Dodaj do ulubionych

Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz

• antonioni1 Niemcy niech pilnują swojego nosa 05.11.05, 15:21
      Najwięcej przemocy w rodzinie, bicie żon i dzieci jest w protestanckich
      Niemczech. Kobiety niemieckie czują się "niespełnione". To niech się spełnią.
      Polska to inny kraj i inny obyczaj. Prawdę mówiąc tylko w Polsce cmoka się
      kobiety po rękach na znak szacunku. Gdybym to zrobił w Stanach, to mógłbym być
      posądzony o molestowanie seksualne. A nie daj Boże w krajach arabskich. Niech
      Niemcy pilnują swoich żon i swojego porządku. Ostatnio jakiś ich Joszka podobno
      ponownie się ożenił. Niech na swą wybrankę baczy pilnie, bo dużo młodsza od
      niego. Jak jej nie spełni, to znajdzie innego.
      • katolik_polski1 Re: Niemcy niech pilnują swojego nosa 05.11.05, 15:37
        To juz jego piata wybranka !
        Schreoder ma czwarta .
        Jak tu nie powiedziec ,ze islam wchodzi
        do Europy tylnymi drzwiami ????
    • werter-6 Katolu jesteś chory 05.11.05, 15:23
      Nikt nie slucha twoich kructowych "pierdów""
      • kurtho Re: Katolu jesteś chory 05.11.05, 15:29
        werter-6 napisał:
        > Nikt nie slucha twoich kructowych "pierdów""

Jestes "nowym" na tym forum? "polski katolik" to najzwyklejszy prowokator.
        najprawdopodobniej zagorzaly ateista, ktory swoja dzialalnoscia na obcym (jakie
        to znamienne!) forum przysporzyl sie znacznie do tego, ze w juz nawet w Polsce
        ludzie maja dosyc kosciola. Pisze ta z wielkim smutkiem, bo sam jestem
        Polakiem, tez katolikiem, i za nic w swiecie nie chcialbym byc porownywanym do
        wzorca jaki sugeruje ten prowokator. Najoczywisciej takie jest jego zadanie -
        zrazic do katolicyzmu jak najwieksza ilosc ludzi.
      • katolik_polski1 WERTER POPATRZ W MAGAZYNACH NA KOBIECE TYLKI 05.11.05, 15:45
        Potem zobacz w lustrze swoja obrosnieta i kwadratowa dupe,
        i zrozum dlaczego Polacy kochaja kobiety !
        • adamw Re: WERTER POPATRZ W MAGAZYNACH NA KOBIECE TYLKI 05.11.05, 16:19
          Kat..i ty sie mienisz Polakiem i Katolikiem? Do tradycji szlacheckiej się
          odwołujesz? Taki z Ciebie katolik jak z Rydzyka ojciec, przyjacielu. Zółć i
          nienawiść...przykre... Wstyd ze pozwalają Ci używac tego nicka, ja Ci do niego
          prawa odmawiam.Krzużowiec w łapciach z kory i cepem w garsci. No i krawacie w
          biało-czerwone paski, a jakże... Tfu.
        • kaczkadziwaczka7 Porownaj fdo swojego podwoorka, szowinisto katoli 05.11.05, 18:09
          Elbląg: Wycieńczone dzieci trafiły do szpitala
          Dwoje chorych, wygłodzonych i wycieńczonych dzieci trafiło do szpitala w
          Elblągu - poinformowało radio RMF. Dziewczynkę i chłopca zabrali z domu
          pracownicy opieki społecznej, a matkę zatrzymała policja.
          Podczas rutynowej kontroli pracownicy opieki społecznej znaleźli wychłodzoną,
          nagą 4-letnią dziewczynkę oraz 6-letniego chłopca w brudnych ubraniach.

Lekarze stwierdzili u dziewczynki zapalenie oskrzeli, a u chłopca infekcję
          górnych dróg oddechowych.

Razem z dziećmi w domu był pijany dziadek.

• werter-6 Katolu czy wziąles tabletki?? 05.11.05, 19:02
    • henrykm3 Re: katolik-polski1 - co ty wygadujesz? 05.11.05, 15:25
      Podejrzewam tu wpływ LPR i Rydzyka kobitki powinny dawać ,rodzić i usługiwać
      wg, Ciebie i nie decydować o swoim losie jesteś pomazancem nie Boga ale tych
      popapranców wpływowych na Twoje poglądy.
      • skun2 Re: katolik-polski1 - co ty wygadujesz? 05.11.05, 17:20
        nie powinny siedzieć w urzędzie ze środą, pić kawę i pier olic od rzeczy.
    • mgibson Do budy, szlachetko!!! 05.11.05, 15:29
      Do budy, szlachetko!!!
    • 1ja Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz+ 05.11.05, 15:30
      Zgadza sie, niech Niemcy pilnuja soich zon.a Polska zamiast tego zrezygnuje z
      dotacji,na ktore Niemcy placa.
    • zwiatrem1 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 05.11.05, 15:34
      Ludzie nie goraczkujcie sie i schowajcie swój zasciankowy sarmatyzm do kieszeni
      a PiS jest glupi, jak zwykle mysli ze likwidujac Srode zrobi nie wiadomo jakie
      oszczednosci, funduje nam za to nowe UB SB itd. i na kazdej klamce bedzie
      siedzial ponadpartyjny policjant. Kaczory do bajora!!!!!!!!!!!!!
      • mg2005 Czy Mumia Europejska ujmie się za Miss Piggy? )) 05.11.05, 16:09
    • zygfryd.okrutny Rzad Polski na drodze do zwyciestwa 05.11.05, 15:53
      oczywiscie w wyborach mozna duzo obiecac, tak sie robi na calym swiecie, jezeli bedzie spelnionych 20% obietnic, wyborca moze byc zadowolony.
      W wypadku Polski, zadna partia przed wyborami nie zna finansow Panstwa, wiec moze obiecywac co chce. Polska juz dzsiaj jest
      bankrutem, rzady postkomunistow i Balcerowicza pozostawiaja kolosalne zadluzenie 450 miliardow zlotych!! Kto ma odwage na tej
      bazie budowac nowa Polske ,temu trzeba zyczyc powodzenia na nastepne 20 lat. PiS ma ta odwage, powiedziec spoleczentwu w oczy ta
      niewygodna prawde, tak, program nasz jest ambitny, ale musimy tez ponosic koszty spowodowane przez rzady SLD i calej
      postkomunistycznej bandy!! PiS zrobi co moze, zrobie dla Polski w miare srodkow i mozliwosci. Za niepowodzenia posze sie zwracac do
      bylych towarzyszy z PZPR!!!
      • theworst to nie będzie roboty dla wszystkich 05.11.05, 16:00
        i noeych, pięknych bloków?
        buuuuu, a ja wam tak wierzyłem;)
      • h.gross Re: Rzad Polski na drodze do zwyciestwa 05.11.05, 16:08
        Oj Zyga, ale ty okrutny! Okrutny Balwan!!
        Rzad polski na drodze do zwyciestwa ostatecznego! Sieg Heil!!
        Baby do kuchni! Pedaly do pieca! Kaczki do garnka!! Sieg Heil!!
    • tutaki1 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 05.11.05, 16:07
      Ostal ci jeno zamolony kontusz
    • adamw Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 05.11.05, 16:13
      Kogo? Tych którzy zauwazają deprecjonujący kobiety stosunek doktryny
      katolickiej do kobiet, drogi katoliku_polski_numer1.
      Pani Środa starała sie doprowadzic np. do tego aby przypadki molestowania były
      karane a nie puszczane płazem(przypadek częstochowski), a kobiety traktowane na
      równi z męzczyznami. szlachty to jednak było te 10-12% więc odwoływanie się do
      tej tradycji na moje oko jest lekkim naduzyciem. Likwidacje jej urzędu to
      posunięcie czysto ideologiczne, zagranie pod rydzyka i jego wyznawców.Przykre.
      • katolik_polski1 NIEMIEC WYRZYNA CALA RODZINE KIEDY KOBIETA GO ZOST 05.11.05, 16:24
        wia !
        W Polsce sie z tym jeszcze nie spotkalem.
        16 letniego syna potrafil ostatnio gonic i na ulicy
        zastrzelic !
        To jest dopiero kultura !
        Takie wypadki to codziennosc w Niemczech !
        • indianski Re: NIEMIEC WYRZYNA CALA RODZINE KIEDY KOBIETA GO 05.11.05, 16:28
          Pod ktorym mostem w Berlinie sypiasz ze masz takie wiadomosci ?
          • katolik_polski1 Re: NIEMIEC WYRZYNA CALA RODZINE KIEDY KOBIETA GO 05.11.05, 16:36
            Ty z plemienia Szoszonow ?
            Niemieckiej prasy nie dowoza .
            Doslownie mowie ,tydzien w tydzien Niemiec
            likwiduje swoja rodzine i siebie !
            To dopiero kultura !
            Chcesz sie zabic,zabijaj sie sam !!!!
            • indianski Re: NIEMIEC WYRZYNA CALA RODZINE KIEDY KOBIETA GO 05.11.05, 16:39
              To w PISie teraz rozdaja komiksy ?
              • davidmors Poplecznicy Środy pyskują w Sobote ! 05.11.05, 16:47
                A któż to znowu podpuścił Niemca, żeby bronił skompromitowane i głupie babsko.
                • kaczkadziwaczka7 Re: Poplecznicy Środy pyskują w Sobote ! 05.11.05, 17:31
                  ty naprawde nie widzisz jaka dzicza w oczach cywilizowanych narodow jestescie?
                  moze was nedza do sluchania zmusza. czas zamknac granice i zakazac import z
                  Polski. nedza was nauczy, zalosne glupki.
                  • langston Re: Poplecznicy Środy pyskują w Sobote ! 05.11.05, 19:02
                    Wlasnie widzimy ta "cywilizacje" we Francji
                    buhahahahaa
        • katolik_polski1 Re: NIEMIEC WYRZYNA CALA RODZINE KIEDY KOBIETA GO 05.11.05, 16:28
          Najpierw zabil oczywiscie rodzine
          i nowego kochanka .
        • theworst Re: NIEMIEC WYRZYNA CALA RODZINE KIEDY KOBIETA GO 05.11.05, 16:28
          > Takie wypadki to codziennosc w Niemczech !
          Jak również widok czarownic latających na miotłach - na prawdę, to wszystko
          przez tych pedałów. Krowy mleka nie dają. Wściekłe są.
          To teraz takie rzeczy mówią w RM?
          • indianski Re: NIEMIEC WYRZYNA CALA RODZINE KIEDY KOBIETA GO 05.11.05, 16:31
            To informacje z ostatniego plenum PISu .
    • swan_ganz Michnika reprezentuje ten szmatławiec... 05.11.05, 16:19
      ten urząd jest nam tak potrzebny jak wrzód na doopie.
      Pedały w Holandii znów będą mieli okazję, by sobie marsz urządzić :))
      • indianski Re: Michnika reprezentuje ten szmatławiec... 05.11.05, 16:26
        Facet - co ty pedala od kobiety nie odrozniasz ?
        • swan_ganz Re: Michnika reprezentuje ten szmatławiec... 05.11.05, 18:00
          a to jest jakaś różnica? :))
        • cuauhtemoc Re: Michnika reprezentuje ten szmatławiec... 05.11.05, 19:21
          Akurat o Pani Srodzie najglosniej zawsze bylo jak chodzilo o gejow i lesbijki
    • zenek68 chrzanic dotacje na aborcje..na becikowe lepiej... 05.11.05, 16:31
      niech dadza to beda mieli mieso armatnie na ruskich albo niemcow jak to zwykle
      bywa ...bo za Gdansk to nie chca umierac..eurogeje rozjechane...
      • sugarless Re: chrzanic dotacje na aborcje..na becikowe lepi 05.11.05, 16:38
        • sugarless niech zajmą się wyrównaniem płac 05.11.05, 16:41
          • davidmors Wszystko dlatego, że zupa była za gorąca ! 05.11.05, 16:48
            • taziuta I mamusia upuściła ci na główkę? :-) 05.11.05, 16:50
      • sugarless my im dajemy wpływy z cła a oni nam wydzielają 05.11.05, 16:44
        ochłapy
    • krebs06 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 05.11.05, 16:38
      czy wszyscy katolicy tutaj to durnie??
      • taziuta Odbiegają jakoś specjalnie od rydzykowej średniej? 05.11.05, 16:49
        krebs06 napisał:
        > czy wszyscy katolicy tutaj to durnie??
        • abba15 Re: Odbiegają jakoś specjalnie od rydzykowej śred 05.11.05, 18:45
          taziuta napisał:
          > krebs06 napisał:
          > > czy wszyscy katolicy tutaj to durnie??

jeśli ci katolicy przeszkadzają ty bucu
          to spie..j jełopie do waszego kibucu
          • bio.mum Pytanie do abby15 05.11.05, 19:42
            • bio.mum Pytanie do abby15 05.11.05, 19:44
              Ile ty masz lat? Bede wdzieczna za szczera odpowiedz. Moze byc wierszykiem.
              Byle prawde.
              • taziuta Re: Abba to powietrze, tyle że ciut stęchłe :-) 05.11.05, 20:41
                Abba był, abba jest, abba zawsze będzie zwykłym sfrustrowanym wierszokletą za
                dychę, który nie lubi normalnych ludzi, bo w młodości się z niego wyśmiewali.
                To taki trochę hunchback, tyle że ze skrzywioną psychiką. Abba by Esmeraldy nie
                ratował lecz raczej dołączył do jej prześladowców :-(

bio.mum napisała:

> Ile ty masz lat? Bede wdzieczna za szczera odpowiedz. Moze byc wierszykiem.
                > Byle prawde.

• bio.mum Re: Abba to powietrze, tyle że ciut stęchłe :-) 05.11.05, 20:44
                  taziuta napisał:

> Abba był, abba jest, abba zawsze będzie zwykłym sfrustrowanym wierszokletą za
                  > dychę, który nie lubi normalnych ludzi, bo w młodości się z niego wyśmiewali.
                  > To taki trochę hunchback, tyle że ze skrzywioną psychiką. Abba by Esmeraldy
                  nie ratował lecz raczej dołączył do jej prześladowców :-(

Czesc Taziuta:) Pozwolisz, ze publicznie zadeklaruje, ze Cie naprawde lubie,
                  chociaz lubisz mi wchodzic na odciski a czasami nawet bywasz wredny?; )) Ale
                  nie rozpraszam Cie. Widze, ze sie kolejka do Ciebie calkiem dluga ustawila:)
                  • taziuta Re: Abba to powietrze, tyle że ciut stęchłe :-) 05.11.05, 21:07
                    Witam bio(?), czy mum(?), jak mam się do Ciebie zwracać? :-)
                    Dzięki za uznanie, miło mi, zaraz pochwalę się córce!

bio.mum napisała:
                    > Czesc Taziuta:) Pozwolisz, ze publicznie zadeklaruje, ze Cie naprawde lubie,
                    > chociaz lubisz mi wchodzic na odciski a czasami nawet bywasz wredny?; )) Ale
                    > nie rozpraszam Cie. Widze, ze sie kolejka do Ciebie calkiem dluga ustawila:)
                    • bio.mum Re: Abba to powietrze, tyle że ciut stęchłe :-) 05.11.05, 21:11
                      taziuta napisał:

> Witam bio(?), czy mum(?), jak mam się do Ciebie zwracać? :-)
                      > Dzięki za uznanie, miło mi, zaraz pochwalę się córce!

Bywalam juz biomumia oraz mamuska...mozesz wymyslec cos rownie oryginalnego;)
                      • taziuta Re: Abba to powietrze, tyle że ciut stęchłe :-) 05.11.05, 21:31
                        Coś wymyślę, ale nie dzisiaj, dzisiaj myślenie kiepsko mi idzie. Chyba pójdę
                        wcześniej spać :-)

bio.mum napisała:
                        > Bywalam juz biomumia oraz mamuska...mozesz wymyslec cos rownie oryginalnego;)

> taziuta napisał:
                        > > Witam bio(?), czy mum(?), jak mam się do Ciebie zwracać? :-)
                        > > Dzięki za uznanie, miło mi, zaraz pochwalę się córce!
                        • bio.mum Re: Abba to powietrze, tyle że ciut stęchłe :-) 05.11.05, 21:41
                          taziuta napisał:

> Coś wymyślę, ale nie dzisiaj, dzisiaj myślenie kiepsko mi idzie. Chyba pójdę
                          > wcześniej spać :-)

To do poniedziałku. Jutro Mazury. Pora odpocząć od tego bezkształtnego molocha
                          jakim niewątpiwie jest nasza stolica.
    • mammamia6 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 05.11.05, 16:53
      katolik_polski1 napisał:

> Kogo reprezentuje ten szmatlawiec ?
      > Jaka rownosc kobiet i mezczyzn ?
      > Na zachodzie podaja lape kobiecie na przywitanie
      > jak chlopu .
      > Jak ja caluje kobiete w reke to juz jestem
      > seksista ???
      > My mamy jeszcze nasze szlacheckie obyczaje !
      > Oni zatracili wszelkie .

Przepraszam, "szlacheckie obyczaje"? Skonam ze śmiechu. Jeśli będziemy
      szlacheckie obyczaje sprowadzać do cmoknonsensu, a w imię szlachetnej
      odmienności od cywilizowanej Europy tracić ogromne pieniądze na rozwój, to ja
      uprzejmie dziękuję za takie pomysły.
      • katolik_polski1 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 05.11.05, 17:00
        Odrzuc schlacheckie obyczaje , przyjmij islamskie !
        • mammamia6 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 05.11.05, 17:18
          katolik_polski1 napisał:

> Odrzuc schlacheckie obyczaje , przyjmij islamskie !

Wiesz co? Między twoją definicją szlachetnych obyczajów i islamskimi, jest
          przepaśc taka i tyle możliwych wzorców zachowań, że zrozumiałam jakim "katoliku
          polski" jesteś przymitywem.
    • x-y-z Kaczyńscy do przodu! - Macie poparcie 05.11.05, 17:01
      wczoraj w sondażu Forum - 69% społeczeństwa w Was wierzy (i już prostackie
      komentarze przedstawiciela PO i prowadzącej program)
      .... Panowie Kaczyńscy i PiS - działajcie i nie przejmujcie się głupim gadaniem
    • nocny.lot Glupole, glupole... 05.11.05, 17:12
      Marzy sie Kaczkom kariera
      Polskiego Joerga Heidera
      Nie da pieniedzy nam Unia?-
      Trudno, wezmiemy z Torunia
    • tomek9991 1 czerwona gazeta, nie prasa 05.11.05, 17:16
      99% prasy niemieckiej interesuje burdel w Niemczech.
    • awacss Ale gdzie ten haracz? 05.11.05, 17:17
      Chyba ,że Niemce inaczej rozumieją słowo haracz lub tłumacz z GW jest do dupy
    • realista1000 Skoro Niemcom nie odpowiada polski rząd 05.11.05, 17:21
      to znaczy, że dla nas Polaków on jest idealny. Oni się boją utraty wpływów, bo
      dotychczasowy nasz prezydent to "lizydup" i właził każdemu bez wazeliny, tak
      samo jego polityczne zaplecze. Może w końcu coś się zmieni! A do
      dziennikarzy "GW" - jest takie powiedzenie: "Nie strasz, nie strasz, bo się...
      zesrasz!"
      • theworst Re: Skoro Niemcom nie odpowiada polski rząd 05.11.05, 17:40
        realista1000 napisał:

> to znaczy, że dla nas Polaków on jest idealny.
        tzn, że wszystkie państwa ościenne mają idealne rządy (bo pewnie Tobie nie pasują)
    • dolenicz Smiech pusty ogarnia, a potem trwoga... 05.11.05, 17:29
      ..jesli sobie czlowiek przypomni, ze pisza to potomkowie uebermenschow, ktorzy,
      nie tak znowu dawno, wszystkich osobnikow "kochajacych inaczej" pakowali po
      prostu do gazu. Obok Zydow, Cyganow, nieuleczalnie chorych, ze wymienie tylko
      te grupy.
      • theworst Re: Smiech pusty ogarnia, a potem trwoga... 05.11.05, 17:42
        > nie tak znowu dawno, wszystkich osobnikow "kochajacych inaczej" pakowali po
        > prostu do gazu. Obok Zydow, Cyganow, nieuleczalnie chorych, ze wymienie tylko
        > te grupy.
        Radziłbym sprawdzić, czy któryś z Twoich przodków nie ukradł kiedyś sąsiadowi
        krowy. bo jeszcze znajdzie cie jakiś narwaniec i zapakuje cie za to do pudła
        • dolenicz Re: Smiech pusty ogarnia, a potem trwoga... 05.11.05, 17:58
          O, widac, zes biegly w temacie tzw. inwentarza. A jesli o moich Przodkow to
          owszem byli, ze tak powiem, zamieszani w kradziez. Tylko ze to Im
          ukradli "sasiedzi". Setki morg a tzw. galicyjskim Podolu.
          Moze wiec lepiej pisz na temat?

• dolenicz P.S. do Pani/Pana theworst, experta od krow 05.11.05, 19:26
          Cos Pana/Pania jakby przytkalo. Rozumiem, inteligencja w pierwszym pokoleniu,
          zgadza sie?
          W uzupelnieniu mojego poprzedniego postu, to na tym galicyjskim Podolu oprocz
          morg, byly jeszcze stada/obory, idace takze w setki sztuk. Wiec cos jednak bylo
          z tymi krowami w mojej Rodzinie. Cos jakby radio Erewan?

theworst napisał:
          >Radziłbym sprawdzić, czy któryś z Twoich przodków nie ukradł kiedyś sąsiadowi
          >krowy. bo jeszcze znajdzie cie jakiś narwaniec i zapakuje cie za to do pudła

• theworst Re: P.S. do Pani/Pana dolenicz experta od krow 06.11.05, 17:45
            dolenicz napisał:

> Cos Pana/Pania jakby przytkalo. Rozumiem, inteligencja w pierwszym pokoleniu,
            > zgadza sie?

Sorry, nie mam czasu siedzieć godzinami na necie i odpowiadać na głupie posty

> W uzupelnieniu mojego poprzedniego postu, to na tym galicyjskim Podolu oprocz
            > morg, byly jeszcze stada/obory, idace takze w setki sztuk. Wiec cos jednak bylo
            >
            > z tymi krowami w mojej Rodzinie. Cos jakby radio Erewan?

więc rozumiem, że kazdy Niemiec po wsze czasy będzie winny utraty tego?
            • malpa-z-paryza bruksele nie mozna zrobic w konia 06.11.05, 21:22
              tak jak to PiS zrobil polowa Polakow. Niech dalej wymyslaja swe dziwologi,
              ale jak im kurki z euro przykreca to im kolana zmiekna.
              A co do statusu rownosc, ba mamy sporo do roboty. Co z tego ze calujemy w
              raczki, przepuszczamy nasze piekne kobiety ale daj Pan Boze aby kobieta miala
              racje. U nas mamy caly wachlarz umigow dobrego wychowania za ktorym chowa sie
              maczo polskie. Siedz cicho babo.
    • taziuta Re: W 1992 włączałem Wiadomości jak kabaret :-) 05.11.05, 17:33
      W 1992 roku Wiadomości słuchało się jak kabaretu. Codziennie nowy kwiatek się
      trafił. I zdaje się, że właśnie obserwujemy powrót tamtych czasów. Tyle, że
      wtedy bawiliśmy się sami. Teraz wraz z nami (nami) bawić się będzie cała
      Europa. Patrz również Financial Times i nowa Pani Minister :-)
      • wet3 Jak oni sa tacy madrzy - 05.11.05, 17:36
        - to niech dadza Srodzie zatrudnienie na tej samej pozycji w Niemczech! Bedzie
        z pewnoscia miala tam wiecej roboty niz u nas.
        • taziuta Powiedz, że masz w d... dotacje, ja cię zrozumiem! 05.11.05, 17:40
          Jeśli uważasz, że nasza przynależność do UE daje nam szansę na dogonienie w
          jakiejś rozsądnej perspektywie (za naszego życia?) Europy Zachodniej, to musisz
          się liczyć z ich zdaniem. Przypomnę, to oni nas dotują, a nie odwrotnie :-)

wet3 napisał:
          Jak oni sa tacy madrzy -
          > - to niech dadza Srodzie zatrudnienie na tej samej pozycji w Niemczech!
          Bedzie
          > z pewnoscia miala tam wiecej roboty niz u nas.
          • abba15 Re: Powiedz, że masz w d... dotacje, ja cię zrozu 05.11.05, 18:36
            taziuta napisał:
            > Jeśli uważasz, że nasza przynależność do UE daje nam szansę na dogonienie w
            >jakiejś rozsądnej perspektywie (za naszego życia?) Europy Zachodniej, to musisz
            > się liczyć z ich zdaniem. Przypomnę, to oni nas dotują, a nie odwrotnie :-)

jest dokładnie na odwrót, to my płacimy potężny haracz w postaci skladki, a
            potem nam coś z tego skapnie.
            nasza przynależność do UE jest hamulcem dla rozwoju (Niemcy ujemny przyrost PKB)
            niewiele rozumiesz z otaczającego cię świata
            • wet3 do abba15 05.11.05, 19:21
              abba15 napisał:

> taziuta napisał:
              > > Jeśli uważasz, że nasza przynależność do UE daje nam szansę na dogonienie
              > w
              > >jakiejś rozsądnej perspektywie (za naszego życia?) Europy Zachodniej, to m
              > usisz
              > > się liczyć z ich zdaniem. Przypomnę, to oni nas dotują, a nie odwrotnie :
              > -)
              >
              > jest dokładnie na odwrót, to my płacimy potężny haracz w postaci skladki, a
              > potem nam coś z tego skapnie.
              > nasza przynależność do UE jest hamulcem dla rozwoju (Niemcy ujemny przyrost
              PKB
              > )
              > niewiele rozumiesz z otaczającego cię świata

Zgadzam sie z Toba! Nasza przynaleznosc do UE (na warunkach z jakimi weszlismy
              do tego nowego ZSRR) jest nieszczesciem! Bedziemy za nie bardzo drogo placic -
              tak pod wzgledem gospodarczym, jak moralnym (narod nasz sie zmniejsza w bardzo
              szybkim tempie) i politycznym. Pozdrawiam.
              • bio.mum Re: do abba15 05.11.05, 19:48
                wet3 napisał:

> Zgadzam sie z Toba! Nasza przynaleznosc do UE (na warunkach z jakimi
                weszlismy do tego nowego ZSRR) jest nieszczesciem!

Jesli moge cos poradzic, tak po ludzku, ze szczerego serca...nauczcie sie
                pisac "moim zdaniem" formuujac posty, znacie ta formulke? Podejrzewam ze tylko
                dla siebie nawzajem jestescie autorytetami. To taka dobra sugestia. Bedziecie
                bardziej wiarygodni.
                • bio.mum Re: do abba15 05.11.05, 19:52
                  Formulujac oczywiscie. Mam nadzieje, ze zdarzylam przed tropicielami bledow
                  ortograficznych;) Literowka wynikajaca z nieuzywania polskich znakow.
                  • taziuta A czemu nie używasz polskich znaków? :-) 05.11.05, 20:46
                    Spróbuj się przełamać!
                    To proste - naciśnij Alt i e, a otrzymasz ę. Reszta podobnie. Próbowałaś? :-)

bio.mum napisała:
                    > Formulujac oczywiscie. Mam nadzieje, ze zdarzylam przed tropicielami bledow
                    > ortograficznych;) Literowka wynikajaca z nieuzywania polskich znakow.
                    • bio.mum Re: A czemu nie używasz polskich znaków? :-) 05.11.05, 20:50
                      taziuta napisał:

> Spróbuj się przełamać!
                      > To proste - naciśnij Alt i e, a otrzymasz ę. Reszta podobnie. Próbowałaś? :-)

Mam uraz. Nie dam rady. Bedac bywalczynia wielu forow w przeszlosci nauczylam
                      sie, ze nie nalezy uzywac polskich znakow. I tak mi zostalo. I nawet swoje CV
                      bez polskich znakow mam napisane;)
                      • taziuta Re: A czemu nie używasz polskich znaków? :-) 05.11.05, 21:02
                        Patrząc z punktu widzenia kogoś kto od czasu do czasu czyta różne CV, radzę Ci
                        się jak najszybciej przełamać. Chyba, że masz dobrą stabilną pracę, której nie
                        chcesz zmieniać do emerytury. :-)

bio.mum napisała:
                        > Mam uraz. Nie dam rady. Bedac bywalczynia wielu forow w przeszlosci nauczylam
                        > sie, ze nie nalezy uzywac polskich znakow. I tak mi zostalo. I nawet swoje CV
                        > bez polskich znakow mam napisane;)

> taziuta napisał:
                        > > Spróbuj się przełamać!
                        > > To proste - naciśnij Alt i e, a otrzymasz ę. Reszta podobnie. Próbowałaś?
                        > :-)
                        >
                        • bio.mum Re: A czemu nie używasz polskich znaków? :-) 05.11.05, 21:09
                          taziuta napisał:

> Patrząc z punktu widzenia kogoś kto od czasu do czasu czyta różne CV, radzę
                          Ci się jak najszybciej przełamać. Chyba, że masz dobrą stabilną pracę, której
                          nie chcesz zmieniać do emerytury. :-)

Zartowalam z tym CV, Drogi Taziuto. Mam je po polsku ( ze wszystkimi swojskimi,
                          jedynymi w swoim rodzaju koncoweczkami) oraz po angielsku. Stabilnej pracy nie
                          mam. Ale jesli pozwolisz, zapraszam na priv, bo wiesz jak to jest...ja tu sie
                          tylko politycznie wyzywam;))
          • wet3 do taziuta 05.11.05, 19:15
            A ja mam gdzies ich polityke wtracania sie w nasze sprawy. Nie widze zadnych
            korzysci. Jesli lizanie niemieckiej "zadnicy" odpowida ci - twoja sprawa. Wara
            szwabom od naszej polityki wewnetrznej i zewnetrznej! Zapomnialas o tym co
            dzialo sie w czasie ostatniej wojny. Takich jak ty jest wielu na tym forum - i
            to mnie przeraza.
            • taziuta Wet za wet, to stąd twój nik? :-) 05.11.05, 20:57
              Gdyby narody nadal się kierowały XX-wiekową tradycją (plus poprzednie
              dziesiątki tysięcy lat) wet za wet, to w dzisiejszych czasach długo by się nią
              już nie nacieszyły (za dużo prawdziwej, a nie wydumanej przez Busha, BMR).
              Dorośliśmy (choć jak cię czytam to widzę, że dalego nie wszyscy) i
              zrozumieliśmy truizm, że zgoda buduje a niezgoda rujnuje.
              Rozumiem, że wolisz żyć w gnoju ale zachowując swą tożsamość narodową i
              tradycję? Ale jak daleko wstecz, wg ciebie, te tradycje powinny być nadal
              obowiązującym dzisiaj wzorcem? Kiedyś byliśmy kanibalami, wcześniej małpami.
              Jeszcze w XX wieku kobiety nie miały praw wyborczych, ich miejsce w
              społeczeństwie określały trzy K (z niemiecka). Czy to też się ma składać na
              naszą tożsamość, której chcesz bronić przez tymi gejolubami z Brukselii? :-)

wet3 napisał:
              > A ja mam gdzies ich polityke wtracania sie w nasze sprawy. Nie widze zadnych
              > korzysci. Jesli lizanie niemieckiej "zadnicy" odpowida ci - twoja sprawa.
              > Wara szwabom od naszej polityki wewnetrznej i zewnetrznej! Zapomnialas o tym
              > co dzialo sie w czasie ostatniej wojny. Takich jak ty jest wielu na tym
              > forum - i to mnie przeraza.
              • wet3 Re: Wet za wet, to stąd twój nik? :-) 05.11.05, 22:47
                A skad u ciebie taka pewnosc, ze wole zyc w gnoju? Tozsamosci oczywiscie NIGDY
                sie nie wyrzekne! A czy to moja wina, ze Polska okradziona zostala przez
                zlodziejska prywatyzacje? Byly z pewnoscia znacznie lepsze sposoby na poprawe
                godpodarki oraz bytu materialnego Polakow - niz oddanie cudzoziemcom majatku
                narodowego za grosze i terapia szokowa niejakiego Balcerowicza. Problem polega
                na tym, ze kompletnie zignorowano prawdziwych fachowcow, a rozne miernoty i
                zlodzieje zrujnowaly kraj. Poza tym zdajesz sie w ogole nie rozumiec Niemcow.
                Dobrze przestudiuj sobie wypowiedzi Polakow (uczestniczacych w tym forum),
                ktorzy mieszkaja, lub tez mieszkali w Miemczech. Uwazam twoja postawe wobec
                Niemcow bardzo naiwna. Czesciowo pamietam okupacje i bylem dosc duzo razy w
                Niemczech. Moge smialo powiedziec, ze w postawie Niemcow wobec nas nie widze
                praktycznie zadnej poprawy. Czy mozna wyjsc z tego blota? - Mozna!!! - Sledz
                dobrze wydarzenia w Argentynie od czasu wyboru jej ostatniego prezydenta (chyba
                2 lata temu). Moze to ciebie przekona. Wprawdzie wiadomosci na temat odbudowy
                gospodarki argentynskiej sa przez globalistow skrzetnie ignorowane, ale chetni
                moga zawsze znalesc wiadomosci na ten temat.
      • langston DO TAZIUTA!! 05.11.05, 19:25
        Polecam ci wywyiad z prof Rotfeldem dowiesz sie skad sie takie opinie biora.

serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,2998200.html
        "...Polska ma rowniez wrogow..."
        • wet3 Re: DO TAZIUTA!! 05.11.05, 19:27
          langston napisał:

> Polecam ci wywyiad z prof Rotfeldem dowiesz sie skad sie takie opinie biora.
          >
          > serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,2998200.html
          > "...Polska ma rowniez wrogow..."

A ja chcialbym miec wywiad z jakims Polakiem , a nie Rotfeldem!
          • langston Re: DO TAZIUTA!! 05.11.05, 19:31
            ...a co mnie to obchodzi co ty bys chcial i kogo ty za Polaka uwazasz a kogo
            nie!
            • wet3 Re: DO TAZIUTA!! 05.11.05, 19:37
              langston napisał:

> ...a co mnie to obchodzi co ty bys chcial i kogo ty za Polaka uwazasz a kogo
              > nie!
              Ciebie moze to nie obchodzic. Masz prawo wyboru. Mnie jednak to BARDZO
              obchodzi - bo nie jestem podatny na pranie mozgu.
              • langston Re: DO TAZIUTA!! 05.11.05, 19:44
                ...jakbys przeczytal/posluchal tego wywiadu to dowiedzilabys sie czegos waznego.
                M.in. tego ze plucie na Polske w prasie zachodniej ma swoja inspiracje...
                • taziuta Inspiracje inspiracjami, ale my też dajemy powody! 05.11.05, 23:32
                  Gdyby tak wszystko można było zwalić na wraże inspiracje!
                  Niestety, pisiaki ze swoimi moherowymi poplecznikami, wcale nie pomagają nam w
                  podtrzymaniu wizerunku cywilizowanego, nie zaściankowego kraju :-(

langston napisał:
                  > ...jakbys przeczytal/posluchal tego wywiadu to dowiedzilabys sie czegos
                  > waznego. M.in. tego ze plucie na Polske w prasie zachodniej ma swoja
                  > inspiracje...
        • taziuta Dzięki, rzeczywiście ciekawy wywiad:-) 05.11.05, 23:26
          langston napisał:

> Polecam ci wywyiad z prof Rotfeldem dowiesz sie skad sie takie opinie biora.
          >
          > serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,2998200.html
          > "...Polska ma rowniez wrogow..."
    • dobby7 do katolika 05.11.05, 17:47
      Jakie szlacheckie obyczaje???!!!
      To jest kompletny nonsens, calowanie kobiet w dlon.
      Na taki gest zasluguje matka.
      A jezeli mezczyzna wyciaga lape do kobiety na powitanie pierwszy, to jest
      burakiem. To facet czeka na gest kobiety.
      Poczytaj savoir vivre, katoliczku patriotyczku ...
      • ritterausleidenschaft Re: do katolika 05.11.05, 17:54
        wyemancypowany katolik cmoka jak leci i ma juz parchy na pysku
      • abba15 Re: do katolika 05.11.05, 18:40
        dobby7 napisał:
        > Poczytaj savoir vivre, katoliczku patriotyczku ...

patriotyzm ci przeszkadza śmieciu ubecki?
        a katolicyzm śmieciu jest staroświecki?
      • cuauhtemoc Re: do katolika 05.11.05, 19:26
        prosilbym o nieuogolnianie katolikow do postawy kolegow rodem z LPRu lub
        Samoobrony to na prawde boli
    • sajgon70 i dobrze 05.11.05, 17:57
      baby w sądach rodzinnych zawsze mają lepszy status,
      bo sędzia to najczęściej też baba
    • parmesan Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 05.11.05, 18:18
      Te, "kATOLIK" baran jestes i tyle. Nierozumiesz podstaw a glos zabierasz. Pilnuj
      swego "wodza" to lepiej zrobisz, bo wydyma cie i nawet nie poczujesz.
    • dolly8 Re: Niemiecka gazeta: polski rząd płaci haracz 05.11.05, 18:35
      To jest pierwszy krok do uwsteczniania polskiej polityki unijnej. Niestety, ale
      bracia Kaczyńscy nie należą do entuzjastów Unii, a jak widać, również równego
      statusu kobiet i mężczyzn. My kobiety możemy spodziewać się jeszcze po tym
      rządzie wielu negatywnych niespodzianek.
    • langston KILKA FAKTOW NA ROZGRZANE GLOWY! 05.11.05, 18:40
      1. Prawo wyborcze w Szwajcarii kobiety uzyskaly w latach ...1970tych.
      2. W Niemczech i Anglii kodeks karny przewidywal kary za homoseksualizm az do
      lat 1960tych. W Polsce takie kary przestaly obowiazywac juz w latch 1920tych.

Pisal o tym niedawno S. Bratkowski w Rrzeczpospolitej.

...to tak na marginesie by zakompleksieni idioci czegos sie dowiedzieli zamim
      beda dalej pluc na Polske.
      • theworst Re: KILKA FAKTOW NA ROZGRZANE GLOWY! 05.11.05, 19:56
        OK, ale nie chodzi o to, co było kiedyś, ale o to, co jest TERAZ. SK..syństwo
        (bo inaczej tego nazwać nie można) trzeba tu i teraz. A chyba nie powiesz, że w
        Polsce teraz jest różowo. I nie chodzi mi o polityke, sa ważniejsze sprawy.
      • adas313 Re: KILKA FAKTOW NA ROZGRZANE GLOWY! 06.11.05, 09:54
        3. W Polsce kobieta po raz pierwszy została premierem w 1993 (?) roku. W
        Niemczech może zostanie w 2005.
        4. W Parlamencie minionej kadencji zasiadało (procentowo) więcej kobiet niż we
        Francji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka