imagiro 28.08.06, 19:47 jakie sa tego przyczyny ? nikt przeciez nie nienawidzi poludniowych Szwedow, Indian polnocnoamerykanskich czy Pigmejow ... co lezy w naturze Zydow, ze tak sa nienawidzeni ... jakas przyczyna musi byc ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1ja Re: Nienawisc do Zydow ..+. 28.08.06, 19:51 Pytanie jest zle postawine. Ma brzmiec:ci co nie nawidza,co wysysaja z mlekiem matki? Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Nienawisc do Zydow ..+. 29.08.06, 06:58 myslalem ze zamiast bredzic o mleku, powiesz cos nt. poludniowych szwedow. ze dotrzesz swym bystrym umyslem do zrodel nienawisci dunsko-szwedzkiej z czasow wojen szwedzko-dunskich, z czasow kiedy szwecja chciala miec imperium co prawda sukcesow wojskowych to im pan bog dal mniej niz us/raelowi dzisiaj; praktycznie wszystkie ich wojny konczyly sie kiepsko, chyba ze do sukcesow zaliczymy kompletna demolke polski i czech w wieku potopu i kradziez wielu fajnych starodrukow obecnie wystawionych w bibliotece w uppsali, zwanej carolina rediviva; srebrna biblie skradzina z pragi, carta magna itp. www.ub.uu.se/arv/utst.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Nienawisc do Zydow ..+. 29.08.06, 10:28 Sadzac z wypowiedzi twoich,podejrzewam,ze czytac umiesz. Wiec przyjzyj sie tekstowi jeszcze raz: Nie ma mowy rutaj o Szwedach.Pytanie dotyczylo przyczyny nienawisci do Zydow. Przecie nie moglem pisac o Szwedach poludniowych. Ale mysle,ze popelniles skrot myslowy,jak macierewicz,szkalujac bylych ministrow spraw zagranicznych. W zwiazku z tym,wybaczam tobie twoj nietakt,mowiac,ze ja bredze. Poniewaz jestes zainteresowany losami poludniowej Szwecj i nienawisci szwedzko-dunskiej, moge cie poinformowac,ze Skåne(Szwecja Poludniowa)-dawna Dania.Ze specjalnym dialektem. Wybrzerze Zachodnie,lacznie z terenam,na ktorym Göteborg jest polozony tez nalezaly do Dunczykow. Co do NIENAWISCI-to musialo ci sie przysnic.Czegos takiego nie ma. Widac w tym twoje wychowanie chrzescianskie-panstwa musz sie nienawidziec? Czy znasz mowe o bratnich narodach?Jezeli sa,to sa w Skandynawii. Z nowin ostanich most kolo Malmo wybudowali: Migracja dosc duza nastapila: Dunczycy niektorzy z powodow roznych przenosza sie do zamieszkania do Malmö. Szweci pracuja w Danii. Ponad polowe studentow medycyny weterenrii w Danii stanowiaa Szwedzi. Jeynie o co sa niesnaski,czasami: Szwedzi maja swoja elektrownie atomowanaprzeciwko Kopenhagi.Wiec czasami demonstracjii sa. Co do sukcesow militarnych-zazdrosny jestes i niesprawiedliwy. Co do kradziezy pewnych rzeczy-krolowi swemu Mocnemu podziekowac mozesz, ktoremu Szwedzi dupe zloili na terenach polskich.Powinienes zwrocic sie do jego potomkow po odszkodowanie,za ,jak sie wyraziles,demolke Czech i Polski. A zreszta Szwedzi ze skrucha przykladaja sie do pomocy UE dla Polski i rynek pracy dla Polakow otworzyli. A przed tym o przyjecie Polski do UE gardlowali. A ty,jak prawdziwy przedstawiciel swej nacji,na wszystko nosem krecisz. Bo wszystko ci samoczynnie sie nalezy? Badz weselszy.Nienawisci,o ktorej tutaj mowisz,nie ma. A watek dotyczyl kwestii,co maja Zydzi w sobie,ze ich nienawidza. Odpowiedz Link Zgłoś
bezkonca Re: Nienawisc do Zydow ... 29.08.06, 10:43 imagiro napisał: > jakie sa tego przyczyny ? Najpierw udowodnij, ze ona wogole istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nienawisc do Zydow ... 29.08.06, 10:49 imagiro napisał: > jakie sa tego przyczyny ? nikt przeciez nie nienawidzi poludniowych Szwedow, > Indian polnocnoamerykanskich czy Pigmejow ... co lezy w naturze Zydow, ze tak > sa nienawidzeni ... jakas przyczyna musi byc ? To Ty ich nienawidzisz ? Jesli tak, to pewnie wiesz dlaczego. Ja ich nie nienawidzę, podobnie jak południowych Szwedów. Moi znajomi także nie, więc Twoja teza o nienawiści wydaje mi się fałszywa. Są ludzie, którzy ich nienawidzą, tak jak są ludzie, którzy nienawidzą Murzynów, Indian, Palestyńczyków, Rosjan czy Niemców. Ale to jest margines, któremu ja współczuję. S. Odpowiedz Link Zgłoś
maxe1 Re: Nienawisc do Zydow ... 29.08.06, 11:24 Są ludzie, którzy ich > nienawidzą, tak jak są ludzie, którzy nienawidzą Murzynów, Indian, > Palestyńczyków, Rosjan czy Niemców. Ale to jest margines, któremu ja współczuję ------------------------------------------------------------------------------ i sa tacy ktorzy bija swoje zony i kochanki... Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Nienawisc do Zydow ... to zbyt mocne okreslenie 29.08.06, 11:09 dla Eskimosa,Papuasa,Japonczyka......i innych Nienawidzi zydow napewno arabstwo,ktore morduja: po malu z premedytacja,z rozkosza i nienawiscia.... od kilkudziesieciu lat. Zapomnieli zydki czego ich uczyl dziadzia Stalin,chodz tyle lat wiernie mu sluzyli........... Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Nienawisc do Zydow ... to zbyt mocne okresle 29.08.06, 11:11 errata... zamiast Japonczykow mieli byc Zulusi z Afryki pld Odpowiedz Link Zgłoś