Dodaj do ulubionych

Zmasowana ofensywa na Bagdad

IP: *.swipnet.se 08.04.03, 11:14
POWINNI POLECIEC NA BELFAST TAM SIE ZEBRALI
RABUSIE- HITLER SIE NARODZIL- REZIM USA
DZIELI SIE ZDOBYCZAMI

Obserwuj wątek
    • Gość: wick Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.proxy.aol.com 08.04.03, 11:23
      piana z pyszczka juz ci leci, potup sobie jeszcze nozkami
      • Gość: Malpa SKONCZYC WOJNE!!! Neutonowke na Badgad !!!!! IP: *.wre.adelphia.net 09.04.03, 02:00
        MWAHAHAHAHAHAHA
    • Gość: Widz Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.unused.zigzag.pl 08.04.03, 11:23
      Gość portalu: ja napisał(a):

> POWINNI POLECIEC NA BELFAST TAM SIE ZEBRALI
      > RABUSIE- HITLER SIE NARODZIL- REZIM USA
      > DZIELI SIE ZDOBYCZAMI
      >
      Do Tworek, psycholu!
      W.
    • Gość: martsy gadac kazdy potrafi IP: *.237.45.207.adsl.by.worldonline.dk 08.04.03, 11:27

> DZIELI SIE ZDOBYCZAMI
      >
      Rozumiem twoja gorycz. Przeciez ukochany wodz Saddam dostaje
      baty! Ponura sprawa. Ale co ty tam jeszcze robisz w Szwecji
      przed komputerem? Jedz do Bagdadu i bron wodza, czlowieku! Jest
      jeszcze ostatnia okazja, zeby oddac za niego zycie, w jednym
      szeregu z kapusiami z tajnej policji i funkcjonariuszami
      partyjnymi! Narzekac to kazdy ptrafi. A zginac za Saddama
      niestety nie kazdy. I jak ma byc dobrze na swiecie?

• Gość: agataka zyczenie IP: *.pool.mediaWays.net 08.04.03, 11:34
        Mysle,ze wiekszosc ludzi na swiecie Ma jedno,wielkie
        zyczenie,niech ta wojna sie skonczy!!!Sytuacja ludnosci cywilnej
        jest oplakana,tragiczna.Ludzie nie maja co jesc i co
        pic.Czerwony krzyz bije na alarm.Sytuacja w szpitalach jest
        katastrofalna!!!Panuje tam brod i smrod,brak
        WODY.Ofiary“inteligentnych bomb“poszerzaja swoje kregi!
        Pomoc „wybawcow“jakos nie funkcjonuje.Obrazy mowia same za
        siebie...Woz z zywnoscia stoi otworem,zolnierze „niosacy
        wolnosc“stoja z boku i sie przygladaja.Ludzie wyrywaja sobie
        paczki...Niestety te kilka ochlapow dostana tylko silni,slabi
        nie zostana nawet dopuszczeni do wody,starzy,dzieci...Zero
        organizacji.Czasami nawet jakas „pomylkowa“bomba rozwali jakis
        szpital!Brawo amerykanie niosacy demokracje z hukiem bomb!!!
        • Gość: JA Re: zyczenie IP: *.swipnet.se 08.04.03, 11:39
          AGATA MASZ SLUSZNA RACJE TAK WYGLADA TA
          RZECZYWISTOSC I SPRAWIEDLIWOSC DEMOKRATYCZNA
          • Gość: wick Re: zyczenie IP: *.proxy.aol.com 08.04.03, 11:46
            Gość portalu: JA napisał(a):

> AGATA MASZ SLUSZNA RACJE TAK WYGLADA TA
            > RZECZYWISTOSC I SPRAWIEDLIWOSC DEMOKRATYCZNA

A jak mialaby brzmiec niesluszna racja?
        • Gość: JA Re: zyczenie IP: *.swipnet.se 08.04.03, 11:45
          JA JESTEM CEZAREM TEGO SWIATY A WY WSZYSCY PODWLADNI-
          NAWET Z ONZ NIE BEDE SIE LICZYL TO JA JESTEM NAJMADRZEJSZY
          WY GLUPKI
          • Gość: panda Re: zyczenie IP: *.ipt.aol.com 08.04.03, 16:23
            dokladnie tak mysla idioci, ze oni sa najmadrzejsi. Idz sie
            utop balwanie.
          • Gość: Yacek Re: zyczenie IP: *.cvx26-bradley.dialup.earthlink.net 08.04.03, 21:00
            Gość portalu: JA napisał(a):

> JA JESTEM CEZAREM TEGO SWIATY A WY WSZYSCY PODWLADNI-
            > NAWET Z ONZ NIE BEDE SIE LICZYL TO JA JESTEM NAJMADRZEJSZY
            > WY GLUPKI
            =============================================================
            Mam znajomego psychiatre, mysle ze moglby ci pomoc. Wstawie sie
            za toba.
        • Gość: bolek Agatko- zmin pampersa IP: *.sympatico.ca 08.04.03, 11:48
          Ta Twoja oplakana demagogia to stara komunistyczna pisn. Ciejkawy jestem czy w minionym okresie rezimu twojego kochanego
          sadmka, wyslalas choc zlotowke dla glodujacych dzieci?
          • Gość: Agatka Re: Agatko- zmin pampersa IP: *.pool.mediaWays.net 08.04.03, 13:02
            Gość portalu: bolek napisał(a):

> Ta Twoja oplakana demagogia to stara komunistyczna pisn. Ciejkawy jestem czy
            w
            > minionym okresie rezimu twojego kochanego
            > sadmka, wyslalas choc zlotowke dla glodujacych dzieci?

To najbardziej prymitywny argument, niestety dosc czesty.Ludzie,ktorzy sa
            przeciwni tej wojnie sa stawiani na rowni z tymi,ktorzy popieraja
            Husaina.Wynika to z braku argumentow.Nie mozesz widziec tego problemu czarno-
            bialo, chyba ze nosisz jeszcze pampersy,to inna sprawa...
          • Gość: Zeeb Do cienkiego Bolka IP: 149.246.75.* 08.04.03, 17:48
            Z Twoich argumentow wnioskuje, ze ty nie wyslales tej zlotowki i
            cieszysz sie z takiego stanu rzeczy. No tak przeciez twoj idol,
            przyjaciel zwierzat i dzieci wygral.
            Wypchaj sie. Ten Rambokrata nawet nie przewidzial, ze nie beda
            go witac kwiatami. O tym ze ludziom trzeba przynajmniej dac cos
            do jedzenia i ze wojna zabija i rani, czyli potrzebne sa
            szpitale, nie pomyslal lub nie chcial pomyslec. Albo jest
            zbrodniarzem, albo jest po prostu glupi. Jedno i drugie powinno
            byc karalne.

Gość portalu: bolek napisał(a):

> Ta Twoja oplakana demagogia to stara komunistyczna pisn.
            Ciejkawy jestem czy w
            > minionym okresie rezimu twojego kochanego
            > sadmka, wyslalas choc zlotowke dla glodujacych dzieci?
        • Gość: Liberator Biedna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 12:07
          bezmyslna istoto...zostan moze jednak przy Cartoon Network, bo
          przy BBC trzeba uzywac rozumu...(widze, ze myslec Cie juz
          nauczono)
          PS. Wypralasowalas juz swoja koszulke z Che?

"PACYFIŚCI TO PODNIECENI KRETYNI" - MAREK EDELMAN, ostatni
          żyjący przywódca powstania w warszawskim getcie
          • Gość: warszawianin Re: PACYFIŚCI TO PODNIECENI KRETYNI IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 08.04.03, 12:27
            Jaka celna a krótka charakterystyka tych osobników.
            • Gość: marioosh Re: PACYFIŚCI TO PODNIECENI KRETYNI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 12:32
              Gość portalu: warszawianin napisał(a):

> Jaka celna a krótka charakterystyka tych osobników.

:))) tia.... nic dodać, nic ująć :)
              • Gość: agatka Re: PACYFIŚCI TO PODNIECENI KRETYNI IP: *.pool.mediaWays.net 08.04.03, 14:06
                Gość portalu: marioosh napisał(a):

> Gość portalu: warszawianin napisał(a):
                >
                > > Jaka celna a krótka charakterystyka tych osobników.
                >
                > :))) tia.... nic dodać, nic ująć :)

Brawo,co za fabulatio,kwiecistosc argumentow,bezsilnosc!
            • gabrielacasey Iracki rzad Iraku sie tworzy w Belfascie, a wiec 08.04.03, 13:40
              moze pora zaczac pean na czesc polskiej "prawicy", oszolomy?

>Mr Blair said the UN would have a "vital role" in the effort to repair Iraq's
              infrastructure - but said ultimately the country must be run by the Iraqi
              people.

That view was echoed by President Bush, who said the UN would play a role in
              all aspects of post-war Iraq, from humanitarian aid to a future interim
              authority.

Mr Blair said it was a "false choice" to debate whether Iraq should be run by
              coalition forces or the UN.

"The key is that Iraq in the end should be governed by the Iraqi people," he
              said.

And Mr Blair again pledged that UK and US forces would not stay in the
              country "a day longer than necessary".

President Bush said Iraq would "move as quickly as possible" to an interim
              authority made up of Iraqis from inside and outside the country. <

news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/2927189.stm
              >“There isn’t as much debate and disagreement about this as you might read in
              the newspapers. ... There’s no question that the United Nations will play an
              important role,” Secretary of State Colin Powell told reporters accompanying
              Bush on Monday...
              The U.S. line was echoed by Blair’s spokesman, who said: “Don’t get caught in
              the second-resolution mindset.
              “The U.N. has made it clear it doesn’t have the capacity, never mind the
              desire, to run Iraq. The aim of all three voices on this, ourselves, the
              Americans and the U.N., is the same ... Iraq not run by us, but by the Iraqis
              as soon as possible.”<

msnbc.com/news/842500.asp?0sl=-11
              • Gość: Nowojorczyk Gabrysia Ewa R. z Oxfordu- KOBIETA W CZERNI IP: *.proxy.aol.com 08.04.03, 16:08
                gabrielacasey napisała:

> moze pora zaczac pean na czesc polskiej "prawicy", oszolomy?

Witaj Kabotynko z Oxfordu.
                Pora zakladac zalobne szaty. Jest duze prawdopodobienstwo, ze Twoj ukochany
                Saddam zszedl byl wczoraj podczas ostatniej wieczerzy z kumplami, namierzony
                precyzyjnie przez amerykanskie lotnictwo. Jak wiemy z licznych linkow Gabrysi
                armia amerykanska to 19 letnie dzieci, glownie z patologicznych rodzin, ktore
                wstepuja do wojska z glodu, nedzy i bezrobocia, ktore w Stanach jest wyjatkowo
                wysokie i wynosi obecnie 5,6%.
                W tej sytuacji proponuje zwolac pilnie demonstracje w Warszawie (zbigi44,
                pacyfista, malpa to zorganizuja)a przyglupi Joe z Teksasu sfinansuje, odpisujac
                sobie pozniej od podatku, aby zaprotestowac przeciwko barbarzynstwu
                Hamerykanow, ktorzy majac bary szybkiej obslugi nigdy nie doceniali wagi
                prawdziwego posilku spozywanego w towarzstwie kumpli ministrow i generalow.
                Pojawia sie natychmiast jedyne sluszne pytanie; czy nie bylo to zabojstwo
                polityczne? Ale te watpliwoc rozstrzygna dzisiaj na korzysc Saddama
                profesorowie wydzialu prawa Oxfordu.
                Caly intelektualny Oxford musi byc niezwykle oburzony tym chamstwem pospolitych
                Hmerykanow, ktorzy nie sa juz w stanie uszanowac niczego. Nawet ostatniego
                posilku. Na znak protestu Gabrysia Ewa z Oxfordu nosic sie bedzie od dzisiaj na
                czarno i wzywa wszystkie nastawione patryjotycznie Polski do tego samego. Az do
                odwolania.
                Gabrysiu, przyjmij ode mnie i mojej siostry, twojej warszawskiej kolezanki z
                Krolowej Jadwigi wyrazy bolu i rozpaczy w zwiazku z przygnebiajacym zabojstwem
                Saddama i jego 2 wybitnie zdolnych synow. Na znak solidarnosci z Toba wlozylem
                dzisiaj czarne skarpetki i w nich bede dzisiaj odkurzal szpital amerykanski.

PS-Gabrysia.Dodaj otuchy i walnij kilka linkow, ze to nie prawda. Ze to tylko
                sen emigranta. Please
                • Gość: wesolyginekolog Promocja-darmowa sterylizacja...Gabrysiu IP: *.baplc.com 08.04.03, 17:26
                  sluchaj no Nowojorek, skoro juz spotkalo Cie to nieszczescie i znasz
                  Gabryjelle, to ja naklon do tej promocji
                • Gość: y.. Ewka,Ewka czy pamietasz...... IP: *.utc.com 08.04.03, 17:55
                  Nowojorczyk napisz o niej cos jeszcze.Niech sie boi i niepokoi... Wcale sie
                  nie zdziwie gdy jakis wkurzony forumowicz zapuka kiedys do jej drzwi i wybije
                  jej przednia jedynke.Bedzie miala przerwe...Na papierosa.
                  • gabrielacasey Niech sie chamstwo nie popisuje, bo chamstwem 08.04.03, 17:59
                    bylo i zostanie. Nawet spluwac sie nie chce na taki tepy i smierdzacy gnoj -
                    gowno wiecie i gowno wiedziec bedziecie, holociarze.
                    • Gość: wesolyginekolog zadrzalem gArb-Brycha... IP: *.baplc.com 08.04.03, 18:10
                      a z ta przerwa nz szluga to niezly pomysl "Y"; moze ktos na ochotnika ? w koncu
                      jak znalezli sie ochotnicy na zywe tarcze do Iraku to i na taka partaninke ktos
                      sie pewnie znajdzie...wiara przenosi gory a ja wierze
                      • Gość: y.. W zleceniu "mokrej roboty" powinno byc zarznac... IP: *.utc.com 08.04.03, 18:25
                        ..a nie zerznac.:-))
                      • gabrielacasey W US pala tylko Polacks i Negry. Wot i klasa 08.04.03, 20:15
                      • Gość: Anya Re: zadrzalem gArb-Brycha... IP: *.cable.mindspring.com 08.04.03, 21:37
                        Gość portalu: wesolyginekolog napisał(a):

> a z ta przerwa nz szluga to niezly pomysl "Y"; moze ktos na ochotnika ? w
                        koncu
                        >
                        > jak znalezli sie ochotnicy na zywe tarcze do Iraku to i na taka partaninke
                        ktos
                        >
                        > sie pewnie znajdzie...wiara przenosi gory a ja wierze

Zostawcie juz ja. Maz Arab codziennie ja tlucze, do tego nochal urosl jej od
                        klamstw tak dlugi, ze juz nawet nie wychodzi z domu. Biedna ta Gabrysia ale
                        sama wybrala sobie swoj los. O zeby jej sie nie martwcie stara juz jest - i
                        same wypadaja.
                        • gabrielacasey Ty z zebami nie masz klopotu - do szklanki i juz 08.04.03, 22:46
                          A ciebie to nawet Arab nie chce - bo TVs nie lubia, Anyutku-Ziutku...
                          Arab rodem z Dublina pod tytulem Shoan O'Casey (po dziadku, TV-orku, po
                          dziadku) bardzo sie ubawil tworzeniem przez Polacks kolejnych Polish jokes
                          (zwlaszcza w zakresie ortografii angielskiej) i wzbogacania tym kolekcji
                          amerykanskiego Yale. Jak sobie te kolekcje przeczytasz, to pojmiesz, czemu
                          Polakow przed wiernopoddancza miloscia do amerykanskich WASP-ow ostrzegam.
                          Milej lektury wieczornej. I niech ci sie te dowcipaski przysnia (jesli slowo z
                          nich pojmiesz - zaczynam watpic):

www.concentric.net/~mrglueck/jokepols.html
                          • Gość: Antek CO ZA OBRZYDLIWY POMIOT IP: 206.103.20.* 08.04.03, 23:17
                            Ty suko niemyta, co ci sie w "pollacks" nie podoba??? myslisz
                            zes w czymkolwiek lepsza bo wiernopoddanczo irlandzkiego huja
                            ciagniesz za nazwisko???? jestes taka sama pollack tylko ze
                            pompowana w ryj irlandzka sperma zamiast swojska. Co sie kurwo
                            ciagle tym mezem zaslaniasz? bys pewnie na szosie dzis stala
                            gdyby nie on, bo twoje kurewstwo wylazi w kazdym zdaniu. dziadek
                            tez cie pierdolil ze sie dziadkiem chwalisz? a moze caly klan
                            casey'ow zes taka dumna z nazwiska? gdyby ten biedak twoj maz
                            tylko wiedzial z jakim scierwem ma do czynienia to bys od razu
                            na zbity pysk wyleciala do tej obory z ktorej wylazlas. chociaz
                            to tez pewnie jakis irlandzki lump ktormu zone cala wiocha
                            pierdoli. normalny facet by sie takim syfem jak ty na pewno nie
                            zadal.
                            • gabrielacasey Reklamacje do Amerykanow - oni wymyslili te jokes 08.04.03, 23:40
                              Czy ty nawet NAGLOWKA nie potrafisz po angielsku przeczytac? Czy ty dotad, przy
                              tym azbescie, nie dowiedziales sie w US CO TO JEST YALE ?
                              • gabrielacasey S.O'Casey sprawdz sobie w polskiej encyklopedii 08.04.03, 23:44
                                Nie spodziwalam sie, by ktos od azbestu na temat literatury i dramaturgii
                                potrafil sie wypowiedziec. jestes z dolow spolecznych, Misiu, i juz w tych
                                dolach pozostaniesz. Bo twej slepej milosci do "Hameryki" nawet przytoczone
                                dowcipy nie sa w stanie zachwiac. Coz, zapewne prymityw neandertalski na twym
                                poziomie nawet slowa z nich nie kapuje.
                                • Gość: ANTEK ALE DEBILKA!!!!! IP: 206.103.20.* 09.04.03, 00:12
                                  Uzywam zanglicyzowanej formy, debilko, po pierwsze dlatego ze
                                  podobno mieszkasz w anglii a po drugie bo mi sie nie chce
                                  zaznaczac w kazdym zdaniu ze twoj gach to pociotek casey'a.
                                  To po pierwsze. Co do dowcipow to takie same kraza o
                                  irlandczykach i byle debil moze je sobie powtarzac. natomiast
                                  mam zamiar opowiedziec znajomym o pewnej polskiej suce co sie
                                  podszywa pod irlandke. to bedzie dopiero material do dowcipow.
                                  taka mieszanka!!! i zabawa dla prawdziwych Polakow i dla
                                  prawdziwych irlandczykow.
                              • Gość: Kaz Re: Reklamacje do Amerykanow - oni wymyslili te j IP: *.katowice.pik-net.pl 09.04.03, 08:24
                                Oj, naprawdę jest mocno popierdoloną osobą, kochana Gabi, szkoda tylko, że nie
                                jesteś w stanie tego zobaczyć. Popieram w całej rozciągłości twego przedmówcę a
                                ciebie pozdrawiam bez odrobiny szacunku, ty malutki pyszałeczku.
                        • Gość: wesolyginekolog Re: zadrzalem gArb-Brycha... IP: *.ipartners.pl 08.04.03, 22:51
                          masz rację Anula-szkoda tykać łajno, bo się można upaprać; najgorsze jest to,
                          że dotrzeć do chamstwa można tylko zniżając sie do jegho poziomu...teraz się
                          dopiero wstydzę...
                          • gabrielacasey Link do wykladni aamerykanskiej kultury 08.04.03, 23:45
                            Ile ty gowna mozesz przelknac bez mrugniecia okiem za te twoje "dulary"?
                        • Gość: Nowojorczyk Re: zadrzalem gArb-Brycha... IP: *.proxy.aol.com 09.04.03, 00:36
                          Gość portalu: Anya napisał(a):

> Gość portalu: wesolyginekolog napisał(a):
                          >
                          > > a z ta przerwa nz szluga to niezly pomysl "Y"; moze ktos na ochotnika ? w
                          > koncu
                          > >
                          > > jak znalezli sie ochotnicy na zywe tarcze do Iraku to i na taka partaninke
                          >
                          > ktos
                          > >
                          > > sie pewnie znajdzie...wiara przenosi gory a ja wierze
                          >
                          > Zostawcie juz ja. Maz Arab codziennie ja tlucze, do tego nochal urosl jej od
                          > klamstw tak dlugi, ze juz nawet nie wychodzi z domu. Biedna ta Gabrysia ale
                          > sama wybrala sobie swoj los. O zeby jej sie nie martwcie stara juz jest - i
                          > same wypadaja.

Anya
                          pozdrowienia z New York City. Jestes super dziewczyna. Zeby Gabrysia-Ewa z
                          Oxford, absolwenta liceum Krolej Jadwigi w Warszawy, zona angielskiego
                          jezykoznawcy, adres.......jeszcze nie dzisiaj, miala 0,9% Twojej klasy, ten
                          swiat bylby piekniejszy i rozumniejszy. A tak wszystko pozostaje po staremu.
                          trzymaj sie cieplo bo u nas zima wrocila.
                        • Gość: Malpa Swietny post, Anya :-) MWAHAHAHAHAHAHAHAHAHA IP: *.wre.adelphia.net 09.04.03, 03:26

> Gość portalu: wesolyginekolog napisał(a):
                          >
                          > > a z ta przerwa nz szluga to niezly pomysl "Y"; moze ktos na
                          ochotnika ? w
                          > koncu
                          > >
                          > > jak znalezli sie ochotnicy na zywe tarcze do Iraku to i na
                          taka partaninke
                          >
                          > ktos
                          > >
                          > > sie pewnie znajdzie...wiara przenosi gory a ja wierze
                          >
                          > Zostawcie juz ja. Maz Arab codziennie ja tlucze, do tego
                          nochal urosl jej od
                          > klamstw tak dlugi, ze juz nawet nie wychodzi z domu. Biedna ta
                          Gabrysia ale
                          > sama wybrala sobie swoj los. O zeby jej sie nie martwcie stara
                          juz jest - i
                          > same wypadaja.
                    • Gość: grzegorzRosiak Re: Niech sie chamstwo nie popisuje, bo chamstwem IP: 80.51.10.* 09.04.03, 10:58
                      smierdzisz angielska swinio. pierdze ogolnie w twoim kierunku. twoja matka byla
                      kanarkiem a twoj ojciec smierdzial skislymi jagodami.
            • Gość: przypominajacy Re: PACYFIŚCI TO PODNIECENI KRETYNI IP: *.pool.mediaWays.net 08.04.03, 14:23

> Jaka celna a krótka charakterystyka tych osobników.
              Czy wszyscy zwolennicy tej wojny to zwykle chamy?
              • Gość: warszawianin Re:O Marku Edelmanie to się boisz pisać? IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 08.04.03, 14:29
                On przeżył powstanie w Getcie , moja rodzina Powstanie
                Warszawskie i wywodziłem juz wcześniej szerzej dlaczego tak o
                nich myślę. Nie będę się powtarzał bo dla was to za trudne
                rzeczy.
              • gabrielacasey Tym razem pokazal klase, Przypominajacy ! 08.04.03, 14:49
                Przestaje wytykac warszawianinowi "prawicowosc" i "atlantyzm", bo odwiazal sie -
                wzorem Busha - od "jastrzebiej" holoty.
          • Gość: Agatka Re: Biedna, IP: *.pool.mediaWays.net 08.04.03, 13:06
            Gość portalu: Liberator napisał(a):

> bezmyslna istoto...zostan moze jednak przy Cartoon Network, bo
            > przy BBC trzeba uzywac rozumu...(widze, ze myslec Cie juz
            > nauczono)
            > PS. Wypralasowalas juz swoja koszulke z Che?
            >
            > "PACYFIŚCI TO PODNIECENI KRETYNI" - MAREK EDELMAN, ostatni
            > żyjący przywódca powstania w warszawskim getcie
            Co cie tak zdenerwowalo?Prawda,no tak trudno zaprzeczyc,wiec trzeba bluzgac i
            obrazac,nie denerwuj sie,dyskutuj jak dorosly czlowiek, nie jak naburmuszony
            dzieciak,pa,pa!
        • Gość: marioosh Re: agataka - ile ty masz lat? 5?6? 7 już nie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 12:26
          Gość portalu: agataka napisał(a):

> Mysle,ze wiekszosc ludzi na swiecie Ma jedno,wielkie
          > zyczenie,niech ta wojna sie skonczy!!!Sytuacja ludnosci cywilnej
          > jest oplakana,tragiczna.Ludzie nie maja co jesc i co
          > pic.Czerwony krzyz bije na alarm.Sytuacja w szpitalach jest
          > katastrofalna!!!Panuje tam brod i smrod,brak
          > WODY.Ofiary“inteligentnych bomb“poszerzaja swoje kregi!
          > Pomoc „wybawcow“jakos nie funkcjonuje.Obrazy mowia same za
          > siebie...Woz z zywnoscia stoi otworem,zolnierze „niosacy
          > wolnosc“stoja z boku i sie przygladaja.Ludzie wyrywaja sobie
          > paczki...Niestety te kilka ochlapow dostana tylko silni,slabi
          > nie zostana nawet dopuszczeni do wody,starzy,dzieci...Zero
          > organizacji.Czasami nawet jakas „pomylkowa“bomba rozwali jakis
          > szpital!Brawo amerykanie niosacy demokracje z hukiem bomb!!!
          • Gość: Agatka Re: agataka - ile ty masz lat? 5?6? 7 już nie IP: *.pool.mediaWays.net 08.04.03, 13:16
            Jestem przekonana o tym, ze nie trzeba byc duzo starszym,aby dostrzec
            bezsensownosc tej wojny i wiedziec, ze spadajace bomby jak deszcz z nieba
            szkodza zdrowiu fizycznemu i psychicznemu,juz w szkole sie o tym uczylam,a ty???
          • Gość: darek Re: agataka - ile ty masz lat? 5?6? 7 już nie IP: *.ipt.aol.com 08.04.03, 16:34
            tak juz jest, pomysl dobrze,niestety czesto wolnosc niesie sie
            z hukiem bomb. A kto i jak owalczyl w Normandii?Juz teraz kazdy
            wie,ze chociaz Hiroszima to byla wielka tragedia, to gdyby nie
            tam bomba wojna trwalaby jeszcze bardzo dlugo i zgineloby duzo
            wiecej ludzi niz w Hiroszimie. Mozna miec pretensje do
            Amerykanow, ale nich one beda do cholery prawdziwe ,a nie
            wydumane przez wiecznych i dyzurnych pacyfistow.
        • Gość: Sebar Re: zyczenie IP: *.reverse.qsc.de 08.04.03, 13:30
          Kotku... przez cale dekady srano na srodku pokoju.... Ktos teraz
          to musi posprzatac.... zeby mozna sie tym pokojem delektowac i
          jego swiezym powietrzem. Niestety srajacy zrobili wszystko by
          nie dalo sie tego gowna bezbolesnie uprzatnac.....

Pozdrawiam Cie idealistko
          Sebar

> zyczenie,niech ta wojna sie skonczy!!!Sytuacja ludnosci
          cywilnej
          • Gość: agatka Re: zyczenie IP: *.pool.mediaWays.net 08.04.03, 13:59
            Gość portalu: Sebar napisał(a):

> Kotku... przez cale dekady srano na srodku pokoju.... Ktos teraz
            > to musi posprzatac.... zeby mozna sie tym pokojem delektowac i
            > jego swiezym powietrzem. Niestety srajacy zrobili wszystko by
            > nie dalo sie tego gowna bezbolesnie uprzatnac.....
            >
            > Pozdrawiam Cie idealistko
            > Sebar
            >
            Co za nieapetyczna metafora,ciekawa jestem co wyniknie z
            tego "porzadkowania",kosztem ludzkiego cierpienia?.Naprawde wierzysz w to,ze
            mozna w ten sposob budowac demokracje? Nienawisc i terroryzm zostanie w ten
            sposob obudzony.Spojrz,w arabskich krajach,gdzie Husain nie byl
            popularny,dzisiaj stal sie bohaterem tlumow na ulicach,ktore demonstruja
            przeciwko tej napasci. Wojna juz jest, niech sie skonczy,dosyc przelewu krwi po
            dwoch stronach!
            > Gość portalu: agataka napisał(a):
            >
            > > Mysle,ze wiekszosc ludzi na swiecie Ma jedno,wielkie
            > > zyczenie,niech ta wojna sie skonczy!!!Sytuacja ludnosci
            > cywilnej
            > > jest oplakana,tragiczna.Ludzie nie maja co jesc i co
            > > pic.Czerwony krzyz bije na alarm.Sytuacja w szpitalach jest
            > > katastrofalna!!!Panuje tam brod i smrod,brak
            > > WODY.Ofiary“inteligentnych bomb“poszerzaja swoje kregi!
            > > Pomoc „wybawcow“jakos nie funkcjonuje.Obrazy mowia same za
            > > siebie...Woz z zywnoscia stoi otworem,zolnierze „niosacy
            > > wolnosc“stoja z boku i sie przygladaja.Ludzie wyrywaja sobie
            > > paczki...Niestety te kilka ochlapow dostana tylko silni,slabi
            > > nie zostana nawet dopuszczeni do wody,starzy,dzieci...Zero
            > > organizacji.Czasami nawet jakas „pomylkowa“bomba rozwali jakis
            >
            > > szpital!Brawo amerykanie niosacy demokracje z hukiem bomb!!!
          • Gość: realistka Re: zyczenie IP: *.ipt.aol.com 08.04.03, 16:37
            Wlasnie, masz racje, idealisci z reguly siedza sobie w
            ciepelku, raduja sie wolnoscia, pojecia nie maja jak tam
            cierpeili ludzie i piernicza jak potluczeni. Lzej sie robi,ze
            sa tez i madrze myslacy.
            • Gość: Relax Re: zyczenie IP: 149.246.75.* 08.04.03, 17:59
              No tak, ta dygresja jest naprawde realistyczna.
              No tak, ty nie siedzisz w ciepelku i teoretyzujesz.
              Ty walczysz, udzielasz sie harytatywnie, rozdajesz lekarstwa
              wode i zywnosc, ty demokratyzujesz, poswiecasz czas na odbudowe
              domow i udzielasz psychicznych porad doroslym mezczyzna, by
              przestali plakac, dzieci przytulasz, a matki pocieszasz.
              Jestes Prawdziwym Bohaterem. W koncu udalo sie obalic
              kontrolowany przez inspektorow rezim, a teraz nastapia lata
              drugiej fazy demokratyzacji.
              Zapisz sie do zuchow "realisto".

Gość portalu: realistka napisał(a):

> Wlasnie, masz racje, idealisci z reguly siedza sobie w
              > ciepelku, raduja sie wolnoscia, pojecia nie maja jak tam
              > cierpeili ludzie i piernicza jak potluczeni. Lzej sie robi,ze
              > sa tez i madrze myslacy.
        • Gość: whiskeyprint Re: zyczenie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.04.03, 00:33

> zyczenie,niech ta wojna sie skonczy!!!Sytuacja ludnosci cywilnej

=========================================
          Tak, wszyscy powinni dostac wode, nie tylko silniejsi. Zgadzam sie z toba
          agataka. Pozniej powinni pojsc wysikac sie do zlotych nocnikow hussaina i
          wysrac sie do marmurowych muszli klozetowych. Po tylu latach sikania do misek
          obok domowych legowisk nalezy im sie to.
      • old.european Re: gadac kazdy potrafi 08.04.03, 19:41
        Gość portalu: martsy napisał(a):
        > Rozumiem twoja gorycz. Przeciez ukochany wodz Saddam dostaje
        > baty! Ponura sprawa. Ale co ty tam jeszcze robisz w Szwecji
        > przed komputerem? Jedz do Bagdadu i bron wodza, czlowieku!

Ty rozumiem pociagnales za wodzem Bushem i nadajesz z Bagdadu?
        Eh, wy szmaty proamerykanskie, wy kur..y ludzkie....
        • Gość: martsy Re: gadac kazdy potrafi IP: *.237.45.207.adsl.by.worldonline.dk 08.04.03, 23:46
          old.european napisał:

> Gość portalu: martsy napisał(a):
          > > Rozumiem twoja gorycz. Przeciez ukochany wodz Saddam dostaje
          > > baty! Ponura sprawa. Ale co ty tam jeszcze robisz w Szwecji
          > > przed komputerem? Jedz do Bagdadu i bron wodza, czlowieku!
          >
          > Ty rozumiem pociagnales za wodzem Bushem i nadajesz z Bagdadu?
          > Eh, wy szmaty proamerykanskie, wy kur..y ludzkie....
          --------------------------------------------------------------------
          Nie musze, dupku nieszczesny.

Bush daje sobie calkiem niezle rade. I swietnie!
          Tak trzeba traktowac chujkow-sadystow, ktorzy morduja, torturuja i gnebia ludzi.
          Chocby sie wszyscy antyamerykanscy pasyfisci zesrali z wscieklosci, to wujek
          Saddam nie bedzie juz dalej mordowal i kombinowal na boku.

Nie interesuje mnie, kto tego psychopate wykonczy. Jesli Amerykanie i
          Brytyjczycy to chwala im za to! Ktos to musial zrobic. I dlatego jeszcze
          dzisiaj wypije na pohybel wszsystkim psycholom-stalinkom. I za zdrowie Busha
          i Blaira, ktorzy odwalaja za innych niewdzieczna robote.

A z ciebie jest mizerny piesek saddamowy, kutasina azjatycka, a nie zaden
          european, dupku.

Cos ci sie katastrofalnie pochrzanilo z zalu po wujku Saddamie.
    • Gość: Antek Rozpylacz Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: 213.241.38.* 08.04.03, 12:15
      Cóż... jestem zaskoczony słabym oporem Irakijczyków... Jak na
      razie widać że Amerykanie włażą gdzie chcą i kiedy chcą...
      Oczywiście mówią że nie ponoszą strat... A tu GÓWNO PRAWDA
      AMERYKANIE PONIEŚLI STRATY PODCZAS "WJAZDU" DO BAGDADU...
      ZOSTAŁO
      ZNISZCZONYCH KILKA CZOŁGÓW...

NA POTWIERDZENIE TEJ TEZY PODAJE LINK DO RELACJI VIDEO Z IRAKU
      (Onet.pl)...

slimak.onet.pl/_m/info/video/0304/VEHICLES.WMV
      I co panowie jednak czołgi ABRAMS NIE są aż tak
      niezniszczalne...!!!
      • Gość: Antek Rozpylacz Prawidłowy LINK IP: 213.241.38.* 08.04.03, 12:16
        info.onet.pl/1114951,,artykul.html
        zobaczcie pod dniem 6 kwietnia Viedo o tytule: Irakijczycy na
        przedmieściach Bagdadu i amerykańskie czołgi - relacja Reuters.
        • Gość: lleo Re: Prawidłowy LINK IP: 194.7.114.* 08.04.03, 12:54
          no stary przeciez to wojna a nie obrzucanie sie pomidorami
          musza wiec byc jakies straty czy to wsrod zolnierzy czy tez w sprzecie i nie ma
          sie co podniecac
        • Gość: Humbak Re: Prawidłowy LINK IP: *.iopan.gda.pl 08.04.03, 13:10
          Gość portalu: Antek Rozpylacz napisał(a):

> <a
          href="http://info.onet.pl/1114951,,artykul.html"target="_blank">info.onet.pl
          > /1114951,,artykul.html</a>
          > zobaczcie pod dniem 6 kwietnia Viedo o tytule: Irakijczycy na
          > przedmieściach Bagdadu i amerykańskie czołgi - relacja Reuters.

Nie czołgi, a czołg. Iracki minister dezinformacji też mówił o 7
          czołgach a zapytany gdzie pozostałe, bo dziennikarze byli w
          stanie znaleźć tylko 1 odpowiedział "Już je wywieźliśmy".
          Przypomnę tylko, że one ważą po 70 ton ;-)

To ten sam czołg, któremu 5 kwietnia zapalił się zbiornik paliwa
          podczas "rajdu" drogą nr. 8. Tu jest jego zdjęcie podczas prób
          ugaszenia przez załogę (pod koniec tej strony):
          www.cnn.com/2003/WORLD/meast/04/05/sprj.irq.war.main/index.html
          Widziałem gdzieś powiększenie tego zdjęcia. Wyraźnie było widać
          nazwę czołgu na lufie, tę samą co w kawałku z tańczącymi wokół
          czołgu irakijczykami.

Co ciekawe, ani w tym Abramsie, ani w dwóch zniszczonych w
          walkach podczas burzy piaskowej nie zginął nikt z załogi. Za
          każdym razem przyczyną zniszczenia czołgu było trafienie w silnik
          lub zbiornik paliwa. Podobno zs przyczyn ekologicznych dwa lata
          temu wymontowano z nich halonowe instalacje do gaszenia pożaru
          silników :-(
      • Gość: Liberator O stratach mowi sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 12:54
        ...tylko w przypadku zabitych lub rannych zolnierzy. W tym
        klipie de facto widac tylko jeden uszkodzony czolg. Nota bene
        relacja pokazana juz wszedzie i przez wszystkich. Bez
        histerii...zadna teza.
      • Gość: jeden Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.ipt.aol.com 08.04.03, 16:40
        no i z czego sie kretynie cieszysz? Czy wczesniej chociaz raz
        czytalas cos na temat tego co ten bandyta robicl z ludzmi? ja
        mam sasaidow ,ktoryz wydostali sie w 91 roku, oni o dziwio
        modla sie za Busha i zeby wlasnie czolgi jechaly bez strat. Nie
        jestem za wojna, ale wez przeczytaj co mowi Edelman, moze ci
        klapy zleca z oczu i pojmiesz o co chodzi.
    • Gość: marioosh Re: ja - ty chory jesteś :))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 12:21

> DZIELI SIE ZDOBYCZAMI
      >
      >
      • Gość: Antek Rozpylacz Re: ja - ty chory jesteś :))) IP: 213.241.38.* 08.04.03, 12:25
        Gość portalu: marioosh napisał(a):

> Gość portalu: ja napisał(a):
        >
        > > POWINNI POLECIEC NA BELFAST TAM SIE ZEBRALI
        > > RABUSIE- HITLER SIE NARODZIL- REZIM USA
        > > DZIELI SIE ZDOBYCZAMI
        > >
        > >

Bez przesady... Bush to nie Hitler...

A że dzielą łupy... COŻ NA WOJNIE ZWYCIĘZCY DYKTUJĄ WARUNKI... (chociaż jeszcze
        nie zwyciężyli... i pytanie czy zwyciężą??)
        • gabrielacasey Z Belfastem nie o to chodzi - newsy z konferencji 08.04.03, 13:52
          prasowej. Ogladalam ja w BBC1, powinna byc przekazywana i przez inne stacje
          chocby w skrotach. Kawalki z tego, o czym byla mowa juz sa opublikowane na
          portalach BBC, NBC, moze i innych stacji. Linki i wyjatki podalam w poscie do
          tego "prawicowego" tluka, warszawianina.
          • gabrielacasey Odszczekuje "parawicowego tluka" !!! 08.04.03, 14:53
            • Gość: y.. To dzieki mnie! Warszawia...mam u ciebie piwo! IP: *.utc.com 08.04.03, 15:14
              • gabrielacasey On sie ceni i z holota od azbestu "pywka" nie pije 08.04.03, 18:02
                Zwlaszcza, gdy holota sie o zafundowanie piwka naprasza - za siebie placic,
                chamy. I pic tania meksykanska i wzmacniana "Corone" we wlasnym chamskim gronie.
    • Gość: tez ze Szwecji Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.telia.com 08.04.03, 12:36

> DZIELI SIE ZDOBYCZAMI
      >
      >
      Czy ty durniu popierdolony wiesz chociaz kim byl Hitler i jego
      ideologia?!
      • Gość: Jurek A. Hampshire Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.cruncher.dialup.pol.co.uk 08.04.03, 12:52
        Ciekawe, ze wszyscy Amerykanozercy swoim opluwaniem i
        stereotypowaniem, ze wszystko, co amerykanskie to musi byc be a
        wszystko inne cacy wystawiaja sobie swiadectwo braku zdrowego
        rozsadku i zdolnosci do krytycznej analizy skomplikowanych
        wydarzen spoleczno-politycznych. Odnosze wrazenie, ze jest to
        proba samoleczenia sie z rozczarowania i depresji. Good luck!
    • Gość: Kris TWÓJ IDOL SADDAM MA SIĘ CORAZ GORZEJ IP: 217.153.67.* 08.04.03, 12:42

TWÓJ IDOL S. MA SIĘ CORAZ GORZEJ, A MOŻE WCALE
    • Gość: warszawianin Re: Osobnik ,,ja '' to już bydło a nie debil IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 08.04.03, 13:01
      To już bydło pisać tak o Prezydencie kraju któremu zawdzięczamy
      istnienie. Gdyby nie pomoc w sprzęcie wojskowym USA dla Sowietów
      szczególnie w początkowym krytycznym okresie wojny to Hitler
      wygrałby wojnę i dzisiaj nie prowadzilibyśmy dyskusji.
      Albo zu gas jak Żydzi albo jako niewykwalifikowani robotnicy u
      naszych panów narodowych - socjalistów z NSDAP.
      Można potepiać tę wojne można nienawidzieć USA ale są pewne
      granice dla homo sapiens sapiens.
      Są granice chamstwa i debilizmu takie wypowiedzi jak osobnika ze
      Szwecji to juz zbydlęcenie.
      • Gość: marioosh Re: Osobnik ,,ja '' to już bydło a nie debil IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 13:20
        spoko przyjacielu - nie podniecaj się

sięgnij do postu:
        "JA JESTEM CEZAREM TEGO SWIATY A WY WSZYSCY PODWLADNI-
        NAWET Z ONZ NIE BEDE SIE LICZYL TO JA JESTEM NAJMADRZEJSZY
        WY GLUPKI"

przecież gołym okiem widać że ktoś/"ja" sobie jaja robi i cieszy z rezultatów...

• Gość: warszawianin Re: Osobnik ,,ja '' to już bydło a nie debil IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 08.04.03, 13:49
          Ja się nie podniecam tylko zwalczam takie teorie w zarodku.
          Polecam pacyfistyczne strony internetowe czy demonstracje i
          wtedy okazuje sie że takie hasła są niesione przez manifestantów.
          Poczytaj tutaj głosy ludzi którzy wcale nie robią sobie jaj. A
          mają podobną opinię co ten osobnik. Czy też polakożercze głosy
          robiące z nas absolutne dno. Tak działa propaganda, tak osiąga
          sie cele. A minister w niemieckim rządzie porównująca Busha do
          Hitlera to też robiła jaja? A ,, polskie obozy koncentracyjne''
          to tez jaja. To są po prostu dalekosięzne cele. Ja juz widziałem
          film zrobiony bodajże przez amerykańskich Żydów gdzie Polacy w
          takich mundurach jakie ma reprezentacyjna kompania wojska
          polskiego ( prawie identyczne) roztrzeliwali Żydów w warszawskim
          getcie a esesmani tylko dawali znak do strzelania. Ty wiesz że
          ten post to jaja a ilu z zachwytem podchwyci rzucone porównanie.
          • Gość: marioosh Re: Osobnik ,,ja '' to już bydło a nie debil IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 20:50

> Ja się nie podniecam tylko zwalczam takie teorie w zarodku.
            > Polecam pacyfistyczne strony internetowe czy demonstracje i
            > wtedy okazuje sie że takie hasła są niesione przez manifestantów.
            > Poczytaj tutaj głosy ludzi którzy wcale nie robią sobie jaj. A
            > mają podobną opinię co ten osobnik. Czy też polakożercze głosy
            > robiące z nas absolutne dno. Tak działa propaganda, tak osiąga
            > sie cele. A minister w niemieckim rządzie porównująca Busha do
            > Hitlera to też robiła jaja? A ,, polskie obozy koncentracyjne''
            > to tez jaja. To są po prostu dalekosięzne cele. Ja juz widziałem
            > film zrobiony bodajże przez amerykańskich Żydów gdzie Polacy w
            > takich mundurach jakie ma reprezentacyjna kompania wojska
            > polskiego ( prawie identyczne) roztrzeliwali Żydów w warszawskim
            > getcie a esesmani tylko dawali znak do strzelania. Ty wiesz że
            > ten post to jaja a ilu z zachwytem podchwyci rzucone porównanie.

Hmm... może Ty masz racje???
            jak czytam takie "ja"hafty to tak sobie myśle że to jakiś tani gówniarz
            zaczepki szuka i sie pulta z tego że ktoś chce z jego chlapaniem polemizować...

Hmm... może rzeczywiście ludzkiej głupoty nie doceniam...

...zawsze powtarzałem że mnie kapitan nie na tej planecie wysadził ;(((

...ale DO KURWY NĘDZY!!! naprawdę ta planeta taka chora jest ???
            spierdalam budować prom. chętnych zapraszam. dozo i nara

Ps. "warszawianin" i inni rozsądni - dam znać jak gotowy będzie :)
            miejsce się znajdzie...
      • Gość: jaga Re: Osobnik ,,ja '' to już bydło a nie debil IP: *.lurgi-psi.com 08.04.03, 20:02

> To już bydło pisać tak o Prezydencie kraju któremu zawdzięczamy
        > istnienie. Gdyby nie pomoc w sprzęcie wojskowym USA dla Sowietów
        > szczególnie w początkowym krytycznym okresie wojny to Hitler
        > wygrałby wojnę i dzisiaj nie prowadzilibyśmy dyskusji.
        > Albo zu gas jak Żydzi albo jako niewykwalifikowani robotnicy u
        > naszych panów narodowych - socjalistów z NSDAP.
        > Można potepiać tę wojne można nienawidzieć USA ale są pewne
        > granice dla homo sapiens sapiens.
        > Są granice chamstwa i debilizmu takie wypowiedzi jak osobnika ze
        > Szwecji to juz zbydlęcenie.

Chociaz jedna rozsadna wypowiedz. Chce zacytowac fragment monologu Smolenia "
        amerykanie napadna a potem przeprosza a mnie przez te 40 lat nikt kurwa nie
        przeprosil" Jezeli niektorzy nie wiedza co to znaczy niech zapytaja rodzicow
        albo dziadkow.
        A swoja droga, czy redakcja nie powinna troche cenzurowac dyskusji,
        przymajmniej wymazac E-maile tych ktorzy naprawde nic nie maja do powiedzenia,
        bo grubianskie slowa to nie atuty w dyskusji.

• Gość: vin DO PODNIECONEGO PACYFISTY IP: *.abo.wanadoo.fr 08.04.03, 13:42

Z dwojga złego lepiej już mówić z pełnymi ustami niż z pustą głową.

i jeszcze jedno:

Jeśli chcesz powiedzieć co myślisz, myśl!

Ty Baranku nie bozy....
      • Gość: anitakaninie Re: DO PODNIECONEGO PACYFISTY IP: *.chello.pl 08.04.03, 13:52
        Opinie podnieconych zwolenników wojny i podnieconych pacyfistów
        są w tym samym stylu. Jest taki stary tekst:
        "Jeśli nie mówisz to niskie lub wzniosłe, czyją wówczas w
        sporach trzymasz stronę?"
        Może warto się na tym zastanowić, bo zarówno wojna w Iraku, jak
        i wojna przeciwko tej wojnie nie może przynieść nic dobrego!!!
        • Gość: vin Masz racje... IP: *.abo.wanadoo.fr 08.04.03, 18:57
          nic dodac - nic ujac
      • gabrielacasey Smacznego, Vin, w porze tutejszego lunchu 08.04.03, 14:43
        Po pierwsze: wydaje sie, ze Blair pomogl Buszowi odwiazac sie od
        Pentagonowskich "jastrzebi" choc szczegoly jeszcze nie sa znane i nie wiadomo,
        kto w Iraku po Saddamie (ponoc ubity, tym razem prawie napewno): gangster z
        Londynu, czy szyici z Basry (chyba to drugie, bo BBC podala dzis, ze juz sie
        cos tworzy, choc Bryty zwykle siebie przereklamowuja). Celowo link do zrodel
        amerykanskich:

www.nytimes.com/reuters/international/news-iraq-summit.html
        Po drugie: francuska kuchnia to to nie jest, ale moze sprobujesz na przekaske
        angielska salatke "jajeczno-bekonowa"(przepisy, jakie podaje wyprobowane):

Ingredients

4 slices white, brown or granary bread, thick-sliced with crusts removed
        4-6 eggs, poached or 'soft' hard-boiled
        4 rashers back or streaky bacon, thick-sliced
        4 little gem lettuces, leaves separated and rinsed (2 small cos can also be
        used; tear the leaves into suitable strips)
        2-3 tbsp red wine vinegar
        2-3 tbsp olive or groundnut oil
        4 spring onions, washed and finely shredded
        salt and freshly ground black pepper

Method

1. Cut the slices of bread into 1cm/½in dice, unless grilling. In this case,
        leave the slices whole.
        2. If using the 'soft' hard boiled eggs, then simply quarter them. The
        ingredients states 4-6 eggs; 4 should be enough, but 6 eggs will obviously give
        6 quarters per portion.
        3. The bacon can now be pan-fried or grilled until crispy. If pan-frying, use
        just a dot or two of the oil. Any fat content will be released into the pan
        from the bacon. This will also happen if grilling. Whichever method you choose,
        keep the bacon fat for frying the bread.
        4. Once cooked, remove the bacon from the pan and keep warm.
        5. Now add the bread and fry until golden and crispy. It may need extra oil to
        achieve a golden finish. If the bacon has been grilled then just brush each
        slice of bread with the fat released, and toast. Now the bread can be diced.
        6. Season the salad leaves with salt and pepper. It's best, whenever making
        salads, to sprinkle salt in the bowl and not directly on the leaves. This
        prevents the salt from falling on to wet leaves and sticking in lumps.
        7. Add the red wine vinegar, just enough to coat, and the olive or groundnut
        oil.
        8. Cut the bacon into strips and mix into the leaves, with the spring onions
        and fried or toasted bread.
        9. Arrange on four plates or present as one large salad. The hard-boiled egg
        quarters can now also be seasoned with salt and pepper and placed amongst the
        leaves.

For poached eggs, reheat in simmering water for 1 minute before placing on top
        of the salads.

• Gość: vin Cholesterol.... IP: *.abo.wanadoo.fr 08.04.03, 18:45
          Jaja smaczne, bekon tez, ale nie wiem co powie na to wszytkjo moj Cholesterol.
          Ostatnio lasy jestem na zielony groszek, zapewne dlatego, ze jest zielony - po
          zimie kolorow wiosennych mi sie zachciewa.
          Przepisy wyprobuje - raz sie zyje, pal szesc tego teroryste, ktoremu na imie
          Cholesterol,
          pozdrawiam i do zobaczenia
          • gabrielacasey To i tak "europejska" wersja bacon& eggs 08.04.03, 20:17
          • Gość: kate Re: Cholesterol.... IP: *.sympatico.ca 09.04.03, 01:55
            Gość portalu: vin napisał(a):

> Jaja smaczne, bekon tez, ale nie wiem co powie na to
            wszytkjo moj Cholesterol.
            > Ostatnio lasy jestem na zielony groszek, zapewne
            dlatego, ze jest zielony - po
            > zimie kolorow wiosennych mi sie zachciewa.
            > Przepisy wyprobuje - raz sie zyje, pal szesc tego
            teroryste, ktoremu na imie
            > Cholesterol,
            > pozdrawiam i do zobaczenia
            Spoko jak jajka sa gotowane to nie takie straszne.Gorzej
            jak sobie zrobisz jajeczniczke badz sadzone jajo.Tu ten
            morderca moze pokazac pazurki.Choc nie dajmy sie
            zwariowac - jak raz na jakis czas zjesz cos troche
            bardziej zakazanego......
    • Gość: Edmund Sieja destrukcje lepiej niz Rambo IP: 198.96.250.* 08.04.03, 14:24
      Zawsze myslalem, ze to niemozliwe aby Rambo sam byl w stanie
      rozwalic cala armie wietnamska albo afganska (filmy Rambo II
      oraz Rambo III), ze to taka propaganda.
      A tu widac, ze kilku zolnierzy amerykanskich na paru czolgach
      potrafi wedrzec sie do centrum Bagdadu i zabic kilka tysiecy
      zolnierzy wroga.
      Malo tego - tych kilku zolnierzy potrafi ponadto policzyc ilu
      nieprzyjaciol zabili np. 3 tysiace i do jakich formacji
      nalezeli - Gwardii Republikanskiej czy jakis tam organizacji
      paramilitarnych.

Ludziska sie smiali, ze Kapitan Kloss nie byl w stanie sam
      wygrac wojny i ze niemozliwe aby czterej pancerni (plus pies)
      sami pokonali tysiace albo i setki tysiecy niemieckich zolnierzy
      oraz setki czolgow. Widzicie treaz czarno na bialym, ze jest to
      mozliwe. Takie jest zycie.

Brawo amerykanscy bohaterowie, jestesmy z wami, precz z
      pacyfistami !!!
    • Gość: Rafal Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.sll.se 08.04.03, 14:37
      Papiez Innocenty powiedzial kiedys krzyzowcom: "Zabijcie ich
      wszystkich. Bog w niebie rozpozna swoich."
    • Gość: y.. UWAGA !!! GABRYCHA wstala..Bedzie nadawac.. IP: *.utc.com 08.04.03, 14:39
      Ratuj sie kto moze...
      Warszawiakowi juz sie dostalo..:-)))
      Ta to ma zdrowie..14 godzin na dobe bicia piany.To jest chore...
      Raaaaaaaaaaaaaaatunnnnkuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!! Heeeeeeeeeelllllllllp!
      • gabrielacasey Nie do ciebie, tys za glupi - warszawianin choc 08.04.03, 14:45
        czytac po angielsku potrafi, a nawet tresc rozumie. Koniec fajrantu, wracaj na
        dach, pape zrywac!
        • Gość: y.. A ty co?Cierpisz na brak klientow... IP: *.utc.com 08.04.03, 15:10
          ...widocznie wybralas zla latarnie.Ustaw sie na innym rogu,bo cie twoj
          arab z burdelu wypieprzy.
          • Gość: agnieszka DYGRESJA IP: *.pool.mediaWays.net 08.04.03, 15:17
            Bush przegral te wojne moralnie.Jak mozna mowic o checi zainstalowania w Iraku
            demokracji jezeli cena za to sa tysiace kalek, smierci , okaleczonych,
            i...Tutaj eksportuje sie RAMBOKRACJE, nie to co rozumie sie pod pojeciem
            demokracji,mianowicie probe rozwiazania konfliktu za pomoca wojny.Bush ponosi
            odpowiedzialnosc za ofiary tej wojny.Czlowiek ten zranil poczucie
            sprawiedliwosci wielu milionow ludzi na swiecie.Jezeli usa chce byc przykladem
            demokratycznego panstwa, nie moze obejsc,protestu reszty swiata.
            Czy mozna przestepstwo pokonac przestepstwem?
            • gabrielacasey CO Ty chcesz wytlumaczyc takim GNIDOM jak "y"? 08.04.03, 18:07
              Wystarczy poczytac tego chamskiego, odmozdzonego lacha od zrywania z dachow
              amerykanskiego azbestu - rzecz jasna na czarno i na przeterminowanej wizie
              turystycznej - by wiedziec, ze i klonica nie pomoze, i ze jedyna szansa
              pozbycia sie tych wszy z powierzchni ziemi, to wtedy, gdy mu czarny landlord w
              Bronxie pod siodme zebro noza wsadzi w czasie sprzeczki o zalegly czynsz. Ku
              wielkiej radosci miejscowej policji i sluzb emigracyjnych - troche holoty z
              glowy.
              • Gość: yankee I o to mi chodzilo -.........? IP: *.utc.com 08.04.03, 18:17
                ..abys pokazala,jaka to ty... "top of the line".Tylko,ze to jest twoje prawdziwe
                oblicze a ja... udawalem.Swoja droga zalozylem sie z kumplami o "Pifo",
                ze cie szybko sprowokuje.Nie bylo to trudne-mielismy doskonala zabawe.
                • gabrielacasey I na zdrowie. Tak malo radosci macie Polacks w US 08.04.03, 18:22
                  Tylko zebyscie po piwku z dachow nie pospadali, bo na czarno insurance nie ma.
                  • Gość: yankee Ale za to mamy PC podlaczone do komina.:-)) IP: *.utc.com 08.04.03, 18:32
                    Skandalem 21-go wieku byloby gdyby cie ktos sklonowal.Bo na to, ze cie splodzil
                    to juz nic nie poradzimy.Wiesz co? Koza mojego kumpla jest bardziej
                    sympatyczna...i gotowac umie.Wiec sie tak nie prez.
                    • gabrielacasey Korzystacie z internet cafe na rogu, Misiu 08.04.03, 18:39
                      • gabrielacasey PS: udanego seksu zbiorowego z ta koza i zycze... 08.04.03, 18:40
                        • Gość: yankee Dziekujemy.Zawsze mamy udany...I potem mleko tez. IP: *.utc.com 08.04.03, 18:44
                          My jestesmy Cipciu praktyczni :-)
                          • gabrielacasey Wierszyk folklorystyczny dla Yankee 08.04.03, 20:26
                            "Poszla Kasia
                            Diabla doic
                            A ten diabel
                            Nie chcial stoic
                            Ani mleka
                            Ani siary
                            Bo byl diabel
                            Bardzo stary"
                            To nie daj Bog nie zlosliwa aluzja do waszej z koza i kolega potencji. To
                            autentyczna przyspiewka weselna, zebrana z kolega Kolbergiem w okolicach...
                            zebym to ja pamietala. Mozna wymienic w razie potrzeby na kawalek polskij
                            kielbasy w jakims polsko-amerykanskim klubie.
              • al_paga Re: CO Ty chcesz wytlumaczyc takim GNIDOM jak 'y' 08.04.03, 18:29
                gabrielacasey napisała:

> Wystarczy poczytac tego chamskiego, odmozdzonego lacha od zrywania z dachow
                > amerykanskiego azbestu - rzecz jasna na czarno i na przeterminowanej wizie
                > turystycznej - by wiedziec, ze i klonica nie pomoze, i ze jedyna szansa
                > pozbycia sie tych wszy z powierzchni ziemi, to wtedy, gdy mu czarny landlord
                w
                > Bronxie pod siodme zebro noza wsadzi w czasie sprzeczki o zalegly czynsz. Ku
                > wielkiej radosci miejscowej policji i sluzb emigracyjnych - troche holoty z
                > glowy.

Ty jesteś doskonała Gabciu! Uwielbiam czytać twoje posty. Dzięki za te odrobinę
                radości jaką nam dajesz.
                • gabrielacasey Musze was jakos w tym"hamerykanskim" raju wspierac 08.04.03, 18:36
                  poki co duchowo. Po wojnie przez tutejsze organizacje charytatywne zorganizuje
                  zbiorke makaronow, zupek w proszku i spiworow dla glodujacych Polacks,
                  tulajacych sie po amerykanskich ulicach - w UK wiadomo, jak wyglada
                  amerykanski "socjal".
                  • al_paga Re: Musze was jakos w tym'hamerykanskim' raju wsp 08.04.03, 18:57
                    gabrielacasey napisała:

> poki co duchowo. Po wojnie przez tutejsze organizacje charytatywne
                    zorganizuje
                    > zbiorke makaronow, zupek w proszku i spiworow dla glodujacych Polacks,
                    > tulajacych sie po amerykanskich ulicach - w UK wiadomo, jak wyglada
                    > amerykanski "socjal".

Jednak bardzo mało wiesz i każdym swoim postem na tym forum to potwierdzasz.
                    Ale polubiłem cię. Twoje odszczekiwanie się jest naprawdę doskonałe. Tak nawet
                    sobie pomyślałem, że jak następnym razem wpadnę do Anglii to może nawet cię
                    odwiedzę...
                    • gabrielacasey Alpagi nie zapraszam. Yankee od dawna zaproszony 08.04.03, 20:29
                      Albo jeden z Trzech Jankesow - nie pamietam. Oby bez kozy - na Wyspach dla
                      zwierzow polroczna kwarantanna, bidulka by zdechla z tesknoty.
                  • Gość: yankee Nie zapomnij o buteleczce czegos mocniejszego ... IP: *.utc.com 08.04.03, 18:59
                    My natomiast pomodlimy sie w wolnych (od kozy) chwilach o rozum dla ciebie..:-)
                    i o wieczna urode dla naszej kozy..:-)
            • Gość: marioosh Re: DYGRESJA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 21:12
              Gość portalu: agnieszka napisał(a):

> Bush przegral te wojne moralnie.Jak mozna mowic o checi zainstalowania w
              Iraku
              > demokracji jezeli cena za to sa tysiace kalek, smierci , okaleczonych,
              > i...Tutaj eksportuje sie RAMBOKRACJE, nie to co rozumie sie pod pojeciem
              > demokracji,mianowicie probe rozwiazania konfliktu za pomoca wojny.Bush ponosi
              > odpowiedzialnosc za ofiary tej wojny.Czlowiek ten zranil poczucie
              > sprawiedliwosci wielu milionow ludzi na swiecie.Jezeli usa chce byc
              przykladem
              > demokratycznego panstwa, nie moze obejsc,protestu reszty swiata.
              > Czy mozna przestepstwo pokonac przestepstwem?

ERRATA

jest: Bush przegrał tę wojnę moralnie.
              winno być: Husejn przegrał tę wojnę moralnie.

jest: Bush ponosi odpowiedzialność za ofiary tej wojny.
              winno być: Husajn ponosi odpowiedzialność za ofiary tej wojny.

w imieniu korektorki Agnieszki sedecznie Forumowiczów przepraszamy za wynikłe
              błędy.
              Ponadto śpieszymy donieść iż:
              1. w wyniku zaniedbania powyższej, z oryginału wypadło zdanie: ...na świecie.
              Odpowiada także za miliony innych niewinnych ofiar - poległych w niepotrzebych
              wojnach, zagazowanych, zamęczonych, zgładzonych w publicznych egzekucjach,
              zagłodzonych itd.
              2. zdania pozostałe, następujące po - jako nie mające związku ze sprawą i
              umieszczne tam przypadkowo - moga Państwo samodzielnie usunąć bądź nie czytać.

Za utrudnienia w odbiorze relacji serdecznie przepraszamy

Zespół Redagujący
    • Gość: Obcokrajowiec Do Warszawianina i Co. IP: florida:* 08.04.03, 15:30
      Jezeli Ameryce nie podoba sie Saddam trzeba bylo go zalatwic
      jedna celna dobra bomba! A lepiej go wogole nie kreowac w latach
      80-ch, kiedy to USA w postaci D.Rumsfelda we wlasnej osobie
      robily mu loda i mowily ze jest OK gosc!
      Bush i spolka pragna ropy - to trzeba zdewastowac kolejny kraj w
      imie krzewienia demokracji, ktora na tych terenach nigdy nie
      wyrosnie.
      Taka agresja i glupota! I musze to slyszec od Polakow? Jak gdyby
      historia niczego was nie nauczyla! Nie wiecie co to jest przemoc
      wobec slabszego sasiada w imie wlasnych interesow?Nie pamietacie
      co to wojna? Skad mozecie pamietac? Poza komputerem i marna
      praca nie stac was na nic!Zginac na wojnie - a skad! Lepiej
      sobie poopowiadac pierdoly i podyskutowac w cieplym miejscu.
      Mowiliscie tu o powstaniach. U tych ludzi macie sie uczyc! Sa
      prawdziwym wzorcem ktorego dzis wam brak. Grupka frustratow z
      Londynu dala polskim dzieciom karabiny + granaty i wyslala do
      walki ulicznej z frontowymi oddzialmi Wermachtu. Bez szans! Na
      wierna smierc! Frustraci nie sa winni, a skad! Winny jest Jozek
      Stalin, ktoremu wg mojego glebokiego przekonania oni teraz
      towarzysza w piekle. A dzieciaki poszli i zgineli. Bo wiedzieli
      ze tak trzeba. I teraz sa w niebie. Razem z obroncami Bagdadu.
      A bylo w Warszawie jeszcze getto. Kiedy SS-mani zaczeli
      zaczyszczanie terenu, mezczyzni co mieli bron postanowili drogo
      sprzedac swoje zycie. Sluszna decyzja.Jedyna wg mnie godna
      mezczyzny. A ich potomkowie swoja droga wykreowali z tego
      zdarzenia powstanie w gettcie, za ktore Niemcy beda odpalac
      szmal jeszcze dlugo. Polacy dopiero zaczynaja odpalac.

Swoja droga, gdyby tamte dzieci przezyly moze by teraz przy
      komputerach siedzieli wlasnie ich potomkowie w zupelnie innej
      Polsce. A nie potomkowie holoty ktora zaludnila ruiny Warszawy.
      Ludzie bez zdania, ktorzy sie ciesza jak fajnie ze Nowa Rzesza
      pochlania swiat. Nowych kapo nie zabraknie. Z tej samej
      wschodnioslowianskiej grupy etnicznej+++
      • Gość: obywatel RP Re: Do Warszawianina i Co. IP: *.chello.pl 08.04.03, 15:48
        A ty tzw. obcokrajowcu za dobrze znasz język polski. Kim Ty
        jesteś? Chyba z rasy "Panów", co? Trichę więcej skromności by
        się chyba przydało nawet jak się mieszka zagranicą.
        Pozdrawiam
        • gabrielacasey I co z tego, rasisto? Moze jest MADRYM Zydem? 08.04.03, 18:27
          Juz mowilam, ze wole madtrego Zyda od glupiego Polaka. Niestety glupi Polacy
          madrych Zydow jesli nawet nie wybili, to przynajmniej wypedzili. I teraz inne
          kraje na ich madrosci korzystaja, a holota w kraju glosuje na obiecanki-cacanki
          SLD.
      • Gość: warszawianin Re: Do Warszawianina i Co. IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 08.04.03, 16:04
        Przepraszam że nie odpowiem, ale muszę sie zajmować moją marną
        pracą( co ja zrobię że kocham Polskę i nie byłem w stanie
        wyemigrować jak moi koledzy i część rodziny - po ukończonej
        Politechnice Warszawskiej zarabiają nawet jak na USA i
        Szwajcarię bardzo dobrze). A odpowiedź mogłaby być całym esejem.
        Tyle przeczytałem prawdy i niedorzeczności.
        Mam tylko jedno pytanie - co z Jugosławią czy dobrze że USA
        zaatakowała rząd Miloszevicia i Serbowie moga się wydostawać z
        niesłychanej nędzy w jakiej żyli przed atakiem USA ( przypadkowo
        doskonale wiem jak tam było) czy był to niesłychany akt agresji
        wobec małego państwa?
        • Gość: Obcokrajowiec Re: Do Warszawianina i Co. IP: florida:* 08.04.03, 17:19
          Nie wymagalem odpowiedzi. Moje wystapienie bylo nader
          emocjonalne, a odpowiedz faktycznie wymagalaby esejow.
          Adresowalem do wszystkich uczestnikow forum, i w nazwie
          zbiorowej uzylem Twego nicku/

Twoje pytanie.

Mnie razi klamstwo, ktore sie kryje w polityce Ameryki/
          Miloszewiczow, Hussajnow i innych Lukaszenek trzeba eliminowac.
          To prawda. Ale w wiekszosci przypadkow wiaze sie to z totalna
          dewastacja kraju, ktory odbudowuja amerykanskie koncerny za
          eyropejskie pieniadze, oraz zaglada ludnosci, ktora w swojej
          wiekszosci wcale nie jest przeciwna tyranowi. Niewolnikow ciezko
          pozbawic pana. Nie zawsze podziekuja. Miloszewicza slusznie
          sadza, ale powinni tam zasiasc rowniez przywodcy Albanscy,
          ktorzy zakatowali nie mniejsza ilosc niewinnych ludzi niz
          przywodcy Serbscy.
          Zachod do nikogo nie wyciagnal reki pomocy po rozpadzie krajow
          komunistycznych. Temu dziesiecioleciu zbrodni mozna bylo
          zapobiec smiala decyzja wtedy, kiedy wszystko zaczelo sie
          dopiero walic.
          Dla mnie kryterium slusznosci jest stan zycia przecietnych
          ludzi. Oni to zawze cierpia najwiecej. Przystosowuja sie do
          okolicznosci. Hussajn dostarczal duzo zywnosci wszystkim prawie
          zadarmo. Zyli w nedzy ale nie musieli pracowac. Nam ciezko
          zrozumiec, ze dla kogos to dobrodziejstwo. Nie Hussajn nalozyl
          sankcje. Kto chcial juz dawno wyemigrowal. Pozostawic ich sam na
          sam z wolnoscia jest czynem prawie ze ludobujczym. Jankesi tego
          nie zrozumieja, bo maja inaczej poukladane w glowach.
          Amerykanie latwo burza to co nie oni budowali. Jakim prawem?
          Usprawiedliwiajac ich- usprawiedliwimy jezeli nie Hitlera, to
          Rosjan w Afganistanie etc. - napewno.
          Ani w Serbii ani w Afganistanie nic sie nie polepszylo. To sa
          tereny skorumpowane i kryminalne. Nigdy tam nie bedzie tak jak w
          Europie zachodniej i Stanach. Nie ma szans fizycznych.
          Amerykanie mieliby podbic swiat i rzadzic besposrednio - wtedy
          bylaby szansa, ze cos sie zmieni, ale dzialaja wybiorczo i
          koniunkturalnie pod kazdym wzgledem. W Iraku - ropa, no to
          zyskaja na tym. A ludzie beda zyc lepiej bez Saddama, ale dzieki
          ropie a nie Amerykanom. Pytanie - Za Saddama przed wojna 1991
          roku zyli gorzej?

• gabrielacasey Warszawianin- powaznie: KIEDY byles w Serbii ? 08.04.03, 18:32
          Ostatnio niewiele lepiej - i nawet nie o strzelaniu do prezydentow mowa. Mafia
          jak byla tak jest. Jak byly tak i sa kolosalne roznice spoleczne. Tyle, ze
          bombardowan nie ma i sasiad z gnatem po sasiadach nie lata. To juz cos, ale
          bagno gospodarczo-mafijne chyba gorsze nizli w Polsce. Pojedz tam w przyzwoitym
          wozie na zachodniej rejestracji - zobaczysz i uslyszysz tyle jednego dnia, ile
          ci nawet wczesniej nie przyszlo do glowy.
    • Gość: kim PO CHOLERĘ DZIENIKARZE TAM SĄ IP: *.zlotoryja.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 15:36
      Ktoś z Unii chce rozliczac Amerykanów za dziennikarzy. A po jaką
      cholerę tam siedzą. Skoro Ruscy zwiali - to był sygnał że idzie
      koniec zabawy. Przez cały czas nadawali głupkowate relacje z
      durnych konferencji wproawdzając mętlik w głowach telewizyjnej
      społeczności świata. To nie cena za wykonywanie zawodu. To
      raczej głupota. Sam jestem dziennikarzem. Wiem, że nie moge mieć
      pretencji do załogi czołgu, że ta mnie odstrzeli, gdy w czasie
      akcji wsadzę łeb z kamerą do lufy. Można było przewidywac, ze
      jakieś tłuki z karabinami beda się zaslaniać ich ciałami. Kto
      myślał inaczej jest chyba idiotą. Tak więc to nie kwestia wojny
      lecz braku wyobraźni.
      • Gość: wolny Re: PO CHOLERĘ DZIENIKARZE TAM SĄ IP: *.buff.east.verizon.net 08.04.03, 16:27
        dziennikarze sa tam dla szmalu minely czasy ideowcow predtem
        dziennikarz byl by relacjonowac jako pierwszy i prawde nie ta
        rosyjska czas zasad i wartosci juz sie skonczyl mozna zabijac i
        jest wielu ktorzy to uzasadnia ze tak trzeba,beda uzywac
        rozntch klamstw i tak ja mowil gebels 1000krotne powtarzanie
        klamstwa staje sie prawda,swiat bez wartosci i zasad ginie a
        wszystko zaczelo sie od usa siedlisko mamony to juz jest lawina
      • Gość: wolny Re: PO CHOLERĘ DZIENIKARZE TAM SĄ IP: *.buff.east.verizon.net 08.04.03, 16:27
        • Gość: grinch Re: PO CHOLERĘ DZIENIKARZE TAM SĄ IP: 129.81.192.* 08.04.03, 18:43
          Gość portalu: wolny napisał(a):

> dziennikarze sa tam dla szmalu minely czasy ideowcow predtem
          > dziennikarz byl by relacjonowac jako pierwszy i prawde nie ta
          > rosyjska czas zasad i wartosci juz sie skonczyl mozna zabijac
          i
          > jest wielu ktorzy to uzasadnia ze tak trzeba,beda uzywac
          > rozntch klamstw i tak ja mowil gebels 1000krotne powtarzanie
          > klamstwa staje sie prawda,swiat bez wartosci i zasad ginie a
          > wszystko zaczelo sie od usa siedlisko mamony to juz jest lawina

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          Tak, czy inaczej - lepiej jezeli jacys dziennikarze tam
          wciaz sa! Inaczej jedyna znana wersja wydarzen bylaby
          wersja budowana nam przez pana Rumsfelda i jego
          pro-izraelskiego kolege Wolfowitza.

P.S. "Washington Post" napisal niedawno, iz rodzina pana
          Wolfowitza uciekla z Polski przed szalejacym tam
          antysemityzmem... Czy moze ktos wie cos wiecej
          na ten temat???
      • Gość: wolny Re: PO CHOLERĘ DZIENIKARZE TAM SĄ IP: *.buff.east.verizon.net 08.04.03, 16:33
    • Gość: guga Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.ipt.aol.com 08.04.03, 16:21
      Do psychiatryka , a tam na przymusowa lekcje historii! Durni
      nie sieja, sami sie rodza, a szkoda.
    • Gość: Mirek z Kanady Gabrieli do sztambucha IP: 24.82.97.* 08.04.03, 16:34
      Kotku - od dluzszego czasu sledze Twoje wypociny na forum
      Wyborczej. Twoje zacietrzewienie jest godne lepszej sprawy.
      Takiej jak np. protesty pod ambasada Kuby, Chin czy Rosji w imie
      gnebionych tam praw czlowieka. Gdzie bylas[byles?]podczas
      protestow przeciw komunie w latach 80tych [w starszakach?],
      kiedy to rzeczywiscie za swoje zdanie mozan bylo oberwac pala?
      Wzniec zagiew protestu pod ambasada Korei Pln. bo glodzi swoich
      obywateli.

A jesli tego nie robisz to (a) jestes niekonsekwentna, (b) nie
      roznisz sie niczym od innych "pozytecznych idiotow" z 1917-20,
      1939 czy lat 1960tych [okreslenie Lenina, nie moje].

I jeszcze jedno. Cholera mnie bierze gdy czytam Twoje angielskie
      wypociny. Owszem liznelas troche angielskiego w szkole ale
      naprawde nie musisz tak nim szpanowac. Pamiejaj o Reju [byl taki
      kiedys] i jego powiedzeniu o Polakach co tez swoj jezyk maja.

• Gość: ewelina Re: Gabrieli do sztambucha IP: *.ipt.aol.com 08.04.03, 16:49
        Co za ulga, ze ktos tak znakomicie potrafil odpisac nawiedzonej
        Gabrieli! Wlsnie 3/4 tych na wicach pod ambasadami to tacy jak
        ona, ktorzy wiedza, ze moga sobie bluzgac i nic im nie bedzie.
        Nie wiedza natomiast,ze w Iraku 16 letni chlopiec poszed na
        tortury za to,ze napisal jedno zdanie, ze Sadam nie jest wcale
        tak dobry jak Bog. Spanikowana nauczycielka doniosla, bo nie
        wiedziala czy to nie prowokacja. Mojego kolegi ojciec poszed za
        Stalina siedziec na 5 lat (wrocil z gruzlica i bez jednego
        zeba), bo narysowal na przyjeciu imieninowym u przyjaciela
        rysuneczek, postac w kapeluszu,a jak sie odwrocilo, to byl to
        Stalin na nocniku. Gdzie byli ci milujacy ludzkosc i czlowieka
        przez te lata,kiedy wiedziano co tam sie dzieje pod rzadami
        tego zboczenca i mordercy??? Dzieki Mirku, od razu mi lzej na
        duszy.
        • Gość: Fela Re Ewelina: Gabrieli do sztambucha IP: *.gen.twtelecom.net 08.04.03, 17:01
          Gość portalu: ewelina napisał(a):

> Co za ulga, ze ktos tak znakomicie potrafil odpisac
          nawiedzonej
          > Gabrieli! Wlsnie 3/4 tych na wicach pod ambasadami to
          tacy jak
          > ona, ktorzy wiedza, ze moga sobie bluzgac i nic im
          nie bedzie.
          > Nie wiedza natomiast,ze w Iraku 16 letni chlopiec
          poszed na
          > tortury za to,ze napisal jedno zdanie, ze Sadam nie
          jest wcale
          > tak dobry jak Bog. Spanikowana nauczycielka doniosla,
          bo nie
          > wiedziala czy to nie prowokacja. Mojego kolegi ojciec
          poszed za
          > Stalina siedziec na 5 lat (wrocil z gruzlica i bez
          jednego
          > zeba), bo narysowal na przyjeciu imieninowym u
          przyjaciela
          > rysuneczek, postac w kapeluszu,a jak sie odwrocilo,
          to byl to
          > Stalin na nocniku. Gdzie byli ci milujacy ludzkosc i
          czlowieka
          > przez te lata,kiedy wiedziano co tam sie dzieje pod
          rzadami
          > tego zboczenca i mordercy??? Dzieki Mirku, od razu mi
          lzej na
          > duszy.

Popieram Cię Ewelino, ale w jednym się mylisz. Gabrysia
          protestuje tylko z za monitora, nie spotkasz jej po
          ambasadą Korei.
          • gabrielacasey Wystawanie pod ambasada pozostawam dla Felek 08.04.03, 18:12
            By wize do "hamerykanskiego" raju mogly se wystac - mnie dotyczy ruch bezwizowy.
            • Gość: Fela Re: Wystawanie pod ambasada pozostawam dla Felek IP: 168.143.123.* 08.04.03, 18:31
              gabrielacasey napisała:

> By wize do "hamerykanskiego" raju mogly se wystac -
              mnie dotyczy ruch bezwizowy
              > .

Gabrysiu, widzę, że ambasada kojarzy się tobie tylko z
              kolejką po wizę, no cóż pewnie dużo czasu tam spędziłaś
              i teraz napawasz się ruchem bezwizowym (chyba do Iraku).
              Wiedz, że niektórzy pod ambasadami wyrażają swoje
              zdanie (nie tylko o kolejce po wizę).
              • gabrielacasey To CZEMU nie protestujesz dzis pod ambasada Konga? 08.04.03, 18:43
                Mnie wizy przestaly obowiazywac wraz z upadkiem komuny - brytyjski paszport mam
                jak wszystkie tu cudzoziemskie zony. A z brytyjskim paszportem wjezdza sie do
                US BEZ WIZY.Tudziez do calej kupy innyh panstw (Kanada, Australia, czesc panstw
                Ameryki Lacinskiej i Afryki). Do Rosji o wize jeszcze nie prosilam, ale w
                Londynie kolejek po te wizy nie maja. Pozdrawiam.
                • Gość: Fela Re wizy IP: 130.94.123.* 08.04.03, 18:58
                  gabrielacasey napisała:

> Mnie wizy przestaly obowiazywac wraz z upadkiem
                  komuny - brytyjski paszport mam
                  >
                  > jak wszystkie tu cudzoziemskie zony. A z brytyjskim
                  paszportem wjezdza sie do
                  > US BEZ WIZY.Tudziez do calej kupy innyh panstw
                  (Kanada, Australia, czesc panstw
                  >
                  > Ameryki Lacinskiej i Afryki). Do Rosji o wize jeszcze
                  nie prosilam, ale w
                  > Londynie kolejek po te wizy nie maja. Pozdrawiam.

Gabrysiu, może wymień wszystkie państwa, do których cię
                  wizy nie obowiązują (poza Irakiem, to już wiemy).
                  • gabrielacasey Skontaktuj sie z najblizszym konsulatem UK 08.04.03, 21:03
                    Za udzielanie takich informacji im placa, mnie nie. I nie mysle tracic czasu na
                    nauke nieedukowalnych glabow.
                  • Gość: Anya Re: Re wizy IP: *.cable.mindspring.com 08.04.03, 22:10
                    Gość portalu: Fela napisał(a):

> gabrielacasey napisała:
                    >
                    > > Mnie wizy przestaly obowiazywac wraz z upadkiem
                    > komuny - brytyjski paszport mam
                    > >
                    > > jak wszystkie tu cudzoziemskie zony. A z brytyjskim
                    > paszportem wjezdza sie do
                    > > US BEZ WIZY.Tudziez do calej kupy innyh panstw
                    > (Kanada, Australia, czesc panstw
                    > >
                    > > Ameryki Lacinskiej i Afryki). Do Rosji o wize jeszcze
                    > nie prosilam, ale w
                    > > Londynie kolejek po te wizy nie maja. Pozdrawiam.
                    >
                    > Gabrysiu, może wymień wszystkie państwa, do których cię
                    > wizy nie obowiązują (poza Irakiem, to już wiemy).

rowniez do wszystkich krajow arabskich - ze wzgledu na meza Araba, wlasciciela
                    pobliskiego sex-shopu.
                    • gabrielacasey Jakiego Araba, stuknij sie w durny leb... 08.04.03, 22:50
                      Daj adres, to przy najblizszej wizycie u jego amerykanskiego wydawcy pozwole ci
                      go obejrzec i nawet pomacac; niech moja strata bedzie!
                      • gabrielacasey PS: pocztaj to sobie. I "Have a nice day"...w US 08.04.03, 22:54
                        Moze po poczytaniu (jesli zrozumiesz) jakas klapka ci sie w pustym lbie
                        otworzy, obiekcie niewybrednych dowcipow twoich ukochanych Amerykanow,
                        pieczolowicie kolekcjonowanych w archiwach najbardziej prestizowych
                        amerykanskich uniwersytetow.
                        • Gość: M16 Re: PS: pocztaj to sobie. IP: *.stmnca.adelphia.net 09.04.03, 10:25
                          gabrielacasey napisała:
                          > www.concentric.net/~mrglueck/jokepols.html
                          > obiekcie niewybrednych dowcipow twoich ukochanych Amerykanow

Niezupelnie Amerykanow. Cofnij sie o jeden slash <a
                          href="http://www.concentric.net/~mrglueck/">www.concentric.net/~
                          mrglueck/</a> a ujzysz twarz propagujacego to dowcipy Niemca.
                          Nota bene, podobny do Heydricha.

> pieczolowicie kolekcjonowanych w archiwach najbardziej
                          > prestizowych amerykanskich uniwersytetow.

Nie w archiwach, a na prywatnych stronach co bystrzejszych
                          studentow (uwaga, sarkazm). To ze ktos chodzi na Yale oznacza
                          ze stac go na $15K czesnego, a nie ze jest arbitrem dobrego
                          smaku. Kolekcjonowanie lajna krowiego nie swiadczy o krowach,
                          tylko o guscie kolekcjonera.
                      • Gość: Anya Re: Jakiego Araba, stuknij sie w durny leb... IP: *.cable.mindspring.com 08.04.03, 23:15
                        gabrielacasey napisała:

> Daj adres, to przy najblizszej wizycie u jego amerykanskiego wydawcy pozwole
                        ci
                        >
                        > go obejrzec i nawet pomacac; niech moja strata bedzie!

to juz moj ostatni post do Ciebie.
                        Jestes klamca - a z klamcami dyskutowac mi sie nie chce. Dorabiasz sobie
                        zyciorys i ideologie do kazdego forum - z tylko sobie znanych powodow. Jest to
                        bardzo prostackie - u Ciebie wynika tylko i wylacznie z ogromnych kompleksow -
                        i moge sie tylko domyslac dlaczego.
                        Jestem bardzo atrakcyjna mloda dama - i wszystko mam lepiej od Ciebie - tylko
                        tyle ze sie z tym nie obnosze i nie klamie! Dla Twojej informacji - place 40%
                        podatki w USA, mam amerykanski i polski paszport - z czego jestm bardzo dumna,
                        i do wszystkiego doszlam sama. Dodam jeszcze, ze zwiedzilam pol swiata. Takich
                        jak ja jest tu wielu - i nazywanie nas polaczkami jest poprostu nie na
                        miejscu. Nie mam do Ciebie szacunku Gabrielo i mam nadzieje, ze po otrzymaniu
                        arabskiego paszportu nie przyznajesz sie juz, ze jestes Polka. Ma zamiar
                        wybrac sie tego lata do Londynu i Edynburga na festiwal.
                        • gabrielacasey Ja do ciebie tez.Za tolerowanie takichPolish jokes 08.04.03, 23:48
                        • gabrielacasey A paszport mam brytyjski, Klamczucho !!! 08.04.03, 23:51
                          Na teatralnym w Edynburgu tez bede. W Londynie bywam na kolacjach - mowilam, ze
                          to raptem godzina drogi po M1. Wspolczuje wysokosci podatkow - takich w Unii
                          nie ma - pentagonu utrzymywac nie trzeba.
                          • Gość: Anya tylko do informacji: IP: *.cable.mindspring.com 09.04.03, 00:21
                            gabrielacasey napisała:

>Wspolczuje wysokosci podatkow - takich w Unii nie ma - pentagonu utrzymywac
                            nie trzeba.

Klamstwo!
                            W GB placilabym 60% - bo trzeba utrzymywac takie jak Ty, ktore zyja z socjalu.
                            Czy Ty choc jedno zdanie - prawdziwe potrafisz powiedziec - czy tak klamiesz
                            non-stop. Chyba, ze opowiadasz dowcipy - tam to koloryzowanie dodaje tylko
                            pikanteri. Opowiadanie "kawalow" to dobre na nudna impreze i budke z piwem.
                            Ktos kto ma cos do powiedzenia kawalami sypac nie musi - bo dobry zart sam sie
                            pojawi i dobrym kunsztem - dobre towarzystwo rozbawi. Do salonow Ci daleko - i
                            do Stanow tez - stad ta zazdrosc. Wielu wybitnych brytyjczykow wynioso sie
                            tutaj - do Kalifornii, do slonca, do plaz, do pieknych zdrowych kobiet i do
                            nizszych podatkow. To naprawde byl moj ostatni post - tylko do informacji
                            zebys wiedziala w jakim kraju zyjesz.
                  • Gość: żydojep Deal Gabbi IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 09.04.03, 10:21
                    OBYWATELSTWO UK ZA OBCIĄGANIE JAKIEGOŚ IMPERIALNEGO DRUTA.

>
                    > > Mnie wizy przestaly obowiazywac wraz z upadkiem
                    > komuny - brytyjski paszport mam
                    > >
                    > > jak wszystkie tu cudzoziemskie zony. A z brytyjskim
                    > paszportem wjezdza sie do
                    > > US BEZ WIZY.Tudziez do calej kupy innyh panstw
                    > (Kanada, Australia, czesc panstw
                    > >
                    > > Ameryki Lacinskiej i Afryki). Do Rosji o wize jeszcze
                    > nie prosilam, ale w
                    > > Londynie kolejek po te wizy nie maja. Pozdrawiam.
                    >
                    > Gabrysiu, może wymień wszystkie państwa, do których cię
                    > wizy nie obowiązują (poza Irakiem, to już wiemy).
        • gabrielacasey Ewkelino, wez kropelki, histeryczko... 08.04.03, 18:11
          I nie sraj nam tu na necie, bo strasznie cuchnie satysfakcja malej dziwki z
          wielkiej wojny.
          • al_paga Re: Ewkelino, wez kropelki, histeryczko... 08.04.03, 19:17
            gabrielacasey napisała:

> I nie sraj nam tu na necie, bo strasznie cuchnie satysfakcja malej dziwki z
            > wielkiej wojny.

No czy to nie jest piękne?!?! Brawo Gabcia!! Uwielbiamy cię! Piękne teksty
            puszczasz. Dzięki za tę radość, którą nam dajesz.

Twój Al
            • gabrielacasey Jak widac: malo, ze Alpaga, ale i TRANWESTYTA 08.04.03, 21:13
              Nieprawdaz, Ewelinku?
              • al_paga Re: Jak widac: malo, ze Alpaga, ale i TRANWESTYTA 08.04.03, 21:41
                gabrielacasey napisała:

> Nieprawdaz, Ewelinku?

"TRANWESTYTA"??? Oj Gabciu, ale ty jesteś zabawna i w jakie "piękne"
                słowotwórstwo się zabawiasz. Swoją drogą podziwiam cię, bo trzeba mieć łeb nie
                od parady, żeby na podstawie moich trzech lapidarnych postów stworzyć tak
                dogłębną analizę psychologiczną mojej osoby.

Pozdrawiam, Al

PS. Czy ty nadal nie widzisz, jak się ośmieszasz dziewucho?!!

PPS. Ale dawaj dalej! Wprost uwielbiam te twoje teksty. Doskonała mieszanka
                ignorancji z arogancją. Jesteś tu na tym forum najlepsza, bez dwóch
                zdań! :) :) :)
                • gabrielacasey Wskaz IGNORANCJE - nie badz goloslowny, "Asnyku" 08.04.03, 21:49
      • Gość: Fela Re: Gabrieli do sztambucha IP: *.gen.twtelecom.net 08.04.03, 16:56
        Gość portalu: Mirek z Kanady napisał(a):

> Kotku - od dluzszego czasu sledze Twoje wypociny na
        forum
        > Wyborczej. Twoje zacietrzewienie jest godne lepszej
        sprawy.
        > Takiej jak np. protesty pod ambasada Kuby, Chin czy
        Rosji w imie
        > gnebionych tam praw czlowieka. Gdzie bylas[byles?]
        podczas
        > protestow przeciw komunie w latach 80tych [w
        starszakach?],
        > kiedy to rzeczywiscie za swoje zdanie mozan bylo
        oberwac pala?
        > Wzniec zagiew protestu pod ambasada Korei Pln. bo
        glodzi swoich
        > obywateli.
        >
        > A jesli tego nie robisz to (a) jestes
        niekonsekwentna, (b) nie
        > roznisz sie niczym od innych "pozytecznych idiotow" z
        1917-20,
        > 1939 czy lat 1960tych [okreslenie Lenina, nie moje].
        >
        > I jeszcze jedno. Cholera mnie bierze gdy czytam Twoje
        angielskie
        > wypociny. Owszem liznelas troche angielskiego w
        szkole ale
        > naprawde nie musisz tak nim szpanowac. Pamiejaj o
        Reju [byl taki
        > kiedys] i jego powiedzeniu o Polakach co tez swoj
        jezyk maja.
        >

Dobrze powiedziane Mirku! Gabrysi zacietrzewienie może
        być przysłowiowe! Ale czy jest godne czegokolwiek prócz
        pokiwania głową? Gabrysia kocha protestować, ale tylko
        z za ekranu monitora.
        • Gość: Wujek z USA Re: Gabrieli do sztambucha IP: *.proxy.aol.com 08.04.03, 17:25
          To taka przyjemnosc popatrzec jak jedna inteligentna
          bomba moze popsuc dzien tym wszystkim durniom.
          • gabrielacasey Wujku z US: chamy tylko chamstwo pokazuja 08.04.03, 18:17
            Niech im bedzie na zdrowie - nie kazdy jeszcze wiedzial, jaki poziom i ponizej
            jakiego dna ci wloscianie ex-polscy na obczyznie osiagneli.
        • gabrielacasey Ta sciera swego zdania nie ma; sciera sie dolacza 08.04.03, 18:14
          Gary u Murzyna zmywac, nie glos w zgodnym chorze zabierac, Felka! bo Pan cie na
          zbity pysk z roboty wyleje, garkotluku.
          • Gość: Fela Re: Gabrysia do garów IP: 209.234.157.* 08.04.03, 18:36
            gabrielacasey napisała:

> Gary u Murzyna zmywac, nie glos w zgodnym chorze
            zabierac, Felka! bo Pan cie na
            >
            > zbity pysk z roboty wyleje, garkotluku

Co Gabrysiu, przerwa w zmywaniu na odszczeknięcie? I z
            powrotem do garów... Odezwij się w następnej :)
            • gabrielacasey KOGO tym razem CYTUJESZ, Felcia? 08.04.03, 18:46
              Cvzy ty ZAWSZE musisz czekac na CUDZA inspiracje? Nawet z tymi GARAMI? czy sama
              niezaleznie, samorzadnie i od sameju siebie juz nie jestec w stanie wymyslec?
              • Gość: Fela Re: KOGO tym razem CYTUJESZ, Felcia? IP: 130.94.106.* 08.04.03, 18:55
                gabrielacasey napisała:

> Cvzy ty ZAWSZE musisz czekac na CUDZA inspiracje?
                Nawet z tymi GARAMI? czy sama
                >
                > niezaleznie, samorzadnie i od sameju siebie juz nie
                jestec w stanie wymyslec?

Na wymyślanie czegokolwiek "pod ciebie" szkoda mojego
                cennego czasu.
                • gabrielacasey Bo juz zaspiewalas, Fela, jak ja ci zagralam... 08.04.03, 19:01
                  A nie bylo ci "szkoda czasu", gdy mnie nie bylo na necie? Z magla jestes,
                  panienko. Dobra do obszywania ludziom tylka poza oczy.
                  • Gość: yankee Lady's!!! Stop! Mam propozycje! IP: *.utc.com 08.04.03, 19:11
                    Co powiecie o pojedynku Gabryska contra Fela w strojach topless na ringu
                    blotnym.Ja to zorganizuje-zyski po kosztach 50/50 tzn. 50 dla mnie 50 dla
                    was.Zaprosimy rowniez "forumowcow".Sprzedaz jajek i pomidorow na
                    wejsciu,swiatla,muzyka, Show....Mozna jeszcze inne pary potworzyc.Koza np. moze
                    walczyc z "U" albo "pacyfista" z "onanista" itd...
                    • Gość: inertia creeps co za przyglup... IP: *.dhcp.qc.edu 08.04.03, 19:21
                      nadajesz ze stanow? ale angielskim nie wladasz?
                      zapamietaj: jak zwracasz sie do osobnikow plci zenskiej, to
                      powiesz "ladies" nie "lady's".
                      • Gość: yankee Co z tego.W wymowie nie ma roznicy...Czy widzisz.? IP: *.utc.com 08.04.03, 19:38
                        A my tu na dachach i azbestach wiec nie ma czasu...:-)
                        Niekoniecznie jest sie glupim jezeli sie czegos nie wie.Ja teraz juz wiem,
                        a ty nadal jestes "dick".Czujesz roznice, frajerze?
                        • Gość: inertia creeps Re: Co z tego.W wymowie nie ma roznicy...Czy widz IP: 149.4.104.* 08.04.03, 21:01
                          a "dick" dobrze wystukales. zaznajomiles sie gruntownie z
                          pisownia tego slowa po tym jak koledzy od azbestu ci je
                          wykaligrafowali na czole, po to bys zapamietal jak sie
                          przedstawiac?
                          • gabrielacasey Interia, juz dawno sprawdzilam,ze jezyka nie znaja 08.04.03, 21:09
                            Te "Hamerykany". I dlatego tak mnie nienawidza, ze ja podaje linki do
                            anglojezycznych newsow, ze cytuje anglojezyczne wiersze, a nawet podaje po
                            angielsku przepisy kulinarne. To ich wkurza, bo nie kapuja. Nie wiedza, czy
                            komplement, czy przesmiewka, jak zareagowac i - zamiast polemizowac z moim
                            tekstem, atakuja mnie ad personam.
                            Wczoraj janek z Wroclawia zrobil tej holocie takze test na ich i "polskosc"
                            i "amerykanskosc" - ZADNEGO z podanych wielkich nazwisk nie znali. To plebs,
                            Interia. A z plebsem sie nie dyskutuje: plebs rano nalezy walic w morde,
                            wieczorem dac kieliszek samogonki (lub porcje Fox News) a kochac i wielbic cie
                            bedzie.
                            • Gość: inertia creeps Re: Interia, juz dawno sprawdzilam,ze jezyka nie IP: 149.4.104.* 08.04.03, 21:27
                              gabrielacasey napisała:

A z plebsem sie nie dyskutuje: plebs rano nalezy walic w morde,
                              > wieczorem dac kieliszek samogonki (lub porcje Fox News) a
                              kochac i wielbic cie
                              >
                              > bedzie.

racja. ale watpie by ogladali fox news, ktory, ze wzgledu na
                              uzycie w nim jezyka ich wladcow - amerykanow, jest dla polskich
                              mistrzow zrywania azbestu tak zrozumialy jak moje slowa. juz
                              mniejsza o znajomosc angielskiego; ich funkcjonalny analfabetyzm
                              i niezdolnosc do skonstruowania zdania wielokrotnie zlozonego po
                              polsku to juz jest tragedia.
                            • Gość: j Re: Interia, juz dawno sprawdzilam,ze jezyka nie IP: *.dialup.cornell.edu 08.04.03, 21:58
                              Pani za to zna polski i angielski. "...kochac i wielbic..."
                              i moze jeszcze milowac?
                              • gabrielacasey Tyle w tobie poezji i wiedzy o jezyku, ile w twoim 08.04.03, 22:57
                                Jackowie, Misiu. A moze i Greenpoint? Na pocieszenie: wiazanka czysto
                                amerykanskich dowcipow ku chwale twej "Hameryki". I "Hamerykanow".

• Gość: yankee Ales sie wysilil .I to wszystko na co cie stac? IP: *.utc.com 08.04.03, 21:12
                            Marny jestes.Dick to przy tobie pikus,frajerze.
                            • gabrielacasey Odpowiedz Yankee po angielsku. Jak i ja to robie. 08.04.03, 21:21
                              Ale bedzie ubaw (szczegoly wyzej)

An American is walking down the street when he sees a Polak
                              with a very long pole and a yardstick. He's standing the pole on its
                              end and trying to reach the top of it with his yardstick.
                              Seeing the Polak's ignorance, the American wrenches the pole
                              out of his hand, lays it on the sidewalk, measures it with the
                              yardstick, and says, "There! 10 feet long."
                              The Polak grabs the yardstick and shouts, "You idiot American!
                              I don't care how long it is! I want to know how high it is!"

2

Polish firing squad, stands in a circle.

3

New Polish navy has glass bottom boats, to see to the old Polish navy.

4

Polish wedding, the groom stands by the reset button (bowling joke).

5

Polish kamikaze flew 48 successful missions.

6

Polish loan shark lends out all his money, skips town.

7

Q. Why don't polish women use vibrators?
                              A. It chips their teeth.

8

Q. How do you sink a polish battleship?
                              A. Put it in water.

9

Q: Have you seen the polish mine detector.
                              A1: Put you fingers in your ears and start stamping the ground with your foot.
                              A2: Start backing up and waving the detector in front of you.

10
                              A polish guy wins a brand new sports car in a contest. He
                              drives around all the time waving at the rednecks. One day the
                              rednecks stop him, they draw a circle in the dirt and say "If you step
                              out of that circle, we will kick your ass." They pick up hammers and
                              start busting up his new car. They look back and the is smiling. They
                              hit the car some more, and he is laughing. They walk over to him and
                              ask "Why are you laughing, we just busted up your car."
                              He says "I know, but I stepped out of the circle 9 times."

Wiecej (tych "nieistniejacych od 20 lat" - kon by sie usmial!!!) na:

• Gość: Yacek Re: Odpowiedz Yankee po angielsku. Jak i ja to ro IP: *.cvx26-bradley.dialup.earthlink.net 08.04.03, 21:34
                                No panienko tu juz przesadzilas. Sledze twoja "tworczosc"
                                internetowa od dluzszego czasu i prawde mowiac myslalem, ze
                                jestes w lepszym stylu ale po tym co tu dzisiaj tu nawywijalas
                                widze, ze z ciebie tylko zwykly frustrat. Powiedz co utwierza
                                cie w przekonaniu, ze jestes lepsza od innych czatujacych.
                                Jezeli uwazasz, ze polish jokes ciebie nie dotycza to powiedz
                                dlaczego.
                                • gabrielacasey Proste: bo AMERYKANSKIE, nie zas angielskie 08.04.03, 21:53
                                  I to nie z amerykanskiej ulicy: to z Yale; i nie byle kto, lecz Mark Lindner

Jesli sie zrewanzujesz podobnym "zestawem" z Oxfordu, to moze bedziemy mieli o
                                  czym podyskutowac.
                                  • gabrielacasey I co, Yacku? Amerykanski "szacunek" do Polakow tak 08.04.03, 23:01
                                    cie zamurowal, zes slowa w gebie zapomnial? Wypadaloby choc "przepraszam": sama
                                    zaprezentowalam tu tylko ulamek promila z radosnej tworczosci anty-polskiej
                                    twoich amerykanskich panow - nie chcialam byc zbyt brutalna, bo od tego typu
                                    zbiorkow (oraz paru powaznych opracowan socjologicznych) powinnam byla zaczac.
                                    • Gość: Antek TO DLA CIEBIE CASEY IP: 206.103.20.* 08.04.03, 23:51
                                      Zebys zamknela morde na temat Polakow i zastanowila sie ile
                                      warta jest szmata ktora wyciera sobie huja jakis irlandzki
                                      polglowek:

www.send4fun.com/irishjokes.htm

• gabrielacasey Zawsze mowilam, ze Amerykanie to RASISCI 08.04.03, 23:54
                                        Ciekawe, czy opowiadali ten dowcip J.F.Kennedy'emu?
                                        • Gość: Antek Tylko irlandzkim dziwkom IP: 206.103.20.* 09.04.03, 00:14
                                          ktore sie podszywaly pod amerykanki opowiadali. kennedy'emu nie.
                    • gabrielacasey Ty cwaniaku, pomysl nieglupi. I rolnikow sie ... 08.04.03, 20:38
                      przy okazji wesprze. Tych od Leppera - zamiast wywalac na szosy, co im w
                      stodole zgnilo, beda mogli sobie pod arena sprzedac. Ruch w interesie musi byc.
                      • Gość: yankee No i ty bedziesz miala szanse zalozyc swoj biust IP: *.utc.com 08.04.03, 21:00
                        • gabrielacasey Mam 36 DD, lebiego. I amerykanskich silikonow 08.04.03, 21:10
                          nie potrzebuje!!!
                          • Gość: yankee Taaaaki cyc.Pewnie nie widzisz keyboart'u..:-)) IP: *.utc.com 08.04.03, 21:17
                            ..i stad te idiotyzmy.:-))
                            • gabrielacasey My boobs are my business, Spotty Dick ! 08.04.03, 21:24
                            • Gość: inertia creeps Re: Taaaaki cyc.Pewnie nie widzisz keyboart'u..:- IP: 149.4.104.* 08.04.03, 21:48
                              keyboard nie keyboart... zalosnie wychodzi ci popisywanie sie
                              angielskim.
                              • gabrielacasey Prosze cie, przejdz na angielski - bedzie ubaw!!! 08.04.03, 21:54
                                • Gość: inertia creeps Re: Prosze cie, przejdz na angielski - bedzie uba IP: 149.4.104.* 08.04.03, 22:18
                                  i don't think it's a good idea. if i do that, yankee will not be
                                  able to understand a single word from what i'm saying. after
                                  all, his english vocabulary is strictly limited to words, which
                                  are undoubtedly necessary in the field of removing asbestos and
                                  communicating with his co-workers on such issues as having sex
                                  with a goat, but which are of little interest to me.
                          • Gość: Wujek itd. Re: Mam 36 DD, lebiego. I amerykanskich silikonow IP: *.proxy.aol.com 08.04.03, 23:25
                            gabrielacasey napisała:

> nie potrzebuje!!!
                            Kompletne wymiary Gabrysi:36DD x 36 EE x 70 w dupie.
                            IQ-tez 36.
                    • Gość: Anya A kto by chcial takie "stare pudlo" jak GC ogladac IP: *.cable.mindspring.com 08.04.03, 22:18
                      Gość portalu: yankee napisał(a):

> Co powiecie o pojedynku Gabryska contra Fela w strojach topless na ringu
                      > blotnym.Ja to zorganizuje-zyski po kosztach 50/50 tzn. 50 dla mnie 50 dla
                      > was.Zaprosimy rowniez "forumowcow".Sprzedaz jajek i pomidorow na
                      > wejsciu,swiatla,muzyka, Show....Mozna jeszcze inne pary potworzyc.Koza np.
                      moze
                      >
                      > walczyc z "U" albo "pacyfista" z "onanista" itd...

• gabrielacasey Daj dowod na to "stare pudlo" Lgarzu- TVorze 08.04.03, 23:52
                  • Gość: Fela Re: Bo juz zaspiewalas, Fela, jak ja ci zagralam. IP: 168.143.113.* 08.04.03, 20:07
                    gabrielacasey napisała:

> A nie bylo ci "szkoda czasu", gdy mnie nie bylo na
                    necie? Z magla jestes,
                    > panienko. Dobra do obszywania ludziom tylka poza oczy.

Na wyśmiewanie głupoty nigdy szkoda czasu.

P.S. Lepiej być panienką niż żoną „czarnego angola” za
                    paszport.
                    • Gość: zxc Re: Bo juz zaspiewalas, Fela, jak ja ci zagralam. IP: *.pharmacia.com 08.04.03, 20:32

>
                      > > A nie bylo ci "szkoda czasu", gdy mnie nie bylo na
                      > necie? Z magla jestes,
                      > > panienko. Dobra do obszywania ludziom tylka poza oczy.
                      >
                      > Na wyśmiewanie głupoty nigdy szkoda czasu.
                      >
                      > P.S. Lepiej być panienką niż żoną „czarnego angola” za
                      > paszport.

.... i byc obywatelem 3ciej kategorii. A tak by sie chcialo do troche wyzszych
                      sfer... Przykre ale coz zrobic...
                      • gabrielacasey Wlasnie, bardzo tego Feli wspolczuje, w tych US 08.04.03, 20:44
                        Bo w tak mieszanym etnicznie kraju jak UK istnieje tylko jeden paszport -
                        brytyjski. A obywatelka jestem "kategorii A" - professional. Tak mnie w
                        ostatnim spisie ludnosci tu zaklasyfikowano. I wyobraz sobie, amerykanskie
                        pomiotlo, ze wyzszej kategorii juz w UK nie ma.
                        Wiedzialam, ze kategorie obywatelstwa ze wzgledu na pochodzenie sa/byly we
                        Francji i w Niemczech; nie wiedzialam, ze sa takze i w USA.
                        • Gość: zxc Re: Wlasnie, bardzo tego Feli wspolczuje, w tych IP: *.pharmacia.com 08.04.03, 21:06
                          gabrielacasey napisała:

> Bo w tak mieszanym etnicznie kraju jak UK istnieje tylko jeden paszport -
                          > brytyjski. A obywatelka jestem "kategorii A" - professional. Tak mnie w
                          > ostatnim spisie ludnosci tu zaklasyfikowano. I wyobraz sobie, amerykanskie
                          > pomiotlo, ze wyzszej kategorii juz w UK nie ma.
                          > Wiedzialam, ze kategorie obywatelstwa ze wzgledu na pochodzenie sa/byly we
                          > Francji i w Niemczech; nie wiedzialam, ze sa takze i w USA.

Sluchaj zangielszczona zdziro,

nie bede ci zyczyl tradycyjnego "h..j ci w d..pe" bo to by byla za duza
                          przyjemnosc, ale polecam : wloz sobie w pipe kawalek szkla ze stluczonej
                          butelki, wsiadz na rower do cwiczen i popedaluj 10-15 minut. Powinnas po tym
                          poczuc si lepiej.
                    • gabrielacasey Klonica ci wbic, ze NIE MA "czarnych Anglikow" ? 08.04.03, 20:48
                      Co za tepa baba. Widac "studiowala" w tejze amerykanskiej "akademi", z ktorej
                      caly swiat sie smieje, ze ZNOWU bawi sie w "Malpi proces":

www.thedailytimes.com/sited/story/html/127192
      • Gość: kubus Re: Gabrieli do sztambucha IP: *.proxy.aol.com 08.04.03, 18:06

> Kotku - od dluzszego czasu sledze Twoje wypociny na forum
        > Wyborczej. Twoje zacietrzewienie jest godne lepszej sprawy.
        > Takiej jak np. protesty pod ambasada Kuby, Chin czy Rosji w imie
        > gnebionych tam praw czlowieka. Gdzie bylas[byles?]podczas
        > protestow przeciw komunie w latach 80tych [w starszakach?],
        > kiedy to rzeczywiscie za swoje zdanie mozan bylo oberwac pala?
        > Wzniec zagiew protestu pod ambasada Korei Pln. bo glodzi swoich
        > obywateli.
        >
        > A jesli tego nie robisz to (a) jestes niekonsekwentna, (b) nie
        > roznisz sie niczym od innych "pozytecznych idiotow" z 1917-20,
        > 1939 czy lat 1960tych [okreslenie Lenina, nie moje].
        >
        > I jeszcze jedno. Cholera mnie bierze gdy czytam Twoje angielskie
        > wypociny. Owszem liznelas troche angielskiego w szkole ale
        > naprawde nie musisz tak nim szpanowac. Pamiejaj o Reju [byl taki
        > kiedys] i jego powiedzeniu o Polakach co tez swoj jezyk maja.

Brawo Mirek.
        Dobrze powiedziane. Jasno i precyzyjnie
        bylo kiedys za komuny takie zawolanie
        zamist procie trzymac w kacie
        w narodowym staw sie froncie
        Gabyjela-do roboty. przestan trzymac rece na kawiaturze
        zwolaj wiec pod ambasada Korei Polnocnej. Precz z tyrania komuchow
        • gabrielacasey GDZIE w UK macie ambasade Korei Pn? 08.04.03, 18:19
          czy wam sie ciagle z wasza SLD-owska "lojczyzna" nie myli?
          • Gość: Fela Re: GDZIE w UK macie ambasade Korei Pn? IP: *.gen.twtelecom.net 08.04.03, 18:51
            gabrielacasey napisała:

> czy wam sie ciagle z wasza SLD-owska "lojczyzna" nie
            myli?

Gabrysiu, poszukaj jakiegoś linka, na pewno znajdziesz
            ambasadę KRLD w UK ;)
            Gary już zmyte?
            • gabrielacasey Nie ma ambasady, bo NIE MA stosunkow dyplomat. 08.04.03, 19:04
              Tak to trudno tepym Felom pojac?
              • Gość: Fela Re: Nie ma ambasady, bo NIE MA stosunkow dyplomat IP: 130.94.107.* 08.04.03, 20:08
                gabrielacasey napisała:

> Tak to trudno tepym Felom pojac?

Ostra Gabrysiu, czy ty masz jekies stosunki?
                • gabrielacasey Te DYPLOMATYCZNE? O inne, chamko, sie nie pyta 08.04.03, 20:49
      • gabrielacasey Teraz, holoto, i pod "konspire" sie podszywasz? 08.04.03, 18:09
        zapewne o tobie ksieza z ambon polonijnych kosciolow w Kanadzie mowia, jako o
        UBolach, co do kasy Banku Sw.Stanislawa sie dorwaly i w Polonii ryja?
        • Gość: Anya LUDZIE! STOP! IP: *.cable.mindspring.com 08.04.03, 22:41
          Zobaczcie w ktorym kierunku idziecie? Jedna idiotka jest w stanie wydobywac z
          nas najnizsze instynkty.
          Prosze - zacznijmy ja lekcewazyc, nie otwierac jej linkow itd. Nie
          odpowiadajmy jej ani jednym slowem. Ktos sie przylacza do protestu ?
          Powiem tylko jedno - gdy czytam posty ww zaczynam wierzyc, ze te dowcipy o
          Polakach to na podstawie tej wulgarnej osoby - jakze zagubionej i samotnej. Mi
          samej przychodza rozne dowcipy do glowy - gdy o niej pomysle - a jest to juz
          tylko dowod na to, ze impreza zaczyna robic sie nudna!
          Dlatego lekcewazmy ja, dzieki temu nie bedziemy zasmiecac forum bezsensownymi
          uwagami, kto komu bardziej bo to nie o to chodzi. Chodzi o to, zeby nie
          przeoczyc uwag konstruktywnych i ciekawych.
          Gdy ktos pojawi sie na forum i nie bedzie wiedzial o protescie prosze
          poinformujcie go o tym. Moze wreszcie zrobi sie ciekawie - bo szczerze mowiac -
          atmosfera jest jak w maglu - u Gabrychy (hihi. Juz wiecej nie bede!)
          • Gość: aureli Re: LUDZIE! STOP! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 03:32
            Dziękuję Anyi za sugestię o maglu. Coś w wypowiedziach Gabrieli było bardzo i
            natrętnie znajome.Nie cwaląc się przesadnie jestem jednym z niewielu
            wielkopolan potrafiących po stylu wypowiedzi odróżnić Targówek od dalekiego
            Grochowa. Garbrysiu widzę, że znów ci powodzi. Faktycznie działalność
            gospodarcza polegająca na przemycie prasowalnic "malinka" czy "kalinka" z
            Moskwy na Stadion to było nieporozumienie. pa,pa
      • al_paga Re: Gabrieli do sztambucha 08.04.03, 19:12

> Kotku - od dluzszego czasu sledze Twoje wypociny na forum
        > Wyborczej. Twoje zacietrzewienie jest godne lepszej sprawy.
        [...]

Zauważ, że przypadek Gabci to nieuleczalna ignorancja. To nadaje się tylko na
        komedię. W każdym bądź razie ja się dobrze bawię. :) :) :)
        • gabrielacasey A wiesz, jak mnie bawi deptanie wam po odciskach? 08.04.03, 20:55
          Wale w stol i zaraz nozyce sie odzywaja: ja o azbescie - w te pedy rzucaja
          miesem zrywacze azbestu. Ja o malzenstwie - od razu krzycza pseudo-au pairs, co
          po to dzieciakom pupki myja, by meza w US zlapac, ale to im za diabla nie
          wychodzi. ANI RAZU "Polaczkiem" i "Hamerykanem" nie poczul sie wykladowca
          tamtejszej uczelni, nauczyciel, lekarz, manager, nawet polski student
          amerykanskiej uczelni. Oburza sie wylacznie holota z przeszloscia "na czarno",
          bo wie, ze i ja tez wiem, jakioe te "polaczkowe" losy. I dlatego piska!
          • al_paga Re: A wiesz, jak mnie bawi deptanie wam po odcisk 08.04.03, 21:29
            gabrielacasey napisała:

> Wale w stol i zaraz nozyce sie odzywaja: ja o azbescie - w te pedy rzucaja
            > miesem zrywacze azbestu. Ja o malzenstwie - od razu krzycza pseudo-au pairs,
            co
            >
            > po to dzieciakom pupki myja, by meza w US zlapac, ale to im za diabla nie
            > wychodzi. ANI RAZU "Polaczkiem" i "Hamerykanem" nie poczul sie wykladowca
            > tamtejszej uczelni, nauczyciel, lekarz, manager, nawet polski student
            > amerykanskiej uczelni. Oburza sie wylacznie holota z przeszloscia "na
            czarno",
            > bo wie, ze i ja tez wiem, jakioe te "polaczkowe" losy. I dlatego piska!

Gabcia, co to za bełkot?! Za dużo wypiłaś, czy jak? Może odpocznij, odstaw
            flaszkę lub się prześpij, a wszystko będzie dobrze, obiecuję ci. :) :) :)

Twój Al
          • Gość: pawel dobrej zabawy IP: 151.152.101.* 08.04.03, 23:39
            ANI RAZU "Polaczkiem" i "Hamerykanem" nie poczul sie wykladowca
            > tamtejszej uczelni, nauczyciel, lekarz, manager, nawet polski
            student
            > amerykanskiej uczelni.

Oburzaja sie wszyscy, a "wykladowca
            student" nie chca miec nic z "ludzmi pani porkoju wspolnego"
            Roznica klasy

• Gość: pawel dobrej zabawy IP: 151.152.101.* 08.04.03, 23:40
            ANI RAZU "Polaczkiem" i "Hamerykanem" nie poczul sie wykladowca
            student
            > amerykanskiej uczelni.

Oburzaja sie wszyscy, a "wykladowca
            student" nie chca miec nic z "ludzmi pani pokroju wspolnego"
            Roznica klasy

• Gość: nienawidzacy USA Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.bc.hsia.telus.net 08.04.03, 17:31
      Kiedys te amerykanskie psy doczekaja sie zrujnowanego Nowego Jorku bombami
      atomowymi koalicji rosyjsko chinskiej.I zycze im tego z calego serca.Zdychajcie
      mordercy tego swiata w najgorszych bolach a slowo USA niech sie tylko kojarzy
      ludziom z terminem Trzecia Rzesza
      • Gość: y.. Koalicji... rosyjsko- chinskiej ??? IP: *.utc.com 08.04.03, 17:42
        Dobre...Predzej slonia z mrowka skrzyzujesz.A za co ty Ali nas tak
        nienawidzisz???
        • gabrielacasey Pod ambasade Konga, Yankee. Nowe ludobojstwo. 08.04.03, 18:24
          I nowy kacyk do obalania - jednego dnia zginelo chyba wiecej cywilow, niz dotad
          w calej operacji irackiej. I co, "hamerykanscy" humanisci? Ni slowa? Bo wasz
          Wodz zajety w Belfascie i nie bylo komu polecen slugusom wydac?
          • Gość: yankee Juz tam bylem.Oni nie chca sie bic.Tylko ginac..:) IP: *.utc.com 08.04.03, 18:38
          • Gość: KTOS Re: Pod ambasade Konga, Yankee. Nowe ludobojstwo. IP: *.swipnet.se 08.04.03, 18:44
            AMERYKANIE MORDUJA LUDZI W IRAKU, TO WSZYSTKO
            JEST W BREW KONWENCJI ONZ , BEZ REZOLUCJI JEST
            TO INWAZJA , TO MORDERCY BEZ SKRUPULOW
      • Gość: KTOS Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.swipnet.se 08.04.03, 18:46
        WRESZCIE KTOS DOBRZE MOWI
      • Gość: Wujek zUSA Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.proxy.aol.com 08.04.03, 23:17
        Gość portalu: nienawidzacy USA napisał(a):

> Kiedys te amerykanskie psy doczekaja sie zrujnowanego
        Nowego Jorku bombami
        > atomowymi koalicji rosyjsko chinskiej.I zycze im tego z
        calego serca.Zdychajcie
        >
        > mordercy tego swiata w najgorszych bolach a slowo USA
        niech sie tylko kojarzy
        > ludziom z terminem Trzecia Rzesza

A tak na serio, za ile dolarow bys zmienil zdanie?
    • Gość: Max Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.one.pl / 10.0.0.* 08.04.03, 18:05
      Widzę, że na stronie gazety też zalęgło się histeryczne
      lewactwo!!!
    • cracovian Re: Gabriela w portki strzela :-) 08.04.03, 18:31
      Pani Gabrysiu - Dlaczego Pani Polakow od Pollacks wyzywa? Czy
      Pani nie Polka? Czy to ze fiuta Pani jakiemus anglosasowi za
      nazwisko obciaga to znaczy, ze juz Polka Pani nie jest? To tak
      jakby murzyn innych od czarnuchow wyzywal :-( Wiem, ze Pani jest
      daleko do logicznego myslenia, ale to co Pani tutaj robi (24h na
      dobe) jest bardzo zenujace...
      • Gość: Fela Re: Gabriela w portki strzela :-) IP: 209.234.166.* 08.04.03, 18:46
        cracovian napisał:

> Pani Gabrysiu - Dlaczego Pani Polakow od Pollacks
        wyzywa? Czy
        > Pani nie Polka? Czy to ze fiuta Pani jakiemus
        anglosasowi za
        > nazwisko obciaga to znaczy, ze juz Polka Pani nie
        jest? To tak
        > jakby murzyn innych od czarnuchow wyzywal :-( Wiem,
        ze Pani jest
        > daleko do logicznego myslenia, ale to co Pani tutaj
        robi (24h na
        > dobe) jest bardzo zenujace...

Żenujące to mało powiedziane. To pamiętacie?
        - Co znaczy Gabrysia?
        - "Gupia Rysia"
        • gabrielacasey Felka, tak sie wysililas, ze nos musze zatkac... 08.04.03, 18:58
          A Krowianin guzik o kulturze i "political correctness" wie: Czarnemu WOLNO i
          WYPADA wyzywac innych czarnych od "czarnuchow", a nawet "Negrow" - bo ma ten
          sam kolor skory i obelga i w sadzie za rasistowska nie moze byc poczytana.
          Najlepsze i najbardziej zjadliwe dowcipy o Zydach opowiadaja Zydzi, ale gojom
          od tego wara. Polacy siedza cicho, gdy Amerykanie nie tylko opowiadaja, ale i
          WYDAJA o nich niewybredne Polish jokes. Bo amerykanska obelge, nawet obelge,
          poczytuja za objaw amerykanskiego zainteresowania. Polakom z Polakow i to w
          gronie samych Polakow smiac sie jednak nie wolno. Pomylona, schozofreniczna i
          nadwrazliwa - bo ciezko zakompleksiona - nacja !!! Z racji "Polich jokes" pod
          ambasade US w protescie zescie nie poszli?
          • Gość: Fela Re: Gabrysia socjolog IP: 130.94.123.* 08.04.03, 19:05
            gabrielacasey napisała:

> A Krowianin guzik o kulturze i "political
            correctness" wie: Czarnemu WOLNO i
            > WYPADA wyzywac innych czarnych od "czarnuchow", a
            nawet "Negrow" - bo ma ten
            > sam kolor skory i obelga i w sadzie za rasistowska
            nie moze byc poczytana.
            > Najlepsze i najbardziej zjadliwe dowcipy o Zydach
            opowiadaja Zydzi, ale gojom
            > od tego wara. Polacy siedza cicho, gdy Amerykanie nie
            tylko opowiadaja, ale i
            > WYDAJA o nich niewybredne Polish jokes. Bo
            amerykanska obelge, nawet obelge,
            > poczytuja za objaw amerykanskiego zainteresowania.
            Polakom z Polakow i to w
            > gronie samych Polakow smiac sie jednak nie wolno.
            Pomylona, schozofreniczna i
            > nadwrazliwa - bo ciezko zakompleksiona - nacja !!! Z
            racji "Polich jokes" pod
            > ambasade US w protescie zescie nie poszli?

Gabrysiu, Polacy dziękują ci za wnikliwą analizę, jak
            zwykle na twoim "wysokim" poziomie. Trzeba było do
            szkoły, choć trochę pochodzić, to nie musiałabyś
            wychodzić za angola.
            • gabrielacasey Jak bys zgadla: mam doktorat z socjologii 08.04.03, 19:26
              Prawda w oczy kole, biedulki, nieprawdaz? Oczywiscie, nie mowie tych niemilych
              prawd Polakom w oczy, gdy chce ich za nos dla swojej korzysci wodzic - wtedy,
              durnie, wierza, ze ich kocham i szanuje i... tez tancza, jak ich poprowadze.
              Nawet bardziej subtelnych socjotechnik na to towarzystwo nie trzeba -
              prymitywne umysly i male duszyczki biora sie na najprostsze sztuczki, z poziomu
              tresury co inteligentniejszego psa. Probowalam Polakom oczy otwierac na metody,
              przy pomocy ktorych i rzad, i boss nimi manipuluje - na wiedze Polaczki
              nieprzemakalne i dalej, durnie, na stare sztuczki sie biora. Sprobowalam na
              necie - ze moze ze zlosci, z obrazy, z szewskiej pasji slipia sie im otworza -
              i to nie dotarlo. Popatrz, Felka, sama: wy tu rozmawiacie o MNIE, nie zas na
              temat podsuniety przez Wybiorcza - policz posty i ilosci porownaj. Nawet tylko
              do chwili, w ktorej ponownie pojawilam sie na necie, gdy wam w swobodnym
              wyborze tematu nie przeszkadzalam i ,jako nieobecna, tematu wypowiedzi nie
              narzucalam. O wojnie zapomnicie, ale mnie i mego nicka dlugo bedziecie
              pamietac. Niemniej do smierci nie zrozumiecie, ze przy pomocy tych samych metod
              mozna zdominowac wasze emocje i umysly, poprowadzic w innym kierunku i zmusic
              do bezkrytycznego uwielbiania. Male Misie, jestescie. I bardzo cienkie Bolki...
              • cracovian Re: HAHAHAHA! 08.04.03, 19:34
                Bedziemy rowniez pamietac totalna idiotke, ktora zdominowala
                WSZYSTKIE fora na gazeta.pl. onet.pl i gdzie tam jeszcze!!!
                Bedziemy rowniez pamietac osobe, ktora przypomina nam o tym
                niedorozwinietym piecioletnim dziecku z przedszkola, ktore
                podstawialo nam noge, albo ciagnelo za wlosy zeby zworcic na
                siebie uwage. Nie bedziemy mogli sie nadziwic, ze podobnie moze
                sie zachowywac osoba dorosla i marnowac TYLE czasu na te debilne
                rozmowy.

P.S. To jaka zupke dzisiaj gotowalas? Skarpetki i zaslony juz
                wypralas???
              • Gość: Fela Re: Kawal dnia: Gabrysia ma Doktorat IP: *.gen.twtelecom.net 08.04.03, 19:45
                gabrielacasey napisała:

> Prawda w oczy kole, biedulki, nieprawdaz? Oczywiscie,
                nie mowie tych niemilych
                > prawd Polakom w oczy, gdy chce ich za nos dla swojej
                korzysci wodzic - wtedy,
                > durnie, wierza, ze ich kocham i szanuje i... tez
                tancza, jak ich poprowadze.
                > Nawet bardziej subtelnych socjotechnik na to
                towarzystwo nie trzeba -
                > prymitywne umysly i male duszyczki biora sie na
                najprostsze sztuczki, z poziomu
                >
                > tresury co inteligentniejszego psa. Probowalam
                Polakom oczy otwierac na metody,
                >
                > przy pomocy ktorych i rzad, i boss nimi manipuluje -
                na wiedze Polaczki
                > nieprzemakalne i dalej, durnie, na stare sztuczki sie
                biora. Sprobowalam na
                > necie - ze moze ze zlosci, z obrazy, z szewskiej
                pasji slipia sie im otworza -
                > i to nie dotarlo. Popatrz, Felka, sama: wy tu
                rozmawiacie o MNIE, nie zas na
                > temat podsuniety przez Wybiorcza - policz posty i
                ilosci porownaj. Nawet tylko
                > do chwili, w ktorej ponownie pojawilam sie na necie,
                gdy wam w swobodnym
                > wyborze tematu nie przeszkadzalam i ,jako nieobecna,
                tematu wypowiedzi nie
                > narzucalam. O wojnie zapomnicie, ale mnie i mego
                nicka dlugo bedziecie
                > pamietac. Niemniej do smierci nie zrozumiecie, ze
                przy pomocy tych samych metod
                >
                > mozna zdominowac wasze emocje i umysly, poprowadzic w
                innym kierunku i zmusic
                > do bezkrytycznego uwielbiania. Male Misie, jestescie.
                I bardzo cienkie Bolki...

Dzięki za otworzenie oczu, Panie i Panowie, jesteśmy
                zdominowani przez Gabrysie z rasy nadludzi.

P.S. Z tym doktoratem to kawał dnia!
                Skąd Gabrysia zna takie długie słowo "socjotechnika"?

• cracovian Re: To jest jakas parodia... 08.04.03, 19:49
                  Ja powoli zaczynam watpic, ze Gabriela to prawdziwa z krwi i
                  kosci osoba - to jest przeciez niemozliwe... Moze zycie moje
                  jeszcze stosunkowo krotkie bylo, ale takich rzeczy jakie ona
                  tutaj wypisuje to jeszcze nigdy nie czytalem. To juz chyba
                  Leppera lepiej sluchac albo tego Irackiego ministra
                  dezinformacji.
              • Gość: Fela Re: Gabrysia nami zawładnęła IP: 168.143.113.* 08.04.03, 19:49
                Tak Gabrysiu, zawładnęłaś naszymi umysłami dokładnie
                tak samo jak Tymiński albo Lepper, o nich też się
                mówiło. Poziom tez ten sam.
                gabrielacasey napisała:

> Prawda w oczy kole, biedulki, nieprawdaz? Oczywiscie,
                nie mowie tych niemilych
                > prawd Polakom w oczy, gdy chce ich za nos dla swojej
                korzysci wodzic - wtedy,
                > durnie, wierza, ze ich kocham i szanuje i... tez
                tancza, jak ich poprowadze.
                > Nawet bardziej subtelnych socjotechnik na to
                towarzystwo nie trzeba -
                > prymitywne umysly i male duszyczki biora sie na
                najprostsze sztuczki, z poziomu
                >
                > tresury co inteligentniejszego psa. Probowalam
                Polakom oczy otwierac na metody,
                >
                > przy pomocy ktorych i rzad, i boss nimi manipuluje -
                na wiedze Polaczki
                > nieprzemakalne i dalej, durnie, na stare sztuczki sie
                biora. Sprobowalam na
                > necie - ze moze ze zlosci, z obrazy, z szewskiej
                pasji slipia sie im otworza -
                > i to nie dotarlo. Popatrz, Felka, sama: wy tu
                rozmawiacie o MNIE, nie zas na
                > temat podsuniety przez Wybiorcza - policz posty i
                ilosci porownaj. Nawet tylko
                > do chwili, w ktorej ponownie pojawilam sie na necie,
                gdy wam w swobodnym
                > wyborze tematu nie przeszkadzalam i ,jako nieobecna,
                tematu wypowiedzi nie
                > narzucalam. O wojnie zapomnicie, ale mnie i mego
                nicka dlugo bedziecie
                > pamietac. Niemniej do smierci nie zrozumiecie, ze
                przy pomocy tych samych metod
                >
                > mozna zdominowac wasze emocje i umysly, poprowadzic w
                innym kierunku i zmusic
                > do bezkrytycznego uwielbiania. Male Misie, jestescie.
                I bardzo cienkie Bolki...
          • cracovian Re: Felka, tak sie wysililas, ze nos musze zatkac 08.04.03, 19:13
            Gdybys o dwadziescia lat mlodsza byla to bys moze wiedziala, ze
            kawalow o Polakach juz sie od dawna nie opowiada - Dlatego mnie
            to tak strasznie razi kiedy taka szmata jak ty uzywa
            niewyparzonego jezyka...

Nie wiem z jakimi murzynami przystawalas, ale Oni na siebie N.
            mowia chyba tylko w jakims gettcie, ale taka "moda" to tez z
            dziesiec lat temu byla...

Moze tak na spacerek zeby swiezego powietrza lyknac bys poszla?
            Czy musisz znowu w wozku naladowac baterie?
            • Gość: Fela Re: Gabrysi wiedza o US IP: 130.94.107.* 08.04.03, 19:26
              cracovian napisał:

> Gdybys o dwadziescia lat mlodsza byla to bys moze
              wiedziala, ze
              > kawalow o Polakach juz sie od dawna nie opowiada -
              Dlatego mnie
              > to tak strasznie razi kiedy taka szmata jak ty uzywa
              > niewyparzonego jezyka...
              >
              > Nie wiem z jakimi murzynami przystawalas, ale Oni na
              siebie N.
              > mowia chyba tylko w jakims gettcie, ale taka "moda"
              to tez z
              > dziesiec lat temu byla...
              >
              > Moze tak na spacerek zeby swiezego powietrza lyknac
              bys poszla?
              > Czy musisz znowu w wozku naladowac baterie?

Caracov, Gabrysia czerpie wiedzę o USA z dawno nie
              odświeżanych linków, więc się nie dziw. A murzyni, z
              którymi przystaje świeżo przypłynęli z Afryki, stad ten
              język.
              • gabrielacasey Dolozyliscie SZESC nowych postow : no i znow hoop! 08.04.03, 21:00
                Eksperyment sie rozkreca bez mojego udzialu - holota wpadla w szpony wlasnych
                kompleksow i wlasnej obsesji. Zupelnie jak z tym kolejnym "Malpim procesem" w
                ich "hamerykanskiej" szkole. Podaje linka dla wykszyalconych, nie dla holoty:
                ta co chwila tu udawadnia, ze po angielsku nie czytaty- nie pisaty.

www.thedailytimes.com/sited/story/html/127192
      • gabrielacasey A chamom zal,ze ich Angielka za gigolo nie chciala 08.04.03, 18:51
        Pobrobujcie z pederastami, moze was przytula. Ale na prawa rezydenckie nie
        macie co przy tym liczyc - chore pomysly "politically correct" homos w
        parlamencie nie przeszly.
        • gabrielacasey PS: zenujacy to jest twoj styl i dowcip, Misiu 08.04.03, 18:52
        • cracovian Re: Prawdziwa Analiza Gabrieli... 08.04.03, 19:02
          Pomijajac to, ze ja naprawde nie rozumiem polowy tego co piszesz
          (polskim wladasz jeszcze gorzej niz angielskim - patrz ponizej)
          to chcialem tylko dodac, ze Polacy nie sa az TAK glupi (ciebie
          pomijajac) jak ich tutaj non-stop opisujesz...

Widza od razu, ze jestes zakompleksiona gruba kura domowa, ktora
          juz nie wie co z zyciem zrobic i probuje swoje zale tutaj
          wyladowac... Wydaje mi sie, chyba ze jestes masochistka, iz to
          forum tylko tobie zaszkodzi - lepiej juz popros swojego
          lysiejacego giggolo zeby wyladowal pare stowek na wizyte u
          psychologa - On naprawde ci moze pomoc i o trudnym dziecinstwie
          z toba porozmawiac... Zrob to jak najszybciej zanim ten facet
          kopnie cie w tylek i zostaniesz na lodzie. Pomysl powaznie o
          tych paru slowach prawdy - Powodzenia!

gabrielacasey napisała:

> Pobrobujcie z pederastami, moze was przytula. Ale na prawa
          rezydenckie nie
          > macie co przy tym liczyc - chore pomysly "politically correct"
          homos w
          > parlamencie nie przeszly.
          • gabrielacasey Ale ci dopieklam, musialam w homo trafic... 08.04.03, 19:08
          • Gość: Fela Re: Prawdziwa Analiza Gabrieli... IP: *.gen.twtelecom.net 08.04.03, 19:17
            Cracov, jemu zapewne szkoda na nią te parę stówek,
            pewnie uważa, że jeśli pozwolił jej korzystać z kompa
            to powinna być happy. Może Gabrysia sama cos wysupła?

cracovian napisał:

> Pomijajac to, ze ja naprawde nie rozumiem polowy tego
            co piszesz
            > (polskim wladasz jeszcze gorzej niz angielskim -
            patrz ponizej)
            > to chcialem tylko dodac, ze Polacy nie sa az TAK
            glupi (ciebie
            > pomijajac) jak ich tutaj non-stop opisujesz...
            >
            > Widza od razu, ze jestes zakompleksiona gruba kura
            domowa, ktora
            > juz nie wie co z zyciem zrobic i probuje swoje zale
            tutaj
            > wyladowac... Wydaje mi sie, chyba ze jestes
            masochistka, iz to
            > forum tylko tobie zaszkodzi - lepiej juz popros
            swojego
            > lysiejacego giggolo zeby wyladowal pare stowek na
            wizyte u
            > psychologa - On naprawde ci moze pomoc i o trudnym
            dziecinstwie
            > z toba porozmawiac... Zrob to jak najszybciej zanim
            ten facet
            > kopnie cie w tylek i zostaniesz na lodzie. Pomysl
            powaznie o
            > tych paru slowach prawdy - Powodzenia!
            >
            >
            > > Pobrobujcie z pederastami, moze was przytula. Ale
            na prawa
            > rezydenckie nie
            > > macie co przy tym liczyc - chore
            pomysly "politically correct"
            > homos w
            > > parlamencie nie przeszly.
        • Gość: Fela Re: Żenująca Gabrysia IP: 209.234.166.* 08.04.03, 19:02
          gabrielacasey napisała:

> Pobrobujcie z pederastami, moze was przytula. Ale na
          prawa rezydenckie nie
          > macie co przy tym liczyc - chore pomysly "politically
          correct" homos w
          > parlamencie nie przeszly.

Gabrysiu, nie każdy układa sobie życie przez łóżko z
          angolem (chociaż biały?), ale cóż, sądzisz każdego
          według siebie. Na tym poziomie to zrozumiale.
          • gabrielacasey Ty niedouczona idiotko:nie ma nie-bialych Anglikow 08.04.03, 19:12
            Moga byc kolorowi Brytyjczycy, ale nie Anglicy - to mieszanka anglosaksonska. A
            takze kolorowi nie moga byc Celtowie: Walijczycy, Szkoci i Irlandczycy. GDZIE
            ty szkole podstawowa konczylas? W Nowym Jorku?
            • cracovian Re: Ty niedouczona idiotko:nie ma nie-bialych Ang 08.04.03, 19:20
              A ty jestes walijka, szkapa, czy tez po prostu tlusta szmata?

gabrielacasey napisała:

> Moga byc kolorowi Brytyjczycy, ale nie Anglicy - to mieszanka
              anglosaksonska. A
              >
              > takze kolorowi nie moga byc Celtowie: Walijczycy, Szkoci i
              Irlandczycy. GDZIE
              > ty szkole podstawowa konczylas? W Nowym Jorku?
              • gabrielacasey Twe bluzgi tylko potwierdzaja:jestes durnym chamem 08.04.03, 19:29
                Niech ludzie sami porownuja poziomy naszych postow i nasze riposty, Misiu.I nie
                probuj wmawiac, bo to nie targ swinski w Grojcu, ze istnieja kolorowi ANGLICY -
                i tak caly swiat wie od dawna, zes ty glupi, Misiu, oj, jak glupi !!!
                • cracovian Re: Twe bluzgi tylko potwierdzaja:jestes durnym c 08.04.03, 19:37
                  W przeciwienstwie do ciebie (szmato) obrazam tylko
                  twoja "osobe" - Ty obrazasz nas wszystkich i sama siebie :-(
                • Gość: Fela Re: Twe bluzgi tylko potwierdzaja:jestes durna ci. IP: *.gen.twtelecom.net 08.04.03, 19:37
                  gabrielacasey napisała:

> Niech ludzie sami porownuja poziomy naszych postow i
                  nasze riposty, Misiu.I nie
                  >
                  > probuj wmawiac, bo to nie targ swinski w Grojcu, ze
                  istnieja kolorowi ANGLICY -
                  >
                  > i tak caly swiat wie od dawna, zes ty glupi, Misiu,
                  oj, jak glupi !!!

Gabrysiu, ty chyba nie czytasz zbyt dokładnie listów na
                  tym forum, a może... w myśl zasady "pluj...." nie
                  dostrzegasz kogo sie tu uważa za wsiowego głupka?
                  Ciesz się ze wyrwałaś się z tego targu świńskiego w
                  Grójcu, a mówiłam trzeba było skończyć chociaż 8 klas.
              • Gość: Fela Re: Dla Gabrysi jakis sie znajdzie IP: 209.234.157.* 08.04.03, 19:30
                cracovian napisał:

> A ty jestes walijka, szkapa, czy tez po prostu tlusta
                szmata?
                >
                >
                > > Moga byc kolorowi Brytyjczycy, ale nie Anglicy - to
                mieszanka
                > anglosaksonska. A
                > >
                > > takze kolorowi nie moga byc Celtowie: Walijczycy,
                Szkoci i
                > Irlandczycy. GDZIE
                > > ty szkole podstawowa konczylas? W Nowym Jorku?

Spoko, dla Gabrysi na pewno jakiś się znajdzie (a może
                już się znalazł).
            • Gość: yankee Ale teraz to juz ich rasa bedzie zbrukana! IP: *.utc.com 08.04.03, 19:30
              ..dzieki tobie cala teoria nadludzi i czystosci rasy upadnie.Chcesz czy nie
              chcesz pochodzisz z Polski.Wiec twoja krew jest wymieszana z wszystkimi ktorzy
              w historii przez Polske przemaszerowali.Oczywiscie zakladam,ze odziedziczylas
              charakter i temperament po swoich przodkach.No chyba,ze bylas adoptowana od
              biednej angielskiej rodziny.:-)
              • Gość: Fela Re: Ale teraz to juz ich rasa bedzie zbrukana! IP: 209.234.157.* 08.04.03, 19:40

> ..dzieki tobie cala teoria nadludzi i czystosci rasy
                upadnie.Chcesz czy nie
                > chcesz pochodzisz z Polski.Wiec twoja krew jest
                wymieszana z wszystkimi ktorzy
                > w historii przez Polske przemaszerowali.Oczywiscie
                zakladam,ze odziedziczylas
                > charakter i temperament po swoich przodkach.No
                chyba,ze bylas adoptowana od
                > biednej angielskiej rodziny.:-)

Miejmy nadzieję, że nie zdążyła zmieszać swojej krwi z
                jakimś Polakiem, brr..
                • Gość: yankee Re: Ale teraz to juz ich rasa bedzie zbrukana! IP: *.utc.com 08.04.03, 19:51

> Miejmy nadzieję, że nie zdążyła zmieszać swojej krwi z
                  > jakimś Polakiem, brr..

Ona nie lubi "Polaczkow" i musi byc tego jakas przyczyna.Moze byla molestowana?
                  Jej nie przychodzi do glowy,ze zaden zdrowy na umysle Polak nie wezmie takiej
                  wiedzmy.Dlatego skonczyla jak skonczyla.Ale okazmy jej troche serca i
                  wspolczucia..:-)) Jest post..:-))
                  • cracovian Re: Ale teraz to juz ich rasa bedzie zbrukana! 08.04.03, 19:55
                    Ale on ignoruje nasze wszystkie posty z poradami z czystego
                    serca. Ile mozna wspolczuc tej masochistce??? Nawet Jezus byl
                    juz cierpliwosc stracil i przestal nastawiac policzka :-)
                    • Gość: yankee Nie bede mowil."Jezeli ktos z was jest bez winy... IP: *.utc.com 08.04.03, 20:05
                      ..niech pierwszy podniesie kamien".No bo wezma i rozbiora parlament i palac
                      krolewski..A szkoda.:-))
              • cracovian Re: Nie byla adoptowana... 08.04.03, 19:42
                To byloby niemozliwe - duka przeciez strasznie po angielsku i po
                polsku czasem tez co znaczy, ze musi byc z jakiejs biednej
                wiejskiej rodziny (zaznaczam, ze nie mam nic przeciwko trudnej i
                potrzebnej pracy rolnika). Mam za to cos przeciwko kurewkom,
                ktore sprzedaja sie cudzoziemcom, a potem musza byc w klatce
                zamkniete calymi dniami na obczyznie. Szkoda tylko, ze facetowi
                szkoda bylo 5 funtow na kaganiec...
                • Gość: y.. On ja za 2 funty "uspi" jak przyjdzie pora.. IP: *.utc.com 08.04.03, 20:11
                  • Gość: Fela Re: .. pora na Telestfora :) IP: 130.94.123.* 08.04.03, 20:14
                  • gabrielacasey Za walkiem po durnym lbie minimum 200, Misiu. 08.04.03, 23:15
          • gabrielacasey Kolejne posty: raz, dwa i hop! I jeszcze raz... 08.04.03, 21:26
    • Gość: grinch Re: Amerykanie strzelaja do dziennikarzy... IP: 129.81.192.* 08.04.03, 18:37
      Niektore agencje nie pisza nic na temat rzekomych
      "snajperow" na dachu hotelu "Palestine", a za to
      pisza, iz Amerykanie dobrze wiedzieli do kogo
      strzelaja. Podobnie jak tez przez "czysty przypadek"
      strzelali do przedstawicieli arabskich TV...
      • gabrielacasey Nie wiem, jak w USA, ale w UK ZADEN SEKRET 08.04.03, 19:02
        Wlasnie w BBC1 idzie informacja i fotki: zabito 3 dziennikarzy (z kamerzysta),
        kilku rannych, w tym i ciezko. Protesty miedzynarodowe zostaly zlozone.
        • Gość: Fela Re: Gabrysia ma tez telewizur IP: 130.94.123.* 08.04.03, 20:13
          gabrielacasey napisała:

> Wlasnie w BBC1 idzie informacja i fotki: zabito 3
          dziennikarzy (z kamerzysta),
          > kilku rannych, w tym i ciezko. Protesty
          miedzynarodowe zostaly zlozone.

Gabrysia ma tez telewizur, dlatego taka mundra, no i w
          UK wszystko wiedzą najlepiej, a zwłaszcza w oskphordzie.
          • gabrielacasey Dla Felki z uklonami od "prawdziwych Amerykanow" 08.04.03, 21:31
            A Polak, an American, and a German had a room full of dirty
            tampons, and they decided to have a contest to see who could stay in
            there the longest. First it was the American's turn. The other two
            locked him in the room and waited. A week later, they heard him
            whimpering and pounding on the door so they let him out.
            "That is the sickest smell I have ever endured!" cried the
            American. "I couldn't stay in there another minute!"
            Next it was the German's turn. After a month he finally banged
            on the door to be let out. "Oh God, that is the most putrid smell in
            the world! I couldn't take it another minute!" he cried as he gasped
            for breath.
            Finally it was the Polak's turn. They locked him in the room
            and waited. A week went by, a month, a year. The German and American
            heard nothing. Finally they began to worry, so they yelled through the
            door, "You can come out now! You've won the contest by far!"
            To which the Polak yelled back, "No, not yet! I'm not done
            eating the jelly donuts."
            • gabrielacasey Felke tez zatkalo: to nie ja, to US- podaje linka 08.04.03, 23:16
              homepage.ntlworld.com/latham/webpages/jokes.htm
    • Gość: vin Na rozluznienie atmosfery:) IP: *.abo.wanadoo.fr 08.04.03, 19:10
      Piosenka z serialu telewizyjnego "Czterej pancerni i pies"

Na łąkach kaczeńce,
      a na niebie wiatr,
      a my na wojence
      oglądamy świat.
      Na łąki wrócimy,
      tylko załatwimy
      parę ważnych spraw.
      Może nie ci sami,
      wrócimy do mamy
      i do szkolnych ław.
      Deszcze niespokojne
      potargały sad,
      a my na tej wojnie
      ładnych parę lat.
      Do domu wrócimy,
      w piecu napalimy,
      nakarmimy psa.
      Przed nocą zdążymy,
      tylko zwyciężymy,
      a to ważna gra!
      Na niebie obłoki,
      po wsiach pełno bzu,
      gdzież ten świat daleki,
      pełen dobrych snów!
      Powrócimy wierni
      my czterej pancerni,
      "Rudy" i nasz pies.
      My czterej pancerni
      powrócimy wierni,
      po wiosenny bez!
    • Gość: vin Ballada o wisielcach IP: *.abo.wanadoo.fr 08.04.03, 19:27
      Krzysztof Kamil Baczynski

Ballada o wisielcach

I
      Kołyszemy się, kołyszemy,
      wmurowani w pejzaż szubienic.
      Wieje śmiercią znużoną. Jak kruk
      krąży niebo drapieżnie i cicho
      dzwoni wiatr u ostrogi nóg!
      Nocy inna, nie przyjdziesz, nie przychodź,
      Tylko dni obdrapany mur
      kończy ziemię wyrwaną krokom.
      Zaciśnięty wilgocią sznur -
      żalu lament skowyczy nad drogą.
      Jak upiory żerujemy na snach,
      jak upiory wypijamy życie.
      Nocą księżyc podchodził jak znak
      i jak oko wisielca z chmur wyciekł.
      Kołyszemy się, kołyszemy,
      wmurowani w pejzaż szubienic,
      pośród zdarzeń, zygzaków i gwiazd,
      z długich rąk wyrzucamy cienie -
      pętle palców na martwy sen miast.
      Wmurowani w pejzaż szubienic.
      II
      Ci sami
      w schodów dysonans wchodzimy co wieczór.
      do tych samych mieszkań, gdzie martwa żarówka ćmi.
      budzimy się jesienią, zawsze jesienią,
      oczy zawsze - w czarny wyrok drzwi.
      Potem w długie ulice, od mgły
      gęstniejące w realny opór.
      W nasze głowy - drzewa jesienne,
      słońce spada zachodem jak tupór.
      Potem dalej, potem dalej, potem dalej,
      w noc bezgwiezdną, w puste ręce łapać oddech,
      w korowody zaplątanych alej,
      w gwiazdy czarne i jak niebo - chłodne.
      Potem dalej, potem dalej, potem dalej,
      zawikłani w wodorosty zjaw i cieni,
      obudzimy się kołysząc, znów kołysząc,
      wmurowani w pejzaż szubienic.
      IX m. 1940 r.
      Utwory zebrane, 1961

• cracovian Re: Asnyk 08.04.03, 19:51
        Moze cos Asnyka bys nam napisal? Dawno juz Go nie czytalem...
        • gabrielacasey He cannot "write Asnyk" for you. Asnyk WROTE 08.04.03, 21:42
          web.ukonline.co.uk/pklhaga/page13.html
          web.ukonline.co.uk/pklhaga/page14.html
          www.artyzm.com/to/litera/asnyk.htm
          www.artyzm.com/to/litera/dzieje.htm
          julia.univ.gda.pl/~literat/asnyk/
          poezja.one.pl/asnyk/
          www.poezja.one.pl/asnyk/8.html
          Nb. ty naprawde albo internetowo niedorozwiniety, albo istotnie stukasz z
          internet cafe.
    • cracovian Re: Cale szczescie, ze juz poszla spac... 08.04.03, 20:24
      ...a moze kazal juz jej jak zwykle na czterech lapach szczekac
      jak pies :-)

P.S. Aha, wiem juz dlaczego pala taka nienawiscia do tych co na
      dachach pracuja i papa je pokrywaja. Otoz okazuje sie, ze w jej
      wiosce ich rodzinna chata jako jedyna pokryta byla sloma - stad
      tez te kompleksy. Rowniez kiedys spadla z drabiny prosto na
      glowe kiedy ojciec kazal jej dziury w deszczu latac. A jak miala
      lat dwanascie to kochany ojczym po upojnej nocy kazal jej matce
      powiedziec, ze to na drewnianym plocie za stodola dziewictwo
      stracila.

Dlatego ludzie miejcie dla niej troche szacunku...
      • Gość: Fela Re: Szacunek.. IP: 130.94.106.* 08.04.03, 20:38
        cracovian napisał:

> ...a moze kazal juz jej jak zwykle na czterech lapach
        szczekac
        > jak pies :-)
        >
        > P.S. Aha, wiem juz dlaczego pala taka nienawiscia do
        tych co na
        > dachach pracuja i papa je pokrywaja. Otoz okazuje
        sie, ze w jej
        > wiosce ich rodzinna chata jako jedyna pokryta byla
        sloma - stad
        > tez te kompleksy. Rowniez kiedys spadla z drabiny
        prosto na
        > glowe kiedy ojciec kazal jej dziury w deszczu latac.
        A jak miala
        > lat dwanascie to kochany ojczym po upojnej nocy kazal
        jej matce
        > powiedziec, ze to na drewnianym plocie za stodola
        dziewictwo
        > stracila.
        >
        > Dlatego ludzie miejcie dla niej troche szacunku...

Cracov, z szacunkiem dla Gabrysi będzie ciężko,
        zastanawiam się czy on ma szacunek dla samej siebie po
        tym, co tutaj wypisuje? A może ze wstydu nie czyta
        własnych wypocin?
        • Gość: yankee Co by nie mowic..Bez Gabrychy byloby tu nudno... IP: *.utc.com 08.04.03, 20:47
          ..A tak, godzinki uciekaja a i posmiac jest sie z czego.Zycze wszystkim
          wiecej poczucia humoru.Wszyscy z tego forum nadaja sie do Tworek.I fajnie...
          Keep smiling.LO KEJ?
          • Gość: Fela Re: Spoko Spoko IP: 209.234.157.* 08.04.03, 21:03

> ..A tak, godzinki uciekaja a i posmiac jest sie z
            czego.Zycze wszystkim
            > wiecej poczucia humoru.Wszyscy z tego forum nadaja
            sie do Tworek.I fajnie...
            > Keep smiling.LO KEJ?

Spoko, yankee, Gabrysia nie może stąd odejść, byśmy
            pomarli z nudów. Jestem tu pierwszy dzień, a już jest
            wesoło :)
            Znając jej zacietrzewienie - nie odejdzie :)
            • Gość: kow3l Re: Spoko Spoko IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 08.04.03, 21:09
              Fela, ale bieda, wysil sie troche... Tak mnie zanudzilas tym
              pierdoleniem, ze aby nie usnac musze isc ogladnac mecz realu z
              manchesterem. I tak przynajmniej ogladne mecz i nic nie
              strace... bo oczywiscie twoje gderanie jest jak zwykle nie na
              temat
              • Gość: cracovian Re: Spoko Spoko IP: *.bankofamerica.com 08.04.03, 21:12
                A ja mysle, ze Fela tez jest bardzo spoko (nawet bardziej spoko
                niz Wy wszyscy) - ujela sie za mna kiedy ta narkomanka atakowala
                mnie bez powodu :-)
                • Gość: Fela Cracovian :) IP: *.gen.twtelecom.net 08.04.03, 21:21
              • Gość: Fela Re: Kow 34 IP: 209.234.157.* 08.04.03, 21:23
                Gość portalu: kow3l napisał(a):

> Fela, ale bieda, wysil sie troche... Tak mnie
                zanudzilas tym
                > pierdoleniem, ze aby nie usnac musze isc ogladnac
                mecz realu z
                > manchesterem. I tak przynajmniej ogladne mecz i nic
                nie
                > strace... bo oczywiscie twoje gderanie jest jak
                zwykle nie na
                > temat

Co to za facet, "musi iść oglądać mecz realu z NUDÓW"?
                Musi ... bez jaj?
                • Gość: kow3l Re: Kow 34 IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 08.04.03, 21:39
                  musze, aby nie usnac, bo tam akcja sie dzieje - ty chyba
                  jehowym zostaniesz, tak jak oni czytaja pomiedzy wierszami.
                  Real do przerwy prowadz 2:0, tak jak gabrysia... tez do zera
                  • gabrielacasey Tresura dziala:kolejne 9 postow wg.mego "programu" 08.04.03, 21:45
                    socjotechnicznej tresury durnych, ciemnych, zawistnych i
                    zaciukanych "Hamerykanow".
                    • Gość: cracovian Re: viagra tez nie dziala? IP: *.bankofamerica.com 08.04.03, 21:53
                      Tylko ile bys tresowala to nie pomoze zeby kuska twojemu staremu
                      stanac choc raz mogla - znow za walek chwycic bedziesz musiala...
                      • gabrielacasey I'm sorry you have problems with your spotty dick 08.04.03, 21:59
                        But I cannot help.

PS: In UK 20.59
                        • Gość: cracovian Re: Mi tez jest bardzo przykro... IP: *.bankofamerica.com 08.04.03, 22:10
                          Wiem, ze bys chciala mi pomoc (przeciez to twoj zawod choc
                          czasem chcesz dac za darmo), ale niestety nie mozesz... Ja
                          zazwyczaj lubie kobiety atrakcyjne i czasem nawet madre. Jak sie
                          zestarzeje od tej smoly, azbestu, deszczu i slonca to wtedy moze
                          pogadamy, ale ty juz wtedy pewnie dwa metry pod ziemia bedziesz
                          gnic, bo stara i brzydka z ciebie kwoka (i do tego za duzo w
                          zyly sobie dajesz) :-(

P.S. Na razie skup sie na starym, bo przeciez on za te fish &
                          chipsy i te twoje osrane majtki placi, a nie wiadomo jak dlugo
                          jeszcze z toba pociagnie (oj przepraszam, to ty zazwyczaj mu
                          pociagasz)
                          • gabrielacasey "Spotty Dick" is a name of English sweet pudding 08.04.03, 23:04
                            • Gość: cracovian Re: A co ma piernik do wiatraka??? IP: *.bankofamerica.com 08.04.03, 23:08
                              • gabrielacasey Tyle, ile w ponizszej wiazance dowcipow z USA 08.04.03, 23:11
    • Gość: Wojtek Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 08.04.03, 21:15
      Wszyskich lewakow, milosnikow "golabka pokoju" zapraszam do
      protestu w obronie Fidela Castro. Biednemu PRZYWODCY NARODU
      KUBANSKIEGO cos,albo ktos /CIA?/ uniemozliwil wydanie masowych
      wyrokow kary smierci na kubanskich desydentach. Dostali srednio
      po 20 lat wiezienia. Proponuje zebrac sie pod ambasada USA w
      Warszawie, ze stanowczym protestem przeciwko mieszania sie tego
      kraju w wewnetrzna polityke Kuby.
      • gabrielacasey A co to czy co to jest "DESYDENT" ??? 08.04.03, 21:48
        Slyszalam tylko o "dysydentach".
        • Gość: www Ilu dzisiaj obrazilas Gabryska. IP: *.dialsprint.net 08.04.03, 22:49
          Czy nie szkoda ci tych godzin.Nie wierze w twoje "story".
          Kobieta ktora mowi,ze jest matka,zona,prowadzi dom i chwali sie ze biznes.
          Nie lej wody,slodziutka.Nie mialabys czasu nawet na jeden post na forum.
          Ty masz cos z lokciem-tego jestem pewny.
          • gabrielacasey Czy obraza jest spytac o znaczenie "desydent"? 08.04.03, 23:05
            • gabrielacasey A moze chcesz dolozyc kolejny joke do tego zbiorku 08.04.03, 23:24
              homepage.ntlworld.com/latham/webpages/jokes.htm
      • Gość: Anya Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.cable.mindspring.com 08.04.03, 22:52
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Wszyskich lewakow, milosnikow "golabka pokoju" zapraszam do
        > protestu w obronie Fidela Castro. Biednemu PRZYWODCY NARODU
        > KUBANSKIEGO cos,albo ktos /CIA?/ uniemozliwil wydanie masowych
        > wyrokow kary smierci na kubanskich desydentach. Dostali srednio
        > po 20 lat wiezienia. Proponuje zebrac sie pod ambasada USA w
        > Warszawie, ze stanowczym protestem przeciwko mieszania sie tego
        > kraju w wewnetrzna polityke Kuby.

czy to ma byc smieszne czy pobudzic do myslenia?
        • Gość: Wojtek Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 08.04.03, 23:12

> Gość portalu: Wojtek napisał(a):
          >
          > > Wszyskich lewakow, milosnikow "golabka pokoju" zapraszam do
          > > protestu w obronie Fidela Castro. Biednemu PRZYWODCY NARODU
          > > KUBANSKIEGO cos,albo ktos /CIA?/ uniemozliwil wydanie
          masowych
          > > wyrokow kary smierci na kubanskich desydentach. Dostali
          srednio
          > > po 20 lat wiezienia. Proponuje zebrac sie pod ambasada USA w
          > > Warszawie, ze stanowczym protestem przeciwko mieszania sie
          tego