Dodaj do ulubionych

Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda

IP: *.net.autocom.pl 26.01.03, 11:07
Jako Palestyńczyk na wygnaniu pytam ci Tomku bedąc w Izraelu..moze nawet w
domu mego żadka czy kuzena czy znajomych palestynczykóe obcne żyjących w
obozach dla ochodżców
1- co sądziesz o ludziach ktorze zabieraja ci dom w ktorym mieszkasz z
rodziną od wielu lat..lub zabierają ziemię ktorą twoja rodzina uprawia z
pokolenia na pokolenia
2-jak czujesz wiedząc żołnierze zabojaja twojego syna ,męża ,mama i ojca
3- jak czuijesz wiedząc żółnierza ktory nie pozwala ci wejść do światynyi i
modlic się za zamordowaną rodziną
4- jak czujesz że już nie masz dom ,ziemi, pracy , niemasz co jeśc..gdzie
spać..?
to jest proste ludzkie pytania..proszę nie odpowiedaj mi że 2000 lat
p.n.e tam byli żydzi pamietaj że nigd nie wygnał żydów z histortyczny
Palestyny i do 1917 r był ich 56000 a Arabów 700000 żyli w zgodzie
powiedz mi co łaczy żyda z Polskiego Tarnowa i zyda z Rosjii czy z Ethiopi
Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: *.proxy.aol.com 26.01.03, 11:10
      Gość portalu: Omar napisał(a):

> Jako Palestyńczyk na wygnaniu pytam ci Tomku bedąc w Izraelu..moze nawet w
      > domu mego żadka czy kuzena czy znajomych palestynczykóe obcne żyjących w
      > obozach dla ochodżców
      > 1- co sądziesz o ludziach ktorze zabieraja ci dom w ktorym mieszkasz z
      > rodziną od wielu lat..lub zabierają ziemię ktorą twoja rodzina uprawia z
      > pokolenia na pokolenia
      > 2-jak czujesz wiedząc żołnierze zabojaja twojego syna ,męża ,mama i ojca
      > 3- jak czuijesz wiedząc żółnierza ktory nie pozwala ci wejść do światynyi i
      > modlic się za zamordowaną rodziną
      > 4- jak czujesz że już nie masz dom ,ziemi, pracy , niemasz co jeśc..gdzie
      > spać..?
      > to jest proste ludzkie pytania..proszę nie odpowiedaj mi że 2000 lat
      > p.n.e tam byli żydzi pamietaj że nigd nie wygnał żydów z histortyczny
      > Palestyny i do 1917 r był ich 56000 a Arabów 700000 żyli w zgodzie
      > powiedz mi co łaczy żyda z Polskiego Tarnowa i zyda z Rosjii czy z Ethiopi
      Zalosny z cibie podszywacz pulacku,zajmij sie lepiej swoja BIDA w
      Polsce,kretynie !!!
    • Gość: Tomek44 GUPIE PYTANIE !!!! IP: 209.234.157.* 26.01.03, 11:14
      KURWA , TY GUPI ARABKU !!

CZYZ ZES NIE CZYTAL BARANIE JEDEN STAREGO TESTAMENETU ??

SAM BOG TAM WYRAZNIE NAPISAL , ZE ZIEMIA OD SYNAJU DO
      EUFERATU DO ZYDOW NALEZY I DO ZYDOW TYLKO !!!!!

PIERDOLE TE WASZA UN , PIERDOLE TA WASZA KONWENCJE
      GENEWSKA , PIERDOLE TE WASZE PRAWO MIEDZYNAROWOEE

BOG ZIEMIE DAL NAM , I NAM TYLKO

• Gość: jojo Re: GUPIE PYTANIE !!!! IP: *.proxy.aol.com 26.01.03, 11:17
        Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> KURWA , TY GUPI ARABKU !!
        >
        > CZYZ ZES NIE CZYTAL BARANIE JEDEN STAREGO TESTAMENETU ??
        >
        > SAM BOG TAM WYRAZNIE NAPISAL , ZE ZIEMIA OD SYNAJU DO
        > EUFERATU DO ZYDOW NALEZY I DO ZYDOW TYLKO !!!!!
        >
        > PIERDOLE TE WASZA UN , PIERDOLE TA WASZA KONWENCJE
        > GENEWSKA , PIERDOLE TE WASZE PRAWO MIEDZYNAROWOEE
        >
        > BOG ZIEMIE DAL NAM , I NAM TYLKO
        >
        >
        HE HE HE,KTOS TU PANA ZYDA UDAJE !!!
    • Gość: hawk Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: proxy / *.vc.shawcable.net 26.01.03, 11:17
      Skieruj te pytania do Busha, moze on bedzie mogl ciebie zrozumiec, prawdopodnie
      on nie wie o waszych losach, o ile bedziesz w stanie dotrzec do jego komorek
      mozgowych.
      Pozatem jak na goscia piszesz calkiem calkiem po polsku.
      • Gość: jojo Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: *.proxy.aol.com 26.01.03, 11:19
        Gość portalu: hawk napisał(a):

> Skieruj te pytania do Busha, moze on bedzie mogl ciebie zrozumiec,
        prawdopodnie
        >
        > on nie wie o waszych losach, o ile bedziesz w stanie dotrzec do jego komorek
        > mozgowych.
        > Pozatem jak na goscia piszesz calkiem calkiem po polsku.
        No wlasnie,choc moim nibynieprzyjacielem jestes zauwazyles sam,ze cos tu ie
        tak,no nie ?
    • Gość: Tomek44 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: proxy / 213.8.97.* 26.01.03, 11:37

> obozach dla ochodżców
      > pokolenia na pokolenia
      > spać..?

1) Mysle, ze sa okrotni, chyba, ze odplacaja sie na tej rodzinie za niegodne
      czyny.
      2) Mysle, ze sa okrotni, chyba, ze odplacaja sie na tej rodzinie za niegodne
      czyny.
      3) Mysle, ze sa okrotni, chyba, ze odplacaja sie na tej rodzinie za niegodne
      czyny.
      4) Czuje sie fatalnie,chyba, ze na to zasluguja.
      Byloby inaczej gdyby nie atak wszystkich sasiadow arabskich churmem na mlody
      Izrael w 1948 roku.

• omarr Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda 26.01.03, 13:24
        Tomek.. cały czas oglądam Aljazeera i na żywo wiedzę co bochatrowie twoje
        armii robia..morduja znieszczą ..już praktyczny niema infrastruktura w Gazyi
        Khanyonis i innych miastach..wszystkie projekty i budowe ktore zostały
        zrealizowany z pomoc UE i innych krajów już na marno..komu służy ten wielki
        odwet..przy okazja na twoim miejscu bym wstedził tych bochaterów ktorze nie
        wysiadaja z czolgu czy z pancernego samachodzu..czy kiedy F16 ostrzelwiuje
        glinanie domy..i kiedy lofa czółg jest skierownae do kobiet i dzieci ..żadna
        bochterstwa ..czekawy jestem gdzie ty byłes na słuzby wojskowy..? czy
        myślesz że teraz ludność palestynska będzie kochała was i dazy do pokoju? jak
        byś ty reagował
        pozdrawiam
        • Gość: Tomek44 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: proxy / 213.8.97.* 26.01.03, 13:37
          omarr napisał:

> Tomek.. cały czas oglądam Aljazeera i na żywo wiedzę co bochatrowie twoje
          > armii robia..morduja znieszczą ..już praktyczny niema infrastruktura w
          Gazyi
          > Khanyonis i innych miastach..wszystkie projekty i budowe ktore zostały
          > zrealizowany z pomoc UE i innych krajów już na marno..komu służy ten wielki
          > odwet..przy okazja na twoim miejscu bym wstedził tych bochaterów ktorze nie
          > wysiadaja z czolgu czy z pancernego samachodzu..czy kiedy F16 ostrzelwiuje
          > glinanie domy..i kiedy lofa czółg jest skierownae do kobiet i dzieci ..żadna
          > bochterstwa ..czekawy jestem gdzie ty byłes na słuzby wojskowy..? czy
          > myślesz że teraz ludność palestynska będzie kochała was i dazy do pokoju?
          jak
          > byś ty reagował
          > pozdrawiam

Ty na to patrzysz oczami telewidza. Zastanow sie dlaczego ta akcja? Co by sie
          stalo gdyby ta rakieta wystrzelona z Gazy na Sderot trafila nie obok szkoly
          tylko w szkole?
          Juz Ci pisalem, ze nic nie dzieje sie bez powodu.
          A Ty i inni patrzycie i widzicie tylko to co reporter chce, abyscie zobaczyli.
          Dlaczego nie pokazali szkoly w Sderot? Bo tam na szczescie ludzie uciekli do
          schronu. A gdyby nie zdazyli? Kto zaczyna, ten musi liczyc na odpowiedz.
          Takie sa reguly.
        • Gość: dana33 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 26.01.03, 13:50
          omarr napisał:

> Tomek.. cały czas oglądam Aljazeera i na żywo wiedzę co bochatrowie twoje
          > armii robia..morduja znieszczą ..już praktyczny niema infrastruktura w
          Gazyi
          > Khanyonis i innych miastach..wszystkie projekty i budowe ktore zostały
          > zrealizowany z pomoc UE i innych krajów już na marno..komu służy ten wielki
          > odwet..przy okazja na twoim miejscu bym wstedził tych bochaterów ktorze nie
          > wysiadaja z czolgu czy z pancernego samachodzu..czy kiedy F16 ostrzelwiuje
          > glinanie domy..i kiedy lofa czółg jest skierownae do kobiet i dzieci ..żadna
          > bochterstwa ..czekawy jestem gdzie ty byłes na słuzby wojskowy..? czy
          > myślesz że teraz ludność palestynska będzie kochała was i dazy do pokoju?
          jak
          > byś ty reagował
          > pozdrawiam

nu, omar, jak ci powiedzialam, ze nie jestes objektywny, to sie oburzyles:
          zacznija patrzec nie tylko na al jazeera, poogladaj rownez inne stacje tv, sky
          news, bbc, rtl, zobacz, co tam pokazuja i posluchaj co tam mowia...
          • Gość: Omar Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: *.net.autocom.pl 26.01.03, 14:01
            Dana..i Tomek..ja oglądam wszystkie stacji tv w tym Izraeliskij po
            arabsku..problem nie jest tutaj.. gdyby niebyła okupacja nie byłby zamachy any
            ruchu oporu.o wymagacie od mnie żebym był obiektywny czy jesteście
            obiektywne? ja naprawda nie moge paczyć i nie popieram zamachow nie mogę
            oglądasz ja kobieta czy dziecko izraeliski jest ofiara..ale Ty dana czuje ze
            z obrzejmością oglądasz na cierpienia palestynczyków ..dlaczego Izrael nie
            wycof asie zZiem Palestynskich? dlaczego nie zgodzi się na obecności miedzy
            narodowych obserwatorow? wtedy nie będzi zamachów ..ludzie bedą walczyć o
            swoich bytu..
            • Gość: Tomek44 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: proxy / 213.8.97.* 26.01.03, 14:19

> Dana..i Tomek..ja oglądam wszystkie stacji tv w tym Izraeliskij po
              > arabsku..problem nie jest tutaj.. gdyby niebyła okupacja nie byłby zamachy
              any
              > ruchu oporu.o wymagacie od mnie żebym był obiektywny czy jesteście
              > obiektywne? ja naprawda nie moge paczyć i nie popieram zamachow nie mogę
              > oglądasz ja kobieta czy dziecko izraeliski jest ofiara..ale Ty dana czuje
              ze
              > z obrzejmością oglądasz na cierpienia palestynczyków ..dlaczego Izrael nie
              > wycof asie zZiem Palestynskich? dlaczego nie zgodzi się na obecności miedzy
              > narodowych obserwatorow? wtedy nie będzi zamachów ..ludzie bedą walczyć o
              > swoich bytu..

Nie bardzo rozumiem. Czy Ty jestes cyniczny, czy naprawde nie rozumiesz.
              A jezeli wierzysz w to co piszesz, to mysle, ze to duza naiwnosc.
              Gdyby tak bylo jak piserz, wszystko bylo by proste. Tylko, ze tak nie jest i
              nie bedzie. Nie z ekstremistami arabskimi.
              Wiesz dlaczego boimy sie teraz atakow terrorystycznych. Dlatego, ze maja byc
              wybory i moze sie zdarzyc, ze Szaron nie wygra, wiec trzeba mu atakami pomoc.
              Taka jest rzeczywistosc. Palestynczycy chca Szarona!!! Tak jak chcieli
              Nataniahu zamiast Baraka.To dla nich najlepsze wyjscie. Trzeba pokazac swiatu
              jacy oni sa biedni. A z innym, jakims liberalem by to nie wygladalo tak
              wiarygodnie.
              • Gość: Omar Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: *.net.autocom.pl 26.01.03, 15:25
                Tomek ..ja to samo moge ci pytasz czy jesteś cyniczny czy niechcesz
                rozumieć..przed chwielę wiedziałem pogrzeb 12 palestynczyków w Gazy..mimo
                wasza przewaga ludzie weszli na ulicjach..145 sklepe zostały całkowity
                znieszczone..wiesz co to jest? tzn kilka set rozin będzie bez dochodu i bez
                pracy..tzn ze kilka dzisiąt nowych bojwnikow Hamasa..za dzien dwa .trzy bedzie
                odwet po tak obiecował Dr.A.Rantiesy..co bedziesz pisał? jak bedzie twoj
                komentarz wiedząc krew żydowska i ofiar wśród żydów? czy teraz jesteś
                zadwolony że tle morderce palestynczyce nie żyją..zgadzam się z toba ze Szaron
                bedzie korzystał to ..ale sam wiesz że on dwa lata temu pbiecował wam
                bezpieczynstwa ..nic teg..po jak ci mowiłem nie będzimy barane do
                bicia...zrozum to Szaron Mofaz .Fuad .Arafat. AbuMazen i Abu ala..itd zyją i
                grają
                rozwiązania stop okupacja..stop zamachy
        • Gość: zbalansowany Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: *.mel.connect.com.au / *.mel.dialup.connect.net.au 26.01.03, 13:55

Boje sie zostac okrzyknietym antysemita wiec cytuje dzisiejszy izraelski
          haaretz, chociaz kto wie, wczoraj zacytowalem Rabiego i tez zostalem
          antysemita.

Guilt by association

Their brothers are convicted terrorists. Now their families' homes have been
          sealed or demolished. Moussa Udeh and Samer Abasi talk about their brothers
          and their lives

By Gideon Levy

(relevant fragment)

Amid the mounds of stone and twisted tendrils of iron left behind when the IDF
          destroys a house in the territories, some glimmer of life always catches the
          eye. In Silwan, in East Jerusalem, among the ruins of terrorist Wisam Abasi's
          house this week there was an aluminum walker, bent. The IDF last week
          destroyed his house, and his cousin Atem's house farther down the slope of the
          crowded alleyway.

Since the start of the current intifada, the IDF has destroyed 82 homes of
          terrorists on the West Bank and 30 in Gaza. More than 100 families are
          homeless, including nearly a thousand children upon whom the sins of their
          fathers have been visited.

"Eight hours before he was arrested, I saw him. He sat for a while and then
          left. At the prison, I saw his morale was pretty high.

Now tell me this, when Israel destroys their homes, what does that do to
          them? When a suicide bomber goes to Israel and blows himself up and they
          destroy his house, you think his neighbor or his friend will take it quietly?
          It just makes things worse.
          When they did it here, you think everyone will just take it quietly? It's a
          deterrent?
          When a child of four or five sees the soldiers destroying the house, from
          that time until he's grown up he won't do anything bad, something like what
          the guys did?"

How should your brother have been punished?

"First of all, the police arrested him and put him in jail for life. So why
          destroy his house?
          The house has to stay there for his wife and kids. How are they supposed to
          live now? Where? On the street? I've got his wife and kids living with me now,
          and what will happen when I get married? His wife will stay here? There'll be
          no room. What he did was a big mistake.

"What do we say to the families of those killed? I tell them that what hurts
          them, hurts me. One of theirs is killed, it's like when one of ours is killed.
          One of theirs is arrested, it's like when one of ours is arrested. It hurts
          me."

• Gość: Tomek44 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: proxy / 213.8.97.* 26.01.03, 14:10
            Haarec to gazeta bardzo lewicowa. To gazeta pisana przez pieknoduchow i dla
            pieknoduchow. Nie specjalnie w ostatnim czasie popularna. Czytaja ja rowniez
            ci co interesuje ich dodatek ekonomiczny,niekiedy kulturany ale tylko te.
            Jak ci wiadomo pieknoduchy na calym swiecie, to bardzo dobrzy i porzadni
            ludzie, tylko nie zyja w rzeczywistosci, a bladza w oblokach. To artysci,
            pisarze i t.p. To czesto ludzie, ktorzy przez swoje poglady zdazaja do
            samounicestwienia. Dobroc, to piekna cecha, ale czasem trzeba byc twardym, bo
            cie zabija.
    • werw Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda 26.01.03, 14:08
      Znowu to samo. Nie wiem tylko czego tu więcej: głupoty czy bezczelności. Przedstawiciel narodu który rozpętał wojnę oskarża ofiarę, która jakimś cudem zdołała się obronić, że musi ponosić jej konsekwencje. To samo z wojną ?67: znowu zaatakowali z zamiarem zabicia wszystkich ? no coż, mówi Omar, przegraliśmy, to był błąd, zdarza się ? ale okupacja i obecny syf jest winą Izraela. A Szaron ? zbrodniarz. Barak- zbrodniarz. Mofaz ? zbrodniarz. (jeszcze się nie wypowiedział o innych). A Arafat ? symbol walki o niepodległość, postać historyczna, najbardziej umiarkowany przywódca. To samo teraz: IDF rozwali dom w którym produkują materiały wybuchowe: prześladują nas, holokaust, Oświęcim, robią z nas torebki, z włosów.
      To charakterystyczne dla całej ich kultury: brak jakiegokolwiek autokrytycyzmu, zdolności czy też chęci do retrospekcji i analizy. On już napisał, że za brak demokracji i istnienie dyktatur odpowiedzialny jest Zachód. A za wojnę w 48 odpowiada Wielka Brytania. Musimy pogodzić się z tym, że to wszystko jest nasza wina, a oni nie mają sobie nic do zarzucenia. Naszą winą jest także to, że PKB wszystkich krajów arabskich, odliczając dochód z ropy, równy jest PKB Finlandii, że sami nie potrafią wyprodukować długopisu. Nie chcę być źle zrozumiany: z radością powitam tych Arabów, którzy będą mieli chęć budować i unowocześniać własne kraje ale on niestety do nich nie należy.
      • Gość: Omar Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: *.net.autocom.pl 26.01.03, 14:45
        Niewiem dlaczego nie masz odwaga pisać twoj Imie wtedy mogłbym wracać do
        ciebie..ja nigdy nie mowiłem ż ezachod jest odpowiedzialny za
        wszystko..mowiłem że wszystkie dyktatorzy byli i są z poparciem ameryki i
        innych krajow wtedy UK i Francja i ZSRR..niegd nie krytkował ich zbrodni
        przeciw swoijm narodom.. wszysce wysokie urzęncecy i ministrowi skonczyli
        studia przed wszystkiem w USA..krol Fahad np Havard ..czy kiedys kolwiek
        Amerykaintersowała praw człowieka tam? dlaczego kiedy był stan wojnny w
        Polesce cały zachod byl przeciew i w wszystkich krajach arabskich jest
        praktyczny stan wojnny..nie mowie już o bron i samaloty przecież oni maja
        więcej niż Izrael amerykanski bron ale używaja ich przeciwko ich narodom lub w
        czasie defeld wojskowych..wyobraż sobie że większośc nadje sie na złom po go
        nie używali..i Ty i Dana i inne zwracaja do mnie jako ja jestem ich
        reprezbntant,,wyobraż sobie że jest ponad 200000 oczonych pochodzenia
        arabskiego na zachodzie i w USA jeden z nich dostał nagroda Nobla 3 lata temu
        w dzi.Chemii,..a co do mojej skromnej osoby też jestem bardzo wysoki
        wykwalowany specjlista z dzie.ropy naftowej i nie jesden duży projekt
        prowdziłem i przy okazji prrzez 15 lat pracowałem w przemsli naftowym nad
        zatłuka..straciłem prace miedzy innymi tylko dlatego jestem Palestynczykiem i
        mam innych poglądów..jestem przekonany gdyby mieli inna klasą rządzacych dawno
        niebyłby problem Palestynsko-Izraelisko.. ale to nie opoważnia Izrael do
        okupacji i wygnania nas..i mamy prawo do wolności i do godnego życia..wiem że
        arabska ulicja wrze ..jeżeli byłes w Londynie np możesz spotkac czasupism
        opozcji między innymi saudycki.. jestsmy nie tylko ofiarami izraela pisałem to
        kilka razy..i pisałem że pewngo dni narody arabski będa rozliczyć tych tzw
        przewodców jak rumunczec zrobili z Shashesko..proszę czytaj uważnej co pieszę
        pozdrawiam
        • werw Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda 26.01.03, 15:52
          Cieszę się, Omar, że masz okazję wykazać się odwagą podpisując się imieniem na forum. Niestety ja nie bardzo potrafię się znaleźć w tym co piszesz. Dopóki nie będziesz pisał, że sprzęt wojskowy państw arabskich nadaje się na złom, ?bo go nie używali?, mogę ci po kolei odpowiedzieć na ?zarzuty?, ale nie o to przecież chodzi: nie wątpię też że większość wysokich urzędników ma zagraniczne, najlepsze dyplomy ? w tym właśnie jest m.in. problem: że reszta nie potrafi czytać i pisać, że od małego wychowywana jest w kulcie śmierci i przemocy.

Istotą jest że:
          dopóki będziecie szukali przyczyn waszych niepowodzeń poza wami, dopóty będzie jak jest. Dopóki będziecie dążyć do zniszczenia Izraela, dopóty będzie okupacja. To wy nie chcecie pokoju i taka jest prawda.

Niezależnie od faktu, że mijasz się z prawdą pisząc o 200.000 arabskich uczonych na Zachodzie (jaki to byłby procent imigrantów?) , fakt, ze tacy jednak istnieją i dają sobie radę również powinien stanowić wskazówkę na czym powinniście się skupić w pierwszym rzędzie
          Również pozdrawiam. Życzę jak najlepiej wszystkim rozsądnym ludziom.
    • Gość: Jerzy Re: Pytanie do "Omara", Araba. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 26.01.03, 15:13

> obozach dla ochodżców
      > pokolenia na pokolenia
      > spać..?

W pazdzierniku 2000 r., gdy trwaly jeszcze negocjacje w Camp David, podczas
      ktorych Arabom, "reprezentowanych" przez Arafata Izrael oferowal odstapienie
      im 96% okupowanych terytoriow, gdy w dalszyn caigu trwala "intifada"(nie
      przerwano jej nigdy), arabska telewizja ( a wiec kontrolowana przez ludzi z
      band Arafata) nadala wypowiedz Ahmada Abu Halabii, bylego rektora uniwersytetu
      w Gazie. Oto, co powiedzial m.in. ten wyksztalcony i swiatly
      czlowiek, "pragnacy" pokoju:
      "(....) Przestepcami i terrorystami sa Zydzi. To ich trzeba wyrznac i zabic,
      jak rzekl Allah: " Walczcie z nimi, a Allah ich udreczy waszymi rekoma....Nie
      miejcie zmilowania nad Zydami. Gdziekolwiek byscie ich spotkali, zabijajcie
      ich. Nie oddamy ani jednegi ziarnka ziemi Palestyny-od Hajfy i Jaffy, Akry i
      Mulabbas, i Salama, i Majdal(...)"

Warto zauwazyc, ze byla to wypowiedz arabskiego "intelektualisty". Warto
      zauwazyc, ze wszystkie - przez tego arabskiego uniwersyteckiego rektora- ziemie
      leza w GRANICACH IZRAELA Z 1967 r.
      Jesli tak uwaza "elita" arabska, to jak mysli "czern"?

I jeszcze jedno: przestepca i zbrodniarz(morduje wlasnych obywateli), Arafat,
      nosi w klapie znaczek "Palestyny", ktora jest "wielka" w tym sensie, bowiem
      granicami swymi obejmuje takze...Liban.
      • Gość: Omar Re: Pytanie do 'Omara', Araba. IP: *.net.autocom.pl 26.01.03, 15:40
        Pan Jerzy...po pierwszy to jest kłamistwa propganda Izraela jakby Barak
        ofiarował zwrot 94% zachodzniego Brzegu..ale ty zapominasz o Osiedli zydowski
        i drogi do osiedli i ochrony ..itd stonowi to 33%całego Brzegu jak mozna
        stworzyć panstwa gdzie co kilka kilometery są punkty wojskowy izraeliski w
        celu ochrony osadników
        podrugie zgadzam się z tobą do powiedz tego pana..mamy rożnech
        organizacja ..po drugie strony tez są partia żydowski ktore chcą wyslac
        wszystkich palestynczyków do Jordania tzw polityka Transfer- przepomina ci że
        hamas i inny mieli poparcia .ciecha poarcia Izraela i USa po oni traktowali
        ich jako rownowaga dla Arafata..i naprawda arafat jest najbardziej umierkowany
        przewoda wśrod palestynczyków on podpisał układ z Osla..ja jestem
        przeciwnikiem styl jego rządu ale jest wybrany demkratyczny..gdyby nie była
        okupacja moze wybore dawno dodbyły sie...pamiętaj ze w okresie 1994-1998 hamas
        miał poparcia tylko 14..ludzie pragnili pokoju i porawa ich warunków życiowych
        • Gość: Jerzy Re: Pytanie do 'Omara', Araba. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 26.01.03, 18:06

> Pan Jerzy...po pierwszy to jest kłamistwa propganda Izraela jakby Barak
          > ofiarował zwrot 94% zachodzniego Brzegu..ale ty zapominasz o Osiedli zydowski
          > i drogi do osiedli i ochrony ..itd stonowi to 33%całego Brzegu jak mozna
          > stworzyć panstwa gdzie co kilka kilometery są punkty wojskowy izraeliski w
          > celu ochrony osadników
          > podrugie zgadzam się z tobą do powiedz tego pana..mamy rożnech
          > organizacja ..po drugie strony tez są partia żydowski ktore chcą wyslac
          > wszystkich palestynczyków do Jordania tzw polityka Transfer- przepomina ci że
          > hamas i inny mieli poparcia .ciecha poarcia Izraela i USa po oni traktowali
          > ich jako rownowaga dla Arafata..i naprawda arafat jest najbardziej
          umierkowany
          > przewoda wśrod palestynczyków on podpisał układ z Osla..ja jestem
          > przeciwnikiem styl jego rządu ale jest wybrany demkratyczny..gdyby nie była
          > okupacja moze wybore dawno dodbyły sie...pamiętaj ze w okresie 1994-1998
          hamas
          > miał poparcia tylko 14..ludzie pragnili pokoju i porawa ich warunków życiowych

Panie Omar.
          Cieszy nas wszystkich(ktorzy szczerze pragna pokoju w tej znekanej terroryzmem
          i wojnami czesci B.Wschodu) Pana wypowiedz, a w niej to mianowicie, ze jest
          Pan "przeciwnikiem stylu jego rzadow".
          Podkresla Pan rowniez to, ze macie "inne organizacje". Jakie to organizacje? Bo
          caly swiat slyszy, niestety, tylko o Arafacie, Hamasie i "brygadach Al-Aksa.

A jezeli sa takie grupy opozycyjne wobec Arafata i jego ludzi, to dlaczego w
          oficjalnych srodkach masowego przekazu w Autonomii nic o nich nie slychac? Czy
          ma Pan kontakt z tymi grupami? Co one mowia i jaka czesc spoleczenstwa
          interesuja? Kto torpeduje rozmowy przywodcow tych grup z Izraelem? Dlaczego
          przedstawiciele tych grup nie wypowiedza sie w srodkach masowego przekazu na
          Zachodzie, aby wszystkim uzmyslowic, ze sa jednak uczciwi(bo w to nie watpie)
          Arabowie, ktorzy pragna negocjacji z rzadem Izraela?

Podejrzewam, p. Omar, ze sa te grupy, przez "umiarkowanego" Arafata,
          jego "ministrow" i Hamas(bedacy faktycznie bardziej zakamuflowanymi
          arafatowcami)- sterroryzowane.
          W takiej sytuacji pokoj pomiedzy Izraelem a Arabami z Autonomii bedzie mozliwy
          tylko wtedy, gdy Arafat z ekipa zostanie unicestwiony( tu swietnie rozmumiem
          rozterke prem. Izraela, Sharona, ktory go wypuscil z rak. Brzmi to brutalnie,
          ale gdyby Arafat zostal zabity wczesniej-na co nie pozwalali Amerykanie- pokoj
          dawno bylby juz - o ile nie jest Pan fundamentalista islamskim( chce wierzyc,
          ze nie jest nim Pan)- ze nic nie usprawiedliwia wysylanie wlasnych obywateli(
          dzieci) na smierc. Dla kazdego Europejczyka i czlowieka sa to czyny odrazajace-
          nawet Pigmeje nie posuneliby sie do tego. Nie napotkalem takich faktow(procz
          Islamu) w historii zadnego narodu. Jak Pan to wytlumaczy? Rozpacza? Czy
          rzeczywiscie "okupacja" izraelska jest tak okrutna, ze czyny takie sa dla Was
          chlebem powszednim?
          Nie wiem, czy Pan jest Pan w stanie zrozumiec, czym jest dziecko dla nas i czym
          jest dziecko dla Zydow.

Jesli sie chce pokoju, to prawdziwy polityk nigdy nie powiedzialby:"Wszystko,
          albo nic" w sytacji, gdy oferuje mu sie prawie wszystko, co sie stracilo na
          wskutek nieprzemyslanych akcji wojennych. Wojna jest takze instrumentem
          polityk: jesli sie ja wywolalo juz pare razy i celow akcjami militarnymi nie
          osiagnelo, oznacza to, ze trzeba pojsc na ustepstwa. Umiec sie przyznac do
          porazki, to meska cecha - wyglada na to, ze tej cechy Wam brakuje. Czy sa
          Arabowie mescy, czy to tylko pozor?

Izrael szedl caly czas na ustepstwa, a Wy- nie. Gdy politycy wyczerpia swoje
          argumenty przemowi na koncu Galil- a wtedy znow przegracie militarnie. I znow
          bedziecie krzyczec, ze Was sie "morduje".

• werw Re: Pytanie do 'Omara', Araba. 26.01.03, 19:54
        Jakiś czas temu na "uniwersytecie" Al-Najah w Nablusie różnica zdań w jakiejś kwestii spowodowała, że studenci po prostu wyrzucili wykładowcę przez okno z drugiego piętra.
    • Gość: eWan Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 16:54
      Drogi Omarze,
      pytania w Twoim poście są jasne, a odpowiedź na nie jedna. Nikt nie
      ma wątpliwości, że pozbawianie ludzi domów czy zabijanie ich jest złem.
      Spór idzie jednak nie o to, jak brzmi odpowiedź na Twoje pytania, a o
      dwie inne rzeczy. Po pierwsze o odpowiedź na pytanie kto, historycznie
      rzec biorąc, był przede wszystkim odpowiedzialny za cierpienia
      Palestyńczyków (i również bardzo wielu Żydów) i po drugie, jak dalece
      świat dzisiejszy może sankcjonować przemoc i wojnę w imię naprawienia
      krzywd sprzed półwiecza.
      Pytania, które zadałeś odnoszą się bowiem do wszystkich, nie tylko do
      Palestyńczyków. Zwróć uwagę na to, że 90% ludności żydowskiej w Izraelu
      jest w sytuacji dokładnie takiej jak Ty. Oni wszyscy stracili swe domy
      w różnych krajach arabskich czy w Europie. Znany polski, nieżyjący już,
      polityk, Stefan Kisielewski wspominał w swoich pamiętnikach rok 1968,
      gdy wypędzono z Polski kilkadziesiąt tysięcy Żydów, że te kilkanaście
      tysięcy pozostawionych przez nich mieszkań było szczególnym prezentem
      dla komunistycznych władców Polski w warunkach ówczesnego kryzysu
      gospodarczego. Czy zatem chcesz ich wszystkich po raz kolejny wygnać
      po to, by naprawić swoją krzywdę?
      Zresztą nie tylko Żydzi się w tej sytuacji znaleźli. Przypomnij sobie
      historię Polski powojennej i przesiedlenie 8 mln Niemców i kilku
      milionów Polaków. Przypomnij sobie przesiedlenia Ukraińców. Przypomnij
      sobie przesiedlenia Turków i Greków po drugiej wojnie światowej,
      przesiedlenia milionów Hindusów i Pakistańczyków. Wreszcie przypomnij
      sobie przesiedlenia w czasie niedawnej wojny na Bałkanach. Czy dążysz
      do otwarcia przysłowiowej puszki pandory i próby przywołania status quo
      sprzed 1945 roku? Jeżeli tak, to dążysz do całkowitej destabilizacji
      świata i, być może, III wojny światowej. Bo żadne z tych ludów nie da
      się ponownie wypędzić. To jest oczywiste.
      A teraz kto za to ponosi odpowiedzialność? Odpowiedzialność jest funkcją
      władzy. Inaczej mówiąć, im wiecej masz władzy, tym wiekszą ponosisz za
      nią odpowiedzialność. Lub inaczej - odpowiedzialność zawsze spada na
      przywódców. Niemcy bardzo dużo zapłacili za zbrodnie Hitlera. Palestyńczycy
      zapłacili za błędy swoich przywódców, za współpracę Muftiego Jerozolimy
      z Hitlerem, za wypowiedzenie wojny w 1947 roku nowo powstałemu państwu
      arabskiemu, za swoją nieprzejednaną retorykę wojenną Nasera, za błędy
      Arafata. Może czas zmienić to przywódctwo? Nie powinno się dawać komuś
      popełnić dwa razy ten sam błąd. W jaki sposób Ghandi uzyskał niepodległość
      dla Indii - drogą pokojową. A jak skuteczna była I Intifada - a nie było
      wtedy tyle ofiar. Za przegraną wojnę się płaci. Często rachunek jest
      bardzo wysoki. Odsuńcie Arafata od władzy póki jeszcze czas.
      • krzys29 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda 26.01.03, 18:45
        Dlaczego Izrael nie zgadza sie na wprowadzenie miedzynarodowych sil rozjemczych?
        Dana i Tomek zapewne odpowiedza ,ze wszyscy nienawidza zydow i dlatego nie
        bedzie obcych sil rozjemczych .
        Z wloskiej prasy wiem ,ze na podstawie porozumien z Oslo w Hebronie stacjonuje
        (nie wiem ,czy jescze tam sa) mala jednostka wloskich karabinierow .Ktora miala
        utrzymywac spokoj miedzy 120 tysiacami palestynczykow z Hebronu i 400 zydami z
        kolonii .Wlosi byli regularnie napadani przez zydow ,przewaznie rzucano w nich
        kamieniami za ich antysemityzm .Zarzucacie Omarowi brak autorefleksji .Kiedy
        pacjent przychodzi do szpitala , i twierdzi ze wszyscy go nienawidza ,ze kazdy
        jest anty i moze nawet czeka na jego smierc ,to taki lekarz z mocy prawa musi
        takiego pacjenta izlowac ,bo jest niebezpieczny dla siebie i dla innych .Wy
        zydzi jestescie chorzy z nienawisci .
        • Gość: Tomek44 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: proxy / *.inter.net.il 26.01.03, 20:47
          krzys29 napisał:

> Dlaczego Izrael nie zgadza sie na wprowadzenie miedzynarodowych sil
          rozjemczych
          > ?
          > Dana i Tomek zapewne odpowiedza ,ze wszyscy nienawidza zydow i dlatego nie
          > bedzie obcych sil rozjemczych .
          > Z wloskiej prasy wiem ,ze na podstawie porozumien z Oslo w Hebronie
          stacjonuje
          > (nie wiem ,czy jescze tam sa) mala jednostka wloskich karabinierow .Ktora
          miala
          >
          > utrzymywac spokoj miedzy 120 tysiacami palestynczykow z Hebronu i 400 zydami
          z
          > kolonii .Wlosi byli regularnie napadani przez zydow ,przewaznie rzucano w
          nich
          > kamieniami za ich antysemityzm .Zarzucacie Omarowi brak autorefleksji .Kiedy
          > pacjent przychodzi do szpitala , i twierdzi ze wszyscy go nienawidza ,ze
          kazdy
          > jest anty i moze nawet czeka na jego smierc ,to taki lekarz z mocy prawa musi
          > takiego pacjenta izlowac ,bo jest niebezpieczny dla siebie i dla innych .Wy
          > zydzi jestescie chorzy z nienawisci .

Wojska miedzynarodowe, ktore mialy strzec granicy z Libanem pomogly
          Libanczykom uprowadzic naszych zolnierzy. Jest kaseta, ktora po wielkich
          klotniach, Kofi Anan udostepnil naszym sluzbom. Wyraznie widac tam pojazdy
          ONZ. Dopiero po obejrzeniu tej kasety, rodzice zolnierzy uwierzyli, ze ich
          dzieci nie zyja. Kofi Anan bardzo przepraszal. W tym czasie dostalo ONZ
          nagrode Nobla. A powinni byc bezstronni. Moge ci dac wiecej przykladow co sie
          u nas dzialo pod egida ONZ.
          Tlumaczono, ze to pojedynczy zolnierze, a nie cale ONZ. A jaka ja mam dzisiaj
          pewnosc, ze inni zolnierze nie beda podobni?
          • Gość: dana33 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 26.01.03, 23:55
            Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> krzys29 napisał:
            >
            > > Dlaczego Izrael nie zgadza sie na wprowadzenie miedzynarodowych sil
            > rozjemczych
            > > ?
            > > Dana i Tomek zapewne odpowiedza ,ze wszyscy nienawidza zydow i dlatego nie
            >
            > > bedzie obcych sil rozjemczych .
            > > Z wloskiej prasy wiem ,ze na podstawie porozumien z Oslo w Hebronie
            > stacjonuje
            > > (nie wiem ,czy jescze tam sa) mala jednostka wloskich karabinierow .Ktora
            > miala
            > >
            > > utrzymywac spokoj miedzy 120 tysiacami palestynczykow z Hebronu i 400 zyda
            > mi
            > z
            > > kolonii .Wlosi byli regularnie napadani przez zydow ,przewaznie rzucano w
            > nich
            > > kamieniami za ich antysemityzm .Zarzucacie Omarowi brak autorefleksji .Kie
            > dy
            > > pacjent przychodzi do szpitala , i twierdzi ze wszyscy go nienawidza ,ze
            > kazdy
            > > jest anty i moze nawet czeka na jego smierc ,to taki lekarz z mocy prawa m
            > usi
            > > takiego pacjenta izlowac ,bo jest niebezpieczny dla siebie i dla innych .W
            > y
            > > zydzi jestescie chorzy z nienawisci .
            >
            > Wojska miedzynarodowe, ktore mialy strzec granicy z Libanem pomogly
            > Libanczykom uprowadzic naszych zolnierzy. Jest kaseta, ktora po wielkich
            > klotniach, Kofi Anan udostepnil naszym sluzbom. Wyraznie widac tam pojazdy
            > ONZ. Dopiero po obejrzeniu tej kasety, rodzice zolnierzy uwierzyli, ze ich
            > dzieci nie zyja. Kofi Anan bardzo przepraszal. W tym czasie dostalo ONZ
            > nagrode Nobla. A powinni byc bezstronni. Moge ci dac wiecej przykladow co sie
            > u nas dzialo pod egida ONZ.
            > Tlumaczono, ze to pojedynczy zolnierze, a nie cale ONZ. A jaka ja mam dzisiaj
            > pewnosc, ze inni zolnierze nie beda podobni?

nu, dodam do tomka, ze w 1967 wojska onz, kore staly na granicy israelsko-
            egipskien, na prosbe nassera grzecznie zwineli manele i otworzyli naserowi i
            jego armiom prosta droge na israel....
            nu, a tobie krzysiu, chce sprostowac zdanie: my nie jestesmy chorzy z
            nienawisci, nawet jak jestesmy bezposrednio zamieszani w ten konflikt. ntomiast
            ty, cytujac przy kazdej okazji wloska prase i nie bedac zamieszany w ten
            konflikt nawet posrednio, ziejesz nienawiscia do zydow.
            • krzys29 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda 27.01.03, 03:50
              > nu, dodam do tomka, ze w 1967 wojska onz, kore staly na granicy israelsko-
              > egipskien, na prosbe nassera grzecznie zwineli manele i otworzyli naserowi i
              > jego armiom prosta droge na israel....
              > nu, a tobie krzysiu, chce sprostowac zdanie: my nie jestesmy chorzy z
              > nienawisci, nawet jak jestesmy bezposrednio zamieszani w ten konflikt.
              ntomiast
              >
              > ty, cytujac przy kazdej okazji wloska prase i nie bedac zamieszany w ten
              > konflikt nawet posrednio, ziejesz nienawiscia do zydow.

nu ,Dana 33 ,czytalem w niejednej publikacji ,ze to zydzi zaatakowali w 1967
              roku ,a nie odwrotnie .Pisza tez ,ze wtedy zydzi rozstrzelali 400 jencow
              palestynskich na pustyni i zatopili amerykanski okret wywiadowczy MSS Liberty
              zabijajac wszystkich marynarzy,bo byli swiadkami tej zbrodni.
              A wogle to lubie Tomka 44 bo sie czuje ,ze jeszcze ma jakies sumienie i ze nie
              zawsze wierzy w to co pisze , Mosze tez jest OKey ,przynajmniej ma poczucie
              humoru .Ale do Ciebie to ja naprawde jestem uprzedzony .Zaloze sie ze spedzasz
              tyle czasu przy klawiaturze ,bo jestej na tym welfrze (zasilek dla tych z
              lewymi rekoma).W Izraelu podobno jest bezrobocie i nawet zeby byc babcia
              klozetowa trzeba wykazac sie comunication skills , a u Ciebie to kompletnie
              lezy.
              Shalom .
              • werw Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda 27.01.03, 08:24
                Jesteś jednym z głupszych ludzi jacy tu zaglądają. Twoje posty to zwykle bełkot
                idioty z którego bije ignorancja, w dodatku najeżony kłamstwami jakich nie
                używają nawet arabowie. Wstyd że mówisz tym samym językiem co ja
    • fredzio54 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda 26.01.03, 20:02
      Achmed co robisz u mnie W Polsce i zasmierdzasz moja Ojczyzna twoim Wiebladzie.
      Zydy w plesytny Nigdy nie zyli znami w Pkoju tylko Mordowali i gwalicili
      nazywaliscie nas Dziecie smiertelne znaczy wolny bylo nas Mordowac.
      a Ty Achmed wracaj do Bagdadu ale jallla !
      • Gość: zbalansowany wybory IP: *.mel.connect.com.au / 61.68.207.* 27.01.03, 04:10
        W nadchodzacych wyborach przewidywane jest zwyciestwo Szarona.
        Moi drodzy izraelscy interlokutorzy:

Wybor premiera nalezy oczywiscie do was, tylko nie piszcie potem iz nie wiecie
        dlaczego wasz kraj jest jedynym w ktorym autobusy lataja w powietrzu.

Jakie są prawdziwe intencje Szarona, można się tylko domyślać. W latach 50.
        uważał, że Arabów i Żydów dzieli przepaść. - Nasze opinie, przekonania i
        ambicje są tak różne, że żaden kontakt pokojowy, żadne porozumienie nie jest
        możliwe - mówił. Jako kandydat obiecujący pokój zapowiedział już, że nie odda
        Palestyńczykom więcej niż 42 proc. Zachodniego Brzegu, które mają już pod
        kontrolą. Nie zlikwiduje osiedli żydowskich, nie podzieli Jerozolimy i nie
        zgodzi się na powrót ani jednego z blisko 4 mln palestyńskich uchodźców. Z
        Palestyńczykami nie będzie rozmawiał o ostatecznym pokoju, ale o tymczasowym
        porozumieniu, które zapewni spokój Izraelowi. - Szaron? Znakomicie! - cieszył
        się kilka tygodni temu jeden z szefów partii Arafata. - Skłóci Izraelczyków,
        rozgniewa izraelskich Arabów, położy gospodarkę, ściągnie na Izrael
        międzynarodową krytykę.

Chyba wiecie lepiej czego spodziewac sie po Szaronie niz ignorant Bush ktory
        nazwal go "man of peace".
        • Gość: dana33 Re: wybory IP: *.jazo.org.il 27.01.03, 07:45
          Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

> W nadchodzacych wyborach przewidywane jest zwyciestwo Szarona.
          > Moi drodzy izraelscy interlokutorzy:
          >
          > Wybor premiera nalezy oczywiscie do was, tylko nie piszcie potem iz nie
          wiecie
          > dlaczego wasz kraj jest jedynym w ktorym autobusy lataja w powietrzu.
          >
          >
          > Jakie są prawdziwe intencje Szarona, można się tylko domyślać. W latach 50.
          > uważał, że Arabów i Żydów dzieli przepaść. - Nasze opinie, przekonania i
          > ambicje są tak różne, że żaden kontakt pokojowy, żadne porozumienie nie jest
          > możliwe - mówił. Jako kandydat obiecujący pokój zapowiedział już, że nie odda
          > Palestyńczykom więcej niż 42 proc. Zachodniego Brzegu, które mają już pod
          > kontrolą. Nie zlikwiduje osiedli żydowskich, nie podzieli Jerozolimy i nie
          > zgodzi się na powrót ani jednego z blisko 4 mln palestyńskich uchodźców. Z
          > Palestyńczykami nie będzie rozmawiał o ostatecznym pokoju, ale o tymczasowym
          > porozumieniu, które zapewni spokój Izraelowi. - Szaron? Znakomicie! - cieszył
          > się kilka tygodni temu jeden z szefów partii Arafata. - Skłóci Izraelczyków,
          > rozgniewa izraelskich Arabów, położy gospodarkę, ściągnie na Izrael
          > międzynarodową krytykę.
          >
          >
          > Chyba wiecie lepiej czego spodziewac sie po Szaronie niz ignorant Bush ktory
          > nazwal go "man of peace".

nu, zbalansowany, to sie nazywa wtracanie sie w wolne, demokratyczne wybory w
          wolnym, demokratycznym panstwie i to jest zabronione. a twoja krytyka, ze nie
          oddamy jerozolimy, swiadczy o tym, ze nie masz pojecia, co znaczy jerozolima
          dla narodu zydowskiego.
          • Gość: zbalansowany Re: wybory IP: *.mel.connect.com.au / *.mel.dialup.connect.net.au 27.01.03, 08:12

nu, zbalansowany, to sie nazywa wtracanie sie w wolne,
            demokratyczne wybory w
            wolnym, demokratycznym panstwie i to jest zabronione.

Danuska ja wiem ze jest poniedzialek, wczesnie rano i nie wypilas jeszcze
            kawy; jak ja wypijesz to moze dojdzie do ciebie co za androny napisalas.

a twoja krytyka, ze nie
            oddamy jerozolimy, swiadczy o tym, ze nie masz pojecia, co
            znaczy jerozolima
            dla narodu zydowskiego.

Ten tekst to fragment z dzisejszego wydania GW.

Przy okazji, gdyby podzielic Jerozolime, to po ktorej stronie znalazlby sie
            twoj dom?

• Gość: dana33 Re: wybory IP: *.jazo.org.il 27.01.03, 08:32
              Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

>
              > nu, zbalansowany, to sie nazywa wtracanie sie w wolne,
              > demokratyczne wybory w
              > wolnym, demokratycznym panstwie i to jest zabronione.
              >
              >
              > Danuska ja wiem ze jest poniedzialek, wczesnie rano i nie wypilas jeszcze
              > kawy; jak ja wypijesz to moze dojdzie do ciebie co za androny napisalas.
              >
              > a twoja krytyka, ze nie
              > oddamy jerozolimy, swiadczy o tym, ze nie masz pojecia, co
              > znaczy jerozolima
              > dla narodu zydowskiego.
              >
              > Ten tekst to fragment z dzisejszego wydania GW.
              >
              > Przy okazji, gdyby podzielic Jerozolime, to po ktorej stronie znalazlby sie
              > twoj dom?

nu, zbalansowany, wprawdzie kawe wypilam, ale gw jeszcze nie przeczytalam,
              tymczasem czytam yedioth ahronot, ale nie ma wersji angielskiej w internecie:
              nizej znajdziesz pare innych adresow. moj dom znajdzie sie oczywiscie po
              israelskiej stronie, przeciez musisz miec dostep, jak w koncu przyjedziesz
              popatrzec na to barbarzynskie panstwo. jesli, nie daj bog, rozdziela
              jerozolime, co bedzie wbrew woli narodu i mojej, to bedzie rozdzielona tak,
              jakb byla do 67 roku z malymi poprawkami...

www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost%2FP%2FFrontPage%2FFrontPage&cid=1002116796299

www.jrep.com/
              www.bitterlemons.org
              www.debka.com/
              nu, jest tam lewica i prawica..przyjemnego czytania

>
    • Gość: Tomek44 Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: proxy / 213.8.97.* 27.01.03, 09:50
      Do zbalansowanego.
      Jak wypije kawe w czasie przerwy to postaram ci sie napisac o Szaronie. Nie
      taki diabel straszny jak go maluja, a te liberalne owieczki sa o wiele
      grozniejsze niz Szaron.
      Ja osobiscie nie lubie ludzi z gumy, a on jest zdecydowany i wie co robi.
      Tylko swiat patrzy na niego swoimi oczyma.
      Jezeli znajde jeszcze jakies ciekawe linki to ci napisze. Czy znasz rosyjski?
      Mam fajne adresy gazet, ktore sa dosc obiektywne i w zasadzie bezstronne.
      • Gość: zbalansowany Re: Pytanie do Tomka 44 polskiego żyda IP: *.mel.connect.com.au / *.mel.dialup.connect.net.au 27.01.03, 10:34
        Do Tomka

Niestety moj rosyjski jest mocno zardzewialy, zwlaszcza slowo drukowane.
        W kazdym razie dziekuje za szczere checi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka