Dodaj do ulubionych

A rzeczywistosc jest taka ,...

08.05.06, 14:12
Mimo historycznie niskiego index'u bezrobocia , coraz wiecej ludzi , ktorych
nie stac na splate domu - Cos tu nie gra ,...

uklony

============================================================================

Foreclosures Up 72 Percent From Last Year
========================================================
Georgia, Colorado and Indiana Post Nation’s Highest ,...

National foreclosure filings continued to climb in the first three months of
2006, evidence that more U.S. homeowners are struggling to stay current on
their monthly mortgage payments.

A total of 323,102 properties nationwide entered some stage of foreclosure in
the first quarter of 2006, a 72 percent year-over-year increase from the
first quarter of 2005 and a 38 percent increase from the previous quarter,
according to the RealtyTrac™ U.S. Foreclosure Market Report. The nation’s
quarterly foreclosure rate of one new foreclosure for every 358 U.S.
households was higher than in any quarter of last year.

www.realtytrac.com/pub/articles/aol/foreclosure_trends_2006Q1.asp?m=1
Obserwuj wątek
    • arap1 Re: A rzeczywistosc jest taka ,... 08.05.06, 14:14
      masz problemy explicit z hipoteka...mu tobie pomozemy..oczewiscie nie za
      darmo :-)))
      • explicit Re: A rzeczywistosc jest taka ,... 08.05.06, 14:34
        Tyle co split placi to split znajdzie na ulicy - Split kupil dom w czasach jak
        dom byl warty ceny , nie to co teraz - Od tej pory , podatek za obecna wartosc
        jest prawie tyle , co moje payments ,...

Thanks anyway ,...

uklony

==============================================================================

masz problemy explicit z hipoteka...mu tobie pomozemy..oczewiscie nie za
        darmo :-)))
    • polski_francuz Prace 08.05.06, 14:55
      sa coraz mniej platne i wzrost gospodarczy powoduje sie wzbogacanie firm (i i
      ich wlascicieli) a nie pracobiorcow.

Pogoda dla bogaczy.

PF
      • wobo1704 Re: Prace 08.05.06, 15:16
        'Ekonomia polityczna socjalizmu'
        • polski_francuz Re: Prace 08.05.06, 15:25
          Wywiad z profesorem Harvardu w jednym z ostatnich Spieglow.

Spiegel Leser wissen besser.

PF
          • explicit Re: Prace 08.05.06, 17:45
            Jakis niezbyt rozmowny ten twoj profesor :)))

uklony

Wywiad z profesorem Harvardu w jednym z ostatnich Spieglow.

Spiegel Leser wissen besser.
            • polski_francuz Re: Prace 08.05.06, 18:11
              Tyle mi zostalo:)

PF
    • gspnstr Re: A rzeczywistosc jest taka ,... 08.05.06, 17:49
      > Mimo historycznie niskiego index'u bezrobocia , coraz wiecej ludzi , ktorych
      > nie stac na splate domu - Cos tu nie gra ,...

Wyzej platne 'production jobs' wyjechaly do Chin, Indii itp. Wzrost jest w
      sektorze uslug, a te sa duzo mniej platne. A zeby nie wygladalo zle w
      statystykach, ludzie Busha je zmienili (w tym sa dobrzy). Na przyklad, dzieciak
      obracajacy hamburgery w McD's i rozlewajacy COca Cole to teraz "produkcja" - no
      bo musi zmieszac syrop z woda... ;o)

Ciekawe, ze sposrod krajow rozwinietych, w USA jest teraz najtrudniej
      przeskoczyc z niskiej grupy zarobkowej do wysokiej.
    • dana33 Re: A rzeczywistosc jest taka ,... 08.05.06, 18:22
      geeeez, rozlupaniec..... zerowiec przenosi sie do mobile home park?
      • ben_shaprut Tylko się nie popluj z radości - w twoim wieku 08.05.06, 23:05
        trzeba już o tym myśleć...
    • felusiak1 Ale wodę lejesz split ...................... 08.05.06, 19:04
      Foreclosures zawsze były i zawsze będą.
      Ten artykulik mówi, że 1 na 358 domów jest w jakims stadium foreclosure.
      W rzeczywistości ten wskażnik to delinquency rate, który zwykle wacha sie
      pomiędzy 4% a 5%. W tej chwili wynosi 4.7%. Foreclosure rate wynosi 0.99%,
      spadek z 1.15%.
      Czyli tak naprawdę to nie jeden na 358 domów jest w opałach lecz raczej
      1 na 1600 domów.
      www.mortgagebankers.org/NewsandMedia/PressCenter/40245.htm
      PS. Naprawdę rozbawia mnie do śmiechu to ciągłe wasze pisanie o tym jak jest
      żle. I jakie to wysokie zarobki osiagali fabryczni przy taśmie. Ale podobno
      teraz juz tego typu pracy w USA nie ma. Zostały same Makdonaldy.
      To sa tzw. uninformed opinions co po polsku można byłoby określić jako
      opinie wymyślone przez opiniodawcę.
      Ilość pracowników zatrudnionych w produkcji przemysłowej wzrosła o 130 tys. w
      porównaniu do kwietnia 2005. W tym samym okresie ilośc zatrudnionych w handlu i
      fast foodach wzrosła odpowiednio o 61 tys i o 6 tys. pracowników.
      Wszyscy również więcej zarabiamy a swiadczy o tym fakt, że wpływy do dkarbu
      państwa z podatków od dochodów znacznie wzrosły a przecież wiemy, że stopy
      podatkowe zostały obniżone.
      Dajcie sobie spokój z waszymi dyrdymałami.
      • explicit Re: Ale wodę lejesz split ...................... 08.05.06, 22:56
        U was zaledwie 1-sza po poludniu , a ty juz na oczy nie widzisz - Po co mi tu
        wtykasz statystyki z 'dwoch ostatnich kwartalow '05 (tez z tendencja zwyzkowa)
        skoro mowa o pierwszym kwartale '06 w porownaniu z pierwszym '05 ,...

uklony

Sprostowanie z naglowkiem (propozycja) "Nie ze mna te numery" wyslij tutaj ,...

www.realtytrac.com/pub/articles/aol/foreclosure_trends_2006Q1.asp?m=1
        Aha , nie zapomnij sie podpisac ,... :)

uklony

National foreclosure filings continued to climb in the first three months of
        2006, evidence that more U.S. homeowners are struggling to stay current on
        their monthly mortgage payments.

A total of 323,102 properties nationwide entered some stage of foreclosure in
        the first quarter of 2006, a 72 percent year-over-year increase from the
        first quarter of 2005 and a 38 percent increase from the previous quarter,
        according to the RealtyTrac™ U.S.
        WASHINGTON, DC (March 16, 2006) — The delinquency rate for mortgage loans on
        one-to-four-unit residential properties was 4.70 percent at the end of the
        fourth quarter, up from 4.38 percent in the fourth quarter of 2004 and 4.44
        percent in the third quarter of 2005,
        • felusiak1 Re: Ale wodę lejesz split ...................... 08.05.06, 23:16
          Dla mnie możesz wierzyć w latające dywany.
          "some stage of foreclosure" to eufemistycznie wyrażona delinquency rate.
          Jak wiemy 80% delinquent accouns nie ulega foreclosure.

Still, even with the increase in foreclosures and delinquencies, the numbers are
          generally not alarming to economists, as they are rising from historically low
          levels. The market is simply returning to more typical levels, this line of
          thinking goes.
          www.realestatejournal.com/buysell/markettrends/20060417-reed.html
          The reasons behind the higher rates of foreclosures and delinquencies vary
          somewhat, but there are two primary drivers, said Lou Barnes, a partner with
          mortgage banking firm Boulder West Financial Services in Boulder, Colo.

One is family economic distress, often related to job loss or divorce. Another
          is a slowing pace of home-price gains. And what the states hit hardest by
          mortgage foreclosures have in common is relatively low home-price appreciation
          (compared with the national average) over the past few years, typically combined
          with below-trend job growth.

Rapid real estate appreciation and record-low interest rates in recent years
          have driven the national foreclosure rate below historical averages, but many
          homeowners are more susceptible than ever to falling into foreclosure if there's
          a slight change in the economic climate.
          www.realtytrac.com/education/noframes/documentation/AvoidForeclosure.html
          A teraz możesz przelecieć się latajacym dywanem.
          • explicit Re: Ale wodę lejesz split ...................... 09.05.06, 00:34
            "One is family economic distress, often related to job loss or divorce" ,
            "below-trend job growth" - Rozwody byly i sa na "normalyn" poziomie :)

uklony

The reasons behind the higher rates of foreclosures and delinquencies vary
            somewhat, but there are two primary drivers, said Lou Barnes, a partner with
            mortgage banking firm Boulder West Financial Services in Boulder, Colo.

One is family economic distress, often related to job loss or divorce. Another
            is a slowing pace of home-price gains. And what the states hit hardest by
            mortgage foreclosures have in common is relatively low home-price appreciation
            (compared with the national average) over the past few years, typically combined
            with below-trend job growth.
            • felusiak1 split, my dear friend 09.05.06, 03:46
              naprawdę nie masz gruntu. daj sie wyłowic.
              pozycja kuczna z podskokiem.
              jak ryby sie łapały w weekend?
              • explicit Re: split, my dear friend 09.05.06, 04:10
                Wiecej takich postow a "zakuty leb" przylgnie na amen - Co do ryb to uparly sie
                w niedziele i nie otwieraly pyska - Ty moglbys wziasc z nich przyklad , jak nie
                masz argumentow ,... :)

uklony

• aaron_brown Re: Ale wodę lejesz split ...................... 09.05.06, 04:16
              amortyzacja hipoteki rozciagnieta w czasie na 30 a nie 25 lat to tez wymysl
              amerykanski.Wyobraz sobie co sie wydarzy jak np.rate pojdzie w gore o cale 4%,a
              4% od kazdych 100 000 to kupa kasy, mortgage po 300 000 to juz nie rzadkosc,
              klienci beda beczec jak barany niosac klucze od domu do banku,nieciekawa
              perspektywa, nie uwazasz ?!
              • explicit Re: Ale wodę lejesz split ...................... 09.05.06, 04:33
                Ci kupili na tz. "fixed rate" , sa bezpieczni - Nie chcialbym byc w pozycji
                tych ktorzy podpisali "ajustible" , czy inne "creative" financing ,...

uklony

amortyzacja hipoteki rozciagnieta w czasie na 30 a nie 25 lat to tez wymysl
                amerykanski.Wyobraz sobie co sie wydarzy jak np.rate pojdzie w gore o cale 4%,a
                4% od kazdych 100 000 to kupa kasy, mortgage po 300 000 to juz nie rzadkosc,
                klienci beda beczec jak barany niosac klucze od domu do banku,nieciekawa
                perspektywa, nie uwazasz ?!
                • aaron_brown Re: Ale wodę lejesz split ...................... 09.05.06, 05:20
                  masz racje, ty czy ja zawsze sobie juz damy rade bo kupilismy domy za w miare
                  normalne ceny, dzisiaj to jest totalne wariactwo to w co ludzie sie pchaja i
                  jakie maja splaty + zycie,karty kredytowe, utrzymanie auta ,itd., trzeba miec
                  dzisiaj dobra prace zeby cie bylo na to wszystko stac.
                  • explicit Re: Ale wodę lejesz split ...................... 09.05.06, 14:12
                    Bez karty kredytowej mozna zyc , uwierz mi , ja zyje - Dobrze miec debit card
                    in case of emergency i to wszystko ,...

uklony

zycie,karty kredytowe, utrzymanie auta ,itd., trzeba miec dzisiaj dobra prace
                    zeby cie bylo na to wszystko stac.
                    • aaron_brown Re: Ale wodę lejesz split ...................... 09.05.06, 16:30
                      ja rowniez nie uzywam, kiedys mialem cztery, duza wygoda i spokoj, no i
                      rachunki nie przychodza, kiedys nie miescily sie w skrzynce jak przyszly na raz.
                      • felusiak1 Ale dym idzie az w oczy szczypie. 09.05.06, 19:00
                        split nie majac argumentów grzężnie po uszy a teraz ty z madrościami rodem z
                        grinpojntu.
                        "Lepiej nie mic kart kredytowych bo pokusa duża"..... Może dla dzieci ale dla
                        dorosłych?
                        "Domy kiedyś były po normalnych cenach a teraz wariactwo." ..... Naprawdę?
                        Przeciez kupujac dom za normalna cenę nie dysponowałeś gotówką to jaka różnica?
                        W 1991 dom, który dziś kosztuje 550 tys. kosztował 220 tys. Wtedy nie było
                        kupców a dzisiaj brak sprzedających i kupcy w kolejce. Ciekawe dlaczego?
                        Wpłacając 20% a reszta na 30 lat w 1991 roku miesięczna spłata wynosiła
                        1497 dolarów a dzis wynosi $2638. W 1990 czynsz za dwusypialniowe mieszkanie w
                        Kew Gardens wynosił 650 dolarów a dzisiaj 1300 dolarów. Przejazd metrem
                        kosztował dolara, dziś dwa dolary. Midtown Tunnel kosztował $1.75, dzis $4.50.
                        A żeby było całkiem do śmiechu to ten dom, który dzisiaj kosztuje 550000 a w
                        1990 kosztował 220000, w 1974 roku można było kupić za 32000.
                        Za 15 lat ci co kupuja domy dzisiaj bedą mówić to co aaron. Kiedys domy były po
                        normalnych cenach.

powiem szczerze, że mecza mnie te szkolne wywody, które prezentujecie tu tak
                        jakbyście z tego żyli.
                        • explicit Re: Ale dym idzie az w oczy szczypie. 09.05.06, 22:48
                          W '86 za dwusypialniowe z garazem w Kew Gardens one block od Main na wschod ,
                          dwa od Union na polnoc w 6-cio rodzinnej klatce (hot water and heat included)
                          placilem $ 395.00 , wprowadzilem sie do niego 6 lat wczesniej za 305.00 na m-c.

Moje minimum (sign painter) bylo $ 75.00 , chocbym nawet pojechal domalowac
                          kropke a jak mielem dobre zlecenie i jak sie przylozylem do roboty to za
                          8 godzin pracy zarobilem na rent . Dzis patrzac na kolegow po fachu nawet zbyt
                          nie zaluje ze jestem na disability .

Cholera , proponowano mi kupno tego apartamentu (co-op) za niecale $ 34.000 i
                          nie kupilem , zgadnij dlaczego ?

Felusiak , ja kupilem moj dom w '87 za 69950.00 , wczoraj na sasiedniej ulicy
                          widzialem podobny , 2/3 mojego lot , bez view (ja mam view z domu i backyard na
                          Cascades i Mt Rainier) facet krzyczy $ 369995.00 , albo kto da wiecej , ja moge
                          spokojnie zadac 50 tys wiecej i wiem ze dostane ,...

Przecietna sila nabywcza zarobkow tutaj , w tym okresie nie spadla jak w innych
                          rejonach , a poszla w gore dzieki tytanom z Microsoft , Motorola , E-bay i
                          kilku innych succesful corporations (forget Boeing) ale w zadnym wypadku nie ma
                          pokrycia w ponad 6-cio krotnym skoku cen domow w tym okresie .

Kilku procentowy wzrost sily nabywczaj zarobku z ponad 6-cio krotnym wzrostem
                          cen real estate (najwiekszy inwestment w zyciu) z takich czy innych powodow ,
                          (tutaj akurat z racji an enviromental "concerns" and stupid regulations) , nie
                          odzwierciedla statystyk , tak ze daj se chlopie spokoj z tym swoim mumbo-jumbo
                          numbers in your face , bo kto tu zyje pare lat , ma wlasny obraz rzeczywistosci

Prawda jest taka , koles , ponad 3/4 Amerykanow jest przeciwna Outsorcing Jobs
                          NAFTA, GAT, WTO, Foreign Aid, Amnesty dla Illegals, a Bush i ty z nimi , wtyka
                          nam to w gardlo na sile i twierdzi , ze jest good for us ,...

Nie wiem kim jestes , stary i co robisz for living , ale chyba niewiele skoro
                          stac cie tu pilnowac political correctness - Przypominasz mi pewnego kmiota z
                          Moniek , mojego superviser , ktory mi w mojej pierwszej pracy po przyjezdzie do
                          Ameryki tlumaczyl co mam robic zeby boss sie mnie nie pozbyl , bo za duzo
                          pytam . Well boss dal mi bilet po sezonie na poinsettia , znaczy siem po nowym
                          roku , dzieki temu zaczlem szukac i dostalem sie do pracowni plastycznej , gdzie
                          przeszedlem na swoje po krotkim stazu , moj ex-superviser chyba do dzisiaj
                          gnije w tej cieplarni i cwiczy turystow ,...

Troche kaszanka , ale mam nadzieje ze strawisz ,...

uklony

W 1990 czynsz za dwusypialniowe mieszkanie w Kew Gardens wynosił 650 dolarów a
                          dzisiaj 1300 dolarów.
                          Za 15 lat ci co kupuja domy dzisiaj bedą mówić to co aaron. Kiedys domy były po
                          normalnych cenach.

• i-love-2-bike Re: Ale dym idzie az w oczy szczypie. 09.05.06, 22:51
                            tia felusiak juz chyba ma szklane oczy i nos dluzszy od pinokia,ze takie bzdury
                            wypisuje. on chyba zarabia na zycie klamiac,bo nie uwierze,ze ktos normalny nie
                            widzi tego co sie dzieje i dlaczego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka