pndzelek 20.01.06, 22:43 a kogo interesuje ta przekupka fallusi ? jej histeryczny belkot ktory wynika z niewiedzy jest dobry tylko dla nieukow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzieciatko_o_dyrektora Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 20.01.06, 22:45 Pewnie wiele moherow chetnie wydzialoby by ja z obcieta glowa . Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Wreszcie Orelka z obciętą głową - ma za swoje 20.01.06, 22:57 dzieciatko_o_dyrektora napisała: > Pewnie wiele moherow chetnie wydzialoby by ja z obcieta glowa . Odpowiedz Link Zgłoś
jazdajazda1 myslalem ze serio obcieli... 21.01.06, 06:25 eeeee :-) ••••••••••••• a o warszawie dziecko... wybacz... ale nie wiesz nic (magazyn o warszawie) Odpowiedz Link Zgłoś
oregano Re: myslalem ze serio obcieli... 21.01.06, 08:56 też już się wystraszyłem, ale już dobrze. kochana Oriana Odpowiedz Link Zgłoś
arsen44 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 20.01.06, 23:53 Dzieciątko, nie pisz o swoich chorych urojeniach, bo to prymitywne próby manipulowania. Nie napiszę więc, czyją głowę chętnie widziałbyś odciętą. Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 15:52 Dlaczego akurat mohery, raczej wszyscy brzydzący się jakimikolwiek przejawami rasizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 16:30 Też nie lubię oszołomów pokroju "drogiej" dzienniakarki, ale sam jestem przeciwny takiemu rozwiazaniu. Obcięcie łowy było by przecież równoważne z brakiem argumentów. Sukcesem byłoby rzetelne odwrócenie od niej jej zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia [...] 20.01.06, 22:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud wysyłać lewackie Gie do Teheranu 20.01.06, 22:53 bez możliwości powrotu ISLAM KORAN EUROPA religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
chaos1024k Problemy z kategoryzacje Fallaci 20.01.06, 23:32 Wydaje mi się, ze są problemy z umiejscowieniem Fallaci na mapie swiatopogladow politycznych. Wizja Europy bez muzułman, a przynajmniej z ograniczoną ich liczbą, jest wizją izolacjonistyczną, aby nie powiedzieć wprost antyglobalistyczną. Tym niemniej jednak "Na transparentach niesionych podczas marszów antyglobalistów była Fallaci-terrorystką". Innymi slowy, antyglobalisci dopuszczają jednak globalizacje w zakresie migracji i mieszania sie kultur... Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Problemy z kategoryzacje Fallaci 21.01.06, 01:01 chyba nie ma w tym nic dziwnego.. nie dawno przemianowali sie na alterglobalistow coby ich nie interpretowac źle. lewica i idacy z nia tzw alterglobalisci z reguly staraja sie zapobiegac dyskryminacji mniejszości i w kazdym tego slowa znaczeniu. poglady fallaci wydaja im sie inna forma fanatyzmu - zreszta czy jej nastawienie jest rzeczywiscie jakakolwiek forma mozliwego rozwiazania problemu islamu? a problemy z muzulmanami wiaza sie bardziej z problemem zapobiegania terroryzmowi niz samej globalizacji chaos1024k napisała: > Wydaje mi się, ze są problemy z umiejscowieniem Fallaci na mapie swiatopogladow politycznych. Wizja Europy bez muzułman, a przynajmniej z ograniczoną ich liczbą, jest wizją izolacjonistyczną, aby nie powiedzieć wprost > antyglobalistyczną. Tym niemniej jednak "Na transparentach niesionych podczas > marszów antyglobalistów była Fallaci-terrorystką". Innymi slowy, antyglobalisci dopuszczają jednak globalizacje w zakresie migracji i mieszania sie kultur... Odpowiedz Link Zgłoś
artie39 Re: Problemy z kategoryzacje Fallaci 21.01.06, 02:11 Verushka ? problemy z muzułmanami nie są spowodowane terroryzmem czy też jego zapobieganiem, tylko samą naturą islamu ? terror jest tylko dosyć spektakularną ale jednocześnie bardzo czystą ideologicznie i wierną realizacją jego założeń, czyli szerzenia islamu i walki z niewiernymi jak tylko się da. Globalizacja nie dotyka jakoś specjalnie skostniałych i mocno zamkniętych społeczeństw (głownie arabskich, ale nie tylko), państw islamskich. Wizja Europy bez muzułman nie jest wizją izolacjonistyczną ? istnieją jeszcze inne kultury, nie tak agresywne jak islamska. Czy slyszał ktoś o terrorze buddyjskim? BTW, nie jestem buddystą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek widac jaki poziom jest zwolennikow fallusi :) 21.01.06, 02:15 nie zna wiec nie ma :) www.iivs.de/~iivs01311/EN/links.htm ale jeszcze to wymaga znajomosci angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
keradk ... 21.01.06, 10:58 widac wysoki poziom pendzelka, oj widac. popraw se turban bo ci sie przekrzywil Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: ... 21.01.06, 15:53 angielskiego pewnie nie znasz wiec szczesc ci boze :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: widac jaki poziom jest zwolennikow fallusi :) 21.01.06, 11:13 Masz rację: znajomość angielskiego przydaje sie w życiu - powiedz więc swoim kolegom z eurodżihadu, że "believes" to jednak nie to samo co "beliefs". A co do meritum, przyznasz, że "tajne praktyki seksualne" tybetańskich mnichów trudno zaliczyć do działań terrorystycznych. Mgliste wypowiedzi o zainteresowaniach hitlerowskich przywódców buddyzmem to już zupełna przesada. Od końca XIX wieku mnóstwo ludzi w Europie interesowało się buddyzmem. Faktem jest natomiast, że z formacji o typowo religijnym charakterze naziści sformowali dwie (druga nie uzyskała pełnej gotowości) MUZUŁMAŃSKIE DYWIZJE SS. Pozdrów ode mnie chłopaków z Eurodżihadu Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: widac jaki poziom jest zwolennikow fallusi :) 21.01.06, 15:52 czytales tylko to co chciales o niszczeniu swiatyn chrzescijanskich czy terrorze na sri lance juz linkow nie zauwazyles ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 16:58 Pokazałem Ci tylko, że była to pusta obietnica. Ale tak naprawdę problem tkwi w tym, że linki, które proponujesz są pewnie bardziej antybuddyjskie, niż pani Fallaci jest antyislamska (pewnie, bo nie znam pani Fallaci). Muzułmanie są przekonani, że wolno im obrzucać błotem wszystkich dookoła, a jednocześnie bardzo irytują sie widząc jakąkolwiek krytykę skierowaną pod ich adresem. Na zarzut istnienia "islamskiego terroryzmu" nie możesz odpowiedzieć tak po prostu odbijając piłeczkę. O ile mi wiadomo, czegoś takiego jak "terroryzm buddyjski" nie ma - nie słyszałem, żeby buddyjcy mnisi przekonywali potencjalnych zamachowców, iż dostąpią nirwany jeśli wysadzą się w powietrze wraz z kilku "niewiernymi". Co wcale nie oznacza, że buddyści nie dokonują aktów terroru. Podobnie, w bliższym nam kręgu kulturowym, działała terrorystyczna organizacja Provisonal IRA skupiającyca katolików. Nie była to jednak "katolicka organizacja terrorystyczna". Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 17:10 odwracasz kota ogonem ja nie neguje ze istnieje fundamentalistyczny terroryzm muzulmanski przedmowca stwierdzil ze nic nie wie o terrorze buddyjskim ja podalem link, ze owszem taki tez istnieje a ty teraz mi wyjasniasz, ze inni murzynow bija wiecej o zamachach na kliniki aborcyjne w imie religijnego zaslepienia tez nie slyszales /wiem, wiem to maly terror w sumie sluszny i muzulmanie znow bija murzynow wiecej/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 17:33 Napisałem, że przedmówca nie wie o "terrorze buddyjskim", bo moim zdaniem takie zjawisko po prostu nie istnieje. Przedmówca stawia dość poważny, rozpowszechniony i niełatwy do odparcia zarzut, że islam to religia promująca bandytyzm. Nie twierdzę, że jest to zarzut słuszny, ale niestety nie udało mi się natrafić na żadne wypowiedzi samych muzułmanów podważających ten pogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 18:35 podpalanie kosciolow czy terror na sri lance rzeczywiscie nie istnieje to jakies lewackie i islamistyczne mity :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 18:48 Może byś jednak próbował czytać posty, na które odpowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 18:52 Aha, i dlaczego "lewackie i islamistyczne" - gdyby Marks zobaczył to zestawienie, wstałby chyba z grobu i odbył pielgrzymkę do Ziemi Świętej. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 19:03 to zestawienie nie jest moim wynalazkiem te terminy lacza z zachwytem najczesciej milosnicy fallusi a czytam posty i od poczatku sie odnioslem do nich i tego sie trzymam terror buddyjski nie jest czyms wyssanym z palca o czym wie kazdy kto sie tym troche interesuje /jesli owszem palenie chrzescijanskich swiatyn albo ataki pod pomaranczowa flaga nie uwazasz za cos co z religia nie ma nic wspolnego/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 19:39 W Bizancjum (chyba po rozpoczęciu arabskiego podboju prowincji afrykańskich, ale „nie dam głowy”, że na pewno w tym momencie) postulowano o kanonizację rycerzy broniących chrześcijańskiego imperium. Wszystko pasowało: chłopcy ginęli za wiarę, czasami się przy tym namęczyli, więc śmierć ponosili męczeńską, a mimo to patriarcha Konstantynopola odmówił: ci ludzie jednak żyli z przelewu krwi. To co, stanowiło problem, kiedy chrześcijaństwo stało się religią państwową: przykazanie „nie zabijaj”, teraz jest jej największym atutem. Oczywiście, że chrześcijanie mordowali, mordują i pewnie dalej będą mordować. Ale jeśli będą się powoływać przy tym na religię, to bardzo łatwo będzie wykazać tym ludziom błąd. Buddyzm znam niestety tylko w wyidealizowanej, zeuropeizowanej wersji, ale nie sądzę, żeby za udział w wojnie religijnej obiecywano tam szczęście wieczne. A, niestety, czasami obiecuje się to muzułmanom. I nie wydaje się, żeby było to sprzeczne z naukami Proroka. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 19:54 a powiedz co bylo obiecane uczestnikom wypraw krzyzowych ? /przez owczesne najwieksze autorytety :)/ zwroce ci tylko uwage na jeden drobiazg, islam to nie monolit masz islam z iranu i islam z arabii saudyjskiej masz islam kadaffiego i islam osamy masz islam lekarza pracujacego w polsce a islam terrorysty z samolotow wtc stawianie miedzy tym wszystkim znaku rownosci to specjal dla fallusi i jej zwolennikow Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 20:40 Myślę, że nie masz racji uznając Fallaci za źródło problemu. Dla mnie problemem jest to, że wprawdzie niektózy muzułmanie twierdzą, iż dżihad wcale nie polega na zabiciu jak największej liczby nie-muzułmanów, ale inni twierdzą, że tak właśnie jest. Jaką mam gwarancję, że islam tego lekarza nie jest islamem terrorysty z WTC? (zdaje się, że część z nich studiowała w Europie, więc wykształcenie nie stanowi dostatecznego argumentu na korzyść lekarza). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 20:46 a taka ze na przyklad spojrzysz na tatarow polskich, ktorzy bedac muzulmanami wiele razy przelewali krew w obronie rzeczpospolitej kiedys tu krystian napisal ciekawy watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29813061&a=29813061 a mozesz tez pomyslec ile z muzulmanow co w zyciu spotkales, zwlaszcza by sie trzymac meritum to tych w europie /i to nie ze ich widziales w telewizji czy czytales o nich w internecie/, cie gonilo z granatem czy maczeta w reku w imie religii i cie nawracalo Odpowiedz Link Zgłoś
sunrayers Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 21:19 i tutaj zgodzę się w pełni. Lewicy bardzo po drodze z islamistami. Jakże banalny a zarazem prymitywny i głupi powód - wzajemna niechęc do USA. Pytania proste - dlaczego muzułmanie mogą mieć meczety w naszym kręgu kulturowym a katolikom (jestem agnostykiem tak na marginesie) czy też buddystom nie wolno stawiać światyń na ziemiach szariatu ? Dlaczego muzułmanie chcą mieć swobody religijne (od ubioru po liczbę żon) a ludziom z innych wyznań nie wolno np. krzyżyka na wierzchu nosić będąc w Arabii Saudyjskiej ? Tylko dlatego że my jesteśmy wyrozumiali i normalne jest dla nas zróżnicowanie i MOŻLIWOŚĆ posiadania różnych zdań, poglądów, wierzeń ? Czy taki agnostyk jak ja przeżył by choć dzień gdyby UE zmieniła się w Unię Islamską? Ktoś może powiedzieć, że przesadzam. Nie przesadzam chyba, skoro jeden z muftich po 11/9 stwierdził, że to najgorsza rzecz jaką mogli zrobić islamiści. Gdyby tego nie zrobili to za 50-60 lat, przy tym przyroście naturalnym spokojnie (w ramach przecież demokracji!) zdobędą większość głosów, a potem...... Przesadzam ? Wydaje mi się, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 21.01.06, 21:33 pomieszanie z poplataniem ten mistyczny lewak to nie tylko roznej masci antyglobalisci czy komunisci, ale okresla sie tym ostatnio kazdego, kto nie przepada za aktualna polityka usa /ale kraj mu wcale nie przeszkadza/, albo tego kto nie przepada za rasizmem, albo tego kto woli korzystac z rozumu i nie uczestniczy w oblawach na czarownice, w sumie kazdy ma swoja definicje lewaka i rozciagnie ja wedlog potrzeb jest to cos takiego jak koncepcja wroga ludu pracujacego w prl, nie masz dokladnie takiego samego zdania co my, wiec musisz byc lewakiem, islamista, cyklista i marchewka Odpowiedz Link Zgłoś
artie39 Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 23.01.06, 14:14 > podpalanie kosciolow czy terror na sri lance rzeczywiscie nie istnieje > to jakies lewackie i islamistyczne mity :) Ale, ale, moment ? czy ktoś tu słyszał o wysadzaniu się kogokolwiek ze Sri Lanki w paryskim, londyńskim czy madryckim metrze, w ramach walki z niewyznającymi buddyzmu niewiernymi? I czy ktoś ze Sri Lanki proponuje powstanie odrębnych wspólnot wewnątrz państw, rządzących się kanonicznymi prawami buddyzmu? Czy może czegoś nie zauważyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Miało być BEZ durnej propagandy! 23.01.06, 15:34 widze ze sobie dzielisz terror na ten lepszy i ten gorszy mnie przeszkadza kazdy terror i nie twierdze jesli czegos nie znam, ze tego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Problemy z kategoryzacje Fallaci 21.01.06, 10:56 Antyglobalisci czy alterglobaliscie sprzeciwiaja sie pewnym efektom globalizacji ekonomicznej, natomiast nie maja nic przeciw pokojowej wymianie miedzy kulturami. Zainteresowanych odsylam do Naomi Klein i "No Logo" - tam Naomi otwarcie pisze o tym, ze alterglobalisci korzystaja z pewnych aspektow globalizacji jak na przyklad internet. Oriana F. z jej antyislamskimi pogladami nie budzi sympatii alterglobalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: Problemy z kategoryzacje Fallaci 21.01.06, 11:02 a czy alterglobalisci kochaja islamskich terrorystow lub islamskie proby podwazania religii chrzescijanskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Pseudosztuka pseudoartystów 20.01.06, 23:34 Kiedyś trzeba było coś umieć żeby być artystą, teraz wystarczy mieć g**no w głowie i sukces zapewniony: rozgłos w mediach, dotacje z publicznej kasy a w razie jak ktoś się przyczepi, że taki nic sobą nie prezentuje i pasożytuje na podatnikach to zawsze można rzucić brednią o "wolności ekspresji i słowa". Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus ..i pseudokrytycy, co nie widzieli i nie czytali! 20.01.06, 23:45 galba napisał: > Kiedyś trzeba było coś umieć żeby być artystą, teraz wystarczy mieć g**no w > głowie i sukces zapewniony: rozgłos w mediach, dotacje z publicznej kasy a w > razie jak ktoś się przyczepi, że taki nic sobą nie prezentuje i pasożytuje na > podatnikach to zawsze można rzucić brednią o "wolności ekspresji i słowa". A Ty wlasciwie o kim z takim zapalem? O tej pani, czy o tym panu? Mnie ani jedno, ani drugie nie przeszkadza. Boje sie tych nierobiacych uzytku z wlasnego rozumu i krzyczacych "odebrac im mozliwosci!". Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Oriano! Tyś jest Pallas Atena! 21.01.06, 00:37 A na Twej egidzie ukręcony łeb islamskiej Meduzy! Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: Oriano! Tyś jest Pallas Atena! 21.01.06, 01:05 <<Trzymam z ORIANA..mowi wprost...i tak trzeba,popieram... a tumanow moslemskich wypedzic z europy-won!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Oriano! Tyś jest Pallas Atena! 21.01.06, 16:03 Oriana nosi w sobie nienawiść, a to nie jest droga do sukcesu. Dziś nawołujecie do wypędzenia muzułmanów,na kogo przyjdzie kolej jutro??? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: Oriano! Tyś jest Pallas Atena! 22.01.06, 16:20 aradian napisała: > Oriana nosi w sobie nienawiść, a to nie jest droga do sukcesu. Dziś nawołujecie > do wypędzenia muzułmanów,na kogo przyjdzie kolej jutro??? Bądźmy gościnni ale nie dajmy sobie pluć w twarz na własnym podwórku! Islamiści gardzą nami i naszą kulturą a jednocześnie chcą korzystać z dobrodziejstw naszej cywilizacji, bo są zbyt głupi i prymitywni, żeby wypracować własną. Kiedy wreszcie przestaniemy kłaniać się hołocie? To co robili ostatnio we Francji jest wystarczającym powodem, żeby wyrzucić ten motłoch na zbity pysk. Brawo Oriana! Odpowiedz Link Zgłoś
galba "Możliwości"? 21.01.06, 08:43 Kto za te "możliwości" płaci? Jak widzę wiszącą z państwowej galerii (czyli za moje pieniądze) instalację pt. "Kwiatek kałem malowany" to chyba mam prawo powiedzieć: "nie zgdzam się, że by jakś dewiant puszczał do kanalizacji moje pieniądze"? > galba napisał: > > > Kiedyś trzeba było coś umieć żeby być artystą, teraz wystarczy mieć g**n > o w > > głowie i sukces zapewniony: rozgłos w mediach, dotacje z publicznej kasy > a w > > razie jak ktoś się przyczepi, że taki nic sobą nie prezentuje i pasożytu > je > na > > podatnikach to zawsze można rzucić brednią o "wolności ekspresji i słowa > ". > > A Ty wlasciwie o kim z takim zapalem? O tej pani, czy o tym panu? Mnie ani > jedno, ani drugie nie przeszkadza. Boje sie tych nierobiacych uzytku z wlasnego > > rozumu i krzyczacych "odebrac im mozliwosci!". Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: "Możliwości"? 21.01.06, 13:07 galba napisał: > Kto za te "możliwości" płaci? Jak widzę wiszącą z państwowej galerii (czyli za > moje pieniądze) instalację pt. "Kwiatek kałem malowany" to chyba mam prawo > powiedzieć: "nie zgdzam się, że by jakś dewiant puszczał do kanalizacji moje > pieniądze"? Masz prawo powiedziec co chcesz. Zabraniac nie masz prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
erneste Finansowanie g...a? 21.01.06, 13:46 > > Kto za te "możliwości" płaci? Jak widzę wiszącą z państwowej galerii (czy > li > za > > moje pieniądze) instalację pt. "Kwiatek kałem malowany" to chyba mam praw > o > > powiedzieć: "nie zgdzam się, że by jakś dewiant puszczał do kanalizacji m > oje > > pieniądze"? > > Masz prawo powiedziec co chcesz. Zabraniac nie masz prawa. Hmm socjalizm w czystym wydaniu...A niby czemu nie ma prawa zabraniać skoro taka "sztuka" zrobiona byłaby za jego pieniądze? Jeśli jakiś "kałowy" artysta chce wystawiać swoje "prace" publicznie - nikt mu tego przecież nie broni; może zawsze to robić za swoje pieniądze lub za pieniądze rozmaitych sponsorów i mecenasów...Ale skoro domaga się pieniędzy od zwyczajnych obywateli (finansowanie z publicznej kasy), to niech liczy się z tym, że obywatele ci mają prawo powiedzieć mu w każdej chwili: "dość-nie chcemy więcej marnotrawić naszych ciężko zarobionych pieniędzy na realizację takiego - nomen omen - gówna". Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Finansowanie g...a? 21.01.06, 14:17 erneste napisał: > > Masz prawo powiedziec co chcesz. Zabraniac nie masz prawa. > > Hmm socjalizm w czystym wydaniu...A niby czemu nie ma prawa zabraniać skoro > taka "sztuka" zrobiona byłaby za jego pieniądze? "Za jego pieniadze", czy przy mikroskopijnym udziale jego pieniedzy? Naprawde trzeba tlumaczyc ze czasem g... to tylko g..., a czasem symbol? Braki w wyksztalceniu, czy ideologiczne zaslepienie? Odpowiedz Link Zgłoś
eofek Re: Finansowanie g...a? 21.01.06, 14:23 bogdantadus napisał: > "Za jego pieniadze", czy przy mikroskopijnym udziale jego pieniedzy? Naprawde > trzeba tlumaczyc ze czasem g... to tylko g..., a czasem symbol? Braki w > wyksztalceniu, czy ideologiczne zaslepienie? > symbol głównie chyba tego pana, co sprzedawał "gó.. artysty" zapuszkowane. niestety nie wszyscy zrozumieli, za to sporo pewnie pobiegło kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Finansowanie g...a? 21.01.06, 22:57 eofek napisał: > symbol głównie chyba tego pana, co sprzedawał "gó.. artysty" zapuszkowane. nies > tety nie wszyscy > zrozumieli, za to sporo pewnie pobiegło kupić. "Sprzedac-kupic" to oczywiscie w sztuce jest jakies kryterium, tyle ze wtedy muzea i galerie powinny pekac od sztuki marynistycznej i godowo tokujacych jeleni. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Pseudosztuka pseudoartystów 21.01.06, 08:10 teraz każdy kiep może sobie kupić net i głosiś np. faszystowskie opinie Odpowiedz Link Zgłoś
galba A każdy debil... 21.01.06, 08:45 ... może oddać mocz na kostkę sera i sprzedać to za grubą kasę państwowej galerii (spróbowałaby nie kupić tej wybitnej instalacji! jej szef okazałby się zaściankowym ksenofobem bez horyzontów na sztukę współczesną). > teraz każdy kiep może sobie kupić net i głosiś np. faszystowskie opinie Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: A każdy debil... 21.01.06, 12:17 czyżby niespełniony artysta/twórca/pracownik/człowiek/itp bez specjalnych konekcji? Nic tak nie boli jak sukces bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
eofek Re: A każdy debil... 21.01.06, 14:13 tak z ciekawości, czym mierzysz sukces artysty? rozgłosem niezależnym od jakiejkolwiek wartości artystycznej dzieł? bo większość kontrowersyjnych niby artystów nie zaistniałaby bez swojego lpr, z czego możnaby wysnuć wniosek, że bez oszołomstwa ich sztuka jest nic nie warta. owszem - rolą sztuki (jak to ktoś powiedział, trawestacja cytatu z pamięci) nie jest głaskanie po główkach, tylko rzucanie wyzwań oraz inspiracja. niech sobie zatem pani nieznalska swoje bohomazy wystawia, ale od samego faktu bycia kontrowersyjnymi (a przez to głośnymi) nie są jeszcze dobre... no i wielki szum to jeszcze niekoniecznie sukces. nieznalskiej, czy fallacci. choć w przypadku tej ostatniej przynajmniej jest zapewne tak, że odcina niezłe kupony od swego bełkotu. sukces - finansowy? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Pseudosztuka pseudoartystów 21.01.06, 14:29 galba napisał: > Kiedyś trzeba było coś umieć żeby być artystą, teraz wystarczy mieć g**no w > głowie i sukces zapewniony: Jezeli to sie odnosi takze do dyskutantow, to zrozumoaly jest spektakularny sukces Twoich postow. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 No, ty, dzieciatko, na pewno wiesz juz wszystko 21.01.06, 01:42 jacy ci polacy nadeci i pusci Odpowiedz Link Zgłoś
artie39 [...] 21.01.06, 01:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 [...] 21.01.06, 02:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 03:00 Nie znam tej kobiety ale z artykulu wynika, ze we Wloszech jest dosyc popularna. Obraz moze byc dosc kontrowersyjny ale nie zmienia to faktu, ze musi byc wolnosc wypowiedzi i malarz mial prawo pokazac to co chcial. Oczywiscie ciemnogrod wszedzie bedzie probowal mowic artystom co maja robic ale to nie przejdzie. Jest dwudziesty pierwszy wiek i nikt nie ma prawa ograniczac niczyjej wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 14:39 xs50 napisal"nie znam tej kobiety,ale z artykulu wynika,ze we Wlszech jest dosc popularna". Oto wypowiedz typowego przedstawiciela ciemnogrodu. Mam tez dla ciebie propozycje nasraj sobie na plotno i powies u siebie w pokoju, bo ciemnogrod nie doceni twojej sztuki .. a przeciez jest ''21 wiek i nikt nie ma prawa mowic artystom co maja robic" Odpowiedz Link Zgłoś
burakiprlu Niech zyje ta wspaniala kobieta Oriany Fallaci 21.01.06, 03:20 brawa dla kobiety ktora inteligencja i poczuciem sprawiedliwosci przyprawia o biala goraczke lewackie scierwo zalewajace swiat, wszelkiego rodzaju mendy i niedorozwoje na socjalu nie maja szans przeciwko faktom i logice ktora prezentuje Oriana. Brawa dla madrej i odwaznej kobiety!! Odpowiedz Link Zgłoś
nomadsoul a juz sie ucieszylem ze ktos Jej naprawde odcial 21.01.06, 03:43 glowe, oczywiscie zartuje, (oczywiscie nie) Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Obcięta głowa Oriany Fallaci - orgazm u lewakow.. 21.01.06, 05:54 pndzelek napisał: > a kogo interesuje ta przekupka fallusi ? > jej histeryczny belkot ktory wynika z niewiedzy jest dobry tylko dla nieukow --------------------------------------------- A pisalem kilka dni wstecz pod wywiadem z JKM i wkleilem to samo feministkom: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ (...).."Otoz.. Kazda zmiana w otaczajacej nas rzeczywistosci to "bodziec".. W procesie uczenia, owe "bodzce"wykorzystywac mozna na rozne sposoby. Behawiorysta Pawlow, odkryl iz psa mozna UWARUNKOWAC na konkretny bodziec pierwotny, bodzcem WTORNYM(tzw. "odruch warunkowy"). Dokladnie tak samo jest z tymi, do ktorych piszesz.. - Sa DOKLADNIE TAK SAMO uwarunkowani jak psy Pawlowa.. reaguja natychmiastowo i bezblednie, NIE UZYWAJAC MOZGU - i to w jednakowy i okreslony sposob, na konkretna grupe BODZCOW wyzwalajacych "odruch warunkowy". I tak.. - Jesli bedziesz pisal o honorze, uczciwosci, odczuciach wyzszego rzedu, problemach etyczno-moralnych - dla przykladu, u "ochlokracji" nie wywola to zadnej reakcji.. Natomiast bezblednie reaguja na bodzce typu: - "kosciol katolicki".. "Bush".. "pedal".. "Murzyn".. "Zyd".. "monarchia".. J.Korwin-Mikke".. "konserwatyzm", "wiara".. itp.itd.." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Okazuje ze z "bodzcow warunkowych", wywolujacych "zacmienie umyslu" u ochlokracji lewackiej, ominalem i Oriane Fallaci - i przypomina to zdarzenie o tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze zamknieta.. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek histeryczna obrona guru 21.01.06, 06:06 oralana fallusi to swietosc ktorej krytykowac i nie lubic nie wolno :) Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Krytykowac ??? 21.01.06, 06:35 A ty wiesz blaznie co znaczy slowo KRYTYKOWAC ? Zapewniam sie bolszewiku, ze to nie to samo co mnozyc epitety. Wlasnie Fallaci krytykuje islam i robi to jak widac bardzo skutecznie stad ta lewacka nagonka islamistow i komunistow Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Krytykowac ??? 21.01.06, 06:38 owszem krytykowac zreszta twoje histeryczne ataki na tych co nie lubia fallusi calkiem ladnie opisales :) Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Krytykowac? Raczej obrazac, wygodnie zza kompa.. 21.01.06, 12:19 "a kogo interesuje ta przekupka fallusi ? jej histeryczny belkot ktory wynika z niewiedzy jest dobry tylko dla nieukow" ...piszesz pokazujac ignoracje i prostactwo. Takie rzeczy zazwyczaj slysze od sfrustrowanych taksowkarzy, ktorzy dupy nie rusza ze swojego auta a maja narzekaja na wszystko. Kazdy moze krytykowac, tak jak kazdy moze wyrazac swoje zdanie. Ale to powyzej to prostackie plwociny z krytyka nie majace nic wspolnego. Nie jestem zwolennikiem Fallaci. Ale potrafie uznac jej autorytet, wiedze i odwage do gloszenia bardzo NIE LEWACKICH pogladow, panie douczony. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Krytykowac? Raczej obrazac, wygodnie zza komp 21.01.06, 16:02 zarzut histerii i braku zrozumienia tematu jest bardzo jasny wystarczy poczytac jej mein kampfy, znac historie i dzisiejsza rzeczywistosc, niestosowac odpowiedzialnosci zbiorowej itd. itp. by to czlowiek zrozumial ale jesli zachwyt nad nia jest oparty glownie na tym ze nie lubi tych mistycznych wrogow ludu jakim sa lewacy i nie cierpi muzulmanow, to sie z tym nie da nic zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Re: Krytykowac? Raczej obrazac, wygodnie zza komp 22.01.06, 11:13 wystarczy poczytac? a _poczytales_ sobie? wiesz co tam jest napisane? a moze przeczytales. i zrozumiales. nie wydaje mi sie. tak nie pisze czlowiek, ktory to przeczytal i zrozumial. to nie jest traktat o nienawisci i tylko doglebna analiza z punktu widzenia osoby, dla ktorej polityczna poprawnosc zaglaskiwania wielkich, a ignorowanych problemow zdezenia dwoch cywilizacji doprowadzi do nas do zguby z cywilizacyjnego punktu widzenia. mozna sie z nia nie zgadzac, ale trzeba uszanowac WIEDZE i to, ze ta kobieta, o ktorej tak prostacko sie wyraziles, od lat jest autorytetem. i jesli ciulu, masz zamiar kogos krytykowac, szczegolnie za braki w wiedzy to zrob to metodycznie, pokaz prosze co ci nie odpowowiada na przykladach. i przeczytaj wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Krytykowac? Raczej obrazac, wygodnie zza komp 22.01.06, 14:35 wiedza i doglebna analiza skladajaca sie z gowna, genitaliow, szczania itd. itp. wiedza pelna bledow merytorycznych i zwyklego nieuctwa ale jak pisalem tu juz kilka razy, taka przesycona histeria niewiedza do niektorych przemawia a to ze piszesz o ignorowanych problemach jeszcze bardziej pokazuje twoja niewiedze, bo bez pisania o gownach i pieprzeniu sie kiedy chce o wiele lepsze rzeczy zostaly juz stworzone wczesniej na temat konfliktu cywilizacji a o zgubie slabszych i zagrozeniu mieszaniem sobie poczytaj w mein kampf Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Zabawne rozumowanko! 21.01.06, 07:40 kiczkis napisał: > tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze > zamknieta.. No i zanim otworzyles pozostale "listy", zdazyles juz sobie samoboja strzelic. Bardzo pocieszne. Dzieki za poranne rozweselenie! Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Zabawne rozumowanko! 21.01.06, 08:26 bogdantadus napisał: > kiczkis napisał: > > > tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze > > > zamknieta.. > > No i zanim otworzyles pozostale "listy", zdazyles juz sobie samoboja > strzelic. Bardzo pocieszne. Dzieki za poranne rozweselenie! > ----------------------------------------- Ale o co ciebie Karol biega??? "kiczkis" napisal tak: (...)"Okazuje ze z "bodzcow warunkowych", wywolujacych "zacmienie umyslu" u ochlokracji lewackiej, pominalem i Oriane Fallaci - i przypomina to zdarzenie o tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze zamknieta.." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Widocznie kazdemu funkcjonalnemu analfabecie z "ochlokracji", nalezy tlumaczyc proste kwestie odzielnie i indywidualnie.. Uczynimy wiec to, by sie matolek ucieszyl z tego, jak malpa z brzytwy.. a/ - u psow Pawlowa, slinotok(ODRUCH WARUNKOWY) wywolywaly takie bodzce wtorne jak dzwiek lub swiatlo.. U lewactwa.. slinotok(ODRUCH WARUNKOWY) i nieprzytomna wscieklosc i ujadanie wywoluja takie bodzce jak: - (tu "kiczkis" podal ZESTAW tych bodzcow czyli w jezyku potocznym LISTE!!) b/ - czytajac roznych "pndzlkow" - e tutti quanti - "kiczkis" doszedl do slusznego wniosku iz ZESTAW bodzcow wtornych - czyli "LISTA" tychze bodzcow wtornych wywolujacych slinotok (et cetera) u wymozdzonego lewactwa jest niepelny, gdyz przykladowo "kiczkis" pominal tak wazny "bodziec" jakim jest Oriana Fallaci. To zas uswiadomilo "kiczkisowi" iz tenze ZESTAW - czyli "LISTA"!! - daleki jest od zamkniecia.. Powtorzyc przyglupowi?? - ZESTAW.. czyli : - L I S T A !! - jeszcze raz??? W kolejce zas, czeka np. tak wazny "bodziec wtorny" dla holoty lewackiej jakim jest pan W.Lysiak chociazby.. O czym wiec bredzi matoleczek.. funkcjonalny analfabeta "bogdantadus"??? Co matoleczka tak cieszy?? o jakich "listACH" matoleczek bredzi?? - skad przyglupek wzial owe "listy" ktore polgloweczka tak ciesza?? NA CZYM wreszcie polegac ma owe "Zabawne rozumowanko" - ktore tez "duraka" tak cieszy niemozebnie?? Retoryczne to oczywiscie pytania, gdyz odpowiedz moze byc jedna.. godna poziomu i mozliwosci percepcyjnych "funkcjonalnego analfabety".. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Zabawne rozumowanko! 21.01.06, 13:03 > NA CZYM wreszcie polegac ma owe "Zabawne rozumowanko" - ktore tez "duraka" tak > cieszy niemozebnie?? Spokojnie moj Ty "emocjonalny inteligencie" - gdybys sie nawet jeszcze raz tak spocil i caly plyn na klawiature wylal, to Twojego guru w jego katatonicznych blazenadach (J.K.M.) i tak nie przeskoczysz. Caly ten odczyt o odruchach wynikac moze z dziewiczej potrzeby umoralniania maluczkich, nie zmienia to niestety jego niezamierzonej rozweselajacej wymowy. Na deklinacyjna czkawke slowa "lewactwo" polecam spacer na swiezym powietrzu! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_rtk Re: Zabawne rozumowanko! 21.01.06, 13:48 To zabawne, że ci najmądrzejsi z mądrych, czyli zwolennicy JKM, tak wywyższający się swoją przeogromną (w ich mniemaniu) inteligencją i zdolnością racjonalnego myślenia wszystkie swoje wypowiwedzi muszą podpierać "argumentami" ad personam. Chyba sami w siłe swojej argumentacji nie wierzą, zresztą całkiem słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
eofek Re: Obcięta głowa Oriany Fallaci - orgazm u lewak 21.01.06, 14:20 kiczkis napisał: > > Okazuje ze z "bodzcow warunkowych", wywolujacych "zacmienie umyslu" u > ochlokracji lewackiej, ominalem i Oriane Fallaci - i przypomina to zdarzenie o > tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze > zamknieta.. zgadzam się co do zasady. natomiast zawsze fascynuje mnie, jak odmienność poglądów u pewnej grupy ludzi wywołuje reakcję w postaci jednego hasła - lewactwo. każdy ma swoje bodźce warunkowe... w przypadku oszołomstwa jest nim najczęściej jakiekolwiek odchylenie w stronę inną niż ich własne poglądy. za każdym razem pokładam się ze śmiechu, jaki to ze mnie rzekomo lewak być musi, choć z lewactwem mam nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Obcięta głowa Oriany Fallaci - orgazm u lewakow 23.01.06, 13:25 Autor: eofek ☺ Data: 21.01.06, 14:20 kiczkis napisał: > > Okazuje ze z "bodzcow warunkowych", wywolujacych "zacmienie umyslu" u > ochlokracji lewackiej, ominalem i Oriane Fallaci - i przypomina to zdarzenie > o tym, ze lista "bodzcow warunkowych" dla lewactwa, wcale nie jest jeszcze > zamknieta.. zgadzam się co do zasady. natomiast zawsze fascynuje mnie, jak odmienność poglądów u pewnej grupy ludzi wywołuje reakcję w postaci jednego hasła - lewactwo.(...) --------------------------------------------------------------------------- To nie jest zadna "pewna grupa ludzi" - Eryczku.. Jest to bardzo szerokie spectrum w sklad ktorego wchodzi i maoista lub trockista z tzw."partyzantki" w Ameryce Pld., ale tez i autentyczny socjalista i przyglup "pacyfista" i lewicujacy kaplan i feministki i tzw. "Zieloni" i pedalstwo i "antyfaszysci" (ktorzy najchetniej faszystowskimi metodami poslugiwac sie lubia w uciszaniu swoich przeciwnikow) i "antysemici" i "antyrasisci" - wszelakie inne "anty" i najrozniejszej masci "obroncy" - np. murzynkow.. Arabow.. itd.. etc.. - A wymienilem tylko jakas czesc tego spectrum, ogolnie przypisywanego do tzw. "obozu postempu" (wyraznie pisze "posteMpu" nie "postepu"), ktorego celem jest PRZEBUDOWA istniejacego ladu swiatowego. Ogolnie chodzi o wprowadzenie zasady "robtacochceta", zniszczenie instytucji panstwa narodowego, rodziny, autorytetow, patriotyzmu, honoru, moralnosci, obyczajowosci.. - by wymienic tylko niektore ze zwalczanych zajadle cech i wlasciwosci cywilizacji funkcjonujacej na bazie Dekalogu przez 2 tysiace lat, a zwanej cywilizacja CHRZESCIJANSKA.. europejska.. lacinska lub srodziemnomorska.. Wystarczy znalezc sie w poblizu tzw."Parady Rownosci" pedalow i lesbijek by zrozumiec(jesli ktos samodzielnie myslec potrafi) o czym pisze.. - Jakie tam spectrum" da sie zauwazyc, kto obok pedalow i wynaturzencow maszeruje, kto ich wspiera i popiera.. I NIE PRZYPADKOWO znajdziesz tam - bezblednie - tych, ktorych okresla sie mianem "lewactwo", gdyz z "lewicowoscia"(komunisci, socjalisci) nie maja nierzadko nic wspolnego!!- Zas dowcip polega na tym Eryczku.. ze POGLADY to oni moga miec najrozniejsze.. laczy ich za to cos zupelnie innego. Jedno jest pewne Eryczku.. Prawicowiec NIGDY nie pozwoli sobie na rozpoczynanie nowego zdania MALA LITERA.. ============================================================================ Eryczek napisal: (...) "..każdy ma swoje bodźce warunkowe... w przypadku oszołomstwa jest nim najczęściej jakiekolwiek odchylenie w stronę inną niż ich własne poglądy. za każdym razem pokładam się ze śmiechu, jaki to ze mnie rzekomo lewak być musi, choć z lewactwem mam nic wspólnego. eryk 'eof' orłowski || gg# 2765 || uin# 99692537 --------------------------------------------- - Powazne traktowanie cie, jako interlokutora, jest ograniczone do minimum przez to prezentowanie "umiejetnosci" rozpoczynania zdania MALA LITERA. To wiecej mowi o tobie niz bys chcial.. Oczywiscie uzycie zwrotu: "oszolomostwa" - TEZ umiejscawia cie precyzyjnie - i nie pomoze ci tu Eryczku "pokladanie sie ze smiechu". Ty mozesz uwazac siebie za kogo chcesz, tyle ze nie wystarczy stwierdzic ze np. "komunistow nie lubie" czy Rosji (nie jestes tez zbyt rozgarniety - jak i ten "bogdantadus", wiec odrazu - wyprzedzajac "wykwity" inteligencji, wyjasniam ze byl to PRZYKLAD!!) by zostac "prawicowcem" czy "centrysta".. Po to by nie byc lewakiem, musialbys byc.. "oszolomem" akurat.. gdyz - Eryczku - nie tylko ludzie o orientacji PRAWICOWEJ, nie zgadzaja sie z wprowadzaniem tzw."nowego ladu spolecznego" - czyli leseferystycznej zasaday "robtacochceta", ktorego objawem jest np zwalnianie nauczyciela a nie terroryzujacego klase czy szkole bandziora.. jest to niechlujstwo jezykowe - czego jestes przykladem rozpoczynajac zdanie mala litera - jest to np. wszechobecne chamstwo, brutalnosc.. wulgarnosc. I reakcja na PATOLOGICZNE objawy zycia spolecznego, ktore akurat LEWACTWO dekretuje i chce dekretowac jako NORME czyli "normalnosc", nie jest Eryczku zadnym objawem uwarunkowania wtornego.. - Sa to NATURALNE reakcje na objawy patologii i wynaturzen. Uwarunkowaniem wtornym - Eryczku - jestP(np.) BRAK REAKCJI na zlo dziejace sie dookola Eryczku.. - Moga cie dzisiaj rabowac.. bic.. mordowac w bialy dzien na ruchliwej ulicy.. - Katowac cie na oczach tlumu.. - Kto sie ruszy w twojej obronie Eryczku?? - NIKT! - oni zostali UWARUNKOWANI.. zas wg takich jak ty.. "oszolomem" okazalby sie ten, ktory bylby tak glupi i naiwny ze stanalby w twojej obronie.. gdyz mialby "oszolomskie" zasady. Pokladaj sie ze smiechu Eryczku, ale zacznij od nauki ZASAD pisowni, potem sprobuj opanowac inne ZASADY "oszolomow" - np. "nie bije sie slabszego czy lezacego".. "szanuje sie "starszego".. "szanuje sie ojca i matke".. "jest sie uczciwym" - "ma sie poczucie honoru i wlasnej godnosci" - i setki i tysiace innych ZASAD przynaleznych ludziom samodzielnie myslacym.. A wtedy przestaniesz "pokladac sie ze smiechu" Eryczku.. Recze ci za to.. kiczkis Odpowiedz Link Zgłoś
us-rn Niczym jej pisanina nie rozni sie od atysemityzmu 21.01.06, 06:24 Hitlera czy antypolonizmu Kosinskiego lub jemu podobnych. czekam tylko kiedy ja z tad wyp... za jej oszczercze falszywe bzdury. mialem okazje to czytac i zaluje czasu spedzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
brukselek Re: Niczym jej pisanina nie rozni sie od atysemit 21.01.06, 08:02 nie kłam że czytałeś .Mieszkam w Brukseli i na codzień spotykam się z tym o czym pisze Oriana.Fakty sa takie : islam nas "zalewa " Odpowiedz Link Zgłoś
jago Antypolonizm Kosinskiego? A to dobre!!! 21.01.06, 08:12 Z powodu Malowanego Ptaka, którego nie zrozumiales zupelnie? Jak czytam to nie rozumiem. Jak zrozumialem-zapominam natychmiast co. Może tez antypolonizm Tuwima, Slonimskiego, Tyrmanda? Kosinski popelnil samobosjtwo w rocznice Konstytucji 3-go maja.Był bardziej Polakiem niż wiekszosc Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Askąd taki us-rn ma to wiedzieć? 22.01.06, 16:44 brukselek napisała: > nie kłam że czytałeś .Mieszkam w Brukseli i na codzień spotykam się z tym o > czym pisze Oriana.Fakty sa takie : islam nas "zalewa " A skąd on może o tym wiedzieć? Pewnie mieszka w Koziej Wólce. Tam islam jeszcze nie dotarł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pandi3 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 09:49 ile to wariatów chce zaistnieć ,ale nie zgadzam się,żeby akurat kosztem Oriany Odpowiedz Link Zgłoś
monk_gasputin [...] 21.01.06, 09:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 Re: w Bielsku sąd skazał dziennikarza za obrazę 21.01.06, 10:07 W Bielsku sąd skazał dziennikarza za zniewazenie OBRAZU chrystusa z " wyłupiastymi oczami " na wniosek 124 moherowych barchanów.TO NIE ŻART - TO STYCZEŃ /2006 W KLECHOLANDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: w Bielsku sąd skazał dziennikarza za obrazę 21.01.06, 13:52 galan12 napisała: > W Bielsku sąd skazał dziennikarza za zniewazenie OBRAZU chrystusa z " > wyłupiastymi oczami " na wniosek 124 moherowych barchanów.TO NIE ŻART - TO > STYCZEŃ /2006 W KLECHOLANDZIE. A co najgorsze zaden odosobniony wypadek. Wielokrotnie nagradzany i bardzo powazany za (niestety glownie za granica) teatr "Wierszalin" tez sie nacial na lpr-owskich "krytykow" za zobrazowanie pewnej katolickiej legendy o sw.Kummernis (swieta z broda - ktotopaniewidzialtakierzeczy! - zabronic!). Pora kaczora, era mohera i ogolna upr-dliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Kocham Pania Pani Oralano! 21.01.06, 10:55 Pani wie że nie zbrodniczy islam a tylko Amerykańskie Marzenie jest synonimem wolności a lewacy są głupi bo nie chcą Amerykańskiego Marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ookk pan artysta gębę sobie wyciera jej wizerunkiem 21.01.06, 13:55 www.italynews.it/notizia.php?codice=5643 Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Tych napewno ona obchodzi--- 21.01.06, 13:56 Tym razem bez propagandy---tylko fakty. 18religiapokoju.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
olbin6 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 14:18 Takie obrazy o Fallaci jakie jej książki! Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster "je...ą Orianą"? 21.01.06, 14:23 To tak możn pisać? Za łagodniejsze wyzwiska wycinają posty. A tu proszę same GW- no tak pisze. Zdumiewające. Odpowiedz Link Zgłoś
monk_gasputin Re: "je...ą Orianą"? 21.01.06, 14:58 Nie bądź naiwny, spróbuj zrobić to z Fidelem, to nawet nie zdążysz przeczytać swojego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
artie39 Re: "je...ą Orianą"? 21.01.06, 15:06 Dziwisz się? Wystarczy tu powiedzeć, że islam jest be, i już admin leci z gumką i wyciera. W odpowiedzi na jeden z postów niejakiego turbanatora pndzelka wyciął co trzeba, choć słów ogólnie uznanych za obelżywe w moim poście nie było nawet na lekarstwo. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: "je...ą Orianą"? 21.01.06, 16:12 slepota czy glupota :) postow na temat jak islam jest be masz na tym forum tone ale pewnie myslisz ze musza byc tylko takie posty albo czytac nie umiesz i ich nie zauwazyles :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kadyks Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 14:43 zgadzam sie z Oriana calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
juta108 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 16:02 oj, dziecko, to raczej tobie troche wiedzy by sie przydalo. islamizacja europy jest faktem. za 50 lat nasze dzieci beda pomykac do meczetu i oddawac czesc allahowi. Odpowiedz Link Zgłoś
juta108 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 16:03 juta108 napisała: i to do pndzelka bylo : > oj, dziecko, to raczej tobie troche wiedzy by sie przydalo. islamizacja europy > jest faktem. za 50 lat nasze dzieci beda pomykac do meczetu i oddawac czesc > allahowi. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 16:05 faktem jest ona dla nieukow co wierza oralanie :) rozne wypociny o muzulmanskim zagrozeniu maja dokladnie ta sama wartosc co wypociny hitlera i jemu podobnych nt. zydowskiego zagrozenia /i ten sam styl i podobny gatunek zwolennikow/ Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 21.01.06, 18:04 Jeśli to bedzie ich wybór, niech pomykają do meczetu. Odpowiedz Link Zgłoś
artie39 Re: Awantura o obciętą głowę Oriany Fallaci 23.01.06, 14:06 oj, dziecko, to raczej tobie troche wiedzy by sie przydalo. islamizacja europy > jest faktem. za 50 lat nasze dzieci beda pomykac do meczetu i oddawac czesc > allahowi. Na szczęście islamizacja Europy nie jest faktem. Faktem jest PRÓBA islamizacji Europy. Ale bez paniki, parę razy w historii Europy bywało znacznie gorzej. Podstawa to uświadomić sobie zagrożenie - zwłaszcza po europejskiej stronie. Doskonałym przykładem takiegoż jest obecny na forum kolega pndzelek, natchniony apologeta i obrońca islamistów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
karawana6 Re: ,,lewico''-liberalna hydra zrobila wystawę... 21.01.06, 16:54 mysle ze Fallaci mowi glosno o tym co wielu mysli, ale nie powie przez "poprawnosc polityczna" problem z muzulmanami w E. jest i bedzie sie nasilal. Akurat Polski to nie dotyczy, wiec polacy nie maja w zasadzie prawa sie wypowiadac w tej sprawie bo nie znaja jej od podszewki (u siebie przynajmniej) znajac polskie spoleczenstwo, gdyby bylo w Pl duzo muzulmanow, bylby dym straszny, bo to panstwo ksenofobiczne ale ma farta ze raczej "czyste", tj. polskie Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar Babka z klasa, jedna z ostatnich Europejek!Dlatego 21.01.06, 18:24 tak wku..a! Odpowiedz Link Zgłoś