Dodaj do ulubionych

no felusiak i mamy panike

01.09.05, 19:51
jak widac zapasy paliwa sa tak male,ze jakiekolwiek zachwianie rynku powoduje
panike podobna do lat 70,ale wtedy wiadomo bylo czemu a teraz mamy komu
dziekowac za taka a nie inna sytuacje gospodarcza. bylo najpierw cos zrobic w
swoim domu,zanim sie 2 wojenki zaczelo po nic,a teraz placimy za to cene. ale
moze w ten sposob takich felusiakow ubedzie,jak swoj dziurawy portfel zobacza
to sie przebudza z amoku.
moneycentral.msn.com/content/CNBCTV/Articles/Dispatches/P128021.asp
Obserwuj wątek
    • amk1999 Czytaj uważnie 01.09.05, 19:54
      It's a gasoline problem, not a crude problem, they say
      • i-love-2-bike Re: Czytaj uważnie 01.09.05, 19:56
        amk1999 napisał:

> It's a gasoline problem, not a crude problem, they say
        • polski_francuz Re: Czytaj uważnie 01.09.05, 21:28
          Wiesz, przyszla mi taka mysl do glowy: gdzies czytalem, ze placicie 186 mln $
          dziennie za Irak.

No to ja mam taka propozycje. Za polowe tej sumy i w 3 lata uwazam, ze znani mi
          naukowcy sa w stanie zbuduje taka baterie na wodor, ze bedzie fukcjonowac i
          tanio zasilac somochod. I ropy mniej bedzie potrzeba. I stanieje.

Z 2-dniowy wysilek wojenny, da sie rozwinac akumulatory na wieksza pojemnosc (i
          dluzszy przebieg) a mniejsza wage.

Szkoda, ze nikt tak nie mysli u was naprawde szkoda. Bo macie super uniwerki i
          najlepsi ludzie z calego swiata gotowi do was jechac by pracowac naukowo.

PF
          • i-love-2-bike Re: Czytaj uważnie 01.09.05, 21:33
            polski_francuz napisał:

> Wiesz, przyszla mi taka mysl do glowy: gdzies czytalem, ze placicie 186 mln $
            > dziennie za Irak.
            >
            > No to ja mam taka propozycje. Za polowe tej sumy i w 3 lata uwazam, ze znani mi
            >
            > naukowcy sa w stanie zbuduje taka baterie na wodor, ze bedzie fukcjonowac i
            > tanio zasilac somochod. I ropy mniej bedzie potrzeba. I stanieje.
            >
            > Z 2-dniowy wysilek wojenny, da sie rozwinac akumulatory na wieksza pojemnosc (i
            >
            > dluzszy przebieg) a mniejsza wage.
            >
            > Szkoda, ze nikt tak nie mysli u was naprawde szkoda. Bo macie super uniwerki i
            > najlepsi ludzie z calego swiata gotowi do was jechac by pracowac naukowo.
            >
            > PF

myslec to mysla,tylko nikt ich nie wspomaga jak na pierwszym planie mamy wojne a
            na drugim pomoc dla "biednych" kraikow,ktore kochamy.
          • dragger Re: Czytaj uważnie 02.09.05, 03:09
            > No to ja mam taka propozycje. Za polowe tej sumy i w 3 lata uwazam, ze znani mi
            >
            > naukowcy sa w stanie zbuduje taka baterie na wodor, ze bedzie fukcjonowac i
            > tanio zasilac somochod.

A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Co wiesz lub czytales o problemach technicznych przy napedzie wodorowym, oraz potencjalnych drogach ich rozwiazania??
            • polski_francuz Re: Czytaj uważnie 02.09.05, 09:07
              Tak wlasnie Dragger, cos wiem, cos czytalem.

PF
        • dragger benzynka kretynko idzie w gore od 02.09.05, 03:08
          dawna. Wojna w Iraku nie wplynela znaczaca na tempo wzrostu tych cen.
      • warmi2 Re: Czytaj uważnie 01.09.05, 22:03
        See how it works with her ?

You reply to the original premise which was that there is a panic regarding shortage of gasoline , where you write ( correctly I might add) that this is because bunch of processing plants were knocked out and is quite temporary.

And what do you get from her ? Complete change of subject and some idiotic and completely unrelated rantings about marines and general increase in crude prices - all valid in its own right but completely unrelated to the subject at hand.

• ben_shaprut Have you ever thought about any substantial and 01.09.05, 22:21
          relevant reason? So far I have not noticed antything I could possibly call a
          discussion in your mails.
          • warmi2 Re: Have you ever thought about any substantial a 02.09.05, 00:34
            You don't notice anything because you either don't want to or are incapable of noticing.

In any case, I am too old to pay attention to this ad-hominem crap you seem to enjoy so much.

If you have something to add to the discussion , be my guest , otherwise get lost because you are wasting your own time.

• i-love-2-bike Re: Have you ever thought about any substantial a 02.09.05, 02:17
              warmi2 napisał:

> You don't notice anything because you either don't want to or are incapable of
              > noticing.
              >
              > In any case, I am too old to pay attention to this ad-hominem crap you seem to
              > enjoy so much.
              >
              > If you have something to add to the discussion , be my guest , otherwise get lo
              > st because you are wasting your own time.
              >

ty lepiej warmi sie zastanow co ty wogole masz do dodania,poza paroma wytarymi
              sloganami. fakty kolego,fakty anie te banialuki o tych co huragan ich zaskoczyl.
              • dragger [...] 02.09.05, 03:10
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • i-love-2-bike Re: Czytaj uważnie 01.09.05, 22:31
          warmi2 napisał:

> See how it works with her ?
          >
          > You reply to the original premise which was that there is a panic regarding sho
          > rtage of gasoline , where you write ( correctly I might add) that this is becau
          > se bunch of processing plants were knocked out and is quite temporary.
          >
          > And what do you get from her ? Complete change of subject and some idiotic and
          > completely unrelated rantings about marines and general increase in crude pric
          > es - all valid in its own right but completely unrelated to the subject at hand
          > .
          >
          >
          > I would say pal try harder to convince someone,who does not buy the good ol
          bs,which you and your boss are trying so desperately to sell.you are saying that
          good ol USA does not have enough oil supplies to survive at least for a month
          ,in case of some national disaster like this one. i give you and your boss an F
          for that and shame on you.
          • dragger Re: Czytaj uważnie 02.09.05, 03:37
            > > I would say pal try harder to convince someone,who does not buy the good
            > ol
            > bs,which you and your boss are trying so desperately to sell.you are saying tha
            > t
            > good ol USA does not have enough oil supplies to survive at least for a month
            > ,in case of some national disaster like this one. i give you and your boss an F
            > for that and shame on you.

a czego tak placzesz? Zalamala sie gospodarka US czy co? Nie, nie zalamala sie, macie chwilowy skok cen paliwa wywolany chwilowymi problemami. Potem spadnie zeby dalej powoli rosnac, jak od wielu lat.

Dodatkowo - przez mysl ci kucharo nie przejdzie, czy to w ogole jest mozliwe, zeby utrzymywac zapasy ropy uodparniajace na takiego rodzaju kryzysy? Wiesz ile ropy DZIENNIE "zzera" sie w US? US ma rezerwy wystarczajace na miesiac. Ale sa to rezerwy - nikt tego na glos nie mowi - na potrzeby ewentualnej wojny. I nie beda wydawane do chlodzenia chwilowych skokow tak samo, jak rezerwy bankow narodowych nie sa wydawane do chlodzenia kazdego skoku walut.
        • polski_francuz Re: Czytaj uważnie 02.09.05, 12:45
          Warmi,

jestes chyba mlody tutaj na forum. Zanim nabierzesz doswiadczenia, pozwol, ze
          jako 1-roczniak pochwalale nieco rowerzystke vel Rachelke za optymizm,
          bezposrednie atakowanie tematu, brak respektu tam gdzie go miec nienalezy.

A co do licentia poetica, to kazdemu sie to moze zdarzyc.

Pozdr.

PF
          • i-love-2-bike Re: Czytaj uważnie 02.09.05, 14:52
            polski_francuz napisał:

> Warmi,
            >
            > jestes chyba mlody tutaj na forum. Zanim nabierzesz doswiadczenia, pozwol, ze
            > jako 1-roczniak pochwalale nieco rowerzystke vel Rachelke za optymizm,
            > bezposrednie atakowanie tematu, brak respektu tam gdzie go miec nienalezy.
            >
            > A co do licentia poetica, to kazdemu sie to moze zdarzyc.
            >
            > Pozdr.
            >
            > PF

dziekuje PF,jak widzisz na forum mamy pare rodzajow ludzi:sa tu wierne
            pieski,ktore obszczekuja kazdego kto smie krytykowac ich pana i tych,ktorzy ni w
            zab nie pojmuja o co tu chodzi. dla nich to normalne,ze zamiast myslec
            perspektywicznie i przewidziec konsekwencje pewnych poczynan,oni wola
            przyklaskiwac ideom placenia ciekiej kasy na zbedne wojny,czy lozenia na
            nierobow,czy innych idei z marsa. jak ich dotkniesz to niczego nie rozumiejac
            zadaja idiotyczne pytania w kolko,lub pluja tym samym jadem. oznaka malego polotu.
            • polski_francuz Re: Czytaj uważnie 02.09.05, 16:21
              Warmi looks promising for me. Hopefully, (s)he will remain here and learn
              quickly who is who:)

PF
              • i-love-2-bike Re: Czytaj uważnie 02.09.05, 16:24
                polski_francuz napisał:

> Warmi looks promising for me. Hopefully, (s)he will remain here and learn
                > quickly who is who:)
                >
                > PF

I would not bet on it.
      • jennifer5 Re: Czytaj uważnie 02.09.05, 02:55
        amk1999 napisał:

> It's a gasoline problem, not a crude problem, they say
        • dragger [...] 02.09.05, 03:11
    • dragger Re: no felusiak i mamy panike 01.09.05, 21:48
      > jak widac zapasy paliwa sa tak male,ze jakiekolwiek zachwianie rynku powoduje
      > panike podobna do lat 70,ale wtedy wiadomo bylo czemu a teraz mamy komu
      > dziekowac za taka a nie inna sytuacje gospodarcza. bylo najpierw cos zrobic w
      > swoim domu,zanim sie 2 wojenki zaczelo po nic,a teraz placimy za to cene. ale
      > moze w ten sposob takich felusiakow ubedzie,jak swoj dziurawy portfel zobacza
      > to sie przebudza z amoku.

a co ma wojna (wojny) wspolnego z faktem, ze rozwinieta gospodarka USA jest uzalezniona od surowca, ktorego amerykanskie zrodla nie pokrywaja zapotrzebowania? Co ma wojna/wojny wspolnego z huraganem?
      • yann17 Re: no felusiak i mamy panike 01.09.05, 21:54
        dragger napisał:

......Co ma wojna/wojny wspolnego z huraganem?

------------------------------------------------
        Taki sam bałagan.
        • polski_francuz Re: no felusiak i mamy panike 01.09.05, 21:55
          i rope, coraz drozsza

PF
          • i-love-2-bike Re: no felusiak i mamy panike 01.09.05, 21:58
            polski_francuz napisał:

> i rope, coraz drozsza
            >
            > PF

raczej trzeba by zapytac "co ma wspolnego dragger z rozumem-niewiele,bardzo
            niewiele,to chyba przyslowiowy mis o bardzo malym rozumku"
            • dragger [...] 02.09.05, 02:47
    • i-love-2-bike Re: misiu, to sobie mozesz kochana 02.09.05, 03:18
      dragger napisał:

> mowic do idioty ktory zycie z toba chce spedzac. :] Ja tam nigdy nie trawilem k
      > obiet, z ktorymi rano nie mozna bylo slowa zamienic bez wrazenia, ze rozmawia s
      > ie z dzieckiem
      >

ja jako wolna mowie jak mi sie podoba a ty misiu mozesz mnie czytac lub nie,to
      twoj wybor.
    • antek_cukierman Ad vocem 02.09.05, 10:20
      "Gdyby dureń zrozumiał, że jest durniem, automatycznie przestałby być durniem.
      Z tego wniosek, że durnie rekrutują się jedynie spośród ludzi pewnych, że nie
      są durniami" - mawiał Kisiel.
      • i-love-2-bike Re: Ad vocem 02.09.05, 14:47
        antek_cukierman napisał:

> "Gdyby dureń zrozumiał, że jest durniem, automatycznie przestałby być durniem.
        > Z tego wniosek, że durnie rekrutują się jedynie spośród ludzi pewnych, że nie
        > są durniami" - mawiał Kisiel.

rzekl durny kapus antos.
        • krystian71 Re: Ad vocem 02.09.05, 19:34
          a ja ciagle czekam na watek kondolencyjny zukermana z okazji tak wielkiej
          tragedii, ktora tym razem dotknela Stany i jej obywateli, chociaz w
          przewazajacej ilosci czarnych.
          • i-love-2-bike Re: Ad vocem 02.09.05, 19:37
            krystian71 napisała:

> a ja ciagle czekam na watek kondolencyjny zukermana z okazji tak wielkiej
            > tragedii, ktora tym razem dotknela Stany i jej obywateli, chociaz w
            > przewazajacej ilosci czarnych.

wlasnie kto dzisiaj te ksiege wpisow nosi,moze d-d ja ma?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka