t324911 20.11.05, 09:24 A jak sie robi interes na Andersie ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katolik_polski1 JEZIORO GENAZARET JEST CHRZESCIJANSKIE 20.11.05, 10:21 Tam Jezus powolal pierwszych chrzescijan ! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki JEZIORO GENAZARET nie JEST CHRZESCIJANSKIE 20.11.05, 10:30 jest słodkowodne Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: JEZIORO GENAZARET nie JEST CHRZESCIJANSKIE 20.11.05, 10:41 Przykro mi ,ale my tam swoje namioty rozbijemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: JEZIORO GENAZARET nie JEST CHRZESCIJANSKIE 20.11.05, 10:42 jak ci przykro to po co rozbijać-masochizm ???? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 20.11.05, 10:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki być może ale 20.11.05, 10:59 zadaniem katolików nie jest zaprowadzanie jakiegokolwiek i gdziekolwiek "porządku" czyżbyś o tym nie wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: aaki 21.11.05, 14:33 Ja tez tego nie wiedzialem! Moze zwolasz konsylium i nam katolikom to wytlumaczasz.Najlepiej do konsylium wez Dany i Fredzia to przynajmniej nie bedzie zwady kto jest madrzejszy.Oczekujemy na wyjasnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: JEZIORO GENAZARET nie JEST CHRZESCIJANSKIE 20.11.05, 19:39 a nasz staw chce na judaizm przejść. Karpie będą po żydowsku... Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: JEZIORO GENAZARET JEST CHRZESCIJANSKIE 20.11.05, 18:58 masz racje Erec israel jest z wisly do Jordanu polacy dostana autonomie jak w czasie kroli polskie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Należy wprost napisać o wielkich zasługach ... 20.11.05, 10:59 .. gen. Andersa dla powstania państwa Izrael. Z jego armii podczas pobytu w Palestynie zdezerterowało kilka tysięcy żołnierzy pochodzenia żydowskiego ( w sumie 9% stanu osobowego armii ). Anglicy grozili mu nawet sądem polowym, gdyż właściwie nikt ich nie ścigał. Reszta armii zagroziła buntem i sprawa została załagodzona. Ci dobrze wyszkoleni żołnierze byli podstawą armii izraelskiej podczas pierwszej wojny z Arabami (1948/49). Gen. Andersowi należy się duży pomnik w centrum Jerozolimy ( może koło Knesetu ), a nie tylko tablica pamiątkowa w miejscu, które odwiedzają tylko Polacy. Na dziedzińcu przed kościołem stoi pomnik Miast Polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:00 to że zydzi dezertowali z armii andersa nie jest jego świadomą "zasługą" Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:11 Ale przymykał na to oczy i nie kazał ich szukać ( w małym w sumie kraju ). Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:15 nie miał wyjscia, ilość dezercji była tak duża ,że trzeba było przymknąć na nie oczy i zezwolić na wyjscie z armii jednostek(?) nie budzących zaufania. innym rozwiązaniem byłyby tylko krwawe represje i sądy polowe dla wielu setek dezerterów. nie sądzę aby anders nie konsultował swoich decyzji z brytyjczykami Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:26 Bzdury pleciesz. Zydzi dezerterowali za cichym przyzwoleniem i Andersa i Brytow - mieli stanowic trzon zydowskich sil zbrojnych bedacych przeciwwaga dla kolaborujacych z Niemcami Arabow palestynskich. Drugie tyle Zydow bralo udzial w Kampanii Wloskiej - m.in. w bitwie pod Monte Cassino. I na koniec: okolo 20% zamordowanych w Katyniu bylo polskimi Zydami. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:32 przyzwolenie być może i było ale i była chęć dezercji. A może zostali zmuszeni do dezercji ???? Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:57 Bylo i jedno i drugie. De iure byla to dezercja. De facto raczej nie. Czy piszac o zmuszaniu do dezercji masz na mysli przejawy antysemityzmu w armii Andersa? Z tego co mi wiadomo, jesli sie pojawialy, to byly ostro zwalczane przez gen.Andersa. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:31 Brytyjczycy byli raczej zaskoczeni, gdy poznali fakty. Rozwiązaniem byłoby internowanie tych ludzi na Cyprze. Sami Anglicy robili tak z nielegalnymi emigrantami do Palestyny. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 21:16 Anders wiedzial co robi, Anders przewidywal ewentualne reakcje Brytyjczykow, choc byl raczej wsciekly. W czasie naboru, na nieludzkiej ziemi sowieci ograniczyli go limitami. Mogl z Sojuza tylko okreslona liczbe ludzi wyprowadzic i oprocz umieajacych z glodu kobiet i dzieci , staral sie , aby to byli zolnierze majacy w przyszlosci ruszyc do Polski i polska ziemie wyzwalac. Wlasciwie dziwne i szkoda,ze w tym samym czasie nie mogl u Stalina zaorendowac ktos,kto by chcial ZYDOWSKA Armie stworzyc. Przesiedlono ich na wschod co nie miara,wiedzieli co sie dzieje na okupowanych przez hitlerowcoa ziemiach... Armia Andersa byla polska i miala Polsce sluzyc Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:07 Hallo ,hallo ! A co z Zydami ,ktorzy przeszli na strone Chrystusa i stali sie pierwszymi chrzescijanami . Tam sa nasze korzenie ! Tam jest nasza swieta ziemia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:10 proszę bardzo-możesz tam jechać i odwiedzić te swięte miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:11 ci co sie stali pierwszymi chrzescijanami to juz dawno powymierali. osadnicy zydowscy powyrywali korzenie i zasadzili inne drzewka. wiec ziemia przestala byc swieta. (aki, to tak trzeba kretynom odpowiadac????) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 20.11.05, 11:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:19 wiem, wiem, katoliku, probujecie juz ponad 5000 lat. probuj dalej. ty farsztejst, katoliku, ze bez tego zyda, to by chrzescijanstwa nie bylo, wiec jakbys nie piszczal, dalej mozesz dziekowac zydom. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 20.11.05, 11:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:40 wasz chrystus to zyd. mame zydowka, tate zyd, wiec on zyd, czystej krwi. z zydowskim pozdrowieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 13:38 "dana 33" pamietaj o tym, ze woda sluzy miedzy innymi do oczyszczania i Chrystus bedac ochrzczony woda zostal oczyszczony z zydowskiego brudu, ktory splynal z Niego po Chrzcie Swietym. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 13:40 jasssssssne..... ale mame i tate ochrzeni nie byli, jak pamietam.... nu, i ta zydowka jest krolowa polski... niezle, plonusie, prawda? i do swietego jozia tez sie modlicie... git, czym byscie go nie oblali, zydem sie urodzil, obrzezany byl, i zydem umarl. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 20:02 blad i niedouczenie. Do swietych nie nalezy sie modlic,mozesz ich prosic o wstawiennictwo, modlisz sie zawsze do BOGA. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ????????? 20.11.05, 11:40 nu, nie badz taki dokladny, gdzie indziej tez nie. wielka mecyja jakies 3000 lat.... nie ma sie o co klocic.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ????????? 20.11.05, 20:03 no dobra,widze ze juz aaki zareagowal,ja tez sie posmialem,ale komp mi sie zawiesil i juz nie bylo do smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 ps 20.11.05, 20:04 cep ma racje, z ciebie 100% baba, wogole nie masz glowy do liczb 300 w te czy 1600 w tamte, 5000 czy 2 tys Odpowiedz Link Zgłoś
zyd.bogiem.polaka Brawo Dana33!!! 20.11.05, 11:48 dana33 napisała: > ty farsztejst, katoliku, ze bez tego zyda, to by chrzescijanstwa nie bylo, wiec jakbys nie piszczal, dalej mozesz dziekowac zydom. Nu, widzisz jaka kariere moze Zyd zrobic w Polsce? Nawet do Boga moze awansowac... ;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Brawo Dana33!!! 20.11.05, 12:58 czy chcesz mi dac do zrozumienia, ze jak pojade do polski to awansuje? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyd.bogiem.polaka Re: Brawo Dana33!!! 20.11.05, 16:42 dana33 napisała: > czy chcesz mi dac do zrozumienia, ze jak pojade do polski to awansuje? :)))) Ano moze nawet ku czci dostaniesz wlasna radiostacje tak jak inna slynna Zydowka, moze o nazwie "Radio Dana". :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Brawo Dana33!!! 20.11.05, 17:40 jezuuuuu, co za pomysl!!!! to ja tam bede mogla gadac co chce? nawet po hebrajsku??? sluchaj, ja juz ide pakowac overnight bag.... hm.... zrobie swqietny geszeft, bo bede kursowac miedzy polska a israelem, wiec zarobie kilometry fruwania i pewnie ze 3 razy w roku bede miala bezplatny bilet.... jako bonus za pomysl, jeden bilet w roku, ten besplatny bedzie twoj, deal? :) aaaa, oglosze sie tez w radiu dana jako pomyslodawce i oddam ci resort redakcyjny, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:17 nu podobno niektóre oliwki żyją baaaaardzo długo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:19 szczegolnie te koszerne... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:25 nie rozgraniczam-potencjalnie wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:41 a powinienes, bo te koszerne sa drozsze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 11:51 dla mnie bez róznicy-nie lubię oliwek.ale moja żona za nimi przepada Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 12:59 nu, to nie nowosc, ze baby madrzejsze od chlopow. oliwki pycha rzecz, wczoraj sie najadlam nad morzem solonym.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 13:03 a idżże z tym morzem solonym hahaha solone to mogą być orzeszki,oliwki lub zupa. morze jest martwe(dead sea) a jezioro(bo to jezioro) solankowe Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 20:10 w Sopocie jest taka studnia,ze slona woda mineralna,ludzie czerpia i bezposrednio ogorki zalewaja,ponoc prima sort i procentowo idealnie,sam prezydent reklamuje,rzecz jasna prezydent Sopotu. Z Morza Solonego chyba bym nie zaryzykowal Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 20:21 krystek, jak ty taki ostroznius i nigdy nie ryzykujesz, to ja ci powiem, w ramach naszej kuchennej solidarnosci, ze tgracisz w zyciu mase przyjemnosci, mase doswiadczenia i jeszcze wiecej wspomniej. co ty bedziesz robil, jak bedziesz mial 80+?????? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 21:06 czasami mi sie wydaje,ze tyle wlasnie mam.Ale tym razem nie ma nic do rzeczy z moim ulubionym antysemityzmem,a z czysta ekologia, nastepna miloscia mojego zycia.Wymieranie Morza Aralskiego,zanieczyszczenie Morza Martwego,to moj konik,i malo mnie wzrusza,ze z gory masz piekne na nie widoki.Z lotu ptaka nie widac wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 21:30 krystian, ty mnie przybawisz jeszcze o atak serca, przeciez twoj ulubiony antysemityzm nie posuwa sie do morderstwa prawda? to ze w kuchni panuje zgoda, to jedno, ale zebysmy mieli to samo zdanie na temat morza solonego i jego zbyt duzej eksploatacji? jezuuuuu, lece po waleriane.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 21:37 danuska, zawsze bylem przekonany ,ze sie jeszcze raz ochrzcisz ,tym razem na ekologie i sie wtedy dogadamy. Bo jak ktos jest tak malutki i ma kuriozalne morze w swoich granicach,to przeciez musi o nie dbac,a nie wierzyc ,ze znowu Mojzesz laseczka w skale pierdyknie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 22:58 nu, on pierdyknal laseczka akurat w inne wody, ale niech tam, jestes ostatnio laskawie do ciebie nastawiona... pewnie ze powinni i sie krzyczy ile sie moze... duzo nie pomaga, bo jak wiesz, geszeft jest geszeft wszedzie i u nas tez. a twoja to uzywa produktow "ahava"? sa dobre... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 21.11.05, 08:55 od niedawna obklada sie jakims zielonym paskuctwem,ale musiala by spytac kosmetyczki,gdzie to wylowila :) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 21.11.05, 09:00 nie nie, to nie to. blotko ahavy w kolorze ciemno-szarym az do czarnego... swietna rzecz.... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 21.11.05, 14:31 czy ty zdajesz sobie sprawe jakie konsekwecje by mi grozily,gdybym tylko SPROBOWAL zasugerowac,ze juz CZAS zaczac sie jakims blotkiem obkladac. Sama musi do tego dojrzec :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 21.11.05, 14:45 nu, musialbys zaczac gotowac... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 :))) 21.11.05, 15:31 Dana,a tak przy okazji mi powiedz skad tyle mizantropow na tym forum. I to raczej z twej strony.Podejrzewam,ze przepisy skrzetnie spisuja,ale swoje uwagi musza dodac.( mam na mysli to ksero-lecha-woja i ostatnio markusa) Tak jakby ktos chcial ci przestrzec,slabosilna umyslowo niewiaste przed jakims tam niebezpieczenstwem z zadawaniem sie z obcymi -nieznajomymi.Czuj sie przestrzezona :))) Dla mnie to wierutna bzdura , bo sam wiem , kto tu jest umyslowo i psychicznie silny I chorzy sa,jak jakiejs rozroby i opluwania nie ma. Ja sie przyznam,ze tez lubie jak troche iskrzy, jest ciekawiej i latwiej przede wszystkim, gdy mozna kogos zbluzgac..To chyba temat na osobny psychologiczny watek,dotyczacy powszechnych zboczen i uzaleznien. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: :))) 21.11.05, 15:36 nie wiem, mysle ze nie umieja polaczyc milosci z gotowaniem... :))) pewnie, ze jak iskrzy to bardziej interesujaco, ale ja lubie jak iskrzy na poziomie, farsztejst, mozna dac w dupe brutalnie i wtedy co ma sie iskrzyc? a jak sie daje w dupe elegancko, z jakimis tam nuancami, niedomowieniami.... ujjj, jak moze wtedy iskrzec i czego wszystkiego mozna sie doszukac i rozwinac kopniaka na filozoficzne plaszczyzny.... ale to wyzsza szkola, rzadko kto na forum to umie... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 20:20 aki, twoje morze martwe po hebrajsku nazywa sie yam hamelach, czyli morze soli. po mojemu, morze solone. tak to jest. martwe to ono tez jest, bo w takiej koncentracji soli nawet remekkkkkk by sie nie utrzymal... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. 20.11.05, 20:27 no ale tu nie piszesz w mieszańce polsko-hebrajskie tylko po polsku solony to nie to samo co słony predzej dobrym tłumaczeniem tego yam hamelach byłoby morze solne,a nie morze solone Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Zamiast 20.11.05, 11:42 szukac roznic miedzy tymi i tamtymi, szukajmy przeciez podobienstw. Polacy wyznania mojzeszowego (zwani potocznie zydami) i Polacy wyznania katolickiego walczyli ramie ramie z niemieccka barbaria. Dlaczego nikt tak nie widzi armii Andersa? Nawet hucpiara woli przywalic zamiast troche poglowkowac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamiast 20.11.05, 11:53 hihihi, fajne to "zwani potocznie zydami". nie masz potocznej nazwy dla polakow wyznania katolickiego? pewnie ze wole przywalic, to jest moja rola forumowa. walcze dzielnie przeciwko glupocie forumowej. niestety, rezulaty mam mniej wiecej jak anders, ale nie ustaje w wysilkach. jak fracuskie araby, zwane potocznie les arabes? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 11:56 Polskie serdce wielkie - przygarnie i tych "potocznie zwanymi" jak sie zaogni sytuacja na BW i innych emigrantow z naszego kraju wybranego. Zamiast sie tu klocic na msze bys poszla. To lagodzi obyczaje. A potrzebujesz tego pilnie. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Les arabes 20.11.05, 12:00 maja sukces ostatnio. Zastapili jednego Polaka zwanego potocznie na czele partii Pracy w israelu. Cos byscie zrobili. Tak dalej byc nie moze! PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Les arabes 20.11.05, 12:12 francuzik, ty nie myl polakow wyznania mojzeszowego zwanych potocznie zydami, z zydem urodzonym w kraju arabskim, zwanym potocznie sfaradyjczykiem. bardzo bylam zadowolona z tej wymiany, a propos, bo ten polak wyznania mojzeszowego, zwany potocznie zydem powinien juz dawno byc na pensji. u nas mezczyzna, potocznie zwani gewer, idzie na pensje w wieku lat 65-70. wiec ten polak mojzeszowy, zwany potocznie zydem, przekroczyl o 10 lat granice pensjonera. a oprocz tego, ten potocznie zwany sfaradyjczykiem, zapewni arikowi, zwanego potocznie najwiekszym morderca 20 i 21 wieku, wygrana w wyborach przyszlych, wszystko jedno czy stanie on na czele likudu czy na czele nowej partii, o ktorej stworzeniu glosno u nas w ostatnich 2 godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Les arabes 20.11.05, 12:14 zydoweczko, zwana potocznie, ja nic nie myle. To ty mylisz religie z narodowscia. Pomedytuj nad tym zamim mnie sprobujesz znowu oka i zeba pozbawic. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Les arabes 20.11.05, 12:30 nic nie probuje, ani pozbawic ani dodac. rowniez nic nie myle. a ta zydoweczka to mnie uradowales. zawsze bylam zydowa, bo wiesz, waga ciezka, okolo 300 kg. wiec sie teraz zastanawiam, skad ty wiedziales ze udalo mi sie zrzucic te 15 kg i ja teraz tylko juz zydoweczka? masz oczy naokolo glowy? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Les arabes 20.11.05, 12:34 Geny...kto mowil ze tylko Zydzi inteligentni? Zerzneli inteligencje od nas. Na Litwie mialo to miejsce. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Les arabes 20.11.05, 13:00 na litwie? a gdzie na litwie, bo tam byl moj dziadek, to moze od niego zerzneliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Les arabes 20.11.05, 13:04 To nie my od niego to on od nas. Nie szkodzi, i tak nam duzo zostalo. A co robil twoj dziadek? PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Les arabes 20.11.05, 13:11 Powaznie? Na uniwersytecie wilenskim czy w liceum? PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Les arabes 20.11.05, 14:20 Bradzo dobrze. Mial doktorat? Jaki zwiazek z Litwa? PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Les arabes 20.11.05, 17:34 mial. pojechal tam pozyc ciutko, ale wrocil do warszawy. szkoda. bo moze by tam przezyl. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Les arabes 20.11.05, 20:26 Tragedia rodzinna. Wspolczuje Na Litwie bylo lepiej do czerwca 41 roku. Potem Niemiec tez mordowal. Niedaleko naszego rodzinnego domu w Ponarach. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamiast 20.11.05, 12:06 na msze??????? nu, ze nie palasz do mnie wielka, smiertelna miloscia, to juz zauwazylam. ale skazywac mnie na msze???? przeciez ja zydowka z krwi i kosci i to z zapamietaniem, to przeciez mnie w tym kosciele wiernikiem dorwie szatan i od razu do piekla... tego mi zyczysz??? mnie i tak juz dosc goraco tutaj..... eeee, juz mnie raz przygarneliscie, wystarczy.... wole byc chciana niz przygarnieta, od razu mam inny status... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 12:11 No z tymi przyjaciolmi z Warszawy cos to ich w Morzu Martwym chciala wczoraj utopic bez skutku. Dla towarzystwa. Zwroc uwage, na ten zwrot o policzku... co sie go nadstawia, moze ksiadz podczas kazania o tym wspomni. Ja gdybym byl ksiedzem na trudnej misji w israelu czesto bym o tym mowil...moze on taki tez. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamiast 20.11.05, 12:17 oni wlasnie bezboznicy, te moje przyjaciele warszawskie, dokladnie jak ja. koscioly to oni zwiedzaja gdzie indziej, u nas zwiedzali massade i inne synagogi starozytne, z ktorych zostaly tylko mozaiki albo sciany. policzek to my nastawiali 5000 z kawalkiem lat. teraz my mamy dosyc bicia, nauczylismy sie oddawac. jeszcze nie zauwazyles? jak ty taki chrzescijanski w charakterze, to zamiast proponowac mi uprzejmie nastawiac drugi policzek, zaproponuj tym, ktorych potocznie nazywa sie les arabes, zeby przestali bic. wtedy nie trzeba ani drugiego policzka nastawiac, ani oddawac. prosta, zydowska logika hucpiary... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 12:20 Nauczyliscie sie od Niemcow zauwazylem a jakze. Nie chce wchodzic w wasze problemy z les arabes, bo Polakow wszystkich religii lubie. Chodzi mi o strategie. Na dluzsza meta trzeba sie i z bliskimi i z dalszymi sasiadami ulozyc. Popatrz jak to robi nasz kraj rodzinny. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamiast 20.11.05, 12:38 widze, widze, jak to robi nasz kraj rodzinny. tylko nasz kraj rodzinny ma innych sasiadow. jak my bysmy mieli takich sasiadow, jak nasz kraj rodzinny, to nawet nie trzeba sie by bylo ukladac, bo nie doszloby do zadnego problemu. a skad ty wiesz ze my nauczylismy sie od niemcow? nu, jesli tak twierdzisz, to pewnie i tak bylo. tylko chyba zesmy zle sie nauczyli. komor gazowych nie ma, gett nie ma, les arabes nie chodza naznaczeni obrazkiem kefii na piersiach, nie ma kawiarni "nur für juden", nie ma wagonow bydlecych naladowanych les arabes, i wogole strasznie lubia do nas przyjezdzac. stoja godzinami na przejsciach granicznych, byle wejsc do naszego mocarstwa, a juz uwielbiaja doslownie nasze autobusy i restauracje. tak ze jakos te nauki niemiecki poszly w las, takie mam wrazenie. ale oczywiscie z punktu widzenia francuskiego, lekko zamglonego winem, obraz napewno jest lekko nieczytelny. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 12:49 Nasz kraj rodzinny jest tam gdzie jest od 2000-3000 lat. Bez przerw dodam. To nie jest wasz przypadek. Nie ma wiec porownania. A taktyka nie jest dobra. Poczytaj moje posty tu czy tam gdzie o tym mowie... Byliscie tu i tam dla nabrania doswiadczenia. I chociaz zescie duzo zachowali duzo zostalo b/z. To co sie zmienilo... to wystarczy porownac Peresa z jego nastepca. To co zostalo b/z: ambicja, arogancja, religia, spryt i zrozumienie forsy... Jestescie jak i inne ludy morza Srodziemnomorskiego ludami win. Wyostrzaja inteligencje i nie oglupiaja jak silne alkohole. Wasz stosunek z Niemcami jest szczegolny. Oni was szanuja i sie was troche boja. Poki co to wahadlo sie wahnelo na wasza korzysc. Jako ze i jednych i drugich znam powiem ci tez co was rozni. Niemcy sa gruntowni, Zydzi nie. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamiast 20.11.05, 13:03 nu, kto ja jestem zeby sie z toba klocic, francuzie? ale ci powiem: niemcy sa madrym narodem. francuzi natomiast nie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 13:07 Respekt. Bardzo dobrze. Widze poprawe. Co do tego co piszesz to troche malo ortodoksyjne jak na Zydowke ale bliskie temu co i ja mysle. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamiast 20.11.05, 13:11 powinienes wiedziec, ze nie wszystkie zydowki sa ortodoksyjne. doucz sie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 13:12 Brak respektu. Niedobrze. "Ortodoksyjne" to byla przenosnia. PF Odpowiedz Link Zgłoś
amhu [...] 20.11.05, 12:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 13:01 Moze wytmuczysz o co ci chodzi. W prostych slowach. Bez przeklenstw i obrazania. Z gory dziekuje. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamiast 20.11.05, 13:14 ja ci powiem w prostych, dla francuza zrozumialych slowach: porownywanie, jakiekolwiek, zydow do niemcow, twierdzenie ze nauczyli sie duzo od niemcow, jest swinstwem pierwszej klasy. nie tylko, ze to klamstwo, ale tez policzek dla tych zamordowanych, dla tych ktorzy przezyli i dla calego narodu zydowskiego. jak myslisz, to co francuzi robili w swoich koloniach, to ich wlasny wymysl, czy tez nauki pobierane od niemcow? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 13:22 Ja ci tez odpowiem w prostych i zrozumialych slowach. Nikt ci nie dal patentu na rozdawanie laurek i ustawianie tych czy tamtych bo tak co sie podoba. Mozesz swojego meza twoja hucpe kontrolowac ale ani mnie ani to forum. I zanim zaczniesz odpowiadac uspokoj sie troche. Na hucpe ci na pewno nie pozwole. A kolonie francuskie bardzo malo mnie obchodza. Poszukaj sobie francuzika rodowitego jak chcesz o tym pisac. Mysle, ze na tym skonczymy te wymiane pogladow. Shalom PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamiast 20.11.05, 13:36 zgadza sie, nikt mi nie dal patentu. sama go sobie wzielam. prosiles amhu o wyjasnienie. dostales ode mnie. dziwne, ze mieszkasz we francji, a nie interesuja cie kolonie francuskie, natomiast interesuja cie zydzi w israelu. nu, ale kazdy ma swoje fobie, nie? na co ty mi pozwolisz a na co nie, nie ma wogole zadnego znaczenia. ty od kogos dostales patent na pozwalanie lub zakazywanie? a po co mi kontrola nad forum albo nad toba? myslisz, ze forum i ty to zajecie mojego zycia? widzisz, piszesz mase obrazliwych dla zydow watkow. jak sie od czasu do czasu znajdzie jakis zyd, ktory ci to podetknie pod nos, tracisz kontrole nad samym soba. bardzo chcesz byc takim spawiedliwym i tolerancyjnym. ale od czasu do czasu wylazi z ciebie ta twoja, gleboko ukryta, natura. i bardzo nie lubisz, jak ci ktos psuje obrazek samego siebie. wymiana pogladow? nie bylo zadnej. troche smiechu z mojej strony. powinienes miec przyjemna niedziele. troche sie uspokoilo u was nie? ale godzina policyjna i stan wyjatkowy trwa, nie? niemcy byli doskonali w oglaszaniu godziny policyjnej i jej przestrzeganiu. nauka nie poszla w las. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 14:20 Ty mieszkasz w israelu a nie interesujesz sie historia wojen krzyzowych. Staje sie czlonkiem narodu poprzez szkole i nauke historii. A ty i ja mamy te sama. Polska. Nie truj mi wiec o israelu a ja ci nie bede trul o Francji. Staram sie nikogo nie obrazac w tym co pisze. Mysle, ze ponosi cie chec rzadzenia a za nia idaca "licentia poetica". Jesli knotrole nad soba trace (nikt nie jest Mesjaszem) to w oblizu nieuczciwosci. Ostatni raz mi sie przydarzylo jak chcialem bronic Manny'ego. I nie mylmy wrogow. Nic nie mam przeciwko Zydom. Nie znosze zarozumialych hucpiarek. Polek, Zydowek czy Francuzek - jest mi wszystko jedno. Wiec mi sie tutaj nie chowaj za antysemityzmem. I tak cie znajde. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamiast 20.11.05, 17:33 zrozum francuzie, ze nie musisz mnie szukac. ja tu ganc otwarcie i nie chowam sie nigdy. moze i nie chcesz nikogo obrazac, ale tak ci to jakos wychodzi. nu, moze po prostu jestes czlowiek niezrecznie sie wyrazajacy? troche cos kickasz z twoim zdaniem "Nie truj mi wiec o israelu a ja ci nie bede trul o Francji". ja wlasnie bardzo zainteresowana twoim truciem o francji, bo jestes tam na miejscu. ja ci powiem podobne, ale mimo wszystko troche inne zdanie: nie truj mi o israelu a ja ci nie bede trula o francji. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 19:35 O Francji jest watek o przedmiesciach. ten watek jest o wspolnych polsko/izraelskich sprawach. Ciebie na watku o Francji nie widzialem. Moze co innego piszesz a co innego robisz? Nazywa sie to dwulicowosc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamiast 20.11.05, 20:26 nu, jak mnie nie ma, to znaczy ze nie widze, co moge do tego watku dolozyc. wystarczy jak poczytam i mam wiadomosci. prawie nigdy nie wtracam sie w sprawy innego kraju, jesli ich dobrze nie znam. no i tego samego oczekuje od takich ludzi jak ty, ktorzy w israelu nie byli (ja to przynajmniej mieszkalam kiedys w paryzu przez rok i bywam tam od czasu do czasu), nie wiedza co sie tu dzieje dokladnie, ale oczywiscie uzurpuja sobie, ze maja prawo do krytyki. jakbysmy my zrobili tutaj to, co francja zrobila u siebie po zaledwie 3 tygodniach, to ty i reszta nie przestalibyscie wrzeszczec o brutalnosci zoldakow israelskich..... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zamiast 20.11.05, 20:30 Nie pisze o Izraelu, bo go nie znam. Bylem chyba tam 2-3 razy ale program krotki zaliczylem: Massada, itp. Trudno nie zauwazyc Izraela w gazetach, bo od 30 lat prawie bez przerwy jestescie na pierwszych stronach. Pisze o zydach polskich bo ich znam. I o historii bo byla wspolna przez jakis czas. PF Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Płaszczyli sie przed Andersowcami ... 20.11.05, 13:53 ...kiedy II Korpus pzrebywał w Palestynie - wtedy stanowił tam realna siłę - - oni zawsze pzred silnymi sie płaszczą ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Płaszczyli sie przed Andersowcami ... 20.11.05, 17:30 uj remekkkkkk, ilu to ja widzialam plaszczacych sie polakow przed byle urzedniczyna, zeby im tylko zalatwili jakas sprawe w polsce.... a ilu polakow plaszczylo sie w austrii przed byle urzedniczyna, zeby mu zalatwil wize pobytowa, prace..... a ile wyscie sie naplaszczyli, emigracyjni polacy, zebyscie dostali green card, pozwolenie na pobyt..... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk [...] 21.11.05, 09:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Płaszczyli sie przed Andersowcami ... 21.11.05, 09:49 to "płaszczyli sie w sposób zadziwiający i przekraczający najśmielsze ozcekiwania nie tylko okupantów ale nawet oprawców" to istnieje tylko w twojej wyobrazni. jestem przekonana ze byli tay co sie plaszczyli. ale wiesz co remekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk, zydzi sie plaszczyli w nadzieji na uratowanie zycia. polacy, w tym ty, plaszczyli sie bo chcieli zalatwic sobie rozne sprawy. jest roznica. ale ty nie jestes w stanie tego zrozumiec. nie szkodzi. tyle rzeczy nie rozumiesz, to jedna mniej jedna wiecej nie gra juz zadnej roli. nu, fajtaj dalej nozkami. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Płaszczyli sie przed Andersowcami ... 21.11.05, 13:39 > zydzi sie plaszczyli w nadzieji na uratowanie zycia. No tak szczególnie przed sowietami ... POLACY PŁASZCZĄCY SIE PZRED OKUPANTEM (NIELICZNY MARGINES) BYLI ROZLICZANI POCZĄWSZY JUZ OD CZASÓW WOJNY - MASOWI DONOPODOBNI KOLABORANCI POZOSTALI NIEROZLICZENI ... . DOTARŁA DO CIEBIE RÓZNICA KOSZERENA "ENTELUKTUALYSTKO" ? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Płaszczyli sie przed Andersowcami ... 21.11.05, 13:49 ciuciek, piszesz brednie i piszesz, kropka cie wycina i wycina, a ty swoje. do mnie to juz dawno dotarlo, zes ty kretyn i balwan. duren i idiota. nieuk ktory po polsku dobrze pisac nie umie. be kicer: prymitywne zwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Płaszczyli sie przed Andersowcami ... 21.11.05, 13:57 dana33 napisała: > ciuciek, piszesz brednie i piszesz, kropka cie wycina i wycina, a ty swoje. > do mnie to juz dawno dotarlo, zes ty kretyn i balwan. duren i idiota. nieuk > ktory po polsku dobrze pisac nie umie. be kicer: prymitywne zwierze. Wydaje ci się , ze głupawe inwektywy mniej kompromituja takich jak ty niż próba podjęcia dyskusji , która z reguły obnaża bezapelacyjnie waszą durnotę ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Płaszczyli sie przed Andersowcami ... 21.11.05, 14:05 hahahahaha, ales mnie rozsmieszyl, remekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk k k k k k dyskusja? z toba? a o czym?????? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Płaszczyli sie przed Andersowcami ... 21.11.05, 14:08 dana33 napisała: > hahahahaha, ales mnie rozsmieszyl, remekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk k k k k k > dyskusja? z toba? a o czym?????? Nawet do ciebie nie dotarło o czym - nu dana 333333333333333333333333333333333 miałem wrażenie , ze az tak głupia nie jesteś ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wyciąć! 20.11.05, 20:27 oj abstrakt.... a wpis remekkkkkkkka o plaszczeniu sie zydow nie przeszkadzal ci? od kiedy stales sie hipokryta? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Z armią Andersa przybył terrorysta Begin 20.11.05, 17:35 long time no see...... welcome to the club, m1789..... Odpowiedz Link Zgłoś
m1789 Re: Z armią Andersa przybył terrorysta Begin 20.11.05, 19:11 ja również witam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
picard2 Tablica ku czci Andersa 20.11.05, 14:37 Ja widzialem tablice wraz z tlumem ludzi.A nie jestem ani katolikiem ani zydem.Jest faktem historycznym ze Anders "dostarczyl" przyszlemu Izraelowi wiekszosc dobrze wyszkolonych oficerow.Piszac "dostarczyl" mam na mysli zgodzil sie na ich "dezercje" i odmowil wszelkich krokow dyscyplinarnych. W jenej z ksiazek o Armii Andersa(po angielsku) cytuje sie rozmowe Andersa z jednym ze swoich oficerow-zydow "kapitanie zostajac w tym kraju masz duza szanse na smierc ale pamietaj ze smierc jest obowiazkiem zolnierza". Anders sie nie mylil wiekszosc oficerow zydowskich z jego armii nie mialo czasu na robienie interesow gdyz ponad polowa zginela w 1948. Trzeba byc zwykla "szmata " aby pisac takie posty jak t324911. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 16:56 Jaka jest zasluga Stalina dla Polski,ze wypuscil Andersa z CCCP? A jeszcze. W tym czasie,kiedy oni sie zmagali,pozwolil mu na dezercje z cala swoja armia. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Brudy+ 20.11.05, 16:58 >>>>>>>>>>>>><Re: Należy wprost napisać o wielkich zasługach .. Przeczytaj komentowany artykuł » polonus3 20.11.05, 13:38 + odpowiedz "dana 33" pamietaj o tym, ze woda sluzy miedzy innymi do oczyszczania i Chrystus bedac ochrzczony woda zostal oczyszczony z zydowskiego brudu, ktory splynal z Niego po Chrzcie Swietym. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Komu jakie i czyje brudy zmywa sie przy chrzcie. Np.w wiosce kieleckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 17:07 no wojsko andersa jednak walczyło z hitlerowcami. (a przynajmniej ci którzy nie "zostali" w palestynie) Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 17:22 Zydzi tez! I ci myci i ci nieumyci. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 17:24 taaa zwłaszcza ci którzy uciekli z armii andersa w palestynie Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 17:42 widzisz aki, zalezy z ktorej strony sie czlowiek patrzy na dany temat. dla ciebie i jeszcze paru to dezercja i nie ma zadnego innego wytlumaczenia. dla takich jak ja, to wyraz ochoty do walki o wlasne panstwo, w ktorego wojsku nie powiedza im "zyd". nu, ja uwazam, ze dobrze zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 19:04 no gdybym był żydem to być może uciekłbym wtedy z armii andersa. choć nie wszyscy przecież uciekli.... no ale te dezercje to dowód przeciwko twojej tezie iż "bylismy jednym narodem" Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 20:30 nie, zupelnie nie. wtedy, kiedy oni dezerterowali w palestynie, to juz polacy pokazali zydom wyraznie, ze nie jestesmy jednym narodem. przypomnij sobie jeszcze przedwojenne akty antysemickie w polsce.... przypomnij sobie numerus clausus... ten sam narod???? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 20:34 kiedys znalazłem w necie ciekawą opinię isaaka b.singera nt integracji żydów w polsce-powiedział iż praktycznie czegos takiego nie było Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 20:39 taaak, jak sobie wezme paru znanych pisarzy jak tuwim czy brzechwa, jak pomysle o tych dziesiatkach zydow dokladajacych swoja cegielke do kultury, przemyslu, sportu, gospodarki polskiej, to naprawde nie bylo czegos takiego jak integracja zydow polskich. w rodzinie mojej matki nie znano jezyka zydowskiego. mowilo sie i moja matka do dzisiaj mowi najpiekniejsza polszczyzna. ale oczywiscie integracji i asymilacji nie bylo. najbardziej to lubie kwiaty polskie tuwima. przeklad z zydowskiego nie jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 20:46 przytoczyłem ci tylko opinię isaaka beshevisa singera-żyda z polski facet chyba nie wypadł sroce spod ogona nie chodzi o wybitne jednostki których było setki i tysiące tylko o miliony zwykłych żydów(singer powiedział że często nawet nie znali polskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 20:56 nu, zrozumialam aki, nie musisz mi tlumaczyc. to ze facet nie wypadl sroce spod ogona jeszcze nie znaczy, ze wszystko co powie to musi tak byc. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Tablica ku czci Andersa - uwagi dla dany 20.11.05, 21:25 Do czasów rozbiorowych gminy żydowskie były pod ochroną króla. Miały daleko idące prawa. Z jednym wyjątkiem, sądy rabinackie nigdy nie dostały prawa do orzekania kary śmierci. Potem zaborcy, przede wszystkim Rosjanie ( na terenie tego zaboru mieszkała mniejszość żydowska ) postępowali zgodnie z zasadą "dziel i rządź". A jak była potrzeba, to jak pokazuje przykład Łodzi, w przypadku buntu robotnicy polscy i żydowscy byli tak samo zdecydowanie pacyfikowani. Po odzyskaniu niepodległości w 1918 roku cała społeczność żydowska była bardzo zróżnicowana - jedni słyszeli o ideach T.Herzla i szukali szczęścia w Palestynie, inni niestety wyznawali idee komunistyczne i stanowili sporą część aparatu partyjnego. Prawdopodobnie takie grupy nie wiązały nawet swojej przyszłości z niepodległym polskim państwem. Większość żyła w przyjaźni z polskim sąsiadami. Z opowiadań moich rodziców wiem, że nie było większych problemów - przy rynku stał kościół z krzyżem, a obok synagoga. Numerus clausus wprawdzie istniał, ale ten przepis nie wymyślili Polacy. Istniał w Rosji. Wojna, okupacja niemiecka, a potem komunistyczne rządy wszystko zmieniły. Zbyt często w dalszym ciągu obowiązywała zasada "dziel i rządź". Nikt przecież nie miał wpływu na walki frakcyjne w PZPR i wyjazdy do Izraela w marcu 1968. Józek Cyrankiewicz ( stary działacz żydowskiej niewielkiej partii ) w dalszym ciągu był premierem rządu. Osobiście wątpię czy wszyscy wyjeżdżali ze względów narodowościowych. Przeważała raczej emigracja ze względów ekonomicznych. Pamiętając te siermiężne nieco czasy wcale się temu nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Tablica ku czci Andersa - uwagi dla dany 20.11.05, 21:33 dzieki za uwagi. ale pozwolisz, ze nie zgodze sie ze wszystkimi.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Tablica ku czci Andersa - uwagi dla dany 20.11.05, 21:35 ty to sie chyba tylko zgadzasz na forum sama z sobą i ew z fredziem-polanim Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Tablica ku czci Andersa - uwagi dla dany 20.11.05, 22:58 wlasnie aki, chyba, ale nie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 17:43 A rowniez i ci szmalcowniki,kolaboranci,policja granatowa,donosiciele. I ta armia Andersa,co uciekla z CCCP,bo wolala w Palestynie wypoczywac. A ci myci i niemyci ojczyzne sobie wywalczyli. Nie ciagnij dalej.Ja historie tez znam. Traktuj ludzi,jak ludzi.To iciebie szanowac beda. Ciesz sie,ze Andersa i zolnierzy polskich w sposob dobry pamietaja. A moze nalezysz do tych,co w dzien niepodleglosci Polski natym forum sie z tego nie cieszyli,tylko Zydom dokopac woleli? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Tablica ku czci Andersa+ 20.11.05, 19:14 przed wypoczynkiem w palestynie była gehenna wyjscia z CCCP,a po wypoczynku zaś walki na półwyspie apenińskim.część andersowców powróciła po wojnie do polski co im nie wyszło zbytnio na zdrowie(zapytaj reemka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
1ja [...] 20.11.05, 19:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki denerwujesz się 20.11.05, 19:59 hehehe.brak argumentów ?? take it easy-może jutro pojdzie ci lepiej a co do tej tablicy-to nie wiem kto ją tam stawiał izraelczycy czy polacy Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: denerwujesz się 20.11.05, 20:34 taaaak, ty tez dokladny w szczegolach, aki, jak cepek. a jesli stawiali polacy, to co? powiesz: zydzi nie okazali wdziecznosci? a jesli stawiali zydzi? to powiesz: ladnie ze nie zapomnieli? wszystko jedno kto stawial (tez nie wiem). ale i ci i ci musieli miec pozwolenie wladz israelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: a co ty adwokat 1ja czy jak ? 20.11.05, 20:45 ja adwokat sprawy zydowskiej, aki. hm, ale masz racje, rowniez jako adwokat bylabym niezla.. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki tak ogólnie to... 20.11.05, 20:47 nie mam zaufania do adwokatów-jakichkolwiek zbyt specyficzna profesja Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Co racja to racja... 20.11.05, 20:55 www.funny-pics.net/html/p/picview/i/2350 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Co racja to racja... 20.11.05, 21:28 jasna anielcia, mmkkll, posmialam sie niezle.... i do tego obrzezany..... jestes genialny.... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Co racja to racja... 20.11.05, 21:29 > i do tego obrzezany..... Na to zwróciłem uwagę po wysłaniu :). Cóż, powiedziałbym, że podtekst sam się stworzył :). Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: tak ogólnie to... 20.11.05, 20:57 a lekarz to nie specyficzna profesja? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: denerwujesz się+ 20.11.05, 20:56 Jakie do jasnej cholery argumenty? Zydzi powinni byc wdzieczni antysemita u Andersa. Anders powinnien byc wdzieczny Stalinowi. Chrystus powinien byc wdzieczny pilatowi. Popieluszko Kiszczakowi. A narod polski Hitlerowi. A wszyscy razem aakowi. Baran. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki puszczają ci nerwy? 20.11.05, 21:03 dalej... :-) spoko wez ciepły prysznic,napij się czegoś.to nie tragedia przecież.naprawdę jutro będziesz miał lepszy dzień na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Izrael: tablica ku czci gen. Andersa i jego ż+ 20.11.05, 20:52 >>>>>>>>>>>><Tablica ku czci Andersa+ Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: aaki Data: 20.11.05, 19:04 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- no gdybym był żydem to być może uciekłbym wtedy z armii andersa. choć nie wszyscy przecież uciekli.... no ale te dezercje to dowód przeciwko twojej tezie iż "bylismy jednym narodem">>>>>>>>>>>>>>>>>>> Ci co do Rumunii spieprzyli,tez narodem tym samym nie byli? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Izrael: tablica ku czci gen. Andersa i jego ż 20.11.05, 20:58 spieprzyli po walce-co prawda przegranej ale walce,którą jednak stoczyli kolego andersowcy pochodzenia żydowskiego,o których mowa spieprzyli przed walką Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 WYZWOLIMY IZRAEL Z POD WLADZY KAJFASZA 20.11.05, 21:32 Musze sie usprawiedliwic. Chyba temat homoseksualistow nie wychodzi mi na zdrowie . Zablokowali mnie od 3 do 9 . Podoba mi sie polityka prorodzinna osadnikow zydowskich . Ogolnie Izrael potrzebuje katolicyzmu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Legion Zydowski 20.11.05, 21:57 czy ktos o czyms takim slyszal. Nie byloby problemu z Andersem,gdyby tylko ktos to wprowadzil w zycie. Przeciez na nieludzkiej ziemi tyle samo sie Polakow znalazlo co i Zydow. I te bidne Polaczyszki pod swoje sztandary sie pchali. Jak nie zdazyli, jak nie zalapali sie do Andersa,to bezkres Sybiru ich nie przestraszal,by sie probowac do Berlinga dostac,jedni jedna droga,drudzy inna ,a wszyscy o niepodleglosc swojego kraju chcieli zawalczyc. W 41-43 Izrael jeszcze nie istnial,ale juz bylo wiadomo co Niemcy robia z Zydami na okupowanych ziemiach Polski i Rosji. Czemu nikomu do glowy nie przyszlo,by tworzyc Legion zydowskich mscicieli ??? Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
merle5 Re: Legion Zydowski 20.11.05, 23:00 Czasami zdaza sie slepej kurze ziarno.Legion zydowski istnial podczs II wojny swiatowej i jego oficer niejaki Dayan stracil w niej oko.Dodajmy ze opaska na jego oku bardzo sie podobala kobietom. Oto jeszcze pare bzdur na tym watku : Armia Andersa wcale nie poszla odpoczywac do Palestyny tylko zostala wymieniona przez Ambasade polska w Kujbyszewie (takie miasto istnialo w CCCP daje ci na to swiete slowo) i z duzym trudem przedostala sie do IRANU.Potem przez Palestyne doszla do Wloch gdzie sie bawila hodowaniem czerwonych makow w klasztorze zwanym Monte Cassino. Cyrankiewicz nigdy nie byl zydem i nigdy nie nalezal do zadnej partii zydowskiej.Piszacy te glupstwa ma pecha bo niedawno ukazala sie ksiazka o czasach przedwojennych Cyrankiewicza bedacego studentem prawa na Uniwertytecie Jagielonskim. Dobranoc dla mmieszkancow Europy i Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Legion Zydowski 21.11.05, 14:42 tak prawde mowiac zupelnie nie rozumiem tego wpisu. On w jakis sposob mojego postu dotyczy? JakiCyrankiewicz,i jakie maki. A przede wszystkim co to znaczy : Armia Andersa wcale nie poszla odpoczywa > c > do Palestyny tylko zostala wymieniona przez Ambasade polska w Kujbyszewie na co/na kogo wymieniona? a moze w rozkazie dziennym ? chociaz juz jest nastepny dzien i jeszcze stosunkowo wczesnie,tez ci zycze dobrej nocy.Wiekszosc klopotow i nieporozumien z niewyspania sie bierze Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Izrael: tablica ku czci gen. Andersa i jego ż+ 21.11.05, 09:09 >>>>>>>>>><< Re: Izrael: tablica ku czci gen. Andersa i jego ż+ Przeczytaj komentowany artykuł » 1ja 20.11.05, 20:52 + odpowiedz >>>>>>>>>>>><Tablica ku czci Andersa+ Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: aaki Data: 20.11.05, 19:04 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- no gdybym był żydem to być może uciekłbym wtedy z armii andersa. choć nie wszyscy przecież uciekli.... no ale te dezercje to dowód przeciwko twojej tezie iż "bylismy jednym narodem">>>>>>>>>>>>>>>>>>> Ci co do Rumunii spieprzyli,tez narodem tym samym nie byli? • Re: Izrael: tablica ku czci gen. Andersa i jego ż Przeczytaj komentowany artykuł » aaki 20.11.05, 20:58 + odpowiedz spieprzyli po walce-co prawda przegranej ale walce,którą jednak stoczyli kolego andersowcy pochodzenia żydowskiego,o których mowa spieprzyli przed walką>>>>>>>>>> Ja tobie nie jestem kolega. Spierdzielili wlasnie od swoich zolnierzy i zydow i katolikow do Rumunii. I zydow zolnierzy! Co w Armii Polskiej walczyli. A ci szmatlawcy,co na balach szlify zdobywali do Rumunii sperdalali. A ci co glupoty takie,jak ty pisza,tatusiow szmalcownikow mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: wyrzuc stare pozolkle podreczniki+ 21.11.05, 15:31 Mozna miec rozne zdania. Mozna byc przeciwnikiem. Mialem szacunek do ciebie. Ale odkrylem,ze pieprzysz bez pojecia. Zdarzylo ci sie kilka razy. I nawet sie nie wstydzisz,jak cie przylapia. Jest takie slowo w pieknej mowie polskiej:"Przepraszam". Znasz to? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: wyrzuc stare pozolkle podreczniki+ 21.11.05, 15:33 Spierdzielili wlasnie od swoich zolnierzy i zydow i katolikow do Rumunii. I zydow zolnierzy! Co w Armii Polskiej walczyli. A ci szmatlawcy,co na balach szlify zdobywali do Rumunii sperdalali. _______________ to wlasnie w gomulkowskich podrecznikach stalo Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: wyrzuc stare pozolkle podreczniki+ 21.11.05, 15:59 A teraz tacy jak ty klamia jeszcze wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Izrael: tablica ku czci gen. Andersa i jego ż 21.11.05, 15:52 no cóż polacy walczyli od początku do końca drugiej wojny swiatowej i w kraju i poza jego granicami.twoi rodacy natomiast z armii andersa" bohatersko" dali dyla w palestynie. hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izrael: tablica ku czci gen. Andersa i jego ż 21.11.05, 15:57 smieje sie ten, kto sie smieje ostatni aki. moze i dali dyla. wiedzieli co robia. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Izrael: tablica ku czci gen. Andersa i jego ż+ 21.11.05, 16:01 A ci tez z pewnoscia zydzi byli. Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara I pomyśleć że gdyby nie Stalinowskie przesiedlenia 21.11.05, 16:22 na Wschód polskiej ludności z Zachodnich ziem Ukrainy i Białorusi to ludzie ci zamiast walczyć z nazistami u boku aliantów w większości padliby ofiarą ludobójstwa z rąk ukraińskich nacjonalistów. Odpowiedz Link Zgłoś