Gość: Lysy IP: 207.181.167.* 19.02.03, 20:14 No nie poznaje Poldziu !, wreszcie napisales cos co ma sens ! Moze trzeba bylo tyrady Chiraca abys sie ocknal z letargu i rozwodnionej nijakosci twoich komentarzy ! No coz Poldziu lepiej pozno niz wcale ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaczory11 Calkowity bojkot ! IP: *.zeelandnet.nl 19.02.03, 20:52 Dzisiaj wywalilem do kubla na smieci (akurat byl "dzien smieciarza") wszystkie francuskie produkty jakie mialem w domu. I z lodowki i z szaf. Juz nigdy francuskie buble nie beda zasmiecac mi mieszkania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Bez przesady ! IP: 207.181.167.* 19.02.03, 21:25 Nie popadajmy w skrajnosci !, 'wojna gospodarcza' z Francja nie jest nam potrzebna, niestety my wyszlibysmy na tym gorzej niz oni, jakkolwiek ich gospodarka przy naszej to porownywanie piesci do nosa, pozatym mysle ze kola biznesowe we Francji same sprowadza Chiraca do parteru !, bo oprocz skrajnych populistow i nacjonalistow to jego zachowanie nikogo nie powinno tam cieszyc ! Zrobil ogromne szkody wizerunkowi Francji i napewno odbije sie to negatywnie na ich wymianie handlowej zarowno z 'Nowa' Europa jak i a wlasciwie przede wszystkim z USA Dla wszystkich antyamerykanskich lewakow natomiast powinna byc to nauczka ze nie Waszyngton i Bush traktuje (lub chce traktowac) nas jak petakow, kurwa-dziadow i wasali, a wlasnie Paryz i Czyrak ! Wasz 'pacyfistyczny', falszywy bohater pokazal paskudna morde urazonego hegemona, czy zdazyliscie juz zdjac klapki z oczu !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Bez przesady ! IP: *.zeelandnet.nl 19.02.03, 22:01 Lysy, ja mieszkam w Holandii. I w ten skromny, moj calkowicie osobisty sposob wyrazam to, co o zabojadach myslalem od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha4 Re: Bez przesady ! IP: *.abo.wanadoo.fr 20.02.03, 08:37 Czesc,lysy, Przyjemnie,znowu,Ciebie czytac("lysy"byl moim pseudo w liceum).Mam "zaszczyt" byc obywatelem arabskiej republiki francuskiej.Mieszkam przy belgijskiej granicy,wystarczy ja przekroczyc,by stwierdzic z jaka pogarda sa traktowani obywatele"centrum swiata".Komunikuje sie po angielsku,prostujac plecy oswiadczam,ze jestem POLAKIEM;-wtedy na twarzach Flamandow pojawia sie mily,sympatyczny usmiech...Problem polega na tym,ze ogol francuzow jest przekonany,ze mapa swiata dzieli sie na Francje i...reszte,ze"wiek swiatla"(epoka ludwikanska) trwa nadal,ze posiadaja tzw kulture,ze sa najlepszymi kochankami pod sloncem itd,itp...Przecietny francuz nie zna podstawowych danych geografii swiata,a znajomosc jezykow obcych jest,po prostu,oplakana.Spoleczenstwo francuskie jest,cytuje De Gaulle'a,"stadem wolow".Aktualnemu krolowi francji(nota bene- wymiar sprawiedliwosci "zapomina" o jego przestepstwach korupcyjnych-a jest tego sporo)pali sie pod dupa.-Skonczyly sie lupieskie, dobre czasy bialego bwany w koloniach afrykanskich.- "Ci niewdzieczni Murzyni"tez stawiaja na USA.Magreb,doslownie,otwarcie siusia na francje(nie bede przytaczal cytatow prezydenta Algerii czy krola Maroka),na meczach(nawet na terenie francji)wygwizduje sie "Marsylianke".Sytuacja wewnetrzna tez nie jest rozowa.- Coraz wieksze,"prestizowe" firmy upadaja,arabizacja kraju posuwa sie coraz szybciej,przy cichym poparciu klasy rzadzacej (aby tylko zachowac"spokoj spoleczny!").Mnie zenuje "zakompleksiale"stanowisko tzw Polonii,niektorych komentatorow czy politykow polskich.Nadszedl czas na uswiadomienie sobie,z duma,wlasnych wartosci.-"Obszczekujacego ciebie kundla nie prosisz o cisze,a kopiesz go"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badz madry! Re: Calkowity bojkot ! IP: *.telia.com 19.02.03, 22:10 Ty glupi! trzeba bylo zjesc (jesli nieprzeterminowane) i pozniej kupowac tylko amerykanskie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damk@o2.pl Nie rozumiem tej argumentacji... IP: *.bydgoska.krakow.pl 20.02.03, 09:33 Panie Leopoldzie, czegoś tu nie rozumiem. O ile argument pierwszy (wewnątrzfrancuski) można od biedy jeszcze przyjąć - choć nie wiem czy Francuzi poczuli sie żeczywiście LEPIEJ gdy ich "szef" obrażał inne państwa (jeśli jednak poczuli sie lapiej, to mamy PROBLEM...) - to drugiego nie rozumiem. Po pierwsz, trzeba chyba czytać wypowiedz Chiraca tylko "między wierszami", żeby twierdzić, że ta cała tyrada kierowana była pod adresem Blaira, czy Aznara. Kurcze - ten gość (Chirac) OBRAZIŁ NASZ KRAJ, prawięc nam nauki o tym co można, a czego nie... To jest ABSOLUTNIE NIEDOPUSZCZALNE!!! Nawet nie chce się zastanawiać, co stało by sie gdyby podobne słowa skierowane były do Brytyjczykówm, czy Włochów... Po drugie, jeśli rzczywiście adresatem tych słów były GBR, ITA, czy ESP - to jaki był zamiar Chiraca??? Czy chciał obrazić "nowych" członków i w ten sposób wzmocnić więzi ze "starymi" (nie sądze by można było w ten sposób łączyć - a jeśli nawet - to możemy mieć jeszcze większy problem - podział w Europie). Francja poważnie choruje na "mocarstwowość", a Chirac w szczególności. Trzeba jak najszybciej WYLECZYĆ ją z tej dolegliwości, by nie słyszeć więcej takich słów! Po trzecie, pisze Pan, że w zjednoczonej Europie "trzeba będzie naprawdę, poprzez lojalny partnerski dialog szukać porozumienia i kompromisu". Zgoda. Ale jak to się ma do WYCZYNU Chiraca??? Zdając sobie z tego sprawę, postanowił sobie pofolgować, dopuki jeszcze może? A może chce w ten sposób zasłużyć na "lojalność partnerów"??? Prawda - trzeba szybko posprzątać i budować WSPÓLNĄ politykę zagraniczną. Mam tylko pytanie. Jak pan sobie to wyobraża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Uklad sil w przyszlej Unii IP: 207.181.167.* 20.02.03, 17:23 Chamski wybuch Czyraka uwazam za wynik nieublagalnej rzeczywistoscu i kalkulacji przyszlego ukladu sil w Unii Po pierwsze Anglia, Wlochy i coraz silniejsza gospodarczo Hiszpania maja dosc franko-niemieckiego dyktatu, szczegolnie w polityce zagranicznej ale i gospodarczej, wszystkie te kraje preferuja i to z niezlym skutkiem bardziej kapitalistyczna odmiane gospodarki, niz etatystyczne Francja i Niemcy. Brytyjczycy od lat maja najzdrowsza gospodarke w Unii, a Berlusconi i Aznar doprowadzili do ozywienia w ich krajach. Francja i Niemcy patrza na nich z zazdroscia ale boja sie ciec podatkowych i ciec w wydatkach socjalnych ktore sa konieczne. Jednak najwiekszym problemem jest polityka zagraniczna, Wlosi, Hiszpanie a zwlaszcza Anglicy nie maja ochoty byc wodzeni na smyczy przez Paryz i Berlin, Polska ze swoimi 35 glosami bedzie cennym sprzymiezencem w ostudzeniu 'imperialnych' marzen Chiraca. Anglia(78), Wlochy(78), Hiszpania(35)i Polska(35), razem 226 glosow, mozna jeszcze liczyc na Baltow i Wegrow. Francja(78) i Niemcy(99) maja 177 glosow. Chirac o tym wie i tego sie boi !! Ja mysle ze jesli jego wybuch byl kontrolowany (a pewnie byl) to nie byl ani adresowany do rzadow 'Nowej Europy' ani do Anglikow, wlochow czy Hiszpanow ale do europrzeciwnikow wlasnie ! Do Giertychow i Lepperow centralnej Europy !! Chirac nie chce byc postrzegany jako ten ktory zatrzymal rozszezenie, chce to zrobic naszymi rekami !!! i o to mu chodzilo, aby sami Polacy, wegrzy i Czesi powiedzieli NIE !! Wtedy zostaje mu szansa na uratowanie marzen o 'Drugim Cesarstwie Francuzow', list 8-miu dal mu na to dowod !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha4 Re: Uklad sil w przyszlej Unii IP: *.abo.wanadoo.fr 20.02.03, 20:40 Hej,Lysy, Spodobal mnie sie "Czyrak"! Popelniles drobna pomylke;-Czyrakowi,byc moze, chodzi o 3-cie cesarstwo, bo drugie(NapoleonIII)szybko dalo dupy Bismarckowi,ktory musial francuzom dyktowac ich wlasna konstytucje(1875).Glosy glosami,ale sytuacja wewnetrzna francji powaznie sie pogarsza.Fantazm potegi musi sie na czyms opierac(silne panstwo,gospodarka,dyscyplina spoleczna,podatnosc na demagogie,silna osobowosc szefa panstwa itd).-Czy znajdziesz,chodz jeden z tych elementow, we francji ? Na razie Micha > Chamski wybuch Czyraka uwazam za wynik nieublagalnej > rzeczywistoscu i kalkulacji przyszlego ukladu sil w Unii > Po pierwsze Anglia, Wlochy i coraz silniejsza gospodarczo > Hiszpania maja dosc franko-niemieckiego dyktatu, szczegolnie w > polityce zagranicznej ale i gospodarczej, wszystkie te kraje > preferuja i to z niezlym skutkiem bardziej kapitalistyczna > odmiane gospodarki, niz etatystyczne Francja i Niemcy. > Brytyjczycy od lat maja najzdrowsza gospodarke w Unii, a > Berlusconi i Aznar doprowadzili do ozywienia w ich krajach. > Francja i Niemcy patrza na nich z zazdroscia ale boja sie ciec > podatkowych i ciec w wydatkach socjalnych ktore sa konieczne. > Jednak najwiekszym problemem jest polityka zagraniczna, Wlosi, > Hiszpanie a zwlaszcza Anglicy nie maja ochoty byc wodzeni na > smyczy przez Paryz i Berlin, Polska ze swoimi 35 glosami bedzie > cennym sprzymiezencem w ostudzeniu 'imperialnych' marzen Chiraca. > Anglia(78), Wlochy(78), Hiszpania(35)i Polska(35), razem 226 > glosow, mozna jeszcze liczyc na Baltow i Wegrow. Francja(78) i > Niemcy(99) maja 177 glosow. Chirac o tym wie i tego sie boi !! > Ja mysle ze jesli jego wybuch byl kontrolowany (a pewnie byl) to > nie byl ani adresowany do rzadow 'Nowej Europy' ani do Anglikow, > wlochow czy Hiszpanow ale do europrzeciwnikow wlasnie ! Do > Giertychow i Lepperow centralnej Europy !! Chirac nie chce byc > postrzegany jako ten ktory zatrzymal rozszezenie, chce to zrobic > naszymi rekami !!! i o to mu chodzilo, aby sami Polacy, wegrzy i > Czesi powiedzieli NIE !! Wtedy zostaje mu szansa na uratowanie > marzen o 'Drugim Cesarstwie Francuzow', list 8-miu dal mu na to > dowod !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Uklad sil w przyszlej Unii IP: 207.181.167.* 20.02.03, 21:35 Jednym z aspektow ktory mnie nurtuje jest absolutna obsesja antyamerykanska Francji, pomijajac juz to ze bez Amerykanow nie byloby Francji i Europy. Bylby tam dzis albo Frankengau albo Francuskaja Sacjalisticieskaja Rjespublika ! Ja uwazam ze trzymanie sie obsesyjnie wrogosci do USA i stawianie UE w opozycji do USA jest raz smieszne, dwa szkodliwe, trzy infantylne (ulubione slowo Czyraka). Bylem dwa trzy lata w Stanach i dla Amerykanow problemy europejskie sa drugorzedne i ich niezbyt interesuja to po pierwsze, po drugie Waszyngton niemalze wogole nie wtraca sie w sprawy Unii czy Europy jako takiej, wiec po cholere i draznic ! Nie znaczy to ze zawsze i wszedzie musimy sie z USA zgadzac, ale po co stawac im okoniem ot dla zasady i dla sportu jak tego chce Czyrak, tymbardziej ze w zasadzie od Francji nic nie chce i nie oczekuje oprucztego by nie przeszkadzala, czy to tak wiele za dwukrotne uratowanie zycia ?, chyba nie ! Kooperacja transatlantycka jest pozadana teraz rownie mocno jak za ZSRR, terroryzm islamski grozi nam wszystkim na Zachodzie, antyamerykanizm nie uratuje Francji przed mahmutami z Al-Quedy, oni nienawidza zachodu dla zasady ! To dowod na to jakim naprawde megalomanskim sfrustrowanym idiota jest Czyrak i jakie pozbawione podstaw i kretynskie sa francuskie 'sny o potedze' ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oz Re: Leopold Unger komentuje wypowiedź prezydenta IP: *.nlc.net.au 20.02.03, 09:48 Kaczory11 calkowicie popieram Twoja decyzje, natomiast irytuje mnie calkiem inna sprawa mianowicue chodzi mi o kolonializ zabojadow i to niedaleko gdzie mieszkam, mam na mysli wysepki pacyfiku. Ciekawi mnie dlaczego nigdy tego tematu niema na Radzie Europ, a zpewniam ze jest sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej a ja też bojkotuję IP: *.stacje.agora.pl 20.02.03, 17:56 ogłaszanie ogólnonarodowego bojkotu towarów francuskich naturalnie sensu nie ma, ale ja prywatnie też od trzech dni przerzucam się na wina włoskie. To co mam francuskiego w piwniczce - wypiję, ale kupował to już długo nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy z pragnienia nie pomrzemy :)) IP: 207.181.167.* 20.02.03, 20:33 Francuskie czy nie jak nie bedziesz mogl, ja chetnie wypije !!!, pije wszystko byleby nie bylo za slodkie. Amerykanski burbon (Jack Danniels), Szkocka whiskey, Wloskie wino, Hiszpanska sangria, Czeskie i Dunskie piwo i Wegierski tokaj no i Polska siwucha. Pic mamy co i bez zabojadow sie obejdziemy a i nasze gardla nie zmarnieja !+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Pan UNGER ma rację, tylko z powodu skromności,albo IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 12:44 większej przezorności jak ja, nie dodał że: A w związku z tym, uważam, że te 48 samolotów to przynajmniej o połowę za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Leopold Unger komentuje wypowiedź prezydenta IP: *.look.ca 22.02.03, 05:29 Niestety prezydent Chirac mial racje. Jezeli chcecie do UE to powinniscie popierac europejska racje stanu, a nie wchodzic w zydowsko-amerykanska d... i to zawsze jako pierwsi. Polska na wojnie z Irakiem moze tylko stracic. Jezeli Irak dostanie sie pod wplywy USA to mozna sie pozegnac ze splata Polsce dlugow za budowe infrastruktury gospodarczej i autostrad jeszcze w latach 70-tych. Kochani rodacy nie kompromitujcie sie wiec z tym bojkotem Francji bo sie caly swiat z was smieje. Zobaczcie lepiej jakiego durnia wybraliscie sobie na premiera i czyje interesy jego rzad reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy olac Czyraka i jego 'mocarstwo' IP: *.hartford-05rh16rt.ct.dial-access.att.net 22.02.03, 05:41 wchodzic w > zydowsko-amerykanska d... Powiedz mi koles czy ty jestes lewak czy radio-ma-ryjec ??? i. Polska na > wojnie z Irakiem moze tylko stracic. Jezeli Irak dostanie sie > pod wplywy USA to mozna sie pozegnac ze splata Polsce dlugow za > budowe infrastruktury gospodarczej i autostrad jeszcze w latach > 70-tych. A myslisz ze jasnie oswiecony dyktator Sodomita Husajn nam odda ??? > bo sie caly swiat z was smieje. Z tego co widze i czytam to siat sie smieje z glupawego Napoleona-bis, Krola- Slonce, Monsieur Czyraka i jego 'mocarstwa' znad Sekwany A tak poza tym, male pytanie ? Czy chcesz kupic Linie Maginota ???, na sprzedaz !, nigdy nie uzywana ! Malo tego, gwarantuje ze za piec dwunasta Czyrak wskoczy Bushowi na kolana i bedzie zapewnial o dozgonnej przyjazni z USA by zagwarantowac sobie rope dla swojego koncernu Elf po stracie innego dozgonnego przyjaciela Sodomity Husajna ??? Taki obrot sprawy jest rownie francuski jak zabie udka !!! i francuska milosc !~ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: olac Czyraka i jego 'mocarstwo' IP: *.look.ca 22.02.03, 16:08 Lysy gdzie Ty sie uczyles jez. polskiego? Chyba na kursie dla agentow Mosadu. A jezeli juz tak kochasz ta swoja Ameryke ktorej nawet nie znasz to powiem Ci co Polska moze otrzymac w zamian za poparcie dla agresji na niezalezny kraj. (pominmy to kto tam rzadzi, bo to dla przecietnego Polaka nie ma znaczenia) Polska moze otrzymac od USA tylko taka pomoc jaka dostala Jugoslawia w 1999 roku. Dla zwyklego Jankesa Polska = Zimbabwe albo jeszcze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: olac Czyraka i jego 'mocarstwo' IP: *.hartford-05rh15rt.ct.dial-access.att.net 23.02.03, 06:56 Koles, ciebie chyba jakis rebe Goldstein musial kiedys molestowac jak byles ministrantem, bo oprocz cytatow z Rydzyka, Robcia Nowaka, Henisia Pajaka lub 'doktora' Ratajczaka nic sensownego nie umiales napisac ! Shalom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: olac Czyraka i jego 'mocarstwo' IP: *.look.ca 24.02.03, 03:38 Gość portalu: Lysy napisał(a): > Koles, ciebie chyba jakis rebe Goldstein musial kiedys > molestowac jak byles ministrantem, bo oprocz cytatow z Rydzyka, > Robcia Nowaka, Henisia Pajaka lub 'doktora' Ratajczaka nic > sensownego nie umiales napisac ! > Shalom !!! No coz Lysy jak widac powyzej dyskusja z Toba zeszla ponizej poziomu do ktorego ja sie nie znizam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_pilot Re: Leopold Unger komentuje wypowiedź prezydenta IP: *.rev.o1.com 22.02.03, 05:46 > Niestety prezydent Chirac mial racje. Jezeli chcecie do UE to > powinniscie popierac europejska racje stanu, A wiec mam rozumiec ze europejska racja stanu to jest to co sie wymysla w Paryzu albo Berlinie ? Nie ze mna takie zarty Bruner .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Leopold Unger komentuje wypowiedź prezydenta IP: 62.181.161.* 23.02.03, 02:27 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Niestety prezydent Chirac mial racje. Jezeli chcecie do UE to > powinniscie popierac europejska racje stanu, a nie wchodzic w > zydowsko-amerykanska d... i to zawsze jako pierwsi. Polska na > wojnie z Irakiem moze tylko stracic. Jezeli Irak dostanie sie > pod wplywy USA to mozna sie pozegnac ze splata Polsce dlugow za > budowe infrastruktury gospodarczej i autostrad jeszcze w latach > 70-tych. > Kochani rodacy nie kompromitujcie sie wiec z tym bojkotem Francji > bo sie caly swiat z was smieje. Zobaczcie lepiej jakiego durnia > wybraliscie sobie na premiera i czyje interesy jego rzad > reprezentuje. Widze ze mamy koleejnego lizi dupe w pelni profesjonalnym wydaniu prosze przeczytaj swoj post i zobacz do czego nas namawisz, twojm zdaniem nie mozemy miec wlasnego zdania tylko mamy sluchac tego francuskiego osla , ktorego zdanie jest jedyne i sluszne to mi przypomina taki jeden kraj gdzie wszyscy sluchaja jedynych slusznych racji swojego oswieconego wladcy (KOREA PN) , moze porownanie niezbyt trafione ale dotego sie mniej wiecej sprowadza twoj post zadnego wlasnego zdania lizac dupy Francuza i Niemca bo nam zablokuja wejscie do Uni albo na nas nakrzycza osobiscie jestem za wejsciem ale jak nas niechca to pies ich srał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Leopold Unger komentuje wypowiedź prezydenta IP: *.kabel.telenet.be 22.02.03, 06:05 no tam my POLACY - palimy flagi i bijemy przeciwnika na ligowych meczach ( tego Europa nie stosuje dlatego wiele kobiet uczeszcza na mecze pilkarskie w szaliku i ja tez) Wyzywamy sie od zydow Mamy rozne opcje polityczne i przy wodce kazda dyskusja konczy sie na ten temat plus mordobicie Dzielimy sie na : katolikow i anty - katolicy dziela sia na pro KK i anty Jestesmy zawsze przeciw rzadowi (prezydentowi à lub pro Polska jest duza i tak jak bylo w jednej bajce -ktos powiedzial: kazda galazka wiatr rozwieje ale jesli z galazek zrobimy miotle to bedziemy silni. I tak ogolnie jest . Czechoslowacja sie roznila, i Jugoslawia oraz caly Zwiazek Radziecki a Polska nadal wielka i silna . Ale szkoda , ze gnije od srodka , a gnije bardzo. Bo nie ma dwoch Polakow , ktorzy mieliby jedno zdanie , lepsza bijatyka Och ludzie nie badzmy pro ---lub anty spojrzmy na ten swiat z boku bo gdzie jest problem i w co sie angazowac? Niechby Saddam mial i tysiac bomb co nam to przeszkadza jak nie przeszkadzalo do tej pory? Jak by chcial to by pierdolnal w Zydownie a i tak jeszcze tego nie zrobil Nowy Zbawiciel Swiata sie znalazl i namieszal, w Europie (Bush) Zadowolony? Pewnie , ze tak bo Europa sie pomalu rozpieprza i Ameryka z wojna czy bez rosnie w militarna sile. Szanujmy Chiracka za otwarta gebe przeciw silom internacjonalnym to onzasluzyl na Nobla a nie idiota z Teksasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eiffel Re: Leopold Unger komentuje wypowiedź prezydenta IP: *.abo.wanadoo.fr 22.02.03, 15:04 > Szanujmy Chiracka za otwarta gebe przeciw silom internacjonalnym to > onzasluzyl na Nobla a nie idiota z Teksasu. Co za bzdury wypisujesz. Jak dobrze sie przyjrzysz,to stwierdzisz, ze ciagle wojny w ich "afrykanskich koloniach", jak je nazywaja paryzanie, sa nieustannie podsycane przez Francje. A swoja droga sprawdz przychody korporacji Total-Elf-Fina, ktora wraz z rosyjskim Lukoilem wydobywa rope w Iraku, gdzie nie ma jeszcze Amerykanow, wtedy moze prysnie czar "pacyfisty" Chiraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Europy Re: Leopold Unger komentuje wypowiedź prezydenta IP: *.milwaukee.k12.wi.us 22.02.03, 15:38 Leopold Unger: Dziś można by się zgodzić z Chirakiem, że można mieć tylko jedną Europę, ale spytać, dlaczego ze stolicą w Bagdadzie? A gdzie lepiej, w Tel Aviwie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Odezwali się najmądrzejsi... IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.02.03, 20:26 Ile znawców dobrego wychowania nam się odezwało! Ciekawe, że ludzie, którzy nie są w stanie bez wrzasków i przekleństw stworzyć żadnego argumentu (nawet czasem wydaje im się, że obrażanie to metoda argumentacji) pouczają teraz cały świat co do kultury. Nie ośmieszajcie się! Tylko dlatego, że ktoś uraził polskie przerośnięte ego nie znaczy, że mamy się do niego upodabniać (chociaż widzę tu reakcję - Chirac mówi tak? No to my umiemy gorzej.) A co do nienawiści do Francji to może właćnie brak obcowania z imponującym dorobkiem kulturalnym tego kraju jest przyczyną regresu cywilizacyjnego niektórych osób usilnie (i bezskutecznie) próbujących powiedzieć na tym forum coś mądrego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alter Michnik Hańba i upadek Ungera, ocaleńca z Holocaustu. CFR ! IP: *.tele2.pl 23.02.03, 01:01 Coraz bardziej obrzydliwe sa felietony p. Ungera.(czy coraz więcej dostaje za nie kasy, czy to poryw duszy ?) Brawo Francja! Brawo ruchy społeczne opierające się mafii naft.- zbrojeniowej! "Rewelacje Powella" to żałosna, anachroniczna fabrykacja i specjaliści (a nawet w miarę uczciwi ludzie w CIA i FBI!!) umywają od niej ręce. Michnik dobrze przecież wie (i to lepiej niż inni), że to jedynie apogeum agresywnej i szalonej propagandy junty naftowo-zbrojeniowej, która przejęła władzę w USA, i "za pięć dwunasta" usiłuje znaleźć pretekst do ataku. Nawet sama CIA zaprzecza związkom Al_Kaidy z Irakiem. Broni nie ma. Od 1991 po 1998 wszystko zniszczyły brygady ONZ. (vide teksty le Carre, Fiska i wielu sumiennych dziennikarzy zachodnich. CIA obsadziło w 1968 r. Husseina. USA dostarczała środki chemiczne do gazowania Kurdów (podczas wojny iracko-irańskiej, gdy przeszli oni na stronę wroga), najaktywniej wówczas go wspierając, i długo potem, dopóki otwarte były kurki z ropą. (vide: archiwalne artykuły o rozmowach Rumsfelda z Husseinem na temat pomocy militarnej i rolniczej tuż po masakrze w Halabdży, ostatni artykuł w Tageszeitung o sprzedaży gazów trujących przez USA bezpośrednio Husseinowi do zgłądzenia Kurdów, itd.) Dyskurs o broni masowego rażenia jest tylko pretekstem. Faktycznym celem akcji militarnej jest kontrola nad iracką ropą (25% zasobów Irak,USA - 3%). Nawet Kissinger w swej tradycyjnej "szczerości" cynicznie stwierdza, że gdyby nie istniał Izrael jako przyczółek dla ropy, na Bliskim Wschodzie zdarzyłby się drugi "Wietnam". Gdyby chodziło o "uwolnienie ludności spod dyktatury" - to nie przychodziliby na nasze antywojenne demonstracje uchodźcy iraccy! zresztą, nie udawaj,Lechu, że w te deklaracje o "demokratyzacji" wierzysz - po przeanalizowaniu działań USA w Iraku w ostatnich 30 latach, vide: zgniecenie buntu ludności przeciw Husseinowi w 1991z pomocą helikopterów USA, doastarczenie gazów trujących do zgładzenia Kurdów, prowokacja w Kuwejcie, i dziesiątki innych "material breaches against USA". Gazeto opamiętaj się w swej służalczości (czy zaślepieniu? ) Ta III wojna skończy się gorzej niż przypuszczasz. Nie tędy droga! Pomóż powstrzymać zbrodniczą inwazję w stylu Hitlera zamiast podjudzać do wojny, nie wykazawszy się znajomością nawet podstawowych faktów z niezależnych źródeł!! Nie każ wysyłać polskich żołnierzy w charakterze mięsa armatniego na rozkazy Exxonu-Mobilu (Rockefeller - to Twój szef z CFR, Adasiu, nieprawdaż?), ChevronTexaco(Condleezza Rice), Halliburtona (Cheney) i Unocalu (Bush)!!! Kunktatorstwo Piusa XII dało nam się we znaki, dlatego Papież powinien szybko dać ekskomunikę Bushowi!!! (choć zdaje się, że ten moron należy do Kościoła Metodystów..; który notabene ostro wypowiada się przeciw wojnie). Prawnicy amerykańscy już pracują nad impeachment dla Busha, pomimo prześladowań ze strony Homeland Security. Powodów nie brakuje! (i to zaprawdę większej wagi niż erotyczne wyczyny Clintona. (vide: Impeachment dla Busha) Szokuje to, co wyczyniają "najbardziej wpływowi" intelektualiści polscy i byli ministrowie spraw zagr. To, co czynią obecnie kładzie się cieniem na całą dotychczasową ich działalność i każe ją widzieć w innym świetle... A może to wina Waszych przysłowiowych już "bardzo dobrze poinformowanych żródeł w Białym Domu". Tak swoją drogą, dawno mieliśmy ochotę się dowiedzieć, ale wstydziliśmy się zapytać:czyżby niezmiennie chodziło o zbrodniarza wojennego, wujcia Henia Kissingera? Czy o jego - jakże subtelnego (przynajmniej w zestawieniu z Heniem K.) - przyjaciela Zbysia (Brzezińskiego), ojca chrzestnego talibów i AL-Qaidy?? Pamiętajmy o gadzinówkach z 1939! Historia lubi się powtarzać. http://poland.indymedia.org www.stopwojnie.w.pl Celem tej wojny nie jest wprowadzenie demokracji w Iraku, lecz ekspansja i umocnienie hegemonii USA na Bliskim Wschodzie (głównie dla interesów bloku korporacji militarno-naftowych, powiązanych silnie z Białym Domem i Pentagonem). To jest wojna o ropę i geopolityczną dominację. Vide:Chevron Texaco - Worldwide Operations Condoleezza Rice (Chevron Texaco), Bush junior i Bush senior, były szef CIA(Enron, Unocal, Halliburton, Harken oraz spółka Carlyle - z ojcem Ben Ladena i samym Osamą Ben Ladenem), wiceprezydent Cheney (Halliburton), i "ciała doradcze": Henry Kissinger, zbrodniarz wojenny, były członek SS (doradca Unocalu, CFR), David Rockefeller, honorowy szef wpływowej "Council of Foreign Relations" (Rada Stosunków Zagranicznych, CFR, która splamiła się od 1921 wieloma zbrodniczymi akcjami, właściciel m.in. agencji prasowej Reuters i AP oraz Exxonu (w Europie - Esso, czyli dawny Standard Oil, w czasie II Wojny świat. w fuzji handlowej z IG Farben Rzeszy Niemieckiej, gigantem chem., produkującym m.in. Zyklon B do Auschwitz, obecnie podzielonym na BASF, Agfa, Hoechst, itd.) mają "żywotne" interesy w Iraku. Vide: Czas na impeachment dla Busha; Unocal, Ben Laden i Afganistan; 9.11.- Bush-Ben Laden Connection Dla ropy naftowej poświęcą 500 000 niewinnych cywili już na samym początku wojny.W przypadku użycia broni jądrowej - zginie 3,8 mln ludzi w tym regionie. Vide: Powtórka Hiroshimy? Collateral Damage - Katastrofa humanitarna Według gen. Wesley'a Clarke'a polscy, rumuńscy i bułgarscy żołnierze będą wspierać ataki lądowe sił zbrojnych USA i Wlk. Brytanii. Aby wygrać głosowanie w Radzie Bezpieczeństwa ONZ, Bush dał Putinowi wolną rękę w Czeczenii. Wojna z Irakiem oznacza więc wiecej ofiar w Czeczenii. Gazeta Wyborcza gardłuje za wojną, ponieważ redaktor naczelny Adam Michniknależy do Grupy Doradczej CFR (Rada Stosunków Zagranicznych); Reuters jest własnością Rockefellera z Exxonu- Mobilu; większość mediów prasowych jest powiązana personalnie z CFR i wykupiona przez korporacje naft. i zbroj. Dlatego z oficjalnych mediów nie dowiemy się nigdy prawdy. Rada Stosunków Zagranicznych - Council on Foreign Relations (CFR) Cała kampania militarystyczna Białego Domu opiera się na dwóch kłamstwach: 1. że celem wojny jest wprowadzenie demokracji, 2. i że Irak posiada broń masowego rażenia lub może (sic!) ją zdobyć. *1. W pierwsze i tak nikt nie wierzy po poprzednich działaniach USA (vide: obecność Irakijczyków na naszych demonstracjach - nic lepiej nie demaskuje i nie obala demagogii podżegaczy wojennych niż protest samych uchodzców irackich przeciw wojnie, mimo iż nie uznają reżimu Husseina!!! 10 lutego odbyła się w Turcji antywojenna demonstracja Kurdów, którzy nie zamierzają być "wyzwalani" drogą wojny(!). vide: sprzedaż chemikaliów firm USA do wytrucia Kurdów za wiedzą rządu USA i najaktywniejsze wówczas poparcie dla Husseina - wyniesionego na szczytywładzy w 1968 przez CIA (podobnie zresztą jak Osama Ben Laden,"Frankenstein" Zbigniewa Brzezińskiego"; Rosjanie odpowiedzieli wówczas inwazją na Afganistan). Vide: USA censors Iraq Report (Firmy ameryk. dostarczaja broń chem. po masakrze w Halabdży) foto;Rumsfeld oferuje pomoc Husseinowi po masakrze w Halabdży(podczas wojny iracko-irańskiej, gdy Kurdowie przeszli na stronę wroga) W Arabii Saudyjskiej panuje nieporównanie bardziej krwawy reżim, dysponujący największą wśród krajów arabskich ilością broni masowego rażenia, ale grzecznie (jak dotąd) otwiera kurki z ropą, dlatego nikt nie spieszy z dywanowymi nalotami w celu umocnienia demokracji i uwolnienia cierpiącego narodu. Analogiczna sytuacja dotyczyła talibów, z którymi Unocal układał się do aż do czerwca 2002; zabito 9000 cywili, dowodów winy ataku 9.11.nie znaleziono, ale "za to" sfinalizowano nareszcie budowę rurociągu (notabene prezydent Karzai był długo doradcą Unocalu Busha).Przykładów podobnej hipokryzji rządu USA można by wymienić jeszcze wiele. *2. a co do drugiego: warto pamiętać, że poprzedni inspekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Hańba i upadek Ungera, ocaleńca z Holocaustu. IP: *.bc.hsia.telus.net 25.02.03, 22:46 Tego nie mozna sluchac ani pisac. Tylko za wojna i przeciwko Europie (wlasnej przyszlosci). To tak z polakami i ich rozumami (sila dolara dziala i pomaga co poniektorym rozbojnikom). Wiekszosc z nich to ma wode (gdzie woda representuje pustke a olej to widza) w tych lbach a olej. I jasli nawet tam dolejemy tego oleju to i tak sie on nie dostanie do tych prawidlowych komorek bo go woda nie dopusci. Jedynie to te lby wymienic z kapusta, ta chociaz nie bedzie za wojna i przeciw wlasnym iteresom podudzac. Odpowiedz Link Zgłoś