Dodaj do ulubionych

Portret antysemity

16.10.05, 00:01

Antysemita jest nienasycony. Nie spocznie poki Żydzi nie dadzą mu niezbitych
dowodów na to, że są dokładnie tacy jakimi on ich widzi.

Antysemita widzi „prawdziwe” oblicze Żyda.

Żydzi spełniają rolę zwierciadła, które odbija uczucia zawiści i nienawiści
antysemity.

Antysemityzm redukuję udrękę antysemity związaną z obrazem samego siebie.

Choroba antysemityzmu łączy się z wyraźną regresją do wieku dziecięcego.

Świat antysemity jest światem bajek.

U antysemity agresja idzie w parze z lękiem.

Sposób rozumowania antysemity ma w sobie coś z procesu sądowego.

Antysemita jest typem impotenta, który im mniej może tym więcej chce.

Antysemita jest biologicznym dziwem natury – oddycha Żydami.

Jedyna osobą, z którą antysemita może się dobrze porozumieć jest inny
antysemita.

Antysemici lubią pić. Przeważa u nich typ picia heroiczny i narodowy.

U antysemity spotykamy się częściej z poczuciem owładnięcia niż z poczuciem
wszechmocy.

Psychoza antysemity jest z gruntu nieuleczalna. Czasami sukces terapeutyczny
wynika z pojawieniem się objektu miłosći.

W olbrzymim stopniu psychoza antysemity polega na realizowaniu modeli
rzeczywistości o bardzo małym wspólczynniku prawdopodobieństwa.

Antysemita staje się niewolnikiem swoich bezsensownych myśli, lęków i
czynności.

Śmiesznym staje się człowiek, który musi myśleć o tym co jest bezsensowne,
robić to co nie ma dla niego żadnego pożytku i bać się urojeń. To jest
swoista zemsta Żydów na antysemitach.
Obserwuj wątek
    • mmkkll Re: Portret antysemity 16.10.05, 00:08
      Całość brzmi strasznie. Na tyle, że pozwolę sobie stwierdzić, że jeszcze takiej
      osoby w swoim życiu nie spotkałem.

> Antysemici lubią pić. Przeważa u nich typ picia heroiczny i narodowy.

Zbyt czytelna aluzja, na dodatek dość słaba. A np. spora część Arabów tudzież
      inni radykalni muzułmanie?
      • icek_rozenkrentz A moze by tak rozpoczac od Semity i ... 16.10.05, 06:23
        > skonczyc dopiero na anty, co?

> No bo ktoz to naprawde jest tym Semita, a kto tylko Chazarem robiacym za
        Semite?
      • eres2 Re: Portret antysemity 16.10.05, 21:32
        mmkkll: Całość brzmi strasznie. Na tyle, że pozwolę sobie stwierdzić, że
        jeszcze takiej
        osoby w swoim życiu nie spotkałem.

eres: Czyżby? Są przecież bardzo liczni! Jest ich również wielu i na nin.
        forum, a najbardziej typowym egzemplarzem takiego obsesyjnego antysemity jest
        niejaki remekk.
    • aaki o antysemityżmie ;-) 16.10.05, 00:12
      Antysemityzm jest probelemem Zydow, (...) Jest w nich zakodowany niejako
      genetycznie. Zywia sie nim, upajaja. Gdybym byl wierzacy to zrzucilbym wszystko
      na Abrahama - pierwszego "obcego", pierwszego ktoremu zostalo "obiecane"
      ale nie jestem wiec nie mam kogo winic.

Z drugiej jednak strony gdybysmy sie chcieli go wyzbyc, musielibysmy zerwac
      Przymierze, przestac byc "obcy", zrezygnowac z bycia wybranymi, zrezygnowac
      z "obietnicy" ergo musielibysmy przestac byc Zydami.
      • dana33 Re: o antysemityżmie ;-) 16.10.05, 00:23
        oj aki aki.... byles tu, widziales taka kupe zydow na raz, jakiej ani nie
        widziales wczesniej, ani nigdy wiecej nie zobaczysz. widziales ten kraj, ktroy
        zbudowali w ciagu idiotycznych 57 lat. rozmawiales z zydami. naprawde
        zauwazyles, ze to nasz problem? przeciez my kichamy na wszystkich antysemitow
        swiata. moga nam najwyzej podskoczyc, i to tez niezbyt wysoko.
        nie wiem jak inni zydzi. ja na tym forum nie jestem po to, zeby cos wyjasniac
        luc sie usprawiedliwiac. nie jestem tu takze, bo mam jakis problem z
        antysemitami polskimi. ja tu jestem tylko i wylacznie, zeby im dokopac.
        wtracalski tutaj jest z tego samego powodu, bo pisze baaardzo rzadko i tylko
        dokopuje. i to elegancko. aki, serce, problem maja antysemici sami ze soba. bez
        nas nie moga zyc i ich codzienna egzystencja i dobry humor jest uzalezniony od
        nas. nu, git.
        • wtracalski Re: o antysemityżmie ;-) 16.10.05, 00:25
          Amen!
        • aaki oh to nie moja opinia 16.10.05, 00:27
          pozwoliłem sobie tylko zacytować negevmc ;-)
          (tekst z innego forum)
        • mmkkll Re: o antysemityżmie ;-) 16.10.05, 00:27
          >ja tu jestem tylko i wylacznie, zeby im dokopac.

No właśnie. Jaki jest tego cel, skoro to dokopywanie jest jednak niezbyt skuteczne?
          • dana33 Re: o antysemityżmie ;-) 16.10.05, 00:45
            schadenfreude, mmkkll, schadenfreude.....
            • mmkkll Do Dany: 16.10.05, 01:01
              Ta satysfakcja musi być stosunkowo krótka. I czy rzeczywiście jest to na dłuższą
              metę satysfakcja?
              Mam wrażenie, że po dłuższej dyskusji twoi przeciwnicy udzieliliby podobnej
              odpowiedzi.
              • dana33 Re: Do Dany: 16.10.05, 01:15
                nu, wlasnie, mmkkll, ja nie dopuszczam do tego..... nie zostawiam im ostatniego
                slowa w ich klamstwach i manipulacyjkach... :)))
                • mmkkll Cóż, błędne koło..... /nt 16.10.05, 01:16
        • szyszkaaa Re: o antysemityżmie ;-) 16.10.05, 00:33
          kazdy Polak ma swojego Mośka bez którego zyć nie może, nienawiść Polaków do
          Żydów to fenomen, biorąc pod uwagę, że Żydów w Polsce już praktycznie nie ma, a
          jak sie czyta to forum, gdzie głównie przecież wypowiadają się Polacy, to
          odnosi się wrażenie, ze każdy z nich nie tylko zna dziesiątki setki Żydów, ale
          ze mieszkają w jego sąsiedztwie

myślę, że Polacy w ogóle nie lubią obcych, że są nacjonalistami w niepozytywnym
          tego słowa znaczeniu
          żeby nie napisać rasistami
          • mmkkll Ble ble ble.... Kolejne stereotypy: 16.10.05, 00:35
            meta.wikimedia.org/wiki/How_to_deal_with_Poles
        • explicit Re: o antysemityżmie ;-) 16.10.05, 00:46
          Bez amerykanskiej i niemieckiej kroplowki , bez waszej kolaboracji z nazistami
          wasza egzystencja byla by mrzonka , cene waszej egzystencji mozna przeliczyc na
          6 milionow Zydow , w/g tych co przezyli , w tym twojej oceny , skora jest warta
          wyprawki ,...

uklony

==============================================================================

byles tu, widziales taka kupe zydow na raz, jakiej ani nie
          widziales wczesniej, ani nigdy wiecej nie zobaczysz. widziales ten kraj, ktroy
          zbudowali w ciagu idiotycznych 57 lat.
        • aaki no i co ty na tę opinię dana ???? 16.10.05, 00:55
          ;-)
          • dana33 Re: no i co ty na tę opinię dana ???? 16.10.05, 01:21
            co ja na to aki? nu, niech gada. w 48 zadnej kroplowki nie mielismy, a kraj juz
            sie budowal.
            oprocz tego, trzeba tez wiedziec, co sie z kroplowka robi. bo niedawno czytalam
            i to w polskiej gazecie, jaka fajna kroplowke dostaje polska, i co? chcesz
            wracac do dyskusji o sluzbie zdrowia? moze o high-tech? o stanie wojskowym?
            o sluzbie socjalnej? a moze o uslugach socjalnych dla pracownikow polskich?
            I am ready, aki.

co do kolaboracji z niemcami..... nu, moze tez cos o kolaboracji polakow???

a co do przeliczenia naszej egzystencji na 6 milionow zydow, to aki, jesli
            wogole podpisujesz sie pod tym pytaniem tego gnoja, to zapomnij, ze mnie znasz.
            • aaki eee tam ja o niebie ty o chlebie 16.10.05, 01:50
              pytam się co sądzisz o opinii negevmc n/t antysemityzmu.którą przytoczyłem nieco wyżej
              • dana33 Re: eee tam ja o niebie ty o chlebie 16.10.05, 09:36
                nu, twoja odpowiedz aki, wyszla pod postem tego idioty....
                a negev pisze tak, bo on nalezy do tych zydow, ktorzy ciagle jeszcze mowia
                "przepraszam ze zyje". on ma dobre serce i wierzy w sprawiedliwosc. on tu
                mieszka, widzi co sie dzieje, ale dalej wierzy, ze jak hamasnik powie, ze chce
                zawieszenia broni, to mowi to po to, zeby zbadac mozliwosci porozumienia sie z
                israelem a nie po to, zeby wylizac rany i dozbroic sie. ale jeszcze sie
                przekona...
                • aaki Re: eee tam ja o niebie ty o chlebie 16.10.05, 09:47
                  w necie wydaje mi się bardziej ugodowy niż w realu.nu never mind
                  • negevmc Dana i aki 17.10.05, 03:47
                    aaki napisała:

prosze porównać moje słowa o upajaniu sie antyzemityzmem przez żydow
                    do romantycznych idei mesjanizmu polskiego. Ten sam ton.
                    Żydzi są bardzo do Polaków podobni. Izrael do Polski.
                    • dana33 Re: Dana i aki 17.10.05, 09:12
                      eee, negev, nie sa bardzo podobni.... ten sam jezyk, ale u polskich zydow inna
                      mentalnosc...
                      • wissotzky.tea Re: Dana i aki 17.10.05, 11:32
                        dana33 napisała:

> eee, negev, nie sa bardzo podobni.... ten sam jezyk, ale u polskich zydow
                        inna
                        > mentalnosc...

mi chodzi o tzw "narodowe charaktery" jeśli takie istnieją.
                        Popatrz obydwa te narody:
                        - mają mniemanie swojej wyjątkowości
                        - raczej nie umieją się rzadzić
                        - są skłócone ale wobec wroga zewnętrznego nie masz większych bohaterów
                        - długo nie miały swojego kraju (co może być powodem niektórych wymienionych
                        cech)
                        - przez lata byly ciemiężone i poniewierane ale gdy odzyskały niepodległość są
                        bardzo dumne i bronią jej zawzięcie.

Można to powiedzieć o wielu innych ? Być może ale ja znam te dwa i widzę
                        podobieństwa. Czy dajmy na to Austriacy, których pewnie dobrze znasz są tacy ?
                        • dana33 Re: Dana i aki 17.10.05, 12:12
                          nu, austriacy..... szkoda slow
                          nie mamy zadnego mniemania o wlasnej wyjatkowosci, to antysemici nam wrabiaja a
                          ja sie uprzejmie z nimi zgadzam. jestesmy wybrani dla cures. polacy sobie sami
                          te cures robia.
                          jak sie patrze na dzisiejsza codziennosc to wodze ogroooomne roznice...
                          • wissotzky.tea Re: Dana i aki 17.10.05, 12:24
                            dana33 napisała:

> nie mamy zadnego mniemania o wlasnej wyjatkowosci
                            To źle. Ja mam (choć może nie z powodu przynależności do jakiegokolwiek narodu)

> to antysemici nam wrabiaja ja sie uprzejmie z nimi zgadzam
                            że tak się wyrażę: antysemici szmantysemici.

> jestesmy wybrani dla cures
                            Właśnie o tym mówię. Gdyby Żydzi siebie samych nie wybrali choćby i dla curesów
                            to by ich mnieli dużo mniej.

> polacy sobie sami te cures robia.
                            Takoz Żydzi co potwierdza tylko moją teze o podobieństwie.

> jak sie patrze na dzisiejsza codziennosc to wodze ogroooomne roznice...
                            Jakiś przykład ? Tylko nie z tego forum, które jest wielce nie adekwatne, pisze
                            tu wielu ludzi z "imigracyjnymi" kompleksami.
                    • krystan71 Re: Dana i aki 17.10.05, 11:52
                      Ja myślę negevmc, że ty jesteś antysemita, który ma problemy z miejscem, w
                      którym się znajduje. Wracaj chłopie do nas. Polska, a nie Izrael jest twoim
                      krajem. Nie masz tam czego szukać. Tak samo nienawidzisz Izraelczyków jak my,
                      tak samo wielbisz Palestyńczyków. Przestań się wygłupiać i wracaj. Powiedz
                      sobie, że się pomyliłeś.
                • explicit Re: eee tam ja o niebie ty o chlebie 16.10.05, 16:48
                  Czlowiek , ktory zyje w zgodzie z sasiadami nie "przeprasza ze zyje" , naturalna
                  potrzeba dla jednych , niezrozumiala dla innych , nie pokazujac palcem :)

Z jego wpisow wyglada ze mu sie udaje i to cie gryzie ,...

uklony

a negev pisze tak, bo on nalezy do tych zydow, ktorzy ciagle jeszcze mowia
                  "przepraszam ze zyje". on ma dobre serce i wierzy w sprawiedliwosc
    • loquin.phd Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityzm ... 16.10.05, 00:13
      ... na tym forum praktycznie nie istnieje, istnieje antypolonizm:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30363652&a=30486486
      • mmkkll Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 00:17
        Myślę, że istnieje, lecz w innej formie, niż przedstawił to założyciel wątku,
        który IMHO projektował na niektórych pewne fobie, obecne u niektórych Żydów,
        stąd brzmi to dość radykalnie(w rodzaju teorii o odwiecznej nienawiści ze strony
        gojów, najlepiej jeszcze by ta nienawiść miała swoje źródło w
        chrześcijaństwie...). A tak w ogóle to te kłótnie są już dość nudne.
        • loquin.phd Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 00:19
          > A tak w ogóle to te kłótnie są już dość nudne.

Zgadzam się absolument.
          • mmkkll Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 00:32
            Aczkolwiek pierwszy przykład antysemity opisanego powyżej, jaki mi przychodzi na
            myśl w związku z tym wątkiem to autor "Voyage au bout de la nuit", którego
            zapewne znasz(a lubisz?). Część jego twórczości świadczy rzeczywiście o jakiejś
            chorobie. Zresztą jakiś czas temu do tego nawiązywałem.
            • loquin.phd Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 00:37
              Jeszcze nie czytałem Céline'a, wyznam szczerze. Zabrakło okazji. Lubię jednak
              niektóre teksty E. Jüngera (np. "Auf den Marmorklippen") oraz oczywiście
              Geneta, nie mogę więc wykluczyć, że Céline mi się spodoba, kiedy go przeczytam.
        • dana33 Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 00:37
          swieta racja, mmkkll, te fobie to u zydow. jaka tam nienawisc do zydow....

zydzi w armii niemiec hitlerowskich
          israelskie bronie genetyczne
          ten zyd to ma jaja
          co myslicie o koszernych akrobacjach
          jeszcze o zywych tarczach
          po eretzu biega dana
          co myslicie o koszernych akrobacjach
          plotki na temat zydoskiego holokaustu
          zakazane straszne pytanie

to tylko z pierwszej strony naszego forum swiat....

watkow antypolskich znalazlam jeden: polish man funyy

pisz dalej o fobii u zydow.
          • mmkkll Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 00:58
            Fobie zauważyłem we wpisie początkowym. Szczerą nienawiść do Żydów widzę rzadko.
            Częściej jest to po prostu niechęć skutkująca w różnego rodzaju złośliwościach,
            w czym zresztą(powiedzmy, że będąc sprowokowana) czasami uczestniczysz, ale w
            drugą stronę. Źródła tej niechęci to temat na bardzo długą(wątpię, czy
            produktywną, choć może i?) dyskusję.

> zydzi w armii niemiec hitlerowskich

Przecież byli i tacy. Tak jak i Polacy(też jest wątek). Oba zagadnienia wymagają
            nieco głębszego zastanowienia(zajrzyj sobie na FK na parę dłuższych wątków
            związanych z kampanią prezydencką), a nie wymiany złośliwości, co niestety
            zdarza się tu zbyt często.

> ten zyd to ma jaja
            > plotki na temat zydoskiego holokaustu

To jedna osoba pisząca pod kilkunastoma nickami(zgadnij kto?). Tu rzeczywiście
            masz rację, że to nienawiść, bo jest ona zresztą zawarta w treści pierwotnego
            nicka tej osoby.

> israelskie bronie genetyczne

Nie wiem, nie znam zagadnienia, więc się n ie wypowiadam. Jakości źródła też nie
            znam.

> po eretzu biega dana

Wątek typowo personalny. Sama stwierdziłaś, że masz tego typu teksty gdzieś.

> pisz dalej o fobii u zydow.

Ale po co? Naprawdę istnieją ważniejsze z mojej perspektywy zajęcia. Od zbyt
            częstego czytania forum można zgłupieć.
      • dana33 Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 00:26
        hahahaha, phd, niezly jestes.... rozsmieszyles mnie... :))))
        • loquin.phd Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 00:29
          Ah non, ma chère, niestety nie jest Ci dane zrozumieć humor europejski, bardzo
          mi przykro... :)
          • dana33 Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 00:47
            ah non, mon cher, skad ty mozesz wiedziec, co jest mi dane a co nie?
            • loquin.phd Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 01:22
              Eh bien, to proste: wywnioskowałem to z dwóch faktów. 1) Nie żyjesz w Europie,
              lecz w Azji, i 2) śmiejesz się z rzeczy, z których w Europie nikt się nie
              śmieje. Konkluzja: humor europejski nie jest Tobie dostępny, désolé... :)
              • dana33 Re: Nudne wywody zniewolonego umysłu. Antysemityz 16.10.05, 09:41
                nu, my azjaci, mon cher, mamy ten plus nad wami, europejczykami, ze mimo ze nie
                mieszkamy w europie, to jednak znamy ja nie mniej dobrze niz wy, conajmniej
                polowa azjatow israelskich wychowala sie w europie, duzo z nich studiuje tam,
                prawie kazdy azjata zjezdzil juz europe wzdluz i wszerz, czego nie mozna
                powiedziec o was europejczykach, zescie zjezdzili israel wzdluz i wszerz,
                chociaz zapewniam cie, ze zajeloby wam to duzo mniej czasu niz nam w europie,
                90% azjatow zna conajmniej jeden jezyk europejski, jesli nie 3-5, dokladnie
                rozumie was jak i wasz humor. takze nie zamartwiaj sie, jest nam dane. nam jest
                tez pare innych rzeczy, ktore wam nie sa dane. nu, ale mam nadzieje, ze
                przezyjecie to.... :))))
    • explicit Re: Portret antysemity 16.10.05, 00:27
      Zanim ci odpowiem , ty mi powiedz ,... Co to ma wspolnego z niebieskooki Khasar
      z rosyjskich stepow z czarnookim Semita z Bliskiego Wschodu ? Czy z typowym
      Israelite ??? JESTES SEMITA ???

Jesli jestes , to dlaczego kopiesz antysemitow i nie masz poparcia Semitow ,
      tych ktorzy tam zyja od wiekow ???

uklony

Antysemita jest nienasycony. Nie spocznie poki Żydzi nie dadzą mu niezbitych
      dowodów na to, że są dokładnie tacy jakimi on ich widzi.

Antysemita widzi „prawdziwe” oblicze Żyda.

Żydzi spełniają rolę zwierciadła, które odbija uczucia zawiści i nienawiści
      antysemity.

Antysemityzm redukuję udrękę antysemity związaną z obrazem samego siebie.

Choroba antysemityzmu łączy się z wyraźną regresją do wieku dziecięcego.

Świat antysemity jest światem bajek.

U antysemity agresja idzie w parze z lękiem.

Sposób rozumowania antysemity ma w sobie coś z procesu sądowego.

Antysemita jest typem impotenta, który im mniej może tym więcej chce.

Antysemita jest biologicznym dziwem natury – oddycha Żydami.

Jedyna osobą, z którą antysemita może się dobrze porozumieć jest inny
      antysemita.

Antysemici lubią pić. Przeważa u nich typ picia heroiczny i narodowy.

U antysemity spotykamy się częściej z poczuciem owładnięcia niż z poczuciem
      wszechmocy.

Psychoza antysemity jest z gruntu nieuleczalna. Czasami sukces terapeutyczny
      wynika z pojawieniem się objektu miłosći.

W olbrzymim stopniu psychoza antysemity polega na realizowaniu modeli
      rzeczywistości o bardzo małym wspólczynniku prawdopodobieństwa.

Antysemita staje się niewolnikiem swoich bezsensownych myśli, lęków i
      czynności.

Śmiesznym staje się człowiek, który musi myśleć o tym co jest bezsensowne,
      robić to co nie ma dla niego żadnego pożytku i bać się urojeń. To jest
      swoista zemsta Żydów na antysemitach.
      • szyszkaaa a ty po co kopiesz?explicit do ciebie... 16.10.05, 00:40
        twoja znajomość na temat Semitów jest na poziomie zerowym, Semici to przecież
        ludy posługujace się językami z grupy semickich, sa wiec i Żydzi, i Arabowie, i
        Berberowie, Koptowie, Aramejczycy, Samarytanie....
        oczywiście większosć starożytnych narodów, tych którzy żyją tam od kilku
        tysiecy lat wyrżneli w pień bądź podbili Arabowie, co nie znaczy, że w ich
        niewoli należy trwać do końca świata
      • negevmc bzdura split! 17.10.05, 03:30
        explicit napisał:

> Zanim ci odpowiem , ty mi powiedz ,... Co to ma wspolnego z niebieskooki
        Khasar
        >
        > z rosyjskich stepow z czarnookim Semita z Bliskiego Wschodu ? Czy z typowym
        > Israelite ??? JESTES SEMITA ???

Nie ma znaczenia czy Arabowi, Persowi czy inni Beduini są semitami.
        Antysemityzmem nazywa się wrogi stosunek do Żydów.(kropka)

Tak samo jak aparat beznegatywowy nazywa się najczęciej Polaroidem
        i tak samo jak spokojnie możesz nazwać Abe antyamerykanką choć nie sądzę aby
        czuła jakąś specjalna niechęć do Brazylijczyków.

• pndzelek chulera dana33 antysemitka :( 16.10.05, 01:06
      swiat sie wali, wtracalski odkrywa wszystkie spiski
      • szyszkaaa Re: chulera dana33 antysemitka :(pndzelek 16.10.05, 01:15
        wytłumacz mi pndzelek jak to jest, ze potrafisz zauwazyć, ze strona Eurojihad
        to strona propagandowa, a nie zauważasz, ze sam uprawiasz propagandę, tyle, ze
        odwrotną. Ale rozumiem, że masz swoje powody, byle nie duchowe...niestety nic
        lepszego od tego co potępiasz sam nie reprezentujesz
        • pndzelek Re: chulera dana33 antysemitka :(pndzelek 16.10.05, 01:21
          moj drogi, w stopce mam strone ktora ocenia negatywnie propagande na poziomie
          Mein Kampf ale sama nie wychwala nikogo, zostawia miejsce na wlasne zdanie
          a moze bys za propagande uznal krytyke NSDAP, ktorej argumentacja byla oparta
          tez na tysiacach realnych zagrozen i jej podstawa byla w zwyklych ludzkich
          uprzedzeniach do obcych ?
          • szyszkaaa Re: chulera dana33 antysemitka :(pndzelek 16.10.05, 01:26
            uprzedzenia do obcych...hm...wybranych obcych jak rozumiem, co do twojej oceny
            to pewnie wiesz że jest subiektywna, strona której tak nie lubisz, tez powstała
            w obliczu zagrożenia i ma podstawy w tych zwykłych/niezwykłych ludziach, a
            jednak ją potępiasz, zabrakło ci zrozumienia...
            i Euojihad i ty to to samo
            • pndzelek Re: chulera dana33 antysemitka :(pndzelek 16.10.05, 01:31
              skad wiesz ze to jedno i to samo ? dlatego ze w jednym poscie nie lubie jeden
              rodzaj nazistow ? jesli ci powiem ze nazista antysemicki ktory nie lubi zydow
              jest dla mnie tak samo obrzydliwy jak ten nazista antysemicki co nie lubi
              arabow potrafisz to zrozumiec ?
              jesli to ze porownoje propagande eurojihadow do mein kampf jest dla ciebie
              gloryfikacja wszystkich nieprzyjaciol zydow, to jestes mocno ograniczony
              czlowiek, ktory nie wie kogo mein kampf dotyczyl.
              • szyszkaaa Re: chulera dana33 antysemitka :(pndzelek 16.10.05, 01:38
                - jesli ci powiem ze nazista antysemicki ktory nie lubi zydow
                jest dla mnie tak samo obrzydliwy jak ten nazista antysemicki co nie lubi
                arabow potrafisz to zrozumiec ?

>> po twoich wpisach na prawde trudno zauwazyć aby było tak jak piszesz, więc
                moja odpowiedź brzmi - nie potrafię tego zrozumieć, bo nie widze byś taką opcję
                reprezentował
                >> co do mein kaimpf, wybacz ale nie cztałam i nie zamierzam
                • pndzelek Re: chulera dana33 antysemitka :(pndzelek 16.10.05, 01:40
                  ale ty ponoc czytales i wiesz ze jestem ludojad antysemita, wiec czekam na
                  dowody a nie na oszczrstwa
        • dana33 Re: chulera dana33 antysemitka :(pndzelek 16.10.05, 01:23
          szyszkaaaa, on nic nie uprawia. on pendzluje.
          dobranoc, bo juz pozno... :)))
          • pndzelek danus, dzis mi sie nie podobala podloga 16.10.05, 01:24
            musisz ja umyc jutro jeszcze raz, niestety taki jestem wredny antysemita :(
            • szyszkaaa Re: danus, dzis mi sie nie podobala podloga 16.10.05, 01:27
              żebyś wiedział, ze jesteś antysemitą, śledze twoje posty i akurat temu faktowi
              trudno zaprzeczyć
              • pndzelek Re: danus, dzis mi sie nie podobala podloga 16.10.05, 01:33
                to bardzo latwo, podaj mi dowolny antysemicki post, albo jak dana powiedz "ja
                wiem lepiej nic ci udowadniac nie musze"
                mylisz krytyke zachowan izraela z antysemityzmem
                tak jak i mylisz podanie faktow historycznych ze zrodlami z antysemityzmem
                • szyszkaaa Re: danus, dzis mi sie nie podobala podloga 16.10.05, 01:43
                  ja nikomu nie bronię krytykować Izrael, byle to była krytyka przemyślana, a nie
                  ślepe strzelanie, byle strzelić, byle poniżyć i upokorzyć. W Sudanie każdego
                  miesiąca muzułmanie morduja 10 tysiecy ludzi, gwałca i kalecza kobiety i
                  dzieci, a jednak im sie tak wiele miejsca nie poświęca jak Izraelowi, mogłabym
                  podać wiele innych przykładów ludobójstwa wszak Afryka wielka jest, ale nie
                  chce mi się, rozumiesz?
                  • pndzelek jestes zwyklym osczerca ? 16.10.05, 01:45
                    ponoc mnie sledzisz i zamiast tego mi wyjasniasz jak mam krytykowac to ze w
                    innych krajach murzynow bija. To byl klasyczny chwyt sowieckiej propagandy.
                    • szyszkaaa Re: jestes zwyklym osczerca ? 16.10.05, 01:46
                      sowieckiej propagandy?
                      weź
                      dobranoc
                      • pndzelek a nie mowilem ze argumentacja jest taka jak u dany 16.10.05, 01:48
                        wiesz lepiej udowodnic nie musisz :)

"żebyś wiedział, ze jesteś antysemitą, śledze twoje posty i akurat temu faktowi
                        trudno zaprzeczyć"

twoje wlasne slowa
    • dan34bratdany33 Re: Portret antysemity 16.10.05, 01:47
      Ales ty durny razem ze swymi sekundantami.Zeby pisac takie woluminy na temat
      antsemity ktorego sie i tak nie boicie,moze wam najwyzej podskoczyc i to nie za
      wysoko a tak wogole to dana i jakis wtracalski sa tu po to aby im dokopac.
      Paranoja.
    • mamzerek Re: Portret antysemity 16.10.05, 02:37
      A ja lubie antysemitow.
      Raczej w wiekszosci porzadni ludzie.
      Sa gdzie niegdzie wyjatki, np Espinoza, Hitler.
      Oczywisice takich nigdzie nie brakuje.
      Lubie rozmawiac z antysemitami.
      Explicit uczciwie i bez zaklamania pisze co mu lezy na sercu.
      Semici, natomiast, sami kretacze, oszusci i swinie.
      • i-love-2-bike Re: Portret antysemity 16.10.05, 02:45
        mamzerek napisał:

> A ja lubie antysemitow.
        > Raczej w wiekszosci porzadni ludzie.
        > Sa gdzie niegdzie wyjatki, np Espinoza, Hitler.
        > Oczywisice takich nigdzie nie brakuje.
        > Lubie rozmawiac z antysemitami.
        > Explicit uczciwie i bez zaklamania pisze co mu lezy na sercu.
        > Semici, natomiast, sami kretacze, oszusci i swinie.

he,he i exhibicjonisci,szkoda,ze nie autentyczni,ale widac kompleksy nie
        pozwalaja na pelen luz.
        • mamzerek Re: Portret antysemity 16.10.05, 02:47
          tea - pass day - yeah bunny!
          • i-love-2-bike Re: Portret antysemity 16.10.05, 02:59
            mamzerek napisał:

> tea - pass day - yeah bunny!

huj knows,( hebrew university of jerusalem),mind you?
            • mamzerek Re: Portret antysemity 16.10.05, 03:31
              i-love-2-bike napisała:

hebrew university of jerusalem,mind you?
              know any other Hebrew University?

perry sends his regards

kahane chui
              • i-love-2-bike Re: Portret antysemity 16.10.05, 05:33
                mamzerek napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                >
                > hebrew university of jerusalem,mind you?
                > know any other Hebrew University?
                >
                > perry sends his regards
                >
                > kahane chui

znam pare harvardow i tu i tam,ale chyba perry umie sam pisac,pozdrow go
                serdecznie ode mnie.
                • mamzerek Re: Portret antysemity 16.10.05, 05:35
                  i-love-2-bike napisała:

> znam pare harvardow i tu i tam,ale chyba perry umie sam pisac,pozdrow go
                  > serdecznie ode mnie.
                  1. Harvard to nie Hebrew U
                  2. juz przekazalem "serdeczne pozdrowienia" perryemu
                  kahane chui!
                  • i-love-2-bike Re: Portret antysemity 16.10.05, 05:37
                    mamzerek napisał:

>
                    >
                    > > znam pare harvardow i tu i tam,ale chyba perry umie sam pisac,pozdrow go
                    > > serdecznie ode mnie.
                    > 1. Harvard to nie Hebrew U
                    > 2. juz przekazalem "serdeczne pozdrowienia" perryemu
                    > kahane chui!

nie zalapales sie na ben gurion U,no coz moze perry bedzie lepszy.
                    • mamzerek Re: Portret antysemity 16.10.05, 05:38
                      i-love-2-bike napisała:

>no coz moze perry bedzie lepszy.
                      od czego?
                      • i-love-2-bike Re: Portret antysemity 16.10.05, 05:41
                        mamzerek napisał:

>
                        > >no coz moze perry bedzie lepszy.
                        > od czego?

od zalalapania sie na tekst. w koncu ktos kto jest na wall street rozumie co
                        main street nadaje. do not worry he will know. pozdrow go serdecznie,bo to jeden
                        z niewielu ,ktorego lubie i szanuje,on bedzie wiedzial za co.
                        • mamzerek Re: Portret antysemity 16.10.05, 05:50
                          i-love-2-bike napisała:

> od zalalapania sie na tekst. w koncu ktos kto jest na wall street rozumie co
                          > main street nadaje. do not worry he will know. pozdrow go serdecznie,bo to
                          jede
                          > n
                          > z niewielu ,ktorego lubie i szanuje,on bedzie wiedzial za co.

a za co go szanowac? jak mu dana i z daleka nakopali, to zwinal ogon pomiedzy
                          nogi i zmyl sie z tego forum.
                          • explicit Re: Portret antysemity 16.10.05, 16:26
                            Jaki sens Wisle wioslem zawracac ??? Jeden palant (ja) wystarczy ,...

uklony

a za co go szanowac? jak mu dana i z daleka nakopali, to zwinal ogon pomiedzy
                            nogi i zmyl sie z tego forum.
                          • i-love-2-bike Re: Portret antysemity 16.10.05, 20:27
                            mamzerek napisał:

>
                            > >
                            >
                            > a za co go szanowac? jak mu dana i z daleka nakopali, to zwinal ogon pomiedzy
                            > nogi i zmyl sie z tego forum.

za to,ze reprezentuje soba inny poziom,niz bagienne dno tego forum jak ty,dana i
                            jej rozwrzeszczana,prymitywnie monotonna ferajna. wlasnie za to cenie
                            perrego.jak zawsze widzicie wszystko w wersji dokopania,a to raczej jest
                            odwrotnie,to on sie ze szlamem nie chce trzymac i slusznie,po co mu to.
                            • krystian71 Re: Portret antysemity 16.10.05, 20:42
                              rejczelciu, wyslalem ci dlugiego maila,sprawdz,bo cos mi sie zacinalo i kazalo
                              riplejowac:)
                              • i-love-2-bike Re: Portret antysemity 16.10.05, 20:48
                                krystian71 napisała:

> rejczelciu, wyslalem ci dlugiego maila,sprawdz,bo cos mi sie zacinalo i kazalo
                                > riplejowac:)

odpowiedzialam antysemicko:))
                                buzka
                            • dana33 Re: Portret antysemity 16.10.05, 22:14
                              a kto go chce, pustemo, lewak jeden, kto go chce?
                              nu, on pewnie w majtki siusia ze szczescia, ze ty go tak kochasz...
                              znaczy sie, ty jak kazdy antysemita, masz swojego zyda, nie? git...
                              • dana33 Re: Portret antysemity 16.10.05, 22:23
                                jeden forumowicz kiedys dal wam, polskim antysemitom tego forum, swietna
                                odpowiedz. skopiowalam ja a teraz wam tu wklejam.... nie ze zrozumiecie, ale
                                for my satisfaction:

intryguje mnie jak to jest, ze wy antysemici widzicie tylko ciekawe, piekne,
                                glebokie, ludzkie, filozoficzne, godne uwagi w islamie i swiecie arabskim,
                                natomiast nic nie wiecie o zydach, ktorzy zyli i pracowali, tworzyli i
                                cierpieli przez 7 stuleci w polsce. nie znacie kultury, nie tlumacza ksiag,
                                talmudu, poezji, filozoficznych traktatow, nie ma katedr judaistyki i
                                hebraistyki, nie ma zainteresowania tym co zydzi stworzyli. klejnotem
                                filozoficznym, skarbem literackim.

co ty i wy wiecie o dzielach ortodoksyjnego zydostwa, o wiekach uczonych
                                biblistow, talmudystow, kabalistow. te dziela sa przetlumaczone, na niemiecki,
                                hiszpanski, francuski, angielski, nawet arabski - tylko dla was sa spowite
                                tajemnica, wy macie "cytaty" z talmudu do swojej dyspozycji. w sredniowieczu
                                nawet kosciol i uczeni zydowscy mieli debaty, dyskusje, czesto sie dla zydow
                                niedobrze konczace, ale mieli. ty i wy cytujecie ze stroniczek polonii
                                ultranacjonalistycznej. Ty i wy nie jestescie nami zainteresowani, nigdy nie
                                byliscie. wielka literatura, poezja, filozofia, psychologia, pedagogika,
                                matematyka - nu, gdzie nie spojrzysz tam zydzi wniesli dla polski kolosalny
                                wklad. i co? i nic. najwazniejsze to dyskutowac czy ktos jest czy nie jest
                                zydem, co mysli o dzisiejszym konflikcie arabsko-israelskim, ale tylko po to
                                aby zdyskredytowac. bo slowo zyd w polsce calkowicie dyskredytuje, jest to
                                fakt. i jeszcze jedno: nie ma rodziny mieszczanskiej i ziemianskiej, nie mowiac
                                o arystokracji w polsce - ktora by nie miala krwi zydowskiej w sobie.
                                • grzegorz1948 Re: Portret antysemity 16.10.05, 23:43
                                  antymity.webpark.pl/
                                  www.historia.terramail.pl/prasa/polityka_-_zyd.pdf
                                  www.polonica.net/Antysemityzm.htmAntysemita
                                  Zdecydowaną niechęcią darzył też Marks – sam „nieżydowski Żyd” – Żydów. Jak
                                  zwykle, i tu znajdziemy uzasadnienie ekonomiczne. Żydzi to kwintesencja
                                  kapitalizmu. „Jaka jest świecka podstawa żydostwa? Praktyczna potrzeba, własna
                                  korzyść. Jaki jest świecki kult Żyda? Handel. Jaki jest jego świecki Bóg?
                                  Pieniądz. [...] Pieniądz jest tym zazdrosnym bogiem Izraela, wobec którego
                                  żaden inny bóg ostać się nie może. [...] Bóg Żydów został zsekularyzowany i
                                  stał się bogiem tego świata. [...] Przez żydostwo rozumiemy więc pewien
                                  powszechny, współczesny element antyspołeczny, który osiągnął swą obecną
                                  skrajna postać przez rozwój historyczny, do którego Żydzi, w tym sensie
                                  ujemnym, gorliwie się przyczynili; w tej obecnej zaś skrajnej postaci element
                                  ten musi nieuchronnie ulec likwidacji. Emancypacja Żydów jest więc w swym
                                  ostatecznym znaczeniu emancypacją ludzkości od żydostwa [...]”.[16] Jako tacy –
                                  Żydzi są przeciwnikami postępu. „Tak więc za plecami każdego tyrana odnajdujemy
                                  Żyda, jak za papieżem jezuitę. Naprawdę marzenia uciskających byłyby bez
                                  nadziei, a praktyczna możliwość wojny poza kwestią, gdyby nie było armii
                                  jezuitów duszących myśl i garstki Żydów rabujących kieszenie”.[17]

Niechęć do niezasymilowanych pobratymców rzutowana jednak była też głęboko w
                                  przeszłość i wyrażała się w deprecjonowaniu żydowskiej historii. „Lepsius” –
                                  napisze Marks do Engelsa – „w swym wielkim dziele o Egipcie udowodnił, że
                                  wyjście Żydów z Egiptu to nic innego jak opowiedziana przez Manethona historia
                                  wyrzucenia z Egiptu ‘narodu trędowatych’. Na czele tych trędowatych stał
                                  egipski kapłan Mojżesz”.[18]
                                  www.zwoje-scrolls.com/zwoje27/text21.htm
                                  I tak dalej i tak dalej! Wystarczy?

• mamzerek Re: Portret antysemity 17.10.05, 03:14
                                dana33 napisała:

> a kto go chce, pustemo, lewak jeden, kto go chce?
                                > nu, on pewnie w majtki siusia ze szczescia, ze ty go tak kochasz...
                                > znaczy sie, ty jak kazdy antysemita, masz swojego zyda, nie? git...

te dana!
                                dobrze wiesz ze:
                                1. perry to nie lewak.
                                2. w majtki ze szczescia nie siusia. Ze smiechu - tak, ze szczescia - nie!
                                3. zaczynam zgadzac sie z jego punktem widzenia apropo iSRAela.
                                4. Kahane chui!
                              • i-love-2-bike Re: Portret antysemity 17.10.05, 03:38
                                dana33 napisała:

> a kto go chce, pustemo, lewak jeden, kto go chce?
                                > nu, on pewnie w majtki siusia ze szczescia, ze ty go tak kochasz...
                                > znaczy sie, ty jak kazdy antysemita, masz swojego zyda, nie? git...

czy ty idotko niczego pojac nie mozesz,pewnie nie bos zbyt ograniczona. ja nie
                                musze kochac perrego,ja go lubie nie dlatego,ze jest kim jest,ale dlatego,ze
                                reprezentuje soba kogos kim ty nigdy nie bedziesz,bos za glupia i za prymitywna
                                na to. jesli ja kogos lubie,to nie znaczy polglowku,ze go kocham,moze sobie to
                                wbijesz w ten swoj tepy leb,albo popros mamzerka o mlotek,to ci latwiej pojdzie
                                prostaku jeden pomylony.ja nie dziele ludzi na zydow i innych ja ich dziele na
                                madrych,glupich i danowatych.
                                • dana33 Re: Portret antysemity 17.10.05, 09:11
                                  pustemo, wiekszej idiotki na forum niz ty nie ma. ubaw mam tutaj nie z tej
                                  ziemi.... szczegolnie z ciebie...
    • pepe.lopez Czy to nie piękne? List terapeutyczny oszołoma. :) 16.10.05, 03:14
      To wygląda jak list terapeutyczny oszołoma żydowskiego.
      Takie listy każe sie w psychoterapii pisać choremu, żeby wyeksternalizować demony w jego psychice.
      Tak więc tutaj żydowski oszołom, któremu matka wciskała całe życie w psychike postać "antysemity" (analogiczne do postaci Baby Jagi, czy Bogeymana u innych),opisuje tutaj swoje wyobrażenia tego Wielkiego i Złego Wroga dzieci żydowskich.
      Taki "antysemita" wg niego, o niczym innym nie myśli tylko o nienawidzeniu Żydów i cały czas kombinuje, jakby tu im "holokaust" zrobić. Nie ma on nic innego do roboty oprócz dręczenia Żydów.

Może jak chory przeczyta swoje wypociny, to przyjdzie mu reflekcja na temat dziwności tego cech tego "antysemity" i zastanowi sie, czy coś takiego może istnieć w racjonalnym świecie. To będzie pierwszy efekt terapeutyczny.
      • neceser [...] 16.10.05, 04:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • krystian71 Re: ten holocaust trwa juz okolo 4 ts. lat 16.10.05, 09:21
          sama sie boj zydku,taki numer wam wykrecil, takie kuku zrobil,ze zadne
          odszkodowania tego nie wymaza.
          A moze sobie Niemiec pomysli:"skoro juz zaplacilem,to wolno mi srobowac jeszcze
          raz"?
          • dana33 Re: ten holocaust trwa juz okolo 4 ts. lat 16.10.05, 09:47
            tak, tak, krystianku, taki numer nam "wykrecil". i zgadza sie, zadne
            odszkodowania tego nie wymaza.

przy okazji tego wykrecil i wam polakow niezly numer. w efekcie ktorego w
            polsce panowala komuna przez 50 lat. i do reszty wypaczyla charakter polakow.
            i do tego nie dostaliscie zadnych odszkodowan. to dopiero numer, krystianku...
            • krystian71 Re: ten holocaust trwa juz okolo 4 ts. lat 16.10.05, 10:14
              1/tekst twej przyjaciolki zostal wykasowany przez adminow.
              Nie wiesz z jakiego powodu?
              2/Swoje sprawy z Niemcami , zalatwiajcie sobie wlasnymi rekami.
              3/nie Niemcy zaprowadzili w Polsce komune, jak ucza israelskie podreczniki,ale
              zydo komuna
              • to13 Re: ten holocaust trwa juz okolo 4 ts. lat 16.10.05, 12:08
                polskie uczą, a przynajmniej uczyły
                że o tym zdecydował układ jałtański.
                Jego sygnatariusze to żydokomuna??
                • krystian71 przed Jalta byl Teheran,a tak rozumiec trzeba Jalt 16.10.05, 12:19

Jałta

Jak nowa rezydencja carów,
                  Służba swe obowiązki zna,
                  Precz wysiedlono stąd Tatarów
                  Gdzie na świat wyrok zapaść ma.
                  Okna już widzą, słyszą ściany
                  Jak kaszle nad cygarem Lew,
                  Jak skrzypi wózek popychany
                  Z kalekim Demokratą w tle.
                  Lecz nikt nie widzi i nie słyszy,
                  Co robi Góral w krymską noc,
                  Gdy gestem wiernych towarzyszy
                  Wpaja swą legendarną moc
                  Nie miejcie żalu do Stalina,
                  Nie on się za tym wszystkim krył,
                  Przecież to nie jest jego wina,
                  Że Roosevelt w Jałcie nie miał sił.
                  Gdy się triumwirat wspólnie brał
                  Za świata historyczne kształty,
                  - Wiadomo kto Cezara grał -
                  I tak rozumieć trzeba Jałtę.
                  W resztce cygara mdłym ogniku
                  Pływała Lwa Albionu twarz:
                  Nie rozmawiajmy o Bałtyku,
                  Po co w Europie tyle państw?
                  Polacy? - chodzi tylko o to,
                  Żeby gdzieś w końcu mogli żyć...
                  Z tą Polską zawsze są kłopoty -
                  Kaleka troszczy się i drży.
                  Lecz uspokaja ich gospodarz
                  Pożółkły dłonią głaszcząc wąs:
                  Mój kraj pomocną dłoń im poda,
                  Potem niech rządzą się jak chcą.
                  Nie miejcie żalu do Churchilla,
                  Nie on wszak za tym wszystkim stał,
                  Wszak po to tylko był triumwirat,
                  By Stalin dostał to, co chciał.
                  Komu zależy na pokoju,
                  Ten zawsze cofnie się przed gwałtem -
                  Wygra, kto się nie boi wojen
                  I tak rozumieć trzeba Jałtę.
                  Ściana pałacu słuch napina,
                  Gdy do Kaleki mówi Lew -
                  - Ja wierzę w szczerość słów Stalina
                  Dba chyba o radziecką krew.
                  I potakuje mu Kaleka,
                  Niezłomny demokracji stróż:
                  Stalin, to ktoś na miarę wieku,
                  Oto mąż stanu, oto wódz!
                  Bo sojusz wielkich, to nie zmowa,
                  To przyszłość świata - wolność, ład -
                  Przy nim i słaby się uchowa,
                  I swoją część otrzyma... - strat!
                  Nie miejcie żalu do Roosevelta,
                  Pomyślcie ile musiał znieść!
                  Fajka, dym cygar i butelka,
                  Churchill, co miał sojusze gdzieś.
                  Wszakże radziły trzy imperia
                  Nad granicami, co zatarte:
                  - W szczegółach zaś już siedział Beria,
                  I tak rozumieć trzeba Jałtę!
                  Więc delegacje odleciały,
                  Ucichł na Krymie carski gród.
                  Gdy na Zachodzie działa grzmiały
                  Transporty ludzi szły na Wschód.
                  Świat wolny święcił potem tryumf,
                  Opustoszały nagle fronty -
                  W kwiatach już prezydenta grób,
                  A tam transporty i transporty.
                  Czerwony świt się z nocy budzi -
                  Z woli wyborców odszedł Churchill!
                  A tam transporty żywych ludzi,
                  A tam obozy długiej śmierci.
                  Nie miejcie więc do Trójcy żalu,
                  Wyrok historii za nią stał
                  Opracowany w każdym calu -
                  Każdy z nich chronił, co już miał.
                  Mógł mylić się zwiedziony chwilą -
                  Nie był Polakiem ani Bałtem?
                  Tylko ofiary się nie mylą!
                  I tak rozumieć trzeba Jałtę!
    • wojo11111 Nienawisc do zyda Polak ma w krwi.Get used to that 16.10.05, 03:45
      i nic na to nie poradzimy. Mozna powiedziec nawet ,ze to Staro-Polska tradycja -
      nienawidziec zyda i zydoskiej kultury.

To jest tak samo gdybys ty chcial zmienic fakt,ze masz nos jak odkurzacz.Mozesz
      lamentowac,skarzyc sie,zastanawiac dlaczego tak a nie inaczej itd...Fakt
      jest,ze taki odkurzacz chcial ci dac yahve i koniec.Zadne melancholie,zadne
      forumowe lamentowanie nie pomoze.Kapish ?
      • mamzerek przesadzasz! 16.10.05, 03:55
    • polani Re: Portret antysemity 16.10.05, 05:52
      to chorba mozna wuleczyc kiedy pacient antysemita umrze !!!!!
      Ale goje gnoje chori zawsze latja do jwrejow w czasie choroby raz papiezy
      raz inni a w Los Angeles w "Sinai Hospital "pelno gojow w kolejce nawet polakow
    • krystian71 slyszalem o takiej metodzie w psychoterapii 16.10.05, 09:25
      wypisac wszystkie swoje fobie, strachy i nocne horrory,wydrukowac i spalic w
      popielniku-i przechodzi jak reka odjal.
      Metoda jest stara,jak widzisz, stad ten popielnik
    • bagarmosen Re: Portret antysemity 16.10.05, 09:59
      no to ja coś wrzuce dla pieniaczy żydowskich którzy tylko dlatego pisza na tym
      forum "bo chcą dokopać Polakom" - dotyczy to tak oslawionej dany.A więc co
      powiesz na to: < Zasłużonym człowiekiem zwalczającym szowinizm żydowski
      w Izraelu był Izrael Szahak, obrońca praw człowieka, były profesor Uniwersytetu
      w Jerozolimie. Został uratowany z getta warszawskiego przez Zenona Wosia, o
      czym wspomina pismo zarejestrowane w dzienniku Kongresu (Congressional Record,
      US senator E. Dole, Vol. 149, No. 162, Nov. 10, 2003). Wystąpienia polityczne i
      książki (dostępne także częściowo w Polsce) prof. Szahaka były źle widziane
      przez radykalnych syjonistów rządzących w Izraelu, dlatego okoliczności jego
      śmierci wzbudziły podejrzenia wśród przyjaciół zmarłego profesora.

Izrael Szahak napisał między innymi książkę "Żydowskie dzieje i religia; Żydzi
      i goje - XXX wieków historii". W książce tej potępia szowinizm żydowski w
      Izraelu, państwie żydowskim "zarezerwowanym tylko dla Żydów". Zdaniem Szahaka,
      Izrael jako "państwo żydowskie" stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie i
      swoich mieszkańców, lecz także dla wszystkich Żydów, ludności Bliskiego
      Wschodu, jak też ludności Ameryki". "Żydowski" charakter i szowinizm państwa
      izraelskiego jest przemilczany w prasie zachodniej.

Prawo konstytucyjne uchwalone przez Kneset w 1985 roku zabrania udziału w życiu
      politycznym w Izraelu wszystkim, którzy kwestionują "żydowskość" państwa Izrael
      bądź wyrażają zamiar zmiany tego prawa konstytucyjnego na drodze
      demokratycznej. i dodam jeszcze to !
      www.bezuprzedzen.pl/historia/deiryassin01.shtml - jestem ciekawa
      czy znow zarzucicie nas obelgami?! jeszcze jedno retoryczne pytanie: Co
      zrobicie jak USA zacznie się zastanawiać skąd się bierze fundamentalizm
      islamski i dojdzie do wnioski ŻE TO DZIEKI WAM JEST SKŁÓCONY Z CAŁYM ŚWIATEM I
      JEST MARIONETKĄ W WASZYCH RĘKACH???

• dan34bratdany33 Re: Portret antysemity 16.10.05, 10:20
        USA wie ze jest marionetka tylko wiesz kto nie wie?przecietny amerykanin ale
        dowie sie wtedy jak bedzie musial stac w kolejce po hot doga na ktory bedzie
        zapie..l caly dzien.Rosja cie dala doic przeszlo 70 lat.Ameryka to tez duzy
        kraj a ignorantow tutaj jeszcze wiecej niz w Rosji.
      • dana33 Re: Portret antysemity 16.10.05, 10:28
        szanowny bagarmosen.... przedewszystkim jestem zbudowana tym, ze czytasz
        ksiazki o israelu, tak sie nami interesujesz. bardo pozytywne. po drugie,
        i u nas, jak w kazdym innym kraju, ustawy ustawami, a tachles to tachles.
        jak widac, prawo ktore ustali knesset jest przez knesset dzien w dzien lamane:
        mamy 3 partie arabskie w knesset, ktore dzien w dzien kwestionuja zydowskosc
        panstwa israelskiego, i robia to dluzej, niz od 1985 roku. robia to nawet
        dzisiaj. i jakos zyjemy z tym. i knesset tez. tak ze mysle, ze i shahak i ty
        tez jakos, z trudem bo z trudem, bedziecie z tym zyc.

jako ze my wolny i demokratyczny kraj, kazdy moze tu pisac, co chce. shahak
        rowniez. nie znaczy to, ze ma on racje.

ja tu zaczelam pisac nie po to, zebym dokopac polakowm, i rowniez dzisiaj nie
        pisze tu po to, zeby dokopac polakom. zaczelam pisac tutaj z checi wymiany zdan
        z polakami, z checi przekazania im wiadomosci o israelu zpunktu widzenia kogos,
        kto tu mieszka. gdzies po roku zrozumialam, ze to nie ma sensu. ci co wiedza,
        wiedza. ci co nie chca wiedziec, znaja swoja "prawde". dzisiaj tu jestem, nie
        zeby dokopac polakom, ale zeby dokopac polskim antysemitom. jest roznica.
        for your information.
        • krystian71 Re: Portret antysemity-podrzucam ci jeszcze jedneg 16.10.05, 10:37
          w sobotniej GW, nie wiem ,moze tylko w wydaniu papierowym,jest artykul
          Mario Vargas Llosa o "tajnym planie ariela szarona" he,he warte lektury
        • dan34bratdany33 Zanim zaczniesz dana kopac tych antysemitow 16.10.05, 10:40
          to im podaj autentyczne z rekordu zakwstionowane glosy tych arabow z Knesetu.
          Jezeli ci jeszcze nie wiadomo bo jestes z klapkami syjonistycznymi i ciezko
          kapujaca ludziska nie kwestionuja istnienia Izraela lecz sposobu w jaki on chce
          istniec.Moze dla was to demokracja ale dla swiata cywilizowanego to wy
          jestescie uzbrojona po zeby dzicz.
    • tomek404 Re: Portret antysemity 16.10.05, 11:11
      mmkkll napisal, ze jeszcze takiej osoby nie spotkal.
      Polecam lekture FS, a przekona sie, ze nie trudno jest spotkac.
      Wtracalski, jestem pod wrazeniem jak zwykle zreszta.
      • mmkkll korekta. 16.10.05, 11:19
        W realu.
        Podtrzymuję opinię, że styl tekstu oraz część treści czyni go dla sporej ilości
        nieżydowskich odbiorców groteskowym. Nie tędy droga.
        • mmkkll Aha, i czytaj dalej. 16.10.05, 11:23
          Przeczytałem fragment twórczości takiej osoby(napisałem powyżej).
      • aaki Re: Portret antysemity 16.10.05, 11:48
        a co ty tak wtrącalskiemu stale komplementa prawisz?
        • tomek404 Re: aki 16.10.05, 12:15
          :-))) Podlizuje sie do niego. Ale przyznaj,pisac to on umie, nieprawdaz.
          • rzyd Re: aki 16.10.05, 12:37
            tomek404 napisała:

> Ale przyznaj,pisac to on umie, nieprawdaz.

Owszem - duzo i bez sensu.
          • dana33 Re: aki 16.10.05, 17:46
            oj tomciu..... zgorszyles mnie...
        • rzyd Re: Portret antysemity 16.10.05, 12:38
          aaki napisała:

> a co ty tak wtrącalskiemu stale komplementa prawisz?

To taka znana rzydoska przypadlosc. nazywa sie serwilizm.
    • bagarmosen Re: Portret antysemity 16.10.05, 11:20
      ja posłuzylam się dwoma wątkami za i przeciw!!!!!!!!! poniewaz chce wiedzieć
      co myslą Zydzi!!! o swojej historii (notabene jest uslana trupami) w większości
      WASZYCH SEMITOW BRACI !DANA czytam twoje wypowiedzi i niekiedy nóż w kieszni
      się otwiera na twój jęzor - ale ty chyba nie jesteś Żydowką ??? oni potrafią w
      bardziej inteligentny sposób dokopać z finezją - a ty jak przekupka na arabskim
      targu(słownik? nie daj boże!!
      • dana33 Re: Portret antysemity 16.10.05, 17:50
        ja jestem zydowka bagarmosen, nawet jerozolimska, ale nie inteligentna.
        poniewaz przebywam ciagle na rynku machane yehuda (podsylam ci zdjecie), to i
        jezyk mam odpowiedni.

www.math.toronto.edu/~drorbn/Gallery/Jerusalem/MahaneYehuda.html
    • dewastor Demagogia 16.10.05, 12:15
      Przynosisz wstyd rodzicom.
    • tomek404 Re: Portret antysemity 16.10.05, 13:48
      wtracalski uderzyl w stol i ile nozyc sie otworzylo :-))
      • mamzerek hej, Tomek 16.10.05, 16:44
        Ty sobie ode mnie jedno zero pozyczyles, czy co?
        • tomek404 Re: hej, Tomek 16.10.05, 16:49
          Gdybym pozyczyl dwa zera, musialbym sie podpisywac WC.Tego by mi narodowcy nie
          darowali.

mamzerek napisał:

> Ty sobie ode mnie jedno zero pozyczyles, czy co?
          • mamzerek ale po co ci nawet to jedno zero? 16.10.05, 16:51
            Tomek44 bylo znacznie lepiej, chyba ze Ty to nie on...
    • polani Re: Portret antysemity 16.10.05, 17:56
      polak nic nie umi postawic na nogi bez jwrejow
      zyli na nasze koszty 1000 lat
      plcilismy im caly budget panstwowy
      • rzyd Re: Portret antysemity 16.10.05, 20:28
        polani napisał:

> plcilismy im caly budget panstwowy

z czego?
    • eres2 Sartre o antysemicie 16.10.05, 21:37
      „Antysemita to po prostu człowiek, który się boi. Nie Żydów oczywiście – samego
      siebie, swego sumienia, swojej wolności, samotności, zmiany, społeczeństwa i
      świata – jednym słowem wszystkiego, tylko nie Żydów. Jest to tchórz, który
      przed samym sobą nie chce się przyznać do swego tchórzostwa; morderca, który
      powściąga swe mordercze instynkty nie mogąc jednak nad nimi zapanować i który,
      pomimo wszystko, odważa się zabijać tylko symbolicznie albo też wśród
      anonimowego tłumu; malkontent, który nie waży się zbuntować w obawie przed
      konsekwencjami swego buntu. Przystając do antysemityzmu nie tylko przyjmuje
      pewien określony pogląd, ale dokonuje zasadniczego wyboru samego siebie.
      Wybiera niewzruszoność i trwanie kamienia, całkowitą nieodpowiedzialność
      żołdaka, który słucha swych dowódców – ale on nie ma dowódców. Nic nie chce
      zdobywać, na nic zasługiwać, chce, aby wszystko było mu dane na podstawie jego
      urodzenia – a przecież nie jest arystokratą. Wybiera wreszcie Dobro już
      skończone, uzgodnione, nie podlegające dyskusji, i nie śmie podnieść na nie
      oczu, aby nie być zmuszonym do rewizji swych sądów, do szukanie sobie innego
      Dobra. Żyd jest tu tylko pretekstem – w innyc stronach świata posługuje się
      Murzynem lub Żółtym. Istnienie Żydów pozwala tylko antysemicie zdusić w zarodku
      swe przerażenie życiem, wytłumaczyć sobie, że jego miejsce od dawna było
      naznaczone na świecie, że czekało na niego i że, na mocy tradycji, ma prawo je
      zająć. Jednym słowem, antysemityzm to strach przed problemami bytu ludzkiego.
      Antysemita jest człowiekiem, który chce być bezwzględnym głazem, szalejącym
      potokiem, piorunem niszczycielskim – wszystkim, tylko nie człowiekiem.”
      • krystian71 Re: Sartre o antysemicie 16.10.05, 22:01
        ales sobie autorytet intelektualny znalazl do cytowania.
        Nastepny kurdupel moralny , doslownie i w przenosni
        • i-love-2-bike Re: Sartre o antysemicie 16.10.05, 22:02
          krystian71 napisała:

> ales sobie autorytet intelektualny znalazl do cytowania.
          > Nastepny kurdupel moralny , doslownie i w przenosni

no a kto inny im zostal,jako moralny autorytet,moze LENIN?
          • krystian71 Re: Sartre o antysemicie 16.10.05, 22:12
            w noc ciemna i glucha
            pod wieszcza pomnikiem
            spotykal sie Sartre
            z niejakim Michnikiem
            • oscar62 Re: PROF. JEDLICKI O ANTYSEMITYZMIE 16.10.05, 22:30
              OTWARTA RZECZPOSPOLITA OPUBLIKOWALA WYWIAD PROF. JERZEGO JEDLICKIEGO DLA
              RZECZPOSPOLITEJ "HANBA DOMOWA" (MARZEC 2005). PATRZ LINK NIZEJ. DLA WYWOLANIA
              ARTYKULU KLIKNIJ "TEKSTY". WARTO TEZ PRZECZYTAC INNE ARTYKULY NA TEMAT
              ANTYSEMITYZMU.
              or.icm.edu.pl/
              • mmkkll Re: PROF. JEDLICKI O ANTYSEMITYZMIE 16.10.05, 22:41
                ARTYKUŁ PRZECZYTAM, ALE STOWARZYSZENIE TO NIE JEST NAJLEPSZYM ŹRÓDŁEM.
                A OD ICH RAPORTU O "MOWIE NIENAWIŚCI"(WYWOŁUJĄCEGO RACZEJ ZAŻENOWANIE POZIOMEM
                AUTORÓW) JUŻ WOLĘ CZYTAĆ TO CO NA TEMAT ANTYSEMITYZMU PISZĄ ŻYDZI O RACZEJ
                WYPOŚRODKOWANYCH POGLĄDACH, A ZDAJE SIĘ, ŻE AUTORZY WW. RAPORTU TO NIE ŻYDZI,
                ALE POLSCY NADGORLIWCY.
                • oscar62 Re: PROF. JEDLICKI O ANTYSEMITYZMIE 16.10.05, 22:57
                  mmkkll napisał:

> ARTYKUŁ PRZECZYTAM, ALE STOWARZYSZENIE TO NIE JEST NAJLEPSZYM ŹRÓDŁEM.
                  > A OD ICH RAPORTU O "MOWIE NIENAWIŚCI"(WYWOŁUJĄCEGO RACZEJ ZAŻENOWANIE POZIOMEM
                  > AUTORÓW) JUŻ WOLĘ CZYTAĆ TO CO NA TEMAT ANTYSEMITYZMU PISZĄ ŻYDZI O RACZEJ
                  > WYPOŚRODKOWANYCH POGLĄDACH, A ZDAJE SIĘ, ŻE AUTORZY WW. RAPORTU TO NIE ŻYDZI,
                  > ALE POLSCY NADGORLIWCY.

------------------------------------
                  NAPEWNO NIE ZAUWAZYLES, ZE TO PRZEDRUK Z ZNANEJ POLSKIEJ
                  GAZETY "RZECZPOSPOLITA"...
                  • mmkkll Re: PROF. JEDLICKI O ANTYSEMITYZMIE 16.10.05, 23:00
                    ZAUWAŻYŁEM I WŁAŚNIE CZYTAM ARTYKUŁ.
                    MÓWIŁEM O INNYM DOKUMENCIE- PRODUKCIE STOWARZYSZENIA "OTWARTA RZECZPOSPOLITA"
                • oscar62 Re: PROF. JEDLICKI O ANTYSEMITYZMIE 16.10.05, 23:04
                  mmkkll napisał:

> ARTYKUŁ PRZECZYTAM, ALE STOWARZYSZENIE TO NIE JEST NAJLEPSZYM ŹRÓDŁEM.
                  > A OD ICH RAPORTU O "MOWIE NIENAWIŚCI"(WYWOŁUJĄCEGO RACZEJ ZAŻENOWANIE POZIOMEM
                  > AUTORÓW) JUŻ WOLĘ CZYTAĆ TO CO NA TEMAT ANTYSEMITYZMU PISZĄ ŻYDZI O RACZEJ
                  > WYPOŚRODKOWANYCH POGLĄDACH, A ZDAJE SIĘ, ŻE AUTORZY WW. RAPORTU TO NIE ŻYDZI,
                  > ALE POLSCY NADGORLIWCY.

----------------------------------
                  NAPEWNO NIE ZAUWAZYLES, ZE ARTYKUL PROF. JERZEGO JEDLICKIEGO TO PRZEDRUK Z
                  ZNANEJ POLSKIEJ GAZETY "RZECZPOSPOLITA".
                  • oscar62 Re: PROF. JEDLICKI O ANTYSEMITYZMIE 16.10.05, 23:09
                    PRZEPRASZAM ZA IDENTYCZNY WPIS. TO, MA SIE ROZUMIEC, WYBRYK KOMPUTERU.
              • krystian71 Re: PROF. JEDLICKI O ANTYSEMITYZMIE 16.10.05, 23:05
                Raczej o Marcu.
                "Marzec 68 zapisał się w pamięci przede wszystkim jako zmasowany atak
                sterowanej odgórnie propagandy z jej haniebną retoryką. Jednakże w porównaniu z
                niedawną przeszłością nie był on doprawdy niczym szczególnie oryginalnym. W
                pierwszym dziesięcioleciu powojennej Polski terror policyjno-sądowy, z
                towarzyszącą mu agresją ideologiczną, dotykał szerszych grup ludności i był
                nieporównanie groźniejszy dla jego ofiar, na przykład dla ludzi z AK, dla
                działaczy PSL-u, dla weteranów polskich stronnictw niepodległościowych czy dla
                zasłużonych oficerów Wojska Polskiego. "
                • oscar62 Re: PROF. JEDLICKI O ANTYSEMITYZMIE 16.10.05, 23:16
                  krystian71 napisała:

> Raczej o Marcu.
                  > "Marzec 68 zapisał się w pamięci przede wszystkim jako zmasowany atak
                  > sterowanej odgórnie propagandy z jej haniebną retoryką. Jednakże w porównaniu
                  z
                  >
                  > niedawną przeszłością nie był on doprawdy niczym szczególnie oryginalnym. W
                  > pierwszym dziesięcioleciu powojennej Polski terror policyjno-sądowy, z
                  > towarzyszącą mu agresją ideologiczną, dotykał szerszych grup ludności i był
                  > nieporównanie groźniejszy dla jego ofiar, na przykład dla ludzi z AK, dla
                  > działaczy PSL-u, dla weteranów polskich stronnictw niepodległościowych czy
                  dla
                  > zasłużonych oficerów Wojska Polskiego. "

TO TEZ PRAWDA, ALE ARTYKUL SIE KONCENTRUJE NA ANTYSEMICKIEJ NAGONCE WOBEC
                  ZYDOW. A PROPOS, PROF. JEDLICKI TEZ WSPOMNIAL COS CO JA NIE RAZ SUGEROWALEM:
                  ANTYSYJONIZM JEST CZESTO NAMIASTKA ANTYSEMITYZMU.
                  >
                  • mmkkll NO TO MOŻE INNY TEKST: 16.10.05, 23:27
                    www.zionism-israel.com/his/judeophobia.htm
                    EW. TUTAJ:
                    www.perednik.org/JUDEOPHOBIA.doc
                    ZNALAZŁEM COŚ TAKIEGO. TEKST JEST SPORY I ZDAJE SIĘ, ŻE PREZENTUJE RACZEJ TYPOWO
                    IZRAELSKI PUNKT WIDZENIA. W CZASIE WOLNYM PRZECZYTAM I SKOMENTUJĘ.
                    NA TEMAT ANTYSYJONIZMU TEŻ JEST.
                    • oscar62 Re: NO TO MOŻE INNY TEKST: 17.10.05, 00:25
                      mmkkll napisał:

> www.zionism-israel.com/his/judeophobia.htm
                      > EW. TUTAJ:
                      > www.perednik.org/JUDEOPHOBIA.doc
                      > ZNALAZŁEM COŚ TAKIEGO. TEKST JEST SPORY I ZDAJE SIĘ, ŻE PREZENTUJE RACZEJ
                      TYPOW
                      > O
                      > IZRAELSKI PUNKT WIDZENIA. W CZASIE WOLNYM PRZECZYTAM I SKOMENTUJĘ.
                      > NA TEMAT ANTYSYJONIZMU TEŻ JEST.

-----------------------------------------------
                      DZIEKUJE ZA CIEKAWE I OBSZERNE LINKI. TWOJ KOMENTARZ BEDZIE MILE WIDZIANY.
    • loquin.phd Ecoutez moje dziatki, przestańcie się o tym ... 17.10.05, 00:29
      ... antysemityzmie, który jest problemem fikcyjnym, rozpisywać. Nikt tutaj nie
      nawołuje do przemocy wobec Zydów bądź do ich zagłady, nikt nie propaguje
      bezczeszczenia synagog i kirkutów, nikt nie odmawia Zydom czlowieczenstwa, nikt
      nie usiłuje wypędzić ich z Polski lub Europy. Problem na dobrą sprawę nie
      istnieje.

Osobiście szanuję Zydów i tradycje żydowskie (na ile są mi znane), zawsze byłem
      zwolennikiem istnienia państwa Izraela i jego obrony, zawsze ostro potępiałem
      holocaust i próby relatywizowania tej zbrodni.

Dla nas (Europejczyków) w związku z Zydami są tylko dwa rzeczywiste problemy,
      wobec których nie ma w Europie tolerancji: a) Podszywanie się Zydów pod inne
      narody (polski, francuski, niemiecki, brytyjski etc.) oraz b) uczestnictwo
      Zydów w procesach politycznych narodów europejskich. Problem a) polega na tym,
      że nie sposób szanować osób podstępnie wypierających się własnej tożsamości
      narodowej; problem b) zaś na tym, że cele polityczne Zydów i narodów
      europejskich są rozbieżne.

Et voilà, to wszystko.
      • oscar62 Re: Ecoutez moje dziatki, przestańcie się o tym . 17.10.05, 00:43
        loquin.phd napisał:

> ... antysemityzmie, który jest problemem fikcyjnym, rozpisywać. Nikt tutaj
        nie
        > nawołuje do przemocy wobec Zydów bądź do ich zagłady, nikt nie propaguje
        > bezczeszczenia synagog i kirkutów, nikt nie odmawia Zydom czlowieczenstwa,
        nikt
        >
        > nie usiłuje wypędzić ich z Polski lub Europy. Problem na dobrą sprawę nie
        > istnieje.
        >
        > Osobiście szanuję Zydów i tradycje żydowskie (na ile są mi znane), zawsze
        byłem
        >
        > zwolennikiem istnienia państwa Izraela i jego obrony, zawsze ostro potępiałem
        > holocaust i próby relatywizowania tej zbrodni.
        >
        > Dla nas (Europejczyków) w związku z Zydami są tylko dwa rzeczywiste problemy,
        > wobec których nie ma w Europie tolerancji: a) Podszywanie się Zydów pod inne
        > narody (polski, francuski, niemiecki, brytyjski etc.) oraz b) uczestnictwo
        > Zydów w procesach politycznych narodów europejskich. Problem a) polega na
        tym,
        > że nie sposób szanować osób podstępnie wypierających się własnej tożsamości
        > narodowej; problem b) zaś na tym, że cele polityczne Zydów i narodów
        > europejskich są rozbieżne.
        >
        > Et voilà, to wszystko.

NIE MA PROBLEMOW, ALE...JEDNAK SA. JAKIE MADRE I JAKIE POUCZAJACE...
        • loquin.phd Re: Ecoutez moje dziatki, przestańcie się o tym . 17.10.05, 00:46
          Problemu antysemityzmu nie ma.
          • oscar62 Re: Ecoutez moje dziatki, przestańcie się o tym . 17.10.05, 01:08
            loquin.phd napisał:

> Problemu antysemityzmu nie ma.

SWIETA PRAWDA, W CHINACH NIE MA...
          • dana33 Re: Ecoutez moje dziatki, przestańcie się o tym . 17.10.05, 01:11
            jasssssne, ze nie ma phd... tylko wystarczy to poczytac remkkkkkkkka,
            krystianka, pusteme i drzewieckiego, ktorzy maja jeszcze swoich nasladowcow,
            ale oni wyprzedzaja reszte o glowe...

no i na zakonczenie dnia:

www.jewish.org.pl/polskie/materialy/antysemityzm/nawrot/nawrot_antysemity
            zmu.html
      • dana33 Re: Ecoutez moje dziatki, przestańcie się o tym . 17.10.05, 01:08
        chyba nie wiesz, phd, co sie u ciebie w domu dzieje....

www.wprost.pl/ar/?O=56728&C=57

et voila, to wszystko.
        • loquin.phd Re: Ecoutez moje dziatki, przestańcie się o tym . 17.10.05, 02:03
          Nie bagatelizuję problemu francuskiego, chodziło mi głównie o tutejsze forum.
          Państwo francuskie stawia czoło antysemityzmowi, problem "codzienności
          antysemickiej" w artykule Wprost jest bez wątpienia przejaskrawiony.
          Społeczność żydowska we Francji mimo wszystko jest najliczniejsza w Europie,
          tyle synagog co w Paryżu nie znajdziesz w żadnej innej stolicy UE.

Istnieje natomiast faktyczny problem jednostronnie krytycznej, a wręcz
          niechętnej Izraelowi i Sharonowi postawy mediów francuskich. C'est vrai.
    • polani Re: Portret antysemity 17.10.05, 04:14
      Am Dafuk bein gadot oder we bug
      "Jak bida to do zyda" tak to bylo i tak to bedzie
    • krystan71 Re: Portret antysemity 17.10.05, 11:15
      To o mnie. Przeczytałem to jeszcze raz dokładnie i masz rację. Taki jestem.
      Jestem antysemitą. Jestem antysemitą takim jak mnie opisałeś. Rachelka nie
      oburzaj się. Tacy jesteśmy i jestem z tego dumny.
      Niech żyje wolna Palestyna.
      • oscar62 Re: Portret antysemity 17.10.05, 11:44
        krystan71 napisał:

> To o mnie. Przeczytałem to jeszcze raz dokładnie i masz rację. Taki jestem.
        > Jestem antysemitą. Jestem antysemitą takim jak mnie opisałeś. Rachelka nie
        > oburzaj się. Tacy jesteśmy i jestem z tego dumny.
        > Niech żyje wolna Palestyna.

KRYSTIANKU, NIECH ZYJE SZCZEROSC...
        • krystian71 Re: Portret antysemity 17.10.05, 11:51
          OSKARKU, NIECH ZYJE GAPIOSTWO I DALSZY CIAG ZYDOWSKICH METOD W DYSKUSJI.
          WIDZISZ ANALOGIE?
          tY WCISKALES W USTA GOLDIEGO POGLADY,KTORYCH NIE WYRAZIL.
          TERAZ TWOJ POBRATYMIEC -WSPOLPLEMIENIEC FALSZUJE MOJ NICK,ZEBY SWOJE POGLADY W
          MOJE USTA WLOZYC.
          CO POWIESZ NA TAKIE METODY?
          NIE MASZ WRAZENIA,ZE TE METODY TO JEDNO ZE ZRODEL TEGO SLAWNEGO
          ANTYSEMITYZMU,BO POWODUJA,ZE ZWYCZAJNIE LUDZIE WAS NIE SZANUJA?
          • oscar62 Re: Portret antysemity 17.10.05, 11:59
            TU COS NIE KAPUJE. CO ZROBIL DOKLADNIE "MOJ POBRATYMIEC"?
            • krystian71 Re: Portret antysemity 17.10.05, 12:05
              eh TY OSKARKU, SIEROTO BOZA , POPATRZ DO GORY TO BEDZIESZ WIEDZIEC,ZE SIE PODE
              MNIE PODSZYL
              • dana33 Re: Portret antysemity 17.10.05, 12:13
                podszyl sie ktos pod ciebie, krystianku? znalazl sie jakis idiota, ktory
                zechcial sie POD CIEBIE podszyc???? nie wierze....
                • krystan71 Re: Portret antysemity 17.10.05, 12:18
                  :(( Podszył się ktoś pode mnie? A rzeczywiście, jest taki jeden.
                  Ja naprawdę nie lubię żydków. Jestem antysemitą. Takim jak to ftrącuś napisał.
                  Niech żyje wolna Palestyna.
                • krystian71 Re: Portret antysemity 17.10.05, 12:33
                  jak to jeden , ciotka,tu pelno takich idiotow,twoich wspolplemiencow, ktorzy
                  nic innego nie potrafia
                  • dana33 Re: Portret antysemity 17.10.05, 12:37
                    ciuciek, nawet najwiekszy zydowski idiota nie dorasta ci do piet. ty jestes
                    jedyny w swoim (antysemickim) rodzaju. nu, masz sie czym chwalic.
                    zacznij sie przygotowywac do niedzielnej spowiedzi u ksiedza, moze dostaniesz
                    tym razem tylko 5 zdrowasiek do przegadania....
                    • krystian71 Re: Portret antysemity 17.10.05, 12:46
                      no widzisz dancia, jakas ty glupia ciotka,?
                      Nawet gdyby ktos nie wiedzial,zes przechrzta to po stylu twego myslenia
                      bezblednie trafi.
                      Tylko przechrzty takie tematy podnosza i sie nimi fascynuja.
                      W zaufaniu ci powiem,ze 5 zdrowasiek to bardzo surowa pokuta, a jam
                      niewinny,choc nie ma bezgrzesznych ludzi :))))
                      • dana33 Re: Portret antysemity 17.10.05, 12:55
                        ciuciek, z czym ty do goscia?
                        tam gdzie ja, to takich jak ty nie wpuszczaja.
                        wole byc przechrzta, niz takim flaszywym, zaklamanym katolikiem jak ty.
                        boziu tu i boziu tam, a w rzeczywistosci kawal drania.
                        • krystian71 e tam , ciotka, to cukierman mi czarne PR robi 17.10.05, 13:02
                          bo on kurdupel i wziecia u niewiast nie mial.
                          Ja przyznaje sie,ze w mlodosci nie bylem bezgrzechu,niejedna przeze mnie
                          plakala i teraz mi wstyd.
                          Ale to dawne dzieje ,ciotka,teraz to raczej wzrokowcem jestem,to i nawet ksiadz
                          sie zrobil wyrozumialy ,bo to rozumiesz, mozna grzeszyc w myslach,ale za
                          opanowanie pokusy tez jest nagroda w niebie.
                          To juz nie grzech a czyn heroiczny.:)
                          • i-love-2-bike Re: e tam , ciotka, to cukierman mi czarne PR rob 17.10.05, 18:14
                            krystian71 napisała:

> bo on kurdupel i wziecia u niewiast nie mial.
                            > Ja przyznaje sie,ze w mlodosci nie bylem bezgrzechu,niejedna przeze mnie
                            > plakala i teraz mi wstyd.
                            > Ale to dawne dzieje ,ciotka,teraz to raczej wzrokowcem jestem,to i nawet ksiadz
                            >
                            > sie zrobil wyrozumialy ,bo to rozumiesz, mozna grzeszyc w myslach,ale za
                            > opanowanie pokusy tez jest nagroda w niebie.
                            > To juz nie grzech a czyn heroiczny.:)

o mamo,dobrze,ze siedze,krystianku co z ciebie za nicpon,ale dlaczego tylko
                            grzeszyles w mlodosci,ja tam nigdy nie przestaje wiec mam miesieczny na gorze,nu
                            wiesz z wprawy wyjsc nie mozna,bo jeszcze czlowiek sie o cukiermana potknie i
                            wtedy zlamanie gotowe:)))
                            • krystian71 Re: e tam , ciotka, to cukierman mi czarne PR rob 17.10.05, 20:09
                              no, mialem nadzieje,ze tego nie przeczytasz i w twoich oczach nie podpadne :)))
                              To wszystko przez ta dane i tego zukiermantla,ze sie cala moja przeszlosc
                              wydala ,bo wiadomo,ze to piesn bezpowrotnie minionej przeszlosci :)))
      • dana33 Re: Portret antysemity 17.10.05, 12:09
        taaaaak, krystianku, zabralo ci to troche czasu, zeby potwierdzic to, co mowie
        tu juz od miesiecy. chwalic sie znowu nie ma czym.... ostatecznie antysemityzm
        jest typowy i dla prostakow i dla tzw. inteligencji...
        nu, przyznales sie w koncu....
        • krystian71 Re: Portret antysemity 17.10.05, 12:40
          eh,jerum,jerum, gdzie te dawne polskie zydy o ktorych dziadzius mi opowiadal.
          jak tylko poszly z Polski od razu cala bystrosc potracily.Klimat tak na nich
          zle wplywa, klaustrofobia,monotonia otoczenia,polegajaca na tym,ze gdzie nie
          spojrzysz tam Zyd i zadnego urozmaicenia nie ma ???
          • lechu1 oj krystek ! A dziadek to po islamsku ci to wszyst 17.10.05, 13:36
            wszystko powiedzial ?
            Czy to ten od tatusia araba co uciekl zeby alimentow nie placic?
          • krystian71 no widzisz ciotka jakie sie robi dno 17.10.05, 13:50
            i jaki brak wyksztalcennia
            Eh,gdzie te dawne cadyki z Gory Kalwarii,kazdy jeden wiedzial,ze powiedziec
            mozna tylko po arabsku,albo po polsku albo za przeproszeniem w jidisz
            A po katolicku islamsku prawoslawnemu sie nie da
    • polani Re: Portret antysemity 17.10.05, 20:38
      Antysemita to polak co mu sie nic w zyciu nieudalo gosnogi i tylka
      za jego los sa zydzi winni
      om potrzebuja zyda jako aperetif
      • i-love-2-bike Re: Portret antysemity 18.10.05, 02:02
        polani napisał:

> Antysemita to polak co mu sie nic w zyciu nieudalo gosnogi i tylka
        > za jego los sa zydzi winni
        > om potrzebuja zyda jako aperetif

taki niestrawny stary indor jak ty na aperitif,tobys sie cofal niezle,uwazaj bo
        ptasia grypa szaleje,sprawdz sobie skrzydelka czys niezarazany trepku maly.
    • komandos7 Antysemityzm wytwor chorych zydowskich lbow 17.10.05, 20:40
      oni bez antysemityzmu zyc nie potrafia, wszystkie ich dzialania
      jak i cala polityka opiera sie na antysemityzmie. Jesli go
      nie ma, to sami go stwarzaja. Wywoluja nawet wojny swiatowe,rewolucje
      jak i inne agresje.Narod ktory nie umie zyc w symbiozie z innymi
      narodami, mamy przecie na to dowody rowniez dzisiaj, gdzie ich
      sasiedzi sa doprowadzani do rozpaczy i niezwyklych walk o swoje istnienie.
      Zydowska niewola jest najokrutniejsza ze wszystkich jakie zna swiat.
      • polani Re: Antysemityzm wytwor chorych zydowskich lbow 17.10.05, 22:31
        napewny wy jescie czwiconi
        a gam racahta we gam jaraszta z Bibli znaczy
        " tez mordowales i tez uznales nieruchomosci jako spadeg"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka