z_daleka 10.06.05, 15:40 Przyganial kociol garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i-love-2-bike Re: le figaro 10.06.05, 15:41 z_daleka napisał: > Przyganial kociol garnkowi. a co ty juz sis do opery chodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: le figaro 10.06.05, 15:49 i-love-2-bike napisała: > z_daleka napisał: > > > Przyganial kociol garnkowi. > > a co ty juz sis do opery chodzisz? ---------------------------- a co, jest sis w operze? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: le figaro 10.06.05, 16:52 podrzucmy wiec rachelci-szmatelci linczek.... ma duza wiedze, nasza rachelcia... gdzies slyszala o operze, ale o jednej z najbardziej znanych gazet francuzkich to juz nie doszla.... www.lefigaro.fr/international/20050610.FIG0213.html a tu tlumaczenie, bo zdaje sie ze rachelcia z trudem tylko po polsku i tylko pluc umie.. wiadomosci.o2.pl/?s=514&t=3520 Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: le figaro 10.06.05, 18:34 dana33 napisała: > podrzucmy wiec rachelci-szmatelci linczek.... ma duza wiedze, nasza > rachelcia... gdzies slyszala o operze, ale o jednej z najbardziej znanych gazet > > francuzkich to juz nie doszla.... > > www.lefigaro.fr/international/20050610.FIG0213.html > a tu tlumaczenie, bo zdaje sie ze rachelcia z trudem tylko po polsku i tylko > pluc umie.. > wiadomosci.o2.pl/?s=514&t=3520 pewnikiem,ze nie slyszalam o le figaro tej francuskiej (zwaz dancia na pisownie) gazecie lub la monde (chyba tak siem pisze),gdyz ja nie umiem francuSkiego moja ty drobinko israelska. slyszalam zato o operze MOZARTA i nawet sobie JOM spiewam na twa czesc i mojej slicznej,wiecznie zadowolonej sis z-daleka. la figaro,figaro,figaro...... www.reviewcentre.com/reviews76029.html Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Kawaleria francuska 10.06.05, 18:37 spiesz na odsiecz zaatakowanej kolezance. Ja tez nie pamietam glownej gazety w Izraelu (Maariv?) i nie robie takiego aj waj. PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Kawaleria francuska 10.06.05, 18:43 polski_francuz napisał: > spiesz na odsiecz zaatakowanej kolezance. > > Ja tez nie pamietam glownej gazety w Izraelu (Maariv?) i nie robie takiego aj > waj. > > PF one robia aj waj jak mnie zobacza,widac dzisiaj nuudno w erec nikt kamieniami w nie nie rzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 gazety - gazetami 10.06.05, 18:43 ale nie wiem czy to ta glowna- zobaczcie co tees przytacza.. Jak te sondaze choc po czesci reprezentatywne- to strach sie bac... A gdyby tak zwyczajem braci poprawiajacej zerknac na forum - to juz wydaje sie ze reprezentatywne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sondaze 10.06.05, 18:49 powinny byc zrobione w sposob reprezentatywny. Tzn; przekrawajac spoleczenstwo w jego wszystkich warstwach, kategoriach wiekowych. Stochastycznie wybierajac probki itp. Ale to kosztuje i czasem ma sie sondaze niereprezentatywne. Francuskie sondaze polityczne (IPSOS tu czoluje) dobrze opisaly np. Nie w referendum 2005 ale, zle druga ture wyborow prezydenckich a 2002 roku. Co do antysemityzmu w Polsce, zacytujmy to po staropolskiemu: "kazdy widzi jaki jest". PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Sondaze 10.06.05, 18:54 polski_francuz napisał: > powinny byc zrobione w sposob reprezentatywny. Tzn; przekrawajac spoleczenstwo > w jego wszystkich warstwach, kategoriach wiekowych. Stochastycznie wybierajac > probki itp. > > Ale to kosztuje i czasem ma sie sondaze niereprezentatywne. > > Francuskie sondaze polityczne (IPSOS tu czoluje) dobrze opisaly np. Nie w > referendum 2005 ale, zle druga ture wyborow prezydenckich a 2002 roku. > > Co do antysemityzmu w Polsce, zacytujmy to po staropolskiemu: "kazdy widzi jaki > > jest". > > PF nad tym aby byl antysemityzm w polsce ciezko parcuje moje siostry dana i z-daleka. o czym one by trajlowaly co dzien,przeciez nie o tym jak lamac rece czy nogi arabom. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Zostawmy 10.06.05, 18:55 ten temat. Mnie on nie pasjonuje. Jak pogoda w New York City? Ciagle wyz bermudzki? PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Zostawmy 10.06.05, 18:57 polski_francuz napisał: > ten temat. Mnie on nie pasjonuje. > > Jak pogoda w New York City? Ciagle wyz bermudzki? > > PF dzisiaj 40 wali,cos okropnego,pewnie zaraz jakies male tornado przejdzie bo chmury sie klebia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zostawmy 10.06.05, 18:58 Ktos mi powiedzial (albo gdzies czytalem), ze lato w NYC jest nie do wytrzymania. I ze kto moze jadzie w gory w Vermont? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zostawmy 10.06.05, 18:59 Sorry, zostawie Cie na kilka chwil bo mnie zona do stolu wola. A+ Co znaczy do zachwili. PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Zostawmy 10.06.05, 19:05 polski_francuz napisał: > Ktos mi powiedzial (albo gdzies czytalem), ze lato w NYC jest nie do > wytrzymania. I ze kto moze jadzie w gory w Vermont? u nas 3/4 stanow jest nie do wytrzymania. NY nie jest tak goracy jak poludnie,czy srodek kraju,gdzie wilgoc jest prawie 100% przy wysokich temperaturach. co zrobic kazdy ma klimatyzacje a jesli chcesz sie sportowac to musisz albo robic to wczesnie rano,albo wieczorem lub w chlodnym gymie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
t0g PF: Latem tylko West Coast 10.06.05, 20:14 Washington State, Oregon, North California. Dzien w dzien niebieskie niebo, teperatura w gornych dwudziestkach (w skali Celsjusza), wilgoci w powietrzu tyle, co kot naplakal. Rowniez bardzo interesujace sa Hawaje. Zapytaj mnie, jaka bedzie temperatura w poludnie w Honolulu dowolnego dnia od teraz do 10 czerwca 2006. Ja juz Ci mowie: 84 F. I jak nadejdzie ten dzien, ktory wybrales, to sie okaze, ze sie pomylilem najwyzej o plus minus dwa stopnie F. Tam jest absolutnie rajski klimat. Zresza, masz swobode wyboru. Po nawietrznej stronie wysp masz tropikalne ulewy. Po zawietrznej - klimat bardzo suchy. Na Big Island mozesz z tropikow w pol godziny przemiescic sie do klimatu bardzo przypominajacego srodkowoeuropejski (bo droga wjezdza na zbocza wielkiej gory, Mauna Kea, na wysokosc ponad 1000 m/npm, po czym za nastepne pol godziny, jak zjedziesz w dol nad ocean, to masz klimat jak na Peloponezie. Tyle, ze te Hawaje to straszne zadupie... Miasto Hilo na Big Island przez lata wsrod zeglarzy bylo symbolem konca swiata. "Poplynal w ostatni rejs do Hilo" mowilo sie o kims, kto zmarl. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: PF: Latem tylko West Coast 10.06.05, 20:20 Bylem na konferencji w San Diego w kwietniu. Bylo troche zimnawo ale kolo 20°C. Nawet sie kapalem w basenie hotelowym. Ale z drugiej strony, pamietam pasaz w JFK w maja 2003gdzie bylo zimno jak w psiarni. U Was tez pogoda wariuje? PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Kawaleria francuska 10.06.05, 19:21 dana33 napisała: > nie aj waj, tylko oj wej we we madamme,je ne parle jidish,so aj waj dla mienia a figaro aria dla tiebia. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: le figaro 10.06.05, 19:06 zgadza sie, rachelciu, powinno byc s a nie z. LE monde a nie LA monde. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: le figaro 10.06.05, 19:21 dana33 napisała: > zgadza sie, rachelciu, powinno byc s a nie z. > > LE monde a nie LA monde. oh lala byka se strzelilam ja Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: le figaro 10.06.05, 16:55 z_daleka napisał: > i-love-2-bike napisała: > > > z_daleka napisał: > > > > > Przyganial kociol garnkowi. > > > > a co ty juz sis do opery chodzisz? > ---------------------------- > a co, jest sis w operze? Sis to nie opera,a niemiecki film.Gdzie to graja? Odpowiedz Link Zgłoś