Dodaj do ulubionych

USA. Wizy dla Polaków

04.04.06, 22:12
Kochani,musimy miec srednia dochodu 20-30tys Us$na glowe.Wtedy oni zniosa
sami wizy i beda nas calowali w....abysmy tylko do nich przyjechali wydac
pieniadze.Polska potrzebuje wyjsc z biedy i zacowania i wybor nalezy do nas
samych. Albo Balcerowicz,reformy i klasa srednia,albo leppert,rydzyk,
giertych i od nowa Polska ludowa.
Obserwuj wątek
    • mieetek Niech sobie wsadzą wizy. 04.04.06, 22:27
      Byłem tam i widziałem jakie gwno zrobili z kraju indian. A zwłaszcza Hawaje.
      Plaża Waikiki to taki betonowy Manhattan, a choreografowie z Berkeley uczą
      miejscowych tańców tradycyjnych. Kraj tandeta, ludzie tandeta, aczkolwiek mili
      ale wierzą że tandeta ma wartość.
      • lungompa Re: Niech sobie wsadzą wizy. 04.04.06, 23:46
        Zupelnie sie z Toba nie zgadzam - nie wiem ile czasu spedziles w USA ale smiem
        twierdzic, ze tylko pare tygodni czy miesiecy i wypowiadasz sie autorytatywnie
        jak znawca. Piszesz glupoty (z zazdrosci ?), ze USA to jest totalna tandeta -
        jasne jak jestes biednym przybyszem z Europy to stac cie tylko na tandetne
        miejsca i rozrywki... Tandeta jest wszedzie - a w Zakopanem kiedy byles ostatni
        raz ?
        Grand Canyon and Yellowstone to taka tandeta, ze az dech zapiera. Nie pisz, ze
        Waikiki to betonowy Manhatan - to bzdura - woda przezroczyscie czysta z hotelu
        wychodzsz na piekna piaszczysta plaze is z bylo pojezdzic po calej Oahu to bys
        zobaczyl, ze Hawaje sa cudowne (spedzam tam co roku dwa tygodnie wiec wiem co
        mowie). Pozyj w USA kilkadziesiat lat, zobacz pustynie Arizony, Prerie Teksasu,
        gory i lodowce Alaski i wtedy pogadamy.
        • kamyk39 Re: Niech sobie wsadzą wizy. 04.04.06, 23:53
          lungompa napisała:

> Zupelnie sie z Toba nie zgadzam - nie wiem ile czasu spedziles w USA ale smiem
          > twierdzic, ze tylko pare tygodni czy miesiecy i wypowiadasz sie autorytatywnie

Twoj poprzednik pisze otworach rak ludzkich (zdaje sie z USA).
          Natomiast Ty piszesz o darach natury. (Nie jest to Made in...)
          • lungompa Re: Niech sobie wsadzą wizy. 05.04.06, 00:20
            No jezeli uwazacie, ze np: Manhatan, ACA Gallery, Brodway, White House czy
            Cambridge College jest kiczem - to zgadzam sie nie mamy o czym rozmawiac...
        • aaki no, wielki kanion i krajobrazy 05.04.06, 00:04
          N.P. Yellowstone to w gruncie rzeczy nie jest zasługa amerykanów;jesli juz to Pana Boga
          swoja droga kiczu w stanach nie brakuje
          • lungompa Re: no, wielki kanion i krajobrazy 05.04.06, 00:14
            Dobra - kiczu ani w Polsce ani w Niemczech nie brakuje - kwestja tego CO chcesz
            i co MOZESZ zobaczyc...
        • woywoy Re: Niech sobie wsadzą wizy. 05.04.06, 14:17
          lungompa napisała:

> Waikiki to betonowy Manhatan - to bzdura - woda przezroczyscie czysta z
          hotelu
          > wychodzsz na piekna piaszczysta plaze is z bylo pojezdzic po calej Oahu to
          bys
          > zobaczyl, ze Hawaje sa cudowne (spedzam tam co roku dwa tygodnie wiec wiem co
          > mowie).

Oahu to najbrzysza wyspa archpelagu,woda rzeczywiscie czysta ale plaza jest
          nedzna i dla twojej informacji(Waikiki) sztucznie usypana,Honolulu to wielki
          betonowy kolchoz turystyczny.Jedyna atrakcja jest Pearl Harbour .
          Spedzilem tam rowniez dwu tyg urlop i jesli mowimy o atrakcyjnosci Hawaii to sa
          nia pozostale wyspy a nie Oahu ktora objechalem wzdluz i wszerz.
          Podobna historia z Miami Beach(Floryda),kilometry betonu tylko plaza naturalna
          i ladniejsza
          • lungompa Re: Niech sobie wsadzą wizy. 05.04.06, 22:44
            Waikiki nie jest sztuczna (odnowiono - dosypano piasku po kolejnym huraganie
            ale plaza zawsze byla w tym miejscu - to dla twojej niedoinformacji:)).
            Co do Miami Beach - to zgoda - plaska i nudna jest.
            A swoja droga - tak wyglada ta nedzna plaza na Oahu a - forumowicze niech sami
            ocenia :))) www.pbase.com/tom_and_kris/hawaii
      • marouder Nie przesadzaj mieetek, choc masz racje, ze .. 05.04.06, 00:11
        wiele miejsc powinno sie nazywac Obciach Land, albo Zenada City, ale ich zbiory
        sztuki, knajpki, muzyka, dostepnosc uslug. Ile ty tam byles mieetek?

mieetek napisał:

> Byłem tam i widziałem jakie gwno zrobili z kraju indian. A zwłaszcza Hawaje.
        > Plaża Waikiki to taki betonowy Manhattan, a choreografowie z Berkeley uczą
        > miejscowych tańców tradycyjnych. Kraj tandeta, ludzie tandeta, aczkolwiek mili
        > ale wierzą że tandeta ma wartość.
    • sothis666 Re: USA. Wizy dla Polaków 04.04.06, 23:42
      To jest kompromis: oni nie zniosą wiz a my w zamian nie wycofamy sie z iraku...
    • lungompa Re: USA. Wizy dla Polaków 04.04.06, 23:53
      Nie - nie nikt nie musisz miec tyle dochodu - tylko musicie byc uczciwi i nie
      lamac prawa... Co trzeci Polak zostaje i pracuje na czarno - ciekaw jestem jak
      by Polski Rzad zareagowal gdyby zwalali sie nielegalni emigranci do Polski i
      pracowali na czarno - pewnie Polacy by ich witali na lotnisku z kwiatami ? A
      swoja droga jesli USA jest takie beee to po co sie tak wszyscy tu pchaja ?
      Meksykanie, Polacy, Chinczycy, Rosjanie - wszyscy chca do tego "Imperium Zla"
      co wystrzelalo Indian Hahahahaha !
      • kamyk39 Re: USA. Wizy dla Polaków 04.04.06, 23:54
        lungompa napisała:

> Nie - nie nikt nie musisz miec tyle dochodu - tylko musicie byc uczciwi i nie
        > lamac prawa... Co trzeci Polak zostaje i pracuje na czarno - ciekaw jestem jak
        >
        > by Polski Rzad zareagowal gdyby zwalali sie nielegalni emigranci do Polski i ...

Ty to masz dobrze ... Daje se spoko z co trzecim Polakiem.
        • lungompa Re: USA. Wizy dla Polaków 05.04.06, 00:24
          Juz sobie daje - tylko kurde szkoda, ze Polacy maja taka zasrana opinnie w
          niektorych czesciach USA - moi rodzice tez byli przeciez Polakami i chcial by
          czlowiek byc z tego dumny ze korzenie w Polsce a jakos trudno to pogodzic z
          praktyka... Zwlaszcza w Chicago czy NYC...
      • justa_ki Re: USA. Wizy dla Polaków 05.04.06, 13:38
        trochę przesadziłeś wciskając Polaków między chińczyków i meksykańczyków. Kim ty
        jesteś, człowieku?
        • lungompa Re: USA. Wizy dla Polaków 05.04.06, 22:30
          Dlaczego przesadzilem - przyjedz do NYC jedz na "Green Point czy inne Jackowo"
          a potem do China Town (ta ostatnia jest czysciejsza) i wtedy porozmawiamy...
    • ereshkigal Re: USA. Wizy dla Polaków 04.04.06, 23:58
      Oklaski dla senatorow Barbary i Ricka za starania by nam bylo lepiej i bysmy mieli lepszy dostep do swiata:))
      • 18261826www A czy wy Amerykanie znacie Kopernik Shores? 05.04.06, 00:31
        Kliknij i poczytaj :texas history Kopernik shores.Dla ,tych ktorzy planuja
        wakacje na South Padre Island polecam jako ciekawostke.
    • felusiak1 Zgłosili poprawkę do ustawy 05.04.06, 04:56
      Kiedy wreszcie Polacy nabiorą rozumu?
      Zgłoszenie poprawki nie oznacza nic.
      Nawet jeśli poddanie pod obrady zostanie wpisane do kalendarza
      wnoszacy zgodnie z procedura pyta o jednogłośną zgofe na orady nad poprawka.
      Wtedy senator Byrd wstanie i powie jak zwykle to czyni "I object" co po polsku
      oznacz, że jest przeciwny i w ten sposób poprawka zostaje zabita.
      • captain.america Re: Zgłosili poprawkę do ustawy 05.04.06, 09:25
        Felusiak, nie rozumiem tej procedury. Czy jak 60 senatorow zaglosuje zeby Byrd
        usiadl z powrotem na swoim pomarszczonym tylku, to czy filibuster nie bedzie
        przelamany? Czy wobec poprawek do ustaw obowiazuja inne reguly??
        • felusiak1 Re: Zgłosili poprawkę do ustawy 05.04.06, 18:22
          Wniesienie jakiejkolwiek poprawki lub projektu zgodnie z regułami zaczyna sie od
          słów wnoszacego "I ask unanimous consent...". Wystarczy sprzeciw jednego senatora
          i jest po wszystkim. Nie ma żadnego głosowania. Wniesienie czegokolwiek pod
          obrady musi odbyć się za zgodą wszystkich senatorów.
    • toja3003 Fajnie! Bo już mi się znudził dworzec w Londynie. 05.04.06, 10:09
    • obraza.uczuc.religijnych Chętnie wystąpie o wizę 05.04.06, 10:11
      bo coś ostatnio brakuje mi papieru toaletowego. Wiza nada się idealnie bo
      przecież nie będę z nia podróżował do śmierdzącego UShitA.
      • lungompa Re: Chętnie wystąpie o wizę 05.04.06, 22:33
        Oj boje sie, ze bedziesz chodzil z....y jak do tej pory...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka