Dodaj do ulubionych

nareszcie!!!!!!!!!

28.12.06, 20:10
dlugo czekalam..... nawet nie mialam pojecia, ile mam w sobie cierpliwosci...
od lat prowadze tutaj na forum dyskusje z cepem.... on przewaznie sie pytal,
bo chcial wiedziec, zrozumiec, dociec prawdy..... rzucal tu linkami z
roznych zrodel prasy zagranicznej, ktore mialy wspolny mianownik: oskarzac
israel o konflikt z arabami. i cep sie pytal, sprawdzal i zadal. oczywiscie
od israela. i oczywiscie ode mnie. odpowiedzi, usprawiedliwien, tlumaczen,
no i dzialania, dzialania i dzialania: oddajcie, zwroccie, pomozcie,
podarujcie, wyksztalccie, zadbajcie, zbudujcie i ukryte miedzy wierszami (ale
ze wyroslam w polsce komunistycznej to umiem czytac miedzy linijkami) dajcie
sie zabic. w ciagu 5 lat korespondencji forumowej z cepem nie widzialam ani
jednego jego postu krytykujacego tzw. palestynczykow, krytykujacego terror,
krytykujacego arafata. ani jednego. w ciagu tych lat wracalam ciagle do moich
dwoch podstawowych pytan do cepa, na ktore mogl dac zwykle tak lub nie:
1. czy przed wojna 1967 israel i israelczycy byli atakowani i mordowani przez
arabow?
2. czy arabowie rozpoczeli z israelem wojne w 1948, w pare godzin po
ogloszeniu powstania panstwa israel?
nie dostalam odpowiedzi na te dwa proste pytania do dzisiaj.....

ale dzisiaj nareszcie dostalam. nie zwykle tak lub nie, tego cep nie umie.
ale cep umie zawoalowanie..... zeby na ewentualny atak moc sie jakos
wykrecic...
na watku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54489748&v=2&s=0
mialam z cepem krotka wymiane zdan.... miedzy innymi cep wyjasnil mnie i
innym uczestnikom forum, ze to arabskie dziecko, ktore stracilo nogi, a
ktorego los tak bardzo poruszyl cepa, ze otworzyl z jego powodu osobny watek,
wiec to dziecko stracilo nogi, poniewaz "twoje państwo tak zdecydowało".
poniewaz nie slyszalam nic o podobnej decyzji mojego panstwa, wyjasnilam
cepowi, ze to nie moje panstwo zdecydowalo o walkach w gazie, ale wielki
przywodca tzw. palestynczykow, naczelny terrorysta swiata arafat. dostalam od
cepa bardzo merytoryczna i na poziomie odpowiedz: "Zdecydowały anioły."
z niewiarygodna wprost dla mnie cierpliwoscia zapytalam sie cepa, dlaczego
manipuluje, ostatecznie napisalam mu, ze to arafat zadecydowal. i poszlam
spac, bo u nas bylo juz pozno.
no i teraz znalazlam odpowiedz mojego rozmowcy:
"To Arafat nazywał się Herzl? Od kiedy?"

zatkalo mnie..... zatkalo mnie, ze cep po raz pierwszy i to tak otwarcie
zdecydowal sie na otwarta odpowiedz. pytajac sie mnie, czy to arafat nazywal
sie herzl, cep powiedzial, ze idea herzla zdecydowala o utracie nog chlopca
palestynskiego, ze to wlasnie herzl winien jest temu konfliktowi... malo tego,
cep wyraznie powiedzial, ze rezolucja onz nr. 181 o podziale obszaru
palestyny miedzy zydami i arabami nie jest przez cepa uznawana, on jej nigdy
nie zaakceptowal i wobec tego oczywiscie zydzi sa zlodziejami, okupantami i
mordercami.
git. cep oczywiscie ma prawo na swoje zdanie. ma prawo je powiedziec i to nie
raz, a od rana do wieczora.
ciesze sie, ze w koncu, choc w zawoalowany sposob, cep powiedzial, ze jest
przeciwny istnieniu israela, ze nie uznaje naszej egzystencji w tym miejscu
geograficznym, a ze nie ma innego miejsca, to idac logicznie, cep nie uznaje
naszego prawa do zycia. ma oczywiscie prawo do swojego zdania i nawet do
wypowiedzenia go, w ramach wolnosci slowa.
ja z mojej strony mam dla cepa pytanie: dlaczego marnujesz swoj czas na tym
forum, judzac i prowokujac? przeciez niczego tym nie osiagniesz. israel nie
przestanie istniec, nie przestanie sie bronic, nawet jesli cena za obrone
israelskich cywili beda nogi lub zycie palestynskiego chlopca. czy nie byloby
duzo bardziej logiczne i produktywniejsze, zuzyc twoja ogromna wprost energie,
to zlozenia w onz prosby o anulowanie tej rezolucji z roku 1947? mysle, ze
nawet masz szanse, ze cie wysluchaja....
jak mowil kiedys tutaj jeden....
wymioty
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 20:22
      A mialas jakiekolwiek zludzenia, ze jest inaczej? W starozytnym Rzymie (a
      konkretnie w glowie niejakiego Cycerona, szerzej znanego jako Cicero) powstala
      kiedys piekna sentencje, oto i ona:

www.slownik-online.pl/kopalinski/B908DE5AD762F3D5412565B70002FE2E.php

dana33 napisała:
      ciesze sie, ze w koncu, choc w zawoalowany sposob, cep powiedzial, ze jest
      przeciwny istnieniu israela, ze nie uznaje naszej egzystencji w tym miejscu
      geograficznym, a ze nie ma innego miejsca, to idac logicznie, cep nie uznaje
      naszego prawa do zycia.
      • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 20:40
        nie mialam zludzen. pisalam tutaj kilkakrotnie, ze milczenie polskich
        forumowiczow nie krytykujacych tej antysemickiej holoty jest w gruncie rzeczy
        cicha zgoda na to co pisza.
        nie mialam zludzen co do postawy cepa. ale chcialam wierzyc, ze nie jest takim
        kompletnym moralnym zerem. ale postaral sie rzetelnie (to jego ulubione slowo),
        zebym przestala wierzyc i nie robila sobie najmniejszych zludzen.
    • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 20:27
      Jesli wg chorej izraelskiej logiki na Arafacie spoczywa wina za to, że chlopiec palestyński, ktory nigdy nie był żadną stroną w żadnym konflikcie, stracił obie nogi (a pózniej inny stracił życie), to równie dobrze, wg tej samej logiki, wina za to spoczywa na Herzlu, i innych jemu podobnych wyznawców chorej ideologii kolonialnej.

W której popłuczynach własnie teraz żyjesz. I w której ramach chcesz sie uwpolnić od odpowiedzialności za to, co "przytrafia się" ofiarom waszego cudownego kolonialnego eksperymentu.

Izrael juz dawno stał się zwyczajnym krajem. Jego założycielski mit tyle mnie interesuje, co zeszłoroczny śnieg. I jako zwyczajny kraj będzie oceniany. Już jest oceniany. Praktyki apartheidu będą i są opisywane jako praktyki apartheidu. Zagarnianie ziemi jako zagarnianie. Rasizm jako rasizm.

Zamiast pieprzyć o prawie do istnienia, zatroszcz się raczej o jakość tego istnienia. Najlepiej zacznij od siebie.

Teraz jasne?

• absztyfikant Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 20:30
        Ten chlopiec nigdy nie byl podmiotem, ale pzredmiotem jak najbardziej. I to
        wlasnie arafatopodobni wykorzystuja swoje kobiety, stracow i dzieci jako zywe
        tarcze, a nie Panstwo Izrael.

Czy to twoja rodzina?
        youtube.com/watch?v=TdfUk-F_28w
        • z_daleka Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 20:36
          Hm...cep jest arafatopodobny...Rzeczywiscie jest.
          • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 20:49
            moze mu podeslac kefije, z daleka???? chyba ze szczescia by w spodnie zrobil...
        • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 20:48
          przede wszystkim, absztyfikant, cep zalozyl sobie konskie okulary, i musze
          powiedziec, ze pasuja do niego.
          on oczywiscie nie przypomina sobie, a jak mu sie przypomni, to powie, ze linki
          nie sa po jego mysli, ze przed arafatem panowal tutaj spokoj, zamachy byly
          rzadkie i pojedyncze, natomiast stosunki miedzy obu narodami rozwijaly sie z
          roku na rok w dobrym kierunku. cep nigdy nie przyzna, ze po wejsciu arafata do
          gazy te stosunki zepsuly sie w tempie, ze arafat rozpoczal pierwsza intyfade,
          ktora zepsula te stosunki kompletnie. cep nigdy nie przyzna, ze gdzie arafat
          nie korzystal z gosciny, tam robil polityczne zamieszki i w koncu wyrzucano go
          z tych krajow. no i cep nigdy nie slyszal i nie czytal wypowiedzi arabow
          palestynskich, ktorzy twierdzili i twierdza do dzisiaj, ze arafat w sposob
          niewiarygodny pogorszyl warunki ich bytu, i nigdy nie widzial arabow
          uciekajacych z terenow ktore mialy byc oddane autonomii arafatowskiej do
          israela, byle nie zostac pod wladza tego wspanialego dowodcy palestynskiego
          narodu.
          nu, szkoda kazdego slowa. facet siedzi w polsce i nie uznaje prawa zydow do
          wlasnego panstwa. co to mozna jeszcze dodac?
          • absztyfikant Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 20:55
            On cierpi na jakis dziwny nowotwor mozgu. Zrodlem jego niecheci do Izraela jest
            - jak mniemam - potezny antysemityzm. Cep wie, ze dzisiaj jest to mocno passe i
            automatycznie dyskwalifikuje czlowieka, wiec rekompensuje sobie to jezdzac po
            Izraelu. Moze jakis Zyd mu kiedys kodbil kobiete? No chyba, ze to "mleko matki",
            ale to w sumie byloby za proste.
        • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 20:55
          Pieprzysz i ty, nie dość, ze propagandowo, to jeszcze głupio. Głupawo.

Chodzi o dzieko, które padło ofiarą ostrzału skierowanego błędnie na dom jego rodziny. Rząd izraelski wyraził ubolewanie. Przynajmniej tyle, Więc bądź łaskaw i nie pieprz tu znów o jakimś wykorzystywaniu dzieci jako zywych tarcz. I zapoznaj sie z łaski swojej z niedawnym wyrokiem izraelskiego Sądu Najwyzszego, nie zezwalajacego na traktowanie ludnosci cywilnej jako aktywnych kombatantów.

------------------------

To nie chucpa, to wata
          cepekkolodziej 17.12.06, 15:00 + odpowiedz

dana33 napisała:

> nazywasz ludzi lajza i szuja, bo nie rozpacza nas dzieckiem, ktore na smierc

Nie. Ten faszystowski szubrawiec nie "nie rozpacza", on się ze śmierci tego dziecka naigrawa. Śmieje się. Stroi sobie żarciki.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=53656086&a=53685077
          > nas dzieckiem, ktore na smierc
          > narazili jego rodzice, wybierajac rzad jaki wybrali.

Zauważ, paniusiu, że to, co tutaj formułujesz, pozostaje w sprzeczności z rozstrzygnięciem izraelskiego Sądu Najwyższego.

<<The court did not accept the state's position that a new status, that of "illegal combatants," be accorded to anyone involved in terror. Those involved in terror, rather, are civilians who have lost the protection granted to civilians, the High Court said, "for the period of time during which they take direct part in hostile acts." They are not to be considered dangerous indefinitely, and the question of whether they continue to constitute a threat must be scrutinized carefully before a targeted-killing order is issued. Such an order must not be issued as an act of revenge, punishment or deterrence, but only in prevention, and the information that turns an ordinary civilian into one who takes part in hostile acts must be sufficiently well-founded. The threat must be "strong and persuasive," and the individual in question must be party to "ongoing action that does not limit itself to concrete sporadic or one-time action.">>

<<Thus, in its ruling, the High Court deprived the state of the possibility of using targeted killings as a habitual act, even vis-a-vis those involved directly in terror. The criterion of danger to the lives of innocent civilians is key in determining the legality of the act. According to this ruling, it is doubtful that the killing of Saleh Shehadeh in July 2002, in which 13 civilians were killed, would have passed the test of legality. To prevent the recurrence of such cases, the High Court demanded the establishment of an objective committee to examine retroactively every targeted killing in which civilians were injured; its conclusions will be subject to judicial oversight.>>

www.haaretz.com/hasen/spages/801783.html
          Śmierć dziecka, z której kpił faszystowski pociotek, nie miała zadnego związku z jakąkolwiek akcją przeciwko terrorystom. Była ewidentnym wynikiem błędu. Ale nawet gdyby tego błędu nie było, w świetle wykładni Sądu Najwyższego, nie byłaby usprawiedliwiona, bowiem rodzice tego dziecka, nie brali udziału w zadnych działaniach militarnych. Wykładnia nie zezwala na traktowanie en bloc osób cywilnych jako tzw. "nielegalnych kombatantów". Nie wspomina również o mozliwości stosowania odpowiedzialności zbiorowej za udział w głosowaniu na określona partię - nawet jesli byłaby to partia o programie wrogim wobec celów Izraela.

I w związku z tym. W tym usprawiedliwianiu faszysty pojawił sie jeszcze jeden, dość wstrętny element: otóż nie wiesz, na jaką partię głosowali rodzice tego chłopca. Moze glosowali na Hamas. Ale może na Fatah. Być może - w ogóle nie głosowali. To wyraźnie pokazuje, jak prostackie masz podejście do uprawianej przez siebie propagandy.

Wata wyłazi przez każdą szczelinę.

Paniusiu.

------------------------------------

Wystarczy?

Wyrok Sądu Najwyższego w tej sprawie pokazuje mi wyraźnie, że jest inny Izrael. Nie taki jak tej płatnej proagandzistki, czy jak twój. W tym innym Izraelu ludzie myślą, dokonują korekt, a przede wszystkim nie staraja się usprawiedliwić błedów posłannictwem i wybraństwem. I ten inny Izrael nie potrzebuje nieustannych potwierdzeń do swego prawa do istnienia. Bo nie musi walczyć o prawo do istnienia w systemie uzasadniajacym rasistowskie praktyki apartheidu.

Proste jak drut. Regionalne supermocarstwo, posiadacz potęznego arsenału broni jądrowej i konwencjonalnej, nie potrzebuje żadnych potwierdzeń, żeby móc ochronić swoje granice.
          • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 22:01
            pie..cie hipolicie.... tak to zawsze pisales, cepie, prawda?

ty jezdzisz teraz na tym dziecku. ale ja pisze o calosci dzialanosci twojej na
            tym forum. pisze o twoich ciaglych prowokacjach, o twoich ciaglych oskarzeniach,
            o lekcewazeniu zdania tych, ktorzy tu mieszkaja i zyja tym konfliktem dzien w
            dzien, mowie tu o twojej absolutnej subjektywnosci, o negowaniu faktow
            historycznych, jakim np jest podzial palestyny miedzy arabow a zydow. o twoim
            negowaniu prawa israela do obrony, o twoim cichym ale wyraznym poparciu dla
            terroru tutaj panujacego. twoj watek, ktory otworzyles o tym arabskim dzieku to
            ostatni dowod na twoja hipokryzje, bo nigdy nie otworzyles watku o jakims
            zabitym lub rannym w zamachu dziecku israelskim, bo nie straciles jednego slowa
            na temat 24 israelskich nastolatkow zabitych w dyskotece w zamachu samobojczym.
            nie wykrecaj sie teraz piszac tylko o tym dziecku.
            cala twoja postawa, cale twoje zachowanie anty-israelskie na tym forum w ciagu
            ostatnich lat jest jasne i nie ma co temu zaprzeczac.
            absztyfikant ma oczywiscie racje: nie masz jaj napisac otwarcie co uwazasz,
            wiec kryjesz sie za idiotycznymi pytaniami w sttylu "gdzie jest judea i
            samaria".
            masz swieta racje: rzygac sie chce.
            • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 22:28
              Mnie wystarczy to dziecko (i, nawiasem, losy paru jeszcze innych), żeby sobie ukaształtowac pogląd na to, kim jesteś, i jaką ideologie tu reprezentujesz.

I to sformułowanie: "jeździsz na tym dziecku". Coś takiego może powstać w twojej glowie, na pewno nie w mojej.

Losy tych dzieci to papierek lakmusowy twojego człowieczeństwa. Drobny test. Ty juz nawet nie wiesz, co to człowieczeństwo. Przedstawicielko narodu wybranego. Tego, co to miał niby być "Light unto the Nations".

Już tak się w tej swojej propagandzie zaplątałas, ze nawet nie rozumiesz, że Sąd Najwyższy twojego własnego kraju widzi inaczej prawne aspekty zdarzeń, ktorych wynikiem była smierć dzieci, inaczej niż ty.

I dlatego, trzeba to otwarcie powiedzieć, to, co tu za pieniądze izraelskiego podatnika uprawiasz, jest absolutnie do dupy.

Do dupy.
              • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 22:53
                mozliwe, ze do dupy. ale jednak denerwuje cie porzadnie. wiec nie calkiem do
                dupy. pisze prawde o tobie. wiec nie tak do dupy.
                no i szanowny, ja tu nie pisze w imieniu sadu israelskiego, narodu israelskiego,
                rzadu israelskiego i zadnej israelskiej instytucji. ja tu pisze tylko i
                wylacznie w moim imieniu. a ze ty nie masz argumentow na to, zeby moje podwazyc,
                oprocz idiotycznej spiewki co israel powinien a czego mu nie wolno, bez zadnych
                konkretow, bez zadnej odpowiedzi na moje pytania, to juz nie moj problem tylko
                twoj. ja chce, i bede to robic, tylko pokazywac tutaj wasze zaklamanie i
                hipokryzje, wasz prymitywny antysemityzm i wasze poparcie dla terroru. to
                wszystko.
                • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 23:01
                  Jakie "wasze"? Mnie gie obchodzi twoje "wasze". Piszesz za pieniadze izraelskiego podatnika i piszesz bzdety, koszmarne. A twojego nawet nie chce mi sie podważać, byle czego nie warto podważąc, samo sie podważa. Ja ci tylko dokopuje. Kiedykolwiek piszesz bzdury, reaguję. To wszystko. I robię to, zeby bronić dobrego imienia twojego kraju. Żeby ludzie nie mysleli, że jesteś ze swoimi faszystowskim pogladami (vide: dzieci) typowa.

Nie rozumiesz, że reprezentujesz tu - wraz ze swoimi nazi-kumplami - izraelski margines, za ktory trzeba przed społecznoscia międzynarodową coraz częściej swiecić oczami? Że doszło juz do tego, ze były prezydent USA pisze otwarcie, że zmontowaliście, dzieki polityce podobnych do ciebie bałwanów, ustrój oparty na apartheidzie?

co za czasy ---
                  • absztyfikant Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 23:37
                    Ty sie zaklamany hipokryto lecz. Jeszcze niedawno nie wiedziales czym sie rozni
                    Judea od Samarii, a Arafata zestawiales z Herzlem.

>Ja ci tylko dokopuje. I robię to, zeby bronić dobrego imienia twojego
                    kraju
                    • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 23:41
                      A pewnie, ze nie wiedziałem. Bo w Haaretzu (którego jestem cxzytelnikiem) unika się tej nazwy. Ale jak zaczałem podczytywać inne gazety, to się spotkałem.

A Arafat z Herzlem? Jasna sprawa. Elementy łańcucha przyczynowo-skutkowego. Podobnie jak Marks z Berią. A może nie?
                      • absztyfikant Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 23:46
                        Marks ma sie tak do Berii jak krzeslo do krzesla elektrycznego. Podobnie sprawy
                        sie maja z Herzlem i Arafatem.

EFEKTOWNE POROWNANIE, ALE INTELEKTUALNIE NIEUPRAWNIONE.

A co do Haaretza powiem tak: czytaj go sobie do woli, ale czasem zajrzyj tez do
                        innych gazet. Tak postepuja intelektualisci, by poszerzyc sobie optyke. Ale
                        czego ja wymagam od ciebie...

Pisz juz lepiej o Indiach - na tym podobno sie znasz.
                        • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 23:55
                          Krzeslo z krzeslem elektrycznym ma wiele wspólnego. Obydwa przyrządy służa do siedzenia. Elektryczne jest fazą rozwojową nie-elektrycznego. Istniejącą, choć nie niezbędną. Szaronizm i arafatyzm to przejawy realnego herclizmu.

I dziekuję za pozwolenie czytania Haaretza. Jakze to wzruszające! I ta zachęta do poszerzenia sobie optyki -
                          • absztyfikant Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 23:59
                            Portal masada2000.org nie jest gazeta. To jest niszowa platforma
                            polityczna.

Tutaj masz obiektywne info o nich:
                            en.wikipedia.org/wiki/Masada2000
                            A izraelskich gazet jest mnostwo - osobiscie polecam Yedioth Ahronoth:
                            www.ynetnews.com/home/0,7340,L-3083,00.html
                            • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:04
                              Ale człowieku, co ty mnie tu pouczasz, ja ynetnews czytam codziennie od trzech lat.

A niszowa może ta witryna i jest, ale to do niej odwołuje sie d33.
                            • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:07
                              mozna policzyc na palcach jednej reki, ile razy zacytowalam massade. i to tez
                              tylko zdjecia, a nie to co pisza.
                              jakos setki linkow do rense swojego przyjaciela z australii ta szuja cepowata
                              nigdy nie kwestionowala.....
                              to jest zwykly, pospolity dran, ten cep.
                              • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:11
                                A co mnie obchodzi rense i cytowacz tegoż. Mnie obchodzi fakt, że ty powoływałas sie na masadę, jak na źródło godne nAjwyższego zaufania.
                                • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:19
                                  no wlasnie...... to sa twoje double standards, cep. gnojkowi z australi wolno i
                                  to ciebie nie obchodzi. zydowka z israela nie ma prawa.
                                  dran jestes.
                                  • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:25
                                    Nie ma prawa. Bo jest Żydówką i jest z Izraela. Nie ma prawa powoływać sie na faszystów.

I tak to.
                                    • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:30
                                      ty, cepowaty, na szczescie nie decydujesz, na co ja mam prawo a na co nie.
                                      ty nie masz najmniejszego znaczenia. jakis tam czlowieczek gdzies tam zyjacy.
                                      • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:33
                                        Masz rację, ze nie mam prawa.

Trochę szkoda, może byloby o jednego przyzwoitego czlowieka więcej. A tak ?
                  • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 23:43
                    hahahaha...... ale ci carter podszedl pod reke co???? zapomniales tylko, tak
                    samo zreszta jak i carter, ze uklad pokojowy z egiptem to ladnie podpisal...
                    nie mowie juz o tym, jak w usa krytykuja go za ta idiotyczna ksiazke... taki
                    sam hipokryta jak i ty.
                    tak, tak..... ty dbasz o dobre imie mojego kraju.....
                    spadaj szujo, bo nie znasz juz zupelnie granic bezczelnosci...
                    • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 23:47
                      No to jestem w dobrym towarzystwie. No i zawsze lubiłem orzeszki arachidowe. czyli tzw. fistaszki.

A ksiazki Cartera oczywiście nie czytałaś, ale już twierdzisz, że idiotyczna.

Na tym polega bylejakość twojej propagandowej roboty. No przecież tak sie nie robi. Trzeba zawsze zakładac, że będzie sie przekonywać - jesli juz nie calkiem inteligentnych, to przynajmniej sprytnych odbiorców.
                    • absztyfikant Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 23:53
                      Moj ojciec mieszkal przez kilka lat w RPA (w latach siedemdziesiatych) i
                      doskonale wiem od niego czym byl apartheid. W przypadku Izrela jest to analogia
                      kompletnie chybiona. Przypominam ci Cepie, ze arabscy poslowie zasiadaja w
                      Knessecie. Zreszta ty o tym doskonale wiesz...

Ra`am-Ta`al
                      www.knesset.gov.il/mk/eng/MKIndex_Current_eng.asp?view=1
                      Tutaj mozna poczytac o apartheidzie:
                      pl.wikipedia.org/wiki/Apartheid
                      • absztyfikant ciekawy fragment Cepie - dawaj te analogie 28.12.06, 23:55
                        W roku 1949 wprowadzona została ustawa zakazująca mieszanych małżeństw. W roku
                        1950 wprowadzono prawo stawiające pod sąd białą osobę, której udowodniono
                        stosunek seksualny z osobą innej rasy.

Wprowadzenie polityki apartheidu zostało umożliwione przez Ustawę o Spisie
                        Ludności z roku 1950. Apartheid narzucał klasyfikację wszystkich mieszkańców na
                        "białych", "czarnych" i "kolorowych". Kryteria klasyfikacji uwzględniały m.in.
                        pochodzenie, wygląd i zwyczaje. Później dodano czwartą kategorię "Azjatów",
                        wcześniej klasyfikowanych jako "kolorowi".

System apartheidu został wzmocniony przez serię praw z lat 50. XX wieku. Ustawa
                        o Zbiorowej Przestrzeni z 1950 r. przypisała poszczególnym rasom oddzielne
                        strefy mieszkaniowe i komercyjne. Ustawy o Ziemi z lat 1954 i 1955 zabroniły
                        przebywania poszczególnym rasom w określonych strefach.

Wprowadzano segregację rasową w instytucjach publicznych oraz różne standardy
                        edukacyjne, stworzono zdefiniowane rasowo kategorie zawodowe. Oddzielono też
                        władze polityczne, jedynie biali mieli prawo głosu w wyborach do białych władz
                        krajowych (później rozszerzono je również na kolorowych). Regiony zamieszkane
                        przez czarnych – Transkei, Ciskei, Bophuthatswana, Venda i Kwazulu – zostały
                        wydzielone wyłącznie dla czarnych jako bantustany, w których wprowadzono czarne
                        władze i zamierzano docelowo uczynić z nich niepodległe państwa. Większość
                        czarnych uzyskała obywatelstwo tych krajów i jednocześnie została pozbawiona
                        obywatelstwa południowoafrykańskiego.

Członkostwo w związkach zawodowych było zakazane czarnym do lat 80. Każdy
                        związek zawodowy o charakterze politycznym był zakazany. Obowiązywał też zakaz
                        strajków.

Czarni przebywający na białych terytoriach byli traktowani jak cudzoziemcy.
                        Wielokrotnie w czasie czarnych zamieszek wprowadzano stan wyjątkowy i posyłano
                        na demonstrantów wojsko oraz policję złożoną z czarnych.
                        • cepekkolodziej Re: ciekawy fragment Cepie - dawaj te analogie 29.12.06, 00:02
                          Chce mi sie już spać.

Ale jakos tak jest, że izralskie prawo zakazuje ludziom z małżeństw mieszanych łączenia rodzin. Sytuacja A: Izraelka zamęzna z Palestyńczykiem. Sytuacja B: izraelski Arab żonaty z Arabką z innego kraju. Sytuacja C: izraelski Arab żonaty z Palestynką z Terytoriów. Sytuacja D: Palestyński Arab żonaty z Palestynką z Gazy. Itd. Kombinacji jest wiele.

A może się mylę? Moze istnieje swoboda łaczenia rodzin, jak w każdym innym normalnym kraju?
                          • dana33 Re: ciekawy fragment Cepie - dawaj te analogie 29.12.06, 00:16
                            mylisz sie jak zawsze. o slubach israelskich arabow z arabkami syryjskimi pelno
                            w naszych gazetach.
                            wszystkie pozwolenia lub zakazy sa kierowane bezpieczenstwem kraju.
                            ale oczywiscie to nie gra dla ciebie zadnej roli. trzeba pozwolic kazdemu
                            mieszkac w israelu, nawet jak ten ma za soba przeszlosc terrorysty.
                            ty przeciez ich bronisz, tych terrorystow. dla ciebie arafat to byl porzadny
                            czlowiek. nu, ale jak to sie mowi, swoj swego zawsze bedzie bronil, nie?
                            • absztyfikant Re: ciekawy fragment Cepie - dawaj te analogie 29.12.06, 00:19
                              כהנא צדק
                              • dana33 Re: ciekawy fragment Cepie - dawaj te analogie 29.12.06, 00:27
                                :))))
                              • cepekkolodziej Re: ciekawy fragment Cepie - dawaj te analogie 29.12.06, 00:27
                                敬㴢慬瑥
                                牮慴攢⁴
                                祰攽≡
                      • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 28.12.06, 23:56
                        Ale w RPA nie było dróg wyłącznie dla białych.
                        • absztyfikant Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:03
                          W RPA nie bylo terrorystow, PLO, Hamasu, Hezbollahu, Islamskiego Dzihadu,
                          szahidow i calej reszty tego par excellence nazistowskiego scierwa.
                          • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:09
                            E tam - troche było. No nie? A poza tym, ciagle pytanie: skąd się to towarzycho tam wzieło? Istnialo juz przed pierwszymi alijami? Bo jakos nie slyszałem. Cały czas twierdzę, ze popełniono zasadnicze błedy w fazie nawiazywania kontaktów z przyszłymi arabskim sąsiadami. Czytałem co nieco Herzla i paru następców. Mysleli w terminach kolonialnych, uważali miejscowa ludność za przeszkodę, za rzecz, którą można będzie przesunąć z miejsca na miejsce, nie licząc się z jej odczuciami.

I to dziwne połączenie socjalizmu z ekskluzywizmem. E tam ---
                        • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:05
                          to wlasnie twoje miernota i szujostwo, cepie. te drogi nie byly zbudowane tylko
                          dla zydow. te drogi byly zbudowane dla wszystkich. kiedy terrorysci arabscy
                          zaczli na tych drogach stawiac pulapki, strzelac do przejezdzajacych samochodow
                          i zabijac ludzi, wtedy te drogi zamknieto dla arabow i niektore otoczono murem
                          ochronnym.
                          twoje szujostwo polega wlasnie na tym, ze widzisz tylko rezult, a nie widzisz,
                          jak do tego doszlo. innymi slowy, drogi powinny zostac otwarte dla wszystkich,
                          a tych paru zabitych zydow to nie ma znow takiego duzego znaczenia.
                          gnojek jestes.
                          • cepekkolodziej Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 00:19
                            Te drogi nur für jakoś nie łączą mist palestyńskich, tylko osiedla osiedleńców. Troche to zaskakujace, ale wypada przyjąć, że zbudowano je dla wszystkich. Bo przecież ty zawsze mowisz prawdę.
                            • aaki a pewnie,że dla wszystkich... 29.12.06, 00:21
                              ...settlerów
          • wann Re: nareszcie!!!!!!!!! 30.12.06, 00:19
            Zadam ci przeto pytanie: czy za to, że polski kierowca kilka miesięcy temu
            przejechał Irakijczyka gdzieś w polskiej strefie Iraku, odpowiedzialny jest
            Piłsudski, który powołał do zycia państwo Polskie w 1919 roku? A może Bierut? A
            może Wałęsa? Kogo uważasz za sprawcę tego nieszczęścia?
            • absztyfikant Re: nareszcie!!!!!!!!! 30.12.06, 00:21
              To jest na pewno wina Wandy, co nie chciala Niemca.
              • wann Re: nareszcie!!!!!!!!! 30.12.06, 00:27
                absztyfikant napisał:

> To jest na pewno wina Wandy, co nie chciala Niemca.
                >

Haha! :) Trafna obserwacja!
    • aaki Hosanna!!!!!! 28.12.06, 20:42
      :-)
    • genom3 bo ty naiwna jestes Dana 28.12.06, 22:14
      madry czlowiek rozumie to i owo, korzysta z wszystkich dostepnych zrodel, nie
      prowadzi badan wybiorczych
      a antysemita to antysemita, on nic nie szuka, on wszystko wie z gory
      dlatego wkleja wszystko co pasuje mu do jego ukladanki, on cie pyta, bo czytajo
      to inni, rozmawia z tobo na niby, w rzeczywistosci chce przekonac
      niezdecydowanych, ktorzy sledzo waszo rozmowe

to jest propagandowe zagrywka:)
      • dana33 Re: bo ty naiwna jestes Dana 28.12.06, 22:22
        zgadza sie genom. jestem naiwna. przez lata mowiono mi, podtykano pod nos, a ja
        uparcie wierzylam, ze on jednak nie taki straszny. ale jest straszny. taki
        potworek w ludzkiej postaci. odmawia zydom prawo do istnienia w tym kraju.
        niezle, co?
        • oscar62 Re: bo ty naiwna jestes Dana 29.12.06, 23:41
          DANA, DOBRZE PAMIETAM KIEDY GO BRONILAS GDY INNI JUZ WIEDZIELI KIM JEST CEP.
          TAK SAMO JAK JA WIDZIALEM ISKRE LUDZKOSCI U ANTYSYMICKIEGO KRYSTKA. PRZEZ JAKIS
          CZAS TACY UDAWAJA NIBY BEZSTRONNOSC (TAK TEZ BYLO Z AAKI)I GDY NAIWNI LUDZIE
          LAPIA PRZYNETE, ZACIERAJA RECE I STOPNIOWO UCHYLAJA MASKE I ORYGINAL SWIECI.
          SWIECI? ZALOSNE TO SWIECENIE I SZCZEGOLNIE MARNE.
    • aaki hehehe 28.12.06, 22:24
      nie troszcz sie o dobre imie polski tylko o dobry image israela.
      zabanuj josifka,fredzia,arapa i kilku innych mutantów.
      • cepekkolodziej Re: hehehe 28.12.06, 22:30
        Oraz siebie - jako główną postać kreującą postAwy niechetne Izraelowi.
      • dana33 Re: hehehe 28.12.06, 22:49
        nu, oni wlasnie oddaja wam dokladnie tak, jak wy piszecie.
        ja mam doscyc sil dbac o dobre imie polski i israela jednoczesnie. to oba moje
        kraje, w jednym sie urodzilam spedzilam moje dziecinstwo i mlodosc i mam o
        polsce tylko i wylacznie dobre wspomnienia. israel to moja wybrana ojczyzna,
        tutaj jestem pelnoprawnym obywatelem, tutaj nikt mi nie powie won, tutaj
        urodzilam dzieci i zbudowalam swoj dom. jak sie rozgladam naokolo, to nie widze
        zadnego innego kraju, w ktorym jest lepiej niz w israelu. wszedzie to samo. z
        jednym wyjatkiem: tu wlasnie jak mi ktos powie brudna zydowko, to znaczy ze mam
        sie umyc. i tylko to oznacza to zdanie.
        ale ty chyba tego nie zrozumiesz. tez nie ma nieszczescia. wazne, ze ja to
        rozumiem.
        • aaki Re: hehehe 28.12.06, 22:53
          no widzisz-skończyło sie na mykwie
          • dana33 Re: hehehe 28.12.06, 22:55
            nie. lazienka to nie mykwa. w mykwie nie myjesz sie. w mykwie sie zanurzasz.
            po uprzednim prysznicu.
            jak zawsze, chcesz dowalic, ale za malo wiesz i dowalasz tylko sobie,
            nu, taki prostacki dochtorek prowincjonalny....
        • cepekkolodziej Re: hehehe 28.12.06, 23:02
          Już to z tą brudną Żydówką powtórzyłas ze 100 razy. Straaaaaaaaaaaaaaasznie nudzisz.
          • dana33 Re: hehehe 28.12.06, 23:21
            miales mnie nie czytac podobno. miales wygasic, podobno.
            kazde slowo u ciebie to klamstwo.
            • cepekkolodziej Re: hehehe 28.12.06, 23:30
              Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzisz
              • dana33 Re: hehehe 28.12.06, 23:34
                nu wiec wygas i nie czytaj. zajmij sie sprawdzaniem map gdzie judea i samaria,
                no i studiowaniem counterpunch.
                ty cep nie rozumiesz tego, ze pogardzam toba doglebnie i absolutnie?
                i uwazaj na to, co piszesz. bo bede bezlitosnie udawadniac twoja miernote.
                tak jak z ta judea i samaria. tak jak z tym chlopcem.
                spadowa, cep. zabawa sie skonczyla.
                • cepekkolodziej Re: hehehe 28.12.06, 23:44
                  Ach, ach - jak się przeraziłem. Za słaba jesteś w kiepełe, żeby mnie twoja pogarda dogłebna i absolutna zmartwiła. Tylko mnie rozśmiesza.

A wiesz czym? Tym, że sama tworzysz sobie wrogów, których potem będziesz mogła z całego serca nienawidzić. A ja - a ja tymczasem nie mam dla ciebie ani pogardy ani nienawiści -
          • grzegorz1948 Re: akki i cepekkolodziej 29.12.06, 00:10
            Jak wam pomoc wyjssc z tego gnoju?!Ale was oblazlo i co teraz
            • dana33 Re: akki i cepekkolodziej 29.12.06, 00:13
              ty, grzesiu niemiecki, nie zajmuj sie pomoca dla nas i nie mysl o naszym gnoju.
              ty po pierwsze daj w koncu ta moja odyseje, a jak juz ja dostane, to wtedy
              bedziesz wolny zajac sie swoim wlasnym gnojem. bo cie oblazlo gorzej niz ten
              nasz oblazl nas. my sobie damy rade sami, bez ciebie.

dawaj w koncu ta odyseje. oszukanie urzedu podatkowego powinienes miec juz za
              soba, bo dzisiaj juz 30 grudnia. wiec dawaj tutaj twoje zeskenowane sensacje.
              • cepekkolodziej Re: akki i cepekkolodziej 29.12.06, 00:21
                Jak zwykle mijasz sie z prawdą. Dzisiaj jest 29 grudnia.

I jak tu takiej propagandzie ufać?
                • dana33 Re: akki i cepekkolodziej 29.12.06, 00:29
                  taaaak, czasem mi ucieka jakis dzien.
                  ale dla ciebie to nie jest pomylka. dla ciebie to klamstwo.
                  facet..... jakbym cie nie widziala na wlasne oczy, to bym nie uwierzyla, ze
                  takie cos jak ty moze wogole istniec.
                  spadowa.
                  • cepekkolodziej Re: akki i cepekkolodziej 29.12.06, 00:31
                    E tam - ucieka. Już tak propagandzisz, ze w ogóle sie nie kontrolujesz, gadasz co ślina język przyniesie. A tu niektórzy sprawdzaja głupie szczegóły.
              • grzegorz1948 Re: Danus 29.12.06, 00:34
                Twoj rozum jest przygnebiony mysleniem za innych ,dlatego idz na topek zrob tam
                co masz zrobic i wylej to bo znow bedzie przez cala noc smierdzialo.Tylko nie
                wycieraj sobie Paszportem Konsularnym bo jestes dalej prowadzona jako
                obywatelka Polski i musisz sie wylegitymowac tym paszportem.
                A ty stara betoniaro nie bedziesz mi mowila co i kiedy mam robic OK.
                • dana33 Re: Danus 29.12.06, 08:51
                  grzesiu niemiecki.... to ty obiecales natychmiast, wiec ja tylko chce, zebys
                  wypelnil swoja obietnice.
                  moj paszport konsularny nie jest wazny od 30 lat. legitymuje sie tylko i
                  wylacznie paszportem israelskim.
                  ty naprawde nie masz o niczym zadnego pojecia.
                  co z ta odyseja francuska? bedzie w koncu, czy mam przestac czekac?
                  • grzegorz1948 Re: Danus 29.12.06, 15:13
                    moj paszport konsularny nie jest wazny od 30 lat. legitymuje sie tylko i
                    > wylacznie paszportem israelskim.
                    Powiedz to 1jajowemu i pulsikowi bo oni do teraz nie wierza ze maja taka dobra
                    kumpelke.Czy dalej nie wierzysz ze ta korenspondencja dalej jest u mnie???
                    • dana33 Re: Danus 29.12.06, 17:20
                      alez grzesiu niemiecki..... oczywiscie, ze ta korespondencja jest u ciebie, nie
                      mam najmniejszych watpliwosci. tylko ze ty napisales ze ja ci pisalam o mojej
                      odyseji francuskiej, i z biegiem dni dodales jeszcze, ze wiesz co mnie trzymalo
                      we francji, ze masz cos o moim udawadnianiu, ze jestem zydowka, cos o rabinie
                      wiedenskim i jeszcze pare rzeczy. obiecales, ze to wszystko zeskenujesz i
                      natychmiast podasz na forum. jeszcze pisales parokrotnie, ze masz na to moje
                      zezwolenie. wiec dlaczego, po miesiacu chyba, nie mozna sie ciebie doprosic,
                      zebys spelnil obietnice? to co mi podrzuciles na skrzynke, to oczywiscie moja
                      odpowiedz na twoje pytania, ale nie zauwazylam tam nic o odyseji, a ta mnie
                      intryguje najbardziej.
                      wiec jak? podrzucasz ta nasza korespondencje, ktora podobno masz ju zeskenowana,
                      czy tylko blefujesz jak prostacki grzesio niemiecki? i zeskenuj porzadnie, bo
                      ten list to musialam odcyfrowywac z lupa.... a historie mojej odyseji chce
                      przeczytac dokladnie. i reszta forumowiczow tez chce.
                      nu, dalli gregor der deutsche, gib uns hier die sensacja des rocka 2006, jak
                      pisze fredzio szeli... :))))
                      • marouder Re: Danus 29.12.06, 17:27
                        ..i zeby mnie speziell gib ten Odissea, bo tesch tchekam!!
                        • dana33 Re: Danus 29.12.06, 17:43
                          marudzinski...... a moze mu podeslac skenner? taki made in israel.... :))))
                          • marouder To jest mysl! 29.12.06, 18:03
                            Se czlowiek nakseruje i naskenuje kupe..rzeczy:))

PS> Np. pozyczy z biblioteki ksiazke, zeskenuje i odda, nie tak jak do tej
                            pory..zeby go tylko Finanzamt nie trafil za nierejestrowana dzialalnosc gospodarcza!
                            PS2> Modlmy sie o to ostatnie:)
                            • dana33 Re: To jest mysl! 29.12.06, 18:22
                              :)))))

chyba tymczasem napisze krotki utwor poetycki pt: "wymowne milczenie gregora
                              dojczowego".
                              albo moze taki tytul: "powolna praca skennera gregorowskiego", mam jeszcze cos
                              takiego: "historia zydowsko-niemiecka".... aaaaa, i jeszcze moze byc to:
                              "gregor der deutsche und odyseja francuska dany".
                              kurrrka, jak jeszcze pomysle 3 minuty, to pewnie wyskoczy mi jeszcze z 10
                              tytulow.... nu, tymczasem pomysle nad zestawieniem tego utworu... :))))

jeszcze jedno, z serii "slon (burza, ogien, papuas) a sprawa zydowska":
                              "gregor der germanski a sprawa biograficzna zydowki jeruszalajmskiej" :))))
                              • absztyfikant Re: To jest mysl! 29.12.06, 18:33
                                Dana Rothschild - przyrodnia siotra Maty Hari:)))))
    • puls Psiarnia ujada a izraelskie formy robia miliardy 29.12.06, 00:05
      I miliardowe interesy . A to ze niektorym pokrakom na dziecinnych
      rowerkach to sie nie podoba ..ho ho ho to juz nie ma zadnego znaczenia.

Report: Israeli high tech M&As valued at USD 10.6 billion

IVC Research Center reports total dollar volume in merger and acquisition
      activity in 2006 significantly higher than in previous years

IEICI
      Published: 12.28.06, 08:05
      Merger and acquisition activity involving Israeli companies that were either
      acquired or merged in 2006 totaled USD 10.58 billion in 2006 in 76 deals, the
      IVC Research Center reported. The total dollar volume was significantly higher
      than in previous years and was a third of the USD 35.8 billion for Israeli
      high-tech M&A deals since 2000.
      www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3345540,00.html
      • aaki kolejny tembel wylazł z nory 29.12.06, 00:11
        hahaha
        • puls islamska niedojda sie odezwala .)) szarmuta aravi 29.12.06, 00:41
          hahaha
          • zbalansowany Dana, Absztyfikant 29.12.06, 02:38

Jestescie ludzmi chorymi. Wasza szowinistyczna propaganda zrobila z was
            idiotow. Jezeli reszta spoleczenstwa w waszym kraju jest na podobnym etapie
            totalnego zaslepienia, to nie ma dla was ratunku. Dla polnocnych Koreanczykow
            jest, dla was nie ma. I jescze jedno. Jezeli swiat nie odbierze waszej
            ziofaszystowskiej bandzie broni nuklearnej to skonczy sie nieszczesciem.
            Wolalbym widziec 10 bomb atomowych w rekach Korei czy Iranu niz jedna w
            waszych.
          • aaki hahaaha ale z ciebie... 29.12.06, 18:31
            zayin
    • zbalansowany Mamzerek 29.12.06, 06:39
      Czy ty nie slyszales ze w Hutzpalandzie kahanisci sa zakazana ogranizacja ?
      Uwazaj bardzo bo praworzadna Dana, Fredziu i paru innych zaraz starym zwyczajem
      zrobia na ciebie donos i rownie praworzadny hutzpiarski sad moze cie nawet
      zapuszkowac.
    • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! 29.12.06, 08:52
      :))))
    • ben_shaprut Czy możesz staczać się z godnością? Stać Cię na to 29.12.06, 09:00
      Z racji wykształcenia i pochodzenia...
      • markv501 Re: Czy możesz staczać się z godnością? Stać Cię 29.12.06, 13:41
        jego to dziecko palestynskie obchodzi tyle co zeszloroczny snieg.
        Niech lepiej zajmie sie losem dzieci polskich. Ile z nich zyje w nedzy i ginie
        w wypadkach spowodowanych przez pianych
        Tu jest pole do popisu i zademonstrowania humanistycznych wartosci
        • cepekkolodziej Re: Czy możesz staczać się z godnością? Stać Cię 29.12.06, 13:47
          To o mnie?

A skąd wiesz, że mnie los dzieci polskich nie obchodzi?
          • markv501 Re: Czy możesz staczać się z godnością? Stać Cię 29.12.06, 23:08
            tak , to o tobie
            Kiedys Krystek rozczulal sie nad glodnym dzieckiem izraelskim.
            Ktos mu odpowiedzial, ze i w Polsce sa glodne dzieci. Krystek nadal
            zaprzeczal. Nie wyttrzymalem i napisalem ze w kraju w ktorym jest setki tys
            alkoholikow musza byc tysiace dzieci niedozywionych i glodnych . Krsytek zaczal
            sie zalic nad losem dzieci palestynskicj, pozniej libanskich. Dzieci polskich
            na jego liscie nie bylo - trudno w to uwierzyc.
            Jak sie dobrze zastanowic to wiecej dzieci polskich ginie w katastrofach
            spowodowanych przez pijanych w ciagu jednego roku niz dzieci palestynskich w
            ciagu lat dziesieciu.
            • oscar62 Re: Czy możesz staczać się z godnością? Stać Cię 30.12.06, 11:52
              POWTORKA DLA DANY:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54573709&a=54643315
    • urtic Re: nareszcie!!!!!!!!! Dana 31.12.06, 09:34
      Juz sie zwymiotowalas? tylko sie nie zesraj.... pewnie z nienawisci jaka tutaj
      siejesz w stosunku do innych, miedzy innymi nas tez.
      Gdyby nie gojeee jak nas wszyskich nazywacie, dotat paslibyscie osly, bo nie
      byloby z kogo krwi toczyc i potu. Myslalem ze zydowki sa jednak ciut madrzejsze.
      • dana33 Re: nareszcie!!!!!!!!! Dana 31.12.06, 09:50
        zle myslales....
    • josifek co zarabizowani polacy maja trudnosci 31.12.06, 10:20
      do wiadomosci wziasc, fakty historyczne ,ktorym nie mozna zaprzeczyc, a CEP ( bo mirmil arabem jest, ktory w PRL studiowal) jest ich representantem.
      1. Israelczycy ( tez Zydami ( od krolestwa Juda) nazywani), nigdy dobrowolnie ziemie ich przodkow nie opuscili, nie mogac wrocic, chcac wrocic,jak to inne narody zawsze mogli robic( moze oprocz Polakow, ktorym Rosjanie powrot utrudniali, na Syberie ich posylajac), zostali sila wysiedleni( od babiloni zaczynajac, na lacinikach w XI wieku i arabach XII-XII wieku, juz o XVI wieku nie mowiac ( ostanie wysiedlenie israelczykow przez Arabow ), israelczykow,ktorych Sultan Suliman Wspanialy, tam zaczal osiedlac, bo wedlug jego, Israelczycy prawo mieli tam mieszkac), i do roku 1853 bylo nam tam zakazane nie tylko nieruchomosci posiadac, ale tez na koniu jezdzic, niebieskie szaty ubierac, pod drzewem figowych siasc i nie dac sie kamieniami obrzucac, o noszeniu broni, to juz mowy nie bylo..to nasi zarabizowani tolerancja nazywaja, taka tolerancje powinnismy takze my w stosunku do arabow w Israelu zyjacych zastosowac.
      2. My nigdy , nigdzie w Israelu do roku 1947 zadna wlasnosc arabom sila nie odebralismy, tylko kiedys nasza rodzina ziemie od potomkow arabskich najezdzcow odkupowalismy, od tych wlascicieli ziemskich ,ktorzy w El kairo siedzieli i sie losem ich dzierzawcow nie przejmowali, moze im sie wydawalo, ze my nasza rodzinna ziemie odkupujemy aby ja w dalszym ciagu pasterzom koz i wielblodow wynajmowac.
      Juz w roku 1936 dzielni araby jak zwykle na bezbronnych israelitach w Hebronie ich zlosc wyladowali, wszystkich Israleitow na rozkaz wielkiego muftiego z jerosolimy wymordowali im ich wlasnoc zabierajac---Brytyjczycy jak zwykle nic nie mogli zrobic...
      3. Nasze drugie, po zniszczonej Swiatyni w Jerusaleme,( na szczescie jeszcze nie zniszczone, choc araby juz to probowali) miejsce kultu, znajduje sie na wyspie Jerda( Tunesja), nasza pierwsza synagoda przez wypedzonych z Israela ,Israelitow wybudowana, pierwsza swiatynia poza Israelem.Czy my sie domagamy, aby nam cala wyspe oddano?

i tak dla przypomnienia:

Zestawienie przedstawia dramatyczny ubytek populacji zydowskiej w wybranych
      krajach arabskich w ubieglym stuleciu.
      Moroko 265,000(1948) - 17,000(1976)
      Algeria 140,000(1948) - 500(1976)
      Tunezja 105,000 (1948) - 2,000(1976)
      Libia 38,000(1948) - 20(1976)
      Egipt 100,000(1948) - 200(1976)
      Irak 135,000(1948) - 400(1976)
      Syria 30,000(1948) - 4,350(1976)
      Liban 5,000(1948) - 150(1976)
      Jemen 55,000(1948) - 1,000(1976)
      Aden 8,000(1948) - 0(1976)
      Lacznie 881,000(1948) - 25,620(1976)
    • josifek o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 11:07
      30 watkow otworzyli, aby dany watek na druga strone zsunac...
      • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 11:10
        nie przejmuj sie, josifek... :))))
        cepowaty pisze tyle idiotyzmow ciagle, tak manipuluje, klamie i kreci, ze
        ciagle mu to pokazuje, tak ze wszyscy ciagle widza jego "prawdziwy" charakter,
        jak to mowi jego inny najlepszy przyjaciel remekkkk....
        dobrego roku, josifek... :))))
        • cepekkolodziej Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 11:13
          Josifek to ten niedorobiony admirator Alfreda Rosenberga, co to drwił sobie ze smierci dziecka z Ziemi Świętej -
          • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 11:23
            hahahaha,........ odezwal sie obronca terroryzmu i arafata, wielbiciel hamasu i
            popierajacy konferencje teheranska.....
            won, szujo!
            • josifek niech tutaj zostanie, bo tylko 01.01.07, 11:28
              w ten sposob inni tutaj obecni, ich zarabizowanych polakow, zdziczenie potrafia
              zrozumiec.
              • cepekkolodziej Re: niech tutaj zostanie, bo tylko 01.01.07, 11:38
                > zdziczenie

Patrz niżej:
            • cepekkolodziej Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 11:42
              Uważasz, że możesz to publicznie powiedzieć?

Że jestem obrońcą terroryzmu?

Że jestem wielbicielem Hamasu?

Że popierałem/popieram konferencję teherańską?

Wypowiedz to precyzyjniej. Czekam.
              • josifek Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 11:45
                publicznie to mozemy tylko powiedziec ze jestes zarabizowanym polakiem i przed
                takimi niech MB Polske broni, tak jak ja przed twoimi ziomkami w naziislamie
                przez 200 lat bronila.
              • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 12:57
                ty czekasz??????? ty masz wogole prawo zadac jakichkolwiek odpowiedzi ode mnie,
                po tym jak ty nie raczysz od lat odpowiadac na moje???
                ale chucpa....

ja w kazdym razie jak kogos oskarzam, to moge to tez udowodnic. ty natomiast
                jak oskarzasz mnie, ze napisalam cos o tanczeniu na jakims grobie i ze nazwalam
                kogos morderca z jedwabnego udowodnic tego nie mozesz i jako odpowiedz
                podsylasz mi wulgarne obrazki.

twoja chucpa nie granic..... ty czekasz..... git, czekaj dalej...
                • cepekkolodziej Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 13:01
                  Jeśli możesz udowodnic -
                  • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 13:14
                    moge. ale nie kiwne w tym kierunku palcem tak dlugo, jak dlugo ty mi nie
                    udowodnisz, ze napisalam ze tancze na czyims grobie i ze nazwalam kogos
                    morderca z jedwabnego. doszlo? git.
                    • crazzy_b Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 13:40
                      Ludzie opamiętajcie się !!! Nienawiść nigdy nie prowadziła do porozumienia i
                      choć nie raz wścieklica mnie atakuje, to wiem, że w takim stanie umysłu nikt z
                      nikim nie dojdzie porozumienia i kompromisu.Więcej szacunku dla poglądów i praw
                      jednego narodu do drugiego! Przemocą i karabinami, obelgami i upokarzaniem NIGDY
                      nikt z nikim nie doszedł do zgody i tylko zwyczajni ludzie płacili za to życiem.
                      Apelujcie do Wielkich tego świata o pokój i porozumienie, a nie toczcie wojen na
                      tym forum.
                      Moje życzenia noworoczne dla Was to więcej kultury w dyskusji i poszanowania
                      praw dla poglądów innych.
                      • cepekkolodziej Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 13:49
                        :)
                        • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 14:09
                          po co ten glupkowaty usmieszek?
                          kto zaczal z szubrawcami, szujami, gnojkami i ch..ami?

no ci z tym dowodami? nie masz, co? i juz nie zadasz tez, zebym ci udowodnila
                          moje oskarzenia, nie?
                          a po co? wlasnie udawdniasz, ze oskarzasz ludzi o rzeczy, ktorych nie jestes w
                          stanie udowodnic.
                          usmiechnij sie jeszcze raz do prosby crazzy w sprawie obelg i upokarzania
                          innych tutaj na forum, hipokryto....
                      • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 14:05
                        swieta racja, crazzy..... wez moze cepa w nauke... niech zacznie jako zwykly
                        czeladnik, od podstaw...
                        nie klam
                        nie obrazaj
                        nie atakuj
                        nie manipuluj
                        nie oskarzaj
                        szanuj zdanie innych, nawet jak rozni sie od twojego

na pocztatek to wystarczy.
                        • cepekkolodziej Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 14:14
                          > na pocztatek

jest niżej:
                          • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 14:30
                            wlasnie, typowe.....
                            co z judea i samaria? wiesz juz gdzie sa?
                            konferencja w teheranie skonczyla sie i juz swiat zapomnial o nie, a ty ciagle
                            jeszcze zdania wyrobionego nie masz?
                            ilu to dokladnie zydow zabito w jedwabnem? obliczyles co do ostatniego? zeby
                            wiesz, pomylek nie bylo, bo jak zabito 300 to 300, a nie tam 301, nie?
                            jak tam sprawa marca 68.... przeczytales juz pare innych opracowan na ten
                            temat, czy pozostales przy polemice?
                            jak tam bylo przed 67 rokiem, cep? byly zamachy terrorystyczne, czy nie byly?
                            zbadales co do dnia, kto na tych terenach byl wczesniej? zydzi czy arabowie?
                            ale co do dnia i godziny......
                            jak to tam bylo z tym rezolucjami onz?
                            napisz nam tu jeszcze raz twoje genialne wprost pomysly rozwiazanie tutejszego
                            konfliktu...... wiesz, tak jak tylko ty potrafisz: oddajcie, otworzcie,
                            pomozcie, zaplanujcie, zbudujcie i nauczcie.... a oni tymczasem tylko przeciez
                            sie bronia przed wami.... rozwin dokladniej te idee, cepowaty....
                            no i nie zapomnij przygotowac sobie listy wszystkich slow wylgarnych, ktorymi
                            obdarzasz tutaj kazdego, kto smie myslec inaczej, niz ty, zebys mial pod
                            reka...
                            • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 14:36
                              aaaaaa, zobaczylam twoja wymiane postow ze z daleka i przypomnialo mi sie
                              jeszcze jedno twoje chamskie obrazanie tego forumowicza: dupek zoledny....

i ty smiesz mowic innym, ze pluja???????
                              chucpe masz, to ci juz pisalam.....
                              • cepekkolodziej Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 14:53
                                > chucpe masz

A co? Monopol?
                                • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 15:12
                                  alez skad...... ta chucpa w obrazaniu ludzi tylko i wylacznie dlatego, ze maja
                                  inne zdanie niz ty, nalezy tylko i wylacznie tutaj do ciebie i twoich kolesiow.
                                  ja slowo gnojek uzywalam tylko do tych, ktorzy uzywali w argumentach zaglady.
                                  ty natomiast nazwales z daleka dupkiem zolednym po raz pierwszy bez zadnej
                                  obrazy ciebie z jego strony. z daleka wogole nie obraza ludzi. najwyzej sobie
                                  poironizuje, ale nigdy nie uzywa wulgarnych slow. baruch goldstein napisal po
                                  hebrajsku kahane chaj, bo to ma znaczenie jakies, a ty natychmiast nazwales to
                                  kahane ch.., bez najmniejszego powodu, itd itd itd... monopol na taka chucpe
                                  masz tylko ty.
                                  facet..... tu ciagle jeszcze nie chcesz zrozumiec, ze stoisz na przegranej
                                  pozycji...... tak sie juz obnazyles, ze dalej nie idzie. pokazales twoja
                                  dwulicowosc, twoje klamstwa, twoje tchorzostwo, twoj antysemityzm prymitywny,
                                  twoja kompletna niemoc w prowadzeniu jakeijkolwiek dyskusji, bo zwiewasz w
                                  momencie, jak nie mozesz dac odpowiedzi, twoje wieczne prowokacje i twoja
                                  podstawowa nieznajomosc stosunkow, metod dzialania i mentalnosci arabskiej i
                                  zydowskiej w tym konflikcie. moze tak w koncu zamilczysz? po co ci grzazc dalej
                                  w tym blocie, jakie narobiles? przeciez nie wygrasz, a ze mna to juz szans nie
                                  masz. przegiales, mimo ze cie ostrzegalam. masz chore ego, musisz miec ostatnie
                                  slowo i to slowo musi byc takie, zeby przynajmniej w twoim pojeciu dalo ci
                                  racje. nie ze mna, cep. za pozno. bylam gotowa przez lata ratowac i ciebie i
                                  moj stosunek do ciebie. ale przegiales strasznie. ta judea i samaria to byla ta
                                  przyslowiowa ostatnia kropla. teraz nie masz szans na zadne ulgi. naprawde radze
                                  ci give yourself a break. zamilcz. pisz o czyms innym. pisz do innych. zostaw
                                  zydow forumowych z boku. wtedy dam ci spokoj. nie przestaniesz, bede za toba o
                                  milimetr.
                                  • cepekkolodziej Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 15:19
                                    > przeciez nie wygrasz

To tu jest jakaś gra? Jakiś mecz?
                                    • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 15:28
                                      oczywiscie, ze jest. z twojej strony. i to caly czas.
                                      chcesz udowodnic zydom i israelowi, jakie to my potwory, a mnie osobiscie, jak
                                      ja klamie. a forumowiczom, jaki ty to objektywny, zadny wiedzy, zrozumienia,
                                      szukajacy sprawiedliwosci. i gotowy jestes na kazdy brudny manewr w tej grze.
                                      byle postawic na swoim. nawet jak wszystko jest jasne, nawet jak kazdy widzi,
                                      ze klamiesz i krecisz i prowokujesz (bo przeciez ta judea i samaria to
                                      klasyczmy przyklad), zamiast po prostu zamilczec, to brniesz dalej. byle miec
                                      ostatnie slowo. czyli wygrac.
                                      widzisz, cep, umiec przegrac to sztuka. nie posiadasz.
                                      • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 15:30
                                        ostatnie zdanie powinno byc:
                                        widzisz, cep, umiec przegrac to sztuka. nie posiadasz jej.

bo jeszcze napiszesz: nie posiadasz, co to znaczy....
                                      • cepekkolodziej Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 15:40
                                        hehe

> w grze

patrz niżej:
                                        • dana33 Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 18:50
                                          o, prosze.... jako ze koniecznie chcesz miec ostatnie slowo, a nie wiesz, co
                                          odpowiedziec, wiec tak wyglada ta twoja niby "odpowiedz".

nu, na tym watku cep, zostawiam ci to ostatnie slowo, bo przeciez nie bede tego
                                          idiotyzmu ciagnac. ale uwazam na kazdy twoj wpis. przy nastepnej prowokacji z
                                          twojej strony spodziewaj sie ode mnie odpowiedzi. jak dlugo bedziesz ciagnal ta
                                          twoja gre, tak dlugo bede dokopywac bez litosci. a tutaj zabawa skonczona. nie
                                          lubie kopac lezacego.
                                          • crazzy_b Dość tego!! 01.01.07, 19:01
                                            • cepekkolodziej Re: Dość tego!! 01.01.07, 19:04
                                              www.files.jasnet.pl/publicystyka/338_&2.JPG
                                              • crazzy_b Re: Dość tego!! 01.01.07, 19:19
                                                Moi mili forumowicze dana33 i cepekkolodziej wezwanie o opamiętanie z mojej
                                                strony było.I co i g..wno. Jedno z Was szydzi drugie z Was daje się wciągać w
                                                idiotyczną dyskusję.Takie właśnie postawy Polaków budzą moją wściekłość.
                                                Kretyńskie argumenty,wzajemne obrażanie się,wyzwiska i inwektywy. Nic
                                                dziwnego,że nikt po za Wami nie chce brać udziału w tej dyskusji.Jesteście
                                                siebie warci.Mam dla Was radę.Przenieście się na swoje forum i tam dalej lejcie
                                                się po pyskach jeśli to Wam poprawia samopoczucie, albo zweryfikujcie swój
                                                sposób wymiany zdań to może któreś z Was przekona do swojego zdania innych.
                                                Żałuję,że nie mogę Wam wylać na głowy kubła zimnej wody tak rozdziela się
                                                gryzące się psy.
                                                • cepekkolodziej Re: Dość tego!! 01.01.07, 19:21
                                                  A co mam, biedulka, robić, jak sie paniusia przyczepiła? Musi mnie lubi -
                                                  • crazzy_b Re: Dość tego!! 01.01.07, 19:30
                                                    Dureń z Waszmości i tyle.
                                                  • cepekkolodziej Re: Dość tego!! 01.01.07, 19:35
                                                    Chiba tak

:)
                                                  • i-love-2-ski Re: Dość tego!! 01.01.07, 23:00
                                                    cepekkolodziej napisał:

> Chiba tak
                                                    >
                                                    > :)
                                                    >
                                                    I second that:)))))))))zawsze ci mowie "odpusc ten megafon" a ty nic. wroc do
                                                    pisania limerykow,do zelufki i rzarufki a ty nic tylko gledzisz z ta gesia 24/7
                                                    365 days. lo matko jedyna a ta wisi na tobie co wpis,a jak cie nie ma to
                                                    przywoluje " a co na to cepek,cepek zaraz tu bedzie,cepek this cepek that byle
                                                    cepek przytuptal i cepus sie zjawia:)))
                                                  • dana33 Re: Dość tego!! 01.01.07, 23:04
                                                    prawda idiotko wiadomo skad? rzadko sie z toba zgadzam, ale tu trafilas w 10 :)
                                                  • crazzy_b Re: Dość tego!! 02.01.07, 00:20
                                                    I to by było na tyle.
                                            • dana33 Re: Dość tego!! 01.01.07, 19:45
                                              nie zauwazyles crazzy, ze zakonczylam ten watek jakies 10 minut wczesniej przed
                                              twoim nawolaniem "dosc tego"????
                                              • crazzy_b Podsumowanie 01.01.07, 19:54
                                                Owszem,że dyskusja już niemrawa to było widoczne,ale że obserwacja z mojej
                                                strony długa była i staranność by się nie wtrącać się też to mam prawo
                                                podsumować Was oboje.
                                                Szkoda,że tylko jedno z Was przyznaje się na forum do tego,że co nie koniecznie
                                                najmądrzejszy. Drugie z Was dalej zieje jadem. Szkoda, wielka szkoda.
                                                • dana33 Re: Podsumowanie 01.01.07, 20:28
                                                  dlaczego mam sie przyznac do czegos, czego nie uwazam?
                                                  no i ja nie zieje jadem, crazzy, zupelnie nie. ja zieje pogarda... jest roznica.
                                                  jadem to ja zieje tylko do jednego rodzaju ludzi. cep za maluczki, zeby do
                                                  niego ziac czymkolwiek.
                                                  • cepekkolodziej Re: Podsumowanie 01.01.07, 20:33
                                                    > ja zieje pogarda

Nie zapomnij tic-taca :)
                                                • ariadna-enta Re: Podsumowanie 01.01.07, 21:45
                                                  crazzy masz rację
                                                  kilka dni temu dałam się wciągnąc w głupią dyskusję z pewną forumowiczką,
                                                  efektem było sporo grubych słów z mojej strony,chociaż i ona też nie była bez
                                                  winy.
                                                  Po tej lekcji doszłam do wniosku,że czasami nie ma sensu z kimś rozmawiać bo i
                                                  tak będziesz rozumiany opacznie,a człowiek niepotrzebnie daje się wciągnąc w
                                                  jałowy "dialog" głuchych.
                                                  Niektórzy forumowicze się po prostu nie lubią i nic tego nie zmieni.
                                                  • cepekkolodziej Re: Podsumowanie 01.01.07, 22:48
                                                    Nie, Ariadno, to niezupełnie tak. W moim wypadku nie ma tu żadnego osobistego nielubienia. Jest jedynie niezgoda na sprzeciw wobec mojego zainteresowania sprawami Izraela i Autonomii Palestyńskiej. Pojawiły się rady, żebym zajmował sie jakimkolwiek innym krajem/regionym, tylko nie tym. I sugestie, że moje zainteresowanie wskazuje na antysemityzm. Teraz ciekawi mnie, czy jest gdzieś granica inwektyw rzucanych za cytowanie światowych i izraelskich gazet (nie mogę czytać palestyńskich, nie znam arabskiego). Cytowanie - zawsze z powołaniem się na źródło, zawsze w kwestiach dotyczących żywotnych spraw regionu, co w istocie rzeczy oznacza -
                                                  • dana33 Re: Podsumowanie 01.01.07, 22:58
                                                    znow manipulujesz jak opetany nie piszac calej prawdy.
                                                    przypisano ci wszystkie podle motywy, bo nigdy nie byles gotowy ani odpowiedziec
                                                    na zadne moje pytanie, ani nigdy nie byles gotowy prowadzic dyskusji, jesli
                                                    posuwala sie ona w kierunku przez ciebie nie pozadanym. malo tego, w prywatnej
                                                    rozmowie, bez swiadkow i bez forum, nie byles gotowy odpowiedziec mi na
                                                    pytanie, czy przed 67 rokiem istnial w israelu terror arabski czy nie.

cep, jestes nieuczciwym czlowiekiem.
                                                  • cepekkolodziej Re: Podsumowanie 01.01.07, 23:00
                                                    Wariant a + b + c. W sumie: nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzisz.
                                                  • ariadna-enta Re: Podsumowanie 02.01.07, 00:24
                                                    cepekkkodziej- sprawa jest skomplikowana i nie odważę się tutaj z Tobą
                                                    polemizować na tematy izraelsko-arabskie bo niewiele się orientuję w tych
                                                    tematach,ani nie czytm żydowskich czy palestyńskich gazet.
                                                    Na pewno każda strona konfliktu inaczej na to patrzy .Tu na forum też można
                                                    zaobserwować jakby dwa obozy.
                                                    Obserwując za każdym razem waszą wymianę zdań z Daną widać jak na dłoni,że Dana
                                                    jak lwica broni swego kraju co jest zrozumiałe,a Ty jakbyś chciał jej"otworzyć"
                                                    oczy i to rodzi konflikt między wami.Dla Ciebie Izrael nie jest świętą krową,a
                                                    dla Dany może nie świętą krową,ale to jej kraj,z którym się mocno identyfikuje.
                                                    Jedno jest pewne dogadać to się raczej nie dogadacie,a co do lubienia to użyłam
                                                    pewnego skrótu,żeby się nie rozpisywać.
                                                    Myślę,że crazzy zaapelował do was o zawieszenie broni skoro wiadomo,że nikt tej
                                                    wojny słownej nie wygra.
                                          • cepekkolodziej Re: o jak zwykle zarabizowani polacy 01.01.07, 19:02
                                            > nie lubie kopac lezacego.

A ja nie lubię grać na fortepianie. Bo karty się ślizgają.
          • josifek a szuj szujow i szubrawiec sie odezwal 01.01.07, 11:26
            ten ktoremu antyisraelskie propwokacje nie zawsze na Forum dobrze wychodza, bo
            jakos dzialan swoich arabskich krewnych w gazie nie rozumie, albo nie bardzo
            zsynghronizowany z nimi jest.
            Kiedy nastepna dziewczynka prze arabskiego ojca zabita, na rachunek IDF
            wlozysz---w tym roku wedlug policji arabskiej w Israelu juz 128 cial
            znaleziono....nastepnym razem naucz twoich krewnych mniej bandytami byc i
            dziewczynki ranic, aby potem one na Israelskim posterunku dokladnie zmarly..
            • cepekkolodziej Re: a szuj szujow i szubrawiec sie odezwal 01.01.07, 11:39
              Bydlak.

Patrz niżej:
              • josifek i jeszcze stajni mieszkaniec. 01.01.07, 11:44
                tak dalej zarabizowany polaku....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka