Dodaj do ulubionych

PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!!

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 20:02
Nie będę ukrywał, że nie cierpię pacyfistów.
Od pewnego czasu prowokuję ich swoimi postami !
Mogę zrozumieć Habiba, muslima i innych muzułmanów. Jest im głupio, że wszyscy
atakują Arabów, a w końcu tylko część z nich to terroryści ! Może mówią serio,
może kłamią, faktem jest, że bronią swoich i można to zrozumieć .
Można z nimi dyskutować.
Ale co innego Polacy - pacyfiści. Oczywiście część z nich to szczerzy
nawiedzeni idealiści, którzy naprawdę wierzą w te głupoty o możliwośći
pokojowego rozwiązywania konfliktów z terrorystami.
Niestety zdecydowana większość pacyfistów NIE ma żadnych poglądów. TO TYLKO
ZWYCZAJNE TCHÓRZOSTWO ZASŁONIĘTE SZCZYTNYMI HASŁAMI. Jestem przeciwko USA, bo
boję się wszystkiego. Najlepiej schować głowę w piasek i krytykować Amerykę.
ŻAŁOSNE JEST TO GLĘDZENIE, ŻE WOJNA DO NAS NIE DOJDZIE !
Ona już doszła, czy tego chcemy, czy nie !
Jeżeli nie możecie być po stronie USA, przynajmniej bądźcie cicho ! Nie bójcie
się ! Nikt takich tchórzy na wojnę nie wyśle !
Obserwuj wątek
    • Gość: Alberto Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 11.10.01, 20:09
      taka jest teraz moda na swiecie panie Dariuszu
      Wczoraj w Madrycie byla demonstracja ktora nie
      roznila sie od tych w Pakistanie anty-NATO
      i to wkraju ktory jak zaden inny ma problem z terrorystami
    • Gość: boss Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: 63.87.244.* 11.10.01, 20:12
      Ironia losu jest to,ze wlasnie dzieki idealom
      za ktorymi stoi USA pacyfisci maja mozliwosc
      wypowiadania swoich opinii.Cena demokracji...
    • Gość: Indris Opluć to nie znaczy odpowiedzieć - do Dariusza IP: *.ibspan.waw.pl 11.10.01, 20:16
      Co się krje za czyimiś słowami tego nie sposób udowodnić bez dodatkowych
      przesłanek. Gdybym ja np. napisał, że Dariusz pisze to co pisze za
      wynagrodzenie z Ambasady USA ? Uznanoby to za nieurgamentowaną inwektywę - i
      słusznie. Jeżeli nic nie wiemy o autorach postów to polemizujmy (opieprzajmy)
      z tym co piszą a nie z ich wyimaginowanymi cechami osobistymi.
      • Gość: Alberto Re: Opluć to nie znaczy odpowiedzieć - do Dariusza IP: *.uc.nombres.ttd.es 11.10.01, 20:20
        Gość portalu: Indris napisał(a):

> Co się krje za czyimiś słowami tego nie sposób udowodnić bez dodatkowych
        > przesłanek. Gdybym ja np. napisał, że Dariusz pisze to co pisze za
        > wynagrodzenie z Ambasady USA ? Uznanoby to za nieurgamentowaną inwektywę - i
        > słusznie. Jeżeli nic nie wiemy o autorach postów to polemizujmy (opieprzajmy)
        > z tym co piszą a nie z ich wyimaginowanymi cechami osobistymi.

Latwo powiedziec NIE NA WOJNE !!!!!!!!
        no to daj rozwiazanie, co ty bys zrobil
        Krytykowac i byc przeciw jest latwo
        • Gość: Indris Czego NIE mówiłem IP: *.ibspan.waw.pl 11.10.01, 20:34
          Ja NIC nie pisałem o meritum sporu. Pisałem o STYLU argumentacji.
          • Gość: Paul Re: Czego NIE mówiłem IP: 208.130.53.* 11.10.01, 20:40

> Ja NIC nie pisałem o meritum sporu. Pisałem o STYLU argumentacji.
            To znaczy, ze argumentacja moze nawet i sluszna, ale STYL nie ten. Tak,
            prawdziwa rozprawka powinna sie skladac z tezy, rozwiniecia, zakonczenia i
            wnioskow. Kurde, a ja myslalem, ze to zwykle forum.

• Gość: Indris Poprawka IP: *.ibspan.waw.pl 11.10.01, 20:42
              Zamieniam nieprecyzyjne być może słowo 'styl' na SPOSÓB. Chodzi mi o to żeby
              używaćargumentów 'ad rem' a nie 'ad personam'.
              • Gość: Paul Re: Poprawka IP: 208.130.53.* 11.10.01, 20:47

> Zamieniam nieprecyzyjne być może słowo 'styl' na SPOSÓB. Chodzi mi o to żeby
                > używaćargumentów 'ad rem' a nie 'ad personam'.
                Przepraszam, czy ty mnie przypadkiem nie obrazasz ;-)?

• Gość: fjh Re: Poprawka IP: *.dyn.optonline.net 28.10.01, 15:08
                hj
          • Gość: Dariusz Re: Czego NIE mówiłem IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 20:50
            Mój styl jest wredny , ale nie używam wulgaryzmów !
            Wiem, że tak myśli wielu pacyfistów, bo z nimi gadałem !
            Najpierw szlachetne gadki o pokoju, a potem wyłazi zwykły egoizm i prymitywna
            troska tylko o własną skórę , w myśl zasady : "na całym świecie wojna, ale
            polska wieś musi być spokojna" !
            Niestety czasy się zmieniły i dzisiaj każdy terrorysta może załatwić nas, kiedy
            chce i wszystko mu jedno, kogo zabija : pacyfistę,czy innego człowieka.
            Też nie lubię wojny, ale czase nie ma innego wyjścia.
            • Gość: Paul Re: Czego NIE mówiłem IP: 208.130.53.* 11.10.01, 21:11
              Gość portalu: Dariusz napisał(a):

> Mój styl jest wredny , ale nie używam wulgaryzmów !
              > Wiem, że tak myśli wielu pacyfistów, bo z nimi gadałem !
              > Najpierw szlachetne gadki o pokoju, a potem wyłazi zwykły egoizm i prymitywna
              > troska tylko o własną skórę , w myśl zasady : "na całym świecie wojna, ale
              > polska wieś musi być spokojna" !
              > Niestety czasy się zmieniły i dzisiaj każdy terrorysta może załatwić nas, kiedy
              >
              > chce i wszystko mu jedno, kogo zabija : pacyfistę,czy innego człowieka.
              > Też nie lubię wojny, ale czase nie ma innego wyjścia.

Masz racje Dariuszu. Bez "wrednych stylow" i "okrotnego paradoksu" nie bylo by
              wielu ksiazek, teorii i ludzkosc byla by opozniona o wiele, wiele lat.
              • Gość: tomasz Re: Czego NIE mówiłem IP: 217.153.113.* 12.10.01, 10:55
                Myślę że Dariusz ma rację - szczególnie trudno zrozumiec tych
                spośród "pacyfistów", którzy okazują się pacyfistami dopiero w obliczu realnego
                zagrożenia. Okresliłeś ich dosadnie - nic dodać i nic ująć. Zastanawiam się
                tylko, jak pod batem np broni biologicznej zachowa sie tchórzem z natury
                podszyte społeczeństwo europejskie (nie tylko Polacy), szczególnie najbardziej
                zdemoralizowana zachodnia jego część, zadufana w swojej militarnej sile przed
                telewizorem. Tchórzostwo łączy się z irracjonalną (jak teraz widzimy) - wiarą,
                ze wszelkie zło ominie akurat nasz grajdołek. Niechętnie narażamy się za
                innych, robiąc koszmarny błąd... Pacyfiści będą musieli poddać małej
                weryfikacji swoje idee, chyba że mocno trzymają się w wierze, że obronią ich
                inni. Niestety nic nie wskazuje na naszą solidarność PRZED faktem, a nie PO
                fakcie. A wtedy "moze juz byc za późno..."
                Wielu nie zdaje sobie sprawy, że tym razem niebezpieczeństwo dotyka właśnie ich
                podwórka, obojętnie skąd wysyłają swoje posty. My w Europie bedziemy jednak
                tchórzem podszyci, dopóki ktoś nie skrzywdzi nam bliskich. Jednak zemsta nie
                smakuje - to tylko akt rozpaczy. Trzeba wszelkimi mozliwymi sposobami jednoczyć
                się przeciw zagrożeniu. Przede wszystkim odstawic na bok wewnątrzcywilizacyjne
                uprzedzenia i konflikty - mam na mysli naszą cywilizację. Przyszło nam walczyć
                z chorymi ludźmi... Z jakąś nową rasą... Twój post odczytuję jako apel o
                jedność przez dyskredytację pasywnych, i całym soba jestem za. W sumie jednak
                pesymistyczne wnioski. Optymistyczny jest jednak Twój post.

Z pozdrowieniami
                • Gość: Dariusz Do Tomasza IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 22:23
                  Na wstępie przepraszam za ewentualne błędy ortografuiczne. Wróciłem właśnie z
                  imprezy w mojej firmie i wypiłem trochę zakazanego dla wyznawców islamu
                  alkoholu .
                  Zgadzam się z panem całkowicie.Żyjemy w pokopanych czasach.
                  Dzisiaj tchórze mają często opinię oryginalnych myślicieli. Większość tzw.
                  oryginałów to błazny, które udają wielkich myślicieli. Już wcześniej wszystko
                  zostało wymyślone : i w filozofii, i w sztuce, i w literaturze.
                  Praktycznie od połowy XX wieku nie ma żadnych nowych idei, żadnu=ych nowych
                  pomysłów. Pacyfizm to stary debilizm, znany już przed 1939 rokiem ( z
                  opłakanymi skutkami ). My Europejczycy głupiejemy szukając nowych rozwiązań,
                  które nie istnieją. Ratunkiem może okazać sie powrót do przeszłośći. Mój
                  dziadek miał jasny pogląd na świat : pracował w policji i zajmował się walką z
                  komunistami i hitlerowcami na Śląsku . Dziadek uważał jednych i drugich za
                  idiotów . Dążyli oni bowiem do wprowadzenia swoich utopijnych idei nie
                  zwracająć uwagi na rzeczywistość. 1 IX 1939 dziadek powiedział mojej babci :
                  idę walczyć za ojczyznę, to mój PSI OBOWIĄZEK. Dziadek został zamordowany w
                  Twerze ( trafił tam z Ostaszkowa ) , lecz ideologie z którymi walczył legły w
                  gruzach. To samo czeka fundamentalizm islamski. Może zginie po drodze tysiące
                  ludzi , takich jak mój dziadek, lecz tak musi być. Wierzę w to głęboko. Inaczej
                  należałoby lepiej popełnić samobójstwo, niż zostać muzułmańskim
                  fdundamentalistą.
                  Z poważaniem
                  • Gość: Bond Re: Do Dariusza IP: *.96.252.64.snet.net 12.10.01, 22:52

> Na wstępie przepraszam za ewentualne błędy ortografuiczne. Wróciłem właśnie z
                    > imprezy w mojej firmie i wypiłem trochę zakazanego dla wyznawców islamu
                    > alkoholu .
                    > Zgadzam się z panem całkowicie.Żyjemy w pokopanych czasach.
                    > Dzisiaj tchórze mają często opinię oryginalnych myślicieli. Większość tzw.
                    > oryginałów to błazny, które udają wielkich myślicieli. Już wcześniej wszystko
                    > zostało wymyślone : i w filozofii, i w sztuce, i w literaturze.
                    > Praktycznie od połowy XX wieku nie ma żadnych nowych idei, żadnu=ych nowych
                    > pomysłów. Pacyfizm to stary debilizm, znany już przed 1939 rokiem ( z
                    > opłakanymi skutkami ). My Europejczycy głupiejemy szukając nowych rozwiązań,
                    > które nie istnieją. Ratunkiem może okazać sie powrót do przeszłośći. Mój
                    > dziadek miał jasny pogląd na świat : pracował w policji i zajmował się walką z
                    > komunistami i hitlerowcami na Śląsku . Dziadek uważał jednych i drugich za
                    > idiotów . Dążyli oni bowiem do wprowadzenia swoich utopijnych idei nie
                    > zwracająć uwagi na rzeczywistość. 1 IX 1939 dziadek powiedział mojej babci :
                    > idę walczyć za ojczyznę, to mój PSI OBOWIĄZEK. Dziadek został zamordowany w
                    > Twerze ( trafił tam z Ostaszkowa ) , lecz ideologie z którymi walczył legły w
                    > gruzach. To samo czeka fundamentalizm islamski. Może zginie po drodze tysiące
                    > ludzi , takich jak mój dziadek, lecz tak musi być. Wierzę w to głęboko. Inaczej
                    >
                    > należałoby lepiej popełnić samobójstwo, niż zostać muzułmańskim
                    > fdundamentalistą.
                    > Z poważaniem

Kto ci kaze zostac muzulmanskim fundamenalista.
                    Tylko nie bombarduj krajow arabskich przez 12 lat, nie wpierdalaj sie
                    tam gdzie cie nie prosza, a zaden muzulamnin nawet na cie nie spojrzy..
                    • Gość: MICHAŁ Re: Do Bonda IP: 155.158.201.* 13.10.01, 10:05
                      Po pierwsze : jesteś chamem, który lubuje sięw wulgaryzmach
                      Po drugie : ludzie z WTC nikogo nie bombardowali i większość z nich muzułmanina
                      nie widział na żywe oczy, a mimo to zostali zamordowani
                      Po trzecie : gdyby nie Amerykanie, byłbyś teraz w loejce po kaszankę
                      • Gość: tomasz Re: Do Dariusza IP: 217.153.113.* 15.10.01, 10:37
                        No i widzisz Dariuszu - jak napiszesz posta po małym "obowiązkowym" alkoholu ,
                        zaraz ktoś Cię uraczy uszczypliwym komentarzem. Nie przejmuj się! Lepiej chyba
                        jednak się nie podkładać... odsapnij i wtedy napisz... Co prawda czytałem tu na
                        tym forum wiele wpisów wyglądających jakby ich autorzy byli nie po małej
                        gorzale, ale po duzej... I dodatkowo po cysternie wody brzozowej, wiadrze
                        grzybków psyloficików, kompocie własnej roboty oraz na koniec mocnym wciągu
                        nosem... I jakoś często uniknęli jobów... To bez wątpienia paradoks.

Cenię Cię za szacunek dla ludzi, którzy swoim życiem coś znaczą!
                        Nie pływają w uduchowionym mistycyzmie i swiętościach wszelkiej maści, ale po
                        prostu twardo stąpają po ziemi i jej egzystencja jest dla nich najważniejsza,
                        jej ZIEMSKIE problemy! Przyłączam się ponownie do Ciebie w apelu o zaradzenie
                        naszym ZIEMSKIM problemom, wcześniejszej czy późniejszej groźbie totalnego
                        konfliktu, totalnej wojnie. A potem uduchawiajmy się, stawajmy się pacyfistami,
                        filatelistami, syfilitykami, kolekcjonerami kapsli po butelkach, sufistami itd
                        w ten cymbał...
                        Imponuje mi Twoja pasja! Tylko łącząc się i solidaryzując w europejskiej
                        świadomości zagrożenia mamy szansę przetrwac jako cywilizacja.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Dariusz Re: Do Tomasza IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 15:48
                          Dziękuję za pozdrowienia.
                          Jak zwykle zgadzam się z Panem.
                          Moje posty są czasem wredne i agresywne, ale nie jestem ( wbrew opiniom moich
                          adwersarzy ) nienawistnikiem .
                          Chcę tylko wstrząsnąc moimi przeciwnikami. Myślę, że większość z nich to
                          ludzie, którzy uporczywie szukają swojego miejsca w życiu. Niestety nasi
                          pacyfiści wybrali sobie samobójcze dla naszej cywilizacji poglądy. Realizacja
                          pacyfizmu w naszym świecie to zwyczajnie poddanie się fundamentalistom.
                          Kiedyś ironicznie gratulowałem Talibom zwycięstwa. Widzę,że mają sporo
                          nieświadomych zwolenników.
                          Najważniejszą rzeczą jest to, że Polska JEST sojusznikiem USA . Czy chcemy, czy
                          nie, wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Oczywiście polityka USA wielokrotnie
                          była na bakier z popieraniem praw człowieka , ale w obecnej chwili jest to
                          państwo stojące na straży naszego bezpieczeństwa. Upadek USA będzie upadkiem
                          gospodarki światowej. Wiekszość rządzących na świecie zbrodniarzy boi się
                          jeszcze USA. Po upadku USA zaczną wojny z użyciem bomb atomowych i czeka nas
                          zagłda.
                          To bardzo pesymistyczna wizja i oby się nie sprawdziła.Ale dla Saddama, Osamy,
                          Kima skrupuły to tylko oznaka słabości. Oni jeszcze boją się Ameryki. W tej
                          sytuacji ślepota naszych przeciwników wojny z terrorystami budzi już
                          przerażenie.
                          Z poważaniem
                          • Gość: tomasz Re: Do Dariusza IP: 217.153.113.* 16.10.01, 15:16
                            Witam Dariuszu. Proszę nie tytułuj mnie per pan. Połączmy sie w Kwaśniewsko -
                            Putinowskim bruderszaftowym uścisku :-)))
                            Nie wiem jak Ty, ale ja chyba ostatecznie wychodzę z tego wątku. Nie chcę
                            występować obok J.Bonda i morela. Czuję się jak pajac w ich towarzystwie.
                            Każdy poziom ignorancji powinien mieć swoje granice. Klasyfikuje ich jako
                            niegroźne indywidua, które przejżą na oczy dopiero gdy otworzą list od wujka z
                            AS.
                            spotkajmy się gdzie indziej
                            z pozdrowieniami
            • Gość: robas Cien Monachium IP: *.asapsoftware.com 26.10.01, 17:00
              Pacyfizm jako taki mi nie przeszkadza, ale nie powinno byc pokoju za wszelka
              cene, po to by miec swiety (s)pokoj.
              Zrobiono to nie tak dawno temu, bo w 1938 w Monachium. Rzady zachodnie nie
              chcialy wojny, wiec rozzuchwalily Hitlera. W efekcie i tak doszlo do wojny,
              tyle ze krwawszej i dluzszej.
    • Gość: morel Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 14:26
      kurde, a ja nie lubię takich jak ty co to ględzą, że wojna już u nas jest.
      ja tu nie widzę żadnej wojny, no chyba, że włączę jakieś idiotyczne kanały tv
      jak BBC czy CNN. nie ma żadnej wojny!!!
      • Gość: Alberto Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 15.10.01, 18:49

cazasami wydaje mi sie ze najbardziej krzycza
        "narcos", "camellos" i pospolite cpuny.
        Afganistan to najwiekszy producent opium na swiecie.
        Swoja droga Amerykanie oprocz bomb i zywnosci
        zrzucaja takze radia, tak wiec wszyscy sie dowiedza
        ze za Ladena placa 25 mln. $ Ciekawe jak dlugo sie utrzyma
        • Gość: J.Bond Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.102.252.64.snet.net 15.10.01, 19:40
          Gość portalu: Alberto napisał(a):

>
          > cazasami wydaje mi sie ze najbardziej krzycza
          > "narcos", "camellos" i pospolite cpuny.
          > Afganistan to najwiekszy producent opium na swiecie.
          > Swoja droga Amerykanie oprocz bomb i zywnosci
          > zrzucaja takze radia, tak wiec wszyscy sie dowiedza
          > ze za Ladena placa 25 mln. $ Ciekawe jak dlugo sie utrzyma

..hmm, radia..
          Mozeby by tak wujek Sam zaczal zrzucac jeszcze pare innych rzeczy np:
          wielblady (zastepuje samochod w Afganistanie), wode ognista - w ten sposob udalo
          im sie podbic innych prymitywow (Indian), mc'donaldsy(jak je zjedza to odechce
          im sie walczyc),tanie komutery z zainstalowanym Nero via satellite - zeby
          uswiadomili sobie swoja beznadzieje, portrety Busha, Clintona i Albright ..
          Eee nie,najlepiej caly Afganistan zamienic w popiol i zasdzic na to miejsce drzewa
      • Gość: Dariusz Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 21:51
        Tobie naprawdę trzeba zabić kogoś z najbliższej rodziny, żebyś uwierzył , że
        niebezpieczeństwo jest realne ! A może przyślą ci biały proszek i zes..asz się
        ze strachu ?
        PS. Oczywiście ci tego nie życzę, ale jak czytam podobne komentarze, to rece
        opadają !
        BBC - idiotyczny kanał ? Czy ty chociaż znasz angielski ?
        • Gość: morel Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 16.10.01, 13:38

> Tobie naprawdę trzeba zabić kogoś z najbliższej rodziny, żebyś uwierzył , że
          > niebezpieczeństwo jest realne ! A może przyślą ci biały proszek i zes..asz się
          > ze strachu ?

buahahahahaha
          niebezpieczeństwo? przyjdzie zły Arab i potnie maczetą?
          sraj koleś ze strachu przed ogólnoświatową wojną, jak nie masz innych problemów,
          ale najpierw pomyśl zanim coś napiszesz

> PS. Oczywiście ci tego nie życzę, ale jak czytam podobne komentarze, to rece
          > opadają !
          > BBC - idiotyczny kanał ? Czy ty chociaż znasz angielski ?

zauważyłeś, jaki show robią media z wojny? kasa, kasa leci do kieszonek dzięki
          takim narwańcom jak ty, co to podniecają się każdym słowem jakiegoś pojebańca
          Busha i pewnie znają na pamięć numery rakiet wystrzelonych z lotniskowców na
          Morzu Arabskim.
          robią ci, koleś, wodę z mózgu, a ty nawet tego nie widzisz.
          • Gość: morel Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 16.10.01, 13:51
            to ty pisałeś na innym wątku o Q33NY i czcionce wing...coś tam, nie?
            no comment
            • Gość: doku Aż tu nagle morelowi się pogorszyło ... IP: *.mofnet.gov.pl 16.10.01, 14:09
              Gość portalu: morel napisał(a):

> to ty pisałeś na innym wątku o Q33NY i czcionce wing...coś tam, nie?
              > no comment

tak wygląda agitacja wariata na rzecz pacyfizmu.
              • Gość: Mosiek Re: Aż tu nagle morelowi się pogorszyło ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 14:38
                a co to z takim debilem morelem dyskutowac! powie ci taki ze nie ma zadnej
                wojny! w 1939 tez francuzi mowiliz e nie ma zadnej wojny a za gdansk to im sie
                umierac nie chce! ale wojna do nich przyszla! i przyjdzie i do morela. i morel
                bedzie latal w turbanie i zaganial pala do meczetu, lub sam bedzie zaganiany...
                i bedzie chlopak zyl w pokoju pod rzadami dobrych raligijnych ludzi... bedzie
                sie zapewne angazowal w walke z wielkim szatanem...
                wczoraj widzilem demostracje anytywojenna w Londynie... same czerwone falgi!
                sami jacys "Young Communists", "Socialist Alliance", "Worker Comunist Party"
                itp. wsród tlumu Arabów! ciekawe ze nie bylo ich tylu po 11 wrzesnia!
                Swoja droga musialem poblokowac swojego maila dla moich znajomych socjalistów,
                gdyz kazdy z nich przesylal rózne smieszne ich zdaniem zarciki na temat zamachu
                na WTC... ale juz o Osamie i Arabach nic...
                a tak na marginesie co za koles ten morel! jest przeciw wojnie, popeira
                pacyfizm, a sam podpisuje sie nazwiskiem zbrodniarza i okrutnika!
                • Gość: Kagan Re: Aż tu nagle morelowi się pogorszyło ... IP: *.vic.bigpond.net.au 18.10.01, 12:22
                  Gość portalu: Mosiek napisał(a):

a co to z takim debilem morelem dyskutowac! powie ci taki ze nie ma zadnej
                  wojny! w 1939 tez francuzi mowiliz e nie ma zadnej wojny a za gdansk to im sie
                  umierac nie chce! ale wojna do nich przyszla!
                  LK: Niezupelnie! Francja dzieki zrecznym manewrom wyszla z wojny
                  praktycznie niezniszczona i jako zwyciezkie mocarstwo, mimo ze znakomita
                  wiekszosc Francuzow kolaborowala nader ochoczo z Niemcami.
                  Ale Francuzi to narod inteligentny, nie jak Polacy, co to sie
                  zawsze rwa do wojenki, aby tradycyjnie dostac w dupe...

... i przyjdzie i do morela. i morel bedzie latal w turbanie i
                  zaganial pala do meczetu, lub sam bedzie zaganiany...
                  LK: Co za roznica, czy zaganiaja do meczetu czy do kosciola?
                  Zreszta Islam jest prawdziwsza religia niz katolicyzm, czy nawet
                  protestantyzm, bo nie uznaja Jeszu za Boga, jeno za pomniejszego
                  proroka...

i bedzie chlopak zyl w pokoju pod rzadami dobrych raligijnych ludzi...
                  bedzie sie zapewne angazowal w walke z wielkim szatanem...
                  LK: Coz zlego widzisz w walce z Szatanem?

wczoraj widzilem demostracje anytywojenna w Londynie... same czerwone falgi!
                  sami jacys "Young Communists", "Socialist Alliance", "Worker Comunist Party"
                  itp. wsród tlumu Arabów!
                  LK: Ale z ciebie rasista! Ale nie boj sie, nie podkabluje ciebie do admin...

ciekawe ze nie bylo ich tylu po 11 wrzesnia!
                  LK: A co, mieli plakac nad tymi szujami z WTC, co planowali dominacje
                  ekonomiczna USA nad calym swiatem, czy szujami z Pentagonu, odpowiedzialnymi
                  za bombardowanie celow cywilnych w Jugoslawii czy Iraku?

Swoja droga musialem poblokowac swojego maila dla moich znajomych socjalistów,
                  gdyz kazdy z nich przesylal rózne smieszne ich zdaniem zarciki na temat zamachu
                  na WTC... ale juz o Osamie i Arabach nic...
                  LK: Czyzbys bal sie poznac inne poglady, niz wyznawane przez ciebie?
                  Gdybys byl nazista w hitlerowskich Niemczech czy komunista w ZSRR,
                  zycie byloby dla ciebie rajem...
                  Pozdrawiam

• Gość: Mosiek Re: Aż tu nagle morelowi się pogorszyło ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 16:19
                    Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Gość portalu: Mosiek napisał(a):
                    >
                    > a co to z takim debilem morelem dyskutowac! powie ci taki ze nie ma zadnej
                    > wojny! w 1939 tez francuzi mowiliz e nie ma zadnej wojny a za gdansk to im sie
                    > umierac nie chce! ale wojna do nich przyszla!
                    > LK: Niezupelnie! Francja dzieki zrecznym manewrom wyszla z wojny
                    > praktycznie niezniszczona i jako zwyciezkie mocarstwo, mimo ze znakomita
                    > wiekszosc Francuzow kolaborowala nader ochoczo z Niemcami.
                    > Ale Francuzi to narod inteligentny, nie jak Polacy, co to sie
                    > zawsze rwa do wojenki, aby tradycyjnie dostac w dupe...

No ale jakby od razu przystapili do wojny jak deklarowali, francja (i anglia)
                    wyszlyby z wojny praktycznie nietkniete. i nie gineli by niewinni cyiwle w Polsce
                    (o co przeciez chyba glownie pacyfistom chodzi)

>
                    > ... i przyjdzie i do morela. i morel bedzie latal w turbanie i
                    > zaganial pala do meczetu, lub sam bedzie zaganiany...
                    > LK: Co za roznica, czy zaganiaja do meczetu czy do kosciola?
                    > Zreszta Islam jest prawdziwsza religia niz katolicyzm, czy nawet
                    > protestantyzm, bo nie uznaja Jeszu za Boga, jeno za pomniejszego
                    > proroka...

Jakos nikt mnie tu (w Polsce) nie zagania do kosciola! a katolikiem nie jestem! a
                    w Afganistanie by mnie zaganiali jak wszystkich... Pozatym obawiam sie ze z moim
                    imieniem, i brakiem brody, dlugo bym nie pochodzil po ulicach Kabulu

>
                    > i bedzie chlopak zyl w pokoju pod rzadami dobrych raligijnych ludzi...
                    > bedzie sie zapewne angazowal w walke z wielkim szatanem...
                    > LK: Coz zlego widzisz w walce z Szatanem?

Zalezy co lub kto dla kogo jest szatanem! jakbys nie wiedzial tak Arabowie (nie
                    wszyscy oczywiscie) nazywaja USA. dla mnie ty mozesz byc szatanem.

>
                    > wczoraj widzilem demostracje anytywojenna w Londynie... same czerwone falgi!
                    > sami jacys "Young Communists", "Socialist Alliance", "Worker Comunist Party"
                    > itp. wsród tlumu Arabów!
                    > LK: Ale z ciebie rasista! Ale nie boj sie, nie podkabluje ciebie do admin...

Straszny rasista!!! ojejku! juz sie boje! ogladnij sobie reportaz na BBC to
                    zobaczysz ze stwierdzilem tylko fakt!

>
                    > ciekawe ze nie bylo ich tylu po 11 wrzesnia!
                    > LK: A co, mieli plakac nad tymi szujami z WTC, co planowali dominacje
                    > ekonomiczna USA nad calym swiatem, czy szujami z Pentagonu, odpowiedzialnymi
                    > za bombardowanie celow cywilnych w Jugoslawii czy Iraku?

No tak! wszyscy, którzy pracuja dla kapitalisty sa be, prawda? a co do celów
                    cywilnych to WTC tez bylo takim celem, nieprawdaz? Nie wiem jak w Jugo, ale w
                    Iraku specjalnie budowano szpitale obok celow militarnych... pozatym skoro placza
                    nad talibanem, to czemu nie plakali nad niewinnymi cywilami w WTC?

>
                    > Swoja droga musialem poblokowac swojego maila dla moich znajomych socjalistów,
                    > gdyz kazdy z nich przesylal rózne smieszne ich zdaniem zarciki na temat zamachu
                    > na WTC... ale juz o Osamie i Arabach nic...
                    > LK: Czyzbys bal sie poznac inne poglady, niz wyznawane przez ciebie?
                    > Gdybys byl nazista w hitlerowskich Niemczech czy komunista w ZSRR,
                    > zycie byloby dla ciebie rajem...
                    > Pozdrawiam
                    >

Nie boje sie niczyich pogladów. lubie sobie podyskutowac, poprostu zarty z
                    tragedii w WTC sa dla mnie tak samo smieszne jak dowcipy o Zydach w Oswiecimiu!
                    uwazam je za zenujace. gdybym mieszkal w hitlerowskich Niemczech lub ZSRR to bym
                    poszedl siedziec lub dostal kule w leb za gloszenie innych pogladów niz jedyne
                    szluszne... wcale bym sie nie czul jak w raju.

Pozdr.
    • Gość: Kagan Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.arts.monash.edu.au 18.10.01, 04:18
      https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=377507&aid=377507
      PACYFISCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!!
      Autor: Gosc portalu: Dariusz
      Data: 11-10-2001 20:02 adres: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl

LEPIEJ BYC TCHORZEM NIZ MORDERCA

Nie bede ukrywal, ze nie cierpie pacyfistów.
      LK: A ja nie cierpie mordercow i ich pacholkow.

Od pewnego czasu prowokuje ich swoimi postami !
      LK: Milego prowokowania!

Moge zrozumiec Habiba, muslima i innych muzulmanów. Jest im glupio, ze wszyscy
      atakuja Arabów, a w koncu tylko czesc z nich to terrorysci ! Moze mówia serio,
      moze klamia, faktem jest, ze bronia swoich i mozna to zrozumiec .
      Mozna z nimi dyskutowac.
      LK: Nikt ci tego (moze poza michnikowa cenzura) nie broni!

Ale co innego Polacy - pacyfisci. Oczywiscie czesc z nich to szczerzy
      nawiedzeni idealisci, którzy naprawde wierza w te glupoty o mozliwosci
      pokojowego rozwiazywania konfliktów z terrorystami.
      Niestety zdecydowana wiekszosc pacyfistów NIE ma zadnych pogladów. TO TYLKO
      ZWYCZAJNE TCHÓRZOSTWO ZASLONIETE SZCZYTNYMI HASLAMI. Jestem przeciwko USA, bo boje sie
      wszystkiego. Najlepiej schowac glowe w piasek i krytykowac Ameryke.
      LK: Demokracja polega miedzy innymi na tym, ze krytyka jest dozwolona.

ZALOSNE JEST TO GLEDZENIE, ZE WOJNA DO NAS NIE DOJDZIE !
      Ona juz doszla, czy tego chcemy, czy nie !
      Jezeli nie mozecie byc po stronie USA, przynajmniej badzcie cicho ! Nie bójcie
      sie ! Nikt takich tchórzy na wojne nie wysle !
      LK: Czyli, ze chcesz uciszyc wszelaka krytyke USA! Mozna sie dowiedziec, kto ci za to placi? CIA? FBI? NSA?
      Ambasada USA w Warszawie? A moze Ambasada Izraela?
      Pamietaj, ze najpierw sie wysyla na wojne ochotnikow, w miare jak trupow przybywa, to ubywa ochotnikow, I
      trzeba wtedy wysyslac "nieochotnikow" z poboru. Australia to przerabiala nieraz: podczas I Wojny Swiatowej, a
      ostatnio podczas Wojny Wietnamskiej, gdzie nieopatrznie stanela po stronie agresora pod haslami typu "ALL THE
      WAY WITH LBJ" (Lyndon B. Johnson, owczesny prezydent USA). Ale czy Polacy maja dosyc inteligencji, aby sie
      uczyc na bledach innych? Co Australia zyskala przez to popieranie USA? NIC, a sporo stracila (przede wszystkim
      setki mlodych ludzi, co zgineli w Wietnamie), a los tych weteranow, co przezyli, byl nie do pozazdroszczenia, bo
      spotykali sie oni z ogolna niechecia: nie dosc, ze walczyli o cudza sprawe, to jeszze przegrali, a w kapitalizmie
      "losers" nie sa lubiani�
      Pozdrawiam
      • Gość: Dariusz Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 15:41
        Lepiej być tchórzem, niż martwym !
        Ileż to ofiar hitlerowców powtarzało to przed śmiercią ?! Miliony żydów nie
        mogło uwierzyć, że człowiek zdolny jest do masowych mordów ! Potem już było za
        późno !
        Dla ciebie jeszcze nie jest . To ostatnia chwila zmądrzeć .
        • Gość: Vist ___ Jak_____GHANDI_____i_ M.L._KING_______zabici_przez_militarystów__ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 17:01

j/w
        • Gość: kagan Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.vic.bigpond.net.au 28.10.01, 09:10

Lepiej być tchórzem, niż martwym !

Ileż to ofiar hitlerowców powtarzało to przed śmiercią ?! Miliony żydów
          nie mogło uwierzyć, że człowiek zdolny jest do masowych mordów !
          Potem już było za późno !
          LK: Co innego jest isc na rzez jak baran (pardon, Zyd),
          a co innego nie pchac sie na linie frontu, jak sie nie jest
          zagrozonym!

Dla ciebie jeszcze nie jest . To ostatnia chwila zmądrzeć .
          LK: A po co ma walczyc z Islamem? ja do nich nc nie mam, ja nie chce ani
          ich ziemi ani ich ropy, wystarczy mi ta z Norwegii czy Szkocji, albo
          nawet z polskiego wegla...
          A ty sie mozesz bic w Afganistanie, tylko mnie do tego nie wciagaj
          i nie zmuszaj!
          Kaganoff
          • Gość: Dariusz Niczego nie rozumiesz !!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 19:48
            Nie chcę gnać cię po pustyni z karabinem. Chcę jedynie, żebyś nie potępiał
            ludzi, którzy to robią w służbie NATO ! Jeśli potępiasz NATO w tej chwili,
            będziesz też potępiał obronę własnej ojczyzny . Na tym polega tchórzostwo.
            Mozna być tchórzem i nie mam o to pretensji - nie każdy urodził się bohaterem.
            Ale proszę nie wymyślać do tchórzostwa szczytnych haseł.
    • Gość: Mosiek Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 16:07
      co pozytecznego zrobili pacyfisci dla świata?
    • Gość: SveA to jest niestety prawda-pacyfiści to cioty IP: *.man.koszalin.pl 26.10.01, 16:54
      taka ciota w sweterku ze znakiem peace gdyby nastała wojna na pewno sprzedała
      by sie najeżdżcy,przeciez oni nie podniesli by nawet zwykłego AK47, a co
      dopiero wykazac sie odwagą w obronie interesów naszego kraju...
    • Gość: War Re: PACYFIŚCI - POSPOLICI TCHÓRZE !!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 23:26
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=443415&aid=443684
    • Gość: wujo przestań pierdolić-zacznij sam coś tworzyć IP: *.legnica.dialog.net.pl 27.10.01, 00:18
      mniej czytajcie
      mniej się uczcie
      więcej myślcie
      więcej czujcie

PS. sercem, czujcie
      • Gość: Mosiek Re: przestań pierdolić-zacznij sam coś tworzyć IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 22:08
        i co wymysliles?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka