pauline_kaczanow 30.11.02, 18:50 razem z moim tekstem o antysemityzmie na Forum Wyborczej. Zapraszam autorka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauline_kaczanow Re: Jest juz: www.wort.prv.pl 30.11.02, 19:47 spedzialam wiele godzin na necie zeby udowodnic ze facet nadaje z jednej z prywatnych bibliotek z Tampy. Popelnil tez gruby blad pod swoimi plugawymi haslami wpisal nazwe organizacji Bibi Netanahoyu. Chlopcy z FBI sie ucieszyli, bo robota zostala za nich odwalona. A Viri Palestyna kto wie co z nim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro FBI to nie Gestapo, Shin Bet ani NKWD IP: proxy / *.203-78-194.adsl-fix.skynet.be 30.11.02, 22:38 pauline_kaczanow napisała: > Chlopcy z FBI sie ucieszyli, bo robota zostala za nich odwalona. Kraje i systemy polityczne Ci się pomyliły. "Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances." Wiesz, Słoneczko, skąd ten kawałek? A dla Twojej informacji - w Internecie można być anonimowym (do pewnych granic, ale na Ciebie i Twoje żałosne "spędzanie wielu godzin na necie" wystarczy) nie wydając na to złamanego grosza. Wpienia Was to, nie? A niech wpienia. Don Pedro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Jest juz: www.wort.prv.pl IP: *.client.attbi.com 30.11.02, 19:54 Przeczytalem i ja bym nie podchodzil do tego az tak powaznie. Duzo ludzi tu pisze dla zabawy albo zeby kogos wkurzyc. Niektorzy pewnie maja zabawe denerwujac innych. Zaloze sie ze wiekszosc tych "rasistow" tak naprawde nimi nie jest. Robia se jaja, that is it. Ja kiedys dostalem "zyczenia" od jakiegos asshole zeby mnie murzyn wyruchal gdzies w nowojorskiej windzie. Smialem sie z tego. Albo ktos chcial mnie znerwowac albo zrobil to z zazdrosci. Wielu ludzi wkurza to ze inni zyja w "lepszym swiecie" i tylko zazdrosc powoduje ataki na USA i tych co pisza po polsku bedac w stanach. Na drugi dzien ida na hamburgera do mac'a. Ja sie smieje i se powtarzam: what comes around goes around. fajnie pisac po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow Re: Jest juz: www.wort.prv.pl 30.11.02, 19:56 DWIE OSOBY Z TEGO TEKSTU NIE ZARTOWALY.Zagadnij ktore? Jednego wasi chlopcy lubia tzn. federalni maja na niego oko,bo przegial.Nie chodzi mi o wolnosc slowa. Na drugiego Polacy, bo chce werbowac. Zgaduj ktorzy to! Sciski Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Jest juz: www.wort.prv.pl IP: *.client.attbi.com 30.11.02, 20:11 pauline_kaczanow napisała: > DWIE OSOBY Z TEGO TEKSTU NIE ZARTOWALY.Zagadnij ktore? Jednego wasi chlopcy > lubia tzn. federalni maja na niego oko,bo przegial.Nie chodzi mi o wolnosc > slowa. Na drugiego Polacy, bo chce werbowac. Zgaduj ktorzy to! > Sciski > Paulina wiem,wiem ale to pewnie sa zwykle bubki i oszolomy. Pamietasz jak niedawno Papiez byl w Polsce? Tez jakis polaczek muzulmanin nawolywal do zabicia Papieza. Pisal z jakiejs kawiarenki na slasku. Zlapali dziada. Ja bym mu przyslal tego murzyna ktory mial mnie wyruchac. Ja nie rasista ale rozumie palestynczykow, zydow tez. Nie podobaja mi sie srodki jakimi posluguja sie oba narody. Szkoda ze tak sie dzieje ale nie mam wplywu na to. Nie dawno poznalem polskiego zyda Mike. Ma bardzo kosher wife. Przyznal mi sie ze w domu jest bardzo kosher ale jak jest na miescie to zawsze wpada do polish restaurant na schabowego. Uwielbia kotlety wieprzowe, jeszcze z Polski. o czym ja pisze? regards Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Bezczelne żydowskie kłamstwa! 30.11.02, 20:33 Ave, Paulino, bądź tak uprzejma i przypomnij mi, kiedy to pisałem tekst o Oświęcimiu. W przeciwnym razie uznam Cię za kłamliwą sukę, która braki w inteligencji i wiedzy nadrabia bezczelnymi oszczerstwami. Myślisz, że w ten sposób zaplusujesz u Mossadu? Poniżej cytat z "dzieła" tej idiotki. T. Forum Gazety Wyborczej Gazeta Wyborcza słynie z liberalnych poglądów i zamiłowania do wolności słowa. Niestety, Forum Gazety Wyborczej jest jednym z ulubionych miejsc internautów antysemitów. Na Forum Świat jednym z głównych orędowników propagandy nacjonalistycznych haseł jest Titus Flavius, którego pseudonaukowe dywagacje na temat Oświęcimia przypominają te rozpowszechniane przez Kazimierza Świtonia. Usiłowałam interweniować w sprawie postów Titusa Flaviusa u administratora Forum. Jednak na nic zdały się moje apele i prośby, aby delikatnie zwrócić mu uwagę, że negując zbrodnie nazistów popełnia według polskiego prawa przestępstwo, które jest ścigane z urzędu. Jednak Titus Flavius niczym niezrażony kontynuuje swoją przestępczą grafomanię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingfish Do Titusa IP: *.dyn.optonline.net 30.11.02, 21:31 Naprawde to bylo zydowskie klamstwo? Jestes tego pewny czy tylko uzywasz slowo Zyd jako jakies przeklenstwo? pzdr kingfish Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Do Titusa 30.11.02, 21:33 Gość portalu: Kingfish napisał(a): > Naprawde to bylo zydowskie klamstwo? Ave, zdecydowanie tak. Goje nie publikują na żydowskich stronach. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingfish Re: Do Titusa IP: *.dyn.optonline.net 30.11.02, 21:46 titus_flavius napisał: > Gość portalu: Kingfish napisał(a): > > > Naprawde to bylo zydowskie klamstwo? > > Ave, > zdecydowanie tak. Goje nie publikują na żydowskich stronach. > T. Oczywiscie czego ja sie od cibie spodziewalem? Swiat wedlug jest podzielony na Zydow i Gojow. Proste jak drut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingfish POPIERAM TITUSA FLAVIUSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 30.11.02, 21:28 Droga Paulinko napisalas ze: "Niestety, Forum Gazety Wyborczej jest jednym z ulubionych miejsc internautów antysemitów. Na Forum Świat jednym z głównych orędowników propagandy nacjonalistycznych haseł jest Titus Flavius, którego pseudonaukowe dywagacje na temat Oświęcimia przypominają te rozpowszechniane przez Kazimierza Świtonia. Usiłowałam interweniować w sprawie postów Titusa Flaviusa u administratora Forum. Jednak na nic zdały się moje apele i prośby, aby delikatnie zwrócić mu uwagę, że negując zbrodnie nazistów popełnia według polskiego prawa przestępstwo, które jest ścigane z urzędu. Jednak Titus Flavius niczym niezrażony kontynuuje swoją przestępczą grafomanię." Czy ty przypadkiem nie przeginasz z tym Titusem. Sam ci powiem ze moim zdaniem on bardzo czesto bzdury wypisuje ale mozna sie lepiej posmiac zamiast robic z tego jak my to mowimy w US federalne przestepstwo. On po prostu opisuje swiat tak jak go widzi i rozumie i kazdy, bez wzgledu na poglad i stopien naiwnosci, ma do tego prawo. Dla niego twoje zdanie jest moze naiwne i czy z tego wzgledu powinnismy ci zabronic dostep do forum? Zastanow sie co ty robisz bo twoje postepowanie neguje to o co chyba walczysz a czym jest wony kraj. Osobiscie mysle ze Titus Flavius ma bzika ale POPIERAM JEGO PRAWO WYPOWIEDZI NA FORUM. Najlepiej nie czytaj jego wypowiedzi jesl tak bardzo ci dokuczaja. pzdr Kingfish Odpowiedz Link Zgłoś
viri-palestyna !!!!!!!!PAULINA jestes Klamczucha!!!!!!!!!!!!!!! 30.11.02, 21:52 Paullina czemu tyle naklamalas na moj temat?? Znajdz choc jeden antysemicki post pod moim nickiem?? Wogole nie czytasz moich postow i sie na ich temat publicznie wypowiadasz. Popelnilas duzo bledow w tym artykule,ktory zostal opublikowany w serwisie internetowym Slowa Zydowskiego. pozdrawiam z Krakowa i czekam na sprostowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinfish Re: !!!!!!!!PAULINA jestes Klamczucha!!!!!!!!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 30.11.02, 23:16 viri-palestyna napisał: > Paullina czemu tyle naklamalas na moj temat?? > Znajdz choc jeden antysemicki post pod moim nickiem?? > Wogole nie czytasz moich postow i sie na ich > temat publicznie wypowiadasz. > Popelnilas duzo bledow w tym artykule,ktory zostal > opublikowany w serwisie internetowym Slowa Zydowskiego. > pozdrawiam z Krakowa i czekam na sprostowanie Ona nawet Viri od Viri-palestyna i ich skrajnie innych pogladow nie rozroznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingfish Titus Flavius? Chyba nie jestes powazna! IP: *.dyn.optonline.net 30.11.02, 23:27 Droga Paulinko napisalas ze: "Niestety, Forum Gazety Wyborczej jest jednym z ulubionych miejsc internautów antysemitów. Na Forum Świat jednym z głównych orędowników propagandy nacjonalistycznych haseł jest Titus Flavius, którego pseudonaukowe dywagacje na temat Oświęcimia przypominają te rozpowszechniane przez Kazimierza Świtonia. Usiłowałam interweniować w sprawie postów Titusa Flaviusa u administratora Forum. Jednak na nic zdały się moje apele i prośby, aby delikatnie zwrócić mu uwagę, że negując zbrodnie nazistów popełnia według polskiego prawa przestępstwo, które jest ścigane z urzędu. Jednak Titus Flavius niczym niezrażony kontynuuje swoją przestępczą grafomanię." Czy ty przypadkiem nie przeginasz z tym Titusem. Sam ci powiem ze moim zdaniem on bardzo czesto bzdury wypisuje ale mozna sie lepiej posmiac zamiast robic z tego jak my to mowimy w US federalne przestepstwo. On po prostu opisuje swiat tak jak go widzi i rozumie i kazdy, bez wzgledu na poglad i stopien naiwnosci, ma do tego prawo. Dla niego twoje zdanie jest moze naiwne i czy z tego wzgledu powinnismy ci zabronic dostep do forum? Zastanow sie co ty robisz bo twoje postepowanie neguje to o co chyba walczysz a czym jest wolny kraj. Osobiscie mysle ze Titus Flavius ma bzika ale POPIERAM JEGO PRAWO WYPOWIEDZI NA FORUM. Najlepiej nie czytaj jego wypowiedzi jesl tak bardzo ci dokuczaja. pzdr Kingfish ps a tu linki do paru jego postow: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=2781099&a=2781099 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=2718201&a=2718201 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=3575257&a=3575257 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: © Re: Titus Flavius? Chyba nie jestes powazna! IP: *.cm-upc.chello.se 30.11.02, 23:52 Pan Titus Flavius moze wyslac sprostowanie lub komentarz do Zydowskiego Slowa przeciez jestesmy ludzmi dialogu, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Dlaczego GW mi pobłaża? 30.11.02, 23:59 Ave, odpowiedź jest prosta - polscy żydzi są antysemitami. Dlatego właśnie Michnik wspiera antysemickie ekscesy. T. Za GW: U innych. Żydzi Cezary Polak 08-10-2002 W cyklu prezentującym pisma mniejszości narodowych dziś pisma żydowskie Jak ocenia Pan/Pani politykę gabinetu Ariela Szarona wobec Palestyny? "Szaron i jego gabinet zachowują się zbyt brutalnie" - odpowiada blisko 25 proc. respondentów. Dalsze 24 proc. uważa, że "polityka rządu Szarona to terroryzm. Jestem zdecydowanie po stronie palestyńskiej". Następnych 20 proc. wybiera odpowiedź: "czasem uważam, że działania tego rządu są zbyt zdecydowane, choć trudno o inną politykę". Takie do wczoraj były wyniki sondy ogłoszonej na stronach internetowych dwutygodnika "Słowo Żydowskie" - "Dos Jidisze Wort" (www.wort.prv.pl). To najdłużej ukazujące się pismo żydowskie w Polsce wychodzi od 1946 r., do 1992 r. funkcjonowało pod nazwą "Fołksztyme" - jest też jedyną gazetą w języku jidysz w Europie Wschodniej (artykuły drukowane są także po polsku). "Słowo" wydawane przez Towarzystwo Kulturalne Żydów w Polsce jest pismem stricte laickim. Zamieszcza publicystkę historyczną i współczesną, informuje o życiu diaspory na całym świecie ze szczególnym uwzględnieniem Żydów polskich. Tematyka religijna stale obecna jest natomiast na łamach istniejącego od pięciu lat miesięcznika społeczno-kulturalnego "Midrasz" (www.midrasz.home.pl). Profil periodyku tłumaczy tytuł - "Midrasz" to po hebrajsku wyjaśnienie. Pismo adresowane jest do osób zainteresowanych problematyką żydowską. Publikuje artykuły o wszystkich aspektach żydowskości, o judaizmie, demonologii żydowskiej, komentarze Tory, teksty literackie, korespondencje ze świata. Prezentuje także problematykę mniejszości narodowych w Polsce. We wrześniowym numerze "Midrasz" zamieścił recenzję filmu "Pianista" Romana Polańskiego. Autor Piotr Paziński polemizuje z kilkoma polskimi recenzentami. "Albo ocena, albo relacja - pisze. - Polański świadomie wybrał drugi wariant, który z miejsca przesądza o wielkim artystycznym wymiarze filmu. Może również dlatego »Pianista « jest idealnie apolityczny i w pewnym sensie wyzwolony od sporów natury historycznej. Scena, w której Szpilman przechodzi na stronę aryjską i widzi stragany pełne żywności, być może wzbudzi opory tych polskich widzów, którzy z własnego doświadczenia bądź relacji bliskich utożsamiają hitlerowską okupację z brakami aprowizacji. Do dziś niepojęty paradoks dziejów II wojny i sposobu, w jaki utrwaliła ją pamięć zbiorowa; to, co Polakom wydawało się w Warszawie piekłem, dla Żydów było rajem (choć akurat w Warszawie ten raj miał obrócić się w stertę gruzów), ilustruje Polański jedną sceną przekraczania muru". W Warszawie mieści się też redakcja religijnego Szterndlech - "pisma dzieci żydowskich i ich przyjaciół". W zabawowej formie gazeta uczy swoich małoletnich czytelników historii i religii Żydów. "Mamy nadzieję - piszą twórcy "Szterndlech" - że uda nam się pokazać, że Żydem można być dzisiaj również w Polsce, a nie tylko w krajach o znacznie liczebniejszych społecznościach żydowskich i że poczucie tożsamości nie jest kłopotem, lecz powodem do dumy". Z odważnych polemik zasłynęło nieistniejące już (ukazywało się w latach 1992- 2000) pismo "Jidełe". Autorzy periodyku analizowali m.in. mit żydokomuny i działalność żydowskich komunistach, pisali o postawach Żydów na Kresach Wschodnich po wkroczeniu Armii Czerwonej w 1939 r. Trzy czasopisma polskich Żydów (ich liczbę szacuje się dziś na blisko 15 tys. osób) to nikły ślad bogatego piśmiennictwa prasowego, które zniknęło wraz z Holocaustem. W 1928 r. w Polsce ukazywały się 193 czasopisma żydowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
agora2 Re: Dlaczego GW mi pobłaża? 01.12.02, 02:30 titus_flavius napisał: > Ave, > odpowiedź jest prosta - polscy żydzi są antysemitami. Dlatego właśnie Michnik > wspiera antysemickie ekscesy. > T. > moze to dopasowanie do aryjskiej strony ? a moze to antysemityzm=antyarabizm ? a moze tylko halucynacje ? Ave drf Odpowiedz Link Zgłoś
viri_ Paulina napisala ze Viri_Palestyna jest anty semit 01.12.02, 00:48 Ciekawe o czym ona pisze? Okrucieństwo bez granic Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: viri-palestyna@NOSPAM.gazeta.pl Data: 22-11-2002 19:28 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- JEROZOLIMA. DZIECI ZGINĘŁY, JADĄC DO SZKOŁY Okrucieństwo bez granic Dzieci jak co dzień jechały do szkoły, gdy potężna eksplozja wstrząsnęła autobusem linii 20. - Mamo! Mamo! - wołały przerażone. Wybuch rozrzucił ich rozerwane ciała na 30 m. Wokół spalonego wraku walały się zakrwawione podręczniki, szkolne torby, szczątki ciał. Palestyńczyk Nael Abu Hilail z Hamasu wysadził się w powietrze w autobusie, jadącym z dzielnicy Kiriat Menahem do centrum miasta. Tą trasą codziennie o porannej porze jeżdżą uczniowie i studenci. Ekstremista przyjechał z niedalekiego Betlejem, aby ich zabić. W zamachu zginęło 11 osób, a ok. 50 zostało rannych. Re: palestynskie zbrodnie Autor: viri-palestyna@NOSPAM.gazeta.pl Data: 07-11-2002 20:19 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Wiadomości dnia Palestyńczycy porwali Niemca z MCK 07.11.2002 19:26 Przedstawiciel Międzynarodowego Czerwonego Krzyża został porwany przez Palestyńczyków. Rzeczniczka MCK poinformowała, że 4 uzbrojonych Palestyńczyków porwało dzisiaj Niemca, Nicolaia Panke. Mężczyzna został uprowadzony około południa sprzed siedziby Czerwonego Krzyża w mieście Khan Yunis, w Strefie Gazy. Według anonimowych przedstawicieli palestyńskich sił bezpieczeństwa, na których powołuje się agencja Associated Press, porywacze to byli policjanci. Rzeczniczka Czerwonego Krzyża nie chciała powiedzieć, czy napastnicy stawiają jakieś żądania. ### terrorysta moze zabic nawet po swej smierci Autor: viri-palestyna@NOSPAM.gazeta.pl Data: 25-07-2002 12:24 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Zamachowcy-samobójcy mogą stanowić zagrożenie dla ludzkiego życia nawet po swej śmierci, zarażając swe ofiary chorobami przenoszonymi przez krew - pisze tygodnik „New Scientist”. Izraelscy lekarze znaleźli kawałki kości terrorysty wbite w ciało 31-letniej kobiety, która przeżyła samobójczy atak Palestyńczyka. Po zbadaniu tych fragmentów okazało się, że bojówkarz zarażony był żółtaczką typu B. To pierwszy tego typu przypadek na świecie. Magazyn nie podaje, kiedy i gdzie przeprowadzono atak. Lekarze sugerują, by wprowadzić rutynowe badania szczątków terrorystów na obecność chorób zakaźnych - żółtaczki, AIDS, BSE, malarii, syfilisu, czy też gorączki tropikalnej. Re: IZEAEL POSLAL BANDYTE HAMASU DO 'RAJU' WCZESN Autor: viri-palestyna@NOSPAM.gazeta.pl Data: 24-07-2002 01:24 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Gość portalu: prell napisał(a): > po prostu jeden wielki skandal!!! ginie masa niewinnych ludzi, dziewieciorgo > dzieci a izrael smie mowic o sukcesie, mam nadzieje, ze im sie to czkawka odbij > e Zabity przez Izrael 49-letni Salah Szehada działał w Hamasie od jego powstania w 1987 r. Był założycielem i dowódcą Izzedin al Kassam, zbrojnego skrzydła Hamasu (nazwa wzięła się od nazwiska palestyńskiego bojownika zabitego w walkach z Brytyjczykami w latach 30.). W więzieniach izraelskich spędził 11 lat. Szehada organizował wiele zamachów, m.in. na obóz poborowych w Acmonie, gdzie zginęło pięciu izraelskich uczniów. Organizował produkcję rakiet wystrzeliwanych na osiedla żydowskie w Strefie Gazy. Izraelska służba bezpieczeństwa Szin Bet twierdzi, że w ostatnich miesiącach Szehada kontaktował się z członkami Hamasu na Zachodnim Brzegu (od wybuchu drugiej intifady na jesieni 2000 r. Strefa Gazy jest izolowana, samobójczych ataków dokonują prawie wyłącznie Palestyńczycy z Zachodniego Brzegu). Szehada cieszył się też autorytetem religijnym. Był zaufanym duchowego przywódcy Hamasu szejka Ahmeda Jassina i jego potencjalnym następcą. Izraelczycy twierdzą, że poglądy miał bardziej radykalne niż Jassin. Konsekwentnie sprzeciwiał się porozumieniom pokojowym podpisywanym przez Jasera Arafata z Izraelem.- Dżihad [święta wojna - red.] to wybór Boga i nie prosimy nikogo o pozwolenie, by go kontynuować - mówił po wybuchu drugiej intifady. Celem Hamasu jest wyrzucenie Żydów z Palestyny. taka widac byla wola Allacha Allach dal i odebral zycie terroryscie Re: No i znamy prawde o Jedwabnem !!! Autor: viri-palestyna@NOSPAM.gazeta.pl Data: 09-07-2002 23:26 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Jedwabne. Mordowali sąsiedzi Urszula Arter, Białystok (09-07-02 19:20) Polscy mieszkańcy Jedwabnego i okolic byli sprawcami mordu na jedwabińskich Żydach. Można przyjąć, że zbrodnia została dokonana z niemieckiej inspiracji. Takie ustalenia przedstawił we wtorek w Białymstoku Instytut Pamięci Narodowej. W przeddzień 61. rocznicy wymordowania Żydów w Jedwabnem prowadzący śledztwo prokurator Radosław Ignatiew zaprezentował je w specjalnym komunikacie [publikujemy go na s. ]. - Zasadne jest przypisanie Niemcom w ocenie prawno-karnej sprawstwa sensu largo [w znaczeniu ogólnym - red.] - czytał Ignatiew. - Wykonawcami zbrodni jako sprawcy sensu stricto [w ścisłym tego słowa znaczeniu - red.] byli jednak polscy mieszkańcy Jedwabnego i okolic - mężczyźni w liczbie co najmniej 40. Ustalono, że "Niemcy w małej grupie asystowali przy wyprowadzaniu Żydów na rynek i do tego ograniczyła się ich czynna rola". Obecność Niemców oznaczała przyzwolenie dla mordu. Jednak to "udział polskiej ludności zadecydował o zrealizowaniu zbrodniczego planu". Trudno powiedzieć, "czy bierna postawa większości mieszkańców Jedwabnego w obliczu zbrodni była wynikiem akceptacji czy zastraszenia brutalnością działania sprawców". Ignatiew oświadczył, że planuje umorzyć śledztwo z uwagi na niemożność wykrycia innych sprawców niż ci, którzy zostali już kilkadziesiąt lat temu osądzeni. Na ostateczną decyzję o zamknięciu śledztwa trzeba jeszcze poczekać. - Zwróciliśmy się o pomoc prawną do Izraela i czekamy na materiały od członków rodzin ofiar. Pozwoli to ustalić dokładniejsze dane i liczbę pomordowanych - mówił Ignatiew. - Nie sądzę jednak, aby to coś zmieniło. Śledczy ustalili, że w dwóch mogiłach w stodole, gdzie spalono Żydów, spoczywają szczątki ok. 300 osób. Nie wykluczyli, że są inne ofiary, pochowane na cmentarzu żydowskim. W książce "Sąsiedzi" Jan T. Gross podawał liczbę 1600 ofiar, została one też wyryta na PRL-owskim pomniku ofiar zbrodni. IPN uznał taką liczbę za "wysoce nieprawdopodobną". Przez trzy godziny prok. Ignatiew i prof. dr hab. Witold Kulesza, szef pionu śledczego IPN, omawiali przebieg śledztwa, prac ekshumacyjnych, wyniki ekspertyz biegłych. Przedstawiali zdjęcia znalezionych przedmiotów i szczątków ludzkich, schematy grobów, cytowali relacje świadków. W stodole w Jedwabnem zamordowano ok. 300 Żydów: mężczyzn i kobiet, niemowląt, nastolatków, starców. Podczas częściowej ekshumacji archeologowie przesypali sitami ok. 500 kg popiołu. Znalezione przedmioty oddano do ekspertyzy, a szczątki ludzkie obecny przy badaniach rabin z powrotem umieścił w grobie. Znaleziono 89 łusek od pocisków, ale pochodzą one z lat 1907-12 lub z okresu po jesieni 1941 r. Przesłuchano 98 świadków, w tym z Izraela, Kanady i USA Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius To gdzie jest ten Oświęcim, kłamczucho? 01.12.02, 22:02 Ave, Paulino, bądź tak uprzejma i przypomnij mi, kiedy to pisałem tekst o Oświęcimiu. W przeciwnym razie uznam Cię za kłamliwą sukę, która braki w inteligencji i wiedzy nadrabia bezczelnymi oszczerstwami. Myślisz, że w ten sposób zaplusujesz u Mossadu? Poniżej cytat z "dzieła" tej idiotki. T. Forum Gazety Wyborczej Gazeta Wyborcza słynie z liberalnych poglądów i zamiłowania do wolności słowa. Niestety, Forum Gazety Wyborczej jest jednym z ulubionych miejsc internautów antysemitów. Na Forum Świat jednym z głównych orędowników propagandy nacjonalistycznych haseł jest Titus Flavius, którego pseudonaukowe dywagacje na temat Oświęcimia przypominają te rozpowszechniane przez Kazimierza Świtonia. Usiłowałam interweniować w sprawie postów Titusa Flaviusa u administratora Forum. Jednak na nic zdały się moje apele i prośby, aby delikatnie zwrócić mu uwagę, że negując zbrodnie nazistów popełnia według polskiego prawa przestępstwo, które jest ścigane z urzędu. Jednak Titus Flavius niczym niezrażony kontynuuje swoją przestępczą grafomanię Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: To gdzie jest ten Oświęcim, kłamczucho? 01.12.02, 22:30 titus_flavius napisał: > Ave, > Paulino, bądź tak uprzejma i przypomnij mi, kiedy to pisałem tekst o Oświęcimiu > . > W przeciwnym razie uznam Cię za kłamliwą sukę, która braki w inteligencji i > wiedzy nadrabia bezczelnymi oszczerstwami. Myślisz, że w ten sposób zaplusujesz > > u Mossadu? > Poniżej cytat z "dzieła" tej idiotki. > T. > > > Forum Gazety Wyborczej > Gazeta Wyborcza słynie z liberalnych poglądów i zamiłowania do wolności słowa. > > Niestety, Forum Gazety Wyborczej jest jednym z ulubionych miejsc internautów > antysemitów. Na Forum Świat jednym z głównych orędowników propagandy > nacjonalistycznych haseł jest Titus Flavius, którego pseudonaukowe dywagacje na > > temat Oświęcimia przypominają te rozpowszechniane przez Kazimierza Świtonia. > > Usiłowałam interweniować w sprawie postów Titusa Flaviusa u administratora > Forum. Jednak na nic zdały się moje apele i prośby, aby delikatnie zwrócić mu > uwagę, że negując zbrodnie nazistów popełnia według polskiego prawa > przestępstwo, które jest ścigane z urzędu. > > Jednak Titus Flavius niczym niezrażony kontynuuje swoją przestępczą grafomanię Arabczku twoj Mufti z jerozolima prosil Hitlera aby zydow w Auschwitz spalil i nie do palestyny wygnal. Szkoda ze on zwas Arabstwo mydlo nie zrobil, narescie bys byli Czyste terrorysci ! dlaczego nie wybuchniesz dla Twojego allah czekaja na cibie 72 Blondynek w Orgi. Tchorz jestes arabczek ! Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: To gdzie jest ten Oświęcim, kłamczucho? 02.12.02, 14:12 titus_flavius napisał: > Ave, > Paulino, bądź tak uprzejma i przypomnij mi, kiedy to pisałem tekst o Oświęcimiu > . > W przeciwnym razie uznam Cię za kłamliwą sukę, która braki w inteligencji i > wiedzy nadrabia bezczelnymi oszczerstwami. Myślisz, że w ten sposób zaplusujesz > > u Mossadu? > Poniżej cytat z "dzieła" tej idiotki. > T. > > > Forum Gazety Wyborczej > Gazeta Wyborcza słynie z liberalnych poglądów i zamiłowania do wolności słowa. > > Niestety, Forum Gazety Wyborczej jest jednym z ulubionych miejsc internautów > antysemitów. Na Forum Świat jednym z głównych orędowników propagandy > nacjonalistycznych haseł jest Titus Flavius, którego pseudonaukowe dywagacje na > > temat Oświęcimia przypominają te rozpowszechniane przez Kazimierza Świtonia. > > Usiłowałam interweniować w sprawie postów Titusa Flaviusa u administratora > Forum. Jednak na nic zdały się moje apele i prośby, aby delikatnie zwrócić mu > uwagę, że negując zbrodnie nazistów popełnia według polskiego prawa > przestępstwo, które jest ścigane z urzędu. > > Jednak Titus Flavius niczym niezrażony kontynuuje swoją przestępczą grafomanię Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: To gdzie jest ten Oświęcim, kłamczucho? 04.12.02, 23:08 titus_flavius napisał: > titus_flavius napisał: > > > Ave, > > Paulino, bądź tak uprzejma i przypomnij mi, kiedy to pisałem tekst o > Oświęcimiu > > . > > W przeciwnym razie uznam Cię za kłamliwą sukę, która braki w inteligencji > i > > wiedzy nadrabia bezczelnymi oszczerstwami. Myślisz, że w ten sposób > zaplusujesz > > > > u Mossadu? > > Poniżej cytat z "dzieła" tej idiotki. > > T. > > > > > > Forum Gazety Wyborczej > > Gazeta Wyborcza słynie z liberalnych poglądów i zamiłowania do wolności > słowa. > > > > Niestety, Forum Gazety Wyborczej jest jednym z ulubionych miejsc internaut > ów > > antysemitów. Na Forum Świat jednym z głównych orędowników propagandy > > nacjonalistycznych haseł jest Titus Flavius, którego pseudonaukowe dywagac > je > na > > > > temat Oświęcimia przypominają te rozpowszechniane przez Kazimierza Świtoni > a. > > > > Usiłowałam interweniować w sprawie postów Titusa Flaviusa u administratora > > > Forum. Jednak na nic zdały się moje apele i prośby, aby delikatnie zwrócić > > mu > > uwagę, że negując zbrodnie nazistów popełnia według polskiego prawa > > przestępstwo, które jest ścigane z urzędu. > > > > Jednak Titus Flavius niczym niezrażony kontynuuje swoją przestępczą > grafomanię Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Jest juz: www.wort.prv.pl 01.12.02, 22:11 No Polacy co bedzie zwami ? kiedy bedziecie Narod co cos postawi na Nogi Tylko Wodka i Baby eksportowac to nie jest Geszeft !!! slyszalem ze Ukrain za Kradziec samochody sie wzieli ! Internet pełen nienawiści Paulina Kaczanow e-mail Jan Latała Szajka Żydów opejciła polskich studentów, żydokomuna won, żydowski oszust poszukuje osób do prowadzenia niezależnego serwisu "Viva - Palestyna" - to hasła, które można znaleźć w polskim Internecie na forach dyskusyjnych. Antysemiccy internauci nie przepuszczą żadnej okazji, aby obrzucić inwektywami nastawionego przyjaźnie do Izraela uczestnika dyskusji. To jednak nie wszystko. Od kilku miesięcy na forach dyskusyjnych odbywa się werbunek do neonazistycznych, a nawet terrorystycznych organizacji. Sprawą zainteresowały się już służby krajów skąd wychodzą apele o wspieranie lub propagowanie nazistowskich lub terrorystycznych haseł. Izraelczycy, Polacy, Amerykanie, Francuzi, Niemcy, Austriacy, Włosi są zgodni: nie można pozwolić na szkalowanie żadnej narodowości, propagowanie Mein Kampfu i werbunek do proterrorystycznych stowarzyszeń na forach internetowych. Forum Gazety Wyborczej Gazeta Wyborcza słynie z liberalnych poglądów i zamiłowania do wolności słowa. Niestety, Forum Gazety Wyborczej jest jednym z ulubionych miejsc internautów antysemitów. Na Forum Świat jednym z głównych orędowników propagandy nacjonalistycznych haseł jest Titus Flavius, którego pseudonaukowe dywagacje na temat Oświęcimia przypominają te rozpowszechniane przez Kazimierza Świtonia. Usiłowałam interweniować w sprawie postów Titusa Flaviusa u administratora Forum. Jednak na nic zdały się moje apele i prośby, aby delikatnie zwrócić mu uwagę, że negując zbrodnie nazistów popełnia według polskiego prawa przestępstwo, które jest ścigane z urzędu. Jednak Titus Flavius niczym niezrażony kontynuuje swoją przestępczą grafomanię. Oszołom z Radia Maryja nie przebiera w słowach. Nawet nie sili się na wymyślanie nowej historii. Najczęściej przebywa na Forum Kraj. Żongluje hasłami: "Żydzi to pedały", "Spalić flagę Izraela", "Żydzi to masoneria". Na takie posty internauci reagują praktycznie natychmiast. Jedni jeszcze bardziej prowokują, inni mitygują, jeszcze inni zarzucają skrzynkę Komendy Głównej Policji prośbami o interwencje. Polski Kodeks Karny określa tę sprawę jasno. Kto obraża uczucia religijne innych osób, podlega karze pozbawienia wolności do lat dwóch. Kto pomawia inną grupę osób, osobę o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania podlega karze grzywny, ograniczenia albo pozbawienia wolności do jednego roku. Jeżeli sprawca dopuszcza się tego czynu za pomocą środków masowego komunikowania, a więc właśnie przez Internet, podlega karze ograniczenia wolności do lat dwóch. Policjanci przyznają, że prowadzą tego typu sprawy. Jednak w sądach ciągną się one latami, bo są trudne do udowodnienia. Bezimienny Matoł Od kilku miesięcy na Forum Internetowym zaczął pojawiać się tzw. Bezimienny Matoł. Tak go nazwali internauci, ponieważ codziennie zmieniał pseudonim. Jude, Puls, John, Student - takimi nickami operował ów dyskutant. Propagował on terroryzm, bronił Hamasu, brygad Al Aksy, Al Kaidy, obrażał premiera Izraela Ariela Szarona, wiceprezydenta Dicka Cheney'a. Interwencja u administratora GW przyniosła mizerne skutki. Po pierwsze dlatego, że Bezimienny Matoł występował pod kilkunastoma pseudonimami, po drugie... że... jego adres był nienamierzalny. Za każdym razem występowało inne miejsce nadania postu! Po wnikliwym "śledztwie", jakie przeprowadziliśmy z internautami, okazało się, że Bezimienny Matoł po wykupieniu specjalnej usługi za 20 dolarów ma możliwość wysyłania swoich listów z dowolnego miejsca na świecie. Może udawać, że pisze na posty na Forum z kilkudziesięciu miast w Stanach Zjednoczonych. Wysyła je natomiast z jednego serwera z biblioteki Gatesa. Sprawą Bezimiennego Matoła i jego głoszeniem terrorystycznych haseł zajęło się już amerykańskie Centralne Biuro Śledcze. Równie bulwersująca jest sprawa Viri-Palestyny, mieszkańca Wrocławia, który sprzyja terrorystycznym bojówkom palestyńskim. Umieścił on na Forum Wyborczej kilka reklam zachęcających do odwiedzenia nowo utworzonego serwisu www.viva- palestyna.pl. Kilku internautów zwiedziło serwis Viri-Palestyny. Poczytało proterrorystyczne broszury. Po odwiedzinach w tym serwisie do kilku komputerów nastąpiła seria włamań. Okazało się, że Viri-Palestyna tak sprytnie zbudował swój serwis, że po wejściu gościa na stronę internetową zostawała jego wizytówka w postaci IP komputera, z którego wchodzono. A dotarcie do użytkownika po adresie IP jest łatwe dla hackera. Ostatnio Viri-Palestyna zachęcał internautów do współtworzenia z nim serwisu, oferując za to niezłe wynagrodzenie. Jeden z forumowiczów zapytał go: - Czy muszę być Arabem, żeby pracować u ciebie? - Nie, ale mógłbyś znać arabski - brzmiała odpowiedź. Problemy na portalach Przejawy nienawiści nie tylko do Żydów, czy państwa Izrael, ale i innych narodów i krajów można znaleźć na forach dyskusyjnych, jak również w komentarzach nadsyłanych do portali internetowych. Tak jest na przykład na portalu Onet, Interii, WP. Komentarze są jedną z usług oferowaną przez portale, z której użytkownicy chętnie korzystają, komentując bieżące wydarzenia. Część wypowiedzi ma charakter wybitnie antysemicki, czy rasistowski i nie zawierają nic poza prymitywnymi sformułowaniami (np. "Żydzi to zaraza"). Zwykle nie odnoszą się do jakiegoś konkretnego wydarzenia i ze względu na treść zostają usuwane przez redaktorów portali. W wielu z tych opinii można odnaleźć mniej lub bardziej zawoalowane wątki antysemickie (np. "dzięki terrorowi powstało Kosowo, Bośnia i Hercegowina, Izrael i USA, aby wymienić tylko kilka przykładów"). Warto podkreślić, że wielu internautów pisząc o konflikcie izraelsko-- palestyńskim, obarcza odpowiedzialnością zarówno Izrael, jak i Stany Zjednoczone. Przy tej ilości komentarzy zastanawia brak głosów polemicznych. Czy świadczy to o tym, że tak wielu internautów ma skrajne poglądy? Czy też mamy do czynienia ze zorganizowaną akcją nadsyłania obelżywych postów? Z obserwacji pracowników portalu Onet pl wynika, że internauci mają nieco inne poglądy polityczne niż ogół społeczeństwa (bardziej centroprawicowe i prawicowe), nie jest jednak tak, że znaczącą grupą są osoby o nietolerancyjnych postawach. Wiadomo też, że osoby o kontrowersyjnych poglądach częściej wykorzystują Internet jako sposób na głoszenie swoich myśli. Takie osoby są bardziej zdeterminowane do wypisywania opinii. Jednak ilość komentarzy nie może być jedyną miarą poparcia lub krytyki. Dobrym przykładem są dyskusje wokół integracji Polski z UE. Komentarze autorstwa przeciwników przystąpienia do Unii często dochodzą do 40 procent. Tymczasem, jak wynika z przeprowadzanych na stronach ankiet, zdecydowaną większość stanowią zwolennicy UE (65 procent za, 20 przeciw, 15 nie ma zdania). Kwestia antysemickich i rasistowskich wypowiedzi w Internecie jest jednym z głównych punktów dyskusji o wolności słowa i granicach tolerancji w Internecie. Rozwiązanie problemu nie jest łatwe i wymaga dużej odpowiedzialności od osób decydujących o publikacji komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
viri-palestyna !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!!!!!!! 03.12.02, 17:57 Pani Paulino,ja dalej czekam na sprostowanie w Waszej gazecie w ktorej obsmarowala mnie Pani.Troche sie dziwie ze pan Rok pozwala pani pisac takie klamstwa o mnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 03.12.02, 18:29 viri-palestyna napisał: > Pani Paulino,ja dalej czekam na sprostowanie w Waszej gazecie w ktorej > obsmarowala mnie Pani.Troche sie dziwie ze pan Rok pozwala pani pisac > takie klamstwa o mnie. > pozdrawiam Viri Palestyna jestes Terrorystem, nie wiem dlaczego nasz Szmiglowiec cie nie znalas ? albo lancuch naszej merkawa !!! Dobry Arab jest Martwy ! Odpowiedz Link Zgłoś
viri-palestyna Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 00:51 fredzio54 napisał: > viri-palestyna napisał: > > > Pani Paulino,ja dalej czekam na sprostowanie w Waszej gazecie w ktorej > > obsmarowala mnie Pani.Troche sie dziwie ze pan Rok pozwala pani pisac > > takie klamstwa o mnie. > > pozdrawiam > Viri Palestyna jestes Terrorystem, nie wiem dlaczego nasz Szmiglowiec cie nie > znalas ? albo lancuch naszej merkawa !!! > Dobry Arab jest Martwy ! Fredzio kilka lat temu pojechales do Niemiec z lufa Twojego koszernego czolgu,ktora miales remontowac w Niemczech.Czemu zdezerterowales i nie wrociles do Natani?? 3maj sie Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 07:35 viri-palestyna napisał: > fredzio54 napisał: > > > viri-palestyna napisał: > > > > > Pani Paulino,ja dalej czekam na sprostowanie w Waszej gazecie w ktore > j > > > obsmarowala mnie Pani.Troche sie dziwie ze pan Rok pozwala pani pisac > > > takie klamstwa o mnie. > > > pozdrawiam > > Viri Palestyna jestes Terrorystem, nie wiem dlaczego nasz Szmiglowiec cie > nie > > znalas ? albo lancuch naszej merkawa !!! > > Dobry Arab jest Martwy ! > Fredzio kilka lat temu pojechales do Niemiec > z lufa Twojego koszernego czolgu,ktora > miales remontowac w Niemczech.Czemu zdezerterowales > i nie wrociles do Natani?? > 3maj sie Mok zalg jedzie u szuka cie jako Cel. Dlaczego nie chces zdechnonc dla Palestyna, arafatek zauwazy cie jako szaisa swietego Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 10:43 Fredziu, a czemu to Ty siedzisz na tym forum, zamiast sluzyc w wojsku Izraelskim? Czy moze poprostu czekacie, jak tchorze na to, gdy USA wszystko zrobia za was? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 11:32 kontrkultura napisał: > Fredziu, a czemu to Ty siedzisz na tym forum, zamiast sluzyc w wojsku > Izraelskim? Czy moze poprostu czekacie, jak tchorze na to, gdy USA wszystko > zrobia za was? My robimy wszystko dla USA bez Jednego GI, sluze w izraelskim Wojsku jako resewista i bija Arabow bez Konca , nie martw sie a Na Forum bije Arabstwo i Gojstwo. USA nie umi wojowac bo nigdy o swojej Ziemi walczyli ( ostatnio bylo 1861-65) jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 14:58 Obrzydzasz sie w oczach nie tylko Arabow, ale i Polakow, bo o nas wszystkich wypisujesz baaardzo chamskie rzeczy przy kazdej okazji! Co do bicia Arabow, to sie pozniej nie dziw, ze ktoryjs z tych mocno pobitych wybuchnie obok Ciebie, poprostu zasada jest prosta - jak Ty komus, tak i on Tobie, a tym bardziej, ze w wojsku Izraelskim jestes, totez niewinna ofiara nie bedziesz! Wesolych Arabow! Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 15:03 kontrkultura napisał: > Obrzydzasz sie w oczach nie tylko Arabow, ale i Polakow, bo o nas wszystkich > wypisujesz baaardzo chamskie rzeczy przy kazdej okazji! > > Co do bicia Arabow, to sie pozniej nie dziw, ze ktoryjs z tych mocno pobitych > wybuchnie obok Ciebie, poprostu zasada jest prosta - jak Ty komus, tak i on > Tobie, a tym bardziej, ze w wojsku Izraelskim jestes, totez niewinna ofiara nie > > bedziesz! > > Wesolych Arabow! Wladziu, was Polakow znam, zawsze ktos dla was Brudne prace zalatwil raz Hitler raz Stalin , dzisja Arabstwo, w Polsce sa 5 Tys Zydow 25 Tys Arabow i dalej jestecie ciemni i nazuczacie wszytko na Zydow.Wcale nie rozumie poco was w UNI i do tego chcecie dobre €, czeba Pracowac i Polske budowac i nie nasz czekac. Byc w IDF jest Honor Pzdr Fredzio Odpowiedz Link Zgłoś
viri-palestyna Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 19:24 Fredzio nie napisales mi dlaczego zdezerterowales z wojska i nie jestes w Izrael??Pewnie boisz sie titusa i przed nim uciekles. Pozdrow Natanie odemnie jak wrocisz Fredzio. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 19:59 viri-palestyna napisał: > Fredzio nie napisales mi dlaczego zdezerterowales z wojska i nie jestes w > Izrael??Pewnie boisz sie titusa i przed nim uciekles. > Pozdrow Natanie odemnie jak wrocisz Fredzio. Titus i ty bojicie sie lacuchy mojej Merkawa ! oma czeka na was Odpowiedz Link Zgłoś
viri-palestyna Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 20:06 fredzio54 napisał: > viri-palestyna napisał: > > > Fredzio nie napisales mi dlaczego zdezerterowales z wojska i nie jestes w > > Izrael??Pewnie boisz sie titusa i przed nim uciekles. > > Pozdrow Natanie odemnie jak wrocisz Fredzio. > Titus i ty bojicie sie lacuchy mojej Merkawa ! oma czeka na was Czy ta Merkawa to ta jedna z trzech ktore naprawiasz?? Kiedy wracasz do Izrael??Ja sie Ciebie nie boje Fredzio i jak bedziesz w PL to moge Cie zobaczyc z karabinem ktorego nie mozesz uniesc. 3maj sie lufy Twojej Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 20:17 viri-palestyna napisał: > fredzio54 napisał: > > > viri-palestyna napisał: > > > > > Fredzio nie napisales mi dlaczego zdezerterowales z wojska i nie jest > es w > > > Izrael??Pewnie boisz sie titusa i przed nim uciekles. > > > Pozdrow Natanie odemnie jak wrocisz Fredzio. > > Titus i ty bojicie sie lacuchy mojej Merkawa ! oma czeka na was > Czy ta Merkawa to ta jedna z trzech ktore naprawiasz?? > Kiedy wracasz do Izrael??Ja sie Ciebie nie boje Fredzio i jak bedziesz w PL to > moge Cie zobaczyc z karabinem ktorego nie mozesz uniesc. > 3maj sie lufy Twojej Problem z wami Arabswto macie wieksza Morde i slabe reki i jak dostajecie w Morde to cala swiat kszyczy aby wasz Tylek uratowac. ja wiem ze mnie nie bojisz bo sie chowasz pod polki sukienki o morde drzez !!! Klamstwo nie ma nogi tak samo jak Arabskie Lotnictwo skrzydli. Dlaczego nie zdychasz dla allah jest dosic mies u niego w Piekle ß nie chcesz 72 Pannych Blondynek na wielka orgie ? Odpowiedz Link Zgłoś
viri-palestyna Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 05.12.02, 23:47 fredzio54 napisał: > viri-palestyna napisał: > > > fredzio54 napisał: > > > > > viri-palestyna napisał: > > > > > > > Fredzio nie napisales mi dlaczego zdezerterowales z wojska i nie > jest > > es w > > > > Izrael??Pewnie boisz sie titusa i przed nim uciekles. > > > > Pozdrow Natanie odemnie jak wrocisz Fredzio. > > > Titus i ty bojicie sie lacuchy mojej Merkawa ! oma czeka na was > > Czy ta Merkawa to ta jedna z trzech ktore naprawiasz?? > > Kiedy wracasz do Izrael??Ja sie Ciebie nie boje Fredzio i jak bedziesz w P > L > to > > moge Cie zobaczyc z karabinem ktorego nie mozesz uniesc. > > 3maj sie lufy Twojej > Problem z wami Arabswto macie wieksza Morde i slabe reki i jak dostajecie w > Morde to cala swiat kszyczy aby wasz Tylek uratowac. > ja wiem ze mnie nie bojisz bo sie chowasz pod polki sukienki o morde drzez !!! > Klamstwo nie ma nogi tak samo jak Arabskie Lotnictwo skrzydli. > Dlaczego nie zdychasz dla allah jest dosic mies u niego w Piekle ß nie chcesz 7 > 2 > Pannych Blondynek na wielka orgie ? Fredzio ja nie jestem Arabem i nie chowam sie przed wojna,tak jak Ty w obcym kraju. Klamiesz razem z Paulina tak samo,a mowiles ze Zydzi nie klamia nigdy. Moze Ty jestes Arabem z targu w Natani i udajesz Zyda,bo czemu nie jestes w wojsku,tylko 3 lata lub wiecej polerujesz lufe Merkawy?? Z tym rajem u Allacha,to tez naklamales,bo juz tam nie ma miejsca dla matrwych terrorystow,bo Zydzi ich wszystkich zawijaja w swinskie skory,a Allach takich nieczystych szachidow nie chce miec u siebie. 3maj sie Fredzio Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz_dyzurny Re: !!!!!!!!!!Paulina czekam na sprostowanie!!!!! 06.12.02, 15:16 Explanation www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=3807680&a=3861945 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. VIVA-PLASTELINA...! Hallo...! IP: *.de / 192.120.171.* 06.12.02, 15:26 Lange nicht gesehen und nicht gehört, Junge...! - Widze znowu lepisz jakas intryge... A moze by tak jakis Legion Pan-Arabski w obronie Saddama wyszykowac...? Bo chyba niedlugo cos bedzie na rzeczy... Od siebie doddam, ze najlepiej zajmij sie lepieniem balwanow (sezzon, chybba...)... Bo na innych sprawach teraz, aktualnie i akuratnie mozna sie latwo posliznac... HEY Odpowiedz Link Zgłoś
izraelczyk1 Prostuje! Martwy Arab tez niedobry 06.12.02, 14:49 viri-palestyna napisał: > > Dobry Arab jest Martwy ! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drf Re: Jest juz: www.wort.prv.pl IP: *.cm-upc.chello.se 03.12.02, 23:46 www.prv.pl/sonda/show_wpis.php?id=23232&idsondy=17013 Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Jestem za wolnoscia slowa, oraz oskarzonymi 05.12.02, 01:03 Jestem za demokracja i wolnoscia slowa! Jak sie z czyms nie zgadzasz to powiedz to wprost tej osobie, z ktora sie nie zgadzasz, a nie podstepnie, piszac o tym na swojej stronie internetowej, gdzie nie mozna sie wypowiedziec. Chyba, ze boisz sie dyskusji? P.S. Bylem na stronie vivapalestyna, czy jakos tak, ale nie widzialem tam zadnych tekstow antysemickich, lub tym bardziej stron rekrutujacych terorysci. Moze teraz sie zmienilo, ale dlaczegos Ci nie wierze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek _____________CZEKAM KLAMCZUSZKO___________________ IP: 64.170.22.* 05.12.02, 01:08 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=3852712 Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor Może to nie odpowiednie miejsce... 05.12.02, 01:38 Na podanej przez Ciebie stronie jest tekst o Korczaku. Kilkanaście lat temu późno w nocy, z okazji jakiejś rocznicy związanej z holocaustem, w programie III PR usłyszałem wspomnienia o Korczaku. Jakaś Żydówka w podeszłym już wieku, znająca chyba dobrze Korczaka opowiedziała o pewnym zdarzeniu zwiaznym z Korczakiem i jego dziećmi. Otóż, Korczak przy głodowych racjach żywnościowych przyznawanych dzieciom, skazującym je wszystkie na śmierć głodową zdecydował, że przestaną żywić te do 2 roku życia, a ich racje będą dostawały dzieci starsze. Ale i tak na wiele to się nie zdało, bo i tak niedługo potem wszyscy zginęli. Prosiłbym Cię o wypowiedź na ten Korczaka w tym kontekście. Ja od tamtego czasu unikałem wszystkiego co związane było z Korczakiem nawet film "obszedłem szerokim łukiem" byle nie stawać znowu wobec tego problemu. Nawet nie wiem czy ten wątek był tam poruszony. Tego co zrobił Korczak nie można ani osądzić, ani ocenić. Czasami gdy myślę o tym, wydaje mi się że nie istnieją pojęcia i wyobrażenia w naszej kulturze i cywilizacji mogące w jakikolwiek sposób odnieść się do tego. Tamte straszne czasy zrodziły coś co przerasta całą naszą dotychczasową tradycję i sposób pojmowania. Uff Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Paulina Kaczanow to kłamliwa suka! 05.12.02, 07:34 Ave, Paulina w żaden sposób nie odpowiedziała na zarzut, że jej oszczerstwa są kłamstwami wyssanymi z jej brudnego palucha. W tej sytuacji zgodnie z regułą qui tacet consetire videtur, należy ją uznać za kłamliwą sukę. T. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Paulina Kaczanow to kłamliwa suka! 05.12.02, 09:06 Milczy piec dni! Chociaz pisala w tym czasie na innych watkach, na zadne z tych pytan nie odpowiedziala. A to, ze milczy przez 5 dni oznacza, ze uznaje fakt tego co mowi Titus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poli Re: Paulina Kaczanow to kłamliwa suka! IP: *.cs 05.12.02, 13:16 titus_flavius napisał: > Ave, > Paulina w żaden sposób nie odpowiedziała na zarzut, że jej oszczerstwa są > kłamstwami wyssanymi z jej brudnego palucha. > W tej sytuacji zgodnie z regułą qui tacet consetire videtur, należy ją uznać za > > kłamliwą sukę. > T. Czekam na cibie w Dzieninu !!!! ha.. ha.. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Re: Paulina Kaczanow to kłamliwa suka! 20.12.02, 21:08 titus_flavius napisał: > Ave, > Paulina w żaden sposób nie odpowiedziała na zarzut, że jej oszczerstwa są > kłamstwami wyssanymi z jej brudnego palucha. > W tej sytuacji zgodnie z regułą qui tacet consetire videtur, należy ją uznać za > > kłamliwą sukę. > T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ©1 panowie wiecej Kultyry !!! [....] IP: *.cm-upc.chello.se 05.12.02, 13:00 ..qrwa wiecej Kultyry !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: panowie wiecej Kultyry !!! [....] 05.12.02, 14:16 Czy widziales ten chamski artykul? A widziale moze reakcje autorki, na nasze pytania? Nic nie tlumaczy, tylko milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: © Re: panowie wiecej Kultyry !!! [....] IP: *.cm-upc.chello.se 05.12.02, 19:41 :))))...ale cyrk Odpowiedz Link Zgłoś