Dodaj do ulubionych

Condi w Bejrucie

24.07.06, 15:55
mam nadzieje,ze IDF bedzie mialo wzglad na czarna kobiete i nie pomyli jej z
nikim innym w swoich chirurgicznych nalotach. swoja droga Condi dziekowala
Siniorze za odwage i wytrwalosc,czytaj w krytykowaniu inwazji Izraela chyba:)
www.cnn.com/2006/WORLD/meast/07/24/mideast.diplomacy/index.html
Obserwuj wątek
    • aaki Re: Condi w Bejrucie 24.07.06, 20:41
      ze tez ten siniora chciał sie z nia wogóle spotykac
    • marouder Re: Condi w Bejrucie 24.07.06, 21:15
      No to bedzie ta 20 kilometrowa strefa bezpieczenstwa, ktora poki co obsadza
      izraelscy zolnierze, by pozniej moze przekazac ja jakims liniowym oddzialom NATO.
      W sumie bedzie co bylo, chyba, ze izraelczycy lub zolnierze NATO obsadza tez
      granice libansko-syryjska.

i-love-2-bike napisała:

> mam nadzieje,ze IDF bedzie mialo wzglad na czarna kobiete i nie pomyli jej z
      > nikim innym w swoich chirurgicznych nalotach. swoja droga Condi dziekowala
      > Siniorze za odwage i wytrwalosc,czytaj w krytykowaniu inwazji Izraela chyba:)
      > <a
      href="www.cnn.com/2006/WORLD/meast/07/24/mideast.diplomacy/index.html"
      target="_blank">www.cnn.com/2006/WORLD/meast/07/24/mideast.diplomacy/index.html</a>
      • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 24.07.06, 23:29
        marouder napisał:

> No to bedzie ta 20 kilometrowa strefa bezpieczenstwa, ktora poki co obsadza
        > izraelscy zolnierze,

a co izraelscy zolnierze maja do Libanu,bez przesady. stytuacja jest zla i opnia
        publiczna zdecydowanie pietnuje izrael,jako najezdzce,ktory niszczy i zabija bez
        uwagi na konsekwencje. w koncu hezbullach nie powstalo dlatego,ze nie lubi
        izraela,ale dlatego,ze nie zgadza sie aby izrael okupowac cudze lady. powinno
        sie najpierw nakazac izraelowi aby respektowal ONZ rezolucje, a potem kazac to
        samo robic innym,inaczej mamy preferencyjne traktowanie kogos kto brutalnie
        sobie najezdza kogo chce jak chce i kiedy chce i to od lat,a powod to kazdy
        sobie znajdzie aby drugiego zniszczyc.

"I am obviously here because we are deeply concerned about the Lebanese people
        and what they are enduring,"
        • marouder Re: Condi w Bejrucie 24.07.06, 23:36
          Mysle, ze Siniora nie bedzie mial pola manewru.
          Skoro ani Condie Rice ani Siniora nie mieli nic do powiedzenia dziennikarzom,
          znaczy, ze Condie jedzie do Izraela z konkretnym planem, ktory premier Libanu
          wstepnie zaakceptowal.
          • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 24.07.06, 23:40
            marouder napisał:

> Mysle, ze Siniora nie bedzie mial pola manewru.
            > Skoro ani Condie Rice ani Siniora nie mieli nic do powiedzenia dziennikarzom,
            > znaczy, ze Condie jedzie do Izraela z konkretnym planem, ktory premier Libanu
            > wstepnie zaakceptowal.

no wlasnie to sie nazywa "democracy ala USA",wiadomo komu to sluzy,ale z
            oryginalna demokracja ma tyle wspolnego co felek z wdziekiem.wyobraz sobie
            odwrotna sytuacje,ile mielibysmy krzyku na swiecie i natychmiastowa pomoc USA:)
      • jennifer5 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 08:01
        marouder napisał:

> W sumie bedzie co bylo, chyba, ze izraelczycy lub zolnierze NATO obsadza tez
        > granice libansko-syryjska.

Nie, nie bedzie co bylo, bedzie troche mniej: "7 killed by Israeli missile..."
        news.yahoo.com/s/ap/20060725/ap_on_re_mi_ea/lebanon_israel
    • yann17 Re: Condi w Bejrucie 24.07.06, 23:44
      tu jest bardzo ciekawe spojrzenie na tę kwestię

english.pravda.ru/world/asia/24-07-2006/83499-condoleezza_rice-0
      może ktoś powiedzieć, że to rosyjski punkt widzenia, ale czas pokaże jakie były
      efekty tej wizyty.
      • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 24.07.06, 23:47
        yann17 napisał:

> tu jest bardzo ciekawe spojrzenie na tę kwestię
        >
        > <a

ciekawe jak ciekawe, w kazdym razie amerykanska opinia publiczna jest przeciwko
        tej wojnie,ze nie wspomne jaka popularnoscia cieszy sie ten nasz wuc,boby sie
        felek zaplul w schronie:)
    • warmi2 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 06:16
      Slyszalem ze zaoferowala $ 1 bilion na odbudowe.

Tego to juz kuzwa za wiele .. placimy za te bomby czy to nie wystarczy, teraz mamy placic za odbudowywanie ?

Niech sie zdecyduja.
      • jennifer5 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 07:59
        warmi2 napisał:

> Slyszalem ze zaoferowala $ 1 bilion na odbudowe.
        > Tego to juz kuzwa za wiele .. placimy za te bomby czy to nie wystarczy, teraz
        mamy placic za odbudowywanie? Niech sie zdecyduja.

Widze ze trzeba ci wszystko tlumaczyc, placimy ale nie oni placa. Ona
        zaoferowala nasze pieniadze na odbudowe, nie swoje.
        • you-know-who Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 08:04
          w gazetach pisza ze w libanie rzad jest rozczarowany wizyta czarnej eminencji
          • jennifer5 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 08:07
            you-know-who napisał:

> w gazetach pisza ze w libanie rzad jest rozczarowany wizyta czarnej eminencji

---

i teraz czarno to widza.
          • zbalansowany Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 08:09
            Czarna "EMINENCJA" ?
            Mam nadzieje ze tej eminencji troche tynku spadnie na glowe w rujnowanym Berucie
            • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 15:10
              zbalansowany napisał:

> Czarna "EMINENCJA" ?
              > Mam nadzieje ze tej eminencji troche tynku spadnie na glowe w rujnowanym Beruci
              > e

nie wziela mocny helm,ale na skutek jej wspanialej misji mamy dzisiaj nowe
              trupy,niechybnie administracje paru krajow opija szampanem sukces swej polityki
              smierci.
              375 dead in Lebanon; 39 in Israel

niech zyje bog wojny
              • dana33 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 15:13
                fajny obrazek soba przedstawiacie.... i zydozercy i rasisci, ktorym rowniez i
                kolor skory przeszkadza.... kleine, aber feine gesellschaft....
                • jennifer5 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 16:03
                  dana33 napisała:

> fajny obrazek soba przedstawiacie.... i zydozercy i rasisci, ktorym rowniez i
                  > kolor skory przeszkadza...

ty nie jestes rasistka, ani ...zerca, ani kolor ci nie przeszkadza, wiec
                  napewno nie bedziesz mialaproblemu zeby sie wypowiedziec, sluchamy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=45789979
                  • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 16:09
                    jennifer5 napisała:

>
                    >
                    > ty nie jestes rasistka, ani ...zerca, ani kolor ci nie przeszkadza, wiec
                    > napewno nie bedziesz mialaproblemu zeby sie wypowiedziec, sluchamy:
                    >
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=45789979

no wiadomo co wpis dana o podludziach mowi,ze nie maja prawa mieszkac w
                    izraelu,bo izrael jest tylko dla ZYDOW,a to nie jest zaden rasizm,tylko chec
                    czystki etnicznej:) to babsko ma zaburzenia funkcji mozgowych juz od dluzszego j
                    czasu,wiec nalezy jej wybaczyc,ze nie wie co mowi i czyni.
                    • jennifer5 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 16:13
                      i-love-2-bike napisała:

> to babsko ma zaburzenia funkcji mozgowych juz od dluzszego
                      > czasu,wiec nalezy jej wybaczyc,ze nie wie co mowi i czyni.

---

czasami mam wrazenie ze za duzo wybaczamy a za malo pociagamy do
                      odpowiedzialnosci, nie sadzisz?
                      • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 17:55
                        jennifer5 napisała:

> ---
                        >
                        > czasami mam wrazenie ze za duzo wybaczamy a za malo pociagamy do
                        > odpowiedzialnosci, nie sadzisz?
                        >
                        >

oczywiscie,ale na forum mozesz jedynie cos tak glupiego pietnowac i sie z nia
                        nie zadawac wirtualie,bo w realu to przeciez nikt normalny czemus takiemu reki
                        by nie podal.
                      • dana33 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 19:07
                        podciagnij mnie do odpowiedzialnosci, jenny, podciagnij.... bedzie ciekawie
                        ogladac cie w action... :))))
                        • jennifer5 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 20:50
                          dana33 napisała:

> podciagnij mnie do odpowiedzialnosci, jenny, podciagnij.... bedzie ciekawie
                          > ogladac cie w action... :))))

???!!!??? upilas sie czyms, czy ty tak masz od urodzenia?

--
                          z_daleka napisał: "...dwoch zydow nie jast wartych wojny... Jest wartych,"
                          • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 20:51
                            jennifer5 napisała:

>
                            >
                            > ???!!!??? upilas sie czyms, czy ty tak masz od urodzenia?

to raczej nie podlega dyskusji,bo po co oczywiste rzeczy poddawac w watpliwosc
                            >
                            > --
                            > z_daleka napisał: "...dwoch zydow nie jast wartych wojny... Jest wartych,"
                          • dana33 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 20:58
                            o co ci chodzi jenny zlotko? napisalas tak ladnie "za duzo wybaczamy a za malo
                            pociagamy do odpowiedzialnosci" wiec ci zaproponowalam, zeby mnie podciagnela.
                            ja zrozumialam, ze ty piszesz w formie trzeciej, wiesz... my, krol polski...
                            wiec jak? podciagacie mnie do odpowiedzialnosci? :)))))
                            • jennifer5 Re: Condi w Bejrucie 26.07.06, 01:32
                              dana33 napisała:

> wiec jak? podciagacie mnie do odpowiedzialnosci? :)))))

Do odpowiedzialnosci pociagnie cie ten w ktorego wierzysz jak staniesz przed
                              nim.
                              • dana33 Re: Condi w Bejrucie 26.07.06, 12:35
                                aha, to ty tak w jego imieniu uwazasz, ze za malo podciagacie do
                                odpowiedzialnosci... zrozumialam.... nu jenny, masz problem, ja nie wierze w
                                nikogo, wiec i przed nim nie stane. nie bede podciagnieta... :))))
                                • jennifer5 Re: Condi w Bejrucie 26.07.06, 18:56
                                  dana33 napisała:

> aha, to ty tak w jego imieniu uwazasz, masz problem, ja nie wierze w
                                  > nikogo,

Jesli w nikogo nie wierzysz to o kim mowisz "w jego imieniu uwazasz"

---

dana33 napisała:
                                  > aha, podciagacie do... nie bede podciagnieta... :))))

wskaz, gdzie ja napisalam, "podciagnieta", "podciagamy" ...
                                  • dana33 Re: Condi w Bejrucie 26.07.06, 23:10
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=45761520&a=45823591
                                    :)))))
                                    • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 26.07.06, 23:22
                                      e dana jak tam arap,czy jeszcze ma wszytskie zeby,czy krasula mu porzyczyla
                                      swoj? he,he no to mamy nastepnego trolla forumowego po fredzi bredzi. ile wy
                                      forsy na to pacynkowanie forumowe wydajecie?
                                      • dana33 Re: Condi w Bejrucie 26.07.06, 23:25
                                        pozyczyc pisze sie przez z z kropka.
                                        • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 26.07.06, 23:27
                                          dana33 napisała:

> pozyczyc pisze sie przez z z kropka.

a jag mufi sie, ze arp to doooooopa a krasoooooooola pisac z ertzcmna w
                                          euruszmadta?
                                    • jennifer5 Re: Condi w Bejrucie 27.07.06, 05:28
                                      dana33 napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=45761520&a=45823591

> :)))))

---

Nadal nie widze slowa "podciagac", czy ty masz wszystko tak jak trzeba
                                      poukladane? Mam wrazenie ze nie.

Co ty pijesz Dana? A moze to jest wlasnie
                                      • dana33 Re: Condi w Bejrucie 27.07.06, 08:03
                                        masz racje. slowo bylo pociagac, a nie podciagac. literowki sie zdarzaja. wiec
                                        pociagaj mnie do odpowiedzialnosci, jenny, pociagaj.....
                                        glupias jak twoja kolezanka wiadomo skad.
                                        • jennifer5 Re: Condi w Bejrucie 27.07.06, 09:24
                                          dana33 napisała:

> masz racje. slowo bylo pociagac, a nie podciagac. literowki sie zdarzaja...
                                          wiadomo skad.

skad Dana, powiedz skad?
                  • dana33 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 19:06
                    jenny, zlotko...... tys troszke nielogiczna, ale to typowe dla ciebie i twojej
                    grupki.... to wy tutaj krytykujecie i ironizujecie, ze dla israela zycie dwoch
                    zydow bylo warte rozpoczecia wojny i dostalas odpowiedz od z daleka, pod ktora
                    je sie podpisuje calkowicie. natomiast twoje pytanie, czy dwoch polakow jest
                    wartych wojny (zauwaz roznice w pytaniu... tam chodzilo o zycie, farsztejst, o
                    zycie dwoch zydow, a tu ci chodzi o dwoch polakow, o zagrozeniu zycia nie ma
                    wogole slowa), powinnas skierowac do polakow a nie do zydow. to polacy w razie
                    nie daj boze takiej sytuacji beda decydowac, czy zycie albo tylko wolnosc dwoch
                    polakow jest warta wojny czy nie. wy decydujecie za siebie, a my za siebie. ty
                    to farsztejst? tak? git....
              • krystian71 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 15:40
                stosunek jest staly od samego poczatku, jak 1:10

> 375 dead in Lebanon; 39 in Israel
                z tym,ze te 375 to prawie sami cywile ,a te 39 to prawie sami zolnierze
                • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 15:46
                  krystian71 napisała:

> stosunek jest staly od samego poczatku, jak 1:10
                  >
                  > > 375 dead in Lebanon; 39 in Israel
                  > z tym,ze te 375 to prawie sami cywile ,a te 39 to prawie sami zolnierze
                  >

no i dodajmy do tego rannych,niepoliczonych zabitych i cierpienia tysiecy
                  ludzi,ze nie wspomne o materialnych kosztach tej wojny. wstyd i hanba dla calego
                  swiata,ze siedzi na rekach i ma gebe pelna wody na kolejne brutalizowanie
                  jakiegos narodu.
                • dana33 Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 19:00
                  znowu klamiesz krystek..... z tych 39 to 20 zolnierzy a 19 cywili, czyli pol na
                  pol.... ty to bez klamstwa i manipulacji zyc nie mozesz.... jak drzewiecki...
                  wy bracia?
    • i-love-2-bike Re: Condi w Bejrucie 25.07.06, 18:09
      dzien po wizycie i widac tego naoczne efekty,skoro popiera sie taktyke
      rozwiazywania kazdego konfliktu przez wojny. trzymamy kciuki za tych
      poszkodowanych,jak dotad chyba trzeba by uscislic kto ta strona naprawde jest.

At least 386 people, mostly civilians, have been killed, and as many as 1,183
      wounded in Lebanon during the crisis, Lebanese security officials said Tuesday.

In Israel, at least 41 people have died
      • you-know-who media 25.07.06, 19:37
        u mnie w toronto ofiary bombardowan zydowskich sa na pierszych stronach gazet
        codziennie. a u was?
        • dana33 Re: media 25.07.06, 19:55
          nie mam oczywiscie takiego dostepu do kanadyjskich gazet jak ty, ale wzielam w
          necie 3 pierwsze i nie bardzo widze te ofiary na pierwszej stronie, natomies w
          globe zauwazylam cos a akcji ratunkowej kanadyjczykow z libanu i o poleglych
          zonierzach kanadyjskich w afganistanie. nu, u nas tak samo.... na pierwszej
          stronie zawsze jest o bombardowaniach israelskich miast i o israelskich ofiara
          ch tych bombardowan. a o libanskich to gdzies dalej, najprawdopodobniej jak i w
          kanadyjskich gazetach.
          www.theglobeandmail.com
          tinyurl.com/p2jjk
          www.torontosun.com
        • i-love-2-bike Re: media 25.07.06, 19:58
          you-know-who napisał:

> u mnie w toronto ofiary bombardowan zydowskich sa na pierszych stronach gazet
          > codziennie. a u was?

u nas sa w niektorych,wiadomo jakich,ale zdecydowana wiekszosc opinii spolecznej
          jest przeciwko tej wojnie i buszowemu jej poparciu,czego dowodem sa liczne
          artykuly w prasie czy protesty ludzi.
        • l.o.r.t.e.a U nas wszystkie media informują w taki sposób, że 25.07.06, 21:03
          mam wrażenie jakbym oglądał oficjalny kanał armii izraelskiej. Wstyd mi za to
          zeszmacenie w Polsce. Tak barzdo lubimy wypominac innym że zostawioną nas na
          pastwę losu we wrześniu 1939 i potem podszas Powstania Warszawskiego, a dziś
          sami się tak zachowujemy wobec tragedii Libańczyków.
          • dana33 Re: U nas wszystkie media informują w taki sposób 25.07.06, 21:15
            nu, podziekuj hizballi, ze wykonczyla liban, ze wykanczala go juz od dawna...
            zawsze wiecie kogo bronic, chloptasie....
        • dwa_grosze Re: media 26.07.06, 22:41
          you-know-who napisał:

> u mnie w toronto ofiary bombardowan zydowskich sa na pierszych stronach gazet
          > codziennie. a u was?

Propaganda i pranie mozgow przez media w Kanadzie juz niczym nie roznia sie od
          metod stosowanych przez stalinowska propagande. Wszedzie jest zle tylko ani
          slowem co dzieje sie w tym ogarnietym paranoja policyjnym kraju, w ktorym
          aresztuje i przesluchuje sie juz ludzi filmujacych CN-Tower, w ktorym RCMP wraz
          z kanadyjska sluzba bezpieczenstwa monitoruje kazda spoleczna aktywnosc we
          wszystkich miasteczkach i miastach Kanady. Kilkanascie tygodni temu media w
          Kanadzie jak tylko mogly wygaszaly sprawe szesciu trupow znalezionych na
          prywatnej farmie w Ontario, policja nie wypuszczala zadnych informacji.
    • marouder Niestety, Condie widac nie ma autorytetu. 26.07.06, 02:02
      Izrael gotuje sie na dluga wojne z Hezbollahem, ktory twardo sie broni na
      umocnionych pozycjach.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3507326.html
      Gdyby panowie Olmert i Peretz nie dostali w I-szych dniach wojny paralizu
      decyzyjnego, to masywna ladowa ofensywa, przy wsparciu lotnictwa juz dawno
      zakonczylaby sprawe.
      Nie sadze aby Hezbollah mial wtedy obsadzone wszystkie placowki i punkty
      umocnione, jak to jest w obecnej chwili.
      Z_daleka, przykro mi to mowic, ale na moje wychodzi.
      • dana33 Re: Niestety, Condie widac nie ma autorytetu. 26.07.06, 12:37
        oni mieli juz dawno wszystko obsadzone i umocnione... to co tam maja, to co sie
        znajduje, nie moglo byc w zaden sposob zrobione w ciagu paru dni.
        • marouder Re: Niestety, Condie widac nie ma autorytetu. 26.07.06, 12:45
          Czyli twoim zdaniem chcieli wywolac prawdziwa wojne?
          Nie sadze jednak by zdolali przeciwstawic w pierwszych dniach wojny wiecej niz
          kilka tysiecy ludzi z jednostek kadrowych. Wg roznych zrodel mozliwosci
          mobilizacyjne Hezbollahu to kilkadziesiat tysiecy ludzi. Kadra jest ponoc lepiej
          wyszkolona niz izraelscy rekruci odbywajacy 3-letnia sluzbe.
          Zakladalem tez mozliwosc, ze hezbollah chce, a raczej chce tego nasrallach,
          poddac calkowitej kontroli Liban. Nawe cofniecie jego wysunietych placowek na 20
          km w glab terytorium Libanu w takim wypadku niewiele Izraelowi da.
          Bylo to zalozenie intuicyjne, nie potwierdzone przez zadne zrodlo.
          • dana33 Re: Niestety, Condie widac nie ma autorytetu. 26.07.06, 13:00
            nie, nie mysle, ze chcieli. zreszta wczoraj jeden z hizballachow powiedzial
            wyraznie, ze nie spodziewali sie takiej reakcji israela. mysleli, ze reakcja
            bedzie jak zawsze, to znaczy przez 1 dzien ostrzelamy jakies tam miejsce w
            poludniowym libanie, gdzie oni stacjonuja i koniec. do takich reakcji na ich
            ciagle prowokacje byli przyzwyczajeni i tego tez oczekiwali porywajac tych
            dwoch zolnierzy i jednoczesnie rozpoczynajac ostrzeliwanie granicy israelskiej
            z jej osiedlami. troche przegieli jak widac... :))))
            sa niezle uzbrojeni przez iran i syrie, nie mam pojecia ile tysiecy ludzi ta
            ich "armia" liczy, ale sporo, bo przeciez w koncu sa panstwem w panstwie, nie?
            dotychczas spadlo na israel 4000 rakiet. iran zaciera rece bo nie tylko uwaga
            swiata zostala odwrocona od iranskiego programu nuklearnego, ale jednoczesnie
            maja okazje wyprobowac swoje rakiety. hizballa jest wycwiczona prze iran,
            oplacana przez iran i wiadomo bylo, przynajmniej israelowi, ze oficjalne
            wyjscie syrii z libanu nie znaczy, ze pwlywy syrii a tym samym iranu na liban
            nie skonczyly sie. naszym bledem bylo pozwolenie hizballi uzbroic sie i
            zbudowac wszelkie ich stanowiska, nad- i podziemne w ciagu tych 6 lat od
            naszego wyjscia z libanu. mysle, ze masz racje uwazajac, ze nasrallah chcial
            kontrolowac caly liban i daleko od tego nie byl, ostatecznie mial nawet
            przedstawicieli w libanskim parlamencie i ministra tez mial tam.
            dziwie sie, ze ci wszyscy "medrcy" forumowi znajacy tak "dobrze" stosunki w
            libanie milcza jesli chodzi o opanowanie libanu przez syrie najpierw a teraz
            przez hizballah jako prawa reka syrii. milcza o slabosci rzadu libanskiego,
            ktory pozwolil na stworzenie panstwa w panstwie, na rozpanoszenie sie tej bandy
            terrorystycznej i na uzbrojenie ich w takim stopniu, w jakim sa uzbrojeni.
            ostatecznie powinni wiedziec lepiej, nie?
            mysle, ze jak sie stworzy stefre buforowa znow, jak sie hizballe wypchnie albo
            zupelnie z libanu (na co liban czeka, chociaz oczywiscie glosno tego nie
            powie), jak postawi sie tam sily miedzynarodowe, ale nie onz czy unifil, tylko
            sily ktore maja prawo interwencji i prawo do strzelania, to sytuacji zmieni sie.
            a jesli jeszcze rzad libanu zmieni swoja postawe i bedzie stanowczo sprzeciwial
            sie obecnosci terrorystow na ich terenach, to wtedy bedzie nawet bardzo dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka