Dodaj do ulubionych

Polska konspircja przeciwko Mleczne bary

18.11.06, 21:04
znowi mnie dernerwuja polacy bo zlikwidowali wielu mleczynch bar i zlozyli
piza macdonald burger king.
Polskie Mleczne bary sa apmiec mojej polski i wielu nas wErec Israel.
Po co wam ten American Fastfood shit ? Dlaczego polacy nie otwieraja Mleczne
bary w Haneryce?
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:08
      Do barow mlecznych w Polsce doklada pieniadze rzad. I nie martw sie Fredziu -
      nadal istnieja.

Osobiscie widzialem Dalajlame w takim mlecznym barze, kiedy odwiedzil Warszawe.
      Ma facet klase, bo nie wozil sie zmercedesami z dygnitarzami, tylko empirycznie
      sprawdzal, jak stoluje sie lud stolicy.
      • dana33 Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:09
        ja tez uwielbiam mleczne bary...... to istnieje tylko w polsce i jest absolutnie
        rewelacyjne...
      • polani Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:11
        Prawda jak odiwedza polske czesto jemw tych melcznych barach i nie amerikanski
        fastfooodshit ,ale co rocku jest mniej szczegulnie w wa-wie i w wroclawiu
        • dana33 Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:13
          to tez prawda...... kiedys to ich bylo na kazdym rogu.... teraz trzeba troche
          poszukac... ale warto, fredziu, nie?
          • polani Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:21
            Tak ken ,polacy wola opca mode niz wlasna, gdzi jest ich dumnosc co mi mama
            opowiadala ?
            • dana33 Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:33
              nu, fredzio...... to wola nie tylko polacy.... fast food dzisiaj zdobyla caly
              swiat..... nawet w moskwie masz..... tylko tam stoja w kolejkach... :))))
              • polani Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:42
                Rosjani bez kolejki niz nie kopuja :)))) ale baby maja piekne bez kolejek
                • dana33 Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:44
                  ty jestes babiarz, fredziu szeli... :)))
                  • polani Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:49
                    to wszytko przez polakow w wroclawiu, jako kare posiedzili mnie w szkole kolo
                    ladniej dziewczynki :))))
                    • dana33 Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:56
                      nu, to jest kara, to ja rozumiem... :))))
          • ariadna-enta Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:55
            Fakt kiedyś barów mlecznych w Polsce było sporo.Sama jeszcze w czasach
            licealnych chdziłam tam z koleżankami na naleśniki,albo pierogi leniwe.
            No cóz przyszedł tzw wolny rynek i powstawały jak grzyby po deszczu MC Donaldy
            i po części wyeliminowały nasze swojskie bary mleczne.
            • dana33 Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:56
              a szkoda.... bo jedzonko bylo naprawde pyszne...
      • explicit Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 20.11.06, 15:21
        Kiedys te sprawe zalatwiano uczniami Szkol Gastronomicznych , ktorzy pod
        nadzorem szefa kuchni zastepowali kucharzy i personel pomocniczy ,...
        ==============================================================================
        nadal istnieja.
    • aaki Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:14
      masz rację fredziu.
      • ariadna-enta Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 18.11.06, 21:59
        proszę,proszę chociaż w jednej kwestii wszyscy są zgodni.
        • explicit Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 20.11.06, 14:30
          To ja tez sie dolaczam , dzieki nim przezylem kawalerskie lata w wzglednej
          formie - Ach te kotlety z kapusty z ziemniakow z sosem grzybowym , czy te
          koleciki jajek z koperkowym , pod kefir , dzisiaj oddal bym New York T-bone
          za z te dania ,...

Heheh , te stoly na stojaco i dziewczyny w mini rzedem za nimi - Widzialy galy
          co braly jak jakas wpadla w oko ,...

No i glosnie bekniecie na koniec biesiady dla jaj , ku uciesze jednych i
          zgorszeniu innych - Szkoda ze znikaja ,...
          proszę,proszę chociaż w jednej kwestii wszyscy są zgodni.
      • lekarz_dyzurny Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 19.11.06, 03:45
        Pies sqrw.elowi mordę lizał.
        • polani Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 20.11.06, 14:09
          Polska oddaj na Bary Mleczne MCdonald i Birgerking mamy juz w Erec Israel
          tfuj !
    • marouder Mnie najbardziej w Barach Mlecznych smakowaly 20.11.06, 14:14
      ...zawsze ruskie pierogi, nazywane zreszta na Ukrainie pierogami polskimi.
      Ciasto jak zwykle a nadzienie: ser bialy (ok. 30%), ziemniaki, cebulka zasmazana
      ze skwarkami i smalcem oraz sporo pieprzu.
    • marouder A pamietacie takie danie jak... 20.11.06, 14:42
      ...kasza gryczana z sosem?
      Studia mi na tym zeszly, jako nie podpadajacemu pod ochrone socjalna w postaci
      stolowki:(
      Gdzie ja to teraz dostane?
      buuuuuuu!!!
      • explicit Re: A pamietacie takie danie jak... 20.11.06, 14:56
        Zrob se :)))To mam od czasu do czasu jak se sam zrobie i jak chce sie pozbyc
        rodziny z domu , bo nie cierpia zapachu kaszy , z tym ze w Slupsku byla z jajem
        sadzonym i skwarkami , a tu robie pod duszone zeberka w sosie grzybowym z
        wlasnych grzybow z korniszonem i buraczkami ,...

Kasze kupuje w kosher dziale w supermakecie nazywa sie "buckwhead" jesli komus
        sie zachce w Ameryce - Dobre zeby od czasu do czasu przeczyscic jelita :)))
        ===============================================================================
        ...kasza gryczana z sosem? Gdzie ja to teraz dostane? buuuuuuu!!!
        • arap1 Re: Eh.....tatara...z kieliszkiem wyborowej... 20.11.06, 15:10
          to byly czasy :-)))
      • dana33 Re: A pamietacie takie danie jak... 20.11.06, 15:01
        z jakim sosem?
        nie ma kaszy gryczanej w polsce?
        bo u nas mozna dostac ladnie zapakowana, made in poland.
        • marouder Re: A pamietacie takie danie jak... 20.11.06, 15:08
          Nie, no kasze oczywiscie mozna kupic, ale to nie to samo!!
          A sosy byly "tszy"';pieczarkowy, gulaszowy, pomodorowy i (cokolwiek znaczyl) miesny.
          • dana33 Re: A pamietacie takie danie jak... 20.11.06, 15:22
            nu, to co za problem? nie chca ci robic w domu? :)))
            • dana33 Re: A pamietacie takie danie jak... 20.11.06, 15:23
              a wogole to jest najlepsza bez zadnych sosow, tylko kawalek masla wlozyc w
              goraca kasze..... wow..... ide do domu zaraz to sobie ugotuje... :)))
              • explicit Re: A pamietacie takie danie jak... 20.11.06, 15:37
                Z maslem sprobuj najpierw z glazura , znaczy sie rozmieszaj kasze z bialkiem z
                jaja i podsmaz mieszajac a pozniej dolej wody przykryj i dus az bedzie miekka
                a wogole to jest najlepsza bez zadnych sosow, tylko kawalek masla wlozyc w
                goraca kasze..... wow..... ide do domu zaraz to sobie ugotuje... :)))
                • krystian71 Re: A pamietacie takie danie jak... 20.11.06, 20:44
                  moja babcia robila z calym jajkiem,to sie nazywalo-zacieranie.
                  Kasze po wyplukaniu mieszalosie z calym jajkiem i wysuszalo w letnim
                  piekarniku,czesto mieszajac,zeby sie nie zrobily grudki, dopiero potem zalewalo
                  woda i gotowalo.
            • explicit Re: A pamietacie takie danie jak... 20.11.06, 15:42
              Nu ciucius , wyszlo zydlo z worka - Balujecie z ferdkiem w Polsce na koszt
              podatnika ,... Dzieki absztyk ,...
              nadal istnieja.
              • marouder Strasznie sie nabaluja z fredkiem:))) 20.11.06, 16:00
                Widzialem ze 20 albo i wiecej lat temu rysunek satyryczny pt. Sylwester w Barze
                Mlecznym:))
                • explicit Re: Strasznie sie nabaluja z fredkiem:))) 20.11.06, 16:18
                  Heheh , ziarko do ziarka i uzbiera sie miarka ,...
                • krystian71 Re: Strasznie sie nabaluja z fredkiem:))) 20.11.06, 20:45
                  ty nic nie gadaj,bo ja swoja Jolke zapraszalem na wystawna kolacje,tez w Barze
                  Mlecznym
          • krystian71 sos rozmiekczal kasze i robilw sie breja 20.11.06, 20:40
            najlepsza kasza gryczana byla polana skwarkami z swiezej sloninki.
            Wtedy kazde ziarnko bylo oddzielnie.
            Mlecznych barow jest niewiele,bo sa extra dotowane przez miasto.
            Ktore tez rozdaje kartki dla roznych takich glodomorow,wiec to juz nie taka
            frajda,gdy ci ktos przez ramie glodnym wzrokiem zaglada.
            Jak widze,zesie taki kreci,biore dwa dania i podsuwam.
            W Gdansku jest jeszcze taki bar, Akademicki, i drugi niedaleko.
            W Gdyni tez tylko dwa, ale sa.W Sopocie chyba zadnego.
            • aaki Re: sos rozmiekczal kasze i robilw sie breja 20.11.06, 21:26
              w sopocie high life teraz kaj tam ziemniaki z kefirem-a szkoda
              • krystian71 Re: sos rozmiekczal kasze i robilw sie breja 20.11.06, 22:21
                na samym poczatku Monciaka byl taki okragly mleczny Bar ,teraz tam jakas wloska
                pizzeria.
                Ale do tego baru nie zachodzilem czesto.W Ulu byly takie same sniadanka i w
                takiej samej cenie , jajecznica,dwie buleczki i goracy kubek mleka za stare 5
                zlotych ( z Rybakiem)
                I doskonale obiadki w pensjonacie Maryla.Rumsztyk z dodatkami , kolduny w
                barszczu i jeszcze do tego granat, czyli piwko Gdanskie ze sloneczkiem.
                Wszystko za 12 starych zlotych, w tym najdrozsze piwko.
                Kurcze ,jeszcze chwila i zaczne za Gierkiem tesknic...
    • tia666 Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 20.11.06, 21:21
      a ze czlek byl lepkiem, to w "tostowniach" sie lubowal a bylo ich ciut ciut,
      pozostalo kilka legend na otarcie lez;)
    • krystian71 Re: Polska konspircja przeciwko Mleczne bary 20.11.06, 22:22
      pizze bywaja dobre.
      KFS i McDonaldy omijam szerokim lukiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka