Dodaj do ulubionych

Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci

20.01.06, 22:43
a kogo interesuje ta przekupka fallusi ?
jej histeryczny belkot ktory wynika z niewiedzy jest dobry tylko dla nieukow
Obserwuj wątek
    • dzieciatko_o_dyrektora Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 20.01.06, 22:45
      Pewnie wiele moherow chetnie wydzialoby by ja z obcieta glowa .
      • marianna_777 Wreszcie Orelka z obciętą głową - ma za swoje 20.01.06, 22:57
        dzieciatko_o_dyrektora napisała:

> Pewnie wiele moherow chetnie wydzialoby by ja z obcieta glowa .
        • jazdajazda1 myslalem ze serio obcieli... 21.01.06, 06:25
          eeeee :-)

•••••••••••••
          a o warszawie dziecko... wybacz... ale nie wiesz nic
          (magazyn o warszawie)
          • oregano Re: myslalem ze serio obcieli... 21.01.06, 08:56
            też już się wystraszyłem, ale już dobrze. kochana Oriana
      • arsen44 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 20.01.06, 23:53
        Dzieciątko, nie pisz o swoich chorych urojeniach, bo to prymitywne próby
        manipulowania. Nie napiszę więc, czyją głowę chętnie widziałbyś odciętą.
      • aradian Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 15:52
        Dlaczego akurat mohery, raczej wszyscy brzydzący się jakimikolwiek przejawami
        rasizmu.
        • laureno Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 16:30
          Też nie lubię oszołomów pokroju "drogiej" dzienniakarki, ale sam jestem
          przeciwny takiemu rozwiazaniu.
          Obcięcie łowy było by przecież równoważne z brakiem argumentów. Sukcesem byłoby
          rzetelne odwrócenie od niej jej zwolenników.
    • ginusia [...] 20.01.06, 22:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • alkud wysyłać lewackie Gie do Teheranu 20.01.06, 22:53
      bez możliwości powrotu

ISLAM KORAN EUROPA
      religiapokoju.blox.pl/
    • chaos1024k Problemy z kategoryzacje Fallaci 20.01.06, 23:32
      Wydaje mi się, ze są problemy z umiejscowieniem Fallaci na mapie swiatopogladow
      politycznych. Wizja Europy bez muzułman, a przynajmniej z ograniczoną ich
      liczbą, jest wizją izolacjonistyczną, aby nie powiedzieć wprost
      antyglobalistyczną. Tym niemniej jednak "Na transparentach niesionych podczas
      marszów antyglobalistów była Fallaci-terrorystką". Innymi slowy, antyglobalisci
      dopuszczają jednak globalizacje w zakresie migracji i mieszania sie kultur...
      • verushka1 Re: Problemy z kategoryzacje Fallaci 21.01.06, 01:01
        chyba nie ma w tym nic dziwnego.. nie dawno przemianowali sie na
        alterglobalistow coby ich nie interpretowac źle. lewica i idacy z nia tzw
        alterglobalisci z reguly staraja sie zapobiegac dyskryminacji mniejszości i w
        kazdym tego slowa znaczeniu. poglady fallaci wydaja im sie inna forma
        fanatyzmu - zreszta czy jej nastawienie jest rzeczywiscie jakakolwiek forma
        mozliwego rozwiazania problemu islamu?

a problemy z muzulmanami wiaza sie bardziej z problemem zapobiegania
        terroryzmowi niz samej globalizacji

chaos1024k napisała:

> Wydaje mi się, ze są problemy z umiejscowieniem Fallaci na mapie
        swiatopogladow politycznych. Wizja Europy bez muzułman, a przynajmniej z
        ograniczoną ich liczbą, jest wizją izolacjonistyczną, aby nie powiedzieć wprost
        > antyglobalistyczną. Tym niemniej jednak "Na transparentach niesionych podczas
        > marszów antyglobalistów była Fallaci-terrorystką". Innymi slowy,
        antyglobalisci dopuszczają jednak globalizacje w zakresie migracji i mieszania
        sie kultur...
        • artie39 Re: Problemy z kategoryzacje Fallaci 21.01.06, 02:11
          Verushka ? problemy z muzułmanami nie są spowodowane terroryzmem czy też jego zapobieganiem,
          tylko samą naturą islamu ? terror jest tylko dosyć spektakularną ale jednocześnie bardzo czystą
          ideologicznie i wierną realizacją jego założeń, czyli szerzenia islamu i walki z niewiernymi jak tylko
          się da. Globalizacja nie dotyka jakoś specjalnie skostniałych i mocno zamkniętych społeczeństw
          (głownie arabskich, ale nie tylko), państw islamskich. Wizja Europy bez muzułman nie jest
          wizją izolacjonistyczną ? istnieją jeszcze inne kultury, nie tak agresywne jak islamska. Czy slyszał
          ktoś o terrorze buddyjskim? BTW, nie jestem buddystą. Pozdrawiam
          • pndzelek widac jaki poziom jest zwolennikow fallusi :) 21.01.06, 02:15
            nie zna wiec nie ma :)

www.iivs.de/~iivs01311/EN/links.htm
            ale jeszcze to wymaga znajomosci angielskiego
            • keradk ... 21.01.06, 10:58
              widac wysoki poziom pendzelka, oj widac. popraw se turban bo ci sie przekrzywil
              • pndzelek Re: ... 21.01.06, 15:53
                angielskiego pewnie nie znasz
                wiec szczesc ci boze :)
            • dzielanski Re: widac jaki poziom jest zwolennikow fallusi :) 21.01.06, 11:13
              Masz rację: znajomość angielskiego przydaje sie w życiu - powiedz więc swoim
              kolegom z eurodżihadu, że "believes" to jednak nie to samo co "beliefs".
              A co do meritum, przyznasz, że "tajne praktyki seksualne" tybetańskich mnichów
              trudno zaliczyć do działań terrorystycznych. Mgliste wypowiedzi o
              zainteresowaniach hitlerowskich przywódców buddyzmem to już zupełna przesada.
              Od końca XIX wieku mnóstwo ludzi w Europie interesowało się buddyzmem. Faktem
              jest natomiast, że z formacji o typowo religijnym charakterze naziści
              sformowali dwie (druga nie uzyskała pełnej gotowości) MUZUŁMAŃSKIE DYWIZJE SS.
              Pozdrów ode mnie chłopaków z Eurodżihadu
              • pndzelek Re: widac jaki poziom jest zwolennikow fallusi :) 21.01.06, 15:52
                czytales tylko to co chciales
                o niszczeniu swiatyn chrzescijanskich czy terrorze na sri lance juz linkow nie
                zauwazyles ?
                • dzielanski Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 16:58
                  Pokazałem Ci tylko, że była to pusta obietnica.
                  Ale tak naprawdę problem tkwi w tym, że linki, które proponujesz są pewnie
                  bardziej antybuddyjskie, niż pani Fallaci jest antyislamska (pewnie, bo nie
                  znam pani Fallaci). Muzułmanie są przekonani, że wolno im obrzucać błotem
                  wszystkich dookoła, a jednocześnie bardzo irytują sie widząc jakąkolwiek
                  krytykę skierowaną pod ich adresem.
                  Na zarzut istnienia "islamskiego terroryzmu" nie możesz odpowiedzieć tak po
                  prostu odbijając piłeczkę. O ile mi wiadomo, czegoś takiego jak "terroryzm
                  buddyjski" nie ma - nie słyszałem, żeby buddyjcy mnisi przekonywali
                  potencjalnych zamachowców, iż dostąpią nirwany jeśli wysadzą się w powietrze
                  wraz z kilku "niewiernymi". Co wcale nie oznacza, że buddyści nie dokonują
                  aktów terroru. Podobnie, w bliższym nam kręgu kulturowym, działała
                  terrorystyczna organizacja Provisonal IRA skupiającyca katolików. Nie była to
                  jednak "katolicka organizacja terrorystyczna".
                  • pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 17:10
                    odwracasz kota ogonem
                    ja nie neguje ze istnieje fundamentalistyczny terroryzm muzulmanski
                    przedmowca stwierdzil ze nic nie wie o terrorze buddyjskim
                    ja podalem link, ze owszem taki tez istnieje
                    a ty teraz mi wyjasniasz, ze inni murzynow bija wiecej
                    o zamachach na kliniki aborcyjne w imie religijnego zaslepienia tez nie
                    slyszales /wiem, wiem to maly terror w sumie sluszny i muzulmanie znow bija
                    murzynow wiecej/
                    • dzielanski Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 17:33
                      Napisałem, że przedmówca nie wie o "terrorze buddyjskim", bo moim zdaniem takie
                      zjawisko po prostu nie istnieje. Przedmówca stawia dość poważny,
                      rozpowszechniony i niełatwy do odparcia zarzut, że islam to religia promująca
                      bandytyzm. Nie twierdzę, że jest to zarzut słuszny, ale niestety nie udało mi
                      się natrafić na żadne wypowiedzi samych muzułmanów podważających ten pogląd.
                      • pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 18:35
                        podpalanie kosciolow czy terror na sri lance rzeczywiscie nie istnieje
                        to jakies lewackie i islamistyczne mity :)
                        • dzielanski Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 18:48
                          Może byś jednak próbował czytać posty, na które odpowiadasz.
                        • dzielanski Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 18:52
                          Aha, i dlaczego "lewackie i islamistyczne" - gdyby Marks zobaczył to
                          zestawienie, wstałby chyba z grobu i odbył pielgrzymkę do Ziemi Świętej.
                          • pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 19:03
                            to zestawienie nie jest moim wynalazkiem
                            te terminy lacza z zachwytem najczesciej milosnicy fallusi
                            a czytam posty i od poczatku sie odnioslem do nich i tego sie trzymam
                            terror buddyjski nie jest czyms wyssanym z palca o czym wie kazdy kto sie tym
                            troche interesuje /jesli owszem palenie chrzescijanskich swiatyn albo ataki pod
                            pomaranczowa flaga nie uwazasz za cos co z religia nie ma nic wspolnego/
                            • dzielanski Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 19:39
                              W Bizancjum (chyba po rozpoczęciu arabskiego podboju prowincji afrykańskich,
                              ale „nie dam głowy”, że na pewno w tym momencie) postulowano o kanonizację
                              rycerzy broniących chrześcijańskiego imperium. Wszystko pasowało: chłopcy
                              ginęli za wiarę, czasami się przy tym namęczyli, więc śmierć ponosili
                              męczeńską, a mimo to patriarcha Konstantynopola odmówił: ci ludzie jednak żyli
                              z przelewu krwi.
                              To co, stanowiło problem, kiedy chrześcijaństwo stało się religią państwową:
                              przykazanie „nie zabijaj”, teraz jest jej największym atutem. Oczywiście, że
                              chrześcijanie mordowali, mordują i pewnie dalej będą mordować. Ale jeśli będą
                              się powoływać przy tym na religię, to bardzo łatwo będzie wykazać tym ludziom
                              błąd. Buddyzm znam niestety tylko w wyidealizowanej, zeuropeizowanej wersji,
                              ale nie sądzę, żeby za udział w wojnie religijnej obiecywano tam szczęście
                              wieczne. A, niestety, czasami obiecuje się to muzułmanom. I nie wydaje się,
                              żeby było to sprzeczne z naukami Proroka.
                              • pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 19:54
                                a powiedz co bylo obiecane uczestnikom wypraw krzyzowych ? /przez owczesne
                                najwieksze autorytety :)/
                                zwroce ci tylko uwage na jeden drobiazg, islam to nie monolit
                                masz islam z iranu i islam z arabii saudyjskiej
                                masz islam kadaffiego i islam osamy
                                masz islam lekarza pracujacego w polsce a islam terrorysty z samolotow wtc
                                stawianie miedzy tym wszystkim znaku rownosci to specjal dla fallusi i jej
                                zwolennikow
                                • dzielanski Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 20:40
                                  Myślę, że nie masz racji uznając Fallaci za źródło problemu. Dla mnie problemem
                                  jest to, że wprawdzie niektózy muzułmanie twierdzą, iż dżihad wcale nie polega
                                  na zabiciu jak największej liczby nie-muzułmanów, ale inni twierdzą, że tak
                                  właśnie jest. Jaką mam gwarancję, że islam tego lekarza nie jest islamem
                                  terrorysty z WTC? (zdaje się, że część z nich studiowała w Europie, więc
                                  wykształcenie nie stanowi dostatecznego argumentu na korzyść lekarza).
                                  pozdrawiam
                                  • pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 20:46
                                    a taka ze na przyklad spojrzysz na tatarow polskich, ktorzy bedac muzulmanami
                                    wiele razy przelewali krew w obronie rzeczpospolitej
                                    kiedys tu krystian napisal ciekawy watek
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29813061&a=29813061
                                    a mozesz tez pomyslec ile z muzulmanow co w zyciu spotkales, zwlaszcza by sie
                                    trzymac meritum to tych w europie /i to nie ze ich widziales w telewizji czy
                                    czytales o nich w internecie/, cie gonilo z granatem czy maczeta w reku w imie
                                    religii i cie nawracalo
                            • sunrayers Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 21:19
                              i tutaj zgodzę się w pełni. Lewicy bardzo po drodze z islamistami. Jakże banalny
                              a zarazem prymitywny i głupi powód - wzajemna niechęc do USA. Pytania proste -
                              dlaczego muzułmanie mogą mieć meczety w naszym kręgu kulturowym a katolikom
                              (jestem agnostykiem tak na marginesie) czy też buddystom nie wolno stawiać
                              światyń na ziemiach szariatu ? Dlaczego muzułmanie chcą mieć swobody religijne
                              (od ubioru po liczbę żon) a ludziom z innych wyznań nie wolno np. krzyżyka na
                              wierzchu nosić będąc w Arabii Saudyjskiej ? Tylko dlatego że my jesteśmy
                              wyrozumiali i normalne jest dla nas zróżnicowanie i MOŻLIWOŚĆ posiadania różnych
                              zdań, poglądów, wierzeń ? Czy taki agnostyk jak ja przeżył by choć dzień gdyby
                              UE zmieniła się w Unię Islamską? Ktoś może powiedzieć, że przesadzam. Nie
                              przesadzam chyba, skoro jeden z muftich po 11/9 stwierdził, że to najgorsza
                              rzecz jaką mogli zrobić islamiści. Gdyby tego nie zrobili to za 50-60 lat, przy
                              tym przyroście naturalnym spokojnie (w ramach przecież demokracji!) zdobędą
                              większość głosów, a potem......
                              Przesadzam ? Wydaje mi się, że nie.
                              • pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 21:33
                                pomieszanie z poplataniem
                                ten mistyczny lewak to nie tylko roznej masci antyglobalisci czy komunisci, ale
                                okresla sie tym ostatnio kazdego, kto nie przepada za aktualna polityka
                                usa /ale kraj mu wcale nie przeszkadza/, albo tego kto nie przepada za
                                rasizmem, albo tego kto woli korzystac z rozumu i nie uczestniczy w oblawach na
                                czarownice, w sumie kazdy ma swoja definicje lewaka i rozciagnie ja wedlog
                                potrzeb
                                jest to cos takiego jak koncepcja wroga ludu pracujacego w prl, nie masz
                                dokladnie takiego samego zdania co my, wiec musisz byc lewakiem, islamista,
                                cyklista i marchewka
                        • artie39 Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 23.01.06, 14:14
                          > podpalanie kosciolow czy terror na sri lance rzeczywiscie nie istnieje
                          > to jakies lewackie i islamistyczne mity :)

Ale, ale, moment ? czy ktoś tu słyszał o wysadzaniu się kogokolwiek ze Sri Lanki w paryskim,
                          londyńskim czy madryckim metrze, w ramach walki z niewyznającymi buddyzmu niewiernymi? I czy
                          ktoś ze Sri Lanki proponuje powstanie odrębnych wspólnot wewnątrz państw, rządzących
                          się kanonicznymi prawami buddyzmu? Czy może czegoś nie zauważyłem?
                          • pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 23.01.06, 15:34
                            widze ze sobie dzielisz terror na ten lepszy i ten gorszy
                            mnie przeszkadza kazdy terror i nie twierdze jesli czegos nie znam, ze tego nie
                            ma
      • annie_laurie_starr Re: Problemy z kategoryzacje Fallaci 21.01.06, 10:56
        Antyglobalisci czy alterglobaliscie sprzeciwiaja sie pewnym efektom
        globalizacji ekonomicznej, natomiast nie maja nic przeciw pokojowej wymianie
        miedzy kulturami. Zainteresowanych odsylam do Naomi Klein i "No Logo" - tam
        Naomi otwarcie pisze o tym, ze alterglobalisci korzystaja z pewnych aspektow
        globalizacji jak na przyklad internet. Oriana F. z jej antyislamskimi
        pogladami nie budzi sympatii alterglobalistow.

• keradk Re: Problemy z kategoryzacje Fallaci 21.01.06, 11:02
          a czy alterglobalisci kochaja islamskich terrorystow lub islamskie proby
          podwazania religii chrzescijanskiej?
    • galba Pseudosztuka pseudoartystów 20.01.06, 23:34
      Kiedyś trzeba było coś umieć żeby być artystą, teraz wystarczy mieć g**no w
      głowie i sukces zapewniony: rozgłos w mediach, dotacje z publicznej kasy a w
      razie jak ktoś się przyczepi, że taki nic sobą nie prezentuje i pasożytuje na
      podatnikach to zawsze można rzucić brednią o "wolności ekspresji i słowa".
      • bogdantadus ..i pseudokrytycy, co nie widzieli i nie czytali! 20.01.06, 23:45
        galba napisał:

> Kiedyś trzeba było coś umieć żeby być artystą, teraz wystarczy mieć g**no w
        > głowie i sukces zapewniony: rozgłos w mediach, dotacje z publicznej kasy a w
        > razie jak ktoś się przyczepi, że taki nic sobą nie prezentuje i pasożytuje
        na
        > podatnikach to zawsze można rzucić brednią o "wolności ekspresji i słowa".

A Ty wlasciwie o kim z takim zapalem? O tej pani, czy o tym panu? Mnie ani
        jedno, ani drugie nie przeszkadza. Boje sie tych nierobiacych uzytku z wlasnego
        rozumu i krzyczacych "odebrac im mozliwosci!".
        • wuk4 Oriano! Tyś jest Pallas Atena! 21.01.06, 00:37
          A na Twej egidzie ukręcony łeb islamskiej Meduzy!
          • winka53 Re: Oriano! Tyś jest Pallas Atena! 21.01.06, 01:05
            <<Trzymam z ORIANA..mowi wprost...i tak trzeba,popieram...
            a tumanow moslemskich wypedzic z europy-won!!!!!!!!!!!!!!!
            • aradian Re: Oriano! Tyś jest Pallas Atena! 21.01.06, 16:03
              Oriana nosi w sobie nienawiść, a to nie jest droga do sukcesu. Dziś nawołujecie
              do wypędzenia muzułmanów,na kogo przyjdzie kolej jutro???
              • cyberrafi Re: Oriano! Tyś jest Pallas Atena! 22.01.06, 16:20
                aradian napisała:
                > Oriana nosi w sobie nienawiść, a to nie jest droga do sukcesu. Dziś nawołujecie
                > do wypędzenia muzułmanów,na kogo przyjdzie kolej jutro???

Bądźmy gościnni ale nie dajmy sobie pluć w twarz na własnym podwórku!

Islamiści gardzą nami i naszą kulturą a jednocześnie chcą korzystać z
                dobrodziejstw naszej cywilizacji, bo są zbyt głupi i prymitywni, żeby wypracować
                własną. Kiedy wreszcie przestaniemy kłaniać się hołocie? To co robili ostatnio
                we Francji jest wystarczającym powodem, żeby wyrzucić ten motłoch na zbity pysk.

Brawo Oriana!
        • galba "Możliwości"? 21.01.06, 08:43
          Kto za te "możliwości" płaci? Jak widzę wiszącą z państwowej galerii (czyli za
          moje pieniądze) instalację pt. "Kwiatek kałem malowany" to chyba mam prawo
          powiedzieć: "nie zgdzam się, że by jakś dewiant puszczał do kanalizacji moje
          pieniądze"?

> galba napisał:
          >
          > > Kiedyś trzeba było coś umieć żeby być artystą, teraz wystarczy mieć g**n
          > o w
          > > głowie i sukces zapewniony: rozgłos w mediach, dotacje z publicznej kasy
          > a w
          > > razie jak ktoś się przyczepi, że taki nic sobą nie prezentuje i pasożytu
          > je
          > na
          > > podatnikach to zawsze można rzucić brednią o "wolności ekspresji i słowa
          > ".
          >
          > A Ty wlasciwie o kim z takim zapalem? O tej pani, czy o tym panu? Mnie ani
          > jedno, ani drugie nie przeszkadza. Boje sie tych nierobiacych uzytku z
          wlasnego
          >
          > rozumu i krzyczacych "odebrac im mozliwosci!".
          • bogdantadus Re: "Możliwości"? 21.01.06, 13:07
            galba napisał:

> Kto za te "możliwości" płaci? Jak widzę wiszącą z państwowej galerii (czyli
            za
            > moje pieniądze) instalację pt. "Kwiatek kałem malowany" to chyba mam prawo
            > powiedzieć: "nie zgdzam się, że by jakś dewiant puszczał do kanalizacji moje
            > pieniądze"?

Masz prawo powiedziec co chcesz. Zabraniac nie masz prawa.
            • erneste Finansowanie g...a? 21.01.06, 13:46
              > > Kto za te "możliwości" płaci? Jak widzę wiszącą z państwowej galerii (czy
              > li
              > za
              > > moje pieniądze) instalację pt. "Kwiatek kałem malowany" to chyba mam praw
              > o
              > > powiedzieć: "nie zgdzam się, że by jakś dewiant puszczał do kanalizacji m
              > oje
              > > pieniądze"?
              >
              > Masz prawo powiedziec co chcesz. Zabraniac nie masz prawa.

Hmm socjalizm w czystym wydaniu...A niby czemu nie ma prawa zabraniać skoro
              taka "sztuka" zrobiona byłaby za jego pieniądze?
              Jeśli jakiś "kałowy" artysta chce wystawiać swoje "prace" publicznie - nikt mu
              tego przecież nie broni; może zawsze to robić za swoje pieniądze lub za
              pieniądze rozmaitych sponsorów i mecenasów...Ale skoro domaga się pieniędzy od
              zwyczajnych obywateli (finansowanie z publicznej kasy), to niech liczy się z
              tym, że obywatele ci mają prawo powiedzieć mu w każdej chwili: "dość-nie chcemy
              więcej marnotrawić naszych ciężko zarobionych pieniędzy na realizację takiego -
              nomen omen - gówna".

• bogdantadus Re: Finansowanie g...a? 21.01.06, 14:17
                erneste napisał:

> > Masz prawo powiedziec co chcesz. Zabraniac nie masz prawa.
                >
                > Hmm socjalizm w czystym wydaniu...A niby czemu nie ma prawa zabraniać skoro
                > taka "sztuka" zrobiona byłaby za jego pieniądze?

"Za jego pieniadze", czy przy mikroskopijnym udziale jego pieniedzy? Naprawde
                trzeba tlumaczyc ze czasem g... to tylko g..., a czasem symbol? Braki w
                wyksztalceniu, czy ideologiczne zaslepienie?
                • eofek Re: Finansowanie g...a? 21.01.06, 14:23
                  bogdantadus napisał:

> "Za jego pieniadze", czy przy mikroskopijnym udziale jego pieniedzy? Naprawde
                  > trzeba tlumaczyc ze czasem g... to tylko g..., a czasem symbol? Braki w
                  > wyksztalceniu, czy ideologiczne zaslepienie?
                  >

symbol głównie chyba tego pana, co sprzedawał "gó.. artysty" zapuszkowane. niestety nie wszyscy
                  zrozumieli, za to sporo pewnie pobiegło kupić.
                  • bogdantadus Re: Finansowanie g...a? 21.01.06, 22:57
                    eofek napisał:

> symbol głównie chyba tego pana, co sprzedawał "gó.. artysty" zapuszkowane.
                    nies
                    > tety nie wszyscy
                    > zrozumieli, za to sporo pewnie pobiegło kupić.

"Sprzedac-kupic" to oczywiscie w sztuce jest jakies kryterium, tyle ze wtedy
                    muzea i galerie powinny pekac od sztuki marynistycznej i godowo tokujacych
                    jeleni.
      • piekielnica1 Re: Pseudosztuka pseudoartystów 21.01.06, 08:10
        teraz każdy kiep może sobie kupić net i głosiś np. faszystowskie opinie
        • galba A każdy debil... 21.01.06, 08:45
          ... może oddać mocz na kostkę sera i sprzedać to za grubą kasę państwowej
          galerii (spróbowałaby nie kupić tej wybitnej instalacji! jej szef okazałby się
          zaściankowym ksenofobem bez horyzontów na sztukę współczesną).

> teraz każdy kiep może sobie kupić net i głosiś np. faszystowskie opinie
          • piekielnica1 Re: A każdy debil... 21.01.06, 12:17
            czyżby niespełniony artysta/twórca/pracownik/człowiek/itp bez specjalnych
            konekcji?
            Nic tak nie boli jak sukces bliźniego.
            • eofek Re: A każdy debil... 21.01.06, 14:13
              tak z ciekawości, czym mierzysz sukces artysty? rozgłosem niezależnym od jakiejkolwiek wartości
              artystycznej dzieł? bo większość kontrowersyjnych niby artystów nie zaistniałaby bez swojego lpr, z
              czego możnaby wysnuć wniosek, że bez oszołomstwa ich sztuka jest nic nie warta. owszem - rolą
              sztuki (jak to ktoś powiedział, trawestacja cytatu z pamięci) nie jest głaskanie po główkach, tylko
              rzucanie wyzwań oraz inspiracja. niech sobie zatem pani nieznalska swoje bohomazy wystawia, ale od
              samego faktu bycia kontrowersyjnymi (a przez to głośnymi) nie są jeszcze dobre... no i wielki szum to
              jeszcze niekoniecznie sukces. nieznalskiej, czy fallacci. choć w przypadku tej ostatniej przynajmniej
              jest zapewne tak, że odcina niezłe kupony od swego bełkotu. sukces - finansowy?
      • dr.szfajcner Re: Pseudosztuka pseudoartystów 21.01.06, 14:29
        galba napisał:

> Kiedyś trzeba było coś umieć żeby być artystą, teraz wystarczy mieć g**no w
        > głowie i sukces zapewniony:

Jezeli to sie odnosi takze do dyskutantow,
        to zrozumoaly jest spektakularny sukces
        Twoich postow.
    • arius5 No, ty, dzieciatko, na pewno wiesz juz wszystko 21.01.06, 01:42
      jacy ci polacy nadeci i pusci
      • pndzelek wiedziec wiecej niz oralana 21.01.06, 01:43
        to nie jest tak trudne :)
        • ukropp nie winszuj sobie... 21.01.06, 12:47
    • artie39 [...] 21.01.06, 01:58
    • galaxy2099 [...] 21.01.06, 02:28
    • xs550 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 03:00
      Nie znam tej kobiety ale z artykulu wynika, ze we Wloszech jest dosyc popularna.
      Obraz moze byc dosc kontrowersyjny ale nie zmienia to faktu, ze musi byc
      wolnosc wypowiedzi i malarz mial prawo pokazac to co chcial. Oczywiscie
      ciemnogrod wszedzie bedzie probowal mowic artystom co maja robic ale to nie
      przejdzie. Jest dwudziesty pierwszy wiek i nikt nie ma prawa ograniczac
      niczyjej wolnosci.
      • veronica3 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 14:39
        xs50 napisal"nie znam tej kobiety,ale z artykulu wynika,ze we Wlszech jest dosc
        popularna". Oto wypowiedz typowego przedstawiciela ciemnogrodu.
        Mam tez dla ciebie propozycje nasraj sobie na plotno i powies u siebie w
        pokoju, bo ciemnogrod nie doceni twojej sztuki .. a przeciez jest ''21 wiek i
        nikt nie ma prawa mowic artystom co maja robic"
    • burakiprlu Niech zyje ta wspaniala kobieta Oriany Fallaci 21.01.06, 03:20
      brawa dla kobiety ktora inteligencja i poczuciem sprawiedliwosci przyprawia o
      biala goraczke lewackie scierwo zalewajace swiat, wszelkiego rodzaju mendy i
      niedorozwoje na socjalu nie maja szans przeciwko faktom i logice ktora
      prezentuje Oriana. Brawa dla madrej i odwaznej kobiety!!
    • nomadsoul a juz sie ucieszylem ze ktos Jej naprawde odcial 21.01.06, 03:43
      glowe,
      oczywiscie zartuje,
      (oczywiscie nie)
    • kiczkis Obcięta głowa Oriany Fallaci - orgazm u lewakow.. 21.01.06, 05:54
      pndzelek napisał:

> a kogo interesuje ta przekupka fallusi ?
      > jej histeryczny belkot ktory wynika z niewiedzy jest dobry tylko dla nieukow
      ---------------------------------------------

A pisalem kilka dni wstecz pod wywiadem z JKM i wkleilem to samo feministkom:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      (...).."Otoz.. Kazda zmiana w otaczajacej nas rzeczywistosci to "bodziec".. W
      procesie uczenia, owe "bodzce"wykorzystywac mozna na rozne sposoby.
      Behawiorysta Pawlow, odkryl iz psa mozna UWARUNKOWAC na konkretny bodziec
      pierwotny, bodzcem WTORNYM(tzw. "odruch warunkowy").

Dokladnie tak samo jest z tymi, do ktorych piszesz.. - Sa DOKLADNIE TAK SAMO
      uwarunkowani jak psy Pawlowa.. reaguja natychmiastowo i bezblednie, NIE
      UZYWAJAC MOZGU - i to w jednakowy i okreslony sposob, na konkretna grupe
      BODZCOW wyzwalajacych "odruch warunkowy".
      I tak.. - Jesli bedziesz pisal o honorze, uczciwosci, odczuciach wyzszego
      rzedu, problemach etyczno-moralnych - dla przykladu, u "ochlokracji" nie wywola
      to zadnej reakcji.. Natomiast bezblednie reaguja na bodzce typu:
      - "kosciol katolicki".. "Bush".. "pedal".. "Murzyn".. "Zyd".. "monarchia"..
      J.Korwin-Mikke".. "konserwatyzm", "wiara".. itp.itd.."
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Okazuje ze z "bodzcow warunkowych", wywolujacych "zacmienie umyslu" u
      ochlokracji lewackiej, ominalem i Oriane Fallaci - i przypomina to zdarzenie o
      tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze
      zamknieta..
      • pndzelek histeryczna obrona guru 21.01.06, 06:06
        oralana fallusi to swietosc ktorej krytykowac i nie lubic nie wolno :)
        • galaxy2099 Krytykowac ??? 21.01.06, 06:35
          A ty wiesz blaznie co znaczy slowo KRYTYKOWAC ?
          Zapewniam sie bolszewiku, ze to nie to samo co mnozyc epitety.
          Wlasnie Fallaci krytykuje islam i robi to jak widac bardzo skutecznie stad ta
          lewacka nagonka islamistow i komunistow
          • pndzelek Re: Krytykowac ??? 21.01.06, 06:38
            owszem krytykowac
            zreszta twoje histeryczne ataki na tych co nie lubia fallusi calkiem ladnie
            opisales :)
        • ukropp Krytykowac? Raczej obrazac, wygodnie zza kompa.. 21.01.06, 12:19
          "a kogo interesuje ta przekupka fallusi ?
          jej histeryczny belkot ktory wynika z niewiedzy jest dobry tylko dla nieukow"

...piszesz pokazujac ignoracje i prostactwo. Takie rzeczy zazwyczaj slysze od
          sfrustrowanych taksowkarzy, ktorzy dupy nie rusza ze swojego auta a maja
          narzekaja na wszystko. Kazdy moze krytykowac, tak jak kazdy moze wyrazac swoje
          zdanie. Ale to powyzej to prostackie plwociny z krytyka nie majace nic
          wspolnego.
          Nie jestem zwolennikiem Fallaci. Ale potrafie uznac jej autorytet, wiedze i
          odwage do gloszenia bardzo NIE LEWACKICH pogladow, panie douczony.

• pndzelek Re: Krytykowac? Raczej obrazac, wygodnie zza komp 21.01.06, 16:02
            zarzut histerii i braku zrozumienia tematu jest bardzo jasny
            wystarczy poczytac jej mein kampfy, znac historie i dzisiejsza rzeczywistosc,
            niestosowac odpowiedzialnosci zbiorowej itd. itp. by to czlowiek zrozumial
            ale jesli zachwyt nad nia jest oparty glownie na tym ze nie lubi tych
            mistycznych wrogow ludu jakim sa lewacy i nie cierpi muzulmanow, to sie z tym
            nie da nic zrobic
            • ukropp Re: Krytykowac? Raczej obrazac, wygodnie zza komp 22.01.06, 11:13
              wystarczy poczytac? a _poczytales_ sobie? wiesz co tam jest napisane?
              a moze przeczytales. i zrozumiales. nie wydaje mi sie. tak nie pisze czlowiek,
              ktory to przeczytal i zrozumial. to nie jest traktat o nienawisci i tylko
              doglebna analiza z punktu widzenia osoby, dla ktorej polityczna poprawnosc
              zaglaskiwania wielkich, a ignorowanych problemow zdezenia dwoch cywilizacji
              doprowadzi do nas do zguby z cywilizacyjnego punktu widzenia. mozna sie z nia
              nie zgadzac, ale trzeba uszanowac WIEDZE i to, ze ta kobieta, o ktorej tak
              prostacko sie wyraziles, od lat jest autorytetem. i jesli ciulu, masz zamiar
              kogos krytykowac, szczegolnie za braki w wiedzy to zrob to metodycznie, pokaz
              prosze co ci nie odpowowiada na przykladach. i przeczytaj wczesniej.
              • pndzelek Re: Krytykowac? Raczej obrazac, wygodnie zza komp 22.01.06, 14:35
                wiedza i doglebna analiza skladajaca sie z gowna, genitaliow, szczania itd. itp.
                wiedza pelna bledow merytorycznych i zwyklego nieuctwa
                ale jak pisalem tu juz kilka razy, taka przesycona histeria niewiedza do
                niektorych przemawia
                a to ze piszesz o ignorowanych problemach jeszcze bardziej pokazuje twoja
                niewiedze, bo bez pisania o gownach i pieprzeniu sie kiedy chce o wiele lepsze
                rzeczy zostaly juz stworzone wczesniej na temat konfliktu cywilizacji
                a o zgubie slabszych i zagrozeniu mieszaniem sobie poczytaj w mein kampf
      • bogdantadus Zabawne rozumowanko! 21.01.06, 07:40
        kiczkis napisał:

> tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze
        > zamknieta..

No i zanim otworzyles pozostale "listy", zdazyles juz sobie samoboja strzelic.
        Bardzo pocieszne. Dzieki za poranne rozweselenie!
        • kiczkis Re: Zabawne rozumowanko! 21.01.06, 08:26
          bogdantadus napisał:

> kiczkis napisał:
          >
          > > tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze
          >
          > > zamknieta..
          >
          > No i zanim otworzyles pozostale "listy", zdazyles juz sobie samoboja
          > strzelic. Bardzo pocieszne. Dzieki za poranne rozweselenie!
          >
          -----------------------------------------

Ale o co ciebie Karol biega???

"kiczkis" napisal tak:

(...)"Okazuje ze z "bodzcow warunkowych", wywolujacych "zacmienie umyslu" u
          ochlokracji lewackiej, pominalem i Oriane Fallaci - i przypomina to zdarzenie o
          tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze
          zamknieta.."

Widocznie kazdemu funkcjonalnemu analfabecie z "ochlokracji", nalezy tlumaczyc
          proste kwestie odzielnie i indywidualnie..
          Uczynimy wiec to, by sie matolek ucieszyl z tego, jak malpa z brzytwy..

a/ - u psow Pawlowa, slinotok(ODRUCH WARUNKOWY) wywolywaly takie bodzce wtorne
          jak dzwiek lub swiatlo..
          U lewactwa.. slinotok(ODRUCH WARUNKOWY) i nieprzytomna wscieklosc i ujadanie
          wywoluja takie bodzce jak: - (tu "kiczkis" podal ZESTAW tych bodzcow czyli w
          jezyku potocznym LISTE!!)

b/ - czytajac roznych "pndzlkow" - e tutti quanti - "kiczkis" doszedl do
          slusznego wniosku iz ZESTAW bodzcow wtornych - czyli "LISTA" tychze bodzcow
          wtornych wywolujacych slinotok (et cetera) u wymozdzonego lewactwa jest
          niepelny, gdyz przykladowo "kiczkis" pominal tak wazny "bodziec" jakim jest
          Oriana Fallaci. To zas uswiadomilo "kiczkisowi" iz tenze ZESTAW -
          czyli "LISTA"!! - daleki jest od zamkniecia..
          Powtorzyc przyglupowi?? - ZESTAW.. czyli : - L I S T A !! - jeszcze raz???

W kolejce zas, czeka np. tak wazny "bodziec wtorny" dla holoty lewackiej jakim
          jest pan W.Lysiak chociazby..

O czym wiec bredzi matoleczek.. funkcjonalny analfabeta "bogdantadus"???

Co matoleczka tak cieszy?? o jakich "listACH" matoleczek bredzi?? - skad
          przyglupek wzial owe "listy" ktore polgloweczka tak ciesza??

NA CZYM wreszcie polegac ma owe "Zabawne rozumowanko" - ktore tez "duraka" tak
          cieszy niemozebnie??

Retoryczne to oczywiscie pytania, gdyz odpowiedz moze byc jedna.. godna poziomu
          i mozliwosci percepcyjnych "funkcjonalnego analfabety"..
          • bogdantadus Re: Zabawne rozumowanko! 21.01.06, 13:03
            > NA CZYM wreszcie polegac ma owe "Zabawne rozumowanko" - ktore tez "duraka"
            tak
            > cieszy niemozebnie??

Spokojnie moj Ty "emocjonalny inteligencie" - gdybys sie nawet jeszcze raz tak
            spocil i caly plyn na klawiature wylal, to Twojego guru w jego katatonicznych
            blazenadach (J.K.M.) i tak nie przeskoczysz. Caly ten odczyt o odruchach
            wynikac moze z dziewiczej potrzeby umoralniania maluczkich, nie zmienia to
            niestety jego niezamierzonej rozweselajacej wymowy.
            Na deklinacyjna czkawke slowa "lewactwo" polecam spacer na swiezym powietrzu!
          • gosia_rtk Re: Zabawne rozumowanko! 21.01.06, 13:48
            To zabawne, że ci najmądrzejsi z mądrych, czyli zwolennicy JKM, tak wywyższający się swoją przeogromną (w ich mniemaniu) inteligencją i zdolnością racjonalnego myślenia wszystkie swoje wypowiwedzi muszą podpierać "argumentami" ad personam. Chyba sami w siłe swojej argumentacji nie wierzą, zresztą całkiem słusznie.
      • eofek Re: Obcięta głowa Oriany Fallaci - orgazm u lewak 21.01.06, 14:20
        kiczkis napisał:

>
        > Okazuje ze z "bodzcow warunkowych", wywolujacych "zacmienie umyslu" u
        > ochlokracji lewackiej, ominalem i Oriane Fallaci - i przypomina to zdarzenie o
        > tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze
        > zamknieta..

zgadzam się co do zasady. natomiast zawsze fascynuje mnie, jak odmienność poglądów u pewnej
        grupy ludzi wywołuje reakcję w postaci jednego hasła - lewactwo. każdy ma swoje bodźce
        warunkowe... w przypadku oszołomstwa jest nim najczęściej jakiekolwiek odchylenie w stronę inną niż
        ich własne poglądy. za każdym razem pokładam się ze śmiechu, jaki to ze mnie rzekomo lewak być
        musi, choć z lewactwem mam nic wspólnego.
        • kiczkis Obcięta głowa Oriany Fallaci - orgazm u lewakow 23.01.06, 13:25
          Autor: eofek ☺
          Data: 21.01.06, 14:20
          kiczkis napisał:

>
          > Okazuje ze z "bodzcow warunkowych", wywolujacych "zacmienie umyslu" u
          > ochlokracji lewackiej, ominalem i Oriane Fallaci - i przypomina to zdarzenie
          > o tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze
          > zamknieta..

zgadzam się co do zasady. natomiast zawsze fascynuje mnie, jak odmienność
          poglądów u pewnej grupy ludzi wywołuje reakcję w postaci jednego hasła -
          lewactwo.(...)
          ---------------------------------------------------------------------------

To nie jest zadna "pewna grupa ludzi" - Eryczku.. Jest to bardzo szerokie
          spectrum w sklad ktorego wchodzi i maoista lub trockista z tzw."partyzantki" w
          Ameryce Pld., ale tez i autentyczny socjalista i przyglup "pacyfista" i
          lewicujacy kaplan i feministki i tzw. "Zieloni" i pedalstwo i "antyfaszysci"
          (ktorzy najchetniej faszystowskimi metodami poslugiwac sie lubia w uciszaniu
          swoich przeciwnikow) i "antysemici" i "antyrasisci" - wszelakie inne "anty" i
          najrozniejszej masci "obroncy" - np. murzynkow.. Arabow.. itd.. etc..

- A wymienilem tylko jakas czesc tego spectrum, ogolnie przypisywanego do
          tzw. "obozu postempu" (wyraznie pisze "posteMpu" nie "postepu"), ktorego celem
          jest PRZEBUDOWA istniejacego ladu swiatowego. Ogolnie chodzi o wprowadzenie
          zasady "robtacochceta", zniszczenie instytucji panstwa narodowego, rodziny,
          autorytetow, patriotyzmu, honoru, moralnosci, obyczajowosci.. - by wymienic
          tylko niektore ze zwalczanych zajadle cech i wlasciwosci cywilizacji
          funkcjonujacej na bazie Dekalogu przez 2 tysiace lat, a zwanej cywilizacja
          CHRZESCIJANSKA.. europejska.. lacinska lub srodziemnomorska..

Wystarczy znalezc sie w poblizu tzw."Parady Rownosci" pedalow i lesbijek by
          zrozumiec(jesli ktos samodzielnie myslec potrafi) o czym pisze.. - Jakie tam
          spectrum" da sie zauwazyc, kto obok pedalow i wynaturzencow maszeruje, kto ich
          wspiera i popiera..
          I NIE PRZYPADKOWO znajdziesz tam - bezblednie - tych, ktorych okresla sie
          mianem "lewactwo", gdyz z "lewicowoscia"(komunisci, socjalisci) nie maja
          nierzadko nic wspolnego!!- Zas dowcip polega na tym Eryczku.. ze POGLADY to oni
          moga miec najrozniejsze.. laczy ich za to cos zupelnie innego.

Jedno jest pewne Eryczku.. Prawicowiec NIGDY nie pozwoli sobie na rozpoczynanie
          nowego zdania MALA LITERA..
          ============================================================================

Eryczek napisal:

(...) "..każdy ma swoje bodźce warunkowe... w przypadku oszołomstwa jest nim
          najczęściej jakiekolwiek odchylenie w stronę inną niż ich własne poglądy. za
          każdym razem pokładam się ze śmiechu, jaki to ze mnie rzekomo lewak być musi,
          choć z lewactwem mam nic wspólnego.

eryk 'eof' orłowski || gg# 2765 || uin# 99692537
          ---------------------------------------------

- Powazne traktowanie cie, jako interlokutora, jest ograniczone do minimum
          przez to prezentowanie "umiejetnosci" rozpoczynania zdania MALA LITERA. To
          wiecej mowi o tobie niz bys chcial.. Oczywiscie uzycie zwrotu: "oszolomostwa" -
          TEZ umiejscawia cie precyzyjnie - i nie pomoze ci tu Eryczku "pokladanie sie ze
          smiechu". Ty mozesz uwazac siebie za kogo chcesz, tyle ze nie wystarczy
          stwierdzic ze np. "komunistow nie lubie" czy Rosji (nie jestes tez zbyt
          rozgarniety - jak i ten "bogdantadus", wiec odrazu - wyprzedzajac "wykwity"
          inteligencji, wyjasniam ze byl to PRZYKLAD!!) by zostac "prawicowcem"
          czy "centrysta"..
          Po to by nie byc lewakiem, musialbys byc.. "oszolomem" akurat.. gdyz -
          Eryczku - nie tylko ludzie o orientacji PRAWICOWEJ, nie zgadzaja sie z
          wprowadzaniem tzw."nowego ladu spolecznego" - czyli leseferystycznej
          zasaday "robtacochceta", ktorego objawem jest np zwalnianie nauczyciela a nie
          terroryzujacego klase czy szkole bandziora.. jest to niechlujstwo jezykowe -
          czego jestes przykladem rozpoczynajac zdanie mala litera - jest to np.
          wszechobecne chamstwo, brutalnosc.. wulgarnosc.

I reakcja na PATOLOGICZNE objawy zycia spolecznego, ktore akurat LEWACTWO
          dekretuje i chce dekretowac jako NORME czyli "normalnosc", nie jest Eryczku
          zadnym objawem uwarunkowania wtornego.. - Sa to NATURALNE reakcje na objawy
          patologii i wynaturzen.
          Uwarunkowaniem wtornym - Eryczku - jestP(np.) BRAK REAKCJI na zlo dziejace sie
          dookola Eryczku..
          - Moga cie dzisiaj rabowac.. bic.. mordowac w bialy dzien na ruchliwej ulicy.. -
          Katowac cie na oczach tlumu..
          - Kto sie ruszy w twojej obronie Eryczku?? - NIKT! - oni zostali UWARUNKOWANI..
          zas wg takich jak ty.. "oszolomem" okazalby sie ten, ktory bylby tak glupi i
          naiwny ze stanalby w twojej obronie.. gdyz mialby "oszolomskie" zasady.

Pokladaj sie ze smiechu Eryczku, ale zacznij od nauki ZASAD pisowni, potem
          sprobuj opanowac inne ZASADY "oszolomow" - np. "nie bije sie slabszego czy
          lezacego".. "szanuje sie "starszego".. "szanuje sie ojca i matke".. "jest sie
          uczciwym" - "ma sie poczucie honoru i wlasnej godnosci" - i setki i tysiace
          innych ZASAD przynaleznych ludziom samodzielnie myslacym..

A wtedy przestaniesz "pokladac sie ze smiechu" Eryczku.. Recze ci za to..

kiczkis
    • us-rn Niczym jej pisanina nie rozni sie od atysemityzmu 21.01.06, 06:24
      Hitlera czy antypolonizmu Kosinskiego lub jemu podobnych. czekam tylko kiedy ja
      z tad wyp... za jej oszczercze falszywe bzdury. mialem okazje to czytac i
      zaluje czasu spedzonego.
      • brukselek Re: Niczym jej pisanina nie rozni sie od atysemit 21.01.06, 08:02
        nie kłam że czytałeś .Mieszkam w Brukseli i na codzień spotykam się z tym o
        czym pisze Oriana.Fakty sa takie : islam nas "zalewa "
        • jago Antypolonizm Kosinskiego? A to dobre!!! 21.01.06, 08:12
          Z powodu Malowanego Ptaka, którego nie zrozumiales zupelnie? Jak czytam to nie
          rozumiem. Jak zrozumialem-zapominam natychmiast co. Może tez antypolonizm
          Tuwima, Slonimskiego, Tyrmanda? Kosinski popelnil samobosjtwo w rocznice
          Konstytucji 3-go maja.Był bardziej Polakiem niż wiekszosc Polakow.
        • cyberrafi Askąd taki us-rn ma to wiedzieć? 22.01.06, 16:44
          brukselek napisała:
          > nie kłam że czytałeś .Mieszkam w Brukseli i na codzień spotykam się z tym o
          > czym pisze Oriana.Fakty sa takie : islam nas "zalewa "

A skąd on może o tym wiedzieć? Pewnie mieszka w Koziej Wólce. Tam islam jeszcze
          nie dotarł ;)
    • pandi3 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 09:49
      ile to wariatów chce zaistnieć ,ale nie zgadzam się,żeby akurat kosztem Oriany
    • monk_gasputin [...] 21.01.06, 09:59
    • galan12 Re: w Bielsku sąd skazał dziennikarza za obrazę 21.01.06, 10:07
      W Bielsku sąd skazał dziennikarza za zniewazenie OBRAZU chrystusa z "
      wyłupiastymi oczami " na wniosek 124 moherowych barchanów.TO NIE ŻART - TO
      STYCZEŃ /2006 W KLECHOLANDZIE.
      • bogdantadus Re: w Bielsku sąd skazał dziennikarza za obrazę 21.01.06, 13:52
        galan12 napisała:

> W Bielsku sąd skazał dziennikarza za zniewazenie OBRAZU chrystusa z "
        > wyłupiastymi oczami " na wniosek 124 moherowych barchanów.TO NIE ŻART - TO
        > STYCZEŃ /2006 W KLECHOLANDZIE.

A co najgorsze zaden odosobniony wypadek. Wielokrotnie nagradzany i bardzo
        powazany za (niestety glownie za granica) teatr "Wierszalin" tez sie nacial na
        lpr-owskich "krytykow" za zobrazowanie pewnej katolickiej legendy o
        sw.Kummernis (swieta z broda - ktotopaniewidzialtakierzeczy! - zabronic!).
        Pora kaczora, era mohera i ogolna upr-dliwosc!

• kosciol.mlodziezy.psychicznej Kocham Pania Pani Oralano! 21.01.06, 10:55
      Pani wie że nie zbrodniczy islam a tylko Amerykańskie Marzenie jest synonimem
      wolności a lewacy są głupi bo nie chcą Amerykańskiego Marzenia.
    • ookk pan artysta gębę sobie wyciera jej wizerunkiem 21.01.06, 13:55
      www.italynews.it/notizia.php?codice=5643
    • samsone Tych napewno ona obchodzi--- 21.01.06, 13:56
      Tym razem bez propagandy---tylko fakty.

18religiapokoju.blox.pl/html
    • olbin6 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 14:18
      Takie obrazy o Fallaci jakie jej książki!
      • block_buster "je...ą Orianą"? 21.01.06, 14:23
        To tak możn pisać? Za łagodniejsze wyzwiska wycinają posty. A tu proszę same GW-
        no tak pisze. Zdumiewające.
        • monk_gasputin Re: "je...ą Orianą"? 21.01.06, 14:58
          Nie bądź naiwny, spróbuj zrobić to z Fidelem, to nawet nie zdążysz przeczytać
          swojego posta.
        • artie39 Re: "je...ą Orianą"? 21.01.06, 15:06
          Dziwisz się? Wystarczy tu powiedzeć, że islam jest be, i już admin leci z gumką i wyciera. W odpowiedzi
          na jeden z postów niejakiego turbanatora pndzelka wyciął co trzeba, choć słów ogólnie uznanych za
          obelżywe w moim poście nie było nawet na lekarstwo. Pozdro
          • pndzelek Re: "je...ą Orianą"? 21.01.06, 16:12
            slepota czy glupota :)
            postow na temat jak islam jest be masz na tym forum tone
            ale pewnie myslisz ze musza byc tylko takie posty albo czytac nie umiesz i ich
            nie zauwazyles :)))
    • kadyks Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 14:43
      zgadzam sie z Oriana calkowicie.
    • juta108 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 16:02
      oj, dziecko, to raczej tobie troche wiedzy by sie przydalo. islamizacja europy
      jest faktem. za 50 lat nasze dzieci beda pomykac do meczetu i oddawac czesc
      allahowi.
      • juta108 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 16:03
        juta108 napisała:
        i to do pndzelka bylo :

> oj, dziecko, to raczej tobie troche wiedzy by sie przydalo. islamizacja
        europy
        > jest faktem. za 50 lat nasze dzieci beda pomykac do meczetu i oddawac czesc
        > allahowi.
        • pndzelek Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 16:05
          faktem jest ona dla nieukow co wierza oralanie :)
          rozne wypociny o muzulmanskim zagrozeniu maja dokladnie ta sama wartosc co
          wypociny hitlera i jemu podobnych nt. zydowskiego zagrozenia /i ten sam styl i
          podobny gatunek zwolennikow/
      • penible4 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 18:04
        Jeśli to bedzie ich wybór, niech pomykają do meczetu.
      • artie39 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 23.01.06, 14:06
        oj, dziecko, to raczej tobie troche wiedzy by sie przydalo. islamizacja europy
        > jest faktem. za 50 lat nasze dzieci beda pomykac do meczetu i oddawac czesc
        > allahowi.

Na szczęście islamizacja Europy nie jest faktem. Faktem jest PRÓBA islamizacji Europy. Ale bez paniki,
        parę razy w historii Europy bywało znacznie gorzej. Podstawa to uświadomić sobie zagrożenie -
        zwłaszcza po europejskiej stronie. Doskonałym przykładem takiegoż jest obecny na forum kolega
        pndzelek, natchniony apologeta i obrońca islamistów ;-)
    • ezpa7z9 ,,lewico''-liberalna hydra zrobila wystawę... 21.01.06, 16:20
      • karawana6 Re: ,,lewico''-liberalna hydra zrobila wystawę... 21.01.06, 16:54
        mysle ze Fallaci mowi glosno o tym co wielu mysli, ale nie powie
        przez "poprawnosc polityczna"

problem z muzulmanami w E. jest i bedzie sie nasilal. Akurat Polski to nie
        dotyczy, wiec polacy nie maja w zasadzie prawa sie wypowiadac w tej sprawie bo
        nie znaja jej od podszewki (u siebie przynajmniej)

znajac polskie spoleczenstwo, gdyby bylo w Pl duzo muzulmanow, bylby dym
        straszny, bo to panstwo ksenofobiczne ale ma farta ze raczej "czyste", tj.
        polskie
    • obywatelgkar Babka z klasa, jedna z ostatnich Europejek!Dlatego 21.01.06, 18:24
      tak wku..a!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka