Dodaj do ulubionych

Białoruś: słowa "białoruski" i "narodowy" zakazane

31.05.05, 21:06
lukaszenka to nie jest temat dla polityki. to juz jest temat dla medycyny
Obserwuj wątek
    • efka_2 To się nazywa ręczne sterowanie.. - 31.05.05, 21:22
      - tyle że to nigdy żadnemu narodowi nazdrowie nie wyszło... A jak już w ten
      sposób zaczynał rządzić człowiek chory psychicznie...
      Szkoda mi Białorusi...
    • rmk28 Re: Białoruś: słowa "białoruski" i "narodowy" zak 31.05.05, 21:34
      > lukaszenka to nie jest temat dla polityki. to juz jest temat dla medycyny

Tak jak kaczor ktory lamie polskie prawo.
      Lukaszenko tez zostal demokratycznie wybrany.....i tak kroczek po kroczku lamal wszystkie prawa....az w pewnym momencie bylo
      za pozno. A bylo za pozno bo sami obywatele mu na to pozwolili.
      To moze stac sie tez w Polsce. Zacznie sie od gejow, bo od czegos sie musi przeciez zaczac, a skonczy na zamykaniu politycznej opozycji
      • lortea Porównywać Lecha Kaczyńskiego i batkę. 31.05.05, 21:40
        Lecz nogi bo na głowę za późno, coraz idiotyczniejsze sa te ataki na Kaczorów,
        przechodzicie wszelkie granice śmieszności.
        • rmk28 Kaczor to poczatkujacy dyktator 31.05.05, 21:45
          PIS = Bezprawie i Niesprawiedliwosc
          A kaczor to poczatkujacy dyktator bo lamie prawo
          • lortea Wybacz, ale dość mam "rządów prawa" które 31.05.05, 21:50
            służą wzselkim rywinom, pęczakom i tysiącom innych złodziei z sld. Wolę
            już "bezprawie i niesprawiedliwosć" polegajacą na tym ze miejsce kryminalistów
            jest w wiezieniu, państwo ma wiecej troski dla przestepstw ofiar a nie
            sprawców. Kaczor początkującym dyktatorem- jeśli egzekwowanie prawa nazywasz
            początkującą dyktaturą to cóż. Jedź sobie na Białoruś albo KRLD, tam
            faszystowskiej prawicy nie zaznasz.
            • rmk28 Dyktator 31.05.05, 22:06
              Kaczor w roli rozwscieklonego dyktatora:
              miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2738170.html
              • lortea Sad uzna jak było. Gdy moja babcia była w szpitalu 31.05.05, 22:17
                a jest to osoba częściowo sparaliżowana to też miałem ochotę nawrzeszczeć na
                pielęgniarki żlopiące na okrągło kawkę i herbatkę. Gdy starsza pani która nie
                miała tyle szzcescia co moja babcia bo nikt anie przyjeżdżał do niej każdego
                dnia, chciała abym wezwał pielęgniarkę, to poszedłem do pokoju pielęgniarskiego
                i powiedziałem że pacjentka wzywa, popatrzyły na mnie jak na kosmitę i
                przylazły po dłuższym czasie. Pacjentkę i tak przewróciłem z boku na bok ja i
                moja mama. Jeśli kaczor trafił na pielęgniarki choć w 1/10 takie jak ja, to
                cieszę sie że zrobił z nimi porządek. Aczkolwiek powtarzam ze sąd rozsądzi.
                • rmk28 Re: Sad uzna jak było. Gdy moja babcia była w szp 31.05.05, 22:32
                  > a jest to osoba częściowo sparaliżowana to też miałem ochotę nawrzeszczeć na
                  > pielęgniarki żlopiące na okrągło kawkę i herbatkę

Chamstwa czy lenistwa nie zwalcza sie chamstwem i lamaniem prawa w kraju demokratycznym!
      • bazyliszek_i_jego_pies Re: Białoruś: słowa "białoruski" i "narodowy" zak 01.06.05, 00:23
        Łukaszenko uczciwie wygrał edynie wybory prezydenckie w 1994 roku. podczas
        kolejnych głosowań i referendów dochodziło juz do fałszerstw, ostatnio na
        masową skalę. podobnie jak podczas wyborów parlamentarnych...
      • zasov Re: Białoruś: słowa "białoruski" i "narodowy" zak 01.06.05, 07:57
        > Lukaszenko tez zostal demokratycznie wybrany.....
        Kiedy były te "demokratyczne wybory" na Białorusi i jak wyglądały w praktyce?
        Prosze o szczegóły!
    • niezapowiedziany BIALORUSKA, NARODOWA i WOLNA BIALORUS! 31.05.05, 22:11
      www.zubr-belarus.com/index.php?lang=2
      www.charter97.org/eng/news/ (wspomniana Karta 97)

www.3dway.org
      www.mult.3dway.org/index_pl.php (flashe o Lukaszence i sytuacji w
      Bialorusi. takze po polsku.)
    • pomanorder łukaszenko ma rację 31.05.05, 23:15
      białorusini nie są żadnym odrębnym narodem i przynajmniej o tym wiedzą.
      • marouder Ty pomanburdel nie masz prawa mowic 01.06.05, 00:28
        kim Bialorusini sa, a kim nie sa i szkoda, ze nawet o tym nie wiesz:(

pomanorder napisała:

> białorusini nie są żadnym odrębnym narodem i przynajmniej o tym wiedzą.
    • kpt.klops Białoruś czeka raczej los Korei Płn. niż Rumunii 01.06.05, 00:13
      Dyktatorzy mający kłopoty z głową to żadna nowość. To co obecnie robi
      Łukaszenko przypomina schyłkowe lata Ceausescu: coraz dziwaczniejsze pomysły,
      coraz większe represje i coraz większa izolacje reżimu. Ale Rumuni nie mieli
      takiego wsparcia finansowego z zewnątrz jak ma Białoruś ze strony Rosji.
      Oni "pluli krwią": nie było prądu ani ogrzewania w blokach, niemowlęta
      umierały, bo nie było dla nich mleka w proszku, albo lekarstw, bo dyktator
      budował sobie monstrualny pałac albo spłacał dlugi żeby nie być tak zależnym od
      Zachodu jak POlska. A tymczasem Białoruś ma dobrego wujka. Putin zapłaci każdą
      cenę żeby podtrzymać ten skansen, bo to jest ostatnie państwo na jaki Rosja ma
      jeszcze wpływ; poza tym lepiej mieć pod kontrolą państwo graniczące z Unią i
      NATO. Reżim Łukaszenki będzie sztucznie podtrzymywany przez Rosję tak jak reżim
      Kim Ir Sena czy jego syna przez Chiny. Nie będzie tak żadnej rewolucji w stylu
      rumuńskim, bo ludzie mają tylko minimalne potrzeby, które bogata, a ostatnio
      wręcz śpiąca na pieniądzach, Rosja jest w stanie zaspokoić. Nie będzie też po
      18 latach od tej rewolucji wejścia Białorusi do Unii Europejskiej co czeka
      Rumunię.
    • marianna.rokita Re: Białoruś: słowa "białoruski" i "narodowy" zak 01.06.05, 08:03
      To niebezpieczny dyktator. I jeszcze do tego psychiczny.Ciekawe kiedy zakaze
      uzywac nazwy wlasnego kraju ......
    • tppiotr Re: Białoruś: słowa "białoruski" i "narodowy" zak 01.06.05, 11:19
      Nie medycyna, tylko weterynarz może tu pomóc.
      • marouder O to to, weterynarza wezwac, niech uspi sobake:)) 01.06.05, 11:29
        tppiotr napisał:

> Nie medycyna, tylko weterynarz może tu pomóc.
        • marianna.rokita sluze podrecznymi wetami 01.06.05, 18:12
          a i Morbitol naszykowany. Kto przyniesie Łukaszenke do mojej "kliniki"?
    • kryvicki Białoruś zbawi psychiatra 01.06.05, 11:28
      Proponuje, aby jako odpowiedz zabronic uzywania slowa "łukaszenko" i zamienić
      je na słowo kołchożnik.

A tak wogóle to Białoruś zbawi psychiatra
    • zigzaur Wbrew pozorom, nie jest to głupie 01.06.05, 11:50
      W Polsce ukazuje się szmatławiec pod nazwą "Gazeta Polska", która naprawdę dąży
      do przerobienia Polski na kołchoz w stylu Łukaszenki. O finansowaniu też można
      parę słów powiedzieć.
      Sądowne odebranie nazwy "Polska" temu szmatławcowi przydałoby się.
      • aron2004 Re: Wbrew pozorom, nie jest to głupie 01.06.05, 12:42
        a może tak odebrać PKP prawa do nazwy "Polskie". Jak się wsiądzie do pociągu podmiejskiego to syf nie z tej ziemi. w pośpiechach nie powiem poprawiło się
        • zigzaur Re: Wbrew pozorom, nie jest to głupie 01.06.05, 18:48
          Zgadzam się w pełni. Tak samo nie powinno być przymiotnika "Polski" w:
          "Polskim" Koncernie Naftowym ORLEN (obecnie FSB/GRU),
          banku "Polska Kasa Opieki"
          i tak dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka