Dodaj do ulubionych

jest mi wstyd

IP: *.libre.retevision.es 11.09.01, 23:02
czytam te wszystkie wypowiedzi i jest mi najzwyczajniej wstyd.jak mozna tak
pisac o innych ludziach.za kogo sie wiekszosc z was uwaza-jestescie tacy fajni
i cywilizowani bo urodziliscie sie w europie.nie rozumiem jak mozna tak mowic
o innych ludziach.przypomnijcie sobie jak jako dzieci wymachiwaliscie
choragiewkami na pochodach pierwszomajowych i co to oznacza,ze wszyscy polacy
popierali system,ze podobala im sie inwazja na czechoslowacje w 68?piszecie
straszne rzeczy o arabach jakbyscie nie znali sily propagandy.terroryzm jest
straszny i trzeba zwalczac terrorystow a nie narody.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał Re: jest mi wstyd IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 23:15
      Aniu,
      Masz oczywiście rację i w końcu wszyscy znakomicie wiedzą, że wszelkie
      stereotypy i uogólnienia są idiotyczne i krzywdzące. Ale dzisiaj nie pora na
      rozsądek. To czego dopuścili się terroryści, to najbardziej wstrząsająca
      zbrodnia od czasów II wojny światowej i myślę, że jest jak najbardziej
      normalne, że każdy chce jakoś wyładować wściekłość.
      • Gość: ania Re: jest mi wstyd IP: *.libre.retevision.es 12.09.01, 00:21
        ok.ale dlaczego w taki beznadziejny sposob?moze pogadajmy jak pomoc,albo co mozna
        zmienic.wiem,ze w sprawie fanatyzmu wiele zmienic sie nie da, ale zawsze mozna
        sprobowac.nie mozna deptac godnosci innych ludzi z powodu atakow
        terrorystycznych.to co sie stalo to szlenstwo, ale tam pewnie tez zgineli
        muzulumanie.
      • Gość: pastel Re: jest mi wstyd IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.01, 00:34
        Właśnie dziś jest pora na rozsądek.
        Nienawiść do niczego nie doprowadzi.
        Nastał czas na rozsądek, rozum, uczucia.
        Ostatni gwizdek...
        Bardzo bym chciał byśmy w obliczu tej tragedii przyjrzeli się dokładniej
        własnemu życiu, obudzili w sobie inne uczucia niz gniew...
      • Gość: Maksior Re: jest mi wstyd IP: *.*.*.* 12.09.01, 03:00
        > ... to czego dopuścili się terroryści, to najbardziej wstrząsająca
        > zbrodnia od czasów II wojny światowej i myślę, że jest jak najbardziej
        > normalne, że każdy chce jakoś wyładować wściekłość.

Chlopcze, poucz sie troche historii najnowszej, to moze nie bedziesz pier...
        takich glupot. Np. jak myslisz, ilu cywili (przede wszystkim DZIECI) zmarlo w
        Iraku wskutek amerykanskich sankcji w ciagu ostattnich kilku lat ?
        Co, madralo ?...
        • Gość: Muslim Re: jest mi wstyd IP: *.*.*.* 12.09.01, 03:13
          Gość portalu: Maksior napisał(a):

> > ... to czego dopuścili się terroryści, to najbardziej wstrząsająca
          > > zbrodnia od czasów II wojny światowej i myślę, że jest jak najbardziej
          > > normalne, że każdy chce jakoś wyładować wściekłość.
          >
          > Chlopcze, poucz sie troche historii najnowszej, to moze nie bedziesz pier...
          > takich glupot. Np. jak myslisz, ilu cywili (przede wszystkim DZIECI) zmarlo w
          > Iraku wskutek amerykanskich sankcji w ciagu ostattnich kilku lat ?
          > Co, madralo ?...

czlowiek o kim ty muwisz to nie sa ludzi niech zdechnia...
          glupi komentarz
          ale taka jest polytyka usa niestety cos takiego musialo sie stac jestem
          absolutnie przeciw
          nie jest to rozwiazanie uzywac moc armia...
          czekawy kto na to ucierpi tym razem napewno za 50 000 amerikanow zaplaca takze
          1,5 innych niewini
          o Boze co beszmy nie zrobyli zeby cie obrazic

• Gość: Rafał Re: jest mi wstyd IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.01, 10:55
          Sankcje to sankcje. I zostały nałożone na Irak nie bez przyczyny!!! A to, co
          się wczoraj stało to zwykła zbrodnia - porównywalna jedynie z koszmarami WWII.
          I kolego - jak dorośniesz, to będziesz mógł pyskować. Na razie tylko czytaj, co
          piszą mądrzejsi.
      • Gość: Muslim Re: jest mi wstyd IP: *.*.*.* 12.09.01, 03:08
        Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Aniu,
        > Masz oczywiście rację i w końcu wszyscy znakomicie wiedzą, że wszelkie
        > stereotypy i uogólnienia są idiotyczne i krzywdzące. Ale dzisiaj nie pora na
        > rozsądek. To czego dopuścili się terroryści, to najbardziej wstrząsająca
        > zbrodnia od czasów II wojny światowej i myślę, że jest jak najbardziej
        > normalne, że każdy chce jakoś wyładować wściekłość.

zgadza sie ale nalezy objektywnie pisac a nie walic glupot.......

• Gość: Icek Re: jest mi wstyd IP: *.chello.pl 12.09.01, 03:09
      Arabowie są jak inne narody, ale problemem jest fanatyzm islamski. Lubię i
      szanuję Arabów i w ogóle ludzi ale musza wyżec sie swej złej kultury.
    • Gość: Paweł Re: jest mi wstyd IP: *.nasze.pl 12.09.01, 12:44
      Jedna z nielicznych rozsądnych wypowiedzi....
    • Gość: roy Re: jest mi wstyd IP: *.uni-forst.gwdg.de 12.09.01, 12:54
      Arabow i muzulmanow trzeba pokonac i upokorzyc. Tak jak Niemocw po dugiej wojnie swiatowej.
      Teraz jak nazisci napadna obcokrajowcow to Niemcy sie WSTYDZA a nie tancza z radosci jak
      Palestynczycy. To bolesna kuracja, ale przynosi dobre efekty.
    • Gość: sama Re: jest mi wstyd IP: 213.77.30.* 12.09.01, 15:23
      Gość portalu: ania napisał(a):

> czytam te wszystkie wypowiedzi i jest mi najzwyczajniej wstyd.jak mozna tak
      > pisac o innych ludziach.za kogo sie wiekszosc z was uwaza-jestescie tacy fajni
      > i cywilizowani bo urodziliscie sie w europie.nie rozumiem jak mozna tak mowic
      > o innych ludziach.przypomnijcie sobie jak jako dzieci wymachiwaliscie
      > choragiewkami na pochodach pierwszomajowych i co to oznacza,ze wszyscy polacy
      > popierali system,ze podobala im sie inwazja na czechoslowacje w 68?piszecie
      > straszne rzeczy o arabach jakbyscie nie znali sily propagandy.terroryzm jest
      > straszny i trzeba zwalczac terrorystow a nie narody.

Przepraszam cię, ale terroryzm rodzi się z fanatyzmu. To nie moja wina ,że ktoś
      żyje w kraju islamskim, wyznaje religię, która prowadzi do fanatyzmu, a następnie
      do śmierci. Czy fanatyzm katolików jest tak tragiczny w skutkach, jak muzułmański
      czy islamski? Dlatego potępiamy te narody, bo fanatycznie wyznają własną wiarę i
      w jej imię zabijają. Chrześciajnie też kiedyś mordowali w imię wiary, ale to się
      zmieniło, bo ta wiara przede wszystkim ma na celu dobro człowieka. Jest początek
      XXI wieku, a arabowie żyją dalej według Koranu. Niech coś zrobią ze swoją wiarą
      (nie wiem - przechrzczą się czy dostosują do obecnych czasów), a nie będą
      potępiani. Więc nie bądź taka tolerancyjna, bo nie masz racji.

• Gość: ania Re: jest mi wstyd IP: *.libre.retevision.es 12.09.01, 18:26
        Gość portalu: sama napisał(a):
        >
        > Przepraszam cię, ale terroryzm rodzi się z fanatyzmu. To nie moja wina ,że ktoś
        >
        > żyje w kraju islamskim, wyznaje religię, która prowadzi do fanatyzmu, a następn
        > ie
        > do śmierci. Czy fanatyzm katolików jest tak tragiczny w skutkach, jak muzułmańs
        > ki
        > czy islamski? Dlatego potępiamy te narody, bo fanatycznie wyznają własną wiarę
        > i
        > w jej imię zabijają. Chrześciajnie też kiedyś mordowali w imię wiary, ale to si
        > ę
        > zmieniło, bo ta wiara przede wszystkim ma na celu dobro człowieka. Jest począte
        > k
        > XXI wieku, a arabowie żyją dalej według Koranu. Niech coś zrobią ze swoją wiarą
        >
        > (nie wiem - przechrzczą się czy dostosują do obecnych czasów), a nie będą
        > potępiani. Więc nie bądź taka tolerancyjna, bo nie masz racji.
        >

ok to nie twoja wina ani moja ani jego,ze sie urodzila w kraju arabskim ani twoja
        zasluga ze sie urodzilas w europie.urodzilabys sie w palstynie wiwatowalabys
        dzis. i nie mow mi ze byloby inaczej.chrzescijanie popelnili duzo zbrodni, sama o
        tym wiesz,ale to bylo dawno temu jak zauwazasz.ale dlaczego nie udalo ci sie
        zauwazyc,ze poziom i status ekonmoiczny krajow jest bardzo zacofany w stosunku do
        europy.ciekawe jakie bys miala poglady zyjac w kraju gdzie jedynym medium jest
        radio maryja tylko 2 razy bardziej radyklane.a co do korzeni i pobudek terroryzmu
        polecam ksiazke "terroryzm w europie zachodniej", ktora ukazala sie nie tak
        dawno.niestety nie pamietam autora.a ja sobie dalej bede tolerancyjna, bo siedze
        sobie wlasnie na tarasie w madrycie,slonko mi swieci i wszystkie izmy sa daleko
        ode mnie.a to wszystko to nie jest kwestia racji tylko pogladow jakie sie
        wyznaje. to tak wyjasniajac, bo chyba tego nie zalapalas.pozdrawiam
    • Gość: doku Tak nie wolno upraszczać problematyki zbrodni IP: *.mofnet.gov.pl 12.09.01, 16:17
      Każdy kto głośno publicznie kocha i chwali Hitlera, za to, co zrobił Żydom czy
      Polakom, jest godny pogardy i nienawiści, nawet jeśli jest osobiście niewinny.
      Każdy kto głośno wyznaje religię, w imię której popełniane są zbrodnie, jest
      godny pogardy i nienawiści. Zakładając, że zbrodni dokonali wyznawcy islamu w
      imię swych przekonań religijnych, musimy pogodzić się z tym, że wyznawcy islamu
      stana się symbolem zbrodni i każdemu będzie wolno pluć mahometanom w twarz, tak
      jak plujemy teraz w twarz każdemu neonaziście czy oświęcimskiemu kłamcy. Tak
      więc nie wolno pluć na Arabów za ich arabskość, ale będzie wolno pluć na
      mahometan (zresztą po tym co wyprawiaja w Sudanie już mamy prawo do plucia).
    • Gość: E.S. Re: jest mi wstyd IP: *.makolab.pl 12.09.01, 17:34
      Zgadzam sie. beyba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka