nicolas1981 27.12.05, 10:34 www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/zyciorys4.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kim_bar_tek Re: Polecam 27.12.05, 11:18 niezłe opracowanie, ale co to ma do rzeczy? teksty o wizycie Kim Il Sunga i tak podlinkowane do mojej strony. jedyne co mnie zainteresowało to www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/Phenian1.jpg szukałem długo tej fotki Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: Polecam 27.12.05, 11:19 prawda że arumndaum changnun Jaruzelski dongji? Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Polecam 27.12.05, 11:55 przeciez masz zdjecie wizyty Gen. Jaruzelskiego w KRL-D Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: Polecam 27.12.05, 15:31 a niby skąd miałem mieć. miałem wiele zdjęć z wizyty Kim Il Sunga u nas, ale nie Jaruzelskiego w KRLD Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: Polecam 28.12.05, 09:45 jeszcze jedno ciekawe zdjęcie wykopane na tej stronie www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/Phenian2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
hamhung Polecam film dokumentalny 16.01.06, 08:54 Jesli ktos ma dostęp w swojej kablówce do VIASAT History, to polecam bardzo film dokumentalny Emisja dziś 9.00 i 17.00 Długa droga na krótkie spotkanie (Long Journey Short Reunion) Koreański film dokumentalny z 2003 roku Wraz z końcem wojny koreańskiej w 1955 roku Półwysep Koreański został podzielony przypadkowo określoną granicą, przebiegającą według 38 równoleżnika, na dwa kraje – Koreę Północną i Południową. Z upływem czasu ten militarny podział przeniósł się także na sferę ekonomii i polityki. Na północy zapanował scisły dyktatorski reżim komunistyczny, na Południu po latach autorytarnych rządów stery przejęła demokracja i kapitalizm. Największą ceną za ten polityczny ruch było rozdzielenie tysięcy rodzin, które znalazły się po przeciwnych stronach, zarówno geograficznie, jak i ideologicznie. Wrogie i nieufne sobie strony zakazały ludziom większości kontaktów i podróżowania pomiędzy obydwoma krajami. Program pokazuje historię ludzi, którzy podejmują trud i ryzyko długiej podróży do granicy Korei Północnej z Chinami w zamian za niepewną szansę spotkania się na krótko ze swoimi krewnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
hamhung Re: Polecam film dokumentalny 16.01.06, 09:04 Pomyliłem się emisja dziś 16 w poniedziałek o 11.00 i 17.00 Jutro premiera innego nowego filmu o Koreii też na VIASAT HISTORY Emisja 17 (Wtorek) godzina 22.00 i 18 (sroda) 10.00, 16.00 Amerykańskie zbrodnie wojenne w Korei (Kill 'Em All American War Crimes in Korea) Brytyjski program dokumentalny z 2002 roku Masakra w No Gun Ri podczas wojny w Korei zaliczana jest do najbardziej bestialskich zbrodni wojennych na ludności cywilnej, popełnionych w XX wieku przez żołnierzy amerykańskich. Przez długi czas nie ujawniano jej. Program prezentuje niezwykłe dochodzenie mające na celu ujawnienie prawdy o tamtych wydarzeniach. Twórcy programu, wspierani przez laureata nagrody Pulitzera Charlesa Hanleya, ujawniają nieznane dotąd zeznania weteranów wojny koreańskiej i innych ocalałych, a także wypowiedzi oficerów armii amerykańskiej. Okazuje się, że ta wstrząsająca historia kryje w sobie wiele tajemnic. Odpowiedz Link Zgłoś
kim_daniel_il1 Re: Polecam film dokumentalny 17.01.06, 15:05 Ciekawe. Szkoda tylko, że na kablówce. Raczej szanse nikłe aby póściła to jakaś telewizja nad Wisłą, do której jest łatwiejszy dostęp (czyt. TVP, POLSAT, itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
hamhung Re: Polecam film dokumentalny 17.01.06, 15:25 Szanse na emisję w bardziej dostępnych stacjach są raczej niewielkie. Inna sprawa, że w kablówce jest tyle stacji, że sledzenie ich ramówki jest bardzo kłopotliwe. p.s. Niestety nie mimo prób nie udało mie się tego nagrać. Odpowiedz Link Zgłoś