Dodaj do ulubionych

kapsula czasu

11.01.06, 19:10
czyli zupelnie jakbysmy czytali verne. ci to omineli ciekawe wydarzenia
cholercia,ciekawe czy sie z powrotem odnajda w obecnej rzeczywistoci,czy
dostana zajoba,jak niektorzy na forum?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3106692.html
Obserwuj wątek
    • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:14
      Wydaje mi sie, ze cos Cie gryzie, Rachelciu?
      • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:15
        genefski napisała:

> Wydaje mi sie, ze cos Cie gryzie, Rachelciu?

mnie? to raczej chyba innych poetow cos zre. moze przesadzili z szamponowaniem
        dywanow i zatruli sie oparami?
        • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:16
          Moze uzywaja jakichs tanich samponow, jak Pantena?
          • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:18
            genefski napisała:

> Moze uzywaja jakichs tanich samponow, jak Pantena?

pantene,nie jest tani i o ile mi wiadomo nie do dywanow,chyba,ze ktos czytac nie
            umie,co tez sie czesto zdarza.
            ps.gdzies tam sie pytales dlaczego polonia nie jest przyjemna,a moze zapytasz
            sie dlaczego polacy traktuja w ten sposob swoich rodakow? dla mnie to zagadka.
            • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:19
              Ale ogolnie potwierdzasz?
              • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:22
                genefski napisała:

> Ale ogolnie potwierdzasz?

ze jestes zaczepliwy i lubisz czepiac sie mojego nicku,owszem,potwierdzam. no
                jak ,nie dodasz cos na temat tych biedakow ruskich? w koncu tekst jest po
                polsku,to mozna sie latwo do niego ustosunkowac,zamiast czepiac sie mojej osoby
                odpowiedz na temat watku.
                • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:23
                  Po czym stwierdzilas, ze sie czepiam Twojej osoby?
                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:26
                    genefski napisała:

> Po czym stwierdzilas, ze sie czepiam Twojej osoby?

cholera nie wiem. rozmawiajac z toba mozna wyrobic norme stachanowska na wpisy i
                    pobic kropekuka z FK,to chyba nieudana siostra liroja o ile mi wiadomo.
                    • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:29
                      Kropekuk brzmi troche z ukrainska ... to wszysyko zalezy od szybkosci lacza.

1. Tak, ja sie nie czepiam, ale lubie z Toba gaworzyc bo zobowiazujesz do
                      intrygujacej wymiany pogladow.

2. Czemu np. nie cieszysz sie, ze Rosja dopiero co weszla do G-8?
                      • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:32
                        genefski napisała:

> Kropekuk brzmi troche z ukrainska ... to wszysyko zalezy od szybkosci lacza.
                        >
                        > 1. Tak, ja sie nie czepiam, ale lubie z Toba gaworzyc bo zobowiazujesz do
                        > intrygujacej wymiany pogladow.
                        >
                        > 2. Czemu np. nie cieszysz sie, ze Rosja dopiero co weszla do G-8?

1. juz wczoraj dodales,ze myjesz wlosy dla prawdziwych kobiet,czyli ja odpadam
                        2.mnie rosja nie obchodzi,a raczej powiem nie palam miloscia do komuszej jej
                        czesci i wspolczuje wszystkim normalnym jej obywatelom,bo wielu z nich jest
                        przemilych i fajnych,normalnych ludzi.
                        • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:33
                          Czyli sierdcie Ci sie raduje gdy slyszysz, ze Rassija jest w G-8?
                          • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:34
                            genefski napisała:

> Czyli sierdcie Ci sie raduje gdy slyszysz, ze Rassija jest w G-8?

szlag mnie trafia,ze ktos jeszcze chce rozmawiac z tym lobuzem putinem.
                            • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:35
                              Busza nawet gorzej wyzywaja, a jednak Merkel go odwiedza!
                              • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:37
                                genefski napisała:

> Busza nawet gorzej wyzywaja, a jednak Merkel go odwiedza!

no i jak tu uwierzyc,ze europa jest madra?
                                • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:38
                                  Ale to kobita ... czego sie spodziewalas?
                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:41
                                    genefski napisała:

> Ale to kobita ... czego sie spodziewalas?

potem biegalam z sasiadem,tez sie dziwili,ze chlop biega. jak widac dalej jest
                                    to dziwne,ze cos sie robi czego ogol nie aprobuje. w koncu jak polki ida na
                                    zakupy na szpilkach to wydaje im sie dziwne,ze ktos inny ma hiking buty i
                                    plecak,ktory nosi w stolecznym miescie na codzien.
                                    • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:42
                                      Mieszkasz na Powislu?

PS. Sprwadz krzynke!
                                      • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:46
                                        genefski napisała:

> Mieszkasz na Powislu?
                                        >
                                        > PS. Sprwadz krzynke!

a bo co? cos jestes pytalski genefski. a w krzynce nic nie ma,ale ja musze sie
                                        zbierac,bo czas to pieniadz.
                                        • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:47
                                          Wygladasz mi dziewczyne z Powisla, ot co! Kiedys tam popijalismy z kolegami i
                                          kolezankami tanie wina ...

Sprawdz krzynke, Ci mowie!
                                        • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:48
                                          i-love-2-ski napisał:

> genefski napisała:
                                          >
                                          > > Mieszkasz na Powislu?
                                          > >
                                          > > PS. Sprwadz krzynke!
                                          >
                                          > a bo co? cos jestes pytalski genefski. a w krzynce nic nie ma,ale ja musze sie
                                          > zbierac,bo czas to pieniadz.

no dobra doszlo,znane okolice,nawet palac kultury ostatnio wyglada jak big ben,
                                          z tym zegarem. wole powisle,tam troche ciszej,chyba,ze jakis mecz legii sie
                                          odbywa,to trzeba sie barykadowac przed lobuzami.no uciekam. pozdr szamponiste
                                          nivearza.
                                          • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:50
                                            W maju nad Wisla popijalem kiedys wino Poswist ... dawne, piekne czasy!
                                            • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:51
                                              genefski napisała:

> W maju nad Wisla popijalem kiedys wino Poswist ... dawne, piekne czasy!

no faktycznie,jak sie chodzilo po tych betonowych stopniach nad wisla to pelno
                                              kolesiow zaczepialo:))
                                              • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 19:53
                                                My tam popijalismy z kolezankami, wiec nam bylo ganze gal. Czasami potem
                                                jechalismy przed Palac Mostowskich sie ganiac z gliniarzami - to bylo przwdziwe
                                                bieganie, a nie jakies tam listopadowy jogging w Nowym Jorku!
                                                • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 20:14
                                                  genefski napisała:

> My tam popijalismy z kolezankami, wiec nam bylo ganze gal. Czasami potem
                                                  > jechalismy przed Palac Mostowskich sie ganiac z gliniarzami - to bylo przwdziwe
                                                  >
                                                  > bieganie, a nie jakies tam listopadowy jogging w Nowym Jorku!

cholera nie lubie jak ktos nabija sie z mojego biegania.listopadowe bylo po
                                                  wyboistej warsiawce,a co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr,szczegolnie
                                                  jesli chodzi o ten ochydny palac. sam zacznij biegac pare kilometrow dziennie,to
                                                  potem pogadamy. teraz mi nie przeszkadzaj bo jak mowisz DJIA znowu up.
                                                  • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 20:19
                                                    Tylko, ze Wasz dolar slaby!
                                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 20:24
                                                    genefski napisała:

> Tylko, ze Wasz dolar slaby!

dlatego przyjezdzacie tu na zakupy.
                                                  • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 21:00
                                                    Nie, no powaznie: kto jezdzi na zakupy do Stanow oprocz tego pomylonego Niemca,
                                                    ktory kupuje szampon dla corek i zony? Poza cena biletu to ten Wasz kraj to
                                                    twierdza!
                                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 21:15
                                                    genefski napisała:

> Nie, no powaznie: kto jezdzi na zakupy do Stanow oprocz tego pomylonego Niemca,
                                                    >
                                                    > ktory kupuje szampon dla corek i zony? Poza cena biletu to ten Wasz kraj to
                                                    > twierdza!

znowu pudlo. mowiac tak widze,ze niewiele sie orientujesz na temat stanow.wiele
                                                    rzeczy jest tu o polowe tansze niz w europie,dlatego sporo
                                                    europejczykow,wykorzystujac korzystne przeliczenia dewizowe tu przyjezdza.
                                                  • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 21:53
                                                    No to pasmatri:

1. Bilet lotniczy to min. 500 Euro
                                                    2. Hotel i zarcie w Big Apple przez powiedzmy 7 dni to minimum 700 Euro
                                                    3. Co trzeba by kupic, zeby odkuc sie na 1200 Euro? Prosze o przyklady!
                                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 21:58
                                                    genefski napisała:

> No to pasmatri:
                                                    >
                                                    > 1. Bilet lotniczy to min. 500 Euro
                                                    > 2. Hotel i zarcie w Big Apple przez powiedzmy 7 dni to minimum 700 Euro
                                                    > 3. Co trzeba by kupic, zeby odkuc sie na 1200 Euro? Prosze o przyklady!

a kto ci kaze do big apple przyjezdzac. gdziekolwiek nie pojedziesz to placisz
                                                    za przelot i utrzymanie. ja porownuje ceny,a ty dodajejsz do siebie rozne
                                                    koszty. jesli przylecisz do stanow to zobaczysz,ze prawie we wszystkich
                                                    wiekszych miastach pelno jest europejczykow,ktorzy przyjezdzaja tu i wykupuja po
                                                    20 par butow i innych dobroci,widocznie im sie to opalca,nie mowiac juz o tym,ze
                                                    przyjezdzaja tu na wakacje.
                                                  • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:00
                                                    Przeciez chyba oni nie kupuja tam Salamndrow czy Ecco, a chinskie buty tez juz
                                                    sa w Europie!
                                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:04
                                                    genefski napisała:

> Przeciez chyba oni nie kupuja tam Salamndrow czy Ecco, a chinskie buty tez juz
                                                    > sa w Europie!

kupuja co sie da i to znacznie taniej niz w europie,nawet ecco sa tansze.mamy
                                                    rowniez dobre nasze,hamerykanskie buty,szczegolnie hiking,takich w europie nie
                                                    kupisz za te cene.
                                                  • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:08
                                                    Kobiet w Europie wola szpilki albo w ostatecznosci pol-obcas ...
                                                    Co poza butami jeszcze kupuja ci Holendrzy, Niemcy czy Dunczycy?
                                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:12
                                                    genefski napisała:

> Kobiet w Europie wola szpilki albo w ostatecznosci pol-obcas ...
                                                    > Co poza butami jeszcze kupuja ci Holendrzy, Niemcy czy Dunczycy?

no wlasnie pisalam o tych szpilkach. swietnie robia na nogi jak sie w nich stoi
                                                    godzinami,czy lata z zakupami,czy robi rozne wygibasy na krzywych
                                                    chodnikach.europejczycy kupuja sporo odziezy,sprzet elektroniczny i jakies tam
                                                    duperele. mnie to osobiscie nie interesuje,ale wiele razy jak latam to widze ich
                                                    obladowanych po uszy.
                                                  • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:16
                                                    Powracam do mojego wczesniejszego pytania: ile tego trzeba nakupic, zeby nie
                                                    byc w plecy?
                                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:25
                                                    genefski napisała:

> Powracam do mojego wczesniejszego pytania: ile tego trzeba nakupic, zeby nie
                                                    > byc w plecy?

zalezy czego? 5 par dzinsow,10 T-shirtow,5 par butow,1 komputer,5 par
                                                    addidasow,3 kurtki,3 pary nart etc. genefski nie czepiaj sie kostek,to nie
                                                    czasy, ze kupowalo sie 30 kg czosnku i odrabialo podroz do czechoslowacji.
                                                  • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:27
                                                    Przekonalas mnie - ludzie z Europy tam jezdza do swoich krewnych, a przy okazji
                                                    kupuja chinskie buty z Walmartu i sie lepiej czuja!
                                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:30
                                                    genefski napisała:

> Przekonalas mnie - ludzie z Europy tam jezdza do swoich krewnych, a przy okazji
                                                    >
                                                    > kupuja chinskie buty z Walmartu i sie lepiej czuja!

ja znam takich,ktorzy kupuja Chanel No5,ale nie mam nic przeciwko takim,ktorzy
                                                    przyjezdzaja tu i wykupuja w wall marcie buty. chodzi o to,zeby miec to na co
                                                    cie stac i nie udawac kogos kim nie jestes. pieniadz nie smierdzi,ba pieniadz
                                                    napedza pieniadz dlatego wall mart sie ostal,a wiele tych high endow padlo.
                                                  • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:31
                                                    Temat Walmartu to zbyt skomplikowany kawalek prawdy o Ameryce - zostawmy to dla
                                                    takich ekspertow jak Meerkat czy Felusiak!
                                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:38
                                                    genefski napisała:

> Temat Walmartu to zbyt skomplikowany kawalek prawdy o Ameryce - zostawmy to dla
                                                    >
                                                    > takich ekspertow jak Meerkat czy Felusiak!

dlaczego skomplikowany. jest odbiorca sa i dostawcy,wszedzie sa wallmarty,tylko
                                                    nie nalezy udawac,ze kazdego stac na eksluzywne towary,a tych ktorych nie stac
                                                    na gucci,to juz wogole nie wliczamy w krag naszych znajomych. to jest szpanerstwo.
                                                  • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:40
                                                    Rachelciu, Walmart (nie Wallmart) ma nieobliczalny wplyw na rynek detaliczny w
                                                    USA. To nie jest bron boze powod do dumy dla Amerykanow - uwierz mi ...
                                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:44
                                                    genefski napisała:

> Rachelciu, Walmart (nie Wallmart) ma nieobliczalny wplyw na rynek detaliczny w
                                                    >
                                                    > USA. To nie jest bron boze powod do dumy dla Amerykanow - uwierz mi ...

sorry za literowke,a dlaczego to nie jest powod do dumy? mamy tu nie tylko
                                                    walmart,ale podobne stwory jak k-mart,czy sears,ktore to oferuja podobne
                                                    towary,tylko management jest znacznie gorszy niz walmartowski. klient chce kupic
                                                    duzo i tanio,wiec to robi wlasnie ten chain sklepow.
                                                  • genefski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:47
                                                    Walmart organizuje "przetarg" dla dostawcow i ten dostaje kontrakt sposrod
                                                    siedzacych na jednej sali (!!!) kto zaoferuje nawet centa nizej. Dlatego do ich
                                                    sklepow dostarczaja niemalze wylacznie chinscy producenci. W miedzyczasie w
                                                    Walmarcie wszedzie swieca amerykanskie flagi
                                                  • i-love-2-ski Re: kapsula czasu 11.01.06, 22:58
                                                    genefski napisała:

> Walmart organizuje "przetarg" dla dostawcow i ten dostaje kontrakt sposrod
                                                    > siedzacych na jednej sali (!!!) kto zaoferuje nawet centa nizej. Dlatego do ich
                                                    >
                                                    > sklepow dostarczaja niemalze wylacznie chinscy producenci. W miedzyczasie w
                                                    > Walmarcie wszedzie swieca amerykanskie flagi

chinczycy zalewaja caly rynek amerykanski i nie tylko,dzieki glupiej polityce
                                                    naszych przekpnych politykow,walmart to busines a nie polityka. ja wiem,ze ty
                                                    jako businesman nie kierowalbys sie zyskiem,tylko i wylacznie patriotyzmem,ale
                                                    nawet w polsce o takich ludzi trudno,widzac kto,z kim i czym handluje.
    • wladyslaw.studnicki Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi zajać. 11.01.06, 19:14
      Dać im prace i mieszkanie, nawet obywatelstwo dla nich i ich rodzin. Nie godzi
      się by po 9 latach na rdzewiejącym statku, wracali do tonącego "mocarstwa".
      • genefski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:15
        Czemu ludzie na emigracji w Stanach sa tak niezyczliwi innym?
        • wladyslaw.studnicki mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:18

• genefski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:18
            Rachelcia tez? O niej tu mowa!
            • i-love-2-ski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:20
              genefski napisała:

> Rachelcia tez? O niej tu mowa!

ja mieszkam na szerokosci geograficznej rzymu,a to dosc dobra lokalizacja.
              pozwala dobrze patrzec na swiat i daje troche ciepla latem i duzo slonca zima.
              • genefski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:22
                Tez macie tam Koloseum i Bazylike Sw.Piotra?
                • i-love-2-ski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:25
                  genefski napisała:

> Tez macie tam Koloseum i Bazylike Sw.Piotra?

mamy gladiatorow
                  • genefski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:27
                    Tych od tzw.footballu? To byla zwykla pomylak z ta nazwa - goscie nazwali ten
                    sport na ciezkiej fazie. Przeciez tylko rak sie uzywa w tej grze?
                    • i-love-2-ski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:29
                      genefski napisała:

> Tych od tzw.footballu? To byla zwykla pomylak z ta nazwa - goscie nazwali ten
                      > sport na ciezkiej fazie. Przeciez tylko rak sie uzywa w tej grze?

zadna pomylka,znowu wpadles,jak widze nie znasz footballu. mamy rowniez innych
                      sportowcow,tu sport jest dosyc popularny,ba nawet nikogo nie dziwia starsi
                      ludzie,ktorzy biegaja,jezdza na nartach,lyzwach etc. w polsce to jest ewenemnt
                      jesli np. w listopadzie ktos w szortach biega po ulicach.
                      • genefski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:31
                        Jak go policja goni to i ucieka!
                        • i-love-2-ski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:33
                          genefski napisała:

> Jak go policja goni to i ucieka!

mnie policja nie gonila,ale ludzie mnie pokazywali palcami dlatego,ze biegalam
                          po ulicach w szortach i czapce. tu nikogo nie dziwi co nosisz i jak wygladasz i
                          dobrze.
                          • genefski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:34
                            Czy to byli goscie spod budki z piwem? Moze im sie podobalas?
                            U Was w listopadzie biegasz? To chyba nie Floryda?
                            • i-love-2-ski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:37
                              genefski napisała:

> Czy to byli goscie spod budki z piwem? Moze im sie podobalas?
                              > U Was w listopadzie biegasz? To chyba nie Floryda?

nie, byli to mlodzi i starsi ludzie,ktorzy chodzili okutani jak temperatura
                              powietrza byla 15 stopni,jedynie w Kazimierzu nikt sie nie dziwil,ze jakas baba
                              lata z rana dziwnie ubrana jak na listopad. ja poprostu sobie lubie biegac jesli
                              jest ladna pogoda,a mieszkam w stanie NY.
                              • genefski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:37
                                Nowy Jork to wielki stan ... daleko do Big Apple?
                                • i-love-2-ski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:42
                                  genefski napisała:

> Nowy Jork to wielki stan ... daleko do Big Apple?

owszem duzy, ale u nas daleko zaczyna sie dopiero jak musisz wiecej niz 8 godzin
                                  jechac w jedna strone.
                                  • genefski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:45
                                    To musi bys meczace jezdzic 8 godzin w jedna strone. W obie to bedzie 16 godzin?
                                    Tak daleko?
                                    • i-love-2-ski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:51
                                      genefski napisała:

> To musi bys meczace jezdzic 8 godzin w jedna strone. W obie to bedzie 16 godzin
                                      > ?
                                      > Tak daleko?

zalezy po co jedziesz te 8 godzin,jak na narty to nie jest meczace.
                                      • genefski Re: mieszkam w Krakowie. 11.01.06, 19:53
                                        Ty naprawde te narty tak lubisz? Przenies sie w Gory Skaliste!
      • i-love-2-ski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:16
        wladyslaw.studnicki napisał:

> Dać im prace i mieszkanie, nawet obywatelstwo dla nich i ich rodzin. Nie godzi
        > się by po 9 latach na rdzewiejącym statku, wracali do tonącego "mocarstwa".

no moga otworzyc nastepne muzeum,kolo soldka w gdyni. zamiast jednego komuszego
        cuda,bedziemy podziwiac 2.
        • genefski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:17
          Teraz potwierdzasz to co napisalem powyzej
          • i-love-2-ski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:19
            genefski napisała:

> Teraz potwierdzasz to co napisalem powyzej

ty dzisisaj nie tylko powazny,ale cos cie gryzie od wewnatrz. c'mmon cheer up,w
            koncu nie mieszkasz w domach z dykty.
            • genefski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:20
              Domki z dykty moga miec taki destruktywny wplyw na psychike? Podejrzewam ze sa
              dosc malo dzwiekochlonne ...
              • i-love-2-ski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:27
                genefski napisała:

> Domki z dykty moga miec taki destruktywny wplyw na psychike? Podejrzewam ze sa
                > dosc malo dzwiekochlonne ...

juz ci wczoraj mowilam,ze jesli dodasz tyvek to sa dzwiekoszczelne. czy ty cos
                mozesz pojac w krotkim czasie,czy musisz doglebnie studiowac,aby sie zalapac na
                tekst?
                • genefski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:30
                  A moze slabo mi tlumaczylas, co?
                  • i-love-2-ski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:35
                    genefski napisała:

> A moze slabo mi tlumaczylas, co?

ja sie przyzwyczailam do szybkiej i dosc abstrakcyjnej wymiany zdan. czego nie
                    wiesz to powinienes sam uzupelnic.
                    • genefski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:36
                      To jak wieczorowe kursy WSNS w Palacu Kultury?
                      • i-love-2-ski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:38
                        genefski napisała:

> To jak wieczorowe kursy WSNS w Palacu Kultury?

lepsze to niz uniwersytet lumumby. na nauke nigdy nie jest za pozno i niewazne
                        gdzie sie doksztalcasz. niektorym na tym forum przydaloby sie pare kursow,bo
                        daja plamy puszczajac w swiat bzdurne teksty np. o domkach z tektury.
                        • genefski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:46
                          Ach ten "mlodzian" - tak Wam doskiwiera?
                          • i-love-2-ski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:50
                            genefski napisała:

> Ach ten "mlodzian" - tak Wam doskiwiera?

wiek jest niewazny,wazne jest jak kojarzysz,a on ma chyba awarie na trasie lacz
                            i to non stop.
                            • genefski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:51
                              Uparl sie zeby Was denerwowac i to dziala. Moze nie zwracajcie uwagi?
                              • i-love-2-ski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:53
                                genefski napisała:

> Uparl sie zeby Was denerwowac i to dziala. Moze nie zwracajcie uwagi?

juz od dawna to robie,to raczej on sie przykleja ze swoimi dyrdymalami za 5
                                groszy. no lece.
                                • genefski Re: Tak, dla przykładu, Polska powinna się nimi z 11.01.06, 19:54
                                  Tylko sie ubierz cieplo!
                                  • liroj Re: Tak, dla przyk?adu, Polska powinna sie˛ nimi z 15.01.06, 03:04
                                    Czemu mnie nazywasz glupkiem?
                                    • genefski Re: Tak, dla przyk?adu, Polska powinna sie˛ nimi 15.01.06, 15:20
                                      Dla zmylki i zeby sie ta pustema lepiej czula (wiesz, jest samotna ...) Sorki, bro!
                                      • liroj Re: Tak, dla przyk?adu, Polska powinna sie˛ nimi 17.01.06, 00:48
                                        Skad wiesz, ze jest samotna?
    • krystian71 Tez cie Danka o to wiele razy pytalem 05.02.06, 10:53

• dana33 Re: Tez cie Danka o to wiele razy pytalem 05.02.06, 15:05
        a ja ci wiele razy odpowiedzialam. teraz jest nowe: pustema-klamczucha.
        jak tak dalej pojdzie, to jeszcze dochrapie sie imienia jak jakas infantka
        hiszpanska: rachelcia abigail I love 2 bike I love 2 ski pustema klamczucha de
        new jersey de usa de polska, hrabianka de vulgaris ..... :))))
        • krystian71 Re: Tez cie Danka o to wiele razy pytalem 05.02.06, 16:11
          ani razu mi nie odpowiedzialas na to pytanie.
          Ciesze sie,ze gdy niejakiego kristiana o to spytalem, wlasnie TY udzielilas
          odpowiedzi.
          Wiec slusznie mysle.
          Przy okazji Dana, bo sadze ,ze wiecej ich nie bedzie.
          Jest mi troche glupio/przykro, gdy sobie to wszystko uswiadomilem i do mnie to
          dotarlo.
          Ze jednoczesnie blablajac ze mna na wszystkie tematy zmawialas sie na kukulkach
          i napuszczalas na mnie swoich pobratymcow.
          Widzialem to w "tamtym " czasie i olewalem, w zyciu mi by nie przyszlo do
          glowy,ze wlasnie TY jestes w ta akcje zamieszana
          Glupio mi, choc nie wiem, czy to wlasnie MI powinno byc glupio
          • i-love-2-ski Re: Tez cie Danka o to wiele razy pytalem 05.02.06, 16:27
            he,he bylo sie madrzejszej sluchac. takie gry i zabawy dzieciece to my
            przerabialismy w szkole podstawowej,nazywalo sie to podchody. czesc z nas juz
            dawno z tego wyrosla,ale jak widac czesc jest stale niedobawiona i czegos im
            ciagle brakuje. wiadomo,ta wiara nie znosi kogos,komu tacy jak oni humoru nie
            popsuja,bo i po co. jedno co dziwi,ze tyle tych kukulek na tym forumie piesze:)
            • krystian71 Re: Tez cie Danka o to wiele razy pytalem 05.02.06, 16:35
              musze przyznac ci racje.
              Nie nalezalo, bo to bylo glupie w jakas czesciowa uczciwosc uwierzyc
              Coraz to nowe z tego kukulczego forum wiesci splywaja.
              Poniewaz nieoficjalne, nie czuje sie w prawie publikowac je na forum otwartym.
              I dlatego zal mi i glupio mi jest,za ten brak minimalnej lojalnosci
              • i-love-2-ski Re: Tez cie Danka o to wiele razy pytalem 05.02.06, 16:59
                krystian71 napisała:

> musze przyznac ci racje.
                > Nie nalezalo, bo to bylo glupie w jakas czesciowa uczciwosc uwierzyc
                > Coraz to nowe z tego kukulczego forum wiesci splywaja.
                > Poniewaz nieoficjalne, nie czuje sie w prawie publikowac je na forum otwartym.
                > I dlatego zal mi i glupio mi jest,za ten brak minimalnej lojalnosci

o jakiej lojalnosci ty mowisz w stosunku do grupy ,ktora od lat istnieje tu po
                to,aby robic czystki "etniczne" na forumach. pamietasz ich akcje na biedronke,na
                gini i innych ludzi,ktorych jedynym "grzechem' byl fakt,ze smieli myslec i mowic
                unaczej niz grupa by sobie tego zyczyla. pamietasz te metody,ktorymi ich
                rugowano z forum, i jak po tym ktos jeszcze mysli,ze kukulki kukaja sobie tylko
                dla wlasnej przyjemnosci a nie pod dyktando,to juz jego sprawa. to jest wojna z
                tymi ,kotrzy do grupy nie chca nalezec,lub grupie sie przymilac.tylko moim
                zdaniem oni juz sie powoli kazdemu przejedli.
              • dana33 Re: Tez cie Danka o to wiele razy pytalem 05.02.06, 21:05
                glupi jestes krystian..... albo wiesz dobrze, ze nic nie wiesz i nic nie
                naplywa, albo idiotycznie siejesz tutaj zamieszanie. kropka zostala na to forum
                zakryte zaproszona. weszla albo nie weszla, to jej sprawa. ma w kazdym razie
                mozliwosc sprawdzic, czy sie cos knulo i jesli tak, to przeciw komu. zapytaj
                sie jej. i przestan dalej rozsiewac tu klamstwa, bo az przykro, ze taki duzy,
                dziadek in spe, a taki glupi i naiwny....
            • dana33 Re: Tez cie Danka o to wiele razy pytalem 05.02.06, 20:52
              ty nie jestes madrzejsza, pustemo-klamczuchu, ty jestes idiotka. ty moze
              wyroslas z zabaw dzieciecych, ale ile jest w tobie intrygi, zawisci, klamstwa i
              glupoty, pustemo.....
          • dana33 Re: Tez cie Danka o to wiele razy pytalem 05.02.06, 20:48
            wprawdzie nie musze sie tlumaczyc, ani tobie ani nikomu, tymbardziej, ze i tak
            mi nie wierzysz, ale widzisz krystian, naprawde ani nie zmawialam sie przeciw
            specyficznej osobie ani nie nasylalam na ciebie lub na kogos innego moich
            pobratymcow. powinienes dawno wiedziec, ze ja zasze prosto z mostu. podoba sie
            czy nie, wywoluje skandal czy nie, wszystkich obrazam czy tylko niektorych,
            jedno jest pewne: nie robie nic za czyims plecami i nie klamie. wyjasnilam juz
            na moderacji, moge jeszcze raz powtorzyc: to zamkniete forum bylo zalozone
            tylko i wylacznie w celu zwalczania lub protestowania przeciwko antysemityzmowi
            panujacemu na tym forum. sam wiesz, ze tutaj zwalczac go nie jest mozliwe. to
            wszystko. nie bylo to przeciwko kropce, nie przeciwko tobie, pustemie czy innym
            antysemitom tego forum jako osobom, ale ogolnie zjawisku jakie tu wystepuje i
            jest nie do zniesienia. jako ze nie mam 5 lat, a nawet wiecej niz 30, nie
            zajmuje sie malymi zemstewskami, klamstwem i nagonka na poszczegolnych ludzi.
            mam dosc odwagi stac przy tym co mowie i robie i nie musze sie tego wstydzic.
            a ty masz wybor: wierzyc jakiemus anonimowemu donosowi, ktory tylko cos
            uslyszal, ale dokladnie nie wiedzial i juz polecial na otwarte forum, albo nie.
            a te twoje "Ciesze sie,ze gdy niejakiego kristiana o to spytalem, wlasnie TY
            udzielilas odpowiedzi. Wiec slusznie mysle." jest mniej wiecej na poziomie tego
            nano, albo abstrakta, ktory nic tylko dyszy ochota zemsty, wlasnie jak maly
            chlopiec. musze ci uczciwie powiedziec, krystian, ze mi sie chce i smiac z was
            i zal mi was: osadzacie innych po sobie. widac tylko, ze o samych sobie dobrze
            nie myslicie...
            • aaki antysemici wkręcili agenta do kukułczego jaja?? 05.02.06, 21:12
              hm...
              • i-love-2-ski Re: antysemici wkręcili agenta do kukułczego jaja 05.02.06, 21:18
                aaki napisała:

> hm...

he,he czuje ,ze ten co skrypty pisze na gwalt potrzebuje nowego scenariusza,aby
                dana mogla kukac na forum i nie wypasc na totalna klamczuche:)oj wej jak ja
                lubie teatr,tylko dobry,nie ten wtorowo sorta,ze starzejacymi sie mumiami i ich
                standarTowymi pastuszkami.
                • dana33 Re: antysemici wkręcili agenta do kukułczego jaja 05.02.06, 21:35
                  oj jak cie kluje, pustemo-klamczucho, jak cie kluje.... :))))
                  ale cie rzuca, z watka na watek z tym forum, pustemo-klamczucho, ale cie
                  rzuca... :))))
              • dana33 Re: antysemici wkręcili agenta do kukułczego jaja 05.02.06, 21:34
                zeby antysemici, to jeszcze pol biedy, ale wlasnie nie antysemici, tylko
                glupcy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka