth, that it can only gain popularity due to the complicity of powerful forces in the "mainstream" media and educational establishment. It is a lie which has brought many innocent people untold suffering and if unchecked has the potential to create extraordinary tragedy in the future. It is the lie that declares that Judaism and Zionism are identical. Nothing could be further from the truth. Judaism is the belief in revelation at Sinai. It is the belief that exile is a punishment for Jewish sins. Zionism has for over a century denied Sinaitic revelation. It believes that Jewish exile can be ended by military aggression. Zionism has spent the past century strategically dispossessing the Palestinian people. It has ignored their just claims and subjected them to persecution, torture and death. Torah Jews the world over are shocked and pained at this short-lived dogma of irreligiosity and cruelty. Thousands of Torah scholars and saints have condemned this movement from its inception. They knew that the pre-existing good relationship between Jews and Muslims in the Holy Land was bound to suffer as Zionism advanced. The so-called "State of Israel" stands rejected on religious grounds by the Torah. Its monstrous insensitivity to the laws of basic decency and fairness appall all men be they Jewish or not. We of Neturei Karta have been in the forefront of the battle against Zionism for over a century. Our presence here is to refute the base lie that the evil, which is Zionism, in some way represents the Jewish people. The reverse is true. We are saddened day in and day out at the terrible toll of death emanating from the Holy Land. Not one of them would have occurred if Zionism had not unleashed its evil energies upon the world. As Jews we are called upon to live in peace and harmony with all men. We are exhorted to be law abiding and patriotic citizens in all lands. We condemn the current Zionist atrocities in the Holy Land. We yearn for peace based upon mutual respect. We are convinced that this proposed mutual respect is doomed to fail as long as the Israeli state exists. We welcome its abolition in a peaceful manner. May we be worthy of true redemption when all men will join in brotherhood in His worship. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Ledno jest pewne 03.05.05, 09:17 ze widza co naprawde dzieje sie w Palestynie i nie sa oglupieni ta szowinistyczna syjonistyczna propaganda - po prostu uczciwi, przyzwoici ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: Ledno jest pewne 03.05.05, 09:25 zbalansowany napisał: > > > ze widza co naprawde dzieje sie w Palestynie i nie sa oglupieni ta > szowinistyczna syjonistyczna propaganda - po prostu uczciwi, przyzwoici ludzie. > ja tez taki wniosek z tego linku wyciagnalem, tylko dalej pozostaje pytanie jak i gdzie wyobrazaja sobie ten swoj wymarzony,obiecany Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Ledno jest pewne 03.05.05, 10:59 ja chce arabow transferowac do antartyke razem z toba fajdaczku Odpowiedz Link Zgłoś
ree-j-bie Re: Ledno jest pewne 04.05.05, 02:39 mi się wydaje, że oni po prostu chcą mieć państwo wyznaniowe... Zresztą z tego co czytałem to ilu Rabinów było tyle poglądów i "państw". Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: fredziu tu mowa o uczciwych zydach,splywaj 03.05.05, 09:16 tak, tak, wojwoj, strasznie uczciwi, sa przeciwko israelowi, ale swietnie tutaj zyja na nasz koszt, przynajmniej jakas ich czesc.... Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Znalazlem cos na ten temat 03.05.05, 09:27 The Palestinian Issue - Questions & Answers Neturei Karta International Series B - Pamphlet No. 3 Q - Is it true that Neturei Karta International supports Palestinian sovereignty over all of the Holy Land? A - Our answer is, unequivocally, yes. However, this answer requires some prior explanation. We are an anti - Zionist, Orthodox organization. Our quarrel with Zionism exists on many levels. First, by establishing a state in Palestine which is forbidden according to Jewish law, it denies the Divine punishment inherent in the Jewish people's exile and seeks to remedy what is essentially a spiritual state by this worldly means. Second, it has devoted much of its energy to the uprooting of traditional Torah faith. Third, it has committed a grievous moral evil in its treatment of the Palestinian people. Q - What do you advocate? A - We demand, without compromise, the peaceful dismantling of the Israeli state. As to whether or how many Jews may remain there once this process is completed, that decision is totally up to the Palestinian leaders and people. Q - Aren't you afraid what this might result in for the Jews living in the Land? A - Actually, we fear far more for the Jews in the present hopeless situation. After 53 years, five wars, endless terror and counter terror, innocent civilians dead on both sides, there is no solution in sight. Both the Israeli right and left have failed miserably to rectify this situation. We are offering an alternative to what is clearly a tragic experiment. Q - But don't Jews deserve a homeland? A - No Torah faithful Jew in the 1900 years of our people's exile believed that we should seek to reclaim the land by military means. Instead, they believed that at the end of days, when the Creator chooses to redeem all mankind then all peoples will join in the worship of Him. This will not require the subjugation or dispossession of peoples. It will be a time of universal brotherhood with its spiritual in the Holy Land. Until then the Jewish people have a particular task in exile. Q - And what might that be? A - To accept in faith their exile. And, by word and deed, quietly and unobtrusively, to act as moral and spiritual paragons. And, in general to attend to G-d's service via Torah study, prayer and good deeds. Q - How do you view the Palestinian people? A - They are the victims of the Zionist movement's moral blindness and obstinate refusal to take into account the existence of peoples other than themselves. The Palestinian people have a right to their homeland. And they have a right to financial restitution for property loss and damages inflicted upon them over the past decades. Q - What efforts have you brought to this cause? A - We have frequently published statements in support of Palestinian claims and in sympathy with their suffering. We have joined Palestinians in protest against the abuses that they have been subject to. We have, in general, attempted to maintain a public presence in both the Jewish and Islamic world in order that the venerable tradition of Jewish, Torah based anti - Zionism be not forgotten. Q - What is your opinion on the peace process, Oslo accords and similar efforts? A - Any Jewish support for the suffering Palestinian people is a step in the right direction practically and evidence of a moral conscience which every Jew should have. However, we believe that all these plans, although they may be well intentioned, are doomed to failure. Jews are forbidden to exercise political sovereignty over the Hold Land. They are called upon to seek peace with all men. The Zionist enterprise is metaphysically doomed to moral and practical failure. Q - What should be the Jewish approach to the Islamic world? A - Jews are called upon to deal ethically and honestly with all men. This is our task as a "kingdom of priests and a holy nation." Zionism has misled many Jews into acts of aggression against the Palestinian people. Therefore, it behooves all Jews, as best we can, to rectify this situation by seeking peace, reconciliation and dialogue when dealing with Palestinian people and all Islamic nations. This is one of the great spiritual tests confronting the Jewish people - to establish a moral relationship with their Islamic brethren. Q - Realistically speaking, does your program have any chance of implementation? A - First, the Creator runs the world and with Him all things are possible. Second, there is a tremendous sense of disillusionment and exhaustion among Jews world wide with the Israeli state and Zionism in general. Many realize that following Zionist principles leads to one dead end after another. They are longing for another solution. Our solution, which is simply the ancient tradition of the Torah, is appearing increasingly plausible to many and may, in the not too distant future, with the help of the Creator, carry the day until then we hope and pray that no more innocent blood be shed, be it Jewish or Arab. We yearn for the day when many will come to realize that the only real path to peace lies in the Jewish people returning to their true task in exile, the undivided service of G-d and devotion to morality, integrity and honesty. Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: Znalazlem cos na ten temat 03.05.05, 09:33 wlasnie w swoim pierwszym poscie zamiesilem pytanie z tego linku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23405756&a=23433920 Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Znalazlem cos na ten temat 03.05.05, 11:00 Araby sa nielegalnie w tym kraju otworz stary testament nawet w polskiej wersij Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: my o zasadach, a ty zaraz o pieniadzach 03.05.05, 09:28 zbalansowany napisał: > a fe! ZALOSNA KASTA; ZALOSNY KTO IM KLEPIE PO RAMIENIU. TAKICH SAMYCH NAZYWACIE Z POGARDA PEJSATYMI PINGWINAMI, A KTO PALI ZYDOWSKIE NARODOWE SYMBOLE JEST PODWYZSZONY U WAS DO RANGI BOHATERA. NIE TYLKO MENGELE BYL DOBRYM SELEKTOREM...BRRR... Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: my o zasadach, a ty zaraz o pieniadzach 03.05.05, 09:34 oscar62 napisał: > zbalansowany napisał: > > > a fe! > > ZALOSNA KASTA; ZALOSNY KTO IM KLEPIE PO RAMIENIU. TAKICH SAMYCH NAZYWACIE Z > POGARDA PEJSATYMI PINGWINAMI, A KTO PALI ZYDOWSKIE NARODOWE SYMBOLE JEST > PODWYZSZONY U WAS DO RANGI BOHATERA. NIE TYLKO MENGELE BYL DOBRYM > SELEKTOREM...BRRR... Juz wole uczciwego CZLOWIEKA "pejsatego pingwina" niz drania z Uzi na ramieniu strzelajacego, ponizajacego i terroryzujacego cywili palestynskich. A co do flagi to widocznie nie jest ona dla nich "zydowskim narodowym symbolem" a symbolem bezprawia syjonistow. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: my o zasadach, a ty zaraz o pieniadzach 03.05.05, 21:07 zbalansowany napisał: > oscar62 napisał: > > > zbalansowany napisał: > > > > > a fe! > > > > ZALOSNA KASTA; ZALOSNY KTO IM KLEPIE PO RAMIENIU. TAKICH SAMYCH NAZYWACI > E Z > > POGARDA PEJSATYMI PINGWINAMI, A KTO PALI ZYDOWSKIE NARODOWE SYMBOLE JEST > > PODWYZSZONY U WAS DO RANGI BOHATERA. NIE TYLKO MENGELE BYL DOBRYM > > SELEKTOREM...BRRR... > > Juz wole uczciwego CZLOWIEKA "pejsatego pingwina" niz drania z Uzi na ramieniu > strzelajacego, ponizajacego i terroryzujacego cywili palestynskich. > A co do flagi to widocznie nie jest ona dla nich "zydowskim narodowym symbolem" > > a symbolem bezprawia syjonistow. U TAKICH JAK TY, WROG MEGO WROGA=MOJ PRZYJACIEL. NASTEPNYM RAZEM, GDY CI ODSZCZEPIENCY BEDA ZNOW PALIC NASZE FLAGI, PODPAL TEZ JEDNA I TUPAJ Z EKSTAZA NA POPIOLY. TY DYSZYSZ NIENAWISCIA TAK SAMO JAK CI KOZACY Z SATMARU. JESZCZE JEDEN PIOROWY WOJAK- ANTYSEMITA. CZYM SIE WLASCIWIE MOZESZ POPISAC W ZYCIU? SZATAN SIE KUMUJE Z SZATANEM. JAKIE ODPYCHAJACE. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: my o zasadach, a ty zaraz o pieniadzach 03.05.05, 21:17 oskarze, on sie chwali, ze ma przyjaciolke zydowke... to jest jego "osiagniecie" znaczy sie albo ja ma i ona nie ma pojecia, co to za typek, albo jej nie ma i jedzie na tym znanym nam od zawsze "moj najlepszy przyjaciel to zyd".... nie wart zawracania glowy.... chag atzuv mechake lanu.... :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: fredziu tu mowa o uczciwych zydach,splywaj 03.05.05, 09:26 dana33 napisała: > tak, tak, wojwoj, strasznie uczciwi, sa przeciwko israelowi, ale swietnie tutaj > > zyja na nasz koszt, przynajmniej jakas ich czesc.... to sa wasi ludzie i wasze problemy Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: fredziu tu mowa o uczciwych zydach,splywaj 03.05.05, 09:35 wlasnie, wiec nie wtracaj sie w nie twoje problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: fredziu tu mowa o uczciwych zydach,splywaj 03.05.05, 09:51 dana33 napisała: > wlasnie, wiec nie wtracaj sie w nie twoje problemy. nie podskakuj mila nie podskakuj... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: fredziu tu mowa o uczciwych zydach,splywaj 03.05.05, 10:02 ja nie podskakuje, ja ci odpowiadam na twoje bardzo trafne zdanie. a ty nie nadrabiaj mina, jak ci glupio. Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: fredziu tu mowa o uczciwych zydach,splywaj 03.05.05, 10:14 dana33 napisała: > ja nie podskakuje, ja ci odpowiadam na twoje bardzo trafne zdanie. a ty nie > nadrabiaj mina, jak ci glupio. ty jak zwykle manipulujesz odpowiedzia i prowokujesz tez jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: fredziu tu mowa o uczciwych zydach,splywaj 03.05.05, 10:33 ja cie prowokuje? gdzie? ja sie pryncypialnie nie wmieszywuje w nie moje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd A co oni maja do gadania? 03.05.05, 09:40 Izrael powstal z woli narodow swiata. Oni, ci ortodoksyjni, sa w mniejszosci wiec w demokracji ich glos jest bez znaczenia. Ale wyrazac swoja opinie zawsze moga, ich swiete prawo. Ja ich nawet lubie bo maja fajne loczki. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 09:43 Szkoda ze nie maja jeszcze kolorowych kokardek!!! (ja ich lubie za uczciwosc) Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:00 TO Dane tez powinienies lubic bo ona zawsze wali to co mysli - forma uczciwosci ;))) Osobiscie nie rozumiem ortodoksyjnosci. To jakies takie slepe przywiazanie do rytualu ponad tresc. Oni pewnie tego Izraela nie uznaja nie za jego wady ale dlatego ze nie powstal scisle wedlug wizji profetow. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:05 abe, kazda religia ma takich ultra religijnych, wsrod katolikow takich znajdziesz, wsrod muzulman, a mormoni? a amish? chociaz amish to ja bardzo lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:12 Pewnie ze wszedzie sa takie udziwnienia natury. Amishe wyrywaja dzieciom zeby jak ich bola zeby na dentyscie oszczedzic. Niech by tylko sprobowali mnie zeba wyrwac to by im sie od razu ortodoksyjnosci odechcialo i moze by sie wzieli do uczciwej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 11:02 nie chce byc katolikiem bo Hitler byl taki pozatym seks z swoim zone to grzech u nas boskie przykazanie .)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:15 Dana jest dla mnie zbyt fanatyczna. Widzialem w dzienniku pochod 1 majowy z Moskwy i tak sobie pomyslalem ze gdyby Dana byla wychowana w sowietach to na pewno maszerowalaby dzis w tym pochodzie - jest strasznie podatna na wszelka propagande i "kupuje" wszystko bezkrytycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:03 hihihi, abe, jeszcze musisz zobaczyc, jak oni sobie je kreca..... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:19 Widzialem izraelski film fabularny o nich. Mezczyzni studiuja (czy tez czytaja w kolko Tore, a kobiety na nich pracuja; poza tym miliony nakazow, zakazow itd. Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:21 "Mezczyzni studiuja a kobiety na nich pracuja" - I TY ICH NAZWALES UCZCIWYMI?!?!?! ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:31 OK, oni w ten sposob "sluza Bogu" (tak to przynajmniej zrozumialem) a kobiety jako ze "ciut gorsze" dbaja o ich doczesnosc. Mam tu znajomego, jego siostra wyszla za maz za ortodoksa i on chociaz zyd nie widzial juz jej dwa lata, bo on nie jest "prawdziwy (tzn ortodoksyjny) zyd" wiec ona nie moze go widywac. Nie wypytywalem go o szczegoly ze wzgledu na sytuacje. Jedno wiem ze oni wszyscy (ortodoksi) tez dziela sie na jakies podsekty ktore patrza na wiele spraw roznie Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 12:36 oni sluza boga ale katolicy nie maja boga a arabstwo zluzy szatana allaha Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio44 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 15:25 zbalansowany napisał: > OK, oni w ten sposob "sluza Bogu" (tak to przynajmniej zrozumialem) a kobiety > jako ze "ciut gorsze" dbaja o ich doczesnosc. Mam tu znajomego, jego siostra > wyszla za maz za ortodoksa i on chociaz zyd nie widzial juz jej dwa lata, bo on > > nie jest "prawdziwy (tzn ortodoksyjny) zyd" BZDURY PLECIESZ!!!! WEDLUG JUDAIZMU KAZDY URODZONY Z ZYDOWSKIEJ MATKI JEST PRAWDZIWYM ZYDEM, CZY ORTODOKS CZY NIE. ZADEN ORTODOKS NIE WYRAZA POGLADOW KTORE IM PRZYPISUJESZ. ANTYSEMITA NAGLE STAL SIE FACHOWCEM NA TEMAT JUDAIZMU. PUKNIJ SIE W GLOWE. MLOTKIEM. LAJDAKU! Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: A co oni maja do gadania? 04.05.05, 01:32 1) Dlaczego wprowadzasz zamieszanie poslugujac sie prawie fredziowym nickiem - nie jestes w stanie wymyslic wlasnego? 2) Opisalem autentyczna sytuacje na tyle, na ile ja znam, wiem ze fakt iz moj znajomy nie jest ORTODOKSYJNYM zydem stoi na przeszkodzie w kontaktach z jego siostra. 3) Nie jestem fachowcem od judaizmu, ale jezeli ty nim jestes to mozemy o judaizmie podyskutowac jako ze wielu rzeczy nie znam i chetnie sie od ciebie dowiem. 4) Na tytul lajdaka (mimo mojej nieukrywanej niecheci di Izraela) nie zasluzylem Odpowiedz Link Zgłoś
wann Re: A co oni maja do gadania? 04.05.05, 08:11 Moze nie zasluzyles na tytul lajdaka, ale z pewnoscia zasluzyles na tytul kompletnego politycznego idioty. Izrael ma takie samo polityczne prawo do istnienia jak Polska, a niektorzy twierdza, ze moralne nawet wieksze. Kazdy, kto jak ty posrednio czy bezposrednio twierdzi - obojetne z jakich pobudek religijnych (jak ci Zydzi), antysemickich (pewnie jak ty) czy nacjonalistycznych (jak niektorzy bo nie wszyscy Palestynczycy), ze Izrael powinien zostac zlikwidowany, jest politycznym ignorantem, bo sprzyja tragicznym potencjalnie w skutkach destabilizacji Swiata. Taka sama opinie mam w stosunku do tych, ktorzy by twierdzili, ze Polska ma zostac zlikwidowana. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:20 cos ty!!! papiloty???? u faceta???? przeciez by sie dzieciaki zamialy na smierc!!!! nie, nie, oni to tak specjalnym ruchem palca wskazujacego, kreca i kreca juz od mlodego wieku.... wiesz, inni dlubia w nosie, a oni sobie loczki kreca :))) ale tak na serio, abe, to dzieki nim narod israela przezyl te tysiace lat i wszystkie kataklizmy po drodze... i jak sie ich lepiej zna.... jak masz gdzies blisko biblioteke w tej twojej nz, to poszukaj sobie ksiazek chaima potoka my name is asher lev i the chosen, ta ostatnia to 3 czesci. nie zadne dzielo naukowe, ale dostepnie dla kazdego opisuje swiat ultraortodoksyjny. zrozumiesz wtedy mase rzeczy, ktore dotychczas sa dla ciebie niezrozumiale. chaim potok sam pochodzil z takiej ultraortodoksyjnej rodziny. i dobrze sie czyta... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:23 Dzieki, zapisze sobie tytuly i poszukam. Lubie czytac o rzeczach i osobach dziwnych. Palcem mowisz sobie kreca? TO i ja sprobuje ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio44 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 15:29 POTOK JEST ZAZARTYM KONSERWATYWNYM ZYDEM. CZESTO KPI Z ORTODOKSOW. NIE WSZYSTKO CO ON O NICH PISZE JEST PRAWDA! LEPIEJ POCZYTAJ HERMANA WOUKA www.kirjasto.sci.fi/wouk.htm Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 15:35 czytalam fredziu, poznalam kiedys tez jego dwoch synow, kiedy mieszkali w israelu. ale to zupelnie nie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio44 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 15:57 1. POLECALEM ABIE, NIE TOBIE (DOMYSLAM SIE ZE CZYTALAS). 2. WIEM ZE NIE TO SAMO. U WOUKA JEST AUTENTYCZNE ODZWIERCIEDLENIE ZYCIA ROTODOKSYJNEGO. U POTOKA SPORO NIESCISLOSCI. CZASEM Z NIEWIEDZY, CZASEM DLA KPINY. IM POZNIEJSZE KSIAZKI - TYM U NIEGO GORZEJ. 3. WOUK JEST WIELKIM PISARZEM. POTOK - TAKIM SOBIE 4. KSIAZKA "TO JEST MOJ BOG" WOUKA BYLA WYDANA W POLSKIM TLUMACZENIU W POLSCE! www.gandalf.com.pl/b/to-jest-moj-bog/ Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:44 dana33 napisała: > ale tak na serio, abe, to dzieki nim narod israela przezyl te tysiace lat i > wszystkie kataklizmy po drodze... _______________________________________________________ Zawsze jak widze takich ludzi (takze Amiszy), to nie rozumiem jak to mozliwe by zyc wg regul cywilizacyjnych sprzed kilku stuleci. Toz to egzotyka. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 10:57 moze egzotyka, wojciechu, ale to ludzie z glebokimi zasadami moralnymi. czasem mysle, ze by sie i nam troche z tego przydalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 11:01 dana33 napisała: > moze egzotyka, wojciechu, ale to ludzie z glebokimi zasadami moralnymi. czasem > mysle, ze by sie i nam troche z tego przydalo.... __________________________________________________ Zgadza sie. Najwieksza zakala tego swiata to nihilisci i wojujacy ateisci. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 12:23 a co z zydami, masonami i cyklistami???? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 13:41 dana33 napisała: > a co z zydami, masonami i cyklistami???? :)))) ____________________________________________ Trzymam sie od nich z daleka. Niosa nieszczescia dla siebie i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 14:30 nu, co ja ci ide powiedziec, wojciechu..... strata cala po twojej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio44 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 15:21 dana33 napisała: > hihihi, abe, jeszcze musisz zobaczyc, jak oni sobie je kreca..... :)))) JAK CI NIE WSTYD? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 15:37 fredziu, dlaczego ma mi byc wstyd? mam taka rodzine i tez sie smieje razem z nimi. to bylo powiedziane z cala sympatia... Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio44 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 15:59 NIE MOZNA TEZ ZAPOMINAC GDZIE... ZE SWOJEJ RODZINY MOZESZ ZARTOWAC W GRONIE RODZINNYM A NIE W KIBLU ZBALANSOWANEGO Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: A co oni maja do gadania? 04.05.05, 06:24 Zablo to polski kolnialisty co siedzi na cudza ziemie w Australi i zamika auborginaly w rezerwatach gwalci ich kobiet i distributuie alkohol ale wojuje na parwo arabstwo znane palestynczycy w naszym erc israel Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio44 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 15:19 abe_ltd napisała: > Izrael powstal z woli narodow swiata. Oni, ci ortodoksyjni, sa w mniejszosci > wiec w demokracji ich glos jest bez znaczenia. WIESZOSC ORTODOKSYJNYCH ZYDOW POPIERA PANSRWO IZRAEL. WIELU SLUZY W WOJSKU. NA PRAWIE KAZDYM ZDJECIU PRZEDSTAWIAJACYM ZOLNIERZY IZRAELSKICH JEST KILKU W JARMULKACH! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 15:38 ale fredziu, ci w jarmulkach to nie sa ultraortodoksyjni, a o takich byla mowa, ci w kipot srugot to melach haaretz, fredzio, nikt o nich nie mowi jednego zlego slowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio44 Re: A co oni maja do gadania? 03.05.05, 16:01 dana33 napisała: > ale fredziu, ci w jarmulkach to nie sa ultraortodoksyjni, NIKT O ULTRAORTODOKSACH NIC NIE MOWIL. MOWA SZLA O ORTODOKSACH. ZNACZY ZYDACH MOJEGO POKROJU. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Hej 44 04.05.05, 08:12 Moglbys skomentowac ponizsze teksty: www.jewsagainstzionism.com/antisemitism/holocaust/index.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela+ 03.05.05, 17:05 <<<<<<<<<<< Re: Naprawde swietne zdjecia ! bam_buko 02.05.2005 02:51 + odpowiedz zdjecia tak ,tylko tytul postu niezbyt fortunny(moja opinia). Lepiej by pasowalo "przyzwoici zydzi" - uzycie slow, uczciwi zydzi...........hmmmm .....nie uwazasz??>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Nie wchodzac w meritum sprawy, zapytanie: 1.Jak sie ma do siebie procentowosc uczciwych Zydow w stosunku do uczciwych Polakow? 2.Jak sie ma do siebie procentowosc przyzwoitych Zydow w stosunku do przyzwoitych Polakow? 3. a)Czy grupa ludzi bylych katolickich obywateli polskich jak i obecnych obywateli polskich,przylapanych na goraco, w przemycaniu narkotykow,produkowanych w Polsce-rekord ilosciowy. b)Zlodzieje samochodow. c)Handele zywym towarem-dziewczynkami. d)lapowkarze i defraudanci. e)Kulczyki i Kolczyki.I im podobni. To sa uczciwcy czy przyzwoitki? I czy chca oni Polske? nakrytych na Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela+ 03.05.05, 17:09 >>>>>>>>>><Re: A co oni maja do gadania? Autor: abe_ltd Data: 03.05.2005 10:21 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- "Mezczyzni studiuja a kobiety na nich pracuja" - I TY ICH NAZWALES UCZCIWYMI?!?!?! ;DDD>>>>>>>>>>>>>>> Sytuacja: Technik gorniczy-pol pracowal,pol studiowal. Zaoczne skonczyl. Natychmiast mlodke sobie znalazl-stara juz intelektualnie nie odpowiadala. ABE! Czesc! Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela+ 04.05.05, 01:45 > zdjecia tak ,tylko tytul postu niezbyt fortunny(moja opinia). > Lepiej by pasowalo "przyzwoici zydzi" - uzycie slow, uczciwi > zydzi...........hmmmm .....nie uwazasz??>>>>>>>> > ;>>>>>>>>>>>> Juz to poruszal ktos przed toba, chyba jestescie troche przewrazliwieni gdy pada slowo "uczciwosc", ale masz racje, lepiej by pasowalo"przyzwoici". ad1) Uzywajac slowa uczciwi mialem na mysli zydow ktorzy z powodow doktrynalnych Izraela nie uznaja, ale sa uczciwi w tym iz otwarcie mowia iz Palestyne ukradziono Palestynczykom (to juz nie wyplywa z doktryny), a to reszcie Izraelczykow nie chce przejsc przez gardlo. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela+ 04.05.05, 02:38 1ja napisał: > <<<<<<<<<<< Re: Naprawde swietne z > djecia ! > bam_buko 02.05.2005 02:51 + odpowiedz > > > zdjecia tak ,tylko tytul postu niezbyt fortunny(moja opinia). > Lepiej by pasowalo "przyzwoici zydzi" - uzycie slow, uczciwi > zydzi...........hmmmm .....nie uwazasz??>>>>>>>> > ;>>>>>>>>>>>> > > Nie wchodzac w meritum sprawy, > zapytanie: > 1.Jak sie ma do siebie procentowosc uczciwych Zydow w stosunku do uczciwych > Polakow? > 2.Jak sie ma do siebie procentowosc przyzwoitych Zydow w stosunku do > przyzwoitych Polakow? > 3. > a)Czy grupa ludzi bylych katolickich obywateli polskich jak i obecnych > obywateli polskich,przylapanych na goraco, w przemycaniu > narkotykow,produkowanych w Polsce-rekord ilosciowy. > b)Zlodzieje samochodow. > c)Handele zywym towarem-dziewczynkami. > d)lapowkarze i defraudanci. > e)Kulczyki i Kolczyki.I im podobni. > To sa uczciwcy czy przyzwoitki? > I czy chca oni Polske? > nakrytych na > > > nie bawny sie w procenty,zdecydowanie gorzej wyjdziecie to o czym napisales wyzej dzieje sie w kazdym kraju w wiekszym lub miejszym stopniu i Izraela nie jest tutaj wyjatkiem wrecz przeciwnie. Izrael jest najwieksza "pralnia" brudnych pieniedzy ze wszystkich w/w przez ciebie procederow jak rowniez "przechowalnia" dla roznych "Kulczykow" i jemu podobnych-o zydo-komuszych bandziorach nie wspomne. Izrael ich chroni wie rowniez broni. Wchodzac do meritum sprawy Napisalem ze protestujacy w NJ ortodoksi chca m/innymi zlikwidowania Izraela(sic) wiec jako zydzi cos kombinuja. Skoro kombinuja to trudno nazwac ich uczciwymi Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany zdziczenie obyczajow 04.05.05, 03:10 www.nkusa.org/activities/Demonstrations/April1705Regavim.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 04.05.05, 03:18 Trzeba jasno powiedzieć iż syjonizm jest ideologią conajmniej rasistowską jeśli nie zbrodniczą w swojej radykalnej odmianie .. i co ludzie zdają się przyznawać rację temu faktowi .. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 04.05.05, 03:22 olewin napisał: > Trzeba jasno powiedzieć iż syjonizm jest ideologią conajmniej rasistowską jeśli > > nie zbrodniczą w swojej radykalnej odmianie .. i co ludzie zdają się przyznawać > > rację temu faktowi .. ci nie tak glosno bo cholery sie zbudza i zaczna swoje "miiiiiii miiiiiii miiiii rachelka to rachelka tamto" daj im spac. Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 04.05.05, 03:22 to jest to samo czym był nazizm a raczej narodowy socjalizm a wcześniej komunizm - ideologia budująca państwowotwórcze mity .. Wystarczy spojrzeć na wycieczki przyjeżdżające do Polski .. Ci młodzi ludzie są indoktrynowani jak w Hitlerjungend - tworzy się nowa roszczeniowa "rasa panów" .. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 04.05.05, 03:36 olewin napisał: > to jest to samo czym był nazizm a raczej narodowy socjalizm a wcześniej > komunizm - ideologia budująca państwowotwórcze mity .. > > Wystarczy spojrzeć na wycieczki przyjeżdżające do Polski .. Ci młodzi ludzie są > > indoktrynowani jak w Hitlerjungend - tworzy się nowa roszczeniowa "rasa > panów" .. perfidnie nazywaja to "marsze pokoju" w czasie ktorych wpajana jest nienawisc pod czujnym nadzorem agentow mossadu Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 21.05.05, 17:57 zbalansowany napisał: > www.nkusa.org/activities/Demonstrations/April2805nyc.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Uczciwi Zydzi nie chca Izraela 28.10.05, 20:28 Poszlemy tych Chasidskich antyzionistow do Polski bo ztamtat pochodza !!! prosimy polakow aby goscic i jakis progrom zorganizowaci bedzie wszytko w porzadku kazden zna swoja role :))))) My w Erec Israel berdziemy zachwyconi Odpowiedz Link Zgłoś