17.08.05, 19:11
Haslo wytrych.
A tu pare przykladow do zastanowienia.
I wolne pole do popisu (porownawcze).
Prawica francuska=aktualnie przy wladzy.
Prawica izraelska=antynacjonalizm aktualnie
Prawica amerykanska=odwrotnosc lewackosci czyli zapisanie sie do klubu
opatrzonego literka R zamiast D.
Prawica niemiecka=chadecja w opozycji do zwiazkow wszechwladzy zwiazkow
zawodowych.
Prawica polska?- tutaj pole do popisu...
Chrzescijanstwo? Solidarnosc czyli aktualnie tylko haslo i choragiewka a w
praktyce zwiazek zawodowy? uwolnienie rynku i malej polskiej
przedsiebiorczosci za uprem? Polityczka pewnego lasicy na C?
No co powiecie?
Bo mnie interesuje PRZEDE WSZYTKIM polityka wewnetrzna. W zewnetrznej -
respekt okazywany sile zasad. A nie odwrotnie...
Obserwuj wątek
    • i-love-2-piss Re: Prawica 17.08.05, 19:19
      oj kochana daleko ty bys na tych swoich nartach nie zajechala,jak wiadomo nie
      wolno zboczyc z trasy,gdyz to dziecie moje, moze zabic najlepszego. idz
      biedronko sie doucz,bo zanim zaczniej jezdzic trzeba przestudiowac co wolno a
      czego nie,na chybcika to wiesz co sie robi,ale konsekwencje braku myslenia
      dziecie sa widoczne cale zycie.
      • biedronka24 co jeszcze robisz dziubdzius? 17.08.05, 19:23
        z nartami to wiesz ze nie do mnie koteczku. Ja nie jezdze a biegam tylko- i
        dopiero zaczelam. Wiec milosc mi nie grozi. Poki co jestem malym robaczkiem, a
        on dosiega najlepiej uzbrojonych. Tyle ze ja sie miesem nie zywie...
        • biedronka24 Poza tym 17.08.05, 19:26
          Piszesz nie na temat.
          Nie jestem rachelka ale twoja fobia zdaje sie nasila sie. Przyjrzyj sie troche.
          Poki co ty piszesz jak rachelka. Na co ci to? Nie masz wakacji?
          • i-love-to-fuck Re: Poza tym 17.08.05, 19:30
            u nas miesa do wyboru do koloru,nawet pare ton tu na FS pisze,ktorzy chetnie
            podkasaja nogawki spodni i rusza do boju.

biedronka24 napisała:

> Piszesz nie na temat.
            > Nie jestem rachelka ale twoja fobia zdaje sie nasila sie. Przyjrzyj sie
            troche.
            > Poki co ty piszesz jak rachelka. Na co ci to? Nie masz wakacji?
            • biedronka24 Tak myslalam - bo 17.08.05, 19:39
              nietrudno sie domyslec jakie jest zrodlo tych nieskrywanie zazdrosnych dowcipkow.
              DOWCIPKOW. I nic poza tym....
              U WAS duzo miesni a malo polaczen nerwowych...
              A ze na FS to juz nie moja sprawa...
    • i-love-2-bike Re: Prawica 17.08.05, 20:11
      to ciekawy podzial na te tzw.prawice i lewice,ale ostatnio wszedzie ta prawica
      to jakies nacjonalistyczne popaprance.
      • biedronka24 Dzieki 17.08.05, 20:30
        Mowilam ze jestes fajna kumpela. Moje pytanie jest o te polska.
        Tak mysle ze kwintesencja prawicy jest jednak ekonomia. Ta rozsadna- na dluzsza
        mete a nie ta krotkotrwala, z odpadami. Ta bazujaca na zdrowej konkurencji i
        uczciwych zasadach. Bo to jest wlasnie ta motywacja. Nic na sile, ale z
        dyscyplina. Tak jak wychowuje sie dzieciaki. Zostawic nie mozna a na sile
        wtloczyc idealow przeciez tez sie nie da- zgodzisz sie?
        No wiec wkurza mnie jak mowia i powoluja sie na nia ci, ktorzy mysla o tym
        monopolu, i lamaniu zasad. Jesli mysli sie o wlasnosci to przeciez mysli sie tez
        o wlasnosci w szerszym znaczeniu- jak panstwo. Jezeli chce sie nieuczciwie
        przywilejow dla siebie i nie przestrzega sie zasad- jak mozna rokowac w
        zarzadzaniu panstwem? Dwa zwalczajace sie pozornie przeciwstawne systemy, dwa
        zwalczajace sie panstwa, dwie zwalczajace sie opcje to w przyrodzie zawsze
        prowadzi do jednego - jeden musi zginac. W bogatym ekosystemie- jak w bogatej
        kulturze systemow jest wiele- a nie jeden i to jest ich sila. Kazdy zajmuje
        minimalnie inna nisze- i to jest druga opoka tego chwiejnego stanu harmonii...
        Trzecia- to to ze sa sobie bezwzglednie potrzebne. Jezeli pojawia sie znienacka
        drapieznik i czyni spustoszenia to znaczy tylko jedno- po pierwsze cos sie
        zmienilo w nieozywionej czesci ekosystemu i albo zniszczy go, niszczac przy
        okazji siebie, albo w jakis sposob wpasuje sie w ten ekosystem- jednak zmieniaja
        c go na trwale. W Polsce niestety mamy do czynienia z drapieznikiem starym ale
        prymitywnym, ktory nie chce sie wyspecjalizowac. Chce byc totipotencjalny, jak
        komorka macierzysta. Krotko mowiac - tak czy siak chce i zamierza wyzrec
        wszystko zabijajac przy tym wszystko naokolo. Zastanawiam sie jak takie
        nienaturalne zjawisko wciaz funkcjonuje. Przeciez Cimoszewicz jest 3 ci w
        rankingach?! Jakis nonsens? Krotko mowiac ta nienormalnosc systemu napedzana
        jest z zewnatrz bo w naturze takie zjawiska nie istnieja. Nawet wsrod pasozytow...
        Uciekam bo musze dzieciakom ksiazki przygotowac. Krotkie tu maja wakacje.
        • i-love-2-bike Re: Dzieki 17.08.05, 20:33
          te polskie partie to juz mi sie myla. nie starcza nawet palcy u rak i nog,zeby
          to towarzystwo policzyc, a to zbyt wiele jak na mnie. ja chcialabym zobaczyc
          lidera,a nie politrukow typu cimoszewicza czy leppera,przeciez to kompromitacja
          totalna,ze ktos na tego typu ludzi glosuje,lewica czy prawica, dajcie mi ludzie
          jakiegos wodza:)))
          • biedronka24 Jak sie PiS z PO dogada 17.08.05, 20:44
            a gdyby jeszcze moglo cos zrobic UPR- a zwlaszcza wcielic program,
            to na lewicy mogliby sobie zostac ci z UW i byloby do zniesienia.
            Co do Kaczynski vs Tusk to nie wiem, sa rozne zdania. Inni nie istnieja. Religa
            jest za daleko, trudno cos wiecej powiedziec. Kaczynski jest troche wyrazniejszy
            w polityce zagranicznej, Tusk sam w sobie - na mnie robi b. dobre wrazenie i ma
            wielu sprzymierzencow. Jest tylo w partii, ktora za bardzo sklaniala sie do UW,
            kiedy trzeba bylo w kwestii ekonomii i spraw kluczowych byc twardym. Tego sie
            wielu boi. Kazdy z nas musi sam wybrac. Ja jeszcze sie waham. Moze byc, ze
            postawie na tego kto wygra z Lepperem i Cimoszewiczem, ale wolalabym wybierac to
            co wole- pod kazdym wzgledem a nie tylko taktyki.
            A prezydent w Polsce i tak nie ma tak duzego znaczenia jak Sejm. Sama wiesz.
            Visage to moga zostawic Francuzi Chiracowi. Nam potrzeba faktow i konkretow.
            Ludzie sa zmeczeni a zrobili naprawde sporo.
            • i-love-2-bike Re: Jak sie PiS z PO dogada 17.08.05, 20:47
              biedronka24 napisała:

> a gdyby jeszcze moglo cos zrobic UPR- a zwlaszcza wcielic program,
              > to na lewicy mogliby sobie zostac ci z UW i byloby do zniesienia.
              > Co do Kaczynski vs Tusk to nie wiem, sa rozne zdania. Inni nie istnieja. Religa
              > jest za daleko, trudno cos wiecej powiedziec. Kaczynski jest troche wyrazniejsz
              > y
              > w polityce zagranicznej, Tusk sam w sobie - na mnie robi b. dobre wrazenie i ma
              > wielu sprzymierzencow. Jest tylo w partii, ktora za bardzo sklaniala sie do UW,
              > kiedy trzeba bylo w kwestii ekonomii i spraw kluczowych byc twardym. Tego sie
              > wielu boi. Kazdy z nas musi sam wybrac. Ja jeszcze sie waham. Moze byc, ze
              > postawie na tego kto wygra z Lepperem i Cimoszewiczem, ale wolalabym wybierac t
              > o
              > co wole- pod kazdym wzgledem a nie tylko taktyki.
              > A prezydent w Polsce i tak nie ma tak duzego znaczenia jak Sejm. Sama wiesz.
              > Visage to moga zostawic Francuzi Chiracowi. Nam potrzeba faktow i konkretow.
              > Ludzie sa zmeczeni a zrobili naprawde sporo.

dopoki prawica sie nie zjednoczy i nie wystawi jednego silnego kandydata to nie
              ma szans na wygranie,komuchy od lat sa zdecydowanie bardziej spojne,zgrane i
              zdyscyplinowane, w koncu maja dlugi staz za soba.
              • biedronka24 dlugi staz klamstw 17.08.05, 20:55
                i guzki w tarczycy mojego meza. Mam tylko cichutka nadzieje - niezjadliwe.
                Ja sie tylko pytam - kto jeszcze jest naiwny? Skad sie biora tacy co nadal slepi
                sa?
                No coz poczekamy. W jednym Ciebie rozumiem. Mieszkac w tym kraju - to brac go ze
                wszystkim. Z sasiadami komuchami, ukradzionymi przewodami itp. Zanim to sie
                zmieni- mina lata. Wszystko trzeba budowac. Nie wszystkim starcza nadziei.
                Mozesz mieszkac w palacu ale zawsze wysiadziesz z bryczki do blotnistej kaluzy,
                albo zasmieconego lasu. No moze nie zawsze. Ale jak dlugo jeszcze?
                Kiedy ten las bedzie lasem tych ludzi? Kiedy oni to zrozumieja? A moze by ktos
                tak wysiedlil tych SLDowcow wszystkich do Nowosybirska? W czynie spolecznym?
                NO uciekam. Pomarzyc mozna....
            • biedronka24 Ja tylko nie moge dojsc 17.08.05, 20:48
              jak to jest ze w polskiej telewizji maja czelnosc pokazywac sie jakies Olekse,
              inne Urbany.
              Co oni tam jeszcze mowia? Mysla ze ktos ich slucha? Komentarzy?
              Niech wyjasnia co u mojego malzonka (pod kazdym innym wzgledem zdrowego jak
              rydz) i jego kolegi - rowiesnika robia guzki w tarczycy i dlaczego jemu i innym
              dzieciakom wystawionym na dzialanie opadow po Czarnobylu nie podano jodyny w
              trakcie najsilniejszych opadow a jeszcze wysylano ich na dwor!!!!
              A przeciez glaby wiedzialy o tym bo swoim w W-wie aplikowali.
              • i-love-2-bike Re: Ja tylko nie moge dojsc 17.08.05, 20:50
                biedronka24 napisała:

> jak to jest ze w polskiej telewizji maja czelnosc pokazywac sie jakies Olekse,
                > inne Urbany.
                > Co oni tam jeszcze mowia? Mysla ze ktos ich slucha? Komentarzy?
                > Niech wyjasnia co u mojego malzonka (pod kazdym innym wzgledem zdrowego jak
                > rydz) i jego kolegi - rowiesnika robia guzki w tarczycy i dlaczego jemu i innym
                > dzieciakom wystawionym na dzialanie opadow po Czarnobylu nie podano jodyny w
                > trakcie najsilniejszych opadow a jeszcze wysylano ich na dwor!!!!
                > A przeciez glaby wiedzialy o tym bo swoim w W-wie aplikowali.

a ja nie moge do tego dojsc jak komuch mogl byc prezydentem przez 2 kadencje, a
                teraz nastepny sie szykuje na ten stolek?
                • biedronka24 zrobili sobie komunistyczna arystokracje 17.08.05, 20:59
                  w dodatku z prawem dziedziczenia. To jest wlasnie kwintesencja komuchostwa.
                  No bo co za roznica w posiadaniu firmy panstwowej w ktorej masz pelnie wladzy
                  lub firmy zwanej prywatna w ktorej tez masz pelnie wladzy?
                  Prawo mozna lamac jednakowo. A najlepiej zrobic je tak, by ci sluzylo. I kolko
                  sie zamyka....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka