Dodaj do ulubionych

Czy sie zbliza koniec Airbusa?

01.02.07, 21:13
Dla niereformowalnych fanatykow

www.realclearpolitics.com/articles/2007/02/2007_a_critical_year_for_airbu.html
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 01.02.07, 21:21
      Autor tego tekstu jest zwiazany z tym portalem:
      www.americanthinker.com/
      Nic wiec dziwnego, ze wali w Airbusa jak w beben.

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34199,3707258.html
      • felusiak1 Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 02.02.07, 00:05
        absztyfikant napisał: ,że autor artykułu pozostaje w zwiazku z diabłem i dlatego
        wali na Aerobus.
        Czasami warto jest przeczytac artykuł w całości, a wtedy można uniknąć pisania
        bzdur. Autor nie wali i nie walenie jest przedmiotem artykułu.

Gdybys czytał tobys zauważył:
        "The world needs at least two major airliner manufacturers, so Americans have a
        stake in the continued viability of Airbus."
        "Boeing may look to be in the far stronger position for now. But history can be
        fickle when it comes to the fast-changing aviation world."
        • absztyfikant Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 02.02.07, 00:07
          Kwestia umiejetnego rozlozenia akcentow:)
    • praszczur1 Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 01.02.07, 21:25
      Co by nie powiedzieć to z Airbusem jest nie tak.Może przerost technologii nad
      faktycznymi możliwościami ? Co Boing to Boing.
      • absztyfikant Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 01.02.07, 21:27
        Technologie sa chyba porownywalne. Diabel tkwi zdecydowanie w geopolityce:)
        • praszczur1 Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 01.02.07, 21:35
          absztyfikant napisał:

> Technologie sa chyba porownywalne. Diabel tkwi zdecydowanie w geopolityce:)
          > ..........................................................................
          No może ,to znaczy, że Europa nie jest w stanie wyprodukować wspólnie czegoś
          konkurencyjnego, pewnie przeszadzam ale tylko trochę.Ja się tak panicznie boję
          latać samolotem, że jak wspomnę czsy gdy musiałem to robić dosyć często, to mi
          resztki włosów na głowie staja i dygawicy dostaję.Tak więc nie zanosi się,że
          będę pasażerem tego Airbusa.Ale Jumbo Jetem latałem nieco mniej przestraszony bo
          ma cztery silniki, a te nowe wynalazki tylko dwa. Nie budzi to mego zaufania nijak.
          • absztyfikant Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 01.02.07, 21:38
            Jesli chodzi o strach przed lataniem, to ja bym szukal przyczyn tego leku w
            pasazerach zdecydowanie. Wiecej nic nie napisze, bo i tak wiadomo o kogo mi
            chodzi:)

Niedawno widzialem na Discovery material o tym jak samolot z wielka dziura w
            poszyciu przelecial kilkanascie kilometrow i wyladowal na Hawajach. Rzecz sie
            kilkanascie lat temu.
            • praszczur1 Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 01.02.07, 21:44
              absztyfikant napisał:

> Jesli chodzi o strach przed lataniem, to ja bym szukal przyczyn tego leku w
              > pasazerach zdecydowanie. Wiecej nic nie napisze, bo i tak wiadomo o kogo mi
              > chodzi:)
              >
              > Niedawno widzialem na Discovery material o tym jak samolot z wielka dziura w
              > poszyciu przelecial kilkanascie kilometrow i wyladowal na Hawajach. Rzecz sie
              > kilkanascie lat temu.
              >.............................................................................Ja
              Teraz to bym latał tylko charterami i tylko na wakacje na Teneryfę czy inną
              Gomerę albo Palmę,ale pękam i nie przed współpasażerami ale te małe samoloty to
              tylko po dwa motory mają.To jeżdże samochodem i stoje w korkach niekiedy i
              wariatów drogowych mam wokół, ale jakis spokojniejszy jestem i mniej wystraszony.
              • manny_ramirez Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 01.02.07, 22:54
                Interpretacje moga byc dowolne, ale statystyk zmienic sie nie da.

Szczegolnie tych dotyczacych nie dotrzymywania terminow i wynikow finansowych.
    • w_ojciech Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 02.02.07, 00:18
      Wątpię by to był koniec Airbusa. Ma więcej rynku od Boeinga.
      Taka mała ciekawostka. Sukcesy Airbusa były bardziej efektem
      tragicznego zarządzania Boeingiem niż rozwojem jego samego.

Dziwna jest ta konkurencja tych gigantów.
      • manny_ramirez Re: Czy sie zbliza koniec Airbusa? 02.02.07, 13:01
        Koniec moze nie, ale wyscig tych firm juz raczej zostal wygrany. Spojrz na
        wyniki finansowe z przeszlego roku a tu na horyzoncie wciaz niemale klopoty z A380.
        Boeing wybral lepsza strategie.
      • manny_ramirez zaczyna sie? 28.02.07, 18:52

Airbus to Cut 10,000 Jobs
        As Part of Restructuring
        By DANIEL MICHAELS and DAVID PEARSON
        February 28, 2007 12:42 p.m.

PARIS
    • jj-kk Airbus i tak osiagnal spory sukces, ale... 28.02.07, 19:08
      1. zaczynal z niskiego poziomu...

2. na trwale zaistnial na rynku samolotow...

3. marzenia, ze przeskoczy Boeninga, byly jednak troche na wyrost :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka