tut_ets 01.11.06, 10:29 A swiat nie chce zatrzymac procesu... www.teachkidspeace.com/flash.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tut_ets Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 10:32 www.teachkidspeace.com/flash.php www.shoebat.com/ video.google.com/videoplay?docid=-6331994107023396223&hl=en Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 10:43 tut_ets napisała: > A swiat nie chce zatrzymac procesu... Jednak do nas zawitałaś ;).. Fajnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 10:46 nu, powiedzialam.... blazerski juz jest.... czekam teraz na dalsze wpisy... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 10:48 dana33 napisała: > nu, powiedzialam.... blazerski juz jest.... czekam teraz na dalsze wpisy... :)) Podczepiłem się, bo zauważyłem jej nick.. Już miałem okazję rozmawiać z tut_ets na Judaice i wiem, że jest nieprzejednaną obrończynią Izraela. Nie przepadam za ludźmi do bólu zdefiniowanymi, ale cieszę się, że jednak zdecydowała się przyłączyć do dyskusjio polityce. Będzie goręcej i ciekawiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 10:51 ty sie nie ludz. ona madra dziewczyna, na fs to ona daje dzisiaj tylko goscinne wystepy. a ty co, z tymi dwoma zerami? masz zamiar robic konkurencje zerowcowi? Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 10:53 dana33 napisała: > a ty co, z tymi dwoma zerami? To moje oczy wyrażające skrajne zdziwienie tym światem.. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 10:57 kurrrka, blazerski..... ty to masz facet fantazje.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 11:15 Ciekawiej, moze.. CZy gorecej - nie wiem... W pracy jestem teraz i nie mam za bardzo czasu na ostra walke... :) Ale ciekawe opinie chetnie bym poczytala. Zastrzegam CIEKAWE, nie zajadliwie antysemickie, bo sie wylacze z dyskusjii i znikne z forum... :) Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 11:16 tut_ets napisała: > nie zajadliwie antysemickie, bo sie wylacze z dyskusjii i znikne z forum... :) Nie bądź taka delikatna ;).. Nasi forumowi antysemici poddadzą cię wielu próbom. Bądź twarda jak skała.. ee.. chciałem powiedzieć jak Dana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 11:17 Bylam kilka miesiecy rtemu, ale znudzilo mi sie... Fakt, ze ubwa mialam po pachy. Jednak przestalo mnie to bawic... :) Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 11:18 tut_ets napisała: > Bylam kilka miesiecy rtemu, ale znudzilo mi sie... Fakt, ze ubwa mialam po > pachy. Jednak przestalo mnie to bawic... :) Na hardcorowy antysemityzm odpowiadaj hardcorowo.. Wal z grubej rury. Na niektórych działa dopiero porządny plaskacz w facjatę ;).. Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 11:32 No, odpowiadam im zgodnie z zasadami tych, ktorym pochlebiaja... :)) CZyli z zasadami odwiecznego islamu... :) Prosto i po lbie... :) Ale to zmudna walka. Chyba jakies enerdzajzery biora... :) Nie trzeba chodzic na techno party, aby zobaczyc ludz w transie. Tutaj takich antysemitow najaranych czesto widac... :) Odpowiedz Link Zgłoś
roger39 Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 03.11.06, 03:43 Tylko w ostatnich siedmiu dniach zydzi zamordowali szesnascioro palestynczykow. Rannych , w tym wielu ciezko , zostalo kilkadziesiat osob , w tym wiekszosc , to palestynskie dzieci : Relatives said one of the civilians killed on Thursday, a 75-year-old man, was shot by troops on a rooftop when he went onto the balcony of his home to take his disabled son inside. The army said its forces were only targeting militants. Among the dead was a Hamas gunman who worked as a bodyguard for Ismail Haniyeh, the Palestinian prime minister, witnesses said. Hospital officials said 15 people had been wounded, including four children and a woman injured when a tank shell hit their house. Wiecej podaje : english.aljazeera.net/NR/exeres/2B86D106-3C03-42D8-A063-7A0A76C7ADA8.htm W Libanie od czasu zakonczenia inwazji prez Izrael latem tego roku , od bomb kasetonowych zycie stracilo 160 osob , w wiekszosci dzieci . Bomby kasetonowe , ktore zydzi zrzucali na Liban , pozostawily dziesiatki tysiecy rozproszonych niewybuchow , na ktore kazdego dnia natrafiaja dzieci ( wszedzie , w krzakach , w ruinach domow , na placach zabaw , na drzeawach ) . Tu jest film o tej kasetonowej smierci . Wlosi mowia w nim , ze przez te niewypaly od kilku miesiecy zycie traci srednio 3 do 4 libanskich dzieci . Bomby kasetonowe zabraniaja stosowac porozumienia miedzynarodowe , w tym Konwencje Genewskie , zydzi te bomby zaczeli zrzucac na trzy dni przed podpisaniem rozejmu i wycofaniem sie z Lbanu : tv.repubblica.it/player.php?mode=focus&ref=4770&art=3264 Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 11:13 Mialas racje, Dana! :) Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 10:52 mamy arabow w nosie niech ida do Henja albo nassrala albo do szatan allah Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 10:58 nu, fredzio..... cepek sie zaraz zdenerwuje.... nie wolno tak pisac o arabach, co to przez nas sa okradzione, umeczone i wyzyskane... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 11:19 Taaa... biedne... Tylko maja nieziemsko bohate palace, 15 mercow i w ogole... Ci ich przywodcy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk dzieło "miłujących pokój" okupantów ... 01.11.06, 11:28 fromisraeltolebanon.info/ Arabowie po tym wszystkim nie wpychaja się do Polski z pouczeniami a anwet ... "oskarżeniami" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: dzieło "miłujących pokój" okupantów ... 01.11.06, 11:33 remekk napisał: > fromisraeltolebanon.info/ Jak myślisz Remek, dlaczego Izraelczycy nie epatują całego świata zdjęciami swoich zamordowanych rodaków? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: dzieło "miłujących pokój" okupantów ... 01.11.06, 11:46 To jakiś zart ? W "dziele" epatowania i wykorzystywania do bardzo niskich celów np wielkiej tragedii II wojny pobili juz chyba wszystkie rekordy . Uczciwy Zyd - Norman Finkelstein opisał ten proceder w książce "Przedsiębiorstwo holokaust" . A co do okupowanej Palestyny to podane w wtym watku adresy również przecza Twojej tezie . Co właścieciwie dziwi - gdyz tego tematu nie powinni wogóle poruszac chocby taktycznych powodów Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets bo... 01.11.06, 11:48 Bo respektuja zmarlych. W przeciwienstwie do hezbollachowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 11:50 tut_ets napisała: > Bo respektuja zmarlych. > Szczególnie robiąc kasę na targedii II wojny . W swym "respekcie" posuneli się nawet do tego iz przymierzają sie do okradania kraju , który poniósł w wyniku wojny największe stary pod pretekstem ... wojny . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 12:14 Kto na kim kase robil w czasie IIWW - zapomniales?? Mam zaczac lekcje historii?? Nie ma sprawy, ale zastrzegam, biore drogo... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 12:27 Zacznij . Zacznij najlepiej od początku . W 39 na Kresach wasi MASOWO uczestniczyli w eksterminacji Polaków na Kresach . Począwszy od sporządzania list nieszcęśników pzreznaczonych do wywózki pociągami smierci a skończywszy na zdziczałych zbrodniach . Zwykle podstawowe kryterium - kogo skazać było to co później można zagrabić z porzuconego przez nieszczęsnika mienia ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 12:37 remekk napisał: > MASOWO uczestniczyli w eksterminacji Polaków na Kresach . > Począwszy od sporządzania list .. tak, wiemy. Zaraz do tego dojdą oskarżenia o usilne próby zamontowania "judeopolonii", opowieści o zwyrodniałych UBekach o żydowskich korzeniach, Mincu, Bermanie, walce z dzielnymi i patriotycznymi AKowcami, koniecznie MASOWE zbrodnie na narodzie polskim. Remek, stajesz się nudny w odgrzebywaniu tych półprawd i naciąganych kłamstwek. Dlaczego nie wspomnisz o tysiącach Polaków, którzy po 1939 przyęli postawę lojalności wobec okupanta niemieckiego i sowieckiego? Dlaczego nie powiesz ni słowa o Polakach w sowieckiej armii i służbach specjalnych? Czy staną ci ością w gardle niezbite fakty o MASOWYM udziale przedwojennych, polskich prawników i AKowców w wykańczaniu swoich niegdysiejszych towarzyszy broni przed ludową Temidą? Wszystko o czym mówisz jest stekiem bzdur. Gdyby było, jak twierdzisz, gdyby Żydzi rzeczywiście MASOWO układali listy proskrypcyjne i doprowadzali do MASOWYCH wywózek Polaków na Sybir, to przecież takie wsie i miejscowości jak Grądy, Rutki, Zabłudów, Narewka, Kleszczele, Tykocin, Korycin, Jedwabne, Suchowola i setki innych powinny być wyludnione z polskiej ludności. A jak wykazują statystki z okresu po 1941r sporządzane przez niemieckiego okupanta, liczba ludności była właściwie tożsama z tą przed 1939r. Kluczem do rozwiązania tego paradoksu nie jest rzekoma MASOWA kolaboracja Żydów z sowietami i krzywdzenie bogu ducha winnych Polaków. Kluczem jest polityka nazistowskiego agresora wobec Polaków i Żydów. Goebbels dokładał wszelkich starań, by eksterminacja ludności żydowskiej przebiegała w jak najwiekszym stopniu we współpracy z miejscową ludnością. Stosowane system motywacyjny oparty na pobudkach materialnych - przekazywanie żydowskich nieruchomości w "prezencie" i pozostawienie w spokoju - to była cena, która kusiła dziesiątki tysięcy Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 12:46 1,5 mln wywiezionych to w/g ciebie nie jest masowe zjawisko ? Gdyby okres okupacji sowieckeij był dłuzszy - skala tego zjawiska byłaby jeszcze większa . Paradokslanie przezd terrorem z waszym udziałem "ratowali" następni okupanci . Nawet w agrorwym radyjku jedna z prowadzących opowiedziała na antenie historie , która dot jej rodziców . Powiedziała róweniz KTO sporządził owoa liste , na której sie zanleźli - oczywiście w owym radyjku juz nie pracuje ... . Co do kolabornatów ze strony polskiej - to rozliczalismy ten margines narodu polskiego począwszy juz od czasów wojny . Wy sowich kolaborantó i zbordnairazy nie rozliczyliscie po dzis dzień . Każdy kto was zna nie dziwi się iż nie nie pozwalacie na rozlizcenie Morela i innych tego typu zbrodnairzy . N Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 12:49 remekk napisał: > 1,5 mln wywiezionych to w/g ciebie nie jest masowe zjawisko ? > Gdyby okres okupacji sowieckeij był dłuzszy - skala tego zjawiska byłaby > jeszcze większa . Paradokslanie przezd terrorem z waszym udziałem "ratowali" > następni okupanci . Nawet w agrorwym radyjku jedna z prowadzących opowiedziała > na antenie historie , która dot jej rodziców . Powiedziała róweniz KTO > sporządził owoa liste , na której sie zanleźli - oczywiście w owym radyjku juz > nie pracuje ... . > Co do kolabornatów ze strony polskiej - to rozliczalismy ten margines narodu > polskiego począwszy juz od czasów wojny . Wy sowich kolaborantó i zbordnairazy > nie rozliczyliscie po dzis dzień . Każdy kto was zna nie dziwi się iż nie nie > pozwalacie na rozlizcenie Morela i innych tego typu zbrodnairzy . Natomiast pewne zdziwienie budzi fakt nie rozliczenia tych , którzy nawet wąłsne rodziny poganaili na śmierć z gorliwością , która zadziwiła nawet Niemców . Posatwa Polaków - walczących z Hitlerem na wszystkich frontach - - porównanie jej z waszą postawą budzi u was rekakcję oparta na próbie odreagowania kompleksów z tym zwiazanych ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:10 Sam sobie tlumaczyc do tego musisz?? Hahaha!! NIkt juz ci nie odpowiada... :( Jakie smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 13:20 Nie zauważyłaś , że niejaki "Enroopik" odpowiada ? Rozumiem iz w obliczu oczywistych faktów stać cię tylko na oszołomskie wrzaski Ale twoja wyjatkowa" bystrość" budzi moje zdumienie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:23 Widzisz, bo jak do rzeczy nie mowisz i na pytania nie odpowiadasz, ino sam ze soba polemizujesz, to naprawde wiele o tobie swiadczy. I, kochanie, nie krzycze. Jak nie wiesz, co jest w necie krzyczeniem, to twoja strata. Ja ci wyjasniac nie bede. :P Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 13:26 Przestan odbierac mi prawo do POLSKI, MOJEJ OJCZYZNY, i przestan oczerniac IZRAEL i rzucac wen ciagle TWOIMI "plugawymi "oskarżeniami"" i TWOIM "ohydnym geszeftem"!! JAk ci sie nie podoba co, tutaj pisze, to FORA ZE DWORA!! Jestem Polka i mam prawo pisac na tym czy kazdym innym forum, co mi sie zywnie podoba. Jak CI sie to nie podoba, to WYPIER...AJ z tego watku!! I nie odpisuj. Ciezko ci zrozumiec?? TWOJA STRATA!! "bystrzacha" nie wie co czyni ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:28 ""bystrzacha" nie wie co czyni" - powiedzial glupi medrzec i poszedl dalej jarac jointa... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 13:33 tut_ets napisała: > ""bystrzacha" nie wie co czyni" - powiedzial glupi medrzec i poszedl dalej jara > c > jointa... Ile ty masz lat ? 13 ? Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:52 13 to szczesliwa liczba. :)) Kobiet o wiek sie nie pyta... So I'll pass the question. Ale ciekawam ile ty masz... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 14:40 tut_ets napisała: > Polotu mi zazdroscisz?? Powinienes.. :) To jest taki wasz "wyjatkowy" - "polot" jaki prezentujecie na polskojezycznych forach obok innych równie "Wyjatkowych" cech ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:24 Wiem, wiem... Boli cie, ze sam tak bystry nie jestes... Hahaha!! Mozesz mi TYLKO zazdroscic... :) Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 12:56 remekk napisał: > 1,5 mln wywiezionych to w/g ciebie nie jest masowe zjawisko ? Wywozono tylko Polaków z Kresów Wschodnich, co było częścią zakrojoną na szeroką skalę polityki ludnościowej Stalina. Najwięcej zaś pogromów miało miejsce w nazachód od kresów, gdzie wywózki były sporadyczne i dotyczyły wyłącznie tych, którzy stawiali opór sowietom. Z Kresów faktycznie wywieziono wiele Polaków, jednak akcja ta nie miała charakteru ludobójczego. Ogromna wiekszośc z nich żyła,tyle że gdzie indziej. Ich dzieci, wnuki i prawnuki przyjeżdżają dzisiaj do Polski i kształcą się w naszym kraju za darmo. Poczytaj sobie wspomnienia Sybiraków - www.sybiracy.centrix.pl/wspomnienia/index.html - i znajdź mi tam jakieś pretensje do Żydów.. Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 13:00 entr00pik napisał: > tam jakieś pretensje do Żydów.. Wszystkie najbardziej przykre doświadczenia wiązały się z rosyjskimi żołnierzami, a nie z "żydowskimi enkawudzistami" jak zdają się twierdzić postmoczarowscy propagandyści.. Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets No, ale ... 01.11.06, 13:12 ...propaganda propaganda, i jej sily nie da sie pomniejszyc, nawet przy mocnych faktach zaprzeczajacych jej... NIESTETY... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
j-k da sie, da sie :))) 01.11.06, 14:16 tut_ets napisała: propaganda propaganda, i jej sily nie da sie pomniejszyc, nawet przy mocnych > faktach zaprzeczajacych jej... > NIESTETY... :(( paru co bardziej wrazliwych propagandzistow przepedzilem juz z tego forum, a reszta chodzi kanalami, lub pod sciana, rzucajac tylko obelgami, lub placzac mi w rekaw, ze ze mna nie da sie dyskutowac...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: da sie, da sie :))) 02.11.06, 09:13 Podaj mi wskazowki, jak sie ich pozbyc!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 13:13 Wszystkie eralcje ocalałych z hekatomby na Kresach są zgdone co do masowości procedreu współudziału twocih w tej zbrodni . Począwszy od sporządzania list , poprzez konwojowanie aż do zdziczałych zbrodni typu Grodno , Koniuchy , Naliboki , Brzostowica etc . Przypominam iz wasze zbrodnie nie skończyły sie w 39 o czym z tryumfem donosi niejaki Chaim Lazar chwalac się swoja abrodnią w Koniuchach ... . Wywózka całych rodzin w bydlęcych wagonach podczas morderczych mrozów to moze nie jest ludobójstwo w ścisłym słowa tego znaczeniu - ale szlak znaczony trupami małych dzieci wyrzucanych na psotojach pzrze NKWD obciąża was sczezgólnie w momencie kiedy tak bezczcelnie "oskarżacie" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 13:20 remekk napisał: > Wszystkie eralcje ocalałych z hekatomby na Kresach są zgdone co do masowości > procedreu współudziału twocih w tej zbrodni . Co znaczy "moich", o czym ty mówisz? I jakie relacje? Te publikowane łamach "Naszego Dziennika"? Przecież pokazałem ci linkdo kilku dziesięciu relacji Sybiraków. Znajdź mi tam jakieś pretensje do "żydowskich oprawców". Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 13:22 Do tej pory był to temat tabu . Wspomniana wcześniej dziennikarka - kiedy powiedziała prawde pozegnała sie z pracą . Ale powoli prawda wychodzi na wierzch ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 13:25 remekk napisał: > Do tej pory był to temat tabu . Wspomniana wcześniej dziennikarka - kiedy > powiedziała prawde pozegnała sie z pracą . Ale powoli prawda wychodzi na > wierzch ... . Jaka dziennikarka i gdzie straciła pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 13:37 Marysia Czarnecka z TOK fm . Jakiś czas po zaprezentwaniu na antenie tej reklacji jeszcze pracowała ale wywalono ja konic koncó pomimo tego iz w zgodnej opinii słuchaczy była najlepszą dziennikarka tego radia ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 14:00 remekk napisał: > Marysia Czarnecka z TOK fm . Nie znam tej sprawy. Może dopuściła się przekłamania? Niech wyśle CV do Radia Maryja, jeśli uważa, że za wywózki Polaków głównymi odpowiedzialnymi byli Żydzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 14:24 hehehe... przyjma ja z otwartymi ramionami... :) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 14:24 entr00pik napisał: > remekk napisał: > > > Marysia Czarnecka z TOK fm . > > Nie znam tej sprawy. Może dopuściła się przekłamania? Niech wyśle CV do Radia > Maryja, jeśli uważa, że za wywózki Polaków głównymi odpowiedzialnymi byli Żydzi > .. > Nie zansz ale konkludujesz w "wyjątkowy" sposób -znane jest to i to nie tylko z tego forum ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 14:48 WOW!! Samokrytyka Polakow rowna sie "ZYDZENIU"... Zalosny jestes... PS. Nadal nie odpowiedziales mi ile TY masz lat... Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: bo... 01.11.06, 17:23 Jeden !!! Konkretnie , Kaganowitz , pod nim kilkunastu pomniejszych Zydow , a pod nimi kilkudziesieciu - Reszty pionkow , nie wazne jakiej masci , nie ma sensu brac pod uwage ,... ============================================================================== Może dopuściła się przekłamania? Niech wyśle CV do Radia Maryja, jeśli uważa, że za wywózki Polaków głównymi odpowiedzialnymi byli Żydzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 02.11.06, 09:26 A moze nim byl jeden z POLAKOW-volksdeutschow?? Ze nazwisko zniemiecczone, od razu Zyd?? Wez sie zastanow... Chociaz chwile, zanim palniesz kolejna bzdure, amerykancu z Seattle... Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 14:02 Znasz ja, ze twierdzisz, ze wiesz za co ja zwolniono (albo sie sama zwolnila)?? Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:26 "Ale powoli prawda wychodzi na wierzch..." Powiedzial remekk, jej dumny krzewiciel... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 14:05 I jak rozumiem, w twoim mniemamiu NKWD to "ZYDY PARSZYWE", co?? Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 13:04 remekk napisał: > Co do kolabornatów ze strony polskiej - to rozliczalismy ten margines narodu > polskiego począwszy juz od czasów wojny . To powiedz mi w takim razie, kto rozliczył miliony polskich kolaboranów sowieckich, mądralo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 13:26 absztyfikant napisał: > Kostucha wszystkich pogodzi:) A gdzie tam! Będą się okładać w Sheolu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:29 oj, zapomnialam... Ze diabelkom pogina widly... :) I bedzie jatka!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 13:17 W rozliczeniu komuny wydatnie pzreszkodziły "negocjacje" Kuronia i reszty waszych z SB . Ale powoli pradwa wychodzi na wierzch . Byc moze kolaboranci sowieccy utraca swe emeryturki . Równiez waszego Morela moze to spotkać . Pewnie w przypadku takich jak on oszołomy gromko zakrzykna "antisemmiitttiiizzmm" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 13:24 remekk napisał: > W rozliczeniu komuny wydatnie pzreszkodziły "negocjacje" Kuronia i reszty > waszych z SB . Ale powoli pradwa wychodzi na wierzch . Byc moze kolaboranci > sowieccy utraca swe emeryturki Nie chcę cię martwić Remku, ale kolaboracja z sowietami dotyczyła ogromnej części polskiego społeczeństwa. Jeśli chcesz rozliczać, to powinieneś też wziąc się za nauczycieli przemilaczających zbrodnię katyńską, urzędników działających zgodnie z poleceniami KC, zwykłych Kowalskich posyłających swoje dzieci do indoktrynującej szkoły, żołnierzy LWP, milicjantów, "życzliwych donosicieli", którzy produkowali donosy w setkach milionach sztuk itd. itp.. Powiedz mi, Remek, od kogo twoi rodzicie dostali mieszkanie, pracę i wykształcenie, jeśli nie od "sowieckich kolaborantów" z PZPR, którzy tymi mieszkaniami, pracą i szkolnictwem zarządzali? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 13:33 Jeśli chcesz porównywać życie w komunie do popędzania swoich rodzin do gazu to sam się prosisz o dosyć wyraziste wnioski . Przypomne tylko iż Polska sposród karjów wpechnietych pod sowieckie jarzmo najbardziej buntowąła się i to włąsnie w Polsce rozpocząłs ie proces upadku sowieckeigo systemu . Przy okazji warto przypomniec KTO miał tak nadreprezentatywny udział w budowie tego systemu w Polsce . W związku z powyzszym walki zbrojne z tym systemem owocowały czesto zabijamniem UBowcó wiadomego pochodzenia . Można z jednej strony "oskarżać" nas o "kolaboracje" bo Kowalscy dzieci posyłali do szkoły (aut) a z drugiej strony UBowców zabitych pzrez podziemie antykomunistyczne "doliczac" do ofair UBeckich proowokacji jako ofiar "antysemityzmu" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 13:53 remekk napisał: > Przypomne tylko iż Polska sposród karjów wpechnietych pod sowieckie jarzmo > najbardziej buntowąła się i to włąsnie w Polsce rozpocząłs ie proces upadku > sowieckeigo systemu . Zapomniałeś dodać, Remek, że Polsce była rejonem największej liberalizacji sowietyzmu. Stalin był psychopatą, ale nie był głupi. Wiedział, że zbytnie przykręcanie śruby Polakom może spowodować powtórkę z powstań narodowowyzwoleńczych, dlatego usypiał ich symboliką. Łączył cały naród w nienawiści do Niemców, imperialistów i karłów reakcji, nie przemianował Polski na sowiecką republikę polską, co stanowiło jedyny taki wyjątek w bloku komunistycznym... Polacy w latach stalinizmu skupiali się przede wszystkim na na odbudowie swojego kraju ze zniszczeń wojennych. Mało komu była w głowie walka z okupantem. Takowa była domeną powstańczych grup zbrojnych, które wcześniej walczyły z Niemieckim okupantem. Część z nich poddała się amnestii, tym, którzy wykazywali największą niezłomność w walce z komunistami odebrano życie - co stanowi ciemną kartę w historii Polski, ale trudno było przewidywać, by nowa władza pozostawiła przy życiu tych, którzy gotowi byli to życie oddać w imię jej obalenia. Powiesz, że przemawia przeze mnie cynizm. Być może.. Ale takie są prawidła historii. Oskarżasz UBeków żydowskiego pochodzenia o masowy udział w zbrodniach na narodzie polskim. Mówisz o ich nadreprezentacji w porównaniu z ogólną liczbą ludności żydowskiej w powojennej Polsce. Czemu się dziwisz Remek? Temu, że naziści wymordowali większość żydowskiej populacji? Czy może temu, że Żydzi, którzy ocaleli pamiętali, co ich spotkało z rąk Polaków, którzy zajęli ich domostwa i dlatego w popłochu uciekli z Europy? W Polsce pozostała tylko mniejszość, przybyła w znacznej części z terytoriów ZSRR. To byli prawdziwi, dogmatyczni, nieprzekupni komuniści. Prawdziwy ideowy trzon. Ich zadanie polegało na WYŁAPANIU i WYMUSZENIU ZEZNAŃ od AKowców, a nie na ich uśmiercaniu. Oczywistym jest, że przesłuchania przybierały agresywną formę tortur, podczas których zdarzały się sporadyczne zgony. Tak się jednak składa, Remek, że UBecja nie miała mocy prawnej, by skazywać ludzi na śmierć. Od tego były komunistyczne sądy. A w nich w OKRESIE STALINIZMU większość stanowili niestety Polacy.. Fragment ciekawego artykułu: Mit rzekomej odpowiedzialnosci komunistów narodowosci zydowskiej za cala bezpieke stworzono na potrzeby walki miedzyfrakcyjnej w latach 60tych. Grupa moczarowska zaprzegla pólinteligentów z PAXu (dla którego pracowal J.R.Nowak), zeby stworzyli historie od nowa. Na podstawie ich rewelacji nawet Gomulka ukladal przemówienia. Pamietasz ta jego wypowiedz o sedziach, którzy "byli obrzezani"? Zydów w najwyzszym kierownictwie bezpieki bylo nie wiecej niz 30%, co potwierdzaja nawet raporty IPN. Najnizszy szczebel byl zdominowany przez Polaków - chamów ze wsi, którzy w biciu i ponizaniu swoich rodaków upatrywali latwy sposób na awans spoleczny. Mniejsza o bezpieke.. Ciekawiej przedstawia sie prawda o sedziach stalinowskich, którzy wedlug antysemitów z Radia Maryja byli podobno sami Zydzi, co jest horrendalna bzdura.. Przecza temu liczne dokumenty, z których wiekszosc pochodzi ze zbiorów IPN. Prawda o stalinowskich sedziach jest nie na reke tzw. opcjom patriotycznym, gdyz ogromna wiekszosc morderców sadowych i prokuratorów wywodzila sie z rdzennie polskich srodowisk akademickich II RP i - o zgrozo - z samych zolnierzy AK, którzy bardzo czesto skazywali swoich niegdysiejszych kolegów na smierc.. Wbrew powszechnemu dzis przekonaniu, ogromna wiekszosc sedziów orzekajacych w pierwszych latach powojennych nie rekrutowala sie wcale ze swiezego zaciagu nowej wladzy. To samo dotyczy prokuratorów: nie byli to bynajmniej prostaccy i niekompetentni poputczicy z ,,szybkiego awansu". Przeciwnie: czlonków niepodleglosciowego podziemia oskarzali i skazywali najczesciej prawnicy wyksztalceni na najlepszych uniwersytetach II RP (glównie Jana Kazimierza we Lwowie, Jagiellonskiego oraz Warszawskiego) i legitymujacy sie przedwojenna praktyka. Tymczasem to w okresie 1944-48 zapadlo blisko 70 proc. wyroków smierci wydanych przez sady komunistycznej Polski - dowodza w BIULETYNIE INSTYTUTU PAMIECI NARODOWEJ (22) Krzysztof Szwagrzyk i Jan Zaryn. W wiekszosci jednak sedziowie i prokuratorzy dzialali tak, jak chciala wladza - dotyczy to tez niemalej liczby tych, którzy podczas okupacji nalezeli do Armii Krajowej. Wiecej: niektórzy z nich maja na koncie kilkanascie, a czasami kilkadziesiat wyroków smierci. To samo dotyczy m.in. absolwentów Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego. Jak dotad nieznane sa natomiast zadne przypadki dezercji lub odmów wykonywania zawodu. Zdaniem dr Szwagrzyka przyczyna byla prosta: ,,W realiach zniszczonego kraju bycie prawnikiem oznaczalo przynaleznosc do elity. W slad za tym nie szly co prawda ogromne pieniadze, wille, samochody, byl to jednak zawód pozwalajacy na utrzymanie dosc wysokiego standardu zycia". Znaczenie moglo miec i to, ze sedziom z ,,sanacyjna przeszloscia" wydawalo sie, iz ,,orzekajac surowe wyroki zgodnie z zasadami ludowej praworzadnosci, oddalaja od siebie widmo podejrzen o nielojalnosc, która mogla oznaczac utrate stanowiska i wiezienie. Dlatego mogli starac sie przez caly czas wyjatkowo gorliwie pracowac, aby dobrze wypasc w ocenach przelozonych". Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 14:34 Owszem w Polsce wileu ludzi zajęło sie nie walka ale odbudową zniszczonego kraju - ale to chyba nie jest "kolaboracja" porównywalna z posyałenbiem sopwich ordizn na śmierć ? Polacy nie zarabiali na wojnie . Margines w posatci szmalcowników i innych kolaborantów zoSTał rozliczony . Chyba ,ze którys z bandytów na czas załapał się do UB . UBowcy zydowskiego pochodzenia zamiast skupic się na "towarzyszach" dokonywali zdizczałych mordów na AKowcach (co najmniej kilka tys zamęczonych to nie jest zajwisko "sporadyczne"). Potem byli zdziiweni kiedy ci "towarysze" w walce o łup pozbyli sie konkurencji . W sądach owszem byli i Polacy - ale tam rózniez mieliśmy do czynienia z nadreprezentacją Szechterów i Brus-Wolińskich. Wybacz ale tego "ciekawego" artykuliku komentował nie będę ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 16:04 remekk napisał: > UBowcy zydowskiego pochodzenia zamiast skupic się na "towarzyszach" > dokonywali zdizczałych mordów na AKowcach Wybacz Remek, ale twoja argumentacja staje się mocno sztampowa. To teraz zadam ci przewrotne pytanie.. Słyszałeś kiedykolwiek o polskich patriotach z NSZ dokonujących skrytobójstw i zamachów na życie funkcjonariuszy UB? Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 16:14 I słyszałeś kiedyś o POLSKICH UBEKACH? Musiałeś chyba słyszeć, bo stanowili 70% składu osobowego całej służby bezpieczeństwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 16:41 No pewnie wziawszy pod uwage wszystkie etaty - począwszy iod sprzataczki jest to niewykluczone . A 30 % to nie jest przypadkiem nadreprezentacja ? A ich współudział w zakąłdnaiu sowiecekiego jarzma to nie tylko UB ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 16:52 remekk napisał: > A 30 % to nie jest przypadkiem nadreprezentacja ? Nadreprezentacja, że tak powiem naturalna - wszak 95% Żydów albo straciło życie, albo uciekło z Europy, a ci, którzy przed wojną deklarowali się jako komuniści, po wonie także nimi byli. Część z nich zamęczono w obozach, część brała udział w sprawowaniu władzy w ZSRR. Nie rozumiem, co chcesz udowodnić wykazując tę liczebną nadinterpretację.. Że Stalin ufał Żydom? To prawda, ufał im bardziej niż Polakom, bo wiedział, że są zagorzałymi komunistami. Zapytasz się dlaczego tacy ludzie jak Berman czy Minc rządzili Polską? Otóż dlatego, że byli Polakami, przeżyli wojnę i uznali Polskę socjalistyczną i sprawiedliwą za swój kraj, myśleli że komunizm raz na zawsze pozwoli pozbyć się narodowych uprzedzeń, biedy i zła tkwiącego w ludziach. Minc, Berman i inni żydowscy komuniści urodzili się w Polsce, tutaj dorastali, tu mieli swoje domy... Skoro czuli, że są polskimi komunistami, to dlaczego mieli uciekać do Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 17:05 W 80 roku więskzosć Polaków nie wytykała Zydom ich współudziału w zakłądaniu komunizmu w POLSCE . Większośc nie miała pojęcia o skali i cłaej perfidii antypolonizmu . wiekszości ponad to wydawło sie iż jeśli zapomnimy im maoswy udział w zbrodniach na Poalkach to zapanuje pomiędzy anmi pelna zgoda . Niesety polska szlachetnosć z soatłą w ykorzystana do dalszego - niebywalego wręcz rozkręcenia spirali natypolskich nagonek . "Tłumaczenie" ich zbrodniczej działąnosci przypomina co nieco "tłumaczenie" tych , którzy dali się sprowokowac Einsatzkommando do wspóludziału w eksterminacji . A tak na marginesie - masowo wspóluczestniczyli w tym procederze Ukraińcy , Litwini a anwet Białorusini . Dlaczego główne ostrze "oskarzeń" kierowane jest pzrzeciw Polakom pomimo tego iz pradwopodobnie tylko jednostki brały udział w niemieckich zbrodniach ? A to iz ten czy inny Zyd nie zaangazowął by się w instalowanie komuny wcale nie oznacza iz od razu musiałby uciekać od Izraela . Przecież byli tacy co sie nie zaangażowali i nie uciekli do Izraela ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 17:10 remekk napisał: > W 80 roku więskzosć Polaków nie wytykała Zydom ich współudziału w zakłądaniu > komunizmu w POLSCE . Większośc nie miała pojęcia o skali i cłaej perfidii > antypolonizmu . Ty chyba żartujesz. A lata 60te, to co? Popytaj swojego dziadka o ideologię moczarowską i antysemickie paszkwile, które się wtedy pojawiały nawet na ławkach w parku. Jeśli ma dobrą pamięć, to powie ci zgodnie z prawdą, że stanowią one dokładną kopię tego, co dzisiaj po półwieczu "patrioci" z Radia Maryja starają się przemycać jako oryginalne rewelacje.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 17:22 Odróżnisz chyba lata 60 od 80 , o ktorych pisałem . Działacze podziemia antykomunistycznego nie byli sekowani za ich pochodzenia . Czasem dochodziło do aktów takiej szlachetnosci graniczącej z naiwnoscia jak oddanie największego opozycyjnego pisma jednemu z waszych . A co RM (które niesteyy dało sie zastarszyć waszym bojówkarzom medialnym) to spóbuj posłuchac styl prowadzonych tam rozmó rózni sie np od tegoc co wy prezentujecie na polskojezycznych foarch . Owszem zdażały sie ( kiedy jeszcze nie byli tak totlanie zastraszeni) tematy dot was . Wtedy i owszem bywały anonimowe telefony (które teraz do znudzenia są cytowane) ale były one potepaine pzrze prowadzącego a zwykle w trakcie wyłączane W radyjku agorowym malo tego iż telefony były o w9ele bardziej antysemickie to jeszcze prowadzacy (celował w tym Sobala) jeszcze bardziej podsytcał emocje prowadzącego żeby potem móc stwierdzic - prosze jaki antysemityzm . Ale to jest praktyczny przykład podwójnej "etyki" - kiedy robia to agorowi to jest ok . Kiedy pzrydarzy sie to na antenie niewygodnego radia to pomimo potępienia pzrze p[rowadzącego czy wyłączenia - jest "argumencik" . A co do ogranego zagrania erystycznego - próby podważania argumentów poprzez przypisywanie (czasem słusznie) ich uzycia PAXowcom to daruj sobie . Zamiast tego spróbuj odnieśc się marytorycznie . Może ty ty przytoczysz np błedy warsztau historyka jesli chodzi o sstosunki polsko-zydowskie prof Nowaka . Jak arzie żaden z plujących na niego nie potrafił tego uczynić ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 17:31 remekk napisał: > Odróżnisz chyba lata 60 od 80 , o ktorych pisałem . Działacze podziemia > antykomunistycznego nie byli sekowani za ich pochodzenia . Wtedy każdy, kto "walczył z komuną" był uważany za swojego. Kwasniewski jaki był taki był, ale określając tamte zachowania społeczne "owczym pędem" nie odbiegał zanadto od prawdy. Wszystkim się wydawało, że po obaleniu "znienawidzonej komuny" nastanie drugi RFN, a gdy jednak okazało się, że tak nie będzie, to ci, którzy wtedy nosili znaczki Solidarności, dzisiaj tęsknią za powrotem "komuny" w katolicko-narodowym wydaniu.. Te gadki o solidaryzmie narodowym, zadbaniu o zwykłych obywateli itp. itd. to myślisz, że to kogo są skierowane? Do postproletariatu, który wtedy miał pracę, pieniądze i wygodne życie, a w swojej naiwności walczył z systemem, który go faworyzował. No i naciął się na kapitalizm wolnorynkowy, który w bezwzględny sposób oszacował jego wartość.. A skoro jest tak źle, a miało być tak dobrze, to przecież musi się znaleźć jakis winowajca.. I w takich sytuacjach nawet pochodzenie może się okzać właściwym argumentem by komuś dokopać.. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 17:37 Taki zawód nie jest chyba polska domeną . Pamietasz ajk zachowywali sie Izraelici podczas wędrówki pzrze pustynie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets ZANIM 02.11.06, 09:47 Zanim palniesz cokolwiek, poszukaj w necie historie Asyryjczykow, Babilonczykow, Kaananitow, Chetytow, Chiwitow, Jebuzytow, Ammonitow i innych nacji, zyjacych w czasach wedrowki Izraelitow przez pustynie... A potem zacznij dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: bo... 01.11.06, 18:01 Pozostale 30 % (w tym wyzsza i nizsza kadra) bylo w rekach Zydow stanowiacych okolo 0.8 % spoleczenstwa ,... ============================================================================== I słyszałeś kiedyś o POLSKICH UBEKACH? Musiałeś chyba słyszeć, bo stanowili 70% składu osobowego całej służby bezpieczeństwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 16:43 Ubowców zabijali nie tylko NSZtowcy . Jka zabili UBowca poslkeigo pochodzenia to nie było wokół tego wiekszego hałsau. Jka zabili tego o "wyjatkowym" pochodzeniu to byłto akt "antysemityzmu" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 16:47 remekk napisał: > Jka zabili tego o "wyjatkowym" pochodzeniu to byłto akt "antysemityzmu" .. Z materiałów historycznych jasno wynika, że wszystkie procesy rozchodziły się o "kolaborację z niemieckim najeźdzcą" i "przestępstwa przeciwko władzy ludowej", a nie o antysemityzm. Co ty znowu zmyślasz? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 17:07 Na Zachodzie podawali liczbe Zydó zabitrych podczas "pogromów" przez Polaków . Liczba wszystkich ofiar nkwdowskich proowokacji i wszystkich , którzy zgineli jako utrwalacze i tak była za mała aby dorównac tej wersji . Czy teraz zrozumiałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 17:11 remekk napisał: > Na Zachodzie podawali liczbe Zydó zabitrych podczas "pogromów" przez Polaków . > Liczba wszystkich ofiar nkwdowskich proowokacji i wszystkich , którzy zgineli > jako utrwalacze i tak była za mała aby dorównac tej wersji . To tylko twoje subiektywne odczucie, a nie fakty historyczne, Remek.. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 17:12 Przypisywanie zabitych UBowców żydowskiego pochodzenia do liczby ofair wojny to niesteyy fakt ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 17:13 remekk napisał: > Przypisywanie zabitych UBowców żydowskiego pochodzenia do liczby ofair wojny O co ci dokładnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 17:31 Chodzi o to iz w niektórych opracowaniach na temn temat podawne są liczby kilku (czy kilkunastu - juz dokładnie nie pamietam)tys zabitych pzrez Polaków zaraz po wojnie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: bo... 01.11.06, 13:33 slodki remeczek zapomina wygodnie o szmalcownikach, o chlopach zabijajaych ukrywajacych sie zydow, remeczek zapomina, ze przewazajaca wiekszosc komuny i ub to byli polacy. owszem, zydzi tez tam byli, ale nie ma co porownywac.... remeczek zapomina, za po 68 to juz tylko polacy ladnie komunowali w polsce, bo zydow zdazono wyrzucic... remeczek zapomina, ze w nalibokach mordowali nie tylko zydzi ale i polacy i polakow w tej grupie bylo wiecej, niz zydow.... remeczek nie wspomina nic o jedwabnem, wasoszu, radzilowie i dziesiatkach, dziesiatkach innych miasteczek polskich, remeczek wygodnie zapomina o pogromach na zydach przed wojna i po wojnie, o donosicielach, o wyrzucaniu zydow z pociagow, remeczkowi zapomnialo sie o numerus clausus i innych ponizeniach zydow przez polakow przez dziesiatki lat...... tutets.... masz tu do czynienia z nalogowymi klamcami, ktorzy przekrecaja historie, ktorzy manipuluja, tylko i wylacznie dlatego, ze oskarzanie zydow to ich raison d'etre, bez tego ich dzien jest czarny a zycie do d.... buzka, tutets... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 13:45 Nie dociera do ciebie - az niechce sie powtarzac - my swoich kolaborantów rozliczyliśmy . Szmalcowników było o wiele mniej niż waszych kolaborantów . A to , ze wasi wysyłali swoich na smierć to wy tak naprwde nie tylko zapomiancieale nie rozl.iczyliscie tego po dzis dzień ... . Co przedwojennych "pogromów" to zwykle były prowokowane jak ten w Przytyku gdzie po licznych pzregieciach doipiero zabicie Polaka stało sie przyczyna do walk pomiedzy stronami . Nie była to okpuowana Polaetsyna dlatego liczba poszkodowanych była mniej wiecej taka sama . Zydokomuna była przez II RP przęlsadowana (choc nie tak jka Palestyńczycy) natomiast parwicowcy wręcz pzrezciwnie - Irgun Zwei Leumi utworzony został własnie w Polsce (do dzis pozostaja nie opłacone kwity) . O Jedwabnem nie zapomniałem - podobnie jak obecny prezes IPN uważam iz "śledztwo" Kieresa ignorujace na ządanie oszczercó najważniejszą jego część jest nic nie warte ... . W 68 w wyniku kłotni w grupie przestepczej odusnięci zostaliscie od koryta - - niestey przy okazji wielu zbrodniarzy równeiż wyjechało unikając odpowiedzialnosci ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: bo... 01.11.06, 14:04 pewno, remekkkkk, tyllko w malopolsce bylo 60 tysiecy szmalcownikow.... rozliczyliscie, pewnie, 5 procesow bylo czy 6??? spadaj facio, bo wiadomo kto i co ty. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 14:42 dana33 napisała: > pewno, remekkkkk, tyllko w malopolsce bylo 60 tysiecy szmalcownikow.... > rozliczyliscie, pewnie, 5 procesow bylo czy 6??? > spadaj facio, bo wiadomo kto i co ty. 5 czy 6 dziennie podczas samej tylko okupacji . I to "liczy" nam jedna z tych , którzy po dziś dzień nie rozliczyli a namierzonych jak Morel bronią ... . A tak na marginesie akąd ta liczba 60 tys ? Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:46 Wiem, ze wiekszosc piszacych ma kilka nalogow... :) Nu, ale coz... :) As long as we have fun on their expense - jest super... :) Trzymaj sie Danus!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: bo... 01.11.06, 13:54 jedwabne i pochodne sa juz powszechnie znane w polsce. te zas sprawy o których pisze remmek nie są Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 14:04 WOW!! jaka porazka... zal ci d... sciska, ze ktos "tych zydow" do konca nie powybijal?? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: bo... 01.11.06, 14:08 nie widzę związku między błedami w nazewnictwie jakie popełniasz,a holocaustem. ty go jak widac zauważasz.wszystko sie kończy na temacie zagłady żydów Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 14:11 no, bo nie ma zwiazku. I ja sie o nic takiego nie pytalam... ;? ale skad ci to do glowy przyszlo - nie mam zielonego pojecia... :)))) Usmialam sie po pachy!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: bo... 01.11.06, 14:23 i jedwabne i koniuchy dla mnie emocjonalnie obojetne. uważam jednak,że były złem. i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Przynajmniej TYLE. :) 01.11.06, 14:38 nie jestem az takim szowinistą i tepakiem aby uważac że naród polski czynił swym sąsiadom wyłacznie dobro. zło jest złem i tak trzeba je nazwać. na szcżęście nikt za to nie uwaza mnie za "samonienawidzącego się" Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Przynajmniej TYLE. :) 01.11.06, 14:41 no, to masz jednak troche oleju w glowie... A juz sie obawialam, ze nie... :) Jako Polka tez uwazam, ze powinnismy sie z historia i ze zbrodniarzami rozliczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Przynajmniej TYLE. :) 01.11.06, 14:44 aaki napisała: > nie jestem az takim szowinistą i tepakiem aby uważac że naród polski czynił swy > m sąsiadom wyłacznie dobro. > zło jest złem i tak trzeba je nazwać. > na szcżęście nikt za to nie uwaza mnie za "samonienawidzącego się" Tak rzezcywi.scie nazywaja tych sposró swoich , którzy mówią parwde o nich ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Przynajmniej TYLE. :) 01.11.06, 14:49 Wszyscy, ktorzy cos o polakach pisna ZYDAMI wobec ciebie sa... ZALOSNY JESTES!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Może nie wszyscy ale tacy udawacze jak ty - tak 01.11.06, 16:46 Opisuje to uczciwy Zyd - Kataw Zar : Wejdźcie, Moi Drodzy, na portral internetowy, "Gazety Wyborczej" www.gazeta.pl i będziecie wiedzieli co jest tam grane na melodię ukradzioną Smetanie! Prym w rdzennie polskich dyskusjach poświęconych wydarzeniom wojennym na Bliskim Wschodzie wiodą na "forumach" wysłannicy pani minister Liwni, którzy przyszpilają i obśmiewają każdą wypowiedź stawiającą chociażby znak zapytania nad sensownością bombardowań cywilnej ludności Libanu. Komu się nie podoba eksterminacja ponad miliona cywilnych Libańczyków i wygnanie z domów drugiego tyle, kto nie aprobuje burzenia dzielnic mieszkaniowych i elektrowni, zalania Morza Śródziemnego ropą naftową i blokowania Libanu przed pomocą humanitarną zza granicy, ten jedynie tfu-tfu anty-Żyd, dyszący nienawiścią do mojżeszowych. źródło: www.nczas.com/?a=show_article&id=3277 Skądś ta "wyszukana" intrygę znamy i nie tylko z interenetu bynajmniej . Niejaki poseł Śpiewak - Platfusy Obywatelskie - kiedy juz nie mógł udawac Polaka bo nikt by sie nie dał na to nabrać - uwaga - dojrzał do Zydostwa (aut) ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: Może nie wszyscy ale tacy udawacze jak ty - t 01.11.06, 16:53 remekk napisał: > uczciwy Zyd - Kataw Zar : A skąd pewność, że on w ogóle istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: Może nie wszyscy ale tacy udawacze jak ty - t 01.11.06, 17:21 entr00pik napisał: > remekk napisał: > > > uczciwy Zyd - Kataw Zar : > > A skąd pewność, że on w ogóle istnieje? > KATAV ZAR JEST ULUBIENCEM KRYSTKA, REMEKKA I IM PODOBNYCH. KTOS KIEDYS RZUCIL, ZE TEN KATAV ZAR TO NIE INNY NIZ EDWARD ETTLER, BYLY IZRAELCZYK, KTORY OPUSCIL IZRAEL Z ROZCZAROWANIA ZE NIE BRANO GO POWAZNIE W KINEMATOGRAFII , A ON TAK CHCIAL BYC ROMANEM POLANSKIM... TAK SIE DZIEJE PRZY KRANCOWYCH FRUSTRACJACH... Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Może nie wszyscy ale tacy udawacze jak ty - t 02.11.06, 09:04 Nie dziwi mnie, Oskarze. Pamietasz sfrustrowanego kakauko?? Tak samo sie zachowywal. Nie zdziwilabym sie, gdyby On samym Obcym Pisarzem byl... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Może nie wszyscy ale tacy udawacze jak ty - t 02.11.06, 09:03 > remekk napisał: > > > uczciwy Zyd - Kataw Zar : > > A skąd pewność, że on w ogóle istnieje? Jeden, ktory kuma... I wie o co chodzi... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Może nie wszyscy ale tacy udawacze jak ty - t 02.11.06, 09:03 O sobie mowisz?? Bo wygladasz mi na takiego obcego pisarza. Jak nie kumasz o czym mowie - twoja strata jest nieznajomosc hebrajskiego. A ze pan Obcy Pisarz - tak sie po polsku nazywa, manipuluje takich "polakow" jak ty swoim udawaniem "polaka" - to juz nie moja sprawa... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 12:47 Nehemiaszu, ty za darmo mu lekcje dajesz?? Nie sadzisz, ze nie warto?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 12:48 tut_ets napisała: > Nehemiaszu Nie nazywaj mnie tak, proszę.. To już historyczny pseudonim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: bo... 01.11.06, 12:55 entr00pik napisał: > tut_ets napisała: > > > Nehemiaszu > > Nie nazywaj mnie tak, proszę.. To już historyczny pseudonim ;) > Alelepszy był od tego enterokoka :) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:20 ok. nie bede... Ale badz tak mily, i daj mi odpowiedz na powyzsze pytanie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: bo... 01.11.06, 13:27 tut_ets napisała: > ok. nie bede... Ale badz tak mily, i daj mi odpowiedz na powyzsze pytanie... :) To nie lekcje, lecz jedna z setek polemik, które odbyłem z ludźmi takimi jak Remek. Robię to dla przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:32 jak sie dobrze bawisz - milej zabawy... JA za takie wyjasnienia myto juz pobieram.... :) A co tam!! Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 12:56 tut_ets napisała: > Nehemiaszu, ty za darmo mu lekcje dajesz?? Nie sadzisz, ze nie warto?? :) Gdybyscie owych wasyzch lekcji nam nie serwowali - równeioż w tak ohydnej formie jak Lewinkopf-Kośiński(pzrze reszte plugawych oszczerców traktwany jak kronikarz) to być może niektórzy z POlaków dali by sie nabrac na bajeczke o dobrych wybrańcach walczących z Ali Babą i czterdzistoma terrorystami ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 13:34 zapomnialam, ze lepszym bajeczkom wierzysz... O nieklamiacych pinokiach z Hezbollachu, HAmasu i PA... :) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: bo... 01.11.06, 13:47 tut_ets napisała: > zapomnialam, ze lepszym bajeczkom wierzysz... O nieklamiacych pinokiach z > Hezbollachu, HAmasu i PA... :) Terorysci islamscy - wasi semiccy bracia są dla mnie prawie tak bardzo niewiarygodni jak wy ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 14:07 pier.d.z.ie.lisz!! Niestety nie wierze ani jednemu twojemu slowu. Prowokatorze... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: bo... 01.11.06, 12:46 Ok. Wplac najpierw mi na moje konto 4000$. Dane na Priva. Wtedy zaczne. Inaczej - zegnaj! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki take it easy danuś 01.11.06, 14:58 twoja koleżanka stwierdziła ze izraelczycy respektuja zmarłych w przeciwieństwie do arabów a ja sie z nia zgodziłem :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Okupuja... okupuja... 01.11.06, 11:34 Twoja glowe i twoje mysli... Ciezko sie ich pozbyc... ZYDY jedne!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 11:42 To prawda jak się już do jakiegoś kraju przyssiecie to pozbyc was się trudno . Ale dzięki waszym permanatnym przegięciom cyklicznie bywa tak iz ktos się was pozbywa . Wtedy zwykle skamlając zwalacie się do tej strasznej "antysemickiej" Polski . Tym razem was poznalismy juz jak zły dzeląg - po raz kolejny ten numer nie przejdzie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 11:50 >To prawda jak się już do jakiegoś kraju przyssiecie to pozbyc was się trudno. Zapomniales o jaki kraj idzie... :P Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 11:53 Gdybyscie byli tak uprzejmi i zostawili nas w spokoju . Przesatli wpychac sie do nas pod byle pozorem i plugaiwe opluwac . Póbowac nas okradać , wyżebrywać i wymuszać kasę na promocje swej kultury . Gdybyście tak łaskawie sprostowali ophydne kąłmstwa swych rodaków dotykające wasze ofiary i waszych wybawców - -Polacy nie zajmowali by się waszymi zbrodniami w okupowanej Palestynie ) szczególnie , ze obydwie semickie strony są siebie warte) ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 11:56 PRZESTAN PISAC I CZYTAC na NASZYCH postach. Jak ci sie cos nie podoba... :P Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 11:58 PRZESTAŃCIE WPYCHAC SIE DO POLSKI z waszymi plugawymi "oskarżeniami" i z waszym ohydnym geszeftem !! Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 12:09 > PRZESTAŃCIE WPYCHAC SIE DO POLSKI z waszymi plugawymi "oskarżeniami" i z > waszym ohydnym geszeftem !! Przestan odbierac mi prawo do POLSKI, MOJEJ OJCZYZNY, i przestan oczerniac IZRAEL i rzucac wen ciagle TWOIMI "plugawymi "oskarżeniami"" i TWOIM "ohydnym geszeftem"!! JAk ci sie nie podoba co, tutaj pisze, to FORA ZE DWORA!! Jestem Polka i mam prawo pisac na tym czy kazdym innym forum, co mi sie zywnie podoba. Jak CI sie to nie podoba, to WYPIER...AJ z tego watku!! I nie odpisuj. Ciezko ci zrozumiec?? TWOJA STRATA!! Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 12:19 Izrael sma sie "oczernia" swoimi czynami -metodologia isćie hitlerowską . Nikt - nawet najgorszy antysemita czasó hitlerowskich nie "oskarżał" was tak plugawie i tak ohydnie jak dzis "oskarżane" sa wasze ofiary i wasi wybawcy - -pokolenie Kolumbów . A co do ohydnego biznesu ,który tak plastycznie opisął Finkelstein to nie jest on bynajmniej mój . Cieszę sie z tego iż moi rodacy nigdy czyms tak ohydnym się nie splamili . Dzieki temu nie będziemy musieli się z tego kiedys gęsto tłumaczyć tak jak wy . W twoja "polskość" po prtsu zwyczajnie nie wierze . W waszych watkach pisuje i bedę pisywał gdyz wydruki z tego forum z waszymi "dopowiedziami" służą mi do pzrekonania tych co jeszcze nie mieli okazji was poznać . Twój oszołomiasty post róeniż przyda się - choc przyznaje były bardziej dobitnie o was świadczące ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 13:48 > Izrael sma sie "oczernia" swoimi czynami -metodologia isćie hitlerowską . Przegiales pale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 16:49 A co - wy za poreawnie 2 żołnierzy zabiliscie ok 1000 Libańczyków (w tym ok 300 dzieci) Hitlerowcy za zbicie 2 swoich żołnierzy w Wawrzez zabili mniej Polaków i chyba żadnego małego dziecka . Spróbuj "uzasadnić" czym rózni sie hitlerowska odpowiedzialnośc zbiorowa od waszej ... . Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 17:22 remekk napisał: > A co - wy za poreawnie 2 żołnierzy zabiliscie ok 1000 Libańczyków (w tym ok Remek, jestem pierwszym, który poddaje krytyce syjonistyczne zbrodnie na ludności cywilnej. Moja konsekwencja światopoglądowa i walka z każdym rodzajem nacjonalizmu i obłudy doprowadziła do tego, że byłem na tym forum uważany za Polaka, Żyda, Araba, Ukraińca, a na innych forach nawet za Niemca, którego zadaniem jest skłócenie Polaków z Żydami ;)).. Nikt mi tu nie ufa, ani Polacy, ani Żydzi, bo doskonale wiedzą, że jednego dnia mogę bronić ich państwa, a drugiego poddać miażdżącej krytyce. Osobiście nie ułatwiam im życia. Co rusz wysyłam sprzeczne i wzajemnie wykluczające się "sygnały" a propos mojej narodowości, by nikt nie mógł mnie zaszufladkować.. Grozi to co najwyżej posądzeniem o "trollowanie", ale tym też się nie przemuję, bo trolowanie także mi się zdarza ;) Tutejsi forumowicze mają rację, że mi nie ufają, bo każda próba wzięcia mnie na "sympatię narodową" będzie się kończyć niepowodzeniem. Nie czuję się związany z żadnym narodem na ziemi w sposób _eksluzywny_. Doszedłem już do takiego poziomu samoświadomości, że nie widzę Polaków, Żydów, Niemców, Afrykańczyków tylko LUDZI. I będę krytykował to, co uważam za sprzeczne z lewicowym systemem aksjologicznym, niezależnie od tego, jakiej będzie narodowości.. Jestem jednak świadom, że potępienia Żydów izraelskich we wszystkim co robią, przy jednoczesnym przymykaniu oczu na "biednych Arabów" jest daleko idącym i krzywdzącym uproszczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 17:29 Ja nie przymykam oczu - wielokrotnie podkrślałem iż jedna stron a w zasadzie warta jest drugiej . A co do pogladu zaprezentwanego - to wyzbycie sie narodowego instynktu jest równie utopijne jak i komunizm . Gdyby tak wszystkie narody rzeczywiscie wyrzekły sie owego - taki ryzykowny eksperyment miałby jeszce odrobine sensu . Kiedy niekóre narody (szczególnie jeden) wykorzystuje tego typu utopijne idee do realizacji swych szowinistycznych , czesto bardzo przyziemnych interesów - jawi się owa idea jako jeden wielki absurd pzrewyzszajacy swą niedorzecznoscią eksperyment komunistyczny ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Okupuja... okupuja... 02.11.06, 09:11 Wiesz co, w sumie to ty, wraz ze spolka, warty jestes wszystkich arabow zamieszkujacych nasze sasiednie kraje... Tak ich kochasz i chwalisz... Moze tak wpadlbys w odwiedziny?? :) Ciekawam, czy wyszelbys calo... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Bzdurom wierzysz... 02.11.06, 09:20 ... - Twoja sprawa. Ale swojej glupoty na tym forum wylewac nie musisz. Ze nie znasz faktow - wiemy. Ze NIE byles naocznym swiadkiem wydarzen - tez wiemy... Niestety znaczy to, ze jedyne twoje pojecie o wybuchu konfliktu znasz z proarabskich mediow... A to juz jednostronnosc i stronniczosc... Zapomniales, ze oprocz porwania TRZECH zolnierzy izraeslkich, z ktorych ZADEN nie powrocil jeszcze do domu, Hezbollach zaatakowal z Libanu rakietami Izrael. Czyli nastapil atak jednego suwerennego panstwa (Libanu) na drugie (Izrael). Co jest jednoznaczne z wypowiedzeniem wojny. Izrel zaczal sie BRONIC, odpowiadajac an ataki Libanu. Jezeli jeszcze teraz twierdzisz, ze reakcja Izraela jest presadzona, zycze ci bycia pobitym przez bandziorow za zadzieranie z nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets No i jezeli jeszcze 02.11.06, 09:21 masz zamiar porownywac akcje OBRONNE Izraela z hitlerowska NAPASCIA, jestes zwyklym D.Ur.Nie.M, z ktorym szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Z pamietnika wojennego: 02.11.06, 09:23 12/07/2006 "Nie ma wyboru. Skoro atakują, należy się bronić. Trzeba zbombardować gniazda tych gadów. Bo ludźmi nie są ci, którzy nawołują do niecnych czynów. Nie są ludźmi ci, którzy planują porwania żołnierzy, ani nie są nimi ci, którzy atakują ludność cywilną - strzelając katiusze i kassamy na północne i południowe miasta izraelskie, strzelając do pojazdów i autosbusów oraz przeprowadzając ataki terrorystczne - w imię głupiej ideologi martyrologii sprzedawanej w zamian za ułudne obietnice raju i 'dziewic'... Chyba korynckich!! Mieszkańcy północnych izraelskich miejscowosci, graniczący z Libanem zostali zmuszeni do zejścia do schronów. Wojsko izraelskie wkroczyło do Libanu, po raz pierwszy od wycofania się z jego terytorium sześć lat temu... www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3274457,00.html Izrael ma zamiar zmobilizować dodtakowe siły. Zamierza wezwać rezerwistów, aby móc stawić czoła wrogom na obu frontach. www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3274418,00.html Właściwie to premier Ehud Olmert wypowiada wojnę Libanowi. Ponieważ poranny atak nie był żadnym terrorystycznym wybrykiem, lecz agresją jednego suwerennego państwa na inne. www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3274385,00.html" Adresu bloga nie podam, ze wzgledu na ochrone prywatnosci osob go piszacych... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Okupuja... okupuja... 01.11.06, 12:02 tut_ets napisała: > PRZESTAN PISAC I CZYTAC na NASZYCH postach. Jak ci sie cos nie podoba... :P A wogóle to nie podneicaj sie tak tylko wykorzystaj swój udział w polskojezycznym forum do tego aby sie co nieco dowiedzieć o waszej cywilizacji Na tym forum usuniete pzrez cenzora wątki o was mozan znaleźć ... . forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24536 Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Tak sie zblaznic... 01.11.06, 12:12 ...mogles tylko ty... No, wlasnie widze, kto tam pisze... TY I SPOLKA!!! :)))))))) O WLASNEJ cywilizacji ty sie powinienes czegos dowiedziec. JA nei potrzebuje. Przewyzszam cie, niestety, inteligencja... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Tak sie zblaznic... 01.11.06, 12:23 Tak szybko pzreczytałas wszystkie posty - redkord . A mozę typowy dla was aprioryzm ? > Przewyzszam cie, niestety, inteligencja... Dobrego zdania o sobie nie można ci odmówić > O WLASNEJ cywilizacji ty sie powinienes czegos dowiedziec. JA nei potrzebuje. O własnej cywilizacji wiem co nieco - ty jako "Polka" oczywiscie wiesz jaka cywilizacja w Polsce dominuje ? Stram się jednak uzupełniać ta wiedzę . Ty jako "przewyższająca" - "inteligencją" nie potrzebujesz - to swiadczy o twoje "inteligencji" . Jkaokolwiek nie jest to nic nowego w przypadku takich jak ty ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 nu, tutets..... 01.11.06, 12:36 pierwsza klasa, brawo!!!! tak wygladaja przedstawiciele polskiego antysemityzmu, wulgarnosci, chamstwa, zaklamania i ojca rydzyka... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: nu, tutets..... 01.11.06, 12:37 p.s. widzisz, jak poszlo szybko??? :)))) ale ubaw, ja ci mowie... i to za darmoche... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: nu, tutets..... 01.11.06, 12:49 hehehe... hihihihihi... :))) no, ja tez mam ubaw. Dopoki ktos paly nie przegnie... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: nu, tutets..... 01.11.06, 12:40 chi chi chi - robią sobie nawzajem klakę . Cóż innego im pozostało - swiat nie dał sie nabrac na ich "wyjatkowsć". Pozostało im tylko chwalenie sie nawzajem . No chyba , ze zechcą spróbowac na Madagaskarz . Jak tak dalej będa przeginac to byc moze nie będą mieli większego wyboru . Ale może Malgasze kupia ich kity ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: nu, tutets..... 01.11.06, 12:50 przynajmniej my sie w grupie pobawic mozemy, a ty masz dwa wiatraki do obalenia... :) Cos nie wyniosles wiele z zycia. W GRUPIE RAZNIEJ!! Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Tak sie zblaznic... 01.11.06, 12:43 Z polglowkami tez skonczylam polemizowac. Zegnam... SZkoda slow na tlumaczenie, jak ktos na glowe upadl i obstaje przy swoich imaginacjach... SZkoda, ze w Polsce tyle polglowkow, twojego pokroju, mieszka i sie WYPOWIADA na roznych forach... Nie za malo posluchu masz we wlasnej chacie?? Chyba jednak za malo... No, mowilam ci, twoje choroby mnie nie interesuja... nie mam zamiaru tracic czasu na bzdetne pisanie z takim DU.r.n.iem Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Tak sie zblaznic... 01.11.06, 12:52 W sumie reakcja typowa . Tacy jak Finklestein , Sack czy Shachak - to nieliczna miejszość . wiekszośc woli nie zauważać swoich patologii - dzieki czemu cyklicznie budzicie się z ręka w nocniku . Wszytsko na ot wskazuje iz tym razem będzie tak samo ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Tak sie zblaznic... 01.11.06, 14:10 ty sie chyba codzienni z lapskiem w nocniku budzisz... Bo inaczej nie kumam, jak ktos moze pisac takie plugastwa o swoich sasiadach!! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k przypominam Ci , hloopcze, ze 01.11.06, 14:20 Polakow mordowali glownie Niemcy i Rosjanie, a nie glownie Zydzi, chocby nawet ci z UB. To sa detale w porownianiu z wina Rosjan i Niemcow. Ty - zamiast sie zajmowac glownymi winnymi eksterminacji Polakow, snujesz sie po poboczach problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets do sedna mu chyba jednak ciezko trafic... :) 01.11.06, 14:27 stad w wodzie po kostki brodzenie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: przypominam Ci , hloopcze, ze 01.11.06, 14:38 j-k napisał: > Polakow mordowali glownie Niemcy i Rosjanie, a nie glownie Zydzi, chocby nawet > ci z UB. To sa detale w porownianiu z wina Rosjan i Niemcow. > > Ty - zamiast sie zajmowac glownymi winnymi eksterminacji Polakow, > snujesz sie po poboczach problemu. "Łapaj złodzieja" - nie możecie powstrzyać sie od kultywowania waszej pzrebogatej tradycji . Towy na cłaym śiwcie perfidnie "oskarżacie" Polaków z pominieicem Niemiaszków . My przez całe lata nie poruszaliśmy kwestii waszych zbrodni .Dopiero ostatnie nasilenie waszych plugawych "oskarżeń" zmusiło nas od tego . Ale nawet w takiej sytuacji nikt z Polaków nie twierdzi iż wasze zbrodnie wieksze są od niemiecich . U was proceder zrzucania winy na Poalków wystepuje dosyc często ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets A co, policjantem jestes, 01.11.06, 14:41 ze sie w lapanie zlodziei bawisz?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Jestem "etnicznym Polakiem" baranie islamski 01.11.06, 22:50 I w blizszej i dalszej rodzinie nic, poza odrobina krwi niemieckiej u mnie nie plynie :))) Powtarzam, to Niemcy i Rosjanie zabili setki tysiecy (czy miliony Polakow)... Stawianie na rowni z tym Zydow, ktorzy dziajacac w UB w latach 1945-56 sa niewatliwie odpowiedzialni za zabicie w tym okresie 2- 3 tys Polakow (glownie zolnierzy AK) Jest falszem historycznym. To porownywanie slonia z mrowka. Zajmij sie nieuku historyczny niemieckimi i sovieckimi masowymi morderastwami - gdy los Rodakow jest dla ciebie wazny. Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Widocznie... 02.11.06, 09:10 Nie zawsze bycie ETNICZNIE CZYSTYM POLAKIEM jest wystarczajaco przekonujacym faktem dla Wszechpolakow... :) Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 13:57 Ja lubie jak araby jeden drugiego morduja tez dzieci w Iraku i sudanie bez zydow ! Jusz przestalem liczyc Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 01.11.06, 16:21 Dalej tak arsbtwo dzsiaj wieczorem prosze o 100 zabytych arabow w Iraku 200 w Sudaniew i zasne cudownie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets hehehe... :) 02.11.06, 09:06 Nudzi sie chlopakom... Wojna z Izraelem sie skonczyla... Wiec bawia sie na wlasnym boisku... Samoboje strzelaja. Zabawa bombowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Morduja! dzieci... palestynskie, libanskie... 02.11.06, 10:04 *Clip # 1304 - Children in Gaza Imitate Hizbullah Secretary-General Hassan Nasrallah and Hamas Founder Ahmad Yassin (Archival Material) Reporter: Since 1993, a new generation of Palestinians has emerged. They have developed expertise in stone-throwing, and have become soldiers in the current Al-Aqsa Intifada. The Palestinian children, who have become the spearhead of the confrontations in the Palestinian lands, know where the strength of this nation lies. They have assumed the roles of the leaders in this performance, which took place in Gaza. They imitated Hizbullah Secretary-General Hassan Nasrallah, in his words and his gestures, and, in order to intensify the visual experience, they included his blonde bodyguard, who always stands next to him, complete with his glasses. It began with a depiction of the Palestinian agony, through Nasrallah's promise to liberate the prisoners from the enemy's prison. Boy playing Nasrallah: Oh prisoners and detainees, rest assured that liberty, like victory, is on its way to you, through the barrels of the rifles of the mujahideen, your sons and loved ones, the knights of the triumphant Islamic resistance. Reporter: These words drew great applause from the audience of children, who seemed to relate to what they had heard and memorized before. While the Hizbullah flag was displayed on stage, the boy continued to recite the resounding words of Nasrallah, which were translated into action at the Shaba' Farms, days before they were uttered: "We are with you, and no more needs to be said" - without forgetting the hand gesture, of course. Boy playing Nasrallah: We, Hizbullah, stand by your side in this war. Any loyal man of honor is with you in this war. We will not sell you out, we will not forsake you, and in times of adversity you can count on us - and no more needs to be said. TO VIEW THIS CLIP: www.memritv.org/search.asp?ACT=S9&P1=1304 Odpowiedz Link Zgłoś