goleo88 06.05.06, 13:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yann17 Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 13:09 Jeżeli nawet sens wypowiedzi Sikorskiego odzwierciedla poglądy części klasy politycznej , to uzycie takiego porównania jest już skandalem. Na cos takiego może pozwolic sobie tylko osoba, która świadomie dąży do pogorszenia stosunków z Niemcami i Rosją , co już zakrawa na skrajny brak odpowiedzialności - albo zwykły pętak. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Wypowiedz Sikorskiego jak najbardziej do przyjęcia 06.05.06, 13:48 Niemiaszki załatwiają swoje interesy z Rosjanami ponad naszymi głowami. I zgoda - mają do tego prawo. Tylko że nie można być jednoczesnie sojusznikiem i gadać o sobie przyjaciel a z drugiej strony myśleć tylko o sobie. Budowa rurociągu przez Bałtyk ma jedynie na celu pozbycie umożliwienie Rosji regulowania dopływu gazu do Polski (czyli nacisków politycznych) bez szkód dla Niemiec (czyli bez zmniejszenia dostaw dla Niemiaszków). Interesy Niemiec? G... prawda za przeproszeniem: Spójrzmy co by było gdyby rurociąg poszedł przez Polskę - koszt kilkukrotnie nizszy (nawet dodając opłaty tranzytowe wyszłoby taniej) - Rosjanie nie mogliby wyłaczyc gazu Polsce nie wyłaczając jednocześnie Niemcom. Nerwowa reakcja naszych kochanych "sojuszników" zza Odry jest co najmniej nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Wypowiedz Sikorskiego jak najbardziej do przy 06.05.06, 14:03 powiedz co zrobiliśmy w stosunkach z Rosją , aby ten rurociąg jednak biegł przez nasze terytorium? chyba jedynie pomachaliśmy szabelką Odpowiedz Link Zgłoś
durniok-z-tvn Postfaszyzm podpiera się Łżesondażami :)))))))))) 06.05.06, 16:10 ....Najnowsze sondaże pokazują, że polskie społeczeństwo jest raczej pozytywnie nastawione do Niemiec" - wyjaśniła..... he he he he he !!!!!! no to już wiadomo kto finasuje sondaże GWna :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Wypowiedz Sikorskiego jak najbardziej do przy 06.05.06, 16:42 znajomy_jennifer_lopez napisa> > bez szkód dla > Niemiec (czyli bez zmniejszenia dostaw dla Niemiaszków). > Interesy Niemiec? G... > - koszt kilkukrotnie nizszy (nawet dodając opłaty tranzytowe wyszłoby taniej) > - Rosjanie nie mogliby wyłaczyc gazu Polsce nie wyłaczając jednocześnie Niemcom > . Piszesz "po polskiemu" i bardzo zawile.A co do meritum: 1.Licz wlasne pieniadze a nie cudze. 2. Przeciez to Polacy najdlosniej krzycza, ze interes narodowy jest w unii najwazniejszy, to o co masz pretensje do Niemcow. A ty bedziesz mial zamkniety gaz jak Ukraina czy Bialorus na niego nie zaplaci. Dlaczego nie chemy sie przylaczyc do tego rurociagu, przeciez nam Niemcy to proponowli? Wolimy bronic interesow Ukrainy? To zobacz jak Ukraina zamknela granice na nasze mieso bo ich ruskie gazem zaszantazowali. Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Wypowiedz Sikorskiego jak najbardziej właściwa 06.05.06, 21:15 Kiedy stalin dogadał się z hitlerem a mołotow z ribentropem ...to sowiecki bandytyzm umożliwił wybuch II wojny światowej i LUDOBÓJSTWO do którego te tchórze nie potrafią się przyznać i ponieść jego konsekwencji. Układ ze spadkobiercami zbrodniarzy nie zapewni Niemcom bezpieczeństwa energetycznego a wręcz przeciwnie. Krótkowzroczność Niemców przekupionych łapówkami i obietnicami ...bez pokrycia doprowadzi do kryzysu w Niemczech i dzieli partnerów europejskich.Ze zbrodniarzy nie zrobisz pokojowców o tym świadczy cała długa historia podłości narodu zwanego rosją. Podli ludzie się nie zmieniają tylko pozorują się na łaskawców i dobroczyńców a jest i będzie odwrotnie a kto im wierzy to cep i niech się potem nie ...zdziwi. Niemcy dla chwilowego zysku rozbijają jedność europejską a ruscy w podzięce będą ich trzymać w garści i dyktować kosmiczne warunki. Sąsiedzi polski wycofajcie się czym prędzej z współpracy z nieobliczlnymi i prowadźcie wspólną politykę energetyczną bezpieczną dla europy a więc i Niemiec . Każda inna opcja jest samobójstwem za które zapłacą Niemcy i Europa. Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedz Sikorskiego jak najbardziej właściw 06.05.06, 21:18 Czy ktos w miedzyczasie ci powiedzial, ze wojna sie juz dawno skonczyla, Hitler i Stalin nie zyja a Niemcy nie robia mydla z ludzi, tylko maja u siebie kilka milionow obcokrajowcow? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wypowiedz Sikorskiego jak najbardziej właściw 07.05.06, 17:44 Owszem, to prawda. Jednakże Niemcy nie nauczyły się prowadzenia polityki zagranicznej i dalej popełniają stare błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:11 goleo88 napisał: > Pozytywnie nastawione do bandyckich szkopów?! Co ta suka czytała, chyba > dziennikarzy na żołdzie springera! ----------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:18 sam czytasz za dużo tego gówna przyznaj że miałeś w ręku ścierwo z niemieckim kapitałem w tle , tłuku. A szwabów i tak nienawidzi większośc ludzi w tym kraju, trzeba być ślepym ignorantem aby tego nie dostrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus kabotynska wypowiedz Sikorki imponuje jak widac 06.05.06, 13:28 kabotynom! (Nie ma sie zreszta czemu dziwic skoro rzady w Polsce objela koalicja kabotynow.) goleo88 napisał: > sam czytasz za dużo tego gówna przyznaj że miałeś w ręku ścierwo z niemieckim > kapitałem w tle , tłuku. A szwabów i tak nienawidzi większośc ludzi w tym > kraju, trzeba być ślepym ignorantem aby tego nie dostrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:42 kolego nie obrażaj innych ludzi, pamiętaj o wkładzie Niemców w budowę i ucywilizowanie państwa polskiego jak i inyych narodowości , makaroniarz z pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 18:34 dereks napisał: > kolego nie obrażaj innych ludzi, pamiętaj o wkładzie Niemców w budowę i > ucywilizowanie państwa polskiego jak i inyych narodowości , makaroniarz z > pochodzenia. No... sa k...a slady tej "cywilizacji"... Oswiecim, Treblinka, Sztutowo..., zrownana z ziemia Warszawa, 6 milionow ofiar, zniszczone i ograbione muzea, biblioteki, zamordowani profesorowie wyzszych uczelni... Pieknie nam poniesli oswiaty.. kaganiec... Zaiste, piekny wklad... Tfu, swolocz! Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:43 szwabów i tak nienawidzi większośc ludzi w tym > kraju, trzeba być ślepym ignorantem aby tego nie dostrzegać. ---------------------------- nawet sam nie wiesz jak bardzo się mylisz, nie neguję, że są takie środowiska, ale to margines społeczny,a przede wszystkim umysłowy Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:46 Erudyto,pojeździj trochę po Holandii, Szwajcarii czy Francji podając się za Szkopa zapewne doświadczysz wielkiej sympatii od tych "niecywilizowanych den moralnych". Odpowiedz Link Zgłoś
dereks kompleksiki widzę ale to teraz u nas modne 06.05.06, 13:49 jakoś Francuzom ,Holendrom to nie przeszkadza w robieniu dobrych interesów z Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka IV RP Mocarstwem!! Za KAczorenki beda sie nas bac! 06.05.06, 13:23 wszyscy! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 wstrętna bezmyślność i obraza 06.05.06, 13:30 goleo88 napisał: > Pozytywnie nastawione do bandyckich szkopów?! Co ta suka czytała, chyba > dziennikarzy na żołdzie springera! Beznadziejny chamie: ta ciemna niby "suka" od Springera urodziła się w Berlinie w rodzinie, która ukrywała Zydów w czasie wojny, po wojnie przejmując tradycję rodzinną walczyła o pojednanie zwłaszcza z Polakami, nauczyła się polskiego języka, jest profesorem politologi i prezydentem niemiecko- polskiego Uniwersytetu Viadryny we Ff/o. To mądra, niezwykle ciepła i serdeczna ambasador polskich interesów w Niemczech, zawsze starająca się Polaków zrozumieć. Po tym wszystkim co ona robi dla Polski szczególnie niedobrze się człowiekowi robi czytając ten twój bezmyślny, prowokancki bełkot godny Sikorskiego. W jednym P. Prof. się myli, takie zachowania jak Sikorskiego mają w PL swoją całkiem liczną fan-grupę. A, że w mało ciekawych środowiskach? Who cares? Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: wstrętna bezmyślność i obraza 06.05.06, 13:40 Sikorski stwierdził tylko i wyłącznie prawdę o interesie zbrodniarza Putina, obślizgłego aferzysty Schroedera i biznesowym terrorystom ze spółki Gazprom. Miał prawo wyrazić opinię rządu o projekcie, który jest i tak w trakcie realizacji. Najpierw szkopy zachowują się jak naziści za najlepszych czasów, a nagle wpadają w histerię jeśli wytknięto im prawdę. Hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 tlumaczenie tego volksdeutschowi evuni, nie ma 06.05.06, 13:42 sensu, evunia to polakozerca ;) kazdy w Polsce wie, ze ta rura jest wymierzona w suwerennosc krajow uropy srodkowej, ktora to suwerennosc nie jest na reke ani nazista, ani bolszewika dlatego cieszmy sie, ze europa srodkowa jednoczy sie przeciwko nazista i bolszewika, a wspiera nas w tym USA Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 posluchaj volksdeutschu, dzieki takim jak ja 06.05.06, 13:57 nie gadamy po rusku lub niemiecku, bo tacy jak ja w przeszlosci nie dali sie zrusyfikowac i zgermanizowac, slusznie uwazajac ze tak nedznej kultury nie ma co przyjmowac Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_bylicki tary agent abwery * eva15 * znowu czynna !!!!!! 07.05.06, 01:26 Stary agent abwery eva15 przechodzi samą siebie w swoim zwierzęcym antypolonizmie narzuconym jej przez centralę : ) !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: tary agent abwery * eva15 * znowu czynna !! 07.05.06, 11:42 Pisze się, Abwehry (a właściwie Abwehr). Zresztą, ta instytucja nie istnieje już. Czy wiecie, że Eva Braun miała sukę o imieniu Stasi? Jak myślicie, skąd te wspólne skojarzenia: Eva, suka, Stasi? Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: a USA ma was w d.... głupie polaczki 06.05.06, 13:52 podaj swoją narodowość kreaturo pisząca po polsku. Zapewne znajdzie się na nią więcej epitetów niż te które sam zamieszczasz pisząc o Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: a USA ma was w d.... głupie polaczki 06.05.06, 13:56 wiem teraz będziecie sprawdzać pochodzenie abyś się nie tudził narodowości w moich żyłach : polska, włoska, zydowska, niemiecka więcej się nie doszukałem , ale liczę że zrobisz to za mnie czekam na epitety. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: a USA ma was w d.... głupie polaczki 06.05.06, 13:58 widać że wstydzisz się swojego pochodzenia bo nie dałeś mi odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: a USA ma was w d.... głupie polaczki 06.05.06, 14:01 się wstydzę , żartujesz wypisałem Ci wszystkie narodowości których krew płynie w moich żyłach więc czego mam się wstydzić? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 dla dereksa 06.05.06, 14:06 Dekalog Polaka to 10 "przykazań" napisanych przez Zofię Kossak-Szczucką w 1940: "Jam jest Polska, Ojczyzna twoja, ziemia Ojców, z ktorej wzrosłeś. Wszystko, czymś jest, po Bogu mnie zawdzięczasz. 1 Nie będziesz miał ukochania ziemskiego nade mnie. 2 Nie będziesz wzywał imienia Polski dla własnej chwały, kariery albo nagrody. 3 Pamiętaj, abyś Polsce oddał bez wahania majątek, szczęście osobiste i życie. 4 Czcij Polskę, Ojczyznę twoją, jak matkę rodzoną. 5 Z wrogami Polski walcz wytrwale do ostatniego tchu, do ostatniej kropli krwi w żyłach twoich. 6 Walcz z własnym wygodnictwem i tchórzostwem. Pamiętaj, że tchórz nie może być Polakiem. 7 Bądź bez litości dla zdrajców imienia polskiego. 8 Zawsze i wszędzie śmiało stwierdzaj, że jesteś Polakiem. 9 Nie dopuść, by wątpiono w Polskę. 10 Nie pozwól, by ubliżano Polsce, poniżając Jej wielkość i Jej zasługi, Jej dorobek i Majestat. Będziesz miłował Polskę pierwszą po Bogu miłością. Bedziesz Ją miłował więcej niż siebie samego." Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: dla dereksa 06.05.06, 14:16 zapomniałeś dopisać o zakazie krytyki Polaków bo to obraża majestat, trochę dystansu w pierwszej kolejności do swych kompleksów kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: dla dereksa 06.05.06, 14:19 tu nie chodzi o zakaz krytyki ja nie mam kompleksow, jestem dumny ze swojej Polskosci, i nie mam sie czego wstydzic za moj kraj, wstydzic to sie moga narodyoprawcow(niemcy i rosjanie) Odpowiedz Link Zgłoś
dereks ale według Ciebie mogą czy muszą? 06.05.06, 14:26 czy Niemiec może być dumny, że jest Niemcem czy nie ? podobnie Rosjanin? Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: ale według Ciebie mogą czy muszą? 06.05.06, 18:37 A czy zlodziej i morderca moze byc dumny ze swojego "fachu"? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: ale według Ciebie mogą czy muszą? 07.05.06, 17:48 Pić to może i pił. Ale nie piwo. Picie piwa daje nieco inną sylwetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: a USA ma was w d.... głupie polaczki 06.05.06, 14:35 W twoich zylach plynie piss. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 wiesz czemu germancy nas tak nienawidza 06.05.06, 14:01 poniewaz to dzieki Polsce, nie czcza Allaha bo gdyby nie Polska to dzis we Wiedniu roiloby sie od meczetow, jak i pewnie w Berlinie, laziliby w turbanach - nie moga tego zniesc, ze zostali przez nas uratowani - dlatego tak usilnie chcieli wymazac Polske z mapy Europy, ale takze z historii Europy te antyPolskie wystapienia maja poprawiac im humor, no bo co germance zrobili dla Europy?? Tylko krew, smierc i straszliwe wojny, tylko to potrafili dac Europie, a teraz sie stroja w piorka wielkich europejczykow, a to zwykla barbaria ;) zaklamana i wystraszona a takie volksdeutsche jak evcia sa najgorsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: wiesz czemu germancy nas tak nienawidza 06.05.06, 14:08 To musiałeś być poczęty w jakimś ośrodku dla azylantów, tyle narodowości na raz w jednym ludziku! Moja prababka mogłaby być rwnie z Madagaskaru i nie odczuwałbym jakiegoś szczególnego stosunku ani do niej ani do madagaskarskiej narodowości. Czas zaciera takie bzdurne związki. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: wiesz czemu germancy nas tak nienawidza 06.05.06, 14:14 ale rozjaśnia umysł w przeciwieństwie do Twojego trochę ściśniętego, zapamiętaj jedno nie obrażaj innych narodowości, szanuj je tak jak szanujesz swoją. Nie wiem czy Twój umysł to zrozumie , ale mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: wiesz czemu germancy nas tak nienawidza 06.05.06, 14:17 Popatrz jak niemiaszki szanują cudze narodowości a potem się wypowiadaj. Myślę że ze swoim nacjonalizmem i poglądem na świat wypadłbym blado jeśli porownać to z niemieckimi kryptonazistami, jakich jest tam pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: wiesz czemu germancy nas tak nienawidza 06.05.06, 14:18 > jedno nie obrażaj innych narodowości, szanuj je tak jak szanujesz swoją. na szacunek trzeba sobie zasluzyc, a dzialania Niemiec w sprawie budowy gazociagu po dnie baltyku, na szacunek nie zasluguje(jak i postawa bylego kanclerza) nie mozna szanowac kogos kto klamie, stara sie uniknac prawdy(niemcy, i szczegolnie rosjanie) Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: a Ty ocenisz kiedy zasłuży ;) dobre;) 06.05.06, 18:39 Ocenic wolno kazdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: wiesz czemu germancy nas tak nienawidza 06.05.06, 16:57 gekon1979 napisał: > poniewaz to dzieki Polsce, nie czcza Allaha > bo gdyby nie Polska to dzis we Wiedniu roiloby sie od meczetow, jak i pewnie w > Berlinie, laziliby w turbanach - nie moga tego zniesc, ze zostali przez nas ura > towani - dlatego tak usilnie chcieli wymazac Polske z mapy Europy, ale takze z > historii Europy > te antyPolskie wystapienia maja poprawiac im humor, no bo co germance zrobili d > la Europy?? Tylko krew, smierc i straszliwe wojny, tylko to potrafili dac Europ > ie, a teraz sie stroja w piorka wielkich europejczykow, a to zwykla barbaria ;) > zaklamana i wystraszona > a takie volksdeutsche jak evcia sa najgorsze ;) > Rozumiesz cos z tej historii? Pobilismy Turkow a Turcja jako jedyny kraj na swiecie nigdy nie wykreslila Polski. Ciekawe.... no nie? Moze cos pomyslisz, czy trudno? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 teraz mozna bedzie Radka wreszcie zwolnic! 06.05.06, 17:05 Giertycha zrobic ministrem obrony XXIV-tej RP A Leppera- ministrem edukacji. Lepiej moze nie bedzie, ale smieszniej - na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Re: tlumaczenie tego volksdeutschowi evuni, nie m 06.05.06, 16:05 gekon napisal: "a wspiera nas w tym USA" Propagandowo czy finansowo? Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: tlumaczenie tego volksdeutschowi evuni, nie m 06.05.06, 16:48 gekon1979 napisał: > sensu, evunia to polakozerca ;) > kazdy w Polsce wie, ze ta rura jest wymierzona w suwerennosc krajow uropy srodk > owej, ktora to suwerennosc nie jest na reke ani nazista, ani bolszewika > dlatego cieszmy sie, ze europa srodkowa jednoczy sie przeciwko nazista i bolsze > wika, a wspiera nas w tym USA > Ty juz cierpisz. Obrecz na glowce za bardzo uciska. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: wstrętna bezmyślność i obraza 06.05.06, 13:43 A ty stwierdziłeś podobną tylko i wyłącznie prawdę nazywając prof.G.Schwann springerowskä suką. Obie wasze prawdy są tyle samo warte. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: wstrętna bezmyślność i obraza 06.05.06, 13:49 Prawda że nazwałem ją suką, ale tylko dlatego że kłamie mówiąc że Polacy w przeciwieństwie do polityków lubią Niemców. Uznałem że przytacza badania publikowane w gadzinówkach z niemieckim kapitałem takich jak "Fakt" czy "Dziennik". Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: wstrętna bezmyślność i obraza 06.05.06, 13:56 dobra zgodzę się z Tobą i uderzę w piersi jak dasz link do tych badań w przeciwnym razie uznaje , że jesteś prymitywnym dresem ( czy ty nie należesz przypadkiem do NOP ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: wstrętna bezmyślność i obraza 06.05.06, 13:58 Biedny prymitywie, to są twoje prawdy objawione. Masz do nich prawo, jak i Sikorski do swoich. Ale jak się mówi A, to trzeba powiedzieć B: Skoro plujecie na Niemcy,. stawiacie znak równości miedzy Niemcami hitlerowskimi a obecnymi nazywajac konkrakt gosp. Niemiec i Rosji paktem Hitler- Stalin, (bo to stoi za pojęciem pakt R-M), skoro nNiemcy kłamią i was oszukująto przestańcie bić osmieszającą was pianę na wiatr, lecz wyciagnie z tej oceny stosowne konsekwecje: Glupio i nielogicznie wyglada bowiem bycie przyjetym na WLASNA prosbe do jednego klubu z hitlerowcami i jeszcze branie od nich pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: wstrętna bezmyślność i obraza 06.05.06, 14:04 Suniu, nazywając mnie biednym prymitywem na pewno mnie nie obrazisz, ale sama się zdyskredytujesz jako rozmówca. To prawda że pogardzam szkopami, których nazizm był jedynie historycznym odbiciem ich cech narodowych, które wzięły górę w ich społeczeństwie. Ta bomba zegarowa wciąż tyka w szkopskim plemieniu. Interesy, handel to zupełnie inna sprawa. Nic niemam przeciwko robieniu interesów z niemcami, choć unikam jak ognia ich produktów. Tu można zachować pragmatyzm i nie popadać w przesadę. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: wstrętna bezmyślność i obraza 06.05.06, 14:13 pogardzasz szkopami, tzrymasz wyciągniętą po zapomogę łapę (via EU) i plujesz, plujesz, plujesz. Na wszystkich dookoła, nawet na prof. Schwann, która Polsce cały czas pomaga.Masz umysł rozmiarów gekona Z nim sobie dalej dyskutuj. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: wstrętna bezmyślność i obraza 06.05.06, 14:15 > cały czas pomaga.Masz umysł rozmiarów gekona czyli ma normalny ludzki rozmiar mozgu, a nie orzeszek jak ty :> idz na skarge to pani prof Schwann Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_bylicki stary agent abwery * eva15 * znowu czynna !!!!!! 07.05.06, 01:30 Stary agent abwery eva15 przechodzi samą siebie w swoim zwierzęcym antypolonizmie narzuconym jej przez centralę : ) !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus2 Re: stary agent abwery * eva15 * znowu czynna !! 07.05.06, 02:46 uwazaj kretynie zebys sie nie spocil, bo sie przeziebisz Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: wstrętna bezmyślność i obraza 07.05.06, 17:47 No coż, pionierskie działania na rzecz pogodzenia niegdysiejszych wrogów są pracą żmudną i niewdzięczną. Bez żadnej gwarancji na sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:35 pani Schwann skoncentrowała się na istotnej części wypowiedzi ministra Sikor- skiego i określiła plany. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 13:38 Wypowiedź Pana Ministra Sikorskiego jest jak najbardziej adekwatna do sytuacji spowodowanej budową rosyjsko-niemieckiego gazociągu na dnie Bałtyku. Każdy polski minister ma prawo do szukania analogii w historii Polski tam gdzie analogia taka wskaże słabe punkty tego co się wokół Polski dzieje. A Gazociąg Północny jest właśnie takim słabym punktem. Jeżeli się niektórym politykom niemieckim wypowiedź Pana Ministra Sikorskiego nie podoba, to niech i tak będzie. Mocne i celne, chociaż dla jednej strony, porównanie, i uwrażliwienie na to co stanowi zdecydowane obniżenie polskiej autonomii w sprawach energetyki, jest ze wszech miar słuszne, czy nawet konieczne. Mocny i zdecydowany język jest również dużo zdrowszy od parszywych dyplomatycznych niedopowiedzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:42 Ciekawe czy za rownie "adekwatna do sytuacji" uwazalbys wypowiedz jakiegos polityka niemieckiego, w ktorym posluzylby sie analogia do polskich zlodzieji i prostytutek. taki mnie wiecej poziom zaprezentowal soba Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Dokladnie! A pozniej bedziemy sie dziwic, ze... 06.05.06, 13:49 omijaja nas jak najwiekszym łukiem! drzordrz napisał: > Ciekawe czy za rownie "adekwatna do sytuacji" uwazalbys wypowiedz jakiegos > polityka niemieckiego, w ktorym posluzylby sie analogia do polskich zlodzieji i > prostytutek. > taki mnie wiecej poziom zaprezentowal soba Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:57 rzordrz napisał: > Ciekawe czy za rownie "adekwatna do sytuacji" uwazalbys wypowiedz jakiegos > polityka niemieckiego, w ktorym posluzylby sie analogia do polskich zlodzieji i > prostytutek. > taki mnie wiecej poziom zaprezentowal soba Sikorski. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx "President Reagan had been right in 1987 to demand of the Soviet leader: 'Mr Gorbachev, tear down this wall!' But nor could I then or now regard Germany as just another country whose future was a matter for Germans alone to decide, without involving anybody else. A united Germany was bound to become once again the dominant power in Europe. It would doubtless be diplomatic, but it would also be culpably naïve, to ignore the fact that this German drive for dominance has led in my lifetime to two terrible, global wars during which nearly a hundred million people Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 15:42 tomekjeden napisał: > Cytat z niedawnej książki Pani Premier Thatcher, "Statecraft". Jak widzisz > przyłożyła Niemcom tak, że Panu Sikorskiemu daleko do tego. Wcale tego nie widze. Przemowienie Tchatcher odnosi sie do faktow w przelomowym momencie historycznym. Wypowiedz Sikorskiego nijak ma sie do realiow i jest po prostu krancowo prymitywna. > I co Niemcy na to? Nic. Gęby w kubeł, i cicho sza. Bo by dostali jeszcze > gorszą odprawę. A co takiego mieli zrobic? Wpasc w histerie jak Sikorski? > Bo Niemcy > liczą na zafajdany kompleks niższości. Bo to łatwy cel. To jest smieszne. Wypowedz Sikorskiego oburzyla nie tylko Niemcow ale wielu innych politykow zachodnioeuropejskich. Glownie dlatego ze jest przerazliwie prymitywna. > Jeszcze raz należy > podkreślić, że polski minister ma prawo do snucia analogii z historii Polski. Ale nie na tak przerazliwie dennym poziomie. Niemcy w 2006 roku to nie III Rzesza. Sikorski zdaje sie o tym nie wiedziec. "Adekwatna" reakcja niemieckich politykow byloby porownanie Sikorskiego do polskiego zlodzieja albo robotnika na czarno. Wtedy by mu "przylozyli" - jak to okresliles. Tyle, ze polityka na poziomie Sikorskiego raczej tam nie znajdziesz. Moze z wyjatkiem NPD, ktora takie wypowiedzi najbardziej ciesza bo potwierdzaja najgorsze stereotypy o Polakach jako prymitywy i prostaki. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 16:37 Ewidentnie się nie rozumiemy. Również cytat z książki Pani Thatcher dotyczy postawy wobec Niemiec widzianych świetle dużo bardziej krytycznym i bezkompromisowym, niż sentymenty zawarte w wypowiedzi Pana Ministra Sikorskiego. Pani Thatcher mówi o Niemczech jako o pewnym zjawisku geopolitycznym, którego historia wskazuje, że Niemcy są niereformowalne do końca i niegodne całkowitej niezależności politycznej. Gdyby Pan Sikorski tak powiedział to wtedy byłaby afera. Wypowiedź Pana Sikorskiego była trafna i całkowicie zgodna z kryteriami cywilizowanej wymiany zdań w bardzo trudnej sytuacji dla kraju. Jednak, powtarzam, Niemcy Pani Thatcher nie skrytykowali bo wiedzieli, że ich reakcja napotkałaby na ostrą ripostę, bez służalczych wobec nich ukłonów. Trudno, nie rozumiemy się. Szkoda, że polski minister obrony nie może liczyć na szersze poparcie w Polsce kiedy broni ostro i elegancko jednocześnie kluczowych interesów państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 17:18 > Pani Thatcher mówi o Niemczech jako o pewnym zjawisku geopolitycznym, którego > historia wskazuje, że Niemcy są niereformowalne do końca i niegodne całkowitej > niezależności politycznej. Przeciez to kompletna bzdura. Gdzie ty sie tego dopatrzyles? Ja widze tam cos zupelnie innego - klarowne slowa i nazwanie oczywistych faktow po imieniu - i co najwazniejsze w odniesieniu do przeszlosci a nie jak uzurpujesz do terazniejszosci i przyszlosci. "The Germans are a cultured and talented people; but in the past they have shown a marked inability to limit their ambitions or respect their neighbours." Wypowiedz Tchatcher odnosila sie do przelomowego zdarzenia, na ktore decydujacy wplyw miala rowniez Wieka Brytania. Wypowidz Sikorskiego to prymitywny atak nie majacy sie nijak to obecnej sytuacji (Niemcy w 2006 roku to nie III Rzesza) i szkodzacy tylko i wylacznie Polsce. Czy moze jestes wskazac jakies korzysci tych wrzaskow Sikorskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 18:02 It was also good that Germans were able to feel that they had won back control of their own country Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 20:31 tomekjeden napisał: > 1. Czytaj łaskawie cytaty do końca. I nie redaguj ich wedle swojego widzimisię. Kto tutaj "laskawie" redaguje cytaty wedle swego widzimisie? > Wielka Brytania była, razem z Francją, przeciwna zjednoczeniu Niemiec. Z ktorego zdania ma to wynikac? Straszni > e > coś mataczysz i przeinaczasz. Pani Thatcher mówi wyraźnie o Niemczech jako o > zjawisku historycznie negatywnym i nie do końca reformowalnym w teraźniejszości > . Gdzie??????? W ktorym miejscu? > 2. Wypowiedź Pana Ministra Sikorskiego dotyczy bezpieczeństwa energetycznego > Polski. Nie dotyczy ona złodzieji samochodów, pracujących na czarno, czy > prostytutek. Wypowiedz Pana Ministra Sikorskiego stawia znak rownosci miedzy Republika Federalna Niemiec - kraj o wysoko rozwinietej i sprawnie funkcjonujacej demokracji z III Rzesza - jedna z najkrwawszych dyktatur. Wypowiedz Pana Ministra Sikorskiego jest na tak dennym poziomie, ze porownac mozna ja tylko do wypowiedzi, w ktorej ktorys z politykow niemieckich szwadronowalby o zastepach polskich zlodzieji i prostytutek. Jedno i drugie zjawisko jest (niestety) wizytowka Polski na Zachodzie o podobnie negatywnym wydzwieku jak hitleryzm w przypadku Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 20:47 drzordrz napisał: > tomekjeden napisał: > > > 1. Czytaj łaskawie cytaty do końca. I nie redaguj ich wedle swojego widzi > misię. > > Kto tutaj "laskawie" redaguje cytaty wedle swego widzimisie? +++Ty redagujesz cytaty wedle swego widzimisię > > > Wielka Brytania była, razem z Francją, przeciwna zjednoczeniu Niemiec. > > Z ktorego zdania ma to wynikac? +++Z tych zdań: "Awareness of the past and uncertainty about the future led President Mitterrand and me, with not very effective assistance from President Gorbachev, to try to slow down the rush to German unification." > > Straszni > > e > > coś mataczysz i przeinaczasz. Pani Thatcher mówi wyraźnie o Niemczech jak > o o > > zjawisku historycznie negatywnym i nie do końca reformowalnym w teraźniej > szości > > . > > Gdzie??????? W ktorym miejscu? +++Chociażby w powyższych tych samych zdaniach. > > > > 2. Wypowiedź Pana Ministra Sikorskiego dotyczy bezpieczeństwa energetyczn > ego > > Polski. Nie dotyczy ona złodzieji samochodów, pracujących na czarno, czy > > prostytutek. > > Wypowiedz Pana Ministra Sikorskiego stawia znak rownosci miedzy Republika > Federalna Niemiec - kraj o wysoko rozwinietej i sprawnie funkcjonujacej > demokracji z III Rzesza - jedna z najkrwawszych dyktatur. > Wypowiedz Pana Ministra Sikorskiego jest na tak dennym poziomie, ze porownac > mozna ja tylko do wypowiedzi, w ktorej ktorys z politykow niemieckich > szwadronowalby o zastepach polskich zlodzieji i prostytutek. Jedno i drugie > zjawisko jest (niestety) wizytowka Polski na Zachodzie o podobnie negatywnym > wydzwieku jak hitleryzm w przypadku Niemcow. +++Nie rozumiesz pojęcia analogia historyczna. Wciskasz na siłę jakieś argumenty, które nic nie mają na rzeczy. Piszesz jak polaczek zakompleksiały. Marnujesz mój czas. > Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:07 tomekjeden napisał: > > > Wielka Brytania była, razem z Francją, przeciwna zjednoczeniu Niemi > ec. > > > > Z ktorego zdania ma to wynikac? > > +++Z tych zdań: > > "Awareness of the past and uncertainty about the future led President Mitterran > d > and me, with not very effective assistance from President Gorbachev, to try > to slow down the rush to German unification." Czy ty rozumiesz to, co czytasz? Przeciez tam jest mowa o spowolnieniu niemieckich dazen do zjednoczenia. O sprzeciwie lub niereformowalnosci Niemiec w terazniejszosci nie ma tam ANI SLOWA. Jedno i drugie jest twoim wymyslem. > +++Nie rozumiesz pojęcia analogia historyczna. Jesli realizacja przedsiewziecia w sektorze energetycznym miedzy Niemcami i Rosja porownywana jest do napasci na suwerenny kraj polaczonej z fizyczna eliminacji jego elit to porwnanie dotychczasowej roli Polski w Unii z rola, jaka na Zachodzie odgrywaja polscy zlodzieje i prostytutki jest "analogia historyczna" na podobnym poziomie. > Marnujesz mój czas. Zrozumze czlowieku, ze swoj czas mozesz jedynie ty. Przeciez nawet cie nie znam i nie wiem, gdzie mieszkasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:24 Czy ty rozumiesz to, co czytasz? Przeciez tam jest mowa o spowolnieniu > niemieckich dazen do zjednoczenia. O sprzeciwie lub niereformowalnosci Niemiec > w > terazniejszosci nie ma tam ANI SLOWA. Jedno i drugie jest twoim wymyslem. "But nor could I then or now regard Germany as just another country whose future was a matter for Germans alone to decide, without involving anybody else." Powodzenia w nauce czytania i rozumienia tekstów życzę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:32 Acha... To teraz inny cytat. I tam gdzies jest napisane ze Niemcy sa "niereformowalne w terazniejszosci" i Francja i Anglia sa "przeciwne" zjednoczeniu.... ""But nor could I then or now regard Germany as just another country whose futur > e > was a matter for Germans alone to decide, without involving anybody else." Jasne :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:36 lubię angoli bo oni jak kto ale umieją rozzłościć szkopskiego niedźwiedzia abcnews.go.com/International/wireStory?id=1861772 Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:37 Dokładnie tak. Oczywiście trzeba mieć w pamięci całość cytowanego przeze mnie fragmentu. Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:44 A co jeszcze trzeba zrobic (lub co zazyc), zeby dopatrzyc sie tam "niereformowalnosci" Niemiec w "terazniejszosci" i "sprzeciwu" Francji i Anglii wobec zjednoczenia Niemiec? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:48 Trzedba po prostu dokładnie i na trzeźwo przeczytać cały zacytowany przeze mnie fragmencik. Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:54 Acha... i przy odrobinie dobrej woli zobaczy sie to, czego wcale tam nie ma... Rozumiem. Nie uwazasz ze juz troche pozna na ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 22:05 Jeszcze raz więc, masz tu całość. "President Reagan had been right in 1987 to demand of the Soviet leader: 'Mr Gorbachev, tear down this wall!' But nor could I then or now regard Germany as just another country whose future was a matter for Germans alone to decide, without involving anybody else. A united Germany was bound to become once again the dominant power in Europe. It would doubtless be diplomatic, but it would also be culpably naïve, to ignore the fact that this German drive for dominance has led in my lifetime to two terrible, global wars during which nearly a hundred million people Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 17:22 tomekjeden napisał: > Jednak, > powtarzam, Niemcy Pani Thatcher nie skrytykowali bo wiedzieli, że ich reakcja > napotkałaby na ostrą ripostę, bez służalczych wobec nich ukłonów. Czy ty naprawde myslisz, ze Niemcy az taki bali sie Anglikow? I co by sie stalo? RAF zbombardowaloby Berlin? > Szkoda, że polski minister obrony nie może liczyć na szersze > poparcie w Polsce Po tak prymitywnym ataku Polski minister obrony nie moze liczyc (Bogu dzieki) na zadne poparcie, nie tylko w Polsce. Nie inaczej byloby, gdyby ktorys niemiecki polityk nazwal Polakow zlodziejami i cinkciarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
samwuj Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 17:43 Ależ minister Sikorski nie broni interesów Polski on je pogrąża. I w tym jest szkopuł. To nie wyjdzie Polsce na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 19:54 It was also good that Germans were able to feel that they had won back control of their own country Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 20:38 tomekjeden napisał: > 2. Wypowiedź Pana Ministra Sikorskiego dotyczy bezpieczeństwa energetycznego > Polski. Pakt Ribbentrop-Molotow ma z "energetycznym bezpieczenstwem" Polski dzisiaj tyle wspolnego co polscy zlodzieje i prostytutki w Niemczech. > Dotyczy ona historii Polski, Niemiec i Rosji. W sposob samo glupi i nie na miejscu. Zrozumienie tej wypowiedz > i > wymaga pewnego modicum znajomości historii tych trzech państw, oraz znajomości > realiów obecnych. Zadne "modicum" nie jest konieczne, zeby zrozumiec, ze wypowiedz Sikorskiego jest obrazliwa i prymitywna. Wypowiedź Pana Sikorskiego nie ma nic wspólnego ze złodziejam > i > samochodów, pracującymi na czarno, czy z prostytutkami. Wypowiedz Pana Sikorskiego jest na tak samo dennym poziomie jak wypowiedz niemieckiego prostaka o polskich zlodziejach, nielegalnych robotnikach i prostytutkach. Tyle, ze poki co takiego prostaka wsrod niemieckich politykow nie bylo dane mi widziec (z wyjatkiem byc moze NPD) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 20:52 Czy Ty potrafisz odróżnić modicum czegoś, od samego modicum? Przecież Ty nie masz bladego pojęcia o czym ja piszę. Angielskiego też nie znasz, a udajesz, że znasz. Pisz sobie dalej. :-) Dużo z Tobą jest uciechy. Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:09 Acha... Ty znasz angielski? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=41365111&a=41385209 Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=41365111&a=41386143 Powodzenia w nauce czytania i rozumienia tekstów życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:33 tomekjeden ty śmierdzący folksdojczu spie..j do swojego swinehausu żreć wieprzowine, popijać kiepskie piwo i pierdzieć na cześć ocień kulturalnego germańskiego naroda! Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz do goleo88 06.05.06, 21:35 swietna riposta! A juz najbardziej podoba mi sie numerek w twoim nicku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: do goleo88 06.05.06, 21:47 drzordrz napisał: > swietna riposta! > A juz najbardziej podoba mi sie numerek w twoim nicku. xxxxxxxxxxxxxxxxx Przecież goleo88 napisał to do Ciebie, nie do mnie. Ewidentnym folksdojczem jesteś Ty. Coś się wam w pijanym widzie porąbało. Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: do goleo88 06.05.06, 21:52 Jasne! Z "tomekjeden ty śmierdzący folksdojczu" wynika tak samo jednoznacznie ze to post do mnie jak z twoich cytatow, ze Francja i Anglia byly przeciwne zjednoczeniu Niemiec ktore "nie sa do konca reformowalne w terazniejszosci". Sorry ale baw sie dalej sam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: do goleo88 06.05.06, 21:57 drzordrz napisał: > Jasne! > Z "tomekjeden ty śmierdzący folksdojczu" wynika tak samo jednoznacznie ze to > post do mnie jak z twoich cytatow, ze Francja i Anglia byly przeciwne > zjednoczeniu Niemiec ktore "nie sa do konca reformowalne w terazniejszosci". > > Sorry ale baw sie dalej sam. xxxxxxxxxxxxxx Nie tak szybko. Nie potrafisz analizować tekstów. Masz tutaj inny cytat goleo88, który ewidentnie popiera Panią Thatcher. Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia Autor: goleo88 ☺ Data: 06.05.06, 21:36 lubię angoli bo oni jak kto ale umieją rozzłościć szkopskiego niedźwiedzia abcnews.go.com/International/wireStory?id=1861772 Przecież Ci tłumaczę. Naucz się czytać i rozumieć słowo pisane. Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:34 Tak, tak....Juz wiemy... Czego tam nie ma: "sprzeciwu" Francji i Niemiec wobec zjednoczenia Niemiec, "niereformowalnosci" Niemiec w "terazniejszosci" i jeszcze paru opowiesci o kopciuszku i siedmiu krasnoludkach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:44 "President Reagan had been right in 1987 to demand of the Soviet leader: 'Mr Gorbachev, tear down this wall!' But nor could I then or now regard Germany as just another country whose future was a matter for Germans alone to decide, without involving anybody else. A united Germany was bound to become once again the dominant power in Europe. It would doubtless be diplomatic, but it would also be culpably naïve, to ignore the fact that this German drive for dominance has led in my lifetime to two terrible, global wars during which nearly a hundred million people Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:46 No to czegos nauczono cie zupelnie na opak w tym angielskim gimnazjum i na polskim uniwersytecie..... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:49 Udowodnij to. Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:55 Zrobilem to juz i to kilkakrotnie. Nudzisz. Zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 06.05.06, 21:59 Nic nie udowodniłeś. No, może tyle, że jesteś zakompleksionym polaczkiem. Pisz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęcia 07.05.06, 16:34 OK drzordrz, idziemy na kompromis? 1. Pan Sikorski nie wypowiedział się prymitywnie. Użył jedynie analogii, którą zilustrował skrajnym zjawiskiem, jakim był pakt Ribbentrop-Mołotow. 2. Masz rację, Pani Thatcher chciała tylko spowolnić zjednoczenie Niemiec. Jednak uważa ona, klucz dla jej rozumowania, że Niemcy nie powinny być całkowicie samodzielne prz podejmowaniu decyzji o swojej przyszłości, są winne wywołania dwóch wojen światowych, i z historycznego punktu widzenia nie potrafią ograniczać swoich ambicji czy szanować swoich sąsiadów. 3. Wypowiedź Pana Sikorskiego jest mniej ostra od wypowiedzi Pani Thatcher, albowiem Pani Thatcher kwestionuje prawo Niemców do samostanowienie o swojej przyszłości w ważnych dla nich momentach. 4. Nie jesteś zakompleksionym polaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks kolego jeżeli ciągle drażnimy niedzwiedzia to się 06.05.06, 13:48 nie dziw , że niedzwiedź szuka innej drogi dla swych petrodolarów, dla nas ważniejsza jest szabelka od interesów a jesteśmy na arenie międzynarodowej słabiutcy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:48 a co ten pajac osiagnal konretnego ,konstuktywnego swa wypowiedzia dla Polski chyba ,ze w ten sposob przygotowuje podstawy pod rozmowy Kaczki z Putinem prywatnym firmom niemieckim wisi co mowi jakis Sikorski Putina utwierdzil w przekonaniu ,ze z pieniaczami,populistami z kaczolandu nie ma o czym powaznie mowic Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:53 właściwą analogią mogło by być "znalezienie się między młotem a kowadłem", szczególnie,że Polska podobnie jak Niemcy jest państwem EU. Odpowiedz Link Zgłoś
lolovaxman Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:48 zdaje się że wszyscy, oprócz Polaków, nie zrozumieli sensu wypowiedzi Sikorskiego i bazują na prymitywnych emocjach przywołując potwory przeszłości i siejąc (zionąc) nienawiścią - a analogii Niemcy-Rosja, przyjaźni dwóch prezydentów tych państw i porozumienie bez zgody i udziału państw "wewnętrznych"(Europa Śr-Wsch.), nie widzą?? potrafią gadać jak uczniowie z liceum - ile to ludzi wtedy mordowano - ale jako dorośli podobieństw stylu porozumienia nie widzą... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 13:51 tylko ja nie obrazal bym rozsadnych uczniow liceum Odpowiedz Link Zgłoś
profes0r Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 14:07 A może taki spór na linii Polska - Niemcy jest po prostu na rękę drugiej ojczyźnie pana ministra? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus To w pelni uprawnione podejrzenie, uwazam! 06.05.06, 14:13 profes0r napisał: > A może taki spór na linii Polska - Niemcy jest po prostu na rękę drugiej > ojczyźnie pana ministra? Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 14:13 Ta drudga ojczyzna to chyba jest Wielka Brytania, nie USA. Odpowiedz Link Zgłoś
profes0r Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 14:15 Na und? Anglicy nie patrzą przychylnie na politykę Niemiec w obrębie Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks goleo88 czemu nie krzyczysz że minister jest 06.05.06, 14:19 nie tylko Polakiem? może się wysługuje Anglikom? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Niemcy: Wypowiedź Sikorskiego nie do przyjęci 06.05.06, 14:18 Polska wypowidzia Sikorskiego tak tupie jak male dziecko "nam sie cos nalezy " oni nie chca z nami rozmawiac ,on sie nie melduja u nas oni nas ignoruja . A kto na powaznie jezdzil do Niemiec i Rosji ,zabiegal ,przedstawial konkretne rozwiazania,propozycje , wykazal gotowosc wylozenia kolosalnych pieniedzy ze strony polskiej na ta inwestycje. Kazdy kto by pojechal do Rosji bylby okrzyczany w Polsce komunista . Qurde ile ja sie musze nabiegac aby dograc jakis interes ,samo mi nigdy jeszcze do domu nie przyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Pan Sikorski to ostatni mlotek 06.05.06, 14:17 jak mozna cos takiego powiedziec jejku ta banda debili z tego rzadu doprowadzi niedlugo do jakies wiekszego konfliktu z naszymi sasiadami ech Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Sikorski nie jest bezmyślny. 06.05.06, 14:22 Wielu forumowiczów rozszczekało się z głupoty i bezmyślności,ale Sikorski na pewno nie dlatego tak się zachowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Sikorski nie jest bezmyślny. 06.05.06, 14:25 Załatwił to taktownie, bo przekazał w swiat informację która bylaby niezręczna dla ministra spraw zagranicznych lub premiera. Inteligentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks jak Go zdymisjonują będzie znowu Anglikiem to im 06.05.06, 14:28 się wysługuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Sikorski nie jest bezmyślny. 06.05.06, 14:36 goleo88 napisał: > Załatwił to taktownie, bo przekazał w swiat informację która bylaby niezręczna > dla ministra spraw zagranicznych lub premiera. Inteligentnie. ------------------------- świat o tej informacji wiedział już dawno ( nb. tu na forum na ten temat toczyły się dyskusje ), świat jakoś niespecjalnie się tą informacją przejął ( vide: ostatnie spotkanie Merkel - Bush ), świat dowiedział się tylko z ust Sikorskiego, że ono to uważa za "nowy pakt" Ribbentrop - Mołotow, ale to na świecie wzbudziło tylko politowanie. Wskaż mi polityka, który odniósłby się z akceptacją i zrozumieniem dla wypowiedzi Sikorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Jeden Bak..a ile informacjii 06.05.06, 21:49 > Załatwił to taktownie, bo przekazał w swiat informację która bylaby niezręczna > dla ministra spraw zagranicznych lub premiera. Inteligentnie. Jeszcze inteligentniej gdyby Sikorski sobie PIERDNOL !! - za pomoca SMRODU udzielil by dokladnej informacji o calym polskim rzadzie z kurduplami , burakami i koniami inklusiv. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Sikorski nie jest bezmyślny. 06.05.06, 14:26 eva15 napisała: > Wielu forumowiczów rozszczekało się z głupoty i bezmyślności,ale Sikorski na > pewno nie dlatego tak się zachowuje. Slusznie. Gdyby zawsze sie tak wymałpiał, nie zarobilby w zyciu ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: No Goleo co jest z tymi badaniami ?? 06.05.06, 14:24 dobra zgodzę się z Tobą i uderzę w piersi jak dasz link do tych badań w przeciwnym razie uznaje , że jesteś prymitywnym dresem ( czy ty nie należesz przypadkiem do NOP ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: No Goleo co jest z tymi badaniami ?? 06.05.06, 14:31 w Polsce wrzuca sie do jednegio kosza BOg ,honor ,ojczyzna ,gospodarka ,politkyka ot taka wymozdzona logika katolika izolujemy sie sami nie prowadzac pragmatycznej dalekowzrocznej polityki nie my zarobimy nie zalapiemy sie zrobia to inni Odpowiedz Link Zgłoś
patriotajaipoeta Wypowiedź Sikorskiego do przyjęci 06.05.06, 14:32 Wypowiedź Sikorskiego jest mile przyjęta a wermacht stracił okazję aby siedzieć cicho Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Wypowiedź Sikorskiego do przyjęci 06.05.06, 14:34 mógł im dogryźć trochę bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: pani Schwan bezczelnie klamie 06.05.06, 14:48 Zdecydowana wiekszosc Polakow od samego poczatku porownuje te inwestycje wlasnie do paktu Ribbentrop - Molotow. Taka byla rowniez moja pierwsza reakcje. To zupelnie naturalne, biorac pod uwage zlozona historie polska niemiecka. Tak ze pani Schwan zwyczajnie klamie mowiac, ze wiekszosc Polakow mysli podobnie jak ona. Tak moze mysle wiekszosc volksdeutchow zamieszkalych w Niemczech, ale zdanie tych ludzi nie ma przeciez zadnej miarodajnosci. Nic to jednak. Polecam strone internetowa Eurobserver, dzial "constitution". Dyrektor generalny Unii nawiazuje tam do wypowiedzi Sikorskiego, calkowicie przyznajac mu racje. Pisze w swojej opinii, iz Niemcy nie maja prawa wymagac od innych partnerow popierania konstytucji, kiedy sami nie dzialaja w jej duchu. Jesli pani Schwan nie zna angielskiego, sluze pomoca w tlumaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Wypowiedź Sikorskiego do przyjęci 06.05.06, 14:37 goleo88 napisał: > mógł im dogryźć trochę bardziej... A ugryzl tylko tam, gdzie ty sie ciagle gryziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Wypowiedź Sikorskiego do przyjęci 06.05.06, 14:42 mozemy sobie zawsze powiedziec miales chamie zloty rog ostal ci sie tylko sznur i miec pretensje do calego swiata Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Nic dziwne, że się Niemcom nie podoba ich historia 06.05.06, 14:50 nie ma jednak powodu byśmy pomagali im zamiatać ją pod dywan. Brawa dla Sikorskiego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nic dziwne, że się Niemcom nie podoba ich his 06.05.06, 14:58 read1 napisał: > nie ma jednak powodu byśmy pomagali im zamiatać ją pod dywan. > Brawa dla Sikorskiego !!! potwierdzasz logike rydzyka rozumujac w sposob powyzszy szkoda tylko ,ze tych prawd nie glosimy niemcom przy kazdej ich nowej inwestycji w Polsce np rzucajac im w twarz ... drang nach osten Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Nic dziwne, że się Niemcom nie podoba ich his 06.05.06, 15:08 Jakich inwestycji?? Wskarz jakąś dużą inwestycję produkcyjną którą szwaby realizują bądz mają zamiar zrealizować w Polsce Bodajże Francja, Holandia czy Usa inwestują w Polsce dużo więcej. Zresztą fabryki samochodowe budowane w Czechach czy na Słowacji są japońskie lub koreańskie co wiadczy że szkopy solidarnie starają się trzymać biznes u siebie pod groźbą srogich kar. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Nic dziwne, że się Niemcom nie podoba ich his 06.05.06, 22:10 np Siemens centrum naukowo badawcze pod wroclawiem, ale sa glupi ci niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Nic dziwne, że się Niemcom nie podoba ich his 06.05.06, 22:12 no żeczywiście ile osób tam zatrudnili 30? na kilku stacjach benzynowych orlen zatrudnia więcej raichsdojczy Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Wypowiedz Sikorskiego byla po prostu glupia... 06.05.06, 15:10 ...jak i on sam. I tu nie chodzi, ze w sensie przeslania Sikorski ma racje. Jak chce sie cos dobitnie powiedziec, to trzeba byc precyzyjnym. Porownywanie gazociagu z korytarzem eksterytorialnym i paktem Ribbentrop-Molotow jest niekompetentne. Inna sprawa, ze skutki moga byc rownie, albo i bardzie tragiczne. Medialnie - jak chce sie przesadzac - to trzeba robic jazde mocniej. Jak Berlusconi - i zaczac mowic o obecnym wsrod niemieckich politykow, choc skrywanym, duch nazistowskim i checi ponownego otwarcia Auschwitz. A tak to nasz minister wyapadl jak palant, co ani ma racje, ani przylozyl. Czysty nieuk. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 A ja mam pytanie do ministra,nie ministranta?... 06.05.06, 15:06 <>Czy p.Sikorski,swoja wypowiedzia,POWSTRZYMAL,budowe rury pod Baltykiem? <>Oczywiscie ze nie, i do tego pogorszyl tylko stosunki polsko-niemieckie i polsko-rosyjskie. <>A wiec w czyim interesie dziala i wypowiada sie ,ten "polski" minister, z kilkoma paszportami w kieszeni, bo napewno nie w polskim.... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: A ja mam pytanie do ministra,nie ministranta? 06.05.06, 15:09 w interesie glupoty ze szkoda dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Niemcy zawsze byli i beda nazistami. Im sie marzy 06.05.06, 15:13 ...drugie otwarcie Auschwitz. Oni zbuduja do Polski gazociag, ale chyba z jakim Cyklonem-B. I znowu Niemcy beda po polsce Zydow szukac by ich zabijac. A przy okazji troche i Polakow wybija. A co pewne kola w Ameryce - z ktorymi zwiazany jest Sikorski - beda glosic. Ze to polskie ludobojstwo. To sa jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Niemcy zawsze byli i beda nazistami. Im sie m 06.05.06, 15:14 i jak ci zbrodniarze mają czelność krytyki pod adresem Polski! Bandyci! Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Cala niemiecka kultura jest faszystowska... 06.05.06, 15:28 ...to hitlerowcy urodzeni. I ta Merkel, dederonka, wcale nie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Niemcy zawsze byli i beda nazistami. Im sie m 06.05.06, 17:27 A polacy beda tych zydow wystawiac i kapowac liczac na konfitury wzamian i cieszac sie ze mokra robote za nich zrobi ktos inny, a potem beda piuerwszymi demokratami i liberalami niosacymi wieniec tolerancji, tylko te "wredne szkopy sa wszystkiemu winne" :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bart444 poprzednie wypowiedzi 06.05.06, 15:08 Jesli jest w Polsce wiecej ludzi typu goleo88 i gekon1979 to kraj w pelni zasluguje na rzady Lepera i Gertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: poprzednie wypowiedzi 06.05.06, 15:10 Polska powinna wg. twojej logiki zostać chrystusem. Zawsze wiernie sł€żyć szkopom i wszystko co mówią przyjmować bez zastrzerzeń. Każdemu wolno tylko nie nam. Oj widzę że kolega ma mentalność niewolnika.. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: poprzednie wypowiedzi 06.05.06, 15:11 Odpowiadasz na : bart444 napisał: > Jesli jest w Polsce wiecej ludzi typu goleo88 i gekon1979 to kraj w pelni > zasluguje na rzady Lepera i Gertycha. ******************************************************************************** <>Jezeli liczby przy ich nickach to ich daty urodzenia ,to by ich tlumaczylo... <>MLODZI i GLUPI... :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: poprzednie wypowiedzi 06.05.06, 15:30 88l. i młody, to optymistyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: poprzednie wypowiedzi 06.05.06, 15:42 Odpowiadasz na : eva15 napisała: > 88l. i młody, to optymistyczne... ************************************************************************** <>Daty urodzenia, Evo, 1988r, to 18-letni mlodzieniaszek... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: poprzednie wypowiedzi 06.05.06, 16:40 Toż to jest maskotka WELTMEISTERSCHAFT 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: poprzednie wypowiedzi 06.05.06, 17:29 jeśli masz trochę bystrości kliknij na mój 'nick" a zobaczysz jak ta maskotka powinna wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
plzoltek do przyjęcia!!!, do świadomości. 06.05.06, 16:16 i ktoś będzie mniej pieniędzy wpłaci, i ktoś za to zapłaci Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Goleo ! znalazłeś już te badania ? 06.05.06, 16:33 .. o których pisałeś że są sfabrykowane przez koncern Springera PS: Tak nienawidzisz Niemców, twierdzisz że unikasz zakupu niemieckich produktów ( to już paranoja jakaś ) a masz niemieckiego nick'a Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Izolacja postepuje, przyjaciele sie odwracaja 06.05.06, 17:17 niestety ........bo w kraju wislanym klamiac ,kradnac ,oszukujac ,z populustyczno- faszystowsimi haslami zawsze mozesz zostac premierem albo ministrem . Odpowiedz Link Zgłoś
phun s_i_k_o_r_s_k_i to P E D A L 06.05.06, 17:23 ktoremu zadna bura suka z MW lub ONR nie chce dac dupy Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: s_i_k_o_r_s_k_i to P E D A L 10.05.06, 16:03 phun, jak sama nazwa wskazuje, jest pchany. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Pani Schwan jest idealistka lub cynicznym draniem 06.05.06, 17:49 Pani Schwan powiedziała; "Pomiędzy krajami dysponującymi złożami surowców, krajami tranzytowymi i konsumentami muszą powstać solidne umowy" - podkreśliła. Wśród pilnych zadań Schwan Jesli Pani Schwan twierdzi ,ze moze powstać "solidna umowa" pomiedzy Rosja a jakimkolwiek odbiorca jej surowców , to jest albo infantylną idealistką , albo z całkowitą premedytacją cynicznie oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Nie jestem fanem Sikorskiego. 06.05.06, 18:13 Uwazam jednak, ze powiedzial Niemcom prawde. Najlepszym tego gowodem jest kupa szwargotania po lewej stronie Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Nie jestem fanem Sikorskiego. 06.05.06, 18:46 Chyba nie dotarła do niego propaganda niemiecka nastawiona na zmianę wizerunku niemców ze zwyrodniałych nazistów-bandytów i szabrowników na stereotyp dokładnych i sumiennych pacyfistów. Pieniądze na tą kampanię były wydawane głównie w Izraelu i USA. Fakt Sikorski spędził kawał życia w Wielkiej Brytania, a tam szkopstwo ma wciąż słabe notowania. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Nie jestem fanem Sikorskiego. 06.05.06, 21:56 podobnie jak polactwo polish jokes sa na czasie a sikorski dowodzi ze w tych zartach jest wiele racji. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Nie jestem fanem Sikorskiego. 06.05.06, 22:10 w ust niedouczonych i tępych jankies te żarty brzmią jak pochlebstwo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Re: Nie jestem fanem Sikorskiego. 06.05.06, 20:40 wet3 napisał: > Uwazam jednak, ze powiedzial Niemcom prawde. Najlepszym tego gowodem jest kupa > szwargotania po lewej stronie Odry. I co dalej? Kiedy ruszamy na Berlin, z szabelka? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nie jestem fanem Sikorskiego. 07.05.06, 03:36 Wszyscy, ktorzy wypowiedzieliscie sie pod "nie jestem fanem Sikorskiego" szwargoczecie dokladnie tak samo jak szwaby i nie macie najmniejszego pojecia jak do Niemcow nalezy mowic. Powod? - Nie znacie dobrze historii i nie wiecie z doswiadczenia jak wygladala okupacja. Piescicie Niemcow tak jak piescila ich Anglia po 1-szej wojniw swiatowej. Co stalo sie potem? Wiemy. Niemcom trzeba ZAWSZE patrzec na lapy i nigdy nie wierzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
zio29 Niemcy i Rosja tworzą 3-cią ligę .. 06.05.06, 19:48 Rosja nie jest już mocarstwem a co najwyżej dostaczycielem tanich surowców zaś Niemcy i Francja mają problemy gospodarczo-społeczne .. To dobór nie tylko na zasadzie podobieństw historycznych ale i polityczno- gospodarczych .. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Miał prawo... 06.05.06, 19:58 p.Sikorski-biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności,odniosł się do naszej przeszłości i przypomniał niesławny układ.Że jest dyskusja,to i dobrze,bo o taki efekt chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
drzordrz Racja, my jako 1 liga .... 06.05.06, 20:41 mozemy sobie ich spokojnie darowac. Niech Czesi i Wegrzy sie z nimi zadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Polska i u$$a tworzą lige okregowa 06.05.06, 21:59 polska z hameryka to kraina miodem i mlekiem plynaca :)))), w polsce bezrobocie 25 % a w u$$a na poziomie 19 % oczywiscie oficjalne jest nizsze bo liczone tak aby maksymalnie zanizyc te dane, Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.1 Sikorski ma rację ! 06.05.06, 20:01 Sikorski ma absolutną rację. Niemcy nigdy nie będą przyjaciólmi Polski. Zawsze byli wrogami więc i teraz tak naprawdę nimi są. Zawsze będą działać na szkodę Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
claudio1 dobry niemiec , to niezywy niemiec 06.05.06, 20:04 za kilkanascie lat zniknie ten narod z powiezchni europy niestety, leider Got ist GROß Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: dobry niemiec , to niezywy niemiec 06.05.06, 22:00 dobry polak to jw :-) Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 Radek S.bral przez lata money w agendzie CIA, wg. 06.05.06, 20:15 W. Bluma / "Panstwo zla" na www.merlin.pl/. Trudno sie dziwic ze miesza w UE, i ma za zadanie oslabic te organizacje... Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Brawo Minister Sikorski!!! Uczciwie o Niemcach! 06.05.06, 20:30 Nareszcie prawda ujrzala swiatlo dzienne i byc moze Niemcy sie przestarsza zlego publicity i przestana pogrywac z Rosja kosztem Polski. Oby... Tak czy inaczej Sikorski zrobil dobra robote, powiedzial uczciwie co Poalcy mysla i przetarl oczy krajowm UE! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Polska jako wasal nie ma pwa macic polityki 06.05.06, 22:03 energetycznej w UE, zla to malpa, ktora gryzie dlon ktora ja karmi, ta malpa tzn polska po raz wtory dziala ze szkoda wlasna i ze szkoda wbrew UE. Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Czy pani Schwan wie, ze jeszcze nigdy 06.05.06, 20:32 tzn. do wczoraj zaden rzad polski nie uwzglednial zadnia Polakow? 70% jest za wycofaniem wojsk z Iraku, 60% chce powrotu epoki Gierka, czy ktorys rzad wolnej Polski kwinal choc palcem w tym kierunku? Niemcy dlaczego wy stosujecie taka tarfe ulgowa dla pospolitego chamstwa i prowokacji? Przeciez Sikorski to nie omolt z arizony, i mogl wyrazic sowje obawy w sposob adekwatny do sojusznika z Unii i NATO. Chcial sie tak wypowiedziec i CELOWO obrazic dzialania rzadu niemieckiego. A wiec jak dlugo bedziecie tolerowac chamstwo i nienawisc plynaca ze strony polskiego rzadu. Wasza slabosc w tym zagadnieniu, wyzadza krzywdy wam samym i calej UE, podwaza wasz autorytet i rozsadne dzialanie. Na emocje rzadu polskiego, jak odpowiedz stanowcza i rozsadne zadanie rzadu niemieckiego o oficjalne przeproszenie. Dzisiaj zrezygnujecie, z powodu falszywej winy, jutro spadnie na was ze strony aroganckich Polakow, dwa razy tyle. Kiedys trzeba powiedziec -dosc! Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Nb. moze strona niemiecka podalaby 06.05.06, 20:53 do wiadomosci polskiej opinii publicznej swoje argumenty przemawiajace za budowa nitki baltyckiej, w ten sposob nawiaze bezposredni dialog z Polakmi, a w przyszlosci uniknie sie niedomowien i wzajemnych afrontow. W kazdym razie, an obecnym etapie tylko twarde, adekwatne stanowisko rzadu niemieckiego, moze przekonac opinie polska, ze ich obawy sa nieuzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Pora przywolac swore Sikorskiego do porzadku 06.05.06, 22:07 slabosc niemiec wzmaga slabosc UE, przydalby sie silny glos ktory by wyreczyl Niemcy w tej brudnej robocie panie Blair panie J Chirac czekamy na stosowna reakcje pora przywrocic przywolac ta polityczna swore sikorskiego do porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Brawo sikorski, folksdojczy aż skręca!! 06.05.06, 22:14 dałeś im chłopie popalić, liczymy na więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Sikorski i jego swora agentow u$$a mocno ujada 06.05.06, 22:18 spadaj polacko nazistowski psie idz szczekac na forum RM lum MW macie przeciez wlasne fora, wic spadaj do rezerwatu. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Sikorski i jego swora agentow u$$a mocno ujad 06.05.06, 22:22 folksdojcz to już jest obraza więc nie będę dodawał epitetów świńsko- nazistowski niemiecki neandertalczyku z najkrótszym fiutem w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Sikorski i jego swora agentow u$$a mocno ujad 06.05.06, 22:26 O widze ze trafilem w czoly punkt, tylko nie zapluj klawiatury faszystowska gnido z ONRu polacki nazilku z najmniejszym rozumkiem wsrod istot dwunoznych. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Sikorski i jego swora agentow u$$a mocno ujad 06.05.06, 22:29 Pozdrowienia dla babki w DDR. Ci ruscy byli strasznie głupi, ja bym nie tknął niemry na trzeźwo a ci sowieccy głupcy gwałcili te suki niczym zwierzęta. Każda potwora znajdzie swego amatora. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Sikorski i jego swora agentow u$$a mocno ujad 06.05.06, 22:33 skad masz takie dokladne informacje czyzby twoj tatus byl takim desperatem, poza gwaltem nie mogl znalezc innej drogi na przedluzenie swojej lini, ale w koncu znalazl czego ty jako postfaszystowskie scierwo urodzone juz w polsce jestes najlepszym dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Sikorski i jego swora agentow u$$a mocno ujad 06.05.06, 22:35 Ja demaskuję faszystów! Jestem iście antyniemiecki :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Brońmy Polski przed zgrają niemieckich faszystów!! 06.05.06, 22:27 Zdolne sukinsyny, umieją się posługiwać naszym językiem. Ale z drugiej strony bardzo łatwo jest ich zdemaskować, bo zaciekle bronią swojego faszystowskiego Reichu plując na wszystko dookoła. Na swoich stronach opublikuję całą ich listę. Brońmy Polski przed tymi zasranymi bandytami! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Brońmy Polski przed zgrają niemieckich faszys 06.05.06, 22:30 o widze ze zaczynam cie tresowac, to dobrze jak na zwierze ktore potrafi tylko szczekac bedacym tylko faszystowskim scierwem tyle tylko ze pod inna flaga i godlem to calkiem nizle, coz pasjonujaca ta tresura. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Brońmy Polski przed zgrają niemieckich faszys 06.05.06, 22:31 ej nie podoba ci sie gebelsie mój obrazek??!! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Bronmy polski przed goebelsami z ONRu i MW 06.05.06, 22:35 szujami i lze patriotami ktore sa na smyczy u$$a. Odpowiedz Link Zgłoś
goleo88 Re: Bronmy polski przed goebelsami z ONRu i MW 06.05.06, 22:38 mowa o merkel? Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Bronmy polski przed goebelsami z ONRu i MW 06.05.06, 22:50 mowa o tobie i tobie podobnych polskich naziolach nie rozniacych sie nieczym od hitler jugend tyle ze mowiacych po polsku i ich politycznych idolach vide Sikorski Wasserman (brzmi po niemiecku- podobno zna niemiecki), Dorn i calej reszcie lze patryiotow, ich klakierow, i wszelkiej masci macicieli faszystowskich w tym polskim kocilku. Odpowiedz Link Zgłoś