Dodaj do ulubionych

Czy Hans-Dietrich Genscher

22.09.05, 20:55

probuje obejsc homoseksualiste z FDP.

Niektorzy znawcy tematu uwazaja, ze SPD ma wiecej asow w rozgrywce o fotel
kanclerza.

www.kurier.at/ausland/1120339.php
Obserwuj wątek
    • loquin.phd Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 20:59
      Homoseksualista z FDP akurat dziś wygrał kolejną rozgrywkę z Gerhardtem o
      władzę w partii. Ösis mają pojęcie o tortach Sacher, Apfelstrudel, knedlach i
      aferach pedofilskich.
      • schlagbaum Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:01
        loquin.phd napisał:

> Homoseksualista z FDP akurat dziś wygrał kolejną rozgrywkę z Gerhardtem o
        > władzę w partii. Ösis mają pojęcie o tortach Sacher, Apfelstrudel, knedlach i
        > aferach pedofilskich.

Myslisz o Merkel ?
        • loquin.phd Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:02
          Myślę o Guido Westerwelle i Wolfgangu Gerhardt. Ösis to Austriacy.
          • schlagbaum Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:19
            loquin.phd napisał:

> Myślę o Guido Westerwelle i Wolfgangu Gerhardt. Ösis to Austriacy.

To w sprawach stanu wiedzy "Ösis" tez jestes ekspertem ?

Mysle, ze R.Frauscher zna sie nie tylko na tortach.
            Pozyjemy, zobaczymy.
            • loquin.phd Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:24
              Pożyjemy, zobaczymy. Co do Austrii, to każdy Niemiec powtierdzi Ci chyba, że
              tam czas upływa troszeczkę wolniej niż w Niemczech. W Szwajcarii jest podobnie.
              • schlagbaum Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:29
                loquin.phd napisał:

> Pożyjemy, zobaczymy. Co do Austrii, to każdy Niemiec powtierdzi Ci chyba, że
                > tam czas upływa troszeczkę wolniej niż w Niemczech. W Szwajcarii jest
                podobnie.

Tak ?

Dobrze, ze mi to napisales.
                :-))))
                • loquin.phd Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:30
                  Hmmm... Do Szwajcarii się wybieramy, mon cher?
                  • schlagbaum Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:33
                    loquin.phd napisał:

> Hmmm... Do Szwajcarii się wybieramy, mon cher?

Chyba nie moj ty slodki Krapfen.
                    • loquin.phd Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:34
                      Ah non, je suis plutôt acide. Leider, leider ...
                      • schlagbaum Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:39
                        loquin.phd napisał:

> Ah non, je suis plutôt acide. Leider, leider ...

Tych nic nie wiedzacych i powolnych Austriakow znasz tylko z opowiadan Niemcow
                        czy sam juz jakiegos osobiscie widziales ?
                        • loquin.phd Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:46
                          W Austrii bywamy na nartach. Wolę jednak Szwajcarię, jest tam mniej Austriaków
                          i Niemców. Znam Wiedeń, Salzburg, Innsbruck, Bregenz, widzę aktorów i
                          kabarecistów austriackich w Niemczech. Poznałem kilku Austriaków w Niemczech i
                          we Francji (np. Hermann Beil). Niemcy lubią żartować sobie z Austriaków.

Pogadaj zresztą z Sigrid Löffler (austriacka krytyk literacki, wydaje w
                          Niemczech magazyn "Literaturen", skłócona z Ranickim), ona Ci tę obserwację
                          również potwierdzi.
                          • schlagbaum Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:52
                            loquin.phd napisał:

> W Austrii bywamy na nartach. Wolę jednak Szwajcarię, jest tam mniej
                            Austriaków
                            > i Niemców. Znam Wiedeń, Salzburg, Innsbruck, Bregenz, widzę aktorów i
                            > kabarecistów austriackich w Niemczech. Poznałem kilku Austriaków w Niemczech
                            i
                            > we Francji (np. Hermann Beil). Niemcy lubią żartować sobie z Austriaków.
                            >
                            > Pogadaj zresztą z Sigrid Löffler (austriacka krytyk literacki, wydaje w
                            > Niemczech magazyn "Literaturen", skłócona z Ranickim), ona Ci tę obserwację
                            > również potwierdzi.

Znac (niech to znaczy co chce ) Wieden czy Salzburg to jeszcze nie znac
                            Austiakow.
                            Opinie Niemcow znam i ja ( znasz dowcip o zbieraniu winniczkow ) ale to opinie
                            tyle samo warte co opinie o Holendrach ( pol czlowiek, pol przyczepa )
                            Nie pytalem czy znasz opinie lecz czy znasz ludzi.
                            Ile lat spedziles w Austrii ?
                            • loquin.phd Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:55
                              Czekaj... W sumie (licząc wszystkie pobyty turystyczne razem) może 1/6 roku.
                              • schlagbaum Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 21:59
                                loquin.phd napisał:

> Czekaj... W sumie (licząc wszystkie pobyty turystyczne razem) może 1/6 roku.

Ktos tu kiedys pisal, ze by poznac kraj trzeba w nim wyrosnac, zyc jego zyciem,
                                rozumiec ducha.
                                Czy to nie byles Ty ?

Nie znasz Austriakow a powtarzasz tylko popularne pogwarki.

PS

Znasz Wieden.
                                W ktorym Bezirku mieszkales ?
                                • loquin.phd Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 22:04
                                  Ależ ja nigdy nie mieszkałem w Wiedniu. Ostatni raz byłem w Wiedniu 5 lat temu,
                                  mieszkaliśmy w jakimś pensjonacie niedaleko Hofburg (ale nie na Starym Mieście).

Ja nie wyraziłem żadnej opinii o Austriakach, jedynie o ich zdolności oceniania
                                  tego, co dzieje się w Berlinie.
                                  • schlagbaum Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 22:08
                                    loquin.phd napisał:

> Ależ ja nigdy nie mieszkałem w Wiedniu. Ostatni raz byłem w Wiedniu 5 lat
                                    temu,
                                    >
                                    > mieszkaliśmy w jakimś pensjonacie niedaleko Hofburg (ale nie na Starym
                                    Mieście)

Czyli Twoje "znam Wieden" bylo troche na wyrost ?

> .
                                    >
                                    > Ja nie wyraziłem żadnej opinii o Austriakach, jedynie o ich zdolności
                                    oceniania
                                    >
                                    > tego, co dzieje się w Berlinie.

Napisales przeciez:

"Ösis mają pojęcie o tortach Sacher, Apfelstrudel, knedlach i
                                    aferach pedofilskich"

Jezeli to nie jest opinia to nie wiem co nia jest.

Milo bylo pogawedzic ale musze zajac sie juz czyms innym

Adee
                                    • loquin.phd Re: Czy Hans-Dietrich Genscher 22.09.05, 22:10
                                      Mają o tym pojęcie, nikt im tego nie odbierze. :)

Masz rację. Wiedeń znam o WIELE mniej niż Paryż i Berlin, a nawet Londyn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka