Dodaj do ulubionych

Israel ledwie zipie

04.08.06, 11:33
Ekonomicznie, poli co .Juz wydal awansem cala amerykanska pomoc , ktora miala
zostac skonsumowana do polowy tego rozpoczynajacego sie stulecia

gdzies tu mialem link,ze z powodu wojny Israel na skraju bankrustwa, juz
jedzie
na rezerwach .Olmert zwoluje spec-tajne posiedzenie rzadowe na ktorym bedzie
sie rozwazac zawieszenie na czas nieokreslony wszelkich rent i
zasilkow,obnizenie wynagrodzen w budzetowce o 25%,specjalny jednorazowy
podatek wojenny w wysokosci miesiecznego wynagrodzenia brutto
Na poczatku wrzesnia odbedzie sie nadzwyczajny Zjazd historykow, w celu
starannego przejrzenia listy panstw od ktorych jeszcze Zydzi nie
wyegzekwowali ani grosza odszkodowan za przesladowania badz porzucone mienie
Obserwuj wątek
    • camel_3d spokojnie 04.08.06, 11:41
      ameryka wysle nowa pomoc...
      • krystian71 moje zrodla twierdza,ze USA padnie pierwsza 04.08.06, 11:59
        jak tak dalej pojdzie
        • z_daleka Re: moje zrodla twierdza,ze USA padnie pierwsza 04.08.06, 12:02
          twoje zrodla...tez sa"gdzies"?
          Dziwie sie sie tylko jesnemu, krystek. Robisz z siebie glupka zupelnie za frajer...
          To masochizm?
          • krystian71 Re: moje zrodla twierdza,ze USA padnie pierwsza 04.08.06, 12:18
            przeciez obiecalem, jak znajde to puszcze .Nie jestem defetysta,tylko
            ostrzegam, lepiej byc przygotowanym na najgorsze ,niz byc zaskakiwanym przez
            niemile niespodzianki.
            Z tego co pamietam,a omieszkalem napisac, te szacunkowe obliczenia strat nalezy
            jeszcze powiekszyc,o koszty odbudowy zrujnowanego pn Israela.
            Autorzy zaznaczyli,ze poniewaz wartosc ta ulega codziennie zmianom, nie sa w
            stanie wiarygodnie jej oszacowac
          • zejman1 Pajace. 04.08.06, 12:19
            Wiemy o tym i znany Twoje "zrodla": Twoj zapijaczony kumpel z Australii juz nam
            to kilkakrotnie wiescil(ale cytowal "powazne" zrodla) na FS. Ostatni
            raz....chyba bylo to 2 lata temu.Jest taki dzielny, ze nawet pogodzi sie z
            utrata emerytury. Grunt to silne przekonania.
            (Z)
            • krystian71 to byly inne wskazniki, jeszcze"przedwojenne" 04.08.06, 12:24
              dzialania wojenne je zweryfikowaly i przyspoeszyly procesy, a moje dane
              pochodza z amerykanskiego Banku Rezerw Federalnych z St.Louis, jednego z
              czolowych bankow FED
              • z_daleka Re: to byly inne wskazniki, jeszcze"przedwojenne" 04.08.06, 12:34
                krystian71 napisała:

> dzialania wojenne je zweryfikowaly i przyspoeszyly procesy, a moje dane
                > pochodza z amerykanskiego Banku Rezerw Federalnych z St.Louis, jednego z
                > czolowych bankow FED

Szwagier jest tam kasjerem?
                • krystian71 Re: to byly inne wskazniki, jeszcze"przedwojenne" 04.08.06, 12:44
                  niestety, moj ty zdalekunia, znasz zycie, szef tego banku nazywa sie
                  Kotlikoff,tam nawet sprzataczka musi adekwatne nazwisko nosic.
                  Szwagier od 20 lat wierny swej profesji , w cleaningu robi
                  • z_daleka Re: to byly inne wskazniki, jeszcze"przedwojenne" 04.08.06, 12:47
                    Skoro jest tak zle, to jakim cudem zdobyles informacje tego banku, czyzby ziec
                    robil u zyda?
                    • krystian71 Re: to byly inne wskazniki, jeszcze"przedwojenne" 04.08.06, 12:58
                      Nie posuwam sie do takich metod, przeciez informacja to towar, najlepszy ze
                      wszystkich i jako towar ma swoja cene.
                      Ta akurat wcale nie jest poufna , chocby z tego powodu,ze zbyt wiele osob ja
                      zna.
                      Natomiast,w co nie watpie , napewno nie zostanie upubliczniona na zydowskich
                      portalach.te portale maja swoja poetyke
                      Spojrz np na pierwsza strone GW i porownaj chocby z tym,co sie dzieje na
                      pierwszek stronie Der Dziennika
                      • z_daleka Re: to byly inne wskazniki, jeszcze"przedwojenne" 04.08.06, 13:03
                        Der dziennik? co to jest? jakas gadzinowka?
        • superspec Re: moje zrodla twierdza,ze USA padnie pierwsza 04.08.06, 12:45
          www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm
          • krystian71 Re: moje zrodla twierdza,ze USA padnie pierwsza 04.08.06, 13:02
            mniej wiecej od czasow Patiomkina (ksiecia) statystyka przestala byc nauka , a
            stala sie narzedziem propagandowym ,i znajduje tworcze zastosowania
            Sam dobrze wiesz, kazda gospodyni ci to powie, ze gdy sporzadza bilans winien-
            ma, wszystkie dochody i wszystkie koszty musi policzyc ,nie opuszczajac zadnej
            pozycji
            • z_daleka Re: moje zrodla twierdza,ze USA padnie pierwsza 04.08.06, 13:08
              to co wlasciwie sie liczy po tym Patiomkinie, wrozenie z fusow czy moze
              przepowiednie swietych tureckich...? Bo o gospodyni domowej( bez urazy) juz wiemy...
              • zejman1 Ciagle wroza upadek Ameryki... 04.08.06, 13:58
                Rozumiem przez to, ze Polska, wyzwoliwszy sie spod kurateli Sowietow i wiazac
                sie z Zachodem, na ktorym dolar ma domunujaca pozycje, ma tak potezna
                gospodarke, ze jest jej tam wsio rawno, co sie stanie z USA i z naszym swiatem.
                To tlumaczy radosne uniesienie krystkowatych.
                Wynika z jego idiotycznego postu(no i z innych) jeszcze jedno: gdy na swiecie
                zapanuje totalny nielad i finansowy krach to wygrane beda...panstwa arabskie i
                islamskie, ktore przystapia do ostatecznej rozprawy, bo, np. nikt im nie
                wygrazal handlowymi restrykcjami.
                Panstwa te maja rope naftowa i beda ja dawaly swoim przyjaciolom za darmo-
                Ameryka nic nie dostanie.
                Israel zniknie z mapy i na swiecie zapanuje Powszechna Szczesliwosc pod
                zielonym sztandarem.Ludzie beda sie modlic piec razy dziennie, siedziec po
                kawiarniach i podrzucac koraliki.
                A kto bedzie pracowac?
                Pracowac beda kobiety. Ale o tym sza....
                (Z)
                Tu musze sie z nim zgodzic
              • krystian71 Re: moje zrodla twierdza,ze USA padnie pierwsza 04.08.06, 14:13
                dlug publiczny + pozabudzetowe wydatki
    • z_daleka Re: Gdzies... 04.08.06, 11:47
      ....gdzies tu mialem link, pisze krystek... To te sam "gdzies", z powiedzenia
      mam cie "gdzies"?
    • bolko_turan Skad te informacje? Mylisz sie zupelnie... 04.08.06, 11:56
      Prognostycy izraeslcy przewiduja ozywienie gospodarcze - w Izraelu nawet nie
      trzeba bedzie podatkow podniesc, gdyz kasa jest pelna i pozwla na prowadzenie
      kolejnych wojen.
      • marcus_crassus ma racje. oto link 04.08.06, 12:04
        kraj-celtow-na-skraju-bankructwa-wiesci-z-hospicjum-dla-baranow.pl
      • krystian71 Re: Skad te informacje? Mylisz sie zupelnie... 04.08.06, 12:20
        po kazdej wojnie nastepuje ozywienie gospodarcze , to jasne, ale juz liczone z
        innego, znacznie nizszego pulapu.
        Dostawcy broni a pozniej przedsiebiorstwa budowlane zawsze notuja zwiekszony
        popyt
        • zejman1 Re: Skad te informacje? Mylisz sie zupelnie... 04.08.06, 12:21
          A jakie "ozywienie" zapanowalo po wojnach w krajach arabskich?
          (Z)
          • dana33 Re: Skad te informacje? Mylisz sie zupelnie... 04.08.06, 12:28
            nu, z daleka i zejman..... przeciez krystek wyraznie opisal to swoje zrodlo, co
            to sklada i puentuje.... :))))
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=46281921&a=46283879
            to spuentowane zrodlo daje mu wszystkie genialne, exkluzywne informacje, ktore
            krystek nam potem, z czystej przyjazni, przekazuje... :))))
            • krystian71 Re: Skad te informacje? Mylisz sie zupelnie... 04.08.06, 12:39
              staram sie ,ciotka czerpac z samej studni , jak informacja plynie rurami,
              podatna jest na zanieczyszczenia
              Innymi slowy-zrodlo podaje swoje zrodla,a obowiazkiem rzetelnego badacza jest
              do niego dotrzec.
              Czyli jak mowili starozytni Rzymianie,"do samych zrodel Nilu" -ad pontes
              Nilis :))a byly jeszcze nieodkryte
              • dana33 Re: Skad te informacje? Mylisz sie zupelnie... 04.08.06, 14:19
                nilis szmilis, krystek... ty tu piszesz i piszesz i nikak nie puentujesz, ze te
                twoje skladane zrodlo to stacja szmacja, wot i szto.... i robisz z siebie... a
                wlasciwie to nie robisz. jestes.
                caly ubaw po mojej stronie.... :))))
                • krystian71 Re: Skad te informacje? Mylisz sie zupelnie... 04.08.06, 14:28
                  bom znowu zaspal i nawet zapomnialem dodac jeszcze jeden niedoszacowany punkt
                  po stronie wydatkow , zwiekszone koszty opieki szpitalnej dla tysiecy ofiar
                  rakietowych nalotow.To jest tez bardzo powazna pozycja

A wszystko to razem juz w tej chwili owocuje nastepujacym skutkiem:
                  Calkowita niemoznoscia dodania do istniejacych kosztow polityki expansji,
                  prowadzonej reka w reke z USA jeszcze dodatkowych obciazen-w tej sytuacji
                  inwazja na Syrie , czy Iran w najblizszym czasie jest absolutnie wykluczona
          • krystian71 Re: Skad te informacje? Mylisz sie zupelnie... 04.08.06, 12:33
            jesli masz na mysli wojny,ktore sie skonczyly, to znaczne.
            Nie musze ci chyba wskazywac, roznice miedzy poziomem gospodarczym Iranu , a
            amerykanska kolonia w Iraqu, czy wasz kolonia w Gazie i na Zachodnim Brzegu.
            Kraje arabskie w wiekszosci zalicza sie do trzeciego swiata, ale ten III Swiat
            jest dosc specyficzny.
            Praktycznie nie notuje sie tam znacznych grup spolecznych zyjacych ponizej
            ekonomicznego minimum , ani zjawiska bezdomnosci.
            Oczywiscie ,caly czas zwracam uwage,ze nie dotyczy to strefy okupowanej przez
            Israel.To jest od zawsze IV-ty Swiat.
            O dziwo doskonalymi gospodarzami terenow pozostajacych pod ich wplywem okazali
            sie samozwancze jeszcze wladze Hamasu czy Hesbollahu
            Wszystko to zapewne ma jakis zwiazek z uznawana jako obowiazek moralby zasada
            solidarnosci wyplywajaca z szariatu
    • polani Re: Israel ledwie zipie 04.08.06, 11:59
      lepiej tak niz w polskich obozach
      niemartw sie o nas arabki pedale
      • dana33 Re: Israel ledwie zipie 04.08.06, 12:29
        krystek, zlotko..... masz racje..... mamy dzisiaj 34 w cieniu, w jerozolimie
        przynajmniej... przeszlam na piechote od samochodu do domu i jak w pysk
        strzelil, ledwo zipie... :))))
        • zejman1 Re: Israel ledwie zipie 04.08.06, 12:42
          He, he, he... Dobre sa te "zrodla" krystkowatego becwala.Bardzo mi sie podoba
          ta uwaga "o mrowiu agentow sprzed lat 10".Pozniej praca jednak stala sie
          niemozliwa, bo wg. niego Israel "zrazil sobie wsyztkich"-nawet
          tych "pozytywnych". I przestali szpiegowac dla Israela. Poziom bajeczki dla
          niedorozwinietych, uposledzonych dzieci.
          Ale moze mozg mu sie gotuje...Nie tyle z goraca co z rozgoraczkowania?Bo co
          robic jesli rzecz zle pojdzie dla Hezbollah? I nie daj Bog -dla Iranu? Bo
          przeciez jakies zle, czujne i po zydowsku podejrzliwie rozbiegane oczy ciagle
          sa na nim zogniskowane. A za nimi kieruja takze na nim swoj wzrok glupawi
          Amerykanie i Europejczycy.
          • krystian71 Re: Israel ledwie zipie 04.08.06, 12:53
            a fe, co za brak zaufania.Przeciez to kazdy wie.W swoim czasie Israel mogl
            liczyc na wielu sprzymierzencow .Szkolil i wyposazal falangi chrzescianskie,
            osadzal na fotelu prezydenckim Baszira Dzumajela,u boku z Israelem walczyla z
            Hesbollachem 10-tysieczna Armia poludniowego Libanu.
            A teraz co , armia Lehada siem rozpierzchla a kto nie zdazyl uciec , przystal
            do Hesbollahu.
            Spytaj Szarona, czemu tak sie stalo.
            A potem Olmerta w jaki sposob pobudzil sympatie do Israela juz w pierwszym dniu
            nowej wojny
        • krystian71 o tej porze juz do domu? Juz cie zredukowali? 04.08.06, 12:47
          No widzisz, to juz bedzie lawina, nawet matka dwoch zolnierzy w slubie czynnej
          nie podlega ochronie :((((
          • dana33 Re: o tej porze juz do domu? Juz cie zredukowali? 04.08.06, 14:44
            krystek...... ty to popisujesz sie tutaj wielka i gleboka wiedza o zydach i
            israelu, cytujesz rozne srodla szmudla, a tu podstawy ci brakuje, krystek,
            zwyklej podstawy... zglebiasz sprawe obrzezan i tragicznych nastepstw tej
            tradycji, cytujesz talmud, omawiasz spadanie samolotow i koszta wojny co do
            ostatniej agory. a takiego glupstwa, jak to, ze w piatek albo w israelu wogole
            sie nie pracuje, albo polowe dnia, bo zaraz szabes, to ty juz nikak....
            nu, co ja ci mam powiedziec, krystek o krystek.... nie znajduje innych slow,
            zlotko: jestes dupa wolowa.
            • krystian71 Re: o tej porze juz do domu? Juz cie zredukowali? 04.08.06, 16:17
              kto jest dupa ten jest dupa, napewno ta co mnie z Lechem i Fredziem myli.
              Ja jestem delikatnej konstrukcji i obrzydliwy,o obrzezaniu to ciagle Lechu
              przeciez pisze i nad losem obrzezanych sie lituje a Fredzio testament cytuje...

A samolot przeciez spadl, sasm widzialem w telewizji jak krecil sie jak baczek,
              wiec o co ci chodzi.?

Tylko co do tego szabasu to mosz recht, na smierc o waszym swiecie zapomnialem
    • j-k ziew :))) 04.08.06, 14:12
      Krystianku, ale gdy Izrael juz kipnie calkiem, to poinformuj mnie prosze,
      gdyz nie bardzo chce mi sie codziennie sledzic Twoje prorocze bzdety :)

PS. W zwiazku z powyzszym, mam dla Ciebie jednak zla wiadomosc.
      Wychodzi na to, ze wobec mizery finansowej Izrael wydebi jednak od Polski
      i Polakow, a zatem i Ciebie, te zadane 60 mld US $ za pozostawione w Polsce
      mienie pozydoskie :)))

Trzymaj sie dobrze za kieszen!
      • krystian71 a slyszales kiedys o sumach neapolitanskich Bony : 04.08.06, 14:22
        > Wychodzi na to, ze wobec mizery finansowej Izrael wydebi

gdyby tak zasadnosc roszczen i skutecznosc zalezaly od potrzeb to sam bym Juana
        Carlosa na liste dluznikow Rzeczpospolitej zapisal
        • j-k Krystian, Ty nie chowaj, jak Strus glowy w piasek 04.08.06, 14:32
          :)))

Tylko jak placzesz nad finansowa mizera Izraela, to szykuj kase.
          W zyciu nie ma przepros :)))
          • krystian71 Re: Krystian, Ty nie chowaj, jak Strus glowy w pi 04.08.06, 16:18
            nie kase a kose .Na sztorc :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka